Posterpad

Wandelen over landgoederen, schouwpaden en oude agrarische gronden in het prachtige buitengebied van Posterenk. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Posterpad (12 km).

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 8 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Wilpermolen, Molenallee 12 in Posterenk.

Opstappunt: Hof van Bussloo, Breuninkhofweg 7 in Voorst.

Openbaar vervoer: Bushalte Molenallee in Wilp.

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Posterpad combineren met het Fliertpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag dit prachtige pad mogen lopen. Wij hebben hem linksom gelopen. Het pad is goed begaan ondanks de vele regen van afgelopen periode alleen het eerste stukje van het noordelijke deel als je onder de snelweg doorkomt kan je zwemmen maar 50 m doorlopen op het fietspad dan links aanhouden en pak je de route weer op. Route is goed aangegeven en alle vrijwilligers en grondeigenaren bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt. Van de 86 klompenpaden die we hebben gelopen komt deze in onze top 10.

 2. Beste wandelaars, ons Posterpad is vanaf nu weer helemaal volgens de oorspronkelijke route beloopbaar! Alle tijdelijke (omleiding) bordjes en stickers zijn verwijderd.
  Wij wensen iedereen een fijne wandeling, houd er echter rekening mee, dat sommige paden nog wat modderig kunnen zijn vanwege de vele regenval. Tot in Posterenk.

 3. Een heel mooie en zeer gevarieerde route. We hebben het hele pad gelopen met de app en de uitgeprinte route. Wat ons betreft mogen de omleidingen worden geschrapt. Vooral de noordelijke ring was erg mooi. Bij Groot Noordijk was het wel modderig, maar we zijn er langs gekomen.

 4. Beste heer van den Brandhof, allereerst jammer dat de volledige route u is tegengevallen, deels vanwege de (in uw beleving) slechte ervaring mbt de bewegwijzering en het verknolde landschap??
  De bewegwijzering is inderdaad nog wel een dingetje omdat de werkzaamheden van Heijmans A1 en het viaduct nog steeds niet volledig zijn afgerond. Iets wat wij geen invloed op hebben. De bordjes en het plaatsen ervan, is iet wat centraal wordt aangestuurd via het route bureau. Omdat Klompenpaden deel (gaan) uitmaken van een groter wandelnetwerk (deels nog in ontwikkeling) zijn al wel de bordjes volgende keuzepunt aangebracht, dit ook weer door het route bureau.
  Wat betreft de onderhoudsstaat van het klompenpad; op sommige stukjes is de beloopbaarheid sterk afhankelijk van weersinvloeden, qua onderhoud doen we als onderhoudsgroep in ieder geval, erg ons best om het Posterpad in (top) conditie te houden. Kom gerust later nog eens terug, hoe dan ook, veel wandelplezier gewenst.

 5. Vorig jaar verplicht de verkorte route gelopen, vandaag de hele route.
  Dat viel me erg tegen. Erg rommelig overal, slechte bewegwijzering.
  Ben het eens met M C Fels, verknolde landschap (ik kende het woord niet).
  Ik ben het ook eens met de recensie van Richard Bruggemans. De Veluwebordjes ben ik al eerder tegengekomen. Als een pijl naar rechts wijst, waarom moet er dan op elk bordje ook nog staan: volgende keuzepunt? Is dat niet dubbel? Een pijl zegt toch genoeg? Geen vooruitgang dus met deze toekomstige bordjes.
  Je kunt m.i. het beste helemaal om de recreatieplas lopen en eventueel de verkorte route van dit pad erbij, dan heb je ongeveer 16 km.
  In vergelijking met andere paden is dit volledige pad mij erg tegengevallen.

 6. Vandaag dit Klompenpad in z’n geheel gelopen, dus die melding kan wel weg 😉
  Prachtig pad, loop vooral ook de lus na de melding ’tijdelijke omleiding’ want je kan hier gewoon heen! Paar dingetjes, er zat een zwarte sticker over de bewegwijzering voor recreatiegebied Bussloo. Deze heb ik eraf gehaald maar er zit nog wat op dus wellicht dat de vrijwillgers dit nog verder kunnen verwijderen. En nabij de Indische tuin staat ‘route verkorten’, verder geen andere opties dus dit maar gevolgd. Echter kun je vlakbij de molen weer kiezen om verder te gaan, richting die ‘lus’. Uiteindelijk dus helemaal gelopen. Verrassend was de horeca-gelegenheid op recreatiegebied Bussloo, je waant je in strandsferen! Heb er heerlijk op een loungebank gezeten en verse muntthee en salade op 🙂

 7. Inderdaad, de hele route is momenteel weer beloopbaar, maar de werkzaamheden van heymans zijn nog niet afgerond. Nabij de op en afritten A1 Fliertweg worden nog 2 Ovatondes aangelegd, we weten nog niet precies wanneer de werkzaamheden hiervoor beginnen en wat daar van de impact is op de fiets / wandelroute? Mocht er binnenkort meer informatie zijn dan laten we dit zeker weten. Dank voor uw opmerking. Namens Theo van Schaik en Wim Broekhof Posterpad.

 8. Is het posterpad nu helemaal begaanbaar. Op de app staat geen melding maar als ik via de website kijk zeggen ze dat deze noordelijke lus nog niet kan ?

 9. Op 17 april hebben wij het hele Posterpad kunnen lopen.
  Het is een mooie pad met veel afwisseling in het landschap.

 10. De route aanpassing van het Posterpad blijft nog even van kracht. De werkzaamheden van Heijmans bij het viaduct (Noordelijke route nabij Fliertweg) zijn wat achterop geraakt. We hebben nog geen definitieve datum wanneer deze route weer volledig beloopbaar is. We houden u op de hoogte.

 11. Is de omleiding na morgen niet meer nodig? Tot en met 10 Maart staat er officieel.

 12. Ook het Posterpad is getroffen door de storm, het deel achterlangs de grote Noordijk is door een omgevallen boom tijdelijk niet beloopbaar. Nadere bericht volgt.

 13. Vandaag het Posterpad gelopen. I.v.m. werkzaamheden verplicht de verkorte route gelopen (omleiding). Pad is 11 km, nu dus nog minder. Maar het was voor mij een verrassing. Een mooi pad met in deze verkorte route de “indo garden”, een prachtige tuin.
  Bij de verharde delen (30%, dat is echt niet veel) zijn prachtige huizen te zien, het is hier stil en wonderschoon allemaal.
  Ga na maart volgend jaar zeker nog een paar keer de hele route lopen.
  Gewoon om de plas heenlopen (ongeveer 8 km) is ook mooi. Kan ook verkort via een brug.
  Bussloo is een prachtig schoon en groot zwem/recreatiegebied. Wij komen er al jaren.
  Gevonden: een hemd maat L. Ligt op de verkorte route vanaf knibbelallee ongeveer 100 of 200 meter de verkorte route op. Tegen de klok ingelopen.

 14. Op 8 juni dit afwisselende goed te bewandelen klompenpad gelopen (mijn 126e). Bijzonder hoe het recreatiegebied Bussloo zoveel mooie natuur kan herbergen. Bijzonder ook hoe je zo dicht langs de snelweg zoveel planten en dieren kunt aantreffen. Er zit natuurlijk ook een duidelijk verband tussen het recreatiegebied, de snelweg en de natuur. Wij hebben weer genoten van dit goed onderhouden pad, bedankt vrijwilligers en SLG.

 15. Vandaag een fantastische wandeling gehad in de stedendriehoek.
  Bewegwijzering meer dan prima, onderhoud paden super, wandelen over privé terrein ongekend.
  Ontzettend veel vlinders en insecten gezien geweldig dat er zoveel berm fauna is in dit gebied ( chapeau gemeente)
  echt stroken van wel 4 meter breed gezien.
  Het geluid van de Leeuwerik en zwaluwen kwam boven de A1 uit dus geen reden tot klagen voor mij.
  Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet

  mvg Richard

 16. 29 mei 2023: Vandaag genoten van het prachtige pad. Een zonovergoten dag en dus prachtig wandelweer. Veel klompenpadwandelaars ontmoet. Wij hebben ook een in hoogte verstelbare wandelstok gevonden. Dus als iemand die kwijt is….laat het via deze site even weten en zet je telefoonnummer erbij, dan nemen we contact op om te kijken of wij hem hebben.

 17. Vandaag 29/5/2023 dit pad gewandeld. Bij Pampus gestart met de klok mee, bij oplopen Landgoed Noordijk. Miste ik een bordje. Linksaf staat er maar dan direct rechts smal pad op staat nergens. Ook het rondje op landgoed wat verwarrend, en even verkeerd gelopen. Verder echt wel een mooi pad. En mooie stukken langs Bussloo. Zeker kun je de wegen horen maar waar in NL niet. Ik vond het echt wel een goed Klompenpad. Vrijwilligers dankjewel

 18. Vandaag 20mei 2023 dit pad gelopen. Ik heb genoten. Geen last gehad van het verkeer.

 19. De vrijwilligers hebben hun best gedaan op dit pad, en er het beste ervan weten te maken. Maar van dit verknolde landschap is in onze ogen niet echt meer iets te maken. De hele wandeling wordt overschaduwd door de snelweg, maar ook andere wegen in de omgeving. Je hoort niet alleen voortdurend verkeer, maar je ziet ook regelmatig van die linten vrachtwagens door het landschap gaan. En vliegveld Teuge was ook opdringerig aanwezig met z’n laagvliegers.

 20. 10 mei2023. Pad gelopen met de klok mee. Bij Bussloo recreatiegebied duikteam van brandweer aan het oefenen en een zwaan op een nest met een aantal eieren en druk bezig zijn nest aan het fatsoeneren. Veel struiken en planten staan nu in bloei. Heel mooi. Waaronder duivenkervel en vogelmelk. Mooi weer en een aantal mensen gesproken die het pad ook aan het wandelen waren. Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet en vele werk.

 21. Vandaag dit pad gelopen,ook wij kwamen niet aan de 12 km(11,1), maar wat een mooi pad weer! Eerst stuk onder snelweg door gelopen en laatste stuk rondje Bussloo.Weinig asfalt,veel mooie onverharde paden,sommige stukjes drassig,maar goed te doen.Ook de bewegwijzering klopte prima,mooie nieuwe bordjes overal.Wij raden dit pad echt aan,een mooie wandeling!

 22. Weer geïnspireerd door de blog van wandelgoeroe Steven.
  Hebben we vandaag het onlangs geopende Posterpad gelopen.
  En wat is wandelend Nederland weer verrijkt met dit prachtige veelzijdige klompenpad.
  Het lijkt wel of de klompenpaden steeds mooier worden.
  Heel goed uitgezet en goed verzorgd,komt misschien dat alles nog nieuw is.
  We hebben hem met de klok meegelopen, en in tegenstelling van anderen zonder problemen op de bordjes gelopen.
  We hebben in de tachtig klompenpaden gelopen, maar deze staat hoog genoteerd op ons lijstje.
  Dank!! Vrijwilligers en grondeigenaren.

 23. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen, en volop genoten.
  Veel verschillende landschappen: langs het recreatiegebied, de bospaden over de landgoederen en de paadjes langs de weilanden. Ook duidelijk aangegeven.
  Dank aan de vrijwilligers! Onze wandel app gaf echter maar 10.7 km aan ipv 12!

 24. Bedankt, vrijwilligers en landeigenaren die die nieuwe pad mogelijk hebben gemaakt. Het was weer een waar genoegen. Beetje modderig af en toe, en natte voeten gekregen in het soms hoge (natte) gras, maar dat heeft de (loop) pret er niet minder op gemaakt. Ik kom nog een keer terug als het niet zo mistig is.

 25. Nu hoef ik niet altijd met mijn grote neus haantje de voorste te zijn, maar vanuit mijn familiegeschiedenis vond ik het heel fijn om dit nieuwe pad op Bevrijdingsdag te lopen. Waarom? Zie ook mijn blog https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2023/05/05/het-posterpad-begon-bij-moeders-op-de-schoorsteenmantel/
  Voor meer foto’s verwijs ik naar Instagram titiissprakeloos

  Dank vrijwilligers, een prettige wandeling heb ik gehad vandaag, maar ik kom terug, het regende te hard om de laatste lus rond Bussloo ontspannen te lopen, maar tot aan de regen genoten.

 26. Beste Richard Bruggeman,

  Deze route is opgenomen in het wandelnetwerk Veluwe en heeft de daarbij behorende bewegwijzering. Dit soort type bewegwijzering zult u de komende jaren meer gaan tegen komen op de Veluwe.

  Vriendelijke groet,

  Andrea Pijnappels
  Team Klompenpaden Beheer

 27. De vrijwilligers hebben er weer een mooie afwisselende route van gemaakt, waarvoor dank. In de beschrijving mis ik aandacht voor de voormalige boerderij kerk (Bethelkapel) uit 1893 aan de Grotenhuisweg nr 13 met daarachter een mooi dorps speelterrein. Qua routering viel me op dat nu overal met het extra blauwe richting bordje volgend keuzepunt wordt bewegwijzerd. Dit is echt overdone! Vooral omdat er geen volgende keuzepunten in de klompenroute zijn. ( de bewegwijzering is nu te gelikt gemaakt) Het zou wel van toepassing kunnen zijn bij nadering verkorte route, alwaar dan een bordje keuzepunt moet staan.

 28. Vandaag het Posterpad gelopen. Een mooi pad, met name de omgeving van Busloo en het landgoed Noordijk.
  Voor wat betreft de route over dit landgoed onderschrijf ik de opmerking van Bert (25 april jl.), ergens klopt het daar niet helemaal met de bordjes en de app.
  Op een bordje staan twee pijlen, rechtdoor en links aanhouden, je moet op dit punt rechtdoor, richting de H.W.Iordensweg.
  Fam. van den Hoorn

 29. Het Posterpad rond Posterenk in de gemeente Voorst is een klompenpad van 12 kilometer lang. Het pad gaat dwars door Posterenk, rondom de recreatieplas Bussloo en het buitengebied rond Posterenk en de A1.
  video: https://youtu.be/4YemxmTw1t0

 30. Beste wandelaars, het kan kloppen dat het parkeren direct nabij de molen wat lastig is. U kunt dit oplossen door het iets verderop te proberen, maar nog beter is het om de auto te parkeren op de carpool plaats, nabij de A1 of bij Jeugdsoos Pampus. De route loopt er direct langs dus deze pikt u zo weer op!
  Ook de andere opmerkingen die zijn gemaakt nemen we graag ter harte en gaan we mee aan de slag. Bedankt voor uw reacties en nog veel wandelplezier

 31. 30 april 2023 wandeling nr. 101. Parkeren bij de molen idd lastig. Carpoolplek is betere optie en ligt aan de route. De snelweg onderdoor liepen we langs een paar poeltjes. Bij de eerste poel was het te nat om door te lopen. We zijn teruggelopen en hebben de wandeling bij de tweede poel weer opgepakt (fietspad is goed alternatief). Genoten van de vogels daar. Daarop volgde een ietwat drassig weiland. We ontmoetten daar de Hiking dutchman. Erg leuk om hem te ontmoeten. Verder gewandeld over landgoed Noordijk en terug de snelweg onderdoor op weg richting Bussloo (leuke pauzeplek). Veel vrolijke honden gezien (geen poep gelukkig) en velden vol paardenbloemen en ooievaars in de lucht. Heerlijk deze tijd van het jaar.
  Het is op een mooie dag een lekkere wandeling. Ik wil het graag 3 sterren geven.
  Opmerking…Het systeem staat automatisch op 4 sterren en blijft het op 4 sterren houden, wat ik ook probeer om het te veranderen naar 3 sterren.

 32. 30 april het pad gelopen.
  Mooie nieuwe route. Dank jullie wel!
  Paar opmerkingen:
  1. De markering van de westelijke lus op noorddijk is lastig te volgen.
  2. LET OP: De moutainbikers verkennen ook dit pad op Noorddijk. Is niet een wenselijk combinatie. Mensen gesproken en gelukkig begrip.
  3. Het gedeelte bij de afritten A1 loopt via fietspad. Gevaarlijk! Ten zuiden van A1 kan makkelijk in de berm een vrijliggende wandelpad gerealiseerd worden.
  4. Het stuk over de Kneuterstraat is gevaarlijk. Uitwijkende fietsers die dan weer automobilisten tegenkomen!
  5. Fietsparkeren bij de molen, geen voorzieningen. En er stond een enorme rij auto’s langs de weg!
  Het was die dag druk met wandelaars op het pad.

 33. Zo ontzettend jammer dat door dit mooie wandelpad met gewone wandelingen met mijn hond ineens niet meer mogen! Ik wil niet over boeren erven of weiden lopen, maar wel over de Pasen waar ik al jaren loop, maar huppa gewoon overal verboden voor honden. Gebeurt steeds bij de klompenpaden . Ik vind dit echt niet leuk!!!

 34. Vanmorgen liepen we met 9 personen het prachtige Posterpad. We hebben er allemaal van genoten. Alles netjes verzorgd en aangegeven onderweg.
  Mooie bruggetjes, mooie bospaadjes en graspaadjes.
  Bedankt vrijwilligers en grondeigenaren.

 35. Beste Heer Klaasen, fijn dat u het Posterpad en de route aanwijzingen hebt beoordeeld. Het inderdaad zo dat er ook honden lopen langs de randen van Bussloo, maar dit is per 1 mei voorbij! Vanaf dan zijn de honden (tijdelijk gedurende de zomermaanden) niet meer welkom. Veel wandelplezier

 36. Mooi pad, richting aanwijzing prima aangegeven door bordjes op de palen. Zou een goed voorbeeld kunnen zijn voor diverse andere klompenpaden.
  Jammer maar wel logisch dat er bij Busloo zoveel honden loslopen, je loopt over gras het klompenpad, moet telkens uitkijken, dat je niet in de hondenpoep stapt.
  Maar ja, Busloo was er eerder dan het klompenpad.

 37. Dit klompenpad roept bij mij wat gemengde gevoelens op.Zuidelijk deel om het recreatiegebied is wel aardig,maar straks in het hoogseizoen denk ik erg druk.Soms loop je langs een drukke weg (weliswaar korte stukken). Het noordelijke deel vind ik mooier,vooral om landgoed noordijk,maar de lus die je daar loopt is verwarrend aangegeven,en ergens klopt het daar niet helemaal met de bordjes en de app..Een beetje een domper is de verbinding tussen noord en zuid gedeelte,geen leuke weg,onder de A1 (altijd druk met lawaai) door,(2x!) ,en helaas iets te weinig weiland.

 38. Vrijwilligers, gefeliciteerd met jullie prachtige klompenpad.
  Gisteren waren we bij de opening en vandaag direkt maar op pad gegaan!
  Mooie vergezichten, bospaden, bruggetjes en graspaden. We hebben genoten.
  Nog even stil gestaan bij huisje Weltevreden, daar woonden in het verleden onze tante en oom Piepenbroek.
  Fijn, om hier weer rond te lopen.
  Bedankt vrijwilligers en grondeigenaren.

 39. Vanochtend dit leuke en afwisselende pad gelopen. Een goede aanvulling op de bestaande klompenpaden. Vooral de stukken over particulier terrein zijn mooi.

  Dank aan de vrijwilligers en eigenaars die hun grond ter beschikking hebben gesteld.

  Wel heb ik 1 opmerking. Het startpunt is Wilpermolen, Molenallee 12 in Posteren. Ik heb hier geen parkeergelegenheid kunnen ontdekken. Om niet op straat naast het trottoir te parkeren ben ik de route gestart vanaf de carpoolplaats bij de A1

  Voor een uitgebreidere review en foto’s:
  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/posterenk-recreatiegebied-bussloo-landgoed-noordijk-132344069

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.