Rosandepad

Ontdek het afwisselende landschap rond Oosterbeek. Kijk met de ogen van de schilders van de Oosterbeekse school naar beboste hellingen en snelstromende beken. Wandel door de uiterwaarden van Rosande en door landgoederen met beukenlanen op de stuwwal. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Rosandepad (13 km)

Startpunt: Airborne Museum Hartenstein, Utrechtseweg 232 in Oosterbeek

Opstappunt:  Drielse Veer, Veerweg in Oosterbeek

Openbaar vervoer: Bushalte Airbornemuseum in Oosterbeek. Bushalte Mariëndaal in Oosterbeek. Station Oosterbeek.

Markering: maroonrode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Rosandepad combineren met het Dorenweertsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Top 3

  Wat een prachtig pad. Onderweg niet kunnen bedenken wat er eventueel mis mee zou kunen zijn. Niets kunnen verzinnen 😁 Ook wij gingen even mis bij de lus. Gelukkig lopen we altijd met de app erbij en was het snel opgelost.
  In het bos bij de Oorsprongbeek ging het ook even mis, maar ook daar geholpen door de app.
  Klompenpad zoals een klompenpad moet zijn. Complimenten en veel dank voor deze mooie route

 2. Onderwerp: Een kleurrijke wandeling

  Vandaag bij een lekkere temperatuur voor de herfst dit prachtige en afwisselende pad gelopen. We hebben er al diverse gehad, maar deze mag toch wel toegevoegd worden aan het lijstje van de mooisten…
  Begonnen bij het Airborne museum en met de klok meegelopen. De route is prima aangegeven, alleen op de Hemelse Berg hebben we de app op de telefoon moeten gebruiken om het laatste stukje te lopen. De lus met 2x de oversteek over de Hoofdweg bracht verwarring.
  Het pad heeft heel veel afwisseling: bestrating, bos, weiland, fietspad, trappetjes, watervalletjes, bomenhagen, enz.
  Daarnaast veel geschiedenis, prachtige doorkijkjes, veel hoogteverschillen, allerlei vee nog buiten.
  Wat wel opviel was dat er op verschillende plaatsen veel mensen hun honden (ongelijnd) aan het uitlaten waren.
  Verder zijn er op dit pad veel bankjes om van de prachtige omgeving te genieten.
  Kortom: ga en geniet van weer een mooi aanlegd en ingericht pad!
  Vrijwilligers bedankt!!

 3. Onderwerp: Schitterende herfstkleuren

  Wij hebben dit pad gelopen op 8 november met prachtig weer. Het bijzondere van dit pad is de afwisseling: prachtige bossen als parken, veel water en watervalletjes, lopen langs de uiterwaarden en het oude deel van Oosterbeek en hoogteverschillen. We gaan dit ook nog eens in omgekeerde richting doen.

 4. Onderwerp: Prachtig maar pittig pad

  Op 4 november dit pad gelopen. Begonnen op station Oosterbeek.
  Koffie gedronken in Oosterbeek en daarna op pad. Het was prachtig weer dus genieten. Veel afwisseling van de natuur en veel historie onderweg. Onderweg kwamen we veel wandelaars tegen. Hier loopt ook het Maarten van Rossumpad. Deze route kun je bijna niet verkeerd lopen zo goed is het pad aangegeven. Toch waren wij net voorbij het schattig kleine huisje in het bos te ver doorgelopen i.p.v. linksaf te gaan. Maar al snel pakten we de route weer op. Complimenten. Gelopen 14,1 km. Voor foto’s zie mijn facebookpagina!

 5. Onderwerp: Mooi en divers

  Op een mooie herfstzondag deze wandeling gelopen met mijn vriend. Een diverse route, bos, uiterwaarden en parken. Paden waren goed begaanbaar ondanks dat het deze week geregend heeft. De herfst maakt de route helemaal af door de kleurrijke bomen.

 6. Onderwerp: Rosandepad

  Zondag 28 oktober 2018 hebben we dit pad gelopen onder een stralend blauwe herfsthemel. Niet alleen het weer was goed, het pad is prachtig. Zeer afwisselend met bossen op de heuvels en uiterwaarden langs de rivier. Voeg daar snel stromende beekjes met helder water bij en je wandeling kan niet stuk. Een aanrader van de hoogste klasse.

 7. Onderwerp: Mooi & afwisselend

  Genoten van deze mooie & afwisselende route door heuvelig bos, parken, weiland, uiterwaarden en zelfs.. een paar chillende kamelen. Door alle herdenkingspunten (met poppy kransen) ook een mooi stukje geschiedenis. Ondanks dat we al een aantal routes in Oosterbeek gelopen hadden, was dit toch een hele mooie aanvulling. Bedankt makers!

 8. Onderwerp: Rosandepad

  Afgelopen woensdag onder zomerse omstandigheden het Rosandepad gelopen.
  Ik was erg verrast door dit zeer afwisselende pad die ook perfect is bewegwijzerd.
  Af en toe lekker klimmen en dalen en over de prachtige hemelse berg en landgoed Mariéendaal.
  Met de prachtige hersttinten was het een waar genot.
  Hij staat bij mij gelijk in de top 5 van de mooiste klompenpaden.

 9. Onderwerp: Rosandepad

  We liepen het Rosandepad op misschien wel de mooiste wandeldag dit jaar: 13 oktober. Door herfsttinten onder een blauwe lucht de stuwwal af naar de Rijn, waar we op het campingterras koffie dronken. Goed bewegwijzerd, we hebben genoten!

 10. Onderwerp: Gevonden

  Tijdens het wandelen van dit prachtige klompenpad, hebben wij op een houten trapje net voorbij de camping Oosterbeeks Rijnoever een insulinepen en een glucose meter gevonden.
  Deze hebben we afgegeven bij het restaurant Klein Hartenstein. Hopelijk kom het op deze manier bij de eigenaar terug!

 11. Onderwerp: schitterend!

  Vandaag (mooie herfstdag met volop zon) deze schitterende wandeling gelopen. Wat een prachtig gevarieerd klompenpad. De omgeving van Oosterbeek is bijzonder mooi. Rijk aan natuur en cultuur.
  Dank aan de vrijwilligers voor het uitzetten en bijhouden van dit pad!

 12. Onderwerp: prachtig klompenpad

  Prachtige route, heel afwisselend ,bos, sprengen, uiterwaarden, cultuur. Kortom een sprankelende route zeer verassend. Goed bewegwijzerd.

 13. Prachtige, zeer afwisselende wandeling! Weinig geasfalteerde paden. Bos, wei, water, heuvels en dalen…Wat wil je nog meer. Fijn gezelschap en mooi weer; ook dat was in orde. Echte aanrader!

 14. Onderwerp: Klompenpad

  Afgelopen zondag 1 v d mooiste klompenpaden gelopen. Man man wat was die zwaar, maar wat hebben we genoten. Van de uitzichten en kerken paadjes. Kistje met appels voor de liefhebbers. En dat mooie oude kerkje. Heel veel dank aan de vrijwilligers die dit pad klaar hebben gemaakt . We hebben het pad met 5 personen gelopen.👍

 15. Onderwerp: Laat je meenemen in de historie van Oosterbeek

  Wat een fantastisch klompenpad is dit. Zeer afwisselend met alles wat je hoopt te vinden op een klompenpad. Wel iets langer dan aangegeven, maar dat moet je maar zien als een toegift. Want hier krijg je niet genoeg van.

 16. Onderwerp: het Rosandepad

  Wandelen, even heerlijk aan alles ontsnappen. “Onbereikbaar”, onbekend waar ik ben, heel prettig. Loop in een heerlijke rust, gedachten gaan niet ver. Observeer wel, denken op een heel laag pitje. Geen zorgen over de toekomst, het verleden rust en ben in de tijd. Dit (nu) is het fijne van wandelen. 2 september 2018, het Rosandepad, Fantastisch! Stelletje bikkels en kanjers die dit pad in elkaar hebben geflanst, TOP!

 17. Onderwerp: misschien wel de mooiste…...

  Al heel wat klompenpaden gelopen, maar dit vind ik beslist één van de mooiste totnutoe. Zeer afwisselend en verrassend. Zo loop je in de “bergen” en een volgend moment bevind je je in de uiterwaarden langs de Rijn. De bewegwijzering is prima. En met die geweldige app kan het al helemaal niet mis gaan.

 18. Onderwerp: Prachtig pad

  Gisteren, 20 augustus 2018, dit Klompenpad gelopen, wat een schitterende, afwisselende route.
  Steeds werd ik weer aangenaam verrast dor watervalletjes, een haag van beuken uitkomend op een driesprong etc etc
  Echte een aanrader. Paar bordjes niet gezien maar dat zal echt aan mezelf gelegen hebben.
  Ik ga hem zeker nog eens lopen in de andere richting.

 19. Onderwerp: Prachtig klompenpad

  Vandaag dit klompenpad gelopen.
  Wat een verrassingen kom je tegen als je dit pad loopt!
  De vele watervalletjes, het grothuisje, de polder, maar ook het land het landgoed Marienwaard
  Is zeker de moeite waard.
  Complementen voor dit klompenpad.

 20. Onderwerp: Toppertje

  Wat een schitterend klompenpad, echt een aanwinst.
  Genoten van de variatie in het landschap, en alle bezienswaardigheden.
  Ondanks de grote droogte van de afgelopen maanden, zag het meeste er nog fris uit.
  Heel bijzonder was ook de grillig gevormde beukenhaag, waar je onderdoor liep.
  De bewegwijzering was dik in orde, als je al even verkeerd liep, lag het aan jezelf, doordat je afgeleid werd door al het moois wat je onderweg zag.
  Vrijwilligers ook van onze kant, hartelijk dank voor de aanleg en onderhoud van dit bijzonder fraaie klompenpad.

 21. Onderwerp: Aaneengeregen hoogtepunten..wat een pad!

  zaterdag 18-8-2018. We hadden bijna 2 uur in de auto gezeten op weg naar het startpunt van dit pad en moesten hoognodig naar het toilet voordat we zouden gaan wandelen maar gelukkig begint dit pad bij het Airborn Museum waar ook een VVV gevestigd zit. Op weg daar naar het, namen wij aan, te gebruiken toilet, werden wij op niet mis te verstane wijze verbaal tot stoppen gemaand door de medewerkster aan de balie van wat schijnbaar het museum was en tevens de waakhond van het toilet. We lieten ons wegsturen maar zijn daarna toch verhaal gaan halen en toen mochten we bij gratie Gods toch even een plasje doen! Wat een hoogst onprettige, eigenlijk ronduit onbeleefde ontvangst! Gelukkig maakte het pad zelf (dat verder natuurlijk niets met het museum of VVV te maken heeft) verder álles goed en zakte de tranen van onrechtmatig behandeld te zijn al snel nadat we getrakteerd werden op juweeltjes en pareltjes! Deze wandeling is zó gevarieerd! Er zitten inderdaad best wat klimmetjes in en zeker watervalletjes en het is weinig verhard. Toppers waren het grothuisje en een gesprekje over boomspinazie, bij de pluktuin bij de unieke 10e eeuwse kerk, wat we uiteindelijk die avond ook daardoor op het menu hadden staan! Een top-pad!

 22. Onderwerp: prachtig pad

  14 Augustus ’18 dit pad met z’n drieën gelopen.
  Zeer gevarieerd pad langs mooie huizen en tuinen in Oosterbeek, indrukwekkende oorlogsgraven van onze bevrijders in mooi glooiend landschap, sprengen , beekjes en watervallen in rijp loofbos, uiterwaarden met natuurlijke begroeiing, oude strangen en “meertjes”.
  Goed opletten op de bordjes want je loopt snel verkeerd bij de Gielenbeek.
  Alleen jammer dat je niet bij de oever van de Rijn komt.
  Inderdaad een van de mooiste klompenpaden!

 23. Onderwerp: Rosandepad

  Vandaag 14 augustus met héél véél plezier dit pad gelopen. Heerlijk door de natuurgebieden en af en toe wat klimmen. Héél weinig asfalt alleen even rond Oosterbeek. Dit is een van de mooiere klompenpad die ik heb gelopen.
  Complimenten aan de vrijwilligers die dit pad begaanbaar houden voor ons wandelaars. Een klein aandachtspuntje is: wanneer je na de camping richting spoor moet, zou dit wat beter aangegeven mogen worden. Maar verder hebben we genoten!!

 24. Onderwerp: geweldige pad

  wij zijn fanatieke klompen pad lopers dit was onze 82 pad
  wij hebben die zondag 15 juli gelopen we waren vroeg in de ochtend half 7 begonnen
  onze kleinzoon van 5 jaar heeft met ons meegelopen hij heeft er van genoten
  wat was het een afwisselende pad deze staat bij ons in de top 3
  een groot compliment aan de vrijwilligers

 25. Onderwerp: Route wijkt af van de app

  Beste wandelaars,
  In de Rosandepolder, tussen de Rosandeplas en de Benedendorpseweg, wijkt de gemarkeerde route tijdelijk af van de route op de app. (ongeveer bij nr. 7 op de kaart). Dit zal z.s.m. hersteld worden. Beide routes kunnen normaal gevolgd worden.
  De coordinator

 26. Onderwerp: Prachtige route

  Complimenten aan de werkgroep van dit klompenpad!
  Erg mooi, in de top drie van de vele tientallen klompenpaden die we hebben gelopen.
  Ik raad toekomstige lopers aan om met de klok mee te lopen zodat je het allermooiste deel van het pad voor het laatst kunt bewaren..
  @Margreet: well done! 🙂

 27. Onderwerp: Prachtig klompenpad

  Vandaag om 7.40 begonnen aan dit nieuwe pad, vroeg i.v.m. de warmte. Gestart bij Drielse Veer (met de klok mee).
  Het is weer een heel mooi pad geworden. Voor Airborne en na Airborne ongeveer 3 km asfalt, waarvan zeker één km fietspad door park, dus wel mooi. Even via Utrechtseweg en Stationsweg door Oosterbeek, verder geweldig mooi pad.
  Hoogtepunt: de donkere tunnel van hout: links, rechts en boven helemaal dicht door een grote haag, prachtig.
  Bij de Rosandepolder heb ik -zie ik achteraf- anders gelopen dan op het plattegrondje staat. Ik ben niet aan de andere kant van het spoor geweest, moest eerder rechtsaf volgens de borjes. Hoe kan dat?
  ‘t Is een pittig pad, maar niet zoveel bulten als het Dorenweertsepad, dat is de zwaarste van alle 110 paden. Dit Rosandepad is wel wat gevarieerder denk ik. Beide paden erg mooi, maar het Molenbeeksepad is toch niet te overtreffen in deze regio tussen Rhenen en Arnhem. Bedankt iedereen.

 28. Onderwerp: klompenpad

  om 7.15 uur begon ik aan mijn 110e Klompen-pad. een schitterende route met delen van het Maarten van Rossum pad en de Hartstocht in 2012 waarvan de opbrengst voor het Rode Kruis was.
  heel veel variatie, zoals de uiterwaarden bij Oosterbeek maar ook Landgoed Marieendaal en Park Klimmendaal echt de betekenis klim en daal. bedankt alle mensen die er aan meegewerkt hebben en natuurlijk Landschapsbeheer en Gemeente

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*