Paradijspad

Wandelen door weilanden, landgoederen en langs beken in het prachtige buitengebied van Barneveld. Ontdek het mooie buitengebied van Barneveld. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen, langs boerenerven en beken. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Paradijspad (10 km)

Startpunt: 50 m ten oosten van de parkeerplaats van de Landwinkel/Kaasboerderij Vanelly, Achterveldseweg 26 in Barneveld.

Openbaar vervoer: Bushalte De Nieuwe Eshof in Barneveld.

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het Paradijspad kan verlengd worden met het Terbroeksepad (11 km). Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag gelopen, echt een prachtige wandeling. Veel variatie weer op een NL postzegel. De paden zijn alweer redelijk droog.
  De boer naast het startbord heeft liever niet dat je op zijn erf parkeert. In de berm voor de boerderij mag wel.

 2. Wij zijn de route gestart bij de parkeerplaats vanaf de Kallenbroekerweg bij landgoed Klein Bylaer. Natuurlijk wisten we dat er een kans op natte voeten zou zijn , maar vlak na het echte startpunt waar het klompenpad bord staat liepen we in het weiland tot de enkels in de blubber en de plank van het bruggetje aan het eind van het weiland lag voor de helft in het water. Daar was geen ontkomen aan, geen droger plekje te vinden . Al met al wel een leuke wandeling in een verrassend mooi en rustig gebied. Het heeft alles wat je van een klompenpad kan verwachten. Inclusief hele vieze schoenen en natte sokken……

 3. Wat een prachtroute. En wat hier boven vermeld wordt is niet juist De route wordt perfect aangegeven. Wij hadden door de meldingen hier de app er voor de zekerheid bij. Absoluut niet nodig.
  Ook meldingen als: slecht bereikbaar is niet juist. Laarzen aan en gaan. Bruggetjes zijn prima beloopbaar. Uitkijken moet je toch.
  Kortom. Onze 10km werd met extra lus 15. Prachtig lente weer. Enige minpuntje zijn dat alles gesloten is op 1e paasdag. Dus eten en drinken mee! Dank.

 4. Erg mooi gebied maar de bewegwijzering kan echt beter. Er lopen vele routes door dit gebied, die vaak op een paaltje staan. Met pijlen alle kanten op. Ook T-kruisingen waarbij het klompen pad zowel naar links als rechts wijst. En ook t-kruisingen zonder een bord.

 5. Heerlijk pad. Afwisselend. Landelijk. Ook heel nat nu natuurlijk (jan 24). Gelukkig vroor het een beetje en konden we soms over de modder lopen. Maar vaak moest je door het bos een pad creëren. Avontuurlijk dus.

 6. Een echt klompenpad, sloten, overstapjes, drassige weilanden, koeiepoep, een pachtige eikenlaan met eiken vol met bloeiende hedera drukbezocht door wilde beien.
  Echt een aanrader

 7. Vandaag het Paradijs pad gelopen. Mooi maar niet bijzonder. Na de Barneveldse beek werd het pas mooier. Vooral de paden tussen de varens vonden we prachtig.
  Wel een paar kanttekeningen. Het eerste stuk vanaf de kaaswinkel loop je over een koeienpad. Het is zigzaggen tussen de verse vlaaien door. Ook viel het ons op dat het op sommige plaatsen slecht onderhouden is. Brugleuning die stug is. Planken van bruggetjes die op t eind ontbreken en erg veel brandnetels die overhangen op de paadjes. Hij komt niet in onze top tien.

 8. Vandaag dit pad gelopen het was geweldig en een hele goeie en duidelijke markering , wel een vraagje waarom zijn sommige markeringen voorzien van nummer ? Wij hebben het ook een keer mee gemaakt dat we de auto niet mochten parkeren en toen langs de weg gezet .Maar al met al en prachtige wandeling .
  zeker met dit warme weer aan te raden.

 9. 17 juni deze verrassende wandeling gemaakt. Aanvankelijk dacht ik dat het een weilandentocht zou zijn, maar niets is minder waar. Erg mooi gebied. Wel jammer dat het niet echt een ronde is, maar een v.v. wandeling. Mocht de pret niet drukken

 10. Beste Sum,

  Wat vervelend dat u weer bent omgekeerd. Het klopt inderdaad dat het momenteel moeilijk is om te parkeren bij het startpunt. Een alternatieve parkeerplaats is ‘Landgoed Klein Bylaer’ aan de Kallenbroekerweg.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden Gelderland

 11. Tijd in de auto gezeten om dit pad te lopen, bij landwinkel mochten we niet parkeren. Erg onduidelijk. Je kan dus je auto niet kwijt. Maar weer terug gegaan.

 12. Vandaag 30 mei 2023 dit klompenpad gelopen. De route is goed te doen en verkeerd lopen kan gewoon niet. Onderweg komt u zwanen, jaks, en roofvogels tegen. De kikkers hoort u vrolijk kwaken in een meer. Het is jammer dat u de zelfde weg weer terug moet wandelen, maar wij weten waarom dit is. Er zitten reeën in het rustgebied. Als ze de route omleggen dan zou dit de reeën verstoren en dat is niet de bedoeling. Ach en op de terugweg ziet u misschien weer andere dingen of dieren dan op de heenweg. Het gaat om het wandelen en om het genieten en dat kan op dit klompenpad zeker.

 13. Mooi en sfeervolle wandelpad. Uitdagende overstapjes tussen de weilanden. De Gelderse Roos kom je regelmatig tegen in de beschutting van de bermen.
  Bewegwijzering is goed.
  Het is een rondwandeling met een soort appendix ook dat is geen probleem omdat het een afwisselend landschap is.
  Bij de Barneveldse Beek is het echt genieten.

 14. Vanmiddag 18 mei 2023 (Hemelvaartsdag) een heerlijke temperatuur om te wandelen. Wij hebben dit prachtige pad gelopen en volop genoten van al het moois dat de lente ons geeft. Dit pad is volgens ons dan ook echt een klompenpad om in de lente te lopen. Bloeiende bloemen, fluitende vogels, een fris groene wei met koeien en het bos in verschillende kleuren. Het stuk heen en weer (begin en eind) heeft ons zeker niet gestoord. Je ziet de wereld van een andere kant. Een topper!

 15. Dit pad gelopen, heb genoten van deze wandeling.de blauwborst en de tjiftjaf nog gehoord en gezien.
  het is een afwisselende route alleen jammer dat de heen en terugweg een gedeelte dezelfde route zijn.

 16. Ons 34e pad. Prachtig. Vrijwel geheel onverhard. Lengte volgens Garmin GPS: 11,11 km. Dat is toch langer dan de aangegeven 10 km.
  We hebben de gemarkeerde route gelopen. Dit betekent dat 4,5 km heen en 4,5 km terug hetzelfde zijn. Ruim 80% overlap is wel heel veel. We hebben het niet als storend ervaren. Tegelijkertijd hadden we het idee dat gemakkelijk allerlei andere / alternatieve paadjes gelopen kunnen worden. Met een beetje creativiteit kom je zo op een nog mooiere rondwandeling uit.
  Parkeren op zondag bij de landwinkel ging prima.
  De vraag is wel waarom het startpunt daar is. Bij landgoed Erica / Klein Bylaer is meer dan genoeg parkeerplek én je komt er langs.
  Met alles wat er is, komt dit pad absoluut in onze top 10.

 17. Vandaag alweer ons 63e Klompenpaden gewandeld en ook ditmaal met veel plezier. De route was prima bewijzend en met de app kun je eigenlijk niet verkeerd lopen. Wat we wel vaker ervaren bij Klompenpaden is dat parkeren lastig is . Ook vandaag was het zoeken naar een geschikte plaats. Dat was ook het geval bij het Schutpad wat we later die dag liepen. Ook daar was de (zeer) beperkte parkeerplaats vol en was het zoeken. Dat Schutpad was overigens ook zeer de moeite waard om te lopen mede gezien het feit dat dit het eerste Klompenpad was dat geopend is in 2002!

 18. Ellen
  Paradijspad is goed bewijzerd. Afwisselend weilanden, akkerranden en bosgebied. Alleen de heide was helemaal begroeid met gras. Na afloop nog even de landwinkel bezocht. Heerlijke worst gekocht.

 19. Mooie wandeling en heel goed bewijzerd inderdaad. Erg afwisselend veel variantie in landschap. Vooral de stromende beekjes zijn mooi en een specht gezien.
  Vriendelijke mensen in de landgoedwinkel met veel lekkere hapjes.

 20. Het Paradijspad is werkelijk een prachtig pad en goed bewijzerd. Dat je een groot gedeelte het zelfde stuk loopt, was voor ons niet storend. Er is steeds weer iets nieuws te zien als je vanuit een ander perspectief kijkt. Bij de start kwam de eigenares van de Landwinkel naar buiten met het verzoek om de auto in de berm te parkeren. Er zou dan niet genoeg parkeerruimte zijn voor bezoekers van de winkel. Bij terugkomst was de parkeerplaats voor de winkel leeg en stonden er drie auto’s in de berm. Bij ons was er ook geen animo de winkel te bezoeken. Is de parkeerplaats op Klein Beyaar wellicht een betere startlocatie?

 21. Slecht. Ons werd te kennen gegeven dat we niet mochten parkeren bij de landwinkel. Op dat moment heb je dus GEEN parkeerplaats bij de start van de route.

  Gezocht naar een ander plek op te route om te parkeren maar toen kwamen we er achter dat grote stukken van de route gedubbeld worden. We hebben nog wel een klein stukje van de route gedaan maar niet bijzonder.

  Kortom, een grote teleurstelling na toch wel een flinke autorit.
  Klompenpad onwaardig.

 22. Zo vlakbij huis en dan nog nooit gelopen … blij dat we dit vandaag gedaan hebben. Wat een prachtige afwisselende route. Genoeg banken onderweg. Veel paddestoelen nu te zien, grote variëteit aan soorten! Mooie paadjes, een varenbos met veel kleur, stromende beken, een gevarieerd loof- en naaldbos, goede oversteekjes met bruggetjes en op 1 plek mag bij de houten overstap naar t weiland de paal vastgezet worden. De bewegwijzering was super. Goed gesnoeid dus dit was echt even door t Paradijs wandelen. We gaan nog eens terug op een doordeweekse dag om bij de Landwinkel wat inkopen te doen. Deze wandeling hoort nu in onze top 10!

 23. Vandaag het Paradijspad gelopen. Prachtig pad met veel variatie. Retourroute vrijwel over hetzelfde traject, maar dat vond ik zeker geen nadeel. Aanrader!

 24. Een mooie wandeling met een goede lengte.
  Op sommige delen (met name in het “aanloopstuk” langs de slootjes in de weilanden) mag het groen (brandnetels, bramen & riet) wel weer gesnoeid worden.
  Voldoende afwisseling van bos en heide. In het 1e rondje, met de varens, waan je jezelf in het Paradijs.
  En het achtje in Klein Bylaer is inderdaad een leuke aanvulling.
  Kortom een leuke wandeling.

 25. Vanmorgen, 14 mei, dit klompenpad gelopen.
  Mooie afwisselende route.
  Door weilanden, bossen en over landgoederen.
  Langs beken en over leuk vlonderpad.

  Gestart bij startpunt bij landwinkel.
  Bewegwijzering is goed.
  Wel moet/kan je zelf een aantal keuzes maken hoe je route loopt.
  Laatste gedeelte gaat over het zelfde pad als op de heen weg.

  Team Paradijspad; bedankt voor deze mooie route.

 26. Het Paradijspad is een van de klompenpaden die (soms deels) in de gemeente Barneveld liggen. Het is denk ik het klompenpad met de hoogste zandpadgarantie, ik schat 98%. Kijk je op de kaart, dan zie je twee aparte rondjes en een vrij lange aanlooproute. De aanlooproute heb ik (ook deze tweede keer) niet gelopen. De auto parkeerde ik in het midden op de parkeerplaats van landgoed Klein Bylaer aan de Kallenbroekerweg.
  Het Paradijspad is bij de lokale bevolking een populair rondje, zeker in het weekend. De tip is om vroeg, zonsopkomst (?) te beginnen en te genieten van de absolute rust.
  video: https://youtu.be/xBAiz5ufihI

 27. Wij hebben vanmorgen deze route gelopen. Gewoon vanaf het startpunt. Juist het begin stuk van de route vonden wij erg mooi. Auto is prima in de berm te parkeren en vervolgens loop je direct via een boerenerf de weilanden en de bossen door waar wij ook reeën hebben gezien. Wanneer je parkeert bij Klein Bylaer mis je dit gedeelte dus en dat is naar ons idee echt zonde. Het vlonderpad is leuk om mee te pakken. Wel van te voren bedenken hoe je het 8je loopt.

  Kortom. Een prachtige mooie en duidelijke route!

 28. Beste Ingrid,

  Door de zware regenval is het op veel plekken in Gelderland erg nat. Leuk dat uw dochter dat als een avontuur ziet! Fijn om te lezen dat u van de wandeling heeft genoten. Ik zou u graag nog willen toelichten hoe Klompenpaden tot stand komen.

  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking van particuliere grondeigenaren. Soms lukt het niet om er een rondwandeling van te maken. Het uiteindelijke doel van een Klompenpad is beleving van het landschap. Gebruik maken van dezelfde route op de heen en terugweg maakt voor ons de beleving niet minder.

  Ik wens u veel mooie wandelingen toe.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 29. Vandaag een groot deel van dit pad bewandeld met mijn dochter van net 10 jaar. De auto geparkeerd op landgoed Klein Bylaer zoals werd geadviseerd door andere wandelaars. We zijn toen begonnen met het bovenste 8-je van de route. Sommige delen inderdaad erg modderig, en sommige zelfs niet te doen. Het pad was op delen veranderd in een vijver. Zelfs met goede hoge wandelschoenen niet te doen. Dochterlief vond het juist wel avontuurlijk om zo op zoek te gaan naar wel begaanbare paadjes. We hadden mooi weer. Blauwe lucht en een heerlijk zonnetje erbij. Afwisselende stukjes gezien. Op het laatst zelfs als cadeautje: er dook een ree op uit de bosjes, enkele meters bij ons vandaan. Wat ik jammer vond van deze route is dat je op verschillende stukken hetzelfde pad heen als terug moest nemen, terwijl er genoeg mogelijkheden zijn om er een leuke rondwandeling van te maken zonder al te veel hetzelfde te lopen. We hebben dat dan ook deels op onze eigen manier ingevuld. Het onderste cirkeltje van de route en de aanlooproute hebben we overgeslagen. Dat werd net even te lang voor dochterlief. Bij het koffiekopje op de kaart zit de paradijsboerderij. Die hebben wel catering, maar je kan er niet even wat eten of drinken. Eindconclusie: een mooi en leuk pad (doe wel laarzen aan!) Wellicht is er wel een logischer geheel (rondwandeling) van de route te maken.

 30. Is erg drassig heb deze 24 december gelopen.
  Wel goede schoenen aandoen is aanrader

 31. Een prachtige klompwaardige wandeling. Het pad gaat over wisselende landschappen, akkers, bossen en heidevelden.
  Ook ik ben het eens met Wim. Parkeer de auto bij Landgoed Klein Bylaer, Het begin (en eind) is slechts een wandeling door modderige weilanden en een lange asfaltweg. Daarna begint de verrassing!

 32. Vanwege de review van Wim heb ik ook bij Landgoed Klein Bylaer de auto geparkeerd op het prima gelegen parkeerplaatsje. Mij leek namelijk de modder rond Klein Bylaer meer dan voldoende. Behoefte aan nog meer had ik zeker niet. Ik was meer bezig met het zetten van de juiste stappen dan dat ik aan het rondkijken was. Wel een beetje jammer dat deze paden nu zo soppig zijn. Niemand kan daar wat aan doen trouwens. De omgeving blijft schitterend! En het vlonderpad is zeker een aanwinst. Ik heb het klompenpad tot aan de Aarderweg richting het startpunt genomen. Ik had geen zin het zelfde stuk twee keer te lopen. Dit komt uit rond de 7/8 kilometer, denk ik. Voor een wat kortere wandeling een absolute aanrader! In ieder jaargetijde!

  Winterfoto’s: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/paradijspad/9473/

 33. Vandaag dit prachtige pad gelopen icm Stoutenburgerpad (met de auto slechts 5 min rijden). Beide paden zijn lekker modderig en erg afwisselend. Ik zou de auto parkeren bij de landwinkel, want het begin (en dus ook het einde) is zeker niet saai maar juist uitdagend vanwege de modderige paden door/langs de weilanden. Zonde als je dit stuk zou missen. Leuk is natuurlijk dat je nu een 8tje kunt maken via het prachtig gelegen lange vlonderpad. Een kleine 50 jaar geleden kwam ik hier al, maar toen waren er nog geen mooie wandelpaden, volgens mij. Echt n aanrader om dit pad te lopen, zeker icm Stoutenburgerpad.

 34. Een prachtige route en ik heb de auto geparkeerd bij Landgoed Klein Bylaer . Daar is voldoende ruimte en je bent meteen in het mooie gebied. Je slaat het saaie begin en eind over.

 35. Vandaag 26 november 2021 dit klompenpad gelopen. Dit is een mooie en afwisselende route. Wij vinden het wel jammer dat je op de terugweg van deze route, de zelfde route loopt als je op de heen weg al gedaan hebt. Dit vinden wij jammer, omdat je al weet wat je gaat zien. Wel denken wij, dat als alles weer volop in bloei staat, deze route nog veel mooier is om te lopen. Waarschijnlijk gaan wij deze route volgend voorjaar nog een keer lopen.

 36. Vandaag het klompenpad gelopen. Prachtig weer waardoor het landschap er mooi gekleurd bij lag. Veel drassige stukken maar daar kun je je op kleden. Verrassende paadjes, we hebben genoten!

 37. Een prachtige wandeling met goede makering.
  Ook handige lusjes voor als je de wandeling wilt inkorten.
  Vandaag was het wel erg modderig op sommige plekken. Goeie schoenen of laarzen is echt een must.
  De horeca onderweg (boerderij ’t Paradijs) was helaas gesloten.
  Parkeertip: s.v.p. niet op de parkeerplaats van de kaasboerderij Vanelly gaan staan, i.v.m. klandizie van de winkel .
  Parkeren kun je prima in de brede grasberm tussen de weg en het fietspad

 38. Vandaag dit klompenpad belopen. Prachtige route. Weinig asfalt . Goed aangeven. Gestart bij Landwinkel/ kaasboerderij Vanelly. We hebben 1x een bordje gemist ruim over de helft. Dan kom je uit aan de Dronkelaarse weg. Daar staan dan weer klompenroutewijzers overstaproutes….waren even de weg kwijt! Maar als je de app geladen hebt dan zie je al snel dat je terug moet. Route weer opgelakt en heerlijk gewandeld. Terug bij de Landwinkel een heerlijk boeren ijsje gegeten en streekgerechten gekocht in de Landwinkel. Top !

 39. Wat een mooie route is dit Paradijspad. Wij zijn gestart bij Vanelly en de start beloofde al veel goeds, meteen landelijk en door de weilanden, geen asfalt. Afwisselende route ook langs de Barneveldse beek en door het bos en zoals de reacties al vermelden, is het beslist geen straf om een deel van de route heen en terug te lopen. Wij bevelen deze route dan ook aan

 40. Vandaag hebben wij dit paradijspad gelopen. Ik (Frank) voor de tweede keer.
  Het is een prachtige wandeling.
  Het tweede gedeelte hebben wij in een achtje gelopen.
  Je loopt dan twee keer over het vlonderpad maar dat is zeker geen straf.
  Het pad doet haar naam eer aan. Wij waanden ons in het paradijs.
  Dat je een groot stuk van het pad heen en weer loopt is totaal niet erg.
  Kun je twee keer van de mooie stukken genieten.
  Wij hebben genoten van de mooie route.

  Cora en frank

 41. Halverwege de route het pad bijster. Waar we linksaf een houten vlonder/ brug over hadden gemoeten zijn we rechts gegaan. Want zo leek de pijl te wijzen. Het deel over hei volkomen gemist. Maar toch een prachtig gebied om te lopen. Genoten van de adelaarsvarens.

 42. 25 juli dit pad voor de tweede keer deze maand gelopen. Geen probleem om de route 2x langs dezelfde paden te lopen. Het is een mooi pad, veel schaduw en mooie natuur. Wel lange broek en shirt met lange mouwen aan te bevelen ivm hoge begroeiing, waaronder veel brandnetels. Tov begin juli was dit heel sterk gegroeid.

 43. We hebben vanmiddag dit pad gelopen. We zijn begonnen bij het startpunt.
  We begonnen op het pad met de vele koeievlaaien, daarna door de weilanden. Verderop nadat je het achtje hebt gelopen en weer op de terugweg bent kom je bij punt 7. Hier zouden we de route veranderen. In punt 7 ga je in de hoek niet links af, maar tussen de hekjes door op een mooi pad langs een weiland. Je komt dan vanzelf weer op de route. Anders loop je wel heel veel hetzelfde pad.
  Verder hebben we prettig gewandeld. Dank voor duidelijke aanwijzingen.

 44. Gisteren het Paradijspad gelopen. Een prachtige wandeling, echt een klompenpad. Aan het begin (en aan het einde) even laveren tussen de (gedroogde) koeienvlaaien, struinen door het gras, wandelen tussen de varens en voor het grootste deel in de schaduw van grote bomen. Wel moet je grotendeels over hetzelfde traject terug. Niet erg, want ook terug blijft het mooi wandelen, maar een andere route zou het wel iets spannender maken. Maar al met al meer dan de moeite waard, het is daar genieten. Nog een tip: Wil je terug niet weer tussen de koeienvlaaien door, loop dan de asfaltweg tot het einde en ga dan links langs de Achterveldseweg naar het startpunt terug. Dan kom je niet met vuile schoenen thuis.

 45. Vandaag dit mooie pad gelopen. Ook ik was eerst huiverig omdat een fors stuk 2x gelopen moest worden. maar dit was geen straf. Een echt klompenpad dat in het begin slingert langs en over weilanden. En aan het eind dus ook. Weinig asfalt. Goede bewegwijzering. Mooi afwisselend, de beek, bos, hei. Ik heb het achtje over de vlonders in het Paradijs gelopen. (het startbord is nog niet aangepast) Erg leuk. Er staan ook aardig wat bankjes onderweg. Hele mooie route die ik zeker in een ander seizoen nog eens ga lopen. Dank aan de landeigenaren dat er zo dwars over hun land gelopen mag worden. Aan de finish stond mijn wandelapp op 12,2 km. Dit kwam ook overeen met de gelopen tijd. Een foto-impressie op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 46. Vandaag samen met mijn dochter Monique dit prachtige Klompenpad gelopen.
  Kort na de start loopt de route door een weiland en moesten wij dwars door een
  Grote kudde koeien lopen. Dit was al een prachtig avontuur.
  Het is een schitterende route die loopt over prachtige avontuurlijke paadjes.
  Een groot deel van de route loopt heen en terug over hetzelfde pad maar dat is totaal niet erg.
  Hadden wij op het eind gelukkig nog een keer het avontuur met de koeien.
  Wij hebben vandaag al de weertypen meegemaakt. De regenbuien onderweg waren totaal niet erg, had ook wel weer wat avontuurlijks.
  Het is met recht een top klompenpad.
  Ook de naam van het klompenpad is zeer terecht. Het is met recht het Paradijs.
  Het enige jammere was om na tien kilometer het Paradijs weer te moeten verlaten.
  Maar wij weten nu waar het Paradijs ligt. Hier gaan wij nog zeer vaak terugkomen,

  Monique en Frank

 47. Vandaag dit Paradijs(elijke) pad gelopen. Een prachtig pad waarin vergezichten, weilanden, lanen, beekjes en moerasachtige stukken elkaar afwisselen. Dit pad is uniek in zijn soort en is voorzien van bruggetjes en vlonders. Een groot compliment aan de vrijwilligers. Ook dank aan de mensen van de Landwinkel ‘Vanelly’. Zij hebben parkeergelegenheid gecreëerd naast de stallen op hun boeren erf. Als je de route bekijkt in de app zie je een beetje onlogische route. Je loopt de meeste stukken heen en terug. De omgeving is zo mooi dat dat absoluut niet jammer of saai is. We hebben genoten van dit mooie pad!
  Kijk voor een filmpje van dit pad op mijn Instagram pagina. geeri_wandelt
  Je treft er nog meer route impressies aan.

 48. 28 April dit prima pad gelopen met mooi weer, nu goede paden en zeer wisellende omgeving , paaltjes met de bordjes goed geplaatst en allemaal aanwezig. Het stukje dat men dubbel wandelt heeft ook zijn voordelen , men ziet het nu van een andere zijde. Ik heb genoten en voelde mij een beetje in het Paradijs. Dank voor de uitzetters.

 49. Als trouw wandelaar op het Paradijspad een tip: Parkeer waar de route de Kallenbroekerweg oversteekt aan de Noordzijde; daar is een parkeer terrein. Dan loop je de route in een acht en laat het zuidelijke ‘dubbele’ stuk liggen. De lengte is dan ongeveer 8 km.

 50. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen zeker een aanrader!! En een hertje gespot. Wij hebben geen rommelige stukken gezien en het korte stukje dat je dubbel loopt is ook geen probleem. Vrijwilligers bedankt!

 51. Marco en Inge,

  Het is op dit moment inderdaad plaatselijk een beetje een rommelig aangezicht bij bepaalde bossages.
  De landgoedbeheerder, en tevens eigenaar, heeft hier veel (minder gewenste, niet inheemse) sparrenbomen laten verwijderen. Dit om gewenste ondergroei en inheemse bomen en struiken de kans te geven terug te keren in het landschap. Of zij de takken nog zullen verwijderen is nog maar de vraag. Waarschijnlijk gaan zij, op een later tijdstip de achtergebleven takken op een z.g. ril gooien. Dit komt weer ten goede van o.a. vogels en reptielen als schuil en broedplaats.

 52. Gisteravond (van 18.00 uur tot 20.30 uur) deze route gelopen. We zijn er eigenlijk nog niet uit wat we van deze route vonden. Idd je loopt een groot deel twee keer, maar ach dat was door weilanden en over boeren (asfalt)wegen waar dus beperkt of geen verkeer langskomt.
  Wij vonden de stukjes bos helaas een beetje een rotzooi. Er werd (hopen wij) onderhoud uitgevoerd en takken/bomen opgeruimd.
  Het stuk bij Landgoed Klein Bylaer is mooi. We werden verwelkomd door een ijsvogeltje. Zooo mooi. De officiële route leidt om een bijzonder plekje heen. Dat snappen wij niet. Dus aan iedereen loop vooral ook het middenstuk van de 8. En twee keer is ook niet erg. Tip aan de vrijwilligers, laat het middenstuk van de 8 ook standaard onderdeel van de route worden: het stuk over de vlonders is helemaal niet erg om twee keer te lopen.
  Dank in ieder geval aan de vrijwillers en ook de eigenaren voor deze bijzondere route.

 53. Vandaag hebben we deze route afgevinkt. Prima wandelweer en geen enkel beletsel op de route aangetroffen. Mooie route door gevarieerd landschap met de nodige fauna (hazen, kikkers, roofvogels, spechten etc) . Enige minpunt is het feit dat het geen lusvormige route is waardoor je een aanzienlijk deel twee keer bewandelt. Maar dat is geen straf.

 54. Mooi pad hoor! Jammer wel dat het eerste deel vanaf Vanelly ontsierd wordt door hopen oud ijzer, stapels pallets en bergen stoeptegels. Maar als je even later door het weiland loopt ben je dat alweer vergeten . Verderop bij de beek is het echt een paradijsje. Honden uitbaters tonen zich van hun analfabeten kant want de bordjes en pictogrammen ‘Verboden voor honden’ kunnen zij kennelijk niet lezen?. Je bent te gast op deels boerenland houd je aan de regels lijkt mij. Dat geldt ook voor de gasten die hun troep laten slingeren, wat jammer toch. Ik heb genoten hoor maar dit wilde ik toch ff kwijt. Gelopen op 1 april 2021

 55. Een hele mooie tocht. In het begin een beetje glibberig, daarom heet het ook een klompenpad. Het middenstuk was prachtig met al die waterpartijen. Alleen jammer dat je het laatste gedeelte het zelfde stuk liep. Een aanrader. Topper!!

 56. Wat een mooie wandeling was dit, erg gevarieerd weilanden, bos, heide en een beekje. Heerlijk aan het eind van de middag met het zonnetje erbij nog genieten van 5 reeën. Jammer dat een gedeelte twee keer gelopen moet worden Maar dit Klompenpad is een topper voor mij door de variatie en de omgeving

 57. Leuk pad, Met wat kleine aanpassingen er een rondwandeling van gemaakt. bedankt,

 58. Van de 31 paden die we tot nu toe gelopen hebben, staat deze in onze top 6. Prachtige natuur, mooie omgeving. We hebben niet veel extra’s toe te voegen aan de enthousiaste reacties die al eerder geschreven zijn, behalve dat wij meer dan 10 km hebben gelopen, wellicht door het vlonderpad. We hebben genoten.

 59. We hadden geluk, dat de meeste modder nog bevroren was. Daardoor was het pad redelijk goed te bewandelen. Erg leuke route. Op deze mooie zonnige dag wel druk.

 60. Wat een prachtig mooi pad is het Paradijspad. Ja het is er momenteel erg modderig, maar dat is half Nederland op dit moment. Met goede hoge schoenen of laarzen kom je daar doorheen. Ik vond het wat bijzonder dat je een soort heen- en terugweg hebt maar ach er is zover te zien dat dit niet erg is. Prachtige omgeving en als je liever droog loopt, dan zal je even moeten wachten, het is niet anders. Bedankt vrijwilligers!

 61. Alternatieve start route Paradijspad ivm. modderigheid:
  Vanaf het startpunt aan de Achterveldseweg langs de verharde weg ca 800 meter in westelijke richting lopen. Sla daarna rechtsaf de Aarderweg op. Na ca 300 meter is hier weer aansluiting met het Paradijspad

 62. Klomperpad was zeer modderig en niet goed begaanbaar # laarzen nodig. Misschien van de zomer met droog weer wel begaanbaar maar voor nu niet aanteraden.

 63. Mooi pad, maar meer voor een zomerse dag na wekenlang droog weer. Het is er zo modderig dat het plezier van wandelen je wordt ontnomen. En druk, vooral Groot Bijlaer, zelfs op kerstochtend.

 64. Het pad ( behalve dan het eerste stukje door de wei) is een meer een wandeling die de Barnevelders op zondagmiddag massaal maken. Ben nog nooit zoveel mensen tegengekomen. Met kinderwagens, honden en al. De natuur is mooi, maar voor ons is dit echt geen klompenpad!

 65. Een mooi pad, dat past in de top van de klompenpaden. Afwisselend landschap: heide, weilanden, bos, beken, sprengen en een schitterende natuur. Stevige (en waterdichte) schoenen een vereiste: erg zompig op delen langs de weilanden en schuin met weinig ruimte om te passeren. Even wachten op elkaar in deze Covid-tijd.

 66. Sinds kort wat in de ban van de klompenpaden.
  Nu een aantal gelopen maar het Paradijspad is tot nu toe de mooiste.
  Het moet even op gang komen, bij de start vandaan maar al snel beland je in een prachtig, rustig bosachtige omgeving. Mooie herfstkleuren.

 67. Landgoed Groot Bylaer en Erica zijn geschikt voor een korte wandeling vanaf de nabijgelegen parkeerplaats. Mooie natuur met bos, heide en beekje. Wel jammer dat route wordt aangegeven vanaf Achterveldseweg. Dit is juist het minst aantrekkelijke gedeelte van het klompenpad en moet zelfs tweemaal worden afgelegd.

 68. Groot Bylaer ken ik al van toen ik jaren geleden in Barneveld werkte. Sterker nog, toen is mijn nieuwsgierigheid naar het fenomeen Klompenpaden ontstaan. Vandaag dus maar eens de hele route gelopen. Lekker vroeg begonnen. Ik heb de ochtendmist plaats zien maken voor de eerste zonnestralen. Prachtig kleinschalig gebied.
  En ja, ook voor mij voegde het eerste deel van de route weinig toe. De doorsteekjes door de weilanden kwamen mij wat gekunsteld over, wellicht ook door de overdreven bewegwijzering. Op de terugweg gewoon rechtdoor gelopen tot aan de Achterveldseweg.

 69. Vandaag dit fraaie pad gelopen. Zeker een aanrader. Alhoewel het lange “aanloopstuk” vanaf de kaasboerderij (start) wel een beetje jammer is, als je die 2x heen een terug moet lopen. Daar zou een alternatieve terugweg de route nog aantrekkelijker maken. Ook heeft het gebied tussen punten 3 en 7 genoeg alternatieven om niet 2x dezelfde route te hoeven lopen. Maar dat doet niets af aan de aantrekkelijkheid van dit leuke klompenpad.

 70. Beetje sceptisch door de eerdere recensies over het dubbel lopen van de paden begon ik aan dit pad. Maar het heeft me zeer bekoren. Wonderschoon tussen de soms manshoge varens heen over landgoed Het Paradijs. Over landgoed Groot en Klein Bylaer en Erica. Een prachtige stukje heide dat al voorzichtig in bloei komt. Het dubbellopen vond ik helemaal niet storend en heb een mooie ochtend gehad

 71. Het Paradijspad even ten westen van Barneveld is een bijzonder klompen pad. Kijk op de kaart en je ziet een rare vorm. Gebruik zeker de app om niet twee keer dezelfde route te nemen. Wat dan overblijft is gewoon een prachtige route. Alleen maar onverharde paden, mooie uitzichten en verrassende landschappen. Ik heb de video in tweeën gedeeld. Het eerste deel staat nu online https://youtu.be/4ksyh-lSDh8 het tweede deel komt morgenvroeg online.
  Veel plezier bij het kijken.

 72. Vorige week het klompen pad gelopen. Op zich is het een mooie route door, maar 2x grotendeels dezelfde route wandelen begint op den duur te vervelen al is het een mooie omgeving. Verrassend veel water. Veel vogels gezien o.a.een ouder grote bonte specht met jongen.Hier een link naar de genomen foto’s. http://www.reismeemetjw.nl/gallery/index.php?/category/131

 73. Vandaag deze prachtige route gelopen, je waant je echt in een Paradijs (jungle). Heel leuk over weilanden en prachtige doorsteekjes!

  Wij vonden het zelf jammer dat je grote stukken 2 keer loopt en hebben het laatste stuk zelf anders gelopen zodat we niet teveel stukken dubbel deden.
  Zeker een aanrader

 74. Mooie wandeling! Hetzelfde stuk heen en terug vond ik niet zo’n probleem. Eventueel kun je aan het eind van de Aarderweg parkeren, daar passen zo’n 3 auto’s. Inderdaad zijn sommige stukken smal, dat is ook de charme van Klompenpaden. Wij hebben dit opgelost door even te stoppen en onze rug naar tegenliggers toe te draaien.

 75. Dit pad gelopen op woensdag 3 juni. Was heerlijk rustig onderweg, op een enkele vogelspotter, wandelaar en bruidspaar met fotograaf niemand tegen gekomen. Prachtige route, mooie natuur. Ik heb geen probleem met het feit dat de route deels over dezelfde stukken gaat. Ten eerste ziet de wereld er vanaf de andere kant anders uit, en vooral het lange rechte stuk vind ik lekker om goed het tempo er even in te zetten.

 76. Als oud Barnevelder dit klompenpad op 2e pinksterdag gelopen.
  Mijn opa kwam dagelijks in ‘het Paradijs’.

  Genoten van de route, echt prachtig en precies wat je hoopt bij een klompenpad.

  Wat alleen opvallen is, is dat je dezelfde route weer moet teruglopen.
  Eigenlijk loop je het gros van de route 2x.

  Is hier geen alternatief voor te vinden?
  Is het niet mogelijk vanaf de kaasboerderij bijvoorbeeld meteen rechtdoor te steken waar je nu naar circa 100 meter al links het weiland ingaat?

  Suggestie is om in ieder geval een andere route door het bos te doen waardoor je hetzelfde stuk door het bos beperk, dat is volgens mij prima mogelijk.

 77. Een prachtige tocht en we ontmoetten vele medewandelaars die liepen te zuchten van genot. Zo erg was het met ons niet gesteld, maar wij genoten wel met voldoende teugen.
  Maarrrrrrr, wij hadden deze tocht nog nooit gelopen omdat het kaartje een soort open einde aangaf. Moesten wij ergens op zondag terug met de bus in Barneveld? Vergeet het, Uiteindelijk toch eens de klompen aangegord en de route gelopen. Van de medereizigers vernamen wij dat een deel van de tocht 2x gelopen moest worden en dat staat nergens vermeld in de site. Foute boel. Speel het openlijk. Dat heen-en-teruggedoe is matig want de route gaat dan langs rechte saaie wegen.
  Wij ontmoetten 2 dames bij een brugje die een heel eng beest aan een stok uit de struiken hadden gehaald en zij dachten dat het een steekbeest was, want zijn achterkant liep puntig uit in een bocht. Het was dus een meikever en om te tonen dat deze beestjes volstrekt onschadelijk zijn heb ik de kever op mijn arm laten lopen en de dames verteld dat wij als jongetjes vaneen jaar of 10 die kevers op onze tong lieten lopen, als een soort wedstrijd. Zij moesten er van griezelen maar mijn jaar was weer goed, want wanneer zie je nu een meikever in het wild?

 78. Ons vierde klompenpad gelopen, enthousiast geworden door het mooie filmpje van Ramona.
  Tot nog toe het mooiste pad, omdat het zo afwisselend is en je niet veel asfalt loopt. Leuke smalle kronkelpaden, langs water, akkerbouwland, dennenbos, heide. Wel jammer zelfde stuk terug lopen, we houden wel de app erbij omdat we soms twijfelen of we goed lopen. We kijken al uit naar het volgende klompenpad, hebben de smaak te pakken….Leuk!
  Janneke

 79. Een van mijn favorieten dit pad. Langs leuke smalle paadjes en kippenfarmen. Op het filmpje is te zien hoe een ontsnapte kip, die de weg terug niet meer kon vinden, voor ons uit blijft lopen. https://youtu.be/78097pFXQ60

 80. Op de kaart ziet dit klompenpad er inderdaad raar uit…. erg lange aanlooproutes… Het bovenste deel moet je echt even als een dubbel achtje lopen, je slaat dan het vlonderpad ook niet over. Het onderste deel moet je een stukje van de route afwijken. Volg dan het paadje strak langs de kleine Barneveldse Beek, leuker dan het officiële pad.
  Ik had geluk….. erg erg vroeg in de ochtend, opkomende zon, prachtige lentekleuren, absoluut genieten.
  Video komt binnenkort op YouTube StevenB3.0

 81. Vandaag voor de tweede keer dit mooie pad gelopen. Wij vonden het geen probleem om een stuk twee keer te lopen. Ik vind het echt een hele mooie wandeling, zeker de moeite waard. Vandaag liepen de kinderen mee, maar nu hebben we de houten vlonders gemist, wat zij erg jammer vonden. Waarschijnlijk hadden we door moeten steken bij 8/9? Misschien handig om dit gedeelte op de route vermelden?!

 82. Mooie, afwisselende wandeling, wij vonden het alleen jammer dat je het eerste stuk 2x loopt, zowel op de heenweg als de terugweg.

 83. Wij begonnen het pad bij het auto parkeerplaatsje bij de Kallenbroekerweg 182, Barneveld. Eerst naar het noorden, een acht maken (twee keer van west naar oost dat paadje binnendoor (nr 9), maar dat is geen straf, het is er prachtig) en toen naar het zuiden, nummers volgen. Het kaartje op de app is zo mooi gedetailleerd, dat je een prachtig rondje kan lopen: volg nr 7, 6, 5, 4 en terug naar 7, langs een smal pad (klein stukje geen klompenpad). Prachtig, inderdaad een dikke 8.

 84. Beste vrijwilligers,
  ik loop dit prachtige pad met enige regelmaat en wat een verbetering qua wegwijzering, je kan nu echt niet meer fout lopen met al die kronkels en 8jes. Gewoon de nummers volgen, prima oplossing. Goed gedaan!
  Voor de mensen die niet dezelfde route terug willen lopen, je kan op de terugweg ook via de weg lopen, dan ontloop je het smalle pad (maak je een eenrichtingsverkeer in deze coronatijd) en loop je via de weg terug, ietsje saaier, maar niet hetzelfde 🙂
  vrijwilligers, misschien in deze tijd daarin het pad aanpassen zodat er een rondje ontstaat en mensen maar 1 kant op kunnen lopen zonder elkaar tegen te komen in het eerste stuk, daarna is er ruimte zat om te passeren namelijk.
  Prachtig gebied, ik ben er dol op en lekker ijsje toe bij de boerderij 🙂
  Groet Nicole

 85. Prachtig pad langs de Barneveldse beek , en door mooie gedeelte met prachtige vennen
  In mijn gedachte , heb ik gelopen in een echt paradijs ,met zoveel rust .
  Heb de vogels horen fluiten, reigers gezien een aantal eekhoorns ,de specht (en )gehoord
  en er liepen een 4tal hazen in het open veld. kortom een fraai stuk rustige natuur .
  Jammer alleen dat je een stuk ( terug ) loopt ,dat je in het begin al gelopen hebt ,
  maar met deze serene rust heel goed te doen . Het verdiend een 8 van mij !!!

 86. Een prachtige route langs de Barneveld Beek, langs vennetjes en door mooi natuurgebied.
  In deze periode, prachtige kleuren en door het frisse groen.
  Ik vond het wel jammer dat het begin en het einde, precies dezelfde route is. Als hier nog een oplossing voor gevonden kan worden, dan helemaal prachtig.
  In deze Corona periode kun je bij het pad langs de wei echter beslist niet uitwijken bij tegenliggers.
  Al met al heb ik heerlijk genoten van de route, die wel heel erg geliefd was op deze zonnige zondag.

 87. Ik vond het geen mooie route: stuk lange rechte weg, vieze slootjes, saaie bloemloze weiden, vergraste heide, lawaai van snelweg steeds aanwezig. Paar stukjes waren wel mooi. In corona-tijd geen aanrader want sommige paden zijn erg smal en je kunt niet altijd opzij.

 88. Paradijspad.
  Wandelaars Ruud en Mirjam.
  Antwoord op jullie vraag over de drie cirkels van beukenbomen.

  In vroeger dagen behoorde bijna het gehele gebied tot een landgoed.
  De eigenaren hadden, in dit gebied, ook een 8 tal grote boerderijen in eigendom, welke verpacht werden aan boeren.
  In die tijd was er, wanneer er vee was gestorven, geen rendac. Oftewel een bedrijf waar gestorven vee, met een zeer besmettelijke ziekte, werden verwerkt.
  De landeigenaren stelden aan hun pachters, bosjes ter beschikking voor het begraven van dieren met een (zeer) besmettelijke ziekte zoals miltvuur, pest en mond en klauwzeer.
  Deze bosjes waren aangelegd en te herkennen als een ronde cirkel. Veelal eiken of beukenbomen.
  Hier is dus gekozen voor rode beuken (fagus sylvatica Atropunica).
  Het zijn dus (waarschijnlijk)zogenaamde pestbosjes.
  Het zijn overigens geen 3 maar 4 van deze pestbosjes.
  Drie van deze pestbosjes vallen erg op, zij staan op open vlakten op de enk.
  Een vierde staat ondertussen meer ingegroeid in de (sparren)bossen.

 89. Wij hebben vandaag, 2e Paasdag, de 10 km route gelopen. Wij hebben genoten van de mooie weggetjes door bos en langs landerijen. Wij zagen op een groot weiland 3 keer een soort cirkel van beukenbomen staan. Mooie oude bomen waren het. Wij vroegen ons af waarom deze bomen zo geplant zijn, op internet was niet direct een antwoord te vinden.

  Deze route gaan wij zeker nog een keer lopen!

 90. Dinsdag 18 februari heb ik het Paradijspad gewandeld. De natuur is hier prachtig. helaas door de regen van de afgelopen tijd is het meer een laarzenpad dan een klompenpad, maar daar kan de ontwerper niets aan doen. wel vond ik het vervelend dat je na het landgoed Klein Bylaer de zelfde weg terug wandelt. Ik vraag mij af of er geen mogelijkheid is om via andere paden door landgoed Het Paradijs terug te wandelen. Maar toch heb ik wel genoten van deze wandeling.

 91. Een wandeling met zeker mooie stukken, met name in en rond het Paradijsbos. Minder ideaal vonden we dat je wel erg veel mede- wandelaats tegenkomt en dat het niet zozeer een rondwandeling is, maar een zelfde heen- als terugweg heeft.

 92. Wauw, wauw, wauw, wat een prachtige wandeling om het oude jaar uit te lopen. Het Paradijs klompenpad! 10km met volle teugen genieten, precies wat ik voor ogen had op 31 december 2019.

  Het begon al super leuk met bruggetjes en leuke wegwijzers. En de mist, met hier en daar zonnestralen maakte de natuur gewoon magisch! Door weilanden, bos, heide, moeras, vlaktes, ik zag echt van alles op deze wandeling met als hoogtepunt een eekhoorn. ?

  Het was dat je gewoon overal in Nederland nu de knallen hoort want anders had ik me alleen op de wereld gewaand. Wat heb ik intens genoten. Onderweg nog 2 potjes zelfgemaakte jam gescoord. En bij de streek/kaas winkel waar je start en eindigt nog een kaasje voor oude jaarsavond meegenomen.

  Het was een geweldige dag! Iedereen hele fijne jaarwisseling en de allerbeste wensen voor 2020! Op naar een nieuw jaar vol prachtige wandelkilometers! ?

 93. Vandaag 29 December dit pad gelopen.
  Het was lekker koud vandaag.
  Een hele mooie route, mooie bomenlanen,boerderijen,stukken bos, water/beekjes/valletjes,bruggetjes,weiland.
  Kortom alles. N aanrader.

 94. Vandaag bij schitterend weer dit pad gelopen. Het begin van de route is nogal zompig en het vergt wat capriolen om niet op je kont te gaan. Wel leuk om dwars door de weilanden te lopen. Maar daarna begint de route pas echt tot leven te komen. Fraaie kronkelpaden langs oude eiken met mooie meanderende beekjes en hier en daar een vennetje. Dan een heuse stroomversnelling met nog meer leuke doorkijkjes (deze plek schreeuwt om een bankje!). Vervolgens langs rustgebieden voor het wild, waar zowaar midden op de dag drie reeën een oversteek wagen. Op het landgoed Klein Bylar lopen we over de vlonders naar de overkant van het moeras. Het grappige is dat je deels dezelfde route weer terugloopt, maar dat verveelt zeker niet. Als extraatje op dit geweldige pad krijgen we nog een IJsvogel te zien, die laag over de beek wegscheert. Met de zon op zijn verenkleed blijft dit een prachtig vogeltje. We hebben dus oprecht genoten van deze route en hebben tenslotte wat inkoop gedaan bij het startpunt de kaasboederij Vanelly. Loop maar eens naar binnen en laat je verassen wat zij allemaal in de vitrines hebben liggen. Aanrader dus!

 95. Beste Gerrie Beumer,

  Na het maken van een foto zijn rechtsboven twee knoppen voor downloaden en voor delen. Gebruik je deze knoppen niet, dan slaat hij de foto ook niet op.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 96. Vandaag hebben wij het paradijspad gelopen. Het is een prachtige wandeling. Ik heb wat foto’s gemaakt waar ‘groeten van….’ en het logo van het klompenpad automatisch op komt te staan.
  Waar kan ik deze foto’s terug vinden?

 97. Wij hebben het klompenpad op woensdag 16 oktober gelopen. We konden zonder problemen lopen. Het eerste deel vanaf de landwinkel was weliswaar zompig. Maar met wandelschoenen zonder problemen te doen. Waarschijnlijk was het water al weer gezakt.
  Mooie wandeling was het !

 98. Beste C. Bakker en Zwalker,

  Een vrijwilliger van het Paradijspad heeft de situatie bekeken en heeft geconstateerd dat het water gelukkig al flink gezakt is. Hij kan met zijn wandelschoenen over het bruggetje heen lopen zonder natte voeten te krijgen.
  De vrijwilligers geven aan dat zij deze hoogwatersituatie nog nooit hebben meegemaakt. Ik ga er daardoor vanuit dat dit een eenmalig voorkomen is door de langdurige regenval van de afgelopen tijd.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 99. Beste C. Bakker en Zwalker,

  Bedankt voor jullie bericht. Wij gaan dit zo spoedig mogelijk proberen op te lossen.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 100. Wat een schitterende route! Het mooiste klompenpad dat ik tot nu toe heb gelopen, en dat waren er al veel! Ik wist niet dat dit deel van het buitengebied van Barneveld zo onvoorstelbaar mooi en afwisselend was. Echt een aanrader, paradijselijk; de naam is in ieder geval goed gekozen.

  De opmerking van C. Bakker van 10 november herken ik wel: waar de 2 staat op jullie pdf-kaartje van deze route (de weg naar boerderij Butselaar) is een oversteek over een sloot die de meeste mensen niet aan zullen durven. Er stond zeker 30 centimeter water over een lengte van ruim twee meter. Ik ben er doorheen gegaan, met natte voeten als resultaat, maar ik begrijp goed dat de meeste mensen dat niet doen. Hier zal echt een nieuwe oversteek gemaakt moeten worden om dit deel van de route begaanbaar te maken, dat is hij nu niet.

  Voor andere lezers: laat je hier in de tussentijd niet door weerhouden deze route te lopen, het is écht de moeite waard. En zowel op de heen- en terugweg is er een goede (weliswaar verharde) alternatieve route voor dit stuk: vanaf het beginpunt in oostelijke richting langs de Achterveldseweg en dan de eerste verharde weg rechtsaf (na ongeveer 500 meter). Dan kom je vanzelf weer op de klompenpadroute (na 200 meter aan de linkerkant). De rest van de route is uitstekend uitgezet en echt zeer de moeite waard, maar dat had ik al gezegd.

 101. Vandaag 10 oktober 2019 heb ik geprobeerd het Paradijspad te lopen. Dat is echter niet gelukt omdat het pad bij (2): voor de scherpe bocht naar links naar de Butselaarseweg, onbegaanbaar is doordat er een sloot is ontstaan. De diepte reikt tot boven de knieën: dus echt niet droog te doen. Dat kan m.i. niet alleen door de hevige regenval gekomen zijn. Ik vermoed dat hier een bruggetje de oplossing kan bieden. Met vriendelijke groet, C. Bakker.

 102. Beste Ella,

  Bedankt voor uw scherpe blik!
  het is normaliter zo dat op de website, op de app en in de folder de OV-informatie staat aangegeven. Het is een foutje dat dit niet op de webpagina van het Paradijspad het geval is. Ik heb het gelijk aangepast. Ik wens u veel plezier met het bewandelen van dit pad!

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 103. Op het kaartje van dit klompenpad staat een picto van een bus. Echter nergens wordt aangegeven welke lijn dit is. Ik heb geen auto, dus ik kan dit pad niet lopen als jullie geen OV-informatie geven.

 104. Het Paradijspad vandaag gelopen en we hebben genoten. Paar overstapjes, mooie beekjes en tussen de koeien door. Prachtige heidegebied gezien ook nog. Geen gebrek aan bankjes. Wij lopen altijd met de app ter ondersteuning. Vandaag even nodig ivm de lusjes in de route.
  Kortom:aanrader
  Op naar ons volgende pad ?

 105. Vooraf getwijfeld over dit klompenpad omdat de aanloop- en uitlooproute hetzelfde is en een lang recht stuk heeft. Dit nadeel wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het afwisselende landschap in de doorkruiste landgoederen Paradijs en Klein Bylaar. Hier wordt geboerd in harmonie met de natuur. Prachtig om te zien.

 106. Genoten van dit klompenpad, mooier dan we hadden gedacht. Veel variatie, bloeiende koolzaad, fris groen blad aan de bomen, zingende vogels.
  Doordat we de route van te voren niet hadden gepland, geen routekaartje mee, bewegwijzering goed, alleen op een bepaald punt, kon je rechtdoor of linksaf, linksaf gegaan over een mooi vlonderpad, daarna kwam je weer op een stuk van de heenweg, leek ons na een eindje minder leuk, bij de volgende afslag links, rechtdoor gegaan, (niet gemarkeerd) kwamen weer uit op het rechtdoorgaande pad, vervolgens het laatste stuk van het klompenpad hetzelfde als de heenweg, was niet storend.

 107. Vandaag dit pad gelopen. Prachtig pad. Afwisselend en lekker drassig. Echt een klompenpad.

 108. Paradijspad is prachtig om te wandelen. We hadden mooi weer en dat je een stuk het zelfde loopt in het begin en aan het einde maakt niet uit. het is erg gevarieerd om daar te wandelen met bos, vennen, beken en kwelwater bij het landgoed Klein Bylaer. Langs en door houtwallen waar je de vogels hoort fluiten en de buizerds in de lucht ziet en hoort. Tevens nog reeën gespot. Ook de bewegwijzering was prima verzorgt. Dus weer een top wandeling. Op sommige plekken wel veel bramen maar daar nog niet veel last van. Maar het zal schelen als deze vroeg in het voorjaar worden gesnoeid. Op naar het volgende klompenpad.

 109. Beste Remco,

  Leuk je positieve reactie op de route en heel begrijpelijk de zorg voor de verstoring van wild door loslopende honden op, zoals aangegeven, GLK eigendom. Ik was vorige jaar samen met de lokale coördinator van het klompenpad en met 2 boswachters van GLK langs de route bezig i.v.m. bewegwijzering toen er een wandelaar met loslopende hond voorbij kwam. Deze is toen aangesproken en lijnde daarop haar hond aan. Maar het blijft helaas heel lastig om een blijvende gedragsverandering tot stand te brengen. Ik zal onze mailwisseling onder de aandacht brengen bij GLK die op haar eigen terrein het toezicht uitvoert.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 110. Meerdere keren gelopen. In elk jaargetijde mooi.
  Boommarter komt/kwam er zeker voor.
  Zeer afwisselend en mooi landschap.
  Wat steeds storender word is de enorme hoeveelheid honden die los lopen. Zeer asociaal. Gisteren met het mooie weer meer regel dan uitzondering helaas. De riem blijft thuis. 2 reeen in blinde paniek zien rennen midden op de dag.
  GlK wel eens gebeld om het hierover te hebben maar was een zeer moeizaam gesprek helaas. Enige wat zou helpen is handhaven. Nog nooit een boa oid gezien daar.

 111. We zagen een beest wegspringen, maar konden niet goed zien wat het was. Komen boommarters ook in dit gebied voor? Het leek ons nl groter dan een eekhoorn

 112. Vandaag (zo 18 november 2018) heerlijk gelopen over het Paradijs pad. Prachtig weer en mooie omgeving. Een negatieve ervaring…..mijn bril verloren (zwart met blauw). Als iemand hem vindt aub bel me even. (0631692115) Alvast enorm bedankt!!

 113. Dit pad vandaag gelopen met man, schoonzus en zwager, welke laatste 2 voor het eerst een Klompenpad meeliepen. Wat een mooi pad om kennis te maken met de Klompenpaden! Ze zijn meteen ook enthousiast geworden. Het pad is heel afwisselend en door het mooie herfstweer een feest om te lopen. Inderdaad jammer dat het geen rondwandeling is maar dat is het enige minpuntje?

 114. Wij liepen gisteren het Paradijspad voor de 2e keer. Het is een mooi en afwisselend pad, wat begint dwars door de weilanden en langs de koeien en daarna, na een recht stuk, weer afwisselend wordt door bos, veld, heide en zelfs bloemen (in het kader vd biodiversiteit gepland rondom een maisveld).
  Een tip voor iets meer variatie (voor zowel de klompenpadmakers als voor de wandelaars): op de terugweg, kun je, ter hoogte van punt 7 op de kaart, de lus van punten 5 en 6 overslaan, dus in plaats van linksaf naar punt 6, ga je rechtsaf/rechtdoor door het hek heen. Daar is een heel mooi pad wat weer uitkomt op de route (je ziet het pad ook duidelijk op de kaart).
  Verder zijn we op de terugweg na de lange rechte weg niet meer linksaf geslagen richting punt 2 op de kaart, maar nog het kleine stukje rechtdoor gegaan, om bij de Achterveldseweg linksaf te slaan.
  Vooral met nat weer of als je iets korter terug wilt, is dat een goed alternatief. Op zondag was er weinig verkeer op de Achterveldseweg, zodat we ons ook niet aan verkeer hoefden te storen.

 115. Erg mooi klompenpad met veel afwisseling in het landschap. Leuke smalle paadjes, zelfs nog mooi stukje bloeiende heide en lieflijk gelegen boerderijen. Wij vonden de oversteek door het weiland met de koeien op arm-afstand (want lagen letterlijk bij het hekje waar wij overheen moesten klimmen) wel een beetje spannend maar de bonte dames negeerden ons volledig ;-).
  Onderweg troffen wij nog 1 “gevonden” wandelschoen van merk Meindl, maat 42. Stond in een houten kastje bij landgoed “ Black Bush”. We zijn benieuwd hoe deze wandelaar uiteindelijk is thuis gekomen.

 116. Met veel plezier vandaag het Paradijspad gelopen. Schitterend en heel afwisselend. Het is niet echt een rondwandeling: sommige stukjes loop je twee keer, zij het in omgekeerde volgorde. Het minst interessante deel is m.i. het begin- en eindstuk tussen het startpunt en de splitsing bij nr. 4. Een volgende keer zet ik de auto neer aan de Dronkelaarseweg bij huisnummer 14 en hoop dan een verkorte versie te lopen, waarbij ik het gedeelte van startpunt naar nummer 4 oversla. De verkorte route is ongeveer 6,5 km.

 117. Het Paradijspad had ik tot nu toe vermeden omdat het niet echt een ronde is, maar je een deel over dezelfde route heen- en terugloopt. Gisteren toch maar eens een kijkje genomen omdat andere wandelaars beweerden dat het toch echt een mooi pad is – en ze hadden gelijk! Het is een afwisselend pad met verschillende landschappen. Ik heb het met veel plezier gelopen. Aanrader!

  Martha: ik heb onderweg een poosje geluncht en regelmatig stilgestaan voor het maken van foto’s en heb er drie uur over gedaan.

 118. In reactie op Martha de Koning: Hoe snel/langzaam je loopt is geheel aan de desbetreffende persoon en/if groep. Ik loop alleen en loop gemiddeld 5 km per uur. Daarbij komt dan de tijd om ergens even stil te staan, een fotootje maken enz. Het is naar mijn mening dan ook niet aan te geven hoe lang je doet over 10 km. Maar als tip denk ik aan een uurtje of 3, zeker met een groep.

 119. Wij hopen 18 augustus schoonzussendag te houden. nu wilde we graag weten hoe lang we er over doen om van Vanelly naar Het Paradijs te lopen? dit ivm de lunch die we daar willen gebruiken
  Hoe lang doen we er sowieso over, om 10 km te lopen, zonder tussenstops?

  Groet martha de koning

 120. Vandaag met veel plezier de mooie en afwisselende klompenpadroutes gewandeld.
  Zelf hebben wij geen last gehad dat de heen en de terugweg over hetzelfde pad ging, wij hadden toch een andere kijk op de omgeving en vielen andere dingen weer op.
  Al met al een aanrader.

 121. Vanmorgen gewandeld op dit klompenpad dat van alles biedt. Over een boerenerf, door een weiland, over smalle paadjes, wandelbrugjes, beekjes, landgoederen, waterpartijen, heide. Wat wil een wandelaar nog meer?! De route isw 10 kilometer, maar er zijn mogelijkheden om het korter te maken. De brug op de Aarderweg is provisorisch gerepareerd met spanbanden, maar de kans dat de wandelaar in het water valt is gering.
  Een verslag van deze wandeling staat op mijn website http://www.willemswonderlijkewandelingen.com

 122. Deze route loopt door een schitterend gebied: weilanden afgewisseld met wat bosgebied en natte gebieden. Mooie paden, mooie doorkijkjes en boerderijen en vooral veel rust. Erg mooi. Daar waar de andere klompenpaden in deze omgeving nog al eens langs (intensieve) veehouderij gaan, is dit vooral prachtig natuurgebied. Wat al eerder genoemd is is dat je ook (dwars) door weilanden loopt, over hekje en slootjes gaat, wat het echte klompenpad gevoel versterkt! Erg leuk om te doen. Jammer dat de opzet van de route (zeker als je bij het startpunt begint) eigenlijk vooral heen en terug lopen is, met op het einde een lus. Maar goed: het voordeel is dat je twee keer over het mooie pad loopt :-).
  We zijn gestart bij de Landwinkel (die op zaterdag om 16.00 uur dicht gaat) waar je prima kunt parkeren. Echt een topper die bij ons, na ruim 35 klompenpaden, hoog genoteerd wordt.
  Vrijwilligers en grondeigenaren: bedankt!

 123. Leuke route, wel heel nat sommige gedeelte. Tot de enkels in de blup.
  Jammer dat er twee stukken zijn die je heen en terug loopt.
  Kan dat echt niet anders?
  Prachtige openveld ,bos en heide plekken gezien.

 124. Ondanks de stormachtige wind hebben wij een heel mooie en afwisselende wandeling gemaakt. De route leidt langs een variërend landschap. Open velden en meer besloten gebieden wisselen elkaar af. De kinderen hebben zich vermaakt bij het doorwaden van de lang gerekte plassen op het pad. De modderige toestand van de paden vormde geen probleem. Mooi rondje.

 125. Van daag het Paradijspad gelopen. Wat een mooi pad . Zo hoort een klompenpad te zijn. Nou niet helemaal hoor. Tot onze enkels in de modder maar dat mocht de pret niet drukken. Wat hebben we genoten van de natuur.af en toe een schamel zonnetje.dubbele regenboog. En een keiharde regenbui. Nou dan weet je wel hoe het vervolg er uit ziet. Modder modder en nog eens modder.goed bewijzerd Door de klompjes schild jes. Daar lopen wij namelijk altijd op. Plus de folder. Al met al een leuke afwisselende route. Dank daar voor. Fam. Nieuwenhuis

 126. Vandaag het Paradijs Klompenpad van 10km in Barneveld gelopen.
  Het was niet echt een rondwandeling zoals je van een klompenpad verwacht, maar dat weerhield me er niet van om hem toch te gaan wandelen.
  Het begon al meteen goed met al die modder en koeienvlaaien op het 1e stuk. Ook het stuk langs het weiland was erg drassig. Eigenlijk voor de hele weg was het verstandig om goede en waterdichte schoenen aan te hebben. Maar …. dat lag niet aan het pad, maar aan de vele regendagen die we gehad hebben.
  Ik moet zeggen dat ik ondanks deze hindernissen ontzettend heb genoten van de hele route. Zelfs nog de door mij zo gewilde zonnedauw kunnen vinden, maar ook de ozo schattige gentiaan.
  Op de terugweg heb ik ervoor gekozen om het laatste stuk niet meer door de weilanden terug te lopen, maar gewoon via de verharde weg.
  https://annemiekewandelt.blogspot.nl/2017/09/17-september-2017-klompenpad-paradijspad.html

 127. Vandaag weer een heerlijke droge dag om meteen maar weer een toppertje te pakken. Wat een mooi pad met diverse afwisselingen van zowel de dieren alsmede de planten bomen etc.. Genoten om zo dicht bij de koeien te mogen lopen, Dank U meneer de Boer !! en wat een prachtig gezicht om alle kippen met de vrije uitloop te zien scharrelen.
  Bruggetjes, watertjes, bankjes, mooie loopplanken waar het te drasserig is, vergezichten, vele vogelhuisjes.
  Mmmm….. echt Holland op zijn mooist. Zon, wolken wisselen elkaar af. Klein nadeel is dat je een flink stuk op hetzelfde pad terug loopt als de heenweg. Tis dan niet zo spannend meer….
  Maar verder alles OK.
  Ook goed aangegeven met bordjes en stickers.
  Zo…. op naar de volgende……Zo leuk om te doen.
  Inderdaad hoge schoenen of laarzen aan.

 128. Vandaag 25 augustus het Paradijspad gelopen. Een mooi afwisselend pad met heide, bos en weiland. Omdat het al geruime tijd droog is, geen last gehad van dras of nattigheid. Dwars door de koeien het weiland door, ze waren erg nieuwsgierig wat wij toch allemaal aan het doen waren. Op de terug weg blokkeerden ze de uitgang van het pad en moesten we onder het prikkeldraad door klimmen wat veel lach momenten bij ons opleverde. We dachten nog aan de wandelaars achter ons, waarvan de dame bang was voor koeien (we spraken ze onderweg) Een prachtig pad met als extraatje een kijkje in de kaaskelder bij de landwinkel vanelly. Weer een toppertje!!

 129. Met regelmaat moest ik aan Adam en Eva denken. Zou hun paradijs er net zo uit hebben gezien als het landgoed Paradijs, waar het pad naar vernoemd is. Ik ’test’ alle klompenpaden op mijn site ruudmulder.nl en dit is een vijfsterrenpad. Heel mooi, heel fraai en nauwelijks verharde wegen. En echt door de weilanden tussen de koeien door. Uitglijden, nee hoor, als je maar uitkijkt waar je loopt. Moet je trouwens toch wel. Op ‘natte’ dagen en als het veel geregend heeft heb je aan het begin en dus ook op het laatste stukje wat last van drassige en modderige grond. Maar met goede ‘waterdichte’ wandelschoenen heb je er geen last van. Het pad is uitstekend onderhouden en de bewegwijzering is echt top. Ik heb dat wel eens anders gezien. Kortom, een echte ’topper’ van de 101 klompenpaden.

 130. Wat een mooie route, met afwisseling van weilanden en bos en zelfs een stukje heide! Het eerste stukje is inderdaad wat glad, maar wat mij betreft wel te doen (zelfs met mijn zoon in de rugdrager). Laarzen zijn hierbij aan te bevelen. De markering was wat ons betreft prima in orde.

 131. Vandaag begon ik aan het Paradijspad maar de eerste paar 100 meter moest ik glibberen over de koeienpoep dus ben ik maar omgekeerd. Niet te doen door uitglij-risico.

 132. Vandaag met twee oud collega s het pad gelopen.
  Het was een schitterende omgeving en doet zijn naam eer aan
  Min puntje dat de bewegwijzering niet altijd even duidelijk was op de bordjes
  Zelfs niet met de app.
  Raadsel , lees ook van anderen dat de bewegwijzering prima is.
  Wij hebben regematig stil gestaan om te kijken .
  Desondanks genoten het weer zat mee en we werden vriendelijk ontvangen bij zorg boerderij het paradijs terwijl het gesloten was.
  Dit maakt veel goed. Er werd zelfs koffie en thee gezet voor ons. Dank dank

 133. Vandaag met twee oud collega s het pad gelopen.
  Het was een schitterende omgeving en doet zijn naam eer aan
  Min puntje dat de bewegwijzering niet altijd even duidelijk was op de bordjes
  Zelfs niet met de app.
  Raadsel , lees ook van anderen dat de bewegwijzering prima is.
  Wij hebben regematig stil gestaan om te kijken .
  Desondanks genoten het weer zat mee en we werden vriendelijk ontvangen bij de zorg boerderij terwijk het gesloten was.
  Dit maakt veel goed. Er werd zelfs koffie en thee gezet voor ons. Dank dank

 134. Deze route tot nu toe overgeslagen, omdat het niet echt een rondje is. Vandaag toch maar eens gelopen. Wat een mooie route over leuke paadjes door een prachtig kleinschalig landschap. De route doet zijn naam eer aan. Toch echt een aanrader! Vrijwilligers bedankt.

 135. start bij kaasboerderij Vanelly even opletten voor de koeienvlaaien die door de weiden verspreid liggen
  daarna lekker smalle paadjes aan de bosrand om vervolgens door ook wel oude en prachtige bosdelen
  te lopen. jammer dat op zondag zorgboerderij paradijs gesloten is
  ook het stukje omweg door de heide over de vlonders is een mooie en leuke afwisseling
  compliment ook voor de vrijwilligers voor de talrijke en goede markeringen
  ik vind dit een van het mooiste klompenpad dat ik tot nu toe gelopen heb

  met groene groet
  simon

 136. Prachtig afwisselend pad. Ook wij vonden het wel jammer dat je een groot gedeelte twee keer loopt. Maar ongelofelijk goed aangegeven, ben voor t eerst in een keer goed gelopen zonder de app nodig te hebben.

 137. Mooie route 2-4-2017 gelopen alleen jammer dat je het grootste gedeelte heen en terug loopt op de zelfde paden

 138. Een mooie wandeling met veel mooie plekjes maar helaas wel een groot deel hetzelfde stuk teruglopen. Dat maakt deze route voor ons iets minder. Wij vinden het niet zo leuk om een groot deel van een route te lopen waar we een klein uur eerder ook al op de heenweg gelopen hebben. Weinig asfalt, dat is wel een plus.

 139. Vandaag (27 oktober 2016) de route gelopen en in een rustig tempo heb ik er tweeënhalf uur over gedaan. In het begin is een tegelpad waar tegels los liggen met gaten in het pad (goed oppassen dus). Daarna loop je dwars door een paar weilanden heen midden tussen de koeien. De rest van de route kent veel afwisseling tussen bos, weiland en heide en is met de blauwe klompenpaden bordjes duidelijk aangegeven. Een mooie route, zeker de moeite waard.

 140. We hebben afgelopen vrijdagmorgen 2 september het Paradijspad gelopen. Vonden het een heel mooie wandeling, alleen dat hij niet helemaal rond loopt en je toch een behoorlijk stuk hetzelfde weer terug moet lopen vonden we minder. Evengoed toch erg genoten, op naar het volgende klompenpad!

 141. Afgelopen zaterdag heb ik het Paradijspad gelopen. Ik had hem al meerdere keren gelopen, maar deze keer was het wel erg genieten, mede ook dankzij het prachtige weer. Als je aan het wandelen bent lijkt het alsof je even afgesloten bent van de wereld om je heen. Als dit al zo mooi is, wat moet dan het echte Paradijs dan wel niet zijn geweest.
  Gods schepping is prachtig en daarvoor hoef je niet eens ver weg te gaan, de Veluwe of daar omheen is echt heel mooi.
  Ik heb echt genoten!

 142. in de vroege ochtend begonnen (3 juli 2016) prachtig wandelweer het was op sommige plaatsen erg drassig
  maar goede schoeisel aan en gaan
  we hebben daarna ook nog een flinke bui regen over ons heen gekregen
  maar gewoon door gaan het was een prachtige pad echt een aanrader
  complimenten voor de makers

 143. Dank voor de melding over het overstapje. Iedere maand lopen de vrijwilligers de route langs en controleren deze op markering, overstapjes en bewandelbaarheid. Wanneer nodig vervangen zij in het veld routebordjes, doen kleine reparaties en snoeien overtollig groen weg.

  Marlies van Loon
  Beheer Klompenpaden Gelderland
  Stichting Landschapsbeheer Gelderland

 144. Gisteravond met 4 medewandelaars dit pad gelopen. Meestal zijn Klompenpaden rondwandelingen, dit was (weer) eens wat anders. Verbazingwekkend hoe op zo’n (voor ons) korte route zoveel variatie in landschap terug is te vinden. Weilanden, bos, watertjes, heide, wat wil je nog meer.
  Weinig verharde delen en door de lussen die er zijn kan men in de wandeling zelf variatie aanbrengen. Het was daarbij mooi wandelweer & er stond het nodige in bloei.
  Wel was er één oversteek (nr 4 ?) in een weiland die wat gammel was, maar het ging nog net.
  Al met al een pad dat zeker de moeite waard is !

 145. Dit pad gelopen en ja 26 graden en schaduwrijke plekken genoeg en het verdiend inderdaad het predicaat paradijs.Toch zou ik het pad langs de kippen vandaag of morgen even een knipbeurt geven. Ik liep dit pad met een vriendin van 1.62 ( ik noem haar de kleine kabouter) en ik keek achterom en ze was compleet opgeslokt door de schermachtige witte bloemen en brandnetels. Dit pad verdiend een plaatsje in mijn top 4 van de 15 paden tot nu toe gelopen.Vrijwilligers chapeau en bedankt voor de vreugde ons gegeven.

 146. Deze zondag goed weer, in ieder geval droog. Dus fietsten mijn man en ik naar het startpunt van het Paradijspad. Het begin viel ons nogal tegen: het hek zat dicht en wij moesten onder een afzetting door bukken. Dan een tegelpad met veel missende tegels, dus erg goed opletten. Maar daarna was het prachtig, een afwisselend landschap van weide, water, bos. We komen langs oude boerderijtjes, horen fluitende vogels en kwakende kikkers. En overal nieuw, fris groen aan struiken en bomen. We liepen een stukje verkeerd, maar kwamen daardoor wel bij een bankje in de zon, met zicht op een ree met twee kalfjes. Dat was de kers op de taart natuurlijk!

 147. Prachtig pad!
  Vandaag ( zondag 17-04-2016) gelopen. Grotendeels onverhard en ook het gebied Klein Bylaer was zeer de moeite waard. Wel sommige stukken erg nat.

 148. Op deze zonnige dag (27-2-16) dit pad gelopen. Ik was beducht voor drassige toestanden. Twee stukjes weilanden aan het begin waren erg drassig, verder viel het nog enigszins mee. Ik heb nooit geweten dat het paradijs zo dichtbij is. En naar en in het paradijs zijn de wegen niet geplaveid, dat klopt. Op een gegeven ogenblik lag ik midden in het paradijs in de modder. er was niemand in de buurt om mij uit te lachen, dus heb ik er zelf maar om gelachen.
  Van Barneveld naar Amersfoort fiets ik altijd al via de Kallenbroekerweg, omdat die omgeving zo mooi is.
  De bewegwijzering was uitstekend.. Op de terugweg ten zuiden van de Kallenbroekerweg zat ik op een gegeven ogenblik weer op de heenweg. Waarschijnlijk een bordje niet gezien.
  Het prachtige stukje vlonderpad heb ik 2 x gelopen, maar dat is geen straf. Het begin en eind is dezelfde route, dat is wel jammer.
  En oh ja, ook het paradijs heeft blijkbaar zijn onderhoud nodig, gelet op de houtkap. Dat is nou eenmaal noodzakelijk. Er stond zelfs een toelichting op een bord.
  De hoge opstapjes waar iemand over schrijft, zijn blijkbaar al verlaagd.
  Dit pad ga ik deze zomer zeker nog een paar keer lopen, ook al is mijn favoriete afstand 15 km.
  Volgende week zoek ik de Veluwe maar weer even op, iets hoger en minder drassig.
  Al met al een hele mooie route, bedankt iedereen.

 149. Wij lopen dit pad (met variaties) al jaren en schrokken vandaag van de ravage op het landgoed Paradijs: Complete bospercelen inclusief laanbomen gekapt, een afgesloten beukenlaan en overal modder van tractorsporen. De route lijdt daar uiteraard nogal onder.

 150. Vandaag met een vriendin dit klompenpad gelopen. We hebben erg genoten de afwisselende natuur. Het was fijn dat we ondanks de regen niet erg nat werden (veel beschutting). Een groot nadeel van deze route is dat je verschillende (grote) stukken dubbel loopt. Om deze reden zouden wij hem niet snel nog een keer doen.

 151. Mooie afwisselende route.
  Bij aankomst bij de kaasboerderij was de parkeerplaats vol, gelukkig niet lang op een plaats hoeven wachten.(Hemelv aartsdag).
  De overstapjes in het weiland zijn te hoog voor oudere fanatieke wandelaars, met kontjes geven en onder prikkeldraad door kruipen zijn we verder gekomen, op de terugweg voor het asfalt gekozen, wat geen straf was. Bij Rustpunt in aanbouw koffie gedronken.
  Mogelijk het 8tje in Erica Noord gemist?
  Maar nogmaals een mooi afwisselende route.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.