Schaverensepad

Wandelen over de Emsterenk, langs weilanden en akkers, door bossen en landgoederen in het prachtige buitengebied van Emst. Ontdek het gevarieerde cultuurlandschap van Emst. De bedrijvigheid op de agrarische percelen van de Emsterenk en de rust van het uitgestrekte bosgebied. Natuur en cultuur vormen samen het prachtige decor van deze wandelroute ten westen van Emst. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Schaverensepad (10 km)

Startpunt: Dorpshuis De Hezebrink, Ds. van Rhijnstraat 69, Emst

Openbaar vervoer: Bushalte Hezeplein in Emst

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het is mogelijk het Schaverensepad te combineren met het Loobrinkerpad en het Klompenmakerspad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Mooi en afwisselend ...

  Op zondag 17 maart liepen we dit prachtige pad. Er waren wat stukjes verharde weg, maar het grootste deel was onverhard.
  Onder de begeleiding van een stevige en frisse wind en een afwisseling van wolken en zon liepen we dit prachtige pad. We zagen heel veel paarden. En liepen over verschillende bos- en landweggetjes. Ook zagen we hier en daar waterpartijen.
  Als het echt lente- / zomerweer er is moet dit helemaal een schitterende wandeling zijn … dit is één van de mooiere Klompenpadwandelingen die ik heb gelopen 🙂 ! Met dank aan de vrijwilligers voor het onderhouden ervan.

 2. 19 februari het Schaverensepad gelopen. De krokussen weer met de kopjes boven de grond in de berm. Mooi afgewisseld weiland, bos en watertjes. Interessant de schapenwas plaats. Prachtig gebied en veel onverhard. Bankjes op leuke plekken, je zou ze bijna allemaal willen zitten. Prima bewegwijzering, niet 1x de app hoeven raadplegen 👍

 3. Onderwerp: Veel onverharde paden

  Een mooie wandeling met veel vergezichten, af en toe een stukje bos, maar zeker ook heeft men geprobeerd om in deze route zoveel mogelijk onverharde wegen te laten bewandelen. Het was genieten!

 4. Onderwerp: De mooiste van de twee

  Vanuit het startpunt in Emst kun je kiezen voor 2 routes, het Loobrinkerpad en het Schaverensepad. Wij kozen voor de laatste. In onze ogen afwisselender dan de 1e. Mooi herfstweer, goed bewegwijzerd. Zie ook onze reactie bij het Loobrinkerpad.

 5. Onderwerp: Fijne wandeling!

  Mooie en afwisselende wandeling in de omgeving van Emst. Veel verschillende opties qua kilometers (door de combinatie met een andere route en evt verkortingen van beiden). We hebben het pad net na zonsopkomst gelopen, wat prachtige beelden gaf!

 6. Onderwerp: Schaverensepad

  Mooie wandeling rondom Emst. Prima bewegwijzering. Aanrader.

 7. Onderwerp: Wauw.....

  Wat een heerlijk klompenpad is dit. Hij gaat in onze top 5. Afwisselend, voldoende bankjes en tot nu toe geen klompenpad tegengekomen dat zo goed bewegwijzerd is. Complimenten dus!!!
  Wij hebben de auto ook geparkeerd (bedankt voor de tip Henk v Norden) bij voetbalvereniging Emst. . Dat is al met al een kleine anderhalve km langer lopen, maar dan heb je inderdaad de Horeca precies op de helft van de route. Erg prettig
  Wij gebruiken de klompenpapp altijd en zo konden we ook nu makkelijk de Veldweg vinden om daar aan het pad te beginnen 😁
  Voor de cachers onder ons : 3 langs het pad en nog 1 als je gaat verkorten (100 meter extra lopen als je niet verkort)
  Wij hebben genieten van dit mooie pad!

 8. Onderwerp: Startpunt tip

  Vandaag deze route gelopen, geparkeerd bij voetbalvereniging Emst, even een klein stukje (500 meter) extra maar dan heb je de horeca in Emst halverwege de route.

 9. Onderwerp: Schaverensepad

  Mooie en afwisselende route met bijna steeds onverharde wegen. Voortreffelijk gemarkeerd met klompjes voor en elke afslag. Voor tweede jaar gelopen en wederom genoten.

 10. Onderwerp: Twee wandelingen

  Vandaag eerst het Schaverensepad gelopen, gevolgd het Loobrinkerpad. Beidde prachtige wandelingen. Wat een stilte, heel veel mooie bloemen , afwisselend, kortom weer erg genoten van het wandelen over klompenpaden.

 11. Onderwerp: Heerlijke wandeling!!

  Wat een prachtig klompenpad!
  Niet 1 keer verkeerd gelopen.
  Klompjes hangen duidelijk zichtbaar.
  Het is een heerlijk afwisselend pad.
  Wij genieten vooral van de paden die weide, akkers en bos afwisselen.
  Ook onverharde wegen vollop aanwezig.
  Leuk om de extra informatie te lezen op de klompenapp.

  Bedankt vrijwilligers!!

 12. Onderwerp: Schaverensepad

  Zeer mooie wandeling veel afwisseling goede bewegwijzering een aanrader.Dit zouden we in België ook wel willen maar dat zal nog niet direct het geval zijn.

 13. Onderwerp: Genoten

  Een prachtig klompenpad. We hadden ook wel alles mee.. 27 graden, de natuur net in de bloei. Het is een afwisselend pad. Door weide en bosgebied. Leuke beekjes en mooie vergezichten. Bedankt vrijwilligers. Wij hebben genoten en komen zeker nog eens terug!

 14. Onderwerp: Mooi klompenpad

  Genoten van dit mooie klompenpad, wat een rust en ruimte.
  Veel onverharde paden, veel afwisseling.
  Prima bewegwijzerd.
  Dank vrijwilligers.

 15. Onderwerp: Schaverensepad

  Met een vriendin op 30 maart dit klompenpad gelopen. Mooie en afwisselende route. Zelfs al pratend konden we de route goed volgen door de zeer goede markering. Ook ons vielen de vele goede bankjes op. Ik sluit me helemaal aan bij de dank van Ruud en Marion voor het werk van de vrijwilligers.

 16. Onderwerp: Zon en 11 graden

  Op deze eerste “voorjaarsdag”, zon en 11graden, besloten we het klompenpad te lopen. We hebben genoten van
  de mooie afwisselende route. Goed bewegwijzerd en opvallend veel bankjes. Die bankjes missen we nog al eens op
  menig ander klompenpad. Prima voor elkaar dus hier!
  Dank aan de vrijwilligers, die er voor zorgen dat wij deze paden met veel plezier kunnen lopen!!

 17. Onderwerp: genieten

  Op weg naar mijn werk kruis ik dit klompenpad bijna dagelijks, hoog tijd om hem eens na m’n werk te lopen.
  Ondanks dat ik de omgeving redelijk ken heb ik genoten, de onverwachte onverharde wegen, de afwisseling weiland en bossen. Ik heb genoten en kan hem aanbevelen.

 18. Onderwerp: Heerlijke winterse wandeling

  Met de weersvoorspelling voor de eerste zondag in 2018, koud met noordoosten wind maar zonnig, hebben we voor de 2e keer dit mooie pad gelopen in de hoop niet te veel zompige delen tegen te komen. Wat is het weer een mooie wandeling geworden: prima routeaanduiding, veel wisselingen in het landschap, veel bankjes (nu te koud voor gebruik), geen te natte stukken en weinig last van kou en wind door de nodige beschutting van de bomen. Café van de Schepop is van eigenaar gewijzigd vertelde de vorige eigenaar toen wij na de wandeling aan kwamen lopen en daarom was de zaak even dicht tot volgend weekend. Restaurant de Musketiers bleek een goed alternatief!

 19. Onderwerp: sneeuw, regen en nog eens sneeuw

  Liep gisteren tussen de buien door het Schaverensepad. Ondanks de barre weersomstandigheden in één woord schitterend. Ongekende rust op de eindeloze zandwegen die goed te belopen blijven in het natte seizoen. Akkers, weiden en bosgebieden rijgen zich aaneen tot een heerlijk lustoord voor het oog. Een volgend keer het Loobrinkerpad aan de oostkant van het dorp. Kijk er nu al naar uit !

 20. Onderwerp: Prachtig!

  Wat een prachtig afwisselend Klompenpad! Dat smaakt naar meer!
  Overigens waren wij om half 10 bij het cafe van de Schepop en dat bleek nog gesloten. Goed om op deze site de openingstijden aan te passen. We werden trouwens door de vriendelijke eigenaresse getrakteerd op een gratis kopje koffie buiten openingstijd. Erg attent!

 21. Onderwerp: Volop herfst!

  Zondag 2-10-2017 met zijn vieren ons 10e klompenpad gewandeld. Een prachtige herfstwandeling met onderweg een diversiteit aan paddenstoelen. Onderweg genoeg bankjes om even een broodje te eten. De wandeling is uitstekend bewegwijzerd. Schitterende boerderijen en een heel gevarieerde wandeling door bos en landweggetjes. Leuk om de omgeving van Emst te verkennen. Dank aan alle vrijwilligers die deze paden mogelijk maken!

 22. Onderwerp: weer prachtig

  vandaag voor de 4e keer deze route gelopen. het verveelt nog steeds niet. prachtige, afwisselende route die zeer duidelijk is aangegeven.

 23. Onderwerp: Genoten!

  Als eerste klompenpad voor ons het Schaverensepad uitgekozen. Oei, wat ligt de lat nu hoog voor de andere klompenpaden! Het weer was prachtig, dat als eerste maar oh, wat vonden wij dit een schitterende route! Veel afwisseling, daar houden we van! Ook zeer duidelijk bewegwijzerd, super!
  Beslist een aanrader!

 24. Onderwerp: topper

  Vandaag 20-augustus samen met mijn vrouw het schaverensepad gelopen, tussen de weilanden bossen en bloemenvelden genoten van de natuur. De route was super aangegeven(mag ook wel eens gezegd worden). Eén keer verkeerd gelopen omdat WIJ niet zaten op te letten maar een vriendelijke boer zette ons weer op het juiste pad.
  Een aanrader voor een ieder als je van rust en natuur houd.

 25. Onderwerp: Mooi afwisselend pad

  Mooi afwisselend klompenpad. Bos, weiland, mooie verhalen op de app. Vooral de bewegwijzering was erg goed voor elkaar. Bij andere paden is dit soms anders (bv bij het klompenmakerspad aan de andere kant van de A50).

 26. Onderwerp: Schaverensepad gelopen op 4 aug 2017

  Een hele mooie en afwisselende wandeling. Daar mogen de verantwoordelijke mensen die dit voor elkaar hebben gekregen heel trots op zijn. Wat ons opviel bij deze route waren de vele mooie zitbankjes onderweg. En dat is lang niet altijd zo bij een klompenpad wandeling.

 27. Onderwerp: Schaverensepad

  5 augustus deze route gelopen. Prachtige afwisselende route. De route staat erg goed aangegeven. Fijn, want zo kun je lekker lopen zonder steeds op de app te hoeven kijken. Zelfs nog een vos gezien.

 28. Onderwerp: Mooi klompenpad

  Vandaag hebben wij het Schaverense pad gelopen. We vonden het een erg mooie en afwisselende route die goed aangegeven was. Zonder kaart of app goed te lopen. Zelfs onderweg nog 2 reeen gezien die het bospad overstaken!
  We hebbenal verschillende paden gelopen maar deze hoort wel bij een van de mooiste.

 29. Onderwerp: Schaverensepad

  2 augustus 2017 gelopen. Het is een bijzonder mooi onderhouden en goed aangegeven pad. Prachtige omgeving van een agrarisch landschap tegen de bosrand aan. Erg van genoten.

 30. Onderwerp: Wandeling 22 juli 2017

  Wat een mooie afwisselende wandeling!!! Het eerste klompenpad waar ik de app niet heb hoeven gebruiken!! Echt een pad om aan te bevelen!! Compliment voor alle vrijwilligers!!!

  Met vriendelijke groet.

 31. Onderwerp: Schitterende route

  Prachtige route waarbij weinig over de weg gelopen wordt. Afwisselend landschap, erg veel bankjes om even van het uitzicht te genieten of wat te eten. Zeer de moeite waard en zeer goed aangegeven route!

 32. Onderwerp: Schaverensepad

  29 April 2017 op een koude, maar zeer heldere lentedag met prachtige luchten gelopen. Bloeiend koolzaad, paardenbloemen, pinksterbloemen. Frisse helder groene uitbottende bomen. Door deze plezierige omstandigheden komen de boerderijen extra mooi tot hun recht. Een feest! Een zeer goed verzorgd pad, duidelijke bordjes en veel bankjes. Dank!

 33. Onderwerp: Mooi hoor!

  Ons eerste klompenpad gelopen.
  Mooie route, goed aangegeven…..
  En vandaag schitterend wandelweer!

 34. Onderwerp: Prachtige Route

  Vandaag deze route gelopen, jullie mogen wel toevoegen dat er een aantal leuke kabbelende beekjes de route mooi aanvullen.!!.. erg genoten van deze goed aangegeven wandelroute

 35. Onderwerp: Klompenpad

  Vandaag gelopen met nog veel sneeuw op de paden, wat was het mooi zonnig weer en een temperatuur van 14 * Schitterende route, we hebben hier erg van genoten.

 36. Vandaag samen met dochter jullie klompen pad gelopen. Wat een prachtige route en we hadden natuurlijk ook prachtig mooi weer.
  We hebben gelopen met de app aan, maar de route was heel goed bepijld, dus ook zonder app prima te lopen.
  Volgende pad op ons lijstje het looierspad.
  Zelf ben ik een van de vrijwilligers van het bij het klompenpad in Oene.

 37. Onderwerp: Leuk, even "buurten"

  Wat leuk Henny/Arie/Daan uit Heerde dat jullie zijn wezen “buurten” in Emst. Dank voor jullie positieve reactie op ons Schaverensepad.
  Ik ben één van de vele vrijwilligers uit Emst en wij hebben vorig jaar met een grote groep een deel van jullie Vosbergerpad gelopen. Wij hebben toen door de vriendelijke bewoonster van kasteel Vosbergen zelfs een rondleiding gehad in het kasteel. Bij restaurant de Brug hebben wij koffie gedronken. Wij kijken nog altijd terug op een mooie wandeling met als kers op de taart de rondleiding.
  Veel succes gewenst met jullie Klompenpaden en we komen zeker nog eens terug in Heerde.

 38. Onderwerp: Prachtig in de sneeuw!

  Vandaag liepen we dit prachtige pad in winterse omstandigheden: lekker koud en sneeuw! Enorm genoten van de fraaie omgeving en de prachtige natuur.
  Hulde voor de vrijwilligers!
  Met vriendelijke groet,

  Henny/Arie/Daan
  (vrijwilligers van de klompenpaden: Horsthoekerpad en Vosbergenpad in Heerde. Komt dat zien!)

 39. Vandaag het schaverensepad gelopen!
  Wat een te gekke route.
  Heel afwisselend, wat zal deze route in t voorjaar ook mooi zijn.
  Ga deze zeker alle seisoenen lopen.
  Bedankt vrijwilligers voor het uitzetten van dit prachtig pad.

 40. Onderwerp: Schaverensepad 31 januari

  Na het Vreepad bij Oldebroek in het afgelopen weekend hebben we vandaag dit klompenpad bij Emst gelopen. Langs veel kleine weggetjes en leuke verrassende paden loop je door een mooi oud agrarisch landschap afgewisseld met stukken bos en zelfs een klein stukje heide. De bewegwijzering was uitstekend. Mooi pad en beslist een aanrader.

 41. Onderwerp: Schravensepad

  Vandaag het Schravensepad gelopen. Genoten van deze prachtige wandeling door een afwisselende natuur.
  Met veel bankjes onderweg om even onder het genot van een hapje en drankje te genieten van de prachtige natuur.

 42. Onderwerp: Klompen pad Emst

  4 januari klompen pad gelopen van uit Emst.
  Het was prachtig ,wat een mooi gebied , zo kom je nog ergens , en dan die hooglanders in de wei , we hebben genoten .
  We gaan het zeker nog een keer doen .

  Marlyse.

 43. Onderwerp: Klompenpad

  Vandaag 18 dec met onze vaste groep het Schaverensepad gelopen. Onder heerlijke weersomstandigheden. Wat een mooie route. Goed aangegeven. Kunnen andere klompenpaden een voorbeeld aannemen. (Sorry ) Maar het kan niet overal het zelfde zijn. Was helemaal top.Fam Nieuwenhuis.

 44. Onderwerp: Schraverensepad

  Prachtige omgeving / buitengebied van Emst ! En………….. perfect bewegwijzerd !!!
  Niks zoeken – zonder een keer stoppen door kunnen lopen. Een genoegen.

 45. Onderwerp: Schavernsepad

  Voor mij was dit vandaag (30 oktober 2016) de eerste keer dat ik een klompenpad heb geprobeerd. En het is uitstekend bevallen. De route was afwisselend en uitstekend ‘vindbaar’. En ook onverwachte kennismaking met de omgeving van Emst (ik wist niet dat er zoveel onverharde wegen lagen, en dat in een prachtig landschap). Dit is zeker voor herhaling vatbaar !

 46. Onderwerp: prachtige route

  Op zondag16-10-2016 hebben we deze route gelopen .
  De route was duidelijk aangegeven .
  Een afwisselend landschap en alles was prachtig !

 47. Onderwerp: Schaverensepad

  Beste vrijwilligers,

  Op 11 September heb ik samen met mijn partner dit prachtige klompenpad gelopen mijn complimenten hiervoor, zeer goede wegbewijzering veel rustplaatsen waar je van dit mooie natuurgebied kunt genieten, ik loop vaak klompenpaden waar ik het anders mee maak, met name dat de stikkers pas over de kruising zijn geplaats het is een stuk makkelijker als ze bij de kruising zijn geplaats, en dat ook de stikkers op verschillende hoogstens hangen maar daar was van dit pad geen sprake van. dit pad is een echte aanrader !!!!!!!

  Misschien zijn dit mooie tips voor de vrijwilligers die dit lezen : hang de stikkers op ooghoogte en plaats de stikkers voor de kruising.

  Groetjes Christina

 48. Onderwerp: Schaverense pad

  Vandaag 11 September 2016 gelopen.
  Prachtig klompen pad, zeer goede bewegwijzering prachtige paden en meer dan voldoende rustbankjes.
  Hele mooie natuurwandeling in heel rustig en mooi gebied!!
  mijn complimenten voor de vrijwilligers.
  Dit is een echte aanrader.

 49. Onderwerp: Schaverensepad

  Hele mooie , goed bewegwijzerde wandeling. Een echte aanrader. Voldoende beschutting.

 50. Onderwerp: Rust en schitterende natuur.

  Op maandagmiddag 5 september gelopen. Schitterende paden, mooie natuur, schoolvakanties weer voorbij dus heel weinig mede-wandelaars, veel bankjes om van het uitzicht te genieten. Al met al een schitterend klompenpad, met een duidelijke bewegwijzering, dus echt aan te raden.

 51. Onderwerp: Schaverense pad

  Zeer afwisselend en heel goed begaanbaar. Voorbeeldig gemarkeerd.
  Wel wat korter dan 10 kilometer (8-9 km ?); er mag gerust een stukje erbij.

 52. Onderwerp: Prachtig klompenpad!

  Zondag 14 augustus 2016 het Schaverensepad gelopen. Wat een prachtig klompenpad in een mooi gevarieerd landschap. Wat hebben we genoten! De route wordt zeer duidelijk aangegeven.

 53. Onderwerp: Prima Klompenpad

  Leuk klompenad, goed aangegeven, veel bankjes onderweg, mooie omgeving, afwisselend, overal goed onderhouden,

 54. Onderwerp: Weer een topper

  Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in. Zeer positief over dit pad. Echt Veluws, stil en alles kleinschalig. Verwacht geen grote boerderijen met kuddes vee. Dus ook niet door weilanden lopen. Sowieso weinig boerderijen, toch heel landelijk. Veel burgers hier die prachtig buiten wonen. Alle paden en zandwegen zijn kort, dus zeer afwisselende route.
  Ik heb enorm genoten. Eerst heb ik nog het Holhorsterpad in Beemte gelopen, daarna dit pad. Wat een verschil!
  Het pad is wel wat kort, maar zeer goed te combineren met het Loobrinkerpad. Die heb ik nog niet gelopen, hoop dat die net zo mooi is. Komt binnenkort ook aan de beurt.
  En dan tenslotte nog een compliment voor degene die de bewegwijzering doet voor dit pad. Uitmuntend goed. Dit is de allerbeste bewegwijzering van de 67 paden die ik nu gelopen heb.
  Iedereen zeer bedankt voor het wandelplezier.

 55. Onderwerp: Een mooie route en zo dicht bij huis

  Na eerder deze maand het Loobrinkerpad gelopen te hebben, waren we nieuwsgierig geworden naar het andere klompenpad in Emst, het Schaverensepad. Als we moesten kiezen is deze laatste een echte aanrader. Goed bewegwijzerd, heerlijk rustig lopen over de merendeels onverharde paden. Wat is je eigen woonomgeving toch mooier dan je denkt. De folder geeft, als aanvulling op de wandeling, de nodige achtergrondinformatie.
  Het was weer een mooie wandeling. Het is wel zo dat je steeds nieuwsgieriger wordt naar al die klompenpaden. Nog veel te ontdekken voor ons.

 56. Onderwerp: Schaverensepad

  zaterdag 16 juli het Schaverensepad gelopen. Direct uit Emst eerst een stukje asfalt, maar dat werd al gauw onverhard.
  Over leuke bospaden, zandpaden en langs beekjes gelopen. Een heel mooi kleinschalig landschap, waarbij de weilandjes afgewisseld werden met bomenlanen. Na het bosgebied Wildlust, kwamen we in een natuurontwikkelingsgebied, bouwland is omgezet naar nieuwe natuur! Wat goed dat de eigenaren van deze percelen hier aan hebben meegewerkt. Het voormalige bouwland is veranderd in een bloemenrijk gebied, we hebben hier tientallen graslandvlinders gezien, zoals het koevinkje en bruine zandoog. Als laatste over een leuk zandpad , langs de beek, haast tot aan Emst toe. Een prachtige wandeling en prima uitgezet, dankjewel

 57. Onderwerp: prachtige natuur, prima bewegwijzerd

  Een bijzonder stukje Nederland. De afwisseling tussen landbouw, natuurgebied en bos is echt bijzonder. Het pad blijft ver weg van druk verkeer en voert langs bijzondere plekjes. Een aanrader!

 58. Onderwerp: Schaverensepad

  Vandaag gelopen. Erg mooi en goed gemarkeerd.
  Kortom….een aanrader

 59. Onderwerp: klompenpad 19 juni

  Vandaag klompenpad gelopen prachtige route goed aangegeven goed onderhouden paden
  geweldig genoten.

 60. Onderwerp: Mooi pad

  Genoten van dit mooie pad, helaas was de catering onderweg dicht, goed aangegeven route!

 61. Onderwerp: Reactie wandeling

  Mijn vrouw en ik hebben op 16 mei (2e Pinksterdag) deze wandeling van 10 km gelopen. Prachtige wandeling!! Wij hebben genoten van de omgeving die zo veelzijdig is. De routeaanduiding met de blauwe bordjes was heel duidelijk. Wat ons in positieve zin opviel was het aantal km dat gelopen was en dat op sommige bordjes was geplaatst. Wij hadden dat nog niet eerder gezien bij andere klompenpaden die wij gewandeld hebben (voornamelijk in de provincie Utrecht en Gelderland).
  Nogmaals hartelijk dank voor alle medewerkers en vrijwilligers die deze wandelingen uitzetten. Wij kunnen er niet genoeg van krijgen om deze tochten te lopen. Ga zo door!!
  Hartelijke groet,

  Martin en Jenny Veenendaal

 62. Onderwerp: Heerlijk afwisselende wandeling

  Het was heerlijk genieten tijdens het wandelen van dit klompenpad. Mooi en afwisselend.

 63. Onderwerp: marga

  Deze moet je lopen zo geweldig..toppie
  Dat Emst zo mooi is.
  Schitterend! !!!!!!

 64. Onderwerp: Een mooie afwisselende wandeling

  Mooie wandeling door een afwisselend landschap. De route is goed bewijzerd. Onderweg staan veel banken waar je heerlijk kunt genieten van de omgeving met name bij de schapenwasplaats was het goed toeven.

 65. Onderwerp: Heerlijke, afwisselende wandeing

  Schitterende wandeling door een gevarieerde omgeving. Leuke boerenpaden, stukken bos en heide. En de extra info via de app laat het helemaal leven. Vergeet niet even te stoppen bij Buurtschap Schaveren. Wat een schitterend vennetje met geschiedenis. Een dank aan de landeigenaren voor het beschikbaar stellen van de wandelstukken op hun land.

 66. Onderwerp: Veel variatie

  Een mooie wandeling door een kleinschalig landschap met veel afwisseling. Horeca hebben we niet gezien – maar het was ook winter. De bewegwijzering was helemaal top en er stonden bankjes genoeg om even te gaan zitten.

 67. Onderwerp: mooie route

  Wij hebben deze route op 28 januari gelopen; een prachtige “voorjaars”dag.
  We willen even doorgeven dat we erg te spreken zijn over de mooie paden en de goede markering. Dank aan alle vrijwilligers voor hun inzet.
  We hebben al veel meer klompenpaden gelopen. We zijn er erg tevreden over. Wat ons betreft mogen ze wel wat langer zijn:-)

 68. Onderwerp: Top!

  Vandaag was een prachtige zonnige dag om deze route te lopen. Afwisselend door weilanden en bos. Route is supergoed aangegeven. Als afsluiter een hapje gegeten bij Cornelis in Epe; mag je niet missen !

 69. Onderwerp: Leuk pad

  Door de afisseling van natuur en het mooie buitengebied is dit een leuk pad om te lopen. We liepen het 8 december 2015, op een mooie rustige winterdag. Prima aangegeven. Dank aan de vrijwilligers.

 70. Onderwerp: route

  prachtige route met duidelijke markering , gewoon een beetje buitenland met glooiende weilanden en een kabbelend beekje

 71. Onderwerp: Een van de mooiste

  Vandaag deze route gelopen, 2e Kerstdag en15 graden met een zonnetje. Prachtig afwisselende route, absolute aanrader. Pad is bijzonder duidelijk aangegeven, dus een compliment voor degene die deze route onderhoudt.

 72. Onderwerp: Vrijwilliger Klompenpad(en)

  Namens alle vrijwilligers hartelijk dank voor uw reacties. Het is fijn om te weten dat u de route in Emst waardeert en geniet van onze omgeving. Ook in de wintermaanden is de omgeving zeer de moeite waard en serveert de horeca in Emst heerlijke warme chocolademelk met slagroom. Wij zeggen dan ook: welkom in Emst

 73. Gisteren bij voorjaarstemperaturen deze route gelopen. We hebben al veel klompenpaden gelopen maar deze verdient een topklassering. Hulde voor degenen die dit pad onderhouden!

 74. Het is 17 december 2015!
  prachtig mooi weer, zonnetje en 14 graden, op een bankje geluncht!
  Een prachtige wandeling, heel afwisselend! Morgen wandelen wij het Loobrinkerpad! Tot dan.

 75. Onderwerp: Herfst

  Vandaag ons eerste klompenpad gelopen en dat is ons goed bevallen.
  het weer was prima voor ons, beetje regen, beetje mist en dus geen andere wandelaar gezien.
  mooi die schapen, koeien onderweg…rust!
  we komen zeker de andere route ook lopen.

 76. Onderwerp: Mooi pad

  Op 28-09-2015 deze wandeling gelopen vanaf de parkeerplaats met de klok mee. Volgens de gps is de wandeling 9,5 km. Zeer afwisselend en prima te lopen. Dit komt mede door de goede ondergrond. De bewegwijzering is uitstekend te noemen. Hebben we wel eens anders meegemaakt op een klompenpad. Zeker een aanrader.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.