Paddenpad

Ontdek het mooie en afwisselende buitengebied van Wapenveld. Het landschap verandert richting de IJssel van bosrijk landschap- op de stuwwallen van de Veluwe – naar open ontginningsgebied. Onderweg komt u door een nieuwe hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Paddenpad (13 km)

Startpunt: Pannenkoekhuis ’t Mussennest, Groteweg 109 in Wapenveld

Openbaar vervoer: Bushalte Parkweg in Wapenveld

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het Paddenpad kan gecombineerd worden met het Vosbergenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Prachtig klompenpad. Mijn 53e. Alle paden goed begaanbaar, momenteel nergens blubber, interessante info via de app en goed aangegeven. De afwisseling deed het hem: stukje hei, stukje bos, stukjes boerenland, stukjes mooie boerderijen, stuk dijk. Ik vond de dijk eigenlijk wel leuk om even flink wat kilometers te maken en er is genoeg te zien, het is niet dat de hele route alleen maar uit rechte lange dijk bestaat en juist de afwisseling maakt het leuk. De moderne vogelkijkhut op de dijk vond ik origineel, verfrissend om te zien dat deze niet altijd van hout hoeven te zijn en prima passend in de omgeving. Ook de watertappunten onderweg erg prettig, en de info over het gemaal verhelderend. Al met al heb ik een leuke ontspannen afwisselende wandeling gehad, ik vind het een aanrader!

 2. Vanmorgen gelopen! Mooi klompenpad, op de dijk tegen de wind in, goed aangegeven route! Op de heide is 1 paal afgebroken

 3. Mooi afwisselend pad.
  Weg hebben vandaag tegen de klok in gelopen: stickertje beneden naast het nieuwe gemaal is bijna los door de wind. Bedankt vrijwilligers(!)

 4. Wat een prachtroute, zojuist gelopen! Juist over ‘de dijk’ zie je de mooiste vergezichten, buizerds, de rode wouw, echt genieten! Ook heel goed aangegeven dmv blauwe klompjes, waarvoor dank ! Echt een aanrader!!

 5. Sept. ’22 dit pad rechtsom gelopen en vandaag linksom. Winter (dus kale bomen), harde wind en weinig zon maar desondanks weer enorm van genoten! Zeker omdat ik graag in deze omgeving fiets maar vanwege de winter hier weinig ben geweest. De heide is altijd mooi en ik vind juist de verharde stukken op dit pad erg leuk vanwege het kneuterige van omgeving Wapenveld. Net als vorige keer niet over de lange dijk maar tussendoor. Ook weer verhard maar heerlijk rustig en overal wel wat te zien. De route die ik heb gelopen (12 km): https://i.imgur.com/bArgKsc.jpeg Dikke aanrader dit pad.

 6. We hebben vanmiddag genoten van deze prachtige, afwisselende wandeling.
  Alles mooi aangegeven.
  Bedankt vrijwilligers.

 7. Vandaag gelopen. Fijne en zeer afwisselende route. Uiteraard met een pannenkoeken pauze (we liepen vanaf de camperplaats in Wapenveld).
  Het geklaag over de dijk snap ik overigens niet, prima stuk ook en daar ook nog twee rode wouwen gespot.

 8. Wij vonden het Paddenpad zeer afwisselend. Ondanks dat de route veel over verharde ondergrond gaat, maakt het gedeelte heide en bos veel goed. Het stuk door de randen van Wapenveld vonden wij wat minder. Het Paddenpad heeft eigenlijk van alles wat: veel water, bos, hei en een stuk cultuur. We begrepen niet waarom de route een stuk langs de weg Wapenvelder Zand gaat i.p.v. door het bos. Desondanks toch een dikke 7
  Ga voor het volledig verslag en foto’s naar: https://www.wegvanwandelen.nl/paddenpad-13-km/

 9. Ik woon én wandel al 12 jaar hier in dit dorp, maar de Klompenpad(d)ers zijn er toch nog in geslaagd mij een stukje route te laten zien dat ik nog niet kende! Hulde dus! De route biedt bos, heide, uitzichten, water, uiterwaarden, kleine stukjes bebouwde kom en natuurlijk Vrieze’s Erfgoed met molen De Vlijt. Veel te zien dus op de 12,4 km die mijn app aangaf! De dijk kun je bovenlangs, maar ook onderlangs lopen. Het is een relatief lang stuk, maar wel met zicht op prachtige weide- en watervogels. Rond de Oranjeweg ontbreken wat schildjes, dus dan even goed op de kaart/app kijken. Al met al een aanrader!

  Bekijk de route in 3d met foto’s: https://www.relive.cc/view/vr63wdJXwd6

 10. Zo te lezen heeft niemand iets met mijn tip gedaan; als je geen zin hebt in die lange (saaie) dijk, ga dan tussendoor. Juist ten oosten van het kanaal is het leuk. Dus over de Werverweg, die kan je rechts volgen of links over de Luttenbroekseweg (rustig langs weilanden), rechtdoor over de Wangen en dan over een klein bruggetje. Zijn allemaal leuke (wel verharde) wegen maar altijd als ik er ben is het erg lekker rustig. Dan kom je ten zuiden weer uit op de route.

 11. Afgelopen zondag dit pad gelopen. We komen uit de buurt maar waren aangenaam verrast door de afwisseling van de route.
  De meningen over de dijk verschilden, ik vond het prima, mijn vriend vond het saai en lang.

 12. Vandaag dit pad met de klok mee bewandeld. De eerste helft van deze route tot aan het heide- en bosgebied bestaat voor 90 % uit harde ondergrond. Wij spreken uit ervaring want we hebben zeker al 50 klompenpaden gelopen. Het gedeelte hei en bos maakt e.e.a. weer goed.

 13. Mooie omgeving en veel variatie qua omgeving. Wij liepen met de klok mee (en startten bij restaurant ’t Mussennest). Het Kloosterbos en daarna een lange (saaie) dijk, hadden we aan het begin en de mooie bos/heide gebieden aan het einde. En een prachtig einde met een mooie molen en een streekwinkel (die helaas al gesloten was toen wij er waren). Goede reden om nog eens terug te gaan.
  De route was goed aangegeven. Geen kaart nodig gehad. Wel de app gebruikt voor info onderweg. Er zijn voldoende (luister)bankjes onderweg om even uit te rusten. We hadden op de kaart gezien dat er een mes en vork plaatje was aan het einde van de dijk maar dat bleek een B&B te zijn (dus geen koffie/thee). Pas na 8 km hebben we lekker bijgetankt bij de plaatselijke cafetaria (aardige mensen). Daarna nog een uurtje wandelen naar de parkeerplaats bij ’t Mussennest. Heerlijke gegeten (een uitgebreide kaart met pannenkoeken en heerlijke andere gerechten), echt een aanrader. Als je op zaterdag rond etenstijd verwacht terug te zijn dan is reserveren een aanrader. Wij konden er met wat paswerk nog net bij, dankzij het aardige meedenkende personeel.
  Op de kaart staat dat de afstand 11,8 km. Als je verder leest staat er 13 km. We hebben gisteren gelopen en de afstand was volgens Komoot 12,3 km.

 14. Vandaag met fraai voorjaarsweer dit pad met de klok mee gelopen. Het stuk op de dijk vonden wij te lang al is er wel het e.e.a. te zien links en rechts, mar het is niet een mooi stuk. Daarna komt een stuk door de randen van Wapenveld, ook dit vonden wij matig. Eenmaal op landgoed Petrea aangekomen is het heel mooi en ook het stuk langs de molen is prima. Dit laatste zijn echter de laatste kilometers van het pad.

 15. Prachtig pad weer, heerlijk gewandeld. Veel variatie, we hebben het stuk in het bos nog wat verlengd. En je kan beter wat verder op parkeren, dan heb je het mussennest op de helft, voor de .unch.

 16. Vandaag dit pad gelopen met prachtig weer. Vanwege de reacties en omdat ik dat ‘saaie, lange stuk’ ook ken (op de fiets), heb ik een andere route genomen. We hebben geparkeerd bij het gemaal en leuke weggetjes tussendoor genomen. Verhard maar superrustig en er komt genoeg leuks voorbij (17,7 km in totaal). Hoewel ik in Deventer woon fiets ik vaak bij Oene, Heerde en Wapenveld omdat het er heerlijk kneuterig is. De buitengebieden lijken wel een aaneenschakeling van gehuchtjes en ik vind het er altijd erg prettig dus nu ook weer. Het stukje heide kende ik nog niet dus dat was een mooie verrassing. Juist de bossen vind ik zelf al snel wat saai, doe mij maar de vele boerderijtjes en grote afwisseling in kavels (dan weer netjes, dan weer ‘rommelig’). Ik vind het pad een echte aanrader.
  .
  Hier overigens de route die wij hebben genomen: https://i.imgur.com/ISvlupH.png Enkele foto’s van de route staan op mijn IG “mattcurlew”.

 17. Vorige week het paddenpad gewandeld en wij hebben ons geen moment verveeld, ook niet op de lange dijk. Er is genoeg te zien links en rechts. Gelukkig zat het weer mee, geen buien op dat stuk, want je kan eigenlijk alleen maar schuilen in de vogelkijkhut. Het paddenpad heeft eigenlijk alles in zich, veel water, bos en hei en een stuk cultuur en geschiedenis.
  Er was vanwege werkzaamheden een omleiding zodat er een gedeelte van het pad niet bewandeld kon worden, maar dat werd zeer goed aangegeven.

 18. Vandaag het paddenpad gelopen. Ik heb de route met de klok meegelopen. Tot aan de hei (na ongeveer 9 kilometer) vond ik het een saaie route. Niet echt een klompenpad. Is mijn mening. De wandeling over de hei en aansluitend bos vond ik wel mooi. Het is msschien ook maar waar je van houd en verwacht van een klompenpad.

 19. Vandaag het Paddenpad, met de klok mee, gelopen. Het was een mooie, koude ochtend. De dijk is lang, maar ik vond het niet vervelend. Door het mooie weer had ik mooi uitzicht, en ik heb flink wat hazen gezien. Het is ook mogelijk om een groot gedeelte van het stuk over de dijk, achter de dijk te wandelen. Bij het uitzichtspunt over de hoogwatergeul rechts het trappetje af, en dan loopt vlak onder de dijk een wandelpad. Maar dan mis je wel het grandioze uitzicht. Ik weet ook niet of het pad altijd toegankelijk is, nu werd er wel gewandeld. De vrijwilligers zullen er bewust voor gekozen hebben om de route over de dijk te laten gaan.
  Het kloosterbos, het verdwenen spoorlijntje, het Wapenvelder Zand en de molen maakten het helemaal af. Ik heb genoten! Aanrader om met de app te wandelen, geeft leuke informatie bij bijzondere punten.

 20. Gisteren deze route gelopen. Tegen de klok in. Het lijkt me prettiger de route met de klok mee te lopen, dus over de brug en dan links. Dan heb je de geasfalteerde dijk (ook ik vond hem te lang, maar waarschijnlijk is er geen alternatieve verbindingsroute) in de eerste helft van het pad. Je sluit dan af met een heel mooi gedeelte. Als je zoals ik tegen de klok in loopt, dan kom je aan het eind de brug over. De app zegt rechtdoor (juist) maar op een nieuwe lantaarnpaal staat een routesticker met verwijzing naar links, dus weer langs het kanaal (m.i. onjuist). Al met al een leuke route met genoeg te zien. Een foto-impressie op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 21. Vandaag gelopen. Leuke route met prachtige vergezichten over de uiterwaarden vanaf de kilometerslange dijk. Niet te vergelijken met de klompenpaden in het Airborne gebied maar wel lekker afwisselend rondom en door Wapenveld heen. Stukje over de hei ook prachtig. Toetje was de fantastische latte machiato met heerlijke appeltaart bij het Mussennest.

 22. Gisteren dit pad gelopen. Een prachtige wandeling. Langs de lange dijk veel ooievaars gezien. Ook daar een lekker vers bakje koffie gescoord bij een snackkar. De hele route heerlijk rustig, als je zoals wij tenminste, uit het midden van het land komt waar het altijd druk is. De bloeiende heide was super mooi en draaiende molen in de zon doet het ook altijd goed. Tot slot een verfrissing op het zonnige terras van het pannekoekhuis. Mooie dag.

 23. Vandaag dit pad gelopen en het is prachtig. Heel afwisselende landschappen ook. Zelfs een flink stuk heide, dat was een verrassing. De dijk is best een eind, dat klopt, maar dat is toch juist mooi. Een heel stuk alleen maar lekker lopen door een prachtig landschap zonder op de route te hoeven letten! Een feestje hoor voor de echte wandelaar. De route was trouwens heel goed onderhouden, de app bijna niet hoeven te gebruiken . Al met al een heerlijke wandeling…

 24. Gisteren heb ik dit pad gelopen en ik vond het lange geasfalteerde stuk over de dijk een klompenpad “onwaardig”. Jammer, maar waarschijnlijk is er geen aantrekkelijker alternatief, anders was de route allang aangepast neem ik aan. Er zitten wel wat mooie stukjes in, maar ik zou er niet een heel stuk voor rijden om dit pad te lopen. De paden rondom Heerde zijn echt veel mooier. Maar ondanks deze wat negatieve recensie, toch altijd weer hulde voor de vrijwilligers die de klompenpaden mogelijk maken.

 25. Vandaag dit pad gelopen. Ook ik vond dat dat er relatief veel asfalt in dit klompenpad zit. Het stuk over de dijk was wel lang, maar wat heb ik op dat stuk genoten van alle vogels en de rennende hazen. Verder is het een afwisselend pad qua natuur: heerlijk vergezichten, maar ook prachtige bospaden en heide.

 26. Het klopt dat het deel over de dijk erg, erg lang is. Toch vergoeden de vergezichten veel! Verder zit er wel aardig wat asfalt in dit klompenpad maar, de andere stukken compenseren dit ruimschoots. Het Kloosterbos is echt prachtig, Oud-Wapenveld is leuk, de bossen en de heide op het westelijke deel van het klompenpad zijn weer erg mooi! Kortom: een dikke aanrader dit pad.
  video: https://youtu.be/p7txiXc4eVE

 27. Vandaag, samen met mijn broer Gert, dit mooie pad, goed bewegwijzerde, pad gelopen. We liepen met de klok mee en dan heb je het mooiste gedeelte aan het einde, alhoewel met dit weer het eerste stuk ook heel mooi is. Het was weer echt de moeite waard. Hulde aan de vrijwilligers.

 28. Vandaag 24-1-2021 deze route gelopen

  Gedeeltelijk wel een leuke route alleen het gedeelte over de dijk valt tegen wel een mooi uitzicht maar verder erg lang.

 29. Mooie route, veel afwisseling, vanaf de dijk mooi uitzicht op grote groepen ganzen, spreeuwenvluchten, torenvalken, grote zilverreigers en niet te vergeten de fraaie kleuren van de plas-grasstukken langs de Groote Wetering. En in de bewoonde wereld van Wapenveld o.a. een gele kwikstaart en puttertjes.
  Gelopen op 16-1, wel een frisse wind, dus een korte lunchpauze.

 30. Goedemorgen
  Er staat een paaltje van het paddenpad bij ons in de straat, maar die is er volgens mij door jongeren neer gezet.
  De route loopt hier niet langs, dus ergens moet een een route paal missen?

 31. Vandaag weer en Klompenpad gelopen. Het was koud en het regende af en toe. Wij hebben genoten van de afwisselende landschappen. Op de dijk een valkje gespot en op Petrea een specht. Verder heel veel mezen, vinken, mussen, buizerds en kepen gezien. Op de heide bekertjesmos gezien.

 32. Tja. Aardig opgezet maar echt een mooie route?
  Misschien de tijd van het jaar. Je begint aardig, leuke route door de weilanden maar al snel komt je bij een desolaat stuk dijk met een vogelhut die gewoon aan de dijk staat (met welk nut?) en niet aan het water. Na verloop van tijd steek je weer de bewoonde wereld in. Maar wat een zootje links en rechts, Wapenvelders zijn niet heel opruimerig. Een leuke wandeling maar de route is niet echt sexy te noemen. Wel veel aandacht besteed aan de weetjes, hulde daarvoor.
  Ik zou in ieder geval niet voor een tweede keer mijn klompen eraan slijten.

 33. Vandaag voor de tweede keer dit jaar dit mooie afwisselende Klompenpad gelopen. Hoewel het voor mij een thuiswedstrijd is, is het toch iedere keer weer genieten wanneer je over het prachtige bosgebied van landgoed Petrea struint. Daarna loop je via molen De Vlijt, langs het Apeldoornse Kanaal het Kloosterbos in. Tot slot wandel je nog door het Wapenveldse Broek over de dijk en kun je genieten van de mooie oerhollandse vergezichten en is de kans zeer groot dat je een valkje of buizerd spot. Kortom, een aanrader en complimenten aan de vrijwilligers: pad is goed onderhouden en de bewegwijzering was prima in orde!

 34. Zooo stil, niemand tegenkomen…….dan had je deze maandag naar Wapenveld gemoeten! Heerlijke wandeling die we voor de derde maal in een jaar liepen. Het stuk over de dijk is zeker niet saai, mooie vergezichten! De bewegwijzering is prima, de afwisseling in landschappen van polder, heide, bos, bebouwing, langs het kanaal, langs boerderijen was perfect. Je komt ogen te kort….. Na Petrea een mooi stuk gemend bos met héél veel paddestoelen. Vanwege Corona was natuurlijk horeca gesloten maar zelf meegenomen koffie was een uitstekend alternatief! Topdag weer gehad. Iedereen die dit mogelijk blijft maken geven we een dik compliment! ??

 35. Dit pad stond al een tijdje op onze wensenlijst. Er zitten zeker mooie stukjes bij, met bos en hei. Maar ook een behoorlijk lang en eentonig stuk over de dijk – jammer dat daar niet echt vanaf geweken kan worden. Een prima wandeling.

 36. Genoten van deze wandeling met fantastisch weer! Ook weer een fijne en bijzondere wandeling. Water tappunt bij het gemaal, fijn want mijn fles was bijna leeg.
  Vroeg begonnen, om drukte te vermijden. Voorbij de dijk was het flink druk met motorrijders, gelukkig gingen we al snel het bos weer in bij Klooster Hulsbergen, ook weer met mooie vergezichten aan de rand van het bos.
  Al met al heerlijk gelopen, slechts 4 wandelaars tegen gekomen.

 37. Dit is een wandeling van 13 KM maar op de bordjes onderweg staat 10 KM, beetje verwarrend.
  Het is mooie omgeving maar vooral het begin loop je veel over fietspaden en asfalt weggetjes, laatste kilometers is over heide en stukje bos.

 38. 28 juli 2020
  Vandaag deze ( bijna thuis) route gelopen zeer gevarieerde route,welke mij meerdere malen verraste.
  En als klap op de vuurpijl mij zelf eens een keer getrakteerd op een lunch bij het pannekoeken-restaurant ’t mussennest.
  Zeker een aanrader.

 39. Wij hebben vandaag het prachtige Paddenpad gelopen en hebben ervan genoten.
  Al verschillende keren liepen we dit pad in de winter, nu voor het eerst in de zomer.
  Wat een mooie vergezichten!!!
  Hulde aan de vrijwilligers voor hun inzet.

 40. Op woensdag 10 juni hebben wij het paddenpad gelopen. Een prachtige en afwisselende route! In combinatie met de kaart op de app is de route uitstekend te volgen. De app ziet er trouwens goed uit!

 41. Wandelaars opgelet: bij de kruising Revelingseweg-Flessenbergerweg (bij paddenstoel 21433/001) is gerommeld met de bewegwijzeringsstickers. Bij deze kruising moet je linksaf en niet rechtsaf (zoals de pijlen nu doen vermoeden).

  Afgelopen weekend deze route gewandeld. Bekend terrein voor ons, maar steeds opnieuw genieten we van de prachtige, wisselende landschappen. En de dijk? Die vinden wij juist erg mooi (vooral in voorjaar en zomer), veel weide- en roofvogels.

 42. Wij hebben vandaag het Paddenpad gelopen. Van de Mosweg naar de Oranjeweg staat nu een paaltje aan de Mosweg. ik weet niet of het team al heeft ingegrepen, maar wij hadden er geen probleem mee.

 43. Donderdag 16 april het paddenpad gelopen. Inderdaad is er onduidelijkheid als je van de Kloosterweg/Werverweg bij het gemaal komt daar zou een markering moeten zijn. Het is een afwisselende mooie route behalve het lange rechte stuk over de dijk dat erg eentonig is.

 44. Ik sluit me aan bij de vorige schrijver, Ben van Essen. Het paaltje aan de kruising van de Mosweg richting Oranjeweg staat te ver van de Mosweg af: vóór dit punt bereikt te hebben ontstaat er bij menig wandelaar verwarring en ongerief. Een paaltje erbij, of de verplaatsing van het huidige paaltje zou het plezier aan deze mooie wandeling vergroten.
  Met vriendelijke groet, Ina Reijs

 45. Beste Jan,

  Dank voor uw berichtje. Ik vraag de vrijwilligers die het beheer van dit Klompenpad verzorgen om even te bekijken wat hieraan gedaan kan worden.

  Overigens geldt voor alle Klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis). De app wijst onderweg de weg zonder dataverkeer (kost dus geen Mbs). Ook met een simloze tablet kan de route gelopen en de route-items bekeken worden.

  Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Vriendelijke groet,
  Team Klompenpaden

 46. Vandaag, zondag 22 maart Paddenpad gelopen met de klok mee.
  Zonder de app op enkele punten verwarrend (Kloosterweg/Werverweg) halverwege het gemaal kwam ik er pas achter dat onder aan de dijk gelopen moest worden. Enorm lang stuk over fietspad parallel aan de Schraatgravenweg!
  Zeer verwarrend en onduidelijke bewegwijzering bij Revelingseweg/Lagestraat en Groeneweg.
  Er zouden best meer pijltjes aangebracht kunnen worden om de richting duidelijker te maken (bijvoorbeeld bij de openstellingsborden niet alleen de sticker/plaatje maar er even een pijl op plakken) ook bij andere kruisingen van wegen waar rechtdoor gelopen moet worden zou een pijltje de richting verduidelijken.
  Tweede helft van het pad over heide en door bos compenseerde enigszins de saaie eerste helft.

 47. 18 december 2019
  We hebben het paddenpad gelopen bij de splitsing Revelingseweg Hoogestraat fout gelopen door eigen schuld we hadden links af moeten slaan maar gingen naar rechts daar zat op de volgend plitsing Flessenbergerweg zaten nog oude stickers daarom verder de Hoogestraat afgelopen en verderop waren wel de oude markeringen weggehaald vervolgens terug gelopen en de route vervolgd.
  wat mij vooral opvalt is dat er naar mijn mening wel wat meer pijltjes geplakt mogen worden ook voor recht door
  verder vanaf de Mosweg richting de Grooteweg op de splitsing in het bosje zou een paaltje bij geplaatst moeten worden voor de duidelijkheid ook bij de maandelijkse controle kritisch kijken er mankeert hier en daar nog wel wat b.v. losse plaatje schroefjes weg.
  Ik zelf heb meegeholpen met het uitzetten en bepalen van het Vree en het Wieseperpad in Wezep en controleer deze ook vandaar deze opmerkingen.
  verder is het de route naar mijn mening mooier geworden compliment hiervoor ik weet zelf hoeveel moeite het soms kost om een route te maken en toestemming te krijgen van eigenaren.

 48. Dank voor de opmerkingen en de lovende woorden van Karin en Hetty.
  Graag hoor ik van jullie waar de ‘oude” stickers nog te vinden zijn die jullie op een dwaalspoor hebben gebracht, dan kunnen wij van de onderhoud en beheer groep ze zo snel mogelijk verwijderen !
  Willem

 49. Op 12 november het Paddenpad gelopen. Het eerste stuk was erg mooi, bos en heide. Daarna een lang stuk verharde weg. Er zijn ook nog oude stickers te vinden waardoor we een stuk verkeerd zijn gelopen… Aan het eind van de route nog een mooi stuk langs watertjes. Veel vogels en prachtige vergezichten. Een prima pad ?

 50. Even een berichtje n.a.v. de vorige reactie in dit gastenboek.
  In het najaar 2018 of in de winter 18/19 is dit pad wel degelijk vernieuwd. In augustus 2016 heb ik dit pad ook gelopen. Toen was de route nog via de Luttenbroekerweg, een lange wat saaie weg, evenwijdig aan de dijk van de nieuwe route, iets naar het oosten.
  Er zouden 3 wijzigingen zijn bij dit nieuwe pad, o.a. een trekpontje. Dat pontje is blijkbaar niet doorgegaan. De afstand zou 13 km worden, maar het is m.i. nauwelijks 12 km geworden.
  In aug. 2016 ben ik een hele groep op oude Kreidler bromfietsen tegengekomen.
  Over de opmerking van het niet groeten op zondag heb ik een paar jaar geleden ook hetzelfde geschreven bij het klompenpad in Oene (klompenmakerspad). Ook in bepaalde plaatsen in de Betuwe heb ik dit geconstateerd.

 51. We gaan in herhalingen vallen…..opnieuw genoten!!! Wij liepen op 15 september dit mooie pad! Dat het pad vernieuwd was is ons niet opgevallen (in februari liepen we dit pad ook). Voor de verandering zijn we hem andersom gaan lopen wat ook weer een heel andere kijk op de wandeling geeft. Bij de Euroma fabriek, met mooie bakstenen pijp, ruik je de nootmuskaat lucht van deze specerijenfabriek! Lekker!
  Men kijkt hier erg stuurs en er wordt niet gegroet…zou het komen omdat het een zondag was? Als grote verrassing kwam er een groep van wel 60 fietsers langs op historische rijwielen en in klederdracht. En toen konden we groeten zoveel leuke reacties! Koffie bij café Teun en daarna weer langs mooie buurtschappen en boerderijen. De dijk is helemaal niet saai, prachtige wolkenluchten en weidsheid om je heen, een rennende haas gezien, (er renden loslopende honden achteraan door het ruige veld onderaan de dijk) het aantal vogels was niet zo veel op dit moment. Mooi is het oude gemaal om te zien, dan een gedeelte door t Kloosterbos van Hulsbergen en weer aangekomen bij pannenkoekrestaurant het Mussennest voor een lekker drankje. Een super dag!

 52. Vandaag bij prachtig nazomerweer dit mooie klompenpad gelopen. Het was ons 36e. Zeer afwisselend pad, met als verrassing het laatste stuk dat over de nog deels bloeiende heide ging. Het rechte stuk aan het begin van de route vonden wij helemaal niet saai, in tegendeel. Maar wel beter om met dat stuk te beginnen en niet te eindigen. We hadden een verouderde folder, maar middels de gratis app vonden we moeiteloos de weg. 3 uurtjes heerlijk gewandeld. Bedankt vrijwilligers van dit pad!

 53. Vandaag het vernieuwde Paddenpad gelopen. Nu 13 km volgens de site, maar volgens de “kaart met alle paden” 11,77 km en dat klopt beter denk ik. Had van mij nog wel wat langer kunnen zijn. Nu ga je in de buurt toch extra kms zoeken, als je van ver komt.
  Langs een boerdeij/camping gelopen met grote schuren met vee. Daarom is het wat mij betreft nog net een klompenpad?
  Verder mooie vergezichten, bos en heide. Het lange rechttoe rechtaan fietspad over de dijk is 2 km en niet 5 km zoals eerder in dit boek staat vermeld. De dijk zelf is wel 3,5 km lang, maar het rechte (saaie?) stuk dus 2 km. Wel mooie vergezichten.
  Het viel mij juist wel op dat de mensen hier zeer vriendelijk gedag zeggen.
  Hard helaas 66%, dat is veel. Een matig pad wat mij betreft.

 54. Vandaag mijn eerste klompenpad gelopen. Het Paddanpad rond Wapenveld. Een prachtig pad met mooie vergezichten langs de IJssel en de bossen en de heide in het tweede gedeelte van de route. Prachtig landgoed Petrea met de bloeiende heide. Genoten van de stilte met alleen het zoemen van de duizenden bijen.

 55. Het is helaas zo dat niet iedereen zijn eigen afval meeneemt naar huis. Waarschijnlijk zijn de wandelaars die bewust een klompenpad lopen niet de grootste vervuilers, integendeel!
  Graag zou ik weten over welk specifiek traject er werd gesproken in de reactie die is geplaatst op 24 februari. Dan kunnen wij als onderhouds-groep dat stuk een keer extra nazien.
  Er was ook een opmerking over het ontbreken van prullenbakken langs de route. De gemeente Heerde heeft juist een aantal prullenbakken weggehaald omdat uit onderzoek is gebleken dat er dan juist minder zwerfvuil ontstaat!

  Gezien de hoeveelheid, gemiddeld genomen toch positieve, reacties kan worden geconstateerd dat het mooie weer uitnodigend heeft gewerkt op de wandellust, en ik heb de eerste pad al gezien!

 56. Op zondag 24 februari voor de eerste keer het Paddenpad gelopen. Ik heb op de route geen enkele pad kunnen ontdekken, maar daar was het natuurlijk ook nog te brief voor in de tijd.
  Voor mij komt dit klompenpad niet in de top van de tot nu toe door mij gelopen klompenpaden voor. Daarvoor kent dit pad teveel asfalt. Daarnaast is het deel aan de oostzijde van de route, over de lange zo goed als rechte dijk, nogal saai. De west- en noordzijde daarentegen zijn wel afwisselend en zeer de moeite waard. Op deze zondag niet veel andere wandelaars tegengekomen. Wel veel fietsers, vooral op de dijk.
  Kortom, voor mij niet een route die ik snel nog een keer wil lopen. De koffie en het gebak bij het ‘t Mussennest was overigens heerlijk.

 57. 22-02-’19 gelopen. Wát een unieke route dit. Mooie nieuwe vogelspottersplek en veel informatieborden lang de route. Een aanrader dit pad, wij geven de route een 10! Super!

  (We zagen wel twee “lokalen” die al fietsende een banenenschil weggooiden, dat is wel weer grappig in het licht van het bericht dat een buurtbewoner hier gisteren achter liet 😉

 58. Gisterenhet Paddenpad gelopen, prachtig! Heel heel mooie route!!! Jammer dat er weinig prullenbakken op de route zijn. We hebben ons afval keurig mee naar terug naar huis meegenomen. Onderweg wel wat stuurse blikken van bewoners die aan de route wonen gekregen. Men groette niet echt vriendelijk, waren wel verbaasd over. Ik snap het nu als ik de eerdere reactie van vandaag lees. Jammer, de mensen kwamen stug over. Maar ja, ik snap het wel als ze met de rommel , lees koffiebekers, van ons wandelaars komen te zitten, alle tuinen waren spik en span en al op z’n Paasbest, daar past inderdaad geen rommel bij!

 59. Sinds er(onaangekondigd)klompenpad-bordjes bij ons in de buurt zijn geplaatst kunnen wij als buurtbewoners allerlei rommel,met name koffiebekers opruimen.
  Kunnen jullie daar iets aan doen?

 60. Het weer van vandaag was zo uniek mooi dus snel de klompen aan en naar Wapenveld. Ook al is het van ons huis 75 km rijden, we hebben het er graag voor over gehad. Zovéél enthousiaste berichten gelezen op deze site dat we niet anders kónden, dan dit pad…..En we zijn net zo enthousiast als de rest. Mooie beginpunt bij resto Het Mussennest, aardige bediening en lekkere koffie. Richting de IJssel, alles goed aangegeven met blauwe klompjes. De dijk vonden we helemaal niet saai, wat anderen weleens schrijven…veel ganzen, aalscholvers, haas en zilverreigers, zwanen en roofvogels. Ook verschillende, nu nog onbezette ooievaarsnesten op een paal. Mooie boerderijen op idyllische plekken. De afwisseling met het stuk Petrea heide (nu natuurlijk niet paars) was een leuke overgang. Aan het eind van de wandeling kwam je bij de mooie plek met molen De Vlijt en de oude Euroma fabriek aan het kanaal. En natuurlijk besloten we met een broodje croquet op een baguette bij t Mussennest restaurant! Een topdag was dit!

 61. 14 oktober 2018, in korte broek en T-shirt dit pad gelopen. veel afwisseling, drie landschappen. Weidse blikken nabij de Ijssel, speelse (zand-)paden door Wapenveld met kasten van huizen en ook nog eens klimmen op het heideveld. Zoals steeds met Klompenpaden, grote afwisseling. Heerlijk.
  Suggestie. Direct na het oude gemaal rechts af een stukje langs de Wetering. Dit volgen tot het volgende gemaal en dan naar boven de Dijk / fietspad op. Over de Dijk ook erg mooi qua vergezichten en is fietspad. Je kunt ook onderlangs blijven volgen.

 62. Wat een mooie afwisselende route, de stilte op het fietspad het ruime zicht en de kleine Klompenpaden door het bos, we hebben genoten!

 63. Gisteren deze tocht met zijn drieën gelopen. Toch weer verrassend dat je op plekken komt waar je nog nooit bent geweest.
  Het aangepaste water overloop gebied was nieuw voor ons en zeker niet saai. Veel uitzicht en diverse jagende torenvalken gezien. Daarnaast ook herkenning van plekken uit onze lange kampeertijd in deze omgeving. En lekker gegeten in het Mussennest was ook weer een feest. Ook voldoende rustpunten onderweg zoals Tapperij Teun waar we zijn “bijgepraat” over het verleden en de veranderingen in de omgeving daarbij. De routebewijzering was ook perfect.
  Volgende week gaan we weer een tocht maken. We worden erg blij van de klompenpadden.

 64. Dit is een zeer fraai en interessant pad. Er zijn veel info-borden die verhalen over de historie van het gebied, het afwateringssysteem, fora en fauna etc. Je komt langs de nieuwe hoogwatergeul waar wij onder de dijk langs zijn gelopen omdat we de Westerdijk met fietspad niet zo’n aantrekkelijk idee vonden. Je komt dan bij het gemaal weer op de route uit. De slinger over de Veluwe door Petra maakt er een zeer afwisselende wandeling van door 2 zeer verschillende landschappen.

 65. Zaterdag 9 juni Wij waren volgens het oude kaartje nog gestart in Wapenveld, daar wel een nieuwe route gekocht. Tot voorbij het Kloosterbos vonden wij het een leuke route, maar het nieuwe kaarsrechte fietspad langs de hoogwatergeul, wat je ongeveer 5 km volgt, vonden wij erg saai. Als wij de route nog een keer lopen dan gaan we hier de oude route oppakken. Terug in wapenveld was de route wel afwisselend, maar dat lange saaie fietspad, dat hoefde niet voor ons.

 66. Het Paddenpad wordt binnenkort op 3 stukken aangepast qua route. Wij denken dat het daardoor nog aantrekkelijker wordt!
  Dan zullen overal nieuwe bordjes worden aangebracht met naar ik hoop een wat meer zonbestendige verf. Deze bordjes moeten nog worden afgeleverd.
  Groet!

 67. Het Paddenpad met Koningsdag gelopen, heerlijk rustig tot aan Wapenveld zelf, waar natuurlijk Koningsdag uitbundig werd gevierd met veel muziek. De bordjes waren inderdaad soms lastig te vinden en zeer verkleurd of gewoon helemaal weg. Het bankje in het Kloosterbos moet echt vervangen worden, zakt helaas in elkaar.
  Verder een hele leuke wandeling met bij de start heerlijke koffie bij Any Time en onderweg een heerlijke lunch bij thet Mussennest!

 68. Vandaag 24 april dit pad gelopen mooie wandeling maar op sommige punten mag de bewegwijzering wel iets beter zichtbaar zijn ook veel groene aanslag op de bordjes wat de zichtbaarheid belemmerd maar toch de moeite om dit pad te bewandelen

 69. Op dinsdag 17 april 2018 hebben wij dit klompenpad gelopen. Mooie afwisselende route, die wij iedereen kunnen aanraden. Wel zorgen voor wat drinken en iets te meten onderweg als je de route op dinsdag loopt, want dan is alle genoemde horeca dicht.

 70. Het paddenpad gelopen en evenals het geval was bij het assenradepad was er ook hier sprake van een relatief klein stukje waarbij honden worden geweerd wat redelijk makkelijk is te omzeilen.

 71. Valt me op dat bij iedere wandeling standaard vermeld staat verboden voor honden. Tot nu toe twee wandelingen gelopen. Tijdens het lopen van de eerste wandeling ( loobrinkerpad , waarbij we de hond toevalligerwijs niet bij ons hadden ) zijn we volgens mij uberhaupt geen enkel stukje tegengekomen wat verboden is voor honden en tijdens de tweede wandeling (assenradepad) is er een stukje van ca. 100 meter ( wat geheel in de hekken is gezet) waarbij inderdaad een bordje staat verboden voor honden. Reden daarvan ontging me ten enen male omdat, zoals al gezegd het stukje weg geheel omrasterd is . Dat een verklaring daarvoor het schuwe vee zou kunnen zijn lijkt me heel stug, tenzij er panda’s o.i.d. ronddartelen op dat stukje land. Maar ja, die schrikken volgens mij ook van mensen. Lijkt me eerder dat een particuliere landeigenaar op zijn strepen is gaan staan. Je kunt dat stukje echter heel makkelijk omzeilen door een paar honderd meter om te lopen. Punt van mij is dus dat er denk ik veel te makkelijk wordt aangegeven dat het verboden is voor honden waardoor mensen ten onrechte worden afgeschrikt om samen met hun hond deze wel erg leuke wandelingen te lopen.

 72. Mooie afwisselende wandeling waarbij je zowel door Wapenveld kwam, langs het water liep als door het bos. Het pad is goed begaanbaar ook als het geregend heeft (wij hebben dit in nov 2017 gelopen, en weinig modder tegengekomen) Het grootste gedeelte ging over verharde paden.
  Heerlijk rustgevend en een prima tocht.

 73. Niet ver genoeg naar beneden gescrold…..zie nu pas dat hrt eel op de website staat. Dat midschien boven het gastenboek plaatsrn?

 74. Vandaag de laatste fag van onze vakantie. In de auto gestapt voor een mooie wandeling die vermeld stond in de Stentor. De paddenroute. Opgezocht op de website. Wat een teleurstelling als blijkt dat de hondrn niet welkom zijn. ….daar ging ons leuk bedachte uitje….. jammer dat dat niet op de website of in het artikel van de krant vermeld dtond. Dat had ons een teleurstelling doen voorkomen.

 75. Vandaag deze route gelopen, we zijn met de klok meegelopen. Een leuke wandeling met best veel afwisseling, bos uiterwaarden en mooie vergezichten. Onderweg 1 rustpunt tegen gekomen waar wat gedronken wat worden. De route staat goed aangegeven….maar wel goed opletten!!!

 76. Vandaag dit pad gelopen, prachtig mooie route, veel afwisseling en de pinksterbloemen in bloei! Mooi mooi mooi!! Helaas het laatste stuk in de regen gelopen en door en door nat geregend. Jammer maar wel eekhoorns gezien!

 77. Vandaag op 26-03-2017 heb ik met mijn vrouw dit pad gelopen. Het was mooi weer en dan heb je het meeste al gewonnen, We hebben de wandeling met de klok mee gelopen en bedraagt volgens de gps, 9,7 km. Het pad viel bij ons in goede aarde en er was afwisseling genoeg. We begonnen met een mooi stukje bos, daarna de wallen en op het laatst mooie boerderijen en huizen gezien met prachtige oprijlanen. Na de wandeling hebben we het cafetaria aangedaan voor een cappuccino en een biertje. Was ook top en genoeg te eten. Vrijwilligers wederom bedankt. Het was een mooie wandeling.

 78. Vandaag route gelopen in prachtig wandelweer.Was een hele afwisselende route ook bij de asfaltpaden is ook van alles te zien,als je het maar wilt zien. Ooievaars op de nesten zo leuk. En de natuur staat op open springen.wij lopen altijd met de folder bij de hand.Kun je lezen over de boerderijen. En de monniken die daar gewoond hebben. Leuk. We hebben met 6 personen gelopen. Dank aan de vrijwilligers maar weer. Groet van de Fam Nieuwenhuis.

 79. Vandaag dit pad gelopen met de klok mee. Een rondje Wapenveld. Eerst een boswandeling, dan een mooie molen met draaiende wieken gezien. Dan langs water (mooi), met links weids landschap met roodbonte koeien. De Kloosterlaan vond ik heel mooi, heel dicht langs boerderijen. Dan Kloosterpad, bos, ook heel mooi.
  Hier in Wapenveld zijn veel mooie huizen aan de rand van de bebouwde kom, vooral het laatste stuk, vanaf Revelingseweg veel landweggetjes met prachtige huizen (zoals ook in Heerde).
  Wel nogal veel asfalt o.a, Luttenbroekseweg. (lange saaie weg).
  Werd nog ingehaald door een hele groep ouwe Kreidler rijders. Nostalgisch. Deed me wat pijn, want ik was vroeger van de Zündapp.
  Koffie gedronken bij een neef die langs de route woont. Acht jaar niet gezien, waar een klompenpad al niet goed voor is.
  Al met al een voldoende voor dit pad. Bedankt iedereen voor de mooie wandeling.

 80. Mooie route – goed uitgezet. In begin ( rechtsom) even moeten vragen. Veel harde weg.

 81. Op 18 juni, een veel te koude donderdag, de route linksom gelopen. Aan het eind van het fietspad bij nr. 12 op de kaart, zat er op een paal nog maar een deel van de routesticker, grijs gekleurd dus een overstapsticker . Verder geen blauwe paddenpadsticke r te bekennen. Daar maar Vosbergenpad opgepakt. Aangekomen bij het Apeldoornskanaa l troffen we een heel duidelijke kaart en zijn via de Kanaaldijk het Paddenpadsticke r weer gaan oppakken. Leuke tocht maar wel erg veel verharde wegen.

 82. 24 mei 2015.
  Een mooie wandeling in het bijzonder de weidevelden met boterbloemen tussen punt 10 en 11. De kleur geel zie je overal in deze periode; prachtig!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.