Stoetwegenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Driebergen, Zeist en Bunnik. Wandelen door een oud agrarisch gebied, prachtig aangelegde parkbossen, over historische landgoederen en het jaagpad van de Kromme Rijn. Geniet van de Stichtse Lustwarande, een lint van landgoederen en buitenplaatsen, met grote diversiteit aan cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan! Kijk hier voor een impressie van het pad.

Wandeling: Stoetwegenpad (11 km)

Startpunt: Pannenkoekenhuis en lunch-restaurant Princenhof, Hoofdstraat 1, Driebergen-Rijsenburg

Opstappunt: Wapen van Bunnik, Dorpstraat 9, Bunnik. Top Slot Zeist, parkeerplaats Zinzendorflaan, Zeist

Openbaar vervoer: Station Driebergen-Zeist

Markering: rode markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: Het Stoetwegenpad is te combineren met het Aderwinkelpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven in het veld (en binnenkort op de kaart)

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Deze mooie wandelroute is te combineren met het Kromme Rijn-pad richting Utrecht. Je kunt vanaf station Driebergen – Zeist lopen naar station Bunnik (7 km via Blikkenburg) of vanaf Bunnik verder door over het jaagpad langs Theehuis Rijnauwen, de Veldkeuken en de Catharijnesingel naar Utrecht CS (18 km).

 2. Vandaag even onthaasten op klompenpad Stoetwegenpad bij Driebergen-Rijnsburg. Samen met mijn zoon en vrouw. Dan wandel je vlakbij de A12 en een spoorlijn en toch zie je dan mooie stukjes natuur en ook nog 2 buizerds vliegen. We hebben 60 eurocent en een spuitbus uit de bossen meegenomen. Onze laatste klompenpad was op 24 september vorig jaar en dat was het Bekbergerpad bij Beekbergen. Toen was het nog niet zo nat. Nu was het laatste stuk voorbij Odijk behoorlijk nat. Maar het betere weer komt eraan gelukkig. Na afloop bij Princenhof geluncht en dat ook een aanrader na 11 km doorstappen zonder rust.

 3. Vandaag dit pad met de klok mee gelopen. Zo heb je het saaiste stuk naast en bij snelweg eerst. Is niet het mooiste stukje klompenpad, maar toch blij van geworden door alle sneeuwklokjes en vogels die volop aan het fluiten waren. Sommige delen van de wandeling waren wat modderig, maar dat heeft ook zo z’n charme. Wat mij betreft een prima klompenpad.

 4. Vorige week dit klompenpad gelopen. Ik heb er al aardig wat gelopen, maar deze ga ik zeker niet nog eens doen.
  Veel door de bebouwde kom, langs de snelweg, langs het spoor, weinig horeca voor een kopje koffie, echt teleurstellend!

 5. Op 4 februari dit pad gelopen
  Een leuk en mooi pad
  Ook al loop je dicht bij de grote weg langs, dit stoorde mij totaal niet
  Ter hoogte van de Blinkenburgt een drassig en glad stuk.
  Verder een mooi afwisselend pad door landerijen, langs knotwilgen, en mooie boerderijen
  Een dank aan de vrijwilligers die dit pad onderhouden

 6. Vandaag dit pad gelopen, wij vonden het een zeer mooie route,afwisselend, verhard en onverhard.Langs mooie landhuizen,voorbij landhuis Blikkenburg,was het even wat glibberen door t paadje door t weiland,erg modderig en nat,maar nog wel te doen.Mooi pad langs de Kromme Rijn,we vonden het verkeerslawaai vd autoweg geheel niet storend omdat het een erg leuk pad is! Wij hebben vandaag genoten van dit klompenpad!

 7. Vandaag dit pad gelopen met een mooie najaarszon. Mooie omgeving. En ja, je hoort de snelweg en ja, je hoort de trein en ja je loopt soms op wat asfalt. Maar in en klein land kan je nu eenmaal geen 150 klompenpaden uitzetten in alleen maar stilte gebieden. Niettemin vonden wij het een heerlijke 10 km lopen door mooie natuur.
  Omdat ik altijd de app erbij houd is het niet erg dat de bordjes soims wat ongelukkig staan.

 8. Op 30-4 is dit dan ons tweede klompenpad. Wat een mooie en afwisselende route. We nemen alle extra afslagen voor een kopje koffie in Bunnik en de wandeling om slot Zeist. We blijven staan om te genieten van de vogels en andere dieren die we steeds weer opnieuw ontdekken. We maken foto’s onderweg zodat we mooie herinneringen bewaren aan de wandeltocht. En aangezien we onze tochten steeds tracken kunnen we ook bijhouden waar de foto’s gemaakt zijn. Ook hier is de route weer perfect aangegeven. We sluiten de dag af met een heerlijke pannenkoek! Dank je wel voor deze mooie voettocht.

 9. Fijne wandeling en zeker een aanrader. Het combineren met het Aderwinkelpad lag minder voor de hand maar als je de aanlooproute begint en dan na de snelweg het ook fraaie parkgebied door loopt kom je ook aan 15-16 km!

 10. Vandaag deze route gelopen.
  Zijn gestart in Driebergen.
  Eerste stuk is erg mooi.
  Bij Odijk (keerpunt) bordje gemist.
  Stuk langs kromme Rijn gelopen.
  Toch maar terug naar brug en over de weg naar Driebergen gelopen.
  Laatste stuk bleek wel goed te zijn ,
  Maar komt niet in de buurt van de rest van de route.

 11. Vandaag pad gelopen, geen aanrader door het lawaai van de snelweg. Treinverkeer, over industrieterrein. Teleurstelling.

 12. Vandaag dit prachtige klompenpad gewandeld. Het was ideaal wandelweer, half bewolkt. Er waren veel mensen op de been die ook deze route liepen.
  Een kanttekening is het parkeren bij Pannenkoekenhuis en lunch-restaurant Princenhof, Het bord bij de ingang van dit parkeerterrein nodigt niet uit tot parkeren hier.
  Er staat op “parkeren op eigen risico, verwijderen wielklem €40,00” De App vermeld echter dat klompenpadwandelaars hier vrij kunnen parkeren en het bord voor gasten negeren.

  Wettelijk mogen ze waarschijnlijk geen wielklem zetten maar toch zou ik het risico niet nemen om daar te parkeren!

 13. Vandaag dit pad bewandeld. Je kunt inderdaad vanaf de parkeerplaats rechtdoor het park in. Maar ik ben vanaf de parkeerplaats links af geslagen, overgestoken en het pad daar opgepakt. Dat eerste stuk is niet helemaal lekkere bewegwijzering. Had de app nodig. De eerste 5 km is dan ook niet bijzonder. Pad loopt constant nabij de a12, dus de weg is duidelijk hoorbaar.daarna was rustiger en liep je van de snelweg af. Als je rust niet heel belangrijk vind is het een prima pad. Anders zou ik toch andere paden kiezen in de omstreken.

 14. Beste FC en H en C

  Dank voor jullie reactie.
  Bij het pannenkoekenhuis, als je er voor staat rechts, staat wel degelijk een bord.
  Misschien is het echter niet de meest logische plek.
  Inmiddels staan er ook bordjes met pijltjes bij de Kromme Rijn/Odijk

  Met vriendelijke groet,
  Landschap Erfgoed Utrecht
  Jan Frijlink, mede-coördinator Klompenpaden

 15. Prachtige wandeling. Op sommige bordjes is de pijl niet meer zichtbaar.
  Bij Kromme Rijn toch goed gelopen dankzij de app. Beginbord ontbreekt.

 16. FC. Gister dit klompenpad gewandeld. Het was schitterend weer. Een erg mooi pad, maar er ontbreekt een startbord bij het pannekoekenhuis, dus binnen gevraagd waar het begon. Idd is het bij de kromme Rijn onduidelijk dat je meteen, aan de andere kant terug lopen moet ipv oversteken. Bordje ontbreekt daar. Gelukkig wees een aardige meneer ons de weg.

 17. Leuk en afwisselend pad. Alleen verkeerd gelopen bij de Kromme Rijn. Nergens meer een Klompenpad stikker met richting te vinden. Dachten dat we rechtdoor langs de Kromme Rijn moesten. Niet dus. Uiteindelijk gedraaid. Al met al wel 16 km met plezier gelopen. Jammer dat we niet de hele route hebben kunnen doen. Het zou leuk zijn geweest een lus te lopen in plaats van heen en terug. Aanrader pannen-koekenrestaurant Princenhof Drieberg-Zeist. Genoten van de koffie en Hazelino.

 18. Op 2/2 voor het eerst sinds tijden weer eens een klompenpad gelopen. Wat fijn dat dit pad zowel met de auto als de trein goed bereikbaar is. De motregen deerde ons niet, we hebben aan een stuk goed door kunnen lopen dankzij de app en routebordjes. Fijne route, lekker rustig onderweg, mooie omgeving. Na afloop nog een kop koffie gedronken bij het pannenkoekenhuis waar we de auto mochten parkeren.

 19. Leuk pad met veel onverharde stukken. Lekker modderig 🙂 Alleen wel veel geluid van onder andere de snelweg in de buurt. We gingen echter de mist in bij de Zeisterweg in Odijk, daar is het onduidelijk aangegeven. Dat kan daar wat beter qua routeaanduiding.

 20. Op het Stoetwegenpad tussen Tientweg en Blikkenburg liggen twee grote boomstammen over het pad.

 21. Gisteren dit pad gelopen vanaf station Driebergen/Zeist en de Odijkerweg op om na een stukje rechts zijweg in te
  gaan door mooi stukje met houtwallen om daarna op het jaagpad van de Kromme Rijn uit te komen.Daarna stukje
  door bos met uitzicht op kasteel en zandpad langs weer houtwallen.Mooi stuk later ook weer door heidegebied
  langs beek,zandpaadje met houtwallen,grote weg overgestoken om vervolgens door mooi park weer bij het station
  uit te komen.Al met al een mooi en afwisselend klompenpad met weinig asfalt en goed gemarkeerd.Zeker een
  aanrader,maar dan wel met waterdicht schoeisel.

 22. Na lange tijd weer eens een Klompenpad gelopen. We hadden wel een beetje genoeg van de routes die toch net iets teveel asfalt boden. Vandaag deze route omdat we in de nabije omgeving een niet te lange tocht wilden doen. Gestart vlakbij de a12. Eerst het jaagpad langs de Kromme Rijn. Ondanks het alom tegenwoordige geruis van de snelweg en de provinciale weg toch aangenaam lopen. Het aandeel asfalt op deze route viel ons heel erg mee. Heel veel mooie – modderige – paden. Dat maakt voor ons een Klompenpad juist leuk! Op het park in Driebergen stond de rodondendron al in de knop!
  Al met al een heel mooie route met, ondanks het stedelijke gebied, heel veel onverhard.
  Route was prima te volgen. Geen enkel routebordje gemist.

 23. Na lange tijd weer eens een Klompenpad gelopen. We hadden wel een beetje genoeg van de routes die toch net iets teveel asfalt boden. Vandaag deze route omdat we in de nabije omgeving een niet te lange tocht wilden doen. Gestart vlakbij de a12. Eerst het jaagpad langs de Kromme Rijn. Ondanks het alom tegenwoordige geruis van de snelweg en de provinciale weg toch aangenaam lopen. Het aandeel asfalt op deze route viel ons heel erg mee. Heel veel mooie – modderige – paden. Dat maakt voor ons een Klompenpad juist leuk! Op het park in Driebergen stond de rodondendron al in de knop!
  Al met al een heel mooie route met, ondanks het stedelijke gebied, heel veel onverhard.
  Route was prima te volgen. Geen enkel routebordje gemist.

 24. Vandaag een zompig pad, maar best leuk. We zijn toch diverse malen verkeerd gelopen omdat bordjes ontbraken en een deel afgesloten was. Met name na de karpervijver hebben we lang lopen zoeken en ook op de Tiendweg was niet te vinden waarheen we verder moesten.

 25. Gisteren dit pad gelopen, En we waren niet alleen het was echt druk met mensen op dit pad, waarschijnlijk omdat het derde kerstdag was en mensen wat calorieën kwijt moesten. Het is een pad met veel afwisseling. Een mooi pad, maar niet een echte topper.

 26. Hoewel ik jaren in Zeist heb gewoond, bracht het Stoetwegenpad me op plekken die ik nog niet kende, leuk! Als dit klompenpad er toen ook was geweest had ik het meer dan eens gelopen. We wandelden nu door een wit (van de rijp) en mistig landschap en dat was al zeer de moeite waard. Ik kan me voorstellen dat het in andere jaargetijden ook prachtig is.

  Benieuwd naar mijn wandelbeleving? https://suzannevdijk.wordpress.com/2022/12/14/stoetwegenpad-herinneringen-in-een-winters-landschap/

 27. Prima pad met afwisseling en toch weer lekker wat stappen op de teller. Vandaag ‘beloond’ met een bonte specht én ijsvogel. Genieten!

 28. Zie onze notitie bij 23 januari 2022. Toen liepen wij dit klompenpad voor t eerst en schreven dat we het geen tweede keer zouden lopen vanwege de verhouding mooi/minder mooi die naar de negatieve kant uitsloeg.
  We komen hierop terug!
  Vandaag een tweede kans voor dit pad, we begonnen bij slot Zeist, opstappunt TOP, waar meerdere wandelingen starten. Via de aanlooproute richting landgoed Blikkenburg. We liepen hem dus in omgekeerde richting. Op die manier ziet zo’n pad er voor de tweede keer toch anders uit. Landgoederen Blikkenburg/Wulperhorst/de Bruil, prachtig om doorheen te lopen. De bessen van de vlier en van de aronskelken overal. Een oase vonden we bij het kersenstation 🍒. Een kraampje langs de weg met heerlijk fruit en in de boomgaard een drankje. Haast je want hij staat er nu nog maar 2 dagen en dan is het kersenseizoen voorbij.
  Als je de herrie van de snelwegen die je passeert en de onduidelijke bewegwijzering bij t station niet meetelt dan is dit een prima pad!

 29. Vandaag, 13 juni dit klompenpad gelopen. Verrassende route, veel diversiteit in omgeving (bos, industrie, park etc). Sommige punten zijn niet duidelijk aangeduid, zo ook bij het startpunt. Geen informatiepaneel gevonden helaas. Met behulp van de app lukte het om te starten. In het tweede gedeelte ging het stukken beter en kon ik redelijk ‘vrij’ naar een luisterboek luisteren 🙂 en genietend om mij heen kijken. Ik herkende stukken ook van de Trage Tocht Zeist. Ook fijn!

 30. Wij hebben vandaag genoten van dit pad. De tip om tegen de klok in te gaan was een hele goede. We vonden het alleen nog wel even lastig om het begin te vinden. En 2 dames met ons. Als je bij het inlichtingenbord staat is er geen duidelijk bordje welke kant de route begint. Als er op het inlichtingenbord aan de kant van de weg een bordje wordt geplaatst met een pijltje richting de stoplichten en bij de stoplichten een bordje met pijltjes naar links en rechts dan wordt hij heel duidelijk. Tegen de klok in gaat hij dus eerst richting het station en onder het station door.
  We hebben weinig of geen last gehad van de A12. Wellicht kwam dit gedeeltelijk door de tijd van het jaar nu het gras hoog staat. Wij vonden het zeker een 8 waard.

 31. 9 juni 2022
  Ook wij vonden dit een redelijk klompenpad.
  De stickers waren niet altijd goed zichtbaar en stonden soms onlogisch. We hebben 3 keer de app moeten gebruiken of we nog wel op de route waren.
  En ook bij ons stond er water in de spoortunnel.

 32. Wij vonden dit een redelijk klompenpad.
  Gevarieerd met erg mooie stukken maar het al genoemde deel in de buurt van de A12 en langs een provinciale weg doet wel afbreuk aan het klompenpad gevoel. Startend vanaf pannenkoekenhuis Princenhof is het een goed idee om dit pad met de klok mee te lopen. Dan begin je met het minst aantrekkelijke deel van het pad.

 33. Het is een niet al te ware “klompenpad” ervaring!

  Voor mij is het feit dat honden niet zijn toegestaan op Klompenpaden, naast de kleine paden, belangrijke reden om een Klompenpad te lopen, er heerst namelijk in de natuur, zeker op de Utrechtse Heuvelrug een ware hondenplaag waardoor nagenoeg alle fauna door opjaging van loslopende honden uit de natuur verjaagd is. Nu, voor meer dan de helft is dit pad een honden ergernis, in het bijzonder het best wel flinke stuk langs de Kromme Rijn is relax lopen onmogelijk.

  Het eerste stuk (vanuit Bunnik, starten vanaf het bedrijventerrein heeft meer parkeerruimte)) richting Driebergen is het mooiste gedeelte, na het station Driebergen valt het tegen. De A-12 is dominant en er is geen typische Klompenpad” beleving.

  Voor mij dus een kleine 7!

 34. Mooi pad, starten OF eindigen bij pannenkoekenhuis de Princenhof en genieten van de hazelion.
  Fraaie landhuizen/kastelen.
  Alleen jammer dat je voor de helft van het pad vergezeld wordt door de herrie van de A12.

 35. Prima klompenpad. Fijn dat je over allerlei landgoederen mag lopen.
  Als je vanaf Driebergen begint, met de klok mee, is vanaf de Odijkerweg de sticker naar landgoed Rijnwijck onder een verkeersbord terecht gekomen waar verboden voor honden opstaat. De klompenpad sticker moet dus lager aan gebracht worden.
  Net voor je door het weiland bij landgoed Blikkenburg bij een bocht in het pad naar de verharde weg loopt is het pad niet begaanbaar door de modder.
  Wellicht daar ophogen met zand. De boer die daar nieuw gras heeft gezaaid wordt nu niet blij, omdat iedereen over zijn land loopt!

 36. Gestart bij Slot Zeist bij de zuil van TOP en de parkeerplaats. Mooi begin door stukje natuurgebied waar we direct een ree zagen. In het commentaar van de app werd over het gedeelte van het Perenlaantje (móói wandelstukje) geschreven dat men niet wist waarom het laantje zo genoemd was. Nou wij wél want je loopt naar een perenboomgaard toe 😀🍐.
  Gedeelte over het landgoed/parkbos bij “de Bruil” ook prima en je waant je even op een Engels landgoed. Aangekomen bij het officiële beginpunt thv het station even wat warrige bewegwijzering wat ons betreft, maar na wat heen en weer geloop de juiste richting in naar station wat een mooi luchtig en speels ontwerp had dat complex. Dan komt er een redelijk saai gedeelte langs het fietspad, tunneltje onder de snelweg door met de nodige herrie. Hierna weer een fijn gedeelte langs het jaagpad (beter niet in t weekend lopen erg veel wandelaars op smal pad). Het gedeelte daarna gaat weer richting snelweg dus even je oren dicht en uiteindelijk richting het beroemde tunneltje waar iedereen t over heeft onder de spoorlijn door, lekker modder! Richting landgoed De Wulperhorst, met als extra uitdaging een giga-modderpad. Daarna weer terug langs de sportvelden naar Slot Zeist.Het is allemaal gelukt! De schoenen zijn door mijn lief weer helemaal schoongemaakt maar voor de tweede keer lopen wij dit pad niet. Verhouding mooi/niet mooi was niet in evenwicht.

 37. Suggestie voor kleine aanpassing van de route: in plaats van ca. 1 km langs geasfalteerd fietspad langs de saaie Odijkerweg nabij station Driebergen-Zeist te lopen, kun je ook doorsteken over landgoed Beerschoten. Sinds enige tijd is het mogelijk om via dit parkachtige terrein, in gebruik door Antropia en Triodosbank, door te steken tussen de Odijkerweg en het station.

 38. Ruim een jaar geleden dit pad voor de eerste keer gelopen.
  Vandaag dit pad samen met mijn dochter Monique gelopen.
  Het is een prima klompenpad.
  Het geluid van trein en a12 heeft geen moment gestoord. Het heeft wel wat dat je onder
  De trein en de a12 doorloopt.
  Sommige stukken waren best wel modderig maar dat hoort bij een klompenpad.
  De hoeveelheid verhard stoorde niet, grote stukken zijn onverhard.
  Wij hebben vandaag een prima wandeling gehad.

  Monique en frank

 39. Prima en zeker af en toe een zeer verrassend rondje. Inderdaad loop je langs de randen van de bebouwde kom en hoor je wat verkeerslawaai… maar jongens dit is Nederland … het kan niet altijd alleen maar bos, hei, en/of eindeloze weilanden zijn… Dit rondje heeft een prima combi van Cultuur & Natuur !. Trouwens op dit rondje twee reetjes gespot èn het ijsvogeltje dat zich eens goed van alle kanten liet bekijken. Ook grappig om weer een (klein) stukje van het Limespad te lopen. Thxs !!

 40. Je loopt langs de randen van de dorpen waar vaak wat vaker bedrijsterreintjes liggen. De snelweg hoor je de hele route. Af en toe een leuk stuk!

 41. Onbedoeld gisteren dit pad gelopen: ik heb een wandeling langs t knooppuntennetwerk gedaan die toevallig vrijwel geheel met deze route overeen kwam. Mooi gebied, klompen zijn niet nodig maar wel goede schoenen vanwege inderdaad t natte (en donkere) tunneltje onder t spoor bij Bunnik en een modderige veldweg bij Blikkenburg.

 42. Dit is geen klompenpad! Veel asfalt en verkeerslawaai. De positieve reacties begrijp ik echt niet!

 43. Het Stoetwegenpad – wat een verrassend klompenpad dat wij vandaag hebben gelopen.
  Veel afwisseling, leuke paden – met name in Zeist en langs de Kromme Rijn, weinig asfalt, volop groen.
  Uiteraard het te verwachten verkeersgeluid bij het kruisen van de A12 en de spoorlijn maar dat weet je vooraf.
  Het viel ons mee.
  Het stuk langs de Reehorst en de nieuwe Triosdosbank (je wijkt dan af van de officiële route op de Odijkerweg) is absoluut een aanrader. Wellicht de route hierop aanpassen?
  Wij hebben genoten van een heerlijke wandeling.
  Alle vrijwilligers die dit mogelijk maken: dank!

 44. Gisteren hebben we een deel van het pad gelopen. Door de nasleep van Corona zijn langere wandelingen nog niet aan de orde. Met de trein naar Driebergen en dan richting Bunnik. Op Wulperhorst, vlak voor het viaductje naar rechts, langs golfbaan en jaagpad naar Bunnik. En daar weer met de bus naar Utrecht. De wandeling is heel duidelijk aangegeven. De paden zijn goed begaanbaar. Je bent in de buurt van bebouwing, dat hoor je wel, maar zie je nauwelijks. Veel groen en onverhard. We hebben genoten. (het was ook wel stralend weer)

 45. Vandaag dit prachtig afwisselende pad gelopen. Goed bewegwijzerd. Weinig verhard.. mooie omgeving. Tunneltje onder spoor was inderdaad erg nat en modderig.. herken het commentaar over de geluidsoverlast niet.

 46. Prachtige wandeling. Als beginpunt zijn we opgestart in Bunnik. Langs de Kromme Rijn wandelen is een prettig begin. Afwisselende landschappen en weinig asfalt. Dit pad is een echte aanrader. Als afsluiting van de wandeling, de koffie is uitstekend bij het Wapen van Bunnik.

 47. Gerrie en Dirk Doornewaard
  17 -8-2021
  We hebben vandaag erg genoten van dit prachtige klompenpad ondanks de regen en de soms verwarrende routebeschrijving..Met gedownloade route ging het prima
  wij konden ons absoluut niet vinden in de commetaren over geluidsoverlast en beetje water in tunneltje
  Het hoort er gewoon bij.Pluim voor de vrijwilligers

 48. Eindelijk eens kunnen lopen o.a. in het open gebied dat ik al jaren vanuit de trein zie. Dacht er nooit te kunnen
  komen. Mooi hoor. En geinig, dat tunneltje. De route is beslist afwisselend te noemen. Het verkeerslawaai en
  het laatste stuk naar station Driebergen zijn een minpunt. Per saldo is het echter zeer de moeite waard.
  Wat de reacties betreft, waarom alleen die eeuwige voornamen in Nederland? De achternaam heb je niet voor
  niets gekregen bij je geboorte. Mensen, zomaar even een kanttekening.

 49. Mooie afwisselende wandeling die we met plezier hebben gelopen. De route is op sommige punten niet erg duidelijk gemarkeerd, dus het is raadzaam om regelmatig de app te raadplegen. Met de app loop je nooit verkeerd. Op sommige delen van de route (met name op het jaagpad langs de Kromme Rijn) zijn de snelweg en de spoorweg goed hoorbaar. Dat is jammer, maar het landschap blijft mooi en gelukkig zijn er ook genoeg hele rustige stukken. In het tunneltje onder de spoorweg staat zoals ook al in voorgaande commentaren gemeld een paar centimeter water. Met goede wandelschoenen is dat geen probleem, maar op gewone schoenen kom je daar niet met droge voeten door. Stilte zoekers kunnen beter een ander klompenpad kiezen, maar voor ons maakte het landschap dit pad zeker de moeite waard.

 50. Afgelopen weekend dit pad gelopen en inderdaad niet een van de favorieten. Weinig gevoel met de natuur vanwege het lawaai van de snelweg en door de onduidelijke markering 2 keer verkeerd gelopen. Het stuk langs de Kromme Rijn en de pannenkoek bij het start/eindpunt waren wel een plus!

 51. Tja het is een wandeling, maar noem het geen klompen pad , zou het meer verkeerslawaai pad willen noemen
  met af en toe stukken onverhard, sommige onverharde stukken waren ook nog opgevuld met stukken puin. Ook de markering mag wel wat duidelijker. Wij hebben er tientallen gelopen maar deze staat onderaan de lijst.

 52. Op 6 juli werd het tunneltje onder het spoor al genoemd. Gistermiddag liepen mijn vriendin en ik de route. Het tunneltje bleek helaas niet begaanbaar (niet mogelijk met droge voeten door te komen). Stapstenen zou inderdaad een optie zijn!

 53. Vandaag dit leuke pad gelopen. Het startbord heb ik niet kunnen vinden, maar waarschijnlijk is dit in onderhoud i.v.m. aanpassing van de route. In het begin is er wat zuinig gedaan met de routestickers, maar met de app is het goed te lopen. Nu stond er vandaag een stevige wind dus het geluid van de A12, waar je 2x onderdoor moet, was aanwezig. Maar gezien het pad langs het water (De Kromme Rijn) is dit lusje zeker de moeite waard. Erg mooi. In het tunneltje onder het spoor stond een behoorlijke laag water. Voorzichtig lopend ging het net. Misschien een idee hier wat stapstenen neer te leggen? Tip: Het smalle paadje bij de Wulperhorst was bijna dichtgegroeid met brandnetels. Al met al een mooie afwisselende route, die je zeker een keer gelopen moet hebben. In mei tussen de rododendrons lopen zal vast ook heel mooi zijn. Een foto-impressie op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 54. Vanmorgen dit klompenpad gelopen. Verrassend om zo een mooi stuk te lopen midden in een gebied dat zich kenmerkt door veel bedrijvigheid en verkeer. We zijn begonnen in Bunnik. Op deze manier wordt de tocht iets langer, maar kun je ook langer van de Kromme Rijn genieten. Wij vonden de tocht heel afwisselend. Juist de tegenstelling, aan je rechterhand de drukke A12 en aan je linker kant het rustieke stroompje, vonden we indrukwekkend.
  Hoe vaak heb ik hier de A12 bereden, zonder dat ik wist dat er een mooi pad op slechts 100 meter langs de Kromme Rijn liep.

 55. Leuk en afwisselend klompenpad. Veel onverharde wegen. Markering goed aangegeven en zeker met de app kan het niet mis gaan.
  Dank aan de vrijwilligers!

 56. Vandaag deze klompenpad gelopen, leuke route om te lopen. Minpunt is dat sommige aanduiding bordjes moeilijk te zien zijn door hoogstaand gras en soms moet je even zoeken .

 57. 12 juni 2021

  Vandaag dit schitterende pad gelopen.
  Erg afwisseld:leuke kronkelpaden, langs enorme landhuizen, langs de Kromme Rijn, etc
  We konden de bordjes goed zien.
  Bijna geen asfalt.
  Mooi wandelweer.
  We hebben genoten van dit leuke pad.

 58. We hebben toch heel wat klompenpaden gelopen.
  Maar bij deze is de route wel heel slecht aangegeven. Ok bij het station was voor gewaarschuwd maar gedurende de wandeling meerdere keren op crusiale punten niet duidelijk aangegeven welke kant we op moesten. Jammer. Wij zullen dit pad niet aanraden. Op naar een nieuw klompenpad

 59. Gisterenmiddag dit pad gelopen. Hele stukken vonden wij erg mooi, maar het viel ons op dat met name het zuidelijke stuk erg lawaaierig is. Het stuk snelweg waar je langsloopt, onderdoor gaat zijn toch vele kilometers met herrie.
  Dat voel wat tegen. De rustige stukken waren erg mooi. Ik zou het pad toch niet nog eens lopen.

 60. Op koningsdag dit klompenpad gelopen. Genoten van de rust en natuur. Gestart bij slot Zeist en hier na wandeling genoten van een heerlijke picknick.

 61. Recent twee keer dit verrassend afwisselende klompenpad gelopen. Wij hebben vanaf station Driebergen-Zeist (komend vanaf Zeist) een routetip: ga vanaf het stationsplein landgoed de Reehorst op, loop (links)om langs het nieuwe pand van de Triodosbank, volg dan het wandelpad dat je naar de parkeerplaats (met indrukwekkend zonnepanelendak) leidt en ga daarna rechtsaf een wandelpad op dat naar een boerenerfje met schapen leidt en dan kom je weer op de route (Odijkerweg). Het landgoed is opengesteld, misschien kan dit de ‘echte’ route worden? Staan landgoed/Triodosbank vast voor open.

 62. #1. Op 6 maart 2021 dit pad gelopen. Mijn eerste klompenpad. Samen met mijn 18 jarige dochter. Een mooie ervaring. Andere indrukken van een gebied wat ik dacht best goed te kennen. De afwisseling en daarmee ook de verrassing in wat komen zou, was hetgeen wat ons het meest aansprak. Dank voor bedenken, aanleggen en onderhouden.

 63. Na een paar heuvelachtige paden, vandaag een vlak klompenpad gewandeld. Of het door het jaargetij en de weersomstandigheden kwam weet ik niet maar wij hebben erg genoten van dit pad. Ondanks de bossen in Driebergen wandel je nu eens langs weilanden, vaarten en zelfs de Kromme Rijn. Gele rietkragen staken af bij het water. Evenals het speenkruid, paardenbloemen en koolzaad tegen de blauwe lucht. Sommige mensen vinden het passeren van een spoor- of snelweg hinderlijk. Inderdaad minder natuurlijk maar ach… naast zoveel moois neem je dat voor lief toch…
  Wij misten het bord met de naam bij de start. Op sommige paaltjes waren de pijltjes niet zichtbaar, maar via de app gaat het altijd goed. Een aanrader! Oja… wandelaars parkeren gratis bij de Princenhof… dat verdient een bezoekje voor koffie, thee en een pannenkoek. (Als het weer mag)

 64. Vandaag heb ik, deze keer alleen, deze wandeling gemaakt. Heerlijk gewandeld. Zeer zonnig en warm weer.
  Voor mij was het puur een wandeling om km te maken. Voor mij was het niet van belang of er veel of weinig asfalt was.
  Deze wandeling is op 12 km afstand van waar we wonen.
  Ik heb genoten. Bedankt voor het onderhouden. Hier en daar even de app geraadpleegd.

 65. Ik ben het wel eens met Henk. Ik heb deze wandeling meerdere keren uitgesteld omdat dit pad niet de meest enthousiaste reacties oproept. Maar vandaag toch besloten om samen met mijn dochter dit pad te lopen. Van de treinen hebben we geen last gehad. De snelweg was wel prominent aanwezig. Dit had vreemdgenoeg ook wel weer zijn charmes. Bijvoorbeeld, de poortjes onder de snelweg en treinovergang. De natuurgebieden rondom de snelweg vond ik ook verrassend. Er waren veel overgangen van drukte naar rust.
  De wandelingen over de landgoederen waren daarintegen heerlijk rustig en een genot om in te wandelen.

 66. In tegenstelling tot de af en toe wat zurige reacties hieronder weer een heerlijke wandeling gemaakt. Snap dat geklaag over snelweg en trein niet zo. Wat verwacht je dan als je vooraf op de kaart kijkt en ziet dat je zowel de A12 en het spoor elk 2x kruist?
  Verheug me er nu al op dat ik straks over de A12 rij of in de trein zit en dan naar buiten kijk en terugdenk aan deze fijne wandeling.
  Verder goed om te kunnen parkeren bij de Princenhof, als ze open waren geweest had ik een pannenkoek genomen als ontbijt!

 67. Het Stoetwegenpad rond Driebergen, 11 km lang, is een aardig klompenpad. Wat veel asfalt, geen spannende smalle paadjes, geen akkers en weilanden waarover je loopt. Niet echt een klompenpad, toch is het pad niet vervelend om te lopen.
  video: https://youtu.be/POgu3FcTjGg

 68. Vandaag dit pad gelopen. Zeker genoten van deze wandeling, maar is geen klompenpad zoals andere paden. Kwam misschien ook een beetje doordat het op de paden vrij druk was en een groot deel vrij kort langs de drukke snelweg ging. Toch was het zeker de moeite waard en hebben we wel genoten. Volgende keer weer lekker van de gebaande paden en over slootjes en door weilanden, wat je verwacht van een klompenpad.

 69. Vandaag dit pad gelopen. Zeker genoten van deze wandeling, maar is geen klompenpad zoals andere paden. Kwam misschien ook een beetje doordat het op de paden vrij druk was en een groot deel vrij kort langs de drukke snelweg ging. Toch was het zeker de moeite waard en hebben we wel genoten. Volgende keer weer lekker van de gebaande paden en over slootjes en door weilanden, wat je verwacht van een klompenpad.

 70. Vandaag, 26 februari 2021, in een heerlijk zonnetje het klompenpad gelopen vanaf NS-station Driebergen. Prima wandeling over heel veel onverharde paden. Sommige stukken is de A-12 zichtbaar of hoorbaar maar het pad en de natuur er omheen is prachtig dus geen moment aan gestoord. Leuke wandeling!

 71. Vandaag dit klompenpad gelopen. Prachtig weer, dat doet al veel. Verder was het een hele mooie wandeling, door de natuur, door God gemaakt en door de mens onderhouden. Het klompenpad was zeer goed te lopen, alleen in het spoortunneltje was het modderig, maar dat was maar een paar meter.
  Verder alleen maar complimenten, en was het één van de mooiste klompenaden die ik heb gelopen.

 72. Zondag 31 januari dit klompenpad gelopen, begonnen in Zeist, richting Driebergen. Lekker dichtbij voor ons. Genoten van de mooie wandeling, afwisselend en wel grappig hoor onder het tunneltje van de snelweg door. Langs het jaagpad op een bankje in de winterzon gezeten.
  Daarvoor dronken we bij station Driebergen een koffie ’to go’. Van de route af zijn we tegenover het station een trapje opgelopen, richting cultuur- en congrescentrum ‘Antropia’ (ook Landgoed ‘De Reehorst’). Leuk om daar even rond te lopen en verrassend: we konden via dit Landgoed ook op de Odijkerweg komen om het klompenpad te vervolgen. Misschien een idee om de route hier over het landgoed te laten lopen ? Is een stuk aantrekkelijker dan over de Odijkerweg. Hoe dan ook, een heerlijke dag gehad.

 73. Vandaag 23 januari de route gelopen. Ik vond het een prima route met genoeg afwisseling. Het geluid van de snelweg en de trein heeft mij geen moment gestoord. Ik vond het zelfs wel leuk om via tunneltjes onder de snelweg en het spoor door te lopen. Ik heb een paar keer de app moeten gebruiken om te checken of ik nog goed liep, maar dat hoort erbij. Grote stukken van de route zijn onverhard. Ik heb vandaag genoten van de route.

  Frank

 74. Gisteren op de eerste zondag in 2021 deze route gelopen. Nog wel even getwijfeld vanwege de negatieve reacties…. Maar is voor ons dichtbij en hebben het er maar op gewaagd. En het viel ontzettend mee. Er zijn wat stukken rond de A12 maar bijzonder hinderlijk vonden we het niet.
  Je wandelt o.a. een mooi stuk langs de Kromme Rijn, verderop richting Zeist bijna ook alleen maar door het groen. En inderdaad redelijk druk met wandelaars maar dat is in deze tijden heel vaak het geval.

 75. Omgeven door een druk wegennetwerk inclusief de bijbehorende geluiden, voetbalvelden, spoorweg en venix-wijken, alles wat je op een klompenpad juist niet wenst te zien, is hier voor je te zien op een drukke en saaie route van 10 KM. totale tijdsverspilling, wij zijn na deze teleurstellende toch maar naar Valkenheide gereden om in ieder geval tot rust te komen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en te genieten van het geluid van vogels en wind en geen razende auto’s over de snel, het geluid van de snelweg is echt niet te negeren. Het dichtbijgelegen Aderwinkelpad, is overigens wel de moeite waard en zo zijn er nog vele andere leuke paden, maar dit pad, verdient niet de titel Klompenpad. We lopen heel vaak Klompenpaden, dus dit was voor het eerst dat we zeer teleurgesteld waren. Op naar het volgende Klompenpad! 🙂

 76. Gisterenmiddag gelopen. Best een lekkere wandeling. Het geluid van de A12 moet je negeren. Dat is nou eenmaal zo. Ook in het begin wat moeite met de bordjes maar dan biedt de app uitkomst. Niet voor herhaling vatbaar maar wel leuk om een keer gelopen te hebbenn

 77. Deze route kunnen we afstrepen, dat wel, maar echt genoten hebben we niet. Vrijwel geen horizon zonder bebouwde kom en heel veel geluid van (snel)wegen. Geen aanrader.

 78. Zaterdag 28 november 2020 hebben we met de Vrijbuiters wandelgroep de Stoetwegen wamdeling gemaakt.
  Met de de wandelgroep die uit 8 wandelaars bestaat wandelen om de week ergens in het land een wandeling van ongeveer 10 km. Ook wandeling kreeg van ons een dikke 9. Een mooie afwisselende wandeling door de prachtige natuur van Driebergen -Stoutenburg. Een echte aanrader.

 79. Vandaag dit leuke klompenpad gelopen met blauwe lucht, zon en een graad of 5. Ideaal wandelweer. Mooie afwisselende route door weilanden, bossen en genieten van het paadje langs de Krommerijn.
  Een aanrader. Soms wat drassig dus doe goede wandelschoenen aan!

 80. Wat een prachtige route, van het begin tot het eind. Alleen oppassen voor je hoofd zeker als je 1,93 bent;-(
  Verder echt een aanrader!

 81. Dit was voor mij tot nu toe echt de minst leuke klompenpad.
  Het was behoorlijk druk met medewandelaars en je hoort altijd de snelweg of het spoor.
  Ik liep deze route met iemand die blind is, omdat er is aangegeven door Klompenpaden dat honden niet welkom zijn hebben wij de geleidehond thuis gelaten.
  Vervolgens tijdens de route veel (loslopende) honden tegengekomen. Als we dit hadden geweten…

 82. Beste Anneke,

  Een oppstappunt betekent dat je vanaf daar gemakkelijk met wegwijzer paaltjes de route kan starten/vervolgen.

  Veel plezier tijdens de wandeling, je gaat hele stukken door terrein waar geen fietsers of auto’s komen, dus echt lekker door de natuur!

 83. Prachtige route; lijkt me. Ik wil het spoedig wandelen. Wat betekent :”OPSTAP-punt”. ? Moet je dan met een bus (opstappen) verder?
  dank voor uw antwoord.
  Groet
  Annette

 84. Weer een mooi Klompenpad, vanochtend gelopen. Uiteraard weer vooral onverharde paden en lekker door de bossen, wat heerlijk is in de herfst. Prachtige kleuren en lekker door de knisperende blaadjes.
  We dachten bij Odijk verkeerd te lopen (bordje gemist) maar uiteindelijk bleek het toch goed te zijn.

 85. Een echte aanrader dit pad. Deze wandeling heb ik op 13 oktober gelopen. Veel on-/semi-verharde paden en verrassend genoeg weinig asfalt in een afwisselende omgeving. Wel hier en daar een beetje modderig maar dat mag, net als het geluid van de A12, de pret niet drukken. Tussen station Driebergen-Zeist en de Odijkerweg heb ik over landgoed De Reehorst gelopen i.p.v. de route om asfalt te vermijden. De weg wijst zich hier min of meer vanzelf. Ook leuk vanwege het contrast tussen dit landgoed en De Breul even verderop. Binnenkort nog maar eens lopen, want met meer herfstkleuren wordt deze wandeling vast nog mooier.

 86. Super mooi Klompenpad. Gelopen vanaf de opstaproute uit Bunnik. Ik woon al 10 jaar in Zeist maar dit is weer nieuwe natuur en cultuur ontdekken. Goed gecombineerd met verhard en onverhard. De route is wel lastig te vinden bij het spoor maar daar dus wat extra meters gelopen en uiteindelijk de route weer goed opgepakt! Zeker voor herhaling vatbaar.

 87. Gisteren dit pad gelopen. Wat fijn dat het zo goed bewegwijzerd is.
  Heerlijke wandeling met een afwisselend landschap. En ja in hartje dichtbevolkt Nederland natuurlijk soms ook langs wegen en spoor maar juist de afwisseling van mooie stukken natuur, landgoederen en hedendaagse bebouwing (spoor/weg) maken het pad interessant.

 88. Mooi pad met verrassende stukken. Geluid van het verkeer blijft wel op de achtergrond zoemen.
  Dat stuk langs de Krommerijn blijft zo mooi!

 89. Vandaag voor de tweede keer dit pad gewandeld. Deze keer viel het ons enorm op dat in het begin er veel auto verkeer hoorbaar is. Ondanks prachtige natuur moesten wij erg ons best doen om op dit traject natuurgeluiden te horen. Later tijdens de wandeling werd dit gemis zeker goed gemaakt.
  Twee keer dit pad lopen is voor ons voldoende geweest zeker gezien het eerste traject.

 90. Wat een leuke wandeltocht.
  Vandaag was onze kennismaking met een klompenpad. Er gaan zeker meer tochtjes volgen.
  We zijn gestart en geëindigd met een drankje en een hapje bij restaurant Princenhof.
  De wandeling is gevarieerd, niet te druk en soms waan je je zelfs alleen op de wereld.

 91. Gelopen op een bloedhete vrijdagmiddag 26 juni met de klok mee. Als geboren en getogen Zeistenaar was ik toch wel verrast over dit pad. Ik was soms echt mijn richtingsgevoel kwijt. Dat komt mede omdat er niet veel asfalt in de route voorkomt. De route is uitstekend aangegeven en is erg gevarieerd. Met dit mooie weer was het stuk langs de Kromme Rijn natuurlijk ook erg leuk vanwege al die mensen die lekker aan het zwemmen waren.
  Vond het pad echt erg leuk en ga ‘m zeker nog eens lopen.

 92. Vandaag het pad gelopen en ook het jaagpad was toegankelijk. Een mooie wandeling en echt niet te druk. Ik snap de zorgen rond corona, maar ik zou het jammer vinden als klompenpaden worden afgesloten. Zij zijn juist nu extra belangrijk om in de buurt te kunnen recreëren. Is het een idee om eenrichtingsverkeer toe te gaan passen? Dan kan iedereen op een veilige manier op smalle paden wandelen, want de kans dat je in file komt te lopen is te verwaarlozen. En je komt elkaar niet in tegenovergestelde weg tegen. Wellicht te overwegen en in te voeren? Hartelijke groeten!

 93. Wat een leuk pad. Dit pad hebben we half maart gelopen, voordat het werd afgesloten. Het leek af en toe wel de mudmasters, vanwege de modder waar je doorheen moet. Je loopt over veel akkerlanden.
  Dus, bij natte tijden, trek stevige waterdichte schoenen aan.

 94. Vanmiddag begonnen aan dit pad. Na 2.8 km is het pad afgesloten ivm de coronavirus. Het zelfde stuk weer terug gelopen en nog een stukje de andere kant opgelopen.

 95. Op deze mooie zonnige herfstdag liepen wij dit klompenpad bij ons in de buurt. Wij vonden het een heel mooi pad en kwamen langs plekken die wij nog niet eerder gelopen hebben. Parken, statige lanen en een flink stuk langs de Kromme Rijn. Aan het einde via de voetgangersbrug in het station weer bij het startpunt uitgekomen, waar wij een overheerlijke pannenkoek hebben gegeten. De route was met kaartje en app moeiteloos te volgen. Wel hebben wij tekstjes gemist die normaliter als pop-ups in de app verschijnen. We hadden graag wat wetenswaardigheden gekregen over de (geschiedenis van de) omgeving. Op het kaartje staan wel nummers. Toch genoten!

 96. Vandaag dit klompenpad gelopen en we vonden het een heerlijke wandeling.
  Het was een heerlijke dag met herfstzonnetje en alle bomen zijn in herfstkleuren .
  Natuurlijk hoor je af en toe de snelweg maar dit pad is zeker de moeite waard om te lopen.
  Soms is de route inderdaad even onduidelijk maar met de app goed te doen.

 97. Mooie avontuurlijke route. Smalle paadjes, bosrijk, landelijk en lekker rustig. Hier en daar de app nodig gehad omdat de bewegwijzering niet helemaal duidelijk en/of zichtbaar was, maar dat maakt het juist zo avontuurlijk.
  Geen horeca gezien onderweg, daarvoor moet je waarschijnlijk toch wat omlopen. Je schijnt te kunnen opstappen bij slot Zeist maar het hele slot niet gezien…Ook was het TOP daar slecht aangegeven dus uiteindelijk maar gestart bij het officiële startpunt. Helaas moest ik toen de wandeling dan ook maar afsluiten met een heerlijke pannenkoek.
  Bij het station kan je de loopbrug over het spoor gebruiken om aan de andere kant het spoor te komen.

 98. Prachtige route, mooie combinatie van bos, weide, landgoed en op een paar plaatsen wat verharde weg.
  Op een paar plaatsen zou route aanduiding iets beter kunnen, maar ook zonder app goed te doen.

 99. Vandaag dit pad gelopen. Mooie route, door park, velden en langs water. We hebben er van genoten. Wel een deel over verharde weg.
  Bij de Princenhof gestart. Startpunt goed kunnen vinden. Maar bij de Breul ontbrak op een paaltje een pojl, waardoor niet duidelijk was of je links of rechts moest. We gingen rechts (fout) langs het kantorencomplex. Vanaf hier de app maar gebruikt. Was even later ook nodig, want de oversteekplaats op de Driebergseweg stond niet aangegeven. In Bunnik hebben we een tussenstop gemaakt bij het Wapen van Bunnik, dus eerst het Jaagpad de andere kant op. Dit was wel 3 km extra! Aan het eind van het Jaagpad weer de app nodig gehad, waar je een lus maakt scherp naar links; niet duidelijk aangegeven. Tenslotte bij het station Driebergen-Zeist geen bordjes gezien, maar misschien is dat vanwege de werkzaamheden daar?
  Al met al genoten van een mooie wandeling door een mooie omgeving!

 100. Vandaag gelopen voor 2e keer na 3 jaar. Gestart in Bunnik ivm bouwput Drieb./Rijs. Dat is mij goed bevallen. Vrij parkeren in centrum op plein bij Wapen van Bunnik, behalve op vrijdag ivm markt. Binnen 1 minuut loop je op jaagpad langs de Kromme Rijn.
  Eerst wel lawaai (tegen de klok in gelopen) van treinen en snelweg, maar het viel mij erg mee. Een mooi pad. Bij bouwput Drieb./rijs wel even omlopen en zoeken naar fietspad aan de overkant. Het 2e gedeelte is veel stiller. Mooi bos en langs water, geen agrarisch gebied zoals bij Aderwinkelpad. Wel veel minder asfalt nl. hoofdroute 35% en als de aanlooproute (2 x) meegeteld wordt, is het percentage asfalt slechts 22%.
  Als ik richting randstad ga ben ik vaak sceptisch, maar het viel erg mee. Wel file op terugweg.

 101. Op 8 maart 2019 dit pad gelopen en er erg van genoten. Er zitten bijzonder mooie loopstukjes bij.
  Maar bij het startpunt in Driebergen moet je heel goed zoeken voordat je, ergens op een lantaarnpaal aan de overkant van de weg, een bordje vindt. Nergens een duidelijk dartbord met informatie over de route. Vooral aan het begin van de route zijn de bordjes niet goed zichtbaar geplaatst of hebben ze geen pijlmarkering zodat je moet raden welke kant je op moet.
  Zelfs zijn, ergens midden op de route, als je het weiland in moet, de bordjes omver gereden en moet je goed de app raadplegen hoe de route verdergaat.
  Zoals iemand in een eerder bericht al aangaf, het station Driebergen-Zeist is één grote bouwput, wat extra bordjes om je goed over het spoor te leiden zou prettig zijn.
  Al met al vond ik het wel een mooie route. Ja, je loopt 2x onder de A12 door, maar het jaagpaadje langs het water maakt dat weer helemaal goed.

 102. Omdat de (organisatie van) Klompenpaden onnodig erg hondonvriendelijk zijn bij deze een berichtje voor mensen die net als ik erg van lange afstanden wandelen houden, maar ook graag hun harige wandelmaat meenemen.
  Op deze route kun je je hond meenemen. Er is één stukje waar dit niet mag, dat is het stuk over privéterrein ten noordoosten van Odijk, nadat (of voordat, net hoe je loopt) je het pad langs de Kromme Rijn betreedt. Je kunt hier makkelijk een paar honderd meter de Zeisterweg, onder de A12 door, volgen, dan kom je vanzelf weer op de route.

  Op Landgoed De Breul (ten noorden van de Driebergseweg) mogen honden zelfs los. Op de andere landgoederen mogen ze aangelijnd mee op de wandelpaden.

  Veel plezier met wandelen met hond 🙂

 103. Op bevrijdingsdag 2018 het Stoetwegenpad gewandeld vanuit mijn huis in Kerckenbos. Dus gestart in park De Breul (1). Genoten van de afwisseling in paden en uitzicht. Verrast door het groene buitengebied. Men kent Zeist van de bossen, maar Stoetwegenpad loopt vooral langs water en verwilderd weideland. De boeren waren flink aan het maaien, dat overstemde het voorjaarsgefluit van de vogels een beetje. Maar ik heb heerlijk gewandeld. Een paar foto’s:
  https://twitter.com/Michiel71/status/993213805218983937

 104. Vandaag het Stoetwegenpad gelopen.
  Helaas een tegenvallende wandeling. Voor een klompenpad wandeling teveel verharde/asfalt paden/wegen. Teveel bebouwing, verkeerslawaai en voorbij razende treinen.
  Bij station Driebergen/ Zeist één grote bouwput. Geen klompenpad bordje te vinden. Gelukkig hadden we de app. Anders waren we zeker de weg kwijt geweest.
  Af en toe op deze route een “pareltje” van een pad. Maar in onze ogen veel te weinig van deze “pareltjes”.
  Jammer. Voor ons is dit pad niet voor herhaling vatbaar.
  Er zijn veel mooiere klompenpaden.

 105. De start was niet veelbelovend. Nergens het startbord te ontdekken en bij het pannenkoekenhuis staat een onvriendelijk bord dat je er niet mag parkeren en anders weg gesleept wordt. Bij de buren geparkeerd (het was een zaterdag). We zagen geen bruine klompjes en met behulp van de app de route opgepakt na het station. Vooral het stuk langs de Kromme Rijn is mooi. Het tunneltje onder het spoor was redelijk droog! Heel leuke wandeling over de landgoederen naar Slot Zeist!

 106. Leuke route, maar de onderdoorgang bij de spoorlijn in Bunnik is toch wel een probleempje: eigenlijk staat daar altijd water in de tunnelbuis: een centimetertje of vijf als het niet regent (en de diepte na/tijdens ) regen durfde ik nog niet te testen. Een drogere, en dus veiligere variant is om (komend vanaf het wapen van Bunnik) het wandelpad achter de golfbaan te nemen ( net voor het spoor bij de houthandel linksaf). Ook nat bij regen, maar niet enkeldiep door het water.) Dit pad komt ook uit bij het grand canal.

  (Een alternatief is dat iemand een stel stapstenen in die tunnel gaat leggen…..)

 107. Gevarieerde wandeling. Af en toe vrij modderig, maar dat mag de pret niet drukken. Bewegwijzering op sommige punten niet helder. Handig dat de app er is ?

 108. Op 28 november 2017 het Stoetwegenpad gelopen. Het was een regenachtige dag en hebben deze uitgezocht met de buienradar in de hand. En…. geslaagd want de hele tocht droog!!! Begonnen bij station Driebergen, daar zijn ze aan het werk. Daardoor ff zoeken (met de app) waar we het pad konden op pakken. Door de bouw put ook problemen met auto parkeren aangezien je bij het pannenkoekenhuis NIET mag parkeren als je geen klant bent en het parkeerterrein van het station een zandbak is. Eenmaal op pad nog een paar x onduidelijk waar we heen moesten. Veel afwisseling qua omgeving bos, park, weiland, langs slootjes en beekjes. Vooral veel water. Vlak langs snelweg en spoor maar absoluut niet storend. Eerder wel spannend langs een watertje onder de snelweg door… Door de vele regen stond een tunneltje onderweg blank maar ook daar met droge voeten doorgekomen. Ook dat was een spannend stukje (komen we wel of niet met droge voeten aan de andere kant :-)) We hebben er weer van genoten!

 109. Er zijn diverse opstappunten voor dit pad, en ik ben begonnen bij Pannenkoekenhuis en lunch-restaurant Princenhof, recht tegenover het trein- en busstation. Helaas was dit restaurant bij aankomst en vertrek nog gesloten.
  Aangezien we afgelopen nacht toch met nachtvorst te maken hebben gehad, begon de wandeling lekker fris maar wel zonnig. Maar halverwege, dankzij het zonnetje, weer heerlijk zonder jas kunnen lopen.
  Ik vond het een geweldige mooie en verrassende route, en nu al helemaal met die mooie herfstkleuren. Je komt weer op plekken die ik anders echt nooit gevonden (en gelopen) zou hebben. Zo pakje een stukje beschermd natuurgebied ‘Blikkenburg’ mee, en de ‘Wulperhorst’. Zelfs een klein stukje van het Kromme Rijnpad gelopen. Al met al een geslaagde wandeling!
  Voor foto’s -> https://annemiekewandelt.blogspot.nl/2017/11/7-november-2017-klompenpad-stoetwegenpad.html

 110. Vandaag met een heerlijk herfstzonnetje dit pad tegen de klok ingelopen. Prachtig pad met veel afwisseling. Mooie natuur, parken, landhuizen en een stukje jaagpad. En een aantal heerlijke bankjes om op te zitten. Soms ontbreken er wat paaltjes (m.n. vlakbij Wibi :D) maar de app biedt dan uitkomst. Bij het station is het even logisch nadenken, want dat wordt verbouwd en de weg van de route is afgesloten. Daar dus niet naar rechts maar naar links, spoor over en dan naar rechts en de weg volgen. Dan kom je weer bij het pannenkoekenrestaurant uit.

 111. Gestart bij de Blikkenburgervaart en meteen al een mooi zandpad langs deze beek gevolgd,langs een graanveld
  en via een smal zandpaadje de bossen in om vervolgens langs een beek weer verder te gaan
  Dan een klein smal tunneltje onder de spoorlijn door uitkomende langs een zandpad langs de Kromme Rijn,onder
  de A 28 door het bos weer in en daarna miste ik een markering om op de Odijkerweg terecht te komen maar toch
  goed gegokt kwam ik bij Pannenkoekhuis Princenhof uit om vervolgens door een mooi park,langs een bosrand
  en een laantje tussen de struiken door weer bij de Blikkenburgervaart uit te komen.
  Zeer mooi en gevarieerd Klompenpad dat ik zeker nog eens ga lopen en dan omgekeerd

 112. Zondag 2-11 gelopen met een bleek zonnetje en toch heel warm door het vochtige weer.
  Voor het eerst met de app en dat ging fantastisch. je kan gewoon niet meer mislopen en de info
  bij sommige punten is erg nuttig. Dn weet je hoe en waar je moet kijken. Het pad is heel afwisselend van bos naar open veld en een stuk langs de kromme Rijn. Alle vrijwilligers bedankt voor al het werk dat jullie erin stoppen.

 113. Dit was de eerste keer dat we een klompenpad gelopen hebben. Wat is dit leuk zeg.
  Enige aanmerking; bij de afslag naar het Perenlaantje, komende vanuit Zeist ontbreekt de markering. Maar met het kaartje bij de hand is dat geen enkel probleem.

 114. Op deze prachtige zomerse dag in april het pad gelopen met z’n vieren. Gestart met een kop koffie bij pannenkoekenhuis Het Princenhof. Aan het begin in het park is de bewegwijzering niet helemaal duidelijk aangegeven en liepen we verkeerd. Dankzij de app en even rondvragen toch weer in de goede richting gelopen. Heel afwisselend en een prachtige omgeving; mooie bloesem. Bij Paviljoen Buiten in Odijk op het terras een drankje genuttigd. Echt aan te raden om daar eens een kano te huren e/o een pannenkoek te eten. Kortom: een heerlijke wandeling! Om en om zoeken we een klompenpad uit dus op naar de volgende….

 115. Als inwoner van Zeist vind ik het geweldig om op deze manier de omgeving beter te leren kennen. Vanochtend heb ik de wandeling voor de tweede keer gelopen en weer genoten van de afwisseling en van de vele vogels, dat laatste met name op het eerste stuk van de wandeling. Minpuntje is dat er ergens op de Breul (dus vrij snel na het begin) ergens een pijltje mist, waardoor het even zoeken is waar de wandeling weer verder loopt op de Driebergseweg.

 116. Gisteren 30-12 deze prachtige en afwisselende wandeling gedaan in een sprookjesambiance dankzij de schitterende rijp op de bomen en struiken. Met af en toe een zacht zonnetje dat de berijpte takken in glaskunst omgetoverd had.
  Klein minpuntje; de bewegwijzering in het park …maar ondanks de verkeerde oversteek uiteindelijk vrij snel weer op de route terechtgekomen

 117. Het eerste deel van de route was verrassend leuk. Vanaf het moment dat je onder de snelweg door gaat valt het wat tegen, vooral na die positieve eerste helft. Het pad langs de snelweg is op zich prima, want ook langs het water. Maar het geluid van de snelweg is erg overheersend. Niet het mooiste pad, maar zeker ook niet het slechtste.

 118. Op een prachtige zondagochtend dit Klompenpad gelopen. Een afwisselende wandeling met hier en daar verrassende elementen. Plus: Ook per trein te bereiken. Auto parkeren bij Princenhof of bij het station. Start en eind bij een horecagelegenheid. Min: de directe aanwezigheid van de snelweg met het geluid van razende auto’s en het zicht op de geluidswal is uiterst storend bij een Klompenpad. Tip: loop deze wandeling op een weekdag en niet in het weekend. Op een zonnige zondag zijn de paden heel druk. Ik loop dit pad niet een 2de keer maar zoek meer de rust en de ruimte de volgende keer.

 119. Deze route is ingenieus in elkaar gezet vind ik, het is een fijne groene route met veel gras- en zandpaden, bij toch zoveel auto- en spoorwegen in de buurt. Dat vind ik knap, al zijn er gedeeltes waar ik last had van verkeerslawaai, daar valt niet aan te ontkomen. Maar vooral groen en rustig, heel mooi afwisselend tussen bossige stukken en open land, het jaagpad, oud cultuurland.
  Inderdaad miste ik ook een of meer routebordjes ergens in het begin (in dat park), maar doordat ik ook de app erbij heb kon ik het toch makkelijk vinden. En verder was het heel goed bewegwijzerd.
  De wandeling is aangenaam makkelijk te bereizen met OV – begin- en eindpunt bij station Driebergen-Zeist en dat is een intercity-station.
  Hartelijk bedankt, een echte aanwinst!

 120. Vorige week voor het eerst een klompenpad gelopen. Vanuit huis in bekende omgeving. Dus veel herkenbare stukken, maar tot onze verbazing juist ook veel onbekend terrein! Goed te volgen met de app, waar ook extra informatie is opgenomen. Leuke wandeling en we gaan zeker meer klompenpaden ontdekken!

 121. Vandaag weer een klompenpad gelopen. We raken er verslaafd aan. Het is elke keer weer anders. Deze keer hebben we er ons over verbaasd, dat je in een zo vol gebied in ons land nog kunt wandelen over zo weinig asfalt. Ja, je kruist de A12 een paar keer, maar als je dan over het jaagpad langs de Kromme Rijn loopt, ben je dat alweer vergeten. En het is jammer, dat het laatste stukje langs een ‘drukke’ weg loopt.
  De website geeft goede info over het parkeren bij de Princenhof. Misschien is het slim als er op de parkeerplaats een bord zou staan. De bewegwijzering was prima. In het begin misten we een routebordje, maar dat kan aan ons gelegen hebben: we hadden het erg druk met het zoeken van kastanjes

 122. Je loopt niet door weiden en akkers in een open boerenlandschap, maar vooral door singels en bosschages. Dus geen echt ‘klompenpad’ maar wel een mooie wandeling door natuurgebiedjes van Utrechts Landschap en langs de Kromme Rijn. Vervelend, maar misschien niet te vermijden, de drukke fietspaden van de wegen Driebergen- Zeist en Odijk-Zeist.

 123. Zaterdag j.l. de klompenroute gelopen en de auto geparkeerd Princenhof. Voor alle zekerheid nog even navraag gedaan bij Princenhof aangaande het parkeren. Was geen enkel probleem. Uitleg gehad van Princenhof waarom bord er staat van “niet-gasten…enz” .
  Om op de klompenroute terug te komen, dit is de 1e keer voor ons dat we een ‘klompenroute’ gelopen hebben.
  Een herhaling waard.

 124. Erg jammer dat Dhr. Jensh zo negatief is over ons restaurant, zonder dat hij iemand van ons gesproken heeft.
  De parkeerplaats is voor wandelaars van het klompenpad beschikbaar zonder dat er iets geconsumeerd hoeft te worden in ons restaurant.

  Team Princenhof

 125. Mooi route weer genoten van prachtige natuur in midden nederland.
  Eigenaarese van pannenkoekenhuis Princehof gespoken over parkeren , voor klompenpad wandelaars is er vrij parkeren .
  Bord priveterein kan genegeerd worden door klompenpad wandelaars.

 126. Op 31 augustus 2016 het bijzonder mooie Stoetwegenpad gelopen.
  Dàt is een aanrader.
  Echter…..We wilden onze auto parkeren op de opgegeven parkeerplaats , t.w. “Pannenkoekenrestaurant Princenhof”,
  Deze parkeergelegenheid is er echter uitsluitend voor gasten, die Princenhof bezoeken.
  “Niet-gasten” lopen het risico een wielklem op de auto geplaatst te krijgen, Het verwijderden er van kost dan € 40,–
  Voor ons aanleiding om niet aldaar te parkeren en er zeker ook geen pannenkoek te gaan eten na de wandeling.
  De auto hebben we, na veel zoeken, elders geplaatst.
  Advies: als je deze (prachtige) wandeling wil gaan maken, kom met openbaar vervoer ( de wandeling start bij genoemd restaurant, op een steenworp afstand van het station Driebergen/Zeist.
  Gezien de “gastvrijheid” van het restaurant adviseer ik een eventueel gewenste pannenkoek elders te consumeren.

 127. Genoten van dit pad, gisteren. Mooi en gevarieerd, langs de Kromme Rijn en over landgoederen, waar ook wild te zien is. Eén van de mooiere paden!

  Vertrekkend vanaf de Princenhof moest ik even zoeken naar de juiste route en ik was wel blij dat ik m’n app bij me had, zo ook op enkele andere punten. Er viel wat neerslag en dat betekende een laagje water in het tunneltje onder de spoorlijn door; ik hield m’n sokken er niet helemaal droog, ondanks de hoge wandelschoenen – dus afhankelijk van het weer heb je die wel nodig. Het laatste stukje van het Perenlaantje is redelijk verwilderd nu en ik was blij dat ik de lange broek aanhad.

  Wat foto’s van deze route staan hier: https://goo.gl/photos/KrBLKXe2WMvx8CTB9

 128. Mooie gevarieerde wandeling. We hoefden slechts een enkele keer te kijken op de app of we goed gingen. (eind jaagpad) De bordjes zijn duidelijk.

 129. Vandaag genoten van dit prachtige, gevarieerde klompenpad.
  De bewegwijzering was prima, nagenoeg geen gebruik hoeven te maken van de app.
  Het was prachtig wandelweer, zonnetje en verkoelend windje, dat maakte het wandelen onder de bomen tot een feestje.
  We vonden het wandelen langs het jaagpad een echte verrassing, een uniek stukje in dit klompenpad.
  Het pad is goed onderhouden en in korte broek te lopen.
  Kortom: Geweldige ervaring.

 130. Beste heer van den Brandhof en andere wandelaars,

  Wandelaars van het klompenpad Stoetwegen kunnen parkeren bij de Princenhof.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 131. Het is een prachtige wandeling goed aangegeven.
  Wij hebben genoten.mooie vergezichten.
  Misschien nog wat extra bankjes.

 132. Vandaag dit bijzondere pad gelopen langs mooie landgoederen. Erg gevarieerd en goede paden, bewegwijzering niet optimaal.

 133. Vandaag dit pad tegen de klok in gelopen. Eerste helft fantastisch, rustig, mooie natuur en mooie panden. Tweede helft heel anders, maar ook mooi. Als je langs de Kromme Rijn loopt moet je wel een prop in je linkeroor doen, dan geen lawaai van de snelweg!?
  Viel mij wel mee, niet al te veel asfalt. Dit was mijn 32e klompenpad vanaf december. Een pad zonder of weinig asfalt kan ik op één hand tellen, bijvoorbeeld op de Veluwe. Maar dan vaak alleen bos en geen weilanden, dus weer niet goed. De paden waar je door weilanden moet zijn ook schaars. Al met al vond ik dit geen tegenvaller.
  Bewegwijzering vond ik vrij goed.
  Het paneel bij de Princenhof staat aan de andere kant van het huis, te zien als je met de klok meeloopt.
  Omdat ik ook had gelezen dat je 40 euro moet betalen voor een eventuele geplaatste wielklem bij de Princenhof heb ik de auto maar tegenover de weg, iets naar Zeist bij sportvelden neergezet. Parkeren is hier in de buurt een probleem denk ik, zo dicht bij het NS station. Maar uitnodigend klinkt zo’n bord niet, ik ga er dan tenminste niets nuttigen. De vraag is wel of er een afspraak is dat wandelaars daar mogen parkeren.
  Bedankt iedereen, ik ben weer fit.

 134. Op een mooie zonnige zondag zijn we weer gaan wandelen met onze vrienden, zoals we dat iedere maand doen. Het Stoetwegenpad is erg gevarieerd en we kwamen prachtige landhuizen tegen. Het is allemaal goed aangegeven en met de kaart erbij is het extra duidelijk. Vanaf de aanlooproute vanuit Bunnik liepen we over het jaagpad langs de Kromme Rijn, we hebben dus extra km gewandeld. Geen last gehad van auto’s en geen drukte. Prima Klompenpad! Ga zo door, onze complimenten.

 135. Het was vandaag lekker weer om een klompenpad te lopen. We hebben alles in de directe woonomgeving al gedaan, dus het is eerst een ritje met de auto. Deze kunnen we makkelijk kwijt achter de Princenhof (startpunt) in Driebergen, maar we hopen dat een wielklem ons bespaard blijft…..Het startpaneel zien we niet.
  De wandeling is zeer gevarieerd. (Bos)paadjes, landwegen, weilanden, onder de A12 door, langs het water.
  De omgeving is prachtig. We genieten van alles wat uit begint te lopen. Daarnaast hebben we vele verschillende dieren gezien: 3 reeen, 3 bonte spechten, kraaien, merels, buizerd, futen, aalschovers, diverse soorten vinken, schapen, kieviten, meerkoetjes, ganzen, paarden, reigers en wat niet meer..
  De wandeling is op een enkel punt niet duidelijk aangegeven. Met de app op de telefoon is dat geen probleem.
  De bordjes zijn op sommige plekken erg ver uit elkaar en dat leidt tot twijfel. Er zou ook wel een bankje meer geplaatst kunnen worden.
  Dit klompenpad is echt de moeite waard. Wij hebben genoten en op het eindpunt viel de tosti Princenhof er ook goed in. In een hoek verscholen dook ineens ook nog het startpaneel op.

 136. Het Stoetwegenpad is een qua landschap zeer gevarieerd klompenpad. Het eerste gedeelte gaat langs allerlei landgoederen en het tweede deel ten zuiden van de snelweg langs het Jaagpad van de Kromme Rijn. Een verrassend gevarieerde wandeling!

 137. We hebben mooiere klompenpaden bewandeld. Slechte bewegwijzering, te veel auto’s op de weg en weinig echte klompenpaden. Met onze ervaring was dit een tegenvaller.

 138. Mooie, afwisselende wandeling! Geen blaffende honden onderweg, en qua verkeersdrukte vond ik het meevallen. Ook goed uitgezet. Complimenten voor iedereen die aan dit pad bijgedragen heeft.

 139. Ik wist niet dat er zo dicht bij huis nog meer fraaie plekjes zijn! Een heerlijke wandeling door een wisselend landschap. Dat vind ik altijd een uitdaging van een klompenpad. Dat je kunt genieten van zoveel verschillend natuurschoon.
  Ik ga hem zeker nog een keer lopen als de natuur weer gaat uitlopen. Ben heel benieuwd hoe dit pad er dan uit zal zien!

 140. Het Stoetwegenpad loopt door onbekend gebied tussen Driebergen en Bunnik. Mijn medewandelaars waren zeer verrast. Allemaal kennen zij Amelisweerd als wandelgebied dicht bij de stad. Het Stoetwegenpad sluit daar bijna direct op aan via het Kromme Rijnpad.

  Het verkeer in de omgeving is wel hoorbaar. Maar vergeet je gemakkelijk met de mooie uitzichten. We zagen ook een groep reeën op de Wulperhorst. De koffie met taart in Bunnik was lekker.

  Let op: Landgoed Rijnwijk konden wij niet bewandelen, omdat de zon al onder was. Dus vertrek bijtijds voor het tweede deel van de wandeling. Ook de verboden toegang voor honden voor delen van de route hadden we niet helder op het vizier. We hadden alleen een kaart uitgeprint.

 141. Van de 11 km is maar hooguit een derde de moeite waard. Als je verlangt naar rust en stilte en schoonheid, dan is dit pad zeker geen aanrader. Het grootste gedeelte van de tijd loop je tussen snelwegen, een spoorlijn, etc. Ik was me vooral aan t haasten om te ontkomen aan het lawaai. Soms loop je door mooie stukken natuur maar moet je vooral niet teveel naar links of rechts kijken, want daar zie je lelijkheid ten top. En ja oké, er zitten ook mooie stukken tussen, vooral rondom slot Zeist. Maar ik zou zeggen: stuur mensen niet over deze route, en verzin mooiere paden.

 142. Onlangs het Stoetwegenpad gelopen. Vanaf het startpunt meteen lekker het groen in bij landgoed De Breul. Leuk dat hier vele libellen eieren aan het afzetten waren in de waterpartij. Mooie afwisseling van landgoederen, hakhout en open gebied. De natuurlijke oevers langs de Kromme Rijn zijn volgens mij in de late lente erg fraai om te zien.

 143. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen.
  Echt een heel mooi klompenpad.

  Koffie gedronken bij het spoorhuisje.

  Een echte aanrader.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.