Schutpad

Ontdek het mooie buitengebied van Leusden met dit allereerste Klompenpad. Over boerenerven, een kerkepad en landgoed De Boom. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Schutpad (3 km)

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 5 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: tegenover Leusbroekerweg 6, Leusden. Er zijn daar enkele parkeerplekken.

Extra parkeerplekken: Theehuis Mon-Chouette, Leusbroekerweg 25B, Leusden. Of bij Restaurant De Mof, Arnhemseweg 95, Leusden

Openbaar vervoer: Bushalte Leusbroekerweg/De Mof, Leusden

Markering: Roze markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Schutpad combineren met het Termatenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

 

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Deze route op 16 juni gelopen. Bijzonder dat dit het eerste Klompenpad is. Dat is wel leuk om als weetje bij je te hebben tijdens de wandeling. De lange versie uiteraard gelopen. Prachtig gebied. Met dito aangrenzende woningen.

 2. 14 april dit pad gelopen in combinatie met het Termatenpad,
  Een heel mooi kort pad, alles onverhard en grotendeels door het bos.
  Ondanks dat hij kort is, toch een mooie en verrassend pad.
  Complimenten aan de vrijwilligers voor het onderhouden van dit pad

 3. Mooi pad, niet te lang maar in combinatie met het Termatenpad een complete wandeling

 4. Lekker gewandeld, in combinatie met het Termatenpad. Onderweg mijn zonnebril verloren, in een zwart hoesje. Waarschijnlijk op de dijk naar Mon Chouette. Heeft iemand hem gevonden? 033-4618666

 5. 25 juni dit klompenpad gelopen, hiervoor hadden we het stoutenburgerpad gelopen. De 5 kilometer lange wandeling is afwisselend. We hebben genoten van bos en landgoed. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren voor het mogelijk maken van dit klompenpad.

 6. Op 21 mei hebben we zowel het Termatenpad als het Schutpad gelopen.

  Wat een heerlijke dag en wat is de route van het Schutpad prachtig. Mooie wandeling over het landgoed De Boom. We nemen hier ook een moment om even tot rust te komen en hebben uitzicht over een veld waar koeien mogen grazen en het landhuis. Heerlijk om op deze warme dag veel onder de bomen te kunnen wandelen. Wat hebben we veel bomen nodig in ons leven. Op warme dagen merk je echt dat ze heel veel warmte tegenhouden.

  Dank voor deze mooie route. Wij hebben weer genoten.

 7. Wij hebben dit pad gelopen toen de zon net op was. We zijn geen enkele andere wandelaar tegen gekomen. We hoorden alleen vogelgezang en hebben genoten van dit mooie pad.
  Voor je het weet sta je weer bij de auto!

 8. Wij hebben dit pad gelopen toen de zon net op was. We zijn geen enkele andere wandelaar tegen gekomen. We hoorden alleen vogelgezang en hebben genoten van dit mooie pad.
  Voor je het weet sta je weer bij ee auto!

 9. Eerste kerstdag 2022 in de regen dit klompenpad gelopen. De verlengde versie. Het allereerste klompenpad! Voor ons was de eerste de dertigste. Ze vervelen ons nog zeker niet. Ook het Schutpad is de moeite van het lopen waard. En dat geldt zeker ook voor de verlenging. Maar heel weinig asfalt gezien.

 10. Wat een ontzettend leuk initiatief om de folder van het Schutpad alsnog uit te brengen.
  Ik ben zo’n verzamelaar, liep alles (op het laatste pad na) en heb dus al die prachtige folders in mijn bezit. Fijne opmaak, leuke weetjes en zinvolle afbeeldingen, alles bijdragend aan het succes van de Klompenpaden.

 11. Na een langdurige blessure waren we op zoek naar een kort klompenpad en zodoende uitgekomen op dit leuke pad.
  De app werkte prima bij ons! En alles was top top in orde, beheerders dank jullie wel!
  Leuke weetjes en mooi gevarieerd pad.
  De ringslang broedplaats was voor ons een leuke ontdekking. Aan het einde nog inkopen gedaan bij de biologische kaas/zuivelboerderij waar je langs komt, een aanrader!

 12. Beste Pien,

  Met de app heb ik gelopen en daarop is dit tot op heden niet aangepast. En het mag op de website dan keurig omschreven zijn, de uitvoering is echt belabberd gedaan.

 13. Beste Arjan, een reactie op je opmerking van 12 mei over de beukenlaan op het Schutpad. Ik denk dat je een oude folder hebt gebruikt. Op de website staat een digitale folder (een papieren versie bestaat niet meer), waarin keurig beschreven wordt wat er met de beukenlaan aan de hand is. Deze wordt in fases vervangen door nieuwe beuken.
  Ter info: ik ben de coördinator van o.a. het Schutpad.

 14. Zondag het Schutpad gelopen. Een mooie wandeling, alleen moet de beschrijving aangepast worden, want die klopt niet meer. Zonder beschrijving had ik nog kunnen denken dat ze een nieuwe beukenlaan aan het planten waren, zonder te weten dat er eerst meer dan honderd jaar oude beuken gekapt zijn. Wat rest zijn een paar zielige gekandelaberde stammen, en de nieuwe aanplant die het zo te zien niet makkelijk heeft. Verderop ook veel gekapt langs het pad langs de akker. Stichting de Boom was meer Stichting de Boom weg. Een dissonant in een verder prachtige wandeling.

 15. 21/4 dit leuke kleine en oude klompenpad gelopen en er een goed gevoel aan over gehouden. Dit was mijn 89e klompenpad en ik heb ook hele nieuwe en lange paden gelopen maar dit keer een wandelende ontmoeting die niet te lang kon duren, toch was het zeker de moeite waard, mooie blik op landgoed “De Boom” en mooi onverhard.
  Helaas heb ik onderweg (net voor Koningsdag) mijn oranje zitmat (KMM) achtergelaten in de natuur en dat terwijl ik altijd juist zwerfafval verwijder. Ik hoop maar dat ik er iemand gelukkig mee heb gemaakt die nu ook van klompenpaden gaat genieten. Leuk weetje dat dit het eerste klompenpad is (en zeker niet de laatste).

 16. Klompenpad het Schutpad bij Leusden is het kortste (3-5 km) maar ook het oudste Klompenpad (2002). De eigenlijke route is 3 km kort, aan te raden is dus ook de verlenger er bij te nemen om zo op 5 km uit te komen. De parkeerplaatsen bij het startpunt zijn schaars, maar wanneer je kort na zonsopkomst begint is er altijd wel een plekje. De route gaat meteen door een weiland over landgoed De Boom. Via de Heiligenbergerbeek kom je over het tracé van de oude spoorlijn Amersfoort – Kesteren en je bent met een goed uur weer bij het vertrekpunt. Een korte, maar erg aardige tocht die vrijwel helemaal onverhard is.
  video: https://youtu.be/RRDmpClHwu0

 17. Wat een leuke wandeling. Wij hebben het Schutpad gecombineerd met een ommetje over de Liniedijk en een kort bezoekje aan de Museumbunker. Al met al 8 km wandelplezier. Het Schutpad is een echt klompenpad, zoals een klompenpad (volgens ons) hoort te zijn. Over het boerenland, onverharde paden en een historisch landgoed. Kortom, het Schutpad is een kort en prachtig klompenpad. Lees ons verslagje: https://www.wij-wandelen.nl/wij-wandelen-klompenpad-schutpad-in-leusden/

 18. Variatie op een thema……Vandaag onder heerlijke omstandigheden, 13 graden, geen wind en later kwam de zon erbij onze eigen variatie gelopen van twee klompenpaden, Schutpad en Termatenpad. Gestart bij theehuis Mon Chouette met heerlijke koffie en daarna de Grebbeliniedijk op langs het Valleikanaal. Mooie herfstkleuren en gezellige schaapjes vergezelden ons.
  Bij het sluisje rechtsaf naar beneden en de spoordijk op, en toen afgeweken van het Termatenpad en linksom het Schutpad op gegaan. Heel mooi gedeelte is dat tot Huize Den Boom, het grote huis van de vroegere dames De Beaufort. De Provincialeweg een stukje langs en dan oversteken naar de Vieweg tot aan de rode brug. Daar linksaf het Termatenpad weer oppakken langs de Grift. En een stukje doorlopen naar theeschenkerij “el Dorado”. Je hebt dan na ongeveer 7 km weer een lekker rustpunt met koffie en meer heerlijkheden.
  Na el Dorado weer een stukje teruglopen en de brug over en t bos in bij het Griftpark. En op die manier verder het Termatenpad afmaken. Op de Grebbeliniedijk mooie zonnige vergezichten over de weilanden, een sprong van wel 9 reeën die we op de heenweg ook hadden zien staan liepen nog steeds met elkaar door t weiland en de grote vlucht spreeuwen maakte een najaarsballet in de lucht. Bij terugkomst bij Mon Chouette nog een tosti met bockbiertje en de ander een kroketje en we hadden weer een fantastische dag, zo dicht bij huis. We liepen ongeveer 14 km.

 19. Vandaag het Schutpad gelopen, de volle 5 km inclusief verlenger, jawel!
  Het oudste klompenpad van Nederland, leuk en geheel onverhard in het buitengebied van Leusden.
  Een lekkere wandeling die wat mij betreft best een stuk langer had mogen zijn.
  Vanwege de geringe lengte ideaal te combineren met bijvoorbeeld het Termatenpad.
  In dat geval zou ik het Schutpad als laatste doen – als kers op de taart.

 20. Vandaag hebben wij eerst het paradijspad gelopen.

  Daarna hebben wij de verlengde versie van het schutpad gelopen.
  Een mooie ronde van 5 kilometer waar niets mee is.
  Alleen vonden we het geluid van het verkeer van een nabije provinciale weg wat storend.

  Het is wel een leuk idee dat wij nu kunnen zeggen dat wij het eerste klompenpad van Nederland hebben gelopen.

  Vrijwilligers en landeigenaren bedankt voor ook deze mooie route.

  Cora en frank

 21. Het leukste korte klompenpaadje van deze omgeving!
  Wellicht door zijn bescheiden omvang, ook helemaal onverhard. Door bos, langs en door het veld en aan de beek. Zowaar kom ik ook het bekende klompenpad bruggetje en twee overstapjes tegen. Wat leuk!
  De extra twee kilometers zijn de moeite waard en leveren ook een bankje op met uitzicht over de velden.
  Vrijwilligers, dank voor het uitzetten en onderhouden van dit eerste klompenpaadje. Ik heb ervan genoten en hoop echt dat jullie er een keer wat extra kilometers aan kunnen toevoegen.
  Foto impressie:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/schutpad/7989/

 22. Vandaag in prachtig zomers weer dit pad gelopen. Wat een mooie! Komt in de top 5. Als je niet van koeienvlaaien houdt of je vindt een smal pad lastig omdat er weleens bramenstruikenstengels uitschieten, is dit HET pad der paden voor je. Zeer afwisselend. Grote stukken weiland en smalle bospaden met de mooiste bomen. Een ree gespot en wat hazen. Kortom een prachtig wandelpad. En de richting is heel goed aangegeven! Je kunt niet verdwalen en geen pijltje missen.

 23. Vandaag het Termatenpad gecombineerd gelopen met het Schutpad en het Oldenhorsterpad (ca 30 km). Gestart bij ’t Sluisje in Leusden op de overstaproute Stoutenburgerpad. Auto in woonwijk gezet. Bij de eerste stap op deze route werd ik verrast door de prachtige natuur en een pad waar ik een grote ? van krijg. Via dit pad eerst het Oldenhorsterpad (met de klok mee) gelopen. Onderweg tussen de schapen en koeien gelopen. De route zit vol met historie, geweldig! Daarna een groot gedeelte van het Termatenpad (met de klok mee) en halverwege het Schutpad (met de klok mee) gelopen tot de splitsing. Daar rechtsaf en tegen de klok in gelopen tot ik weer bij het Termatenpad kwam. Daar de overstaproute Stoutenburgerpad terug naar de auto gelopen. Wat een geweldige route met een klein stukje drukke weg/industrie in Woudenberg, maar dat mocht de pret niet drukken. Deze komt in mijn top 5. Iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt. Top! ?

 24. Mooi pad, welke ik regelmatig wandel. Afwisselend landschap tussen volwassen bos en landbouwgronden. Helaas moet de beschrijving in de brochure worden aangepast. De fraaie beukenlaan (Kerkepad) welke vermeld staat bij punt 2 bestaat niet meer. Deze is de afgelopen week volledig gekapt. De kapwerkzaamheden zijn nog niet gereed. We zijn bang dat er nog meer vernietigd zal worden. Het schijnt nodig te zijn voor onderhoud. Wellicht dat het er over 100 jaar weer mooi is.

 25. Op vrijdag 5 maart, een prachtige zonnige dag, dit Klompenpad gelopen. Helemaal onverhard inderdaad. Een mooi pad over mooie lanen en door mooie bossen. We horen al veel vogels kwetteren. We lopen de 5 km. Een echte aanrader als je een niet te lange wandeling wil maken. Dank voor het onderhouden van dit bijzondere klompenpad! Corrie

 26. Vanmiddag dit mooie pad gelopen in een besneeuwd zonnig landschap.
  Waarschijnlijk op het gedeelte voor huize de Boom op het pad evenwijdig aan de weg Leusden – Woudenberg mijn bril verloren. Later nog teruggeweest maar niet gevonden. Iemand anders wel? 06-41137254
  Maar wel genoten van de wandeling.

 27. Vandaag dit, oudste, pad gelopen. Afwisselend met veel historie. Ondanks het op sommige plekken modder en erger momenten een mooie route.

 28. Omwille van de tijd vandaag deze 5 km wandeling gelopen.
  De route is volledig onverhard maar ondanks het natte weer van de laatste
  dagen goed begaanbaar. Op sommige stukken wat verkeerslawaai van de drukke weg
  van Leusden naar Woudenberg. Het heeft ons niet gestoord.
  Gewoon een mooie wandeling.

  Vanaf hetzelfde punt start ook het Termatenpad van 14km.
  Die volgt binnenkort.

 29. Vandaag hebben we dit pad gelopen. Heerlijk gewandeld over onverharde paden en van genoten.

 30. Dit pad is geschikt voor als je een niet zo lange wandeling wilt lopen. Je hoort wel vaak wegen (hoort bij de randstad) maar het heeft absoluut ook mooie stukken. De 5 km is zeker een aanrader zoals dat om het landhuis gaat over mooie paden (de 3 km doet dat niet, zie de kaart).

 31. Fraaie wandeling met duidelijke markering! Helaas toch zes (6!) loslopende honden, ondanks alle bordjes, dus echt ontspannen lopen was er niet bij. Ik hoopte op een klompenpad van deze onrust gevrijwaard te zijn, maar ook hier trekken veel hondenbezitters zich niets aan van de (beargumenteerde) regels en tonen niet of nauwelijks begrip voor mensen die angstig zijn en/of niet van honden houden.

 32. Vandaag op deze prachtige herfstdag eerst het gisteren geopende Termatenpad gelopen en aansluitend het eerste Klompenpad het Schutpad. Hoe leuk, het nieuwste en oudste pad op één dag. We hebben de 5 km gelopen. Eerste stuk parallel langs een drukke weg, andere stuk was mooier. Al met al geen bijzonder pad maar wel leuk dat ik het als 68ste pad in mijn logboek kan bijschrijven

 33. Leuk om nu het eerste klompenpad te lopen na zoveel andere. Vandaag wel zin om te wandelen, maar weinig tijd, dus even een korte route: Heerlijk!

 34. Leuk om door het gebied te lopen waar de genen van mijn verre voorouders vandaan komen. Ekeris is immers een samenhang van eken (eek) van het eikenhakhout en ris is rijshout. Dit rijshout groeide in vochtige bosjes langs weilanden. Keuterboertjes die naast hun agrarische bedrijvigheid iets probeerden bijverdienen met het eikenhakhout oogst. Eigenlijk is de naam Ekris dus een administratief foutje wat er ooit ingeslopen is.

 35. Voor mij was dit het zesde klompenpad. Dit is een aanrader! Dit pad verrast de wandelaar. 0% asfalt. Afgewisseld door bos en maisvelden, boerenhekjes (met en zonder schrikdraad), een loopbruggetje, prachtige boslanen. Varens en orchideeen. Prachtige doorkijkjes gedurende heel de route.

  Dit pad komt zet ik in mijn top 3. Wat mij betreft mogen ze deze route verdubbelen in lengte!

 36. Op het oversstappunt (vlakbij nr 6) liep deze week schrikdraad bij de overstapplankjes bij de hekken. (is wel los te koppelen) maar niet echt handig Kreeg wel een schok.

 37. Het oudste Klompenpad, en één van de kortere (5 km). Het pad gaat vrijwel geheel over onverharde wegen en een oud spoortracé. Wil je beelden zien van de route, bekijk dan mijn filmpje. https://youtu.be/lQIOOCRosXs volgende week het Oudenhorsterpad.

 38. Werkzaamheden aan het Schutpad zijn voltooid. Website en App volgen op korte termijn.

 39. NB Vanaf Hemelvaartsdag (21/5/2020) wordt er gedurende een paar dagen aan het Schutpad gewerkt: startpunt verplaatst, nieuwe routeverlenging en alle bordjes vernieuwd. Er kan tijdelijk enige onduidelijkheid zijn. Graag begrip hiervoor.
  Bericht van coördinatoren Pien en Dick

 40. Wat een leuke route, ik kende het landgoed De Boom al wel, maar vooral het deel van de route langs het Stirling monument en De Ekris was voor mij onbekend.
  Ik ben zelf gestart aan de route bij de ingang van het pad naar het Stirling monument. Dit is naar mijn mening een logischere startplek, aangezien hier nog wat parkeer ruimte aanwezig is.
  Ik heb zelf de route verlengd. Daar waar de route uit het bos rechtsaf langs de Leusbroekerweg loopt, ben ik rechtdoor het fietspad opgegaan, tot aan Halte 44, het oude Station van Leusden, waar ik vervolgens rechtsaf ging. Hierdoor hoef je dus ook nergens langs de weg te lopen, en kwam ik precies uit op de plek waar mijn fiets geparkeerd stond!

 41. De eerste keer dat we een Klompenpad liepen, bleek op het eerste Klompenpad te zijn. We hebben lekker gewandeld en de route was afwisselend. De paden zijn breed genoeg om in verband met Corona afstand van andere wandelaars te kunnen houden. De op het kaartje aangegeven parkeerplaatsen zijn door de gemeente afgezet, maar er is voldoende parkeergelegenheid aan de weg. Het schijnt hier in de weekenden erg druk te zijn. We hebben eerst 3,5 km en daarna 2,5 km gelopen, in totaal dus 6 km. Moet je kiezen dan bevelen we de 3,5 km aan. Met de bordjes en de app is de route erg goed te volgen. Leuk ook die meldingen van bijzonderheden die tijdens de route gegeven worden. Is het een idee om het Short Stirling monument ook op te nemen?

 42. Op 12 april met z’n drietjes het Schutpad gelopen. We waren van plan de 5 km te lopen maar die bestaat niet, het is of 2,5 of 3,5 km en anders een 8tje lopen. Wij hebben gekozen voor rondom, dat komt uit op 4 km. Een mooie afwisselende route. Leuke doorkijkjes en de koeien alweer in de wei. Verwarrend is wel dat de route 2 kleuren heeft. Even inlezen te voren kan geen kwaad. Een leuke wandeling maar…. Veel te kort ?

 43. Vandaag dit pad gelopen en we hebben er een er een 8 rondje van gemaakt. Zodat we beiden rondjes hebben gelopen waarbij het tussenstuk 1 keer en de 3,5 nog eens in tegenovergestelde kant hebben gelopen. Prachtig weer om te wandelen en kort genoeg om niet even tussendoor te gaan zitten. Veel vogels gezien waaronder kwikstaarten en roodborstjes. Ook veel vogels gehoord overigens zoals buizerd en specht.

 44. Vandaag met een novemberzonnetje deze wandeling gemaakt. Prachtig met al die mooie herfstkleuren. Ik heb de blauwe en de rode gelopen, Bij de oude spoorlijn ben ik omgekeerd en langs het kanaal gelopen, tussen de bomen op een hoge dijk. Prachtig. Aanrader!!!

 45. Mooie wandeling. Veel afwisseling. Rustig echt en ook voor kinderen erg leuk om te doen. Een aanrader!!!

 46. Spontaan deze wandel gedaan omdat we in de buurt waren. We hadden geen hoge verwachtingen en we vonden het een verrassend en afwisselend rondje om even te doen.

 47. Ik ben alleen niet bij het informatiebord begonnen, maar iets verderop waar ik de auto op een kleine parkeerplaats kwijt kon.
  Je loopt meteen langs een maïsveld en weilanden, om vervolgens een stuk bos in te wandelen. Op zich was dat heel leuk wandelen, maar toen begonnen de glijpartij paden. Ik denk doordat er aan dit pad gewerkt wordt (onderhoud?), en daardoor op het laatste stuk van de route, in de diepe tractorsporen veel water is blijven liggen.
  Dus volgend jaar gewoon een keertje terugkomen.
  https://annemiekewandelt.blogspot.nl/2017/09/19-september-2017-schutpad-klompenpad.html

 48. Wij hebben al aardig wat klompenpaden gelopen. Nu wilden we een keer een wat kortere die dicht in de buurt was. Vandaar onze keuze.
  Uiteindelijk zouden we dit pad nooit aanraden als iemand ons om een tip voor een mooie wandeling zou vragen.
  Er is op een vrij groot deel vd wandeling verkeer te horen en het rode rondje stelt heel weinig voor en loopt zelfs voor een deel langs een wat drukkere weg.
  Het blauwe rondje is redelijk maar toch wel erg kort en niet heel bijzonder. We vonden halverwege het uitzicht over de diepgroene weilanden met koetjes wel mooi.

 49. Ellen bedankt voor je reactie.
  Het Schutpad was het eerste klompenpad. Omdat het twee aparte rondjes zijn hebben ze er toen ook twee kleuren aan gegeven. In de toekomst hopen we dit nog te mogen veranderen!

 50. Prachtige bomenlanen en natuurpaden door een mooi stil gebied. Ik vraag me wel af waarom het niet gewoon één pad met één kleur kan zijn. De weg langs de verdwenen spoorlijn is heel fraai; er groeit en bloeit veel en er zijn veel bijzondere vogels.

 51. Hoewel ook van toepassing voor andere klompenpaden is deze waarschuwing vooral van toepassing voor Het Schutpad. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen, zeker als je ook foto’s wilt spotten. Ik had hem helaas ook niet bij me. Behoudens enkele bekende vogels zoals de merel, lieten ook buizerd en bonte specht zich zien. Nog meer plezier op dit mooie pad krijg je als je ook je verrekijker meeneemt. Niet vergeten hoor.

 52. Het kruispunt overstappunt is zeer onduidelijk, alle rode en blauwe bordjes wijzen de kant op die ik blijkbaar niet moest gaan. Laatste optie is juiste optie ?

 53. Dit pad bij mij in de buurt had ik nog niet gelopen i.v.m. de korte afstand. Gister een nogal nat polderpad gelopen, dus nu maar eens dit korte pad gelopen.
  Mooie boswandeling, bosschages met maisveldjes, maar geen klompenpad: geen weiland doorkruist, niet over erven van boerderijen gelopen of langs slootpaadjes.
  Leuk om op een zondagmiddag met je visite een eindje om te lopen, als het tenmiste een paar dagen droog geweest is.
  De overstaproute loopt langs het Valleikanaal naar het Dashorsterpad. Dat vind ik een mooi pad (12,5 km). Al meerdere keren gelopen.

 54. Vandaag dit pad gelopen. Het allereerste Klompenpad, opgezet in 2020. Heel kort, maar meteen door een mooi landschap. PS : ik heb beide routes, de rode en de blauwe, gelopen.
  Omdat dit Klompenpad geen verharde delen heeft is het daarom al een geslaagd pad / paadje. Met best afwisselend landschap verdeeld over de kleine afstand(en).
  Zo heb ik al heel wat paden gelopen, er zullen er nog veel volgen. Ook met de verschillende seizoenen zijn de paden net weer anders.
  Hulde !

 55. Bijna aan het eind van dit pad zagen wij een bord overstappunt?
  Naar wat voor pad stap je dan over?

  Lopen wel vaker rondom de Boom.
  Onze omgeving is zeker mooi.
  Misschien het pad uit te breiden naar het Bunkermuseum.
  Dit is maar een tip van een nabije bewoner.

 56. Wat later op deze eerste paasdag de route linksom begonnen en rechts er aan vastgeknoopt. Heerlijk uur doorgebracht met een afwisselende route. Nattigheid viel mee.

 57. Onder een flauw zonnetje hebben wij gisteren dit pad gelopen. Vooral het pad langs de beek was zeer modderig. Maar de schoonheid van de beek maakte alles goed. Jammer dat de route zo kort was!

 58. Wij hebben op een zonnige dag in november het Schutpad gelopen. Aangezien we wat laat gestart waren, hebben we alleen voor linkerkant (blauw) gekozen. We vonden het zeker een leuke route, al was het in het weiland erg drassig en waren de paden heel erg modderig. De bladeren aan de bomen waren prachtig gekleurd en dan ook nog de zon erop, het was een plaatje.
  Kijk voor foto’s op: http://www.vaboput.nl Ga in het linkermenu naar Fotogalerij, vervolgens vindt u het Schutpad onder Klompenpaden Utrecht!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.