Percksepad

Wandelen over uitgestrekte landbouwgronden door knusse bosjes en rietmoeras in het prachtige Park Lingezegen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Percksepad (12 km)

Startpunt: Landerij De Park, De Park 12 in Elst

Opstappunt: Brasserie Bij Ons, Rijksweg-Noord 129 in Elst

Openbaar vervoer: Bushalte Mr. Oudsingel (Rijkerswoerd) in Arnhem. Bushalte Brabantweg Zuid in Arnhem

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Percksepad combineren met het Breedlersepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Gisteren dit klompenpad gelopen. Het startpunt was even zoeken, wellicht kan dat verduidelijkt worden (direct bij het oprijden van de parkeerplaats ipv verder naar achteren). Ik had niet alle tips van andere wandelaars gelezen, dus dit over het hoofd gezien.
  Ik liep met de klok mee en dat was mij de juiste keuze. De hele route is mooi, maar ik vond het speciaal om echt tussen het riet door te lopen en overal de vogels/ganzen etc te zien.
  Een aanrader!

 2. Mooi klompenpad,

  Vandaag, na een aantal droge dagen de wandelschoenen aangetrokken om dit mooie pad te verkennen, onze verwachting werd ruimschoots overtroffen, veel variatie in deze veelal “aangelegde” natuur, het voedselbos, veel waterpartijen, ontluikend groen en veel bloeiende heesters.
  Daarnaast ook veel borden met tekst en uitleg. De bewegwijzering was goed. Veel hardlopers en wandelaars gezien, maar gelukkig ook veel vogels, al met al heel erg genoten van dit prachtige klompenpad, dank je wel vrijwillers voor de aanleg en onderhoud. We gaan dit pad zeker van de zomer, maar dan andersom weer een keer lopen.

 3. Vandaag samen dit nieuwe klompenpad gelopen.
  Prachtige natuur, veel afwisseling, wel erg nat en modderig.
  Nog veel foto s onderweg gemaakt.
  Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar!
  Bedankt vrijwilligers voor het uitzetten van dit mooie pad!

 4. Wat een heeeeerlijke route, met leuke en onverwachtse doorkijkjes en stukjes bongerd/voedselbos/dijk. Op het gedeelte langs de Rijkerswoerdse plassen waai je lekker uit, mooi langs het water met hier en daar een grappig bruggetje. Plus goed aangegeven. En ja, het was soms behoorlijk modderig, maar daarvoor geldt dan toch ook: klompen (laarzen/wandelschoenen met goeie zool) aan en gáán 🙂 Bovendien goed voor conditie én coördinatie, wat wil een mens nog meer..! PS. Bakje koffie bij DROOM (landerij de Park) ook zeker aan te raden.

 5. De route is erg mooi, maar op veel punten erg nat en vooral erg glibberig. Dan heb ik het trouwens over de 12 km variant. Op sommige delen is het erg moeizaam de weg vinden, maar goed daar heb je als groep vrijwilligers natuurlijk geen invloed op. De route zelf is erg mooi met veel ganzen, zwanen, schapen en zelfs een mooie, lange loop/fietsbrug.

 6. Erg mooi pad! maar mijn advies is loop hem maar als t een flinke tijd droog is geweest.

 7. We vonden het een afwisselende wandeling, waarbij we veel door de (natte) klei gelopen hebben en weinig over de verharde weg. Tussen het riet door en langs het water waren erg mooie stukken.
  In de app worden leuke wetenswaardigheden beschreven.
  De route is goed bewegwijzerd.

 8. 7 maart 2024
  Vandaag het Percksepad gelopen
  Wat een prachtige wandeling. Uitlopend groen, vogels, watervogels, zon en frisse wind. We hebben genoten. Steeds weer verrassende doorkijkjes. En dan het wuivende riet. Een dag met een sterretje!!

 9. Met een warm maartzonnetje, dit pad gelopen. Wat is dit een verrassend, afwisselend en leuk pad. Je loopt precies in de groenstrook tussen Elst en Rijkerswoerd, maar zeer de moeite waard. Het pad tussen de plassen door is al enig, maar dan komt er nog een heel mooi stuk dwars door het waterrijk heen. En het toetje is toch wel het laatste stukje door Santackergaard heen.
  Ik heb genoten en ga in het voorjaar en zomer dit pad zeker nog een paar keer lopen, gewoon om te kijken wat de seizoenen doen.

 10. Heerlijk gewandeld vandaag, nog deels over/langs sneeuw. Met de blauwe lucht en het zonnetje een prachtige winterwandeling.

 11. 2e kerstdag; geen van de drie rondjes is toegankelijk, vanwege de natte periode is het overal zompig, vooral in de weilanden.

 12. Op 1 dec. dit, wat natuur betreft zeer afwisselende, klompenpad gelopen, met een idd zompige maar toch beloopbare Defensiedijk. Mooie route! Het strikte hondenverbod in de officiële beschrijving begrijp ik niet, want nergens particulier terrein gezien en ook alleen maar bordjes ‘honden aangelijnd’ of ‘loslopen toegestaan’. Kortom, we hebben, mét 2 honden, dus alle genoten!

 13. Op een mistige 21 november het Percksepad gelopen. Een prachtig pad langs watertjes, hoge rietkragen en weilanden. Door de voedsel tuinen die zelfs nu nog de moeite van het kijken waard waren. Bijzonder veel (roof)vogels in dit gebied. Het was nu (ik denk door de forse regenval) erg glad, nat en modderig. Op vele stukken waren we drukker met naar onze voeten kijken dan met de omgeving, dat was erg jammer… dus? We moeten in een ander jaargetijde en een drogere periode nog een keer terug 😁

 14. Afgelopen zaterdag heb ik dit klompenpad gelopen. Het is een mooie, waterrijke route. Op veel plekken heb je prachtig uitzicht.
  Het advies om hoge schoenen of zelfs laarzen aan te trekken is terecht. Ergens op de route moest ik kiezen tussen ‘een sprong wagen’, of een stap zetten in iets te diep water (ondanks hoge schoenen). Het is de sprong geworden.
  Hoewel het nabijgelegen Zeegsepad er wel wat op lijkt, vind ik het Percksepad weer anders dan de tot nu toe gelopen klompenpaden (dit was m’n 110e). Een aanrader! En mooi in elk seizoen, denk ik.
  Bedankt vrijwilligers!

 15. Vandaag dit pad gelopen,een mooie warme dag van oktober,we vonden het een mooi pad.Door het voedselbos,door park lingezegen met een leuk stukje over vlonders.Langs de rijkswoerdse plas en we kwamen langs de plek waar een schilderijententoonstelling stond buiten,die begonnen ze op te ruimen,maar wij hebben het nog even mooi mee kunnen pakken.Een hele variatie aan schilderijen op doek en daar ter plaatse geschilderd.Toen nog klein stukje door voedselbron,hier kwamen we wat kippetjes en een haan tegen.Al met al een leuke route!De gehele route gelopen.

 16. Op 29 september dit verrassend leuke en afwisselende klompenpad gelopen door voedselbossen, waterpartijen, vlonderroutes en (voormalig) agrarisch gebied. Mooi voorbeeld van groene buffer als recreatienatuur. Het was mijn 135e klompenpad maar deze is zeker ook de moeite waaard. Heb begrepen dat er nog een klompenpad in dit gebied in de maak is dus wij zijn “in blijde verwachting”. Bedankt SLG en vrijwilligers. Als puntje op de i goed om nog even kritisch naar de bewegwijzering te kijken, een enkel punt was niet geheel eenduidig (goed dat er een app is).

 17. Beweg wijzering kan beter op sommige punten.
  Verder een mooie route vooral het stuk met de vlonders.

 18. Vandaag dit pad helemaal gelopen, 11,7 km op de teller. Een groot gedeelte loopt door de voormalige zandafgraving. Het is goed om te zien hoe mooi aangelegde natuur kan zijn. Enorm veel vogels gespot waaronder 2 lepelaars. De paden waren zeer goed begaanbaar en waar nodig gemaaid. Met de klok mee gelopen en daardoor op het eind in het voedselbos een potje Eldense Blauwe pruimenjam gescoord.
  Aardige man gesproken en dan is het fijn om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor de natuur.
  Dit was ons 85e klompenpad en voor ons krijgt hij het cijfer 7,5!

 19. Gisteren hebben we dit vrij nieuwe pad gelopen. Er zaten mooie delen bij. En we hebben een routeverkorter genomen, dus misschien niet alle (mooie) delen gezien.

  In de afgelopen jaren hebben we behoorlijk wat (Klompen)paden afgelopen. Voor ons is dit geen “top 10” pad. Nou was het misschien toevallig ook geen goed begin – we kwamen middenin een “concours hippique” terecht. Met vele bezoekers.
  Het voedselbos met uitleg van een vrijwilliger + de tentoonstelling aan het einde maakten het e.e.a goed. Verder vonden we het pad toch wat saai. Niet veel afwisseling.

  Het was mooi weer en de zon was in de middag aanwezig. Ook weer even goed wat beweging gehad. Je kunt nog veel mindere zondagsbestedingen hebben 🙂 …..

 20. Hallo het startpunt is in park Lingezegen achter het park restaurant richting notenlaantje daar staan de eerste blauwe bordjes is inderdaad niet goed aan gegeven met startbord zoals bij andere klompenpaden die we gelopen hebben

 21. Vandaag het Percksepad gelopen. Prachtig aangelegd natuurgebied met veel water en uiteraard veel watervogels. Tegen de klok ingelopen. Het eerste stukje bijna struinen, prachtig. Mooie vlonder.
  Soms wat glibberig door de klei. Met korte broek gelopen en nauwelijks last van brandnetels gehad, alleen klein stukje bij voedselbos.
  Percentage hard is hier niet zo belangrijk, bijna overal rustig.
  Persoonlijk geef ik de voorkeur aan “echte” klompenpaden, langs boerderijen, maar de boeren op klompen verdwijnen zo langzamerhand, net als de koeien in het land.
  Zomaar een paar van mijn favorieten (er zijn er veel): Huinerpad, Staickheimerpad, Thornspicerpad, Beekweide, Speulderpad, Rijnstrangerpad, Doddendael, Avervoorden

 22. Net terug van een wandeling over dit pad. Wat een heerlijke wandeling! Heel erg afwisselend, de twee voedselbossen, de schilderijenexpositie als een mooi uitstapje. Enorm veel verschillende vogels gezien…. de schepping blijft fraai! Dank aan de vrijwilligers voor het bijhouden van de route.

  En is was blij met mijn lange broek, ondanks de warmte. De hoeveelheid brandnetels was overweldigend.

 23. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen! Veel afwisseling met 2 mooie voedselbossen!
  Complimenten voor de vrijwilligers!!!

 24. Oja, het begin bord staat aan je rechterhand voordat je de parkeerplaats oprijdt. Navigatie geeft dan aan dat je nog door moet rijden, maar dat klopt niet, gelijk bij het begin de auto parkeren.

 25. Gisteren dit pad gelopen. Echt een aanrader. Genoten van de verschillende watervogels, nest met 6 zwanenjongen en ouders. Vele soorten bloemen, het water en de mooie luchten.

 26. Op 2 Juli dit mooie pad gelopen, intussen het 144ste.
  Op de parkeerplaats geparkeerd en op zoek naar het startpaneel, maar deze ontbreekt??
  Navraag gedaan bij personeel van Landerij de Park, maar die hadden nog nooit over het startpunt van het klompenpad gehoord………
  Vervolgens verder zoeken en rondgelopen tot we na een poosje een bordje vonden, de tocht kon eindelijk beginnen.
  Was absoluut een mooie route door een mooie omgeving, een echte aanrader.
  Het startpunt mag echter beter aangegeven worden.

 27. Vandaag deze prachtige route gelopen. Tis een afwisselend pad door de prachtige omgeving vlak bij Arnhem. De bloemen langs de paden staan nog vol in bloei. Ook het deel door de Rijkerswoerdse plassen is zeer de moeite waard.
  Kortom een prachtig nieuw klompenpad.

 28. Fantastisch pad! Grote aanrader. Geen last met de bordjes waar sommigen notitie over achterlaten. Winderige dag met dreigende wolken maar het bleef droog. Prachtige kleuren grijs tussen wolken en water. Gestart bij Landerij de Park met heerlijke koffie en appelgebak. Mooie paden met in de berm veel vlinders/bijen/bloemen. Waterlelie in de sloot…Naast restaurant De Klomp stond een Betuwse fruitkraam dus onderweg samen van een grote bak aardbeien lopen snoepen. In het plassengebied zagen we diverse eenden met jongen, zwanen met jongen, lepelaar, visdiefjes, reigers, puttertjes, scholeksters met jongen, oeverlopers, watersnip, kieviten, buizerds, valkjes, rietzangers en ganzen.
  Als kers op de taart door t voedselbos, wat is dat fantastisch aangelegd.
  Een heerlijke dag, 12 km in 3 uur dus niet ontevreden want veel stil gestaan om te genieten en om foto’s te maken!

 29. 28 juni dit nieuwe, mooie pad gelopen. Mijn 79e klompenpad. Dit pad komt zeker in mijn top 10. Inderdaad staat een gedeelte van de bordjes vrij laag en zeker t.o.v. wat bij de meeste andere klompenpaden gebruikelijk is. Maar geen probleem met de app. Mooi gebied, veel vogels. Ik ga dit pad zeker in een ander seizoen nog eens lopen. Aanrader!
  Fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 30. Dinsdag 27 juni dit mooie Klompenpad gelopen. Prachtig gebied met goed aangelegde paden. Tocht gaat onder andere door het voedselbos. Een hele ervaring om daar doorheen te lopen (tot 31 juli is een klein deel niet toegankelijk i.v.m. broedseizoen). De hele tocht zie je aparte natuur met water aan je voorbij komen. Hoewel voor mij aan de korte kant (loop meestal tussen de 15 en 20km), is dit pad een van de mooiste die ik tot nu toe heb gelopen. De schilderijen in Landerij Het Park zijn heel bijzonder om doorheen te wandelen. Kortom: een aanrader.

 31. Vorige week zaterdag 3 juni met een vriendin dit pad gelopen. Wij komen beide uit de omgeving. Zelf was ik er huiverig voor dat het een pad met veel verharde paden zou zijn. Niets is minder waar en wij zijn dan ook blij verrast met dit pad. Toch een aantal nieuwe plekken mogen ontdekken zoals het voedselbos. Wat leuk is dat. En vanwege het broedseizoen was een klein stukje pad niet toegankelijk en moesten we het pad ernaast lopen. We hebben een glimp mogen opvangen van de torenvalken. Aan het einde van de wandeling heerlijk geluncht bij Bloem naast Landerij de Park. Het park is een heel leuk belevingspark voor jonge kinderen. Een mooi klompenpad om zeker nog eens te wandelen.

 32. Beste Arjan,

  Als klompenpad wandelaar bent u wel welkom om te parkeren bij de Klomp. Als er aan de zijkant geen plek is, kan er ook aan de achterkant geparkeerd worden.
  mvg,

  Femke
  Klompenpad beheerder

 33. We hebben dit prachtige klompenpad gisteren gelopen. Een aanrader m.n. in de ochtend en avond omdat dan de lichtval op het water bijzonder is en het minder druk is. Veel vogels te spotten. Verrekijker mee. Soms vallen markeringsbordjes weg door het snel groeiende gras maar de app doet het prima. Speciaal zijn nu de schilderijen die gemaakt worden (bij landerij het park) en tot begin oktober 2023 te bekijken zijn. Startpaneel bij landerij het park zal helpen om de bekendheid te vergroten. De houten vlonders kunnen in de herfst en winter glad worden en dat geldt ook voor de stalen overstappunten.

 34. Prachtige route in bijna alleen natuurgebied. Wij hebben hem in 2 etappes gelopen. Iedere dag een halve route. Inderdaad opletten ivm begroeiing maar was toch wel goed gemarkeerd. Een echte aanrader. Wij lopen hem vast vaker.

 35. Weer geïnspireerd door de blog van Steven, hebben ook wij vandaag dit prachtige klompenpad gelopen.
  Het gehele pad loopt bijna door natuur gebied.
  Weer een aanwinst voor wandelend Nederland.
  We vonden de aanwijzingen laag bij de grond, en het komt in deze tijd achter de begroeiing.
  Het is dus opletten op de bordjes. ( dit is een aandachtspunt).

  Maar het is een prachtige wandelroute, en het staat daarom hoog genoteerd op onze gelopen klompenpaden.

 36. Vandaag dit nieuwe klompenpad gewandeld. Lekker dicht bij huis. En onverwachts twee prachtige pareltjes ontdekt: op 2 plaatsen kwamen we een voedselbos tegen en we hadden het geluk in beide bossen een zeer bevlogen vrijwilliger tegen te komen waardoor we achtergrond informatie kregen. We gaan dit mooie pad zeker nog eens lopen in een ander jaargetijde. Het is echt een aanrader.

 37. Prachtig afwisselende route met relatief nieuwe natuur. Maar mooi om te zien dat landschap in ontwikkeling is.

  Wat wat onduidelijk is is het parkeren. Rest de Klomp is het startpunt. Daar staat een bord dat parkeren alleen is toegestaan voor restaurantbezoekers en er bovendien een wegsleepregeling van kracht is. Niet gek met een recreatieplas aan de overkant waar betaald geparkeerd moet worden. Maar ben je als klompenpadwandelaar ook restaurantbezoeker??

 38. Vandaag dit klompenpad gelopen, een leuk en afwisselend pad. We hebben genoten van de nieuw aangelegde natuur. Veel vogels te zien. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren voor het mogelijk maken van dit klompenpad.

 39. Op Hemelvaartsdag gelopen. Mooi pad. Staat nog wel wat in de steigers en heeft nu nog een wat aangelegd gevoel. De nieuwigheid straalt er vanaf. Maar fij dat dit gebied zo in ontwikkeling is. Maar dit gaat over een tijdje als alles volop groen en gegroeid is een prachtig stukje oase worden tussen de snelwegen en de nieuwbouwellende van Arnhem-Zuid in. Eentje om later nog eens te beleven. Erg veel verschillende vogels gespot inclusief een reusachtige haan die rustig een stukje met me opliep in de pluktuin.
  De opstapjes aan de westkant van het klompenpad door de wei heen zijn hier van metaal, die waren vd dauw erg glad. Beter kiezen voor hout denk ik zo. Fijne aanwinst!

 40. Prachtig Klompenpad, zo afwisselend. Pluktuin ook erg leuk om doorheen te lopen, moeder kip met kuikentjes vond het heel normaal dat wij er waren. Zeer de moeite waard om dit pad te lopen. Bedankt vrijwilligers!!

 41. Vandaag 19 mei dit klompenpad gelopen van 12 km. Het is een prachtig klompenpad met mooie afwisselende routes qua omgeving. Het is wel handig om de app te downloaden en de route te volgen. Hier en daar zijn er wat onduidelijkheden. Maar ik geef deze route toch 4 sterren. Goed gedaan!!

 42. Vond het erg mooi pad genoten van de natuur daar.
  Alleen Jammer van de mensen met honden die niet aangelijnd waren.
  Voor de rest erg mooie route ook door voedsel pluktuintje.
  Aanrader ook

 43. Marieke
  18 mei 2023
  Hoewel ik het gebied deels ken, was ik aangenaam verrast door de afwisseling in begroeiing bestaande uit water – akker- graslanden. Met de N325 geluiden op de achtergrond zoveel vogels gehoord! Het stuk rondom de Rijkerswoerdse Plassen is zeer de moeite waard. Op sommige punten had er een bordje meer mogen worden neergezet. Jammer dat sommige mensen de omleidingsroute niet respecteren.

 44. Na de tip van Steven heb ik dit pad in het zonnetje gerend. Deel is onverhard en een deel verhard. Na het rondje kan bij het begin- en eindpunt heerlijk wat drinken of eten om bij te komen.

 45. Het Percksepad is een nieuw klompenpad tussen Arnhem-Zuid en Elst. Het pad brengt je door Park Lingezegen, langs plassen, moerassen en over een prachtig vlonderpad.
  Ik liep de route tegen de klok in en moest (zonder app of kaart) een enkele keer zoeken. Op het eind miste ik een bordje en kwam daardoor niet aan de 12 km.
  Horeca is er op het begin-/eindpunt en na een kilometer of 9 aan de drukke doorgaande weg
  Video: https://youtu.be/QBlGZj_uTo0

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.