Schaarsbergenpad

Ontdek het afwisselende buitengebied van Schaarsbergen en Arnhem. Wandelen over landgoed Warnsborn, langs weitjes en heidevelden, over lanen en een schaapsdrift, langs vijvers en sprengen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Het Schaarsbergenpad (10 km)

Startpunt: ‘t Pannekoekhuis Schaarsbergen, Kemperbergerweg 673 in Arnhem.

Openbaar vervoer: Bushalte Schaarsbergen, Pannenkoekhuis. Bushalte Arnhem, De Leeren Doedel. Treinstation Oosterbeek via de overstaproute.

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u zowel links- als rechtsom kunt lopen.

Route combineren: U kunt het Schaarsbergenpad pad combineren met het Rosandepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Heerlijk gewandeld door dit gebied, voornamelijk bossen en weggetjes met oeroude bomen, maar ook veel doorkijkjes naar open stukken. Sprengen, meanderende beekjes en een schitterend heideveld maken deze wandeling zeer afwisselend. En ideaal tijdens de wat warmere dagen.

 2. Vandaag het pas geopende klompenpad gelopen, heerlijk onder de bomen dus beslist een goede wandeling voor deze dagen.
  Op de heide, ter hoogte van het monument van de verongelukte vliegenier zagen we een mooie reebok. Hij strompelde voort, zijn rechterachterpoot kapot./gebroken.Wat doe je dan? Hoge Veluwe gebeld, een bandje, faunabeheer gebeld, geen gehoor. Toen belde ik maar de politie en die zouden contact opnemen met de wildbeheerseenheid. En jawel na 15 minuten telefoon…boswachter uit Brummen aan de lijn die benaderd was door de politie. Hij zou zijn broer die boswachter in Schaarsbergen is inlichten. Nu maar hopen dat de lijdensweg niet te lang zal duren en dat ze het ree snel kunnen traceren!

  De wandeling is erg de moeite waard! De heide is bruin hier en daar. We zullen in de herfst hier nog een keer naar toe gaan. Wat zullen de bomen mooi kleuren. Prachtige omgeving en nog nooit zoveel bankjes gezien om uit te rusten! Op de schapendrift nog wat schapen tegengekomen. En vergeet geen koffie te drinken bij landgoed Groot Warnsborn! Een heerlijke plek. We hebben genoten vandaag.

 3. mooi pad, aanwinst.
  Gestart en geparkeerd bij Roadhouse en met de klok mee gelopen. Een van de best bewegwijzerde paden. Alle moois is al gezegd, ben nu vooral nieuwsgierig om deze in een ander jaargetijde te lopen

 4. Vandaag dit nieuwe pad gelopen. Een zeer mooie boswandeling. Dicht langs één boerderij gekomen, dus toch even het gevoel van een klompenpad beleefd.
  De diverse waters (kreken) in de bossen en de opmerkelijke boompartijen vallen op.
  Tien km is wat kort en de hoogteverschillen vielen wel mee.
  Waarschijnlijk door de korte afstand waren er heel veel wandelaars.
  De recreatiedruk is erg hoog, dat kun je helaas zo hier en daar ook wel zien.
  Ja, en net na de start komt er een grote hond met enorme vaart op mij af en zet zonder vaart te minderen zijn poten tegen mijn borst. Bedankt maar weer, eigenaressen, 2 dames.

 5. Vandaag deze route gelopen. Goed bewegwijzerd. Het verbaast ons dat in een vakantieperiode er zo weinig te doen is. Heel rustig en heel mooi.

 6. Wij hebben op 1 augustus dit pad gelopen, het miezerde/regende wat, maar zelfs dat kon de pret niet drukken. Wat een prachtig afwisselend pad vrijwel geheel onverhard. Mooie landgoederen, natuur en cultuurhistorie, prachtige lanen en kleine paadjes, veel hoogteverschillen, mooie doorkijkjes op de heide, interessante waterpartijen en voor degenen die echt willen genieten, heeeel veel bankjes. Werkelijk een topervaring. Het was mijn 96e klompenpad maar deze hoort bij de mooiste, aanrader. Bedankt SLG en vele vrijwilligers, weer gelukt…….

 7. Mooie afwisselende route met veel verschillende landschappen.
  Gelopen op een warme dag. Dit was prima te doen! Goed bewegwijzerd.

 8. Zondag 31 juli; een wat bewolkte en later regenachtige dag.
  In een ver verleden dit pad al eens gelopen van het Gelders Landschap.
  Echt een schitterende wandeling, maar kan toch geen klompenpad genoemd worden. Nergens loop je tussen de koeienvlaaien en ook moet je nergens over afrasteringen middels de bekende trapjes stappen.
  Toch een aanrader!!!

 9. Op een warme zondag gelopen. Gestart bij het pannenkoekenhuis, gelukkig veel bos, lekker in de schaduw, veel bankjes, dat zie je niet vaak . Veel beekjes en stroompjes. Goed bewegwijzerd. In tegenstelling tot andere klompenpaden was deze best wel druk bewandeld. Na afloop lekker wat genuttigd bij het pannenkoekenhuis.

 10. Dank aan alle vrijwilligers voor deze nieuwe loot aan de klompenpaden. Een heel fijne wandeling was het, meer dan louter een boswandeling. Veel afwisseling hebben wij ervaren. Een fijne aanwinst weer.
  Voor mijn persoonlijke wandelverslag verwijs ik naar mijn blog: https://sprakeloosverhalen.com/2022/07/24/het-zondagse-zakgeld-brandt-in-de-zak-op-het-schaarsbergenpad/

  Voor nog wat extra foto’s kun je ook terecht op Instagram om mijn account titiissprakeloos

 11. 22 juli 2022 gelopen met het ribhouse als beginpunt. Mooie route en goed aangegeven. Veel bos maar ook mooie doorkijkjes naar weiland of landhuis en een klein stukje over de heide. Een aanrader om te lopen.

 12. Vorige week maandag dit mooie pad gelopen, misschien niet echt een klompenpad, het is meer een boswandeling, maar niet minder genoten. Alleen jammer dat er nog steeds mensen hun honden los laten lopen waar het niet mag.

  We komen hier zeker in het najaar terug.

 13. Beste Arno,

  Bedankt voor uw reactie. Het is niet de bedoeling er bij de tennisvereniging geparkeerd wordt. Zoals aangegeven op de folder en de kaart van het Schaarsbergenpad er een alternatieve parkeerplaats bij Roadhouse Arnhem, op de Amsterdamseweg 467, 6816 VK in Arnhem.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 14. Op 19 juli het Schaarsbergenpad gelopen. Het was een warme dag (34°C) maar op deze route was veel schaduw en bos dus zeer goed te doen. Veel afwisseling tussen heide, bos en boerenweggetjes. En bijna geen verhard. Wel vrouwtje mandarijn eend gezien maar mannetje helaas niet. Er kroop ook nog een hazelworm over. We hebben weer genoten van deze nieuwe aanwinst.

 15. Vroeg op pad vandaag. En dus voor een gesloten parkeerplaats bij het Pannenkoekenhuis. Dan maar in de berm geparkeerd. Misschien een tip van de beheerder om aan te geven dat er ook wellicht bij de tennisvereniging geparkeerd kan worden.

  Prachtige wandeling door zeer mooi gebied. Afwisselende natuur.

 16. We hebben veel verschillende klompenpaden gelopen, maar deze hoort echt bij de top 3
  Prachtig, geen asfalt, goede aanduidingen op de paaltjes.
  Complimenten voor de vrijwilligers.

 17. Vandaag 17 juli dit prachtige pad gelopen. Een echte aanrader. Alles is genieten. Ondanks de warmte, was het zeer goed te lopen. Veel bossen, beekjes, vergezichten, heide, hoogteverschillen, prachtige bomenlanen. Heb dit pad tegen de klok in gelopen. Wat zeker een aanrader is. Bewaar je toch het mooiste, voor het laatst. Zoals een klompenpad hoort, bijna alles onverhard.
  Vrijwilligers bedankt voor dit prachtige pad!!
  TOP.!!!!

 18. Vandaag 16 juli dit nieuwe klompenpad gelopen. Weer een prachtige aanwinst voor de Klompenpaden. We hebben met plezier gelopen. Bijna geheel onverhard!! Weer de complimenten aan de vrijwilligers die dit prachtige pad weer voor ons mogelijk hebben gemaakt

 19. Vandaag, 15juli , het Schaarsbergenpad gelopen. We hebben al veel klompenpaden gelopen, komen amper andere wandelaars tegen, maar vandaag op dit nieuwe klompenpad een behoorlijk aantal mensen gezien die van dit nieuwe klompenpad genoten! Complimenten voor de vrijwilligers, het is een prachtig bosrijk pad met veel ruimtelijke doorkijkjes.

 20. Beste Wilma,

  Dank voor uw reactie. De informatie op de app over het koepeltje staat inderdaad verkeerd. Dat wordt aangepast.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 21. Schaarsbergenpad, een van de mooiste wandelingen die ik heb gemaakt. Prachtige, afwisselende natuur en leuke informatie.
  Kan het kloppen dat de informatie via de app over het koepeltje en de zichtlijn niet op de juiste plek staat?
  Een absolute aanrader!

 22. Práchtig pad! Vrijwel geen asfalt, mooie afwisselende paden. Leuk stuk langs waterpartijen en heidevelden. Echt een aanrader.

 23. Een mooie klompenpad in een zeer gevarieerde omgeving met veel afwisselingen. Een absolute topper! Als inwoner van Arnhem kom ik toch nog enkele paadjes tegen die ik niet ken. Kort en krachtig: Chapeau!

 24. Altijd leuk zo’n nieuw klompenpad. Veel mensen die hem meteen willen lopen. Ik heb er van genoten: veel afwisseling, waterpartijen, kabbelende beekjes, bos, heide, akkers, je komt alles tegen. Ook goed voor wandelaars: veel bankjes op mooie plekjes.

 25. Bij het aanklikken voor een digitale folder met routekaart, krijg ik alleen een kaartje te zien zonder folder

 26. Vandaag het hagelnieuwe Schaarsbergen klompenpad gelopen. Prachtig! Langs hei, door bossen, langs vennetjes. Route goed aangegeven. Een aanrader! Na afloop lekker gegeten en gedronken bij het Pannenkoekenhuis.

 27. Wat mooi klompenpad
  We hebben genoten van de natuur
  Echt aanrader ,we lopen regelmatig klompenpaden de teller staat nu op 90 .
  Groetjes nancy

 28. Gisteren met prachtig wandelweer dit pad gelopen, we hebben al veel klompenpaden gelopen. Het schaarsbergenpad is een absolute aanwinst. Van alles te zien mooie bospaden en heide, waterpartijen en nog veel meer. bedankt aan een ieder die dit mooie pad mogelijk heeft gemaakt.

 29. Helemaal goed! Prachtig dit pad in “onze achtertuin” met een heerlijk diverse geschiedenis. Direct met stip in onze top-3 🙂

 30. Wat mij betreft meteen een absolute topper onder de klompenpaden. Nog maar twee dagen geopend en vele, vele wandelaars weten het Schaarsbergenpad te vinden. En terecht!
  Ik liep vanmorgen tegen de klok in en het pad werd mooier en mooier! Onderweg is veel te zien, prachtige bospaden, oude bomen, bomenlanen, beken en sprengen, watervalletjes, heide…. het kan niet op.
  Ik heb me meer dan goed vermaakt!!
  video: https://youtu.be/P4tVh64G0Tw

 31. Prachtig pad, goed gemarkeerd en heerlijk rustig en veel bankjes om te genieten van de uitzichten en de meegenomen boterham en koffie.
  Hulde aan de bedenkers en verder alle medewerkers aan dit pad.
  P.S. De parkeerplaats was vanmorgen om half 10 toen wij daar aankwamen gesloten!!!
  Er is verderop net voorbij het pannenkoekenhuis en de begraafplaats ook nog een mooie P-Plaats even 100 meter het weggetje inrijden.

 32. Wat een schitterend pad. Een van mijn favorieten. We kwamen ook nog een ringslang (denk ik) tegen die over het pad richting water kronkelde.

 33. Beste Dirk,
  Bedankt voor de reactie. De eigenaar van ‘t Pannekoekhuis geeft aan dat de poort vanaf nu open blijft voor parkeren tbv het Klompenpad.

 34. Een van de betere paden, duidelijk aangegeven met mooie verse bordjes op dito paaltjes. Het grote aantal bankjes met vaak prachtige vergezichten leidde tot keuzestress en we hebben er dan ook lang over gedaan. Koffie onderweg bij de Boskraam van Hotel Groot Wansborn, alleen in de weekeinden.

 35. Mooie route, zeker aan te bevelen.
  Wel jammer dat je bij het opstappunt de auto in de berm van de weg moest parkeren omdat de parkeerplaats bij het pannenkoekenhuis afgesloten was met een hek.

 36. Vanmorgen dit nieuwe pad gelopen. Het is prachtig, afwisselend. Je kunt het ook zonder app lopen; het staat goed aangegeven. Alleen het bordje op het bruggetje achter camping Warnsborn miste ik in eerste instantie. Ik kom vaak in dit gebied en de meeste van mijn favoriete plekjes komen langs, maar toch ook weer wat paadjes die ik niet eerder gelopen heb. Onderweg een reebokje gezien en veel vogels en kikkers gehoord. Dank aan alle vrijwilligers en organisaties die dit voor elkaar hebben gebokst. Het is een aanwinst.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.