Rijnstrangenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Aerdt, Pannerden en Oud-Zevenaar. Wandelen door ruig rivierenlandschap met uiterwaarden en rabatten, over dijken, via twee trekpontjes, langs een gemaal en oude verdedigingswerken. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Rijnstrangenpad (14 km)

Startpunt: Restaurant Zaal Thoen en Thans, Kerkweg 10, Zevenaar

Opstappunten: Gemaal Oude Rijn, Deukerdijk 42, Pannerden. Treinstation Zevenaar

Openbaar vervoer: Treinstation Zevenaar

Markering: paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Een prachtige gevarieerde route! Weinig asfalt. Trekpontje bij Pannerden lag droog. Als je de route kloksgewijs loopt hoef je er niet ver terug te lopen naar de route. We gaan de route ook nog een keer andersom lopen.

 2. Heel afwisselend en een leuke oversteek over het water. Route (en alternatief) is goed aangegeven.

 3. prachtig stukje natuur zo vlak onder onze neus. Geweldig mooie wandeltocht gemaakt. Volgende keer maken we de route omgekeerd.

 4. “Droog” zei Buienradar! Vertrouw ze niet! Het werd een mooie wandeldag met een aantal flinke buien. Koffie bij het gemaal. Het trekpontje Berghoofdse veer ligt helemaal droog. Even omlopen dus.
  Thoen & Thans, de (late) Klompenpadlunch is aan te raden!
  Nog ruim 4 km naar de auto in Aerdt. Gelukkig is het trekveer daar wel in de vaart en zitten we net voor de volgende hoosbui droog.

 5. Een fantastisch mooie route. Het tweede pontje was inderdaad door het lage water niet te gebruiken, maar door de duidelijke alternatieve route was dit geen enkel probleem. De gehele route is zeer duidelijk aangegeven. Een echte aanbeveling!

 6. Prachtige route door een mooi en rustig gebied. Wel een beetje jammer van de koe die dwars over het pad stond en weigerde aan de kant te gaan….

 7. Het is een mooie route die zeer goed is aangegeven. De route is prima te lopen zonder kaart.
  Het pontje nabij de Berghoofdseveer ligt vast vanwege de lage waterstand.
  Wellicht zou er een bordje kunnen worden opgehangen zodat wandelaars gelijk de alternatieve route pakken.
  Ik verwacht dat je binnenkort moet maaien tussen de Nooteboom en het pontje nabij Aerdt.

 8. Wat een mooie route is dit, echt genoten! Afwisselend, mooie paden (weinig asfalt) en alles heel goed gemarkeerd. Heerlijk gegeten bij het gemaal Oude Rijn. De eerste trekveer (Geldersche Waard) was in werking. De tweede (Oude Rijn) niet, het water stond te laag, maar de alternatieve route was prima. Jammer dat Thoen en Thans niet open is op dinsdag, we hadden er graag nog even een drankje genomen. Dit pad is één van de mooiste paden die ik gelopen heb.

 9. Fantastische route, prachtige vogels gezien en genoten van de vergezichten. Gegeten bij thoen en thans, en dat is een echte aanrader! Heerlijk! Vrijwilligers bedankt voor dit prachtige pad.

 10. Hele mooie en leuke route om te lopen. Een verrekijker mee is geen overbodige luxe! Onderweg koeien moeten passeren in een weiland, dat was even spannend. Ze waren erg dichtbij! Het trekpontje tussen Zevenaar en Pannerden gaat erg zwaar, als je deze naar je toe moet trekken! Verder gaf mijn app aan dat de route bijna 18 km was!
  Hoe dan ook, wel voor herhaling vatbaar!!

 11. Schitterend en afwisselend pad, gelopen op 7 juli 2020. Van alles gezien aan vlinders (bruin blauwtje, atalanta), vogels (zwarte stern, grote zilverreiger, ooievaar, ijsvogel, karakiet, bruine kiekendief, torenvalk, buizerd) en leuke plantjes zoals heggerank, kikkerbeet, watertorkruid, grote wederik, kattedoorn enzovoort. Prachtige afwisselende paden, lekker gegeten bij gemaal Oude Rijn, kortom… een aanrader!

 12. Wat een prachtig, goed onderhouden pad is dit. Fraaie vergezichten, veel vogels en zeker niet saai door alle opstapjes, pontjes, etc. We hebben genoten vandaag. Zelf wonen we op de Veluwe. Daar genieten we ook zeker van de omgeving, maar een dagje in het rivierenlandschap is goed bevallen.

 13. Een prachtige, gevarieerde wandeling. Echt een aanrader. Geen probleem met de trekpontjes gehad.

 14. Beste wandelaars,

  De pontjes zijn gecontroleerd en zij werken naar behoren.
  Onderstaand vindt enkele u tips hoe de pontjes naar u toe te halen.

  Pontje Berghoofdseveer:
  Sta je aan de kant van Zevenaar, dan trek je aan het onderste touw van de katrol in de richting naar de katrol toe (het pontje komt naar je toe).
  Sta je aan de kant van Pannerden, dan trek je aan het bovenste touw van de katrol in de richting van de katrol (het pontje komt naar je toe).

  Pontje Aerdt:
  Sta je aan de kant van Aerdt, dan trek je aan het onderste touw van de katrol in de richting van de katrol (het pontje komt naar je toe).
  Sta je aan de kant van Zevenaar dan trek je aan het onderste touw van de katrol in de richting van de katrol (het pontje komt naar je toe).

  Sta je op het pontje dan trek je aan het touw dat van de overkant komt zodat het pontje naar de overkant vaart.

  Met vriendelijke groet,

  Team klompenpaden

 15. Prachtige route en geen problemen met beide trekpontjes. Bij het pontje bij Aerdt moest je het onderste touw beetpakken, niet het bovenste touw wat logisch lijkt.

  Absolute aanrader!

 16. Nou ben ik toch wel heel benieuwd hoe het zit met die trekpont bij Aerdt. Is er iets mis mee of is er een bepaalde truc om hem wel makkelijk in beweging te krijgen?

 17. Hallo,
  Wat een prachtig klompenpad! Enorm genoten van de zwarte stern, groene specht, bonte specht en uiteraard de prachtige paden.
  Helaas hadden wij ook problemen met het voetveer bij Aerdt en moesten we teruglopen.
  M.v.g. Lilian

 18. Vandaag weer het pad gelopen, prachtig! Wel een kleine opmerking. We hebben de route tegen de klok in gelopen. Na het tweede trekpont voorbij Aerdt volgden we het smalle pad langs het water. Daana raakten we het spoor bijster en belandden op het land van het aangrenzende boerenbedrijf. Volgens de boerin kwam dat vaker voor. Wellicht goed om de bewegwijzering te controleren?

 19. Beste Bert,

  Bedankt voor uw bericht. Wij nemen contact op met het restaurant voor een nabestelling van de folders. De vrijwilligers van het Rijnstrangenpad hebben al in hun planning staan om volgend weekeinde te maaien. Verder zijn n.a.v. uw bericht beide trekpontjes nagekeken. Ze blijken beide te goed te functioneren.

  met vriendelijke groet,

  Bo Koning

 20. Zonet het pad gelopen. Mooi pad maar:
  – bij het vertrekpunt (Thoen en Thans) hadden ze geen folders meer. Ik weet, er is een app, maar ik heb geen smartphone.
  – tussen punt 2 en 3 moet je je honderden meters lang een weg banen over een heel smal pad met distels en brandnetels.
  – het lukte me niet de trekpont naar Aerdt naar me toe te halen, hij leek vast te zitten. Ik moest hierdoor een half uur omlopen naar een brug en de Aerdtsedijk. Jammer. Gelukkig was de tweede trekpont makkelijker te omzeilen.

 21. Wat in de vorige reactie stond is helemaal terecht. Deze route is echt iets wat wij verstaan onder klompenpaden. Op de hele route geniet je van de natuur (Flora en fauna) en de leuke paadjes. Ook is de route nog een goed bewaard geheim, want we hebben weinig andere wandelaars ontmoet. Van de ene kant is dat mooi (lekker rustig en geen tegenliggers), maar van de andere kant jammer (dat anderen dit moois allemaal missen 🙂 ).

 22. Zovéél klompenpaden al gelopen maar deze is gran-di-oos!! We werden ontvangen met een heus kikkerkoor in de sloten en daarna…..Wát een stilte, wát een weidsheid, de variatie aan bloemen. Fluitende vogels. De zwarte sterns in de lucht en op hun “eiland” nesten, een zittende torenvalk op een weidepaaltje drie meter bij je vandaan….de ooievaars met jongen, de hazen, fazanten en koekoek-geluiden, het gekwetter in de rietkragen, heen en weer vliegende zwaluwen. Zo fantastisch. Toen we voorbij de “jeugdsoos” liepen stond tussen een aantal paarden een heuse zebra! 🙃 de trek-pontjes (2x) een flinke uitdaging voor de spierballen maar ik had een sterke man bij me 🙂 heerlijke koffie bij ‘t Gemaal Oude Rijn. Op diverse plaatsen kwamen we bever(knaag)sporen tegen.Prachtige koeien gezien, roodbonte dieren en bruine en zwarte Lakenvelders en Charolais koeien die door t water liepen. Dan weer over de dijk richting de kerk van Oud Zevenaar. Je vindt daar de oudste treur-es van Nederland met een uilennest erin, eronder lagen grote braakballen. Ga dit pad maar lopen en misschien wordt je net zo enthousiast als wij zijn. In de herfst lopen we dit nog een keer!

 23. Gisteren het pad met zn tweeën gelopen. Prachtig weer, schitterend pad! Veel bloeiende en op een ooievaarsnest of een vlotje zittende natuur. Maar nu, met die Corona, misschien beter om éénrichtingsverkeer in te stellen, want het pad is voor 80 % erg smal. Echt een mooi pad! Onverhard…ehhh…gebakken klei!

 24. Dinsdag 26 mei deze route met een paar goede vrienden gelopen. We hebben erg genoten van deze tocht. Prachtige vergezichten, mooie natuurgebieden en wat leuk om zo door de weilanden te mogen struinen. Een echte aanrader. Voor herhaling vatbaar

 25. Dinsdag 26 mei gelopen. Het was echt genieten. Het was relatief “druk” met wandelaars (voor een doordeweekse dag). Maar gelukkig kon ik ook van de stilte genieten. Route is goed aangegeven en tiptop op orde. Complimenten aan beheerders. De aanlooproute vanuit Zevenaar is ook het lopen waard.

 26. Leuke wandelroute. Wellicht een verbeterpuntje voor de toekomst: Als je in Oud-Zevenaar begint, is er eigenlijk tot het gemaal geen zitgelegenheid. Wellicht ergens een extra bankje, bijvoorbeeld aan de Aerdtse kant van het pontje?

 27. Ik heb vandaag met een vriendin deze route gelopen. Voor mij was het de 2de keer dat ik hem liep.
  Vergeleken bij de eerste keer vond ik de paden nu goed onderhouden. Wij hadden uit voorzorg een lange broek aangedaan maar dit was niet echt nodig. De paden zijn ruim gesnoeid waardoor je de brandnetels kunt ontwijken.
  Wat een mooie route. Beide veerpontjes gebruikt wat toch een aardige workout is.
  Het vakantiegevoel in je “achtertuin”.

 28. Heel vroeg opgestaan en om 7 uur begonnen vanaf de kerk in Oud-Zevenaar. Met de klok meegelopen en ik kan bevestigen dat dit een prachtige route is. Gelukkkig wel de lang broek aan, wat her en der komen de brandnetels wel heel dicht bij. Op het zuidelijk deel tussen de 2 pontjes kom je geen bankje tegen. Verder alles goed gemarkeerd. Kan me voorstellen dat er ooit een route verkorting wordt gemaakt tussen nr 9 en 5 op de kaart als je via de boerderij in de Groote Geldersche Waard zou lopen, dus de weg Geldersewaard helemaal aflopen. Top route.

 29. Deze heerlijke wandeling is in coronatijd nog beter te genieten als iedereen dezelfde kant op loopt, dus van 1 naar 2 naar 3 etc 😉 De paden zijn smal en dan kom je niet onnodig in de knoei! Geniet ervan!

 30. Net onder Zevenaar ligt Oud-Zevenaar en daar start dit klompenpad. Wat een heerlijk klompenpad is dit, net als je denkt ‘hoelang is het stuk asfalt nog’ krijg je weer een verrassend stuk over oude dijken, langs de Oude-Rijn, via trekpotjes over het riviertje..,, op en top genieten.
  Video komt binnenkort op mijn YouTube kanaal StevenB3.0

 31. Mijn klompenpadengeschiedenis is hier begonnen. Of beter gezegd bijna, want lang ons huis in een nieuwbouwwijk in Duiven loopt ook een klompenpad, dus maar eens opgezocht wat is dat eigenlijk. Het Rijnstrangenpad was mijn eerste klompenpadwandeling die goed bevallen is. Een soort vakantie op nog geen 7 kilometer van huis. Twee keer gelopen inmiddels om het ook aan anderen te tonen. Inmiddels maak ik op instagram ook impressiekijkjes van de andere wandelingen, we zitten al op 15. (account: titiissprakeloos) en sinds april 2020 ook blogje: http://www.sprakeloosverhalen.wordpress.com.

  Ik beloof bij een derde wandeling bovenstaande woorden in foto’s en blog waar te kunnen maken. De eerste keer liep ik in juni 2019 het Rijnstrengenpad, eind augustus 2019 de tweede keer. Ik zal me melden als de derde keer gelopen gaat worden, het is de moeite waard.

 32. Net terug van dit mooie Klompenpad. In deze tijd prachtige gele velden en meidoorns in bloei. De trekpontjes maken het extra bijzonder. Na afloop even op het terras van Thoen en Thans onze eigen versnaperingen genuttigd en uitgepuft (Coronatijd). Je zit daar heerlijk.

 33. Een prachtige wandeling. De lente maakt dit pad op z’n mooist. De meidoorns staan witgetooid, bedwelmend met hun geuren. Weiden fris groen, boterbloem, vogelmelk, ereprijs en fluitenkruid kleuren haar verder in. Leeuweriken, grasmussen, een eerste koekoek en het hoempen van de roerdomp begeleiden ons op onze tocht. Heerlijk!

 34. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Het koningspad onder de klompenpaden. We hebben 40 klompenpaden gelopen, deze is echt de mooiste. Genoten. Ook de trekpontjes waren geweldig.

 35. Wat een prachtig klompenpad!
  Roerdomp zelfs gehoord.
  En perfect en goed verzorgd ( hooi zelfs op smalle, mogelijk vochtige, paden) bewegwijzerd!
  Ik ben vanuit Oud Zevenaar met de klok mee gaan lopen en het eerste deel is zo mogelijk nog mooier dan het tweede deel…en al die gele velden vol paardenbloemen en boterbloemen…een sprookje!
  Dank voor het mogelijk maken.
  Tilly

 36. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Al veel klompenpaden gelopen, deze staat in mijn top 3: erg mooi en goed aangegeven.

 37. Jaap en Coby,
  Vandaag bij prachtig weer onze voorjaarsklassieker weer gelopen.
  Het blijft een schitterend klompenpad, vooral als je van natuur houd.
  En wij vinden juist deze tijd van het jaar daar zo mooi.
  De watervogels zijn op dit moment van het jaar erg druk en lawaaierig.
  Zelfs al pulletjes gezien.
  Wat is dat stuk natuurgebied toch prachtig en uitgebreid, dit is voor ons top.
  Bovendien goed verzorgd en aangegeven, we hebben gelopen alleen op de bordjes.
  Vrijwilligers bedankt.

 38. Vandaag, bij prachtig weer, het Rijnstrangenpad gelopen. Van het begin tot het einde een prachtige wandeling. Mooie fauna en flora. Een kompliment aan de vrijwilligers en anderen, die het mogelijk maken om zo’n mooi pad te onderhouden.

 39. Zondag 19 april ons 2e Klompenpad, De Rijnstrangen gelopen. Zoon en schoondochter liepen ( op gepaste afstand) ook mee. Wat een prachtige route. De grote velden, alsof er een deken van madeliefjes-paarden en pinksterbloemen overheen lag. Ooievaars, haas, ganzen, eenden, kikkers, de kleine dijkjes, de superleuke trekpontjes….ja echt alles was prachtig.
  Langs een akker een heerlijk pauzeplekje gevonden. Zoon en schoondochter zijn nu ook enthousiast geraakt en dat is een leuke “bijvangst”.
  Grappig was dat we onderweg een echtpaar troffen , nota bene uit Zevenaar, die dit pad niet kenden…ze waren verrast door de schoonheid van de route.
  Donderdag maar weer op (klompen(pad ( Renkum)

 40. Gisteren 19 April dit klompenpad gelopen. Wat een prachtige route. Echt een struin route door de natuur. Soms een stukje asfalt.
  Waren meerdere mensen aan het struinen. Maar aan de 1,5 m werd door iedereen goed aan gedacht. Wat soms ook leuke reacties opleverde. Prima te doen.
  De 2 trekpontjes , allerlei soorten vogels, beversporen. Echt zeer de moeite waard om dit klompenpad eens te lopen.
  De route staat duidelijk aangegeven. Netjes overal opstapjes voor het prikkeldraad. En bescherming hier om heen.
  Ik raad deze route echt aan.
  Een complimentje voor iedereen die dit in onderhoud heeft.

 41. Dit was ons 80ste klompenmaker en met stip beland in de top 5!
  Prachtige uitzichten, veel vogels gezien, zelfs een roerdomp gehoord.
  Met zorg uitgezet, dank voor alle moeite.
  We komen zeker weer terug.

 42. Vandaag deze route gelopen. Wat een prachtige tocht. Goed aangegeven, trekpontjes waren leuk. Op sommige paden lag riet in verband met wat modder. Erg mooie natuur, veel gezien. Van ooievaars, ganzen, hazen tot aan beversporen. In verband met corona prima om 1,5 meter afstand te houden. Dit was onze eerste kp tocht, en zeker niet de laatste !

 43. Vandaag onder een strakblauwe lucht dit fantastisch mooie Klompenpad gelopen (alleen, op een werkdag, met de auto er naar toe en met de klok mee gewandeld, kwam slechts 2 stelletjes tegen). Had al veel mooie recensies gelezen, maar dit pad is van begin tot eind verrassend mooi, gevarieerd en ‘avontuurlijk’. Samen met Rosandepad mooiste kp tot nu toe. Zeker in dit jaargetijde, heb heel veel foto’s gemaakt. Een aanrader voor een ieder, ook niet zo ver van mijn omgeving vandaag. Kortom, complimenten aan de bouwers en vrijwilligers voor het onderhoud.

 44. Vandaag onder een strakblauwe lucht dit fantastisch mooie Klompenpad gelopen (alleen, op een werkdag, met de auto er naar toe en met de klok mee gewandeld, kwam slechts 2 stelletjes tegen). Had al veel mooie recensies gelezen, maar dit pad is van begin tot eind verrassend mooi, gevarieerd en ‘avontuurlijk’. Samen met Rosandepad mooiste kp tot nu toe. Zeker in dit jaargetijde, heb heel veel foto’s gemaakt. Een aanrader voor een ieder, ook niet zo ver van mijn omgeving vandaag. Kortom, complimenten aan de bouwers en vrijwilligers voor het onderhoud.

 45. Beste heer van Krevel,

  Het startpunt van het Rijnstrangenpad is:
  Restaurant Zaal Thoen en Thans, Kerkweg 10, Zevenaar.

  Er is altijd maar één startpunt bij een klompenpad. Andere aangegeven punten zijn opstappunten. Deze punten zijn van andere hoeken beter bereikbaar met het OV dan het startpunt en biedt de wandelaar extra mogelijkheden om ook daar het klompenpad te starten. U kunt dus daar ook beginnen als u wilt.
  Op de padpagina ziet u rechtsboven bij elk pad waar het startpunt en waar het opstappunt is.

  Geniet van het mooie Rijnstrangenpad!

  Met vriendelijke groet,
  Bo Koning
  Beheer Klompenpaden

 46. Wij hebben al heel wat klompenpaden gelopen en deze heeft ons echt verrast! Behalve dat het een mooi gebied is, is er ook veel afwisseling qua paadjes. Gelukkig niet druk dus we konden de tegenliggers op corona afstand passeren of de ruimte geven. Deze route gaan we zeker nog eens lopen als het seizoen vordert!

 47. Vandaag deze wandeling gedaan het eerste Klompenpad wat ik ooit gedaan heb, maar zeker niet het laatste.
  Mooie route en goed aangegeven, veel gezien en soms ook alleen maar gehoord, Kikkers Ganzen Lepelaar Roerdomp, Ooievaars op een nest en ook gewoon ” loslopend” sporen van Bever activiteit en veeeel Aalscholvers . En div Spechten gehoord maar helaas niet gezien. Van een andere wandelaar de tip gekregen om ook het Klompenpad bij Spijk ( GLD ) te gaan lopen dusse binnenkort die maar eens opzoeken .

 48. hoi ik heb een vraagje waar start deze route
  er staan namelijk 2 adressen
  mvg freddie van Krevel

 49. Prachtige route , veel rust , beversporen en heel veel vogelgeluiden , zeker weer een stimulans om de cursus van vogelbescherming te gaan volgen : herkennen van vogels. Gelukkig een alternatieve route ( net na punt 7) voor een heel nat stukje.

 50. Verrassend mooie wandeling! Superleuk om alle kikkers en vissen te zien en.. zelfs een zebra!! Deze wandeling behoort zeker tot één van de mooiste die we kennen.

 51. Prachtige Route!
  Paden zijn goed begaanbaar, behalve bij de Oliemolen.
  Erg genoten en veel foto’s gemaakt!

 52. Wat een prachtige wandeling, dwars door de weilanden, twee trekpontjes. En het weer werkte ook mee. Heerlijk gewandeld. Goed aangegeven route.

 53. Prachtige wandeling! Goed aangegeven en sommige paden prima verzorgd met riet of boomschors waar nodig. Beetje modderig zo nu en dan vandaag, alternatieve routes daarvoor waren duidelijk aangegeven. De trekpontjes functioneerden goed.
  Ik vraag me af waarom er langs een aantal velden dubbele rijen prikkeldraad zijn gemaakt. Daar lijkt een pad tussen te lopen, het klompenpad loopt erlangs?

 54. Vandaag deze wandeling gedaan. Het was een dag met een gouden randje, zo mooi. Veel gezien onderweg: veel ooievaars, beversporen, kiekendief, buizerds en zelfs een vos! Geen gebruik hoeven te maken van de alternatieve routes, het was goed te doen.

 55. Wat een geweldig pad! Vandaag gewandeld. Weinig passerende wandelaars en dat is wel fijn in deze tijd van Coronacrisis waar we 1,5m afstand moeten bewaren. Veel gezien: ooievaars, kikkers, sporen van bevers, en zelfs een uit het riet opvliegende roerdomp. Door het hoog water was de route avontuurlijk. Gelukkig waren er af en toe alternatieve stukken, of was het pad verbeterd door daar riet neer te leggen. Wat attent van de vrijwilligers en de terreinbeheerders!

 56. Gisteren een poging gedaan om dit pad te lopen, tussen km 6 en 7 staat dit pad deels onder water, dus niet te lopen. evenals het stukje even voor punt 5 (maar daar kan het alternatief gebruikt worden.

 57. Deze wandeling afgelopen maandag gewandeld, mooie afstand voor dit seizoen. Gelukkig was het droog. Bij nat weer zou ik de wandeling niet aanraden. Zelfs nu was het op een aantal plekken al behoorlijk modderig, goede schoenen zijn nodig!
  Vanuit Station Zevenaar wandelde ik de tocht in omgekeerde richting. Al vrij snel liep ik via graspaden langs slootjes richting Pannerden. Mooi! Daarna het eerste trekpontje, wel erg dicht naast de brug. Beet overbodig maar wel leuk. Nog best een flinke krachtsinspanning naar de overkant!
  Dan een stukje dijk en een modderig pad door de uiterwaarden. Blij dat ik bergschoenen aan heb. De horeca in Pannerden is maandag dicht, halverwege daarom een bosje opgezocht om te plassen: er zijn er genoeg onderweg. Dan het tweede trekpontje, kort stukje deze keer. Het laatste stuk gaat vervolgens over polderwegen, rustig maar ook een beetje saai, zeker als de lucht, zoals bij mijaan het betrekken is.

 58. Deze op 1 december gelopen en enorm genoten van de afwisseling en prachtige vergezichten. Een aanrader!

 59. Vandaag de wandeling gemaakt. Prachtig weer en geweldige uitzichten. Twee keer pontje is leuke onderbreking.

 60. Wst een prachtig pad! Een van de favorieten!! Mooi afwisselend, gelukkig niet te veel asfalt.

 61. Wat een prachtig pad! Ik ben begonnen bij de kerk in Oud Zevenaar en toen naar links. Het eerste deel van de route vond ik het mooist. Idyllische paadjes langs het riet en het water. Het was een beetje druilerig, maar het geluid van de vele ganzen en andere vogels maakte alles goed. De trekpontjes waren mooi, maar die bij Pannerden kwam niet fijn naar de overkant.
  Ik heb me wel verkeken op de afstand. De volgende laat ik me oppikken bij het gemaal.

 62. Vorige week deze route gelopen. Een belevenis. Dit zijn plaatsen waar je normaal nooit komt. Zilverreigers, prachtige uitzichten, mooie rustige paadjes. Heel fijn dat de boeren ons de gelegenheid geven om over hun land te lopen. Ook heel veel dank aan de vrijwilligers dat zij deze routes uitzetten? en onderhouden.

 63. Op 27 augustus 2019 is de wandelafdeling van Stichting SoleMateS gestart bij de kerk in Oud Zevenaar. Een strakke blauwe hemel met temperatuur boven de dertig graden. Unieke wandelpaadjes waar we in ganzenpas achter elkaar aan liepen tot aan het eerste trekveer. Daarna is het nog even door de weilanden mat Lakenvelders lopen naar het Oude Gemaal. Daar hebben we genoten van een lunch voor wandelaars á 10 euro per persoon. Deze lunch bestond uit koffie, water, sap, twee sneetjes brood met twee kroketten en salade en nog een vers geplukte pruim toe. Vervolgens via de maisvelden naar het tweede trekveer. Helaas, daar stond te weinig water om het trekveer te gebruiken. De laatste kilometers via het drukke fietspad en vervolgens over een graspad naar ons startpunt de kerk. Gelukkig was restaurant Thans en Thoen open en konden we onze grote dorst lessen. We gaan in de winter zeker nog eens terug. Hartelijk dank aan hen die het pad uitstekend begaanbaar houden…

 64. Gisteren het Rijnstrangenpad gelopen. Erg ver weg als je in Delft woont. Prachtig warm weer en rustig; we zijn een stel wandelaars tegengekomen. We begonnen met koffie en lekkers in het Gemaal.
  Het landschap is gevarieerd met weiland, bosjes, oude strangen al dan niet verland, waternatuurgebied met witte koeien en veel vogels, hoge dikke populieren, weinig wegen, hoge dijken waardoor prima uitzicht over de omgeving met kerktorentjes. Vooral het kerkje van Oud Zevenaar ligt prachtig. Het trekpontje bij Aerdt is leuk. Jammer genoeg loopt het trekpontje bij Pannerden vast in de modder. Er is gelukkig ook een brug. Daar is overigens het minst leuke deel van de route want je loopt een stuk langs een drukke weg.
  Wij geven deze route een 8-

 65. Vandaag deze route gelopen. Om eerlijk te zijn vond ik ‘m in het begin een beetje saai. Verder was het niet mogelijk met het eerste veerpontje te gaan, deze lag helemaal vast. Gelukkig kon ik de alternatieve route vervolgen.
  Na een heerlijke hap te hebben gegeten met eveneens goede koffie bij het gemaal Oude Rijn, wilde ik mijn route vervolgen, maar al vrij vlug moest ik opnieuw een alternatieve route nemen, want de koeien waren in een rijtje op de looproute gaan liggen. Wel komisch op zich, maar toch jammer… weer een heel stuk via de weg gelopen, aan het einde de route weer op kunnen pakken (dankzij de app!) in de aanloop naar het tweede veerpontje, dit ging goed! Erg leuk, ook mooi vervolg tot het einde.
  Bedankt voor het uitzetten van alle mooie klompenpaden!

 66. We hebben vandaag met onze wandel groep deze mooie pad gelopen. De vrijwilligers van deze pad hebben deze mooie pad goed onderhouden.. De wegen waren goed tot zeer goed begaanbaar en je kon het zien dat heel veel werk er aan gedaan is.

 67. Vandaag een mooie wandeling gemaakt door het Rijn strangen gebied. Pad goed onderhouden.
  Alhoewel op maandag beide horecagelegenheden gesloten waren, hebben we toch bij het gemaal Oude Rijn van een kop koffie en een heerlijke boterham tonijnsalade kunnen genieten.
  Route van harte aanbevolen

 68. Vandaag deze wandeling gemaakt. Mede door het prima wandelweer enorm genoten. Prachtige wandeling, goed onderhouden, gemaaide paadjes. Goede overstapjes over de omheining. Mooie natuur. Leuke horeca aan begin en einde van de route. De trekpondjes zijn leuk.

 69. Vandaag vanaf Oud Zevenaar heerlijk gelopen,een erg mooi pad met veel natuurschoon om te bewonderen.
  Veel vogels kunnen zien met de verrekijker,
  Zeker een van de mooiste klompenpaden.
  Het eerste trekpontje was ook erg leuk,het water was er werkelijk glashelder,en gelukkig veel onverhard.

 70. Dinsdag 4 Juni 2019 .
  het Rijnstrangenstruinpad is een route met afwisselende Paden,er is veel te zien.De route is goed aangegeven. Wij begonnen de route bij het Oude Gemaal.Helaas was Toen en Thans waar wij koffiepauze gepland hadden gesloten.
  Wij hebben er vier uur over gelopen.

 71. Op 28 mei het Rijnstrangenpad gelopen. Wat een prachtig pad, dijkjes met prachtige bloemen, door het hoge gras en langs vennetjes waar volop kikkers kwaakten. Stabiele overstapjes, mooie vergezichten en veel bijzondere vogels gezien. Onderweg hoorde we van de beheerder van dit pad dat ze zelfs de kleine stukjes verhard nog willen omleggen in onverhard. Dan wordt het pad van mooi, nog mooierder. Het weer was niet heel optimaal ☔ maar deze route krijgt van ons een dikke pluim 👍👍

 72. Al heel wat klompenpaden gelopen. Deze hoort echt bij de top 3. Een prachtige wandelgang op 25 mei. Genoten van alle kleuren en geuren. Al dat riet, boterbloemen, een ooievaars en heel veel vogels, eenden en kikkers waarvan ik de namen niet ken. De rustplekken bij het gemaal was fijn! Na het huisgemaakte hangoptaartje konden wij er weer helemaal tegenaan. Wij gaan zeker nog eens.

 73. Schitterend mooi
  .een min punt .er zijn enkele hekoverstappen helaas te hoog voor de wat oudere .verder een mooie wandeling.

 74. Vandaag dit pad gelopen. Erg mooi! En bijzonder, een roodwangschildpad gezien!

 75. Als opstappunt de Oliemolen 2 te Zevenaar gepakt. Dat ligt tussen de punten 7 en 8. Daar de fiets naast het hek geparkeerd zodat de boer er eventueel nog in en uit kan. Daarna een flink stuk gewandeld tot ongeveer punt 10 en daarna via de dijk langs de Breuly terug naar de fietsen. Mooie natuurbeleving.

 76. Op 7 april 2019 heb ik dit pad voor de 2e maal gelopen. ’t Is een bijzonder mooi en ECHT klompenpad. En uiteraard weer koffie bij Gemaal Ouwe Rijn, ook bijzonder lekker. In oktober 2018 heb ik geschreven dat het percentage hard ongeveer 30% was. Nu geconstateerd dat het 25% is, een heel acceptabel percentage.

 77. Op zondag 12 mei dit schitterende Rijnstrangenpad gelopen.
  Uitermate geschikt voor deze maand vanwege de vele vogels en de enorme gele bloemenvlaktes, zowel koolzaad als boterbloemen.
  Prachtige route door open waterrijk landschap, over (90% ?) onverharde paden en met 2x een trek-veer! Hoe idyllisch wil je het hebben…?
  Zie mijn foto’s op de FB-pagina

 78. Paaszaterdag het Rijnstrangenpad gelopen, een aanrader. De paden lagen er goed bij en afwisselend landschap. In oud Zevenaar begonnen en dan komt Gemaal Ouderijn precies op het goede moment. Een leuke plek om de voeten even te laten rusten. De brandnetels waren nu nog laag maar hoge schoenen en een lange broek zijn in de zomer wel wenselijk denk ik.

 79. Op zondag 8 maart 2019 dit prachtige klompenpad gelopen. Het was een heerlijke lentedag, de zon scheen volop.
  Eerst een lekker kopje soep gegeten bij Restaurant Thoen en Thans. Toen op weg. Al direct zit je midden in de natuur!
  Veel door of langs weilanden, mooie paadjes en prachtige vergezichten over het watergebied. Veel vogels gezien.
  Ongeveer op de helft van de route kom je bij Restaurant Het Gemaal. Wat kun je daar leuk zitten! Mooie plek.
  De rest van de wandeling is al even prachtig! Schitterend watergebied, de Gelderse Poort. Wat een mooi stuk natuur!
  Ik vind het één van onze mooiste tot nu toe gelopen klompenpaden. We hebben genoten!

 80. Op 31 maart 2019 klompenpad rijnstrangenpad gelopen geweldige route
  Was goed te lopen mooie afwisseling.
  Jammer dat er weinig bankjes waren.
  Ga zo door met nieuwe klompenpaden

 81. Mooi pad dwars door prachtig Rijnstrangengebied. Door het vele water langs het pad genoeg vogels te zien. Beversporen, twee reetjes, ik heb genoten. Door de regen de afgelopen tijd waren sommige paadjes wat modderig geworden, maar over het algemeen heel goed te doen. Fijne afstand. Leuk ook dat er twee trekschuiten inzitten. Nu nog allemaal wat kaal qua begroeiing, maar kan niet wachten om dit pad nog een keer te lopen in april of mei.

 82. De 19e hebben we een stuk klompenpad gelopen vanaf het oude dijkmagazijn bij Aerdt, bij het ooievaarsnest de dijk af.
  Na ongeveer 1,1km, het stuk pal langs de Oude Rijn tussen de wilgenbomen door, is na langdurige regenval niet begaanbaar vanwege het hoge water. We moesten noodgedwongen over het prikkeldraad heen en over het daarnaast gelegen weiland parallel aan dat pad om de weg te vervolgen.
  Wellicht een optie om hier, in dit soort situaties, een alternatieve route te maken?

 83. Gisteren het pad gelopen, gelukkig met GPS begeleiding van de app. Daar kon ik ook op zien dat als je tegen de klok in loopt je even op de weg moet lopen i.p.v. achter de kerk langs. Het meeste is onverhard dus een echt klompenpad! Langs een paar glibberpaden zaten al veel palen los en ook bij een trappetje. Helaas waren er onderweg weinig bankjes, het enige minpunt. Ga zo door met nieuwe klompenpaden!

 84. woensdag 27 februari heb ik dit schitterende pad bewandeld. het was mijn 111e klompen-pad, dank aan alle vrijwilligers gemeente en landschappen die dit mogelijk maakten. een topper wat een schoonheid van natuur, heel goed aangegeven waar en hoe je moet wandelen.

  Hennie Roelofsen

 85. Gisteren heb ik als vrijwilliger de route gelopen.
  Bij de Oliemolen, waar je van de onverharde weg via een op/afstapje het lagere gedeelte ingaat, hing een zilveren kettinkje aan het prikkeldraad. Wie weet wat op het hartje, staat mag mij bellen, 06-10667546. Het kettinkje is wel stuk. Vriendelijke groet, Wielie

 86. Op zaterdag 23 februari, op een mooie zonovergoten dag, hebben we dit klompenpad gelopen. Een prachtig, goed onderhouden wandelpad. We hebben genoten.
  De trekpontjes vormden een probleem, vanwege de lage waterstand. Het eerste pondje konden we omzeilen via de alternatieve route. Deze route staat niet op het kaartje en zorgde voor enige verwarring bij ons, omdat ons niet duidelijk was waar de routes weer samenkwamen. Bij het tweede pontje zijn de vrijwilligers, die daar onderhoud pleegden, heel behulpzaam geweest bij het opstappen, anders was het ons niet gelukt. Het was fijn om te merken dat ze de route goed controleerden en het euvel bij de pontjes gingen oplossen.
  Wij kwamen verder nog 2 keer een bordje tegen met schuine pijlen, die ons niet logisch leken en daarom twijfel opriepen over de route. Het ene bordje stond bij het samenkomen van de routes bij het eerste trekpontje, de andere bij de toegang tot de Groote Geldersche Waard.
  Deze route is zeer aan te bevelen. Vrijwilligers bedankt!

 87. Vanmorgen een gedeelte van het klompenpad al hardlopend afgelegd. Gestart bij de oliemolen en gelopen tm de kerk in oud Zevenaar (=5 km) (en daarna natuurlijk nog richting huis😉) Wat een prachtig stukje natuur! Ook hardlopend is dit prima te doen.

 88. Heerlijk gewandeld over deze mooie paden.
  Veel fraaie vergezichten. Bijna overal is het kerkje op de top van Hoog-Elten te zien.
  Op meerdere plaatsen het resultaat van knagende bevers gezien.
  Prima onderhouden paden -wel beetje glibberig soms, maar dat hoort bij klompenpaden- en goed bewegwijzerd.
  Ga deze route zeker nogmaals lopen en dan in omgekeerde richting. Is de beleving toch weer anders…
  Dank aan alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt en onderhouden 👍👏👌

 89. Het nieuwe Rijnstrangenpad is een mooi pad Veel onverhard, mooie grasdijken ( zeker in de rosandepolder:een hoogrepunt ) en oeverpaadjes, hoewel de laatste langs de kleine Geldersche Waard net iets te smal zijn zeker als het nattig is ( punt 3) Toch hebben we een aantal kleine kantekeningen.
  A de routemarkering bij de start ofwel bij fe Martinuskerk. We wilden aanvankelijk de route tegen de klok inlopen maar we vonden de markering zeer onduidelijk en/of afwezig. De kaart gaf wel aan dat we beneden de dijk moesten zijn maar helaas vonden we dus geen markering. Daarom hebben we de wandeling met de klok meegelopen
  Die markering was voor ons wel duidelijk te volgen

  B. Het trekpontje bij de berghoofdse veerweg ( punt 7 ) De klep van de pont was zodanig neergelaten dat de klep een goede overstap op de veerpont verhinderde. Anderhalve meter overbruggen is iets teveel avontuur. Jammer. Ook van onze moeite om de trekpont naar ons toe te halen.

  Ondanks dat is de route een aanrader. Dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt en het pad in stand houden.

 90. Prachtig stil waterrijk en vogelrijk gebied. Behalve het stuk over / langs asfaltweg Aerdtsedijk en Veerweg nogal vervelend (zeker nu de e-bikers en motorrijders weer in groten getale uit de schuur gekomen zijn…).
  Wat bankjes onderweg zouden zeer welkom zijn! (Kan ook via crowdfunding)

 91. Wij hebben genoten vandaag:) al trailend met een heerlijk zonnetje, bevroren ondergrond, fantastisch landschap, en heel rustig (we kwamen een enkele wandelaar tegen). Zeer de moeite waard – en we komen zeker terug in een ander jaargetij of simpelweg dezelfde route de andere kan op. Leuk ook met de trekpontjes, 1 van de 2 was helaas niet in de vaart.

 92. Leuk en mooi pad. Alleen bij nat weer moeilijk begaanbaar omdat de smalle paadjes langs het water erg glad zijn door de klei. Met als gevolg glijpartijen en dan als reflex het prikkeldraad vast pakken omdat je niet het water wil in glijden. Het 1e trekpontje was leuk in de route. Lekker gegeten bij het gemaal. Fijn dat dit ongeveer op de helft van de route is. Het 2e trekpontje had geen kabel. Ik weet niet of deze nu kapot was of bewust uit de vaart is gehaald. Maar hier heb je dan een alternatief. Ik ga dit pad zeker nog een keer lopen in het voorjaar als het droog is. Geen aanrader bij vochtig ondergrond.

 93. Prachtig pad. Echt genoten van alle mooie vergezichten. Leuk dat trekpontje. Bij de 2e was te weinig water maar dan loop je over het goed begaanbare fietspad. Echt een aanrader dit pad. Wij hadden wel schitterend wandelweer. Bij regen zijn sommige stukken wel erg glibberig denk ik.

 94. Een topper in de klompenpaden.

  Wat een mooi klompenpad is dit!! Echt een aanrader. Heel veel dank aan de vrijwilligers en eigenaren van het land die dit mogelijk maken en onderhouden. Zo een mooi rivier landschap.! Het was een heldere, zonnige en wind luwe dag, en wij kunnen ons voorstellen dat het met nevel ook de moeite waard is om dit pad te lopen. Wij zijn gestart bij het gemaal de oude rijn en door de lage waterstand niet het eerste pontje kunnen nemen. (alternatieve route word aangegeven). Wat een mooi open en ruig terrein. Zelfs met de weinige km over het asfalt is de omgeving een lust voor het oog.
  Na een heerlijke lunch bij restaurant Thoen en Thans langs de oude kerk een klein stuk over de dijk met prachtige vergezichten met honderden ganzen gelopen en via mooi smal kronkelpaadje naar het 2de trekveer. Daarna over mooie weiden en ruigtes naar het gemaal terug gelopen. Wat ook een bonus is voor dit pad is dat je op beide opstapplaatsen kan lunchen of iets kan drinken dit voor diegene die geen lunchpakketje mee willen nemen en op precies de goede afstand van elkaar. Neem inderdaad de tijd voor dit pad er is veel te zien en te ontdekken.
  We komen zeker terug in een ander jaargetij en gaan het pad dan rechts om lopen met weer een heel ander gezicht op de kerk van Oud Zevenaar en de heuvels van het Montferland.

 95. Gisteren (14-11-2018) gelopen. Het weer zat mee, zon en zon en zo’n 12 graden.
  Enorm genieten van wat ons mooie Nederland te bieden heeft.
  Neem er de tijd voor, want km’s maken lukt niet echt. Het is glibberig op de paden waar je dicht langs de wuivende rietkragen loopt. Dan moet er nog gewerkt worden bij de pont natuurlijk (pont 2 lag droog) en hobbelig wanneer je bij de koeien door de weide loopt. Maar het allerbelangrijkste, sta regelmatig stil om om je heen te kijken van de vergezichten, prachtige herfstkleuren en vele vogels. Dus neem er de tijd voor! Het loont zich dubbel en dwars.
  Ik ga weer in één van de andere jaargetijden. Dan is het vast weer een prachtige andere belevenis.

  Deze moet je gelopen hebben!

 96. Dit is een heel mooi en ook een echt klompenpad, met prima bewegwijzering!
  Leuke paadjes over grasdijkjes en tussen rietkragen, soms wat glibberig, omdat het de dag daarvoor had geregend, schoeisel met goed profiel aan te raden. Goed verzorgde overstapjes en het trekpontje.
  Het voor ons, tweede trekpontje, bij de parkeerplaats aan de Berghoofdseveerweg, was uit de “vaart” van wege de lage waterstand, daar de alternatieve route genomen een stukje over het fietspad. Het viel ons op dat veel sloten en poeletjes na genoeg droog stonden, nog een erfenis van de droge zomer en najaar.
  Halverwege de route, bij het Gemaal Oude Rijn, koffie met lekkere warme appelstrudel, ook op zondag geopend!
  We hebben genoten van het weidse uitzicht.
  Vrijwilligers hartelijk dank voor de aanleg en onderhoud van dit fraaie klompenpad.

 97. Dit pad is een van de beste uit de bestaande reeks van klompenpaden. Zelfs de aanlooproute vanaf het station van Zevenaar is al fantastisch. En verder heb ik genoten van het fraaie, originele landschap van de Rijnstrangen. Ik heb heerlijk gedwaald door de paden met riet. Bij het eerste trekpontje op de route genoten van een verstild tafereel met vissersbootjes aan de oever en het wuivende riet. ik genoot van de uitzichten op de verre horizon vanaf de dijk. En de vele ganzen, die rond de diverse plassen verzameld waren. Ik kom zeker nog eens terug in het voorjaar om de route nog eens te lopen. Mijn complimenten voor de routemakers van dit klompenpad. U verdient een dikke 10.

 98. vandaag (28 okt 2018) gelopen in de vroege ochtend
  wat een schitterend pad is dit wat een mooi natuur en het
  trekpontje geweldig we hadden onze kleinzoon bij van 5 jaar
  die heeft ervan genoten dit was onze 89 pad die wij lopen maar deze hoort bij de top 3
  dank je wel voor de makers van dit pad toppie

 99. Vanmiddag dit klompenpad gelopen, met de klok mee. Goed wandelweer met zon en fantastische wolken door een lijkt wel vrijwel onaangetast gebied. Wat een ruimte en weidse vergezichten. En wat een verrassende route, over paadjes die je zelf niet (snel) zou vinden. Wat ik zelf de hoogtepunten vond in deze prachtige route waren de single file paadjes tussen prikkeldaad, riet en ander gewas en water door en het eerste pontje op de route. Die is echt gelikt en voorzien van loopplankje en hekwerk. Hier val je echt niet in het water. Wel inderdaad even flink trekken om ‘m van de overkant op te halen, maar als tie eenmaal door het water glijdt, gaat het beter. Geweldig, wat een mooie route. We hebben er inmiddels heel wat gelopen en geven vaak een cijfer waarbij 10 het hoogste is. Dit klompenpad heeft een vette 9 gekregen. Kortom: genoten van de wandeling. Dank aan de samenstellers en onderhouders.

 100. Vandaag gelopen met de klok mee. Een echt (en ruig) klompenpad. Veel paadjes. Van alles gezien: ganzen, roofvogels, vleeskoeien, licht gekleurde (m.i. buitenlandse) koeien, paarden, koeienvlaaien, lakenvelders, geiten, pony’s. Zelfs langs boerenerven gelopen. Ontzettend veel opstapjes over heiningen. (dat is al een garantie voor een goed pad).
  Halverwege ook nog heerlijke koffie met een drankje bij Gemaal Oude Rijn.
  Veel hoog riet langs paden, wat je met de handen moet wegduwen. Het riet was nu door de wind droog, mogelijk bij stil en mistig weer een natte boel, maar ja, ‘t is een prachtig ruig pad.
  Het eerste trekpontje is ook heel mooi, maar als je alleen bent is het wel een stevige krachtsinspanning.
  Voor mij jammer dat dit pad 70 km enkele reis is.
  De 3 andere paden in deze buurt (Kandia. Husloa en Rijnweide) zijn echt wel wat minder.
  Ongeveer 30% asfalt, dat is ook niet veel. En op de dijk een mooi uitzicht. Zevenaar mag blij zijn met dit pad.

 101. Bij het andere trekpondje speelt de langdurige droogte (nog) geen parten.
  Het is echt een aanrader en we hopen hem zelf nog vaker te lopen. Over een paar jaar wellicht mèt kinderen. En we zien uit naar de verbeteringen die nog in de pijplijn zitten.
  Oh ja, we hebben ook nog een buizerd, torenvalk, aardig wat grote zilverreigers, wolken kieviten en veel ganzen gezien.

 102. Vanmorgen zijn wij aan onze 2e klompenpadwandeling begonnen. Het gebied kenden we al ruimschoots, omdat we een aantal keren Gangen door de Rijnstrangen hebben gelopen. We vinden het een verbetering nu het een klompenpad is geworden.
  Het was prachtig weer en van vee hebben wíj geen last gehad. Een vleeskoe dat we passeerden, deed nog net de moeite om ons na te staren. De lakenvelders hebben ons mogelijk niet eens opgemerkt. Al die keren dat we die wandeling deden, hebben we nooit last gehad van het aldaar levende vee.
  Het trekpondje bij de Berghoofdseveerweg moet nog wel een keer gerepareerd worden, maar door de extreem lage waterstand was die toch niet te gebruiken. Het andere trekpondje was wel oké endaar speelt de langdurige droogte

 103. Vandaag fantastische wandeling gemaakt door mooi stukje natuur in deze omgeving. Goed aangegeven dmv. de bordjes en geen hinder ondervonden van het vee. Een van de twee trekpontjes was niet in gebruik, dus kleine alternatieve route aangehouden.
  Zeker een aanbeveling!!

 104. Beste Josephine,

  Ik ben n.a.v. uw bericht over de koeien gisteren, vanmorgen gelijk gaan lopen op het tracé door de Eendenpoelsche Buitenpolder. Ik ontmoette er verschillende wandelaars en ook vee op meerdere percelen zoals dat het geval kan zijn op een pad door boerenland. De koeien kwamen nu niet naar mij toegelopen noch naar de andere wandelaars die ik hierover bevroeg. Ik ga er vanuit dat wandelaars en vee aan elkaar gaan wennen. Dank voor uw waarschuwing.
  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.