Schaarsbergenpad

Ontdek het afwisselende buitengebied van Schaarsbergen en Arnhem. Wandelen over landgoed Warnsborn, langs weitjes en heidevelden, over lanen en een schaapsdrift, langs vijvers en sprengen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Het Schaarsbergenpad (10 km)

Startpunt: ’t Pannekoekhuis Schaarsbergen, Kemperbergerweg 673 in Arnhem.

Openbaar vervoer: Bushalte Schaarsbergen, Pannenkoekhuis. Bushalte Arnhem, De Leeren Doedel. Treinstation Oosterbeek via de overstaproute.

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u zowel links- als rechtsom kunt lopen.

Route combineren: U kunt het Schaarsbergenpad pad combineren met het Rosandepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Een prachtig afwisselend pad.
  Vergezichten, stroompjes, vijvers, afwisselend hoog/laag.
  Goede bewegwijzering.

 2. Voor de tweede keer dit prachtige klompenpad gelopen. Geweldig mooi. We hebben genoten van A tot Z. Prima bewegwijzerd. Bedankt vrijwilligers!

 3. Vorig weekend deze route gelopen, misschien niet een “typische” klomenpad doordat het voor een groot gedeelte over het landgoed gaat, maar echt de moeite waard. Kom er zeker nog een keer terug! Misschien wel op een doordeweekse dag, als het wat rustiger is.

 4. Vandaag voor de tweede keer gelopen, omdat het zo’n mooi pad is! Een van mijn lievelingspaden door de afwisseling, bruggetjes, watervalletjes en rust. Lekker vegan pannenkoeken aan het eind. Helemaal top!

 5. Vandaag gelopen in het ontluikende groen. Wat een prachtig pad door een prachtig gebied! Goed gemarkeerd en voldoende bankjes om van de omgeving te genieten. Een echte aanrader!

 6. Prachtige afwisselende route van gewoon 10 km met heel veel bankjes, voornamelijk door bos met veel vogelenzang, een fraaie reiger gespot en mooie eenden bewonderd.

 7. Prachtige afwisselende route van gewoon 10 km, voornamelijk door bos met veel vogelenzang, een fraaie reiger gespot en mooie eenden bewonderd.

 8. Gisteren deze route gelopen. Een aanrader. Ondanks het alle seizoenenweer die dag (regen, felle zon, wind en hagel) toch genoten van deze route, Wij hebben hem tegen de klok in gelopen. Achteraf was dit een goede keuze,

 9. Ik liep de route tegen de klok in, wat mij betreft de juiste keuze omdat je dan het mooiste deel voor het laatst bewaard. De eerste km gaan vooral door het bos met brede paden. Vanaf 5km volgt er een reeks sprengen, vijvers en vennen. Een aardig klimmetje voor een schitterend uitzicht. Zeker voor herhaling vatbaar.

 10. Route is 14km ipv de aangegeven 10…
  Horeca ‘onderweg’ niet tegengekomen.
  Moet je echt een uitstapje voor maken.
  Wél prachtige route!

 11. Gisteren dit klompenpad gelopen op een stralend zonnige voorjaarsdag. Wat een mooie route is dit! Een klein stukje loopt lang de Amsterdamseweg, maar het overgrote deel van de (glooiende) route loopt over heide, door het bos, langs vijvers en beekjes, en tussen weilanden met mooie vergezichten. Goed begaanbare wegen, goede bewegwijzering en onderweg voldoende bankjes om van het uitzicht te kunnen genieten. Wat ons betreft een wandeling die voor herhaling vatbaar is. Een absolute aanrader!

 12. Wij hebben afgelopen vrijdag het Schaarsbergenpad gelopen. Een prachtig mooi Klompenpad! We hebben genoten.

 13. Een prima reactie van het Team Beheer Klompenpaden. Ik loop hier en daar ook weleens een stukje in ons land, de klompenpaden zijn op en top bewegwijzerd en alles wordt meestal prima onderhouden door vrijwilligers. We zijn als wandelaar vaak te gast op het land van boeren, geweldig dat ze vaak wildvreemden zomaar over hun land laten lopen. Geen enkele wandelapp geeft zoveel informatie en laat zo prima de route zien als de gratis (!) app van klompenpaden. De bordjes zijn in 95% van de gevallen meer dan genoeg. Bij twijfel pak ik de app. Een folder heb ik nog nooit nodig gehad!
  Bij een klompenpad kun je vooraf verwachten wat je gaat tegenkomen: (soms) kletsnatte weilanden, blubber paadjes langs akkers, afgesloten uiterwaarden, af en toe een stuk asfalt, regelmatig smalle en spannende paadjes, een overstap die soms te hoog is, een bruggetje dat weleens wat gammel kan zijn….. Het hoort er allemaal bij. Belangrijk is vooral met wat voor instelling je gaat lopen, laat je jezelf verrassen door het vele leuks, of blijf je hangen in het negatieve….? Geniet, zou ik zeggen.

 14. Wat een waardeloze reactie van Hendrik Jan op 29 januari. Als je niet op een normale manier kunt communiceren laat je commentaar dan achterwege. Ga iets nuttigs doen met je leven!

 15. Schitterend klompenpad, heel divers. Prima te lopen het gehele jaar door, weinig last van modder. Goed bewegwijzerd. Honden zijn welkom. 1 min puntje, de route is maar 10 km. zou mooi zijn als er ooit een route verlening komt.

 16. Wat een super mooi klompenpad! Goed bewegwijzerd, afwisselend en verrassend. Een dikke vette 5 sterren krijgt ie van ons! Nu waren we er in februari maar we komen zeker terug als alle bomen blad hebben.

 17. Let op dat je bij het juiste pannenkoekenrestaurant start :).
  Mooie route! Alleen aan het eind een beetje onduidelijk qua route. We wilden bijna de route opnieuw gaan lopen maar moesten een stukje aanlooproute nemen om terug te keren naar de start.

 18. Beste Hendrik Jan,

  Wij bieden voor het wandelen van klompenpaden meerdere mogelijkheden om de route te kunnen bekijken. U kunt de Klompenpaden-app downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store om de route te bekijken of de digitale routekaart op deze pagina downloaden. Voor de mensen die graag vaste media gebruiken is er een folder met extra informatie beschikbaar over de paden, zo ook voor het Schaarsbergenpad. Ook is er de mogelijkheid om de route met alleen de paaltjes te wandelen. Over het algemeen zijn de routes goed genoeg bewegwijzerd om ook zonder folder, app of te downloaden kaart te kunnen bewandelen.

  Over de palen met bordjes kunnen we lang of kort zijn: Smaken verschillen. Ook in het jaar 2024 vinden wij het nog steeds belangrijk dat routes goed bewegwijzerd zijn. De palen bij het Schaarsbergenpad zijn opgenomen in het Wandelroutenetwerk van de Veluwe. Om het routenetwerk uniform te bewegwijzeren zien de paaltjes er overal hetzelfde uit. Landschappelijk voegen de paaltjes misschien niet veel toe, maar ik kan me voorstellen dat als u om de paaltjes heen kijkt er nog steeds een prachtig landschap te zien is.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 19. Waardeloos.
  Het handschrift wel vervuilen met jullie paaltjes maar niet de mogelijkheid bieden om er gebruik van te maken. Moet ik eerst naar een verkooppunt. Kom op dit 2024!
  Rot op met die paaltjes!

 20. Wat een prachtig pad is dit zeg. We hadden 27 januari j.l. niet het beste weer, maar ondanks dat hebben we genoten. We zijn met de klok meegelopen. De bordjes waren prima te vinden en er waren genoeg bankjes om te zitten. De omgeving is erg mooi. Wij houden van bos en dat was er genoeg. Veel beekjes, watervalletjes, schitterend.
  Nog wat eieren gekocht bij de Groote Kweek en toen waren we weer terug bij het startpunt. Na afloop nog een vorkje geprikt bij ’t Pannekoekhuis Schaarsbergen. Moet wel even melden dat we ruim 11 km op de teller hadden staan vanaf het Pannekoekenhuis, maar dat was geen probleem. Vrijwilligers bedankt. Pad is een echte aanrader en eigenlijk moeten we nog eens terug voor de zomereditie.

 21. 19-01-2024 gelopen.
  Het is een prachtige tocht.
  Warnsborn is een heel mooi landgoed met al z’n waterpartijen en hoog- laagte verschil.
  Klein beetje jammer dat een gedeelte langs de N 224 Amsterdamseweg gaat, veel geluid van deze weg.
  Maar toch een aanrader en zoals gewoonlijk zeer goed aangegeven, het lijkt zo vanzelfsprekend, maar daar zijn veel vrijwilligers voor nodig, alle hulde dus weer.

 22. Donderdag 7 december met een groepje van 6 dames dit mooie klompenpad gelopen.
  Heel afwisselend, landgoed Vijverberg (hier hebben we zelfs een paar kabouterhuisjes gezien) en landgoed Warnsborn.
  Wat vandaag bijzonder was dat we heel veel ijshaar hebben gezien onderweg, een boswachter die we tegenkwamen attendeerde ons erop, maar we hadden het zelf ook al ontdekt.
  Wij hadden het klompenpad gecombineerd met de “Trage Tocht Oosterbeek Landgoederen” hierdoor kwamen we op ruim 20 km. uit.

 23. Dit Klompenpad loopt gedeeltelijk over
  Het Hoge Erf (landgoed Warnsborn). Dit is ook een honden losloop gebied.

  Bent u bang voor honden?
  Kies voor een ander Klompenpad.

 24. Gisteren deze ronde gelopen. Tegen de klok in en dat beviel prima.
  Eigenlijk is het één lange boswandeling cq landgoedwandeling. Geen gedoe door weilanden en dat maakt deze denken wij, ook geschikt om in natte tijden te lopen. Route perfect aangegeven. Geen paaltje gemist en nergens de app nodig gehad.
  Gewoon een hele mooie wandeling met een heerlijk bakje koffie aan het einde bij het pannenkoekenhuis.
  Aanrader.

 25. Wij hebben vandaag het klompenpad gelopen en hebben genoten van de wandeling. Verschillende landschappen, bruggetjes, waterpartijen en heel mooie lanen. Kortom een aanrader!

 26. Vandaag dit pad gelopen, bij net geen 30°C. Wat een geweldig mooi pad! Ik ben het totaal niet eens met wat mijn voorgangster hier over schreef! Het is een mooie wandeling, veel door bos, maar ook langs waterpartijen, kleine watervalletjes en statige lanen met hoge bomen. Af en toe fraaie vergezichten.

 27. Ik ben het absoluut niet eens met met de vele positieve reacties helaas. Dit was mijn 42e klompenpad en het was echt de saaaaiste die ik gelopen heb, totaal anders dan mijn voorgaande waar ik over het algemeen erg enthousiast over ben. Eigenlijk vind ik dit helemaal geen klompenpad. Als je zin hebt in een boswandeling van 10 kilometer is het best een aanrader maar wil je meer van de omgeving zien en afwisselende uitzichten/paden dan zou ik deze overslaan. Hij is wel goed bewegwijzerd en er staan genoeg bankjes onderweg om toch nog een beetje positief deze review af te sluiten.

 28. Mooi klompenpad afwisselend met beekjes en watervallen route was prima te volgen dank aan de vrijwilligers

 29. Wij hebben dit pad op 8 augustus 2023 gelopen. Dit is één van de mooiste paden die we hebben gelopen. Ook het Rosandepad was prachtig, maar deze is net zo mooi. Veel bos en meertjes en watervalletjes. Prachtig. Zeer aan te bevelen om te lopen. Wij hebben genoten.

 30. Vandaag, 15 juli 2023, dit pad gelopen. Echt een mooi pad. Eerste deel wel wat drukker met joggers. (We zijn met de klok meegelopen). Veel sprengen, vogels en rust. Met dank aan de vrijwilligers!

 31. Op 7 juni hebben we een afspraak in Arnhem dus wat doe je voor die tijd? Inderdaad even lekker wandelen en we stuiten op het Schaarsbergenpad. We parkeren bij een pannenkoekenboerderij, maar dat blijkt de verkeerde te zijn. Michiel weet namelijk welke het is, want hij heeft daar al zo vaak een pannenkoek gegeten! Jaja… Totdat je dan ineens de kaart erbij pakt en je ziet dat je dan een heel stuk verder moet lopen. En aangezien dat met de tijd niet uitkomt, rijden we door naar het juiste pannenkoekenrestaurant.

  Terugkijkend op deze route vinden wij dit een van de mooiste routes die we gewandeld hebben. We zijn nog maar bij nummer 11, maar toch… Deze is echt schitterend! Het ontzettend afwisselende landschap en de verschillende vogels die je tegenkomt. Het valt ons op dat we dit jaar vooral heel veel merels zien en dat andere vogels zo nu en dan voorbij komen, maar hier zien we echt heel veel verschillende vogels. Het mooiste was om te kijken naar een buizerd die boven het veld op zoek is naar zijn prooi en zo nu en dan het veld in duikt om iets te pakken. En als hij dan iets heeft gevangen, dan vliegt hij naar een boom en kan je zelf een invulling geven aan wat er met de prooi is gebeurd.

  De afwisselende voettocht door bos en over heide, de kleine beklimmingen, dan weer langs een weiland van een boer waarbij je echt over het heuvelachtige landschap uit kunt kijken. En vergeet het vijverbos niet of niet de plek waar allemaal kunstwerken opgesteld staan. Er valt hier zoveel te zien en je wordt hier zo blij en rustig van!

  Na de tocht nog snel even een kopje koffie drinken en dan door naar de afspraak. Je komt toch meteen met een andere mindset aan nadat je de natuur helemaal in je hebt kunnen opnemen. Bedankt voor deze prachtige en weer goed gemarkeerde tocht.

 32. Met gierende banden
  Vol verwachting rij ik het parkeerterrein van pannenkoekhuis Schaarsbergen op. Vol! En dat terwijl het nog vroeg is. Op het terras zie ik weinig mensen zitten. Blijkbaar gebruiken veel dagjesmensen deze parkeerplaatsen ook. Ik rij terug naar de weg en op de ventweg pak ik de eerste weg rechts richting het klompenbordje. Even verder zie ik de grote uitgestorven parkeerplaats van de lokale tennisvereniging. Ik heb mazzel.
  Door het bos komt de wandeling langzaam op gang. Langs de mooie B&B ‘Mooi Plekje’ en boerderij De Groote Kweek. Ik tref onderweg de overstap naar het oogverblindende Rosandepad. Even later loop ik door het waterrijke gebied van de Vijverberg. Overal bankjes, stroompjes en uiteraard vijvers. Het is er mooi maar ook wat drukker.
  Daarna loop ik door wat meer open landschap met weides, akkers en houtwallen.
  Deze tocht moet echt even op stoom komen maar dan krijg je ook wat. Wat verder van de route af ligt restaurant Trix. Ik besluit daar te lunchen.
  Het wandelpad tussen het Bospad en de Bakenbergseweg heeft twee bankjes. Ik zit er een lange tijd te genieten van het zonnige uitzicht over het veld. Prachtig is het daar en de tijd lijkt er stil te staan.
  Hoewel de wandeling over het terrein en direct langs het hotel Groot Warnsborn loopt, is het terras voor niet-gasten ontoegankelijk. Ontzettend jammer dat ze vorig jaar deze keus hebben gemaakt want het is er heerlijk zitten. Het terras ziet er verlaten uit terwijl ik mij herinner hoe druk, vol en gezellig het ooit was. Gelukkig is het park van Groot Warnsborn wel open voor publiek. Het heeft overal bankjes en picknicktafels.
  Even later pik ik mijn auto weer op bij de nog steeds totaal verlaten parkeerplaats van de tennisvereniging en kijk voor de zekerheid nog even rond of ik misschien tegen regels in daar mijn auto heb achtergelaten. Bij het pannenkoekhuis staan de auto’s nu drie rijen dik geparkeerd. Ze hangen nog net niet in de lantaarnpalen. Ik moet even gniffelen.
  Hoewel het pad eerst even op stoom moet komen, scheurt het met gierende banden mijn persoonlijke Top 5 van Klompenpaden binnen.
  Compliment en dank aan alle vrijwilligers! Helden zijn jullie!

  Voor een fotoimpressie: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/schaarsbergenpad/20301/

 33. Op Hemelvaartsdag hebben wij dit mooie pad gelopen. Tot nu toe een van de mooiste paden die we gelopen hebben, absoluut een aanrader. De berichten over geluid kunt u rustig negeren, als je goed luistert hoor je alleen maar de vogels fluiten. Ook erg goed aangegeven en onderhouden, meer dan genoeg plekjes om even op een van de vele bankjes te genieten van de natuur.
  Complimenten aan de vrijwilligers die dit pad onderhouden!!

 34. Vandaag 18 mei 2023 dit klompenpad gewandeld. Je loopt het grootste deel door de bossen, dus als je van de natuur houdt zit je hier goed. Onderweg loop je langs water en slootjes. In een meertje stond een reiger in het water te vissen. Ook de manderijneenden kom je tegen. Wat een leuke verrassing was tijdens deze wandeling, de geschiednis van Anne Frank. Ergens op de route staat een bord en daar staat op te lezen dat Anne Frank in 1941 ook op deze plek is geweest. Wij zijn het hotel even ingelopen voor de kaart en er was een meneer zo aardig dat hij het ons heeft laten zien en lezen. Zo hebben wij weer wat geleerd vandaag de dag. Ook staan er genoeg bankjes onderweg, zodat u even kunt gaan zitten en van het uitzicht kunt genieten. Of als het even nodig is kunt uitrusten mocht dat nodig zijn.
  Dit mooie klompenpad gaan wij zeker nog een keertje lopen.

 35. Vandaag dit super mooie pad gelopen!
  Gewoon geweldig!
  Bos, heide, vijvertjes, stromende beekjes, zelfs een aantal reeën gezien.
  Super genoten!

 36. Na een gezellig vriendinnenuitje zocht ik voor zaterdag een mooie, niet al te lange wandelroute bij Arnhem.
  Het was nog een beetje te vroeg in het jaar, de loofbomen waren nog kaal, maar er was genoeg te genieten. Ik wandelde een deel van de route door Landgoed Warnsborn ook al eens in de herfst. Prachtig daar! Altijd mooi om hier te wandelen.

  Op mijn wandelblog schreef ik ook een verslag met foto’s van mijn ervaring.
  https://www.myfootprints.nl/wandelen/landgoed-groot-warnsborn-schaarsbergen-klompenpad-schaarsbergenpad/

 37. Zondag 2 april dit KP gelopen, we waren vroeg in de ochtend volop parkeergelegenheid bij het pannenkoekhuis. Mooie route over onverharde paden, klein beetje asfalt. Het is een mooi glooiend landschap met veel vennetjes en heidegebied. Wat echt opvalt is het constante verkeers lawaai, het is nooit weg en valt niet te negeren. Je loopt ook in een druk stuk midden NL. Maar zeker de moeite waard om te lopen, want het is een hele mooie route.
  Veel wandelplezier allemaal!

 38. Vandaag op deze zonnige en winterse dag de route gelopen.
  Wat een mooi gebied en mooie wandeling. Gelukkig stonden alle bordjes goed en duidelijk, want om onduidelijke reden wilde de route in de app niet starten…
  Desondanks enorm genoten van deze mooie route.

 39. Vandaag dit schitterende klompenpad gelopen,goed aangegeven,en veel bankjes onderweg! Er waren veel wandelaars, wat waarschijnlijk ook aangeeft,dat het hier mooi wandelen is,en dat is het ook! Prachtige natuur rondom Warnsborn, bijna alle paden onverhard,mooie vijvers ,mooie bospaden,mooie glooiingen in het landschap,kortom een echte aanrader!

 40. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Zeer goede wegbewijzering. Mooi schoon! Was wel druk met wandelaars en honden.

 41. 5 februari dit pad gelopen, erg mooi en goed bewegwijzerd. Alleen op her parkeerterrein van hotel Groot Warnsborn liep ik even verkeerd.

 42. Vandaag dit voor mij nieuwe pad gelopen. Een prachtig afwisselend pad. Ik was aangenaam verrast. Ik loop regelmatig in deze omgeving maar toch heb ik hierdoor weer nieuwe paden ontdekt. Vrijwel de hele route is onverhard. Geluncht bij restaurant Trix. Ligt ongeveer 700 m van de route maar is wel de moeite waard als tussenstop. Dit pad gaat zeker op mijn favorietenlijstje!

 43. Gisteren 27 jan. dit pad met vriend gelopen. Koud en bewolkt, maar toch genoten van het mooie afwisselende landschap: bos, oude bomen, weiland, oude boerderijen, vijvers en aangelegde stroompjes. Een beetje relief en mooie vergezichten.
  Het is natuurlijk winter en dan is de natuur niet op zijn mooist, maar we komen in de zomer een keer terug.
  Cijfer 8

 44. Mooie route, glooiend alsof je in Limburg loopt. Goed aangegeven en eindigend bij het Pannekoekenrestaurant.

 45. Een prachtig pad! Mooi afwisselend. En de hond kan gezellig mee. Wel staan er ergens twee bordjes op een paal, vrij aan het begin van de route. Dat is wel verwarrend.

 46. Wij vonden het een prachtige wandeling. Heerlijk door de bossen. Heel afwisselend. Erg genoten!

 47. Dit pad afgelopen dinsdag 10 januari gelopen. Een grijze dag, maar wel droog. Eerlijk gezegd vond ik het niet een heel spannend pad. Ik onderschrijf het bericht van Jacqueline d.d. 27 december 2022 wat betreft het continu aanwezige verkeerslawaai. Dat vond ik jammer. Het stuk tussen Kleine Kweek en de Schaapsdrift vond ik landschappelijk het mooiste stuk: heide met een mooi uitzicht. Bij punt 5 ben ik niet linksaf gegaan, dat was voor mij meer van hetzelfde als wat ik net daarvoor had gelopen. Ik ben daar rechtdoor gegaan langs het Hoog Erf en daarna het bos ingegaan om de route te vervolgen. Dan wel even goed kijken waar je het bos in moet, omdat de borden vanaf de andere kant gelezen moeten worden. Wanneer je daar het bos inloopt, kun je 2 kanten op. Hier ontbreekt een bordje. Ga hier niet linksaf, maar rechtdoor over het bruggetje. Je houdt het water dan aan je linkerhand.

 48. Ik wil dit Klompenpad deze week gaan lopen met mijn hond, maar mag je nu wel of niet met de hond dit KP lopen? In de tekst bij “Bijzonderheden” staat dat het wel mag, in de tekst verder onderaan staat dat het niet mag en is er ook een verbodsbordje.
  Ik hoor het graag. Mvg, Chris

 49. Mooie wandeling, lekker rustig door het bos, meer dan genoeg bankjes om lekker even te zitten. Wel jammer dat je op de achtergrond constant het geruis van de A12 en de N224 hoort.

 50. 15 december 22. In een mooi winter wonderland klompenpad Schaarsbergen gelopen. Wat een prachtige route. Zeker vandaag maar vast ook in de lente/zomer/herfst. Elke keer is er weer een ” kijk wat mooi” moment. Heel veel afwisseling: bos, heide, vennetjes, bruggetjes, lange lanen, kronkel paadjes en voldoende bankjes om even uit te rusten en genietend om je heen te kijken. Kijk ook even bij de kabouterboom. Misschien zijn ze thuis. Deze route is een echte aanrader.
  En daarna een lekkere pannenkoek eten!

 51. Vandaag na een zeer koude nacht (-9) deze route gelopen. Wat een prachtig klompenpad in een gevarieerde omgeving van landgoederen, heidevelden, maar ook diverse open stukken met weilanden. Zeer goed bewegwijzerd Bijna geen asfalt. Wat ons betreft hoort deze route zeker in onze top 5. En we hebben al veel klompenpaden gelopen.

 52. Vandaag deze prachtige wandeling gemaakt. Dicht bij huis nog wat onbekende stukjes ontdekt. Een mooie zachte herfstdag. Na de reacties hier gelezen te hebben onze hond thuisgelaten. Dit was niet nodig geweest, er was geen enkel stuk waar hij niet mag komen. Voor de mensen die niet van honden houden: het pad gaat meerdere keren door een hondenlosloopgebied waar je dus loslopende honden kunt tegenkomen. Voor de hondenliefhebbers: je hond kan gewoon mee.
  Wij vinden het fijn onze hond aangelijnd te houden, ook al hoeft dit niet. Wij zouden graag onze hond meenemen op wandelingen, en de meeste Klompenpaden staan dit niet toe, maar vandaag bleek dus dat hij gewoon meekon.

 53. Gestart vanaf de aanlooproute bushalte De Leeren Doedel om al vrij snel via zandpad over stukje heide de bossen
  in te duiken.Onderweg langs mooie waterpoelen,beekjes en sprengen gelopen in een glooiend gebied met brede
  beukenlanen en imposante eiken- en douglasbomen en dat afgewisseld met stukken heide.Pad op zich is niet zo
  heel verrassend maar wel aangenaam voor wandelaars die van bomen en bossen houden met een veelkleur aan
  bladeren.Vooral in de zomer met snikheet weer is er veel schaduw en dus ook koelte.
  Het pad is goed gemarkeerd en ook leuk is om tussenpaadjes te kiezen.Best wel een aanrader

 54. Gisteren dit mooie pad gelopen met prachtige herfstkleuren en een heerlijk zonnetje erbij. Wij hebben genoten. Na afloop genoten van een heerlijke pannenkoek bij het Pannenkoekenhuis.
  Extra leuk als je zo de dag kunt afsluiten.
  Wat ik normaal niet doe is reageren op berichten, maar ook wij storen ons aan de mensen die hun hond los laten lopen. Ben het zo eens met het bericht van Steven. Gisteren heel veel loslopende honden. En bij de vijver met de smienten waren een aantal mensen bezig een hond uit het water te krijgen die achter de vogels aanging.
  Als je de hond aangelijnd houdt kun je deze situatie voorkomen. Complimenten voor de mensen die wel netjes hun hond aangelijnd houden want die zijn er gelukkig ook.
  En zo leuk die “kabouterboom” in het bos.
  Zou je zo maar verhalen bij kunnen gaan vertellen
  Maar nogmaals genoten deze dag.
  Fred en Hetty

 55. Ik reageer niet snel op berichten van anderen, toch moet dit me van het hart…..
  In principe zijn honden op alle klompenpaden verboden, omdat de paden vaak over privé terrein van boeren gaat. Vee kan enorm ziek worden van hondenpoep maar……..
  Iedere hondenbezitter kan wanneer hij/zij de kaartjes maar een beetje bestudeert, ook zien dat de grootste delen van klompenpaden over openbare paden gaan, paden die niet verboden zijn voor honden, hoogstens moeten ze aangelijnd.
  Vaak wordt het hondenverbod de verschillende werkgroepen verweten, dat is onterecht. Boeren geven ons toestemming over hun terrein te gaan, alleen zonder hond. Wees creatief, loop een stukje om, kijk waar je wél mag komen met je hond en geniet vooral van je wandeling.
  PS beheerder: ik snap wanneer dit bericht niet geplaatst mag worden….

 56. Zeker nu met de herfstkleuren mooie en rustige wandelroute. Heel afwisselend en volledig onverhard. Wij kwamen uit Apeldoorn en stonden bij pannenkoekenhuis De Strooper. Een pannekoekenhuis te vroeg dus. Het duurde daardoor even voor we het begin van de route vonden.

 57. maandag 7-11 dit pad gelopen
  Het is een heel mooi wandelpad met veel afwisselingen .
  (een idee) is er een mogelijkheid voor een route velenger !!!

 58. Zaterdag 5 november deze route gelopen. Het was mijn 13e klompenpad die ik heb gelopen. Ik had me door de reacties een hele mooie route voorgesteld. Maar het kan niet tippen aan de klompenpaden in de buurt zoals het Rosandepad, Molenbeeksepad en het Dorenweertsepad.
  De route is uitstekend voorzien van route bordjes.
  Ook ik heb geparkeerd bij de Tennisvereniging.

 59. Gisteren liep ik dit schitterende klompenpad. Ik startte vanaf een alternatief punt (parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn). Vanaf daar pikte ik de route op en dwaalde uren over het landgoed. De kleuren en geuren in de herfst zijn fantastisch! En ik genoot van alle beekjes, bronnen en watervalletjes. De heidevelden en akkerlanden. Als kers op de taart werd ik nog uitgenodigd voor de koffie door een echtpaar dat in een huisje van het GLK woont in het bos. Een bijzondere en spontane ontmoeting, heerlijke koffie en een uur lang praten over het landgoed en de Veluwe. Dit pad is een echte aanrader!!

 60. Het Schaarsbergenpad is erg mooi, vandaag genoten van de herfstkleuren terwijl de temperatuur opliep naar 20 graden. Gevarieerde route door bos en langs heide en water. Wij hebben de route omgekeerd (tegen de klok in) gelopen zodat we dik over de helft bij Restaurant Trix konden pauzeren met koffie en taart! Zowel route als Trix zijn een aanrader. Geparkeerd bij Tennisvereniging Schaarsbergen. Minder druk dan bij het pannenkoekenrestaurant en dichtbij de aanlooproute.

 61. Vanmiddag dit mooie klompenpad gewandeld. Wat een fantastische omgeving en heel veel afwisseling in landschap. Dit pad komt in onze top 5 van de 70 gewandelde paden.

  1 opmerking: de pijltjes op de bordjes zij wel erg klein.

 62. Wat een schitterende wandeling! Veel afwisseling, erg weinig verharde weg, heel goed aangegeven.
  Ik heb heel wat klompenpaden gelopen, en dit is één van de mooiste. Mooi in alle seizoenen, denk ik. Echt een aanrader.

 63. Wat is dit een geweldig klompenpad, vooral als je van bossen houdt. Parkeer je auto op het royale terrein van Roadhouse Arnhem Bar & Kitchen (wat ook een stukje dichterbij de route ligt) Alleen in het begin een ietsepietsje asfalt maar daarna nergens meer te bekennen. Goed aangegeven en veel bankjes onderweg, waarvan de meesten gisteren bezet waren met dit fantastisch herfstweer. Ook al was het in de herfstvakantie: was niet druk (behalve op de bankjes dan 😉 onderweg (vrij aan het einde) even stoppen bij Landgoed Groot Warnsborn om te genieten van de prachtige omgeving. Dit pad is zeker een 10 waard!

 64. 25 oktober voor de tweede keer dit klompenpad gelopen, genoten van de herfst tinten, deze keer gelukkig weinig loslopende honden. Het blijft een mooie boswandeling, dank aan de vrijwilligers!

 65. Gister dit mooie klompenpad gelopen in mooie herfstkleuren. Zeer afwisselend en goed gemarkeerd.

 66. Wat een geweldige aanwinst,

  Genoten van dit prachtige nieuwe klompenpad, de week er voor ook een klompenpad gelopen toen veel geglibber en geglij, met veel klei onder de schoenen, daar heb je met dit Klompenpad geen last van. Prachtig verkleurde bomen en vallende bladeren, mooie bospaden en vennetjes waarin één zes mandarijneenden zwommen, de vrouwtjes zijn vergeleken bij de mannetjes “kleurloos” . Koffie bij een buitenstalletje bij Groot Warnsborn gedronken met wat lekkers erbij, voor een zeer redelijke prijs, een leuke onderbreking.
  De route was heel goed gemarkeerd, een aanrader, vooral als je van boswandelingen houdt.
  Dank vrijwilligers voor dit mooie klompenpad.

 67. Prachtige afwisselende wandeling door schitterend natuurschoon. Echte aanrader. En voor wie 10 kilometer te kort is: nabij het overstappunt (3) op een asfaltweg niet door het hek de route vervolgen, maar iets doorlopen en rechtsaf het bos in, daar de witte paaltjes volgen. Bij terugkomst dan wel weer de klompenpadroute oppakken. Dit is zo’n 4 kilometer langer en een prachtige extra wandeling.

 68. Zaterdag 15 oktober 2022 dit klompenpad gelopen. Ons 70e pad en deze staat nu zeker in onze top 3. Prachtig pad, goed aangegeven, voldoende bankjes en weinig tot geen drukke wegen en/of asfalt. Na afloop een heerlijke pannenkoek gegeten bij Pannenkoekenhuis Schaarsbergen ( aanrader)
  Kortom: genoten met grote G

 69. Vandaag een onverwachte wandeling gemaakt op landgoed warnsborn.ook het weer zat mee .prachtige wandeling dit klompenpad. Mooie vergezichten. beekjes en bospaden.echt een aanrader.

 70. Mooie zeer goed beloopbare route met prachtige afwisseling van bos met sprengen tot mooie beukenlanen en vergezichten.
  Zeer netjes onderhouden route.
  Zeker een aanrader!

 71. Wat een prachtige, afwisselende wandeling. Wij hebben genoten. Inderdaad waren er voldoende bankjes om even te gaan zitten en te genieten van het prachtige uitzicht. Zeker de moeite waard deze wandeling nog eens over te doen. Wij hebben dit pad gelopen op donderdag 6 oktober 2022.
  Met dank aan de vrijwilligers!!

 72. Vrijdag 30 september jullie prachtige pad gelopen ,een van de mooiste paden tot nu toe die wij als groep van het Horsthoekerpad hebben gelopen . Voldoende bankjes en mooie vergezichten ,helaas weinig weiland en akkers maar die hebben wij niet gemist . Dit pad kun je elk moment van het jaar wandelen .Top !!!!!!

 73. Prachtige afwisselende klompenpad met goed begaanbare paden !
  Genoeg bankjes onderweg.
  Het pad staat nu bij ons in de top 3 !
  En voor ons had de klompenpad wel 15 km mogen zijn !

 74. Vandaag dit pad ( ons 56e) gelopen. GEWELDIG…wat een prachtig pad. Veel bos, mooie paadjes, doorkijkjes, akkers, beekjes, vennen, grafheuvels, glooiend landschap EN een zonnetje die de dag extra glans gaf.
  Heel veel bankjes op alleen maar mooie plekjes. We hebben GENOTEN, vetgedrukt en in hoofdletters. Een aanwinst dit pad. Vrijwilligers; chapeau!

 75. Vandaag dit relatief nieuwe Klompenpad gelopen. Wat een prachtige route vol afwisseling! Inmiddels meerdere Klompenpaden gelopen, maar ik denk dat dit toch wel de mooiste is. Complimenten aan de makers.

 76. Vandaag dit mooie afwisselend pad gelopen. Wij hebben er meteen een museumbezoek aangeknoopt t.w. het Arnhems Oorlogmuseum.

 77. 20-09-2022 dit pad gewandeld. Mooie wandeling erg afwisselend, beukenlaan eikenlaan veel historie. En mooi landgoed. Ik liep er al eerder over het Veluwe Zwerfpad. Maar dit is echt een aanrader. Ondanks de wat korte route echt mooi. Chapeau voor de makers ik denk dat dit pad in een winters landschap ook mooi zal zijn.

 78. Vandaag, 17 sept. het schitterende klompenpad Schaarsbergenpad gewandeld. Geen enkele keer kwamen we op een verharde weg terecht. Verrast waren we door de vele beekjes, watervalletjes en waterpartijen. Ook het heuvelachtige terrein met wisselende fauna is prachtig. Ook stonden we stil bij het monument van Clement Maasdijk het eerste luchtvaartslachtoffer. Het traject is rijkelijk voorzien van bankjes. Route is zeer aanbevelingswaardig.

 79. Pad nr 82 en een prachtige aanwinst! En ik denk dat ik ondertussen wel vergelijkingsmateriaal heb😀. Mooi door bossen met watertjes, heide en veelal onverhard. Veel bankjes en goed aangegeven. Dank je wel voor het realiseren van deze route en het onderhouden ervan.

 80. Wat een schitterende route!
  Een wandeling die je door mooie bossen voert.
  Eén en al mooie natuur.
  Een aanrader voor iedereen die liefhebber is van de klompenroutes.

 81. Mooie route met afwisselend bos, cultuurlandschap en heide. Voldoende bankjes waarvan sommige op mooie uitzichtpunten. Met aanlooproute heen en terug vanaf pannenkoekenhuis een kilomertertje erbij.

 82. 28-08-2022.

  Er is weer een heel mooi klompen pad bij. Vandaag genoten van de wandeling.
  Overal staan de bordjes zeer goed aangegeven. Dus alleen op de bordjes gelopen.
  Waarschijnlijk door het goede weer zeer veel wandelaars op het pad.
  Lof voor de vrijwilligers. Bedankt!

 83. Vandaag dit klompenpad gelopen. Was een prachtige omgeving: je loopt door het bos en een stukje over de heide. Veel paadjes zijn onverhard. De route is zeer goed aangegeven, bedankt voor het uitzetten en onderhouden van het pad!

 84. Wat een prachtige wandeling!
  We hebben genoten!
  Alles tiptop!
  Hulde aan de vrijwilligers.

 85. Wat leuk; een nieuw Klompenpad in de buurt. En ook nog een mooie afstand van 10 km. Zaterdag 20-8 in de namiddag ben ik gestart met deze wandeling met fantastisch wandelweer. Ik heb werkelijk van begin tot eind genoten. Je loopt veel in het bos (waar ik erg van houd), bijna alleen maar onverhard en komt af en toe langs een wat meer open stuk of heide. Ook diverse waterpartijtjes ontbreken niet aan het geheel. En als kers op de taart heb ik een ijsvogel gespot! Wat was dat een mooi moment. De markering is perfect, wat ook te danken zal zijn aan het feit dat de wandeling net is ‘opgeleverd’. Ik heb de app niet nodig gehad om de weg te vinden. Ook staan er met grote regelmaat bankjes op de route. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat een stukje van de route vlak langs een N-weg loopt, waardoor je de auto’s hoort (en ziet). Al met al staat bij mij deze wandeling zeker in de top 3 van klompenpaden die ik al heb gelopen. Een echte aanrader!

 86. Vandaag hebben we met veel plezier dit klompenpad gelopen. Afwisselend. Bijna alles onverhard.
  We zijn gestart bij Roadhouse en zijn met de klok meegelopen. Vlak na groot Warnsborn een prachtig stukje bos met hoogtes en laagtes en smalle beekjes. Bijna terug bij ons begin zijn we iets van de route afgeweken ter hoogte van een trapje dat naar beneden gaat en na een bruggetje weer een trapje naar boven. Dit hebben we gevolgd en zijn tot aan de oversteek naar Roadhouse langs een vijver en nog een klein stukje naast de weg.

 87. Heerlijk gewandeld door dit gebied, voornamelijk bossen en weggetjes met oeroude bomen, maar ook veel doorkijkjes naar open stukken. Sprengen, meanderende beekjes en een schitterend heideveld maken deze wandeling zeer afwisselend. En ideaal tijdens de wat warmere dagen.

 88. Vandaag het pas geopende klompenpad gelopen, heerlijk onder de bomen dus beslist een goede wandeling voor deze dagen.
  Op de heide, ter hoogte van het monument van de verongelukte vliegenier zagen we een mooie reebok. Hij strompelde voort, zijn rechterachterpoot kapot./gebroken.Wat doe je dan? Hoge Veluwe gebeld, een bandje, faunabeheer gebeld, geen gehoor. Toen belde ik maar de politie en die zouden contact opnemen met de wildbeheerseenheid. En jawel na 15 minuten telefoon…boswachter uit Brummen aan de lijn die benaderd was door de politie. Hij zou zijn broer die boswachter in Schaarsbergen is inlichten. Nu maar hopen dat de lijdensweg niet te lang zal duren en dat ze het ree snel kunnen traceren!

  De wandeling is erg de moeite waard! De heide is bruin hier en daar. We zullen in de herfst hier nog een keer naar toe gaan. Wat zullen de bomen mooi kleuren. Prachtige omgeving en nog nooit zoveel bankjes gezien om uit te rusten! Op de schapendrift nog wat schapen tegengekomen. En vergeet geen koffie te drinken bij landgoed Groot Warnsborn! Een heerlijke plek. We hebben genoten vandaag.

 89. mooi pad, aanwinst.
  Gestart en geparkeerd bij Roadhouse en met de klok mee gelopen. Een van de best bewegwijzerde paden. Alle moois is al gezegd, ben nu vooral nieuwsgierig om deze in een ander jaargetijde te lopen

 90. Vandaag dit nieuwe pad gelopen. Een zeer mooie boswandeling. Dicht langs één boerderij gekomen, dus toch even het gevoel van een klompenpad beleefd.
  De diverse waters (kreken) in de bossen en de opmerkelijke boompartijen vallen op.
  Tien km is wat kort en de hoogteverschillen vielen wel mee.
  Waarschijnlijk door de korte afstand waren er heel veel wandelaars.
  De recreatiedruk is erg hoog, dat kun je helaas zo hier en daar ook wel zien.
  Ja, en net na de start komt er een grote hond met enorme vaart op mij af en zet zonder vaart te minderen zijn poten tegen mijn borst. Bedankt maar weer, eigenaressen, 2 dames.

 91. Vandaag deze route gelopen. Goed bewegwijzerd. Het verbaast ons dat in een vakantieperiode er zo weinig te doen is. Heel rustig en heel mooi.

 92. Wij hebben op 1 augustus dit pad gelopen, het miezerde/regende wat, maar zelfs dat kon de pret niet drukken. Wat een prachtig afwisselend pad vrijwel geheel onverhard. Mooie landgoederen, natuur en cultuurhistorie, prachtige lanen en kleine paadjes, veel hoogteverschillen, mooie doorkijkjes op de heide, interessante waterpartijen en voor degenen die echt willen genieten, heeeel veel bankjes. Werkelijk een topervaring. Het was mijn 96e klompenpad maar deze hoort bij de mooiste, aanrader. Bedankt SLG en vele vrijwilligers, weer gelukt…….

 93. Mooie afwisselende route met veel verschillende landschappen.
  Gelopen op een warme dag. Dit was prima te doen! Goed bewegwijzerd.

 94. Zondag 31 juli; een wat bewolkte en later regenachtige dag.
  In een ver verleden dit pad al eens gelopen van het Gelders Landschap.
  Echt een schitterende wandeling, maar kan toch geen klompenpad genoemd worden. Nergens loop je tussen de koeienvlaaien en ook moet je nergens over afrasteringen middels de bekende trapjes stappen.
  Toch een aanrader!!!

 95. Op een warme zondag gelopen. Gestart bij het pannenkoekenhuis, gelukkig veel bos, lekker in de schaduw, veel bankjes, dat zie je niet vaak . Veel beekjes en stroompjes. Goed bewegwijzerd. In tegenstelling tot andere klompenpaden was deze best wel druk bewandeld. Na afloop lekker wat genuttigd bij het pannenkoekenhuis.

 96. Dank aan alle vrijwilligers voor deze nieuwe loot aan de klompenpaden. Een heel fijne wandeling was het, meer dan louter een boswandeling. Veel afwisseling hebben wij ervaren. Een fijne aanwinst weer.
  Voor mijn persoonlijke wandelverslag verwijs ik naar mijn blog: https://sprakeloosverhalen.com/2022/07/24/het-zondagse-zakgeld-brandt-in-de-zak-op-het-schaarsbergenpad/

  Voor nog wat extra foto’s kun je ook terecht op Instagram om mijn account titiissprakeloos

 97. 22 juli 2022 gelopen met het ribhouse als beginpunt. Mooie route en goed aangegeven. Veel bos maar ook mooie doorkijkjes naar weiland of landhuis en een klein stukje over de heide. Een aanrader om te lopen.

 98. Vorige week maandag dit mooie pad gelopen, misschien niet echt een klompenpad, het is meer een boswandeling, maar niet minder genoten. Alleen jammer dat er nog steeds mensen hun honden los laten lopen waar het niet mag.

  We komen hier zeker in het najaar terug.

 99. Beste Arno,

  Bedankt voor uw reactie. Het is niet de bedoeling er bij de tennisvereniging geparkeerd wordt. Zoals aangegeven op de folder en de kaart van het Schaarsbergenpad er een alternatieve parkeerplaats bij Roadhouse Arnhem, op de Amsterdamseweg 467, 6816 VK in Arnhem.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 100. Op 19 juli het Schaarsbergenpad gelopen. Het was een warme dag (34°C) maar op deze route was veel schaduw en bos dus zeer goed te doen. Veel afwisseling tussen heide, bos en boerenweggetjes. En bijna geen verhard. Wel vrouwtje mandarijn eend gezien maar mannetje helaas niet. Er kroop ook nog een hazelworm over. We hebben weer genoten van deze nieuwe aanwinst.

 101. Vroeg op pad vandaag. En dus voor een gesloten parkeerplaats bij het Pannenkoekenhuis. Dan maar in de berm geparkeerd. Misschien een tip van de beheerder om aan te geven dat er ook wellicht bij de tennisvereniging geparkeerd kan worden.

  Prachtige wandeling door zeer mooi gebied. Afwisselende natuur.

 102. We hebben veel verschillende klompenpaden gelopen, maar deze hoort echt bij de top 3
  Prachtig, geen asfalt, goede aanduidingen op de paaltjes.
  Complimenten voor de vrijwilligers.

 103. Vandaag 17 juli dit prachtige pad gelopen. Een echte aanrader. Alles is genieten. Ondanks de warmte, was het zeer goed te lopen. Veel bossen, beekjes, vergezichten, heide, hoogteverschillen, prachtige bomenlanen. Heb dit pad tegen de klok in gelopen. Wat zeker een aanrader is. Bewaar je toch het mooiste, voor het laatst. Zoals een klompenpad hoort, bijna alles onverhard.
  Vrijwilligers bedankt voor dit prachtige pad!!
  TOP.!!!!

 104. Vandaag 16 juli dit nieuwe klompenpad gelopen. Weer een prachtige aanwinst voor de Klompenpaden. We hebben met plezier gelopen. Bijna geheel onverhard!! Weer de complimenten aan de vrijwilligers die dit prachtige pad weer voor ons mogelijk hebben gemaakt

 105. Vandaag, 15juli , het Schaarsbergenpad gelopen. We hebben al veel klompenpaden gelopen, komen amper andere wandelaars tegen, maar vandaag op dit nieuwe klompenpad een behoorlijk aantal mensen gezien die van dit nieuwe klompenpad genoten! Complimenten voor de vrijwilligers, het is een prachtig bosrijk pad met veel ruimtelijke doorkijkjes.

 106. Beste Wilma,

  Dank voor uw reactie. De informatie op de app over het koepeltje staat inderdaad verkeerd. Dat wordt aangepast.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 107. Schaarsbergenpad, een van de mooiste wandelingen die ik heb gemaakt. Prachtige, afwisselende natuur en leuke informatie.
  Kan het kloppen dat de informatie via de app over het koepeltje en de zichtlijn niet op de juiste plek staat?
  Een absolute aanrader!

 108. Práchtig pad! Vrijwel geen asfalt, mooie afwisselende paden. Leuk stuk langs waterpartijen en heidevelden. Echt een aanrader.

 109. Een mooie klompenpad in een zeer gevarieerde omgeving met veel afwisselingen. Een absolute topper! Als inwoner van Arnhem kom ik toch nog enkele paadjes tegen die ik niet ken. Kort en krachtig: Chapeau!

 110. Altijd leuk zo’n nieuw klompenpad. Veel mensen die hem meteen willen lopen. Ik heb er van genoten: veel afwisseling, waterpartijen, kabbelende beekjes, bos, heide, akkers, je komt alles tegen. Ook goed voor wandelaars: veel bankjes op mooie plekjes.

 111. Bij het aanklikken voor een digitale folder met routekaart, krijg ik alleen een kaartje te zien zonder folder

 112. Vandaag het hagelnieuwe Schaarsbergen klompenpad gelopen. Prachtig! Langs hei, door bossen, langs vennetjes. Route goed aangegeven. Een aanrader! Na afloop lekker gegeten en gedronken bij het Pannenkoekenhuis.

 113. Wat mooi klompenpad
  We hebben genoten van de natuur
  Echt aanrader ,we lopen regelmatig klompenpaden de teller staat nu op 90 .
  Groetjes nancy

 114. Gisteren met prachtig wandelweer dit pad gelopen, we hebben al veel klompenpaden gelopen. Het schaarsbergenpad is een absolute aanwinst. Van alles te zien mooie bospaden en heide, waterpartijen en nog veel meer. bedankt aan een ieder die dit mooie pad mogelijk heeft gemaakt.

 115. Helemaal goed! Prachtig dit pad in “onze achtertuin” met een heerlijk diverse geschiedenis. Direct met stip in onze top-3 🙂

 116. Wat mij betreft meteen een absolute topper onder de klompenpaden. Nog maar twee dagen geopend en vele, vele wandelaars weten het Schaarsbergenpad te vinden. En terecht!
  Ik liep vanmorgen tegen de klok in en het pad werd mooier en mooier! Onderweg is veel te zien, prachtige bospaden, oude bomen, bomenlanen, beken en sprengen, watervalletjes, heide…. het kan niet op.
  Ik heb me meer dan goed vermaakt!!
  video: https://youtu.be/P4tVh64G0Tw

 117. Prachtig pad, goed gemarkeerd en heerlijk rustig en veel bankjes om te genieten van de uitzichten en de meegenomen boterham en koffie.
  Hulde aan de bedenkers en verder alle medewerkers aan dit pad.
  P.S. De parkeerplaats was vanmorgen om half 10 toen wij daar aankwamen gesloten!!!
  Er is verderop net voorbij het pannenkoekenhuis en de begraafplaats ook nog een mooie P-Plaats even 100 meter het weggetje inrijden.

 118. Wat een schitterend pad. Een van mijn favorieten. We kwamen ook nog een ringslang (denk ik) tegen die over het pad richting water kronkelde.

 119. Beste Dirk,
  Bedankt voor de reactie. De eigenaar van ’t Pannekoekhuis geeft aan dat de poort vanaf nu open blijft voor parkeren tbv het Klompenpad.

 120. Een van de betere paden, duidelijk aangegeven met mooie verse bordjes op dito paaltjes. Het grote aantal bankjes met vaak prachtige vergezichten leidde tot keuzestress en we hebben er dan ook lang over gedaan. Koffie onderweg bij de Boskraam van Hotel Groot Wansborn, alleen in de weekeinden.

 121. Mooie route, zeker aan te bevelen.
  Wel jammer dat je bij het opstappunt de auto in de berm van de weg moest parkeren omdat de parkeerplaats bij het pannenkoekenhuis afgesloten was met een hek.

 122. Vanmorgen dit nieuwe pad gelopen. Het is prachtig, afwisselend. Je kunt het ook zonder app lopen; het staat goed aangegeven. Alleen het bordje op het bruggetje achter camping Warnsborn miste ik in eerste instantie. Ik kom vaak in dit gebied en de meeste van mijn favoriete plekjes komen langs, maar toch ook weer wat paadjes die ik niet eerder gelopen heb. Onderweg een reebokje gezien en veel vogels en kikkers gehoord. Dank aan alle vrijwilligers en organisaties die dit voor elkaar hebben gebokst. Het is een aanwinst.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.