Oudenhorsterpad

Wandelen over landgoederen, boerenerven en langs beken in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Woudenberg en Scherpenzeel. Wandelen op de grens van Gelderland en Utrecht. Door het agrarisch gebied, over landgoederen, boerenerven en langs beken. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Wandeling: Oudenhorsterpad (8 km)

Startpunt: Partycentrum Schimmel, Stationsweg Oost 243, Woudenberg

Openbaar vervoer: Bushalte Woudenberg Spoorlaan

Markering: Gele markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Oudenhorsterpad combineren met het Broekerpad. Overstappunten zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Deze gelopen op zondagochtend (21 april). Mooie afwisselende route door het buitengebied. Mooi gebied. Door de vele regen van de laatste tijd, lag er wel veel water op de grond. Waterdicht schoeisel is een pré.
  Deze gelopen direct na het Dashorsterpad. Totaal dus 20km in de benen. Heerlijk.

 2. Gisteren dit pad gelopen ook in combinatie met het Broekerpad. Mooi eerste stuk over de oude spoorbaan, daarna via de Grebbelinie, langs het Valleikanaal weer terug. En natuurlijk hier het Broekerpad meegenomen. Omdat we deze paden als achtje gelopen hebben, was het stukje langs het Valleikanaal dubbel. Maar dat was geen straf. Dit is toch een bijzonder stukje dijk wat zeer de moeite waard is. Inderdaad jammer dat je het stukje loopgraaf niet in mag, maar toch goed te zien vanaf de zijkant. Alles prima gemarkeerd. En voor de oplettende wandelaar, doe de groeten aan kabouter!!

 3. Vandaag de combinatie met het Broekerpad gelopen, onder het genot van heel veel vogelgeluiden, het meest genoten van het krassen van een raaf. Het deel van het Valleikanaal en de oude spoordijk. Natuurlijk is ook de Grebbelinie geweldig mooi, helaas zijn de loopgraven te gevaarlijk om een klein beetje te kunnen beleven, maar van bovenaf was het ook prima te zien.
  Dank aan de vrijwilligers!

 4. Wij hebben vandaag ook beide Klompenpaden gecombineerd. En we kwamen toch weer verkeerd uit. We misten een klompje, wij blijven bij voorstel om de nummers van de bezienswaardigheden ook op de plaatjes aan te geven zodat je op plattegrond kan zien waar je ben als je geen gebruik kan maken van de app.
  Verder zijn beide wandelingen zowel oudenhorsterpad en broekerpad erg mooi.

 5. Prachtig klompenpad voor een korte middag wandeling.
  Goed aangegeven en genoeg bankjes om even te genieten.
  Hele mooie paden langs water en door natuur.
  Gaan we zeker nog keer doen. Maar dan andersom

 6. Vanmorgen dit pad gelopen, het is een mooi klompenpad. De lange rechte stukken vervelen ons totaal niet, er is genoeg te zien!

 7. Op 23 april hebben wij deze wandeling gelopen. Ons eerste klompenpad aangezien we net in Woudenberg zijn komen wonen. En het is meteen duidelijk… Dit is niet het laatste klompenpad om te wandelen. Zo goed aangegeven en een wandeling door prachtig gebied. We lopen over een spoordijk en dan ook nog over de Grebbelinie. De natuur is prachtig en we genieten van de dieren en de rust om ons heen. Hartelijk dank.

 8. Een heerlijke wandeling voor mij. Aan het herstellen van een knieblessure en rustig het wandelen aan het opbouwen . Daar was dit een prima wandeling voor. Niet te ver en genoeg bankjes om even uit te rusten.
  Wat een stilte onderweg , mooie uitzichten en de geschiedenis van het gebied geeft het nog wat extra’s .
  Complimenten !

 9. Vandaag dit pad gelopen,gecombineerd met het Broekerpad,gestart in Woudenberg bij partycentrum Schimmel,wij kwamen op 14,5 km uit.Wij hebben genoten van dit mooie pad(paden)! Vonden het afwisselend,de grebbelinie héél mooi,stuk van Scherpenzeel gezien,weidse uitzichten,mooi landhuis en kerk in Scherpenzeel en het lange stuk(vroegere spoor) was ook erg mooi,nog geen last van roofvogels gehad.Zeker geen saaie route,zeker vandaag niet met dit prachtige voorjaars zonnetje!

 10. Nadeel van het Oudenhorsterpad is dat-ie zo kort is. Daarom combineerden wij hem met het Broekerpad. Dat telt op tot een mooie 13km. Het Oudenhorsterpad is een leuk en gevarieerd pad, bijna helemaal onverhard. Het Broekerpad is helaas een stuk minder: juist veel verharde kilometers en ook het uitzicht is minder fraai. Benieuwd naar ons verhaal (met sombere foto’s vanwege het weer)? Ga naar https://www.frankwandelt.nl/utrecht/oudenhorsterpad-broekerpad-twee-klompenpaden-rond-scherpenzeel

 11. Heel bijzonder dat er verschillende meningen over dit pad zijn.
  Wij vonden het een super leuk pad!! Het lange stuk is recht maar gaat door een mooie omgeving. Toppertje!!!

 12. Binnenkort breekt het voorjaar aan. Op het lange stuk van dit klompenpad wordt door middel van een bord gewaarschuwd voor agressieve roofvogels!

 13. Afgelopen zaterdag dit pad gelopen en dat was heerlijk, rustig, mooi doorkijkjes én vergezichten. Ook boeiend om zo een stuk geschiedenis mee te krijgen. De route is goed aangegeven.

 14. Heb de route tegen de klok in gelopen (begonnen met de “spoorbaan”) en ben blij dat ik dat heb gedaan,een saai stuk,gelukkig maakt het tweede gedeelte veel goed met de historie van de Grebbelinie.Zeker de loopgraven zijn echt de moeite waard.

 15. Wij stonden klaar om met onze aangelijnde honden dit pad te gaan wandelen maar helaas staat er bij het gedeelte oude spoordijk wel degelijk dat het pad niet gelopen mag worden met een (aangelijnde) hond dus de informatie op deze site klopt niet.

 16. Vanmiddag met veel wind maar met zon dit mooie pad gelopen. Deze is 7,5 km lang en een leuk pad door natuurgebied, nauwelijks asfalt, goed begaanbare paden over dijkjes en door landerijen. Vooral rond de kazematten en de loopgraaf was bijzonder. Al met al een aanrader als je even twee uurtjes zin hebt in een wandeling.

 17. Afgelopen week dit interessante pad gelopen, zelfs een vos gezien, dan kan de wandeling niet meer stuk.
  Gelukkig geen agressieve roofvogel ontmoet. Het informatiecentrum was nu nog gesloten maar we gaan dit pad zeker nog een keer lopen met de hoop dat de Beek dan geopend is net als het rustpunt bij de kano verhuur.

  Vooral die loopgraaf met uitleg was bijzonder.

 18. Vandaag deze route gelopen. Prima pad om met grauw weer toch even te wandelen. Paden zijn nog goed begaanbaar. Bijzonder om langs de Grebbelinie, met de kazematten en het stuk van door de loopgraaf, te wandelen.

 19. Vandaag hebben wij dit pad gelopen.
  Gegeven de eerder reacties waren onze verwachtingen hoog gespannen.
  Het pad viel ons ietsje tegen.
  Het pad kent een lang recht stuk. Het stuk met de loopgraven was ook weer niet heel groot.
  Maar al met al hebben wij toch een prima wandeling gehad.
  De modder viel mee/ was goed te doen. De omgevallen boom zijn wij niet tegen gekomen. Het pad heeft nagenoeg geen asfalt.
  De doorsteek bij de boerderij was een leuk stuk.

  Monique en Frank

 20. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Modderig, maar dat was te verwachten. Geen punt met goede wandelschoenen aan. Mooie vergezichten over het frisgroene gras. Op de Grebbelinie langs het Valleikanaal lag een grote pas omgevallen boom. Was even een puntje om daar goed over, doorheen te komen.

 21. Vandaag gedeeltelijk in de zon dit pad gewandeld. Sommige stukken waren best glibberig, maar te doen. Gaaf dat je ook over een boerenerf mag wandelen maar zéker ook de loopgraven. Ik vond het wel leuk dat we dat stuk op het laatst te zien kregen met de bunkers en kazematten etc. Dus starten van oost naar west het dichtst bij de parkeerplaats van Schimmel. Oversteken naar links en dan schiet je rechts het pad in.

 22. Het pad twee keer gelopen, in beide richtingen. Mooie afwisseling van natuur en cultuur. Mooie doorkijkjes, weinig asfalt. Hopelijk volgende keer weer afsluiten met lunch of borreltje bij Schimmel.

 23. Gisteren dit pad gelopen en ervan genoten, de regen was geen belemmering.
  Een mooie route met afwisseling in natuur en de geschiedenis. Waar krijg de kans om door zelf door een loopgraaf te lopen? Parkeren bij Schimmel en dan volgens aanwijzingen starten. Heel duidelijk omschreven.

 24. Gisteren het Ouderhorstepad gelopen. Blij verrast, nou ja verrast. De reacties waren al veel belovend. Het stelde mij niet teleur. Het was behoorlijk koud en daarop gekleed werd het vanzelf warmer. Onderweg koffie en een broodje op een picknickplaats. Het is een pad die ik iedereen aan kan raden. Asfalt, altijd weer een item, heb je zo goed als niet.
  Geschiedenis, mooie vergezichten, spoorweghuisjes een enkele lotgenoot. Parkeren ging prima bij restaurant Schimmel..

 25. Vanochtend begonnen met het het Dashorstenpad en bij terugkeer besloten om dit pad “ook nog maar” te lopenEn gelukkig maar:
  Het was een heerlijke ( bijna) winterdag met een ieniemienie laagje sneeuw, aangevroren weilanden, helder, een heel klein zonnetje…kortom een heerlijke dag. Het Dashorstenpad was ons een klein beetje tegengevallen maar dat maakte dit pad grootdeels goed. Prachtig en wat een indrukwekkende geschiedenis; de bunkers, kazematten, loopgraven …als je je ogen sloot…. Allemaal erg indrukwekkend.
  Vrijwilligers dank en onze complimenten.

 26. Vandaag dit mooie wandelpad gelopen icm Broekerpad, aanvankelijk wat somber weer maar later klaarde t op. Als je, zoals ik erg geïnteresseerd ben in WOII zijn beide paden, maar vooral Oudenhorsterpad erg interessant. Je loopt langs veel bunkers, kazematten en zelfs door een gerestaureerde loopgraaf. Allemaal erg indrukwekkend en veel informatie om later thuis nog eens na te lezen over de Grebbelinie. Het lange rechte stuk ziet er op de kaart misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar als je eenmaal daar bent en je beseft dat je over de voormalige spoorlijn Amersfoort Kesteren loopt ziet het er toch heel mooi uit. Ook lekker dat je niemand tegenkomt, dat geldt overigens voor beide paden. Complimenten voor de mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Ik zit nu op 70 kp, bijna op de helft?

 27. Heb al heel wat Klompenpaden gewandeld en deze staat zeker in mijn top 5. Mooie omgeving, goed onderhouden en afwisselend. Absoluut een aanrader!

 28. Tussen twee reizen als onderbreking dit klompenpad gelopen. Ook al zijn de paden vrijwel recht en lang; Ik was verrast door de mooie omgeving. Dank aan de vvrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

 29. Twee paden vandaag Broekerpad en Oudenhorsterpad, Mijn mening en verslag zie ook Twee paden vandaag Broekerpad en Oudenhorsterpad, Mijn mening en verslag zie ook https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/09/29/twee-voor-de-prijs-van-een-broekerpad-en-oudenhorsterpad/

  Maar een tipje van de sluier, ik was dik tevreden. Bedankt aan alle vrijwilligers

  Voor meer foto’s zie ook Instagram titiissprakeloos
  Maar een tipje van de sluier, ik was dik tevreden. Bedankt aan alle vrijwilligers

  Voor meer foto’s zie ook Instagram titiissprakeloos

 30. Gisteravond dit klompenpad gelopen. Erg mooi, rustig en leuke dingen te zien. Aanrader!

 31. Vandaag weinig tijd, was in de buurt, wilde toch even wandelen dus dan het lekker korte Oudenhorsterpad maar doen. Een soort ‘vulpad’ op je lijstje dus eigenlijk, dat je alleen loopt bij gebrek aan beter.
  Maarrrr: wat een verrassing!!
  Wat een prachtig klompenpad is dit!!
  Stuk langs de Grebbelinie is een van de weinige stukken die ik nog niet kende van deze linie maar zeker ook een van de mooiste.
  En de voormalige spoorlijn Amersfoort – Kesteren (dit gaf bij mij vooraf compleet andere associaties) is nu een mooi soort dijkje omzoomd door fraaie bomenrijen met aan beide kanten prachtige uitzichten over weilanden en akkers.
  Zelfs op deze vrijdagmiddag daarnaast heel rustig en ook hier valt de enorme stilte op.
  Smaken verschillen natuurlijk maar het Oudenhorsterpad staat nu samen met het Oldenallerpad op 1 in mijn lijstje van kortere (<10 km) klompenpaden.
  Een tip voor wandelaars die wat verder weg wonen en begrijpelijk niet willen reizen voor een klompenpad van 7,5 km: combineer dit pad met het Dashorsterpad. Beide klompenpaden sluiten naadloos op elkaar aan en bieden daarmee een geweldige (en stille!) wandeling van 20 km.

 32. Ja, echt een schitterend pad door even mooie omgeving. Ook leuk om kinderen mee te nemen, voor een levendige spelenderwijze ‘geschiedenisles’ over de Grebbenlinie. Toch altijd leuker dan droge geschiedenis uit een boek. Maar sowieso een echte aanrader.

 33. Vandaag het Termatenpad gecombineerd gelopen met het Schutpad en het Oldenhorsterpad (ca 30 km). Gestart bij ’t Sluisje in Leusden op de overstaproute Stoutenburgerpad. Auto in woonwijk gezet. Bij de eerste stap op deze route werd ik verrast door de prachtige natuur en een pad waar ik een grote ? van krijg. Via dit pad eerst het Oldenhorsterpad (met de klok mee) gelopen. Onderweg tussen de schapen en koeien gelopen. De route zit vol met historie, geweldig! Daarna een groot gedeelte van het Termatenpad (met de klok mee) en halverwege het Schutpad (met de klok mee) gelopen tot de splitsing. Daar rechtsaf en tegen de klok in gelopen tot ik weer bij het Termatenpad kwam. Daar de overstaproute Stoutenburgerpad terug naar de auto gelopen. Wat een geweldige route met een klein stukje drukke weg/industrie in Woudenberg, maar dat mocht de pret niet drukken. Deze komt in mijn top 5. Iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt. Top! ?

 34. de regen getrotseerd en genoten van soms onverwachte bijzondere natuurverschijnselen. Prachtige tocht. complimenten voor de degene die de route uitgezet en onderhouden hebben.

 35. Een prachtig pad. Vandaag gelopen in combinatie met het Broekerpad. Dan is samen 14,8 km en goed te doen. Mooie doorkijkjes en alles is weer mooi groen en de brem bloeit weer. Zeker een aanrader!

 36. Wat een mooi gevarieerd en vooral rustig klompenpad is dit. Samen met dochter van 9 gelopen die het erg leuk vond. Beginnetje langs drukke weg, maar na 10 minuten in het groen en het geluid van vogels en geruis van bomen. De natuur in mei is aan het opstarten en de kleurenpracht onderweg is een lust voor het oog. Ook een klein stukje weiland en dan via boerderij hooystede (kalfje geboren zien worden!) weer door. Regelmatig even een zitje gedaan om van de rust en omgeving te genieten. Deze is ook echt voor de kinderen prima te doen en genoeg te zien onderweg.

 37. Wij zochten een kort rustig ommetje niet al te ver van huis, en liefst zoveel mogelijk onverhard. Helemaal gelukt met dit heerlijke pad. De parkeerplaats bij partycentrum Schimmel was nogal druk vanwege de foodmarket thv Koningsdag, maar het parkeerterrein bij Hoogvliet had plek zat. We hebben genoten met drie pubers op leuk afwisselend rondje, ondanks eerste lange rechte stuk. Niet te lang, niet te kort, genoeg te zien. Precies zoals de vorige recensenten heel goed beschreven. Jammer dat het beloofde ijsje aan het eind niet door kon gaan omdat de supermarkt sloot precies toen wij aankwamen. Deze gaan we vast nog een keer doen!

 38. Wàt een verrassing was dit pad. Meestal lopen we grotere afstanden maar we hadden slechts een halve middag tijd vanwege ons programma. De weersomstandigheden vróegen gewoon om een wandeling. Het historische gedeelte van de loopgraven op de Grebbeliniedijk is mooi gerestaureerd en indrukwekkend te noemen. De uitzichten vanaf de dijk prachtig met weilanden vol koeien, paardenbloemen en wel 10 hazen gezien. Ook de nodige kieviten. Veel bankjes onderweg. Je loopt langs mooie boerenerven en daarna weer de oude spoordijk op van het vroegen “kersenlijntje” van Amersfoort naar Kesteren.?. Op deze dijk veel sporen van vegende reebokken gezien tegen de tere boompjes aan. Een druk reeën territorium dus. Ook de eerste bloeiende bremstruiken ontdekt.
  Dit pad gaan we vaker wandelen! Een ontdekking zo vlakbij huis!!

 39. Vandaag het oudenhorsterpad en het broekerpad gecombineerd.

  Begonnen op het oudenhorsterpad en dan vanaf het startpunt gelijk de weg overgestoken over het lange stuk. Dit viel ons een beetje tegen.
  Vanaf het moment dat we overstapten op het broekerpad werden we positief verrast. Dit pad was een stuk leuker. Onderweg een boze zwarte zwaan gezien die zijn gezin beschermde. Stuk langs landgoed Scherpenzeel ook erg mooi. Het stuk daarna richting het startpunt van het broekerpad ook prima, maar het stuk om en na de sportvelden was niet zo.

  Toen het laatste stuk over het oudenhorsterpad en de grebbelinie gelopen. Dit was nog erg leuk door de loopgraven waar je doorheen kon lopen.

  Eindstand: 13km gewandeld, totaal aantal gelopen klompenpaden staat nu op 59.

 40. Vandaag, 14 maart, deze route gelopen. Het weer was beetje grijs, maar toch was het een fraaie route. In het begin beetje “saai” lang een lange oude spoorweg met wijds uitzicht over de landerijen, vervolgens door de oude linie en boerderijen. De moeite waard en niet te lang.

 41. Prima wandeling, maar weinig afwisseling. Langs boerenerven en over de Grebbelinie. Dat blijft bijzonder om te lopen. Dank voor het uitzetten.

 42. Op de site staat dat er een omleiding is, maar nu er zoveel sneeuw ligt, zijn er geen zaagwerkzaamheden. Zeker in het weekend niet.
  Over de dijk kan je prima lopen.
  Het is een leuke wandeling. Nu in de winter niet veel afwisseling. Komende zomer gaan we hem nog een keer lopen.
  Bij ons op de Strava was het 8.2 km.
  Iedereen veel plezier met deze wandeling.

 43. Van de 26 klompenpaden die we tot nu toe gelopen hebben, is dit een van onze favorieten. Afgelopen woensdag liepen we het Oudenhorsterpad met omleiding omdat er bomen gekapt worden. De omleiding staat op verschillende plekken goed aangegeven. Je loopt alleen op een minder leuk stukje dan wanneer je de originele route loopt. Ons advies; loop dit pad pas weer als de omleiding is opgeheven.

 44. Leuke route om te lopen. Het pad langs de linie/water vond ik het meest afwisselend, maar wandelen over het oude spoor is ook bijzonder. Leuke route als je een beetje van geografie en historie in combi met het buitenhgebied houdt. Ik liep het met een lekkere ijzige wind, maar ik kan me voorstellen dat het gebied er in de lente en herfst nog aantrekkelijker uitziet.

 45. Ik sluit mij aan bij de reactie van Anneke?
  Gister dit pad gelopen, erg leuk. Ook het liniestukje is verrassend.
  Net voor de regen weer terug?
  Groet, Huib

 46. Wat een prachtige wandeling! Langs de Luntersebeek en een breed karrenpad gewandeld. Aan weerszijden een rij hoge bomen. Vogeltjes die pas op het laatst wegvliegen: niet gewend aan mensen. Prachtig. Vrijwel geen bebouwing gezien. En geen geruis van een snelweg te horen. En dat in Nederland. Gaan we in de zomer nog eens doen. Leuke plekjes met een bankje, thee en broodjes mee.

 47. Het mooiste bankje!

  Bij Schimmel is het nu vanwege de corona-situatie volop parkeren. Er is ruimte genoeg. Ik pak de app erbij en steek de straat over direct de vrije natuur in. Vanaf de voormalige spoorweg zie ik de koeien nog in de wei staan. Bijzonder, zo ver in november. De oude spoorbaan doorkruist het gebied en aan weerszijde biedt dat een vrij uitzicht over de velden. Het is rustig onderweg. Een broodje en zelf meegenomen koffie in een thermoskannetje, drink ik op een bankje met schitterend uitzicht vlak na Hoeve Groot Oudenhorst. Er staan meer bankjes onderweg maar deze is aanbevelenswaardig. Het pad loopt verder langs het Valleikanaal en de Liniedijk. Verrast laat ik me meevoeren door een heuse loopgraaf. Dit gebied heeft een indrukwekkende geschiedenis. Hoewel de horeca gesloten is vanwege de corona lockdown is het Rustpunt nog wel geopend. De tocht is zo goed als geheel onverhard op een klein stukje na.
  Aansluitend aan deze tocht is het mooie Dashorsterpad zeker de overweging waard. Bij elkaar word dat wel een hele stevige wandeling!

  Voor foto’s: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/oudenhorsterpad/7991/

 48. Deze is zeker 1 van mijn favorieten. Je bent direct van de weg af en uit het verkeer. Deze gewandelde op zondag 1 november, het miezerde maar desondanks geweldige wandeling. Door de verhoogde ligging ( voormalige spoorbaan en terugweg grebbelinie) gaf de wind het gevoel van een strandwandeling. De natuur heeft haar mooiste kleuren zo in de herfst. Mooie doorkijkjes, interessante geschiedenis. De laatste 200 met is langs de n-weg terug naar de opstapplaats. Als hes start aan grebbelinie zijde kom je vanuit het bospad uiteindelijk direct bij opstartpunt. Geeft ander afsluit gevoel. Maar dit pad is absolute aanrader.!

 49. In juni hebben wij dit pad gelopen en vonden voor herhaling vatbaar. Dus vandaag weer de klompen aan 😉 Leuk in ander jaargetijde. Langs de oude spoorlijn nu mooie paddestoelen gezien. Vorige keer mochten we niet door de loopgraaf maar nu wel. Helaas liepen er al anderen dus zijn wij maar doorgelopen. Heerlijk herfstweertje en er weer van genoten. Dank aan de vrijwilligers voor dit pad.

 50. Vandaag dit pad gelopen. Bij het tunneltje was het me niet gelijk duidelijk en even verderop ben ik te lang de weg blijven volgen. Gauw de app erbij gepakt en toch maar terug gelopen.. Helaas was het theehuis de Uitrusting niet meer open. Leuk om door de loopgraven te lopen!

 51. Aanvulling: loopgraaf was open! Foto’s en bord aan 1 kant, interessant om te bekijken!

 52. Prachtig pad om te lopen. Het eerste stuk langs de huizen is wat smal (als je de route tegen de klok in loopt). Het was vasr mooier als het niet heel hard was gaan regenen (tip: je kunt schuilen onder een viaduct als je de oude spoorlijn hebt afgelopen, het pad omlaag gaat en dan om de hoek rechts). Maar op de dijk, het bankje “Vriendschap” aangeboden door 3 heren (Erik, en nog 2 namen) met prachtig uitzicht op weids landschap maakte veel goed. Heel welkom rustpunt, bedankt heren! Je kunt vanaf het bankje bovenop de dijk blijven lopen, die komt weer uit op het gemarkeerde klompenpad. Mooi afwisselend en indrukwekkend om de bunkers met schietgaten en de gereconstrueerde loopgraaf te zien. Wij hadden niet van tevoren een afspraak gemaakt om de Grebbelinie-expositie in Hoeve Ter Beek te zien (ivm corona tijdelijk alleen op afspraak, zie http://www.grebbelinieinhetvizier.nl), doen we wellicht volgende keer.

 53. Op 23 juni het Oudenhorsterpad gelopen. Ondanks dat het eerste stuk lang en recht is (de oude spoorbaan) is het niet vervelend recht toe, recht aan. Mooie uitkijkjes over de onderliggende weilanden. Veel spechten op dat stuk al wilden ze niet blijven zitten voor de foto ? Het tweede deel over de Grebbenlinie is ook erg mooi. Jammer dat we de loopgraven niet in mochten maar wel lekker bunkeren ? We werden aan alle kanten gewaarschuwd voor agressieve buizerds en processie rupsen maar uit eindelijk brak een flinke drempel/ riggel in het verharde pad langs de Lunterse Beek net voordat je Stationsweg oost weer inslaat ons op. Niet duidelijk zichtbaar en zorgde voor een flinke valpartij ? Blauwe knieën en schaafplekken maar gelukkig aan het eind van deze prachtige wandeling met fantastisch weer ☀️

 54. Een mooi pad. Met koffie begonnen bij Schimmel, waar ze heel slim een stuk parkeerplaats hebben omgebouwd naar buitenterras, dus plaats zat zonder te reserveren. Uitstekend appelgebak. De route is onverhard zodra je Woudenberg uit loopt, en dat blijft zo tot helemaal wanneer je de plaats tegen het eind weer in loopt. Je loopt in essentie bijna de hele route over twee dijken, die best hoog zijn dus je ziet het landschap van boven af. Ik dacht tevoren dat het lange rechte stuk op de kaart – de oude spoorweg – wellicht saai zou zijn maar dat is niet zo. Het is een lange houtwal – op- hoogte. Met er naast mooi weiland met houtwallen en maisvelden. De andere dijk loopt geheel langs het valleikanaal. De gereconstrueerde loopgraaf was volgens een doorregend en bijna niet meer leesbaar papiertje gesloten. Maar als je dan het hek gewoon open laat is het niet vreemd dat mensen toch echt door de loopgraaf lopen. Dicht dus, maar tussen aanhalingstekens. Wij liepen er omheen.
  Het was een zeer mooie wandeling. Dik tevreden.

 55. Video: https://youtu.be/lfV5q0qU8s4
  Een paar weken geleden liep ik het Oudenhorsterpad. Een leuk Klompenpad tussen Woudenberg en Scherpenzeel. Eigenlijk bestaat de tocht uit twee delen, het deel over het voormalige spoor tracé, het deel langs het valleikanaal.
  Leuk een Klompenpadenwandelgezin (galgje?) te ontmoeten die regelmatig mijn filmpjes bekijken!

  pluspunt:
  -95% onverharde paden
  -reconstructie loopgraven is interessant, maar nog steeds helaas dicht…

 56. Vanmiddag met mijn man samen dit pad gelopen. Prachtig over meest onverharde paden en zeer landelijk. Langs een stuk Grebbelinie met historie en waar vroeger een treinspoor liep. Helaas mocht je nu ook nog niet door de loopgraaf. Andere keer misschien want voor herhaling vatbaar nog eens te lopen. De markering was goed in orde. Bedankt aan degenen die het mogelijk maken dit mooie pad te kunnen lopen. Was genieten.

 57. Samen met man dit pad gelopen, parkeren bij Hotel Schimmel geen probleem. Schuin de weg oversteken en je loopt op de oude spoorlijn, ik weet nog wel dat de trein daar reed. Mooi lang beschut stuk wandelen, we hadden een twijfel bij het huis met nr.38. Wat bleek we waren te vroeg links van de spoorlijn gegaan, de app erbij gepakt en de route weer goed opgepakt. Boven langs het valleikanaal, waar we beneden juist regelmatig fietsen. Leuk om vanaf boven eens te zien, veel bunkers liggen hier. De loopgraven zijn nog steeds gesloten. Hele mooie route met wei ig asfalt.
  Groet,
  Janneke

 58. Vandaag wilden we het Oudenhorsterpad in combinatie met het Broekerpad gaan lopen, maar omdat we een regenbui over ons heen kregen, hebben we het bij het Oudenhorsterpad gehouden. We liepen het in omgekeerde volgorde deze keer en ook nu waren we erg enthousiast over de route, zelfs bij regen. Bedankt Nora en Gerrit voor jullie antwoord op onze vraag over het huis met nummer 38 op de gevel. Wij vinden het een plausibele verklaring.
  Onderweg kwamen we de bekende You Tuber Steven tegen. Beroemd door zijn video’s van Klompenpaden. Zie ook
  https://www.youtube.com/channel/UCy6YKtq0tQ80OPb72doSIpw We kijken uit naar de video over het Oudenhorsterpad! Na afloop geluncht bij Schimmel die weer open is.

 59. Inderdaad een prachtige route, maar een verkeerde aanduiding bij het tunneltje. Dan wordt aangegeven dat je schuin rechtdoor moet, maar je moet linksaf. (Komende vanuit partycentrum Schimmel).Fijn als u dit een keer wil controleren.
  Met vriendelijke groet van José van den Broek

 60. Op 18 mei 2020 dit pad gelopen, we zijn het helemaal eens met de andere wandelaars: een heel leuk en afwisselend pad. Bij het huis met nr. 38 ( waarschijnlijk nog een nummer van een seinwachtershuis uit de tijd dat de spoorlijn nog in gebruik was) zijn we nog verder over de spoordijk gelopen tot aan de “echte” spoorbaan. Daarna links af tot aan een brug over het Valleikanaal, over een lastig hek geklommen, langs het kanaal gelopen en de route weer opgepakt.

 61. Zojuist hebben wij dit klompenpad gelopen en net als de mensen van de berichtjes hieronder zijn wij er erg enthousiast over! Je loopt heerlijk in de natuur, grotendeels op onverharde paden en onderweg is er van alles te zien. Met de bordjes en de app kan je niet mislopen en je leest interessante dingen over de omgeving. De loopgraven aan de Grebbelinie zijn nog steeds niet toegankelijk, maar van boven ook indrukwekkend. Wie kan ons vertellen waarom er op het huis aan het meest zuidelijke puntje van de route heel groot 38 staat terwijl het huisnummer 15 is? Wij zouden het leuk vinden als er in de app een mogelijkheid komt om het klompenpad af te strepen als je het gelopen hebt, als een soort virtuele medaille en het mooist zou het zijn als de route dan op de kaart een andere kleur krijgt.

 62. Erg mooi pad langs de oude spoorlijk Amersfoort Kesteren en langs de Grebbelinie. Helaas waren de loopgraven gesloten, maar van bovenaf ook te zien. Voor wie het leuk vindt, hier kan je de hele route zien https://youtu.be/yEKYqkySauI

 63. Wat een prachtig pad. Eerste gedeelte loop je een heel einde over de oude spoorlijn Amersfoort Kesteren en aan beide zijden akkers. De boer was druk bezig zijn gras aan het schudden. Op een bankje naar zijn werkzaamheden gekeken en mijn koffie gedronken. Verder liep je over de Grebbelinie (stukje hetzelfde als Broekerpad dat ik vd week liep) en vervolgens de loopgraven en kazematten. Helaas was dit gesloten ivm werkzaamheden zodat je er niet door kon lopen maar vanachter het hek ook te zien. Het was heerlijk stil, alleen de boerengeluiden en ik heb genoten. Dank jullie wel voor het onderhouden van dit pad.

 64. Deze route op 25 april gelopen. Wat een mooie route. Leuk om een stuk over het oude spoortraject Amersfoort – Kesteren te lopen en daarna terug langs het kanaal en de Grebbelinie. Veel onverharde paden en mooie natuur. Maar ook interessante historische plekken. Veel te zien en te beleven in een prachtige omgeving.

 65. Wij liepen gister deze route en vonden het weer een pareltje! Grotendeels onverhard, dwars door het gras en langs de Grebbelinie. Mooie wandeling met interessante historische bezienswaardigheden!

 66. Vandaag 13.01.2020 dit alleraardigste pad gelopen.
  Vooral het rechte stuk over de oude spoorlijn was leuk met de uitzichten naar twee kanten.
  Onderweg veel sijsjes in de bomen gezien.

 67. Deze veldtoertocht wordt al sinds het begin van het millennium georganiseerd door toer- en fietsclub Het Scherpewoud. Deze inmiddels traditionele afsluiter van het fietsjaar heeft een schitterende en uitdagende route in de mooie omgeving van Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude.
  De tocht voert door de Gelderse vallei, over delen van de Grebbelinie en landgoed Scherpenzeel. Dit is uniek omdat deze paden alleen voor deze eindejaarstocht met toestemming bereden mogen worden.

  Wij gaan de organisatie contacten en vragen de datum van dit evenement vroegtijdig bekent te maken, zodat dit als extra informatie wordt vermeld op de Klompenpaden website.

 68. Gisteren 28 december 2019 het Oudenhorsterpad gelopen met een groep van 17 koorleden. We zijn gestart bij Schimmel en direct overgestoken en door het poortje op weg gegaan.Tot onze verbazing in het begin (over de oude spoorbaan) steeds mountainbikers achterop. Soms was er wederzijds begrip, maar veelal werden we door de bikers onjuist bejegend. Bij navraag blijkt de Wielerclub “Het Scherpe Woud” uit Scherpenzeel een toertocht organiseerde op de laatste zaterdag in december. ( al vele jaren) De secretaris gaf aan dat zij er een vergunning voor hadden, maar een klompenpad is volgens mij toch echt een wandelpad. Heel vreemd dat daar nu zeker 80 mountainbikers over werden geleid. Verder was het een prachtige wandeling en bijna helemaal goed aangegeven. Alleen aan het einde van het spoordijkje moet je linksaf naar beneden naar de weg. Daar hebben we getwijfeld of we goed gingen. Het theehuis was gesloten, maar de toiletten waren wel bereikbaar. Heel fijn. Schimmel was ook gesloten

 69. Mooi pad met uitzondering van het begin waar je een stukje langs een drukke weg loopt. Maar verder is het prachtig deels over de grebbelinie met bunkers en al waar je met QR code’s extra info kan krijgen. Zeer rustig, mooie uitzichten een aanrader!

 70. Vandaag gelopen op zondag 15 september, wat n mooi pad, begin is rechttoe recht aan,en dat is helemáál niet erg, langs mini camping op, over de grebbelinie, dijkjes, oude boerderijen, schapen passeren, langs bunkers op. Goede wegwijzering,op sommige plekjes daargelaten,genoeg bankjes.kortom n aanrader.

 71. Lekkere wandeling voor de maandagmorgen!
  Auto parkeren kon mooi bij partycentrum Schimmel. Gelijk aan de weg staat het startpaneel en met het oversteken van de weg en het hekje door zit je gelijk op het pad. Het eerste stuk is recht toe, recht aan. Maar je kunt ver van je af kijken en het is heerlijk rustig. Diverse hazen, duiven en roofvogels waren in de weer.
  Het einde van het rechte stuk was wat onduidelijk. Het bordje geeft aan om over het bruggetje te gaan bij de boerderij aan de linkerkant, maar je moet even verhoogd doorlopen en dan aan het einde naar beneden, limksom de weg aan de andere kant van het water volgen.
  We hebben later op de route even rondgekeken bij de Boerenstee. Hier kun je overnachten en een feestje houden.
  Via het weiland loop je naar de Grebbelinie met naast je het Valleikanaal. Mooie bloemen, bomen en struiken om van te genieten.
  De hoeve de Beek heb je later op het klompenpad aan de linkerkant. Eerst door de kazematten, langs de bunkers en schietgaten. Leuk om ook even het erf op te gaan. Het herbergt wat geschiedenis van WOII.
  Al met al een mooie route om in een kleine twee uur te lopen.
  Voor een versnapering kun je prima terecht bij Schimmel.

 72. 8 juli 2019 dit pad gelopen. Misschien niet het spannendste pad maar toch mooi en erg rustig. Vanaf de rechte voormalige spoordijk regelmatig links en rechts een fraai uitzicht. Veel hazen en enkele roofvogels gezien. Route staat goed aangegeven. Alleen op de Grebbeliniedijk konden we geen bordje naar links vinden. Maar met de app geen enkel probleem. Lopend op de dijk met zicht op het water. Veel bunkers gezien. Bij Lambalgen loopt het pad tussen de wilde bloemen. Veel vlinders gespot. Bijna aan het eind de kazematten die een goed beeld geven van de situatie in oorlogstijd. De paden waren breed gemaaid. Al met al mooie groene route met informatieborden over de Grebbelinie onderweg.

 73. Zeer mooie tocht. Wij combineerden beide tochten Oudenhorsterpad en Broekerpad op een erg mooie zondag in novenber (4-11-2018)..
  In Scherpenzeel nog onderweg een drankje gedronken. Kaartje meenemen is wel nuttig om de twee tochten te combineren. Eerst oranje dan rood, daarna weer oranje.
  Beginpunt ligt aan de overkant van restaurant Schimmel! Is ook wel nuttig. We liepen eerst de verkeerde kant uit.

 74. Vandaag heerlijk gewandeld in een gebied dat ik nu sinds 2 maanden mijn achtertuin mag noemen. Met de kleine in de draagrugzak heerlijk op deze zonnige herfstdag gewandeld. De route is leuk en divers omdat het naast een poldertocht ook veel historie bevat. Onderweg zag ik twee eekhoorntjes en een aantal roofvogels wat een teken is dat de natuur de rust heeft. Ik vroeg mij af of het niet mogelijk is om eerder de dijk af te gaan ter hoogte van punt 2. Er is een bruggetje en ik vraag mij af of de bewoners het bezwaarlijk zouden vinden. Daarmee loop je echt een rondje en hoef je niet een stukje terug te steken.

 75. Vandaag heb ik deze route gelopen, wat het ik genoten!!! Tussen de schaapjes en door de koeien, geweldig!!! Leuk, als je deze tocht op woensdagmiddag of zaterdag gaat doen, is een bezoek aan de Dorcas winkel. Deze ligt op de route. Korte broek is inderdaad niet zo handig, maar als je voorzichtig loopt, niet aan de hand. Aanrader, van het begin tot het einde heel bijzonder!!!!

 76. Ik vond dit klompenpad niet erg bijzonder. Het rechte stuk op de spoordijk is saai met vaak geen vrij zicht (bomen). Ook langs de beek viel tegen omdat je weinig van het water kon zien door de bomen en struiken. Op dat gedeelte van het pad meerdere stukken met tientallen meters bramen en/of brandnetels (korte broek af te raden).
  Wel leuk stukje loopgraven in de buurt van punt 6 en verder prima gegeten bij Partycentrum Schimmel. Ander pluspunt: nauwelijks lopen op asfalt.
  Misschien dat we deze wandeling opnieuw lopen begin van de lente, wanneer er nog geen bladeren aan de bomen zitten en je meer uitzicht hebt. En/of misschien eigen variant bedenken door delen van geel, rood en blauw aan elkaar te knopen.

 77. Afgelopen zondag 5/8 dit fraaie pad weer eens gelopen. Op de Spoordijk kwamen wij gelukkig geen afsluitingen tegen. Alle afgezaagde takken en stammen liggen keurig opgestapeld naast het pad, iets dat we ook vaak bij andere Klompenpaden tegenkomen. Geen enkel probleem voor de wandelaar..
  Ergerlijk dat we op het (smalle) pad langs het kanaal ook deze keer weer mountainbikers tegenkwamen, ze tillen hun fietsen gewoon over de hekken. Ja, ze wisten dat het verboden was..

 78. Fantastisch pad om te lopen en niet te lang met het warme weer. Het gedeelte over de oude spoordijk is nog steeds afgesloten jammer genoeg. De alternatieve route langs hebben we niet gelopen maar zijn linksom gegaan via Lambalgen. Was ook een mooi alternatief en wat langer. Het stuk bij de loopgraven en de kazematten was het pad erg smal en de brandnetels erg hoog en daarnaast ook veel bramentakken. Ga niet met korte broek aan deze route lopen! Hopelijk wordt er nog gemaaid daar. Verder veel hazen gezien en roofvogels gehoord als buizerd en havik. Zeer de moeite waard.

 79. Vandaag gelopen. Een mooie route, zeker het deel over de dijk van de Grebbelinie. Het gedeelte over de oude spoordijk is nog steeds afgesloten en blijft dat tot de gemeente Woudenberg klaar is met de werkzaamheden.
  Wij zijn daarom doorgestoken vanaf het afgesloten gedeelte en hebben het pad met de klok mee gelopen. Het gedeelte van de spoordijk hebben we een weg genomen dat daarachter ligt en ruwweg parallel loopt. Je kunt het natuurlijk ook lopen zonder door te steken en meteen de weg parallel te nemen in zuidelijke richting.

 80. Ik liep het Broekerpad en wilde dit combineren met het Oudenhorsterpad. Wordt tussen het theehuis B&B De Boenrenstee en Gr. Oudenhorst nog gemaaid? Het gras e.d. staat nu zo hoog, dat het onverantwoord is om er doorheen te lopen wegens het feit dat de tekens nu in deze warme periode erg actief zijn. Dit pad is nauwelijks zichtbaar! Heb ter plekke een ander alternatief gelopen.

 81. Kan er bekend gemaakt worden of het pad nog steeds is afgesloten is? (Juni 2018)

 82. Vandaag wilden we het Oudenhorsterpad lopen, maar dat bleek afgesloten te zijn….
  Het stuk over de oude spoorbaan heeft de gemeente afgesloten omdat het te gevaarlijk zou zijn i.v.m. de mogelijkheid van vallende takken. Er is geen route voor omlopen aangegeven en dat lijkt op die plek ook lastig.
  Het zou handig zijn om dit op de website/app te vermelden.

 83. Omdat ik niet bij de bijzonderheden op deze pagina had gekeken stond ik na 1,3km gewandeld te hebben bij het afgesloten stuk pad. Er stond geen aanwijzing bij de afsluiting waarna ik via de Lambalgseweg de route afgesneden heb. Verder een mooie en verrassende wandeling.

 84. 27 februari met gezin gelopen. (twee kinderen van 8 en 11 jaar)
  Dit pad is een pad met een uitroepteken!!!; SUPER!
  Wij hebben genoten van de leuke kleine paadjes, onverharde weggetjes, kleine watertjes/boerenslootjes, langs de Grebbedijk met bunkers en loopgraven.
  Hoeve de Beek is een leuk rustpunt. De expositie was vandaag dicht, maar gaat in het voorjaar open.
  Dus wij gaan zeker nog een keer dit pad lopen!

 85. Vaak ben ik erg kritisch over klompenpaden (zie mijn reactie over het Griezeveensepad). Maar over het Oudenhorsterpad niets dan lof. Dit is een ‘ECHT’ klompenpad. Over het tracé van een oude spoorlijn. Langs schitterende lanen met statige bomen. Door weilanden vol met nieuwsgierige koeien (wel de vlaaien ontwijken!!!). En last but not least de Liniedijk, die je terugwerpt naar de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog. En -zeker niet onbelangrijk- op een klein stukje na geheel onverhard. Ondanks de lange rechte paden was het niet eentonig en veel te zien. Hulde aan de ‘vrijwillige’ routemakers.

 86. Gisteren gelopen bij prachtig weer. We liepen tegen de klok in, eerst over de dijk (Grebbelinie). Smaken verschillen, want wij vonden dit stuk (= de halve wandeling) erg saai: geen uitzicht of doorkijkjes, veel brandnetels en bramen en weinig afwisseling. Helaas ook geen bankjes op dit stuk. Tweede deel was wel mooier, maar al met al viel ons dit pad tegen. Paden zijn goed en de bewegwijzering is prima.

 87. Een heerlijke route wat grotendeels in het teken staat van de Grebbelinie. We zijn langs diverse bunkers gelopen, maar ook door een goed gerestaureerd loopgravenstelsel.
  Aan het einde van de loopgraven zijn we, zoals aangegeven op de app, even linksaf geslagen naar Hoeve de beek om een expositie van de Grebbelinie te bezoeken.
  Al met al een heerlijke route om ook met een temperatuur van ruim 27 graden te lopen!
  https://fotobelevenissen.blogspot.nl/2017/08/29-augustus-2017-oudenhorster-klompenpad.html

 88. Vandaag met mijn dochters van 8 en 10 jaar dit pad gelopen, we hebben een heerlijke dag gehad.
  Een mooie ontspannen wandeling die ook nog heel educatief is door de Grebbelinie met bunkers en een mooi gerestaureerde loopgraaf. De eindconclusie van mijn dochters was, “mama het was een topdag” En dat vond ik ook.

 89. Heel verrassende wandeling; tegen de klok in gelopen, dus de eerste paar kilometer inderdaad alsmaar rechtdoor de voormalige spoorbaan volgen… Maar het landschap – de uitzichten – zijn afwisselend genoeg, vooral omdat je ‘hoog’ boven de weilanden en akkers loopt. Het tweede deel loop je overigens ook hoog; over een dijk en de oude verdedigingswerken zijn een prima ’toetje’; bijzonder stuk historie en goed beschreven… Kortom; topwandeling die we ook met plezier in onze ‘verzameling’ opnemen; http://www.sharex.nl/hiking/hikinganwb.htm

 90. De historie op dit pad is duidelijk aanwezig. Het wandelen op een deel van de voormalige spoorlijn van
  Kesteren naar Amersfoort vind ik al een belevenis op zich. Dat het een rechte lijn is, sja, zo is dat wel
  vaker bij spoorlijnen.:) Er was een behoorlijke achterstand in onderhoud en de nieuwe eigenaar heeft
  gekozen voor kap. Hierbij is het de bedoeling om de oude situatie (natuur) terug te laten keren. Dat heeft tijd
  nodig maar komt goed. Er is wel naar beide zijden een prachtig uitzicht ontstaan. Kijk ook eens naar
  bijvoorbeeld de wachtposten die je tegenkomt.
  Dan komt je ook nog over een deel van de Grebbelinie. Er is daar veel te zien, check de site.
  Je kunt van bovenstaande wel of niet genieten, ieder z’n smaak zeggen wullie..:) Hoe dan ook, ik heb weer genoten.
  Klompen aan en gaan en wens iedereen heel veel wandelplezier.

 91. Voor ieder wat wils. Geweldige cultuur-historische belevenis!
  En v.w.b. CWvM (zie oktober 2016) die niet gecharmeerd is van bunkers: wellicht kunnen we verzoeken de bunkers te verplaatsen of de route maar opheffen …

 92. Voor ieder wat wils. Geweldige cultuur-historische belevenis!
  En v.w.b. CWvM (zie 24 oktober 2016) die niet gecharmeerd is van bunkers: wellicht kunnen we verzoeken de bunkers te verplaatsen of de route maar opheffen …

 93. Het gedeelte van het pad dat over de oude spoorbaan loopt, is wat saai, maar geeft mooi uitzicht over de weilanden. Daarna het stuk langs het Valleikanaal is erg mooi en onverwachts door een loopgraaf, erg leuk.

 94. In het begin -rechte stuk- werd het een beetje veel van hetzelfde, maar daarna leuk pad met een mooi stukje geschiedenis Linie dijk langs de Lunterse Beek.

 95. Deze wandeling viel ons een beetje tegen. In het begin was de wandeling goed aangegeven, maar op een lange dijk helaas niet, waardoor we uiteindelijk zo’n 2 km omgelopen hebben. De totale wandeling werd toen 10 km in plaats van 7,5 km…. We hebben dus een markering gemist, ondanks dat we goed opgelet hebben.
  Ook was ik niet gecharmeerd van de bunkers en loopgraven, maar dat is persoonlijk. Schapen hebben we ook niet gezien, ondanks dat het mooi herfstweer was.

 96. We hebben weer genoten van een prachtig klompenpad. Ook voor kinderen is dit heel leuk. Met de loopgraaf, bunkers en loslopende schapen!

 97. Klompenpaden zijn opengesteld voor wandelaars. Het is niet de bedoeling op de Klompenpaden te gaan mountainbiken of fietsen.

  Grondeigenaren hebben hun grond vrijwillig opengesteld voor wandelaars en niet voor fietsers. Ze kunnen door het fietsen hun medewerking opzeggen aan het Klompenpad. Dat kan erin resulteren dat we het hele pad moeten opheffen. Je netjes aan de normen en waarden houden betekent ook de gedragsregels van een route naleven.

  Om nog lang te kunnen genieten van het Klompenpad vragen we u dan ook dringend niet te fietsen op Klompenpaden.

  Team Klompenpaden Utrecht

 98. Erg mooie route wij hebben deze niet gelopen maar … illegaalekker gefietst rekening houdend uiteraard met de omgevingen en de voetgangers etc..

  Vinot het een erg mooie route gezien ik ook jaren ben opgegroeid aan deze spoorlijn. Gerard Doustraat in Amersfoort.
  En mede daarom deze lijn heb gevolgd welke zich ooit samenvoegen met de spoorlijn langs Veenendaal ( je kan nog steeds de bosrand volledig volgen tot dit punt ) erg mooi en kan het zeker aanraden ook voor mountainbikeroutes mits je je netjes aan de normen en waarden houdt…

 99. Vandaag hebben wij deze wandeling met de kok meegelopen. De wandeling bedraagt volgens de gps exact 8 kilometer. We zijn begonnen op het liniepad en de valleidijk. Zeer interessant met zijn imposante bunkers en loopgraven. Het tweede deel over de oude spoorlijn Amersfoort-Kesteren gelopen. Ongelofelijk dat hier vroeger een spoorlijn liep. Bewegwijzering was goed en zelfs grappig te noemen bij de boerderij de uitrusting en bed and breakfast. Tevens de echte klompen op het pad. Alleen het pad omhoog naar de spoorlijn hebben we geen bordje gezien maar de app gaf het gelukkig wel aan. De wandeling hebben wij beëindigd bij de Schimmel met een biertje en een muntthee voor mijn vrouw. Dit klompenpad is zeker een aanrader. Vrijwilligers wederom bedankt

 100. 14 mei met redelijk weer gelopen. Eerst het lange stuk over de oude spoorlijn wat zeker wel mooi is.
  zeker als je bedenkt dat hier vroeger treinen reden.
  Het 2de stuk over de liniedijk is zeker de moeite waard. langs het valliekanaal met zijn verdedigingswerken
  zeer zeker ook informatief.een hele mooie wandeling

 101. We hebben op zaterdag 21 Mei dit klompenpad gelopen met een groep van 22 personen. We hadden er zeer mooi weer bij en het pad lag er netjes bij. We hebben hem linksom gelopen en zo gestart op het langere rechte gedeelte wat door sommigen wat saai wordt gevonden. Ik vond het nogal meevallen, maar wel het 2e gedeelte nog veel mooier.
  Zeer aan te bevelen om dit klompenpad te gaan lopen.

  Gert

 102. Heerlijk gewandeld met twee gezinnen (kinderen tussen de 11 en 7 jaar). Een aanrader!

 103. Vandaag het Oudenhorsterpad gelopen en om de route langer te maken heb ik het Broekerpad maar meteen meegenomen. Het Oudenhorsterpad vond ik geweldig mooi.
  Het Broekerpad is voor de helft asfalt. Was ik bijna bij de grote kerk in Scherpenzeel (centrum) om rechtsaf weer het park/bos in te gaan, moest ik linksaf door een woonwijk, langs het zwembad en voetbalvelden, dan weer 2 x rechtsaf om weer bij de grote kerk uit te komen. Wat een onzin, dit heeft niets met een klompenpad te maken! Is dat voor horeca? Erg jammer.
  Gelukkig heb ik van het Oudenhorsterpad enorm genoten. De volgende keer loop ik langs het water helemaal door naar de A12, dan rechtsaf naar de vroegere spoorbaan. Dan worden de twee lange stukken nog langer, maar dat geeft niet, als het maar mooi is. Is het niet mogelijk om de route op die manier te verlengen en de oorspronkelijke route als verkorte route aan te merken?
  Inderdaad loslopende honden langs de kanaaldijk, maar ik had er geen last van. Bewegwijzering uitstekend.
  Bedankt iedereen.

 104. Vandaag dit klompenpad gelopen. Het informatiebord bij Partycentrum Schimmel is weg. Waarschijnlijk door de aanleg van de grote parkeerplaats. Het eerste stuk over de oude spoorlijn is inderdaad wat recht. Het 2e stuk is prachtig! Leuk wandelen over de Grebbenlinie, tussen de bunkers en zelfs door een stuk loopgraaf. Wandeling afgesloten met heerlijke koffie in Brasserie van Partycentrum Schimmel.

 105. Beste Ton en Jacqueline,

  Vervelend dat jullie last hadden van een hond. Klompenpaden zijn niet te lopen met honden, tenzij anders aangegeven. Op de dijk langs het Valleikanaal mogen honden aangelijnd komen. Andere delen van dit Klompenpad zijn verboden voor honden.

  Met vriendelijke groet,

  Marja Zandberg
  Team Klompenpaden Utrecht

 106. Vanochtend dit pad gelopen, erg mooi en informatief met de loopgraaf uit de oorlog. We hadden niet verwacht dat het zo’n mooi pad was. Wel een opmerking, op het lange stuk over de dijk lopen toch mensen hun hond uit te laten die los lopen. Het is op elk klompenpad verboden voor honden, dit vind ik beetje raar. Hond sprong ook op ons tijdens rust moment op bankje, wat een vervelend moment opeverde met het baasje. Maar al met al hebben we genoten van dit klompenpad.

 107. Vandaag deze route gelopen, halverwege was het voor ons even onduidelijk, wel of niet onder de brug door te gaan (bij huis 38). Toen wij dit in eerste instantie deden werden we door een boer nageroepen of we een klompenpad liepen. Bevestigend te hebben geantwoord verwees hij ons terug naar boven en verzocht ons daar het pad uit te lopen. Dit klopte gelukkig 🙂 Verder erg genoten, een volgende keer gaan we het pad andersom lopen, zodat het wat minder spannende rechte gedeelte eerst komt en we eindigen met het prachtige deel :)Kortom: een aanrader deze wandeling!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.