Plaggenstekerspad

Ontdek het prachtige, cultuurhistorische landschap van Hoenderloo. Door weilanden, lanen, landerijen, bos, heide en stuifzand en langs kerk, waterput en plaggenhut. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Plaggenstekerspad (12 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 3 of 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: De ProefTuin, De Krim 4 in Hoenderloo.

Opstappunt: Landal-Miggelenberg, Miggelenbergweg 65 in Hoenderloo.

Openbaar vervoer: Bushalte Miggelenbergweg in Hoenderloo.

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Gisteren dit pad gelopen. Als klompenpad viel het erg tegen. Veel te veel asfalt en langs ijzeren afrastering waar waarschijnlijk dure huizen achter staan.
  Begonnen bij de Miggelenberg in het bos. Daarna asfalt waar veel bos naast lag. In Hoenderloo bij Co, die nu ook Vegan ijs verkoopt, een stop om heerlijk ijs te eten.
  Leuke wandeling maar een klompenpad, nee niet echt.

 2. Mooi pad persoonlijk vind ik t niet n echt klompenpad verder is alles goed voorelkaar dank mensen voor dit toch wel mooi pad

 3. Vandaag met dit heerlijke weer dit klompenpad met afwisselende omgeving gelopen .. Echt mooi 👍

 4. Wij zijn in het verleden veel op het park de Miggelenberg geweest. De omgeving is geweldig en we konden niet wachten om het klompenpad eens te lopen. Wij zijn begonnen bij het opstappunt bij de Miggelenberg en met de klok meegelopen. Heerlijk om weer in de bossen en over de heide te lopen. De stukken over de campings vonden wij niet storend, maar het is er rond deze tijd ook rustig. De bordjes waren goed aangegeven, maar soms moet je even zoeken.
  De bovenbenen moesten vandaag flink aan het werk met al die hoogteverschillen en na afloop goed te voelen.
  Het meeste loop je over onverharde wegen en af en toe een stuk asfalt was helemaal niet storend.
  Je kon je ogen goed de kost geven aan de mooie woningen en vergezichten. Deze route is ook prima te doen, wanneer het heeft geregend. Geen modderige toestanden gehad. En toen waren we alweer terug bij het park, waar we nog koffie met gebak hebben genuttigd. Mooie route, prima vermaakt. Vrijwilligers bedankt! Op naar de volgende.

 5. Op zich een mooie klompenpadwandeling. In vergelijking met andere klompenpaden wel veel asfalt en minder bos (terwijl dat er wel zoveel is in de omgeving).

 6. 3 december deze mooie wandeling gedaan met sneeuw. Dat maakt het net nog wat mooier. We hebben genoten van de heide, de plaggenhut en na afloop opsteken bij Landal Miggelenberg is super leuk. Wij vonden het een mooie en gevarieerde wandeling en aan de campings ergerden we ons juist niet, we zijn zelf kampeerders dus dan kom je nog eens ergens.

 7. 3 december deze mooie wandeling gedaan met sneeuw. Dat maakt het net nog wat mooier. We hebben genoten van de heide, de plaggenhut en na afloop opsteken bij Landal Miggelenberg is super leuk. Wij vonden het een mooie en gevarieerde wandeling en aan de campings ergerden we ons juist niet, we zijn zelf kampeerders dus dan kom je nog eens ergens.

 8. Vanmorgen gelopen, de sneeuw maakte het mooi. Vooral de heide! Wel veel asfalt en bebouwing, had wel wat anders verwacht vergeleken met omliggende klompenpaden!
  Wel keurig onderhouden

 9. Heerlijk gewandeld in Hoenderloo. Afwisselende natuur, paden en vergezichten.

 10. Vanmorgen dit mooie pad gelopen. Mooie afwisseling van verharde en zandpaden. Ik ergerde mij niet aan al die hekken en campings waar je langs of overheen loopt.
  Prachtige afwisseling en veel groen.
  Superwandeling gehad!!
  Iedereen bedankt voor dit mooie pad!

 11. De omgeving van Hoenderloo is zo mooi en ondanks alle inspanningen van iedereen, slaagt men er helaas niet in er een mooie route van te maken. Het stukje over de heide is prachtig; maar verder bekruipt mij de hele route het gevoel dat ik vooral loop om kilometers te maken en deel uitmaak van een vakantie-accomodatiebrochure. Over 3 campings/bungalowparken, 1 scoutingterrein en een zorginstelling is gewoon teveel.
  Dat het een toeristisch gebied is, weet ik. Dus op drukte stel ik me in. Vervelender vind ik het vele asfalt terwijl er soms gewoon prima alternatieven over bospaadjes vlak naast zijn. Maar wat me vooral bij blijft, zijn de vele hekken waar je langs loopt. In de gemiddelde dierentuin zijn tegenwoordig minder hekken te vinden dan bij dit Klompenpad. Dat is toch niet mijn idee van een Klompenpad lopen. Zijn de hekken begrijpelijk? Soms wel, gezien de wilde zwijnen. Maar als je meer stukken door de natuur zou lopen, heb je ook minder hekken.
  Verder t.a.v. de route een paar tips: de eerste camping (niet ’t Schinkel en de Miggelenberg) waar je door het klaphek de camping betreedt, is direct na het hek het Klompenpadbordje flink beschadigd (middelste deel volledig weg). Verder zou op sommige plekken van de route het gras wat geknipt mogen worden voor betere zichtbaarheid van de bordjes, zo ook bij rondwandeling Leemkuilen.
  Ik realiseer me dat medewerkers veel tijd en moeite steken in het maken en onderhouden van het Plaggenstekerspad. Wil dan ook aangeven dat ik mijn reactie niet als kwetsend, maar opbouwend bedoel. En al was dit iets minder een Klompenpad naar mijn smaak, ik wil iedereen hartelijk danken voor hun moeite!

 12. Lang gewacht om deze route te lopen gezien de reacties. Maar je wil het afvinken op je lijstje (vorig jaar 105 klompenpaden gelopen) dus op naar Hoenderloo. Het begin was leuk en afwisselend. Later ging het over terreinen van een instelling (Hoenderloo groep) en wel 3 vakantieparken doorgelopen 😳 Dat vonden we niet zo nodig. Langs de weg lopen terwijl 20 meter ernaast een bospad loopt opengesteld voor wandelaars. Misschien nog eens opnieuw bekijken door Klompenpaden of t anders kan…Maar t was heel erg rustig overal. Leuke lunch met heerlijke kroketten bij “Brunch” en we zijn in een plaggenhut geweest. Heerlijke dag, droog, frisse wind op sommige delen/vlaktes en overal was t rustig.

 13. Vandaag stond de Veluwe op het programma. Mooi gebied, dus dan verwacht je misschien te veel. Hoenderloo is bekend gebied en heeft prachtige natuur. We hebben de route via de ‘routeverkorter’ als 8tje gelopen. Viel me op dat we veel door de bewoning liepen, veel langs de weg. Wel veel van de historie van Hoenderloo meegepakt. Op een gegeven moment werd het wat meer bebost, maar toch weer veel, vooral grote, huizen achter hekken. Eindelijk kregen we het idee echt wat meer de bossen in te gaan, belanden we op een bungalowpark, vervolgens op een camping. Wat jammer dit. Laatste stukje was wat meer in de natuur. In tegenstelling tot de vorige schrijvers/lopers, we hebben meer dan genoeg bankjes gezien.
  Een mooi gebied, zeker geen slechte route, maar ik had er meer van verwacht. Alles goed aangegeven en veel info onderweg. Dank.

 14. Afgelopen zondag dit pad gelopen (12 km)
  Mooie route door prachtige omgeving. Eén (opbouwend) kritiekpuntje: een paar bankjes erbij zou fijn zijn. Deze alleen maar gezien op het voormalig terrein van DHG. Maar verder dank aan de vrijwilligers.

 15. Vandaag voor de tweede keer dit pad gelopen en weer enorm genoten! In het begin nog wel wat koud, maar de zon scheen en de lucht was super blauw, halverwege gingen onze jassen zelfs uit. Heel hartelijk dank aan alle vrijwilligers die zich ervoor hebben ingezet dat wij zo kunnen genieten!

 16. Eind januari gelopen op een grijze dag, en toch nu al mooi. Benieuwd hoe het er in het voorjaar en zomer uitziet. Goed gemarkeerd, afwisselende route. Prima paadje!

 17. Dit pad viel mij eerlijk gezegd tegen. je ziet weer eens hoe Nederland recreëert: met veel witte bouwsels, keurige recreatieparken en patat, wat wel weer lekker is natuurlijk 🙂
  De paden gaan dus veel over recreatie-gebieden heen.
  Zou recreatie ook zonder witte bouwsels kunnen?
  Ik werd er erg verdrietig van.

  groet!

 18. Vandaag dit klompenpad gelopen,wij vonden het een mooi en afwisselend pad,en de route was keurig netjes aangegeven! Vooral nu na vele dagen van regen,juist dit pad uitgekozen,het was goed begaanbaar!

 19. Vandaag oudjaarsdag weer een klompenpad gekozen. Het wordt voor ons bijna traditie om dit op oudjaarsdag te doen ( morgen weer een rondje hardlopen 🙂 ). Op naar de veluwe voor ons 63e klompenpad, We verheugden ons er op. Bij de Spar in het dorp snel nog oliebollen gehaald….mjammie ( onwijs vriendelijke mensen daar trouwens) . Verder op (klompenpad)pad. Het duurt wel even, met alle kruip door sluip door paadjes voordat je het dorp uit en het terrein van de Hoenderloogroep af was. Wij hebben genoten van de decembersfeer…lampjes, versiering, kerstbomen, ieders stemming, het carbidschieten, het buiten zijn, de bijna warme regen. we waren blij dat we het pad met de klok mee liepen waardoor we het grootste deel van bebouwing in het eerste deel al hadden gehad. Best wat verharde paden, die soms bijna parallel aan de bosrand liepen…is er reden voor dat we niet het bos in konden daar? Over de hei en de zandverstuiving was prachtig. Terug weer een heel stuk langs de doorgaand weg ( niet zo fijn) We hebben het heerlijk gehad door de sfeer, het buiten zijn en de mooie stukken die de route ook heeft maar als we heel eerlijk zijn hadden we van een route in Hoenderloo/ Veluwe iets meer verwacht. Het pad was goed onderhouden en goed bewegwijzerd ( vrijwilligers complimenten daarvoor)

 20. Gisteren dit pad gelopen. Wat een ontzettend mooi pad. Het was een redelijk kode dag met een maximum temperatuur van -2°C, maar de zon scheen bijna de hele tijd. We liepen met de klok mee, wat betekent dat we de Miggelenberg in het tweede stuk hadden zitten. Prachtig stuk hier met rijp op de takken. Ook een paar keer ijshaar waargenomen. Onderweg nog lekker koffie gedronken bij Brunch. Heel mooi allemaal, flink veel afwisseling en prima bewegwijzerd. Onze complimenten!

 21. Op een koude winterdag deze route gelopen. Het asfalt is in de winter misschien wel een voordeel, want dat loopt dan wel gemakkelijker dan een bevroren weiland. We vonden het leuk dat er veel horeca onderweg was. Uiteraard zijn er klompenpaden met méér zandpaadjes, maar al met al vonden we dit toch echt een geslaagde route. Dat komt ook door de hoogteverschillen en de leuke uitzichtpunten. En Hoenderloo zelf is zeker geen straf om doorheen te lopen. Prachtig kerkje ook. Onze grote dank voor de vrijwilligers!!

 22. 12 november dit pad gelopen en we hadden de reacties op dit pad vooraf gelezen. Dit was ons 57e klompenpad en we waren aangenaam verrast, wat een prachtige omgeving en dat delen van de route verhard zijn vonden we totaal niet storend! De bewegwijzering was prima, maar het is bij alle klompenpaden handig als je de app bij de hand hebt, dan kun je anticiperen op de route en weet je wanneer op een bepaald moment naar links of rechts moet. Voor ons krijgt dit pad het cijfer 7,5!

 23. Schitterende wandeling, goede bewegwijzering. Echter vanaf vanaf de Otto Hoeve ga je de Arkelaan op om de route te verkorten. Dan zou je linksaf moeten via een pad, maar daar ontbreekt bewegwijzering. Waarschijnlijk door nieuw hek. Gelukkig hadden we de app.

 24. Afgelopen week op vakantie voor het eerst een klompenpad gelopen (zelfs op m’n klompen, er van uitgaande dat dat er wel een beetje bij hoorde) en deze had de eer de primeur te zijn.

  Prachtige route, heerlijk rustig. Echt genieten!

  In een hoop reacties lees ik klachten over veel verharde wegen; ik zag het niet zozeer als minpunt, maar misschien is het ook omdat ik niet bekend was met het concept klompenpaden tot nu. Het is een erg gevarieerde route, deels inderdaad verhard (hoewel ook dat in een mooie omgeving), maar ook deels bos/boerenland, deels stuifzand, deels heide.

  Als dit inderdaad een “minder” klompenpad is, ben ik nu al enorm enthousiast voor de andere paden.

 25. Vandaag in Hoenderloo het klompenpad gelopen. Het is heel goed aangegeven. Helaas veel lopen langs een drukke weg, terwijl er een heel mooi bos naast ligt. Dat was jammer.

 26. Vol verwachting aan dit pad begonnen vandaag maar het viel ons tegen. Veel asfalt, flink deel door bebouwd gebied (langs hekken waar mensen achter wonen) en voor ons te weinig zandpaden. Het mooiste deel was de hei, daar hebben we genoten maar besloeg slecht een fractie van het totaal.

 27. Mooi gebied, veel afwisseling en prachtig dorp bekeken. Zeker een aanrader. Genoeg mogelijkheden voor een verfrissing onderweg.

 28. Beste Wiepke en andere wandelaars,

  Bedankt voor het doorgeven van de ontbrekende bewegwijzering. Uit navraag blijkt dat dit op de kruising Arckelaan met de routeverkorter is. Ik heb dit doorgegeven aan de vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Team Klompenpaden Beheer

 29. We hebben vandaag het pad tegen de klok in gelopen. Lekker afwisselend, zowel qua landschap als ook soort weg. Er ontbrak een bord ( er was een nieuw hekwerk geplaatst) en zat er op een paar bordjes geen pijltje. Gelukkig met de app bij de hand is het goed gekomen.

 30. Vandaag dit pad rechtsom gelopen. Het was een frisse regenachtige dag, daardoor zeer weinig mensen tegen gekomen. Wij vonden het een prachtige en afwisselende en ook schone route. De route was goed aangegeven.

 31. Het Plaggenstekerspad rond het Veluwse Hoenderloo is beslist niet onaardig maar…. Je krijgt op dit klompenpad eigenlijk nooit echt het gevoel de Veluwe op zijn mooist te zien. Natuurlijk kom je over een paar smalle paadjes en het stuk over de hei is beslist aardig, maar het stuk over de Weikamperweg is echt wel lang, het deel over het terrein van de Hoendeloogroep is niet echt heel bijzonder. Begrijp me niet verkeerd, op de Veluwe ligt de lat qua klompenpaden hoog, dat wordt hier niet altijd waargemaakt.
  video: https://youtu.be/m9org2K7xKc

 32. Gisteren hebben we dit pad gelopen en het beviel ons prima. Mooie stukken door het bos afgewisseld met stukjes dorp en heide. Wij hadden geen last van drukke wegen maar misschien is dit tijdens het hoogseizoen anders. Vrijwilligers bedankt, jullie pad geven wij een dikke 8!

 33. Vandaag dit mooie afwisselende pad gelopen. Was erg benieuwd, omdat de reacties nogal erg verschillen. Maar waar je van houdt, is voor iedereen persoonlijk.
  Bij de start ben ik rechts af gegaan. Dan heb je idd. het mooiste stuk op het laatst. Alhoewel de heide ook een prachtig gebied is.
  Het verkeer viel reuze mee deze zondag. De lange asfalt weg vond ik niet storend. Veel mooie huizen gezien. Het andere asfalt stoorde ook niet. Veel gezien.
  De bewegwijzering stond goed aangegeven. Niets gemist.
  Ik vond het een afwisselend pad. Van alles wat. Veel gezien.
  Vrijwilligers bedankt.

 34. Wij liepen gisteren dit pad. Een prachtige dag en een fijne route. De mooie stukken waren echt heel mooi. Zoals hier al eerder gezegd is er wel vrij veel asphalt. Op zich is dat niet erg, maar: het lijkt zo vreemd omdat de route lángs mooie gebieden gaat. Dus niet door het mooie bos, maar door de woonwijk ernaast bijvoorbeeld. Dat is wel erg jammer.
  Daarnaast voelden de stukken naast de openbare weg waar door sommige automobilisten goed gescheurd werd niet erg veilig aan (geen wandelpad naast de weg, je loopt dan gewoon óp de weg).

  Wij zijn niet slechtziend maar we hadden regelmatig veel moeite om de markeringen te vinden. De stickers en plaatjes zijn niet makkelijk te zien of te vinden. Ook staat het kleine pijltje steeds op een andere plek op het bordje. Dit vroeg vooral op mentaal vlak wel het nodige van ons.

  Het stuk over de heuvelachtige Herstelheide was beeldschoon. Wij zagen ook een pootafdruk van een dier. Al met al was het een hele fijne dag, maar er zijn vast mooiere wandelingen met meer natuurschoon mogelijk.

  (Er staan veel informatieborden en daar zijn wij niet op tegen, mits de informatie juist is. Derhalve is het storend te lezen dat ‘kabouters 400 jaar oud worden’ terwijl het algemeen bekend is dat dit schromelijk overdreven is.)

 35. Gisteren dit klompenpad gelopen vanaf Landalpark de Miggelenberg. Wij vonden het een mooie afwisselende route. De asfaltweg (voor ons) aan het begin was wat lang, maar erg rustig en met bovendien prachtige huizen, dus voor ons geen probleem. Een ander, drukker, stukje asfalt was maar kort. Voor het overige mooie natuurpaden. Zeer de moeite waard.

 36. Voor ons alleen maar asfalt wegen en auto’s en fietsers na een klein stukje in den beginne over de hei te hebben gelopen. De gehele route over 3 campings gelopen en dat terwijl de wandelpaden door het bos naast de weg liepen liepen wij op asfalt liepen. Beetje jammer van dit klompenpad. Wij geven dit een cijfer 4!

 37. Vandaag deze route gelopen. Erg veel over asfaltwegen, er waren veel mooie bospaden waar we allemaal LANGS liepen,erg jammer.Er is zoveel moois rondom Hoenderlo , zoals het Park de Hoge Veluwe.
  De route was goed aan gegeven.

 38. Vandaag deze mooie route gelopen.
  Wij liepen vanuit de Miggelenberg tegen de klok in.
  Het stuk asfalt aan het begin vonden wij niet storend er was weinig verkeer en wij vinden het ook leuk om al die mooi huizen te zien.
  Na camping De Wildrust heb je inderdaad een stukje asfalt wat druk is maar dat is maar 3 a 400 meter daarna kwamen we in een heel mooi stuk natuur waar we zelfs een wild zwijn zagen.
  Kortom een mooie en afwisselende route die zeker de moeite waard is!

 39. Gisteren het pad met de klok meegelopen. Het eerste stuk had ik echt wow wat een mooi pad. Het gedeelte langs de buitenrand van Hoenderloo was verhard maar goed te doen. Bij de ingang van het park de Hoge Veluwe was het druk maar dat hoort bij Hoenderloo in het hoogseizoen. De asfaltweg over de Hoenderloogroep was niet vervelend veel historische gebouwen. ( jammer dat veel informatieborden verbleekt zijn, maar die vallen niet onder het beheer van het klompenpad) . De verbindingsstukken na het eind toe zijn inderdaad druk. Ik vond de route in het geheel aardig goed aangegeven al heb ik een paar keer de app gebruikt. Toch een leuke route en veel gezien onderweg. Voor een foto-impressie: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 40. Ik ben lid van de onderhoudsploeg van t Plaggenstekerspad. Vandaag t pad gelopen. Div snoeiwerkzaamheden verricht en veel zwerfvuil opgeraapt.( totaal 2 plastictassen vol!!1🥲😡).
  Het merendeel blikjes/pakjes drinkafval , doekjes die achter bomen worden gelegd na een sanitaire stop en mondkapjes.
  Ik hoop dat iedereen die een Klompenpad loopt zelf zijn afval meeneemt en in de daarvoor bestemde afvalbakken deponeert.
  Dank u!!

 41. Vandaag onder ideale weersomstandigheden het Plaggenstekerspad gelopen. Wij hebben het pad tegen de klok ingelopen. De eerste km’s heerlijk door de bossen gelopen. Bij Landalpark koffie gedronken en daarna op weg naar de Hoenderloogroep. Ondanks dat de meeste gebouwen leeg staan was het toch indrukwekkend om daar te lopen. In Hoenderloo was het redelijk druk. Aldaar ijsje gegeten en toen op weg naar de laatste km’s. Wij hebben heerlijk gelopen en de route was op een paar plaatsen na, wat slecht aangegeven. Dan is er altijd nog de app. Wij hebben iets meer dan 13 km gelopen. Op naar de volgende route

 42. We vonden de route teveel over asfaltwegen gaan. Ook hadden we soms moeite om de bordjes te vinden. We vonden wel fijn om hem te lopen. Lekker koffie gedronken bij Landal-Miggelenberg. Er was ook ruimte om te parkeren.

 43. Wat een prachtige routes en wat is het goed aangegeven. We hebben genoten. Veel Dank

 44. Gisteren deze route hardgelopen. Mooie route door een heuvelachtig landschap. Onverharde paden werden afgewisseld door asfalt. De bordjes waren niet altijd direct te zien. Soms even zoeken, omdat de beplanting te paaltjes hadden verstopt.

 45. Vandaag dit klompenpad gelopen. Bij de hoofduitgang van Landal was ons niet duidelijk hoe verder. Hierdoor een deel van de route gemist. Het zou aan te bevelen zijn als de nummering op de plattegrond op de bordjes wordt vermeld. Dit voorkomt fouten. Verder wel een mooie route, afwisselend maar inderdaad stukken asfalt.

 46. Vandaag gelopen vanaf de Krim linksom. Op een paar plaatsen was de helaas de app nodig om de route te vinden.
  Leuke afwisselende route dat een goed beeld geeft van de geschiedenis van dit dorp. Helaas is sommige informatie ingehaald door de tijd (Hoenderloogroep en das), maar dat wordt ruim gecompenseerd door de overige informatie.

 47. Op zaterdag 10 april ’s morgens de 12 km van het Plaggenstekerspad gelopen.
  Prachtige stukken, soms afgewisseld met wat mindere gedeelten.
  Hoenderloo is wel heel erg toeristisch en druk.
  Daar moet je van houden, zal ik maar zeggen.
  Al met al toch een leuke wandeling!

 48. Net als Henny vond ik het een prachtige wandeling. Inderdaad, er zijn een paar stukken asfalt waar de auto’s je voorbij razen. Oppassen dus! Maar verder laat deze wandeling je verrassen over prachtige glooiende heidevelden en bossen. Ik had bij deze wandeling een absoluut Veluwe gevoel. Het wandelstuk over de Hoendeloo groep vond ik indrukwekkend.

 49. Een route met twee gezichten. Sommige delen zijn werkelijk prachtig maar andere delen vonden wij minder, vooral vanwege een overmaat aan asfalt. In deze regio hadden we meer onverharde paden verwacht maar zoals altijd weer heerlijk gelopen.

 50. Vandaag deze route gelopen. Mixed feelings. We vonden stukken heel mooi (over de hei, door het bos, stuk bij de plaggenhut) maar ook heel veel stukken toch wel minder en wellicht wat saai. Het stuk over het zorgterrein was het minst, beetje deprimerend. Wellicht ook omdat het helemaal uitgestorven was.
  Lopen over asfalt vinden wij niet erg en/of storend, maar de route is wel overwegend asfalt.
  Wij hebben weer 12,5 km in de benen en een heerlijk frisse neus. Bedankt vrijwilligers voor de goede bewegwijzering.

 51. Fantastische wandeling met veel afwisseling. Snap niet dat er mensen zijn die klagen. Als je alleen bos wilt zien , kies dan een boswandeling. Ik vind juist de afwisseling mooi en als je van tevoren goed leest dan weet je wat je kunt verwachten. Veel lof voor de makers. Super!!!!

 52. Net terug van dit prachtige klompenpad. Wij hebben in tegenstelling tot de bovenstaande wandelaar enorm genoten van een divers, glooiend landschap. De route vertelt een stuk geschiedenis die ik niet kende. Op dit geen pad geen brugjes, trapjes of klimacties. Ook geen modderige paden. We hebben genoten van de grappige details in de vorm van klompen, geluksstenen, het kabouterpad en de smileys in de bomen Ook het bekijken van de plaggenhut, het kerkje en de put bij Hoenderloo waren leuk om even bij stil te staan. Kortom… voor ons voor herhaling vatbaar!

 53. Moeilijk om negatieve feedback te geven, omdat er veel tijd en aandacht is gegeven door vrijwilligers. Maar….ik heb dit pad vandaag gelopen en ga dit niet nogmaals doen. Als je houdt van terreinen van bungalowparken, zorggroepen , dure huizen, etc dan heb je hier een goed pad aan. Als je houdt van mooie natuur, weg van particuliere terreinen, dan zou ik dit pad niet aanbevelen. Op een relatief kort stuk na door prachtige natuur, is dit klompenpad , qua natuurbeleving, een gemiste kans. En dat in zo’n mooie omgeving. Echt jammer.

 54. Zaterdag 6 maart dit Klompenpad gelopen. We vonden het geweldig, heel afwisselend en hebben volop genoten. Bij het laatste gedeelte op het terrein van camping De Wildrust is 1 aanduiding van het pad bijna onleesbaar. Verder wordt de route goed aangegeven. Dank aan de vrijwilligers.

 55. afgelopen dinsdag dit klompenpad gelopen. Mooie afwisselende route rond Hoenderloo. Stukje door het centrum en omliggende straten maar ook door prachtig natuurgebied. Aanbeveling en de route is via de bordjes goed te volgen.
  Ik had de app niet nodig.

 56. Gisteren het hele klompenpad gelopen. Goed aangegeven en afwisselend landschap. Mooie vergezichten over de heide. We hebben genoten.

 57. Beste M.V. en andere wandelaars,

  Ik reageer even op de vorige opmerking op dit gastenboek. De route van het Plaggenstekerspad is sinds de opening in 2017 niet veranderd. Wellicht dat wandelaar M.V. ergens een afslag heeft gemist, waardoor deze de route nu anders heeft gelopen.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 58. Op 23 februari gelopen. De route is helaas veranderd. Wat ik een van de mooiste stukken van de route vond, door het bos bij de Miggelenberg, gaat nu door een vakantiepark, terwijl je hier prachtig om heen kunt lopen. Onbegrijpelijk!
  Verder een leuke, afwisselende route.

 59. Niet een route die we verwacht hadden. We komen op de Veluwe voor de natuur. Deze route echter was hoofdzakelijk lopen langs geasfalteerde wegen met landhuizen. Slechts het laatste stukje (rond kabouterpad) vond ik de moeite waard.

 60. Erg mooie omgeving met afwisselende bezienswaardigheden. Genoten van de natuur en het heuvelige landschap. Enige kritische punt vinden wij dat we 3 keer door / langs een vakantiepark liepen, terwijl er mogelijkheden zijn om een route eromheen uit te stippelen. Voor de rest is het een schitterend gebied. Om sommige stukken wel druk.

 61. Vorige week dit prachtige pad gelopen, ondanks dat wij al tig jaar in Hoenderloo komen op plekke geweest die we nooit eerder zagen.

  Boven aan voor de verkorte route verkeerd gelopen waardoor compleet in de war. Maar toch 12 km rondje gelopen.

  Een echte aanrader. En volgens mij zijn hier bij uitzondering honden wel toegestaan. Heb er zelf geen maar zag ik staan. Misschien toch leuk om te weten.

  Genoten en complimenten

 62. Vandaag deze afwisselende route gelopen bij koud, maar heel zonnig weer. Bij ons komt hij niet in de top 3, maar het is ook moeilijk om daarin te komen.

 63. Vandaag gelopen, beetje huiverig vanwege de reacties hieronder dat het niet klompenpadwaardig zou zijn vanwege asfalt en hekwerken. Wat moet je toch gezegend zijn als je dat dat soort problemen ervaart…
  Niks mis met dit pad. Vandaag extra mooi vanwege de sneeuw.
  Mag van mij nog wel een stukje bij zodat je niet zo snel klaar bent.

 64. Vandaag dit afwisselende klompenpad vanaf het Landalpark gelopen. Leuk om ook door Hoenderloo te lopen en vervolgens weer door bos en langs weilanden te wandelen. In de dorpskern hier en daar even opletten hoe de route loopt, maar genoten van de omgeving!

 65. Vandaag deze route gewandeld. Een prachtige afwisselende route. Goed aangegeven en met veel bankjes onderweg. Daar kunnen andere klompenpaden nog wel wat van leren. Deze staat in ieder geval in onze top drie!

 66. Een route met een paar, voor Nederlandse begrippen, serieuze hoogtemeters. Mooie omgeving, leuke route, maar, in mijn ogen, een route voor buiten de schoolvakanties en het hoogseizoen gezien de campings en vakantieparken waar de route langs voert. Ik vrees dat de route alleen buiten het seizoen rustig zal zijn. Maar dat geldt, denk ik, voor de hele omgeving van Hoenderloo.
  De bewegwijzering op het terrein van de Hoenderloo Groep heeft mij 2x keer op het verkeerde been gezet. 1x bij de Otthohoeve, waar je rechtdoor hoort te gaan en 1x bij de Kampheuvel waar het bordje schuin rechts aangeeft, maar je scherp rechts moet.
  Het lange stuk over de Weikamperweg stoorde me absoluut niet. Het is een hele mooie laan met imposante bomen, zonder noemenswaardig verkeer, met aan beide zijde stijlvolle, onder architectuur gebouwde, villa’s. Sommigen uit het begin van de vorige eeuw, dus uit de tijd dat het personeel van die villa’s nog klompen droeg.
  Het deel over het vakantiepark was weliswaar geen hoogtepunt, maar had wel een aantal leuke informatieborden over het wild (das, vos, ree, wild zwijn, edelhert) dat in de omgeving leeft. Een informatiebord over de wolf ontbreekt nog.
  Ik vind het wel aardig dat het pad langs de houten barak van A. den Doolaard komt, maar veel is er niet aan de houten prefab-woning niet te zien en met klompen hield den Doolaard zich, op zijn reizen, ook al niet bezig, maar wat geeft dat? Leve de afwisseling! Een stukje verderop is één plaggenhut te bewonderen. Waarschijnlijk de naamgever van de route. Ook die hut is een leuk intermezzo.
  Tenslotte nog goed om te weten: op dit klompenpad zijn, als uitzondering op alle andere klompenpaden, honden wel welkom, mits ze aangelijnd zijn.
  (gelopen op 13 jnauari 2021)

 67. Vanmiddag dit pad gelopen en wat hebben we genoten. We vonden het leuk om een stukje van Hoenderloo gezien te hebben, ook de informatieborden onderweg waren een pluspunt, leuk om te leren over een plek of een gebouw. Daarnaast was er gelukkig ook een fijn stuk door de natuur, mooie bossen maar ook een heuvelachtig gebied met mooie begroeiing kwam ineens in het oog.

  Ondergweg tegenover de Heldingsput een lekker bakkie coffee to go kunnen halen en hoewel sommige stukken wel verhard waren, vonden we het alleen langs de weg minder fijn..als je op onderstaand kaartje kijkt, weet je op voorhand dat het deels verhard is, de negativiteit omtrent dit pad verbaasde ons dus.

  Dank aan de vrijwilligers, wij komen zeker terug!

 68. Ik heb deze wandeling vandaag gelopen. In het kort vond ik het een aanfluiting voor het concept Klompenpaden. Veel op en langs de weg, amper het bos in, veel langs de resorts. Op één van de mooiste plekken van Nederland is dit een van de minst aantrekkelijke wandelingen die ik in Nederland heb gelopen. Wat mij betreft dus zeker geen aanrader en het predikaat Klompenpad onwaardig.

 69. Vandaag dit pad gelopen. Gelukkig vroeg begonnen, omdat het later wel erg druk werd. Ik vond het begin en eind leuk en het middenstuk minder. Het staat me een beetje tegen kilometers langs hekwerk te lopen. Dat geeft een gevoel van onvrijheid. Als je langs de Weikamperwegweg en omheinde villa’s loopt, kun je na de Brouwersweg ook een bospad nemen, dat maakt dat stuk wat minder eentonig.

 70. Erg teleurstellend, dit Klompenpad. Wanneer je van omheiningen, asfaltwegen en recreatieparken houdt, is dit een aantrekkelijke route, maar voor de gemiddelde natuur- en Klompenpad-liefhebber valt hier weinig te genieten. Het dieptepunt is wat mij betreft het gedeelte langs recreatiepark De Miggelenberg. Honderden identieke huisjes met evenzovele auto’s voor de deur. De aanblik daarvan doet je beseffen dat dit ooit zo fraaie gebied is uitgeleverd aan het massatoerisme. Eerlijkgezegd vind ik het dan ook vreemd dat deze route het predicaat Klompenpad krijgt. Gelukkig zijn er ook stukjes die wel de moeite waard zijn, met name het gebied rondom het voormalige huis van A. den Doolaard en het zandpad over de heide, met mooie vergezichten. De bewegwijzering is prima.

 71. Uitstekend aangegeven route. Leuk dat het een beetje heuvelend is. Enkele mooie stukjes, zoals nabij het huis van Den Doolaard en een stukje bos-/heidegebied bij het kabouterpad. Verder erg teleurstellend… zo marcheer je langdurig over een kaarsrechte asfaltweg in een villawijk die aan weerszijden van hoog hekwerk is voorzien (alsof je door een tunnel of corridor loopt) of langs de deprimerend eentonige barakken van een recreatiehuisjespark.
  Onbegrijpelijk dat je niet wat meer over onbebouwde paden wordt gevoerd. Het lijkt erop dat de plaatselijke recreatie-ondernemers de route hebben gedicteerd. Klompenpad-onwaardig.

 72. 22 december deze route gelopen. Goed aangegeven en heel afwisselend. Mooie omgeving!

 73. Mooie route, geen paaltje gemist, was duidelijk.
  Apart dat je stukje over camping en door vakantie park gaat,
  Stuk door de Hoenderloo groep was interresant.
  Had van mij meer bordjes met informatie gemogen, maar verder compliment voor mooie route.

 74. Op deze mistige 9 december lopen we deze route. Parkeren bij het Landalpark Miggelenberg en met de klok mee de route gelopen. Deze was prima te volgen. Een zeer afwisselende route met bos, mooi dorp en mooie vergezichten over weilanden. Hoewel dat vergezicht vandaag wat minder was. Vooral het huis van A den Doolaard was bijzonder. We vonden het een mooie route, die we in de lente zeker nog eens gaan lopen. Dank voor het onderhouden en uitzetten!

 75. Vandaag op deze heerlijke zonnige woensdag het pad gelopen. Nergens uit de bocht gevlogen. Gewoon prima aangegeven en geen bordjes gemist. Een prachtige wandeling door divers landschap. Zeer de moeite waard.

 76. Gisteren deze route gelopen. Heerlijke route. Veel door het bos. De paaltjes kloppen niet helemaal, maar dat zal met de corona te maken hebben. Al begrijp ik niet helemaal, waarom de route aangepast moet worden. We kunnen prima afstand houden.
  Ik woon in Veenendaal. Ik loop de klompenroutes graag. Zou het best leuk vinden om dat zo nu en dan met een aardige heer of dame te doen. Liefst een beetje van dezelfde leeftijd. Ik ben 64. Mijn email gmgerbracht@gmail.com.

 77. Vanmorgen dit mooie klompenpad bij Hoenderloo gelopen! Op 3 punten klopt de app niet met de paaltjes; bij eerste ingang Hoenderloo groep, app geeft de alternatieve route aan (asfaltweg vervolgen) maar de paaltjes sturen je het terrein van de Hoenderloo groep op. Ik heb de alternatieve route gevolgd en ik miste echt 10 a 15 minuten paaltjes, die kwamen weer aan het eind van de Hoenderloo groep (vgls app liep ik goed). En in het dorp, bij “Brunch” aan de Oude Apeldoornseweg was het zoeken naar een paaltje, gelukkig vond ik deze met de app. En op de laatste 2 kilometer. Geeft de app aan naar rechts aan de Arckelaan en paaltje wijst naar links. Een ander “lus” rondje dan in de app. Ik kwam totaal op 12 kilometer uit! Maar verder was de route bijzonder mooi!

 78. Vanmiddag dit pad gelopen, mijn 25e. Een prachtige (voornamelijk) boswandeling op deze “warme” herfstdag. Maandag, dus heerlijk rustig, bijna geen anderen gezien. Geen bordjes gemist en terrein van De Hoenderloo Groep was gewoon open (en verlaten). En ik heb geleerd dat ene meneer Heldring in de 19e eeuw best belangrijk was in Hoenderloo 🙂

 79. Wat een mooie omgeving en mooie wandelroute! We liepen het pad tegen de klok in. De route was 8.8 km wat betekent dat we ergens een bordje gemist hebben. We haakten weer aan bij kampheuvel.

 80. 25 oktober dit klompenpad gelopen. Er zaten mooie gedeeltes in maar toch ook wel wat asfalt jammer genoeg. Bij DHG ???? een bordje gemist waardoor we maar 9km i.p.v de 12km hadden gelopen. Een pad wat we toch niet zo heel snel meer zouden lopen. Toch bedankt voor de bedenkers en vrijwilligers. Wel nog een heerlijk ijsje gehaald bij Co, was de laatste dag.

 81. 25 oktober dit klompenpad gelopen. Er zaten mooie gedeeltes in maar toch ook wel wat asfalt jammer genoeg. Bij DHG ???? een bordje gemist waardoor we maar 9km i.p.v de 12km hadden gelopen. Een pad wat we toch niet zo heel snel meer zouden looen. Toch bedankt voor de bedenkers en vrijwilligers. Wel nog een heerlijk ijsje gehaald bij Co, was de laatste dag.

 82. vandaag gelopen. Mooi bosgebied met leuke geschiedenis bij de Hoenderloogroep. Daar wel wat onduidelijkheid over de route. Achteraf daardoor de tocht langs en door het dorp gemist. Gezien het asfalt niet erg.
  De bomen en struiken hebben nu prachtige kleuren. Dat maakt hier wandelen de moeite waard.

 83. Wat een prachtig klompenpad! Heel afwisselend en goed aangegeven. Het terrein van de Hoenderloo groep is weer toegankelijk en dat maakt de hele route weer meer dan de moeite waard. Mooie bospaden, weidse uitzichten, leuke dorps-weetjes. Kortom, van alles wat en een aanrader.

 84. Na het lezen van de reacties twijfelde ik om dit pad te lopen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik vond het een mooie, afwisselende route. Ja, er zijn de nodige verharde wegen, maar er is voldoende te zien als je maar goed om je heen kijkt. Het stukje over de hei was prachtig met nog mooie vergezichten. Ik vond de route goed aangegeven. Ook voor de stukken die nu gesloten zijn in verband met Corona stonden alternatieve routes aangegeven. Hij staat niet in de top tien van mooie klompenpaden, maar ik vond deze toch zeker de moeite waard. Dank weer aan alle vrijwilligers!

 85. Vandaag voor de 2e keer dit pad gelopen. Maar waar we de 1e keer nog enthousiast waren werd het nu een teleurstelling. Het gedeelte over het terrein van de Hoenderloo Groep is komen te vervallen vanwege corona. Ik begrijp niet goed waarom maar het zij zo. De alternatieve route gaat alleen over verharde paden langs een drukke weg. En dat terwijl Hoenderloo zo bosrijk is! Echt zonde dit.

 86. Vandaag tegen de klok in deze route gelopen. Door bos en de bloeiende heide waar ik de verwachtte bui kreeg. Ik heb het lusje naar de Leemkuil gemist. Er waren door de Corona alternatieve routes ingelast. Deze waren goed aangegeven. Wellicht hierdoor vond ik niet de gehele route even mooi, maar zeer begrijpelijk dat dit is uitgevoerd. De nagemaakte plaggenhut stond in schril contrast met de prachtige huizen die ik passeerde. Stukje Hoenderloo dorp door en nog langs het schrijvershuisje van A den Doolaard en rondje om de eerste kerk van Hoenderloo. En tot slot ijsje bij Co. dank aan alle medewerkers van dit pad.

 87. Vandaag heerlijk wandelweer – máár helaas was dit klompenpad een teleurstelling. Saai en monotoon, waarbij het wauw-gevoel totaal afwezig was. Komt bij mij onderaan de lijst.

 88. Vandaag dit klompenpad gelopen. De bewegwijzering was super duidelijk en het pad afwisselend: bos, heide en het dorp wisselden elkaar af. De route kent een hoop hoogteverschil, waardoor er mooie uitzichtspunten zijn.
  We raden wel aan om dit pad met de klok mee te lopen vanaf de start. Dan is, naar onze mening, het beginstuk het minst (door redelijk veel asfalt) en wordt de route verderop steeds mooier.

 89. Fijn pad om te wandelen. Asfalt is zeker geen show-stopper hier. Lekker veel hoogteverschil ook met mooie vergezichten. Aanrader!

 90. Dit was mijn 25e klompenpad en sinds april 2020 schrijf ik er stukjes over.
  foto’s zijn te zien op instagramaccount titiissprakeloos
  de link naar mijn blog is https://bit.ly/3jjIh4y

  Ik heb nog geen enkele teleurstelling hoeven te verwerken op de klompenpaden. Ieder pad heeft zijn eigen charme, sterke en minder sterke punt. Het is inderdaad jammer dat je zo’n mooie omgeving moeten delen met vele anderen die er ook van willen genieten, maar wij hebben genoten. En als je je voeten op asfalt neer zet, je hoofd beweegt naar links of rechts of recht vooruit kijkt, dan is de omgeving net zo mooi dan wanneer je op zand loopt, toch?
  Bedankt.

 91. Niet twijfelen over de reacties over het asfalt. Dat klopt er is teveel asfalt en de wegen die niet verhard zijn, zijn onverharde wegen die ook met de auto bereden kunnen worden. Veel bospaadjes gezien, maar daar liep je voor langs of naast op de (on)verharde weg. Ook wel leuke plekjes gezien. Maar de bospaden waar wij het liefst lopen weinig gezien en laat Hoenderloo nou daarom bekend zijn. Er zijn vele mooiere routes daar te wandelen.
  Erg teleurstellend als je van boswandelingen houdt.

 92. Gisterochtend het Plaggenstekerspad gelopen. Je loopt door een mooie groene omgeving. Erg leuk ook de plaggenhut onderweg. En op de heide waanden we ons bijna in het buitenland! We hebben weer genoten van een mooie wandeling. Bedankt

 93. Een mooie wandeling! Waar wij eerst twijfelden door de reacties over het asfalt, zijn we blij dat we toch voor deze route gekozen hebben. Ja, je loopt stukjes over asfalt, maar wel in een mooie omgeving waar genoeg te zien is. Dus gewoon doen!

 94. Vandaag t klompenpad weer eens gelopen in Hoenderloo, gewoon prachtig!!
  Je loopt in de mooie bossen , langs een heuse Plaggenhut op de plaats waar de eerste woning stond die in Hoenderloo gebouwd is. De prachtige kerk op de bult kun je niet missen. Ook een stukje zandverstuiving en de mooie heide op de Hymelaia niet te vergeten. Ja je loopt over een aantal verharde wegen maar dat komt omdat niet alle landeigenaren rondom t dorp toestemming geven om over hun gebied te mogen lopen.
  Kortom , het is zeer de moeite waard om dit pad een keer te lopen!!

 95. Vandaag dit pad gelopen en we vonden het prachtig. Ja, je komt op verharde wegen en soms is het best gevaarlijk, maar het meeste is over zandverstuiving en bossen, langs een bungalowpark. Soms kan het natuurlijk niet anders dat je over de weg moet maar het grootste gedeelte van de ruim 12 km is NIET over een drukke weg.

 96. Gisteren het klompenpad gelopen, teleurgesteld. Veel door woonwijken en over asfalt, terwijl er zoveel natuur is rondom Hoenderloo.

 97. 5 mei 2020 dit pad gelopen. Hoenderloo, midden op de Veluwe, een prachtige omgeving met zeer veel wandelmogelijkheden. Daarom vind ik het jammer dat je vaak over de weg loopt en zo dicht bij Hoenderloo blijft. Hierdoor hoor je -zelfs in deze tijd- bijna steeds verkeer. Zeker ook mooie stukjes, maar het lijkt mij dat deze omgeving veel meer te bieden heeft.

 98. Als Veluwenaar ken ik de omgeving van Hoenderloo redelijk goed en mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen…. te hoog wellicht. Er is zeker veel afwisseling, mooie uitzichten maar…..teveel asfalt, en dat midden op de Veluwe. Gelukkig lees ik dat veel wandelaars dit pad anders beoordelen. Leuk: de plaggenhut, de terrasjes (ik liep vorige zomer, alles was open….)
  Video: https://youtu.be/gEDPbqs-uYw

 99. Een heerlijke wandeling, veel afwisseling in landschap en omgeving. Genoten!

 100. Vandaag het plaggenstekerspad gelopen en genoten van dit mooie, goed bewegwijzerde pad. Het frisse groen van de boombladeren maakte een vrolijke indruk. Hulde aan de medewerkers voor dit goed onderhouden pad.

 101. Wat een heerlijke wandelingen! Ja, soms moet je paden aan elkaar verbinden en soms gaat dat gepaard met verharde wegen. Maar hé kijk niet naar beneden maar ophoog, om je heen!
  Wij hebben genoten van deze wandeling. Heel divers en genoeg te zien. Van mooie kerkjes tot akkers met mooi groen gewas. Mijn complimenten voor het bijhouden van het pad aan de vrijwillers!!

 102. wij vonden dit pad ook tegenvallen doordat een groot deel van de route over verharde wegen gaat.

 103. Een verrassend afwisselende route! Gevarieerd landschap (heide, bos, grasland, houtwallen) afgewisseld met cultuurhistorische gebouwen van De Hoenderloo Groep. Voldoende horeca aan de route – helaas was deze door omstandigheden gesloten. Absoluut de moeite waard van het wandelen.

 104. Een heerlijk landelijke route. Onderweg kom je langs borden met teksten over de geschiedenis van de vele gebouwen van de Hoenderloo Groep. Dit maakt de wandeling ook cultuurhistorisch interessant.

 105. Dit klompenpad viel wat tegen. 80% Over verharde wegen en ook stukken waar je langs de weg met druk verkeer loopt zonder apart voetpad. Helemaal uitgelopen, maar alleen in het begin een mooi stukje Veluwe gezien. Jammer.

 106. Het klompenpad loop ik eens in de zoveel tijd opnieuw aangezien ik zowat aan het pad woon. Een leuk pad voor elk seizoen en niet uitdagend. Langs de Hoenderloo groep is een hoop geschiedenis te lezen van de verschillende panden. En de plaggenstekershut is altijd leuk om te zien.

  Op mijn eigen website heb ik een verslag geschreven van dit pad, hier zijn een aantal foto’s te zien.
  https://www.hikeforpurpose.com/hike-the-netherlands-plaggenstekerspad/

  Bedankt aan alle vrijwilligers die het pad onderhouden!

 107. Vandaag het plaggenstekerspad gelopen, een heerlijke afwisselende wandeling door het dorp, langs weilanden en over de heide, door bossen en langs een zandverstuiving. Dat we ook kort langs enkele wat drukkere wegen moesten lopen, mocht de pret niet drukken. Voor ons, niet geoefende wandelaars, goed te doen, maar wie komt onze voeten masseren?

 108. Beste Ria en andere wandelaars,

  De Klompenpaden komen tot stand mede dankzij de vrijwillige medewerking van vele verschillende grondeigenaren. Dit gebeurt onder strikte voorwaarden. Bij nagenoeg alle klompenpaden loopt de route gedeeltelijk over terrein van agrariërs. Met name met hen is een expliciete afspraak gemaakt over honden: de zijn daar NIET welkom. De reden is zorgen over verstoren van vee en wild en de verspreiding van dierziekten

  Bij het Plaggenstekerspad hebben alle grondeigenaren aangegeven dat aangelijnde honden toegestaan zijn. Dit betreft een uitzondering en deze afspraken over honden kunnen wijzigen. Vandaar dat wij communiceren dat honden verboden zijn op alle Klompenpaden. We hopen op uw begrip hiervoor.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 109. Zover mij bekend:het enige klompenpad in Nederland waar uw HOND (aangelijnd) mee mag lopen.

 110. In tegenstelling tot een aantal van mijn voorgangers heb ik de wandeling als bijzonder aangenaam ervaren. Prachtige natuur, afgewisseld met een interessante rondgang door en om het pittoreske dorp Hoenderloo. Er is ongelooflijk veel te zien en te ontdekken. De ruime opzet van het dorp met tussenliggende weiden en tuinen, het gastvrije terrein van de Hoenderloo Groep met allerhande bezienswaardigheden uit heden en verleden, een ontmoeting met A. den Doolaard, de hagelwitte Heldringkerk, een heuse plaggenhut, de put waar het allemaal begon. Kortom, voor ieder wat wils en op de laatste rechte stukken niet mauwen. Klompenpadlopers zijn niet voor de poes !

 111. Dit klompenpad doet de naam geen eer aan. Een route over veel verharde paden en lange rechte stukken. Alleen het stukje heide en de plaggenhut zijn de moeite waard. Teleurstellend! Minst mooie route dat we tot nu toe hebben gelopen.

 112. Helemaal eens met Eveline en Jeroen! Dit was de minste van de vele klompenpaden die ik tot nu toe liep. Slechts zo’n 20 procent van de route is echt de moeite waard (over de hei). De rest is inderdaad bijna geheel over asfalt, langs (en over zelfs!) recreatieparken en over brede straten langs statige villa’s. Met een klein beetje moeite zou je die toch qua route moeten kunnen omzeilen?! Teleurstellend!

 113. Zeker niet het mooiste klompenpad terwijl Hoenderloo zo prachtig ligt. Teveel over verharde wegen en langs recreatieparken.

 114. Ook een mooie plek is Pien’s broodhuis, voormalig Lokaliteit, heerlijke koffie en gebak en je wordt vriendelijk bediend.
  Tegenover ingang Park Hoge Veluwe.

 115. Wij hebben al heel veel klompenpaden gelopen maar deze is helaas teleurstellend. Past niet in de context van klompenpaden. Voert langs heel veel huizen, campings en vakantieparken over tal van verharde wegen. Voor diegene die dat leuk vinden is het een aanrader. Jammer hoor wij hebben er toch ruim een uur voor moeten rijden. Gelukkig zijn er nog genoeg andere (natuur)routes voor ons.

 116. Vandaag dit mooie pad gelopen. We zijn met de klok mee gelopen. Eerst heel veel verhard maar absoluut niet storend. De omgeving is prachtig. En leuk dat wij door Landal Miggelenberg liepen. Pad is absoluut een aanrader.

 117. Er is ook een nieuw restaurant geopend aan t Plaggenstekerspad in Hoenderloo.
  Het heet Wiens en t ligt aan de Apeldoornseweg 20!

 118. Vrijdag 16-11-2018 hebben wij als vrijwilligers van het Horsthoekerpad met zeven personen gewandeld in Hoenderloo .
  Wij hebben als groep nu 21 paden gewandeld en vinden dit ook een van de paden die bij de top 10 behoort .Wij hebben met de klok meegewandeld zodat wij het asfalt in het begin van de route tegen kwamen .Deze stukken vonden ook wij soms erg lang maar in het totaal vonden wij het prachtige route .Prachtige stukken door het bos met zon en prachtige gebouwen met duidelijke tekst en uitleg .
  Bedankt vrijwilligers voor jullie pad .

  Jan van de de Beek ,coordinator van het Horsthoekerpad

 119. Vanaf het opstartpunt op de Miggelenberg bij Landal liepen we deze route op de laatste dag van onze vakantie. Heerlijk wandelweer en een zeer afwisselende route. We hebben er ook dit keer weer van genoten. Dank aan de vrijwilligers. Voor evt. foto’s verwijs ik naar: http://www.dickdrost.nl/fotogalerij/Wandelingen 2018.

 120. Mooie route met prachtig uitzicht en afwisselende landschappen. Goed bewegwijzerd. Kortom.. een aanrader om dit klompenpad te lopen!

 121. Vandaag het klompenpad gelopen. Ik vond het een erg leuke wandeling, erg afwisselend. Cultuur & natuur. Er zitten echt prachtige stukken tussen. Mei is een super maand om te wandelen! Veel bloemen, struiken en bomen staan in bloei. Ondanks dat er soms wel wat lange stukken over asfalt gaan, loop je continue in het groen. Wellicht is de hoeveelheid asfalt voor een “typisch” klompenpad wat aan de hoge kant, ik heb me er niet aan gestoord omdat er genoeg te zien viel onderweg. Er staan langs het eerste deel van de route allerlei informatieborden over de gebouwen die je tegen komt. Veel geleerd over de geschiedenis van Hoenderloo. Je loopt inderdaad regelmatig langs/over campings en parken, maar dat vond ik wel wat hebben. Gezellige vakantieactiviteit. Het “beklimmen” van de heuvel was erg leuk. Veel dieren en vogels gezien/gehoord. Roofvogels, een slang en de Koekoek liet van zich horen. Als je een route zoekt met veel afwisseling en als je het niet erg vindt om ook wat cultuur te snuiven zit je met deze wandeling goed. Wil je alleen in de natuur lopen, geen asfalt tegen komen of gebouwen zien, dan kun je dit klompenpad beter overslaan.

 122. Vorig jaar mei (na opening) gelopen. Nu weer gelopen, met de klok mee, ook n.a.v. de reacties. Vorig jaar toch wel erg positief geweest, liep toen met z’n tweeën, misschien te veel geouwehoerd.
  Eerste stuk tot de kerk mooi en vooral afwisselend. Dan foute boel door nieuwbouw (deels hard) en daarna 2 km asfalt! Wel groen en een rustige weg. Dan stukje mooi en vervolgens moet ik weer over een Landal park, terwijl overal veel bos is. Ik “moet” overal over vakantieparken! Dan super mooie heuvel met lang gras en heide. Dan weer deels door bebouwde kom. Horeca genoeg, er staan 11 bedrijven hierboven op de site,
  En waar de gebouwen van VHG staan weet ik nu ook wel, maar moet dat op een klompenpad? Verder zijn honden deels toegestaan. Ik moet zeggen dat het overal wel erg groen is. Asfalt/klinkers is wel 40%, bij net geopende naburige Ugcheler Markepad is dat 10%. Door het vele groen en de prachtige heuvel met mooie vergezichten is het nog wel een leuk klompenpad, maar zeker niet de mooiste van de 7 in Apeldoorn.

 123. Op 1e paasdag voor de tweede keer het Plaggenstekerspad gewandeld met zijn vieren. We hadden hem in juli 2017 ook al eens gelopen maar door het andere jaargetijde zie je weer heel andere dingen onderweg. Het is ons 12e Klompenpad en we zijn van plan er aankomende zomer nog veel meer te gaan doen. We starten met koffie en sluiten af met een lunch in De Krim. Het was weer een topwandeling! Heel afwisselend. Het bruine heidegebied met daartussen de mooie groene dennen is prachtig! Eigenlijk zouden we alle klompenpaden in meerdere jaargetijden moeten lopen maar dat is qua tijd niet te doen,helaas. Een prima bewegwijzering; we hebben onze mobiel altijd als back-up. Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken!

 124. Op 27 maart 2018 heb ik het Plaggenstekerspad gelopen. Ik vond het geen echt klompenpad. Veel lange stukken op asfalt, veel langs bebouwing van de Hoenderloo Groep en door het dorp Hoenderloo. Wat mij betreft geen aanrader.

 125. Gelopen op een zonnige zondag, begin maart. Ik vond het een mooie wandeling met voldoende afwisseling in de landachappen. Voor midden Nederland een behoorlijk glooiend landschap. De bewegwijzering was prima. Leuk dat de wandeling langs “Ijs van Co” loopt. Heerlijk ijsje daar gegeten. Volgens mij klopt de opgegeven afstand van 12 km weldegelijk.

 126. Net terug van deze heerlijke wandeling en besloten dat dit pad in de top 3 kan/moet. Wat een prachtig pad. Erg afwisselend en goed aangegeven. Ook voldoende horeca onderweg. Woon dicht bij Hoenderloo en heb nooit geweten hoe mooi die omgeving daar eigenlijk is. Dankzij dit pad dus ontdekt. Waarvoor dank 🙂
  Het asfalt onderweg is te verwaarlozen. Het lange gedeelte waarover steeds gesproken wordt is geen naar stuk ( is onze mening)
  Kortom, een TOP pad en een echte aanrader.
  Hartelijk dank.

 127. Mooie wandeling met veel variatie. Inderdaad jammer van de Weikamperweg. Dat zou toch wel anders moeten kunnen denken wij. Afgezien daarvan vermoeden wij dat het pad zeker 15 km lang is. In plaats van de aangegeven 12.

 128. Dit pad doet geen recht aan de mooie natuur rondom Hoenderloo. Waarom heet dit een klompenpad? Heel veel asfalt op terrein van Hoenderloo Groep, de Krimweg, Elisabetheweg en die vreselijke Weikamperweg. Is toch wel iets beters te verzinnen? Alleen gedeelte van “Himalaya” is zeer de moeite waard. jammer, gemiste kans.

 129. Hallo is er iets veranderd aan het plaggenstekerspad ? ik meende toch echt dat er op deze route honden Mits aangelijnd toegestaan waren en nu had ik voor Woensdag een wandeling gepland maar om gezondheids redenen kan ik niet alleen en gaat er iemand mee met een hond maar als honden toch niet mogen moet ik ook thuis blijven dat zou toch heel jammer zijn ik heb de opening in i Ede ook a;l moeten missen dus als iemand eeen alternative route weet GRAAG

 130. Wij hebben dit pad vandaag gelopen we mogen wel zeggen dit is een super pad !!!!
  zeer goed aangegeven en heel div wij hebben al heel veel paden gelopen als we deze een cijfer moeten geven dan word het toch zeker een acht goed gedaan hoor !!!!

 131. De omgeving is veel te mooi om juist deze route te lopen.
  Erg weinig vrije natuur, helemaal geen veld of weide of andersinds ‘klompachtig’ terrein.
  Kilometers langs hekwerk, over vakantieparken, jeugdinstellingsterrein, door het, niet zo pittoresque, dorp, paar keer een drukke weg over steken, over de plaatselijke hondenlosloopplaats.
  En een piepklein beetje ‘vrije’ natuur. Terwijl daar zo vreselijk veel van aanwezig is in de omgeving.
  Wel veel horeca, maar daar kom ik niet voor. Klompenpaden zijn toch voor wandelaars, niet voor de plaatselijke ondernemers……?

 132. Complimenten voor de uitzetters van dit pad.
  We hebben geen bordje gemist.
  Het was een zeer warme oktoberdag en zo genoten !! Top temperatuur en dan alles in herfstkleuren.
  Heel veel afwisselend gebied vol met verrassingen.
  Aan het einde van de mooie wandeling een heerlijke koele pint in de schaduw op terras.
  Jee wat was het daar druk.
  Aanrader !!! ………Het klompenpad dan he….!!!

  Vriendelijke groeten 2 dankbare wandelaars

 133. Het mooie najaarsweer en een lekkere kop koffie vooraf bij De Krim hielpen vandaag zeker mee om deze wandeling te laten slagen. Een leuke afwisselende tocht, in zowel de hoogte van het land als in het uitzicht over haar akkers, heidevelden en bomenlanen. Na afloop kwamen wij weer bij het restaurant De Krim uit en hebben nog een heerlijke lunch daar genoten op het terras. Wat is de Veluwe en omstreken toch een mooi rustgevend gebied. Ook al woon je in een kalm dorpje in het westen des lands, het kan de ruimte en rust van het oosten nooit evenaren.
  Wij komen terug voor nog meer wandelgenot.

 134. Leuk afwisselend klompenpad rondom en door Hoenderloo. Meest verrassend vond ik het prachtige heuvelachtige natuurgebied Schenkenshul dat mij niet bekend was. Er is daar wel enorm veel achterstallig onderhoud, gezien de hoeveelheid vogelkers en pijpestrootje op de “hei”

 135. Vandaag genoten van dit prachtige plaggestekerspad. Klompenpaden zijn meestal goed bewegwijzerd, maar deze is helemaal top. Hulde aan de mensen die dit gemaakt hebben en bijhouden!
  Route is zeer afwisseld en verrassend. Onderweg kom je ook een houten geraamte van een nagebouwde plaggenhut tegen. Snap je niet dat ze daar in moesten leven….
  Ga deze zeker nog een keer lopen in omgekeerde richting. Dan ervaar je alles toch net effe weer anders.
  Veel wandelplezier aan allen die dit lezen!

 136. Een schitterend pad. Ik houd ontzettend van de natuur woon 55 jaar in omgeving maar heb nu delen van het landschap gezien die ik nooit gezien heb en waarvan ik ook het bestaan niet af wist.

 137. Vandaag het plaggenstekerspad rondom Hoenderloo gelopen. Begonnen bij de ingang van het park “de Hoge Veluwe”, richting Otterlose weg. Heerlijk wandelweer. De bewegwijzering is goed. Veel rustige weggetjes, enkele keer een wat drukkere asfaltweg. Over een bungalowpark en 2 campings. Bos, heide, langs maisveld, veel afwisseling. Meer over Hoenderloo leren kennen door de informatieborden langs de route. Met oude foto’s erop en een kort stukje tekst. Veel eekhoorntjes en vogels gespot onderweg. Kortom een echte wandelaanrader.

 138. Aan kwaliteit ontbreekt het absoluut niet op het Plaggenstekerspad. Vandaag later op de dag dit pad gewandeld. Nagenoeg windstil, heerlijk temperatuurtje, een zonnetje en mijn tijd genomen, GENIETEN!
  Klompen aan en gaan. Ik ben dan niet zo bezig met het naampje (klompenpad). Het gaat mij meer om het nieuwe avontuur met een kiekkast die zit te popelen. Deze keer in de prachtige omgeving van Hoenderloo. Het staat hierboven onder Plaggenstekerspad aangegeven wat er zoal allemaal te beleven is. Het klopt als een bus. Hooguit kan o.a. worden toegevoegd.:) Dit pad ga ik zeker weer lopen.
  De bewegwijzering was ook hier perfect, de hele route was in orde. Top, klasse mensen en weer reuze bedankt voor deze ervaring. Op naar het volgende pad en dat wordt het Vreepad. Ik kijk er nu al naar uit.
  Kanpai.

 139. Mooie wandeling en goed bewegwijzerd. Afwisselend tussen de weilanden door, door het bos en dan weer langs bijzondere plekken in het dorp. Fijn dat dit 99ste pad er is. We gaan het zeker nog een keer lopen.

 140. Mooi pad, maar meer een dorpspad. Route gaat meer door de dorpsrand en minder door agrarisch gebied. Dus de echte liefhebbers van agrarisch gebied zullen hier minder aan hun trekken komen. Verder soms wat druk met bewoners en toeristen. Maar toch, een fraaie wandeling vol met cultuurhistorie en mooie dorpsverhalen.

 141. Mocht je wandelen om in de weilanden te wandelen, dan is dit niet zo’n goed pad. Mocht je wandelen omdat je veel afwisseling wil zien, dan is dit pad geweldig. Genoeg plek om te stoppen tussendoor, veel horeca en de bospaden zijn gewoon mooi. Wat mij betreft mogen er meer soortgelijke klompenpaden komen.

 142. Vandaag (1 augustus) het plaggenstekerspad gelopen. Een prachtige afwisselende wandeling met bos, heide en stuifzand en inderdaad weinig weiland. Maar dat maakt het zeker niet minder mooi. De info over DHG onderweg erg leuk maar ook omdat we uit de buurt komen interessante weetjes. Goed aangegeven en foutloos kunnen lopen zonder de app te hoeven raadplegen. Weer een mooie wandeling, top!

 143. Leuke wandeling maar veel huizen en campings. Het heide stuk is mooi. Wij zijn gestart bij hotel Buitenlust. Is logischer (voor velen) denk ik.

 144. Ook ik kan me prima vinden in de reactie van Greetje (26 mei). Het is een mooie wandeling, maar in mijn optiek geen Klompenpad zoals de andere die ik ken, waarbij je boerenland doorkruist en allerlei “bijzondere” paadjes bewandelt. Dit is een wandeling die voor een groot deel ook in andere wandelgidsen te vinden is.

 145. Wij hebben vandaag dit klompenpad gelopen. Prachtig en inderdaad kun je soms niet zonder teerwegen om van het ene mooie stuk over te gaan in het andere.
  we hebben wel een opmerking: we misten een bordje bij de “Hoenderlo Groep” richting de “Ottohoeve”. (bij rotonde met dikke stenen).
  Verder was het genieten!!

 146. Ik ben het wel eens met greetje (26 mei),dit pad gaat teveel over bospaden (misschien wel 70% hier),en ook nog door een stukje woonwijk en door vakantieparken (?).klompenpaden gaan door agrarisch gebied (boerenland,cultuurerfgoed),lees het stukje op deze site. Dit pad maakt dat alleen waar achter de heldringkerk,en nog een paar andere stukjes maar veel te weinig.de omgeving van Hoenderloo is voornamelijk bos en daarom zou dit pad beter het bosarbeiderspad genoemd kunnen worden. excuses voor de kritische noot.

 147. Sorry Greetje, maar je hebt niet helemaal gelijk, ik vond het een mooie wandeling en soms kun je niet zonder teerwegen, om naar een ander mooi gebied te gaan en dit keer was het de moeite waard. De uitzetters hebben soms geen andere keus, om de afstand van deze tocht niet te lang te maken, men moet ook rekening houden met mensen die niet zo’n lange afstand kunnen lopen. Met de meeste klompenpaden is het geven en nemen, de ene heeft meer teerwegen, de andere slechte modder en of lang gras paden, maar over het algemeen zijn ze op hun eigen manier zeer de moeite waard om te wandelen ( ben een 4daagse loper, en heb inmiddels 14 klompenpaden gewandeld ) en neem altijd wat te eten en drinken mee, over het algemeen staan er bankjes genoeg. GR. THEO.

 148. Op deze zomerse dag gekozen voor een wandeling door overwegend bos.
  De wandeling heb ik voor de 2e keer gelopen, nu met een ander wandelmaatje.
  Vanaf de Krim zijn we rechtsom gegaan om zo voor de echte hitte over de heide te zijn geweest. De wandeling is prachtig. Genoten van de diverse bloemen, planten, bomen, vogels (veel vlaamse gaaien, houtduiven en merels), konijnen, vlinders en allerlei vee in de weilanden.
  De wandeling is goed aangegeven. Een enkel bordje is wat moeilijk te zien vanwege begroeiing en Bijdaan Imkerij is niet duidelijk welke kant je op moet, maar dat wist ik nog van de vorige keer.
  Met ons waren meer wandelaars onderweg en ook allerlei soorten 2-wielers kwamen voorbij.
  Genieten op de Veluwe!!

 149. wij hebben in de hele vroege ochtend (4 JUNI 2017) deze pad gelopen
  wat is die pad prachtig dit was onze 63 pad
  alles staat goed aangegeven
  makers van deze pad dank je wel het was geweldig
  wij hebben er van genoten

 150. ’n mooie wandeling in dat gebied. Na het jongensdorp Hoenderloo is ’n lang recht stuk voorzien van asfalt en dat vind ik ’n beetje jammer. Dit gedeelte lijkt me niet echt ’n klompenpad. Het zal voor de vrijwilligers niet anders hebben gekund. Later als men over de heide loopt met prachtige vergezichten dan vergeet men snel het asfalt. Overigens dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt om het mooie buitengebied van Hoenderloo te voorzien van paaltjes met een klompje én pijltje. Chapeau!

 151. Maandag 22 mei 2017 liep ik bij mooi warm weer, het pas geopende Plaggenstekerspad.
  Om u alvast een indruk te geven en/of sommige kritische opmerkingen terecht zijn, zie onderstaande Link.
  en oordeel zelf. Gaat het u om het wandelen op zich Klompenpad of niet? Wens ik u alvast een mooie wandeling.
  Ook uw mening wordt vast zeer op prijs gesteld in het Gastenboek
  http://doordezoeker.vmblogs.nl/2017/05/28/plaggenstekerspad-12-km/

 152. Heerlijk gewandeld, mooi weer maar… dit is geen klompenpad: veel asfalt, erg lange stukken dwars over campings en bungalowparken. Nergens ‘ twee klompjes breed’ . We kunnen wel 300 klompenpaden openen, maar ik zie liever kwaliteit dan kwantiteit. Zou graag willen weten of mensen, die net als ik, bijna alle klompenpaden hebben bewandeld, deze mening delen!

 153. Beste Paulien en Anita,

  Bedankt voor jullie reactie op het Plaggenstekerspad. Leuk om te lezen dat jullie de wandeling prachtig vonden!
  Erg vervelend dat jullie loslopende honden op de route zijn tegengekomen, en zelfs zijn gebeten. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn en erg goed dat jullie de eigenaresse hierop hebben aangesproken, om dit in het vervolg te voorkomen.

  Met vriendelijke groet, Saskia Bemer

 154. Ook vandaag 9 uur begonnen bij Landal de Miggelenberg, en ben linksom begonnen. Goede wegen en paden en geen last van honden gehad, met prima weer. Ook hadden er inderdaad meer bordjes mogen staan ( de aanwijzing rechtdoor ) ik ben wel bekend in deze contrijen maar een vreemde kan er moeite mee hebben, toch blijft het altijd opletten !. Verder alle lof voor de uitzetters, route goed verzorgd en mooie omgeving met leuke paadjes. Was om 11.50 terug bij de auto en heb genoten van deze 15e klompentocht van mij.

 155. Vandaag was het weer uitstekend om een heerlijke wandeling te maken!
  We zijn gestart bij Activiteiten Restaurant de Krim. Je kunt daar je auto goed parkeren. De route hebben we rechtsom gelopen. Door de bossen, over de heide, prachtige vergezichten en af en toe een stukje asfalt (waar over het algemeen weinig verkeer te vinden was).
  De natuur is op dit moment prachtig en fris. Veel dieren lopen buiten in het weiland en daarnaast lieten verschillende vogels zich horen en zien (eksters, merels, duiven, vlaamse gaai, specht, roodborstje en diverse vinken).
  Echt een prachtige wandeling! Goed te volgen met de bordjes. Af en toe zou er eentje meer bij kunnen…en de app werkt ook goed. Veel informatie op de app over de omgeving en ook onderweg. De route is idd 12 km volgens de stappenteller.

  Nu hebben we al veel klompenpaden gelopen, maar deze zal ons goed bijblijven.
  Wat ook te lezen is in een ander bericht, hebben ook wij last gehad van honden. Op de Weikamperweg liepen 2 honden los en er was geen baasje te zien. We lopen door met het idee dat ze wel vaker los lopen…..helaas vond toch een van de honden het nodig om zijn tanden in een been te zetten…
  Er was een bereidwillige buurvrouw die ons in contact liet komen met de eigenaresse, zodat we haar er op aan hebben kunnen spreken. In de hoop dat velen na ons dit prachtige pad veilig kunnen bewandelen!

 156. Vanmorgen het plaggenstekerspad gelopen. Gewoon de klompenbordjes gevolgd en een uitgeprint kaartje op zak voor de zekerheid. Ik heb 1 bordje gemist en heb hierdoor ca. 300 meter extra gelopen. Desondanks heb ik volgens mijn gps horloge slechts 10,6 km gelopen i.p.v. de beloofde 12. Een paar stukjes weg op de route zijn jammer, maar waarschijnlijk onvermijdbaar; verder een mooie route.

 157. Vandaag het Plaggestekerspad in Hoenderloo gelopen, we hadden de route ook via de Ap gedownload, maar deze kwam niet overeen met de bordjes die langs de weg stonden.
  De route zelf was prachtig en heerlijk om te lopen.

 158. Mooie route, goed aangegeven.
  Omdat op dit pad honden zijn toegestaan, aangelijnd wel te verstaan, hadden wij ook onze netjes aangelijnde hond meegebracht.
  Na door de 5e loslopende hond te zijn lastiggevallen waren we het behoorlijk beu.
  Jammer, want de route is prachtig.

 159. Afgelopen zondag onder ideale wandelweer het nieuwe klompenpad gelopen Gefeliciteerd vrijwilligers met dit zeer afwisselend pad . Was goede bewegwijzering met de klompjes daar lopen wij altijd op.maar wel de folder voor de informatie. We zijn weer een klompenpad rijker.Fam .Nieuwenhuis.

 160. Proficiat aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt,,,, wat een mooie route.
  Weinig verharde wegen, veel bos en goed aangegeven.
  Het was ook een dag met mooi wandelweer, maar als wij (mijn vrouw en ik) een cijfer moet geven van 1 t/m 10 dan is deze voor ons een dikke 9. de gehele 12 km. prachtig.
  Ook weinig last van overig verkeer.

  Fam. F. Blom.

 161. Proficiat aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt,,,, wat een mooie route.
  Weinig verharde wegen, veel bos en goed aangegeven.
  Het was ook een dag met mooi wandelweer, maar als wij (mijn vrouw en ik) een cijfer moet geven van 1 t/m 10 dan is deze voor ons een dikke 9. de gehele 12 km. prachtig.

  Fam. F. Blom.

 162. Beste Anita,

  Bedankt voor de complimenten, ik zal jouw complimenten samen met de opmerkingen omtrent de markering doorgeven aan de vrijwilligersgroep in het gebied die regelmatig de route controleert.

  Vriendelijke groet,

  Saskia Bemer

 163. Vandaag het nieuwe Plaggenstekerspad gelopen. Een regelrechte aanrader. Geweldig pad, complimenten aan de routemakers voor de leuke afwisseling.

  Het was soms wel even puzzelen en zoeken naar de markeringen. Op twee punten heb ik echt even moeten zoeken. 1) Op het bungalowpark van Landal waar je met een scherpe bocht naar links moet staat niks. Daar heb je namelijk de neiging om alle andere markeringen te volgen en rechtsaf het hek door te gaan. 2) Als je door het hek komt direct naast het gebouwtje van de ingang van de Hoge Veluwe en dan naar de parkeerplaats lijkt te lopen, daar zouden wat extra markeringen op zijn plek zijn. Vanaf die kant zie je namelijk niet dat er ook nog een wandelpad naast ligt wat je dus in moet. Met de app erbij was het snel helder.
  Lees, kijk mee en geniet op http://anita0407.waarbenjij.nu/reisverslag/4978004/2017-0514-kp-plaggenstekerspad
  voor het hele verslag van mijn tocht.

 164. Vandaag het nieuwe klompenpad gelopen. Wat een mooi pad, niet een echt klompenpad. Je hebt niet te maken met overstapjes naar weilanden. Wel veel bospaden en weinig verharde paden. Onderweg een schaapherder die met zijn kudde aan het trainen was. Kortom een echte aanrader dit pad. Mijn complimenten, ga zo door met het ontwikkelen van klompenpaden.

 165. Vanmorgen dit nieuwe pad gelopen met mijn dochter. Prachtig pad, van alles wat, alleen niet door weilanden gelopen, maar dat is vaker het geval, vooral op de Veluwe. Dus toch meer een prachtige boswandeling dan een klompenpad.
  Dit pad hebben wij helemaal gelopen op de bordjes en geen enkele keer verkeerd gelopen. Bravo!
  Ruime parkeermogelijkheid en lekkere koffie bij De Krim.

 166. Met mijn vader van 80 dit nieuwe pad gelopen. Afwisselend! Je loopt door de dorpskern, door het bos, langs landbouwakkers, over campings en over de heide. Prachtig. Bij zicht op de Heldringkerk gaat het LAW rechtsaf, dus even twijfel of het klompenpad ook langs het kerkje zou gaan. Niet dus. Waarschijnlijk een klompje gemist. Zou op een lantaarnpaal staan hoorden we later. Even verder rechtdoor in het dorp de weg oversteken, maar niet het pad pakken naar het poortgebouw van Landgoed Deelerwoud, maar schuin rechts het pad nemen richting ingang Park de Hoge Veluwe.
  Hebben genoten van de mooie omgeving!

 167. Hallo op deze site staat : Honden niet toegelaten op de app staat dat dit op deze route wel mag zou u dat voor de honden bezitters willen aanpassen ?

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.