Snorrenhoefpad

Wandelen door weilanden, langs boerenerven en beken in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Leusden. Wandelen door het agrarisch gebied, over landgoederen en langs boerenerven en beken. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Snorrenhoefpad (10 km)

Startpunt: Schuin tegenover Café-restaurant de Roskam, Hessenweg 212, Achterveld

Openbaar vervoer: Bushalte bij kerk

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Snorrenhoefpad combineren met het Glindhorsterpad. Overstappunten zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Snorrenhoefpad

  Tinie en Fred
  zondag 18-02-2018
  Vandaag dit pad gelopen een prachtige dag en een heel mooi pad .
  Heel mooi uitgezet hoor door de vrijwilligers !!!!

 2. Onderwerp: prachtige afwisselening

  Heel erg genoten van het Snorrenhoefpad in combinatie met het Glindhorsterpad. Schitterend!

 3. Onderwerp: Snorrenhoefpad

  Wat een prachtig en afwisselend pad is het Snorrenhoefpad. Kort en prachtig zou ik zeggen.
  Erg genoten. Vrijwilligers van dit pad, Dank !

 4. Onderwerp: Mooi

  Het Snorrenhoefpad is het derde klompenpad die ik deze week gelopen heb en zal binnenkort mijn bevindingen op http://www.ruudmulder.nl plaatsen. Het pad heeft een goede mix tussen verhard en onverhard. Dat het pad wat langer is geworden, dan oorspronkelijk, is een goede toevoeging. Je loopt langs de verbeterde Modderbeek op een wat ruimer graspad dan langs het smalle slootkant. De afwisseling in de landschappen is bijzonder op de kleine hoeveelheid vierkante kilometers. Een mooi rustpunt ligt bij Groot Zandbrink en op de momenten dat het theehuis is gesloten, is er nog de koffiehoek. Dus koffie (en/of thee) drinken is nog steeds mogelijk. Hulde voor de bedenkers van dit pad.

 5. Onderwerp: Snorrenhoefpad

  Het is alweer een tijdje geleden dat we dit pad liepen. Die laatste keer waren er nog werkzaamheden aan de vernieuwde meanderende beek. Zoals het pad eerder was vonden we eerlijk gezegd mooier. Het aflopen van de roze bestraatte toegangsweg naar de boerderij is lang en saai. Dan het stuk langs de weg richting Achterveld waardoor het lijkt alsof de route is afgelopen. En zelfs het vernieuwde gedeelte langs de meanderende beek vonden wij eentonig. Maar dat verandert in de tijd misschien nog!
  Het overige gedeelte van de wandeling is nog steeds prachtig; veel variatie, veel schaduw, mooie doorkijkjes. Houden zo!

 6. Onderwerp: Snorrenhoefpad

  Na het Glindhorsterpad deze wandeling gelopen. Mooie route.
  Een paar puntjes waar we op dit pad tegenaan ‘liepen’.
  Misschien om het nog beter en mooier te maken:
  Op een paar punten zou een pijltje op het klompenpad schildje of een herhalinsschildje de richting nog duidelijker maken.
  Bij de ‘eigen weg’ bij bordje 78 zie je een klompenpad bordje links het bos in en verderop weer, maar dan maak je een rondje (tegen de klok in gelopen). dat is vlakbij coordinaat N52 07.664 E 005 29.544. Het bordje rechts zit laag wat verstopt achter de schermbloemen en dit zagen we pas later met hulp van een vriendelijke buurman. Hier moesten we dus in.
  Verderop staat een bordje ‘verkorte route’, maar wanneer je dit pad vanuit de Glind start maak je nog een enorme ronde extra. (Hebben we trouwens niet gedaan) Een pijltje dat je voor ‘ de Glind’ rechtsaf moet is hier wel handig voor wie hier niet bekend is.
  Maar we hebben wel genoten van deze wandeling. Bedankt vrijwilligers van dit pad!

 7. Onderwerp: Snorrenhoefpad

  Prachtig klompenpad en heel goed gemarkeerd. Heel interessant nu al is de gereconstrueerde Modderbeek; dat belooft wat voor de toekomst. Minpuntje was dat de tussenstop Theehuis Groot Zandbrink gesloten was,

 8. Onderwerp: Lepelaar!

  Vandaag voor de zoveelste keer het Snorrenhoefpad gelopen (omdat het iedere keer weer zo mooi is) en vlakbij de Modderbeek een lepelaar gezien. Hij stond op zijn gemakje wat te scharrelen. Ik kon redelijk dichtbij komen. Fantastisch!

 9. Onderwerp: Leuk pad maar niet geheel kloppend

  Heel leuk pad door die streek alleen is die na recente aanpassingen niet meer 9 Km maar nu 12 Km. Dat valt dan toch een beetje tegen 🙂

 10. Onderwerp: Snorrenhoefpad

  Zondag 10 april 2017 dit klompenpad gelopen. Van het internet een plattegrondje kunnen uitdraaien. Door wijzigingen in het landschap klopte het niet helemaal, maar was goed te volgen door de paaltjes met de rode klomp. Afwisselende wandeling met overstapjes door eiland en over paadjes langs slootjes. Je moet er wel goed weer bij hebben, want er is weinig beschutting onderweg. Deze zondag was een echt zomerse dag, dus ideaal. De aandachtspunten vertellen een rijke historie. De Hoeve Groot Zandbrink was een aangenaam rustpunt en het was er gezellig druk. Deze route is een aanrader en in een kuiertempo inclusief verpozen bij de Zandbrink gemakkelijk
  in 3,5 uur te lopen.

 11. Onderwerp: Vernieuwde Snorrenhoefpad

  Op maandag 3 april 2017 dit pad gelopen. Omdat wij hier niet ver vandaan wonen lopen we dit pad wel vaker. Wàt is de verbetering goed doorgevoerd. De beek is verlegd en daardoor een prachtig stukje extra natuur erbij gekomen met plevier, kievit en scholekster die om je heen scharrelen. Ook de lammetjes en bloeiende sleedoorn en krentenboompjes maakten het tot een echte voorjaarswandeling. Op ons pad kruisten ook nog drie reeën!! Op zaterdag en zondag is bij boerderij Groot Zandbrink van 13.00 tot 16.30 uur in een oude hooiberg een omgebouwd theehuis te bezoeken.

 12. Onderwerp: Snorrehoefpad

  Wat een mooie route, Allen t begin stukje is op verharde weg! Geweldige route! afwisselend, Maar vandaag wel wat modderig😄 Echt een aanrader

 13. Onderwerp: App werkte niet

  We hebben vandaag dit pad gelopen, echter werkte de app niet. Daarom was het soms wat lastiger – temeer door een paar omleidingen – maar zeker de moeite waard om dit pad te lopen.

 14. Onderwerp: SNORRENHOEFPAD

  Vandaag het snoerenhoefpad gelopen. Dit was al weer een tijdje geleden. Wat mij opviel dat het goed onderhouden wordt, Verder zijn er een aantal verbeteringen aangebracht zodat er bijna niet meer over de verharde weg gelopen moet worden. Dit zal de veiligheid verhogen. Mijn dank gaat dan ook uit naar de vrijwilligers en landeigenaren die dit mogelijk maken.

 15. Onderwerp: Genieten van platteland en bos

  Een klompenpad vol afwisseling voor de wandelaar. Je loopt voornamelijk over onverharde paden. Verrassend pauzepunt is het theehuis, gevestigd in een voormalige hooiberg waar vrijwilligers huisgemaakte taarten serveren. In de zomer wacht het buitenterras op je. (hoeve Groot Zandbrink; http://www.grootzandbrink.nl/ ).Vanaf hier wandel je door het gevarieerde landschap van Landgoed de Boom.
  Ik heb de wandeling gecombineerd met het Glindhorsterpad, waarbij je veel rechte stukken door een open landschap loopt. Fijn op een zonnige winterdag. Heerlijke combinatie van routes. Absoluut een aanrader!
  Met de app is deze wandeling prima te lopen, hoewel het ook gemakkelijk is om even mis te lopen in het bos bij landgoed De Boom. Met de app ben je zo weer op het goede spoor.

 16. Onderwerp: Kaartje nog niet actueel

  Op 8 november 2016 met onze wandelgroep het Snorrenhoefpad gelopen. Prachtig pad, dat nu ook langs de modderbeek loopt. de bewegwijzering is actueel, ook bij tijdelijke omleidingen. Het kaartje op deze site dient nog te worden aangepast. Het pad is een echte aanrader!

 17. Onderwerp: Lekker gesnord over het snorrenhoefpad

  Vandaag heerlijk gewandeld over het snorrenhoefpad geen op of aan merkingen het weer was er ook prima.
  Het bewegwijzeren van de paden hadden wij niet zo veel problemen mee dankzij de APP.
  Met vriendelijke groet
  Henk en Hermien

 18. Onderwerp: omlegging snorrenhoefpad bij Duurkoop

  Beste Bertha Top,
  Als coördinator van het Snorrrenhoefpad een reactie op uw bericht.
  Het klopt dat de bewegwijzering niet in orde is op de route die u gelopen heeft. Een onbekende heeft het bordje dat wij hadden opgehangen met aanwijzingen voor de omlegging ivm werkzaamheden aan de Modderbeek (bij Duurkoop), vervangen door een eigen bordje met de route langs de schapenweide enz. (een illegale route dus). Inmiddels heb ik dat bordje weer weggehaald en de aanwijzingen voor de omlegging weer opgehangen (zie ook het kaartje op de website).
  Zodra wij groen licht krijgen van Landschap Erfgoed Utrecht gaan we de definitieve route bewegwijzeren. Dat zal ergens in de maand oktober/begin november zijn.

 19. Onderwerp: REACTIE op nieuwe route langs de modderbeek

  Beste Bertha Top en andere wandelaars,

  De nieuwe route langs de modderbeek is nog niet gereed en mag niet worden gelopen. Je dient de omleiding te volgen vanaf duurkoop over de asschatterweg en koningin julianaweg naar Achterveld, zie de kaart hierboven of gebruik de app.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 20. Onderwerp: Nieuwe route langs de Modderbeek

  Gisteren voor de vierde of vijfde keer deze mooie route gelopen. Het deel langs de vernieuwde Modderbeek is echt een aanwinst. De route wordt er nog mooier door.
  Wel een paar opmerkingen over de tekst op het A4-tje dat je onderweg aantreft over de gewijzigde route.
  Je loopt naar links langs de oude Modderbeek en dan staat er dat je linksom langs de schapenweide moet naar het klinkerweggetje. Nou lopen de schapen inmiddels in de weide vóór de woning die daar staat. Je moet dan nog doorlopen voorbij de woning en bij de volgende weide linksaf. Het lijkt me handig om op het A4-tje tussen haakjes erbij te zetten: voorbij de woning.
  Even verder als je rechtsaf bent gegaan en op het fietspad langs de Kon. Julianweg loopt moet je rechtsaf langs de vernieuwde loop van de Modderbeek. Ook daar is het duidelijker om te vermelden dat dit direct na huisnummer…(het nummer weet ik zo niet).
  Tot slot lijkt het me handig om te vermelden dat je doorloopt tot de asfaltweg, daar rechtsaf gaat en dan ben je weer terug op de route.
  Waarschijnlijk worden er binnenkort bordjes geplaatst en dan is het probleem opgelost.
  Bertha Top
  Hoevelaken

 21. Onderwerp: Modderbeek enz.

  Ter aanvulling van mijn vorige mail: er is een bordje op het hek bij de Klaveet geplaatst (het hek is vernieuwd en men heeft de bordjes niet teruggeplaatst.)
  Wat de Modderbeek betreft: zodra wij bericht krijgen dat de werkzaamheden klaar zijn, zal de route verlegd worden en wel langs de nieuwe beek.

 22. Onderwerp: reactie op ans en jantien uit Amersfoort - 4 augustus

  Ik ben coördinator van het pad. Zelf gelopen op 6 aug. Heel veel, vooral braamstruiken, gesnoeid. Was inderdaad een tijd niet gedaan. Wat betreft extra paal bij Ringlaan: die heeft er altijd gestaan, maar werd elke keer kapot gereden door de bermmaaier. Daarom alleen sticker op lantaarnpaal. Groen bij hek is gesnoeid.
  Ik ga ook even bij de Klaveet kijken, waar bordje zou ontbreken.
  Hoop dat jullie ook voor de 21e keer hiier willen lopen!

 23. Onderwerp: markering en snoeien

  De 20e keer het Snorrenhoefpad gelopen. Blijft in alle jaargetijden een mooie route.
  Blijft het stuk langs de Modderbeek afgesloten ? Dat zou jammer zijn.
  Als de route wordt gecontroleerd kan er dan bij de Ringlaan een extra paaltje met de afslag tot De Boom (nu verscholen achter struiken bij het hek).
  Bij de nieuwe omleiding om Groot Zandbrink mist er een paaltje bij 7 (de toegang achter langs De Klaveet) .
  Verder mogen op sommige plekken de bramenstruiken wel eens gesnoeid worden. Blubber aan je schoenen hoort er bij, maar open gehaald worden aan dichte bramenstruiken is vervelend.
  Bedankt voor alle jaren inzet en het onderhoud.
  Ans en Jantien, Amersfoort

 24. Onderwerp: pas op voetklem

  Voor diegene die toch proberen de oude route te lopen, pas op vlak na de omleiding net voor het rode lint ligt een voetklem op de grond. Wellicht liggen er nog meer. Dus netjes de omleiding volgen!

 25. Onderwerp: Omleiding

  Als je in De Glind start is de omleiding niet over asfalt. Wel is het ruiterpad oneffe. Dit loopt niet zo fijn. Maar het concert van vogelgeluiden was vandaag fantastisch op deze route.

 26. Onderwerp: aanrader hoor

  Hallo Klompenpadluitjes,

  Deze nog niet gedaan?

  Ga hem dan maar snel eens lopen.

  Zeker jammer van dat stukje omleiding.
  Komt dat nog terug of wordt het een woonwijk?

  Groot Zandbrink is een welkome onderbreking met hun expositieruimte en theetuin.
  Wij genoten van de rondleiding van de schapenboer door zijn stal en het praatje met de landbouwer.
  En in het theehuis van warme goulashsoep.
  Want warm was het niet wel heerlijk droog.
  Onderhouders bedankt en tot het volgende pad maar weer bij gezondheid.

 27. Onderwerp: Mooi (kort) pad

  Vandaag gelopen, met de klok mee. Weinig asfalt, veel paadjes en zandwegen langs weilanden en bouwlanden met bosschages, ik vond het een mooie route.
  Door de omleiding (modderbeek) nu tijdelijk wel een paar km asfalt aan het eind.
  Door een flinke onweersbui gisteren waren de paden wel glibberig, maar het was te doen.
  Bedankt iedereen.

 28. Onderwerp: Omleidingen

  Mooie route maar door een nieuwbouwproject bij Achterveld is een mooi deel van de route (langs de modderbeek) afgesloten. De omleiding loopt via Achterveld en de Koning Julianaweg, ong 3 km extra.

 29. Onderwerp: Geocaches en Klompen

  Gisteren deze route gelopen in combinatie met Geocaching activiteiten (zie http://www.geocaching.com).
  We hebben genoten van de route. Leuk en afwisselend. Door regenval waren sommige paden best modderig, maar we hadden de klompen gelukkig aan! Kortom, dit is zeker niet het laatste Klompen avontuur. Bedankt voor het onderhouden van het pad.

 30. Onderwerp: Wat monotoon maar toch mooi

  We moeten even wat verder terug in de tijd, 1 jaar, maar gelukkig hebben wij de beelden nog. De hele tocht miezerde het wat en dat is iets minder voor de beleving. Prima route, veel weiland en toen nog steeds verkeerd schoeisel.
  Bewegend beeld op https://youtu.be/wem2aBZhGhA en de foto’s van de route op https://www.facebook.com/media/set/?set=a.760886804034732.1073741849.595260957263985&type=3
  Maar hup snel aan de wandel dit pad op.

 31. Onderwerp: Stille vogel

  Zondagmiddag, 16:00 uur. Vertrek vanaf de Schoonderbekerweg voor het Snorrenhoefpad. Het miezert licht, ietwat mistig ook. Het maakt nog stiller. Passend bij deze wandeling. Bij de Modderbeek ineens een IJsvogel. Onmiskenbaar door de grote snavel in verhouding tot de rest. Het beestje blijft even zitten, vliegt op en zweeft pal boven het water. Al wandelend verbaas ik mij over de schoonheid van het landschap. In De Glind zit een jong mens op zijn tas te wachten op de bus. Na wat geslinger dient landgoed De Boom zich aan. Bruine verdorde varens kleuren de omgeving. En haas steekt over. Via Sanderink terug langs de eerder genoemde beek. Geen stille vogels dit keer. De nus is weg en die andere vogel zal zijn kost gescoord hebben. Fascinerend wandelpad.

 32. Onderwerp: Reactie op MW

  Beste Natalie,

  Bedankt voor het compliment. De vrijwilligers die het pad onderhouden i.s.m. Landschap Erfgoed Utrecht hebben gekeken naar je opmerking over de overstaproute. Vanaf het overstapbord zie je binnen een aantal meters een sticker op een paal, even verderop één op een lantaarnpaal en nog even verder één op het ANWB bord.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 33. Onderwerp: Mw.

  Prachtige (rode klompjes) route door afwisselend landschap. Goed te combineren met -stuk van- aangrenzend (groene) klompenpad. Echte aanrader!
  Net als de aspergesoep bij De Roskam. Bezoek dan meteen even de mooie RK-kerk daartegenover.

  Overigens wat ons betreft verwarring op het ‘overstappunt’ voor de Glindster/Dok 14: Het is daar niet duidelijk dat je, staand met je neus naar het overstapbordje bij de brievenbus, even naar voren moet lopen om de Ringlaan naar rechts te volgen. Op de ANWB-paal na ca 50 (?) m zit een kleine sticker.

  Let op: de Ringlaan heet niet voor niets zo: deze loopt in een cirkel!

  Je kunt binnenkort bij Groot Zandbrink aanleggen in een nieuw theehuis. De route loopt daar vlak langs. Sterker nog: je zou dat ook als start locatie kunnen kiezen….

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*