Rhenoijschepad

Ontdek het rivierenlandschap rond de schilderachtige dorpen Rhenoy en Acquoy. Historische gebouwen en elementen van de Hollandse Waterlinie vertellen hier hun verhaal. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Rhenoijschepad (12 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Cafetaria/Lunchroom Route 88 (voorheen de Smulmuis), Rhenoyseweg 11, Rhenoy.

Openbaar vervoer: Bushalte Busstation in Rhenoy (vanaf NS-station Leerdam).

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: het Rhenoijschepad kan gecombineerd worden met het Vurensche Polderpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wat hebben we genoten gisteren van het prachtige lenteweer en het Rhenoysepad. Langs het maïsland wel drassig, maar mocht de pret niet drukken. Onderweg genoeg bankjes om even te genieten van de omgeving en dan weer verder. Wat gegeten op terras bij Rust Wat langs de Linge. Prachtige plek en mensen heel aardig! Dit pad moet je zeker lopen als de fruitbomen in bloei staan.

 2. Aanvulling op mijn bericht net: Met ‘Op het stuk tussen Asperen en Rhenoy vind je nog een enkel zitbankje, maar op de rest van de route eigenlijk niet.’ bedoel ik het stuk tussen deze dorpjes onderlangs.

 3. Ik vind dit een mooie wandeling, met veel afwisseling in het landschap. Verharde en onverharde stukken wisselen elkaar daarbij af. Vandaag, maandag was het zeer rustig op ’t pad. Op het stuk tussen Asperen en Rhenoy vind je nog een enkel zitbankje, maar op de rest van de route eigenlijk niet. Met gesloten horeca vind ik dat een klein minpunt. Buiten dat een prima wandeling.

 4. Genoten van dit prachtige pad! Een mooie 1e februari,volop zon,je hoorde de vogeltjes fluiten,het leek wel voorjaar! Wij zijn de route tegen de klok in gestart,over de Lingedijk met zijn mooie huizen. Een mooi stuk langs het spoor,om vervolgens een stukje langs maïsveld te lopen,heerlijk even door de modder banjeren. Daarna een prachtig stuk langs het Acquoysemeer.We kwamen langs oude bunkers,er valt genoeg te zien onderweg.Onderlangs de Meerdijk,een beetje modderig,maar mooi pad,maar goed te belopen,aan de overkant zien we Asperen met zijn Molenrestant. Vervolgens naderen we fort Asperen,het is nu gesloten vanwege de vleermuizen die er huizen,we kregen wat uitleg over het fort van een mijnheer die er net vandaan kwam,leuk dat hij even de tijd nam om ons wat te vertellen!We wandelen heerlijk in t zonnetje verder,het is heerlijk rustig en al genietend naderen we het pittoreske plaatsje Acquoy,wat een plaatje! Mooie huizen en natuurlijk de scheve toren(de pisatoren van Acquoy) naast de kerk. De terugweg naar het einde van dit pad gaat nog langs leuke huisjes langs de Linge om vervolgens nog via een vlonder,op een pad over weiland terecht te komen,nog even het dijkje op en einde is in zicht.We vonden het een prachtige route,en ja,er is best veel asfalt of verhard,maar dat is met deze route echt niet erg,hij is gewoon mooi!

 5. Prachtig pad, zojuist gelopen in het zonnetje! Goede bewegwijzering en mooie gevarieerde omgeving. Over het maisveld was het vanmorgen nog iets bevroren dus weinig last van de blubber gehad. Geen horeca open maar dat wist ik voor de maandag.
  Als je na 1 mei gaat, kun je Fort Asperen ook bezoeken, dit was nu nog gesloten.
  Aanrader dit pad!

 6. Een mooie wandeling gehad vandaag langs een mooie rivier met prachtige dijkhuisjes en een mooi fort. Zeker hier en daar druk met verkeer maar dat viel ons 10% mee, ook het feit dat het veel verhard was, was hier niet erg omdat je over een kleine dijk liep langs de Linge. Echt een aanrader.

 7. Gisteren, op een mooie nazomerdag, ons 90e klompenpad gelopen. Het Rhenoijschepad dus.
  We vonden het een prima wandeling. Geen top 10 maar eigenlijk niets mis mee. Goede aanduidingen dus de app niet nodig gehad. Prachtige stukken langs de Linge en de scheve toren in Acquoy. Heel bijzonder.
  Bij de dijk gekozen om bovenlangs te lopen, mede door de recensies hier. Wel druk verkeer en achteraf niet nodig. Het pad onderlangs lag er prima gemaaid bij. Ook het blubberige stuk dwars door een maisveld had wel wat. Tot slot een heerijk softijsje bij het eindpunt. Mooie dag gehad. Op naar de 100.

 8. Mooie tocht, helaas veel brandnetels en het was korte broeken weer! Dat stuk onder bij dijk (tussen Acquoy en de theetuin), is nauwelijks pad te noemen. Ook stuk waar je door maïsveld moest was geen pad meer. Op zere benen na was het een mooie tocht! Volgende keer loop ik op de dijk, of met lange broek!

 9. Gisteren met kortebroekenweer dit pad gelopen, n.a.v. een enthousiaste documentaire op TV over dit pad. Omdat de horeca bij het aangegeven startpunt gesloten was (maandag) zijn we doorgereden naar RustWat aan de andere kant van het dorp. Een heel mooie locatie, met terras aan de Linge, vriendelijke bediening, waar we vooraf een heerlijke lunch gebruikten en na afloop heerlijk gegeten hebben. Vanaf deze locatie het pad tegen de klok in gelopen. Het eerste deel mag m.i. eigenlijk geen klompenpad heten. Merendeels verharde wegen, waar je steeds alert moet zijn op auto’s, fietsers, bromfietsers, trekkers etc. Tussen de landerijen steeds de penetrante mestlucht van intensieve veehouderijen, die door de wind over grote afstand verspreid wordt. Waar smalle paadjes betreden worden zijn deze veelal overwoekerd door o.a. brandnetels (is natuurlijk geen probleem met een lange broek). Op een gegeven moment bleek de bewegwijzering ons op de routeverkorting geleid te hebben. Via de provinciale weg teruggelopen, om bij het gemaal de hoofdroute weer op te pakken. Daar ook bij Kaatje’s theetuin aangekomen en genoten van de gastvrijheid en heerlijk gebak uit eigen keuken in de idyllische theetuin (aanrader). Vanaf dat punt gaat de route over of onderlangs de Lingedijk, waarbij de keuze is om op de dijk druk verkeer te ontwijken (wij liepen er laat op de middag) en onder de dijk brandnetelpaadjes zonder noemenswaardig uitzicht te nemen. Pas wanneer de dijk verlaten wordt bij Fort Asperen wordt de route weer aantrekkelijk. Vanaf hier vonden wij het echt een mooie route. Mijn advies is om alleen het deel tussen het gemaal en de uitspanning RustWat op en neer te lopen, de rest is m.i. qua klompenpadbeleving niet echt de moeite waard.

 10. Beste m.Joosting, dank voor uw bericht. We zorgen dat de routeverkorter bordjes vervangen worden door de hoofdroutebordjes.
  Voor alle wandelaars de tip om de route in de app te vernieuwen voor je deze gaat lopen. Zonder deze actie wordt het oude kaartje getoond. Zie op deze pagina hiernaast bij ‘Bijzonderheden’ hoe je dit doet.
  Veel wandelplezier op de de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 11. Vandaag gelopen, mooi pad. Mooi rustig pad langs de dijk.
  Bij acqouyseweg (linkerhand water) pijlen gevolgd. Volgende pijl (maaiveld) stond ineens routeverkorter, wilden we niet dus teruggelopen, app gecheckt en dus langs t water doorgelopen maar daar kwamen we erachter dat we niet meer door t weiland mochten. Dus; aangegeven pijlen volgen, niet de app en routeverkorte negeren

 12. Vandaag dit klompenpad (12 km) gelopen, superleuke wandeling! Afwisselend met het fort en de bunkers en leuke paden, zeker in een lekker zonnetje.

 13. Gisteren weer met veel plezier dit pad gelopen. Mooie en leuke route!
  Het viel ons op dat er op het stuk richting de Acquoyseweg (dat nu gelopen moet worden daar er een stuk van de route (langs het water richting zorgboerderij en dan door het weiland naar bovengenoemde weg) niet meer toegankelijk is) berenklauw op het pad staat tussen het hoge gras. Op dat stukje vallen ze niet te ontwijken. Ze zijn nu nog klein maar ze groeien natuurlijk gezellig door:))

 14. Zondag 28 mei (2e Pinksterdag) dit pad met een vriendin gelopen. In deze tijd van het jaar een mooi pad met helaas veel verharde paden. Ook over de dijk langs mooie dijkhuisjes. Het pad onderlangs waarover Marien ook schrijft is een leuk stuk met hoge grassen. Niet heel erg geschikt voor hooikoortspatienten zoals ik 😀 Maar het was de moeite waard! Het fort was helaas dicht. Onderweg nog een drankje gedaan bij RustWat, heerlijk zitten aan het water.

 15. Vandaag dit klompenpad gelopen. Prachtige omgeving en erg mooie dijkhuisjes in Rhenoy en Acquoy.
  Overal bloeiende bloemen en struiken.
  Let wel op dat je halverwege niet over de dijk loopt (want heel druk), maar het pad onderlangs kiest. Was vrij lastig te vinden.
  Verder is dit echt een aanrader!

 16. Zaterdag 20 mei nu samen met mijn vrouw dit mooie pad gelopen. Nu geen bloesem meer maar mooie voorjaarsvelden vol met bloemen. Het fort in Asperen was nu wel open. Wij hebben er een kijkje genomen. Een stukje geschiedenis en ook weer leuk om mee te pikken onderweg.

 17. De bloesem is voorbij, maar laat je niet weerhouden om deze prachtige route te lopen.
  Aan het begin kom je een klein vlonderpad tegen, maar kijk hier goed uit. Niet alle planken zijn even stevig meer. Bij ons ontbrak er zelfs een plank waardoor het gaas ook los ligt. Een man viel hierdoor. Verder advies om niet met blote benen te gaan lopen, want de paden zijn zeer dicht gegroeid met brandnetels en oa berenklauw in wording. Vnl het stuk vanaf het fort tot aan het gemaal. Evt alternatief is over de weg lopen, maar deze is wel druk.
  Al met al wel genoten van de wandeling en een mooie rondleiding in het fort gehad. Zeker een aanrader.

 18. Op 24 april deze route gelopen, echt een dikke aanrader! We hebben de 14 KM gelopen, ik denk dat deze afstand ook de mooiste omgeving laat zien, i.t.t. de verkorter. We zagen pasgeboren lammetjes, geitjes, eendjes, en ook veel fazanten zijn we tegengekomen! Ook de plaatsjes waar je doorheen loopt zijn schattig. En ook prachtige uitzichten hebben we gehad van de dijkjes! De route was goed aangegeven, wel af en toe even goed zoeken naar de bordjes, maar dat is verder geen probleem! Wij liepen wel geregeld door de modder, maar dat is ook logisch wanneer het de dagen ervoor heeft geregeld. Zeker een route om nog eens te lopen!

 19. Vandaag voor de regen dit prachtige pad gelopen samen met mijn zoon. We hebben genoten van begin tot het einde. Zowaar onderweg ook nog fazanten gehoord naast alle andere vogels onderweg. Toch ook onverwacht de nodige bosjes en moerassen. We zijn eerst richting het spoor gelopen. De bewijzering was ook prima en af en toe op de kaart kijken voor herkenningspunten. Was een top wandeling! De provinciale weg was dit weekend afgesloten dus we moesten wel een stuk binnendoor. Terug gereden via Leerdam. Ik ga nog een keer terug met mijn vrouw want die moest werken vandaag.

 20. Soms is de routekaart verouderd, maar de app up-to-date. Dat is nu eens andersom. De app laat linksboven de reguliere route lopen langs de Culemborgsche Vliet en de Kooise Camping. Dat stuk is nu afgesloten (de boer zal z’n toestemming hebben ingetrokken). Wat de app als afkorting aangeeft is nu de reguliere route. De kaart en de bebording zijn al wel aangepast. Verder is het natuurlijk een prachtige route; zeker in deze bloesemtijd met ook volop Koolzaad (Raapzaad eigenlijk) en Paardenbloemen.

 21. Wat een afwisselende wandeling! Ik was verbaasd over de pittoreske beelden van huisjes en fruitbomen langs de dijk.
  Leuk om te zien hoe een loopgraaf was gerestaureerd. De vogels hadden duidelijk lentekriebels en een paar fruitbomen stonden al in bloei. Ik had me op een enorme drukte voorbereid, want het was tweede paasdag. Echter om 11.45 kwamen we pas de eerste wandelaars tegen
  Een leuke wandeling!

 22. Wat een afwisselende wandeling! Ik was verbaasd over de pittoreske beelden van huisjes en fruitbomen langs de dijk.
  Leuk om te zien hoe een loopgraaf was gerestaureerd. De vogels hadden duidelijk lentekriebels en een paar fruitbomen stonden al in bloei. Ik had me op een enorme drukte voorbereid, want het was tweede paasdag. Echter om 11.45 kwamen we pas de eerste wandelaars tegen
  Een leuek wandeling!

 23. Even weg van het carnavalsgedruis hier in Brabant en gekozen voor het Rhenoyse Klompenpad. Iets teveel verharde weg naar mijn zin, maar toch een afwisselende tocht. De modder viel mee, op het stuk langs de akker na, van zo’n 100 meter. 12,6 km gelopen.
  Helaas begint de glaskunstenaar pas in maart met rondleidingen, want daar had ik wel binnen willen kijken.

 24. Dit is een klompenpad over landerijen, stukken bos, langs forten, fruitteelt en romantische dorpjes gelegen langs de Linge. Een afwisselde wandeling die zeker de moeite waard is. Er zijn een aantal stukjes (voor wandelaars) verkeers- gevaarlijke stukken waar je overheen moet. Oppassen daar!

 25. Vorige week dit verrassende pad gelopen met prachtig zonnig weer. Alles leek mee te zitten, leuk afwisselend, mooie luchten en vergezichten, veel water en cultuurhistorie (Hollandse Waterlinie), het was mijn 107e pad en ik heb weer genoten, bedankt vrijwilligers en SLG.

 26. De verkorte route is momenteel geen succes. De weg bij het Kooijsepad is volledig dichtgegroeid en onbegaanbaar. Verder te veel asfalt voor een klompenpad-route.

 27. Helaas was op 28 juni het pad onderaan de Meerdijk nog niet gemaaid. Dit lijkt een steeds terugkerend refrein.
  Jammer!

 28. Prachtig pad in een mooie omgeving! Tip voor de vrijwilligers: het pad langs de meerdijk maaien, als je daar nu met een korte broek loopt zoals ik heb gedaan kom je thuis met je beide benen onder de schrammen en brandnetel uitslag

 29. 27 mei 2022
  Vandaag met perfect wandelweer deze mooie afwisselende route gelopen.
  Onderweg was er veel te zien, mooie oude huisjes, scheve kerktoren, een gemaal, bunkers maar
  het lopen over de dijken met de oude huisjes vonden we het mooist.
  Onderweg nog een fort bezichtigd, dat erg interessant was.
  De route was goed aangegeven en de paden waren goed onderhouden.

 30. Het klompenpad loopt gedeeltelijk over ons weiland.
  Nu waren er vanavond twee wielrenners op ons weiland. Foto`s aanwezig.
  Honden los lopen is ook heel normaal

  Ga zo door dan sluiten we het gewoon af.

 31. Afgelopen vrijdag hebben wij deze route nogmaals gelopen alleen nu met de klok mee. Het is een prachtige route, heel afwisselend en het was ook nog eens prachtig weer, dus optimaal genieten.
  De route in de app geeft op verschillende locaties een bordje met bestek aan. Helaas is het bij De Kooise Camping niet mogelijk om iets te eten of te drinken (wel gebruik van toilet). Het lijkt ons verstandig om dit bordje in de routeplanner weg te halen.

 32. Een mooie route mee water, brug , weiland, koeien , schapen en paarden , vlinders.
  Veel afvalt, maar dat wisten we van tevoren .

  Voor de bloesem waren we eigenlijk wat te laat .
  10 dagen eerder was beter geweest.
  De verkortingen zijn duidelijk aangegeven , maar we hebben daar geen gebruik van gemaakt.
  De route is goed te volgen en leuk de foto-momentjes op de route.

  We hadden een heerlijke break bij Kaatjes theetuin.
  Leuk extra aandacht op Koningsdag door veel vlaggen, maar bv ook de tekst van het Wilhelmus voor het raam.

 33. Vandaag deze mooie route voor de 2e keer gelopen. Misschien aandacht voor het feit dat sommige stickers vervagen en verdwijnen achter begroeiing.

 34. Zondag 17 april deze mooie route gelopen.
  Prachtig met alle bloesem en het raapzaad.
  Mooie dorpjes, bunkers, het fort, lammetjes en het zicht op de Linge.
  Met dit mooie weer en de bloesem is het verharde stuk langs de Linge nu wel uitkijken omdat je zeker niet alleen loopt.

 35. Slechts een derde is onverhard maar het is een prachtige en zeer afwisselende route, dat compenseert alles. Dijk, weiland, water, bloesem, veel bloemetjes, af en toe wat schapen met lammetjes. Diverse horeca onderweg. Heerlijk genoten dit paasweekend! Alles goed begaanbaar.

 36. Zondag 10 april deze mooie route gelopen. De auto geparkeerd bij Fort Asperen, meteen aan de route. Afwisselende wandeling en me geen moment verveeld. Diverse fruitbomen langs de Linge stonden in bloei. Leuk om langs de dijkhuisjes te lopen; dit zijn rustige en smalle asfaltpaadjes. Goed aangegeven route. Voor herhaling vatbaar!

 37. Gisteren 8 januari 2022 dit mooie klompenpad gelopen. Je loopt wel veel over verharde wegen maar dat gaf niks voor vandaag, want in de weilanden was het vanwege het weer lekker modderig. Dus onze wandelschoenen en broek zagen er na de wandeling niet zo netjes meer uit, maar de wasmachine is daar goed voor. De wandeling was afwisselend, met ook veel ver gezichten. Wij weten zeker dat wij de wandeling deze zomer nog eens gaan lopen, want dan staat alles in bloei. Dat willen wij ook graag gaan bekijken.

 38. Helaas heeft het beleid van de gemeente Westbetuwe er voor gezorgd dat dit gedeelte van ons mooie pad niet meer wordt gemaaid. Gelukkig zijn er altijd vrijwilligers bereid om een klepelmaaier op te halen om het pad weer begaanbaar te maken. U kunt weer rustig lopen onderaan de Meerdijk. Veel wandelplezier!

 39. Op 25 augustus een stukje van dit mooie pad gelopen. Jammer dat het pad onderaan de Meerdijk weer slecht begaanbaar is. Moest er eigenlijk wel lopen, want je wilt niet op de drukke Meerdijk lopen!

 40. Vandaag op deze zonnige zaterdag (21 augustus) dit afwisselende klompenpad gelopen. Begonnen door de smalle straatjes van Rhenoij en wat een leuk dorp is dat. Vervolgens via de Linge het dorp achter ons gelaten en genoten van de rust en omgeving. Eenmaal aangekomen op de Diefdijk was het op deze zaterdag druk met auto’s en fietsers en waren wij blij dat er een pad onderlangs liep. Daaraan begonnen maar de begroeiing was iets teveel van het goede dus hebben we onze tocht weer vervolgd via de Diefdijk. Even later langs Fort Asperen, ook een mooie plek en door richting het andere geweldige dorp Acquoy met ook hier smalle straatjes en de Nederlandse toren van Pisa 😀.
  Als afsluiting bij lunchroom 88 een ijsje genomen op het terras. Al met al een mooi afwisselend klompenpad!

 41. Donderdag 5 augustus 2021 dit klompenpad gelopen. Start ongeveer half 10, vanaf Route 88. Eerste stuk was prachtig en we verbaasden ons over de rust. Ik denk dat we één medewandelaar tegen gekomen zijn. We hebben wel de routeverkorter genomen en die viel ons wel wat tegen, beetje saaie, lange, rechte, asfaltweg. Toen we weer op de eigenlijke route waren, was het gelijk weer mooier. Pad is weer gemaaid en prima begaanbaar.
  Bedankt voor het beheer.

 42. Namens alle vrijwilligers van het Rhenoysepad wil ik u danken voor de positieve reacties. Wij doen ons uiterste best om het pad zo mooi en begaanbaar te houden als mogelijk is. Helaas is door de fusie van drie gemeentes tot één gemeente Westbetuwe het een en ander veranderd en is niet helemaal duidelijk wie nu verantwoordelijk is voor het maaien van bepaalde delen van het Rhenoysepad. We hopen dit zo snel mogelijk op te lossen. Nog veel wandelplezier!

 43. Vandaag deze route gelopen.

  Voor wie de route net als wij met de klok mee loopt:
  paar stickers vermelden (per abuis waarschijnlijk) “routeverkorter”. Dat is bij punt 4, waar je rechtsaf het weiland in gaat. En aan het einde van de acyoysemeer, daar waar je linksaf (dus niet rechtsaf) de brug over moet en de Parallelweg op.
  We hadden een uitgeprinte kaart mee dus we kwamen er wel uit. Maar als je alleen op de aanwijzingen ‘in het veld’ loopt dan zijn deze stickers verwarrend.

  Vervelend en zelfs gevaarlijk is momenteel het gedeelte bij de Meerdijk, bij Asperen (tussen 7 en 6).
  Het paadje links onderaan de dijk (route tegen de klok in) is nu namelijk totaal overwoekerd door hoog onkruid. Ik ben 1m70, het onkruid kwam regelmatig boven mijn hoofd uit. Dat zijn dan brandnetels, stekelige distels, snijdend riet en berenklauw. Een kilometer lang moet je je hier doorheen werken. Dat is vervelend. Daar moet gemaaid worden.
  Op dit pad zijn ook twee trappen om hoogteverschillen te overbruggen. Met de klok mee ( van zuid naar noord) loop je de trappen áf .Maar met name de eerste trap is totaal overwoekerd, je ziet ‘m dus niet. Wees dus gewaarschuwd, anders maak je een lelijke val, de trappen zijn van metaal. Het ging bij ons net niet mis.
  alternatief over de dijk is geen fijne optie van druk verkeer, en er wordt keihard gereden.

  Goed, dat betreft 1 linke kilometer. Blijven er 13 fijne kilometers over. Gewoon een mooie route , we sluiten ons aan bij de andere lovende recensies. Dank vrijwilligers voor het uitzetten.

 44. Vandaag liepen we 14 km in de de regen. Ondanks de regen hebben we genoten van deze prachtige route! Zeer afwisselend.
  In de buurt van de Kooise camping was het natte gras erg hoog op het graspad. Hierdoor werden we flink nat. Maar verder alles geweldig.
  Dank vrijwilligers voor het uitzetten en het onderhoud!

 45. Vandaag hebben wij het rhenoijschepad gelopen.
  Het is een verrassend mooie afwisselende route.
  Ondanks dat de route veel over asfalt gaat was dat eigenlijk totaal niet erg.
  De route heeft ook enkele mooie, typisch klompenpad achtige stukken waarbij je over smalle bruggetjes loopt en door het weiland wordt geleid.
  Bij een drukke dijk loop je gelukkig op een smal paadje twee a drie meter naast/ onder de dijk.
  Geeft meteen een heel andere beleving dan de weg zelf.
  Ook de lingedijk is prachtig. Op de dijk lopen is een mooie beleving met prachtige vergezichten en mooie/ leuke huisjes.
  Tegen het eind van de route loop je ook nog door een heel mooi stuk natuur op een typisch klompenpad.
  Leuk om daar mee af te sluiten.
  Ondanks dat het vandaag een prachtige dag was hebben wij geen last gehad van andere weggebruikers. Het aantal fietsers viel mij mee.
  Bedankt voor het uitzetten en onderhouden van de route.
  Wij hebben genoten van deze prachtige wandeling.

  Cora en Frank

 46. Vandaag deze mooie route gelopen. Ondanks veel meer asfaltpaden dan we van andere klompenpaden gewend zijn een hele mooie wandeling. Veel leuke dingen te zien. Schitterende (dijk)huisjes, mooie uitzichten over de Linge en ook leuke stukken over zachte paden en weilanden.

 47. Beste wandelaars,

  Als reactie op de vraag van Alexandra. Als u een korter stukje van het pad wil lopen, dat is het rondje om de Kooise Camping een mooi alternatief van ongeveer 5 km. U kunt daar heel goed parkeren en er staan daar veel mooie bloemen te bloeien.

  Vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 48. Boterbloemen, dotters, fluitenkruid. Kwakende kikkers, jonge eendjes en grazend vee… dat alles onder een prachtig blauwe lucht. Echt genieten dus. Nagenoeg geen bloesem meer. Prima parkeergelegenheid en goed bewegwijzerd. (Wij hebben altijd de app bij de hand) Ook mooie terrassen onderweg. Weinig bankjes. Grondeigenaren bedankt! Het is fantastisch om naast asfalt ook in de weilanden te mogen wandelen. Ik vond het stuk langs de Lingedijk erg mooi maar druk met hardrijdende fietsers. Naast elkaar lopen was daar geen optie.
  Op mijn Instagram staat een filmpje van dit pad. Kijk op: geeri_wandelt

 49. Aanstaande zondag willen we graag dit pad gaan lopen. Nu hebben wij een baby in de draagzak en is 9km te lang. Waar raden jullie het aan om op te stappen als we voornamelijk de gele bloemenzee willen zien die nu vol in de bloei staat? En waar kunnen we dan het beste parkeren?

  Alvast bedankt voor uw antwoord!

 50. Gisteren dit mooie klompenpad gelopen. Erg mooie stukjes langs de linge. Goed aangegeven. Ondanks ook saaie stukjes. Zeker de moeite waard.

 51. Mooi rondje door de Betuwe. Langs de Linge is het mooist en daar ook het drukst. Verder viel het erg mee met de drukte. Buiten de Linge en de dijkhuisjes vond ik het een tikkie saai en recht, maar je kunt niet alles hebben.

 52. Vandaag dit afwisselende pad in de Betuwe tegen de klok in gelopen. Voor ons onbekend terrein, maar dit rivierenland heeft ons werkelijk verrast. Je loopt door weilanden, over idyllische dijkjes met mooie dijkhuisjes en langs fruitboomgaarden. De bloesem was nog niet heel uitbundig aanwezig, maar dat geeft alleen maar een reden om dit pad volgend jaar twee à drie weekjes later nogmaals te lopen. We kunnen dit pad zeker aanraden!

 53. #4: 18 april 2021 dit pad gelopen. Wat een prachtig gebied is dit Lingegebied. Wat een serene rust vroeg in de ochtend. En wat een mooie vergezichten zo her en der.
  De rust werd wel snel minder. Een populair wandel, fiets en motortoergebied én best ook wel veel asfalt.
  En ergens is dat ook helemaal ok. We genieten van de afwisseling in landschappen, culturen en geschiedenis die de klompenpaden ons laten zien. En deze voegt daar zeer zeker weer wat aan toe.

 54. Prachtige route in een heel mooi stukje Nederland. Nog te vroeg voor de bloesem, die staat nog lang niet overal in bloei, maar het was Genieten met een hoofdletter. Ja, zoals Harry schrijft, voor een klompenpad redelijk veel asfalt, met nog veel meer dagjesmensen die van deze mooie zonnige Koningsdag aan het genieten waren. En nee, je loopt niet over de dijk, daar loopt een pad onderlangs waar de bermen prachtig geel kleurden door het koolzaad. En ja, Acquoy is ook een erg leuk dorpje en dat trekt nog meer mensen op een dag als vandaag. Ga ‘m wandelen, ook al gaat ie niet aldoor door weilanden. Wij hebben genoten!

 55. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen en erg verrast wij hebben genoten van mooie bloesems, smalle straatjes, prachtige wateren, koffie to go zeer de moeite waard een aanrader! Vrijwilligers bedankt!

 56. 24-04-2021
  Vandaag dit pad gelopen. Mooie omgeving, maar wel heel erg veel asfalt.
  Leek meer op een fietsroute, met een klein stukje weiland tussendoor.
  Daardoor erg druk onderweg met fietsers en een stuk dijk met veel auto’s.
  Al met al niet echt aantrekkelijk. Past mijn inziens niet in het klompenpaden gevoel.

 57. Voor wie op klompen het liefst alleen door weiland en bos wilt wandelen, valt deze route misschien wat tegen.

  Voor wie op wandelschoenen gaat en een mooie afwisselende route wilt lopen, is dit zeker een aanrader!!
  Onderweg langs twee leuke koffie to go plekken gekomen. Mocht je wat sterks in je koffie wensen, dan kan je bij de slijterij naast het startpunt terecht :-).

 58. 21-04-2021: Schitterende wandeling langs de Linge! Veel fruitbomen stonden in bloei maar het mooiste moet nog komen! Geniet!

 59. Vandaag dit pad ( zonder verkorting) met de klok mee gelopen. Langs de Linge starten en dan de parallelweg op, het spoor over…toen dachten we oei….als dit het is. Maar gelukkig op ene gegeven moment gingen we de “natuur” in . Toen werd het genieten. Wat is et voorjaar toch mooi!! Inderdaad wel veel asfalt meer in dit pad niet storend. Wat hebben we in een lekker zonnetje genoten van de Linge, alles wat in bloei stond, Acquoy, de scheve toren en het stuk over die prachtig stukje lingedijk. Uiteindelijk via de bloeiende boomgaarden weer teruggekeerd.
  Dank vrijwilligers voor dit pad.

  p.s. maakt voor de tocht niet uit maar wat kent het startpunt een verschrikkelijk lelijk, bijna landschap ontsierend wit Route 88 gebouw

 60. Wat Max schrijft over handgeschreven omleiding herken ik niet. Niks gezien, prima routeaanwijzingen. Er is goed te parkeren bij het startpunt, dat is prettig. Inderdaad een leuke route, weiland paadjes worden afgewisseld met asfalt maar dat zijn afgelegen en rustige weggetjes. Genoten, echt een klompenpad zoals t bedoeld is

 61. Vrijdag 19 dit pad bewandeld. Erg fraai, veel verhard, maar de omgeving is heel fraai, landelijk, kleinschalig met behoorlijk wat afwisseling. De natuur maakt zich op voor het voorjaar en dat is aan flora en fauna goe te zien.
  En wat is de Linge een prachtig riviertje. Soms een heel erg buitenlands gevoel. Niet dat buitenland altijd beter of mooier is, maar nu je het land niet uit kunt is dat toch leuk. Waar het pad door Corona was omgelegd raakten wij het spoor bijster. De hand geschreven aanwijzingen waren niet erg duidelijk in het veld. Daardoor flink wat extra kliometers gemaakt, maar met de app weer op het goede (klompen)pad gekomen. Overige bewegwijzering puik in orde! Dank. Voor ons in de top 10 Klompenpaden.

 62. Klompenpaden kunnen ongelofelijk modderig zijn, is onze ervaring. Dit pad kent dit probleem veel minder. Er is in het midden een stukje over drassig weiland (1 km) maar daarna kronkelt het alweer over een fietspad langs het water richting Diefdijk. Daarna een leuk smal pad onder de dijk dus geen auto’s. Vervolgens over zandwegen langs fort Asperen naar Aquoy. Leuke dorpjes langs de Linge, erg idyllisch. Een van onze favoriete paden.

 63. Prachtige wandeling, dorpjes, veel te zien, ik vond het een van de leukere klompenpaden die ik heb gelopen.

 64. Het Rhenoijschepad gaat voor een flink deel over asfalt en kent weinig afwisseling en eigenlijk geen smalle en spannende paadjes. De winterse sfeer zorgde er toch voor dat ik erg lekker gewandeld heb.
  Video:
  https://youtu.be/nHeldkhkFo8

 65. Op deze stralende dag werd ik erg blij van de lange route. Het was helemaal niet erg dat het veel over asfalt ging want de wandelingetjes door de weilanden waren wel erg drassig. Ik was wel erg tevreden met de app, want sommige bordjes kon ik niet goed plaatsen, bv pijtjes twee kanten op terwijl de route naar links ging, maar misschien heeft dat te maken met de recente wijzigingen aan het pad. Leuk over de dijkjes, langs de Linge, langs het fort Asperen. 14 km was het niet, maar dat maakt me net zoveel uit.

 66. Mooi! Afwisselende route. Soms lekker baggeren door de modder en dan weer door schattige dorpjes. Aanrader!

 67. Zondag 19 juli het RHENOIJSCHEPAD gelopen, een mooie wandeling vooral het stuk langs de Linge is erg mooi, je waant je in het buitenland. Pad is goed bewegwijzerd alleen waar het pad gesloten is vanwege corona waren we even het spoor bijster. dank aan alle vrijwilligers die dit pad mogelijk maken.

 68. Tegen de klok in gelopen op maandagmiddag 29 juni. Vanwege tijdgebrek de verkorte route genomen. Inderdaad zit er aardig wat asfalt in de route, maar wel voor een groot deel over rustige wegen. De Lingedijk was op deze maandagmiddag ook uitgestorven. Het stuk wat langs het spoor loopt is misschien wel het minst leuke van de route, de rest vond ik erg aangenaam. Volgende keer nog de volledig lopen.

 69. Vandaag (2e Pinksterdag) deze wandeling gelopen. Vroeg gestart (rond 8u), zodat we andere wandelaars en fietsers én warme temperaturen voor waren. We hebben de route met de klok mee gelopen vanuit Rhenoy, waardoor we het eerste stuk van de Lingendijk voor onszelf hadden. Asfalt ja, maar de route was zo prachtig! Bijna on-Nederlands en tegelijk juist heel Nederlands! Heerlijk gewandeld en een gezellig babbeltje gemaakt met een inwoner van Acquoy. De route was goed bewegwijzerd! We zijn alleen een keer verkeerd gelopen bij een bruggetje. We hadden daar de route langs het spoor moeten vervolgen, maar liepen per ongeluk de routeverkorter (tussen punt 3 en 5) op, en kwamen daardoor weer terecht op het Culemborgsche Vliet. Zelf niet goed opgelet; onderweg staat er wel “routeverkorter” op de markering, maar niet op een van de eerste stickers, waardoor het dus niet in de gaten hadden. Overigens was de routeverkorter wel erg mooi om te wandelen (langs een veld met bloeiende margrieten en wuivende grassen) en met de routeverkorter (die tussen punt 3 en 5 dus) vermijdt je een klein bosje eikenbomen, waar we de nesten met de bekende rupsen zagen zitten (overigens geen last van gekregen). Het laatste stukje over de Lingedijk was druk, zoals verwacht, met net de eerste terrassen open. We hebben genoten, vrijwilligers bedankt!

 70. Vandaag, zaterdag 30 mei, dit prachtige pad gelopen. Zoals velen hiervoor aangeven, veel asfalt, maar door de mooie natuur en de geweldige Linge vonden wij dit geen enkel bezwaar. Rust en ruimte overweldigend en de schattige huisjes aan de Lingedijk… prachtig!

 71. Ik deel de mening van enkele andere lopers. het is een aardige route maar om het een klompenpad te noemen met maar 2 passages door de weilanden, is wat veel credit.

 72. 6 mei 2020 gelopen. Mooie route. Goed bewegwijzerd. Eerste deel Lingedijk in Rhenoy nog steeds afgesloten, behalve bestemmingsverkeer en wandelaars. Helaas vandaag te veel bejaarde stellen op de (e-)fiets die zich er niets van aantrekken en zich ook niet laten aanspreken…..
  Paar kleine stukjes over drukke dijk naar Fort Asperen, maar grootste deel daar over mooi pad aan de voet van de dijk.

 73. Ik heb 4-5-2020 dit pad gelopen
  je loopt weinig door weilanden ik vind het teveel asfalt wel jammer
  ik liep en opeens bij de Kooise zorgboerderij Acquoy kon ik niet de weg vinden dus dat is erg onduidelijk
  maar jammer dat er zo veel asfalt is ik denk niet dat ik deze route nog loop

 74. Vandaag dit pad gelopen. Wat drukker dan we hadden gedacht. Maar dat mocht de pret niet drukken. Grote stukken op de dijk waren afgesloten voor verkeer. Alleen bestemmingsverkeer en wandelaars mochten erdoor. Dat scheelde veel drukte. Prachtige wandeling. Wat is het mooi daar langs de Linge en in de Betuwe. We hebben genoten.

 75. Op Koningsdag liepen wij dit klompenpad vanuit Rhenoy. Wij stapten eerst noordwaarts langs de Linge om daarna met een brede boog door de weilanden te gaan. Vervolgens ging het door graslanden, langs sloten en beboste stukken richting Fort Asperen. Een goeie keus om het in deze richting te lopen (klompenpaden kun je in 2 richtingen lopen). Want na Fort Asperen loop je over het mooiste deel van dit pad. Via het verstilde Acquoy: langs de meanderende Linge en zijn natte weilanden met knotwilgen. Je loopt dan ook meer over grasdijken en onverharde paden.
  Een kleine kanttekening bij de route: voor een Klompenpad gaat het Rhenoyse pad – in het begin – wel over veel asfaltweggetjes met het nodige verkeer van fietsers en auto’s.
  Maar in z’n geheel is het pad meer dan de moeite waard.

  Jacques & Lenny

 76. 22 april 2020
  Gisteren liepen wij onder een staalblauwe hemel het Rhenoysepad. Heerlijk rustig (mede dankzij corona denken we), maar wat een sprookjesachtige tocht. Het koolzaad spatte uit de bermen en soms liep je aan de Linge door een haag van geel en het wit van het fluitekruid.
  Bewegwijzering prima; er konden twee verkortingen gemaakt worden en ook die waren perfect aangegeven, maar dat zou jammer geweest zijn. De 15 km waren voorbij voor we het wisten. Volgend jaar doen we het nog een keer en hopelijk zijn dan al die leuke terrassen aan de Linge weer open.

 77. Deze route vandaag gelopen. Een geweldige wandeltocht. Ik ben begonnen op station Leerdam. Dan wordt de afstand 17,5 km. Afwisselende route met de klok mee. Ik heb hierbij de routeverkorter gebruikt op het Kooise pad. Dat is wel weg leuk. Bij Rhenoy en Acquoy worden op di moment, vanwege Corona, de wegen afgezet voor verkeer en fietsers. Wandelaars mogen er wel doorheen. Ik heb vaker de bloesemtocht gelopen maar dan is het veel te druk. De bloesem op de fruitbomen vond ik tegenvallen. Wel heb ik op de Lagendijk, net voor Fort Asperen, 2 reeën zien oversteken. Ik was net te laat met mijn camera. Zou je niet verwachten in dit gebied.

 78. Wij zijn beginnende wandelaars ( corona is de aanleiding ) en dit pad is no 6 wat we hebben gelopen ; onze favoriet tot
  heden ! Zeer afwisselend en prachtige vergezichten afgewisseld met fraaie panden langs de dijk. Een aanrader,

  Ruud & Toke .

 79. Geweldig genoten vandaag. Prachtig pad. Voorjaar aan de Linge. Mooier kan (bijna) niet!

 80. EXCUUS? CONTANT BETALEN OMDAT ER GEEN PIN IS HOORT TE ZIJN BIJ ☕️TAPPERIJ LINGEZICHT☕️ En niet bij Rust wat.!!

 81. We wandelden deze route voor de derde maal en weer in een ander jaargetijde en ook weer prachtig! Uitstekende bewegwijzering, geen enkel saai stuk, altijd veel te zien. Zeker vandaag….zondag 19/1/20 de “Hell van Rhenoy” een ATB wedstrijd door de modder met zwoegende mannen en vrouwen op de fiets. Wát een belevenis was dat! Een groot gedeelte werd het klompenpad gebruikt wat daardoor flink modderig was maar we vonden al die fietsers niet storend, zeer vriendelijke deelnemers die rekening hielden met de wandelaars. Misschien handig om dit soort evenementen door de beheerders van klompenpaden bij “bijzonderheden” te noteren. Veel vogels gehoord, ganzen en fazanten. Futen op t water, aalscholvers, ganzen die gakkend door de weilanden liepen, zilverreigers….het zag er voorjaarsachtig uit. Sneeuwklokjes in de bermen op de Lingedijk langs de oude boerderijen nog bloeiende rozen, je verbaasd je steeds weer.
  Alles klopte bij deze wandeling en bijna aan het einddronken we nog thee en koffie bij “Rust wat” aan de Lingedijk. Handig om te weten……., contant betalen, ……er is geen pin! ??.

 82. Wij fietsen regelmatig in deze buurt, voor deze keer eens wandelen, en dan het klompenpad. Dat viel tegen: alles over asfalt en fietspaden. Inderdaad een stuk onder de dijk gelopen, dat was flink modderig, maar daarna weer via een fietspad verder. Tja, de omgeving en de dorpjes zijn prachtig, maar wij hadden graag wat meer door het ”groen” gewild.

 83. Zondagmiddag 27-10 gelopen: Een prachtige wandeling, over eeuwenoude dijkjes, goed begaanbaar en niet modderig. Gelukkig hadden we zelf een rugzak met koffie en thee mee, want alle horeca onderweg was gesloten, ook het fort in Asperen. Gezellige App met af en toe een filmpje of verhaaltje over de plek waar je bent. Superleuk!

 84. 16- 8 -2019
  Wat een prachtig pad en wat geweldig dat buurtbusjes rijden vanaf Geldermalsen met enthousiaste vrijwilligers!
  Ik liep een paar jaar geleden Het grote rivierenpad en was toen al zo onder de indruk van de authenticiteit van dit gebied.Ik heb toen de wat lange geasfalteerde route langs de Acquoise weg onderbroken door de verkorte route kooise pad te nemen, was mooi alternatief! en nu in Leerdam gezellig bij Kiki meegegeten!oh ja, er was overal keurig gemaaid, nergens een probleem

 85. Ik loop geregeld dit klompenpad, maar onder de Meerdijk is het geen lopen meer. Het gras en kruid staan heel hoog.
  Ook bij de put in Acquoy ligt er gemaaid gras, waarbij slecht te lopen is. Onderhoud laat dus te wensen over. Normaal is dit een schitterende wandeling die ik heel graag loop.

 86. Op 11 juni het Rhenoijschepad gelopen. Een mooi pad over de dijkjes langs de Linge. Daardoor is verhard lopen toch niet heel erg. Afwisselend weilanden en nog een klein stukje bos, nieuwsgierige Shetlanders. Weer genoeg te beleven onderweg. Goed bewegwijzerd, geen app hoeven raadplegen. En een grote hoeveelheid bankjes op prachtige uitzichtpunten ??

 87. Op zaterdag 19-1-2019 deze route gelopen van 1,2 ► 3 etc. Zeer mooie route en wij geven het een cijfer 8 en een half. Onderweg gerust bij De Koolse Camping, daar eerst de dieren bezocht, die er allemaal geweldig bijstaan of liggen, chapeau en vervolgens een lekker bakje koffie en thee gedronken met koek in de kantine.
  Elly & Albert

 88. Vandaag, 18 september, op misschien wel de laatste echte zomerdag van het jaar, deze route gelopen.
  De combinatie van struinen door het veld (de routeverkorter ‘Kooisepad’ is zeker de moeite waard!), totaal stille boerenweggetjes waar in je beleving Dik Trom zo de hoek om zou kunnen komen (vergezeld van Bartje) en uiteindelijk de romantische Lingedijk, die door onder andere het zeer schilderachtige Acquoy voert, maakt dit pad aantrekkelijk, al was het maar om bij sommige huizen aan de dijk en in het land te denken ‘Als ik daar eens zou wonen…’. Ik ken de streek vrij goed, en heb de route makkelijk kunnen lopen zonder steeds te checken of de paaltjes er wel staan. In voorkomend geval gewoon de app raadplegen, dan weet je snel of je goed zit.
  Aan het eind, richting Leerdam, kan een afslag worden gemaakt door Asperen, wat zeer de moeite waard is. Het kost misschien een kilometertje meer, maar zeker een aantrekkelijk dorp. Door Asperen heen, aan het eind de Leerdamseweg op en dan rechtsaf de Stardam op, naar de oude Zuiderlingedijk. Dit geeft een mooie aanloop naar Leerdam, mocht je naar het station moeten. In Leerdam aan de haven nog een borrel bij Kiki aan de Linge (check website) maakt de dag compleet.

 89. Na 2 jaar weer eens dit pad gelopen (met de klok mee). Fantastisch mooi. Wel jammer dat asfalt 63 % is, maar wel allemaal rustige wegen en fietspaden.
  Bij Asperen zou de route gecontroleerd moeten worden. Een sticker op een betonnen paal laat los (beton plakt slecht). Locatie: bij trappetje naar beneden vanaf de dijk. Iets verderop, onder aan de dijk, is een paal met 2 stickers uit de grond getlld. Iedereen maar weer bedankt voor de prettige dag.

 90. Eergisteren deed ik samen met mijn man het 1e stuk van 9 km van het Rhenoijschepad. We hebben er van genoten totdat we rechts het spoor overliepen en we verdere aanwijzingen misten. Een toevallig passerende dame op een fiets deelde ons mee, dat er wegwerkzaamheden waren geweest en dat daardoor een paal met klompenpadsticker verplaatst was, maar waarheen?? Gisteren hebben we het 2e stuk van nog 5 km gelopen zonder “hindernissen” en ook dat stuk was erg de moeite waard!

 91. De route gaat wat meer over verharde weggetjes, maar is wel buzzonder rustig qua verkeer. Mooie route

 92. Hallo Erna,

  Er is een app te downloaden van de klompenpaden. Hierin staan alle klompenpaden. Hier kan je gelijk de kaart downloaden en deze vervolgens volgens d.m.v. gps.
  Vandaag hoop ik deze route te kunnen toevoegen aan mijn wandelingen

  Groeten

 93. Beste mensen,

  Ik regel maandelijks een wandeling voor een groep vriend(inn)en. Af en toe doen we ook een Klompenpad, waarbij het jammer is dat we daar geen routebeschrijving van hebben. Ik weet dat de routes goed aangegeven zijn met een klompje, maar het zou zo fijn zijn om vooraf ook een echte routebeschrijving te kunnen lezen, zodat je een beter idee krijgt van de omgeving en vooral van verhard ten opzicht van onverhard.

  Ik lees dat er meerdere plekken zijn waar brochures verkrijgbaar zijn. Maar bevatten die dezelfde informatie als de website, of zijn er ook gedetailleerde routebeschrijvingen beschikbaar? En zijn er ook gps-tracks beschikbaar?
  En zo ja, hoe kan ik daar aan komen?

  PS: Op zondag 22 april a.s. denken we een Klompenpadwandeling te gaan lopen. Het zou erg fijn zijn als ik voor die tijd een gedetailleerde routebeschrijving en/of gps-track zou kunnen hebben.

  Ik hoor graag van u.
  Met vriendelijke groet,
  Erna Koelman

 94. Op 29 oktober dit klompenpad gelopen. Mooie route. Misschien wel veel over verharde wegen, vind het nou juist zo leuk om door de weilanden te dwalen en dat is bij deze route wat minder. Toch wel genoten hoor.

 95. Leuk pad, vooral in het voorjaar met bloesem.
  Toch eens in het najaar gelopen (nu 24 september). Weinig bloemen maar blijft een leuke route: op de dijk, paden in de buurt van water, paar leuke stukjes weiland. Meerdere horecagelegenheden onderweg.
  Het gras was overigens net gemaaid en het was verder niet drassig. Goed te doen.

 96. Hebben Maandag 22 Mei deze route gelopen
  Het weer was hiervoor uitstekend. Auto geparkeerd bij “Route 88” en met de klok mee gelopen
  Ondanks het hoge gras in het begin was het goed te doen. Schitterende doorkijkjes. Mooie natuur en af en toe een stukje langs pitoreske huizen. En regelmatig het uitzicht op de Linge
  Dank zij de zeer alerte vrijwilligers die de paden “regelmatig “nalopen” is er zelfs een waarschuwing aangetroffen bij een brugje over losliggende planken. Een pluim voor deze mensen
  Route is heel goed aangegeven en zeer de moeite waard.
  Hebben deze tocht afgesloten bij het uitstekende Linge terras Rust Wat ( een echte aanrader)

 97. Op vrijdag 14 april 2017 dit pad gelopen. Gestart bij het Dorpshuis in Rhenoy en met de klok mee gelopen. Erg leuk pad, hoewel het voor het grootste deel over verhard terrein gaat. De dorpjes waar je door loopt zijn klein en leuk. Even lekker geluncht bij Ford Asperen (eenvoudige kaart). We liepen dit pad juist nu: in de bloesemtijd. En dat was een goed idee. Houd je van klompenpaden én van bloesem, dan moet je dit pad nú gaan lopen 🙂 .
  Vrijwilligers: bedankt voor het uitzetten en grondeigenaren bedankt voor de gastvrijheid!

 98. Vandaag dit pad gelopen. En wat een schi-te-rend pad… Nu hielp de hele dag strakblauw, voor het eerst in poloshirt zonder jas en de bloesem natuurlijk mee. Maar ook het pad zelf: prachtig, de vaart en het pad langs het acquoysemeer (noordkant route), het trektouwveer over de vaart langs de Acquoyseweg (noordwesthoek route), fort bij Asperen, de dorpen Acquoy en Rhenoy, het Griendbos tussen die beide dorpen, de fruitbomen onderweg, waarvan soms nog van het type hoogstam… Mooi hoor! Hele stukken lekker stil en rustig, geen snelweg in de buurt. De Meerdijk langs de Linge was op zo’n lentedag wél erg druk natuurlijk. We hadden veel te laat in de gaten dat er ook een pad onder de dijk (Linge-kant) liep, dan heb je van de drukte waarschijnlijk weinig last. Bordje gemist, denk ik. Dat heb je, met die app-lopers.
  We zijn de route begonnen bij restaurant ‘Rust Wat’ aan de Linge in de Noord Oost hoek van de route. Je zit daar koninklijk aan het water. Fort Asperen is met mooi weer erg druk, maar je kunt er ook nét buiten het fort aan het water op een houten plankier zitten. Tegenover de ingang, onder aan de sluis. Ook staan er boven aan de sluis bankjes. Zit je ook héél mooi.
  Deze route doen we dit jaar nog eens, en dan eens met de klok mee.

 99. Pardon, ik bedoel wij lopen hem altijd met de klok mee. Dus punt 1, punt 10, 9, 8.. 😉
  Dan kom je – als je in de buurt van Route 88 parkeert – na een kleine 4km bij Fort Asperen, en kom je richting het eind van de wandeling bij RustWat of Route88. Maar goed, voor beide varianten is iets te zeggen. Fijn dat het goed is aangegeven beide kanten op!

 100. Ik zie slechts een beperkt aantal reacties hier dus ik deel mijn ervaring toch maar even, ook al was deze 2 weken terug:
  Op 25 maart deze wandeling gedaan toen de eerste krentenboompjes, forsythia enz. in bloei waren. Een afwisselende route met uitzicht op stukjes rivier en veel weiland. Verschillende horeca onderweg, zoals Fort Asperen en RustWat (medio april heropend). Deze wandeling is echt een aanrader en waarschijnlijk in april/mei nog een stuk mooier. Verder goed aangegeven en zeer goed begaanbaar… het gras is uiteraard nog laag. Circa 1/3e van de route is op asfalt, maar dit zijn (zeer) rustige wegen.. niet storend. Op de enige weg met wel wat verkeer, punt 6 t/m 7, loop je bijvoorbeeld na 150m naast de dijk.
  Wij gaan zeker deze wandeling nog eens herhalen in mei. Overigens lopen wij hem altijd tegen de klok in omdat dit handiger is qua timing van de horeca onderweg.

 101. 15-2-2017

  Het pad gelopen , mooi weer en ook het pad was mooi. Rustig en ook veel langs het water. Wij hebben de auto halverwege gezet en zijn toen gaan lopen. De meeste horeca waren gesloten of aan het renoveren maar Route 88 was open en daar kan je héél goed terecht , mooi aangekleed kopje thee . Ze serveren er ook een salade.
  We willen deze route nog eens lopen in het voor-of najaar.

 102. Leuke afwisselende route tegen de nummering in gelopen, met toch aardig wat gras en “grind”. De route onderaan de Meerdijk is nu (5 dec) goed te lopen. En er is geen hoog gras meer bij de start. Voor Rhenoij vroeg ik me af of ik de Linge wel te zien zou krijgen. Veel eigenaren schermen hun stukje grond aan de oever af met manshoge heggen. Maar verderop viel dat erg mee.

 103. Na het bericht van Marlies te hebben gelezen moet ik zeggen dat mijn klomp van het klompenpad is gebroken.
  Als boerenzoon constateer ik dat hier iets niet klopt. Ik heb op 3 juni dit pad gelopen, zie mijn bericht hieronder.
  Tot eind vorige week is het super weer geweest om te hooien. Nu regent het en……….wacht de boer tot het droog is. Zo lust ik er nog wel één. Op 3 juni was het gras in feite al te hoog om te maaien!!
  Als de boer geen tijd heeft om te maaien, moet hij niet pachten.
  Ik heb er geen spijt dat ik heb doorgezet hoor, maar het was eigenlijk niet te doen.

 104. Beste wandelaars,

  Momenteel is het gras inderdaad hoog rond route punt 10 en het startpunt. Deze dijk wordt gepacht door een boer en hij gaat binnenkort hooien. Hiervoor wacht hij op het juiste moment. Dus als het gras goed droog is.
  Nog even geduld…

  Marlies van Loon – Klompenpadenteam Gelderland

 105. ook in eerdere reacties gezien, ik begon het klompenpad samen met mijn broer, we gingen linksom, het had vrijdag nacht 10-06-2016 de hele nacht geregend. we starten bij het begin punt, een 30 meter lopen, de provinciale weg over, en moesten toen over een dijkje lopen, het gras stond minstens 1 meter hoog, het was geen doen om verder te gaan, want het regende nog steeds een beetje, en om niet natter te worden als we al waren, hebben we het klompenpad niet gelopen..!! erg jammer, je zou toch denken dat er wel rekening mee gehouden moet worden, dat de padden wel toegankelijk moeten zijn, ook bij nat weer!! Mijn broer is verstandelijk beperkt, en om hem niet teleur te stellen, hebben we ons eigen plan getrokken. erg jammer.

 106. Vandaag dit pad gelopen. Jaren terug vaak langs de Linge gefietst, dus ik weet dat het hier super mooi is. Langs de Linge door Rhenoy en Acquoy, de H. Linie en ook langs het Acquoysemeer, allemaal super mooi. In mijn buurt heb ik al tientallen paden gelopen, dus ik moet het nu iets verderop zoeken. Maar dit is zeker 50 km (snelweg 60 km) waard.
  Deze morgen was het eerst mistig. Ik moest wel direct de dijk op met zeer lang gras (wel 1 meter). Dat was soppen in de schoenen en tot mijn middel zeiknat. Zo erg heb ik het nog niet gehad, zelfs niet in de winter met de modder. Maar ja, ’t is tenslotte een klompenpad. Na een uur was ik weer aardig droog, al was er geen wind en geen zon vandaag.
  Bedankt iedereen voor de mooie route.

 107. Een mooie dag in mei, zonder afspraken in de agenda; tijd om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Het Klompenpad Rhenoijschepad staat al een tijdje op mijn wensenlijst. Deze wandelroute loopt langs schilderachtige dorpjes in het rivierenlandschap. Nu de bomen en bermen vol in bloei staan is deze wandeling op zijn mooist. Wanneer mede-wandelliefhebber Berend op Twitter aangeeft ook te willen gaan wandelen, spreken we af om gezamenlijk op pad te gaan.

  Deze wandeling voldeed aan al mijn verwachtingen, prachtige natuur, heerlijke rust en afwisselende paden. Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken! Lees een uitgebreid verslag op mijn blog: https://wandawandelt.nl/klompenpad-rhenoijschepad/

 108. Net weer thuis in Rosmalen gebiet ik na van een prachtige dag!
  Met elf wandelmaatjes liepen we het Rhenoijschepad, 14 kilometer.
  Ik heb meerdere Lingetochten gelopen; deze tocht benut meer dan de anderen onverharde paden juist om wegen met druk verkeer te mijden. knap gevonden!
  We genoten van de eenmanspaadjes, lopen over een weiland, het oversteken van slootjes, prachtige ruime uitzichten, bloeiend fluitenkruid en koolzaad etc.
  Onze koffiestop was bij Fort Asperen: een aanrader!
  We gaan de route zeker nog eens inplannen in april als er volop bloesem is.
  Complimenten aan de routemaker(s)!

 109. We hebben dit klompenpad gelopen op hemelvaartsdag 2016 met prachtig weer. Dat maakte de route helaas ook druk met veel fietsers. Er zijn slechts een paar stukjes echt voetpad en het merendeel van de route volgt fietspad of autoweg. Wij kozen voor de noordelijke routeverkorter om asfalt en drukte te vervangen door stilte en voetpad; ook een stuk tussen Acqoy en Rhenoy ging onverhard door het land. Ondanks de vele verharding was dit heel mooie wandeling met prachtige uitzichten op Linge en bloesems.

 110. We lopen samen al heel wat jaren klompenpaden maar deze wandeling overtreft alles. De omstandigheden waren geweldig, 17 graden en veel zon met schapenwolken. Roze appelbloesem (de peer was bijna uitgebloeid) lammetjes, jonge ganzen, een veulentje, prachtige historische boerderijen langs de dijk. En inderdaad Astrid (reactie van 2 mei jl.) restaurant Rust Wat is een geweldige plek met zeer vriendelijke bediening en geweldig uitzicht op eenden, kieviten en scholeksters langs het water. Fort Asperen is strategisch gelegen, een aantal boten varen op de Linge met je mee als je op het wandelpad loopt. De bewegwijzering is zeer goed aangegeven. Bijna bij t eindpunt in Acquoy aan de dijk tapperij Lingezicht met heerlijke tosti en fijne bediening. We gaan deze wandeling ook nog een keer in de herst lopen als de appels en peren aan de bomen hangen.
  Wie weet een nog mooiere wandeling? ??
  Jan
  Ernst en Marijke

 111. Afgelopen zondag deze wandeling gedaan. Een heerlijke afwisselende wandeling, mooie natuur, veel vogels en voldoende restaurants om even te rusten. tevens hebben wij op het ontbreken van bankjes gelet, maar wij zijn vele bankjes tegen gekomen.
  Een echte aanrader, vooral Rust wat/ Linge Lounge, heerlijk vertoeven aan het water!

 112. Wát een schitterende route; wij boften gisteren (20 april) ook nog met het weer.
  Een prachtige lentedag, veel bomen in bloei en de jonge blaadjes die weer komen.
  We hebben echter één opmerking:
  Wat zou het fijn zijn als er onderweg hier en daar een bank zou staan….. wij hebben onze boterhammen zittend op de rand van een brug (Tiendweg) opgegeten, een bank zou dan heel welkom zijn!
  Verder niets dan lof voor de goed aangegeven route….

 113. Deze route zondagmiddag 17 april met een vriendengroep gelopen. Een mooie afwisselende route en nu helemaal, met de bloesem erbij. We misten alleen onderweg bankjes. Die kwamen we later op de route pas tegen. Verder absoluut de moeite waard!

 114. De route vandaag op 14 april 2016 gelopen. In één woord, prachtig! De bloesem is al aardig aan het uitkomen. Het gedeelte tussen Asperen en Rhenoy is nu bijna op zijn mooist. Een echte aanrader en vooral niet te lang wachten als je nog van de bloesempracht wilt genieten!

 115. Zondag 3april gelopen , mooi weer gehad , veel mensen onder weg tegen gekomen , omdat heteen aantal dagen droog is geweest goed te belopen . Mooie variatie van de ondergrond waardoor de route boeiend is en blijft .
  Ik verwacht dat deze route half/eind april een hoogte punt heeft vanwege de bloeiende fruit bomen.
  Een aanrader.

 116. Mooie wandeling. Maar in het broedseizoen is de afkortingsroute langs het spoor niet aanbevelenswaardig ivm de vele broedende ganzen die verstoord worden

 117. Gister gewandeld, mooie route met veel vergezichten, vogels en off-road wandelen. Wel even een misser gemaakt wanneer je de Acquoysemeer weer op gaat, we sloegen het pad v/d verkorte route in ipv de route te vervolgen, dit was niet zo duidelijk aangegeven. Verder helemaal top, goed aangegeven en veel variatie.

 118. Dit pad heb ik gelopen op zaterdag 16 januari. Een prachtige route, erg goed aangegeven en goede mogelijkheden om onderweg een kop koffie te drinken.
  Wel was de route op deze dag extreem glad en modderig, maar dat lag niet aan de route maar aan de weersomstandigheden.
  Ik heb het pad met de klok mee gelopen en het stukje vlak na het Fort bij Asperen was echt onbegaanbaar door werkzaamheden. Beste is om daar een stukje over de weg te lopen ipv onder langs de dijk.

 119. Prachtige route! We kenden al een groot gedeelte vanaf asperen. Stuk vanaf route 88 – acqoy is mooi onderdeel.

 120. Vandaag liep ik van station Beesd naar station Leerdam, grotendeels langs de Linge. Het dorp Rhenoy uitkomend en de provinciale weg overstekend op weg naar Acquoy ontdekte ik dat ik een klompenpad kon volgen. Ik ben blij dat ik dit mooie stuk onverhard niet heb gemist, hoewel het hier en daar wat drassig was. Tot aan Asperen de route gevolgd.

 121. Gisteren dit pad gelopen, een prachtige route!
  Verbeterpunt is wat mij betreft de begroeiing onder aan de dijk ( vanaf punt 7) dit pad is overwoekerd door lange brandnetels en distels. Ook met een lange broek aan is het moeilijk er doorheen te lopen.

 122. Hele moooie wandeling. Een ECHTE WANDELroute grotendeels over autovrije wegen en paden.
  Tegenover de Kooise zorgboerderij ontbreekt, volgens mij, de aanduiding van het pad op het punt waar de verharde weg wordt verlaten.
  Nu nog iets grotere Pijlen en de route is perfect.

 123. Op zaterdag 1 augustus dit pad gelopen. we kampeerden op de Kooise Camping dus konden daar de folder kopen (doen we altijd ter ondersteuning van de paden)en zo aanpikken op de route. Het pad is afwisselend. Je ontkomt niet aan verharde wegen maar ze zijn niet storend. Er zit voldoende info in de route. Een aanrader!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.