Rijnstrangenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Aerdt, Pannerden en Oud-Zevenaar. Wandelen door ruig rivierenlandschap met uiterwaarden en rabatten, over dijken, via twee trekpontjes, langs een gemaal en oude verdedigingswerken. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Rijnstrangenpad (14 km)

Startpunt: Restaurant Zaal Thoen en Thans, Kerkweg 10, Zevenaar

Opstappunten: Gemaal Oude Rijn, Deukerdijk 42, Pannerden. Treinstation Zevenaar

Openbaar vervoer: Treinstation Zevenaar

Markering: paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Prachtige wandeling! Goed aangegeven en sommige paden prima verzorgd met riet of boomschors waar nodig. Beetje modderig zo nu en dan vandaag, alternatieve routes daarvoor waren duidelijk aangegeven. De trekpontjes functioneerden goed.
  Ik vraag me af waarom er langs een aantal velden dubbele rijen prikkeldraad zijn gemaakt. Daar lijkt een pad tussen te lopen, het klompenpad loopt erlangs?

 2. Vandaag deze wandeling gedaan. Het was een dag met een gouden randje, zo mooi. Veel gezien onderweg: veel ooievaars, beversporen, kiekendief, buizerds en zelfs een vos! Geen gebruik hoeven te maken van de alternatieve routes, het was goed te doen.

 3. Wat een geweldig pad! Vandaag gewandeld. Weinig passerende wandelaars en dat is wel fijn in deze tijd van Coronacrisis waar we 1,5m afstand moeten bewaren. Veel gezien: ooievaars, kikkers, sporen van bevers, en zelfs een uit het riet opvliegende roerdomp. Door het hoog water was de route avontuurlijk. Gelukkig waren er af en toe alternatieve stukken, of was het pad verbeterd door daar riet neer te leggen. Wat attent van de vrijwilligers en de terreinbeheerders!

 4. Gisteren een poging gedaan om dit pad te lopen, tussen km 6 en 7 staat dit pad deels onder water, dus niet te lopen. evenals het stukje even voor punt 5 (maar daar kan het alternatief gebruikt worden.

 5. Deze wandeling afgelopen maandag gewandeld, mooie afstand voor dit seizoen. Gelukkig was het droog. Bij nat weer zou ik de wandeling niet aanraden. Zelfs nu was het op een aantal plekken al behoorlijk modderig, goede schoenen zijn nodig!
  Vanuit Station Zevenaar wandelde ik de tocht in omgekeerde richting. Al vrij snel liep ik via graspaden langs slootjes richting Pannerden. Mooi! Daarna het eerste trekpontje, wel erg dicht naast de brug. Beet overbodig maar wel leuk. Nog best een flinke krachtsinspanning naar de overkant!
  Dan een stukje dijk en een modderig pad door de uiterwaarden. Blij dat ik bergschoenen aan heb. De horeca in Pannerden is maandag dicht, halverwege daarom een bosje opgezocht om te plassen: er zijn er genoeg onderweg. Dan het tweede trekpontje, kort stukje deze keer. Het laatste stuk gaat vervolgens over polderwegen, rustig maar ook een beetje saai, zeker als de lucht, zoals bij mijaan het betrekken is.

 6. Deze op 1 december gelopen en enorm genoten van de afwisseling en prachtige vergezichten. Een aanrader!

 7. Vandaag de wandeling gemaakt. Prachtig weer en geweldige uitzichten. Twee keer pontje is leuke onderbreking.

 8. Wst een prachtig pad! Een van de favorieten!! Mooi afwisselend, gelukkig niet te veel asfalt.

 9. Wat een prachtig pad! Ik ben begonnen bij de kerk in Oud Zevenaar en toen naar links. Het eerste deel van de route vond ik het mooist. Idyllische paadjes langs het riet en het water. Het was een beetje druilerig, maar het geluid van de vele ganzen en andere vogels maakte alles goed. De trekpontjes waren mooi, maar die bij Pannerden kwam niet fijn naar de overkant.
  Ik heb me wel verkeken op de afstand. De volgende laat ik me oppikken bij het gemaal.

 10. Vorige week deze route gelopen. Een belevenis. Dit zijn plaatsen waar je normaal nooit komt. Zilverreigers, prachtige uitzichten, mooie rustige paadjes. Heel fijn dat de boeren ons de gelegenheid geven om over hun land te lopen. Ook heel veel dank aan de vrijwilligers dat zij deze routes uitzetten? en onderhouden.

 11. Op 27 augustus 2019 is de wandelafdeling van Stichting SoleMateS gestart bij de kerk in Oud Zevenaar. Een strakke blauwe hemel met temperatuur boven de dertig graden. Unieke wandelpaadjes waar we in ganzenpas achter elkaar aan liepen tot aan het eerste trekveer. Daarna is het nog even door de weilanden mat Lakenvelders lopen naar het Oude Gemaal. Daar hebben we genoten van een lunch voor wandelaars á 10 euro per persoon. Deze lunch bestond uit koffie, water, sap, twee sneetjes brood met twee kroketten en salade en nog een vers geplukte pruim toe. Vervolgens via de maisvelden naar het tweede trekveer. Helaas, daar stond te weinig water om het trekveer te gebruiken. De laatste kilometers via het drukke fietspad en vervolgens over een graspad naar ons startpunt de kerk. Gelukkig was restaurant Thans en Thoen open en konden we onze grote dorst lessen. We gaan in de winter zeker nog eens terug. Hartelijk dank aan hen die het pad uitstekend begaanbaar houden…

 12. Gisteren het Rijnstrangenpad gelopen. Erg ver weg als je in Delft woont. Prachtig warm weer en rustig; we zijn een stel wandelaars tegengekomen. We begonnen met koffie en lekkers in het Gemaal.
  Het landschap is gevarieerd met weiland, bosjes, oude strangen al dan niet verland, waternatuurgebied met witte koeien en veel vogels, hoge dikke populieren, weinig wegen, hoge dijken waardoor prima uitzicht over de omgeving met kerktorentjes. Vooral het kerkje van Oud Zevenaar ligt prachtig. Het trekpontje bij Aerdt is leuk. Jammer genoeg loopt het trekpontje bij Pannerden vast in de modder. Er is gelukkig ook een brug. Daar is overigens het minst leuke deel van de route want je loopt een stuk langs een drukke weg.
  Wij geven deze route een 8-

 13. Vandaag deze route gelopen. Om eerlijk te zijn vond ik ‘m in het begin een beetje saai. Verder was het niet mogelijk met het eerste veerpontje te gaan, deze lag helemaal vast. Gelukkig kon ik de alternatieve route vervolgen.
  Na een heerlijke hap te hebben gegeten met eveneens goede koffie bij het gemaal Oude Rijn, wilde ik mijn route vervolgen, maar al vrij vlug moest ik opnieuw een alternatieve route nemen, want de koeien waren in een rijtje op de looproute gaan liggen. Wel komisch op zich, maar toch jammer… weer een heel stuk via de weg gelopen, aan het einde de route weer op kunnen pakken (dankzij de app!) in de aanloop naar het tweede veerpontje, dit ging goed! Erg leuk, ook mooi vervolg tot het einde.
  Bedankt voor het uitzetten van alle mooie klompenpaden!

 14. We hebben vandaag met onze wandel groep deze mooie pad gelopen. De vrijwilligers van deze pad hebben deze mooie pad goed onderhouden.. De wegen waren goed tot zeer goed begaanbaar en je kon het zien dat heel veel werk er aan gedaan is.

 15. Vandaag een mooie wandeling gemaakt door het Rijn strangen gebied. Pad goed onderhouden.
  Alhoewel op maandag beide horecagelegenheden gesloten waren, hebben we toch bij het gemaal Oude Rijn van een kop koffie en een heerlijke boterham tonijnsalade kunnen genieten.
  Route van harte aanbevolen

 16. Vandaag deze wandeling gemaakt. Mede door het prima wandelweer enorm genoten. Prachtige wandeling, goed onderhouden, gemaaide paadjes. Goede overstapjes over de omheining. Mooie natuur. Leuke horeca aan begin en einde van de route. De trekpondjes zijn leuk.

 17. Vandaag vanaf Oud Zevenaar heerlijk gelopen,een erg mooi pad met veel natuurschoon om te bewonderen.
  Veel vogels kunnen zien met de verrekijker,
  Zeker een van de mooiste klompenpaden.
  Het eerste trekpontje was ook erg leuk,het water was er werkelijk glashelder,en gelukkig veel onverhard.

 18. Dinsdag 4 Juni 2019 .
  het Rijnstrangenstruinpad is een route met afwisselende Paden,er is veel te zien.De route is goed aangegeven. Wij begonnen de route bij het Oude Gemaal.Helaas was Toen en Thans waar wij koffiepauze gepland hadden gesloten.
  Wij hebben er vier uur over gelopen.

 19. Op 28 mei het Rijnstrangenpad gelopen. Wat een prachtig pad, dijkjes met prachtige bloemen, door het hoge gras en langs vennetjes waar volop kikkers kwaakten. Stabiele overstapjes, mooie vergezichten en veel bijzondere vogels gezien. Onderweg hoorde we van de beheerder van dit pad dat ze zelfs de kleine stukjes verhard nog willen omleggen in onverhard. Dan wordt het pad van mooi, nog mooierder. Het weer was niet heel optimaal ☔ maar deze route krijgt van ons een dikke pluim 👍👍

 20. Al heel wat klompenpaden gelopen. Deze hoort echt bij de top 3. Een prachtige wandelgang op 25 mei. Genoten van alle kleuren en geuren. Al dat riet, boterbloemen, een ooievaars en heel veel vogels, eenden en kikkers waarvan ik de namen niet ken. De rustplekken bij het gemaal was fijn! Na het huisgemaakte hangoptaartje konden wij er weer helemaal tegenaan. Wij gaan zeker nog eens.

 21. Schitterend mooi
  .een min punt .er zijn enkele hekoverstappen helaas te hoog voor de wat oudere .verder een mooie wandeling.

 22. Vandaag dit pad gelopen. Erg mooi! En bijzonder, een roodwangschildpad gezien!

 23. Als opstappunt de Oliemolen 2 te Zevenaar gepakt. Dat ligt tussen de punten 7 en 8. Daar de fiets naast het hek geparkeerd zodat de boer er eventueel nog in en uit kan. Daarna een flink stuk gewandeld tot ongeveer punt 10 en daarna via de dijk langs de Breuly terug naar de fietsen. Mooie natuurbeleving.

 24. Op 7 april 2019 heb ik dit pad voor de 2e maal gelopen. ’t Is een bijzonder mooi en ECHT klompenpad. En uiteraard weer koffie bij Gemaal Ouwe Rijn, ook bijzonder lekker. In oktober 2018 heb ik geschreven dat het percentage hard ongeveer 30% was. Nu geconstateerd dat het 25% is, een heel acceptabel percentage.

 25. Op zondag 12 mei dit schitterende Rijnstrangenpad gelopen.
  Uitermate geschikt voor deze maand vanwege de vele vogels en de enorme gele bloemenvlaktes, zowel koolzaad als boterbloemen.
  Prachtige route door open waterrijk landschap, over (90% ?) onverharde paden en met 2x een trek-veer! Hoe idyllisch wil je het hebben…?
  Zie mijn foto’s op de FB-pagina

 26. Paaszaterdag het Rijnstrangenpad gelopen, een aanrader. De paden lagen er goed bij en afwisselend landschap. In oud Zevenaar begonnen en dan komt Gemaal Ouderijn precies op het goede moment. Een leuke plek om de voeten even te laten rusten. De brandnetels waren nu nog laag maar hoge schoenen en een lange broek zijn in de zomer wel wenselijk denk ik.

 27. Op zondag 8 maart 2019 dit prachtige klompenpad gelopen. Het was een heerlijke lentedag, de zon scheen volop.
  Eerst een lekker kopje soep gegeten bij Restaurant Thoen en Thans. Toen op weg. Al direct zit je midden in de natuur!
  Veel door of langs weilanden, mooie paadjes en prachtige vergezichten over het watergebied. Veel vogels gezien.
  Ongeveer op de helft van de route kom je bij Restaurant Het Gemaal. Wat kun je daar leuk zitten! Mooie plek.
  De rest van de wandeling is al even prachtig! Schitterend watergebied, de Gelderse Poort. Wat een mooi stuk natuur!
  Ik vind het één van onze mooiste tot nu toe gelopen klompenpaden. We hebben genoten!

 28. Op 31 maart 2019 klompenpad rijnstrangenpad gelopen geweldige route
  Was goed te lopen mooie afwisseling.
  Jammer dat er weinig bankjes waren.
  Ga zo door met nieuwe klompenpaden

 29. Mooi pad dwars door prachtig Rijnstrangengebied. Door het vele water langs het pad genoeg vogels te zien. Beversporen, twee reetjes, ik heb genoten. Door de regen de afgelopen tijd waren sommige paadjes wat modderig geworden, maar over het algemeen heel goed te doen. Fijne afstand. Leuk ook dat er twee trekschuiten inzitten. Nu nog allemaal wat kaal qua begroeiing, maar kan niet wachten om dit pad nog een keer te lopen in april of mei.

 30. De 19e hebben we een stuk klompenpad gelopen vanaf het oude dijkmagazijn bij Aerdt, bij het ooievaarsnest de dijk af.
  Na ongeveer 1,1km, het stuk pal langs de Oude Rijn tussen de wilgenbomen door, is na langdurige regenval niet begaanbaar vanwege het hoge water. We moesten noodgedwongen over het prikkeldraad heen en over het daarnaast gelegen weiland parallel aan dat pad om de weg te vervolgen.
  Wellicht een optie om hier, in dit soort situaties, een alternatieve route te maken?

 31. Gisteren het pad gelopen, gelukkig met GPS begeleiding van de app. Daar kon ik ook op zien dat als je tegen de klok in loopt je even op de weg moet lopen i.p.v. achter de kerk langs. Het meeste is onverhard dus een echt klompenpad! Langs een paar glibberpaden zaten al veel palen los en ook bij een trappetje. Helaas waren er onderweg weinig bankjes, het enige minpunt. Ga zo door met nieuwe klompenpaden!

 32. woensdag 27 februari heb ik dit schitterende pad bewandeld. het was mijn 111e klompen-pad, dank aan alle vrijwilligers gemeente en landschappen die dit mogelijk maakten. een topper wat een schoonheid van natuur, heel goed aangegeven waar en hoe je moet wandelen.

  Hennie Roelofsen

 33. Gisteren heb ik als vrijwilliger de route gelopen.
  Bij de Oliemolen, waar je van de onverharde weg via een op/afstapje het lagere gedeelte ingaat, hing een zilveren kettinkje aan het prikkeldraad. Wie weet wat op het hartje, staat mag mij bellen, 06-10667546. Het kettinkje is wel stuk. Vriendelijke groet, Wielie

 34. Op zaterdag 23 februari, op een mooie zonovergoten dag, hebben we dit klompenpad gelopen. Een prachtig, goed onderhouden wandelpad. We hebben genoten.
  De trekpontjes vormden een probleem, vanwege de lage waterstand. Het eerste pondje konden we omzeilen via de alternatieve route. Deze route staat niet op het kaartje en zorgde voor enige verwarring bij ons, omdat ons niet duidelijk was waar de routes weer samenkwamen. Bij het tweede pontje zijn de vrijwilligers, die daar onderhoud pleegden, heel behulpzaam geweest bij het opstappen, anders was het ons niet gelukt. Het was fijn om te merken dat ze de route goed controleerden en het euvel bij de pontjes gingen oplossen.
  Wij kwamen verder nog 2 keer een bordje tegen met schuine pijlen, die ons niet logisch leken en daarom twijfel opriepen over de route. Het ene bordje stond bij het samenkomen van de routes bij het eerste trekpontje, de andere bij de toegang tot de Groote Geldersche Waard.
  Deze route is zeer aan te bevelen. Vrijwilligers bedankt!

 35. Vanmorgen een gedeelte van het klompenpad al hardlopend afgelegd. Gestart bij de oliemolen en gelopen tm de kerk in oud Zevenaar (=5 km) (en daarna natuurlijk nog richting huis😉) Wat een prachtig stukje natuur! Ook hardlopend is dit prima te doen.

 36. Heerlijk gewandeld over deze mooie paden.
  Veel fraaie vergezichten. Bijna overal is het kerkje op de top van Hoog-Elten te zien.
  Op meerdere plaatsen het resultaat van knagende bevers gezien.
  Prima onderhouden paden -wel beetje glibberig soms, maar dat hoort bij klompenpaden- en goed bewegwijzerd.
  Ga deze route zeker nogmaals lopen en dan in omgekeerde richting. Is de beleving toch weer anders…
  Dank aan alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt en onderhouden 👍👏👌

 37. Het nieuwe Rijnstrangenpad is een mooi pad Veel onverhard, mooie grasdijken ( zeker in de rosandepolder:een hoogrepunt ) en oeverpaadjes, hoewel de laatste langs de kleine Geldersche Waard net iets te smal zijn zeker als het nattig is ( punt 3) Toch hebben we een aantal kleine kantekeningen.
  A de routemarkering bij de start ofwel bij fe Martinuskerk. We wilden aanvankelijk de route tegen de klok inlopen maar we vonden de markering zeer onduidelijk en/of afwezig. De kaart gaf wel aan dat we beneden de dijk moesten zijn maar helaas vonden we dus geen markering. Daarom hebben we de wandeling met de klok meegelopen
  Die markering was voor ons wel duidelijk te volgen

  B. Het trekpontje bij de berghoofdse veerweg ( punt 7 ) De klep van de pont was zodanig neergelaten dat de klep een goede overstap op de veerpont verhinderde. Anderhalve meter overbruggen is iets teveel avontuur. Jammer. Ook van onze moeite om de trekpont naar ons toe te halen.

  Ondanks dat is de route een aanrader. Dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt en het pad in stand houden.

 38. Prachtig stil waterrijk en vogelrijk gebied. Behalve het stuk over / langs asfaltweg Aerdtsedijk en Veerweg nogal vervelend (zeker nu de e-bikers en motorrijders weer in groten getale uit de schuur gekomen zijn…).
  Wat bankjes onderweg zouden zeer welkom zijn! (Kan ook via crowdfunding)

 39. Wij hebben genoten vandaag:) al trailend met een heerlijk zonnetje, bevroren ondergrond, fantastisch landschap, en heel rustig (we kwamen een enkele wandelaar tegen). Zeer de moeite waard – en we komen zeker terug in een ander jaargetij of simpelweg dezelfde route de andere kan op. Leuk ook met de trekpontjes, 1 van de 2 was helaas niet in de vaart.

 40. Leuk en mooi pad. Alleen bij nat weer moeilijk begaanbaar omdat de smalle paadjes langs het water erg glad zijn door de klei. Met als gevolg glijpartijen en dan als reflex het prikkeldraad vast pakken omdat je niet het water wil in glijden. Het 1e trekpontje was leuk in de route. Lekker gegeten bij het gemaal. Fijn dat dit ongeveer op de helft van de route is. Het 2e trekpontje had geen kabel. Ik weet niet of deze nu kapot was of bewust uit de vaart is gehaald. Maar hier heb je dan een alternatief. Ik ga dit pad zeker nog een keer lopen in het voorjaar als het droog is. Geen aanrader bij vochtig ondergrond.

 41. Prachtig pad. Echt genoten van alle mooie vergezichten. Leuk dat trekpontje. Bij de 2e was te weinig water maar dan loop je over het goed begaanbare fietspad. Echt een aanrader dit pad. Wij hadden wel schitterend wandelweer. Bij regen zijn sommige stukken wel erg glibberig denk ik.

 42. Een topper in de klompenpaden.

  Wat een mooi klompenpad is dit!! Echt een aanrader. Heel veel dank aan de vrijwilligers en eigenaren van het land die dit mogelijk maken en onderhouden. Zo een mooi rivier landschap.! Het was een heldere, zonnige en wind luwe dag, en wij kunnen ons voorstellen dat het met nevel ook de moeite waard is om dit pad te lopen. Wij zijn gestart bij het gemaal de oude rijn en door de lage waterstand niet het eerste pontje kunnen nemen. (alternatieve route word aangegeven). Wat een mooi open en ruig terrein. Zelfs met de weinige km over het asfalt is de omgeving een lust voor het oog.
  Na een heerlijke lunch bij restaurant Thoen en Thans langs de oude kerk een klein stuk over de dijk met prachtige vergezichten met honderden ganzen gelopen en via mooi smal kronkelpaadje naar het 2de trekveer. Daarna over mooie weiden en ruigtes naar het gemaal terug gelopen. Wat ook een bonus is voor dit pad is dat je op beide opstapplaatsen kan lunchen of iets kan drinken dit voor diegene die geen lunchpakketje mee willen nemen en op precies de goede afstand van elkaar. Neem inderdaad de tijd voor dit pad er is veel te zien en te ontdekken.
  We komen zeker terug in een ander jaargetij en gaan het pad dan rechts om lopen met weer een heel ander gezicht op de kerk van Oud Zevenaar en de heuvels van het Montferland.

 43. Gisteren (14-11-2018) gelopen. Het weer zat mee, zon en zon en zo’n 12 graden.
  Enorm genieten van wat ons mooie Nederland te bieden heeft.
  Neem er de tijd voor, want km’s maken lukt niet echt. Het is glibberig op de paden waar je dicht langs de wuivende rietkragen loopt. Dan moet er nog gewerkt worden bij de pont natuurlijk (pont 2 lag droog) en hobbelig wanneer je bij de koeien door de weide loopt. Maar het allerbelangrijkste, sta regelmatig stil om om je heen te kijken van de vergezichten, prachtige herfstkleuren en vele vogels. Dus neem er de tijd voor! Het loont zich dubbel en dwars.
  Ik ga weer in één van de andere jaargetijden. Dan is het vast weer een prachtige andere belevenis.

  Deze moet je gelopen hebben!

 44. Dit is een heel mooi en ook een echt klompenpad, met prima bewegwijzering!
  Leuke paadjes over grasdijkjes en tussen rietkragen, soms wat glibberig, omdat het de dag daarvoor had geregend, schoeisel met goed profiel aan te raden. Goed verzorgde overstapjes en het trekpontje.
  Het voor ons, tweede trekpontje, bij de parkeerplaats aan de Berghoofdseveerweg, was uit de “vaart” van wege de lage waterstand, daar de alternatieve route genomen een stukje over het fietspad. Het viel ons op dat veel sloten en poeletjes na genoeg droog stonden, nog een erfenis van de droge zomer en najaar.
  Halverwege de route, bij het Gemaal Oude Rijn, koffie met lekkere warme appelstrudel, ook op zondag geopend!
  We hebben genoten van het weidse uitzicht.
  Vrijwilligers hartelijk dank voor de aanleg en onderhoud van dit fraaie klompenpad.

 45. Dit pad is een van de beste uit de bestaande reeks van klompenpaden. Zelfs de aanlooproute vanaf het station van Zevenaar is al fantastisch. En verder heb ik genoten van het fraaie, originele landschap van de Rijnstrangen. Ik heb heerlijk gedwaald door de paden met riet. Bij het eerste trekpontje op de route genoten van een verstild tafereel met vissersbootjes aan de oever en het wuivende riet. ik genoot van de uitzichten op de verre horizon vanaf de dijk. En de vele ganzen, die rond de diverse plassen verzameld waren. Ik kom zeker nog eens terug in het voorjaar om de route nog eens te lopen. Mijn complimenten voor de routemakers van dit klompenpad. U verdient een dikke 10.

 46. vandaag (28 okt 2018) gelopen in de vroege ochtend
  wat een schitterend pad is dit wat een mooi natuur en het
  trekpontje geweldig we hadden onze kleinzoon bij van 5 jaar
  die heeft ervan genoten dit was onze 89 pad die wij lopen maar deze hoort bij de top 3
  dank je wel voor de makers van dit pad toppie

 47. Vanmiddag dit klompenpad gelopen, met de klok mee. Goed wandelweer met zon en fantastische wolken door een lijkt wel vrijwel onaangetast gebied. Wat een ruimte en weidse vergezichten. En wat een verrassende route, over paadjes die je zelf niet (snel) zou vinden. Wat ik zelf de hoogtepunten vond in deze prachtige route waren de single file paadjes tussen prikkeldaad, riet en ander gewas en water door en het eerste pontje op de route. Die is echt gelikt en voorzien van loopplankje en hekwerk. Hier val je echt niet in het water. Wel inderdaad even flink trekken om ‘m van de overkant op te halen, maar als tie eenmaal door het water glijdt, gaat het beter. Geweldig, wat een mooie route. We hebben er inmiddels heel wat gelopen en geven vaak een cijfer waarbij 10 het hoogste is. Dit klompenpad heeft een vette 9 gekregen. Kortom: genoten van de wandeling. Dank aan de samenstellers en onderhouders.

 48. Vandaag gelopen met de klok mee. Een echt (en ruig) klompenpad. Veel paadjes. Van alles gezien: ganzen, roofvogels, vleeskoeien, licht gekleurde (m.i. buitenlandse) koeien, paarden, koeienvlaaien, lakenvelders, geiten, pony’s. Zelfs langs boerenerven gelopen. Ontzettend veel opstapjes over heiningen. (dat is al een garantie voor een goed pad).
  Halverwege ook nog heerlijke koffie met een drankje bij Gemaal Oude Rijn.
  Veel hoog riet langs paden, wat je met de handen moet wegduwen. Het riet was nu door de wind droog, mogelijk bij stil en mistig weer een natte boel, maar ja, ’t is een prachtig ruig pad.
  Het eerste trekpontje is ook heel mooi, maar als je alleen bent is het wel een stevige krachtsinspanning.
  Voor mij jammer dat dit pad 70 km enkele reis is.
  De 3 andere paden in deze buurt (Kandia. Husloa en Rijnweide) zijn echt wel wat minder.
  Ongeveer 30% asfalt, dat is ook niet veel. En op de dijk een mooi uitzicht. Zevenaar mag blij zijn met dit pad.

 49. Bij het andere trekpondje speelt de langdurige droogte (nog) geen parten.
  Het is echt een aanrader en we hopen hem zelf nog vaker te lopen. Over een paar jaar wellicht mèt kinderen. En we zien uit naar de verbeteringen die nog in de pijplijn zitten.
  Oh ja, we hebben ook nog een buizerd, torenvalk, aardig wat grote zilverreigers, wolken kieviten en veel ganzen gezien.

 50. Vanmorgen zijn wij aan onze 2e klompenpadwandeling begonnen. Het gebied kenden we al ruimschoots, omdat we een aantal keren Gangen door de Rijnstrangen hebben gelopen. We vinden het een verbetering nu het een klompenpad is geworden.
  Het was prachtig weer en van vee hebben wíj geen last gehad. Een vleeskoe dat we passeerden, deed nog net de moeite om ons na te staren. De lakenvelders hebben ons mogelijk niet eens opgemerkt. Al die keren dat we die wandeling deden, hebben we nooit last gehad van het aldaar levende vee.
  Het trekpondje bij de Berghoofdseveerweg moet nog wel een keer gerepareerd worden, maar door de extreem lage waterstand was die toch niet te gebruiken. Het andere trekpondje was wel oké endaar speelt de langdurige droogte

 51. Vandaag fantastische wandeling gemaakt door mooi stukje natuur in deze omgeving. Goed aangegeven dmv. de bordjes en geen hinder ondervonden van het vee. Een van de twee trekpontjes was niet in gebruik, dus kleine alternatieve route aangehouden.
  Zeker een aanbeveling!!

 52. Beste Josephine,

  Ik ben n.a.v. uw bericht over de koeien gisteren, vanmorgen gelijk gaan lopen op het tracé door de Eendenpoelsche Buitenpolder. Ik ontmoette er verschillende wandelaars en ook vee op meerdere percelen zoals dat het geval kan zijn op een pad door boerenland. De koeien kwamen nu niet naar mij toegelopen noch naar de andere wandelaars die ik hierover bevroeg. Ik ga er vanuit dat wandelaars en vee aan elkaar gaan wennen. Dank voor uw waarschuwing.
  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.