Rosandepad

Ontdek het afwisselende landschap rond Oosterbeek. Kijk met de ogen van de schilders van de Oosterbeekse school naar beboste hellingen en snelstromende beken. Wandel door de uiterwaarden van Rosande en door landgoederen met beukenlanen op de stuwwal. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Rosandepad (13 km)

Startpunt: Airborne Museum Hartenstein, Utrechtseweg 232 in Oosterbeek

Opstappunt:  Drielse Veer, Veerweg in Oosterbeek

Openbaar vervoer: Bushalte Airbornemuseum in Oosterbeek. Bushalte Mariëndaal in Oosterbeek. Station Oosterbeek.

Markering: maroonrode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Rosandepad combineren met het Dorenweertsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Beste wandelaars,
  I.v.m. de coronacrisis is camping Rijnoever niet bereikbaar. Volg de alternatieve route door de uiterwaarden.
  Of volg de Benedendorpsweg tussen het spoorwegviaduct en de Oude Kerk in Oosterbeek. Dit kan in beide richtingen en maakt de route wel iets korter. Maar het blijft een mooi klompenpad!

 2. Vandaag gelopen. Prachtige, afwisselende route die goed aangegeven is. Gelukkig konden we ook de uiterwaarden in.

 3. Gevarieerde wandeling in een prachtige omgeving. Speels met veel afwisseling en hoogteverschil.
  Voor mijn smaak te veel geijkte paden. Doordat je vooral in- en in de directe omgeving van Oosterbeek loopt, loop je drie kwart van de route samen met de buurt die zijn hond aan het uitlaten is.

 4. Vanmiddag gelopen, mijn 17e klompenpad en de mooiste tot nu toe. Historie van o.a. Market Garden, heuvel op heuvel af, vergezichten, de rivier, je kijkt je ogen uit. Was heel rustig ivm corona, ook op Mariëndaal. Rosandepolder was goed te doen, nauwelijks meer drassig. 100% aanrader!

 5. Vanuit Kasteel Doorwerth het Doornwertse pad gelopen tot de Westerbouwing. Vanaf daar het Rosandapad gelopen en via Westerbouwing, Heveadorp en Duno terug naar Doorwerth. Door de hoge waterstand kon ik de Rosandapolder dank zij laarzen met droge voeten door komen, maar het hing er af en toe om. Hou hier rekening mee.
  Hoogrtepunten (blijven): Duno, uitzicht Boerberg en Westerbouwing, Rosanda-polder en Mariëndaal (mits niet te druk)

 6. Vandaag deze route gelopen icm met het Doornwertsepad.
  Wat een mooie route.
  En leuk al die watertjes en watervalletjes die je onderweg tegenkomt.
  Je komt langs veel historische plekken mbt market garden.
  Alleen het laatste stuk weer richting Oosterbeek was toch wel drassig.
  De uiterwaarden staan behoorlijk onder water, dus dat was soms bijna natte voeten.
  In de zomer nog maar eens lopen,
  Wel een dikke aanrader.

 7. Op 3 maart het Rosande pad gelopen. Bij de 1e watervalletjes en bruggetjes waren we al betoverd door dit prachtige pad. Door de Rosande polder ging goed, wel nog modderig en glibberig maar droge voeten. Mooi wijds uitzicht. Het gebied Mariëndael erg mooi, vooral de bomen Haag vonden we geweldig. Veel Airborne monumenten en langs de begraafplaats. Een heerlijk zonnetje erbij. We gaan zeker nog een keer terug om dit pad “in het blad” te lopen 🌳🌿 Goed bewegwijzerd ook, overduidelijk 1 van onze favorieten 😀

 8. Het Rosandepad inmiddels 3 keer gelopen, een keer alleen (genieten en verkenning), een keer met mijn dochter en een keer meer met 2 wandelmaten. Wat een fantastische tocht. Natuur, glooiend landschap, historie en prachtige vergezichten. Deze blijft op de lijst staan van favorieten.

 9. We hebben op 18 januari genoten van deze prachtige tocht. Het wisselende landschap met mooie uitzichten heeft ons erg bekoord. In de uiterwaarden was het op enkele plaatsen goed uitkijken ivm de waterplassen en de daarbij horende glibberigheid. Desondanks kunnen we deze tocht van harte aanbevelen.

 10. Ik liep dit pad op 15 november. Opgegroeid in Renkum ben ik natuurlijk bekend met de geschiedenis en de omgeving. De Airborne liep ik in mijn jeugd elk jaar en ook nu als volwassene nog regelmatig. Toch geniet ik volop van de route en gezien ik van vergezichten houd, vooral van het stuk uiterwaarden al was het hier en daar modder. Een prachtige wandeling. Dank jullie wel!

 11. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen
  Deze kunnen we weer bij schrijven .
  Prachtig weer .Mooie omgeving echt genoten
  Groet Nancy

 12. Leven in Vrijheid

  Ik ken dit gebied. In dit afwisselende landschap met de glooiende hellingen en de fraaie beukenlanen ben ik al vaker geweest. Maar ik ken het gebied ook uit de vele boeken over de Slag om Arnhem in de boekenkast van mijn vader. Hij vertelde mij er veel over.
  Het is een klein uurtje rijden en neem de gok dat ik bij restaurant Schoonoord ‘Airborne pub no 1’ met zijn indrukkende 2de WO geschiedenis, een parkeerplekje vind.
  Omdat het Airborne Museum vanwege renovatie tot in het nieuwe jaar gesloten is, is Schoonoord een uitstekende keus. In ieder geval op zondag want de andere dagen geldt een parkeerschijf van 1,5 uur.
  Ik raak in gesprek met ‘de waard’ van Schoonoord die verteld dat hij later die dag gastheer is van honderd Engelsen en Schotten voor een herdenking op de oorlogsbegraafplaats in Oosterbeek. Deze plaats heeft een uiterst belangrijke rol gespeeld vanwege de luchtlanding en veldslag van de geallieerde troepen in september 1944, als onderdeel van operatie Market Garden bij de Slag om Arnhem.
  Ik start mijn wandeling en al snel loop ik richting de oorlogsbegraafplaats waar ik getuige ben van de herdenking. Ik herinner mij de verhalen van mijn ouders en met eerbied ben ik de jonge mannen dankbaar die hun leven hebben gegeven zodat ik in vrijheid kan leven. Onder de indruk loop ik verder.
  Even later kom ik bij de Theekoepel op Landgoed Boschveld. Het authentieke ronde huisje is 180 jaar oud en via de reserveringswebsite van Erfgoedlogies te huur voor een overnachting. Vanwege de ligging is het uitzicht grandioos. Ik wandel door het wonderschone gebied van Landgoed Mariëndaal. Op een zonovergoten zondag als deze is het file lopen tussen mensen, kinderen en loslopende honden. Het is even niet anders.
  Samen met een aantal andere wandelaars zit ik bij een ondergaand zonnetje naast het oude kerkje van Oosterbeek en geniet van het uitzicht over de uiterwaarden. De tijd lijkt even stil te staan.
  De tocht wordt afgesloten in het natuurgebied van de Hemelsberg en de Oorsprong met zijn leuke watervalletjes. Het is er nog gezellig druk.
  Het is een indrukwekkende wandeling want hoewel het landschap en de uitzichten oogverblindend mooi zijn, is het de geschiedenis van dit gebied wat de boventoon voert. Ik ben onder de indruk.
  Mijn dank aan de vrijwilligers van dit pad. Jullie hebben de geschiedenis van Oosterbeek én het schitterende landschap tot een mooie combinatie weten te maken.

  Voor foto’s zie onderstaande link:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/rosandepad/17843/

 13. Vandaag, 10 November gelopen, een frisse start maakt niet uit is lekker.Start bij Airborn museum,mooi park,ok duurt ff voordat je off the road gaat. Maar dan maakt het ook werkelijk alles waar, Oorlogsgeschiedenis,bos,hoogte verschillen,beekjes, watervalletjes,uitewaarden,hele oude bomen,oude kerk,parkjes, etc…Dit pad staat hoog op mn lijst.trek wel goede wandelschoenen áán!

 14. Ik dacht dat wij het mooiste klompenpad hadden ( Turfvelderpad ), maar dit pad is echt nòg mooier!!
  Wel gefeliciteerd met dit schitterende pad.
  Vandaag gelopen met prachtig zonnig weer en de geweldige herfstkleuren.

 15. Gisteren Rosandepad gelopen. Prachtig pad in mooiste herfstkleuren. Veel afwiseling in het landschap, het ruime zicht op de Rijn en prachtige stukken bos. Niet teveel asfalt, een echte aanrader dit klompenpad!!!

 16. Gisteren dit pad gelopen. Wat een schitterende route. Ik woon zelf in Arnhem,en ben op plekjes gekomen waar ik nog nooit geweest ben. Ook de afwisseling. Super complimenten en echte aanrader.

 17. Prachtig klompenpad glooiend/ heuvelachtig landschap langs veel watertjes en beekjes met heel veel leuke bruggetjes. Mooi door de bossen en open landschap, veel paddestoelen gezien. Ook vele bankjes langs de route om even te zitten, we hebben erg genoten.

 18. beste,
  vorig weekend nog lekker in het zonneke 4 klompenpadden gedaan ,heerlijk
  de een wat beter dan de andere maar dat is nu zo
  het norderpad,laaksepad, kruishaarderpad en stoutenbrugsepad
  en alles was perfecht in orde
  bedankt

 19. vandaag dit pad gelopen in een woord prachtig, wij hebben al veel klompenpaden gelopen maar dit is wel de mooiste,heel afwisselend schitterend. Alleen net onder de het spoortunneltje door was 1 bordje weg maar met de klompenpad app zijn we er uit gekomen.

 20. Vandaag dit klompenpad gelopen. Mijn eerste!
  Goede wegbewijzering en een prachtige tocht.
  Zeker een aanrader.

 21. Vorige week donderdag (4 juli 2019) het Rosander pad gelopen. Conclusie: wat een mooie wandeling, van al de door mij gelopen paden in Gelderland een van de -zo niet de – mooiste wandeling(en). Met een afwisselend, geaccidenteerd landschap, bossen, landgoederen, uiterwaarden en prima wandelweer een absolute aanrader!. Ook nog goed bewegwijzerd en met overal mooie vergezichten, mijn complimenten voor de mensen die dit hebben uitgewerkt.

 22. Vandaag het pad gelopen. Mooi met zeer afwisselend landschap, bos uiterwaarden en landgoederen. Daarnaast aandacht voor de Tweede Wereldoorlog. Zeker een aanrader. Komt in onze top tien.

 23. Gisteren dit prachtige pad gelopen, het weer zat mee, heel afwisselend is deze route en leuk een stukje door Oosterbeek zelf, waar ze heerlijk ijs verkopen.
  Wij vonden het zeker de moeite waard,een echte aanrader dus!

 24. Heerlijk gewandeld door dit prachtige gebied. Heel veel afwisseling. Een aanrader!
  Prima bewegwijzerd.

 25. Op 16 juni dit pad gelopen. Wat een fantastisch klompenpad, deze komt in mijn top 3! Veel afwisseling, wat hoogteverschillen, intieme stukjes, vergezichten, natuur, landschapsparken, geschiedenis, alles zat erin. Al lijkt dit bijna niet moeilijk in zo’n prachtige omgeving toch mijn complimenten aan degenen die hem hebben bedacht. En natuurlijk ook aan degenen die het onderhouden. Parkeren bij de startlocatie bleek lastig door de drukte bij het museum op zondag, wij zijn daarom uitgeweken naar een parkeerterrein vlakbij en op de route, kruising Utrechtseweg / Pietersbergseweg. Lekkere koffie gedronken bij restaurant Schoonoord.

 26. Vrijdag 14-6-2019 hebben wij als vrijwilligers van het Horsthoekerpad het Rosandepad gelopen .Dit was voor ons het 26 klompenpad maar ook meteen een uit de top tien .Goed bewandelbare paden ,fijn aan gegeven en veel wisseling op de route . In het begin van de route nog even stil gestaan wat hier aan het eind van de oorlog heeft plaats gevonden . Veel soldaten die hier op het eind van de oorlog zijn gesneuveld en begraven ,dit mogen we nooit vergeten . Ook zijn we veel bankjes tegen gekomen op de route om even te rusten en te genieten van de prachtige omgeving .Voor iedere wandelaar zeker een aanrader en wij wensen een ieder veel wandelplezier met het Rosandepad .

 27. Erg leuke route, afstand is prima te doen, ook voor oudere wandelaars en het terrein was Een goede mix van bossen en polders en af en toe een stukje asfalt. Route was ook goed aangegeven in tegenstelling tot andere berichten. Wij gaan hem zeker vaker lopen👍

 28. Deze prachtige boswandeling op de Veluwe voor de 2e maal gelopen, met de klok mee.
  En deze keer heeft de route ook zeker ingrediënten van een mooi klompenpad. Na ongeveer 1km asfalt naar station Oosterbeek is het alleen maar genieten met dit mooie pad helemaal tot het einde. Veel glooiende landschappen, een boerderij op een helling, een tunnel van bomen gemaakt, krulkoeien gezien, over spoor prachtige natuur, mooie plaatjes maken van een trein in de lucht, letterlijk bijna overal mooie vergezichten, een oude steenoven en na de camping prachtige serie knotwilgen. En niet te vergeten de herinneringen aan de oorlog en de bevrijding. Teveel om op te noemen. Dit is één van de allermooiste routes, maar wel zwaar. Alleen het naastgelegen Dorenweertsepad is nog zwaarder. Maar dit pad is mooier. Hard 20%, erg weinig.
  Als iemand die van ver moet komen nu nog twijfelt: ga zeker dit pad lopen, je zult geen spijt krijgen.

 29. Begin juni het Rosandepad gelopen. Eerste dag boven de dertig graden. Schitterende wandeling! Een mengeling van bos, parken, akkers en uiterwaarden, glooiend aaneengesloten door paadjes en smalle onverharde wegen tussen enorme bomen. Daarnaast talloze plaatsen die herinneren aan de laatste oorlog in Nederland. Kortom, we hebben een geweldige dag gehad! Met dank aan alle vrijwilligers die het Rosandepad onderhouden!!

 30. Gisteren het Rosandepad gelopen met twee vriendinnen. Betoverend, zeker nu in het voorjaar met al dat bloeiende fluitenkruid! En afgelopen maandag het Fliertpad (bij Twello) gedaan. Ook prachtig! Nu missen wij – mede door geklets – nog wel eens iets van de bewegwijzering. We komen dan vaak later weer terug op de route, maar soms ontstaat er dan verwarring of we hem in de goede richting lopen. Daarom kwamen we op de volgende tip: Is het een idee dat – bij nieuwe? – klompenpaden de pijltjes in de ene richting een andere kleur hebben dan in de andere richting? Zo weet je al snel of je de goede kant oploopt. Nu zijn alle pijltjes zwart. Of zijn wij de enige mutsen die dit – regelmatig – overkomt? 😉 Overigens vinden we het een pré dat je een klompenpad in twee richtingen kunt lopen! Veel dank voor al het uitgezette moois!

 31. Half april het Rosandepad gelopen bij prachtig weer. Gelukkig geen hoog water zodat we ook de route door de uiterwaarden konden volgen. Dit is met stip één van de mooiste klompenpaden die we hebben gelopen. Veel afwisseling qua landschap waardoor het continu boeiend was, de kilometers vlogen voorbij.
  Uitstekend bewegwijzerd en interessante weetjes onderweg via de app.
  Wij kozen als startpunt de parkeerplaats Mariëndaal en liepen vandaar linksom, naar beneden dus. Voordeel is dat we op 2/3 door Oosterbeek liepen en konden genieten van een heerlijk ijsje bij de plaatselijke ijssalon.

 32. 31 maart.Heerlijk weer vandaag volop zon.Gekozen voor deze mooie tocht,geweldig!!!
  Veel variatie wij hebben genoten,goede route aanduiding en niet te vergeten bankjes genoeg om te genieten van de
  omgeving. Daar kunnen andere klompenpaden n voorbeeld aan nemen.

 33. Prachtige verrassende wandeling en uitstekend bewegwijzerd. Veel afwisseling met klimmen en dalen.

 34. Gisteren het Rosandepad gelopen: wat een mooie en afwisselende route! Kabbelende beekjes, bloeiende bosannemonen, uiterwaarden, tevreden kamelen en beverwraat naast de sporen van de slag om Arnhem die het gebied nog toont.

 35. Vandaag met een heerlijk lentezonnetje het pad gelopen. Prachtig…voor herhaling vatbaar!!!

 36. Vandaag 8 maart het zuidelijk deel van deze route gewandeld. Met een waterig zonnetje genoten van de variatie van deze route.
  De bewegwijzering was uitstekend. Met de app de route ingekort. GENOTEN!!

 37. Deze route geprobeerd te lopen. Helaas misten we nog al eens de route aanduiding. Verder mooie wandeling gemaakt door ons zelf

 38. Wanneer je kiest voor het Rosandepad dompel je je onder in de geschiedenis tijdens je wandeling. De start bij het Airborne museum zegt genoeg natuurlijk (het was prachtig weer dus het was zoeken naar een plekje op de kleine parkeerplaats). Eerste gedeelte door parkachtig landschap, her en der bordjes met verduidelijking van de oorlogssituaties bij herdenkingstekens en dan opeens de indrukwekkende oorlogsbegraafplaats. Je wordt er weer stil van als je dit ziet. De spechten daar roffelden er op los en ook heel veel voorjaarsgefluit om je heen van allerlei vogels.
  Hierna wordt het wat heuvelachtiger met mooie doorkijkjes. Indrukwekkend was de berceau van beukenhagen. Wat moet dat mooi zijn als die helemaal groen is later dit jaar. Nog nooit in Nederland dit gezien, wel in Frankrijk. Prachtig. Daarna gelopen richting de uiterwaarden wat fantastische aanblikken bood. Heel veel oude wilgenbomen langs de route in de meest grillige vormen. Even een broodje op het bank bij de kerk van Oosterbeek. Je begrijpt nu dat Oosterbeek zo aantrekkelijk was voor landschapsschilders, dit beeld was al erg mooi om te zien. Daarna weer parkachtige omgeving heuveltje op en af en langs heel veel meertjes, beken en sprengen met daartussenin watervalletjes aangelegd door de landschapsarchitect Springer. Dan weer richting Airborne museum.
  Wat een afwisseling op dit pad, prachtig aangelegd en voldoende bewegwijzering en de app is een geweldige ondersteuning. Dit was weer een topdag! 😁😀

 39. Vandaag genoten van het Rosandepad. Het was uitmuntend wandelweer. Het pad is heel gevarieerd en er was weinig zwerfvuil. De bewegwijzering is af en toe wat weinig, maar dan biedt de app uitkomst.
  Prachtig pad; een aanrader!

 40. Vandaag dit fantastisch mooie, afwisselende pad gelopen. We zijn na een kopje koffie in het gezellige cafémuseum gestart vanuit Landgoed Hemelse Berg. We hebben met volle teugen genoten van al het moois. Wat nu extra de route siert zijn de sneeuwklokjes en crocussen, bijvoorbeeld bij de oude kerk. Complimenten voor dit prachtige pad, het is duidelijk aangegeven en loopt door verrassende stukken natuur met prachtige uitzichten.

 41. Wederom een Klompen pad gekozen en vandaag voor het Rosandepad.
  Om 1 uur vertrokken en om 5 uur weer terug ..
  Ongelofelijk wat we vandaag allemaal gezien hebben.
  Natuurlijk sta je weer even stil bij de oorlog en alles wat daar nog van te zien is..
  Heerlijke vergezichten, prachtige landerijen, Kerkjes, huizen tegen de hellingen, watervalletjes, bergjes op heuvels weer af. Prachtige watertjes en vijvers waar je even stil blijft staan, nu bevroren.. maar daar waar de watervalletjes in lopen zijn natuurlijk open en prachtig helder…Mooie en gekke bomen, veel met bes dus ook snelle bijzondere vogeltjes
  en nog veel en veel meer, natuur…, en ook van de dieren ja enne…nog veel en veel meer…
  Ja deze gaan we van de zomer nog eens pakken als alles groen is..wauw…
  Duidelijk aangegeven..Jaaa…
  Echt een Prachtig Klompen pad.
  Iedereen hieraan meegewerkt… en nog natuurlijk.. een vet Compliment en ga zo door…

 42. Wat een prachtig pad. Onderweg niet kunnen bedenken wat er eventueel mis mee zou kunen zijn. Niets kunnen verzinnen 😁 Ook wij gingen even mis bij de lus. Gelukkig lopen we altijd met de app erbij en was het snel opgelost.
  In het bos bij de Oorsprongbeek ging het ook even mis, maar ook daar geholpen door de app.
  Klompenpad zoals een klompenpad moet zijn. Complimenten en veel dank voor deze mooie route

 43. Vandaag bij een lekkere temperatuur voor de herfst dit prachtige en afwisselende pad gelopen. We hebben er al diverse gehad, maar deze mag toch wel toegevoegd worden aan het lijstje van de mooisten…
  Begonnen bij het Airborne museum en met de klok meegelopen. De route is prima aangegeven, alleen op de Hemelse Berg hebben we de app op de telefoon moeten gebruiken om het laatste stukje te lopen. De lus met 2x de oversteek over de Hoofdweg bracht verwarring.
  Het pad heeft heel veel afwisseling: bestrating, bos, weiland, fietspad, trappetjes, watervalletjes, bomenhagen, enz.
  Daarnaast veel geschiedenis, prachtige doorkijkjes, veel hoogteverschillen, allerlei vee nog buiten.
  Wat wel opviel was dat er op verschillende plaatsen veel mensen hun honden (ongelijnd) aan het uitlaten waren.
  Verder zijn er op dit pad veel bankjes om van de prachtige omgeving te genieten.
  Kortom: ga en geniet van weer een mooi aanlegd en ingericht pad!
  Vrijwilligers bedankt!!

 44. Wij hebben dit pad gelopen op 8 november met prachtig weer. Het bijzondere van dit pad is de afwisseling: prachtige bossen als parken, veel water en watervalletjes, lopen langs de uiterwaarden en het oude deel van Oosterbeek en hoogteverschillen. We gaan dit ook nog eens in omgekeerde richting doen.

 45. Op 4 november dit pad gelopen. Begonnen op station Oosterbeek.
  Koffie gedronken in Oosterbeek en daarna op pad. Het was prachtig weer dus genieten. Veel afwisseling van de natuur en veel historie onderweg. Onderweg kwamen we veel wandelaars tegen. Hier loopt ook het Maarten van Rossumpad. Deze route kun je bijna niet verkeerd lopen zo goed is het pad aangegeven. Toch waren wij net voorbij het schattig kleine huisje in het bos te ver doorgelopen i.p.v. linksaf te gaan. Maar al snel pakten we de route weer op. Complimenten. Gelopen 14,1 km. Voor foto’s zie mijn facebookpagina!

 46. Op een mooie herfstzondag deze wandeling gelopen met mijn vriend. Een diverse route, bos, uiterwaarden en parken. Paden waren goed begaanbaar ondanks dat het deze week geregend heeft. De herfst maakt de route helemaal af door de kleurrijke bomen.

 47. Zondag 28 oktober 2018 hebben we dit pad gelopen onder een stralend blauwe herfsthemel. Niet alleen het weer was goed, het pad is prachtig. Zeer afwisselend met bossen op de heuvels en uiterwaarden langs de rivier. Voeg daar snel stromende beekjes met helder water bij en je wandeling kan niet stuk. Een aanrader van de hoogste klasse.

 48. Genoten van deze mooie & afwisselende route door heuvelig bos, parken, weiland, uiterwaarden en zelfs.. een paar chillende kamelen. Door alle herdenkingspunten (met poppy kransen) ook een mooi stukje geschiedenis. Ondanks dat we al een aantal routes in Oosterbeek gelopen hadden, was dit toch een hele mooie aanvulling. Bedankt makers!

 49. Afgelopen woensdag onder zomerse omstandigheden het Rosandepad gelopen.
  Ik was erg verrast door dit zeer afwisselende pad die ook perfect is bewegwijzerd.
  Af en toe lekker klimmen en dalen en over de prachtige hemelse berg en landgoed Mariéendaal.
  Met de prachtige hersttinten was het een waar genot.
  Hij staat bij mij gelijk in de top 5 van de mooiste klompenpaden.

 50. We liepen het Rosandepad op misschien wel de mooiste wandeldag dit jaar: 13 oktober. Door herfsttinten onder een blauwe lucht de stuwwal af naar de Rijn, waar we op het campingterras koffie dronken. Goed bewegwijzerd, we hebben genoten!

 51. Tijdens het wandelen van dit prachtige klompenpad, hebben wij op een houten trapje net voorbij de camping Oosterbeeks Rijnoever een insulinepen en een glucose meter gevonden.
  Deze hebben we afgegeven bij het restaurant Klein Hartenstein. Hopelijk kom het op deze manier bij de eigenaar terug!

 52. Vandaag (mooie herfstdag met volop zon) deze schitterende wandeling gelopen. Wat een prachtig gevarieerd klompenpad. De omgeving van Oosterbeek is bijzonder mooi. Rijk aan natuur en cultuur.
  Dank aan de vrijwilligers voor het uitzetten en bijhouden van dit pad!

 53. Prachtige route, heel afwisselend ,bos, sprengen, uiterwaarden, cultuur. Kortom een sprankelende route zeer verassend. Goed bewegwijzerd.

 54. Prachtige, zeer afwisselende wandeling! Weinig geasfalteerde paden. Bos, wei, water, heuvels en dalen…Wat wil je nog meer. Fijn gezelschap en mooi weer; ook dat was in orde. Echte aanrader!

 55. Afgelopen zondag 1 v d mooiste klompenpaden gelopen. Man man wat was die zwaar, maar wat hebben we genoten. Van de uitzichten en kerken paadjes. Kistje met appels voor de liefhebbers. En dat mooie oude kerkje. Heel veel dank aan de vrijwilligers die dit pad klaar hebben gemaakt . We hebben het pad met 5 personen gelopen.👍

 56. Wat een fantastisch klompenpad is dit. Zeer afwisselend met alles wat je hoopt te vinden op een klompenpad. Wel iets langer dan aangegeven, maar dat moet je maar zien als een toegift. Want hier krijg je niet genoeg van.

 57. Wandelen, even heerlijk aan alles ontsnappen. “Onbereikbaar”, onbekend waar ik ben, heel prettig. Loop in een heerlijke rust, gedachten gaan niet ver. Observeer wel, denken op een heel laag pitje. Geen zorgen over de toekomst, het verleden rust en ben in de tijd. Dit (nu) is het fijne van wandelen. 2 september 2018, het Rosandepad, Fantastisch! Stelletje bikkels en kanjers die dit pad in elkaar hebben geflanst, TOP!

 58. Al heel wat klompenpaden gelopen, maar dit vind ik beslist één van de mooiste totnutoe. Zeer afwisselend en verrassend. Zo loop je in de “bergen” en een volgend moment bevind je je in de uiterwaarden langs de Rijn. De bewegwijzering is prima. En met die geweldige app kan het al helemaal niet mis gaan.

 59. Gisteren, 20 augustus 2018, dit Klompenpad gelopen, wat een schitterende, afwisselende route.
  Steeds werd ik weer aangenaam verrast dor watervalletjes, een haag van beuken uitkomend op een driesprong etc etc
  Echte een aanrader. Paar bordjes niet gezien maar dat zal echt aan mezelf gelegen hebben.
  Ik ga hem zeker nog eens lopen in de andere richting.

 60. Vandaag dit klompenpad gelopen.
  Wat een verrassingen kom je tegen als je dit pad loopt!
  De vele watervalletjes, het grothuisje, de polder, maar ook het land het landgoed Marienwaard
  Is zeker de moeite waard.
  Complementen voor dit klompenpad.

 61. Wat een schitterend klompenpad, echt een aanwinst.
  Genoten van de variatie in het landschap, en alle bezienswaardigheden.
  Ondanks de grote droogte van de afgelopen maanden, zag het meeste er nog fris uit.
  Heel bijzonder was ook de grillig gevormde beukenhaag, waar je onderdoor liep.
  De bewegwijzering was dik in orde, als je al even verkeerd liep, lag het aan jezelf, doordat je afgeleid werd door al het moois wat je onderweg zag.
  Vrijwilligers ook van onze kant, hartelijk dank voor de aanleg en onderhoud van dit bijzonder fraaie klompenpad.

 62. zaterdag 18-8-2018. We hadden bijna 2 uur in de auto gezeten op weg naar het startpunt van dit pad en moesten hoognodig naar het toilet voordat we zouden gaan wandelen maar gelukkig begint dit pad bij het Airborn Museum waar ook een VVV gevestigd zit. Op weg daar naar het, namen wij aan, te gebruiken toilet, werden wij op niet mis te verstane wijze verbaal tot stoppen gemaand door de medewerkster aan de balie van wat schijnbaar het museum was en tevens de waakhond van het toilet. We lieten ons wegsturen maar zijn daarna toch verhaal gaan halen en toen mochten we bij gratie Gods toch even een plasje doen! Wat een hoogst onprettige, eigenlijk ronduit onbeleefde ontvangst! Gelukkig maakte het pad zelf (dat verder natuurlijk niets met het museum of VVV te maken heeft) verder álles goed en zakte de tranen van onrechtmatig behandeld te zijn al snel nadat we getrakteerd werden op juweeltjes en pareltjes! Deze wandeling is zó gevarieerd! Er zitten inderdaad best wat klimmetjes in en zeker watervalletjes en het is weinig verhard. Toppers waren het grothuisje en een gesprekje over boomspinazie, bij de pluktuin bij de unieke 10e eeuwse kerk, wat we uiteindelijk die avond ook daardoor op het menu hadden staan! Een top-pad!

 63. 14 Augustus ’18 dit pad met z’n drieën gelopen.
  Zeer gevarieerd pad langs mooie huizen en tuinen in Oosterbeek, indrukwekkende oorlogsgraven van onze bevrijders in mooi glooiend landschap, sprengen , beekjes en watervallen in rijp loofbos, uiterwaarden met natuurlijke begroeiing, oude strangen en “meertjes”.
  Goed opletten op de bordjes want je loopt snel verkeerd bij de Gielenbeek.
  Alleen jammer dat je niet bij de oever van de Rijn komt.
  Inderdaad een van de mooiste klompenpaden!

 64. Vandaag 14 augustus met héél véél plezier dit pad gelopen. Heerlijk door de natuurgebieden en af en toe wat klimmen. Héél weinig asfalt alleen even rond Oosterbeek. Dit is een van de mooiere klompenpad die ik heb gelopen.
  Complimenten aan de vrijwilligers die dit pad begaanbaar houden voor ons wandelaars. Een klein aandachtspuntje is: wanneer je na de camping richting spoor moet, zou dit wat beter aangegeven mogen worden. Maar verder hebben we genoten!!

 65. wij zijn fanatieke klompen pad lopers dit was onze 82 pad
  wij hebben die zondag 15 juli gelopen we waren vroeg in de ochtend half 7 begonnen
  onze kleinzoon van 5 jaar heeft met ons meegelopen hij heeft er van genoten
  wat was het een afwisselende pad deze staat bij ons in de top 3
  een groot compliment aan de vrijwilligers

 66. Beste wandelaars,
  In de Rosandepolder, tussen de Rosandeplas en de Benedendorpseweg, wijkt de gemarkeerde route tijdelijk af van de route op de app. (ongeveer bij nr. 7 op de kaart). Dit zal z.s.m. hersteld worden. Beide routes kunnen normaal gevolgd worden.
  De coordinator

 67. Complimenten aan de werkgroep van dit klompenpad!
  Erg mooi, in de top drie van de vele tientallen klompenpaden die we hebben gelopen.
  Ik raad toekomstige lopers aan om met de klok mee te lopen zodat je het allermooiste deel van het pad voor het laatst kunt bewaren..
  @Margreet: well done! 🙂

 68. Vandaag om 7.40 begonnen aan dit nieuwe pad, vroeg i.v.m. de warmte. Gestart bij Drielse Veer (met de klok mee).
  Het is weer een heel mooi pad geworden. Voor Airborne en na Airborne ongeveer 3 km asfalt, waarvan zeker één km fietspad door park, dus wel mooi. Even via Utrechtseweg en Stationsweg door Oosterbeek, verder geweldig mooi pad.
  Hoogtepunt: de donkere tunnel van hout: links, rechts en boven helemaal dicht door een grote haag, prachtig.
  Bij de Rosandepolder heb ik -zie ik achteraf- anders gelopen dan op het plattegrondje staat. Ik ben niet aan de andere kant van het spoor geweest, moest eerder rechtsaf volgens de borjes. Hoe kan dat?
  ’t Is een pittig pad, maar niet zoveel bulten als het Dorenweertsepad, dat is de zwaarste van alle 110 paden. Dit Rosandepad is wel wat gevarieerder denk ik. Beide paden erg mooi, maar het Molenbeeksepad is toch niet te overtreffen in deze regio tussen Rhenen en Arnhem. Bedankt iedereen.

 69. om 7.15 uur begon ik aan mijn 110e Klompen-pad. een schitterende route met delen van het Maarten van Rossum pad en de Hartstocht in 2012 waarvan de opbrengst voor het Rode Kruis was.
  heel veel variatie, zoals de uiterwaarden bij Oosterbeek maar ook Landgoed Marieendaal en Park Klimmendaal echt de betekenis klim en daal. bedankt alle mensen die er aan meegewerkt hebben en natuurlijk Landschapsbeheer en Gemeente

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.