Reckense Markepad

Ontdek het mooie buitengebied van Rekken. Wandelen langs de rand van Nederland waar de rivier de Berkel slingerend het land binnenstroomt, grensovergang Oldenkotte ooit een serieuze barrière vormde en met heimelijke routes om de autoriteiten te omzeilen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Reckense Markepad (11 km)

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 16 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Café-Restaurant Rotering, Oldenkotseweg 11 in Rekken. Fiets- en Kanoverhuur Ten Brinke, Den Borgweg 20 in Rekken.

Opstappunt: Het opstappaneel staat bij Rekkenseweg 44/46 in Rekken.

Openbaar vervoer: Bushalte Kerkemeijer in Rekken.

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Op 9 mei heb ik deze wandeling gelopen.
  Met uitzondering van een paar “rechte lijnen in het landschap” is dit een fraai klompen pad.
  Bijna geheel onverhard en afwisselend. Wat uitnodigt om verder te lopen en te ontdekken.
  Aanrader!
  Dank aan terreinbeheerders en vrijwilligers.

 2. Vandaag deze ronde gelopen, op een paar natte stukjes prima te doen! Hele mooie ronde, en zeker goed aangegeven. Alleen even goed kijken op de app of je de verlenger of alternatieve wil.
  De verlenger is zeker de moeite waard! Met de zon en de wind erbij een fijne route, maar kan me zeker voorstellen dat het een zware ronde is bij veel regen omdat het bijna volledig onverhard is! Zeker een aanrader

 3. De bordjes zijn heel erg licht van kleur geworden, moeten eigenlijk vernieuwd worden maar de pijltjes op de bordjes zijn goed te zien daarom kom je er wel uit en hulp van de app is altijd fijn.
  Het was op een paar plekken modderig maar wel te doen. Prachtige route al paar keer gelopen eerder, blijft mooi en heerlijk rustig.
  De 11 km route gelopen. Gestart bij Rotering in Oldenkotte daar kun je heel lekker gebak eten met koffie, buiten op het terras maar het bruine cafe is ook een bezichtiging waard vanwege de sfeer.

 4. We hebben dit klompenpad gelopen op 23 februari 2024. De route van 16 km met de klok mee.
  Mooie wandeling met nog steeds veel natte plekken. Met goede wandelschoenen is het goed te doen, alleen het stuk bij de trekpont is nog echt te nat. Je kunt voorlopig beter de alternatieve route nemen.
  Er zijn meerdere plekken met keuzemogelijkheden. Het is daarom handig om over de plattegrond te beschikken.
  In de verlengde route (dus met de klok mee) ontbrak tussen 10 en 9 één keer de markering. Daar moet je rechtsaf.
  In de zomer gaan we hem nog een keer lopen.

 5. Midden februari 2024 gelopen. Een mooi gevarieerd landschap. Zo hier en daar nog erg modderig na de vele regen van de afgelopen periode. Gestart in centrum van Rekken. We hebben de route met de klok mee gelopen . De route begint dan rustig door boerenland, maar wordt steeds mooier. Met als hoogtepunt ( voor ons althans) het laatste stuk langs de mooi meanderende Berkel. Voordeel van “clockwise” lopen is ook dat je op het eind nog de mogelijkheid hebt om de route te verlengen. Wij hebben de korte 11km gelopen.
  Voordeel van starten vanuit Rekken is dat je halverwege in Oldenkotte pal aan de grens een mooie koffiestop hebt bij Rotering.
  Kortom een mooie route waarbij je ook nog veel “wild” kunt zien. Wij zagen 11reeën ! bij elkaar in een weiland, niet ver van de grens.

 6. Afgelopen zondag deze route gelopen, een fantastische route ook met slecht weer goed te doen.
  Complimenten aan de makers en vrijwilligers die dit pad onderhouden.

  Wel een tip. Sommige delen van de route staan slecht aangegeven. bordjes zijn kwijt of niet zichtbaar.
  Ook ligt er na ongeveer 10 km een boom dwars over het pad.

  Verder een aanrader voor iedere wandelaar.

 7. In 2021 dit prachtige pad 2 keer gelopen. In mijn persoonlijke ranglijst op nr 1 gezet. Bij klompenpad heb je een bepaald beeld en dit mooie pad voldeed er voor mij helemaal aan. Inmiddels heb ik 92 verschillende klompenpaden gelopen, de laatste tijd een aantal die ik zelf wat minder vond. Heb ik dan het Reckense Markepad te veel geromantiseerd? Dus reed ik 5 kwartier om de route opnieuw te lopen. Ik liep de hoofdroute tegen de klok in. En hoewel de donkere wolken het een beetje dreigend maakte, was de route weer fantastisch. De informatiebordjes over de Rekkense inrichting vind ik echt een meerwaarde hebben. Het bijzondere kerkhofje heb ik voor het eerst bekeken. De banen Dahlia’s waren ook nieuw. Bij het sportveld stond uitleg erover. Het trekpontje lag weer aan de overkant en is dan een aardige uitdaging als je alleen bent. Kortom het blijft een mooie route. En ik hou hem nog maar even op nummer 1. De routeverlenger ga ik ook nog een keer lopen, als traktatie als ik 100 verschillende klompenpaden heb gelopen. Een fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/
  In het album 2021 staan foto’s van de andere twee keer dat ik het pad gelopen heb.

 8. Top pad
  Vandaag dit pad gelopen, een prachtig afwisselend pad ( verhard, onverhard, gras, zand ) echt een klompenpad. In alle rust en stilte gelopen geen wandelaars tegengekomen. Het trekpontje past goed in de routen
  Het was heerlijk lopen in Berkelland. Na afloop bij café Roterink nog wat gedronken. Complimenten aan de uitzetters van het pad

 9. Top Reckensche Markenpad!!!!

  Vandaag dit klompenpad gelopen, en wat een superpad, wat is het Berkelland toch mooi.
  Dit is voor ons nu een echt klompenpad, struinen door de weilanden, de bosranden, langs de Berkel.
  Ook het pontje past er bij.
  En dan die rust en stilte om ons heen, we hebben geen medekoplopers gezien.
  Het was voor ons een aardig eindje rijden om er te komen, maar zeker de moeite waard.
  Dank aan de grond eigenaren en vrijwilligers.

  Komen er binnenkort nog geen nieuwe klompenpaden bij in deze omgeving?
  We zien er naar uit om terug te komen.

 10. Vandaag dit prachtige pad gelopen,de 16 km,dus met verlengde route.Het is een echt klompenpad,bijna geheel onverhard.We hebben ons geen moment verveeld.Het gedeelte over de Rekkense inrichting was interessant,de informatie langs de route.Leuke paadjes, afwisseling,1e stuk genoeg bankjes,2e stuk(verlenging) wat minder banken.Het trekpontje is goed te zien,was erg leuk om te doen,wel zwaar om hem naar je toe te krijgen,maar dat mocht de pret niet drukken.Al met al, een heel mooi klompenpad,een aanrader!!!
  Hopelijk volgen er nog vele in de Achterhoek!
  Wij zijn echt fan vd klompenpaden,zo leuk!

 11. Rekken telt amper 1300 inwoners, maar er om heen ligt een afwisselend klompenpad. De hoofdroute van het Reckense Markepad bedraagt 11 km, maar vanwege het drukkende warme weer hebben we de routeverlenger (tot 16 km) voor een andere keer bewaard. Dan zien we gelijk wat er achter de maisvelden schuilt. Want hier en daar was het wel een kleine wereld geworden. Op schaduwrijke delen waren grote paddenstoelen, sommigen alweer verschrompeld.
  Voor ons waren de kennismaking met de (geschiedenis van) Rekkense inrichtingen en het deel langs de slingerende Berkel het leukst. Helaas geen ijsvogel gezien. En ja, als het trekpontje aan de overkant ligt, dan zie je hem gauw over het hoofd. Best wel hard werken om deze in beweging te krijgen, alleen daarom al blij dat ik niet alleen was.
  Onderweg zagen we ook dat veel Rekkenaren zich met de voorbereiding van het jaarlijkse bloemencorso bezighielden. In een grote schuur aan de route werd gewerkt aan een van de wagens (een wolvenkop dachten we) en het festiviteitenterrein werd ook opgebouwd. Leuk, zoveel gemeenschapszin.

  Na afloop neergestreken op het terras van café Roterink, het startpunt, waar de prijs-kwaliteit verhouding wel wat uit balans was. Maar ja, je zit bijna letterlijk op de grens, wat ook wel bijzonder is.

 12. Is Roald met het pontje overgestoken? Wij zagen alleen de twee vastliggende platformen, en geen beweegbaar deel.

 13. Gisteren, 25 juli, een deel van het Klompenpad langs de Berkel gewandeld. Hoopten de oversteek met het trekpontje te doen, maar tot onze grote teleurstelling: geen pontje!

 14. Wij hebben vandaag dit klompenpad gelopen.
  Mooie omgeving. Jammer dat veel paden langs de sloten slecht begaanbaar waren door wildgroei van grassen/brandnetels/bramen etc. Ik adviseer om geen korte broek te dragen ook ivm teken.
  Voor het pontje moet je best kracht zetten!
  De bewegwijzering was goed!

 15. Dit was mijn 1ste klompenpad en we vonden deze erg leuk en afwisselend. Ik ga zeker nog meer klompenpaden lopen, heb de smaak te pakken ☺ Erg goed aangegeven; leuke afwisselende route en ook leuk met het pondje. Je kunt evt ook nog kano varen als afsluiter.

 16. 1maart dit pad met ons drieen gelopen!! Prachtig en goed aangegeven klompenpad. Dankzij de gastvrijheid van de
  eigenaar van Roterink mochten we met koffie in het cafe beginnen. Op de terugweg gaf het pontje nog wel de nodige
  problemen. Wij kregen het met ons drieen niet voor elkaar om daar beweging in te krijgen. Maar een paar heren die ons te hulp kwamen, is het toch gelukt. Het was prachtig wandelweer, en bij terugkeer bij Roterink (woensdag gesloten!!) was er een fantastische buur vrouw, die toevallig de plantjes waterde, bereid ons een welverdiend pilsje
  aan te bieden!! Dank hiervoor en dank aan alle vrijwilligers.

 17. Gisteren in een heerlijk zonnetje dit klompenpad gelopen een erg mooi pad met veel afwisseling.
  We hebben al vele klompenpaden gelopen, maar deze hoort zeker bij de mooiere paden.
  Ook café Roterink is een mooi begin en eind van dit pad.

 18. Vandaag dit pad gelopen de verlengde
  route .
  Donders mooi !!!!

  Doen we nog ne keer !!!!

 19. Om in Rekken te komen, moesten we eerst 230 km afleggen.
  Een overnachting was dus wenselijk. Op 29 en 30 oktober het klompen pad gelopen, meer dan de moeite waard. De wandeling overtrof onze verwachtingen. De vrijwilligers hebben er echt wat van gemaakt, afwisselende route, met een duidelijke bewijzering,
  Het is praktisch onmogelijk om een bordje te missen.
  Het trekpontje is best wel pittig, maar met enige hulp is het zeker te doen.
  En aanrader voor een ieder, die houdt van een kronkelend riviertje, coulissen landschap, onverharde paden, ook een stuk kolonie geschiedenis ontbrak niet.

 20. Vandaag voor de 2e x dit pad gelopen (vorige x was vorig jaar) maar hij blijft ontzettend mooi. Van begin tot eind zeer afwisselend en je komt van de ene in de verrassing: veel overstapjes, veel langs en over water, bossen, heide, weilanden met nog koeien, mooie boerderijen, een fraaie molen en natuurlijk het winkeltje schuin t.o. de molen (heerlijke koek en koffie). Prachtig, typisch Acherhoeks coulissenlandschap. Tegen de klok in vinden wij het mooist, het pontje bewaren tot t laatst. Slechts 1 ander stel tegengekomen en dat voor een zaterdag en vakantie. Ik heb nu bijna 100 kp gelopen maar deze blijft in de top 5. Perfect onderhouden. Bedankt vrijwilligers! Gr Chris uit Deventer

 21. Begin augustus heb ik tijdens een korte vakantie in de achterhoek drie klompenpaden gelopen, waaronder deze. Erg mooi en genoten van kop koffie met gebak aan einde van deze route. Nog complimenten aan Steven voor zijn video, veel werk in gestoken. Bedankt.

 22. Prachtig pad. Lekker dichtbij onze woonplaats. Lijkt een hele andere wereld, het pad is duidelijk uitgezet. Wel belangrijk, om de route van tevoren, kort te bestuderen. Natuur en en een stukje historisch Rekken gecombineerd. Afsluiten natuurlijk bij het oergezellige cafe Roterink

 23. Het Reckense Markepad blijft een prachtig klompenpad. Erg veel onverhard, langs beekjes, een riviertje, smalle paadjes door het bos, door weilanden, langs akkers een trekpontje én wat horeca onderweg. Geen enkele reden om te mopperen.
  Ik begon met mijn lange broek, bang voor brandnetels enzo…. maar de korte broek kon snel aan, het pad lag er prima verzorgd bij.
  Mijn tweede keer, de eerste keer (voorjaar 2021) vond ik het pad top, en nu (hoogzomer 2022) beslist weer.
  video: https://youtu.be/6XkKrrNv-20

 24. Snap het enthousiasme niet zo… het grootste deel van de wandeling leidt door het standaard achterhoekse plattelandschap met vooral mais, raaigras en (als je geluk hebt) af en toe een houtwal. Het is wel heel stil, dankzij de afwezigheid van doorgaande wegen. Het stukje langs de Berkel is erg mooi, dankzij de herinrichting uit 2009 waarbij o.a. nevengeulen en natuurlijke oevers zijn aangelegd. Prima voor de biodiversiteit. Op een mooie (weekend)dag veel drukte op het water met kano’s en suppers. Op diverse plekken van het pad zouden nu (begin augustus) de bramen en brandnetels wel een keer aangepakt mogen worden.

 25. Fijn en gevarieerd pad. Goed te belopen en natuurlijk goed aangegeven.
  Dank en respect voor de vrijwilligers.

 26. Prachtig afwisselend pad. Dit was ons 75e Klompenpad…deze komt zeker in onze top 10! Goed onderhouden ook, dank!

 27. Vandaag dit klompenpad gelopen, inclusief de routeverlenging.
  Schitterend pad. Zeer de moeite waard.
  Het traject langs de Berkel is zeer mooi.
  De routeverlenging gaat vooral langs sloten. De kanten van de watergangen zijn in deze tijd van het jaar een bloemenpracht.

  De route is uitstekend gemarkeerd en perfect onderhouden.
  Enkele vrijwilligers waren vandaag druk bezig met het onderhoud van de bospaden en de graspaden langs de sloten.
  Hulde voor hun inzet en toewijding.

  Paar aandachtspunten:
  Het trekpontje is te doen, maar vergt wel enige fysieke inspanning.
  Met name langs de routeverlenging misten we bankjes.
  We hebben eerst volledig de reguliere route gelopen en vervolgens de routeverlenging. Hierdoor hebben we een stuk langs de Berkel dubbel gelopen en kwamen er bovenop de 16 kilometer nog 2 kilometer bij.

 28. Vandaag 24/4 de verlengde route gelopen, echt prachtig. Vroeg gestart bij Café-Rest Rotering, om 7 uur en ruim 4 uur genoten van het fraaie landschap. Vrijwel alles gaat over onverharde paden en de route is perfect onderhouden en duidelijk aangegeven. Met heel veel stukken langs het water en iid bij het grappige handbediende pondje de ijsvogel gezien. Verder veel hazen en reeën. En tot slot een koffie met gebak bij Rotering op terras. Complimenten en dank aan de organisatie, tot de volgende keer!

 29. Gisteren de 11km etappe gelopen met mijn dochter. Het was een heerlijke, zonnige lentedag. We werden bij de start al verwelkomd door het geluid vd kraanvogels. Schitterend! Mooie wandeling, goed aangegeven. Ook gezellig op terras bij Rotering aan de duitse grens gezeten.
  Al met al een mooie, afwisselende route. Laatse stuk langs de berkel die zo mooi kronkelt met het trekpontje is erg leuk!
  Dank voor alle inzet voor deze mooie route. Veel wandelplezier!🥾🥾

  Frida en Geraldine uit Lochem

 30. Gisteren, 13 januari 2022, hebben we dit klompenpad ondanks het koude mistige weer vanaf Café Kerkemeijer gelopen. We liepen met de klok mee en genoten van de rust en de natuur. Een eekhoorntje dat aan een walnoot zat te peuzelen, een roodborstje dat ons leek te volgen, de vele kuifeenden in de Berkel, zwanen, ganzen en reigers. En natuurlijk van de, voor zover mogelijk bij mist, mooie vage vergezichten.

  Wat ons erg aanspreekt zijn asfaltarme routes bijvoorbeeld over boeren erven, door weilanden of langs water. Trapjes om aan de andere kant van een omheining te komen, klaphekken om het vee in de wei te houden of een een loopplank met armleuning over water (alle voorzieningen waren goed onderhouden).
  Door eerdere regenval waren er wel wat glibberige modderplekken maar dat hoort erbij.

  De hele route is goed aangegeven en vooral aan het eind zijn meerdere bankjes (zonder afvalbak) voor wie even wil zitten. Door de stroming in het water was het trekpontje voor ons een uitdaging. We besloten verderop de brug te nemen.
  Al met al hebben we, met wat kleine aanvullingen, 11,7 km. gewandeld. Heerlijk!
  Van de vele wandelingen die we door het hele land hebben gemaakt was dit wel weer een van de mooiere. Een aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar en dan mét verlenging.
  Dank aan de organisatie!

 31. Op 4 januari het Reckense Markepad gelopen. Het was een regenachtige dag met veel modderige stukken maar oh zo mooi. Erg afwisselend, weide, bos en langs beekjes en slootjes. Stevige solide overstapjes en zeer goed bewegwijzerd. Op de plattegrond lijkt het een zoek plaatje maar overduidelijk op de bordjes. 1x verkeerde gelopen, wij zijn de Huurnerweg helemaal uitgelopen omdat het bordje rechts afslaan er niet was. Een tegemoet komende klompenpadder zei al dat hij maar 1x een bordje gemist had, inderdaad in tegengestelde richting ontbrak ook een bordje. Dus misschien hier even een kleine controle. Verder alleen maar lof voor deze prachtige route 😍👍

 32. Vanochtend dit pad (16 km) gelopen.

  Een fantastisch pad, en vandaag gevat in een wit, bevroren sprookjeslandschap !!!.

  Geweldig , wat een mooi en afwisselend pad. Glooiend hier en daar, kleine kronkelpaadjes, minimaal asfalt, mooie overstapjes, een trekpontje, prachtige kilometers langs de Berkel,
  EN DE STILTE, ongelooflijk 😀.
  De verlenging maakte het naar ons idee extra mooi.
  Een cadeautje deze dag👍
  Vrijwilligers: DANKJULLIEWEL.
  Op naar morgen het Boereneschpad

 33. 22 november hebben we de hoofd route gelopen en vanmiddag de route verlenging van dit klompenpad .
  We zijn weer begonnen bij ’tKip en van daaruit zijn we richting het pontje gelopen. (Dan zagen we het stuk langs de Berkel van de andere kant en onze ervaring is dat je dan vaak een totaal ander indruk krijgt.)
  In de buurt van het pontje de routeverlenging verder gevolgd. Ook nu kunnen we weer zeggen dat we op vele plekken kwamen waar we nog nooit geweest waren. Af en toe hadden we een aha erlebnis van o, ja dit punt kennen we, maar het merendeel loopt over paden die wij als Berkellanders nog niet eerder gelopen hadden..
  Alle lof voor de mensen die deze tocht mogelijk hebben gemaakt en de route onderhouden.
  Tot slot nog 1 opmerking: op de afstandenteller van onze GPS stond aan het eind van de route van vandaag 8 km.

 34. Wat een prachtige route is dit. Zeer afwisselend en met maar heel weinig verharde wegen ( alleen op plekken waar het niet anders kon) in deze voor is toch wel bekende omgeving heel veel paadjes gelopen die we nog niet kenden. We hebben de hoofdroute gedaan en onderweg bij een grote visvijver onze boterhammetjes gegeten op een bankje heerlijk in de zon. Een ☀️ die trouwens de hele weg aanwezig was op deze prachtige herfstdag en dan zijn die ruim 11 km eerder voorbij dan je er erg in hebt. Onderweg hebben we nog een aantal geocaches gezocht en gevonden.
  Om kwart voor vier waren we weer terug bij onze auto op ’t Kip.
  Allen die deze tocht mogelijk hebben gemaakt en de route onderhouden heel hartelijk dank.

 35. Vandaag met prachtig wandelweer dit hele mooie en afwisselende klompenpad gelopen inclusief de verlenging. Alles wat een klompenpad zo mooi maakt, komt aan bod. Overstapjes, bruggetjes met n breedte van 1 houten balk, weilanden, moeras, coulissenlandschap dat zelfs n beetje glooiend is, mooie boerderijen, weids uitzicht, meanderende beekjes en last bus not least: het meest idyllisch gelegen trekpontje van NL! Hele wandeling was puur genieten van begin tot eind, en t mooiste is dat ik niemand tegenkwam. Wat n stilte! Prachtige foto’s gemaakt en gelukkig staan de koeien en paarden nog buiten. Ik heb nu bijna 60 kp gelopen maar deze staat nu al in de top 3. Ik ga hem nog een x lopen maar dan in de lente met mijn vrouw. Verlenging is echt aan te raden. Hulde voor de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

 36. Gisteren dit prachtige pad voor de 2e keer gelopen. (de hoofdroute) De eerste keer was van de zomer. Ik wil hem elk seizoen een keer beleven, maar voor de herfstkleuren was het toch nog te vroeg. Heerlijk rustig. Paar korte stukjes asfalt, maar er is echt moeite gedaan de route zoveel mogelijk over smalle paadjes te laten lopen. Dat kan natuurlijk alleen met de medewerking van de landeigenaren. Ik liep hem weer tegen de klok in. (dus trekpontje bijna op het laatst). Pontje lag aan de overkant en moest ik naar me toe halen. Ging best stroef. Misschien een beetje smeren. Naar de overkant ging wel vlot. De verlengde route wil ik ook nog een keer verkennen. Het is natuurlijk persoonlijk, maar met meer dan 50 klompenpaden gelopen staat het Reckense Markepad bij mij nog steeds op nr 1. Ik heb weer wat foto’s gemaakt : https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 37. Gisteren, 4 oktober 2021, onder mooie weersomstandigheden het Reckense markepad gelopen (hoofdroute). Na eerst koffie gedronken te hebben bij het grenscafe Rotering, op pad! Wat een prachtige route met veel bezienswaardigheden en dat allemaal “naast de deur”. We komen zelf uit de gemeente Berkelland. Je komt via deze route op plekken waar wij nog nooit geweest waren. Ook de Berkel toont zich hier op z’n mooist. En dan heb ik het nog niet over het pontje.
  Al met al een aanrader.

 38. Vandaag (28-9-2021) de 11 km lange route gelopen. Enorm genoten van de zeer afwisselende wandeling. Leuke weideafrasteringoverstapjes, het voetveer, de prachtige natuur rondom de Berkel, mooie smalle paadjes en de rustige zandwegen. Wij gaan binnenkort de verlengde route lopen, heerlijk.

 39. Klompenpaden zijn er bij ons in de buurt niet veel en we hadden er ook nog nooit een gelopen. Totdat ik gisteren ergens het verslag tegen kwam van het Reckense Markepad wat begint en eindigt in Rekken. En dat is maar 20 minuten of zo van hier. Dit is het meest oostelijk gelegen pad wat de eretitel mag dragen. De wandelschoenen in de auto en op naar Rekken. We kennen de omgeving daar wel aardig, dachten we, maar we hebben nu toch wel veel meer gezien. Ook de downloadbare folder geeft veel achtergrond informatie. Het verhaal over Herman Bennink en de ontwikkeling van maïs is een echte eyeopener. De info over de verschillende geloven aan beide zijden van de Berkel maar ook het ontstaan van de mooie kleigaten. De wandeling was erg leuk met prachtige overstapjes , smalle paadjes, mooi langs de Berkel en mijn all time favoriet een pontje. En toen we in de auto stapten begon het onwijs te regenen. De hele wandeling droog en veelal zonnig geweest. Ik ga me nog eens wat verder oriënteren op de Klompenpaden. En we hebben het monster van Loch Berkel ook nog gespot met een goede foto. (ik denk dat het wel nagenoeg 12 kilometer is maar dat is en blijft een discussie. (we hebben de korte versie gelopen)

 40. Deze route afgelopen zondag gelopen. Vooral de verlengde route is zeer mooi en zeker een aanrader. Zeer afwisselende route, langs weilanden, maïsvelden, mooie bospaadjes, heideveld, langs de Berkel en ook erg leuk is het pontje om de route te vervolgen. Kortom. een zeer afwisselend en schitterend landschap en omgeving. Maar het waren negentien zeer mooie wandelkilometers.

 41. Wat een prachtige route, veel afwisseling.
  Leuke authentieke winkel bij café Kerkemeier.
  Goed aangegeven.
  Ga deze zeker nog eens lopen.

 42. Vandaag de 11 km route gelopen. Het was grijs weer, maar dat maakte niks uit want de route is heel erg de moeite waard. Zoals de andere berichten al zeggen, de route is zeer gevarieerd wat betreft natuur en omgeving met nauwelijks verharde weg. Een compliment voor de werkgroep van dit klompenpad! En we komen nog een keer terug voor de aanvullende route. Ilonka en Henk

 43. Dit is de meest oostelijke klompenpad die er is en ook een van de mooiste! Heel afwisselend, door bos, weiland, door een dorpje en langs het water. Weinig asfalt. Een aanrader!

 44. Wat een mooie route. We zijn bij Rotering begonnen met een kopje koffie. De route linksaf begonnen (met de klok mee). Het mooiste gedeelte vonden wij het begin van de route. Prachtige natuur! Het grootste gedeelte onverhard.
  Alles stond prima aangegeven!

 45. 11 km langs rivieren en weilanden. Met het trekpondje naar de overkant. Hele goede wegwijzers. Top wandelroute.

 46. Vanmiddag de hoofdroute gelopen. Werkelijk een hele mooie route die deels langs de Berkel loopt. Wat mij betreft een aanrader.

 47. Het meest oostelijk in Nederland gelegen klompenpad en wat een prachtig pad is dit. Hoewel ik als inwoner van Zutphen wel wat gewend ben aan Achterhoeks natuurschoon is dit pad met stip op 1 binnengekomen in mijn lijstje van gelopen klompenpaden Om te beginnen loop je nagenoeg alleen maar op paden/karrensporen, althans het deel dat ik heb gelopen. De omgeving is wonderschoon waarin een fraai routestuk langs de kronkelende Berkel. Je wandelt door een kenmerkend Achterhoeks coulissenlandschap met bosjes en kleinschalige akkertjes en voor het buitenlandgevoel golft het landschap hier en daar ook nog. En.. bijzonder rustig en dat is ook wat waard. Uiteindelijk bleek ik vooral de verlenging te hebben gelopen (vanaf restaurant Rottering en dat het het zuidelijke stuk) dus ik heb nog een stukje te goed. Er is niet al teveel horeca onderweg (Rekken en Oldenkotte zijn de lokaties daarvoor, bij camping ’t Veld had ik niet de indruk dat je daar wat kon gebruiken), dus het is verstandig zelf wat bij je te hebben.

 48. Beste Tom en Marja,

  mogelijk heeft de opmerking bij Bijzonderheden over de mogelijkheid dat de pont uit de vaart kan zijn, geleid tot de verwarring.
  Het betreft hier een trekpont die zelf bediend moet worden. Deze heeft zeer waarschijnlijk aan de overkant gelegen.
  De opmerking bij Bijzonderheden is nu aangepast, waardoor het duidelijk is dat het over een trekpontje gaat.
  Excuses voor de ontstane verwarring.

  Met vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 49. Gisteren, 31 juli 2021, dit schitterende, nieuwe klompenpad, inclusief de velenging, linksom gelopen. Van de vele paden die we inmiddels gelopen hebben, staat deze met stip in de top 5. Afwisselend, verrassend en vrijwel geen asfalt. We gaan dit klompenpad zeker nog een keer lopen en dan hopelijk met minder plensbuien. Wel zat er een verrassing aan het eind. De trekpont was uit de vaart, waardoor we de alternatieve route moesten nemen over Duits grondgebied. Dat de pont er niet was, stond overigens nergens aangegeven.

 50. Een heerlijk klompenpad. Hier zit werkelijk alles in wat een klompenpad wandelen zo leuk maakt. Wij liepen de originele route van 11 kilometer. Linksom, met eerst het gedeelte langs de Berkel incluis het trekpontje. Langs de koeien, over talloze bruggetjes, vele overstapjes, nog meer smalle paadjes en zo goed als geen asfalt. Ondanks de voortdurende regenbuien met een Big Smile deze route gelopen. Een gevalletje top 5 van de 65 klompenpaden die we nu gelopen hebben. Wel goed op de bordjes letten, de alternatieve routebordjes kunnen soms verwarrend zijn. En na afloop koffie met citroentaart bij restaurant Rotering als kers op de taart.

 51. Bijzonder dat deze prachtige route niet (goed???) via de app te vinden is. Je kunt onderweg niet even checken.

 52. Prachtig pad, mooie afwisselende natuur, veel biodiversiteit, heel rustig (oorverdovend stil) inderdaad weinig asfalt (als je niet de alternatieve route volgt i.p.v. de routeverlenger) echt een aanrader. Mooi begin/eind zo met het buitenland in zicht.

 53. Vandaag met mooi wandelweer de verlengde route gelopen. Een prachtige afwisseling van boerenland, bos en watergangen, zo nu en dan afgewisseld met hooilandjes, stukjes hei en ingezaaide akkerranden. Heel weinig asfalt.
  Complimenten aan beheerders en grondeigenaren voor het uitzetten en openstellen van deze mooie wandeling.

 54. Ik moest er ruim 1,5 uur voor rijden maar heb gisteren dit fantastische pad gelopen. 11 km. De optimale beleving van een klompenpad met smalle paadjes langs en over het boerenland. Langs de Berkel. Ik liep hem tegen de klok in. Bij de Berkel heb ik blijkbaar zelf niet goed opgelet en heb een stuk van de alternatieve route (over de Huttendijk) gelopen. (en ik was niet de enige) Hierdoor het trekpontje en laatste stuk langs de Berkel gemist. Daardoor kwam ik wel op 13 km. Ik ga dit pad zeker nog een keer lopen in een ander seizoen en in de andere richting. Een echte aanrader! Voor mij een van de mooiste klompenpaden die ik tot nu toe gelopen heb. Een foto-impressie op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 55. In de laatste zin van mijn schrijven van gisteren staat VINCENT, dat moet zijn STEVEN (filmpje). Excuus

 56. Gisteren dit pad gelopen (bij 27 graden C. en windstil). ’t Is voor mij 115 km enkele reis. De reacties zijn zo positief dat ik niet nog langer kon wachten.
  En wat een pad, een juweeltje. ’t Is een vrij ruig pad, te vergelijken met het Avervoorderpad. Lange broek aanbevolen. Een super klompenpad. Geen meter asfalt te veel.
  Dicht langs boerderijen en grote veestallen. (Ook hier lopen de koeien nauwelijks buiten)
  Overal een enorme rust, ook in de dorpjes. En wat een prachtige natuur hier.
  De verlenging vond ik mogelijk nog mooier dan het hoofdpad.
  Dit is een Doddendael, een Rijnstranger, een Thornspiccer (20 km). Ik noem er zomaar een paar, het merendeel van de klompenpaden zijn super mooi.
  Dit is een pad voor heel Nederland en voor degenen die nog twijfelen i.v.m. de lange afstand: ga lopen je zult er geen spijt van krijgen.
  Binnenkort ook maar nr 133 lopen in Stokkum, moet ook zo mooi zijn volgens o.a. Vincent.

 57. Vandaag deze route gelopen, complimenten voor deze route. Heel erg mooi, bijna niets verhard, heel veel leuke paadjes, steppeltjes en plank bruggetjes. Goed bewegwijzerd. Trekpontje erg leuk! Je kunt bij de stuw ook oversteken en daar de route vervolgen. Dan snijd je een stukje af, maar daar mis je niet veel aan. Kom je niet langs restaurant t Kip!
  We zagen zelfs nog een hert overspringen. Het weer was wat nattig, maar doordat je heel veel onder bomen loopt hadden we er amper last van.

 58. We hebben gisteren (6 juni 2021) dit pad gelopen. We zijn gestart bij ten Brinke kano/fiets verhuur. Zij hebben een lekker terras met overheerlijke appeltaart, broodje voor onderweg en soep na afloop. Het pad is echt een mooie wandeling langs en om de Berkel heen. Met leuke plankenbruggetjes en een gaaf trekpontje.

 59. Beste Harrie en andere wandelaars,

  Ik reageer op het bericht over het trekpontje. Deze was wel aanwezig en deed het ook hebben de vrijwilligers doorgegeven. Waarschijnlijk lag het trekpontje aan de overkant en heeft wandelaar Harrie dit niet gezien.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Team Klompenpaden

 60. Vandaag de 11 kilometer gelopen, was wel een mooie route. Maar had er wel wat meer van verwacht na de reacties hier, misschien waren mijn verwachtingen wat te hoog…
  Ook viel tegen dat de trekpont helemaal niet aanwezig was waardoor we een stuk voor niks hebben gelopen en via de alternatieve route terug moesten. Was handig geweest dat het aangegeven stond dat je via de alternatieve route moet…

 61. Vandaag (di.1/6) heerlijk gewandeld over het nieuwe Reckensche Markepad (11 km)
  Een prachtige wandeling 98% over zand-/gras-/bospaadjes en strak langs de weilanden, over plankenbruggetjes en dan het Fantastische (trek) wandelaarspontje over de Berkel. Onderweg lekker uitrusten, op een mooi bankje, onder de boom geflankeerd met Rekkense Dahlia’s en andere vergeten “boeren” bloemen met een prachtig uitzicht. Mooie doorkijkjes en slingerpaadjes. Kortom vrijwilligers van dit klompenpad…..chapeau….jullie hebben veel werk verzet en het verdiend alle Lof.

 62. Een prachtige afwisselende route met heel weinig asfalt. Mooi landschap met verrassende doorkijkjes. Een klompenpad zoals een klompenpad bedoeld is. Een groot compliment voor de vrijwilligers die het voor ons mogelijk maken om dit prachtige stukje Nederland op deze manier te ontdekken.

 63. Fantastisch mooie route!! Met verlenging erbij kwam ik op dik 21 kilometer maar elke meter was de moeite waard. Heel veel vriendelijk groetende mensen gezien, Misschien wel handig om de afstanden op de bordjes te plaatsen, meerdere mensen dachten dat de verlenging bij de alternatieve route hoorde maar dat bleek dus nog een flink stuk extra te zijn. Op een bepaald punt kon je zelfs kiezen uit drie mogelijkheden. Maar het was een geweldige dag en hoewel vergelijken altijd lastig is staat deze toch erg hoog op mijn lijst, vlak na het dorenweertsepad en het rosandepad. Dank aan alle vrijwilligers!!

 64. Ook dit is weer prachtig stukje Nederland wat ik anders niet zou hebben ontdekt. Opmerkelijk hoeveel verschillende soorten prachtige natuur je kan tegenkomen op zo’n klein gebied. Fijn dat de vrijwilligers dit hebben gemaakt.
  Onderweg heerlijk gebak gehad op de grens, de moeite om even door te lopen wanneer je dat niet als startpunt hebt.

 65. Vandaag de 16 km route gelopen, was erg mooi. Op aantal stukjes mag je niet met de hond lopen maar met de app in de hand is het makkelijk om een alternatieve route te vinden. We kwamen onderweg nog een van de vrijwilligers tegen die nog wat meer over de route kon vertellen. Zeer de moeite waard.

 66. Complimenten voor de routemakers en alle vrijwilligers!
  Het is een prachtige wandeling geworden.
  We hebben ervan genoten.
  Weinig asfalt en heel veel leuke paadjes.
  Binnenkort lopen we hem een keer andersom ??

 67. Op eerste pinksterdag dit klompenpad gelopen, wat een prachtige route door mooie natuur. De route is duidelijk aangegeven en is heel afwisselend. De oever van de Berkel is werkelijk prachtig met mooie Bremstruiken in volle bloei. Dat je onderweg nog even een terrasje kunt pakken maakt de route helemaal af.

 68. Vandaag de 11 kilometer gelopen, een super mooie wandeling en wat een rust heerlijk!!
  Goed gemarkeerd, bedankt routemakers, vrijwilligers en grond eigenaren voor deze mooi route.

 69. De zuidelijke helft, of eigenlijk de alternatieve route gelopen vanaf ’t Kip.
  Met veel zon en niet te warm veelal langs de slootjes en beek over de maaiberm.
  Met kleine stukjes bos en herstelnatuur door kleinschalig agrarisch landschap, waar het frisse groen van weiden en bomen, de boerderijen met hun rode daken voor een aangenaam decor zorgen.
  Naast de “produktie” weilanden, strak groen, geen bloemen, ook plekken met paarde-en pinksterbloemen en gele dotters in de watergangen.
  Bij de Huumerweg de route naar rechts gemist.
  Maar ook rechtdoor langs de beek was het fijn wandelen.
  Enkele hazen gingen op de loop nadat ze ons gespot hadden.
  Na 2 uren weer terug op het startpunt.
  Het was de moeite waard.
  Volgende keer het andere gedeelte.

 70. Vandaag de 16 kilometer-route gelopen. En natuurlijk zal het mooie weer een handje hebben geholpen maar wat een prachtige route was dit! Het Achterhoekse coulissenlandschap op z’n best! Je loopt langs weilanden, langs beekjes en riviertjes, door bos, over een boerenerf, kortom: enorm veel variatie en mooie uitzichten. Aan het eind hebben we nog gezellig wat gedronken op het terrasje, op de grens tussen Nederland en Duitsland, als afsluiting van een prachtige wandeling.

 71. Prachtige route met duidelijke bewegwijzering. Langs de historie van de Rekkense Inrichtingen, door kleine paadjes. Prachtige vergezichten en coulissen. Het pontje: een romantisch detail. Deze route ga ik zeker nog meerdere malen lopen in verschillende seizoenen. Een aanrader.

 72. Beste wandelaars,

  Ik reageer even op de twee vragen die in dit gastenboek zijn gesteld.
  – Gaas op een overstapje, daar waar je je voet op moet neerzetten, is om de wandelaar meer grip te geven in natte periodes, dat is dus voor de veiligheid. Daarnaast wordt er gaas gebruikt als honden werende maatregel. Dit wordt gedaan op de delen van de route waar honden verboden zijn.
  – De afstand van een routeverlenger of routeverkorter (indien van toepassing) staat ook altijd vermeld op elk startpaneel. Dat staat linksonder bij Praktische Informatie.

  Hopelijk is het zo duidelijk.
  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 73. Vandaag de route met verlenging (16 km) gelopen. Het was ons eerste klompenpad en het overtrof alle verwachtingen! Prachtige afwisselende paden, nauwelijks asfalt, zo dichtbij huis en toch zo nieuw voor ons. De route is duidelijk uitgezet en goed te volgen. De verwachte drukte op de route viel erg mee; we zijn gestart bij Rotering in Oldenkotte en hebben hier naderhand een drankje genomen op het terras.

  Wij vroegen ons onderweg nog iets af: er zijn verschillende smalle bruggetjes op de route, sommige met een “overstapje” dat is afgeschermd met gaas. Waarom is dit, heeft dit iets te maken met dieren die hier niet overheen kunnen?

 74. Vandaag het Reckense Markepad gelopen zonder route verlenger. Het is een geweldig mooi klompenpad geworden met mooie en veel onverharde paden. Genoeg rustplekken met bankjes. Ook het trekpontje was leuk maar wel zwaar om naar de overkant te krijgen. Het zou wel handig zijn om ook van de route verlenger de afstand op het grote bord te zetten bij de start locaties.
  Verder een compliment aan de vrijwilligers die deze route hebben gemaakt.

 75. Vandaag het Reckense Markepad gelopen zonder route verlenger. Het is een geweldig mooi klompenpad geworden met mooie en veel onverharde paden. Genoeg rustplekken met bankjes. Ook het trekpontje was leuk maar wel zwaar om naar de overkant te krijgen. Het zou wel handig zijn om ook van de route verlenger de afstand op het grote bord te zetten bij de start locaties.
  Verder een compliment aan de vrijwilligers die deze route hebben gemaakt.

 76. Geweldig mooi klompenpad, heel afwisselend en ook heel veel bankjes op deze route. Dat vinden mijn vrouw en ik altijd heel prettig. Ree, groene specht en heel veel oranjetipjes gezien (en dat nog wel op koningsdag) en als afsluiting heerlijk bij de fam.ten Brinke , waar we ook zijn begonnen, koffie gedronken. Je kunt hier ook een kano of kajak huren, waarbij je een prachtig stuk over de Berkel vaart met zijn 2 eilandjes vlak bij. Zeer geschikt voor de niet ervaren mensen omdat de kajaks erg stabiel en koersvast zijn.
  De routeverlenger hebben we nog niet gelopen, dat doen we binnenkort nog. Een groot compliment aan de mensen die deze route hebben uitgezet.

 77. Beste Margreet
  Na 100+ klompenpaden kan ik zeggen dat klompenpaden niet geschikt zijn voor scootmobiel, rolstoel enz enz.
  Wanneer je de app gebruikt kun je misschien zelf steeds een omleiding zoeken, maar je mist dan de essentie van een klompenpad.
  Ik zou graag een ander antwoord willen geven….

 78. Het lijkt me fantastisch..Mijn vraag is of deze route met een scootmobiel te doen is..hartelijke groet. Margreet.

 79. Mijn complimenten voor iedereen die dit klompenpad mogelijk heeft gemaakt. Vandaag de route met verlenger gelopen en genoten van een prachtige wandeling. Veel verschillende vogels gehoord en (deels) gezien, zoals de groene en bonte specht, de bonte vliegenvanger en gekraagde roodstaart. Het oranjetipje was veelvuldig te zien. De dotterbloemen langs en de waterranonkel in de sloot waren prachtig. Het was heerlijk weer. Aan het eind was het lekker om nog even te relaxen en een ijsje te eten bij Ten Brinke kanoverhuur.

  Nb. Misschien handig om te weten: Als je alleen wandelt, is het trekpontje wel zwaar.

 80. Gestart bij Kerkemeijer en de 11 km gelopen. Echt een mooie route en omgeving. Mooie kleine “klompen”paadjes aangelegd om het asfalt te vermijden. Wij zagen twee hazen heel parmant….

 81. Ik sluit mij aan bij de vorige reacties, echt een top wandeling, de 16 km. Zeer goed aangegeven en heerlijk lopen door de weilanden en langs stromende beekjes, zelfs 4 reeën gespot. Super dat men de wandelaars de gelegenheid geven om door de privé terreinen te lopen en er is alles aangedaan om het asfalt te vermijden. Dit is echt een klompenpad. Dank vrijwilligers voor dit nieuwe pad. Tip: koffie to go halen bij de start, hier is de klant nog koning.

 82. Prachtige route met veel verschillende elementen in een mooie rustige omgeving.
  Zal deze route zeker aanbevelen.
  Hier mogen jullie met recht trots op zijn.

 83. Complimenten voor alle vrijwilligers die deze route (mogelijk) hebben gemaakt ! De app hiervoor is ook reuze handig. Alles is zeer goed aangegeven. Nu de 11 km gelopen. De langere variant gaan we zeker ook een keer doen. ?

 84. Een echt klompenpad waar je struint door en langs weilanden, langs sloten vol dotterbloemen en de Berkel met zijn trekkingen. Ik denk dat dit pad in het voorjaar op zijn mooist is met de weilanden en sloten vol bloemen en het jonge groen aan de bomen,lammetjes in de wei!
  De coffee to go en de zeer vriendelijke eigenaren TennBrinke bij het startpunt nodigen uit tot een volgende keer

 85. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen. Was erg afwisselend. Het is zekers een aanrader.

 86. Super mooie route we hebben de 16 gelopen misschien toch handig om de getallen op de bordjes te zetten.
  Maar zeker een aanrader!!!!

 87. 23- april 2021 Vandaag klompen pad +verlening gelopen prachtige wandeling
  Dit is hoe een klompen pad zijn moet met al die afwisselingen en doorkijkjes.
  met vriendelijke groet Wim van de Paus…

 88. Fris, maar zonnig weer vandaag (22 april 2021). Auto bij ’t Kip, wandelschoenen aan en het klompenpad met de klok mee gelopen. Uitstekend aangegeven, leuk om alle overstap-balken nog als nieuw te zien. Door de Rekken-kolonie en de oude stenen bank bewonderd, net als de paviljoens en het kerkje. Lunch aan het water, grote picknicktafel. De grens: bijzonder om te zien hoe het restaurant aan Nederlandse en Duitse kan verschilden. Toen kwam het mooiste deel van de route: langs het water. Het lichte groen van de struiken, de gele boterbloemen, de blauwe lucht: prachtig. Eigenlijk maar één minpuntje: het allerlaatste stukje om de voetbalvelden heen. Misschien dat er nog eens naar een alternatieve route voor dit deel gekeken kan worden. Als we dit geweten hadden, waren we op het asfalt gebleven langs de Berkel. Maar verder: voor ons één van de mooiste klompenpaden. Dank!

 89. Vandaag hebben we het Reckense Markepad gelopen. Een prachtig pad. We zijn gestart bij opstappunt ’t Kip en vervolgens over de voetbalvelden en een schitterend stuk langs de Berkel gewandeld. Door de weilanden naar de oude grensovergang. Een fijne en afwisselende wandeling, zeer aan te bevelen.
  Dank aan de vrijwilligers, prima bewegwijzerd.

 90. 20 april. Wat een beauty van een wandelroute! We hebben alles mee: fraai zonnig wandelweer, lunch/drinken en onderweg 2 reeën, vlinders: o.a. Oranjetip, Bont zandoogje, Dagpauwoog, Atalanta, Citroenvlinder gezien. Vele (water-)vogels – Krakeend- en helemaal verrast om de Kapjesmorielje te vinden.
  Pluim op jullie hoed voor het uitzetten en bedankt voor dit bijzonder cadeautje. Vanaf nu zijn we van plan om het elk jaargetijde lopen. Lieve groet uit het Diepenveense.

 91. Vandaag liepen we het prachtige Reckense Markepad. Fantastisch van begin tot eind. We liepen ook de verlenger en maakten er een 8 of een krakeling van en liepen zo ruim 19 km.
  Misschien in de toekomst een keer een bankje plaatsen op de verlenger?
  We hebben genoten van dit mooie stukje Nederland. Landeigenaren en vrijwilligers, bedankt.

 92. Ik durf te beweren dat er geen droeftoeter zal zijn die over dit pad zal klagen. Wat een fijn pad, met horeca die we zeker in het post-coronatijdperk, als we de verlenging ook zullen lopen, aan gaan doen. Een hele fijne wandeling, dank aan de eigenaren en vrijwilligers. Een potje Achterhoek promotie pur sang.

  Voor meer impressies zie ook https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/04/18/reckense-markepad-gooit-hoge-ogen/
  of extra foto’s op Instagram account van titiisprakeloos

 93. Wat een prachtig klompenpad is hier in het uiterste oosten van Gelderland aangelegd. Ik heb gekozen voor de verlengde route, 16 km in plaats van 11 km en heb van vrijwel iedere meter genoten. Overal hebben landeigenaren meegewerkt om land ter beschikking te stellen, eigenlijk gaat vooral het ‘Duitse’ stukje over asfalt.
  Op beide startpunten was het ’s morgens vroeg (ik startte om 7.45) rustig, maar bij terugkomst gezellig druk.
  Dit nieuwe klompenpad stormt mijn top-10 binnen!
  video: https://youtu.be/3Wda1fnVV2Q

 94. Vandaag dit prachtig nieuwe pad gelopen we liepen met de verlening 16km. Rust, vergezichten, mooie natuur, leuk pontje, vriendelijke mensen, koffie en lekkers, toiletten…. echt een aanrader. Vrijwilligers bedankt!

 95. Op 16 april 2021hebben we het Reckense Markepad gelopen. We hebben met verlenging een 8je gelopen, ca 19 km. Dit Klompenpad is erg mooi en afwisselend. Het gaat erg weinig over verharde wegen. Vooral het stuk langs de Berkel, (met trekpontje) is erg leuk! Alleen wel een beetje jammer dat er in de verlenging weinig bankjes staan.
  Deze wandeling gaan we deze zomer zeker nog een keer lopen!

 96. Vandaag liepen we het Reckense Markepad. We hebben al heel wat klompenpaden gelopen, maar dit vinden we tot nu toe de mooiste! Heel afwisselend door landschap dat nog nergens bedorven is door bio industrie, of ontsierende gebouwen. Vooral het deel langs de Berkel was prachtig, met een voetveer met handbediening. Kortom: een aanrader!

 97. ik ben gestart bij ,t kip voor de route van16 km . de verlenging begint daar. de eerste sticker vind je pas bij het einde bebouwde kom bord .niet duidelijk waarom. maar dan begint de route echt 6km tot aan de berkel onverhard wandelen door bosjes en langs water goten.de rust is hier volkomen. bij de berkel wordt het drukker. het onverharde blijft.het gaat kruip door sluip door ,opvallend veel particulieren stellen hun land beschikbaar om te kunnen wandelen,geweldig! . het pad verveeld nooit het is weelderig en over een paar weken als alles groeit en bloeit is het een topper.op de doorgaande stukken miste ik wel een herinneringsteken en in rekken was het soms puzzelen ,te weinig tekens of onlogisch geplaatst ,ik heb het rondje langs de berkel extra gedaan en kwam op ruim 17km tegen de klok in gelopen en een geweldige wandeling gemaakt bedankt uitzetters!!!!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.