Pelserpad

Wandelen door weilanden, langs akkerranden en over historische en nieuwe landgoederen in het prachtige buitengebied van Ermelo. Ontdek het mooie buitengebied van Ermelo rond de buurtschappen Horst en Telgt. Rust, kleinschaligheid en een combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Pelserpad (14 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 7 of 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 18 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: tijdelijk is er voor deze route geen startpunt. Zie onderstaande voor de opstappunten van de route.

Opstappunten: Station Ermelo. ’s Heerenloo, Het Theehuis, Slangenkamp 4, 3853 HM Ermelo.

Openbaar vervoer: Station Ermelo. Bushalte Station in Ermelo.

Markering: Bruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Pelserpad combineren met het Norderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Beste wandelaars,
  Delen van het pad zijn door de vele nattigheid niet goed begaanbaar. In de app zijn route-instructies opgenomen die alternatieve routes aangegeven hoe deze stukken te vermijden. In de toekomst zullen we deze ook op lokatie laten bewegwijzeren.
  Voor wandelaars is er de mogelijkheid om langs de ketting te lopen die hangt bij de parkeerplaats aan de Buitenbrinkweg ter hoogte van nr 71. Omlopen is niet nodig. We zullen zorgen dat dit op website en app ook aangegeven staat.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Met vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Team Klompenpaden Gelderland

 2. Vandaag dit klompenpad gelopen. Eerste deel de verlenging bij s ‘ Heerenloo van 5 km is prima. Daarna de gewone route, dit was een teleurstelling. Veel langs verharde weg, bij de Buitenbrinkweg 71 is de route afgesloten met een ketting en verboden toegangbord, gevolg 3 km omlopen. Op onverhard deel letterlijk tot de enkels in de modder, veel brandnetels, niet leuk. Van een loopbrug lag de reling in de sloot. Het is dus geen aanrader.

 3. Tot nu toe het minst mooie pad dat ik gelopen heb. Echt heel veel asfalt en stukken langs drukke wegen. Veel boeren landschap dus niet echt afwisselend. Wel wat leuke verrassende paden maar veel overwoekerd en soms amper begaanbaar. Bewegwijzering prima.

 4. Zaterdag 9 maart het Pelserpad gelopen. Tegen de klok in en begonnen op station Ermelo. Eerst wat gedronken bij Vanneau Café Ermelo op het station.
  Het is een afwisselende wandeling, Af en toe hadden we best wel last van modderige paden.
  Op de kruising van Oude Telgterweg zijn we rechtdoor gegaan op het Kerkpad. Dus niet de alternatieve route gevolgd. Tussendoor een rustpauze genomen bij Klein Noord Brandsgoed. Het ligt in het natuurrijke buitengebied van Ermelo, het buurtschap Telgt. Door het lekkere weer konden we in de tuin zitten en genieten van de rust en de natuur. Wij hebben de routeverlenger niet gelopen.
  Erg leuk pad, ondanks dat er wat asfalt ligt.

 5. Vandaag 9 km gelopen. Trek je extra hoge en water dichte wandelschoenen aan. Regelmatig stukken een en al water.
  Survival om met moeite langs glibberige drassige paden te lopen.
  Was een leuke uitdaging. Als je daarvan houdt.

  Begonnen bij cafetaria De Vos
  Onderweg pauze bij Buiten & Binnengoed.
  Allebei een super aanrader.

 6. 15 augustus 2023

  Hallo na een fijne mooie wandeling ben ik mijn MOB verloren ik denk rond het eindpunt bij de kerk/ buurthuis op het terrein van s’ Heerenloo voor het kerkgebouw staat een bankje daar hebben we nog even gezeten. Wie hem vindt laat het mij a.u.b. Weten bij voorbaat mijn oprechte dank.

 7. Hallo na een fijne mooie wandeling ben ik mijn MOB verloren ik denk rond het eindpunt bij de kerk/ buurthuis op het terrein van s’ Heerenloo voor het kerkgebouw staat een bankje daar hebben we nog even gezeten. Wie hem vindt laat het mij a.u.b. Weten bij voorbaat mijn oprechte dank.

 8. Recent nog deels gelopen met mooie stukken maar tussen de buitenbrinkweg en de zeeweg zit een vervelend/gevaarlijk maisveld. Vanaf de buitenbrinkweg gezien loopt het pad tussen een sloot en maisveld, althans daar zou het moeten lopen maar het pad is omgeploegd en met mais bebouwd. Tussen sloot en mais lopen is gevaarlijk. Tussen overwoekerde sloot en mais is niets tot ca. 20 cm beschikbaar. Voor je ‘t weet lig je met een gebroken been in de sloot.
  Je kunt ook via het veld ernaast lopen maar dan moet je even verder de sloot overspringen, wat niet iedereen gegeven is dat zonder brokken te doen.
  Maar verder, afgezien van de lange buitenbrinkweg, een mooi klompenpad.

 9. Hallo wandelaars
  Gisteren 12 augustus hebben wij dit pad gewandeld. Vanmorgen kwam ik er achter, dat ik mijn ring bent verloren.
  Als jullie een ring vinden hoor ik het graag. Dan zeg ik wel of die van mij is.
  Vriendelijke groeten
  Dirkeline Oving

 10. Goede middag ,

  Op 22 mei hebben we het Pelserpad gewandeld gestart bij station Ermelo de markering gevolgd maar ook met de app
  bij het punt waar we op de Horsterweg kwamen gaf de markering aan dat we langs een akker moesten lopen de app daar in tegen gaf aan dat we de horstenweg verder moesten volgen we zijn langs de akker gegaan tot het hekje een zagen geen markering meer terug gelopen naar de Horstenweg daar zei een mevrouw die de route kende dat het pad langs de juist was wat ook later bleek er zou op het hekje aan beide kanten een markering geschroefd moeten worden en de app aangepast.
  verder zijn de nieuwe kleine paaltjes met de gezamelijke markeringen aan de lage kant door dat het gras op de meeste plekken hoger is dan de paaltjes deze zouden voor het zicht zeker 1 meter hoog moeten zijn.
  Verder punt is bij de zeeweg hier liepen wij door tot we de markring naar rechts zagen een eindje verder bij de weg naar rechts de telgterweg hier was geen enkele markering te zien de app gaf aan dat we te ver waren terug gelopen en het pad naar rechts wel gevonden maar de grote paal is bijna niet te zien als je op weg loopt deze zou korte naar de weg verplaatst moeten kunnen worden eventueel een markering op de lantarenpaal als voormelding.
  Zelf heb ik meegeholpen met het uitzetten van 2 klompenpaden die ik ook controleer vandaar dit verhaal .
  Ik hoop dat jullie hier wat meekunnen.

 11. Zondag 19 maart hebben we het Pelserpad gelopen. We vonden het pad zeer afwisselend. De stukjes asfalt hebben we niet als vervelend ervaren. Vooral omdat er nauwelijks verkeer was. In vergelijking met sommige andere klompenpaden waren er aanzienlijk wat bankjes om even te kunnen genieten van het landschap en een rustpauze in te lassen.
  We hebben ook de routeverlenger gelopen. Erg indrukwekkend. We hebben nooit geweten dat het woonzorgpark ’s Heeren Loo zo groot was. En wat een prachtige bosrijke omgeving. Echt een aanrader om het pad te lopen met route verlenger.

  We zijn begonnen bij Boerderij Pret. Het parkeren bij Hoeve Kindergoed was misschien wel mogelijk, maar het leek erg op privé terrein.
  Wat betreft de routeverlenger wordt je nabij de kerk (opstappunt) een verkeerde richting op gestuurd. De pijl op het paaltje wijst richting het volgen van de Fokko Kortlanglaan. Je komt dan echter geen bordjes meer tegen. Je moet hier een klein stukje de Klaverkamp op en dan meteen rechtsaf een smal pad in.

 12. Het Pelserpad, net buiten Ermelo, kent verrassende en erg leuke stukken, maar ook vrij veel asfalt, rechte, lange stukken.
  Ik koos niet voor de verlenger, veel mensen lijken daar niet erg enthousiast over.

  praktisch:
  parkeren: ik parkeerde gratis bij een basisschool aan de rand van Ermelo.
  horeca: een rustpunt halverwege en in Ermelo.
  moeilijkheid: lichte wandeling. Op sommige plekken kan het gras wat hoger staan.
  schoenen: wanneer her nat is zijn waterdichte schoenen prettig.
  video: https://youtu.be/FJUjoSNz-LU

 13. Een leuk en afwisselend pad. Er zitten wat mindere stukken bij (geasfalteerd, langs provinciale weg) meer ook hele leuke, verrassende, en smalle paadjes. Ook veel dank aan de boeren die het mogelijk maken dat dit pad dwars over of langs hun landerijen lopen. Top !
  Een kritische noot: de route verlenger is over een heel klein stukje afgesloten, maar de app is daar niet op aangepast. En wat het helemaal verwarrend maakt is dat er ook klompenpad aanwijsbordjes zijn met “Rondwandeling” naast die met “Routeverlenger”. Waarom is dit ?

 14. roffelderoffel, Het Pelserpad is het 100e klompenpad voor mij. Nu staat deze omgeving toch al bekend om mooie wandelingen, het Pelserpad heeft daarbij aan de verwachtingen voldoen. Een zeer prettige en rustige wandeling. Aan alle vrijwilligers en anderen die dit mogelijk hebben gemaakt, dank.

  En voor degene die het nog niet eerder hebben gelezen, een persoonlijk wandelverslag eigen stijl hoort daar bij.
  https://sprakeloosverhalen.com/2022/08/07/slingers-ophangen-op-het-pelserpad/

  Voor meer foto’s verwijs ik naar instagram onder het account titiisprakeloos

 15. Vandaag, 27 mei, dit klompenpad gelopen.
  Gestart bij Hoeve Kindergoed en tegen de klok in.

  Afwisselende route.
  Asfalt, weilanden en onverhard.
  Gedeelte route verlenger op ’s Heeren Loo was niet toegankelijk i.v.m. (ver)bouw werkzaamheden.
  Met de app in de hand omleiding gevonden.

 16. Vandaag deze gelopen. Mooie route, afwisselend. Goed te lopen. Heerlijk rustig maar misschien omdat het zondag was. Op een gegeven moment kwamen wij uit het bos en moesten een breed zandpad oversteken en daar stond links van ons een hertje. Die verdween het bos in en daarna staken er nog 4 over. Prachtig. We hebben genoten van deze route.

 17. Dit was toch wel weer een hele mooie hoor! Heerlijk gewandeld op de vroege zaterdagochtend. Heel erg goed aangegeven. We hadden de app eigenlijk niet nodig en dat is erg fijn. Bedankt vrijwilligers!!

 18. 27 februari Na veel regen en 3 stormen dit mooie pad in een stralende zon gelopen. Dit hadden we niet verwacht, zelfs de paden door de weilanden waren goed te doen op enkele drassige stukjes na. Ook hebben we genoten van de mooie vergezichten. De verlenging over ’s Heeren Loo was de moeite waard , een mooi landgoed met nog oude villa’s en voor de cliënten asfaltpaadjes. Lekkere koffie en gebak bij Klein Noord Brandsgoed.

 19. Een prachtig klompenpad, alleen heel erg jammer dat op de hoek van de Volenbekerweg een agressieve hond los loopt. Hij valt nog net niet aan, maar het scheelt niet veel. Wij gaan deze route zeker nog een keer lopen.

 20. Een heerlijke dag om buiten te zijn. Vandaag ons 50e en 51e pad gelopen. Begonnen met het Norderpad (niet ons favoriete pad) na de overstap het Pelserpad met de verlenging maar 18 km gestart. Een klein beetje jammer dat de verlenging ons wel heel erg veel asfalt van de instelling s’ Heerenloo liet zien. Daarna was het weer genieten (ook v h laatste stuk van het Norderpad) . Hulde aan alle vrijwilligers voor het goed onderhouden van het pad.
  Morgen op naar Nijkerk voor pad nummer 52.

 21. Gisteren het Pelserpad gedaan. Mooie afwisselende en creatief uitgezette wandeling. Goed bewegwijzerd.

 22. Met de wandelclub liepen we afgelopen vrijdag het prachtige Pelserpad. We hebben genoten. Alles prima aangegeven. Dank vrijwilligers!

 23. Het eerste klompenpad dat ik heb gelopen. Erg leuk en afwisselend. Bijzonder om door weilanden heen te mogen lopen. Bij De Oude School geluncht. Mooie paadjes die geheel overgroeid waren. Uitstekend aangegeven route!

 24. Op zich wel een leuke wandeling, meer asfalt dan gehoopt. Het is ook waarvan je houdt. Wij zijn eer van afwisseling met de bossen, heide en boerenland. Er zijn mooiere paden, maar zeker wel de moeite waard om te lopen.

 25. Vandaag Pelserpad klompenpad in Ermelo gelopen, een afwisselende route met veel bankjes onderweg.
  Hebben echt van de route genoten, een echt leuk pad een aanrader.
  Was ons eerste pad maar er gaan er zeker meer volgen

 26. Bart: Kijk op de site van klompenpaden.nl/pelserpad. Klik rechts boven op “alle klompenpaden”. Klik op “op de kaart”.
  Klik eventueel ook nog op “klik om het kaartje te downloaden pdf”. Uit het plattegrondje blijkt dan duidelijk wat de afstanden zijn.

 27. Leuke route.

  Mijn vraag is, hoe weet ik welk deel van de route de 9km route is. Ik zit vaker te puzzelen met deze vraag, welke afstand is elk deel van de route. Waar kan ik dat vinden?

 28. Wat een leuke route zeg. Vergt hier en daar wat klim en klauterwerk over erfafscheidingen, maar mooi afwisselend. En op het eind, dicht bij het startpunt, genoten van een heerlijke kop koffie met Brownie bij Klein Noord Brandsgoed.

 29. Wilt u deze koffie- en theeschenkerij op de kaart duiden? Klein Noord Brandsgoed, Nijkerkerweg 66. Ook op zondag open van 10:00 tot 17:00.

 30. Heerlijke middag! Bovenaan de route wat asfalt langs een weg indd. maar dat werd goedgemaakt door een heerlijk broodje paling. Verder vooral veel prachtige verrassende paadjes. Veel mooie bankjes onderweg en in Telgt bij de meulen een leuk terrasje waar je uit prachtig servies mag koffie of thee drinken.
  Wij vonden het een heerlijk pad om te lopen. Complimenten!

 31. Mooie rustige wandeling op zondagochtend. Voor ons is de afwisseling tussen wat Rienk betoogt en Patrick deelt de lol. We hebben genoten! En wat het parkeren betreft, dat is bij het opstappunt en niet bij het startpunt. Logisch, want als je met de trein komt hoef je niet te betalen voor je auto…die er niet is 😉
  Komplimenten aan de vrijwilligers!

 32. al heel wat paden gelopen, ik lees altijd de reacties voordat we het pad gaan lopen, op die manier proberen we een mooie route te vinden. Een van de belangrijkste criteria is, het moet zoveel mogelijk over onverharde paden gaan. Vandaag waren er best wat mooie stukjes bij,maar ook zoveel kilometers verharde paden, wegen, drukke fietspaden.
  Niet echt waard een klompenpad genoemd te worden. Helaas voor ons een tegenvaller.
  Ook de stier niet mogen ontmoeten, maar dat was eigenlijk wel fijn.

 33. De wandeling was prachtig, goed bewegwijzerd. Wel jammer dat je bij het startpunt moet betalen voor parkeren!

 34. Vooral een heel rustige wandeling, zeker op een zondag is het heerlijk stil. Alles staat mooi te groeien waardoor deze wandeling heel gevarieerd is. Leuk door de weilanden struinen, soms wat asfalt maar niet storend

 35. Het landschap voelt vertrouwd, net als thuis veel afwisseling van bos en boerderijen. Het leuke is dat de route dwars door het weiland loopt, het gras is zeker 2 kontjes hoog! Op een gegeven moment konden we kiezen verkorte veilige route of door een wei met koeien en een stier….. Gekozen voor een toefje extra spanning natuurlijk! Geen stier gezien, wel een wandel toptijd neergezet. Ik denk dat we wel 3,5 km per uur hebben gelopen. Onbewust toch bang dat de stier ons kwam inhalen waarschijnlijk.

  Dit was een stukje uit een groter verslag: https://www.hennieblaauwendraat.nl/klompenpaden/gevaarlijk/

  Bedankt voor de gastvrijheid!

 36. Vandaag dit klompenpad gelopen vanaf station Ermelo, net ’s ochtends na de bui, en op tijd terug voor de buien in de middag. Wat is dit een mooie routeI Heel veel afwisseling, geweldige boerenpaadjes langs akkers en weilanden, fraaie boerderijen en wat ik zelf erg mooi vind zijn de knotelzen langs de route, de meeste ook mooi gesnoeid. Jammer dat de verlenger in ’s Heerenloo afgesloten was, maar over de weg naar het Theehuis daar was ook mooi, met een lekkere lunch op het terras. Hulde aan de vrijwilligers en grondeigenaren die dit moois toegankelijk maken.

 37. Vanmiddag dit pad gelopen. Wij hebben al heel veel klompenpaden gelopen. Het pelserpad is eigenlijk het dichtstbijzijnde klompenpad, want wij wonen in Harderwijk en dachten steeds, ach Telgt en Horst, daar fietsen we al zo vaak.
  Maar wat een leuk klompenpad is dit, ontzettend veel verrassende paadjes, achterommetjes, door het land. Weinig over asfalt. We zijn bij ’s Heerenloo begonnen en hebben tegen de klok in gelopen. Bij het Rustpunt bij Kindergoed gepauzeerd voor de lunch. Was ook prima daar, met toilet!
  De foodfolder zie ik nu pas, maar we hebben de winterpostelein zelf ontdekt.
  We gaan hem zeker nog eens lopen, de andere kant op.

 38. Beste wandelaars,
  De link naar de kaart werkte even niet, maar dit foutje is inmiddels hersteld. Dus de kaart kan weer gedownload worden.
  Veel wandelplezier gewenst!

 39. Helaas krijg ik een foutmelding en kan ik de kaart niet downloaden.

 40. Heerlijke route, langs mooie boerderijen en weilanden. In twee x deze route gelopen, beide keren genoten!!

 41. Van de zomer liepen we de 6,5 km van het Pelserpad al eens met de kinderen. Vandaag waren we terug voor de hele route. Van de zomer liepen we langs bloemenvelden die er nu verdord bij lagen, maar zagen we naast de laatste hopen sneeuw ook de natuur ontluiken, de eerste krokussen en sneeuwklokjes in bloei en een aantal hommels. We hebben heerlijk gelopen, het is bijna nergens drassig meer, deze route kan je daardoor ook op je gympen lopen. Bij Hoeve Klein Kindergoed kan je jezelf bedienen met koffie, thee of fris, heel sympathiek, maar neem dan wel contant geld mee. We hebben onderweg vis gehaald bij De Groot, een aanrader!

 42. Gisteren 13 februari deze wandeling gelopen.
  Mooie gevarieerde wandeling in een witte wereld.
  Soms door 20 a 30 cm sneeuw geploeterd maar daarna weer een goed verhard pad.
  Van alles wat en we hebben er echt van genoten. Aanrader.

 43. Op 16 januari het Pelserpad gelopen. Veel verharde paden en weinig afwisseling in landschap. Op zich wel een landelijke route. De verlenging was vanwege Corona afgesloten maar gaat eigenlijk alleen maar over het terrein van ’s Heerenloo. Veel bankjes dus konden we regelmatig in of uit de gure wind even een kopje thee uit eigen thermoskan drinken om warm te worden. Veel vogels gezien maar helaas geen ringmus. Ook de stier was er niet ? Wel schapen en mooie rode en oranje bessen struiken. Al met al een aardige wandeling maar er zijn leukere.

 44. Vandaag het Pelserpad samen met het Norderpad met de klok mee gelopen. Zeer afwisselend met ook veel asfalt, maar gelukkig genoeg te zien. Er zaten hele mooie stukken tussen. Toch altijd weer knap om alles aan elkaar te breien zodat het een interessante route wordt. Heerlijk om wandelen volgens aangegeven routes.

 45. Gisteren dit pad gelopen en ondanks wat gure weer erg goed bevallen. Stuk met de stier overgeslagen en dus zo’n 12km gelopen. Alles staat goed aangegeven en route is een mooie mix van bospaden, weiland en stukken langs de weg over fietspad. Echt mooi te zien hoeveel particulieren hun grond hiervoor beschikbaar hebben gesteld! App achter de hand is makkelijk om bij de keuzemogelijkheden in de route de goede richting te kiezen.

 46. Prachtig pad! Dit klompenpad blinkt uit over zijn talloze stukken wandelingen over particuliere gronden. Toverachtige bruggetjes en toegangshekjes. Boerenlandschappen en bossen. Een zeer klompenpad waardige route. Het valt op dat
  de organisatie hard heeft moeten werken om dit voor elkaar te krijgen. Ik geef jullie daarom dan ook een dik compliment!

  Enne … de stier was ook deze keer niet aanwezig 😉

 47. Vanmiddag het Pelserpad gelopenheel mooi erg afwisselend maar de verkorting of verlenging erg verwarrend we wilden de korte van 9km lopen maar kwamen uit op ruim 16km.

 48. Een pad waar zeker veel zorg aan is besteed. Je krijgt een goede indruk van het gebied, waar je doorheen loopt en op de bewegwijzering is niets aan te merken. Maar het is wel veel asfalt.

 49. Vandaag fijn gewandeld op het Pelserpad. Mooie route door ‘boerengebied’ en platteland. Genoten van de mooie huizen en boerenerven onderweg en alle dieren die nog buiten lopen. Het is altijd weer een verrassing waar de klompenpaden langs gaan.

 50. We zijn de maand december goed begonnen met het lopen van dit mooie en gevarieerde pad. We zijn gestart bij Hoeve Kindergoed, goed verzorgd, ruim voldoende parkeergelegenheid. De aanwezigheid van een toilet en de mogelijkheid van een kopje koffie was ook erg prettig.. De variatie van dit prachtige pad zit niet alleen in de natuur, bos en weide maar ook in de samenstelling van de paden, smal door bos en weiland met overstapjes en bruggetjes tot brede verharde wegen. Een absolute aanrader. De stier zijn wij niet tegengekomen.
  Compliment voor de prima bewegwijzering en het grote aantal bankjes onderweg om even de boterham of iets anders te nuttigen.

 51. Mooi pad. Afwisselend. De stier was op vakantie want stonden alleen 4 koeien in de wei.

 52. We hebben dit prachtige pad voor de tweede keer gelopen. Vorige keer was in 2015.
  Een schitterende route. Er miste niets. Een aanrader!!
  Dank vrijwilligers.

 53. Het is goed gegaan. Geen koeien en stier in beeld. Maar bij het oversteken van het weiland toch regelmatig om me heen gekeken. Spannend ?
  Ik vond het een erg mooie wandeling, heerlijk mijn hoofd leeg gemaakt.

 54. Hopelijk geldt het nog steeds dat de stier er in het weekend niet is. Ik ga nu lopen ?

 55. Vandaag dit leuke klompenpad gelopen. Jammer dat vanwege de stier waarschijnlijk een mooi stukje vd route niet belopen kon worden. Zeer attent dat het op de route en via de app kenbaar werd gemaakt.
  Vrijwilligers bedankt voor het onderhoud van dit pad.

 56. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. We hebben ervan genoten. Ook de routeverlenger over ‘s Heerenloo meegenomen. Wat een mooie omgeving. Echt een aanrader dit klompenpad.

 57. Ivm de reacties met niet al te hoge verwachtingen van start. Op zich is dit WEL een mooi klompenpad, met verassende paadjes over weilanden en door bos met leuke rustpunten zoals KleinNoordBrandsGoed. Alleen het stuk fietspad langs de drukke weg naar de Horst, is jammer. En de Stier is jammer. Bij herziening zouden deze beide stukken vast wel vervangen kunnen worden. De Stier kan bijvoorbeeld vermeden worden door spoor over te steken, eerste links, weer spoor over via Zanderij, naar route terug. Maar desalniettemin ondanks regenachtige weer toch wel een leuke verassende route gelopen.

 58. Vanmiddag hebben we het noordelijke deel van dit pad gelopen. Leuke wandeling en lekker wandelweer. Vrijwilligers bedankt.

 59. Dag,

  Sorry, de alternatieve route gaat over de Oude Telgterweg i.p.v. de Telgterweg.
  (Zie vorig bericht)

  M.v.g.
  Lourens de Wolf

 60. Beste Marlies en andere wandelaars,

  Vanwege de stier zijn er aparte aanwijzingen geplaatst. Daarop wordt de alternatieve route via de Telgterweg aangegeven.
  Veel wandelplezier toegewenst.

  Lourens de Wolf,
  coördinator Pelserpad

 61. Is de alternatieve route (in verband met de stier) aangegeven?

 62. Beste Jan Bijvank en andere wandelaars,
  Het bericht van de stier is geen oud bericht, sinds vorige week loopt de stier er namelijk weer!
  Maar de stier loopt er alleen van maandag tm vrijdag en niet in het weekend. Dus doordeweeks geldt er een alternatieve route.
  Groet Karen Hinkamp
  Beheer Klompenpaden

 63. Vandaag de verkorte route gelopen. Wij vonden dit een weinig verrassende wandelroute. Eigenlijk een ietwat saaie route. Veel wind maakte dat het droge zand uit de pas ingezaaide landerijen tussen je tanden knarste. Heeft niets met de route te maken maar wel dat de belevenis wat minder aangenaam was. Mogelijkheid tot gebruik toilet bij De Kinderhoeve, was ook nog eens zeer schoon en ook kon je koffie en thee zetten in het kleine paviljoen bij De Kinderhoeve.

 64. Vandaag 10 mei het zuidelijke deel van het Pelserpad gelopen. Mooie wandeling, mooi en fraaie gebied. Als die stier niet meer in de wei zit (al een erg oud bericht) is het handig om die bordjes te verwijderen. Dan is er ook geen verwarring.
  Bericht voor Karen en Izak: we hebben een zonnebril gevonden. We hebben hem neergelegd in het koffiehuisje bij de start van de wandeling, bij hoeve Kindergoed.

 65. Beste wandelaars,

  I.v.m. coronacrisismaatregelen zijn de wandelpaden op ’s Heerenloo afgesloten, dit betreft ook paden waarover het Pelserpad loopt. Op het pdf-kaartje zijn dit de paden rondom punt 6 en ‘Het Theehuis’. Er staan borden, afzetlinten en bouwhekken op de paden om recreatieve wandelaars en fietsers te weren.
  Zie ook het bericht hierover op de website van de gemeente Ermelo:
  https://www.ermelo.nl/portal-ermelo/nieuws-over-het-coronavirus_43181/item/dringende-oproep_65609.html

 66. Wij hebben deze wandeling op 21 maart gelopen; erg divers; veel groen, weinig asfalt, just how we like it! 🙂
  Tof om door weilanden te struinen, route duidelijk aangegeven. Ben wel mijn zonnebril verloren, dus mocht iemand deze gevonden hebben… 🙂

 67. 8-3-2020
  Bertus en Corrie,
  Het is een mooie wandeling, waar we veel plezier aan hebben beleefd.

 68. Beste wandelaars,
  Afgelopen weekend hebben we bericht van de boer ontvangen dat de stier niet meer in het weiland staat, het “Nonnenpad” kan dus weer veilig overgestoken worden!
  Veel wandelplezier gewenst.
  Team Klompenpaden Gelderland

 69. Beste wandelaars,
  Onderstaande berichten gaan oa over een stier die momenteel in een weiland loopt waar het Pelserpad doorheen gaat. De stier loopt er nog wel (nog ca 2 weken) en er geldt inderdaad een alternatieve route voor degene die de gok niet durven wagen. De alternatieve route is in het veld en in de app aangegeven (over het fietspad langs de oude Telgterweg). Zodra de stier er niet meer loopt zullen we hier een bericht plaatsen en de alternatieve routetekst verwijderen.
  Karen Hinkamp, Team Beheer Klompenpaden Gelderland

 70. 25 oktober

  Jaap en Coby

  Wij hebben vandaag het Pelserpad gelopen.
  Het is een mooi gevarieerd klompenpad, en ook perfect aangegeven.
  Wij hebben bij de oude telgterweg de bestaande route gevolgd.
  De stier is weg, die heeft zijn werk gedaan.
  Dus het is daar weer veilig, en eigelijk moet je dat mooie stukje niet missen.
  Een mooi stuk bosrand en weide, we kwamen in het bos zelfs een verdwaalde witte lama tegen.
  Het is een prachtige route, ook goed te doen, bij een natte periode.
  Bedankt vrijwilligers

 71. Met de stier op pad
  Deze dag kies ik voor avontuur. Geen boerelandweggetjes zonder obstakels maar zet ik mijn gloednieuwe Meindl’s GoreTex aan het werk. Geen asfalt of kiezeltjes maar kleinschalig agrarisch gebied en dwars door het weiland.
  Dat zijn de echte klompenpaden!
  Rond Ermelo en Putten kies ik het Pelserpad van 15 kilometer.
  Het is droog en voor de zekerheid stop ik mijn regenjasje in de rugzak.
  Hoewel deze route meerdere startlocaties heeft, maak ik op goed geluk de juiste keus met Hoeve Kindergoed in Ermelo. Er is voldoende parkeerplek, een rustpunt met koffie en zowaar een toilet. Dat zie je weinig. Uiteraard stop ik 50 eurocent in het daarvoor bestemde potje want ik ben blij met het sanitair bij start en finish.
  Het is een authentiek klompenpad en ik loop genietend van deze omgeving door de wei en over de bekende bruggetjes en overstapjes.
  Het lijkt wel of ik vandaag de enige wandelaar van dit pad ben. Het is stil en wonderschoon. Wat heerlijk die rust.
  Helaas is Schenkerij Effe Zitten bij Buiten en Binnengoed op zondag gesloten dus vervolg ik mijn weg en eet op één van de vele bankjes het zelf meegenomen broodje op. Er is voldoende aanspraak want al het vee staat nog in de wei.
  Dit pad kent een extra lus op het terrein van ’s Heeren Loo en bij de Oude School, die wel op zondag open is, drink ik koffie. Het park heeft een interessante geschiedenis en een aantal mooie oorspronkelijke gebouwen. Vanuit de Oude School laat ik de rest van het verlengde gedeelte voor wat het is en steek door naar de oorspronkelijke route. Met de Klompenpad App is dat een fluitje van een cent.
  Even later lees ik op een kruispunt een bordje met de verontrustende waarschuwing dat op de route een stier in de wei staat. Blijkbaar is het verstandig de route in te korten en via de aangegeven weg te lopen. Even overweeg ik deze waarschuwing en zie op de app dat de verkorte route direct teruggaat naar mijn auto. Dat betekent het einde van mijn wandeling en het is pas vier uur. In het ergste geval moet ik omdraaien, het eind teruglopen en alsnog via het asfalt de route naar mijn geparkeerde auto lopen.
  Ik besluit de gok te wagen en het avontuur tegemoet te gaan!
  Na een stukje bos kom ik via een klaphekje in een weiland terecht. Voordat ik het in de gaten heb ben ik omringd door koeien die nerveus om mij heen beginnen te lopen en opeens zie ik hem. Hij ligt in het gras zo’n twee meter bij me vandaan. Hij is indrukwekkend. M’n hartslag schiet omhoog. Heel even kijkt hij mij aan maar lijkt weinig onder de indruk van mijn aanwezigheid. Stilletjes sluip ik via de zijkant naar de overkant van het weiland in de hoop dat hij blijft liggen… Gelukkig duurt het avontuur kort en vervolg ik de weg. Achteraf toch een goede keus geweest. Het begint al te schemeren als ik een stel kinderen ontmoet die aan een halster een lama uitlaten. Het moet niet gekker worden!
  Ik maak bij Kindergoed nog één keer een sanitaire stop en eet mijn laatste koekje op…..
  Wat een voortreffelijk en boeiend klompenpad is dit!

  Voor foto’s:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/pelserpad/11927/

 72. Vandaag dit pad gelopen. Leuk en afwisselend pad. Kwamen bij een punt dat er werd gewaarschuwd dat er een stier in het weiland stond en werd geadviseerd om de alternatieve route te pakken. Dat vonden wíj niet helemaal duidelijk. Zíjn toch door het weiland gelopen via een kleine omweg. Verder wordt alles prima aangegeven.

 73. Het Pelserpad levert een prachtige en afwisselende wandeling door “de andere kant van de Veluwe”. Langs Ermelo en de buurtschappen Horst en Telgt, langs en door weilanden, hier en daar door bos. Heel goed gemarkeerde route, verkeerd lopen lijkt me onmogelijk. Mooi en makkelijk startpunt is net buiten station Ermelo (met goede P-faciliteit), daarna meteen door fraaie landgoed van ’s Heerenloo e.v. met mooie huizen en zelfs oude kerkjes, waarna de weilanden volgen. Wandellaarzen aanbevolen op het echte klompenpad.

 74. Vandaag het pelserpad hardlopend afgelegd. Mooie route met weinig asfalt. Regelmatig dwars door de weilanden wat mij gelijk kletsnatte sokken opleverde, maar dat lag aan mijn eigen schoeisel. De verlenging niet gelopen, want het weer viel tegen. Bij s’ Heerenloo wel wat lopen zoeken. Vroeg me een paar keer af of ik nog wel op de route zat.
  Veel leuke smalle bospaadjes. Een afwisselende route dus. Top !!!!

 75. De Verlenging Pelserpad gaat over het mooie park, vanouds klooster en landgoed ’s Heerenloo. U kunt deze route ook los van het Pelserpad lopen. Er zijn echter twee wijzigingen in de route:

  1. Bij het Heerenhuus steekt u over en volgt een slingerpad tot aan Bongerd, daar pikt u de route weer op. Er staat een paaltje met pijl en blauwe kopom u de richting te wijzen. Deze routewijziging is noodzakelijk in verband bouwwerkzaamheden aan de Bongerd.

  2. De tweede wijziging betreft het startpunt Theehuis. Hier kunt u nog steeds de route beginnen, maar voor koffie en lunches moet u naar de Oude School, het Theehuis is gesloten. Na het bovengenoemde slingerpad komt u vanzelf bij de Oude School.

 76. Wat een heerlijke wandeling door een gebied van Ermelo waar je nooit komt. Ermelo heeft een prachtig achterland wat zeer zeker de moiete waard is. Ik ben het Pelserpad opgegaan bij Wijngaard Telgt en vandaar via de Zandkampweg naar Hoeve Kindergoed. Vandaar naar boerderij Aalbertshoeve en via Zeeburg weer terug naar de wijngaard. Ik heb hier ca 75 minuten over gedaan. De natuur is prachtig en de rust is heerlijk. Je ziet vrijwel geen auto, loopt soms dwars door de landerijen en komt helemaal tot rust. Het is absoluut een aanrader. Zeker een aanbeveling voor alle Ermeloers.

 77. Vorige week een groot deel van het Pelserpad gelopen. Boeiend cultuurlandschap, zo anders dan de andere kant van Ermelo waar het Veluwe Massief begint. Inderdaad zie je heel wat boerderijen en buurtschapjes en tussendoor verborgen pareltjes zoals vlak bij Ermelo west een prachtige poel. Verrassend Klompenpad!

 78. Nav de reactie van T. Post is de coördinator van het Pelserpad op pad geweest en heeft de missende paal bij groot Emaus gevonden en herplaatst. De situatie met de stroomdraden is tijdelijk vanwege begrazing door schapen, we zijn in overleg over hoe het voor de wandelaars goed toegankelijk blijft. Bedankt voor het doorgeven!
  Met vriendelijke groet,
  Team Klompenpaden Beheer Gelderland

 79. Mijn vrouw en ik hebben op 19 sept. een flink deel van het Pelserpad gelopen, van station Ermelo tot aan de Zandkampweg en dan, via de routeverkorter, het zuidwestelijke stuk tot aan de Volenbekerweg. We hebben genoten van het pad en de omgeving.
  Ik wil u 2 (kleine) problemen melden die u hopelijk kunt opheffen:
  1) Helemaal aan het eind van de aanlooproute, daar waar het bord Groot Emaus staat, is de paal waarop vermoedelijk de markering stond, uit de grond getrokken en verdwenen. Alleen het gat in de grond is nog zichtbaar. De paal met het bord met opschrift “Groot Emaus” is nieuw. Het ontbreken van markering op dit punt is heel vervelend want de route maakt hier een scherpe bocht naar links. Dichtbij is wel markering maar deze is niet zichtbaar vanaf het pad langs de akker.
  2) Het gedeelte van de route vanaf de Nijkerkerweg, door het weiland in de richting van de Aalbertshoeve, is minder goed begaanbaar doordat er extra stroomdraden zijn gespannen. Ook de markering halverwege is slecht zichtbaar geworden. Misschien dat overstapjes hier kunnen helpen?
  Voor het overige: niets dan lof.

 80. Dit was de eerste keer dat een klompenpad ons een beetje tegen viel: veel asfalt, veel bebouwing, nogal een industrieel agrarisch gebied, en alleen het eerste uur een klein stukje natuur.

 81. Geachte heer Van den Brandhof,

  ik ben blij te horen dat u de verlenging over ’s HeerenLoo eens heeft gelopen. Deze verlenging is inderdaad verhard. Ook hier komt u op plekken waar u anders aan was voorbijgegaan, dat is ook de bedoeling van een klompenpad: even van de gebaande weg af.
  Het is niet zonder reden dat we voor dit stukje verharde paden hebben gekozen, op ’s HeerenLoo wonen bijna 600 mensen met een handicap, een groot deel is afhankelijk van rolstoel of rollator. Met de verlenging hebben we uitdrukkelijk met deze groep rekening gehouden.
  Er is ook een aparte app bij (zie beleefroutes) waardoor u ook zicht krijgt op geschiedenis van dit terrein. Kom vooral nog eens terug. En dank voor uw lovende reactie op het Pelserpad!

 82. Vandaag voor 6e keer dit pad gelopen, start s’Heerenloo en met de klok mee.
  Ongeveer 41% is verhard (asfalt, klinkers, beton). Dat is wel aardig veel. Laatste stuk is 2 km verhard. Toch loop ik dit pad graag omdat ik het afwisselend vind. Veel paadjes langs bosranden. En een keer of 3 door weilanden, is zeker hier op de Veluwe bijzonder! Het was wel erg drassig. Ook onderweg regen en sneeuw gehad. Bij Groenewoud teruggelopen naar Nijkerkerweg, te drassig. Verderop (bij nieuw stukje) ook zeer drassig.
  Maar ik blijf het een leuk pad vinden, al moet ik bekennen dat je nogal veel rommel tegenkomt bij huizen / boerderijen. Doet me denken aan Harscamperpad en Turfvelderpad. Die laatste is trouwens wel mooi. Hier in de buurt van Ermelo ook veel verbouwingen van huizen en stallen (ijverig volkje?)
  Inderdaad ook veel elektriciteitsmasten, maar daar stoor ik me niet zo aan.
  De verlenging niet weer gelopen, is wel mooi, maar geheel asfalt. Hoort niet in een KLOMPENPAD.

 83. Waardering: 3/10. Dit pad is vrij lelijk. Begonnen bij de parkeerplaats bij FC Horst richting Ermelo. De eerste kilometers gaan alleen maar over asfalt wegen. Het eerste paadje over een stukje weiland is vlak langs (de lelijke) buitenwijk van Ermelo. Je moet aan het eind zelfs een stukje de wijk in. Aangezien we er inmiddels wel klaar mee waren hebben we de afkorting bij de Zandkampweg genomen richting Groenewoud. Over het meest zuidelijke deel van de route kunnen we dus niets zeggen.
  Wat bij Groenewoud opvalt maar ook in mindere mate bij Horst is de grote hoeveelheid sjofele erven met troep en afval, zoveel sjofelheid bij elkaar heb ik zelden gezien in een buitengebied. In de buurt van de Horstsche beek is er eindelijk een stukje klompenpadwaardige route, als je je niet stoort aan de elektriciteitsmasten tenminste, maar dat gaat al vrij snel over in een saai stukje weiland met uitzicht op de snelweg. Niet aan te bevelen dus, er zijn veel mooiere routes in de buurt!

 84. Een prachtige wandeling. Vanuit Harderwijk hier naar toe gelopen. Behalve het lange stuk buitenbrinkweg was het een rustige weg. Wel wat soppig, maar dat hoort bij dit pad.
  Op s ‘ Heerenloo kon ik aan het eind en verlenging niet meer vinden. Volgende keer verleng ik met het Norderpad.

 85. Niet al te spannend riep een snuiter. Je kunt het ook niet iedereen naar de zin maken. We hebben er hartelijk om gelachen. Telgt, Horst, het Pelserpad, een voltreffer, de 43e op rij. Schitterend weertje in een afwisselende omgeving. Het hele pad op de bordjes gevolgd, perfect! Uiteraard was app’ie paraat maar bleek niet nodig. Reisverslag doe ik in mijn album:). Het Pelserpad, klompen aan en zelf beleven. Heel veel plezier en iedereen weer van harte bedankt. Salud.

 86. Op deze warme dag met de wandeling gestart bij Hoeve Kindergoed om al snel daarna langs mooie,smalle
  weilandpaadjes te gaan lopen,dan de bossen in te duiken ook weer over mooie smalle paadjes die dan weer
  opdoken langs weilandranden om vervolgens in s’Heeren Loo terecht te komen
  Jammer daarna van het drukke stukje verharde Buitenbrinkweg met ook veel fietsers op dit tweerichtingfietspad
  maar dit werd weer goed gemaakt door wederom onverharde smalle paadjes om vervolgens weer bij het
  startpunt de Hoeve Kindergoed terecht te komen.
  Kort samengevat een prachtig te lopen klompenpad waarbij ik 2 verweerde stickers tegenkwam maar verder
  heel goed gemarkeerd was.

 87. Ik las uw bericht over het Pelserpad. Het deed me goed te lezen dat u de verlenging mooi vond en inderdaad geheel over asfalt. Dat heb je met zoveel mensen die niet of nauwelijks kunnen lopen.

  Ik ben betrokken bij deze verlenging, we hebben deze wandeling gemaakt toen ’s Heeren Loo 125 jaar bestond.
  Ik vroeg me af of u ook de app heeft gebruikt. BeleefRoutes. zowel voor Android als IOS.
  Op de app staan interviews met oud en nieuw personeel van ’s Heeren Loo. Binnenkort komt er een folder met daarop een kaart van de route.

  We zien u graag nog een keer terug, volg de blauwe paaltjes of de app op uw telefoon!

 88. Vandaag voor de 4e keer dit pad gelopen. De route bij de Nijkerkerweg is inderdaad mooier geworden, maar het is maar een klein stukje. Daardoor iets minder asfalt. Dit pad heeft een mooie route, ondanks het vrij vele asfalt. De verlenging ’s Heerenloo is slecht bewegwijzerd. Het is de bedoeling dat je de blauwe palen volgt denk ik. Verder vraag ik me af of het wel 3,5 km is, of ik heb een stuk gemist. Overigens is deze mooie verlenging van dit KLOMPENPAD wel allemaal asfalt.
  Verder geniet ik altijd van de koffie met gebak (en vooral de bediening door gehandicapten) bij het Theehuis. Prachtig.

 89. Afgelopen vrijdag 10 Maart hebben we dit pad gelopen.
  Een mooi afwisselend pad, en daarbij de nieuwe gewijzigde stukken alvast kunnen lopen.
  Hoewel het laatste nieuwe gedeelte erg drassig was en we ons via de pollen een goed heenkomen hebben moeten zoeken was het een mooie belevenis.
  Goede verhouding tussen verharde en onverharde paden / wegen.
  Er werd ons nog door een bewoner langs de route gevraagd of het nieuwe gedeelte goed en mooi te bewandelen was, alle duimen gingen omhoog!
  Tevens nog bij ” de Groot ” Paling gekocht en met wat heerlijke Kibbeling de magen gevuld.
  Dank aan een ieder!!!

 90. Beste wandelaars,
  Vervelend dat mensen delen van het Pelserpad als veel asfalt met veel verkeer ervaren. Soms zijn er even geen mogelijkheden om over boerenland of onverhard te lopen, maar ook deze verharde delen geven wel de mogelijkheid om het mooie cultuurhistorische landschap rondom Ermelo, Horst en Telgt te beleven.
  Momenteel zijn we bezig met een verbetering van het Pelserpad, waardoor er nog meer over onverhard terrein gewandeld kan worden, binnenkort hierover meer informatie op deze pagina!
  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden gewenst.
  Karen Hinkamp, St. Landschapsbeheer Gelderland

 91. Deze klompenpad route is tot nu toe de enige die ik zonde van mijn vrije tijd vond, veel en veel te veel asfalt en razende auto’s, met alle respect voor de vrijwilligers die ze uitzetten , deze kunt u oversl as n er zo vel mooie in dat zelfde gebied !!!

 92. Vanmiddag dit klompenpad gelopen. Mooie stukken er in zoals een klompenpad moet zijn. Prachtige wolkenluchten met soms een hoosbui. En dan word je nat. Maar ook natte voeten en benen door het hoge natte gras. Maar dat hoort er bij. Helaas wel veel asfalt. Vooral de Buitenbrinkweg was vervelend met al dat verkeer.
  Blog met foto’s: http://bergloper.blogspot.nl/2016/06/pelserpad.html

 93. Wel stoer dat u bent doorgelopen ondanks de waarschuwing! Hoor graag waar u deze tekst bent tegen gekomen.
  We vermoeden dat het om een grap gaat 🙂
  Het klopt dat het klompenpad diagionaal door een maisland loopt (tot voor kort grasland). De boer van Hoeve Kindergoed (rustpunt met wc) vindt het goed!
  Het paadje gaat komende maanden ook gebruikt worden door zijn schapen.
  Het is de bedoeling dat wandelaars achter elkaar aan lopen zodat zo min mogelijk schade wordt aangebracht aan het gewas. Wat de schapen gaan doen weten we nog niet.
  Mocht u lamsvlees van Hoeve Kindergoed willen proberen: dat kan bij de Landwinkel Arkelandshoeve aan de Telgterweg 200.

 94. Dit mooie pad heb ik in februari ook al gelopen. Twee dingen vielen mij nu op:
  Dwars door een bouwland lopen waar ingezaaid mais net een paar centimeter uit de grond kwam. Ik snap niet dat die boer daarmee akkoord kan gaan.
  En…. ik moest een weiland oversteken, daar stond een “bordje” met de volgende tekst: Betreed dit weiland niet, tenzij u in 4 seconden kunt oversteken, de stier doet er 5 seconden over. Ik heb geen stier gezien en de oversteek duurt zeker 60 seconden! Maar wel grappige tekst.
  Prachtig klompenpad.

 95. Het Pelserpad begint en eindigt op ’s Heerenloo. Een zorglandgoed met een fascinerende geschiedenis die nog in het landschap is af te lezen. ’s Heeren Loo bestaat in 2016 125 jaar.

  Als cadeau aan bewoners, begeleiders en bezoekers is een wandelroute uitgezet van ongeveer 1,5 uur. Vertrek bij het theehuis en volg de paaltjes met een blauwe kop.

  Wil je meer weten van de geschiedenis, over het Johanniter klooster of over het Heerenhuus laadt dan via http://www.beleefroutes.nl de app. Een groot aantal mensen hebben we geïnterviewd. Geniet van hun verhalen en leer de wereld van ’s Heeren Loo kennen.

 96. we hebben deze wandelroute op 27 maart 2016 gelopen we zijn vroeg in de ochtend begonnen het regende wat maar het was goed te lopen we miste een paar bordjes en er lagen er paar in berm maar via de app is het toch goed gekomen het was wel de moeite waard

 97. Klompenpadwandelaars kunnen straks weer hun eigen groente en fruit plukken bij Pluktuin Arkeland en bij Pluktuin Het blije Boertje.
  Het Blije Boertje ligt aan de routeverkorter, en Pluktuin Arkeland is te vinden bij Landwinkel Arkelandshoeve.
  Ook Wijngaard Telgt ligt aan het Pelserpad. Zij organiseren regelmatig open dagen, en een proeverij voor groepen is mogelijk.

  Ben en Atty, mochten jullie in de buurt wonen: er is nog plek voor nalopers van ons pad (1x per jaar). We kunnen hulp gebruiken ;-). Inmiddels zijn alle verdwenen bordjes weer bevestigd.
  Bedankt voor jullie reactie. Het vervagen van de routebordjes is bekend bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

 98. gelopen op zaterdag 26 maart 16. Mooie route – mooi weer.

  Echter !!!!!!!!! Meerdere bordjes onleesbaar door verwering. Enkele bordjes ontbreken. ( we vonden er 2 in de berm )
  Op een aantal plekken was het puzzelen en gokken. Nalopen door deskundige lijkt ons noodzaak.

 99. We gaan de bewegwijziging checken. thanks voor de tip!
  Leuk dat je zo positief bent over onze route!

 100. Vandaag dit pad gelopen. Bij schapenhoeve (wel degelijk nr 38/40) begonnen, conform copy plattegrond site, tegen de klok. Bij schapenhoeve lopen 3 honden die nogal tekeer gaan, maar ze doen echt niets. Halverwege de tocht nog een grote hond die alleen maar blaft!.
  Ik was beducht voor drassige weilanden, maar het viel mee. In begin 2 kleine stukjes weilanden, wel te doen. Aan eind nog een langer stuk weiland, weinig drassig. Allerlaatste stukje van Nijkerkerweg naar Nijkerkerweg was wel erg drassig, maar dit stukje kun je ook gewoon overslaan.
  Laatste kms zijn inderdaad niet de mooiste, maar je kunt niet alles hebben.
  Veel prachtige verbindingsweggetjes en paadjes tussen landelijke asfaltwegen. Ik vond het geweldig mooi. Deze tocht behoort tot mijn 3 grote favorieten.
  Bewegwijzering is uitstekend, alleen na de grote sierbomenhandelaar (prachtig) mis ik twee bordjes, één onleesbaar bordje lag op de grond.
  Ga deze rit zeker nog een paar keer lopen.

 101. Vandaag dit klompenpad gelopen. De auto geparkeerd bij de schapenhoeve maar volgens mij is dit de Nijkerkerweg 34 ipv 38-40. Ik heb het pad gelopen met de klok mee en de afstand is volgens de gps 14,3 km. In het begin nogal veel asfalt met veel (vracht)verkeer . Daarna meer natuur en afwisseling. Na de voetbalclub FC Horst een palingrokerij aangetroffen en een pondje paling gekocht dat inmiddels op is. De bewijzering is redelijk alleen bij het eetcafé Vos was het ff zoeken en de app bekeken. Je moet hier links af als je met de klok meeloopt. Daarnaast nogal een aantal bordjes die al redelijk ver op een afslag stonden. Maar goed heerlijk gelopen en mooie boerderijen gezien. Maar als ik eerlijk ben heb ik als fan van de klompenpaden reeds mooiere paden gelopen. Maar wederom bedankt vrijwilligers.

 102. Vanmorgen in onze naburige gemeente het Pelserpad gelopen. Grappig dat je toch weer op plekken komt waar je nog nooit geweest bent. Achter Bouwmaterialen Pieper, bijvoorbeeld, een pad gelopen waar ik nooit van geweten heb, laat staan ooit geweest ben. Mooi. Over hekjes en door weilanden.
  Er zit redelijk wat verharde weg in en ik heb het bovenste stuk ingekort (op de Zeeweg rechtsaf gegaan). Met name het zuidelijke deel vind ik het mooiste.

 103. Beste Fokelien,
  Jammer te lezen dat je onbedoeld op de aanlooproute terecht bent gekomen en toen weer terug hebt moeten lopen. Op de plaatjes van de aanlooproute staat wel de tekst gedrukt “opstaproute” maar dat heb je misschien over het hoofd gezien. Mede daarom het advies:
  Voor alle klompenpaden geldt (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van of de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 1,50 verkooppunten op http://www.klompenpaden.nl), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze zelfde website (gratis).
  Voor deze keer hebben je hier niet natuurlijk veel meer aan maar ik wilde je dit toch nog even laten weten voor een volgende keer.
  Met vriendelijke groet,
  Erik van Eek, Beheer Klompenpaden Gelderland

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.