Schutpad

Rondwandeling: Schutpad

Twee rondwandelingen: Linksom (3,5 km) en rechtsom (2,5 km)

Markering: Rode en blauwe markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Informatiepaneel: Bij het startpunt aan de Leusbroekerweg tegenover huisnr. 11 staat een informatiepaneel

Brochure: Van het Schutpad is geen brochure beschikbaar.

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiƫle) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Op 12 april met z’n drietjes het Schutpad gelopen. We waren van plan de 5 km te lopen maar die bestaat niet, het is of 2,5 of 3,5 km en anders een 8tje lopen. Wij hebben gekozen voor rondom, dat komt uit op 4 km. Een mooie afwisselende route. Leuke doorkijkjes en de koeien alweer in de wei. Verwarrend is wel dat de route 2 kleuren heeft. Even inlezen te voren kan geen kwaad. Een leuke wandeling maar…. Veel te kort šŸ™

 2. Vandaag dit pad gelopen en we hebben er een er een 8 rondje van gemaakt. Zodat we beiden rondjes hebben gelopen waarbij het tussenstuk 1 keer en de 3,5 nog eens in tegenovergestelde kant hebben gelopen. Prachtig weer om te wandelen en kort genoeg om niet even tussendoor te gaan zitten. Veel vogels gezien waaronder kwikstaarten en roodborstjes. Ook veel vogels gehoord overigens zoals buizerd en specht.

 3. Vandaag met een novemberzonnetje deze wandeling gemaakt. Prachtig met al die mooie herfstkleuren. Ik heb de blauwe en de rode gelopen, Bij de oude spoorlijn ben ik omgekeerd en langs het kanaal gelopen, tussen de bomen op een hoge dijk. Prachtig. Aanrader!!!

 4. Mooie wandeling. Veel afwisseling. Rustig echt en ook voor kinderen erg leuk om te doen. Een aanrader!!!

 5. Spontaan deze wandel gedaan omdat we in de buurt waren. We hadden geen hoge verwachtingen en we vonden het een verrassend en afwisselend rondje om even te doen.

 6. Ik ben alleen niet bij het informatiebord begonnen, maar iets verderop waar ik de auto op een kleine parkeerplaats kwijt kon.
  Je loopt meteen langs een maĆÆsveld en weilanden, om vervolgens een stuk bos in te wandelen. Op zich was dat heel leuk wandelen, maar toen begonnen de glijpartij paden. Ik denk doordat er aan dit pad gewerkt wordt (onderhoud?), en daardoor op het laatste stuk van de route, in de diepe tractorsporen veel water is blijven liggen.
  Dus volgend jaar gewoon een keertje terugkomen.
  https://annemiekewandelt.blogspot.nl/2017/09/19-september-2017-schutpad-klompenpad.html

 7. Wij hebben al aardig wat klompenpaden gelopen. Nu wilden we een keer een wat kortere die dicht in de buurt was. Vandaar onze keuze.
  Uiteindelijk zouden we dit pad nooit aanraden als iemand ons om een tip voor een mooie wandeling zou vragen.
  Er is op een vrij groot deel vd wandeling verkeer te horen en het rode rondje stelt heel weinig voor en loopt zelfs voor een deel langs een wat drukkere weg.
  Het blauwe rondje is redelijk maar toch wel erg kort en niet heel bijzonder. We vonden halverwege het uitzicht over de diepgroene weilanden met koetjes wel mooi.

 8. Ellen bedankt voor je reactie.
  Het Schutpad was het eerste klompenpad. Omdat het twee aparte rondjes zijn hebben ze er toen ook twee kleuren aan gegeven. In de toekomst hopen we dit nog te mogen veranderen!

 9. Prachtige bomenlanen en natuurpaden door een mooi stil gebied. Ik vraag me wel af waarom het niet gewoon Ć©Ć©n pad met Ć©Ć©n kleur kan zijn. De weg langs de verdwenen spoorlijn is heel fraai; er groeit en bloeit veel en er zijn veel bijzondere vogels.

 10. Hoewel ook van toepassing voor andere klompenpaden is deze waarschuwing vooral van toepassing voor Het Schutpad. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen, zeker als je ook foto’s wilt spotten. Ik had hem helaas ook niet bij me. Behoudens enkele bekende vogels zoals de merel, lieten ook buizerd en bonte specht zich zien. Nog meer plezier op dit mooie pad krijg je als je ook je verrekijker meeneemt. Niet vergeten hoor.

 11. Het kruispunt overstappunt is zeer onduidelijk, alle rode en blauwe bordjes wijzen de kant op die ik blijkbaar niet moest gaan. Laatste optie is juiste optie šŸ˜‚

 12. Dit pad bij mij in de buurt had ik nog niet gelopen i.v.m. de korte afstand. Gister een nogal nat polderpad gelopen, dus nu maar eens dit korte pad gelopen.
  Mooie boswandeling, bosschages met maisveldjes, maar geen klompenpad: geen weiland doorkruist, niet over erven van boerderijen gelopen of langs slootpaadjes.
  Leuk om op een zondagmiddag met je visite een eindje om te lopen, als het tenmiste een paar dagen droog geweest is.
  De overstaproute loopt langs het Valleikanaal naar het Dashorsterpad. Dat vind ik een mooi pad (12,5 km). Al meerdere keren gelopen.

 13. Vandaag dit pad gelopen. Het allereerste Klompenpad, opgezet in 2020. Heel kort, maar meteen door een mooi landschap. PS : ik heb beide routes, de rode en de blauwe, gelopen.
  Omdat dit Klompenpad geen verharde delen heeft is het daarom al een geslaagd pad / paadje. Met best afwisselend landschap verdeeld over de kleine afstand(en).
  Zo heb ik al heel wat paden gelopen, er zullen er nog veel volgen. Ook met de verschillende seizoenen zijn de paden net weer anders.
  Hulde !

 14. Bijna aan het eind van dit pad zagen wij een bord overstappunt?
  Naar wat voor pad stap je dan over?

  Lopen wel vaker rondom de Boom.
  Onze omgeving is zeker mooi.
  Misschien het pad uit te breiden naar het Bunkermuseum.
  Dit is maar een tip van een nabije bewoner.

 15. Wat later op deze eerste paasdag de route linksom begonnen en rechts er aan vastgeknoopt. Heerlijk uur doorgebracht met een afwisselende route. Nattigheid viel mee.

 16. Onder een flauw zonnetje hebben wij gisteren dit pad gelopen. Vooral het pad langs de beek was zeer modderig. Maar de schoonheid van de beek maakte alles goed. Jammer dat de route zo kort was!

 17. Wij hebben op een zonnige dag in november het Schutpad gelopen. Aangezien we wat laat gestart waren, hebben we alleen voor linkerkant (blauw) gekozen. We vonden het zeker een leuke route, al was het in het weiland erg drassig en waren de paden heel erg modderig. De bladeren aan de bomen waren prachtig gekleurd en dan ook nog de zon erop, het was een plaatje.
  Kijk voor foto’s op: http://www.vaboput.nl Ga in het linkermenu naar Fotogalerij, vervolgens vindt u het Schutpad onder Klompenpaden Utrecht!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.