Paradijspad

Wandelen door weilanden, landgoederen en langs beken in het prachtige buitengebied van Barneveld. Ontdek het mooie buitengebied van Barneveld. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen, langs boerenerven en beken. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Paradijspad (10 km)

Startpunt: 50 m ten oosten van de parkeerplaats van de Landwinkel/Kaasboerderij Vanelly, Achterveldseweg 26 in Barneveld

Openbaar vervoer: Bushalte De Nieuwe Eshof in Barneveld, bushalte Pelmolen in Barneveld

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: Het Paradijspad kan verlengd worden met het Terbroeksepad (11 km). Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wij hebben het klompenpad op woensdag 16 oktober gelopen. We konden zonder problemen lopen. Het eerste deel vanaf de landwinkel was weliswaar zompig. Maar met wandelschoenen zonder problemen te doen. Waarschijnlijk was het water al weer gezakt.
  Mooie wandeling was het !

 2. Beste C. Bakker en Zwalker,

  Een vrijwilliger van het Paradijspad heeft de situatie bekeken en heeft geconstateerd dat het water gelukkig al flink gezakt is. Hij kan met zijn wandelschoenen over het bruggetje heen lopen zonder natte voeten te krijgen.
  De vrijwilligers geven aan dat zij deze hoogwatersituatie nog nooit hebben meegemaakt. Ik ga er daardoor vanuit dat dit een eenmalig voorkomen is door de langdurige regenval van de afgelopen tijd.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 3. Beste C. Bakker en Zwalker,

  Bedankt voor jullie bericht. Wij gaan dit zo spoedig mogelijk proberen op te lossen.

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 4. Wat een schitterende route! Het mooiste klompenpad dat ik tot nu toe heb gelopen, en dat waren er al veel! Ik wist niet dat dit deel van het buitengebied van Barneveld zo onvoorstelbaar mooi en afwisselend was. Echt een aanrader, paradijselijk; de naam is in ieder geval goed gekozen.

  De opmerking van C. Bakker van 10 november herken ik wel: waar de 2 staat op jullie pdf-kaartje van deze route (de weg naar boerderij Butselaar) is een oversteek over een sloot die de meeste mensen niet aan zullen durven. Er stond zeker 30 centimeter water over een lengte van ruim twee meter. Ik ben er doorheen gegaan, met natte voeten als resultaat, maar ik begrijp goed dat de meeste mensen dat niet doen. Hier zal echt een nieuwe oversteek gemaakt moeten worden om dit deel van de route begaanbaar te maken, dat is hij nu niet.

  Voor andere lezers: laat je hier in de tussentijd niet door weerhouden deze route te lopen, het is écht de moeite waard. En zowel op de heen- en terugweg is er een goede (weliswaar verharde) alternatieve route voor dit stuk: vanaf het beginpunt in oostelijke richting langs de Achterveldseweg en dan de eerste verharde weg rechtsaf (na ongeveer 500 meter). Dan kom je vanzelf weer op de klompenpadroute (na 200 meter aan de linkerkant). De rest van de route is uitstekend uitgezet en echt zeer de moeite waard, maar dat had ik al gezegd.

 5. Vandaag 10 oktober 2019 heb ik geprobeerd het Paradijspad te lopen. Dat is echter niet gelukt omdat het pad bij (2): voor de scherpe bocht naar links naar de Butselaarseweg, onbegaanbaar is doordat er een sloot is ontstaan. De diepte reikt tot boven de knieën: dus echt niet droog te doen. Dat kan m.i. niet alleen door de hevige regenval gekomen zijn. Ik vermoed dat hier een bruggetje de oplossing kan bieden. Met vriendelijke groet, C. Bakker.

 6. Beste Ella,

  Bedankt voor uw scherpe blik!
  het is normaliter zo dat op de website, op de app en in de folder de OV-informatie staat aangegeven. Het is een foutje dat dit niet op de webpagina van het Paradijspad het geval is. Ik heb het gelijk aangepast. Ik wens u veel plezier met het bewandelen van dit pad!

  Met vriendelijke groet,

  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 7. Op het kaartje van dit klompenpad staat een picto van een bus. Echter nergens wordt aangegeven welke lijn dit is. Ik heb geen auto, dus ik kan dit pad niet lopen als jullie geen OV-informatie geven.

 8. Het Paradijspad vandaag gelopen en we hebben genoten. Paar overstapjes, mooie beekjes en tussen de koeien door. Prachtige heidegebied gezien ook nog. Geen gebrek aan bankjes. Wij lopen altijd met de app ter ondersteuning. Vandaag even nodig ivm de lusjes in de route.
  Kortom:aanrader
  Op naar ons volgende pad 😁

 9. Vooraf getwijfeld over dit klompenpad omdat de aanloop- en uitlooproute hetzelfde is en een lang recht stuk heeft. Dit nadeel wordt echter ruimschoots gecompenseerd door het afwisselende landschap in de doorkruiste landgoederen Paradijs en Klein Bylaar. Hier wordt geboerd in harmonie met de natuur. Prachtig om te zien.

 10. Genoten van dit klompenpad, mooier dan we hadden gedacht. Veel variatie, bloeiende koolzaad, fris groen blad aan de bomen, zingende vogels.
  Doordat we de route van te voren niet hadden gepland, geen routekaartje mee, bewegwijzering goed, alleen op een bepaald punt, kon je rechtdoor of linksaf, linksaf gegaan over een mooi vlonderpad, daarna kwam je weer op een stuk van de heenweg, leek ons na een eindje minder leuk, bij de volgende afslag links, rechtdoor gegaan, (niet gemarkeerd) kwamen weer uit op het rechtdoorgaande pad, vervolgens het laatste stuk van het klompenpad hetzelfde als de heenweg, was niet storend.

 11. Vandaag dit pad gelopen. Prachtig pad. Afwisselend en lekker drassig. Echt een klompenpad.

 12. Paradijspad is prachtig om te wandelen. We hadden mooi weer en dat je een stuk het zelfde loopt in het begin en aan het einde maakt niet uit. het is erg gevarieerd om daar te wandelen met bos, vennen, beken en kwelwater bij het landgoed Klein Bylaer. Langs en door houtwallen waar je de vogels hoort fluiten en de buizerds in de lucht ziet en hoort. Tevens nog reeën gespot. Ook de bewegwijzering was prima verzorgt. Dus weer een top wandeling. Op sommige plekken wel veel bramen maar daar nog niet veel last van. Maar het zal schelen als deze vroeg in het voorjaar worden gesnoeid. Op naar het volgende klompenpad.

 13. Beste Remco,

  Leuk je positieve reactie op de route en heel begrijpelijk de zorg voor de verstoring van wild door loslopende honden op, zoals aangegeven, GLK eigendom. Ik was vorige jaar samen met de lokale coördinator van het klompenpad en met 2 boswachters van GLK langs de route bezig i.v.m. bewegwijzering toen er een wandelaar met loslopende hond voorbij kwam. Deze is toen aangesproken en lijnde daarop haar hond aan. Maar het blijft helaas heel lastig om een blijvende gedragsverandering tot stand te brengen. Ik zal onze mailwisseling onder de aandacht brengen bij GLK die op haar eigen terrein het toezicht uitvoert.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 14. Meerdere keren gelopen. In elk jaargetijde mooi.
  Boommarter komt/kwam er zeker voor.
  Zeer afwisselend en mooi landschap.
  Wat steeds storender word is de enorme hoeveelheid honden die los lopen. Zeer asociaal. Gisteren met het mooie weer meer regel dan uitzondering helaas. De riem blijft thuis. 2 reeen in blinde paniek zien rennen midden op de dag.
  GlK wel eens gebeld om het hierover te hebben maar was een zeer moeizaam gesprek helaas. Enige wat zou helpen is handhaven. Nog nooit een boa oid gezien daar.

 15. We zagen een beest wegspringen, maar konden niet goed zien wat het was. Komen boommarters ook in dit gebied voor? Het leek ons nl groter dan een eekhoorn

 16. Vandaag (zo 18 november 2018) heerlijk gelopen over het Paradijs pad. Prachtig weer en mooie omgeving. Een negatieve ervaring…..mijn bril verloren (zwart met blauw). Als iemand hem vindt aub bel me even. (0631692115) Alvast enorm bedankt!!

 17. Dit pad vandaag gelopen met man, schoonzus en zwager, welke laatste 2 voor het eerst een Klompenpad meeliepen. Wat een mooi pad om kennis te maken met de Klompenpaden! Ze zijn meteen ook enthousiast geworden. Het pad is heel afwisselend en door het mooie herfstweer een feest om te lopen. Inderdaad jammer dat het geen rondwandeling is maar dat is het enige minpuntje😃

 18. Wij liepen gisteren het Paradijspad voor de 2e keer. Het is een mooi en afwisselend pad, wat begint dwars door de weilanden en langs de koeien en daarna, na een recht stuk, weer afwisselend wordt door bos, veld, heide en zelfs bloemen (in het kader vd biodiversiteit gepland rondom een maisveld).
  Een tip voor iets meer variatie (voor zowel de klompenpadmakers als voor de wandelaars): op de terugweg, kun je, ter hoogte van punt 7 op de kaart, de lus van punten 5 en 6 overslaan, dus in plaats van linksaf naar punt 6, ga je rechtsaf/rechtdoor door het hek heen. Daar is een heel mooi pad wat weer uitkomt op de route (je ziet het pad ook duidelijk op de kaart).
  Verder zijn we op de terugweg na de lange rechte weg niet meer linksaf geslagen richting punt 2 op de kaart, maar nog het kleine stukje rechtdoor gegaan, om bij de Achterveldseweg linksaf te slaan.
  Vooral met nat weer of als je iets korter terug wilt, is dat een goed alternatief. Op zondag was er weinig verkeer op de Achterveldseweg, zodat we ons ook niet aan verkeer hoefden te storen.

 19. Erg mooi klompenpad met veel afwisseling in het landschap. Leuke smalle paadjes, zelfs nog mooi stukje bloeiende heide en lieflijk gelegen boerderijen. Wij vonden de oversteek door het weiland met de koeien op arm-afstand (want lagen letterlijk bij het hekje waar wij overheen moesten klimmen) wel een beetje spannend maar de bonte dames negeerden ons volledig ;-).
  Onderweg troffen wij nog 1 “gevonden” wandelschoen van merk Meindl, maat 42. Stond in een houten kastje bij landgoed “ Black Bush”. We zijn benieuwd hoe deze wandelaar uiteindelijk is thuis gekomen.

 20. Met veel plezier vandaag het Paradijspad gelopen. Schitterend en heel afwisselend. Het is niet echt een rondwandeling: sommige stukjes loop je twee keer, zij het in omgekeerde volgorde. Het minst interessante deel is m.i. het begin- en eindstuk tussen het startpunt en de splitsing bij nr. 4. Een volgende keer zet ik de auto neer aan de Dronkelaarseweg bij huisnummer 14 en hoop dan een verkorte versie te lopen, waarbij ik het gedeelte van startpunt naar nummer 4 oversla. De verkorte route is ongeveer 6,5 km.

 21. Het Paradijspad had ik tot nu toe vermeden omdat het niet echt een ronde is, maar je een deel over dezelfde route heen- en terugloopt. Gisteren toch maar eens een kijkje genomen omdat andere wandelaars beweerden dat het toch echt een mooi pad is – en ze hadden gelijk! Het is een afwisselend pad met verschillende landschappen. Ik heb het met veel plezier gelopen. Aanrader!

  Martha: ik heb onderweg een poosje geluncht en regelmatig stilgestaan voor het maken van foto’s en heb er drie uur over gedaan.

 22. In reactie op Martha de Koning: Hoe snel/langzaam je loopt is geheel aan de desbetreffende persoon en/if groep. Ik loop alleen en loop gemiddeld 5 km per uur. Daarbij komt dan de tijd om ergens even stil te staan, een fotootje maken enz. Het is naar mijn mening dan ook niet aan te geven hoe lang je doet over 10 km. Maar als tip denk ik aan een uurtje of 3, zeker met een groep.

 23. Wij hopen 18 augustus schoonzussendag te houden. nu wilde we graag weten hoe lang we er over doen om van Vanelly naar Het Paradijs te lopen? dit ivm de lunch die we daar willen gebruiken
  Hoe lang doen we er sowieso over, om 10 km te lopen, zonder tussenstops?

  Groet martha de koning

 24. Vandaag met veel plezier de mooie en afwisselende klompenpadroutes gewandeld.
  Zelf hebben wij geen last gehad dat de heen en de terugweg over hetzelfde pad ging, wij hadden toch een andere kijk op de omgeving en vielen andere dingen weer op.
  Al met al een aanrader.

 25. Vanmorgen gewandeld op dit klompenpad dat van alles biedt. Over een boerenerf, door een weiland, over smalle paadjes, wandelbrugjes, beekjes, landgoederen, waterpartijen, heide. Wat wil een wandelaar nog meer?! De route isw 10 kilometer, maar er zijn mogelijkheden om het korter te maken. De brug op de Aarderweg is provisorisch gerepareerd met spanbanden, maar de kans dat de wandelaar in het water valt is gering.
  Een verslag van deze wandeling staat op mijn website http://www.willemswonderlijkewandelingen.com

 26. Deze route loopt door een schitterend gebied: weilanden afgewisseld met wat bosgebied en natte gebieden. Mooie paden, mooie doorkijkjes en boerderijen en vooral veel rust. Erg mooi. Daar waar de andere klompenpaden in deze omgeving nog al eens langs (intensieve) veehouderij gaan, is dit vooral prachtig natuurgebied. Wat al eerder genoemd is is dat je ook (dwars) door weilanden loopt, over hekje en slootjes gaat, wat het echte klompenpad gevoel versterkt! Erg leuk om te doen. Jammer dat de opzet van de route (zeker als je bij het startpunt begint) eigenlijk vooral heen en terug lopen is, met op het einde een lus. Maar goed: het voordeel is dat je twee keer over het mooie pad loopt :-).
  We zijn gestart bij de Landwinkel (die op zaterdag om 16.00 uur dicht gaat) waar je prima kunt parkeren. Echt een topper die bij ons, na ruim 35 klompenpaden, hoog genoteerd wordt.
  Vrijwilligers en grondeigenaren: bedankt!

 27. Leuke route, wel heel nat sommige gedeelte. Tot de enkels in de blup.
  Jammer dat er twee stukken zijn die je heen en terug loopt.
  Kan dat echt niet anders?
  Prachtige openveld ,bos en heide plekken gezien.

 28. Ondanks de stormachtige wind hebben wij een heel mooie en afwisselende wandeling gemaakt. De route leidt langs een variërend landschap. Open velden en meer besloten gebieden wisselen elkaar af. De kinderen hebben zich vermaakt bij het doorwaden van de lang gerekte plassen op het pad. De modderige toestand van de paden vormde geen probleem. Mooi rondje.

 29. Van daag het Paradijspad gelopen. Wat een mooi pad . Zo hoort een klompenpad te zijn. Nou niet helemaal hoor. Tot onze enkels in de modder maar dat mocht de pret niet drukken. Wat hebben we genoten van de natuur.af en toe een schamel zonnetje.dubbele regenboog. En een keiharde regenbui. Nou dan weet je wel hoe het vervolg er uit ziet. Modder modder en nog eens modder.goed bewijzerd Door de klompjes schild jes. Daar lopen wij namelijk altijd op. Plus de folder. Al met al een leuke afwisselende route. Dank daar voor. Fam. Nieuwenhuis

 30. Vandaag het Paradijs Klompenpad van 10km in Barneveld gelopen.
  Het was niet echt een rondwandeling zoals je van een klompenpad verwacht, maar dat weerhield me er niet van om hem toch te gaan wandelen.
  Het begon al meteen goed met al die modder en koeienvlaaien op het 1e stuk. Ook het stuk langs het weiland was erg drassig. Eigenlijk voor de hele weg was het verstandig om goede en waterdichte schoenen aan te hebben. Maar …. dat lag niet aan het pad, maar aan de vele regendagen die we gehad hebben.
  Ik moet zeggen dat ik ondanks deze hindernissen ontzettend heb genoten van de hele route. Zelfs nog de door mij zo gewilde zonnedauw kunnen vinden, maar ook de ozo schattige gentiaan.
  Op de terugweg heb ik ervoor gekozen om het laatste stuk niet meer door de weilanden terug te lopen, maar gewoon via de verharde weg.
  https://annemiekewandelt.blogspot.nl/2017/09/17-september-2017-klompenpad-paradijspad.html

 31. Vandaag weer een heerlijke droge dag om meteen maar weer een toppertje te pakken. Wat een mooi pad met diverse afwisselingen van zowel de dieren alsmede de planten bomen etc.. Genoten om zo dicht bij de koeien te mogen lopen, Dank U meneer de Boer !! en wat een prachtig gezicht om alle kippen met de vrije uitloop te zien scharrelen.
  Bruggetjes, watertjes, bankjes, mooie loopplanken waar het te drasserig is, vergezichten, vele vogelhuisjes.
  Mmmm….. echt Holland op zijn mooist. Zon, wolken wisselen elkaar af. Klein nadeel is dat je een flink stuk op hetzelfde pad terug loopt als de heenweg. Tis dan niet zo spannend meer….
  Maar verder alles OK.
  Ook goed aangegeven met bordjes en stickers.
  Zo…. op naar de volgende……Zo leuk om te doen.
  Inderdaad hoge schoenen of laarzen aan.

 32. Vandaag 25 augustus het Paradijspad gelopen. Een mooi afwisselend pad met heide, bos en weiland. Omdat het al geruime tijd droog is, geen last gehad van dras of nattigheid. Dwars door de koeien het weiland door, ze waren erg nieuwsgierig wat wij toch allemaal aan het doen waren. Op de terug weg blokkeerden ze de uitgang van het pad en moesten we onder het prikkeldraad door klimmen wat veel lach momenten bij ons opleverde. We dachten nog aan de wandelaars achter ons, waarvan de dame bang was voor koeien (we spraken ze onderweg) Een prachtig pad met als extraatje een kijkje in de kaaskelder bij de landwinkel vanelly. Weer een toppertje!!

 33. Met regelmaat moest ik aan Adam en Eva denken. Zou hun paradijs er net zo uit hebben gezien als het landgoed Paradijs, waar het pad naar vernoemd is. Ik ‘test’ alle klompenpaden op mijn site ruudmulder.nl en dit is een vijfsterrenpad. Heel mooi, heel fraai en nauwelijks verharde wegen. En echt door de weilanden tussen de koeien door. Uitglijden, nee hoor, als je maar uitkijkt waar je loopt. Moet je trouwens toch wel. Op ‘natte’ dagen en als het veel geregend heeft heb je aan het begin en dus ook op het laatste stukje wat last van drassige en modderige grond. Maar met goede ‘waterdichte’ wandelschoenen heb je er geen last van. Het pad is uitstekend onderhouden en de bewegwijzering is echt top. Ik heb dat wel eens anders gezien. Kortom, een echte ‘topper’ van de 101 klompenpaden.

 34. Wat een mooie route, met afwisseling van weilanden en bos en zelfs een stukje heide! Het eerste stukje is inderdaad wat glad, maar wat mij betreft wel te doen (zelfs met mijn zoon in de rugdrager). Laarzen zijn hierbij aan te bevelen. De markering was wat ons betreft prima in orde.

 35. Vandaag begon ik aan het Paradijspad maar de eerste paar 100 meter moest ik glibberen over de koeienpoep dus ben ik maar omgekeerd. Niet te doen door uitglij-risico.

 36. Vandaag met twee oud collega s het pad gelopen.
  Het was een schitterende omgeving en doet zijn naam eer aan
  Min puntje dat de bewegwijzering niet altijd even duidelijk was op de bordjes
  Zelfs niet met de app.
  Raadsel , lees ook van anderen dat de bewegwijzering prima is.
  Wij hebben regematig stil gestaan om te kijken .
  Desondanks genoten het weer zat mee en we werden vriendelijk ontvangen bij zorg boerderij het paradijs terwijl het gesloten was.
  Dit maakt veel goed. Er werd zelfs koffie en thee gezet voor ons. Dank dank

 37. Vandaag met twee oud collega s het pad gelopen.
  Het was een schitterende omgeving en doet zijn naam eer aan
  Min puntje dat de bewegwijzering niet altijd even duidelijk was op de bordjes
  Zelfs niet met de app.
  Raadsel , lees ook van anderen dat de bewegwijzering prima is.
  Wij hebben regematig stil gestaan om te kijken .
  Desondanks genoten het weer zat mee en we werden vriendelijk ontvangen bij de zorg boerderij terwijk het gesloten was.
  Dit maakt veel goed. Er werd zelfs koffie en thee gezet voor ons. Dank dank

 38. Deze route tot nu toe overgeslagen, omdat het niet echt een rondje is. Vandaag toch maar eens gelopen. Wat een mooie route over leuke paadjes door een prachtig kleinschalig landschap. De route doet zijn naam eer aan. Toch echt een aanrader! Vrijwilligers bedankt.

 39. start bij kaasboerderij Vanelly even opletten voor de koeienvlaaien die door de weiden verspreid liggen
  daarna lekker smalle paadjes aan de bosrand om vervolgens door ook wel oude en prachtige bosdelen
  te lopen. jammer dat op zondag zorgboerderij paradijs gesloten is
  ook het stukje omweg door de heide over de vlonders is een mooie en leuke afwisseling
  compliment ook voor de vrijwilligers voor de talrijke en goede markeringen
  ik vind dit een van het mooiste klompenpad dat ik tot nu toe gelopen heb

  met groene groet
  simon

 40. Prachtig afwisselend pad. Ook wij vonden het wel jammer dat je een groot gedeelte twee keer loopt. Maar ongelofelijk goed aangegeven, ben voor t eerst in een keer goed gelopen zonder de app nodig te hebben.

 41. Mooie route 2-4-2017 gelopen alleen jammer dat je het grootste gedeelte heen en terug loopt op de zelfde paden

 42. Een mooie wandeling met veel mooie plekjes maar helaas wel een groot deel hetzelfde stuk teruglopen. Dat maakt deze route voor ons iets minder. Wij vinden het niet zo leuk om een groot deel van een route te lopen waar we een klein uur eerder ook al op de heenweg gelopen hebben. Weinig asfalt, dat is wel een plus.

 43. Vandaag (27 oktober 2016) de route gelopen en in een rustig tempo heb ik er tweeënhalf uur over gedaan. In het begin is een tegelpad waar tegels los liggen met gaten in het pad (goed oppassen dus). Daarna loop je dwars door een paar weilanden heen midden tussen de koeien. De rest van de route kent veel afwisseling tussen bos, weiland en heide en is met de blauwe klompenpaden bordjes duidelijk aangegeven. Een mooie route, zeker de moeite waard.

 44. We hebben afgelopen vrijdagmorgen 2 september het Paradijspad gelopen. Vonden het een heel mooie wandeling, alleen dat hij niet helemaal rond loopt en je toch een behoorlijk stuk hetzelfde weer terug moet lopen vonden we minder. Evengoed toch erg genoten, op naar het volgende klompenpad!

 45. Afgelopen zaterdag heb ik het Paradijspad gelopen. Ik had hem al meerdere keren gelopen, maar deze keer was het wel erg genieten, mede ook dankzij het prachtige weer. Als je aan het wandelen bent lijkt het alsof je even afgesloten bent van de wereld om je heen. Als dit al zo mooi is, wat moet dan het echte Paradijs dan wel niet zijn geweest.
  Gods schepping is prachtig en daarvoor hoef je niet eens ver weg te gaan, de Veluwe of daar omheen is echt heel mooi.
  Ik heb echt genoten!

 46. in de vroege ochtend begonnen (3 juli 2016) prachtig wandelweer het was op sommige plaatsen erg drassig
  maar goede schoeisel aan en gaan
  we hebben daarna ook nog een flinke bui regen over ons heen gekregen
  maar gewoon door gaan het was een prachtige pad echt een aanrader
  complimenten voor de makers

 47. Dank voor de melding over het overstapje. Iedere maand lopen de vrijwilligers de route langs en controleren deze op markering, overstapjes en bewandelbaarheid. Wanneer nodig vervangen zij in het veld routebordjes, doen kleine reparaties en snoeien overtollig groen weg.

  Marlies van Loon
  Beheer Klompenpaden Gelderland
  Stichting Landschapsbeheer Gelderland

 48. Gisteravond met 4 medewandelaars dit pad gelopen. Meestal zijn Klompenpaden rondwandelingen, dit was (weer) eens wat anders. Verbazingwekkend hoe op zo’n (voor ons) korte route zoveel variatie in landschap terug is te vinden. Weilanden, bos, watertjes, heide, wat wil je nog meer.
  Weinig verharde delen en door de lussen die er zijn kan men in de wandeling zelf variatie aanbrengen. Het was daarbij mooi wandelweer & er stond het nodige in bloei.
  Wel was er één oversteek (nr 4 ?) in een weiland die wat gammel was, maar het ging nog net.
  Al met al een pad dat zeker de moeite waard is !

 49. Dit pad gelopen en ja 26 graden en schaduwrijke plekken genoeg en het verdiend inderdaad het predicaat paradijs.Toch zou ik het pad langs de kippen vandaag of morgen even een knipbeurt geven. Ik liep dit pad met een vriendin van 1.62 ( ik noem haar de kleine kabouter) en ik keek achterom en ze was compleet opgeslokt door de schermachtige witte bloemen en brandnetels. Dit pad verdiend een plaatsje in mijn top 4 van de 15 paden tot nu toe gelopen.Vrijwilligers chapeau en bedankt voor de vreugde ons gegeven.

 50. Deze zondag goed weer, in ieder geval droog. Dus fietsten mijn man en ik naar het startpunt van het Paradijspad. Het begin viel ons nogal tegen: het hek zat dicht en wij moesten onder een afzetting door bukken. Dan een tegelpad met veel missende tegels, dus erg goed opletten. Maar daarna was het prachtig, een afwisselend landschap van weide, water, bos. We komen langs oude boerderijtjes, horen fluitende vogels en kwakende kikkers. En overal nieuw, fris groen aan struiken en bomen. We liepen een stukje verkeerd, maar kwamen daardoor wel bij een bankje in de zon, met zicht op een ree met twee kalfjes. Dat was de kers op de taart natuurlijk!

 51. Prachtig pad!
  Vandaag ( zondag 17-04-2016) gelopen. Grotendeels onverhard en ook het gebied Klein Bylaer was zeer de moeite waard. Wel sommige stukken erg nat.

 52. Op deze zonnige dag (27-2-16) dit pad gelopen. Ik was beducht voor drassige toestanden. Twee stukjes weilanden aan het begin waren erg drassig, verder viel het nog enigszins mee. Ik heb nooit geweten dat het paradijs zo dichtbij is. En naar en in het paradijs zijn de wegen niet geplaveid, dat klopt. Op een gegeven ogenblik lag ik midden in het paradijs in de modder. er was niemand in de buurt om mij uit te lachen, dus heb ik er zelf maar om gelachen.
  Van Barneveld naar Amersfoort fiets ik altijd al via de Kallenbroekerweg, omdat die omgeving zo mooi is.
  De bewegwijzering was uitstekend.. Op de terugweg ten zuiden van de Kallenbroekerweg zat ik op een gegeven ogenblik weer op de heenweg. Waarschijnlijk een bordje niet gezien.
  Het prachtige stukje vlonderpad heb ik 2 x gelopen, maar dat is geen straf. Het begin en eind is dezelfde route, dat is wel jammer.
  En oh ja, ook het paradijs heeft blijkbaar zijn onderhoud nodig, gelet op de houtkap. Dat is nou eenmaal noodzakelijk. Er stond zelfs een toelichting op een bord.
  De hoge opstapjes waar iemand over schrijft, zijn blijkbaar al verlaagd.
  Dit pad ga ik deze zomer zeker nog een paar keer lopen, ook al is mijn favoriete afstand 15 km.
  Volgende week zoek ik de Veluwe maar weer even op, iets hoger en minder drassig.
  Al met al een hele mooie route, bedankt iedereen.

 53. Wij lopen dit pad (met variaties) al jaren en schrokken vandaag van de ravage op het landgoed Paradijs: Complete bospercelen inclusief laanbomen gekapt, een afgesloten beukenlaan en overal modder van tractorsporen. De route lijdt daar uiteraard nogal onder.

 54. Vandaag met een vriendin dit klompenpad gelopen. We hebben erg genoten de afwisselende natuur. Het was fijn dat we ondanks de regen niet erg nat werden (veel beschutting). Een groot nadeel van deze route is dat je verschillende (grote) stukken dubbel loopt. Om deze reden zouden wij hem niet snel nog een keer doen.

 55. Mooie afwisselende route.
  Bij aankomst bij de kaasboerderij was de parkeerplaats vol, gelukkig niet lang op een plaats hoeven wachten.(Hemelv aartsdag).
  De overstapjes in het weiland zijn te hoog voor oudere fanatieke wandelaars, met kontjes geven en onder prikkeldraad door kruipen zijn we verder gekomen, op de terugweg voor het asfalt gekozen, wat geen straf was. Bij Rustpunt in aanbouw koffie gedronken.
  Mogelijk het 8tje in Erica Noord gemist?
  Maar nogmaals een mooi afwisselende route.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.