Paddenpad

Wandelen door de bossen op de stuwwal en langs weilanden, boerenerven en weteringen in de uiterwaarden in het prachtige buitengebied van Wapenveld. Ontdek het mooie buitengebied van Wapenveld. Ervaar tijdens het wandelen de overgang van de stuwwallen van de Veluwe naar het open ontginningsgebied richting de IJssel, ondertussen genietend van het uitzicht, de boerenerven en de watergangen. Rust, een landschap met geschiedenis en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Paddenpad (10 km)

Startpunt: Restaurant De Hekserie, Groteweg 24, Wapenveld

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Paddenpad kan gecombineerd worden met het Vosbergenpad en het Hoenwaardsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: honden twee

  Het paddenpad gelopen en evenals het geval was bij het assenradepad was er ook hier sprake van een relatief klein stukje waarbij honden worden geweerd wat redelijk makkelijk is te omzeilen.

 2. Onderwerp: honden

  Valt me op dat bij iedere wandeling standaard vermeld staat verboden voor honden. Tot nu toe twee wandelingen gelopen. Tijdens het lopen van de eerste wandeling ( loobrinkerpad , waarbij we de hond toevalligerwijs niet bij ons hadden ) zijn we volgens mij uberhaupt geen enkel stukje tegengekomen wat verboden is voor honden en tijdens de tweede wandeling (assenradepad) is er een stukje van ca. 100 meter ( wat geheel in de hekken is gezet) waarbij inderdaad een bordje staat verboden voor honden. Reden daarvan ontging me ten enen male omdat, zoals al gezegd het stukje weg geheel omrasterd is . Dat een verklaring daarvoor het schuwe vee zou kunnen zijn lijkt me heel stug, tenzij er panda’s o.i.d. ronddartelen op dat stukje land. Maar ja, die schrikken volgens mij ook van mensen. Lijkt me eerder dat een particuliere landeigenaar op zijn strepen is gaan staan. Je kunt dat stukje echter heel makkelijk omzeilen door een paar honderd meter om te lopen. Punt van mij is dus dat er denk ik veel te makkelijk wordt aangegeven dat het verboden is voor honden waardoor mensen ten onrechte worden afgeschrikt om samen met hun hond deze wel erg leuke wandelingen te lopen.

 3. Onderwerp: Rustige wandeling

  Mooie afwisselende wandeling waarbij je zowel door Wapenveld kwam, langs het water liep als door het bos. Het pad is goed begaanbaar ook als het geregend heeft (wij hebben dit in nov 2017 gelopen, en weinig modder tegengekomen) Het grootste gedeelte ging over verharde paden.
  Heerlijk rustgevend en een prima tocht.

 4. Onderwerp: Excuus

  Niet ver genoeg naar beneden gescrold…..zie nu pas dat hrt eel op de website staat. Dat midschien boven het gastenboek plaatsrn?

 5. Onderwerp: Teleurstelling

  Vandaag de laatste fag van onze vakantie. In de auto gestapt voor een mooie wandeling die vermeld stond in de Stentor. De paddenroute. Opgezocht op de website. Wat een teleurstelling als blijkt dat de hondrn niet welkom zijn. ….daar ging ons leuk bedachte uitje….. jammer dat dat niet op de website of in het artikel van de krant vermeld dtond. Dat had ons een teleurstelling doen voorkomen.

 6. Onderwerp: Paddenpad

  Vandaag deze route gelopen, we zijn met de klok meegelopen. Een leuke wandeling met best veel afwisseling, bos uiterwaarden en mooie vergezichten. Onderweg 1 rustpunt tegen gekomen waar wat gedronken wat worden. De route staat goed aangegeven….maar wel goed opletten!!!

 7. Onderwerp: Pinksterbloemen in bloei!

  Vandaag dit pad gelopen, prachtig mooie route, veel afwisseling en de pinksterbloemen in bloei! Mooi mooi mooi!! Helaas het laatste stuk in de regen gelopen en door en door nat geregend. Jammer maar wel eekhoorns gezien!

 8. Onderwerp: Mooie wandeling

  Vandaag op 26-03-2017 heb ik met mijn vrouw dit pad gelopen. Het was mooi weer en dan heb je het meeste al gewonnen, We hebben de wandeling met de klok mee gelopen en bedraagt volgens de gps, 9,7 km. Het pad viel bij ons in goede aarde en er was afwisseling genoeg. We begonnen met een mooi stukje bos, daarna de wallen en op het laatst mooie boerderijen en huizen gezien met prachtige oprijlanen. Na de wandeling hebben we het cafetaria aangedaan voor een cappuccino en een biertje. Was ook top en genoeg te eten. Vrijwilligers wederom bedankt. Het was een mooie wandeling.

 9. Vandaag route gelopen in prachtig wandelweer.Was een hele afwisselende route ook bij de asfaltpaden is ook van alles te zien,als je het maar wilt zien. Ooievaars op de nesten zo leuk. En de natuur staat op open springen.wij lopen altijd met de folder bij de hand.Kun je lezen over de boerderijen. En de monniken die daar gewoond hebben. Leuk. We hebben met 6 personen gelopen. Dank aan de vrijwilligers maar weer. Groet van de Fam Nieuwenhuis.

 10. Onderwerp: Mooi landelijk gebied

  Vandaag dit pad gelopen met de klok mee. Een rondje Wapenveld. Eerst een boswandeling, dan een mooie molen met draaiende wieken gezien. Dan langs water (mooi), met links weids landschap met roodbonte koeien. De Kloosterlaan vond ik heel mooi, heel dicht langs boerderijen. Dan Kloosterpad, bos, ook heel mooi.
  Hier in Wapenveld zijn veel mooie huizen aan de rand van de bebouwde kom, vooral het laatste stuk, vanaf Revelingseweg veel landweggetjes met prachtige huizen (zoals ook in Heerde).
  Wel nogal veel asfalt o.a, Luttenbroekseweg. (lange saaie weg).
  Werd nog ingehaald door een hele groep ouwe Kreidler rijders. Nostalgisch. Deed me wat pijn, want ik was vroeger van de Zündapp.
  Koffie gedronken bij een neef die langs de route woont. Acht jaar niet gezien, waar een klompenpad al niet goed voor is.
  Al met al een voldoende voor dit pad. Bedankt iedereen voor de mooie wandeling.

 11. Onderwerp: Paddenpad 8 november 2015

  Mooie route – goed uitgezet. In begin ( rechtsom) even moeten vragen. Veel harde weg.

 12. Onderwerp: Verwijderde aanwijzing

  Op 18 juni, een veel te koude donderdag, de route linksom gelopen. Aan het eind van het fietspad bij nr. 12 op de kaart, zat er op een paal nog maar een deel van de routesticker, grijs gekleurd dus een overstapsticker . Verder geen blauwe paddenpadsticke r te bekennen. Daar maar Vosbergenpad opgepakt. Aangekomen bij het Apeldoornskanaa l troffen we een heel duidelijke kaart en zijn via de Kanaaldijk het Paddenpadsticke r weer gaan oppakken. Leuke tocht maar wel erg veel verharde wegen.

 13. Onderwerp: Paddenpad

  24 mei 2015.
  Een mooie wandeling in het bijzonder de weidevelden met boterbloemen tussen punt 10 en 11. De kleur geel zie je overal in deze periode; prachtig!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*