Schaverensepad

Wandelen over de Emsterenk, langs weilanden en akkers, door bossen en landgoederen in het prachtige buitengebied van Emst. Ontdek het gevarieerde cultuurlandschap van Emst. De bedrijvigheid op de agrarische percelen van de Emsterenk en de rust van het uitgestrekte bosgebied. Natuur en cultuur vormen samen het prachtige decor van deze wandelroute ten westen van Emst. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Schaverensepad (10 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 6 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Dorpshuis De Hezebrink, Ds. van Rhijnstraat 69, Emst

Openbaar vervoer: Bushalte Hezeplein in Emst

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het is mogelijk het Schaverensepad te combineren met het Loobrinkerpad en het Klompenmakerspad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wij kamperen op de Reina Hoeve, ongeveer een kilometer van het punt op de Veldweg. Voor ons dus de start bij Jacobus hoeve. ( Rechts af) Dit stuk is erg mooi en afwisselend. Helaas overviel de regen ons en hebben de route af gekort. Over de Vaassensebinnenweg/Veldweg terug. Dat viel tegen. Wat rijden de auto’s hard. Volgende keer gaan we over de Schaverenseveldweg terug.

 2. Vandaag deze gelopen! Linksom, ook weer een mooi klompenpad, het begin wat lange rechte stukken daarna word hij mooier. Prima onderhouden en goed te lopen! Alleen bij de Hertenskampweg het bordje voor linksaf niet gezien. Af en toe even op de app kijken omdat er niet overal pijltjes op de bordjes zitten! Maar verder zeker een mooi rondje

 3. Pad op 15 mei gelopen. De route is prima bewegwijzerd. Afwisselend landschap met mooie doorkijkjes. Fluitende vogels die wedijveren met kwakende kikkers. Mooie rustplekjes – geen fietsers en practisch geen asfalt. Kortom een prachtige wandeling die rust geeft. Dank aan eigenaren en vrijwilligers.

 4. Wat een prachtig pad om te lopen!! We hebben er super van genoten. Het frisse groen, de vele kikkers in de watertjes, de mooie vergezichten, de knusse bospaadjes, alles zat erin. Onze dank aan alle vrijwilligers!

 5. Een prachtige wandeling door het buitengebied rond Emst. Langs interessante bezienswaardigheden en relicten uit het verleden, zoals de landweer. Dankzij de informatie uit de folder was het voor mij zeer boeiend. De wandeling was ook prima gemarkeerd, alleen op het kruispunt van de Hertenkampsweg met de Hanendorper weg ontbrak een markering. Maar dat kan ook aan mij liggen. Verder niets dan lof voor deze fraaie route.

 6. Vandaag genoten van dit klompenpad. De hele route was goed aangegeven. En genoeg bankjes langs de route om even uit te rusten en te genieten van het uitzicht. Prachtige boerderijen, landerijen, bos, waterpartijen etc. Echt een aanrader.

 7. Goedemiddag, Vanmorgen in de buurt van de schapenwasplaats katje ontmoet. Leek zwanger en had het op onze lunch voorzien. Groetjes Cecil

 8. Jeannette
  Vanmiddag deze wandeling gelopen vaan 10 km. Was erg mooi en rustig! Veel onverharde paden en afwisselend aan lanschap. Wij zijn begonnen met de wandeling vanaf camping De Wildhoeve. Een aanrader!!

 9. Leuk afwisselend pad over bos- en landpaden. Goed aangegeven. Veel bankjes langs de route.

 10. Na het Loobrinkpad de wandeling vervolgd met deze route. Prima begaanbaar. Blijft een mooie route.

 11. Vandaag op 1 maart 2024 gelopen. Prachtig pad, veel onverharde wegen en een heerlijke omgeving.
  De wegbewijzering was top en we hadden de KlompenpadApp niet nodig.
  We hebben ons onderweg geen moment verveeld. Mooie huizen, bos, weilanden en wat een ruimte.
  Ook de natuur was vandaag prachtig. Veel vogels gezien, waaronder bomen vol met wel 100 sijsjes. De topper was een wezel die op nog geen 4 meter voor ons opdook en 30 seconden bleef staan, om vervolgens een holletje in te kruipen. Schitterend. Tijdens de wandeling waren genoeg bankjes om te rusten. Over rust gesproken. Nauwelijks verkeer onderweg en op de paden was het ook rustig. We hebben genoten. Vrijwilligers bedankt. Was een genot om te lopen. Een vette aanrader!!
  p.s. Ondanks de regen van de afgelopen dagen, was dit pad erg goed te lopen. Beetje heen en weer hoppen op sommige stukken, maar prima te doen!

 12. Prachtige route, goed gemarkeerd, afwisselend landschap. Vrijwel geen gemotoriseerd verkeer gezien.

 13. Prachtige route om te lopen . Vandaag was het geen klompenpad maar een blubberpad. Veel, heel veel water. Ondanks dat heerlijk gelopen

 14. Genoten van dit mooie klompenpad. Zeer goed aangegeven met blauwe markering.
  Na alle regen van de afgelopen tijd was het op sommige stukken even puzzelen waar we de voetjes konden plaatsen maar we hebben ze droog gehouden.
  Wat een prachtige omgeving, zeer afwisselend met weilanden en vergezichten, stukjes bos en andere afwisselende paden. Heel weinig asfalt.
  Ook genoten van de paarden, koeien, schapen en zelfs Schotse Hooglanders.
  Écht genoten vandaag, heel graag lopen we dit klompenpad nog eens in het voorjaar!

 15. Prachtige wandeling en ga het zeker ook nog een keer doen bijvoorbeeld in de zomer.
  Een aanrader dus

 16. Vandaag dit prachtige , goed bewijzerde pad gelopen. Wat een rust overal en inderdaad veel bankjes. Warme dag maar dank zij veel bomen genoten van de schaduw.

 17. Vandaag voor de 9de keer dit prachtige pad gelopen.
  Bedankt vrijwilligers!

 18. Bijna een jaar geleden eens gelopen maar kon me niet direct herinneren hoe het was dus eind van de middag weer gelopen, dit keer tegen de richting in. Af en toe “oja!” momentjes gehad maar voor groot deel voelde het als vrij nieuw. Blijft een fijn pad; lekker rustig, goed aangegeven en bijgehouden en erg mooie omgeving.

 19. Vandaag dit pad mogen lopen, en blij verrast. Goed onderhouden pad, duidelijk aangegeven met bordjes, en een mooie route. Absoluut een aanrader, ik loop deze route nog zeker nog een keer.

 20. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Ondanks dat het erg warm was, was het heerlijk wandelen op de (vele) schaduwrijke paden en een heerlijke wind. Dank aan alle vrijwilligers voor dit goed bewegwijzerde en onderhouden pad.

 21. Vandaag deze mooie route weer gelopen die in ieder seizoen de moeite waard is. Als bonus vandaag om 12.30 uur een prachtige vos gezien bij de schapenwasplaats. Dank aan alle vrijwilligers. Het pad ligt er prachtig bij en is goed aangegeven.

 22. Vandaag dit pad gelopen. Mooi wandelweer, mooie rustige route. Idd veel bankjes onderweg, maar het mooiste bankje stond bij een watertje, wat vroeger een wasplaats voor schapen was .
  Prachtige plek, waar je veel verschillende vogels kon horen zingen.
  Zeker de moeite waard om dit pad te lopen

 23. Prachtige route, heerlijk geluncht bij een watertje vroeger de schapen wasplaats.Weinig asfalt top.
  Complimenten voor iedereen die deze routes mogelijk maken.

 24. Prachtig pad! We hebben weer genoten. Ook uitstekend aangegeven, niet 1 x de app hoeven te gebruiken. Dank en hulde voor alle vrijwilligers

 25. Vandaag op een bewolkte dag gestart met het Loobrinkerpad. Aansluitend dit prachtige Schaverensepad gelopen (totaal 20.3km). Wat een mooi gebied, goed aangegeven route en een echt klompenpad. Afsluitende borrelplank bij De Emsterie is, net als dit pad een aanrader. Dank aan de vrijwilligers.

 26. Dit is een écht klompenpad: je loopt langs en over boerenerven, door het bos en over rustige landweggetjes. De bewegwijzering was heel goed en onderweg staan er heel veel bankjes. Op en top verzorgde route!

 27. Vandaag deze prima route gelopen. Inderdaad goede markering. Helaas geen dieren onderweg gespot maar dat doet niets af aan de route.

 28. Vandaag de route gelopen.
  Een mooie en afwisselend klompenpad. Een van de best gemarkeerd routes.
  Complimenten

 29. Voor de 8ste keer dit prachtige pad gelopen!!!
  Wat een mooie route.
  Dank landeigenaren en vrijwilligers.

 30. Vandaag dit klompenpad gelopen en gestart van bushalte Hezeplein .De route iets verder opgepakt eerst via rustige
  landweggetjes door de polder,langs weilanden en boerenerven om vervolgens in de bossen terecht te komen.
  Over brede en ook verrassende smalle zand-en graspaadjes.Onderweg mooie bosvennen gezien en agrarische
  natuurgebieden in aanleg.Opvallend ook vele paadjes opengesteld over particuliere grond,met dank hiervoor.
  Al met al een mooi en soms verrassend klompenpad,zeer goed gemarkeerd en een absolute aanrader.

 31. Vandaag een frisse wind, maar door veel bos(-stroken) aardig beschut gelopen.
  Zeer goede bewegwijzering.
  Geen restaurantjes op de route, maar meer dan genoeg bankjes.

 32. Vandaag 17 december dit pad gelopen. Het was rond het vriespunt met soms een flauw zonnetje. Prachtige en gevarieerde route. Zeer goed aangegeven, vòòr de kruising staat een paaltje met aanduiding en erná weer zodat je nooit fout kan lopen. Erg fijn dat ik mijn telefoon in mijn zak kan laten en kan genieten van dit mooie pad. Dank aan de vrijwilligers en de eigenaren van het land waar wij als wandelaars gebruik van mogen maken😀!

 33. Vandaag 7 dec dit pad gewandeld. Na eerder al het Loobrinkerpad te hebben gelopen nieuwsgierig geworden naar deze. Aangezien veel mensen deze route mooier vond. Mooo ochtend zonnetje en lekker fris met 2 gr. Ik heb genoten mooie route, prima bewegwijzering en mooie plekken om op een bankje te zitten. Goede oplossing gezien voor het ‘(wolven probleem) speciale honden die de schapen beschermen. Zo kan het ook.! Kortom een prima wandeling en een aanrader. Bedankt route makers.

 34. Op 25 november j.l. dit prachtige pad gelopen, in een gevarieerd landschap. Dank aan alle betrokkenen hiervoor.
  Aan het begin van de wandeling (linksom) heerlijke koffie gedronken in de gastvrije Spar aan de Hoofdweg, enkele meters van de route af. De vers belegde broodjes zagen er ook heerlijk uit! De lokale horeca is ’s morgens nl. gesloten.

 35. Op 16 november dit pad gelopen: heel mooi! Afwisselend bos en cultuurlandschap, veel onverharde paden. Uitstekende bewegwijzering! Aanrader voor elke wandelliefhebber.

 36. Wát een grote verrassing was dit pad ! We liepen eerder dit jaar het Loobrinkerpad maar vonden dit pad veel meer naar onze smaak. Mooie boerderijen, rustige paden, en super veel bankjes, nog nooit zoveel gezien op een klompenpad. Ook de stukken bos waren mooi met hun kleuren nu.
  Bewegwijzering was erg goed, nergens de app hoeven gebruiken ivm twijfel. Vergeet niet als je klaar bent om nog iets te lunchen bij de Emsterie. Wat een heerlijke gerechten, net even anders, fantastisch! Het was ons 85 ste klompenpad van dit jaar ! 🥾🥾op naar de 100! 🏆

 37. zaterdag 22.10.2022 dit pad gelopen. Mooie omgeving, open landschappen, goed begaanbare paden en een goede markering ! We vonden het Loobrinkerpad een tikkie mooier maar beide paden zijn aanraders. Compliment aan de vrijwilligers.

  Wat we niet snappen is waarom om veel schildjes geen pijl is geplakt. Hebben we nooit eerder gezien en we zien niet in wat het voordeel hiervan moet zijn. In aanvang verwarde het ons zelfs een beetje maar dat was snel over.

 38. Prachtige wandeling gemaakt en halverwege zei ik tegen mijn vriendin, goeie bewegwijzering, had ik dat maar niet gezegd, kwamen op een punt waar we naar 2 kanten konden gaan, beide de zogenaamde korte route, we zijn links af gegaan, beter niet kunnen doen, we kwamen op bekend terrein, heenweg ook gelopen, dus ruim 3 km verder gelopen.
  Graag controleren en duidelijk de route aangeven !!!!!!
  Ps. Er waren ook pijltjes met een transparante sticker afgeplakt, vreemd .
  Schravensepad

 39. Vandaag het klompenpad in de Emst gelopen. Halverwege wilden we wat drinken bij de wildhoeve, heen en weer 30min langs een asfalt weg. Eenmaal aangekomen mochten wij niet naar binnen omdat de hond mee was. Andere twee horeca’s zijn bij de finishlijn.

  Beetje jammer dat het niet heel duidelijk is als je zo’n stuk moet omlopen voor niks.

  Ja het klompenpad mogen geen honden dat weten we. En na 2jaar diverse klompenpaden bewandelt te hebben nog nooit gezien dat honden echt verboden waren op particuliere terreinen.

  Als tip voor mensen met honden. Begin halverwege zodat je dan wel op de helft wat kan drinken bij De emsterie.

  Route zelf was een mooie tour!

 40. Hulde voor de bewegwijzering!! Eindelijk, het kan dus wel 😉 De app alleen gebruikt voor de weetjes. Gisteren genoten van deze wandeling in verrassend mooie omgeving. Het was warm, dus een fijne afstand.

 41. Een hele mooie,afwisselende route door het buitengebied van Ems.Veel te zien,echt een aanrader

 42. Ontzettend goed aangegeven pad. Lekker veel onverhard en afwisselend! Echt een aanrader. Zou ‘m wel met de klok mee lopen, dan heb je het langste rechte stuk achter de rug. Leuk beekje, mooie landerij en fijne bossen en weilanden.

 43. Beste wandelaar, wij hebben vorige week een stoffen tas van de Hema gevonden die op het bankje aan de Bloemendaalseweg tegenover de vijvers is achtergelaten. Er zitten babyspullen in en een waterfles van CS Vincent van Gogh. Wij hebben de tas nu thuis liggen (wonen aan de Bloemendaalseweg). Wanneer u de tas mist kunt u contact opnemen via 06-23734820.

 44. Vandaag deze route gelopen. Erg mooi en afwisselend! Goed aangegeven. We hebben een extra lus langs de Wildhoeve gemaakt voor een drankje op het terras van de brasserie; een kilometer van de route af, maar lus gemaakt via bos (stukje kroondomein). En weer interessante info onderweg via de app.

 45. Vandaag deze route gelopen. Erg mooi en afwisselend! Goed aangegeven. We hebben een extra lus langs de Wildhoeve gemaakt voor een drankje op het terras van de brasserie; een kilometer van de route af, maar lus gemaakt via bos (stukje kroondomein).

 46. Beste Rob,

  Heel erg bedankt voor je enthousiaste reactie. Wij zijn als werkgroep Klompenpaden Emst erg trots op onze paden. Leuk dat je nog zoveel dieren gespot hebt onderweg.

 47. Prachtige wandelroute.
  Zeer afwisselend.
  Onderweg gespot: hazen, reiger, ooievaar, reeën.
  Uitstekende bewegwijzering.
  Veel goede banken, vaak op mooie uitzichtpunten.
  Een aanrader.

 48. Werkelijk prachtige route!! Met veel bankjes om even te genieten van de stilte.. deze route krijgt van ons een 10!

 49. Het Schaverensepad is een verrassend leuk klompenpad bij Emst in de gemeente Epe. Veel onverhard, verrassende smalle paadjes en onderweg is er genoeg te zien. De route is 10 km lang en goed te combineren met het Loobrinkerpad, dat begint op hetzelfde startpunt.
  video: https://youtu.be/OgpZGOWgTqs

 50. Met de trein vanuit Amersfoort naar Apeldoorn en daar met bus naar halte Hezeplein. Bij stralend weer daar de
  aanlooproute opgepakt en bij dorpshuis Hezebrink de route vervolgd, Emst uit en via hoofdzakelijk zandpaden en
  smalle paadjes een zeer afwisselende en mooie gelopen door open ruimten,stukke bos met prachtig bosven,over
  landgoed en door natuurgebied Veluweijsselzoom met mooie meertjes om uiteindelijk bij bushalte en einde
  wandeltocht te komen. Zeer aan te raden,goed gemarkeerd [ vaak zelfs dubbel ] en niet te extreem lang

 51. Een leuke, afwisselende route gewandeld op 13 april ’22. Heel goed aangegeven en een aanrader. Vergeet niet even op het bankje te gaan zitten bij de wasplaats waar vroeger de schapen werden gewassen. Terug in het verleden.

 52. Het paaltje bij de Muggenveldseweg staat er weer! Bedankt vrijwilligers!

 53. We hebben genoten van deze mooie route en van het zonnige weer deze dag.
  Één aandachtspunt is idd dat er een aanwijzing mist bij afslag Muggenveldweg.
  Verder niets dan lof en heel veel keurig onderhouden bankjes onderweg.

 54. Tweede deel van de wandeling mooier dan 1e deel. Bospaden, langs weilanden en mooi buitengebied. Bordje bij afslag van Schaverensepad naar muggenveldweg ontbrak. Daar gingen we dus per abuis een stuk rechtdoor. Wandeling heerlijk afgesloten met een hapje en drankje bij de emsterij. We komen nog een keer terug voor het Loobrinkpad welke ook daar start.

 55. Nog een toevoeging. Na afloop koffie gedaan bij de Emsterie. Wat een heerlijke tent is dat zeg. Koffie met likeurtje van het huis en huisgemaakte boterkoek, echt top, aanrader!!

 56. Vandaag 6 maart 22 het pad gelopen. Wat een prachtige afwisselende route. Fijne beleving over goede paden en de informatie tijdens de route is ook prima. Inderdaad veel bankjes en uitstekende bewegwijzering. Een toppertje dit klompenpad. Bedankt voor deze heerlijke ervaring.

 57. Gisteren deze mooie route gewandeld. Veel afwisseling in bos, weiden en akkers. Heel goed aangegeven en, voor de oudere wandelaar heel fijn, ruim voorzien van bankjes om uit te rusten en te genieten van het mooie landschap.

 58. Mooi pad, goed aangegeven, zelfs na veel bochten nog eens een bordje.
  De route is ook erg mooi en gevarieerd, heel weinig asfalt, mooi hoor.

 59. Fijne Klompenpad wandeling, dit pad gaan we van de zomer nóg eens lopen en dan af en toe heerlijk op één van die vele bankjes genieten van de mooie natuur hier!

 60. Prachtig Klompenpad. Afwisselend door bos, weilanden en langs beken. Genoten

 61. Vandaag, nieuwjaarsdag, dit prachtige pad gelopen. Schitterend! Bedankt vrijwilligers.

 62. vandaag gelopen in lockdown mooie route afwisselend zeer prettige wandeling zeer goed aangegeven

 63. Vandaag deze route onder regenachtige omstandigheden gelopen. Een route die grotendeels over verharde en onverharde wegen en paden gaat. Al is het bestanddeel wegen wel oververtegenwoordigd.

  Ik heb deze route linksom gelopen. Het eerste en vooral het laatste deel sprak mij niet zo aan. In het tussenstuk zitten wel een paar mooie stukken in. De route was goed bewegwijzerd en ook goed begaanbaar. Sommige stukjes zijn een beetje modderig, maar dat ik ook niet raar in dit jaargetijde.

  Mijn dank gaat uit naar de bedenkers en de vrijwilligers die het pad onderhouden.

  Conclusie:
  Dit pad komt niet in mijn top 10. Daarvoor zitten er teveel (on)verharde wegen in en te weinig kronkelpaadjes.

  Eindcijfer: 6

  Wil je weten hoe de route er zelf uitziet klik dan op de onderstaande link
  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/emst-wildlust-schaverensepad-89684300

 64. Vandaag deze route onder regenachtige omstandigheden gelopen. Een route die grotendeels over verharde en onverharde wegen en paden gaat. Al is het bestanddeel wegen wel oververtegenwoordigd.

  Ik heb deze route linksom gelopen. Het eerste en vooral het laatste deel sprak mij niet zo aan. In het tussenstuk zitten wel een paar mooie stukken in. De route was goed bewegwijzerd en ook goed begaanbaar. Sommige stukjes zijn een beetje modderig, maar dat ik ook niet raar in dit jaargetijde.

  Mijn dank gaat uit naar de bedenkers en de vrijwilligers die het pad onderhouden.

  Conclusie:
  Dit pad komt niet in mijn top 10. Daarvoor zitten er teveel (on)verharde wegen in en te weinig kronkelpaadjes.

  Eindcijfer: 6

 65. vanmiddag deze route gelopen. Leuke afwisselende route met bos en weilanden. Emst is een goed startpunt met voldoende horeca. Complimenten aan de vrijwilligers voor de goed onderhouden route en het openstellen van de privé paden.

 66. Vandaag samen dit mooie klompenpad bij Emst gelopen.
  Het Schaverensepad bevat veel variatie, fraaie vergezichten en prachtige natuur en is bovendien heel goed onderhouden.
  Heerlijk herfstweer en het aangename gezelschap vergrootten de pret alleen maar.
  Kortom: een prima wandeling. Aanrader!

 67. Een frisse, maar zonnige dag met prachtige herfstkleuren. Mooi klompenpad, goed bewegwijzerd en onderhouden. Genoeg te zien en te genieten onderweg. Wij pauzeren normaal gesproken nooit, maar de bankjes in de zon nodigden ons uit voor twee maal een aangenaam rustmoment. Genoten!

 68. Vanochtend dit pad gelopen. Het was prachtig weer om dit mooie pad te lopen. Onze complimenten.

 69. Prachtig weer een dan dit heerlijke klompenpad!!! Een aanrader.
  Dank aan degenen die dit hebben gecreëerd, in de eerste plaats de landeigenaar maar ook degenen die de wegbewijzering hebben aangelegd. Wij hebben van uw inspanning genoten!!

 70. Heerlijke wandeling. Een echt klompenpad. Bijna overal onverharde wandelwegen en heel ontspannen wandelen in de natuur zonder (veel) mensen tegen te komen. Onderweg veel bankjes om wat te drinken of te eten. Verder is de route uitstekend aangegeven. Een aanrader.

 71. Leuke route met echt uitmuntende bewegwijzering. Verkeerd lopen is bijna niet mogelijk. Ook leuk is de extra informatie onderweg via de app, met onder andere videofilmpjes. Een fijne wandeling gehad!

 72. Vandaag, in de regen, dit prachtige pad voor de zoveelste keer gelopen. We kennen de route ondertussen uit het hoofd. Het blijft steeds weer prachtig. Bedankt vrijwilligers.

 73. Vandaag het Schaverensepad gelopen. Wat een geweldig goed onderhouden pad! Geen enkele keer de app nodig gehad om de route te vinden omdat deze zo goed staat aangegeven. Complimenten voor de vrijwilligers!
  Het pad zelf is de complete route mooi, niet extreem bijzonder, maar wel heerlijk om te lopen. Ongeveer halverwege hadden we een extreem hard koeienkoor van koeien die een beetje van slag waren, erg indrukwekkend om te horen.

 74. Meer dan goed onderhouden pad. Bewegwijzering is niet te missen.
  Dank vrijwilligers!

  Het is een prima klompenpad. Afwisselend. Niet echt veel over boerenerven, geen hekjes over geklommen. Gewoon een fijne makkelijke wandeling. Ook wel eens lekker.

  Van mijn 21 gelopen Klompenpaden zou deze in de middenmoot eindigen.

 75. Prima bewegwijzering.vooral na elke richtingwijziging binnen 50 m een bevestigingsaanwijzing is top.
  Een mooi pad

 76. Voor iemand die ervan houdt om tussen de weilanden te lopen is dit een mooi pad. Voor ons was het teveel rechttoe rechtaan. Vooral de 2e helft van de wandelingen zijn erg lange rechte wegen. Wij houden zelf meer van kleine kronkelende paadjes door de bossen en kriskras door de weilanden.
  De route ziet er wel erg netjes uit en is goed aangegeven. En wat ook erg fijn is dat je onderweg weinig verkeer en mensen tegenkomt.

 77. Vandaag samen ons eerste Klompenpad gelopen. De keus was gevallen op het Schaverensepad en daar hebben wij absoluut geen spijt van gehad. Een mooie route, heel duidelijk aangegeven door een prachtig wisselend landschap. Voldoende bankjes onderweg om, onder het genot van zelfmeegenomen koffie in de rugzak, te genieten van al het natuurschoon.

  Vrijwilligers bedankt voor deze mooie route en wij gaan snel een datum prikken voor ons tweede Klompenpad.

 78. Topwandeling. Goed aangegeven met de bordjes. Voor mij extra bijzonder: Emst is de geboorteplaats van mijn vader. Was er nooit geweest, maar zeker voor herhaling vatbaar.

 79. Afgelopen zaterdag dit pad gelopen. Wat een prachtig afwisselend pad. Goed bewegwijzering. Dank aan de vrijwilligers.

 80. Vandaag heerlijk gewandeld over een prachtig pad, mooi afwisselend en goed aangegeven. Een topper.

 81. Vandaag gelopen. Prachtige wandeling en uistekend aangegeven. Wandelpetje af voor de vrijwilligers

 82. Heel hartelijk dank voor uw reactie Henk Tellegen . Wat fijn dat u zo attent bent om de wandelaars weer op de route te helpen. Als vrijwilligers hebben wij al vele nieuwe lantaarnpalen weer van een nieuwe route sticker voorzien maar deze hebben wij kennelijk gemist. Nogmaals dank voor uw melding en tijdelijke oplossing. Wij zullen zo spoedig mogelijk een nieuwe sticker aanbrengen.

 83. Opmerking :als de mensen vanuit kerkhofweg rechtsaf de laarstraat gaan
  moeten direct weer linksaf maar sommige gaan rechtdoor tot kruising met de korte laarstraat
  Omdat geen aanduiding meer staat

  I.v.m pas nieuwe lantaarnpaal geplaatst
  Ik heb papier opgeplakt aan de hoek post ik woont in buurt gr henk

 84. Vandaag was dit ons eerste Klompenpad. Mooi verzorgde route, zonnige bankjes, rustig, afwisselend, complimenten!

 85. Vandaag ons zesde klompenpad gelopen en wat vonden wij dit een prachtig pad.
  Het was een heerlijke zonnige dag en wat een bankjes onderweg; die bij ’t Rengel, het vennetje voor de schapenwas, vonden wij op de mooiste plek staan. Bijna geen mensen tegengekomen, wat een rust overal.
  Een groot compliment aan degenen die dit pad uitgezet hebben!

 86. Een hele ontspannen onverharde boerenland route. En daarnaast is de 10 kilometer een uitstekende afstand voor een aantal leuke en afwisselende uren wandelplezier. Onder normale omstandigheden, buiten de corona lockdown, is in Emst voldoende horecagelegenheid. Dus nu broodje mee en als je wilt een thermoskan met koffie. Voor dat koffiemoment ‘in het veld’ is meer dan genoeg mogelijkheid want de hoeveelheid bankjes is ruimschoots en ze staan op de mooiste plekken. Met dank aan de vrijwilligers en sponsoren!
  De auto parkeer ik tegenover dorpshuis De Hezebrink waar trouwens ook een ander Klompenpad start. Even twijfel ik maar een vriendelijke heer weet mij te overtuigen dat in het huidige seizoen dit klompenpad de meeste sterren heeft. Dus ga ik rechtsaf! Het is een goed pad in alle seizoenen in een stil en rustig gebied met schitterende oud-Hollandse boerderijen. Het natuurgebied bij de Smallertse Beek is verrassend. En hoewel dit klompenpad geen enkel zo typerend overstapje of bruggetje heeft, was het de reis naar noord-Veluwe meer dan waard.

  Voor een foto-impressie:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/schaverensepad/12724/

 87. Vandaag dit mooie Schaverensepad voor de tweede keer gelopen. Vorig jaar mei voor het eerst en ook nu hebben we er weer volop van genoten. Prima aangegeven en goed onderhouden! Het Klompenpad leidt je door het mooie buitengebied van Emst. Een aanrader die niet op uw lijstje mag ontbreken!

 88. Zondag dit pad gelopen. Het was best koud, zeker het eerste stuk naar het Noorden, maar wat een leuke afwisseling van boerenland en bos. Heel veel bospaadjes en zandwegen, weinig asfalt. Best druk deze zondag en de vele bankjes waren daarom nogal eens bezet.
  Echt een aanrader!

 89. Vandaag deze klompenpad route gelopen na eerst het Loobrinkerpad gedaan te hebben.
  De paden van deze route lagen er goed verzorgd bij. Leuk afwisselend over mul zand, stevige bodem van landweggetjes, bospaden en ook wat asfalt. Echt buiten in de landerijen met mooie boerderijen.
  Leuke route.

 90. Vandaag weer prachtig gelopen in Emst. Heel mooie route en goed aangegeven. Goed verzorgde paden. Bedankt vrijwilligers.

 91. Ben net begonnen met klompenpaden.
  Deze is echt prachtig, veelzijdig, heb ervan genoten. Goed aangegeven, prachtige boerderijen en afwisselende natuur.
  Heel fijn dat aan de start mogelijkheid is tot parkeren.
  Een aanrader

 92. Op de eerste lentedag van 2021 dit pad gelopen. Zeer fraai, afwisselend, goed begaanbaar, goed aangegeven met de wegwijzers. Nauwelijks asfalt, kortom, de moeite waard om een 2de keer te lopen !

 93. De ware aftrap van het klompenpadseizoen begon voor mij vandaag op het Schaverensepad. Wederom een verrassende wandeling rond een voor mij onbekende plaats. Tja wat zouden we graag de plaatselijke horecabedrijven ondersteunen, maar dat komt wel weer. Dat maakt de wandeling compleet, maar we hebben genoten.
  Voor meer impressies zie ook https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/02/20/een-week-later-op-het-schaverensepad/
  Of voor foto’s ook op Instagram : titiissprakeloos

  Vrijwilligers bedankt. Misschien woensdag al die andere in Emst, wie weet.

 94. Vandaag gelopen. Prachtig! Langs en door weilanden, over zandpaden en door bospaden, zo afwisselend. Veel paarden gezien in deze mooie landelijke omgeving. Alles zeer goed begaanbaar en goede bewegwijzering. Zelfs met nummers. Fijn dat er meerdere bankjes op deze route staan. Gaan we van de zomer nog eens doen. Oh ja, we liepen ook nog langs mooie roodbruine grote koebeesten met enorme hoorns. Het leken wel bisons.
  Kortom, dit pad komt in de top 5 te staan.

 95. Vandaag dit mooie, goed bewegwijzerde, pad gelopen. We hebben genoten van het wisselende landschap en van het goed onderhouden pad. Een pluim voor de vrijwilligers.

 96. Heerlijk pad om te lopen! Afwisselend, goede bewegwijzering en goed begaanbaar.
  Dank aan alle vrijwilligers!

 97. Vandaag het dit pad met veel plezier gelopen. Goed aangegeven en zeer afwisselende wandeling. Weilanden, schone sloten, bankjes om te rusten. Heidevennen en Celtic fields. Schapen- wasplaats uit vroeger tijd. Elzenlaantjes en bos: het was er allemaal. Een aanrader.

 98. Een prachtige wandeling met afwisselend landschap over grotendeels zand-paden en -wegen.

 99. Beste Kees: vond het een fijn en plezierig pad. Maar de eerste paar kilometer kreeg ik al een heel duidelijke indruk van de rest. van de route. Bij veel andere Klompenpaden had ik vaak de ervaring ineens met verrassende andere sferen, gebouwen, percelen te worden geconfronteerd. Dara bouwt het zich dan vaak scenisch op. Maar dat is natuurlijk mijn subjectieve gevoel, mening en ervaring. Maar daar wordt hier ook om gevraagd, toch? Ik had beter kunnen zeggen ‘vond ik het allemala niet heel verrassend’. Verder sluit ik graag aan bij mijn eigen, vooral lovende, woorden! En hoop dat iedereen zich laat verrassen op zij eigen wijze.

 100. We hadden besloten om vandaag dit pad te gaan lopen. Het is voor ons even een eindje rijden. Maar ja, code geel = gladde wegen. Dit pad gaan we doen als het beter weer is. Ik heb alle recensies gelezen dus dit pad willen we echt gaan doen!

  Toen maar een deel van het Zeldertsepad gelopen. Ligt vlak achter onze wijk. Waarschuwing: wie niet van asfalt houdt ……………………………….Wij hebben genoten. Prachtige witte weilanden en later in de morgen prachtig fris groen.

 101. Vandaag dit klompenpad gelopen en erg genoten! Vooral onverharde paden langs weilanden en door het bos. Er zijn veel bankjes onderweg. Het bankje bij de schapenwasplaats vonden wij het mooist voor een fijne thee-pauze. Ik vind dit pad zéker een aanrader!

 102. Vandaag, op de valreep van het jaar, met miezerig weer dit cultuur/natuur agrarische klompenpad gelopen. Ik werd er blij van! Lekker rustig, geen kip onderweg, wel veel schaapjes en ‘Beatle koeien’ met lange rode haren. De vergezichten zijn fijn, net als de afwisseling van weide, bos & beekje. Op een van de vele, nu natte bankjes, heb ik op een ervan lekker gezeten om te lunchen. Het lijkt me in de lente en zomer ook heerlijk om hier te lopen. Dus… voor een leuke ontspannen wandeling, trek je schoenen aan en gaan! Nb dank aan de klompenpad beheerders voor de goede bewegwijzering.

 103. Max: “Voor het overige niet allemaal heel verrassend, ……….” Wat bedoel je met deze zin ? Roept bij mij vraagtekens op. Je hebt vast veel ervaring ? Wij liepen er in de vroege ochtend in de langzaam verdwijnende mist. Dat wás verrassend. Kees

 104. Een erg aardig gemakkelijk te belopen pas. Maar een klein tukje dat een beetje modderig was, maar verder prima droge paden. Stuk langs de beek is prachtig. Voor het overige niet allemaal heel verrassend, maar gewoon lekker onspannen wandelen. Veel fijne bankjes onderweg,

 105. Zondagmorgen deze heerlijke route gelopen, Bijzonder gevarieerd door weilanden en bossen. Aanrader en dank aan de eigenaren om zo te kunnen genieten van de natuur.

 106. Vandaag 19.12 het Schaverensepad gelopen. Een mooi en gevarieerd Klompenpad. Perfect gemarkeerd.
  We troffen het met het weer, kortom een heerlijke morgen gehad.

 107. P.S. De route is gewoon super te volgen. Helemaal geen GPS nodig gehad ! En goed onderhouden !!!!!!!!!!!

 108. Vandaag (woensdag 16 dec. 2020) het pad gelopen. We vertrokken in lichte mist, maar het was fantastisch. En halverwege kwam zelfs de zon (even) door. Ik geniet steeds weer van onze mooie klompenpaden, gewoon SUPER.
  Dank aan de landeigenaren en al die vrijwilligers die dit mogelijk maken. (Jammer, dat ik hier geen foto’s kan bij plaatsen) Kees

 109. Prachtige wandeling , goed aangegeven , door open landschap van de Veluwe vallei.
  Afwisselend en mooie uitzichten. Enige minpuntje : sommige stukken wat kapot gereden door paarden hoeven of controlerende (?) auto..
  verder zeer aan te raden !

 110. Op 30 november het Schaverensepad gelopen! Prachtig! Ondanks kou en mist. Goed gemarkeerd ook.

 111. Prachtige wandeling. Vooral het stukje na de schapenwasplaats vond ik erg mooi. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren !

 112. Met prachtig herfst weer deze route gelopen. Wat een mooie tocht, heel afwisselend, heel rustig, heel weinig verharde wegen en heel goed bewegwijzerd. Echte aanrader.

 113. 22 nov 2020. Vandaag dit klompenpad gelopen. Echt een prachtige route. Heerlijk rustig en zeer afwisseld. We kwamen precies op 10km. Een echte aanrader. Zeer goed gemarkeerd. Complimenten aan de makers en vrijwilligers. Top

 114. Een verrassend aardige wandeling. Zelfs bij wat minder mooi weer toch erg genoten. Na afloop even langs slager ter Weele. Al was het alleen maar voor die heerlijke slaatjes.

 115. Complimenten aan de makers. Hoewel ík vaak in Emst geweest ben, kwam ík toch op voor mij nieuwe paden. Veel onverhard, afwisselend, mooie uitzichten, perfect aangegeven, verdwalen is onmogelijk. Een aanrader dus.

 116. Vandaag het Schaverensepad gelopen.
  het was een prachtige dag, we hebben echt genoten van deze prachtige route.
  Prima aangegeven, prachtige omgeving, afwisselend.
  Aanrader !

 117. Prachtige, afwisselende wandeling. Voor het eerst ook de klompendans app erbij aangezet. Dat ging prima, je kan nooit meer een paaltje missen. Een aanrader, teller gaf 9 km. aan.

 118. Vandaag het Schaverensepad gelopen, stralend zonnetje erbij.
  Prachtige wandeling ineen mooie rustige afwisselende omgeving en natuur.
  Een uitstekend te bewandelen route en goed bewegwijzerd, zeer goed onderhouden !
  Een absolute aanrader, met dank aan de vrijwiligers !

 119. Het was een glorieuze, zonnige dag, maar deze wandeling was ook echt prachtig. Wat kan dat grasfalt het goed doen in de zon – als je niet beter weet. (Helaas weten we dat insecten en vogels hier niets te zoeken hebben en eraan kapot gaan..)
  Maar dat hebben we goed weten te negeren en dus restte ons die dag slechts het genieten.. 🙂
  Een heel mooi traject!

 120. maandag 26 oktober 2020.
  Mijn zwager en ik hebben enorm genoten van dit pad. Vooral met alle herfstkleuren.
  Niet te lange paden. na veel klompenpaden gelopen te hebben, behoort dit zeker tot de top tien.
  Wel koffie meenemen en aan het eind geen terras. Maar……..het komt goed

 121. Vanmorgen nogmaals het prachtige Schave
  rensepad gelopen. We zijn om half tien begonnen en zagen de zon opkomen boven de weilanden.
  We hebben weer genoten.
  Dank vrijwilligers voor het onderhoud!

 122. Wat een prachtige route! Heel veelzijdig en gevarieerd. We hebben genoten van de mooie omgeving. Wij hadden heerlijk (wandel) weer. Ook wij hebben weinig wandelaars gezien. De route was ook duidelijk aangegeven. Kortom, we hebben genoten!

 123. Heerlijk klompenpad. Afwisselend landschap, mooie doorkijkjes en meer dan voldoende bankjes op prachtige plekjes. En geen enkel afval langs de route. Echt een aanrader!

 124. Vandaag heb ik heerlijk gewandeld en genoten van prachtige route, afwisselend. Zeker een aanrader! Ik wil nog iets toevoegen waar ik gelopen had voorbij nr. 8 bij “smallerste beek” een bankje staat tussen 2 beekjes niet veilig is. Want als je zit of rondom bankje loopt zie je geen beekje want het gras hing eroverheen. Let op! Je kunt daar lelijk vallen! Dat was mij overkomen want er was een man op de fiets en zijn grote hond ging mee loslopend en kwam op mij af toen ik een broodje zat te eten. Deze hond wilde niet weggaan dus zat ik niet op mijn gemak en ik ging staan om opzij te gaan in de hoop dat hij wegging. Die man riep hem wel terug maar wilde niet luisteren. Helaas liep de hond steeds achter mij aan en toen kwam ik ten val in een beekje. Die man heeft mij eruit getrokken, mijn broek en schoenen waren smerig maar gelukkig mankeerde ik niets. Die man heeft zich veronderschuldigd en vond het heel erg wat er gebeurd was. Ik was van de schrik bekomen. Dus ik raad iemand aan deze bankje weg te halen en op een andere plek neer te zetten. Nogmaals hele mooie route en bedankt en applaus voor vrijwilligers die deze route bedacht heeft!

 125. Vanmorgen deze wandeling gelopen, wow, wat een mooie omgeving, t was prachtig weer en heel stil. Op enkele wandelaars in de omgeving na. Licht glooiend landschap, buurtschappen, zandpaden, heerlijke stilte, veel bankjes, beekjes……echt een aanrader!

 126. Wat een prachtig klompenpad, goed bewegwijzerd, meer dan genoeg bankjes. Een aanrader!!!

 127. Wat een prachtig klompenpad, genoten vanmorgen! Tot nu toe 1 van de mooiste klompenpad die wij hebben gelopen ?

 128. Het is maar net waarmee je het vergelijkt. Wat de één veel vindt vindt de ander weinig. In vergelijking met sommige andere klompenpaden is dit pad ruim voorzien van bankjes.

 129. Beste mevrouw Joyce Hoen,
  Ik begrijp uit uw wandelverslag dat u in het natuurgebied van het Geldersch Landchap en Kasteelen heeft gewandeld. Ik kan u aanraden het volledige Klompenpad, het Schaverensepad te lopen. Hier vindt u op de route van 10 kilometer maar liefst 10 bankjes om te rusten. Ook het Loobrinkerpad heeft voldoende bankjes en u komt ook nog eens op de mooiste plekjes van Emst. Ik wens u een fijn verblijf in Emst en veel wandelplezier.

 130. Wat een fijne reacties allemaal op “ons” klompenpad, het Schaverensepad. En dan als klap op de vuurpijl vandaag een prachtig filmpje geplaatst door Steven. Als vrijwilligers doen wij erg ons best om de route te onderhouden en als dat dan zo gewaardeerd wordt door de wandelaars dan is dat een enorme opsteker. Namens alle vrijwilligers heel hartelijk dank daarvoor en Steven in het bijzonder voor het mooi filmpje. Wij wensen u nog veel wandelplezier en een mooie zomer!!

 131. Wat een heerlijk klompenpad is dit! Ik wist niet dat Nederland nog zoveel onverharde wegen telde, een tijdreis 50 jaar terug! Nu ben ik geen fan van zandwegen, maar de ene zandweg is niet hetzelfde als de andere.
  Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? https://youtu.be/p3nhkm8Dhv4

  Laat onder de video eens horen wat jullie van de filmpjes vinden, misschien hebben jullie tips? Duren ze te lang of te kort? Muziek keuze?

  Een groot compliment voor de vrijwilligers die dit pad hebben uitgezet en het onderhouden. Met name de bordjes waren perfect, na iedere afslag stond er op het volgende pad na een paar meter een paaltje met bordje als bevestiging dat je goed loopt, heerlijk! Ik kwam er helaas niet meer aan toe het andere pad in Emst ook te lopen, wie weet later deze week.

 132. Voor wie zin heeft, is dit pad prima te combineren met het Loobrinkerpad. Maar ook op zich is dit een prima pad om te wandelen, mooi en goed gemarkeerd. We waren verbaasd op een zondagmiddag niet meer mensen op dit pad aan te treffen.
  Met twee mooie wandelpaden staat Emst op de kaart !

 133. wat een heerlijk klompenpad. veel onverharde paden en veel afwisseling. Wat heerlijk dat deze paden voor wandelaars worden uitgezet. Zeer goede wegwijzers. Inderdaad klompen aan en gaan.

 134. Gisteren met man dit mooie afwisselende pad gelopen met de klok mee. Ondanks af en toe iets regen van genoten. Bij de schapenwasplaats net droog en heerlijk op het bankje in zonnetje gezeten. De spiegel onderweg samen een foto in gemaakt. Heel.leuk effect 🙂 Vrijwilligers bedankt voor dit mooie pad.

 135. Vandaag gelopen
  Mooi pad goede bewegwijzering complimenten voor de vrijwilligers

 136. Wat een mooi klompenpad, echt zo eentje die je goed doet, het is heerlijk rustig in dit gebied, je loopt van het ene zand- of bospad het andere op. Groot compliment: heel goed aangegeven. Op één plek liepen we bijna het bospad voorbij: op de Hertenkampsweg, daar was het flink druk, we liepen links, maar binnen de kortste keren moest je daar dus weer rechtsaf het pad over het landgoed in.
  Wij hebben genoten,dit is een van onze favorieten!

 137. Vandaag dit prachtige pad gelopen, heerlijk wandelweer, mooie route en perfect bewegwijzerd complimenten!!!!

 138. Vandaag dit pad gelopen. Prachtige wandeling, zeer duidelijke bewegwijzering. Complimenten voor de vrijwilligers, het was een genot om dit pad te lopen en we hebben best wel veel paden gelopen. Ook de bankjes waren op de mooiste plekken neergezet. Hartelijk dank !!

 139. Afgelopen week wederom dit pad gelopen. We vonden het een heel mooie wandeling, Prima markering en heel afwisselend.

 140. gisteren. zaterdag 13 juni. deze wandeling gelopen
  mooie tocht en goed aangegeven

 141. Van de eerst tot laatste stap van dit pad genoten. Langs boerenland, boerderijen, landgoed ‘t Hanendorp wat in particulier bezit is en werkelijk prachtig is. Wijdse uitzichten over de graan akkers, weilanden, bos. Heerlijk rustig en alleen wat buurtbewoners gezien. Dit is mijn 42ste pad en hij krijgt een plek in mijn top 5. Dank aan alle vrijwilligers en grond eigenaren die mij hebben laten genieten van dit pad

 142. Heel mooi pad! Goed aangegeven alles! Hebben het weleens anders meegemaakt.

 143. Prachtige route,afwisselend met weide,bos mooi stukje natuur

 144. Afwisselend bos en weide. Mooie natuur. Mooi klompenpad. Weinig asfalt. Goed aangegeven. Bedankt!

 145. 1juni
  Dit pad vandaag gelopen…wat een prachtig klompenpad…je bent écht puur in de natuur,bossen /weidse landschappen/vennetjes met kikkers eenden en dan al die geluiden…daar wordt je wel ontspannen van. Het pad is ook prima aangegeven…complimenten aan de vrijwilligers!!!!

 146. vandaag heerlijk deze tocht gelopen…….goed aangegeven
  dank voor de vrijwilligers voor het onderhouden hiervan

 147. Het Schaversensepad is een leuke afwisselende route! De bordjes zijn ook zeer goed te volgen. Dank daarvoor!

 148. Deze gecombineerd met het Loobrinkerpad. Deze vond ik mooier. Veel meer onverhard en meer bos. Genoten van deze 10km.

 149. Vandaag (28-04-2020) het schaverense pad gewandeld.
  Wat een mooi pad.
  Veel zandwegen dus weinig autoverkeer.
  Bewijzering uitstekend.
  Kortom, een aanrader!!!!

 150. Prachtige afwisselende route. Goed aangegeven. Mooie plekjes om even te zitten. Concert van kikkers gekregen. Kortom genoten!

 151. Ik zeg het liever niet, want dan wordt het er vast veel te druk. Maar wat een prachtige wandeling. Afwisselend landschap, veel fijne bankjes op mooie plekken, goed bewegwijzerd. Heerlijke wandeling.

 152. 22 april het klompenpad gelopen gave route en heel goed bewijzerd.

 153. Prachtige route, heel afwisselend, en goed aangegeven. We hadden mooi weer, hebben dus genoten.

 154. Verrassend gevarieerde route door de prachtige omgeving van Emst. Veel bos, maar ook veel weideland. Zeer goed aangegeven en veel mooie rustpunten door alle bankjes langs de route. Absolute aanrader!

 155. Hallo vrijwilligers,
  Al heeeeeel vaak hebben we jullie pad gelopen, dan linksom, dan rechtsom. Het is steeds genieten. Alles is prima geregeld. Het kan niet missen. Dank voor al jullie werk!

 156. Wat een mooi klompenpad. Heerlijk de rust en ruimte. Erg goed onderhouden en wat ons opviel dat er veel bankjes staan op mooie plekjes. We waren even lekker weg van alles. Dank jullie wel vrijwilligers.

 157. Goedemorgen, gisteren de route gelopen.
  Heel duidelijk bewegwijzerd en prachtige omgeving. We hebben genoten van de natuur en het prachtige weer.
  In alle rust was deze wandeling ook in coronatijd heel veilig op een doordeweekse dag.

 158. Vandaag deze route gecombineerd met het Loobrinkerpad en dat was goed te doen.
  Duidelijke bewegwijzering en mooie route. Echt lente onderweg.

 159. Wat een prachtige route. Goed aangegeven en een aantal bankjes onderweg. We hebben genoten!

 160. Gisteren het Schaverense pad gelopen. Ontzettend aardige route. Erg gevarieerd langs kleine paden, ver van het verkeer. Bordjes waren overal duidelijk te zien. Echt een aanrader.

 161. Vanmiddag samen deze route gelopen. We lopen sinds enkele jaren de klompenpaden, deze is echt de mooiste tot nu toe!!!!

 162. Leuke route, alleen de overgang van verkorte route naar de hoofdroute hadden we niet in een keer door (ri. punt 4). Mooi gevarieerd landschap. Met Gerrit en Rianne eens dat de paarse bordjes wel eens verwarrend zijn, volgens mij zijn ze gewoon verkleurd door de zon. Maar voldoende en duidelijk zijn de bordjes wel!

 163. Prachtige wandeling. Gevarieerd!
  Tot nu toe het best bewegwijzerde klompenpad die we tot nog toe hebben gelopen en dat zijn er inmiddels aardig wat.
  Zeer de moeite waard.

 164. Schitterende route veelal over onverharde wegen. De bewegwijzering is uitstekend verzorgd!
  Merkwaardig dat er af en toe een andere kleur bordje wordt gebruikt (ipv de blauwe).
  Hulde aan de ploeg die deze route uit heeft gezet en onderhoud.

 165. Gisteren voor het eerst een Klompenpad gelopen. Wat een prachtige afwisselende route.
  Met dank aan de vrijwilligers die dit uitzetten en bijhouden .

 166. 22 okt
  Wat een leuke route door afwisselend gebied.
  Jammer is dat het dorpshuis om 10.20 u nog gesloten was en we zonder beschrijving op pad zijn gegaan. Onderweg vertelde men ons dat de route ook te verkrijgen is bij de Spar-supermarkt. Met enig achtergrond informatie bij punt 1 t/m 8 krijgt de route extra glans, toch.
  We zitten dus in de lente-herkansing!
  Goed gaan.
  Groet van Brenda&Roel

 167. Vandaag gelopen fijn bewegwijzerd pad. Genoten van dennengeur en de stukjes achterom. Visjes zien zwemmen in de beek en de roep van een roofvogel uit de boomtoppen. Goed onderhouden pad. Kom zeker nog eens terug.

 168. Vandaag dit prachtige pad gelopen samen met mijn moeder. Het was ons eerste klompenpad en absoluut een goede start. Mooie afwisselende omgeving en lekker veel onverharde paden. Goed bewegwijzerd en onderhouden, waarvoor dank aan de vrijwilligers. Dit pad is een absolute aanrader!

 169. Dit is een van de mooiste wandelroutes die wij ooit hebben gelopen. De enorme afwisseling, de flora en fauna, de prachtige bospaden die ons langs kabbelende beekjes loodste, weiden met paarden, geiten en koeien en de prachtige huizen in deze omgeving. Even helemaal op vakantie. Ook de complimenten aan de vereniging voor de duidelijke aanwijzingen. We gaan deze routes zeker nog een keer lopen. De andere route hebben wij vandaag ook gelopen en ook deze zit vol prachtige plekken en gebieden die wij niet snel zullen vergeten. Voor iedereen die een van deze of beide routes nog willen gaan lopen vergeet niet een camera en verrekijker mee te nemen, heel veel plezier alvast het is genieten.

 170. Wat een geweldig pad is dit. Ik heb het tegen de klok in gelopen en om elke hoek was er wel een verassing. Van de Celtic fields in de bossen tot het meer dan fantastische gedeelte tussen de weilanden. Kabbelende beekjes, vlinders. Wat een rust. Ik heb tien kilometer met een glimlach van oor tot oor gelopen. Dank jullie wel!

 171. Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in. Eerste keer was in 2016.
  Wat een rust hier als je uit de stad komt. Veel huizen liggen hier nog aan een zandweg, ongelooflijk. En zo stil allemaal. Veel bos, graspaden en weggetjes, zandpaden, sprookjesachtig allemaal. Weinig bio industrie, slechts uit één schuur kwam een varkensgierlucht. Dat is op diverse andere paden op de Veluwe wel anders. Een huis gezien met op het erf kippen en kleine varkens.
  Ik ben weer tot rust gekomen en daarna heb ik nog het Loobrinkerpad gelopen.
  Hard toch nog 35%, maar zeer rustige wegen en fietspaden.

 172. Prachtige wandeling over verrassende en stille weggetjes. Goed aangegeven en veel bankjes om even te relaxen en te lunchen. Diverse klompenpaden gelopen en deze staat hoog genoteerd in onze lijst met favorieten. Afwisselend door de ele doorkijkjes en verschillende landschappen. We gaan hem zeker vaker wandelen.

  Bert en Frida

 173. Gisteren dit heerlijke pad gelopen tegen de klok in. Het weer was mijn favoriete hollandse zomerweer! 22°, zon en stapelwolken als enorme zeilschepen door de lucht. Het pad is een klompenpadtopper. Zandpaden door velden, paadjes door houtwallen en langs bosranden met prachtig uitzicht. Stukken bos en soms verharde landweggetjes waar misschien wel eens een auto rijdt. In ons geval, op een vrijdag, niet! De bewegwijzering kan niet beter. Ik ervaar wel eens op een langer recht stuk of ik wel goed loop. Hier krijg je halverwege nog eens een bevestiging dat je goed zit met een paaltje met klompje. Geweldig, ik denk dat hier een echte wandelaar de route heeft uitgezet. En dan de stilte! Ik beschouw dit pad als een topper. Ook goed onderhouden en veel bankjes. Hulde aan diegenen die het onderhoud plegen en particulieren die de toegang toestaan. Nogmaals, wat hebben we genoten!

 174. Wat een mooie, afwisselende wandeling. Veel bekende, maar ook onbekende paden en wegen gezien. Onderweg kwamen we een vosje tegen. En terug in Emst een iets andere route gekozen, zodat we langs mijn geboortehuis kwamen.

 175. Schaverensepad gevolgd. Heel gevarieerd landschap. Erg goed aangegeven en onderhouden. Volgende keer of andere of tegen de richting in.
  Benieuwd hoeveel mensen er gebruik van maken.

 176. Beste Rieky en andere wandelaars,

  Bij deze reageer ik op de vraag of een hond mee kan op een Klompenpad.

  Zoals ook op deze website van de Klompenpaden is te lezen, zijn Klompenpaden verboden voor honden.
  Klompenpaden lopen gedeeltelijk over particulier terrein, veelal boeren, waar soms vee loopt. Om de dieren niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen zijn honden verboden. Plaatselijk kan het zijn dat er delen van een Klompenpad zijn waar delen wel toegankelijk zijn. Maar om verwarring (en teleurstelling voor hondeneigenaren) te voorkomen én te kunnen blijven rekenen op de vrijwillige medewerking van grondeigenaren voor hun toestemming voor het openstellen van hun grond, zijn aan deze openstellingen voorwaarden verbonden. Daarom is er een algeheel hondenverbod voor de Klompenpaden. We vragen hiervoor uw begrip.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Met vriendelijke groet,

  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 177. Ik kan beamen dat ook deze route fantastisch is. Prachtige (ver)gezichten van het landschap en heel afwisselend.
  Ook de bewegwijzering was uitstekend. Jammer dat mijn vrouw niet mee kon vanwege haar werk. Maar deze route nogmaals lopen is geen probleem. Bijzonder!

 178. Fantastisch mooie klompenpand! Eerste keer dat we geen app of kaart nodig hadden. Hulde voor de vrijwillig[st]ers. Mooi afwisselend landschap met vele doorkijkjes. Wat een rust heerst er hier nog. Onderweg vonden we op de Bloemendaalse weg een zilveren armband. Iemand van de ‘klompenpadenclub deze verloren? laat maar even weten. Nel.

 179. Mooie afwisselende wandeling met veel onverharde paden. De vele bankjes onderweg maken het extra aantrekkelijk. Een aanrader dus!
  Ik miste alleen bij het startpunt een fietsenrek. De fiets op de stoep parkeren vond ik geen optie. Daarom ben ik doorgereden naar de begraafplaats om daar de fiets te stallen.

 180. Prachtige wandeling met perfecte wegbewijzering.
  Heel gevarieerd met mooie vergezichten een doorkijkjes.
  En niet geheel onbelangrijk op verschillende mooie plekken een bankje.

 181. Op zondag 17 maart liepen we dit prachtige pad. Er waren wat stukjes verharde weg, maar het grootste deel was onverhard.
  Onder de begeleiding van een stevige en frisse wind en een afwisseling van wolken en zon liepen we dit prachtige pad. We zagen heel veel paarden. En liepen over verschillende bos- en landweggetjes. Ook zagen we hier en daar waterpartijen.
  Als het echt lente- / zomerweer er is moet dit helemaal een schitterende wandeling zijn … dit is één van de mooiere Klompenpadwandelingen die ik heb gelopen 🙂 ! Met dank aan de vrijwilligers voor het onderhouden ervan.

 182. 19 februari het Schaverensepad gelopen. De krokussen weer met de kopjes boven de grond in de berm. Mooi afgewisseld weiland, bos en watertjes. Interessant de schapenwas plaats. Prachtig gebied en veel onverhard. Bankjes op leuke plekken, je zou ze bijna allemaal willen zitten. Prima bewegwijzering, niet 1x de app hoeven raadplegen ?

 183. Een mooie wandeling met veel vergezichten, af en toe een stukje bos, maar zeker ook heeft men geprobeerd om in deze route zoveel mogelijk onverharde wegen te laten bewandelen. Het was genieten!

 184. Vanuit het startpunt in Emst kun je kiezen voor 2 routes, het Loobrinkerpad en het Schaverensepad. Wij kozen voor de laatste. In onze ogen afwisselender dan de 1e. Mooi herfstweer, goed bewegwijzerd. Zie ook onze reactie bij het Loobrinkerpad.

 185. Mooie en afwisselende wandeling in de omgeving van Emst. Veel verschillende opties qua kilometers (door de combinatie met een andere route en evt verkortingen van beiden). We hebben het pad net na zonsopkomst gelopen, wat prachtige beelden gaf!

 186. Wat een heerlijk klompenpad is dit. Hij gaat in onze top 5. Afwisselend, voldoende bankjes en tot nu toe geen klompenpad tegengekomen dat zo goed bewegwijzerd is. Complimenten dus!!!
  Wij hebben de auto ook geparkeerd (bedankt voor de tip Henk v Norden) bij voetbalvereniging Emst. . Dat is al met al een kleine anderhalve km langer lopen, maar dan heb je inderdaad de Horeca precies op de helft van de route. Erg prettig
  Wij gebruiken de klompenpapp altijd en zo konden we ook nu makkelijk de Veldweg vinden om daar aan het pad te beginnen ?
  Voor de cachers onder ons : 3 langs het pad en nog 1 als je gaat verkorten (100 meter extra lopen als je niet verkort)
  Wij hebben genieten van dit mooie pad!

 187. Vandaag deze route gelopen, geparkeerd bij voetbalvereniging Emst, even een klein stukje (500 meter) extra maar dan heb je de horeca in Emst halverwege de route.

 188. Mooie en afwisselende route met bijna steeds onverharde wegen. Voortreffelijk gemarkeerd met klompjes voor en elke afslag. Voor tweede jaar gelopen en wederom genoten.

 189. Vandaag eerst het Schaverensepad gelopen, gevolgd het Loobrinkerpad. Beidde prachtige wandelingen. Wat een stilte, heel veel mooie bloemen , afwisselend, kortom weer erg genoten van het wandelen over klompenpaden.

 190. Wat een prachtig klompenpad!
  Niet 1 keer verkeerd gelopen.
  Klompjes hangen duidelijk zichtbaar.
  Het is een heerlijk afwisselend pad.
  Wij genieten vooral van de paden die weide, akkers en bos afwisselen.
  Ook onverharde wegen vollop aanwezig.
  Leuk om de extra informatie te lezen op de klompenapp.

  Bedankt vrijwilligers!!

 191. Zeer mooie wandeling veel afwisseling goede bewegwijzering een aanrader.Dit zouden we in België ook wel willen maar dat zal nog niet direct het geval zijn.

 192. Een prachtig klompenpad. We hadden ook wel alles mee.. 27 graden, de natuur net in de bloei. Het is een afwisselend pad. Door weide en bosgebied. Leuke beekjes en mooie vergezichten. Bedankt vrijwilligers. Wij hebben genoten en komen zeker nog eens terug!

 193. Genoten van dit mooie klompenpad, wat een rust en ruimte.
  Veel onverharde paden, veel afwisseling.
  Prima bewegwijzerd.
  Dank vrijwilligers.

 194. Met een vriendin op 30 maart dit klompenpad gelopen. Mooie en afwisselende route. Zelfs al pratend konden we de route goed volgen door de zeer goede markering. Ook ons vielen de vele goede bankjes op. Ik sluit me helemaal aan bij de dank van Ruud en Marion voor het werk van de vrijwilligers.

 195. Op deze eerste “voorjaarsdag”, zon en 11graden, besloten we het klompenpad te lopen. We hebben genoten van
  de mooie afwisselende route. Goed bewegwijzerd en opvallend veel bankjes. Die bankjes missen we nog al eens op
  menig ander klompenpad. Prima voor elkaar dus hier!
  Dank aan de vrijwilligers, die er voor zorgen dat wij deze paden met veel plezier kunnen lopen!!

 196. Op weg naar mijn werk kruis ik dit klompenpad bijna dagelijks, hoog tijd om hem eens na m’n werk te lopen.
  Ondanks dat ik de omgeving redelijk ken heb ik genoten, de onverwachte onverharde wegen, de afwisseling weiland en bossen. Ik heb genoten en kan hem aanbevelen.

 197. Met de weersvoorspelling voor de eerste zondag in 2018, koud met noordoosten wind maar zonnig, hebben we voor de 2e keer dit mooie pad gelopen in de hoop niet te veel zompige delen tegen te komen. Wat is het weer een mooie wandeling geworden: prima routeaanduiding, veel wisselingen in het landschap, veel bankjes (nu te koud voor gebruik), geen te natte stukken en weinig last van kou en wind door de nodige beschutting van de bomen. Café van de Schepop is van eigenaar gewijzigd vertelde de vorige eigenaar toen wij na de wandeling aan kwamen lopen en daarom was de zaak even dicht tot volgend weekend. Restaurant de Musketiers bleek een goed alternatief!

 198. Liep gisteren tussen de buien door het Schaverensepad. Ondanks de barre weersomstandigheden in één woord schitterend. Ongekende rust op de eindeloze zandwegen die goed te belopen blijven in het natte seizoen. Akkers, weiden en bosgebieden rijgen zich aaneen tot een heerlijk lustoord voor het oog. Een volgend keer het Loobrinkerpad aan de oostkant van het dorp. Kijk er nu al naar uit !

 199. Wat een prachtig afwisselend Klompenpad! Dat smaakt naar meer!
  Overigens waren wij om half 10 bij het cafe van de Schepop en dat bleek nog gesloten. Goed om op deze site de openingstijden aan te passen. We werden trouwens door de vriendelijke eigenaresse getrakteerd op een gratis kopje koffie buiten openingstijd. Erg attent!

 200. Zondag 2-10-2017 met zijn vieren ons 10e klompenpad gewandeld. Een prachtige herfstwandeling met onderweg een diversiteit aan paddenstoelen. Onderweg genoeg bankjes om even een broodje te eten. De wandeling is uitstekend bewegwijzerd. Schitterende boerderijen en een heel gevarieerde wandeling door bos en landweggetjes. Leuk om de omgeving van Emst te verkennen. Dank aan alle vrijwilligers die deze paden mogelijk maken!

 201. vandaag voor de 4e keer deze route gelopen. het verveelt nog steeds niet. prachtige, afwisselende route die zeer duidelijk is aangegeven.

 202. Als eerste klompenpad voor ons het Schaverensepad uitgekozen. Oei, wat ligt de lat nu hoog voor de andere klompenpaden! Het weer was prachtig, dat als eerste maar oh, wat vonden wij dit een schitterende route! Veel afwisseling, daar houden we van! Ook zeer duidelijk bewegwijzerd, super!
  Beslist een aanrader!

 203. Vandaag 20-augustus samen met mijn vrouw het schaverensepad gelopen, tussen de weilanden bossen en bloemenvelden genoten van de natuur. De route was super aangegeven(mag ook wel eens gezegd worden). Eén keer verkeerd gelopen omdat WIJ niet zaten op te letten maar een vriendelijke boer zette ons weer op het juiste pad.
  Een aanrader voor een ieder als je van rust en natuur houd.

 204. Mooi afwisselend klompenpad. Bos, weiland, mooie verhalen op de app. Vooral de bewegwijzering was erg goed voor elkaar. Bij andere paden is dit soms anders (bv bij het klompenmakerspad aan de andere kant van de A50).

 205. Een hele mooie en afwisselende wandeling. Daar mogen de verantwoordelijke mensen die dit voor elkaar hebben gekregen heel trots op zijn. Wat ons opviel bij deze route waren de vele mooie zitbankjes onderweg. En dat is lang niet altijd zo bij een klompenpad wandeling.

 206. 5 augustus deze route gelopen. Prachtige afwisselende route. De route staat erg goed aangegeven. Fijn, want zo kun je lekker lopen zonder steeds op de app te hoeven kijken. Zelfs nog een vos gezien.

 207. Vandaag hebben wij het Schaverense pad gelopen. We vonden het een erg mooie en afwisselende route die goed aangegeven was. Zonder kaart of app goed te lopen. Zelfs onderweg nog 2 reeen gezien die het bospad overstaken!
  We hebbenal verschillende paden gelopen maar deze hoort wel bij een van de mooiste.

 208. 2 augustus 2017 gelopen. Het is een bijzonder mooi onderhouden en goed aangegeven pad. Prachtige omgeving van een agrarisch landschap tegen de bosrand aan. Erg van genoten.

 209. Wat een mooie afwisselende wandeling!!! Het eerste klompenpad waar ik de app niet heb hoeven gebruiken!! Echt een pad om aan te bevelen!! Compliment voor alle vrijwilligers!!!

  Met vriendelijke groet.

 210. Prachtige route waarbij weinig over de weg gelopen wordt. Afwisselend landschap, erg veel bankjes om even van het uitzicht te genieten of wat te eten. Zeer de moeite waard en zeer goed aangegeven route!

 211. 29 April 2017 op een koude, maar zeer heldere lentedag met prachtige luchten gelopen. Bloeiend koolzaad, paardenbloemen, pinksterbloemen. Frisse helder groene uitbottende bomen. Door deze plezierige omstandigheden komen de boerderijen extra mooi tot hun recht. Een feest! Een zeer goed verzorgd pad, duidelijke bordjes en veel bankjes. Dank!

 212. Ons eerste klompenpad gelopen.
  Mooie route, goed aangegeven…..
  En vandaag schitterend wandelweer!

 213. Vandaag deze route gelopen, jullie mogen wel toevoegen dat er een aantal leuke kabbelende beekjes de route mooi aanvullen.!!.. erg genoten van deze goed aangegeven wandelroute

 214. Vandaag gelopen met nog veel sneeuw op de paden, wat was het mooi zonnig weer en een temperatuur van 14 * Schitterende route, we hebben hier erg van genoten.

 215. Vandaag samen met dochter jullie klompen pad gelopen. Wat een prachtige route en we hadden natuurlijk ook prachtig mooi weer.
  We hebben gelopen met de app aan, maar de route was heel goed bepijld, dus ook zonder app prima te lopen.
  Volgende pad op ons lijstje het looierspad.
  Zelf ben ik een van de vrijwilligers van het bij het klompenpad in Oene.

 216. Wat leuk Henny/Arie/Daan uit Heerde dat jullie zijn wezen “buurten” in Emst. Dank voor jullie positieve reactie op ons Schaverensepad.
  Ik ben één van de vele vrijwilligers uit Emst en wij hebben vorig jaar met een grote groep een deel van jullie Vosbergerpad gelopen. Wij hebben toen door de vriendelijke bewoonster van kasteel Vosbergen zelfs een rondleiding gehad in het kasteel. Bij restaurant de Brug hebben wij koffie gedronken. Wij kijken nog altijd terug op een mooie wandeling met als kers op de taart de rondleiding.
  Veel succes gewenst met jullie Klompenpaden en we komen zeker nog eens terug in Heerde.

 217. Vandaag liepen we dit prachtige pad in winterse omstandigheden: lekker koud en sneeuw! Enorm genoten van de fraaie omgeving en de prachtige natuur.
  Hulde voor de vrijwilligers!
  Met vriendelijke groet,

  Henny/Arie/Daan
  (vrijwilligers van de klompenpaden: Horsthoekerpad en Vosbergenpad in Heerde. Komt dat zien!)

 218. Vandaag het schaverensepad gelopen!
  Wat een te gekke route.
  Heel afwisselend, wat zal deze route in t voorjaar ook mooi zijn.
  Ga deze zeker alle seisoenen lopen.
  Bedankt vrijwilligers voor het uitzetten van dit prachtig pad.

 219. Na het Vreepad bij Oldebroek in het afgelopen weekend hebben we vandaag dit klompenpad bij Emst gelopen. Langs veel kleine weggetjes en leuke verrassende paden loop je door een mooi oud agrarisch landschap afgewisseld met stukken bos en zelfs een klein stukje heide. De bewegwijzering was uitstekend. Mooi pad en beslist een aanrader.

 220. Vandaag het Schravensepad gelopen. Genoten van deze prachtige wandeling door een afwisselende natuur.
  Met veel bankjes onderweg om even onder het genot van een hapje en drankje te genieten van de prachtige natuur.

 221. 4 januari klompen pad gelopen van uit Emst.
  Het was prachtig ,wat een mooi gebied , zo kom je nog ergens , en dan die hooglanders in de wei , we hebben genoten .
  We gaan het zeker nog een keer doen .

  Marlyse.

 222. Vandaag 18 dec met onze vaste groep het Schaverensepad gelopen. Onder heerlijke weersomstandigheden. Wat een mooie route. Goed aangegeven. Kunnen andere klompenpaden een voorbeeld aannemen. (Sorry ) Maar het kan niet overal het zelfde zijn. Was helemaal top.Fam Nieuwenhuis.

 223. Prachtige omgeving / buitengebied van Emst ! En………….. perfect bewegwijzerd !!!
  Niks zoeken – zonder een keer stoppen door kunnen lopen. Een genoegen.

 224. Voor mij was dit vandaag (30 oktober 2016) de eerste keer dat ik een klompenpad heb geprobeerd. En het is uitstekend bevallen. De route was afwisselend en uitstekend ‘vindbaar’. En ook onverwachte kennismaking met de omgeving van Emst (ik wist niet dat er zoveel onverharde wegen lagen, en dat in een prachtig landschap). Dit is zeker voor herhaling vatbaar !

 225. Op zondag16-10-2016 hebben we deze route gelopen .
  De route was duidelijk aangegeven .
  Een afwisselend landschap en alles was prachtig !

 226. Beste vrijwilligers,

  Op 11 September heb ik samen met mijn partner dit prachtige klompenpad gelopen mijn complimenten hiervoor, zeer goede wegbewijzering veel rustplaatsen waar je van dit mooie natuurgebied kunt genieten, ik loop vaak klompenpaden waar ik het anders mee maak, met name dat de stikkers pas over de kruising zijn geplaats het is een stuk makkelijker als ze bij de kruising zijn geplaats, en dat ook de stikkers op verschillende hoogstens hangen maar daar was van dit pad geen sprake van. dit pad is een echte aanrader !!!!!!!

  Misschien zijn dit mooie tips voor de vrijwilligers die dit lezen : hang de stikkers op ooghoogte en plaats de stikkers voor de kruising.

  Groetjes Christina

 227. Vandaag 11 September 2016 gelopen.
  Prachtig klompen pad, zeer goede bewegwijzering prachtige paden en meer dan voldoende rustbankjes.
  Hele mooie natuurwandeling in heel rustig en mooi gebied!!
  mijn complimenten voor de vrijwilligers.
  Dit is een echte aanrader.

 228. Hele mooie , goed bewegwijzerde wandeling. Een echte aanrader. Voldoende beschutting.

 229. Op maandagmiddag 5 september gelopen. Schitterende paden, mooie natuur, schoolvakanties weer voorbij dus heel weinig mede-wandelaars, veel bankjes om van het uitzicht te genieten. Al met al een schitterend klompenpad, met een duidelijke bewegwijzering, dus echt aan te raden.

 230. Zeer afwisselend en heel goed begaanbaar. Voorbeeldig gemarkeerd.
  Wel wat korter dan 10 kilometer (8-9 km ?); er mag gerust een stukje erbij.

 231. Zondag 14 augustus 2016 het Schaverensepad gelopen. Wat een prachtig klompenpad in een mooi gevarieerd landschap. Wat hebben we genoten! De route wordt zeer duidelijk aangegeven.

 232. Leuk klompenad, goed aangegeven, veel bankjes onderweg, mooie omgeving, afwisselend, overal goed onderhouden,

 233. Vandaag dit pad gelopen, tegen de klok in. Zeer positief over dit pad. Echt Veluws, stil en alles kleinschalig. Verwacht geen grote boerderijen met kuddes vee. Dus ook niet door weilanden lopen. Sowieso weinig boerderijen, toch heel landelijk. Veel burgers hier die prachtig buiten wonen. Alle paden en zandwegen zijn kort, dus zeer afwisselende route.
  Ik heb enorm genoten. Eerst heb ik nog het Holhorsterpad in Beemte gelopen, daarna dit pad. Wat een verschil!
  Het pad is wel wat kort, maar zeer goed te combineren met het Loobrinkerpad. Die heb ik nog niet gelopen, hoop dat die net zo mooi is. Komt binnenkort ook aan de beurt.
  En dan tenslotte nog een compliment voor degene die de bewegwijzering doet voor dit pad. Uitmuntend goed. Dit is de allerbeste bewegwijzering van de 67 paden die ik nu gelopen heb.
  Iedereen zeer bedankt voor het wandelplezier.

 234. Na eerder deze maand het Loobrinkerpad gelopen te hebben, waren we nieuwsgierig geworden naar het andere klompenpad in Emst, het Schaverensepad. Als we moesten kiezen is deze laatste een echte aanrader. Goed bewegwijzerd, heerlijk rustig lopen over de merendeels onverharde paden. Wat is je eigen woonomgeving toch mooier dan je denkt. De folder geeft, als aanvulling op de wandeling, de nodige achtergrondinformatie.
  Het was weer een mooie wandeling. Het is wel zo dat je steeds nieuwsgieriger wordt naar al die klompenpaden. Nog veel te ontdekken voor ons.

 235. zaterdag 16 juli het Schaverensepad gelopen. Direct uit Emst eerst een stukje asfalt, maar dat werd al gauw onverhard.
  Over leuke bospaden, zandpaden en langs beekjes gelopen. Een heel mooi kleinschalig landschap, waarbij de weilandjes afgewisseld werden met bomenlanen. Na het bosgebied Wildlust, kwamen we in een natuurontwikkelingsgebied, bouwland is omgezet naar nieuwe natuur! Wat goed dat de eigenaren van deze percelen hier aan hebben meegewerkt. Het voormalige bouwland is veranderd in een bloemenrijk gebied, we hebben hier tientallen graslandvlinders gezien, zoals het koevinkje en bruine zandoog. Als laatste over een leuk zandpad , langs de beek, haast tot aan Emst toe. Een prachtige wandeling en prima uitgezet, dankjewel

 236. Een bijzonder stukje Nederland. De afwisseling tussen landbouw, natuurgebied en bos is echt bijzonder. Het pad blijft ver weg van druk verkeer en voert langs bijzondere plekjes. Een aanrader!

 237. Vandaag gelopen. Erg mooi en goed gemarkeerd.
  Kortom….een aanrader

 238. Vandaag klompenpad gelopen prachtige route goed aangegeven goed onderhouden paden
  geweldig genoten.

 239. Genoten van dit mooie pad, helaas was de catering onderweg dicht, goed aangegeven route!

 240. Mijn vrouw en ik hebben op 16 mei (2e Pinksterdag) deze wandeling van 10 km gelopen. Prachtige wandeling!! Wij hebben genoten van de omgeving die zo veelzijdig is. De routeaanduiding met de blauwe bordjes was heel duidelijk. Wat ons in positieve zin opviel was het aantal km dat gelopen was en dat op sommige bordjes was geplaatst. Wij hadden dat nog niet eerder gezien bij andere klompenpaden die wij gewandeld hebben (voornamelijk in de provincie Utrecht en Gelderland).
  Nogmaals hartelijk dank voor alle medewerkers en vrijwilligers die deze wandelingen uitzetten. Wij kunnen er niet genoeg van krijgen om deze tochten te lopen. Ga zo door!!
  Hartelijke groet,

  Martin en Jenny Veenendaal

 241. Het was heerlijk genieten tijdens het wandelen van dit klompenpad. Mooi en afwisselend.

 242. Deze moet je lopen zo geweldig..toppie
  Dat Emst zo mooi is.
  Schitterend! !!!!!!

 243. Mooie wandeling door een afwisselend landschap. De route is goed bewijzerd. Onderweg staan veel banken waar je heerlijk kunt genieten van de omgeving met name bij de schapenwasplaats was het goed toeven.

 244. Schitterende wandeling door een gevarieerde omgeving. Leuke boerenpaden, stukken bos en heide. En de extra info via de app laat het helemaal leven. Vergeet niet even te stoppen bij Buurtschap Schaveren. Wat een schitterend vennetje met geschiedenis. Een dank aan de landeigenaren voor het beschikbaar stellen van de wandelstukken op hun land.

 245. Een mooie wandeling door een kleinschalig landschap met veel afwisseling. Horeca hebben we niet gezien – maar het was ook winter. De bewegwijzering was helemaal top en er stonden bankjes genoeg om even te gaan zitten.

 246. Wij hebben deze route op 28 januari gelopen; een prachtige “voorjaars”dag.
  We willen even doorgeven dat we erg te spreken zijn over de mooie paden en de goede markering. Dank aan alle vrijwilligers voor hun inzet.
  We hebben al veel meer klompenpaden gelopen. We zijn er erg tevreden over. Wat ons betreft mogen ze wel wat langer zijn:-)

 247. Vandaag was een prachtige zonnige dag om deze route te lopen. Afwisselend door weilanden en bos. Route is supergoed aangegeven. Als afsluiter een hapje gegeten bij Cornelis in Epe; mag je niet missen !

 248. Door de afisseling van natuur en het mooie buitengebied is dit een leuk pad om te lopen. We liepen het 8 december 2015, op een mooie rustige winterdag. Prima aangegeven. Dank aan de vrijwilligers.

 249. prachtige route met duidelijke markering , gewoon een beetje buitenland met glooiende weilanden en een kabbelend beekje

 250. Vandaag deze route gelopen, 2e Kerstdag en15 graden met een zonnetje. Prachtig afwisselende route, absolute aanrader. Pad is bijzonder duidelijk aangegeven, dus een compliment voor degene die deze route onderhoudt.

 251. Namens alle vrijwilligers hartelijk dank voor uw reacties. Het is fijn om te weten dat u de route in Emst waardeert en geniet van onze omgeving. Ook in de wintermaanden is de omgeving zeer de moeite waard en serveert de horeca in Emst heerlijke warme chocolademelk met slagroom. Wij zeggen dan ook: welkom in Emst

 252. Gisteren bij voorjaarstemperaturen deze route gelopen. We hebben al veel klompenpaden gelopen maar deze verdient een topklassering. Hulde voor degenen die dit pad onderhouden!

 253. Het is 17 december 2015!
  prachtig mooi weer, zonnetje en 14 graden, op een bankje geluncht!
  Een prachtige wandeling, heel afwisselend! Morgen wandelen wij het Loobrinkerpad! Tot dan.

 254. Vandaag ons eerste klompenpad gelopen en dat is ons goed bevallen.
  het weer was prima voor ons, beetje regen, beetje mist en dus geen andere wandelaar gezien.
  mooi die schapen, koeien onderweg…rust!
  we komen zeker de andere route ook lopen.

 255. Op 28-09-2015 deze wandeling gelopen vanaf de parkeerplaats met de klok mee. Volgens de gps is de wandeling 9,5 km. Zeer afwisselend en prima te lopen. Dit komt mede door de goede ondergrond. De bewegwijzering is uitstekend te noemen. Hebben we wel eens anders meegemaakt op een klompenpad. Zeker een aanrader.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.