Rijnstrangenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Aerdt, Pannerden en Oud-Zevenaar. Wandelen door ruig rivierenlandschap met uiterwaarden en rabatten, over dijken, via twee trekpontjes, langs een gemaal en oude verdedigingswerken. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Rijnstrangenpad (14 km)

Startpunt: Restaurant Zaal Thoen en Thans, Kerkweg 10, Zevenaar

Opstappunten: Gemaal Oude Rijn, Deukerdijk 42, Pannerden. Treinstation Zevenaar

Openbaar vervoer: Treinstation Zevenaar

Markering: paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Mooi heel mooi

  Dit is een heel mooi en ook een echt klompenpad, met prima bewegwijzering!
  Leuke paadjes over grasdijkjes en tussen rietkragen, soms wat glibberig, omdat het de dag daarvoor had geregend, schoeisel met goed profiel aan te raden. Goed verzorgde overstapjes en het trekpontje.
  Het voor ons, tweede trekpontje, bij de parkeerplaats aan de Berghoofdseveerweg, was uit de “vaart” van wege de lage waterstand, daar de alternatieve route genomen een stukje over het fietspad. Het viel ons op dat veel sloten en poeletjes na genoeg droog stonden, nog een erfenis van de droge zomer en najaar.
  Halverwege de route, bij het Gemaal Oude Rijn, koffie met lekkere warme appelstrudel, ook op zondag geopend!
  We hebben genoten van het weidse uitzicht.
  Vrijwilligers hartelijk dank voor de aanleg en onderhoud van dit fraaie klompenpad.

 2. Onderwerp: Prachtig klompenpad

  Dit pad is een van de beste uit de bestaande reeks van klompenpaden. Zelfs de aanlooproute vanaf het station van Zevenaar is al fantastisch. En verder heb ik genoten van het fraaie, originele landschap van de Rijnstrangen. Ik heb heerlijk gedwaald door de paden met riet. Bij het eerste trekpontje op de route genoten van een verstild tafereel met vissersbootjes aan de oever en het wuivende riet. ik genoot van de uitzichten op de verre horizon vanaf de dijk. En de vele ganzen, die rond de diverse plassen verzameld waren. Ik kom zeker nog eens terug in het voorjaar om de route nog eens te lopen. Mijn complimenten voor de routemakers van dit klompenpad. U verdient een dikke 10.

 3. Onderwerp: wauw wauw

  vandaag (28 okt 2018) gelopen in de vroege ochtend
  wat een schitterend pad is dit wat een mooi natuur en het
  trekpontje geweldig we hadden onze kleinzoon bij van 5 jaar
  die heeft ervan genoten dit was onze 89 pad die wij lopen maar deze hoort bij de top 3
  dank je wel voor de makers van dit pad toppie

 4. Onderwerp: Wow!

  Vanmiddag dit klompenpad gelopen, met de klok mee. Goed wandelweer met zon en fantastische wolken door een lijkt wel vrijwel onaangetast gebied. Wat een ruimte en weidse vergezichten. En wat een verrassende route, over paadjes die je zelf niet (snel) zou vinden. Wat ik zelf de hoogtepunten vond in deze prachtige route waren de single file paadjes tussen prikkeldaad, riet en ander gewas en water door en het eerste pontje op de route. Die is echt gelikt en voorzien van loopplankje en hekwerk. Hier val je echt niet in het water. Wel inderdaad even flink trekken om ‘m van de overkant op te halen, maar als tie eenmaal door het water glijdt, gaat het beter. Geweldig, wat een mooie route. We hebben er inmiddels heel wat gelopen en geven vaak een cijfer waarbij 10 het hoogste is. Dit klompenpad heeft een vette 9 gekregen. Kortom: genoten van de wandeling. Dank aan de samenstellers en onderhouders.

 5. Onderwerp: Allemachtig prachtig nieuw klompenpad

  Vandaag gelopen met de klok mee. Een echt (en ruig) klompenpad. Veel paadjes. Van alles gezien: ganzen, roofvogels, vleeskoeien, licht gekleurde (m.i. buitenlandse) koeien, paarden, koeienvlaaien, lakenvelders, geiten, pony’s. Zelfs langs boerenerven gelopen. Ontzettend veel opstapjes over heiningen. (dat is al een garantie voor een goed pad).
  Halverwege ook nog heerlijke koffie met een drankje bij Gemaal Oude Rijn.
  Veel hoog riet langs paden, wat je met de handen moet wegduwen. Het riet was nu door de wind droog, mogelijk bij stil en mistig weer een natte boel, maar ja, ‘t is een prachtig ruig pad.
  Het eerste trekpontje is ook heel mooi, maar als je alleen bent is het wel een stevige krachtsinspanning.
  Voor mij jammer dat dit pad 70 km enkele reis is.
  De 3 andere paden in deze buurt (Kandia. Husloa en Rijnweide) zijn echt wel wat minder.
  Ongeveer 30% asfalt, dat is ook niet veel. En op de dijk een mooi uitzicht. Zevenaar mag blij zijn met dit pad.

 6. Onderwerp: vorige reactie afmaken (ging iets fout)

  Bij het andere trekpondje speelt de langdurige droogte (nog) geen parten.
  Het is echt een aanrader en we hopen hem zelf nog vaker te lopen. Over een paar jaar wellicht mèt kinderen. En we zien uit naar de verbeteringen die nog in de pijplijn zitten.
  Oh ja, we hebben ook nog een buizerd, torenvalk, aardig wat grote zilverreigers, wolken kieviten en veel ganzen gezien.

 7. Onderwerp: Gangen door de Rijnstr... eh Rijnstrangenpad

  Vanmorgen zijn wij aan onze 2e klompenpadwandeling begonnen. Het gebied kenden we al ruimschoots, omdat we een aantal keren Gangen door de Rijnstrangen hebben gelopen. We vinden het een verbetering nu het een klompenpad is geworden.
  Het was prachtig weer en van vee hebben wíj geen last gehad. Een vleeskoe dat we passeerden, deed nog net de moeite om ons na te staren. De lakenvelders hebben ons mogelijk niet eens opgemerkt. Al die keren dat we die wandeling deden, hebben we nooit last gehad van het aldaar levende vee.
  Het trekpondje bij de Berghoofdseveerweg moet nog wel een keer gerepareerd worden, maar door de extreem lage waterstand was die toch niet te gebruiken. Het andere trekpondje was wel oké endaar speelt de langdurige droogte

 8. Onderwerp: Rijnstrangenpad

  Vandaag fantastische wandeling gemaakt door mooi stukje natuur in deze omgeving. Goed aangegeven dmv. de bordjes en geen hinder ondervonden van het vee. Een van de twee trekpontjes was niet in gebruik, dus kleine alternatieve route aangehouden.
  Zeker een aanbeveling!!

 9. Onderwerp: N.a.v. bericht over koeien op het pad

  Beste Josephine,

  Ik ben n.a.v. uw bericht over de koeien gisteren, vanmorgen gelijk gaan lopen op het tracé door de Eendenpoelsche Buitenpolder. Ik ontmoette er verschillende wandelaars en ook vee op meerdere percelen zoals dat het geval kan zijn op een pad door boerenland. De koeien kwamen nu niet naar mij toegelopen noch naar de andere wandelaars die ik hierover bevroeg. Ik ga er vanuit dat wandelaars en vee aan elkaar gaan wennen. Dank voor uw waarschuwing.
  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*