Snorrenhoefpad

Wandelen door weilanden, langs boerenerven en beken in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Leusden. Wandelen door het agrarisch gebied, over landgoederen en langs boerenerven en beken. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Snorrenhoefpad (10 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 7 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Schuin tegenover Café-restaurant de Roskam, Hessenweg 212, Achterveld

Openbaar vervoer: Bushalte bij kerk

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Snorrenhoefpad combineren met het Glindhorsterpad. Overstappunten zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wat een prachtige wandeling, en wat een ontzettend mooi landgoed is Landgoed De Boom!

 2. Vandaag dit Klompenpad gelopen en mijn ketting met hanger verloren, het was een gouden ketting met ronde hanger met Amsterdamse huisjes erop, hoop dat iemand hem vind.

 3. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen, in het heerlijke zonnetje. Met idd veel vogelgeluiden en ook gekwaak van kikkers om ons heen. Het was een mooi afwisselend pad, weiland, bos, natuurpaadjes en wat verhard. Bedankt vrijwilligers voor het onderhouden van dit prachtige pad.

 4. Vandaag het Snorrenhoefpad gelopen en wat een verrassend pad is dit zeg. Wij zijn tegen de klok ingelopen en liepen dus eerst langs de modderbeek, waar we getrakteerd werden op het gezang van de blauwborst. We hadden verwacht dat het erg nat zou zijn door het weiland, maar dat viel reuze mee. Kieviten en scholeksters waren in de weer. De tiftjaf en de fitis zongen het hoogste lied, wat hebben wij genoten. Dan door het bos waar we maar 1 wandelaar tegenkwamen. Het was zo rustig dat we een ree tegen het lijf liepen op nog geen 40 meter afstand. Bij Hoeve Groot Zandbrink waren lammetjes te zien en daarna duik je het prachtige bos weer in. Sommige stukken waren nog wat nat, maar daar konden we makkelijk omheen lopen. De laatste 2,5 kilometer loop je op verharde wegen, maar na al dat moois vonden wij dat helemaal niet erg. Zelfs nog wat roeken en appelvinken gezien. Wij vonden dit een heerlijk klompenpad en raden deze echt aan. Vrijwilligers bedankt.

 5. Gisteren onder een voorzichtig zonnetje dit heerlijk klompenpad gelopen. Soms was het wat modderig maar dat is niet vreemd natuurlijk met het gebied rond de Modderbeek. Mooi afwisselend over de weilanden en door de bossen.

 6. Prachtig klompenpad!
  Rond Theehuis Zandbrink wordt kat Moos vermist sinds 12 september. Hij is woensdag 4 oktober nog gesignaleerd. Moos is 12 jaar zwart met een klein beetje wit/grijs op de borst. Hapjes uit zijn beide oren aan de bovenkant. Een oplettende wandelaar mag me bellen op 06 188 66 316

 7. Beste E. Smal,
  Kunt u ook aangeven waar het bankje heeft gestaan? Ik heb een melding van een kapotte bank gekregen, maar kon hem niet vinden. Misschien is hij inmiddels weggehaald. Wellicht kan ee een nieuwe geplaatst worden.
  Pien van Norren, coördinator onderhoud Snorrenhoefpad
  pienvannorren@yahoo.com

 8. Wij lopen al jaren dit klompenpad, geweldig, maar we missen het bankje tussen de Moorsteweg en ringlaan.

 9. Vandaag deze bekende wandeling gelopen omdat we benieuwd waren naar de omleiding die sinds 1 juni van kracht is. Daarom een handige tip: kijk vóórdat je een bekende route loopt of er nog bijzonderheden zijn.
  De afstand blijft 10 km volgens onze telefoons.
  De omleiding doet totaal geen afbreuk aan de wandeling. In dit jaargetijde ontneemt de mais🌽 je nu wel de vergezichten. Let goed op in t vochtige bos op muggen en dazen. Zij hadden ons eerder gevonden. De Tamworth varkens gezien die in t bos de ondergroei kort houden. Zo zou toch ieder varken moeten leven!🐖.
  Na afloop koffie en Schwarzwalder Kirschtörte bij “de Roskam” om een paar heerlijke uurtjes wandelen af te sluiten.

 10. Vanmorgen vroeg dit pad gekozen voor onze jaarlijkse dauwtrapwandeling. Wat een prachtige route. Zelfs een lepelaar gezien!

 11. Zaterdagmorgen/middag dit klompenpad gelopen. Mooi afwisselend pad door weilanden, bosje, langs volle sloten voorzien van bruggetjes en mooie boerderijen. Ook de weilanden met schapen, koeien en paarden was erg mooi om te zien. Het viel ons op dat deze omgeving erg stil is waardoor je veel vogels hoorde fluiten. Er was nagenoeg geen gezoem van bijv. (Snel) wegen. Voldoende bankjes en horeca. Het eerste en laatste stukje loop je twee keer.. wij zijn toen over het Laantje achter de prachtige kerk om gewandeld. Onze complimenten!

 12. Prachtige route, echt een hele leuke wandeling. Afwisselend, paden goed onderhouden, nergens veel blubber. Leuk veel lammetjes in de weides, zelfs een schaap met een drieling, en een paar varkens in het bos. Echt een aanrader.

 13. Wat was dit een prachtige wandeling door gevarieerd gebied: boerenerven & weilanden, door bossen & langs vijvers. Net op het moment dat het zonlicht tijdens het ‘golden hour’ door de bomen scheen. Magisch. Absolute aanrader! (ps ook heel makkelijk & gratis parkeren bij het startpunt).

 14. In één woord geweldig, wat een mooi klompenpad!!!Wij hebben genoten vandaag,met een flinke wind,af en toe een zonnetje,mooie wolkenluchten,dit pad met plezier gelopen! Bijna geen asfalt,vele mooie paadjes langs natuurgebied en door de bossen,kortom deze moet je zeker lopen!

 15. 28 januari 2023 idyllisch plaatsje, prachtige route door water en moeras gebied. Zon, blauwe lucht en vogeltjes die lentegevoel compleet maakten :):)

 16. Een aanrader, deze wandeling. Samen met een vriendin wandelde ik dit pad op de laatste zondag van oktober die zonovergoten bleek. De herfstbladeren, de bloeiende akkerranden, de Modderbeek en het nieuwsgierige schaap, ze lagen en stonden er allemaal mooi bij. Langs de route is veel horeca te vinden, ideaal als je deze wandeling gebruikt om bij te praten, zoals wij deden. Bij Hoeve Groot Zandbrink liepen wij ook even verkeerd, maar met de klompenpad-app kwamen we weer op het goede pad.

  Benieuwd naar de foto’s en mijn verdere wandelbeleving? https://suzannevdijk.wordpress.com/2022/11/02/snorrenhoefpad-herfstige-bossen-en-nieuwsgierige-schapen/

 17. Beste Carla (bericht van 1 november 2022), ik heb je bericht gelezen over de “problemen” op het pad.
  Wij raden altijd aan een klompenpad met de app of de folder te lopen. Dan kunnen zulke misverstanden niet ontstaan.
  Ik zal nog wel even kijken naar de situatie bij de Hessenweg/Schoonderbekerweg.
  Bedankt voor de reactie.
  (Ik ben coördinator van het pad).

 18. Vandaag deze route gelopen. Prachtige route ( rechtsom) gelopen. Maar ging niet helemaal goed omdat we in ’t begin weinig bordjes zagen. Vanaf de Hessenweg na wat zoeken de Schoonderbekerweg ingelopen. Aan de rechterzijde zagen we na een tijdje de duiding route verkorter, die wilden we niet, dus doorgelopen. Kwamen op een gegeven moment toch weer ergens op een route verkorter en groene route Glindhorster pad, uiteindelijk weer de juiste route opgepikt. Niet gelopen als bedoeld maar wel de moeite waard. Prachtige dag, mooie omgeving. We kwamen onderweg nog een paar ” verlaten ” wandelschoenen tegen. Vergeten door iemand ?

 19. Vanuit Amersfoort op de fiets naar het opstappunt Groot Zandbrink en daar fiets gestald. Gaan lopen langs velden
  met verschillende gewassen,smal paadje langs weilanden om in mooi stukje bos te komen ,2 brugjes over en via
  zand en graspaden uit te komen bij De Glind en daar langs poel en smal paadje langs beekje uit te komen op het
  enige stukje asfalt dat me bracht naar de Modderbeek en die langs gelopen,Stukje verder over smal paadje terug-
  waards weer be bossen in,veel paddestoelen gezien en weer uitgekomen bij Groot Zandbrink om af te sluiten in het
  Theehuis aldaar genietend van heerlijke koffie met lekkers.Zeer genoten van dit dit pad met minimum aan asfalt en
  mooie stukken afwisselend bos. Zeker een aanrader.

 20. Ik hoor wel eens van klompenpadlopers met een indrukwekkende lijst van paden dat het steeds moeilijker wordt om ook de nog niet gelopen paden te waarderen. Nu mijn 103e pad was een zeer geslaagde wandeling op een zonnige herfstdag. Vrijwilligers ik dank u.
  Mijn persoonlijke wandelverslag is te vinden om op mijn blog https://sprakeloosverhalen.com/2022/10/08/een-complete-wandeling-op-het-snorrenhoefpad/
  Voor nog meer foto’s verwijs ik naar mijn account op Instagram titiissprakeloos

 21. Nu vier keer gelopen, dus in alle vier de jaargetijden: ik denk dat hij ’s zomers het mooist is. Top drie!

 22. van middag gelopen niets op aan te merken
  geweldig prima te volgen dank

 23. Vandaag dit prachtige klompenpad weer eens gelopen. Het was weer mooi. De brandnetels waren op sommige plekken wel heel erg hoog en moeilijk te ontwijken, dus misschien een taakje voor de vrijwilligers?
  Verder alleen maar genoten.

 24. Alweer enige tijd geleden op een zonnige lentemiddag dit pad gelopen.
  Wat een aanrader wel wat asfalt zo hier en daar maar wordt ruimschoots goedgemaakt door de vergezichten en de landelijke omgeving.
  We wonen op korte afstand maar kwamen op veel plekken die we niet kenden.
  Voor ons tot nog toe een van de mooiste paden gezien de afwisseling.

 25. Beste Lidy, jammer dat je het bordje op het hek van Hoeve Groot Zandbrink hebt gemist. De route loopt namelijk over het terrein van Groot Zandbrink. Ik zal wel even gaan kijken of het bordje niet toevallig is verdwenen (ik ben namelijk coördinator voor het pad). Een tip: loop met de app, dan kun je niet mis lopen.

 26. Vandaag het snorrenhoefpad gelopen. Wij dachten hem ook tegengesteld te kunnen lopen. Helaas liepen wij mis bij de Zandbrinkhoeve het bordje niet kunnen vinden. Wij lopen tevergeefs, maar zagen wel het mooie kunstobject van de molen. Terug gelopen, kaart lezen, helaas, een heel stuk terug zelfde weg gelopen. Een mooie route dat wel. Dus wij doen hem gewoon nog een keertje. Bij gastvrij de Roskam geluncht.thuis de kaart nog eens bestudeerd.grrrrr

 27. Het Snorrenhoefpad is een erg leuk klompenpad op de grens van de gemeenten Barneveld en Leusden. Startpunt is Achterveld en de route laat je veel leuks zien van de Gelderse Vallei.
  Rond Achterveld en De Glind gaat de route over wat asfalt. Daartussen loop je over dan weer smalle, dan weer wat bredere onverharde paden. Door bos, langs akker en weiland, alles wat een klompenpad zo aardig maakt. Een klein stukje van de route wordt gedeeld met het Glindhorsterpad.
  Beslist een aanrader!
  video: https://youtu.be/cT24FtSe7bY

 28. Wat een mooi pad is dit weer. We hebben genoten. Arjen meldde dat er een ‘afwijking’ in de route zou zitten, wij hebben hem niet gezien. Alles zonder problemen gevonden. Wij lopen op de bordjes en ook met de app voor de achtergrond info.
  Er zit een routeverkorter in. Als je deze route als ‘achtje’ loopt, dus via de routeverkorter, dan loop je uiteindelijk 11,6 km. een aardig stukje erbij, de routeverkorter loop je dan wel twee keer maar is zeker geen straf.

 29. Vanmorgen, 12 maart dit prachtige afwisselende klompenpad gelopen. Zeer droog (!) na vele dagen zonneschijn! Op de heenweg vanuit de auto zowaar al 5 reëen gezien in een weiland, daarna helaas niet meer. Wel veel vogel gekwetter en de 1e lijster gehoord. 2 jaar geleden liepen we dit pad ook op de gebouwen en de kerk na was alles weer nieuw! Hoera voor de klompenpaden!

 30. 27.2.22 dit prachtige klompenpad gelopen. Hij is in onze top 5 terecht gekomen. Vanaf de start rechtsom (tegen de klok in gelopen). Dat is ons goed bevallen omdat dan het laatste stuk wat over asfalt gaat. Verder is het pad nagenoeg geheel onverhard. Het is afwisselend en wat ons betreft verrassend. Wat glibberen en glijden en improviseren zo hier en daar. En dat is precies wat een klompenpad hoort te zijn. In de laatste km kun je dan mooi de modder van je schoenen stampen / lopen en relaxed richting Achterveld om af te sluiten met een kop koffie / thee of andere versnapering. Ergo mooi pad, van harte aanbevolen!
  PS: let op: rechtsom lopen is er ongeveer halverwege (bij 5,8 km ongeveer) een afwijking tussen route en wat de app aangeeft. De app zegt je dat je naar links moet (en er ligt ook een balk over het slootje), maar in werkelijk mag je rechtdoor en pas wat later links afbuigen. Het wijst zich vanzelf, maar we hadden even de indruk dat we verkeerd waren gelopen (omdat we de app gebruiken). Even opletten dus.

 31. Een super klompenpad. Gelukkig droge schoenen aan want het is nog wel eens glibberen en glijden.

 32. Dit klompenpad is een aanrader, maar niet in deze tijd van het jaar. We hebben het 13 januari gelopen maar op een paar plaatsen tot over onze enkels in de modder gezeten, onze schoenen bleven er in vastzitten, dan sta je daar op je sokken.
  .We gaan dit pad zeker nog een keer lopen na een droge periode of het modderige stuk omzeilen door over de Postweg te lopen.

 33. Vandaag dit pad gelopen. Helaas was het tijdens het wandelen nog behoorlijk mistig en dat kan deze route net niet gebruiken. Deze route heeft helder weer nodig om zo te genieten van de vergezichten. Ik heb deze route rechtsom gelopen, zodat de meeste verharde bestrating in het eerste gedeelte zit. Het is een erg rustige route met weinig verkeer, alleen op het laatste deel kwam ik toch redelijk veel andere wandelaars tegen, maar dat was niet erg storend. Maar ik kan niet wachten totdat de zon weer om 05:00 opkomt, zodat ik alleen kan genieten van de routes. 😉

  De route was goed aangegeven en ik had nergens de app nodig. Wat in deze tijd belangrijk is dat de route nog begaanbaar is. In de maanden januari, februari en maart kunnen sommige routes gedeeltelijk onbegaanbaar zijn omdat ze te modderig zijn of door hoog water. Deze route is voor 90% erg goed begaanbaar. Sommige stukjes zijn modderig maar nog wel begaanbaar. 2 stukken waren te modderig maar deze zijn makkelijk te omzeilen.

  Omdat iedereen iedereen een route anders ervaart, heb ik de gehele route op de foto gezet. Zo kun je voor jezelf bepalen of je het een leuke route vind om te wandelen. Klik hiervoor op de onderstaande link.
  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/barneveld-achterveld-snorrenhoefpad-92827000

  Eindconclusie
  Ik vond het een leuke route om te lopen. Helder weer is wel een must, zodat je goed van de omgeving kan genieten.

  Eindcijfer: 7 wellicht met helder weer zou het een 7,5 zijn.

 34. Wij begonnen met een zonnetje maar die verdween snel en het werd steeds kouder. Ondanks de kou ontzettend genoten van een prachtige route. Prachtig al die stroompjes en slootjes en heel mooi dat varenbos. Wel veel modderige plekken die nu gelukkig door de vorst goed begaanbaar waren. Pad goed onderhouden en goede bewegwijzering.
  Dit pad wil ik heel graag nog eens lopen, maar dan in mei/juni.
  Bedankt klompenpad mensen !

 35. Het Snorrenhoefpad is het eerste klompenpad wat ik heb gelopen, en wat een mooie route was het. Een puntje was dat bij de kippenboerderij het hek stuk was waardoor er een hele club kippen buiten op het pad stond.

 36. Net het Snorrenhoefpad gelopen. Wat een prachtig pad is dat. Heel afwisselend! Komt bij onze favorieten.

 37. Ik vond het stuk langs de Modderbeek prachtig, de rest was saai en om snel te vergeten. Volgende keer een ander pad.

 38. In de wintermaanden dit pad al eens gelopen en nu dus in de zomer. De bloemenzee langs de Modderbeek was geweldig om te zien. Op veel bospaden was het een modderige bedoening. Nogal wiedes na zoveel regen. Even doorstappen dus. Een afwisselende wandeling. Ook heel mooi al die super grote varens in het bosgebied. Het stuk over een boeren(asfalt)weg had ook zo zijn bekoring.
  Ronduit stuitend was het smalle kruipdoor sluipdoor pad langs een kippenboerderij. Er liepen daar horden kippetjes los rond met amper veren op hun dunne hals en lijfje! Geen vrolijk aanblik. Blij dat ik ze niet eet maar ik kon dit niet aanzien. De route was prima aangegeven.

 39. Vandaag deze mooie route gelopen. Dit is voor ons wel één van de mooiste Klompenpadroutes die we tot nu toe gelopen hebben. Heel erg afwisselend, veel leuke paadjes door stukken bos en door de landerijen en gelukkig weinig over asfaltwegen. Door de vele regen van de afgelopen tijd zijn de paden soms wat modderig en sommige stukken zijn wat overwoekerd door brandnetels en bramenstruiken. Met onze korte broeken aan was dat soms even een uitdaging. Maar ondanks dat hebben we ontzettend genoten!

 40. Een prachtig goed onderhouden klompenpad, goede bewegwijzering.
  Afwisselende paden en natuur.
  De kerk bij het startpunt is adembenemend mooi.
  Dit pad gaan we absoluut nog een keer lopen.

 41. Mooi klompenpad, met voor mij als hoogtepunt de moerasachtige Modderbeek met de schitterdende bloemstroken. En ook nog lekker dicht bij huis. Ideaal! Zeker om deze wandeling nog eens over te doen. De bewegwijzering van Achterveld tot en met De Glind kan wel wat beter.

 42. Een fijne wandeling gemaakt over dit klompenpad. Alles is goed aangegeven en leuke historische feiten op de app. Vooral het gedeelte over landgoed de Boom en langs de Modderbeek is erg mooi. Dank voor het uitzetten en het beschikbaar stellen van de randjes weiland.

 43. Opnieuw een hele mooie en goed toegankelijke wandeling. Prima bewegwijzerd. We hebben deze wandeling met veel genoegen gelopen.

 44. Schitterend klompenpad met veel variatie, zoals veel klompenpaden (door weilanden, langs beekjes en door bossen). Wij hebben deze route met de klok mee gelopen. Daarmee begin je over een stukje weg en eindig je uit een weiland. Er zijn leuke wetenswaardigheden onderweg, genoeg bankjes en een prima start/stop plek bij Café De Roskam, waar praktisch omgegaan wordt met Corona en een verdiende koffie gekocht kan worden (on the go). De 10 km is aan te raden omdat een mooi stuk wordt afgesneden bij de 7 km van de verkorte route. Dit pad staat in onze top 5 van de klompenpaden (nu ongeveer 15 gedaan).

 45. Dit is een echt klompenpad door de weilanden, langs smalle beekjes en bomenlanen. Bij B&B TokTok gezellig gesproken met de enthousiaste vrijwilligers die het met trots gebouwd hadden. Leuk pad om te lopen, waarvoor dank aan de vrijwilligers.

 46. vandaag gelopen in combinatie met Glindhorsterpad. Dan 14.7 km startend vanaf de Roskam. Het was uiteraard heel erg nat, direct na de dooi. Hoge schoenen aan te bevelen, maar het was goed te doen. Heel mooi pad, bijna geheel onverhard. Het lange stuk asfalt (de Helweg) in het Glindhorsterpad is alleen een dissonant in het geheel, als daar ooit nog eens een betere doorsteek voor gevonden kan worden. Maar zelfs met dat stuk erin nog steeds een hele mooie combinatie van deze twee paden.

 47. Op vrijdag 12 feb, het pad gelopen, sneeuw en zon, prachtig een hele mooie route. We hebben veel klompenpaden gelopen.
  Dit was 1 van de mooiste paden, weing asfalt en weing rechte paden.
  Goed aangegeven.

 48. Vanmiddag deel van de route gelopen. Het was weer prachtig zo met een pak sneeuw, zonnetje er bij en het was heerlijk rustig. Men moet wel beetje blijven opletten met enkele paden, daar liggen onder de sneeuw deels bevroren plassen en voor je het weet sta je tot je enkels in het water of glij je weg over een plak ijs.

 49. Vanmorgen vroeg deze wandeling gelopen. Wat een feest na zo’n nacht met matige vorst en een heerlijke warme winterzon. Alsof we even op wintersport waren vlakbij huis. Geweldige route, met veel verrassende paden en doorkijkjes! Goed gemarkeerd. En wat een stilte overal. Super! Dank!!

 50. Vandaag 25-01 dit prachtige klompenpad gelopen.
  Zeer leuke route met een heerlijk zonnetje!
  Deze route staat zeker in onze top 3.

 51. Vandaag 25-01 dit prachtige klompenpad gelopen.
  Zeer leuke route met een heerlijk zonnetje!
  Deze route staat zeker in mijn top 3.

 52. Vandaag, 17 januari, dit snorrenhoefpad gelopen. Een prachtig zeer afwisselend klompenpad.
  Het is met recht een klompenpad met heel weinig asfalt.
  De modderige paadjes horen erbij. Het is per slot van rekening een klompenpad. De modderige stukjes zijn een leuke uitdaging.
  Dit klompenpad hoort bij de top.
  Ik ga hier zeker nog vaak terug komen.

  Frank

 53. Vandaag combinatie van glindhorster en snorrenhoefpad gelopen. Een hele afwisselende route met bos,weiland, asfalt waar natuur en cultuur zich afwisselt. Bijvoorbeeld het stukje rondom bitterschoten was bij mij onbekend en is al een bestemming op zichzelf.

  De paden zijn wel heel erg drassig. Op sommige punten zoals achter zandbrink heb je bijna laarzen nodig en glij je ook makkelijk de sloot in als je niet oplet.

 54. Vraag van Maria: de combinatie is een pittige wandeling (ca 16 km). Glindhorsterpad heeft wat meer asfalt. Op de app geeft het pictogram ‘richtingwijzer’ de overstappunten aan, met name die bij de Modderbeek.
  Veel plezier, Dick

 55. Vraagje: is de combinatie met het Glindhorsterpad een aanrader? En is het in het veld duidelijk hoe de route dan is?

 56. Help, zojuist 3 pasjes verloren.. Heeft iemand ze gevonden? Bedankt Jeroen

 57. Vandaag, 19 december 2020, het Snorrenhoefpad gelopen. In Achterveld de auto geparkeerd in de omgeving van hotel de Roskam en vervolgens het pad gaan lopen. Wat een ontzettende leuke route! Gestart langs de Modderbeek en verder langs de weilanden, door verschillende kleine paadjes door de bossen tussen de weilanden door met mooie doorkijkjes. Een route om zeker nog een keer te lopen!

 58. Het snorrenhoefpad is een favoriet pad van mij. Heel afwisselend, door weilanden, bossen.
  Door de regen is het pad nu wat drassig.
  De start is bij de kerk van Achterveld. Tegen de kerk is restaurant de Roskam, in coronatijd toch een mogelijk voor koffie, thee of erwtensoep.

 59. Vandaag dit mooie Klompenpad gelopen. Het is zeer veelzijdig. We hebben ‘m met de klok meegelopen en dan begin je eerst over een verharde weg om daarna lekker in de weilanden en het bos te lopen. Door de regenval is het hier en daar een beetje slibberig op de paden, dus soms even goed uitkijken. Echt een hele mooie route en dat ook weer zo dichtbij huis. We hebben genoten.

 60. Gisteren een klompenpad van 14 km gelopen en deze zondagochtend uitgeslapen dus vandaag een kortere wandeling genomen omdat het vroeg donker wordt. Dit pad lopen we meerdere malen per jaar. Nu weer eens andersom, je hebt opnieuw een ander beeld van iets bekends. Het was heerlijk lopen, we waren niet de enige, maar iedereen gaf elkaar de ruimte en wachtte op elkaar (stukje bij de Glind langs het slootje bij de scharrelkippen schuren en thv restaurant Chardonay zijn smal dus let op op tegenliggers, kijk goed vooruit!). We hebben het weer fijn gevonden op dit prima onderhouden pad. Wat ons opviel was dat de koeien die naast de kippenschuur in het weiland liepen bij de Glind met hun poten verstrikt konden raken in de afrastering van de kippen (soort net met dunne paaltjes met lange metalen punten) dat lag her en der verspreid in het weiland. Dat zal niet de bedoeling zijn. Kan de boer daar aandacht aan geven??

 61. Dit pad mag met recht een klompenpad heren. Echt een hele prachtige wandeling gemaakt vandaag.

 62. Zaterdag 21 november hebben wij dit afwisselende Klompenpad gelopen. Rond 9 uur gestart in De Glind, en tegen de klok in de lange variant gelopen. Voor mij de derde keer en eigenlijk weer nauwelijks verveeld. Veel afwisseling, weinig asfalt, weinig drukte, en goed gemarkeerd. Eén van de betere !

 63. Wat een mooi wandelpad! Zo afwisselend ook. Dan weer langs weilanden, dan door een klein bosgebied. Prachtig.
  We hebben genoten van het afwisselende parcours. Staat in onze top 3 om nog eens te gaan lopen.

 64. Vandaag het Snorrenhoefpad bewandeld. Mooie route. Ronde vanaf kerk in De Glid gemakt waar je ook goed kunt parkeren. Het is een afwisselend pad door een kleinschalig landschap. Bijna niet over verharde wegen; in dit jaargetijde soms drassig/modderig waarbij waterdiichte schoenen met goed profiel voorwaarde zijn. Toch vond ik het pad – kan ook aan dit jaargetijde liggen – wat weinig verrassend.Er zitten eigenlijk geen onverwachte hoogtepunten in. Maar ook geen diepepunten. Dus dat afwegende een fijne midag gehad. Heel goed en slim bewijzerd overgens, app eigenlijk iet nodig gead. Dus wer veel dank aan de vrijwilligers!

 65. Prachtige wandeling die ik zeker vaker zal gaan maken. Afwisselend, vogelrijk, mooie stukken over een landgoed en langs de Modderbeek.

 66. Zondag 6 september gelopen. De start is tegenover De Roskam, rechts van de prachtige kerk.

  Mooie gevarieerde wandeling over en langs velden, tussen de schapen door, langs akkers, door bossen. Geen last van verkeer, je steekt geloof ik slechts één of twee keer een weggetje over, verder slechts paden, soms leuk kronkelend, en vaak met fraaie uitzichten.

  Ergens staat een Let op-bordje met onduidelijke informatie over een gedeeltelijk alternatieve route. Volgens een mede-wandelaar die de wandeling onlangs nog had gelopen, konden we dit negeren en gewoon de roodgekleurde bordjes volgen.

 67. Na gisteren het enorm tegenvallende Nesserpad te hebben gelopen, echt getwijfeld of ik vandaag wel weer een Klompenpad zou volgen. Wat ben ik blij dat ik dit toch gedaan heb. Het Snorrenhoefpad is een prachtroute met veel afwisseling. Het stuk door de schapenweide was prachtig, maar ook de bospaden, smalle paadjes langs de beekjes e.d. zijn mooi. Echt een route om vaker te lopen!

 68. Ik woon 4km (hemelsbreed) van dit pad af maar nooit gelopen. Vandaag wel en wat een fantastische wandeling. weidevelden afgewisseld met bossen. Ik heb prachtige foto’s kunnen maken. Wat een leuke verrassing! Ik ga binnenkort een andere wandeling lopen! 🙂

 69. Heel leuk echt klompenpad, genoten van de mooie paadjes. Mooi theehuis op de helft van de route.

 70. Vandaag het klompenpad gelopen door een mooi cultuur landschap met mooie doorkijken. Was afwisselend weide en bos passage’s. Jammer dat de vele bramen nog niet rijp zijn. Wordt smullen. Ook jammer is dat de boeren alleen raai gras hebben. Geen bloemen in de weilanden dus. Een pad om nog eens opnieuw te wandelen. Op de link klikken of copieëren voor een foto impressie van vandaag.
  https://www.reismeemetjw.nl/gallery/index.php?/category/132

 71. Wat een heerlijke wandeling, prachtige natuur, geen auto’s onderweg, en geweldig weer. Gezellig met vrienden gelopen en als afsluiter een lekkere lunch bij de Roskam op het terras!
  Voor herhaling vatbaar.

 72. Wat een mooi klompenpad! We hebben vanmiddag genoten. De wandeling was heel afwisselend met een minimale hoeveelheid aan asfalt. Instappen bij Hoeve Groot Zandbrink gaat prima. De schapen daar lieten zich in tegenstelling tot de schapen onderweg wel aaien. Bij de Modderbeek bewaakten twee als kievit uitziende vogels hun nest en joegen een kraai weg, erg indrukwekkend om te zien. Onderweg in De Glind hebben de kinderen nog gespeeld in de speeltuin met kabelbaan waar je alleen via een vlot komt. De vijver zat vol bloeiende waterlelies. Vandaag mochten de terrassen voor het eerst weer open, maar die zijn we onderweg niet tegen gekomen. Dit pad is Coronaproof, maar het zou fijn zijn als iedereen afstand blijft houden, dus niet met z’n drieën naast elkaar blijven lopen als je anderen passeert…

 73. Op ee mooie ( 1e) Pinksterdag weer tijd voor een klompenpad. Op de Facebook pagina ‘vrienden die klompenpaden leuk vinden’ staan veel positieve reacties op dit pad. En het klopt. Wat een mooi pad. Prachtige natuur en bijna geen asfalt. Ook voor de geo cachers onder ons een aanrader.
  Kortom: super

 74. Vanmorgen dit pad weer gelopen, de eerste keer was in mei 2013. Nu zijn we gestart bij Hoeve Groot Zandbrink. Vergeleken met toen een heel verschil, echt een leuke route geworden door de veranderingen. Meer door de weilanden, langs de heringerichte Modderbeek, over leuke paadjes en bruggetjes. Mooie en afwisselende route.
  Goede bewegwijzering. Een aanrader.

 75. 10 mei 2020
  Donderdag 7 mei liepen we het Glindhorsterpad in combi met het Snorrenhoefpad (14 km). Fantastische dag gehad. De auto bij Bistro ONS, daarna meteen al smalle paadjes met veel fluitekruid. Bewegwijzering meer dan voldoende. Na de Molenbeek (lunch op het bankje bij de brug) staken we de weg over om verder te gaan langs de beek voor het Snorrehoefpad. Verrassend, na het landbouw- nu veel bos-achtig gebied. Veel vogels en fris lentegroen. Twee schitterende klompenpaden. Allebei aanraders en samen prima te doen.

 76. Leuke duidelijk route, veel paden door de natuur met leuke bruggetjes. Sommige paden waren smal maar goed onderhouden en prima te doen als je vroeg vertrekt. Je hoort veel vogels onderweg. Helaas nog geen Ijsvogel gespot.
  Dank vrijwilligers!
  Op naar een volgende wandeling

 77. Gisteren dit pad gelopen, erg mooi en erg afwisselend, en goed aangegeven, 1 van de mooiste die we tot nu toe gelopen hebben. We gaan m nog een x andersom doen!

 78. We hebben dit klompenpad, gecombineerd met het Glindhorsterpad gelopen. Totaal was dat (slechts) 13,3km, dus dat was prima te doen.
  Omdat het al dagen droog is, hebben we totaal geen modder gezien onderweg.
  Mooie, afwisselende wandeling, prima aangegeven. Jammer dat vanwege het Corona-virus alle horeca onderweg dicht zat…

 79. Mijn 3e klompenpad van deze week. Het zijn prima routes in deze periode, omdat het nooit druk is. Snorrenhoefpad is een leuk en afwisselend pad. Helaas geen loslopende kippen, zoals ik in eerdere reviews las.
  De app werkt perfect, top. Ik ben fan van de klompenpaden!

 80. Gestart bij Hoeve Groot Zandbrink ivm wegwerkzaamheden bij Achterveld. Afwisselende route. Ook door kleine stukjes bos die keurig door het klompenpad in feite met elkaar verbonden worden. Sommige stukken zeer zompig maar meestal kan je je met wat acrobatiek langs de randen van de grootste plassen bewegen. Gelukkig hinderen in dit jaargetijde de brandnetels en bramen daar niet teveel bij. Eerste bloeiende speenkruid gezien. Voor ons was dit de eerste keer na de herinrichting van de Modderbeek. Dat was vroeger meer een sloot met wat stuwen. Nu is het een 40 meter brede strook. Met in dit jaargetijde een brede ondiepe waterstroom waarbinnen je heel goed het stromend deel kon zien meanderen. Later in het jaar moet het heel mooi worden hier. Het opgehokt zijn van de kippen wordt benut door groot onderhoud bij de kippenboerderij waar het pad vlak langs komt.

 81. Vandaag dit pad gelopen. Erg mooi en afwisselend. Goede bewegwijzering, complimenten! Wel wat drassig af en toe maar dat viel te verwachten.

 82. Begin februari deze route gelopen. Mooie route met veel afwisseling. Wel behoorlijk drassig op sommige plekken.

 83. vandaag het snorrenhoefpad gelopen , het was heerlijk.
  Afwisselend landschap en ,wat we nog nooit hebben meegemaakt , tussen honderden kippen door gelopen.
  Het opstappunt is wel een probleem ,ook de komende maanden , de weg is afgesloten.
  We hebben tientallen paden gelopen , en dit is echt een aanrader , goed aangegeven .

 84. Jaap en Coby

  Vandaag bij prachtig weer, het Glindhorsterpad gelopen.dit is werkelijk een schitterend pad.
  Ook alles wat een klompenpad moet hebben, zit hier in verwerkt.
  Heel bijzonder vonden wij, het rustpunt theetuin bij de Helweg.
  Daar hebben enkele enthousiaste, inventieve techneuten (malloten). Van werkelijk niets, iets gemaakt.?
  Dit kunnen we niet uitleggen, dit moet je gewoon zien. Alles wat maar oud ijzer is , is hier in verwerkt. (kunstwerk)
  Hier moet je even de tijd voor nemen.
  Hier kun je zelfs een kop koffie kopen, en naar het toilet (zelfs op de ouderwetse manier).
  Kortom een klompenpad route, niet zo lang. Maar wel bij de toppers.

 85. Vanochtend dit pad gelopen. Mooie route die heerlijk stil is (geen snelweg in de buurt) en bijna helemaal over onverharde paden loopt. Bijzonder. Na alle regen van de afgelopen tijd wel goed glibberig, maar ja, dat hoort bij een klompenpad. Genoten, ook van alle paddenstoelen. Oja, en van de kippen die vrij rondlopen en waar je gewoon tussendoor mag lopen. Gaaf!

 86. Vandaag met Wies dit klompenpad gelopen en de 16 geocaches die op de route verstopt zijn gevonden. Het werd een prachtige en afwisselende route door een fraai boerenlandschap, langs velden, akkers en weilanden en bossen.
  We zijn gestart met koffie op het terras van het hotel en toen van start gegaan. Wat ons opviel was dat het theehuis onderweg gesloten was. We vonden dat toch vreemd, nu in de zomervakantie. Maar geen probleem, want we hadden water bij ons en wilden doorstappen. Toen we weer terug waren bij het hotel gaf de gps 10,5 km aan. We hebben volop genoten van de prachtige tocht en vervolgens heerlijk gegeten op het terras van het hotel.
  Een super aanrader deze wandeling!

 87. Vandaag het pad gelopen met mooi weer. Wij hebben er van genoten wat een verrassend leuke wandeling.
  Alles staat duidelijk aangegeven en de paden zijn goed onderhouden. Ook kom je regelmatig een bankje tegen om even te zitten.

 88. Vandaag het Snorrenhoefpad gelopen. Prachtig afwisselend, heerlijk genoten! Klein stukje verlengd met Glindhorsterpad (bij aanlopen vanuit het westen van Ringlaan, deze overgestoken ipv linksaf noordwaarts, dan kun je doosteken tussen de weilanden en kom je vanzelf uit op de groene bordjes van Glindhorsterpad). Halverwege Thee en taart bij Groot Zandbrink en als afsluting een hapje en drankje bij Roskam. Bijzonder geslaagd, er zullen vele klompenpaden volgen!

 89. Het was vreselijk. Allemaal modder, prikkeldraad en brandnetels. We zijn achterna gezeten door een valse hond, een wild varken en een boer met een hooivork. Uiteindelijk gered door een trauma helicopter. Helaas de kinderen moeten achterlaten in de brandende hooiberg…… Grapje!!! Het was geweldig!!!!

 90. Op 11 december het Snorrenhoefpad gelopen. We begonnen bij de modderbeek daar hebben we begin 2017 het Glindhorsterpad gelopen, toen was de modderbeek nog in wording. Het is een prachtig stukje natuur geworden. Ook de rest van het pad is top. Veel boerenpaadjes langs weilanden, afgewisseld met bos. Ook het weer hadden we mee. Enige nadeel…. Hij was te kort…

 91. Vandaag hebben we het Snorrenhoefpad gelopen vanuit Achterveld. Het was koud maar droog en de tocht was prachtig over landwegen en paden door bos en over landerijen. Ook nu weer genoten van alles wat we onderweg tegen kwamen. Route was ook goed aangegeven en we liepen de 10 km. Zo heeft elk jaargetijde weer zijn bekoring!
  Op naar de volgende!

 92. We wonen al 15 jaar in Leusden. Nooit geweten, dat vlak in de buurt zo’n prachtige wandelroute loopt. We liepen te middag van de scharrelkippen. De app was heel handig en de bordjes met de rode klompjes ook!

 93. We wonen al 15 jaar in Leusden. Nooit geweten, dat vlak in de buurt zo’n prachtige wandelroute loopt. We liepen te middag van de scharrelkippen. De app was heel handig en de bordjes met de rode klompjes ook!

 94. Leuke afwisselende route. Onderweg veel dieren gezien: Buizerd, eekhoorn, kippen, boomklever. Prachtige kleuren in de herfst. Echt genoten. Dank aan de mensen dit pad hebben uitgezet en onderhouden.

 95. het is een pad dicht bij mijn huis, dus al erg vaak gelopen, maar het blijft genieten, een veelal onverhard pad met veel bos…. en een pad dwars door de loslopende kippen, echte scharrelaars dus 🙂

 96. Wij hebben vandaag het Snorrenhoefpad gelopen. Complimenten voor de het aangeven van de route. Ook een wijziging van de route was goed aangegeven. Het pad loopt voornamelijk over onverharde paden in en langs de rand van het bos. Wij hebben genoten.

 97. Vandaag getrailed over Snorrenhoefpad en Glinthorsterpad. Mooie routes en erg van genoten. Dank vrijwilligers en particuliere eigenaren.

 98. Afwisseling van bosjes, weitjes, lanen met een heel gevarieerde begroeiing. Veel vlinders en diverse insecten gezien. Alleen de flora en fauna langs de Modderbeek ontwikkelt zich langzamer dan ik hoopte. Misschien komt dat door het droge weer dit jaar. Kortom een een aan te raden klompenpad en prima gemarkeerd.

 99. Hele mooie rustige route met heel veel zingende vogels .
  Ons cijfer een 9 !!

 100. In de winter mislukte onze poging om dit pad weer eens te lopen door de boswerkzaamheden en inderdaad heel veel modder, maar vandaag een zeer geslaagde herkansing.
  We komen uit de buurt, maar toch weer verrassend wat een prachtige route. Vooral nu, met het fluitenkruid en alle voorjaarsgroen.
  Prima aangegeven, vrijwilligers, bedankt.

 101. Op deze vooralsnog warme voorjaarsdag in april loop ik dit afwisselende klompenpad. Ik vermaak me prima. Achter restaurant De Roskam tref ik een grote parkeerplaats aan waar mijn auto die dag veilig kan staan. Onderweg langs de aanlooproute naar de start van het pad tref ik een aantal horecagelegenheden in Achterveld aan. Prima geregeld zo. De lucht is blauw en warm en alle bomen en struiken zijn vanwege het uitzonderlijke mooie weer van deze week al uitgelopen. De weide kleurt geel van de paardenbloemen. Wat een feest om hier in dit weer rond te lopen.
  Eenmaal bij de start van de route, een paar honderd meter verder, kies ik ervoor de route rechts om te lopen. Ik begin bij de Modderbeek en achteraf gezien ben ik blij die keus te hebben gemaakt. Het mooiste stuk moet dan namelijk nog komen. Want ondank de aantrekkelijkheid van de meanderende Modderbeek is het uitzicht op de nieuwbouw van Achterveld storend en leidt de aandacht jammer genoeg af. Ik maak foto’s van de mooie Modderbeek met uitzicht op velden die geel tonen van de paardenbloemen met ondertussen de lelijke nieuwbouw in m’n rug…
  Gelukkig kan ik even later deze nieuwbouw letterlijk de rug keren en loop ik het bos in. Ik geniet volop van de dansende vlinders en de vele kwetterende vogels. De natuur is in één klap ontwaakt aan een winter waar geen einde aan leek te komen.
  Dit gebied van de Gelderse Vallei biedt volle beekjes met water die zo goed als alle paden flankeren. Het wordt steeds stiller op de route en even later tref ik Hoeve Groot Zandbrink waar ik op het terras even uitrust.
  Ik vervolg de route over de bekende overstapjes en bruggetjes die klompenpaden zo kenmerken. Ik loop langs velden, door bossen en over landwegen. Ik loop bij de Glind over bekend terrein van het Glindhorsterpad en loop langs de scharrelboerderij door de wei. Helaas is het Rustpunt (nog) gesloten.
  Eenmaal terug neem ik nog een drankje bij De Roskam en zoek mijn auto weer op. Wat een topdag!
  Kijk even naar de foto’s op:

  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/snorrenhoefpad/7995/

  Daar word je blij van!

 102. Op een prachtige voorjaarsdag, vrijdag 6 april, deze wandeling gemaakt. We hebben genoten: erg veel leuke paden door afwisselend gebied. Prima aangegeven. We zijn tégen de klok in gelopen. De waarschuwing voor de modder (op de site) mag er nu wel af: het is prima te doen en een klompenpad loop je niet op je pumps. Het gedeelte langs de Modderbeek is ook fraai: mooi om te zien hoe men het meanderen er weer in terug brengt.
  Ergens aan de zuidkant zijn we gestart en halverwege bij restaurant De Roskam in Achterveld geluncht (mooi restaurant).
  Vrijwiligers en grondeigenaren: bedankt!

 103. Al had het weer een paar dagen geregend (20mm) viel de modder mij mee. Laat je dus niet helemaal afschrikken door het bericht over de modder. ’t Is te doen, wel goede schoenen aan!
  Voor de 6e keer In combinatie met Glindhorsterpad gelopen. Dit pad is geweldig mooi. Zie eventueel ook mijn bericht in gastenboek bij Glindhorsterpad.

 104. Tinie en Fred
  zondag 18-02-2018
  Vandaag dit pad gelopen een prachtige dag en een heel mooi pad .
  Heel mooi uitgezet hoor door de vrijwilligers !!!!

 105. Heel erg genoten van het Snorrenhoefpad in combinatie met het Glindhorsterpad. Schitterend!

 106. Wat een prachtig en afwisselend pad is het Snorrenhoefpad. Kort en prachtig zou ik zeggen.
  Erg genoten. Vrijwilligers van dit pad, Dank !

 107. Het Snorrenhoefpad is het derde klompenpad die ik deze week gelopen heb en zal binnenkort mijn bevindingen op http://www.ruudmulder.nl plaatsen. Het pad heeft een goede mix tussen verhard en onverhard. Dat het pad wat langer is geworden, dan oorspronkelijk, is een goede toevoeging. Je loopt langs de verbeterde Modderbeek op een wat ruimer graspad dan langs het smalle slootkant. De afwisseling in de landschappen is bijzonder op de kleine hoeveelheid vierkante kilometers. Een mooi rustpunt ligt bij Groot Zandbrink en op de momenten dat het theehuis is gesloten, is er nog de koffiehoek. Dus koffie (en/of thee) drinken is nog steeds mogelijk. Hulde voor de bedenkers van dit pad.

 108. Het is alweer een tijdje geleden dat we dit pad liepen. Die laatste keer waren er nog werkzaamheden aan de vernieuwde meanderende beek. Zoals het pad eerder was vonden we eerlijk gezegd mooier. Het aflopen van de roze bestraatte toegangsweg naar de boerderij is lang en saai. Dan het stuk langs de weg richting Achterveld waardoor het lijkt alsof de route is afgelopen. En zelfs het vernieuwde gedeelte langs de meanderende beek vonden wij eentonig. Maar dat verandert in de tijd misschien nog!
  Het overige gedeelte van de wandeling is nog steeds prachtig; veel variatie, veel schaduw, mooie doorkijkjes. Houden zo!

 109. Na het Glindhorsterpad deze wandeling gelopen. Mooie route.
  Een paar puntjes waar we op dit pad tegenaan ‘liepen’.
  Misschien om het nog beter en mooier te maken:
  Op een paar punten zou een pijltje op het klompenpad schildje of een herhalinsschildje de richting nog duidelijker maken.
  Bij de ‘eigen weg’ bij bordje 78 zie je een klompenpad bordje links het bos in en verderop weer, maar dan maak je een rondje (tegen de klok in gelopen). dat is vlakbij coordinaat N52 07.664 E 005 29.544. Het bordje rechts zit laag wat verstopt achter de schermbloemen en dit zagen we pas later met hulp van een vriendelijke buurman. Hier moesten we dus in.
  Verderop staat een bordje ‘verkorte route’, maar wanneer je dit pad vanuit de Glind start maak je nog een enorme ronde extra. (Hebben we trouwens niet gedaan) Een pijltje dat je voor ‘ de Glind’ rechtsaf moet is hier wel handig voor wie hier niet bekend is.
  Maar we hebben wel genoten van deze wandeling. Bedankt vrijwilligers van dit pad!

 110. Prachtig klompenpad en heel goed gemarkeerd. Heel interessant nu al is de gereconstrueerde Modderbeek; dat belooft wat voor de toekomst. Minpuntje was dat de tussenstop Theehuis Groot Zandbrink gesloten was,

 111. Vandaag voor de zoveelste keer het Snorrenhoefpad gelopen (omdat het iedere keer weer zo mooi is) en vlakbij de Modderbeek een lepelaar gezien. Hij stond op zijn gemakje wat te scharrelen. Ik kon redelijk dichtbij komen. Fantastisch!

 112. Heel leuk pad door die streek alleen is die na recente aanpassingen niet meer 9 Km maar nu 12 Km. Dat valt dan toch een beetje tegen 🙂

 113. Zondag 10 april 2017 dit klompenpad gelopen. Van het internet een plattegrondje kunnen uitdraaien. Door wijzigingen in het landschap klopte het niet helemaal, maar was goed te volgen door de paaltjes met de rode klomp. Afwisselende wandeling met overstapjes door eiland en over paadjes langs slootjes. Je moet er wel goed weer bij hebben, want er is weinig beschutting onderweg. Deze zondag was een echt zomerse dag, dus ideaal. De aandachtspunten vertellen een rijke historie. De Hoeve Groot Zandbrink was een aangenaam rustpunt en het was er gezellig druk. Deze route is een aanrader en in een kuiertempo inclusief verpozen bij de Zandbrink gemakkelijk
  in 3,5 uur te lopen.

 114. Op maandag 3 april 2017 dit pad gelopen. Omdat wij hier niet ver vandaan wonen lopen we dit pad wel vaker. Wàt is de verbetering goed doorgevoerd. De beek is verlegd en daardoor een prachtig stukje extra natuur erbij gekomen met plevier, kievit en scholekster die om je heen scharrelen. Ook de lammetjes en bloeiende sleedoorn en krentenboompjes maakten het tot een echte voorjaarswandeling. Op ons pad kruisten ook nog drie reeën!! Op zaterdag en zondag is bij boerderij Groot Zandbrink van 13.00 tot 16.30 uur in een oude hooiberg een omgebouwd theehuis te bezoeken.

 115. Wat een mooie route, Allen t begin stukje is op verharde weg! Geweldige route! afwisselend, Maar vandaag wel wat modderig? Echt een aanrader

 116. We hebben vandaag dit pad gelopen, echter werkte de app niet. Daarom was het soms wat lastiger – temeer door een paar omleidingen – maar zeker de moeite waard om dit pad te lopen.

 117. Vandaag het snoerenhoefpad gelopen. Dit was al weer een tijdje geleden. Wat mij opviel dat het goed onderhouden wordt, Verder zijn er een aantal verbeteringen aangebracht zodat er bijna niet meer over de verharde weg gelopen moet worden. Dit zal de veiligheid verhogen. Mijn dank gaat dan ook uit naar de vrijwilligers en landeigenaren die dit mogelijk maken.

 118. Een klompenpad vol afwisseling voor de wandelaar. Je loopt voornamelijk over onverharde paden. Verrassend pauzepunt is het theehuis, gevestigd in een voormalige hooiberg waar vrijwilligers huisgemaakte taarten serveren. In de zomer wacht het buitenterras op je. (hoeve Groot Zandbrink; http://www.grootzandbrink.nl/ ).Vanaf hier wandel je door het gevarieerde landschap van Landgoed de Boom.
  Ik heb de wandeling gecombineerd met het Glindhorsterpad, waarbij je veel rechte stukken door een open landschap loopt. Fijn op een zonnige winterdag. Heerlijke combinatie van routes. Absoluut een aanrader!
  Met de app is deze wandeling prima te lopen, hoewel het ook gemakkelijk is om even mis te lopen in het bos bij landgoed De Boom. Met de app ben je zo weer op het goede spoor.

 119. Op 8 november 2016 met onze wandelgroep het Snorrenhoefpad gelopen. Prachtig pad, dat nu ook langs de modderbeek loopt. de bewegwijzering is actueel, ook bij tijdelijke omleidingen. Het kaartje op deze site dient nog te worden aangepast. Het pad is een echte aanrader!

 120. Vandaag heerlijk gewandeld over het snorrenhoefpad geen op of aan merkingen het weer was er ook prima.
  Het bewegwijzeren van de paden hadden wij niet zo veel problemen mee dankzij de APP.
  Met vriendelijke groet
  Henk en Hermien

 121. Beste Bertha Top,
  Als coördinator van het Snorrrenhoefpad een reactie op uw bericht.
  Het klopt dat de bewegwijzering niet in orde is op de route die u gelopen heeft. Een onbekende heeft het bordje dat wij hadden opgehangen met aanwijzingen voor de omlegging ivm werkzaamheden aan de Modderbeek (bij Duurkoop), vervangen door een eigen bordje met de route langs de schapenweide enz. (een illegale route dus). Inmiddels heb ik dat bordje weer weggehaald en de aanwijzingen voor de omlegging weer opgehangen (zie ook het kaartje op de website).
  Zodra wij groen licht krijgen van Landschap Erfgoed Utrecht gaan we de definitieve route bewegwijzeren. Dat zal ergens in de maand oktober/begin november zijn.

 122. Beste Bertha Top en andere wandelaars,

  De nieuwe route langs de modderbeek is nog niet gereed en mag niet worden gelopen. Je dient de omleiding te volgen vanaf duurkoop over de asschatterweg en koningin julianaweg naar Achterveld, zie de kaart hierboven of gebruik de app.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 123. Gisteren voor de vierde of vijfde keer deze mooie route gelopen. Het deel langs de vernieuwde Modderbeek is echt een aanwinst. De route wordt er nog mooier door.
  Wel een paar opmerkingen over de tekst op het A4-tje dat je onderweg aantreft over de gewijzigde route.
  Je loopt naar links langs de oude Modderbeek en dan staat er dat je linksom langs de schapenweide moet naar het klinkerweggetje. Nou lopen de schapen inmiddels in de weide vóór de woning die daar staat. Je moet dan nog doorlopen voorbij de woning en bij de volgende weide linksaf. Het lijkt me handig om op het A4-tje tussen haakjes erbij te zetten: voorbij de woning.
  Even verder als je rechtsaf bent gegaan en op het fietspad langs de Kon. Julianweg loopt moet je rechtsaf langs de vernieuwde loop van de Modderbeek. Ook daar is het duidelijker om te vermelden dat dit direct na huisnummer…(het nummer weet ik zo niet).
  Tot slot lijkt het me handig om te vermelden dat je doorloopt tot de asfaltweg, daar rechtsaf gaat en dan ben je weer terug op de route.
  Waarschijnlijk worden er binnenkort bordjes geplaatst en dan is het probleem opgelost.
  Bertha Top
  Hoevelaken

 124. Ter aanvulling van mijn vorige mail: er is een bordje op het hek bij de Klaveet geplaatst (het hek is vernieuwd en men heeft de bordjes niet teruggeplaatst.)
  Wat de Modderbeek betreft: zodra wij bericht krijgen dat de werkzaamheden klaar zijn, zal de route verlegd worden en wel langs de nieuwe beek.

 125. Ik ben coördinator van het pad. Zelf gelopen op 6 aug. Heel veel, vooral braamstruiken, gesnoeid. Was inderdaad een tijd niet gedaan. Wat betreft extra paal bij Ringlaan: die heeft er altijd gestaan, maar werd elke keer kapot gereden door de bermmaaier. Daarom alleen sticker op lantaarnpaal. Groen bij hek is gesnoeid.
  Ik ga ook even bij de Klaveet kijken, waar bordje zou ontbreken.
  Hoop dat jullie ook voor de 21e keer hiier willen lopen!

 126. De 20e keer het Snorrenhoefpad gelopen. Blijft in alle jaargetijden een mooie route.
  Blijft het stuk langs de Modderbeek afgesloten ? Dat zou jammer zijn.
  Als de route wordt gecontroleerd kan er dan bij de Ringlaan een extra paaltje met de afslag tot De Boom (nu verscholen achter struiken bij het hek).
  Bij de nieuwe omleiding om Groot Zandbrink mist er een paaltje bij 7 (de toegang achter langs De Klaveet) .
  Verder mogen op sommige plekken de bramenstruiken wel eens gesnoeid worden. Blubber aan je schoenen hoort er bij, maar open gehaald worden aan dichte bramenstruiken is vervelend.
  Bedankt voor alle jaren inzet en het onderhoud.
  Ans en Jantien, Amersfoort

 127. Voor diegene die toch proberen de oude route te lopen, pas op vlak na de omleiding net voor het rode lint ligt een voetklem op de grond. Wellicht liggen er nog meer. Dus netjes de omleiding volgen!

 128. Als je in De Glind start is de omleiding niet over asfalt. Wel is het ruiterpad oneffe. Dit loopt niet zo fijn. Maar het concert van vogelgeluiden was vandaag fantastisch op deze route.

 129. Hallo Klompenpadluitjes,

  Deze nog niet gedaan?

  Ga hem dan maar snel eens lopen.

  Zeker jammer van dat stukje omleiding.
  Komt dat nog terug of wordt het een woonwijk?

  Groot Zandbrink is een welkome onderbreking met hun expositieruimte en theetuin.
  Wij genoten van de rondleiding van de schapenboer door zijn stal en het praatje met de landbouwer.
  En in het theehuis van warme goulashsoep.
  Want warm was het niet wel heerlijk droog.
  Onderhouders bedankt en tot het volgende pad maar weer bij gezondheid.

 130. Vandaag gelopen, met de klok mee. Weinig asfalt, veel paadjes en zandwegen langs weilanden en bouwlanden met bosschages, ik vond het een mooie route.
  Door de omleiding (modderbeek) nu tijdelijk wel een paar km asfalt aan het eind.
  Door een flinke onweersbui gisteren waren de paden wel glibberig, maar het was te doen.
  Bedankt iedereen.

 131. Mooie route maar door een nieuwbouwproject bij Achterveld is een mooi deel van de route (langs de modderbeek) afgesloten. De omleiding loopt via Achterveld en de Koning Julianaweg, ong 3 km extra.

 132. Gisteren deze route gelopen in combinatie met Geocaching activiteiten (zie http://www.geocaching.com).
  We hebben genoten van de route. Leuk en afwisselend. Door regenval waren sommige paden best modderig, maar we hadden de klompen gelukkig aan! Kortom, dit is zeker niet het laatste Klompen avontuur. Bedankt voor het onderhouden van het pad.

 133. We moeten even wat verder terug in de tijd, 1 jaar, maar gelukkig hebben wij de beelden nog. De hele tocht miezerde het wat en dat is iets minder voor de beleving. Prima route, veel weiland en toen nog steeds verkeerd schoeisel.
  Bewegend beeld op https://youtu.be/wem2aBZhGhA en de foto’s van de route op https://www.facebook.com/media/set/?set=a.760886804034732.1073741849.595260957263985&type=3
  Maar hup snel aan de wandel dit pad op.

 134. Zondagmiddag, 16:00 uur. Vertrek vanaf de Schoonderbekerweg voor het Snorrenhoefpad. Het miezert licht, ietwat mistig ook. Het maakt nog stiller. Passend bij deze wandeling. Bij de Modderbeek ineens een IJsvogel. Onmiskenbaar door de grote snavel in verhouding tot de rest. Het beestje blijft even zitten, vliegt op en zweeft pal boven het water. Al wandelend verbaas ik mij over de schoonheid van het landschap. In De Glind zit een jong mens op zijn tas te wachten op de bus. Na wat geslinger dient landgoed De Boom zich aan. Bruine verdorde varens kleuren de omgeving. En haas steekt over. Via Sanderink terug langs de eerder genoemde beek. Geen stille vogels dit keer. De nus is weg en die andere vogel zal zijn kost gescoord hebben. Fascinerend wandelpad.

 135. Beste Natalie,

  Bedankt voor het compliment. De vrijwilligers die het pad onderhouden i.s.m. Landschap Erfgoed Utrecht hebben gekeken naar je opmerking over de overstaproute. Vanaf het overstapbord zie je binnen een aantal meters een sticker op een paal, even verderop één op een lantaarnpaal en nog even verder één op het ANWB bord.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 136. Prachtige (rode klompjes) route door afwisselend landschap. Goed te combineren met -stuk van- aangrenzend (groene) klompenpad. Echte aanrader!
  Net als de aspergesoep bij De Roskam. Bezoek dan meteen even de mooie RK-kerk daartegenover.

  Overigens wat ons betreft verwarring op het ‘overstappunt’ voor de Glindster/Dok 14: Het is daar niet duidelijk dat je, staand met je neus naar het overstapbordje bij de brievenbus, even naar voren moet lopen om de Ringlaan naar rechts te volgen. Op de ANWB-paal na ca 50 (?) m zit een kleine sticker.

  Let op: de Ringlaan heet niet voor niets zo: deze loopt in een cirkel!

  Je kunt binnenkort bij Groot Zandbrink aanleggen in een nieuw theehuis. De route loopt daar vlak langs. Sterker nog: je zou dat ook als start locatie kunnen kiezen….

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.