Rijnstrangenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Aerdt, Pannerden en Oud-Zevenaar. Wandelen door ruig rivierenlandschap met uiterwaarden en rabatten, over dijken, via twee trekpontjes, langs een gemaal en oude verdedigingswerken. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Rijnstrangenpad (14 km)

Startpunt: Restaurant Zaal Thoen en Thans, Kerkweg 10, Oud Zevenaar.

Opstappunten: Gemaal Oude Rijn, Deukerdijk 42, Pannerden. Treinstation Zevenaar.

Openbaar vervoer: Treinstation Zevenaar

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Rijnstrangenpad combineren met het Babborgapad en het Pannerdensche Waardpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Een pareltje onder de klompenpaden. Dit mooie, perfect onderhouden pad, heeft alles wat je van een klompenpad verwacht. Start bij de hooggelegen kerk, klompenpaden leidden van oudsher de boeren naar de kerk, dus dat is sowieso al leuk. Trekpontjes, heel veel overstapjes, veel onverharde paadjes, riet, vergezichten en een fijn rustpunt halverwege bij het Gemaal Oude Rijn waar je iets kunt eten en drinken. We namen er appelsap van de plaatselijke fruitteler. Betalen kun je gemakkelijk met qr-code, op basis van vertrouwen. Heerlijk in het tuintje gezeten, leuke stoeltjes en tafeltjes met kleedjes, goed verzorgd. Prachtige Hollandse luchten en vaak zonnig, dus prachtig wandelweer. We zagen onder andere zwarte sternen, grote karekiet en een nest met jonge ooievaars. Na afloop genoten op het zonnige terras van Thoen en Thans van een biertje en natuurlijk namen we ook een klompenpad-lunch. Fantastische wandeldag gehad!

 2. Super dank voor de info,
  Wij gaan genieten!!
  Vriendelijke groet.

 3. Ja hoor, het pad is te lopen, op een stukje rietveld zal wat water staan maar daar is een omleiding aangegeven
  Ik zou wel een lange broek aan doen (zoals dat ook wordt geadviseerd) omdat het gras nogal lang is (wat overigens van af vrijdag gemaaid wordt)

  veel wandel plezier
  de cooridinator van het Rijnstrangenpad

 4. Is het klompenpad gezien de waterstand morgen te lopen?
  Bij voorbaat dank@

 5. 20 mei dit mooie klompenpad gelopen.
  Goed onderhouden en zeer goed begaanbaar doordat op de drassige paden boomschors is. Trek pontjes erg leuk op de route. Prachtige natuur en veel vogels. Bedankt vrijwilligers!

 6. Op 10 mei 2024 deze prachtige wandeling gemaakt. Veel weiden zijn bedekt met een gele gloed van de bloeiende boterbloemen en daartussen de rode klaver en madeliefjes. Regelmatig laat de roerdomp zich horen. Veel andere vogels gezien en nog meer vogels gehoord (o.a. de Cetti’s zanger).

 7. Beste Marleen en Theo, dank voor jullie reacties. Ik ga er snel op uit. Hartelijke groet, René Kwant

 8. Dag Rene

  afgelopen weekeinde stonden de weilanden nog in bloei

  de Coordinator Rijnstrangenpad

 9. Beste René,

  Het is nog prachtig overal. Weides vol boterbloemen, fluitenkruid en de eerste rode klaver komt er tussendoor. De eerste weilanden zijn wel gemaaid, maar er bloeit en groeit nog heel veel!

 10. Geen berichtje maar een vraag: weet iemand of er alweer gemaaid is op deze route of dat alle voorjaarsbloemen nog volop in de wei staan. Dat laatste maakt de route voor mij namelijk nog minstens drie keer zo mooi. Dagtekening maandag 13 mei 2024. Dank vast voor de reactie.

 11. Zaterdag 4 mei dit pad gelopen
  Het pad was ondanks de vele regen van 2 mei prima te doen

 12. Gisteren, 23 april 2024, de wandelroute van 14 km gelopen. Een prachtige route en het mooiste moment was toen ik de roerdomp zag. Even roerloos in het riet en toen vloog hij weg. De route is mooi onderhouden en ook de aanleg met de haag en aangeplante bomen, top. Ook mooi de bloemen in de wei en niet doodgespoten met gif. Wat ik wel jammer vond is dat als je met de trekveer bij Aerdt over bent dan is dat deel van het pad verlegd en niet meer langs het water, het riet en de knotwilgen. De eerdere route was net wat mooier. Het was toch een prachtige wandeling en ik ben maar 1 wandelaar tegen gekomen. Dus ik heb ook genoten van de rust en de stilte.

 13. Vandaag een groot deel van dit pad weer gelopen. Momenteel valt het met modderig heel erg mee. Circa 15 meter tussen oud Zevenaar en het trekpontje waar je de modder niet kunt ontwijken.

  Het gedeelte dat ik vandaag gelopen heb was met enkel de bordjes ook goed te doen, daar had je geen app of kaart voor nodig.

 14. Vandaag gelopen en was goed te doen. 5% van de route loop je langs een drukke weg, dus dat valt mee. Verder heel rustig en mooi. Onderweg wat discussie over paaltjes die we de verkeerde kant op vonden wijzen. Gelukkig GPS en kaart bij ons, dus geen probleem. Jammer dat we soms dingen zagen waarover geen info werd gegeven, zoals een mooie duiker en zwart stenen palen met HP80 erop. Geen idee wat het voor palen waren, leken wel grenspalen.

  Helaas een flink gat in mijn bloes door de katrol van het veer. Onderweg ook nog een melding gemaakt van een illegale vuilstort, erg jammer dat sommige mensen zo zijn.

 15. Gisteren, maandag 18/3 de volledige route bewandeld zoals deze bedoeld is. Met wandelschoenen aan goed te doen. Het is vrij modderig, maar je houdt droge voeten.

 16. Het mooiste klompenpad wat mij betreft. Sommige stukken hoogwater, met goede schoenen/laarsen geen probleem, maar gelukkig voor mij drogen natte voeten vanzelf weer op. De trekveren zijn een geweldige toevoeging aan dit prachtige pad. Veel vogels, weinig volk.

 17. Hallo Menno

  Dat stukje Pad bij het nieuwe gat bij punt 2 staat nu nog steeds onder water

  De coordinator Rijnstrangenpad

 18. Ik zag het pad terug komen op tv met klaas.
  Wij hebben het in augustus 2022 gelopen, maar hadden het probleem dat het water te laag stond en konden de pond niet gebruiken en zijn over de brug gegaan.
  Maar wij hebben wel genoten van dit mooie kompenpad.
  Echt een aanrader.
  Groetnis Wytze

 19. Gezien het bericht van Joris van 3 maart; weet iemand of dit pad a.s. (weekend 23/24 maart) redelijk begaanbaar is?
  Bedankt!

 20. De overgang van de dijk naar het pad langs het water bij het Nieuwe Gat (punt 2 op de kaart) stond zondag 3-3 nog onder water. Ik heb wel mensen zien omlopen en het prikkeldraad over.

 21. Dag Lenny,
  Fijn dat je hebt genoten van het mooie pad en goed dat je de uitdaging met het hogewater bent aangegaan
  Ik heb de bordjes nog even gecontroleerd maar zijn nog goed zichtbaar.Als je vanaf de dijk de Rosandsepolder in loopt kom je bij twee grote hekken en in het midden een kleiner poortje, als je daar door bent moet je het dijkje volgen in dat weiland en kom je bij een volgend poortje. Het is een mooie route langs een broedgebied van de zwarte stern die er in het voorjaar broedt dus dat is een mooie reden om dan nog eens te gaan lopen

  met vriendelijke groet ,coordinator Rijnstrangenpad

 22. Vandaag deze gelopen, prachtig pad! Wel hier en daar hoog water waardoor het een avontuurlijke tocht werd haha. Hiervoor moet je echt goed ter been zijn want soms liep ik over modderige hellingen langs water en van het trekpontje af natte voeten 😉
  Het tweede trekpontje niet gedaan, die was loodzwaar voor een vrouw alleen. Bij de Rosandsepolder was het onduidelijk aangegeven welke richting te lopen. Ik liep het weiland over maar zag geen volgend paaltje of bordje en er liep een sloot tussen. Wellicht tijdelijk kwelwater waar je sowieso niet doorheen kon? Dus maar teruggelopen en de dijk richting Zevenaar gevolgd. Maar heel mooi gebied om doorheen te lopen!

 23. Het stuk door de Rosandepolder (op de kaart punten 8 en 9) is op dit moment niet begaanbaar, het water staat té hoog op sommige stukken van het pad. Er langs op lopen is geen optie.
  Alternatief is om via de Ooysedijk / Oliemolen te lopen.

 24. Vandaag 21 november 23 dit geweldige klompenpad gelopen, vanuit Aerdt, tegen de klok. In mijn eentje en nagenoeg geen andere wandelaars gesignaleerd. Het was een beetje druilerig weer, maar dat maakte het moerassige landschap bijzonder sfeervol. Veel bijzondere vogels kunnen spotten, waaronder een velduil van dichtbij, een bruine kiekendief, meerdere valken en buizerds, een opvliegende roerdomp, vele zilverreigers en duizenden grauwe ganzen. Vond het eerste deel het mooist, had wel laarzen aan en nodig want erg modderig. Schrikmoment toen ik door een wei met zo’n 10 paarden moest… ze stonden eerst redelijk ver weg in een hoek maar besloten plots recht op mij af te galopperen… met wat geluk het hekje kunnen bereiken. Al met al een onvergetelijke dag wandelen!

 25. We hebben nu lekkere blubberpoten, maar wel enorm genoten van dit waanzinnige Klompenpad. We hebben veel vogels kunnen spotten waaronder Staartmezen en twee overvliegende Zeearenden en uiteraard kunnen genieten van het landschap waar de bever goed het gebied heeft omgevormd. Zeer de moeite waard!

 26. We hebben nu lekkere blubberpoten, maar wel enorm gonten van dit waanzinnige Klompenpad. We hebben veel vogels kunnen spotten waaronder Staartmezen en twee overvliegende Zeearenden en uiteraard kunnen genieten van het landschap waar de bever goed het gebied heeft omgevormd. Zeer de moeite waard!

 27. Prachtige wandeling. Wel wat modderig.
  Wel een waarschuwing voor degenen die deze wandeling alleen lopen. De trekpondjes zijn heel zwaar en niet echt te bedienen in je eentje. Ik was blij dat ik twee andere wandelaars trof die konden helpen.

 28. Nou ik zal zelf even antwoord geven op mijn vraag van gisteren. : vandaag het pad gelopen, af en toe was het bij zo’n overstaphekje flink modderig maar het was allemaal goed te doen en niet drassig, ondanks de vele regen van gisteren. Verder inderdaad een prachtige route, vandaag, de 22e okt, met prachtige luchten en veel mooie vogelzwermen.

 29. Goeiedag, wij gaan morgen het klompenpad lopen. Verwacht u dat het goed te doen is, nu het vandaag ,vrijdag de 20e zoveel regent of kan ik rekenen op natte voeten?

 30. Eens met alle lof(t)uitingen voor dit klompenpad! In welke maand je dit ook wandelt, het verveelt nooit. Ook in de winter, zo is onze ervaring. Nog betere vergezichten en je ziet de knaagsporen van de bevers heel goed. Speciaal voor de trekpontjes hadden we deze keer tuinhandschoenen meegenomen en die bevielen heel goed.

 31. Beste heer Bijwaard,

  Fijn dat u van het mooie Rijnstrangen hebt genoten!
  Het spijt mij te lezen dat u tijdens de route uitslag hebt gekregen. Wij raden bij wandelingen in het buitengebied altijd aan om stevige wandelschoenen en een lange broek te dragen. Ook in de zomer. Dit beschermt u beter tegen teken en irriterende vegetatie.

  Ik wens u een snel herstel en nog mooie wandelingen toe.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 32. Ik heb dit pad zaterdag 2 september gewandeld. Het was ideaal weer hiervoor.
  Het was echt een hele fijne route. Hele stukken over onverhard en door velden, Twee maal met de trekveer de Oude Rijn overgestoken. Dit is in je eentje echt een hele klus. Bij de eerste had hulp van andere wandelaars in de tegengestelde richting. We hebben elkaar toen geholpen over te steken. Grappig detail is dat er bordjes in het water staan die je verbieden om daar te varen.
  Ik heb echter tijdens de wandeling op mijn onderbenen ongelofelijke jeuk plekken gekregen. Nu 5 dagen later is het bijna nog net zo erg. Rode uitlag en jeuk overal. In ben in ieder geval door brandnetels geprikt. Mogelijk ook door berenklauw. Laat het een waarschuwing zijn voor anderen!

 33. Zaterdag 5 augustus deze prachtige tocht gelopen. Uitstekend uitgezet, bordjes goed te vinden. Mooie natuur, heerlijk genoten! Ik liep de tocht met de klok mee en miste op het laatste deel wel een of twee bankjes. Verder een aanrader!

 34. 17 juli hebben wij dit prachtige klompenpad gelopen. De route is goed aangegeven en de omgeving prachtig! Als enige tip: wat meer bankjes in het eerste gedeelte van de route. We hebben genoten! Ps. Het trekpondje bij Aerdt werkte prima.

 35. Zondag 28 mei weer eens het pad gelopen. Door de jaren heen hebben we het pad en het gebied zien veranderen, zo is oa het mooie bruggetje bij twickel verdwenen, maar we zagen gelukkig weer oeverzwaluwen en broedende zwarte sternen en hoorden de roerdomp. Sommige overstapjes zijn erg hoog en de palen staan soms ook niet goed vast. Verder top!

 36. Zondag 28 mei weer eens het pad gelopen. Door de jaren heen hebben we het pad en het gebied zien veranderen, zo is oa het mooie bruggetje bij twickel verdwenen, maar we zagen gelukkig weer oeverzwaluwen en broedende zwarte sternen en hoorden de roerdomp.

 37. Prachtige wandeling, vandaag gelopen vanaf het startpunt in Oud Zevenaar. Wij hebben met de klok mee gelopen. Vogelrijk gebied en goed onderhouden klompenpad!

 38. Een geweldig pad, zo mooi, maar klein stukje op openbare weg, de trekpontjes waren wel wat zwaar in beweging te krijgen maar verder was het zo mooi.
  Tip: doe wel een lange broek aan je loopt heel veel door hoog gras.

 39. Vanmorgen Hemelvaartsdag 18 mei dit klompenpad gelopen.
  Gestart in Oud-Zevenaar en met de klok-mee gelopen.

  Pad was op groot gedeelte pas gemaaid.
  Route paaltjes waren duidelijk.
  Niet veel op de app gekeken voor de route.
  Wel veel wetenswaardigheden op de route.

  Route door prachtig gebied.
  Trekpontjes zijn ook leuk.

  Ik vind het een prachtig klompenpad.

 40. Afgelopen week bij een stralende winterzon deze wandeling over het Rijnstrangenpad gelopen. De wandeling biedt volgens ons alles wat je van een klompenpad mag verwachten: een ruig rivierenlandschap met hoge rietkragen, dijken en rabatten, en uitgestrekte graslanden met miljoenen vogels. Genieten van A tot Z! Ons wandelverslag met vele foto’s vind je op https://www.grijsopreis.nl/rijnstrangenpad-bij-oud-zevenaar/.

 41. Eerste helft met de klok mee is erg mooi. Eenmaal aan de overkant met het trekpontje loop je wel erg lang door de weilanden, wat nogal eentonig wordt. Route is glibberig en niet voor mensen met witte schoenen. 😉

 42. Gisteren dit prachtige pad gelopen als laatste klompenpad van dit jaar (volgend jaar weer verder). Wat een mooie afsluiter, ondanks het feit dat het in het begin regende en waaide (gelukkig houtsnippers op de klei toen). Een echt klompenpad, veel door weilanden, weidse uitzichten, veel water (vogels), rust en vrijwel geheel onverhard. Echt een aanrader, bedankt SLG en vrijwilligers. Dit was mijn 111e klompenpad als afsluiting van 2022, het blijft prachtig om van natuur en landschap in Gelderland en Utrecht te genieten dankzij de klompenpaden.

 43. Vandaag dit pad gelopen. Wat een mooie natuur. Het trekveer was leuk, wel goede spierkracht vereist. Ook de informatie op verschillende punten op de route in de app was top zodat je meer te weten komt over de achtergrond van het gebied. Echt een aanrader om hiercte gaan wandelen.

 44. Vandaag 3 november dit pad gelopen. Een klompenpad zoals je het van een klompenpad verwacht. Door de weilanden , over de velden langs het water enz. Een pontje doet het niet, maar we begrepen dat deze het hooguit 2 maanden per jaar doet. De andere gelukkig wel want daar heb je geen alternatief. Veel overstappen de een wat hoger dan de andere. Veel reigers en ganzen gezien. Zeer grote paddestoelen en zelfs een zebrapad. Wij hebben genoten. Vrijwilligers bedankt voor dit mooi pad

 45. Gisteren deze route met de klok meegelopen. In de route zijn 2 trekpontjes opgenomen.  Het trekpontje lag natuurlijk aan de overkant zodat de spieren behoorlijk gebruikt moesten worden. Na het pontje door de wei waar veel vee liep. Niet mogelijk om door te lopen op veilige afstand. Gekozen om een stukje extra op de dijk te lopen. Vond het zeker zo afwisselend met oude boerderijen en de kerk. Met dreigende luchten en af en toe een zonnetje op de herfstbladeren geen straf.  Het pontje oost lag nog “droog”. Er is een duidelijk aangegeven korte alternatieve route. Er zijn 2 stukken asfalt: de dijk en een stuk fietspad langs de weg. Maar voor de rest een echt klompenpad. Denk dat de route in het voorjaar/zomer mooier is met de vele bloemenranden langs de akkers. Hoogtepunt waren de 2 baltsende fazanten. Een fotoverslag op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 46. Mooi pad! We hebben met de klok mee gelopen, dan is de eerste helft leuker dan het tweede deel. Maar in zijn geheel is het een prima pad. Goed bewegwijzerd, leuk om jezelf een keer over te zetten met een trekpont (alleen de oostelijke pont, de westelijke pont werkt nog miet door de lage waterstand).

 47. Beste Ronald,

  Het trekpontje bij Pannerden (westelijk pontje) is vanwege de lage waterstanden tijdelijk buiten gebruik. Hiervoor is in het veld, op de app en kaart een alternatieve route aangegeven.
  Het trekpontje bij Aerdt (oostelijk pontje) is het gehele jaar door te gebruiken vanwege de gereguleerde waterpeil.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 48. Vandaag gelopen, een hele mooie route, wenig wandelvolk gezien. Het oostelijke trekpontje doet het prima, het westelijke pontje ligt vast op het lage water, maar daar is een duidelijke alternatieve route aangegeven die volgens mij niet veel langer of korter is.

 49. Vandaag dit prachtige afwisselende pad gelopen. Heel mooi rivierenlandschap. Weinig vogels nu, maar wel goed de roodborsttapuit gezien en op de foto kunnen vangen. Erg leuk die trekpontjes! Je hoeft daarna niet meer naar de sportschool, goeie training voor je armspieren!

 50. Beste Jolanda,

  Er is geen routeverkorter mogelijk bij het Rijnstrangenpad. De enigste mogelijkheden om het water over te steken zijn namelijk de locaties van de twee trekpontjes.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 51. Lijkt mij een prachtige route. Is er ook een verkorte route met de trekpontjes om met kinderen te lopen?

 52. Beste Myriam,

  De coördinator van de vrijwilligersgroep Rijnstrangenpad is laatst nog in het gebied geweest voor snoei- & maaionderhoud aan het pad en heeft aangegeven dat het water hoog genoeg is voor de trekpontjes.

  U kunt de pontjes gewoon gebruiken en genieten van een vers gemaaid pad!

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 53. Erg graag willen wij komend weekend uw mooie klompenpad lopen.
  Een vraag: zijn de trekpontjes, gezien de dalende waterstanden, dan nog te gebruiken? We lazen wel over het alternatief, maar dit lijkt ons juist zo leuk.
  Hartelijk dank voor uw reactie.

 54. Wat een prachtig gebied! En wat valt er veel te zien aan flora en fauna. Hazen, ooievaars, zwarte sterns en zelfs een roerdomp gezien. De paden zijn zeer goed onderhouden en de routebewijzering is uitstekend. De trekpontjes een leuke verrassing. Dank aan de eigenaren en vrijwilligers, compliment! Op een zonnige dag als vandaag is hoofdbedekking en voldoende water geen overbodige luxe.
  Het was Genieten met een hoofdletter.
  Fam. Van Eck: ik heb zeker 6 a 7 bankjes geteld hoor. 😉

 55. Prachtig pad, erg van genoten en leuk praatje gemaakt met een van de vrijwilligers die meerdere keren per jaar belangeloos de route onderhouden, zodat wij daar heerlijk kunnen wandelen. Het pad ligt er prima bij mensen, veel dank!

 56. Wat een prachtig klompenpad met alleen maar vergezichten en natuur. Veel vogels gezien en zelf een hert. Prachtig!
  De trekpontjes zijn ook een leuke afwisseling en dank aan de vrijwilligers die dit pad netjes hebben uitgezet.

 57. Wat een super mooi klompenpad. Ik heb volop genoten, wel balen dat we de verrekijker vergeten waren. Veel verschillende vogels gezien. En wat een mooie natuur! Een aanrader zeker in dit seizoen. Super veel ooievaars o.a.. en mooie vegetatie! Onze complimenten voor dit pad! En dank aan de mensen die het pad
  vrijgegeven.

 58. Een aanrader,,maar neem wel eten en drinken mee.onderweg is er niets te krijgen.alleen maar natuur maar geen bankjes om even te rusten en heel veel overstappen.ondanks alles ga lekker wandelen en geniet van de rust en demooie
  natuur

 59. Op Tweede Pinksterdag 2022 deze route gelopen, prachtige route door rivierengebied. Enig minpuntje was een groepje mountainbikers dat op het smalle houtsnipperspad fietste. De trekpontjes en Zwarte stern waren zeer bijzonder en het heerlijke weer maakte het af.

 60. Op deze zomerse dag dit prachtige pad gelopen
  Goed gemaaid
  Inderdaad veel wilgenpluis en rupsen in overvloed
  We begrijpen goed waarom hier tig ooievaars zitten want de kikkers kwaken zonhardcdat ze alleen op het geluid hoeven afgaan en hun buik vol Kunnen eten.
  Zeer vriendelijke bediening in Thorn en thans aan begin/eind route

 61. Adembenemende route! Heel rustig ook en vele weidse uitzichten. Enorm genoten van deze wandeling! Goed gemarkeerd ook. Wel viel mij op dat er ontzettend veel bomen en struiken onder witte webben met rupsen zitten, veel groen is hierdoor helemaal wit uitgeslagen.

 62. Geboren en getogen in Oud-Zevenaar,
  Living in Vancouver Canada sinds 1959.

 63. Gisteren 18 mei 2022 deze prachtige route gelopen, wat een bloemenpracht in de weilanden zoals je maar zelden of helemaal niet meer ziet en zeker niet zo uitgestrekt; verder veel water en vogels, echt genieten, hulde aan de vrijwilligers en anderen die dit aangelegd hebben en in stand houden.
  Paden allemaal keurig gemaaid.

 64. Vandaag met zijn zessen het pad gelopen, wij hebben genoten van de geuren en de kleuren tijdens onze wandeling. Ook liet de roerdomp van zich horen, een bijzonder geluid. Een compliment voor de mensen, die dit pad zo goed onderhouden. Fantastisch!

 65. Genoten van dit klompenpad met velden vol boterbloemen en heel veel vogels. De boswachter van Staatsbosbeheer kwam net kijken hoeveel zwarte sternen op de nestjes in het water waren neergestreken en dat waren er veel. Een aanrader dit pad. Wij hebben het tegen de klok ingelopen. Het uitzicht aan het einde van de tocht op de kerk is dan bijzonder fraai.

 66. Pad is echt een aanrader. Zeker nu met de bloeiende boterbloemen en broedende ooievaars. Aan begin zit leuke horeca met mooie kaart.

 67. Vandaag dit prachtige pad voor de 2e keer gelopen! Staat voor ons zeker in de top 10 na 66 klompenpaden!
  Complimenten voor de vrijwilligers die dit mogelijk maken!

 68. Hoi,
  Heb 3×3 uur het klompenpad rijnstrangen gelopen met mijn camera en veel gefilmd en heb ook mooie fotos gekregen die gemaakt zijn door vrijwilligers van het klompenpad.
  Van al het mooie beeldmateriaal heb ik dit gemaakt wat ik graag met jullie wil delen.
  https://youtu.be/98n0vBApTe0

 69. Als je van uitdaging houdt is dit jouw tocht.
  Gelopen op 23-01-2022
  De tracker gaf 17.3 km aan wij hebben er 4 en een half uur over gelopen.
  Maximaal natuur veel bomen met bever sporen en veel vogels.
  Klimmen, glijden, drek, water, uitdagingen en veel heel veel natuur. Een prachtige tocht. Maar wel voor de doorzetter denk ik. 17.3 km is een flinke afstand met blubber.

 70. 21-1 deze wandeling gelopen, ik begon vroeg en de grond was toen nog licht bevroren. Mooie zonsopkomst en prachtige natuur met honderden vogels/ganzen. Als je van modder houdt moet je deze wandeling lopen want nadat de grond was ontdooid was t modder, modder en nog eens modder. Verder zeer goed aangegeven en afwisselend over weilanden van verschillende boeren.

 71. 13-1-2022, deze mooie route gelopen. Het was mistig, maar zeer de moeite waard. Roofvogels en hazen gezien. Het water was op dat moment erg hoog, op sommige plekken tot boven mijn enkel, hoge schoenen aan dus! Route gaf bij mijn tracker ruim 17 km aan.

 72. Ik ben duister, het spijt mee dat mij nederlands niet perfect is.

  Ik heb op Ma. de 20.12. de Rijnstrangenpad gelopen. Heb ik dit pad tegen de klok gelopen, mij advies is dat de betere Idee. Was erg maatschig maar hartelijk mooij. Met de twee trekpontjes en 95% door die wei. De parcour als ook de omgeving is mooij. Ik heb eerst 9 klompenpaden gelopen, ook de Rosandepad, waar veel zeggen de mooiste. Ik vin deze hier bij Oud-Zevenaar niet slecter als de Rosandepad. Dat hier is voor mij personlijk precies een Klompenpad. Veel door de wei, langs het water, over de heken.

 73. Op 27 november 2021 dit Klompenpad gelopen. De afwisseling in de natuur is iets minder, maar het is zeker de titel “Klompenpad” waard. Veel overstapjes, twee trekpondjes en veel paden die dwars over weilanden lopen. Goed schoeisel is vereist, veel paden zijn zeer drassig. Top-route.

 74. Vandaag dit klompenpad gelopen. We hebben al veel klompenpaden gelopen . Deze vonden we wat saai, veel door de weilanden met toch vaak dezelfde uitzichten. Trekpondje was leuk en ging prima. Pad was wat modderig maar met goede wandelschoenen prima te doen. Aan ’t eind v d route bij thoen & thans gezellig gezeten en wat gedronken.

 75. Schitterende route, een van de betere klompenpaden, ga deze zeker nog een keer wandelen maar dan in het voorjaar en we starten dan op een andere plek zodat we halverwege een stop kunnen nemen bij Thoen en Thans, nogmaals een aanrader wel heel veel ( hoge ) opstapjes, maar heeft ook weer wat!

 76. Vandaag dit klompenpad gelopen. Prachtig! Genoten! Wat een rust en ruimte. Veel zilverreigers onderweg en overtrekkende ganzen. De pontjes waren prima te gebruiken.
  Wel waren grote delen van de tocht wat moeizaam te belopen doordat het erg modderig was.
  Trek dus echt stevige wandelschoenen aan!

 77. Beste wandelaar,

  Het probleem met het trekpontje is verholpen. Vrijwilligers van het pad hebben de opstopping van drijvend riet verwijderd.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 78. Het werd een onverwachte survival/ mud walk tocht doordat je vanaf oud Zevenaar bij het eerste pondje moest “klunen” om bij het pondje te komen. Hilarisch omdat je werkelijk tot aan de lies in het water stond! Leuk voor de foto’s maar vast niet de bedoeling!
  De foto’s nemen we mee als herinnering aan een mooie tocht!
  Ook leuk om andere wandelaars te spotten in een niet alledaagse wandelkostuum om na de overkant te kunnen

 79. Op 5 oktober deze tocht gelopen startpunt oud Zevenaar. Na 4km ongeveer het eerste pondje, echter deze kon niet aan de kant komen door riet of andere oorzaak.
  Dus ongeveer 2 meter te overbruggen van kant tot pond….
  Toen broek en schoenen maar uit en het water in…
  Een plank of andere overbrugging welkom zijn. Verder top tocht.

 80. Dit klompenpad ligt zo’n beetje achter ons huis en vanaf begin van de Corona periode lopen mijn vriend en ik dit pad minimaal één, maar soms zelfs twee keer per week. En het is elke keer weer anders en elke keer ontdek je weer wat nieuws! Het is zeer afwisselend en naast donkere paadjes loop je ook over weidse graslanden. Net als je denkt dat een stuk wel heel drassig wordt, of dat een overstapje nèt te hoog is, is het de volgende keer al aangeast. Daarnaast zie je nooit vuil of afval langs het pad liggen (en de enige plaats waar dit wel gebeurt is langs de openbare weg maar dat ruimen wij dan an passant graag op 😉).
  Dikke complimenten dan ook aan alle vrijwilligers die dit pad mogelijk hebben gemaakt én onderhouden! Dank daarvoor en wij hopen hier nog heel lang van te kunnen en mogen genieten!

 81. Gisteren hebben we dit klompenpad gelopen. We vonden het een prachtige en afwisselende tocht. Leuk om met de trekveren over te steken en we hebben heel veel watervogels gezien. Eén van de mooiste klompenpaden die we tot nu toe hebben gelopen.

 82. Op 18 september het Rijnstrangenpad nogmaals gelopen. De aanpassingen in de route waren leuk. Het was een erg mistige ochtend en dat gaf een extra sfeer aan de wandeling (overigens ook natte sokken/schoenen). We hebben een kleine salamander gespot, enorm veel groene en bruine kikkertjes en natuurlijk diverse watervogels en koeien. Van de klompenpaden die ik tot nu toe heb gelopen blijft dit een van de favorieten en gelukkig ook dicht bij huis. Wel jammer dat de horeca bij het gemaal in Pannerden er niet meer is. Was een leuk stekje voor een kop koffie en wat te eten.

 83. Gisteren deze klompenpad gelopen. De omgeving was erg mooi. Op een gegeven moment kwamen we in een weiland uit met 3 koeien. Daar kon je echt niet langs komen. Dus moesten we onder prikkeldraad door naar de weiland ernaast.

 84. Prachtige wandeling op deze nazomerse dag. Jong, ros vosje gezien, lepelaars en een hitsige koe moeten omzeilen.

 85. Vandaag dit pad gelopen. Prachtig pad en goed onderhouden.
  Wel een tegenvaller dat het restaurant bij het startpunt gesloten was wegens vakantie tot 1 september.
  Verder onderweg geen enkele plek om even iets te drinken, dus zelf voldoende meenemen!
  We liepen ergens halverwege door een enorme grasvlakte en daar stond een kleine kudde koeien met een stier…de stier was duidelijk op oorlogspad😂🐃, dus maar even omgelopen.
  Maar nogmaals…een prachtig pad!

 86. Beste wandelaars,
  De pontjes zijn gecontroleerd en zij werken naar behoren.
  Onderstaand vindt enkele u tips hoe de pontjes naar u toe te halen.
  Pontje Berghoofdseveer:
  Sta je aan de kant van Zevenaar, dan trek je aan het onderste touw van de katrol in de richting naar de katrol toe (het pontje komt naar je toe).
  Sta je aan de kant van Pannerden, dan trek je aan het bovenste touw van de katrol in de richting van de katrol (het pontje komt naar je toe).
  Pontje Aerdt:
  Sta je aan de kant van Aerdt, dan trek je aan het bovenste touw van de katrol in de richting van de katrol (het pontje komt naar je toe).
  Sta je aan de kant van Zevenaar dan trek je aan het bovenste touw van de katrol in de richting van de katrol (het pontje komt naar je toe).
  Sta je op het pontje dan trek je aan het touw dat van de overkant komt zodat het pontje naar de overkant vaart.

  Met vriendelijke groet,
  Team klompenpaden

 87. Vandaag het fraaie Rijnstrangenpad met de klok mee gelopen.
  Mooie vergezichten, prachtige natuur, veel vogels, paarden en koeien, trekpontjes, grotendeels onverhard.
  Geweldig onderhouden en perfect bewegwijzerd – knap als je op dit pad ergens verkeerd loopt.
  Een mooie wandeling maar ik moest er wel even in komen. Vooral in de eerste paar kilometers van dit klompenpad loop je door smalle paden en langs heel veel prikkeldraad. Niet bepaald sfeerverhogend en een tikkie saai.
  Maar alles bij elkaar is het Rijnstrangenpad een aanrader.

 88. Wat een prachtig pad! Mooi afwisselend, veel vogels, mooie paadjes en door de weilanden via de nodige opstapjes. Geen enkel probleem met de trek-pontjes. Superleuk. Een aanrader!

 89. Mooie wandeling gehad tot aan het trekpondje bij Aerdt. Dit lag aan de andere zijde en er was geen beweging in te krijgen om het naar onze zijde te trekken. Zelfs met 4 personen niet. Leek aan de andere zijde door een of andere onverlaat vast gelegd te zijn. Gevolg dat we terug moesten naar de weg en via de naast gelegen brug via het fietspad de tocht hebben kunnen beëindigen. Helaas door de inmiddels stromende regen.

 90. Dit klompenpad stond al lange tijd op het wensenlijstje en vandaag met zomerse temperaturen gelopen in korte broek. Het was zeker de moeite waard ook al kunnen we ons ook voorstellen dat de lange einden door het weiland niet door iedereen op prijs gesteld wordt. Al met al een mooi afwisselend pad met weidse vergezichten, een mooi natuurgebied, bos, weilanden, dijken, opstaphekjes en natuurlijk de twee trekpontjes waarbij je je spierballen kunt aansterken. Erg leuke afwisseling tussendoor. Een rustige route waarbij je geniet van het ruizen van de wind, je voetstappen door het gras en het gezang van de vele vogels. Aantal kilometers klopt en de bewegwijzering was top!

 91. Een mooi pad bij mn achterdeur! Als je deze niet loopt ben je echt niet goed wijs!

 92. Zoveel mensen, zoveel smaken. Wij vonden het een prachtig pad en hadden gister ook prachtig zomerweer met veel zon. De paden waren goed begaanbaar en in bermuda te bewandelen. Zelf liep ik ‘m voor de 3e keer, maar nu dus in z’n nieuwe jasjes (route) en voor het eerst in de zomer.
  Zelf heeft het najaar mijn voorkeur. Dan leven er vele ganzen die op trektocht gaan en dat geeft meer reuring op de lange stukken door de weilanden.
  Wat bankjes betreft: Ook onderweg kom je twee keer bankjes tegen! En ook het pontje kan prima dienst doen als rustplek 🙂

 93. Helaas vonden wij het pad niet heel uitdagend en mooi. Je loopt eigenlijk te ver van het mooie landschap af om er echt van te kunnen genieten. De route is ook niet goed onderhouden qua berm begroeiing (brandnetels en distels die over het pad vallen), een lange broek is zeker aan te raden. Niet heel afwisselend landschap en daarom wat saai.
  Voor ons geen aanrader. Er zijn leukere klompen paden.

 94. Heel erg mooi, goed bewegwijzerd.
  Alleen jammer geen bankjes onderweg alleen aan het begin en eind van de route.

 95. Beste Edward Daanen,

  De route die je gelopen hebt direct na het populierenlaantje is een alternatieve route die je loopt als er water in dat laantje staat, dat staat ook op het bordje vermeld. Als je uit dat laantje komt loopt de route rechtdoor.

  Vriendelijke groet,
  Theo, Coördinator Rijnstrangenpad

 96. Ik heb deze route gelopen hij was mooi en verrassend. Alleen ik heb een vraag ik ben door een populierenlaan gelopen en toen die vrij abrupt dat ik linksaf moest en direct daarna over het prikkeldraad met als gevolg dat ik de route nog een liep. Waar is het mis gegaan ?????

  Alvast bedankt
  Met vriendelijke groet
  Edward Daanen

 97. Sind am 12. Juni diesen tollen Weg gelaufen. Der Weg ist durchgehend gut markiert und sehr gepflegt. Vielen dank an die Helfer die das möglich machen. Wir haben sehr viele Störche, Schwäne, Falken und vieles mehr gesehen. Der Weg ist abwechslungsreich und kombiniert Wald, Wiesen und Feuchtgebiete. Gerne wieder.

 98. Vandaag de route gelopen, wat een prachtige route, we hebben genoten. Veel kikkers gehoord, jonge ooievaars op de rand van het nest, leuk met de trekpontjes, mooie uitzichten en leuke paden.
  Tip is wel om lange broek te dragen, in het lange gras, waar je veel tussendoor loopt, veel brandnetels en bereklauw. Ik heb nu jeuk….

 99. Voor de tweede maal in een jaar deze wandeling gelopen. Sinds Pasen was de wandeling aangepast en we waren dus benieuwd. Nog even mooi, stil, betoverend en heerlijk om te lopen. Zeer goed aangegeven. Het was een warme dag met strakblauwe lucht, de populierenbossen waar we doorheen liepen waren heerlijk koel. Vergeet niet te kijken als je langs de manege komt, net voordat je het trekpontje opgaat….tussen de paarden loopt een zebra! De boer was druk aan het maaien en we zagen 10 ooievaars achter de maaier meevliegen. Indrukwekkend! En later liepen we onder een ooievaarsnest door en de ouder keek over de rand naar beneden. Let ook eens op de mussen die een woning hebben IN/ONDER het ooievaarsnest. Zo leuk. We liepen door weilanden uit de tijd van Ot en Sien. Zoveel wilde bloemen, kwakende kikkers, vliegende sterns bij hun “eilandnestjes” geweldig. Vogelgeluiden om je heen, vlinders, de geur van gemaaid gras…. het was adembenemend. Bij de start koffie en na de wandeling als afsluiting een hapje gegeten bij Toen en Thans, prima! En wát een aardige bediening!
  Deze wandeling komt in de top 10!

 100. Vandaag met heel mooi weer voor het eerst de aangepaste route gelopen. Dit klompenpad blijft zeer de moeite waard.
  Veel kikkers gezien en gehoord maar ook van de zwarte stern, bruine korenbout, rietgors, ooievaar, rietzanger en blauwborst genoten. Een bijzonder onderdeel van de route blijven de 2 trekpontjes. Complimenten aan vrijwilligers en grondeigenaren voor het in stand houden en openstellen van dit mooie stukje natuur.

 101. Dit weekend heb ik deze route ook weer mogen lopen. Het is met afstand de beste opgezette route die ik tot nu toe gelopen heb.

  In een eerdere reactie wordt er een opmerking gemaakt over de overstapjes over het prikkeldraad. Maar ook dit geeft juist de charme van een klompenpad. En dit pad heeft een mooie balans tussen overstapjes (vooral in de zuidelijke heflt en klaphekjes (meer in de noordelijke helft). Je kunt er ook een geasfalteerd pad van maken waar je elkaar met scootmobielen overal moet kunnen passeren, maar dan is alle charme van een klompenpad dus weg…..

  En de overstapjes zijn hier over het algemeen wel goed geregeld met een paal naast de overstap. Op een ander pad (geen klompenpad) ben ik het ook wel tegen gekomen dat je alleen een plankje hebt, maar niets om je aan vast te houden voor je evenwicht, maar dat is hier gelukkig niet het geval.

 102. Wat een prachtig klompenpad. Heel goed aangegeven en van de eerste tot laatste meter genieten. Van kikkerconcert naar kikkerconcert gelopen dus de natuur werkte ook helemaal mee.
  Daarna ook nog lekker op het terras naast de kerk een klompenpad lunch genuttigd.
  Een top wandeling, mijn mooiste (van de 35) tot nu toe.

 103. Vandaag dit pad voor het eerst gelopen. Wat een goed onderhouden pad. Lof aan de vrijwilligers, die ook vandaag weer druk bezig waren. Zodat wij veilig de route kunnen lopen. De trekveren zijn geweldig. Voor het grootste deel onverhard, dus echt klompenpad waardig. Een groot diversiteit aan dieren gehoord en gezien. De bloemen bloeien in volle pracht. Wij hebben, zeker ook met het heerlijke zonnetje vandaag, er echt van genoten.

 104. Vandaag weer eens een rondje Rijnstrangen gedaan. Hulde aan de vrijwilligers die het mooi onderhouden. Ook de nieuwe verlegging van de route bij Oud Zevenaar is een aanwinst. Bedankt mensen! Ik woon in Zevenaar en kan dankzij jullie inspanning genieten van onze mooi omgeving.

 105. Prachtige wandeling, afwisselend parcours met twee pontjes en velen overstapjes echt leuk avontuurlijk in de prachtige natuur. Een klein uitstapje gemaakt naar het uitzichtpunt met steigertje, wat op deze rustige dag een mooi picknickplekje was.

 106. Het noordelijk deel van de route is bijzonder fraai. De route is hier duidelijk verbeterd. Het zuidelijk deel valt tegen zeker nu de route is verplaatst en daardoor niet meer langs de Rijnstrang gaat. Bovendien loop je eerst vanaf het gemaal over een stuk drukke weg met auto’s, motoren en landbouwverkeer. En daarna in het open gebied is het voor mensen met korte benen met die vele overstapjes beslist vervelend en zelfs gevaarlijk. Kuilen bij de overstap waardeloos gewoon! Waarom geen draaihekken zoals in Zuid Limburg en de Belgische Voerstreek?

 107. Gisteren dit pad gelopen. Geweldig, in één woord. Weilanden vol met boterbloemen, veel fluitenkruid en meidoorns.
  Een lust voor het oog. Prachtige vergezichten. En dan die trekponten, een belevenis op zich. Het was een dag met een goud randje. Dank aan de vrijwilligers en landeigenaren, die dit pad tot stand hebben gebracht.

 108. wat een mooie route ook de nieuwe aanpassingen goed te volgen mijn complimenten aan de vrijwilligers en landeigenaren.

 109. Wat een mooie route! We zijn gestart bij het Gemaal Oude Rijn (het restaurant is niet meer open!) en hebben met de klok mee gelopen. Leuk, die voetveren om over te steken. Veel bijzondere vogels gezien: zwarte stern, de ooievaar op zijn nest, een tafeleend enz. Het middenstuk van de wandeling is zo enorm verrassend! Prachtige vergezichten en heel veel water! En in deze tijd van het jaar is alles zo mooi, fluitenkruid, boterbloemen, komkommerplan, meidoorn, alles staat uitbundig in de bloei. Helaas was het restaurant Thoen en Thans i.v.m. Corona nog niet open toen we langsliepen, dus geen koffie onderweg, maar dat mocht het genieten niet drukken. Gelukkig niet al te druk, dat zal vast aan de weersvoorspellingen gelegen hebben, maar die waren ons gelukkig goed gezind

 110. Oh wat is dit weer een mooie wandeling. Ons 18e klompenpad. Tussen het riet en het water door met twee keer een oversteek met een trekpontje. Bijzonder! Op hemelvaartsdag en met mooi weer, was het wel wat druk, maar daar hebben we niet veel last van gehad. Wat ons bijgebleven is, is de fantastisch mooie wandeling. Dank!

 111. Vandaag het rijnstangenpad gelopen, wat een mooi klompenpad zoveel natuur en zoveel te zien onderweg. Vrijwilligers waren met houtsnippers de paden aan het bestrooien. Echt gweldig werk van deze mannen onze dank is groot. het pad is prima bewijgwijzerd en onderhouden. Hulde aan de vrijwilligers en landeigenaren..

 112. Geweldig mooie route, zeker onder de stralende zon (terwijl het in ’t westen en midden regende). Twee keer een heel leuk gesprek met de sympathieke en bevlogen regionale coördinator van klompenpaden.nl. Hoewel liefhebber van kust, van Veluwse bossen en heides: ik kom zeker terug! En wel zoals door hem geadviseerd: in alle jaargetijden. Topdag!

 113. Vorige week zag ik op Instagram dat er een bollenveld was op de weg tussen Didam en Zevenaar. Eenmaal ter plekke combineerde ik deze met het Rijnstrangenpad. Een heerlijke route met veel rustige plekjes en mooie natte natuur. Het stuk over de dijk vind ik niet fijn (maar wel rustig). Des te meer is het genieten van de bloeiende graslanden, paadjes met knotwilgen, natte natuur met ooievaars en vraatsporen van de bever. En dan de trekpontjes, altijd leuk!

  Ik schreef een uitgebreid wandelblog met foto’s over mijn ervaring. https://www.myfootprints.nl/wandelen/rijnstrangenpad-klompenpad-oud-zevenaar-gelderland/

 114. Vandaag dit wandelpad gelopen. Goed begaanbaar, ook op de wat vochtigere delen, maar bovenal zeer de moeite waard. Verder uitstekend aangegeven. Uiteindelijk is het een gevarieerde wandeling die je door de weilanden/graslanden voert, langs waterpartijen met rietkragen en langs knotwilgen. Dit pad is door deze variëteit aan landschapselementen zeer aan te raden.

 115. Zaterdag 1 mei deze hele mooie route gelopen met de 2 trek pontjes. Erg mooi aangelegd. Alleen de horeca onderweg Gemaal Oude Rijn was niet open. Dat is jammer.

 116. Prachtige route, we hebben onze ogen uitgekeken! Echt schitterend. Aanrader, maar loop alsjeblieft zonder hond, gun de (broedende) dieren hun rust! Ik heb zelf een hond en die bleef thuis, kan best voor een keer. 🙂

 117. Geachte redactie,
  Onder prima omstandigheden in Oud-Zevenaar begonnen.Met de klok mee.
  Er waren veel wandelaars onderweg.Wat wil je.Schoolvakantie.
  Het paadje ,soms erg smal,met houtsnippers is fijner om te lopen dan zonder.
  Er mogen wel wat meer bankjes komen,want de bankjes die er waren ,waren bezet.
  Veel vogels waaronder ooievaars ,koeien,etc gezien.
  Wij kunnen het pad eenieder aanbevelen.

 118. Afgelopen zondag dit pad gelopen. In een woord fantastisch!!!! veel moeten klauteren over hekjes en alles is goed aangegeven.
  2 trekpontjes, over dijken, door weilanden.
  Groot compliment voor de vrijwilligers die nu nog bezig zijn om de smalle paadjes te voorzien van hout snippers ook zijn de prikkeldraden om wikkelt met bescherming en her en der extra palen en touwen aangebracht.
  Wij hebben genoten van deze tocht.

 119. Het kan het fijne lenteweer van vanmiddag zijn maar dit is een van de mooiere paden die ik gelopen heb. Mooie natuur, prachtige paden, erg goed aangegeven en nog nooit zoveel over hekken mogen klauteren.
  Als bonus nog de trekpontjes. Heerlijke middag gehad

 120. wat een parel! goed aangegeven (wij hebben met de klok meegelopen) en wat een bio-diversiteit!!! veel vlinders en zangvogels vandaag. hulde aan alle vrijwilligers!

 121. De wijde blik
  Vandaag genoten van de zon en een goed aangegeven, prachtig pad!
  Gestart bij de kerk in Oud Zevenaar en met de klok meegelopen. Een echt klompenpad: over de dijk, door de weilanden, over kleine paadjes, overstapjes en 2 trekpontjes. We konden ver van ons af kijken.
  We hebben veel ganzen, eenden, diverse andere vogels, koeien en kikkers mogen zien en werden zelfs nog getrakteerd op 3 reeen.
  De bomen (veel wilgen) beginnen uit te lopen, veldbloemen te over en een mooie schittering aan kleuren van de bloesem in de zon.
  In Oud Zevenaar nog een versnapering gehaald en onze dag was weer goed!
  Dank aan de vrijwilligers!

 122. Wat een fantastische route was dit.
  Zo mooi stuk natuurgebied dicht bij ons in de buurt. Gezellig met een trekpontje naar de overkant , te gek!!!
  Goed onderhouden en goed aangegeven.
  Alleen jammer dat er weinig bankjes onderweg waren dat vond ik echt het enige min puntje.
  Verder was t echt genieten.

 123. Vandaag deze prachtige klompenpad gelopen. Wat een prachtige natuur en super goed onderhouden. Weg was heel goed gemarkeerd. Hulde aan alle vrijwilligers. Echt top!

 124. Gisteren dit klompenpad gelopen. Al eens eerder gelopen, maar dit blijft toch wel één van de mooiste klompenpaden die ik gelopen heb. De aanpassingen hebben de route nog mooier gemaakt! Veel mooie vergezichten, veel vogels, prachtige natuur en mooie paadjes.

 125. Wat een geweldig wandeling. Route prima aangegeven. Veel afwisseling en vooral de natuurlijke paden zijn mooi.
  Ga de wandeling zeker nog een keer doen in een ander jaargetijde. Jammer dat de stops onderweg niet echt open zijn.
  Toch heerlijk koffie met warm appelgebak bij het gemaal gehad.

 126. Zondag 28 maart 2021 deze route gelopen. Is echt de moeite waard. Wat wij fijn vinden is dat bijna de gehele route onverhard is. Dit loopt wat ons betreft makkelijker dan over de harde weg.
  Echt een aanrader.

 127. Ik heb deze route afgelopen zaterdag gelopen met een vriendin van mij. We hebben beide zo genoten van deze dag. Een hele mooie route, heerlijk door de weilanden, over het water en over de dijk. We hadden het zonnetje erbij. We hebben mooie dingen onderweg gezien. Zelfs een grote bever gespot maar helaas te laat met ons mobiel om er een foto van te maken. Sommige paden waren nog wat modderig maar dat vind ik er helemaal bij passen dat is de natuur en dat maakt het weer mooi. Beetje survival gevoel daardoor en ook dat je over het prikkeldraad moet klimmen wat op een mooie manier is opgelost. Deze route gaan we zeker nog wel een keer lopen. Ook zijn er onderweg genoeg plekjes om even te genieten van eigen meegenomen thee en eten, ivm corona was dit de enige mogelijkheid.

  Groetjes van Ingrid.

 128. Erg mooie route! Goed bijgehouden met houtsnippers en opstapjes om over de afzettingen te klimmen. Af en toe beetje nat/glibberig maar geen natte voeten!

 129. Klompenpad

  Wat een fantastisch aangelegd pad, ondersteund met een mooie app met plaatjes en zelfs een filmpje. Echt de moeite waard. Wel wat glibberig, maar daardoor über trots toen we deze route voltooid hadden. Zelfs reebokken en bevers gezien onderweg.
  Goede wandelschoenen (dus geen gympen) zijn een must!

  Een aanrader!

 130. Beste mevrouw Bergkamp,

  Bedankt voor uw bericht. Wij zijn op de hoogte van het glibber en prikkeldraad probleem. Vanwege coronadrukte icm. hoogwater is de bodem een glibberboel geworden. Binnenkort wordt er in de kleine Gelderse waard houtsnippers gestrooid voor een beter bewandelbare bodem. Ook het prikkeldraad wordt op korte termijn in de kleine Gelderse Waard verwijderd door de vrijwilligers van het pad.
  Laatst hebben zij al op het dijktalud een extra leuning gemaakt voor betere grip. Weet dus dat we er actief mee bezig zijn.

  Ik nodig u van harte uit om in de lente de route nog eens te wandelen, dan staan de meidoorns in bloei en kunt u genieten van het kwaakconcert van de kikkers. Het is een prachtige route.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 131. Vandaag dit pad gelopen. Helaas nog voor het eerste trekpontje gestopt en via andere weg teruggegaan. Het pad langs Oud zevenaarsedijk, Nieuwe gat en Kleine geldersche waard was heel erg smal en door de regen waren er zelfs delen weggegleden. Ook door de modder bijna niet begaanbaar. Langs het pad is prikkeldraad gezet. Dit gaat natuurlijk een keer fout. Als je uitglijdt en je wil je vasthouden uit schrik heb je het prikkeldraad te pakken. De paden zijn daar echt te smal en nu door de regen al helemaal. het is jammer want de omgeving is prachtig. Nu ben ik toch wat gewendt, maar ik denk dat men toch de paden nog eens moet controleren om ongelukken te voorkomen.

 132. Met wat sombere weersomstandigheden dit prachtige pad gelopen.
  Geweldige natuur,lekkere kleipaden,veel vogels. Schitterend. Ook de trekpontjes waren leuk om te doen.
  Binnen een aantal weken nog een keer met meer zon en iets meer groen.

 133. Wat een ontzettend mooie wandeling hebben wij vandaag gemaakt! Dit is wel wat een klompenpad moet zijn hoor. Complimenten.
  De glibberige stukken langs het prikkeldraad waren een oprechte uitdaging? Maar het is goed gekomen.
  Genoten van de apfelstrudel met likeurtje bij Gemaal oude Rijn. Fijn ook dat daar een toiletbezoek mogelijk was.
  De trekpondjes waren een succes. Wat ontzettend leuk. Pad was goed bezocht vandaag.
  Deze kan ik onze top 3
  Veel dank voor het verzorgen van dit prachtige stukje natuur.

 134. Wow vandaag dit fantastische klompenpad gelopen! Je loopt bijna de hele route door een prachtig natuurgebied met sporen van bevers, en veel verschillende vogels. De trekpondjes zijn top! Het is wat glibberen maar met goede wandelschoenen prima te doen en zeer de moeite waard! In het weekend kun je boven op de dijk nog een heerlijke koffie met eigengemaakte apfelstrudel en likeurtje krijgen, hier is ook een toilet. Wij hebben de route met de klok meegelopen. Bedankt vrijwilligers (wij kwamen jullie bij de start tegen) het pad komt in onze top 3!!

 135. Op 1 februari gelopen, erg rustig en mooi met beverknaagsporen en veel ganzen. Het was deels erg modderig en glad (niet door de vorst), en vooral op het stuk tussen 2 en 3 op de kaart was het pad erg smal en glibberig tussen twee rijen scherp prikkeldraad door (waarom geen gewoon draad? dit was tevens een van de mooiere stukken, maar helaas vooral naar de grond gekeken), een paar wandelstokken kan hier geen kwaad om je evenwicht te kunnen bewaren en om het stukje de dijk af / op te vergemakkelijken.

 136. Prachtige route door de uiterwaarden van de “oude Rijn”. Een groot deel van het pad was inderdaad modderig door de regen van de afgelopen periode en daardoor glibberig maar wel te goed te doen.
  Veel prachtige uitzichten over de omgeving (Meren en dorpen). Ook sporen gezien van bevers en om-geknaagde bomen.
  PS.: Hier en daar kunnen de prikkeldraad afrasteringen wel wat onderhoud gebruiken.

 137. Van het startpunt Oud – Zevenaar t/m het pontje van Aerdt gelopen en weer terug (ongeveer 4 km heen), omdat het anders voor onze kinderen van 4 en 8 jaar te ver zou zijn. Een super route, mooie natuur en smalle paadjes. Het was erg modderig (goede wandelschoenen of laarzen aan!), maar dat maakte het voor onze kinderen nog leuker! Veel aangevreten bomen gezien.

 138. Vandaag 28 december 2020 het Rijnstrangenpad gelopen. Start bij zonsopkomst rond 8:30 uur. In de afgelopen dagen veel regenval waardoor het pad erg nat en soms glibberig was. Goede markering. Onderweg knaagsporen van bevers, veel watervogels en 2 zeearenden! Landschap is echt geweldig mooi.

 139. Vandaag hebben wij dit pad gelopen. Het was er heerlijk rustig en inderdaad wel erg drassig hier en daar.
  WIJ hebben verschillende roofvogels op de foto gezet. Maar 1 paar trok onze bijzondere aandacht. Die waren wel heel erg groot dus die moesten op de foto. Wat bleek ? Wij hebben een koppeltje zeee arenden gespot waarvan een die net zijn gigantische vleugels uit sloeg. Gaan wij zeker nog een keer lopen in drogere tijden.

 140. Op 1e kerstdag 2020 de route gelopen. Helaas wel erg drassig en spekglad op sommige stukken door de vele regenval afgelopen week. Route is goed gepeild en toch erg mooie natuur gezien. Kleine trekpont zat helaas vast, maar de omleiding via de brug was niet ver weg. Grote trekpont bij Aerdt, was een kado, zo mooi stil en mooie rietkragen in het zonnetje.
  Wij gaan hem nog een keer lopen, maar dan wel met droger weer.

 141. Goedendag,
  Wij gaan morgen 21-12 deze route lopen en als voorbereiding zat ik even hier te kijken. Wat mij opvalt is dat er als horeca onderweg de Westerbouwing in Oosterbeek genoemd wordt. Deze ligt echter aan de andere kant van Arnhem en dus in het geheel niet op de route

 142. Prachtig pad. Gelopen op 5 december met zonnig weer na nachtvorst, Paden waren modderig maar met wandelschoenen aan was het prima te doen. Enkele stukken loop je verhard langs een drukkere weg maar de smalle paadjes langs wilgen, riet en water maken alles goed. Wat me het meest verbaasde was dat het er zo rustig was. Geheel onterecht maar wel fijn !

 143. Geweldig klompenpad. Wat is dit genieten Een dank aan de landeigenaren die ons de gelegenheid geven om over de grond te mogen wandelen. Super goed bewegwijzerd, op de glibberige stukken liggen zelfs houtsnippers of riet.
  En zoals de slogan zegt rugzak op klompen aan en ga genieten .

 144. Vandaag 18 november 2020 klompenpad gelopen.
  Dit was voor ons de tweede keer.
  Eerste keer in de zomer gelopen.
  Geweldige route wij hebben genoten met mooi weer

 145. Vandaag pad gelopen. Echt een schitterend pad. Een echte topper, goede bewegwijzering en ondanks nattigheid erg goed te lopen.

 146. Prima onderhouden pad met goede bewegwijzering. Wel veel klei waarbij bij veel regenval het een uitdaging gaat zijn denken wij. Pontje leuk, 2e ligt er inderdaad uit, water staat heel laag.

 147. Vandaa 07 nvember in fraai najaarsweer dit padgelopen. Heel fraai pad! Aanrader.Goed en duidelijk bewegwijzerd. Voorl door buitengebied onverhard en echt even weg van alles. Buitenlands (ook letterlijk) vergezicht op Hoch Elten. Oud Zevenaar is echt een hoogtepunt van charme en eigenlijk jammer dat je dat meteen bij de start al voorgeschoteld krijgt. Met de Corona regels verkoopt restaurat Thoen en Thans heel lekkere koffie to go en ook een lunchakket. Fijn voor wandelaars en fijn voor he uitbaters als wandelaars dat ook afnemen in deze lastige tijd voor de horeca.
  Pas is goed onderhoyden, op gladde zomige delen zelf riet gesneden en de blubber wat afgedempt. Daank aan de mensen die dat voor ons wandelaars maar weer doen! Oh ja tweede pontje nog steeds niet bruikbaar. Volgens locals een structuree probleem, zo lijkt het.

 148. Een van de mooiste paden tot nu toe. Weinig asfalt, lekker zompig grasland, kleine paadjes. Fantastisch.

 149. Vandaag 20-10-2020 dit pad gelopen. Wat een schitterend pad.
  Wij hebben hier enorm van genoten. We gaan dit pad zeker nog een keer in het voorjaar lopen.

 150. fantastische tocht, en heel rustig. Vandaag dit pad voor de tweede keer gewandeld dit jaar. Twee keer volop genoten. Zulke mooie kleuren; vergezichten en veel afwisseling. En heel veel vogels. Een van de pondjes was vandaag uit de vaart vanwege schrikbarend lage waterstand. Het was eenvoudig om een alternatief te vinden.

 151. Vanochtend heb ik samen met mijn zoon (10) deze fantastische wandeling gemaakt. Voor ons was het een eerste keer om een klompenpad te lopen. Wat een mooie route op slechts 15 min rijden van ons huis. De natuur is mooi, helaas wat droog, en het trekpontje was erg leuk om te doen. Heerlijk geluncht bij het stoomgemaal en vele leuke foto’s gemaakt. Ik was onder de indruk van de keurige bewegwijzering. Kan nu al niet wachten om een volgend klompenpad te gaan lopen.

 152. Dit was echt een van de leukste paden die ik heb gelopen. Heel afwisselend en verrassend. En het trekpontje was erg leuk. Jammer dat nummer 2 vast lag maar daar was een alternatieve route voor.

 153. Een prachtige gevarieerde route! Weinig asfalt. Trekpontje bij Pannerden lag droog. Als je de route kloksgewijs loopt hoef je er niet ver terug te lopen naar de route. We gaan de route ook nog een keer andersom lopen.

 154. Heel afwisselend en een leuke oversteek over het water. Route (en alternatief) is goed aangegeven.

 155. prachtig stukje natuur zo vlak onder onze neus. Geweldig mooie wandeltocht gemaakt. Volgende keer maken we de route omgekeerd.

 156. “Droog” zei Buienradar! Vertrouw ze niet! Het werd een mooie wandeldag met een aantal flinke buien. Koffie bij het gemaal. Het trekpontje Berghoofdse veer ligt helemaal droog. Even omlopen dus.
  Thoen & Thans, de (late) Klompenpadlunch is aan te raden!
  Nog ruim 4 km naar de auto in Aerdt. Gelukkig is het trekveer daar wel in de vaart en zitten we net voor de volgende hoosbui droog.

 157. Een fantastisch mooie route. Het tweede pontje was inderdaad door het lage water niet te gebruiken, maar door de duidelijke alternatieve route was dit geen enkel probleem. De gehele route is zeer duidelijk aangegeven. Een echte aanbeveling!

 158. Prachtige route. Zeer afwisselende omgeving.
  Zo dichtbij. Moeten we zuinig op zijn

 159. Prachtige route door een mooi en rustig gebied. Wel een beetje jammer van de koe die dwars over het pad stond en weigerde aan de kant te gaan….

 160. Het is een mooie route die zeer goed is aangegeven. De route is prima te lopen zonder kaart.
  Het pontje nabij de Berghoofdseveer ligt vast vanwege de lage waterstand.
  Wellicht zou er een bordje kunnen worden opgehangen zodat wandelaars gelijk de alternatieve route pakken.
  Ik verwacht dat je binnenkort moet maaien tussen de Nooteboom en het pontje nabij Aerdt.

 161. Wat een mooie route is dit, echt genoten! Afwisselend, mooie paden (weinig asfalt) en alles heel goed gemarkeerd. Heerlijk gegeten bij het gemaal Oude Rijn. De eerste trekveer (Geldersche Waard) was in werking. De tweede (Oude Rijn) niet, het water stond te laag, maar de alternatieve route was prima. Jammer dat Thoen en Thans niet open is op dinsdag, we hadden er graag nog even een drankje genomen. Dit pad is één van de mooiste paden die ik gelopen heb.

 162. Fantastische route, prachtige vogels gezien en genoten van de vergezichten. Gegeten bij thoen en thans, en dat is een echte aanrader! Heerlijk! Vrijwilligers bedankt voor dit prachtige pad.

 163. Hele mooie en leuke route om te lopen. Een verrekijker mee is geen overbodige luxe! Onderweg koeien moeten passeren in een weiland, dat was even spannend. Ze waren erg dichtbij! Het trekpontje tussen Zevenaar en Pannerden gaat erg zwaar, als je deze naar je toe moet trekken! Verder gaf mijn app aan dat de route bijna 18 km was!
  Hoe dan ook, wel voor herhaling vatbaar!!

 164. Schitterend en afwisselend pad, gelopen op 7 juli 2020. Van alles gezien aan vlinders (bruin blauwtje, atalanta), vogels (zwarte stern, grote zilverreiger, ooievaar, ijsvogel, karakiet, bruine kiekendief, torenvalk, buizerd) en leuke plantjes zoals heggerank, kikkerbeet, watertorkruid, grote wederik, kattedoorn enzovoort. Prachtige afwisselende paden, lekker gegeten bij gemaal Oude Rijn, kortom… een aanrader!

 165. Wat een prachtig, goed onderhouden pad is dit. Fraaie vergezichten, veel vogels en zeker niet saai door alle opstapjes, pontjes, etc. We hebben genoten vandaag. Zelf wonen we op de Veluwe. Daar genieten we ook zeker van de omgeving, maar een dagje in het rivierenlandschap is goed bevallen.

 166. Wat n mooie route!
  We hebben volop genoten!
  N echte aanrader!

 167. Een prachtige, gevarieerde wandeling. Echt een aanrader. Geen probleem met de trekpontjes gehad.

 168. Beste wandelaars,

  De pontjes zijn gecontroleerd en zij werken naar behoren.
  Onderstaand vindt enkele u tips hoe de pontjes naar u toe te halen.

  Pontje Berghoofdseveer:
  Sta je aan de kant van Zevenaar, dan trek je aan het onderste touw van de katrol in de richting naar de katrol toe (het pontje komt naar je toe).
  Sta je aan de kant van Pannerden, dan trek je aan het bovenste touw van de katrol in de richting van de katrol (het pontje komt naar je toe).

  Pontje Aerdt:
  Sta je aan de kant van Aerdt, dan trek je aan het onderste touw van de katrol in de richting van de katrol (het pontje komt naar je toe).
  Sta je aan de kant van Zevenaar dan trek je aan het onderste touw van de katrol in de richting van de katrol (het pontje komt naar je toe).

  Sta je op het pontje dan trek je aan het touw dat van de overkant komt zodat het pontje naar de overkant vaart.

  Met vriendelijke groet,

  Team klompenpaden

 169. Prachtige route en geen problemen met beide trekpontjes. Bij het pontje bij Aerdt moest je het onderste touw beetpakken, niet het bovenste touw wat logisch lijkt.

  Absolute aanrader!

 170. Nou ben ik toch wel heel benieuwd hoe het zit met die trekpont bij Aerdt. Is er iets mis mee of is er een bepaalde truc om hem wel makkelijk in beweging te krijgen?

 171. Hallo,
  Wat een prachtig klompenpad! Enorm genoten van de zwarte stern, groene specht, bonte specht en uiteraard de prachtige paden.
  Helaas hadden wij ook problemen met het voetveer bij Aerdt en moesten we teruglopen.
  M.v.g. Lilian

 172. Vandaag weer het pad gelopen, prachtig! Wel een kleine opmerking. We hebben de route tegen de klok in gelopen. Na het tweede trekpont voorbij Aerdt volgden we het smalle pad langs het water. Daana raakten we het spoor bijster en belandden op het land van het aangrenzende boerenbedrijf. Volgens de boerin kwam dat vaker voor. Wellicht goed om de bewegwijzering te controleren?

 173. Beste Bert,

  Bedankt voor uw bericht. Wij nemen contact op met het restaurant voor een nabestelling van de folders. De vrijwilligers van het Rijnstrangenpad hebben al in hun planning staan om volgend weekeinde te maaien. Verder zijn n.a.v. uw bericht beide trekpontjes nagekeken. Ze blijken beide te goed te functioneren.

  met vriendelijke groet,

  Bo Koning

 174. Zonet het pad gelopen. Mooi pad maar:
  – bij het vertrekpunt (Thoen en Thans) hadden ze geen folders meer. Ik weet, er is een app, maar ik heb geen smartphone.
  – tussen punt 2 en 3 moet je je honderden meters lang een weg banen over een heel smal pad met distels en brandnetels.
  – het lukte me niet de trekpont naar Aerdt naar me toe te halen, hij leek vast te zitten. Ik moest hierdoor een half uur omlopen naar een brug en de Aerdtsedijk. Jammer. Gelukkig was de tweede trekpont makkelijker te omzeilen.

 175. Wat in de vorige reactie stond is helemaal terecht. Deze route is echt iets wat wij verstaan onder klompenpaden. Op de hele route geniet je van de natuur (Flora en fauna) en de leuke paadjes. Ook is de route nog een goed bewaard geheim, want we hebben weinig andere wandelaars ontmoet. Van de ene kant is dat mooi (lekker rustig en geen tegenliggers), maar van de andere kant jammer (dat anderen dit moois allemaal missen 🙂 ).

 176. Zovéél klompenpaden al gelopen maar deze is gran-di-oos!! We werden ontvangen met een heus kikkerkoor in de sloten en daarna…..Wát een stilte, wát een weidsheid, de variatie aan bloemen. Fluitende vogels. De zwarte sterns in de lucht en op hun “eiland” nesten, een zittende torenvalk op een weidepaaltje drie meter bij je vandaan….de ooievaars met jongen, de hazen, fazanten en koekoek-geluiden, het gekwetter in de rietkragen, heen en weer vliegende zwaluwen. Zo fantastisch. Toen we voorbij de “jeugdsoos” liepen stond tussen een aantal paarden een heuse zebra! ? de trek-pontjes (2x) een flinke uitdaging voor de spierballen maar ik had een sterke man bij me ? heerlijke koffie bij ‘t Gemaal Oude Rijn. Op diverse plaatsen kwamen we bever(knaag)sporen tegen.Prachtige koeien gezien, roodbonte dieren en bruine en zwarte Lakenvelders en Charolais koeien die door t water liepen. Dan weer over de dijk richting de kerk van Oud Zevenaar. Je vindt daar de oudste treur-es van Nederland met een uilennest erin, eronder lagen grote braakballen. Ga dit pad maar lopen en misschien wordt je net zo enthousiast als wij zijn. In de herfst lopen we dit nog een keer!

 177. Gisteren het pad met zn tweeën gelopen. Prachtig weer, schitterend pad! Veel bloeiende en op een ooievaarsnest of een vlotje zittende natuur. Maar nu, met die Corona, misschien beter om éénrichtingsverkeer in te stellen, want het pad is voor 80 % erg smal. Echt een mooi pad! Onverhard…ehhh…gebakken klei!

 178. Dinsdag 26 mei deze route met een paar goede vrienden gelopen. We hebben erg genoten van deze tocht. Prachtige vergezichten, mooie natuurgebieden en wat leuk om zo door de weilanden te mogen struinen. Een echte aanrader. Voor herhaling vatbaar

 179. Dinsdag 26 mei gelopen. Het was echt genieten. Het was relatief “druk” met wandelaars (voor een doordeweekse dag). Maar gelukkig kon ik ook van de stilte genieten. Route is goed aangegeven en tiptop op orde. Complimenten aan beheerders. De aanlooproute vanuit Zevenaar is ook het lopen waard.

 180. Leuke wandelroute. Wellicht een verbeterpuntje voor de toekomst: Als je in Oud-Zevenaar begint, is er eigenlijk tot het gemaal geen zitgelegenheid. Wellicht ergens een extra bankje, bijvoorbeeld aan de Aerdtse kant van het pontje?

 181. Ik heb vandaag met een vriendin deze route gelopen. Voor mij was het de 2de keer dat ik hem liep.
  Vergeleken bij de eerste keer vond ik de paden nu goed onderhouden. Wij hadden uit voorzorg een lange broek aangedaan maar dit was niet echt nodig. De paden zijn ruim gesnoeid waardoor je de brandnetels kunt ontwijken.
  Wat een mooie route. Beide veerpontjes gebruikt wat toch een aardige workout is.
  Het vakantiegevoel in je “achtertuin”.

 182. Heel vroeg opgestaan en om 7 uur begonnen vanaf de kerk in Oud-Zevenaar. Met de klok meegelopen en ik kan bevestigen dat dit een prachtige route is. Gelukkkig wel de lang broek aan, wat her en der komen de brandnetels wel heel dicht bij. Op het zuidelijk deel tussen de 2 pontjes kom je geen bankje tegen. Verder alles goed gemarkeerd. Kan me voorstellen dat er ooit een route verkorting wordt gemaakt tussen nr 9 en 5 op de kaart als je via de boerderij in de Groote Geldersche Waard zou lopen, dus de weg Geldersewaard helemaal aflopen. Top route.

 183. Deze heerlijke wandeling is in coronatijd nog beter te genieten als iedereen dezelfde kant op loopt, dus van 1 naar 2 naar 3 etc 😉 De paden zijn smal en dan kom je niet onnodig in de knoei! Geniet ervan!

 184. Net onder Zevenaar ligt Oud-Zevenaar en daar start dit klompenpad. Wat een heerlijk klompenpad is dit, net als je denkt ‘hoelang is het stuk asfalt nog’ krijg je weer een verrassend stuk over oude dijken, langs de Oude-Rijn, via trekpotjes over het riviertje..,, op en top genieten.
  Video komt binnenkort op mijn YouTube kanaal StevenB3.0

 185. Mijn klompenpadengeschiedenis is hier begonnen. Of beter gezegd bijna, want lang ons huis in een nieuwbouwwijk in Duiven loopt ook een klompenpad, dus maar eens opgezocht wat is dat eigenlijk. Het Rijnstrangenpad was mijn eerste klompenpadwandeling die goed bevallen is. Een soort vakantie op nog geen 7 kilometer van huis. Twee keer gelopen inmiddels om het ook aan anderen te tonen. Inmiddels maak ik op instagram ook impressiekijkjes van de andere wandelingen, we zitten al op 15. (account: titiissprakeloos) en sinds april 2020 ook blogje: http://www.sprakeloosverhalen.wordpress.com.

  Ik beloof bij een derde wandeling bovenstaande woorden in foto’s en blog waar te kunnen maken. De eerste keer liep ik in juni 2019 het Rijnstrengenpad, eind augustus 2019 de tweede keer. Ik zal me melden als de derde keer gelopen gaat worden, het is de moeite waard.

 186. Net terug van dit mooie Klompenpad. In deze tijd prachtige gele velden en meidoorns in bloei. De trekpontjes maken het extra bijzonder. Na afloop even op het terras van Thoen en Thans onze eigen versnaperingen genuttigd en uitgepuft (Coronatijd). Je zit daar heerlijk.

 187. Een prachtige wandeling. De lente maakt dit pad op z’n mooist. De meidoorns staan witgetooid, bedwelmend met hun geuren. Weiden fris groen, boterbloem, vogelmelk, ereprijs en fluitenkruid kleuren haar verder in. Leeuweriken, grasmussen, een eerste koekoek en het hoempen van de roerdomp begeleiden ons op onze tocht. Heerlijk!

 188. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Het koningspad onder de klompenpaden. We hebben 40 klompenpaden gelopen, deze is echt de mooiste. Genoten. Ook de trekpontjes waren geweldig.

 189. Wat een prachtig klompenpad!
  Roerdomp zelfs gehoord.
  En perfect en goed verzorgd ( hooi zelfs op smalle, mogelijk vochtige, paden) bewegwijzerd!
  Ik ben vanuit Oud Zevenaar met de klok mee gaan lopen en het eerste deel is zo mogelijk nog mooier dan het tweede deel…en al die gele velden vol paardenbloemen en boterbloemen…een sprookje!
  Dank voor het mogelijk maken.
  Tilly

 190. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Al veel klompenpaden gelopen, deze staat in mijn top 3: erg mooi en goed aangegeven.

 191. Jaap en Coby,
  Vandaag bij prachtig weer onze voorjaarsklassieker weer gelopen.
  Het blijft een schitterend klompenpad, vooral als je van natuur houd.
  En wij vinden juist deze tijd van het jaar daar zo mooi.
  De watervogels zijn op dit moment van het jaar erg druk en lawaaierig.
  Zelfs al pulletjes gezien.
  Wat is dat stuk natuurgebied toch prachtig en uitgebreid, dit is voor ons top.
  Bovendien goed verzorgd en aangegeven, we hebben gelopen alleen op de bordjes.
  Vrijwilligers bedankt.

 192. Vandaag, bij prachtig weer, het Rijnstrangenpad gelopen. Van het begin tot het einde een prachtige wandeling. Mooie fauna en flora. Een kompliment aan de vrijwilligers en anderen, die het mogelijk maken om zo’n mooi pad te onderhouden.

 193. Zondag 19 april ons 2e Klompenpad, De Rijnstrangen gelopen. Zoon en schoondochter liepen ( op gepaste afstand) ook mee. Wat een prachtige route. De grote velden, alsof er een deken van madeliefjes-paarden en pinksterbloemen overheen lag. Ooievaars, haas, ganzen, eenden, kikkers, de kleine dijkjes, de superleuke trekpontjes….ja echt alles was prachtig.
  Langs een akker een heerlijk pauzeplekje gevonden. Zoon en schoondochter zijn nu ook enthousiast geraakt en dat is een leuke “bijvangst”.
  Grappig was dat we onderweg een echtpaar troffen , nota bene uit Zevenaar, die dit pad niet kenden…ze waren verrast door de schoonheid van de route.
  Donderdag maar weer op (klompen(pad ( Renkum)

 194. Gisteren 19 April dit klompenpad gelopen. Wat een prachtige route. Echt een struin route door de natuur. Soms een stukje asfalt.
  Waren meerdere mensen aan het struinen. Maar aan de 1,5 m werd door iedereen goed aan gedacht. Wat soms ook leuke reacties opleverde. Prima te doen.
  De 2 trekpontjes , allerlei soorten vogels, beversporen. Echt zeer de moeite waard om dit klompenpad eens te lopen.
  De route staat duidelijk aangegeven. Netjes overal opstapjes voor het prikkeldraad. En bescherming hier om heen.
  Ik raad deze route echt aan.
  Een complimentje voor iedereen die dit in onderhoud heeft.

 195. Dit was ons 80ste klompenmaker en met stip beland in de top 5!
  Prachtige uitzichten, veel vogels gezien, zelfs een roerdomp gehoord.
  Met zorg uitgezet, dank voor alle moeite.
  We komen zeker weer terug.

 196. Vandaag deze route gelopen. Wat een prachtige tocht. Goed aangegeven, trekpontjes waren leuk. Op sommige paden lag riet in verband met wat modder. Erg mooie natuur, veel gezien. Van ooievaars, ganzen, hazen tot aan beversporen. In verband met corona prima om 1,5 meter afstand te houden. Dit was onze eerste kp tocht, en zeker niet de laatste !

 197. Vandaag onder een strakblauwe lucht dit fantastisch mooie Klompenpad gelopen (alleen, op een werkdag, met de auto er naar toe en met de klok mee gewandeld, kwam slechts 2 stelletjes tegen). Had al veel mooie recensies gelezen, maar dit pad is van begin tot eind verrassend mooi, gevarieerd en ‘avontuurlijk’. Samen met Rosandepad mooiste kp tot nu toe. Zeker in dit jaargetijde, heb heel veel foto’s gemaakt. Een aanrader voor een ieder, ook niet zo ver van mijn omgeving vandaag. Kortom, complimenten aan de bouwers en vrijwilligers voor het onderhoud.

 198. Vandaag onder een strakblauwe lucht dit fantastisch mooie Klompenpad gelopen (alleen, op een werkdag, met de auto er naar toe en met de klok mee gewandeld, kwam slechts 2 stelletjes tegen). Had al veel mooie recensies gelezen, maar dit pad is van begin tot eind verrassend mooi, gevarieerd en ‘avontuurlijk’. Samen met Rosandepad mooiste kp tot nu toe. Zeker in dit jaargetijde, heb heel veel foto’s gemaakt. Een aanrader voor een ieder, ook niet zo ver van mijn omgeving vandaag. Kortom, complimenten aan de bouwers en vrijwilligers voor het onderhoud.

 199. Beste heer van Krevel,

  Het startpunt van het Rijnstrangenpad is:
  Restaurant Zaal Thoen en Thans, Kerkweg 10, Zevenaar.

  Er is altijd maar één startpunt bij een klompenpad. Andere aangegeven punten zijn opstappunten. Deze punten zijn van andere hoeken beter bereikbaar met het OV dan het startpunt en biedt de wandelaar extra mogelijkheden om ook daar het klompenpad te starten. U kunt dus daar ook beginnen als u wilt.
  Op de padpagina ziet u rechtsboven bij elk pad waar het startpunt en waar het opstappunt is.

  Geniet van het mooie Rijnstrangenpad!

  Met vriendelijke groet,
  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 200. Wij hebben al heel wat klompenpaden gelopen en deze heeft ons echt verrast! Behalve dat het een mooi gebied is, is er ook veel afwisseling qua paadjes. Gelukkig niet druk dus we konden de tegenliggers op corona afstand passeren of de ruimte geven. Deze route gaan we zeker nog eens lopen als het seizoen vordert!

 201. Vandaag deze wandeling gedaan het eerste Klompenpad wat ik ooit gedaan heb, maar zeker niet het laatste.
  Mooie route en goed aangegeven, veel gezien en soms ook alleen maar gehoord, Kikkers Ganzen Lepelaar Roerdomp, Ooievaars op een nest en ook gewoon ” loslopend” sporen van Bever activiteit en veeeel Aalscholvers . En div Spechten gehoord maar helaas niet gezien. Van een andere wandelaar de tip gekregen om ook het Klompenpad bij Spijk ( GLD ) te gaan lopen dusse binnenkort die maar eens opzoeken .

 202. hoi ik heb een vraagje waar start deze route
  er staan namelijk 2 adressen
  mvg freddie van Krevel

 203. Prachtige route , veel rust , beversporen en heel veel vogelgeluiden , zeker weer een stimulans om de cursus van vogelbescherming te gaan volgen : herkennen van vogels. Gelukkig een alternatieve route ( net na punt 7) voor een heel nat stukje.

 204. Verrassend mooie wandeling! Superleuk om alle kikkers en vissen te zien en.. zelfs een zebra!! Deze wandeling behoort zeker tot één van de mooiste die we kennen.

 205. Prachtige Route!
  Paden zijn goed begaanbaar, behalve bij de Oliemolen.
  Erg genoten en veel foto’s gemaakt!

 206. Wat een prachtige wandeling, dwars door de weilanden, twee trekpontjes. En het weer werkte ook mee. Heerlijk gewandeld. Goed aangegeven route.

 207. Prachtige wandeling! Goed aangegeven en sommige paden prima verzorgd met riet of boomschors waar nodig. Beetje modderig zo nu en dan vandaag, alternatieve routes daarvoor waren duidelijk aangegeven. De trekpontjes functioneerden goed.
  Ik vraag me af waarom er langs een aantal velden dubbele rijen prikkeldraad zijn gemaakt. Daar lijkt een pad tussen te lopen, het klompenpad loopt erlangs?

 208. Vandaag deze wandeling gedaan. Het was een dag met een gouden randje, zo mooi. Veel gezien onderweg: veel ooievaars, beversporen, kiekendief, buizerds en zelfs een vos! Geen gebruik hoeven te maken van de alternatieve routes, het was goed te doen.

 209. Wat een geweldig pad! Vandaag gewandeld. Weinig passerende wandelaars en dat is wel fijn in deze tijd van Coronacrisis waar we 1,5m afstand moeten bewaren. Veel gezien: ooievaars, kikkers, sporen van bevers, en zelfs een uit het riet opvliegende roerdomp. Door het hoog water was de route avontuurlijk. Gelukkig waren er af en toe alternatieve stukken, of was het pad verbeterd door daar riet neer te leggen. Wat attent van de vrijwilligers en de terreinbeheerders!

 210. Gisteren een poging gedaan om dit pad te lopen, tussen km 6 en 7 staat dit pad deels onder water, dus niet te lopen. evenals het stukje even voor punt 5 (maar daar kan het alternatief gebruikt worden.

 211. Deze wandeling afgelopen maandag gewandeld, mooie afstand voor dit seizoen. Gelukkig was het droog. Bij nat weer zou ik de wandeling niet aanraden. Zelfs nu was het op een aantal plekken al behoorlijk modderig, goede schoenen zijn nodig!
  Vanuit Station Zevenaar wandelde ik de tocht in omgekeerde richting. Al vrij snel liep ik via graspaden langs slootjes richting Pannerden. Mooi! Daarna het eerste trekpontje, wel erg dicht naast de brug. Beet overbodig maar wel leuk. Nog best een flinke krachtsinspanning naar de overkant!
  Dan een stukje dijk en een modderig pad door de uiterwaarden. Blij dat ik bergschoenen aan heb. De horeca in Pannerden is maandag dicht, halverwege daarom een bosje opgezocht om te plassen: er zijn er genoeg onderweg. Dan het tweede trekpontje, kort stukje deze keer. Het laatste stuk gaat vervolgens over polderwegen, rustig maar ook een beetje saai, zeker als de lucht, zoals bij mijaan het betrekken is.

 212. Deze op 1 december gelopen en enorm genoten van de afwisseling en prachtige vergezichten. Een aanrader!

 213. Vandaag de wandeling gemaakt. Prachtig weer en geweldige uitzichten. Twee keer pontje is leuke onderbreking.

 214. Wst een prachtig pad! Een van de favorieten!! Mooi afwisselend, gelukkig niet te veel asfalt.

 215. Wat een prachtig pad! Ik ben begonnen bij de kerk in Oud Zevenaar en toen naar links. Het eerste deel van de route vond ik het mooist. Idyllische paadjes langs het riet en het water. Het was een beetje druilerig, maar het geluid van de vele ganzen en andere vogels maakte alles goed. De trekpontjes waren mooi, maar die bij Pannerden kwam niet fijn naar de overkant.
  Ik heb me wel verkeken op de afstand. De volgende laat ik me oppikken bij het gemaal.

 216. Vorige week deze route gelopen. Een belevenis. Dit zijn plaatsen waar je normaal nooit komt. Zilverreigers, prachtige uitzichten, mooie rustige paadjes. Heel fijn dat de boeren ons de gelegenheid geven om over hun land te lopen. Ook heel veel dank aan de vrijwilligers dat zij deze routes uitzetten? en onderhouden.

 217. Op 27 augustus 2019 is de wandelafdeling van Stichting SoleMateS gestart bij de kerk in Oud Zevenaar. Een strakke blauwe hemel met temperatuur boven de dertig graden. Unieke wandelpaadjes waar we in ganzenpas achter elkaar aan liepen tot aan het eerste trekveer. Daarna is het nog even door de weilanden mat Lakenvelders lopen naar het Oude Gemaal. Daar hebben we genoten van een lunch voor wandelaars á 10 euro per persoon. Deze lunch bestond uit koffie, water, sap, twee sneetjes brood met twee kroketten en salade en nog een vers geplukte pruim toe. Vervolgens via de maisvelden naar het tweede trekveer. Helaas, daar stond te weinig water om het trekveer te gebruiken. De laatste kilometers via het drukke fietspad en vervolgens over een graspad naar ons startpunt de kerk. Gelukkig was restaurant Thans en Thoen open en konden we onze grote dorst lessen. We gaan in de winter zeker nog eens terug. Hartelijk dank aan hen die het pad uitstekend begaanbaar houden…

 218. Gisteren het Rijnstrangenpad gelopen. Erg ver weg als je in Delft woont. Prachtig warm weer en rustig; we zijn een stel wandelaars tegengekomen. We begonnen met koffie en lekkers in het Gemaal.
  Het landschap is gevarieerd met weiland, bosjes, oude strangen al dan niet verland, waternatuurgebied met witte koeien en veel vogels, hoge dikke populieren, weinig wegen, hoge dijken waardoor prima uitzicht over de omgeving met kerktorentjes. Vooral het kerkje van Oud Zevenaar ligt prachtig. Het trekpontje bij Aerdt is leuk. Jammer genoeg loopt het trekpontje bij Pannerden vast in de modder. Er is gelukkig ook een brug. Daar is overigens het minst leuke deel van de route want je loopt een stuk langs een drukke weg.
  Wij geven deze route een 8-

 219. Vandaag deze route gelopen. Om eerlijk te zijn vond ik ‘m in het begin een beetje saai. Verder was het niet mogelijk met het eerste veerpontje te gaan, deze lag helemaal vast. Gelukkig kon ik de alternatieve route vervolgen.
  Na een heerlijke hap te hebben gegeten met eveneens goede koffie bij het gemaal Oude Rijn, wilde ik mijn route vervolgen, maar al vrij vlug moest ik opnieuw een alternatieve route nemen, want de koeien waren in een rijtje op de looproute gaan liggen. Wel komisch op zich, maar toch jammer… weer een heel stuk via de weg gelopen, aan het einde de route weer op kunnen pakken (dankzij de app!) in de aanloop naar het tweede veerpontje, dit ging goed! Erg leuk, ook mooi vervolg tot het einde.
  Bedankt voor het uitzetten van alle mooie klompenpaden!

 220. We hebben vandaag met onze wandel groep deze mooie pad gelopen. De vrijwilligers van deze pad hebben deze mooie pad goed onderhouden.. De wegen waren goed tot zeer goed begaanbaar en je kon het zien dat heel veel werk er aan gedaan is.

 221. Vandaag een mooie wandeling gemaakt door het Rijn strangen gebied. Pad goed onderhouden.
  Alhoewel op maandag beide horecagelegenheden gesloten waren, hebben we toch bij het gemaal Oude Rijn van een kop koffie en een heerlijke boterham tonijnsalade kunnen genieten.
  Route van harte aanbevolen

 222. Vandaag deze wandeling gemaakt. Mede door het prima wandelweer enorm genoten. Prachtige wandeling, goed onderhouden, gemaaide paadjes. Goede overstapjes over de omheining. Mooie natuur. Leuke horeca aan begin en einde van de route. De trekpondjes zijn leuk.

 223. Vandaag vanaf Oud Zevenaar heerlijk gelopen,een erg mooi pad met veel natuurschoon om te bewonderen.
  Veel vogels kunnen zien met de verrekijker,
  Zeker een van de mooiste klompenpaden.
  Het eerste trekpontje was ook erg leuk,het water was er werkelijk glashelder,en gelukkig veel onverhard.

 224. Dinsdag 4 Juni 2019 .
  het Rijnstrangenstruinpad is een route met afwisselende Paden,er is veel te zien.De route is goed aangegeven. Wij begonnen de route bij het Oude Gemaal.Helaas was Toen en Thans waar wij koffiepauze gepland hadden gesloten.
  Wij hebben er vier uur over gelopen.

 225. Op 28 mei het Rijnstrangenpad gelopen. Wat een prachtig pad, dijkjes met prachtige bloemen, door het hoge gras en langs vennetjes waar volop kikkers kwaakten. Stabiele overstapjes, mooie vergezichten en veel bijzondere vogels gezien. Onderweg hoorde we van de beheerder van dit pad dat ze zelfs de kleine stukjes verhard nog willen omleggen in onverhard. Dan wordt het pad van mooi, nog mooierder. Het weer was niet heel optimaal ☔ maar deze route krijgt van ons een dikke pluim ??

 226. Al heel wat klompenpaden gelopen. Deze hoort echt bij de top 3. Een prachtige wandelgang op 25 mei. Genoten van alle kleuren en geuren. Al dat riet, boterbloemen, een ooievaars en heel veel vogels, eenden en kikkers waarvan ik de namen niet ken. De rustplekken bij het gemaal was fijn! Na het huisgemaakte hangoptaartje konden wij er weer helemaal tegenaan. Wij gaan zeker nog eens.

 227. Schitterend mooi
  .een min punt .er zijn enkele hekoverstappen helaas te hoog voor de wat oudere .verder een mooie wandeling.

 228. Vandaag dit pad gelopen. Erg mooi! En bijzonder, een roodwangschildpad gezien!

 229. Als opstappunt de Oliemolen 2 te Zevenaar gepakt. Dat ligt tussen de punten 7 en 8. Daar de fiets naast het hek geparkeerd zodat de boer er eventueel nog in en uit kan. Daarna een flink stuk gewandeld tot ongeveer punt 10 en daarna via de dijk langs de Breuly terug naar de fietsen. Mooie natuurbeleving.

 230. Op 7 april 2019 heb ik dit pad voor de 2e maal gelopen. ’t Is een bijzonder mooi en ECHT klompenpad. En uiteraard weer koffie bij Gemaal Ouwe Rijn, ook bijzonder lekker. In oktober 2018 heb ik geschreven dat het percentage hard ongeveer 30% was. Nu geconstateerd dat het 25% is, een heel acceptabel percentage.

 231. Op zondag 12 mei dit schitterende Rijnstrangenpad gelopen.
  Uitermate geschikt voor deze maand vanwege de vele vogels en de enorme gele bloemenvlaktes, zowel koolzaad als boterbloemen.
  Prachtige route door open waterrijk landschap, over (90% ?) onverharde paden en met 2x een trek-veer! Hoe idyllisch wil je het hebben…?
  Zie mijn foto’s op de FB-pagina

 232. Paaszaterdag het Rijnstrangenpad gelopen, een aanrader. De paden lagen er goed bij en afwisselend landschap. In oud Zevenaar begonnen en dan komt Gemaal Ouderijn precies op het goede moment. Een leuke plek om de voeten even te laten rusten. De brandnetels waren nu nog laag maar hoge schoenen en een lange broek zijn in de zomer wel wenselijk denk ik.

 233. Op zondag 8 maart 2019 dit prachtige klompenpad gelopen. Het was een heerlijke lentedag, de zon scheen volop.
  Eerst een lekker kopje soep gegeten bij Restaurant Thoen en Thans. Toen op weg. Al direct zit je midden in de natuur!
  Veel door of langs weilanden, mooie paadjes en prachtige vergezichten over het watergebied. Veel vogels gezien.
  Ongeveer op de helft van de route kom je bij Restaurant Het Gemaal. Wat kun je daar leuk zitten! Mooie plek.
  De rest van de wandeling is al even prachtig! Schitterend watergebied, de Gelderse Poort. Wat een mooi stuk natuur!
  Ik vind het één van onze mooiste tot nu toe gelopen klompenpaden. We hebben genoten!

 234. Op 31 maart 2019 klompenpad rijnstrangenpad gelopen geweldige route
  Was goed te lopen mooie afwisseling.
  Jammer dat er weinig bankjes waren.
  Ga zo door met nieuwe klompenpaden

 235. Mooi pad dwars door prachtig Rijnstrangengebied. Door het vele water langs het pad genoeg vogels te zien. Beversporen, twee reetjes, ik heb genoten. Door de regen de afgelopen tijd waren sommige paadjes wat modderig geworden, maar over het algemeen heel goed te doen. Fijne afstand. Leuk ook dat er twee trekschuiten inzitten. Nu nog allemaal wat kaal qua begroeiing, maar kan niet wachten om dit pad nog een keer te lopen in april of mei.

 236. De 19e hebben we een stuk klompenpad gelopen vanaf het oude dijkmagazijn bij Aerdt, bij het ooievaarsnest de dijk af.
  Na ongeveer 1,1km, het stuk pal langs de Oude Rijn tussen de wilgenbomen door, is na langdurige regenval niet begaanbaar vanwege het hoge water. We moesten noodgedwongen over het prikkeldraad heen en over het daarnaast gelegen weiland parallel aan dat pad om de weg te vervolgen.
  Wellicht een optie om hier, in dit soort situaties, een alternatieve route te maken?

 237. Gisteren het pad gelopen, gelukkig met GPS begeleiding van de app. Daar kon ik ook op zien dat als je tegen de klok in loopt je even op de weg moet lopen i.p.v. achter de kerk langs. Het meeste is onverhard dus een echt klompenpad! Langs een paar glibberpaden zaten al veel palen los en ook bij een trappetje. Helaas waren er onderweg weinig bankjes, het enige minpunt. Ga zo door met nieuwe klompenpaden!

 238. woensdag 27 februari heb ik dit schitterende pad bewandeld. het was mijn 111e klompen-pad, dank aan alle vrijwilligers gemeente en landschappen die dit mogelijk maakten. een topper wat een schoonheid van natuur, heel goed aangegeven waar en hoe je moet wandelen.

  Hennie Roelofsen

 239. Gisteren heb ik als vrijwilliger de route gelopen.
  Bij de Oliemolen, waar je van de onverharde weg via een op/afstapje het lagere gedeelte ingaat, hing een zilveren kettinkje aan het prikkeldraad. Wie weet wat op het hartje, staat mag mij bellen, 06-10667546. Het kettinkje is wel stuk. Vriendelijke groet, Wielie

 240. Op zaterdag 23 februari, op een mooie zonovergoten dag, hebben we dit klompenpad gelopen. Een prachtig, goed onderhouden wandelpad. We hebben genoten.
  De trekpontjes vormden een probleem, vanwege de lage waterstand. Het eerste pondje konden we omzeilen via de alternatieve route. Deze route staat niet op het kaartje en zorgde voor enige verwarring bij ons, omdat ons niet duidelijk was waar de routes weer samenkwamen. Bij het tweede pontje zijn de vrijwilligers, die daar onderhoud pleegden, heel behulpzaam geweest bij het opstappen, anders was het ons niet gelukt. Het was fijn om te merken dat ze de route goed controleerden en het euvel bij de pontjes gingen oplossen.
  Wij kwamen verder nog 2 keer een bordje tegen met schuine pijlen, die ons niet logisch leken en daarom twijfel opriepen over de route. Het ene bordje stond bij het samenkomen van de routes bij het eerste trekpontje, de andere bij de toegang tot de Groote Geldersche Waard.
  Deze route is zeer aan te bevelen. Vrijwilligers bedankt!

 241. Vanmorgen een gedeelte van het klompenpad al hardlopend afgelegd. Gestart bij de oliemolen en gelopen tm de kerk in oud Zevenaar (=5 km) (en daarna natuurlijk nog richting huis?) Wat een prachtig stukje natuur! Ook hardlopend is dit prima te doen.

 242. Heerlijk gewandeld over deze mooie paden.
  Veel fraaie vergezichten. Bijna overal is het kerkje op de top van Hoog-Elten te zien.
  Op meerdere plaatsen het resultaat van knagende bevers gezien.
  Prima onderhouden paden -wel beetje glibberig soms, maar dat hoort bij klompenpaden- en goed bewegwijzerd.
  Ga deze route zeker nogmaals lopen en dan in omgekeerde richting. Is de beleving toch weer anders…
  Dank aan alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt en onderhouden ???

 243. Het nieuwe Rijnstrangenpad is een mooi pad Veel onverhard, mooie grasdijken ( zeker in de rosandepolder:een hoogrepunt ) en oeverpaadjes, hoewel de laatste langs de kleine Geldersche Waard net iets te smal zijn zeker als het nattig is ( punt 3) Toch hebben we een aantal kleine kantekeningen.
  A de routemarkering bij de start ofwel bij fe Martinuskerk. We wilden aanvankelijk de route tegen de klok inlopen maar we vonden de markering zeer onduidelijk en/of afwezig. De kaart gaf wel aan dat we beneden de dijk moesten zijn maar helaas vonden we dus geen markering. Daarom hebben we de wandeling met de klok meegelopen
  Die markering was voor ons wel duidelijk te volgen

  B. Het trekpontje bij de berghoofdse veerweg ( punt 7 ) De klep van de pont was zodanig neergelaten dat de klep een goede overstap op de veerpont verhinderde. Anderhalve meter overbruggen is iets teveel avontuur. Jammer. Ook van onze moeite om de trekpont naar ons toe te halen.

  Ondanks dat is de route een aanrader. Dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt en het pad in stand houden.

 244. Prachtig stil waterrijk en vogelrijk gebied. Behalve het stuk over / langs asfaltweg Aerdtsedijk en Veerweg nogal vervelend (zeker nu de e-bikers en motorrijders weer in groten getale uit de schuur gekomen zijn…).
  Wat bankjes onderweg zouden zeer welkom zijn! (Kan ook via crowdfunding)

 245. Wij hebben genoten vandaag:) al trailend met een heerlijk zonnetje, bevroren ondergrond, fantastisch landschap, en heel rustig (we kwamen een enkele wandelaar tegen). Zeer de moeite waard – en we komen zeker terug in een ander jaargetij of simpelweg dezelfde route de andere kan op. Leuk ook met de trekpontjes, 1 van de 2 was helaas niet in de vaart.

 246. Leuk en mooi pad. Alleen bij nat weer moeilijk begaanbaar omdat de smalle paadjes langs het water erg glad zijn door de klei. Met als gevolg glijpartijen en dan als reflex het prikkeldraad vast pakken omdat je niet het water wil in glijden. Het 1e trekpontje was leuk in de route. Lekker gegeten bij het gemaal. Fijn dat dit ongeveer op de helft van de route is. Het 2e trekpontje had geen kabel. Ik weet niet of deze nu kapot was of bewust uit de vaart is gehaald. Maar hier heb je dan een alternatief. Ik ga dit pad zeker nog een keer lopen in het voorjaar als het droog is. Geen aanrader bij vochtig ondergrond.

 247. Prachtig pad. Echt genoten van alle mooie vergezichten. Leuk dat trekpontje. Bij de 2e was te weinig water maar dan loop je over het goed begaanbare fietspad. Echt een aanrader dit pad. Wij hadden wel schitterend wandelweer. Bij regen zijn sommige stukken wel erg glibberig denk ik.

 248. Een topper in de klompenpaden.

  Wat een mooi klompenpad is dit!! Echt een aanrader. Heel veel dank aan de vrijwilligers en eigenaren van het land die dit mogelijk maken en onderhouden. Zo een mooi rivier landschap.! Het was een heldere, zonnige en wind luwe dag, en wij kunnen ons voorstellen dat het met nevel ook de moeite waard is om dit pad te lopen. Wij zijn gestart bij het gemaal de oude rijn en door de lage waterstand niet het eerste pontje kunnen nemen. (alternatieve route word aangegeven). Wat een mooi open en ruig terrein. Zelfs met de weinige km over het asfalt is de omgeving een lust voor het oog.
  Na een heerlijke lunch bij restaurant Thoen en Thans langs de oude kerk een klein stuk over de dijk met prachtige vergezichten met honderden ganzen gelopen en via mooi smal kronkelpaadje naar het 2de trekveer. Daarna over mooie weiden en ruigtes naar het gemaal terug gelopen. Wat ook een bonus is voor dit pad is dat je op beide opstapplaatsen kan lunchen of iets kan drinken dit voor diegene die geen lunchpakketje mee willen nemen en op precies de goede afstand van elkaar. Neem inderdaad de tijd voor dit pad er is veel te zien en te ontdekken.
  We komen zeker terug in een ander jaargetij en gaan het pad dan rechts om lopen met weer een heel ander gezicht op de kerk van Oud Zevenaar en de heuvels van het Montferland.

 249. Gisteren (14-11-2018) gelopen. Het weer zat mee, zon en zon en zo’n 12 graden.
  Enorm genieten van wat ons mooie Nederland te bieden heeft.
  Neem er de tijd voor, want km’s maken lukt niet echt. Het is glibberig op de paden waar je dicht langs de wuivende rietkragen loopt. Dan moet er nog gewerkt worden bij de pont natuurlijk (pont 2 lag droog) en hobbelig wanneer je bij de koeien door de weide loopt. Maar het allerbelangrijkste, sta regelmatig stil om om je heen te kijken van de vergezichten, prachtige herfstkleuren en vele vogels. Dus neem er de tijd voor! Het loont zich dubbel en dwars.
  Ik ga weer in één van de andere jaargetijden. Dan is het vast weer een prachtige andere belevenis.

  Deze moet je gelopen hebben!

 250. Dit is een heel mooi en ook een echt klompenpad, met prima bewegwijzering!
  Leuke paadjes over grasdijkjes en tussen rietkragen, soms wat glibberig, omdat het de dag daarvoor had geregend, schoeisel met goed profiel aan te raden. Goed verzorgde overstapjes en het trekpontje.
  Het voor ons, tweede trekpontje, bij de parkeerplaats aan de Berghoofdseveerweg, was uit de “vaart” van wege de lage waterstand, daar de alternatieve route genomen een stukje over het fietspad. Het viel ons op dat veel sloten en poeletjes na genoeg droog stonden, nog een erfenis van de droge zomer en najaar.
  Halverwege de route, bij het Gemaal Oude Rijn, koffie met lekkere warme appelstrudel, ook op zondag geopend!
  We hebben genoten van het weidse uitzicht.
  Vrijwilligers hartelijk dank voor de aanleg en onderhoud van dit fraaie klompenpad.

 251. Dit pad is een van de beste uit de bestaande reeks van klompenpaden. Zelfs de aanlooproute vanaf het station van Zevenaar is al fantastisch. En verder heb ik genoten van het fraaie, originele landschap van de Rijnstrangen. Ik heb heerlijk gedwaald door de paden met riet. Bij het eerste trekpontje op de route genoten van een verstild tafereel met vissersbootjes aan de oever en het wuivende riet. ik genoot van de uitzichten op de verre horizon vanaf de dijk. En de vele ganzen, die rond de diverse plassen verzameld waren. Ik kom zeker nog eens terug in het voorjaar om de route nog eens te lopen. Mijn complimenten voor de routemakers van dit klompenpad. U verdient een dikke 10.

 252. vandaag (28 okt 2018) gelopen in de vroege ochtend
  wat een schitterend pad is dit wat een mooi natuur en het
  trekpontje geweldig we hadden onze kleinzoon bij van 5 jaar
  die heeft ervan genoten dit was onze 89 pad die wij lopen maar deze hoort bij de top 3
  dank je wel voor de makers van dit pad toppie

 253. Vanmiddag dit klompenpad gelopen, met de klok mee. Goed wandelweer met zon en fantastische wolken door een lijkt wel vrijwel onaangetast gebied. Wat een ruimte en weidse vergezichten. En wat een verrassende route, over paadjes die je zelf niet (snel) zou vinden. Wat ik zelf de hoogtepunten vond in deze prachtige route waren de single file paadjes tussen prikkeldaad, riet en ander gewas en water door en het eerste pontje op de route. Die is echt gelikt en voorzien van loopplankje en hekwerk. Hier val je echt niet in het water. Wel inderdaad even flink trekken om ‘m van de overkant op te halen, maar als tie eenmaal door het water glijdt, gaat het beter. Geweldig, wat een mooie route. We hebben er inmiddels heel wat gelopen en geven vaak een cijfer waarbij 10 het hoogste is. Dit klompenpad heeft een vette 9 gekregen. Kortom: genoten van de wandeling. Dank aan de samenstellers en onderhouders.

 254. Vandaag gelopen met de klok mee. Een echt (en ruig) klompenpad. Veel paadjes. Van alles gezien: ganzen, roofvogels, vleeskoeien, licht gekleurde (m.i. buitenlandse) koeien, paarden, koeienvlaaien, lakenvelders, geiten, pony’s. Zelfs langs boerenerven gelopen. Ontzettend veel opstapjes over heiningen. (dat is al een garantie voor een goed pad).
  Halverwege ook nog heerlijke koffie met een drankje bij Gemaal Oude Rijn.
  Veel hoog riet langs paden, wat je met de handen moet wegduwen. Het riet was nu door de wind droog, mogelijk bij stil en mistig weer een natte boel, maar ja, ’t is een prachtig ruig pad.
  Het eerste trekpontje is ook heel mooi, maar als je alleen bent is het wel een stevige krachtsinspanning.
  Voor mij jammer dat dit pad 70 km enkele reis is.
  De 3 andere paden in deze buurt (Kandia. Husloa en Rijnweide) zijn echt wel wat minder.
  Ongeveer 30% asfalt, dat is ook niet veel. En op de dijk een mooi uitzicht. Zevenaar mag blij zijn met dit pad.

 255. Bij het andere trekpondje speelt de langdurige droogte (nog) geen parten.
  Het is echt een aanrader en we hopen hem zelf nog vaker te lopen. Over een paar jaar wellicht mèt kinderen. En we zien uit naar de verbeteringen die nog in de pijplijn zitten.
  Oh ja, we hebben ook nog een buizerd, torenvalk, aardig wat grote zilverreigers, wolken kieviten en veel ganzen gezien.

 256. Vanmorgen zijn wij aan onze 2e klompenpadwandeling begonnen. Het gebied kenden we al ruimschoots, omdat we een aantal keren Gangen door de Rijnstrangen hebben gelopen. We vinden het een verbetering nu het een klompenpad is geworden.
  Het was prachtig weer en van vee hebben wíj geen last gehad. Een vleeskoe dat we passeerden, deed nog net de moeite om ons na te staren. De lakenvelders hebben ons mogelijk niet eens opgemerkt. Al die keren dat we die wandeling deden, hebben we nooit last gehad van het aldaar levende vee.
  Het trekpondje bij de Berghoofdseveerweg moet nog wel een keer gerepareerd worden, maar door de extreem lage waterstand was die toch niet te gebruiken. Het andere trekpondje was wel oké endaar speelt de langdurige droogte

 257. Vandaag fantastische wandeling gemaakt door mooi stukje natuur in deze omgeving. Goed aangegeven dmv. de bordjes en geen hinder ondervonden van het vee. Een van de twee trekpontjes was niet in gebruik, dus kleine alternatieve route aangehouden.
  Zeker een aanbeveling!!

 258. Beste Josephine,

  Ik ben n.a.v. uw bericht over de koeien gisteren, vanmorgen gelijk gaan lopen op het tracé door de Eendenpoelsche Buitenpolder. Ik ontmoette er verschillende wandelaars en ook vee op meerdere percelen zoals dat het geval kan zijn op een pad door boerenland. De koeien kwamen nu niet naar mij toegelopen noch naar de andere wandelaars die ik hierover bevroeg. Ik ga er vanuit dat wandelaars en vee aan elkaar gaan wennen. Dank voor uw waarschuwing.
  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.