Stoutenburgerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Amersfoort en Leusden. Wandelen over boerenland, een historisch landgoed en langs beken in het buitengebied van Amersfoort en Leusden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Stoutenburgerpad (10 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 3 en 8 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Koetshuis Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg (Leusden)

Openbaar vervoer: Bushalte Stoutenburgerlaan (niet op zondag). Andere mogelijkheden: vanaf Amersfoort CS: bus richting Leusden Geertrudeshof naar bushalte ’t Vliet, Leusden (5 minuten lopen om de route op te pikken). Of bus richting Apeldoorn naar halte Barneveldseweg, Amersfoort (8 min lopen om de route op te pikken).

Markering: oranje markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: Het Stoutenburgerpad is te combineren met het Snorrenhoefpad, Termatenpad en Laaksepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Deze route op 16 juni gelopen. Niet heel erg bijzonder, wel lekkere wandeling. Voor mij iets te veel richting snelweg en bebouwing. Maar goed, dat is in NL nu eenmaal zo. Al met al een mooie tocht, zonder ooh’s en aah’s..

 2. Gisteren in een dikke laag mist dit pad gelopen. In het begin gaat het voornamelijk over asfalt maar je loopt al gauw door een prachtig natuurgebied. Hier zijn veel vogels te spotten en geniet je van al dat gefluit om je heen. Heerlijk!
  Goed, als je graag gaat voor het onverharde dan kan je het krijgen ook. Al gauw is het opletten geblazen in de modder maar het gebied blijft prachtig. Bewust de keuze gemaakt om even een ommetje naar Stoutenburg zelf ingelast, om zo toch aan die 10 kilometer te komen ;).
  Eenmaal weer op de route gaat het weer door prachtig, wat moerasig gebied waar diverse watervogels huizen. Voor dat je het weet sta je weer bij kasteel Stoutenburg. Jammer dat de route is ingekort doordat men geen overeenstemming met de grondeigenaren heeft kunnen krijgen. Zeker de moeite waard, genoten van de rust en dat stukje bij de snelweg ben je zo voorbij.

 3. Vandaag even lekker naar buiten na al die dagen regen om een klompenpad te lopen. De laatste was alweer een tijdje geleden en dus werd het wel weer eens tijd.

  Nadat we geparkeerd hebben lopen we het rondje tegen de klok in. En het duurt niet lang en een eekhoorntje sprint de boom in en verstopt zich goed voor ons. Het eerste wildlife is gespot! 🙂 Door het bosje lopen we richting het stuk land langs het water wat ook onder water gezet kan worden. En daar begint de pret! We glijden over het natte grasland en het duurt niet lang en dan beginnen onze broek en schoenen er al lekker modderig uit te zien. En spontaan floept dan uit mijn mond: “zo blij dat ik glij…!” En dat zorgt ervoor dat we er ook nog eens heel melig van worden. We beginnen te lachen en genieten ervan om ons als een kind zo vrij te voelen: glibberend door de modder en met natte voeten door het vele water.

  Het nieuwe stuk natuur dat is aangelegd is prachtig. En naast dat we zwanen zien en heel veel eenden paartjes vliegt ineens ook het ijsvogeltje langs ons heen. Een geweldig moment om dat prachtige felle blauw langs te zien schieten en een stukje verderop in een boom te zien landen. We blijven staan en lokaliseren hem en kort daarna vliegt hij weer verder. Wat is het toch een mooi diertje.

  Het weerhield ons steeds om deze route te lopen omdat het zo dicht aan de snelweg ligt, maar jeetje wat hebben wij dat ongelofelijk verkeerd ingeschat. Het is een waanzinnig mooie route met veel mooie natuur en ik weet zeker dat als we meer tijd hadden gehad dan waren we stil blijven staan en hadden we een verrekijker meegenomen om nog meer van de vogels te spotten. Een hele goede reden om terug te gaan.

  Deze route is echt een aanrader en zeker om op zoek te gaan naar mooie vogels. En straks als de zwaluwen weer in en uit zullen vliegen op de grote wand met alle zwaluwnesten erin… We kunnen niet wachten om nog eens heen te gaan en daar echt even extra van te genieten in het voorjaar.

  Hartelijk dank aan alle beheerders en eigenaren van het terrein. Fijn dat we meer zo’n mooi stukje Nederland hebben mogen zien en van hebben mogen genieten.

 4. op 11 oktober 2023 gelopen maar helaas geen horloge gezien, enkele jaren terug dit pad ook gelopen, was toen wat langer. Jammer dat het stukje bij kasteel Stoutenburg verdwenen is. Jammer dat veel boerenlandschap verdwenen is voor nieuwe natuur. Dank aan de landeigenaren en vrijwilligers die het pad beheren en onderhouden.

 5. Leuke, afwisselende wandeling. Prima onderhoudenAlleen wel jammer dat je een groot deel van de wandeling de snelweg hoort. Als iemand een blauw horloge vindt, dan is dat de mijne. Onderweg ergens verloren.

 6. Wat een prachtig pad. Bij het begin direct al verrast bij de pluktuin. Wat een prachtige plek om onder genot van bakje koffie met een stuk heerlijke taart te genieten voor we beginnen. Daarna gaan wandelen : over mooie bruggetjes; door weilanden met koeien en door prachtige natuur. We zagen padden; prachtige vlinders, vogels en zelfs een kleine ree. De wandeling ging vooral over onverharde wegen. Dat vonden we echt leuk ! Wij hebben ff geschuild voor de regen bij een streekwinkel op de route waar ze heerlijke dingen verkopen en waar je ook wat kan drinken. Ik heb al een aantal klompenpaden gelopen maar vond deze wel een van de mooiste tot nu toe en goed onderhouden. Hartelijk dank vrijwilligers en landeigenaren.

 7. Vrijdag 25 augustus dit klompenpad gelopen. Auto geparkeerd bij koetshuis kasteel Stoutenburg en hup op pad. En direct al verrast als we stuitte op de pluktuin. Wat een prachtige plek om onder genot van bakje koffie met een stuk heerlijke taart te genieten voor we beginnen. Daarna gaan wandelen : over mooie bruggetjes; door weilanden met koeien en door prachtige natuur. We zagen padden; prachtige vlinders, vogels en zelfs een kleine ree. De wandeling ging vooral over onverharde wegen. Dat vonden we echt leuk. Wij hebben ff geschuild voor de regen bij een streekwinkel op de route waar ze heerlijke dingen verkopen en waar je wat kan drinken. Ik heb al een aantal klompenpaden gelopen maar vond deze wel een van de mooiste tot nu toe en goed onderhouden. Hartelijk dank vrijwilligers en landeigenaren.

 8. Vrijdag 25 augustus dit klompenpad gelopen. Auto geparkeerd bij koetshuis kasteel Stoutenburg en hup op pad. En direct al verrast als we stuitte op de pluktuin. Wat een prachtige plek om onder genot van bakje koffie met een stuk heerlijke taart te genieten voor we beginnen. Daarna gaan wandelen over een heel afwisselend klompenpad : over mooie bruggetjes; door weilanden met koeien en door prachtige natuur. We zagen padden; prachtige vlinders, vogels en zelfs een kleine ree. De wandeling ging vooral over onverharde wegen. Voor ons een echt klompenpad. Onderweg staat af en toe een bankje. Wij hebben ff geschuild voor de regen bij een streekwinkel op de route waar ze heerlijke dingen verkopen en waar je ook koffie/thee kan drinken. Ik heb al een aantal klompenpaden gelopen maar vond deze wel een van de mooiste tot nu toe en goed onderhouden. Hartelijk dank vrijwilligers en landeigenaren.

 9. Vanochtend vroeg dit klompenpad gelopen. Ik vind het een prachtige route, en dat zo onder de rook van Amersfoort/Leusden. Helemaal geen last van. Om toch aan meer km’s te komen door de afgesloten lus hebben we een stuk langs de rand van Leusden/Valleikanaal gelopen, eerst over de Liniedijk/Grebbelinie en bij de Asschatterweg omgekeerd en aan de weilandkant van het Valleikanaal gelopen. Misschien een tip als alternatief voor de afgesloten lus? Wij vonden het de moeite waard! Totaal kom je dan op 13 km.

 10. Terwijl de files groter worden op de A28 en de A1 bereiken wij Koetshuis Stoutenburg.
  Vandaag hebben we wat uurtjes over om te wandelen en out of the blue dit pad gekozen. Auto prima op het terrein kunnen parkeren en daar gingen we.

  Met geen enkele verwachting dit pad gaan lopen en wat een verrassend pad was dit eigenlijk. We hebben tegen de klok ingelopen en dat was volgens ons een prima keuze. Het terrein af en heel even langs de weg lopen. Aan de linkerkant is een leuk verborgen paadje. Als je er met de auto langs rijdt, valt het niet eens op.
  De brug vervolgens over en de weilanden in.

  Wat een heerlijk stuk langs het water. Zwaluwen om je heen, de bonte specht in de buurt en genieten. Na 2 km een bankje voor een broodje, terwijl de paarden ons nieuwsgierig aankijken. Daarna moeten we een stukje over het asfalt Erg druk vandaag, maar dat zal alles met de files te maken hebben. Het bos weer in, langs de hooibalen, bloemenvelden en het riet. Een kleine karekiet laat zich zien en horen.

  We lopen langs de landwinkel en krijgen nu weer een km verharde weg. Na de brug weer een mooi stukje natuur, waar we een fotograaf tegenkomen die tijgerspinnen aan het zoeken is.. We komen vervolgens bij een vogelkijkscherm, zijn getuige van een ijsvogel en zien een lepelaar naar voedsel lepelen. Dan begint het lichtjes te regenen, maar we hebben geluk, Het zet niet door en zo wandelen we door. De laatste 2 km lopen we langs de tankkering en mooie oude boerderijen. Zodra we weer bij de parkeerplaats zijn begint het harder te regenen, maar hebben wij de 8 km er al op zitten. Prachtige verrassende route. Vrijwilligers bedankt!

 11. Zondag 25 juni dit klompenpad gelopen. Wij vonden het een mooi en afwisselend pad. Er is van alles te zien o.a. mooie stukken natuur. Het pad is goed onderhouden en ook de bewegwijzering is prima. Jammer dat er een stuk niet meer gelopen mag worden. Met een temperatuur van ruim 30 graden waren de 8 kilometers net genoeg. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren voor het mogelijk maken van dit klompenpad.

 12. Vandaag woensdag 7 juni een deel dan dit pad gelopen. Het viel tegen: winkel van Utrechts Landschap was gesloten terwijl die open zou gaan om 12:30 uur. Verder is een flink deel van de walkant van de Barneveldse beek kaal gemaakt. Dat is geen fraai gezicht; het zal wel een jaartje duren voordat het weer begroeid is. Bovendien wordt het gekwetter van vogels regelmatig overstemd door het lawaai van auto’s en vliegtuigen. Kortom wat mij betreft zijn er mooiere routes.

 13. Prachtig klompenpad, zeker in deze tijd van het jaar. Ondanks de natte periode was het klompenpad redelijk tot goed te lopen. Bij de Emelaarseweg zijn nieuwe paaltjes geplaatst, maar het klompenpadbordje ontbreekt helaas. Temeer omdat er op de boom staat: betreden op eigen risico liepen we een heel stuk te ver.

 14. Vandaag dit klompenpad gelopen. Ondanks veel drassige stuken wel goed begaanbaar. Ik heb deze route tegen de klok ingelopen. Bij de 1ste of 2de brug(weet het niet precies meer) heb ik het idee dat er een bordje mist. Maar ik loop altijd samen met de klompepaden app, dus dan komt het goed. Aan het einde van de route kom je dicht langs de snelweg waardoor je het geluid van de snelweg meer hoort. Je loopt ook delen over asfalt maar ik vind dit niet storend. Je loopt veel over grasland en ook door weilanden (priveterrein). Ik kwam ook echt uit op 10km

 15. Wij hebben route vanmorgen gelopen. In tegenstelling van wat anderen schrijven vonden wij het juist veel asfalt. Er zijn dan echt mooiere klompenpaden. We hebben route tegen klok in gelopen en merkten ook dat er her en der bordjes misten. Misschien goed om route nog eens goed te controleren. Er zaten zeker hele leuke stukjes (onverhard) in de route, ook bij het kasteel: leuk. We hadden ons erg verheugd op de Koperen Molen en waren in de veronderstelling dat dit AAN de route zou zijn. Dit is dus niet zo en daardoor hebben we hem gemist. Er bleek achteraf een klein bordje te staan met de vermelding, maar medewerker van Koperen Molen(waar we later met de auto toch nog naar toe zijn gegaan!) zeiden ze ook dat ze er mee bezig zijn om dat wat opvallender te maken. De heerlijke cappuccino en zelfgebakken appeltaart maakte alles weer goed! 😊

 16. Op 18-2 deze route gelopen. De Schammer en Bloeidaal heeft mooie plas-dras stukken, terwijl het pad zonder problemen begaanbaar is. Wel snelweggeluiden, de een kan daar beter tegen dan de ander. Een klein beetje regen, verder droog en zelfs af en toe wat zon. De Kopermolen is een prima pauzeplaats waar je lekker eten kunt kopen en heeft deze dag een heerlijke citroen-bosbessencake. Verder wandelen we langs kleine beekjes, die ook mooi meanderen. Heel veel onverhard, fijn wandelen. Met de afsluiting op het landgoed Stoutenburg maakt het een mooie wandeling.
  Natuurlijk dank aan alle vrijwilligers!

 17. Op 18 februari deze leuke en afwisselende wandeling gelopen. Heel veel mooie paadjes, bruggetjes en daar waar de grond te drassig was zijn zelfs planken neergelegd. Top dat de wandeling ook door de weilanden mag van de boeren. Kortom een echt klompenpad! Een stop bij de Landwinkel (ongeveer op de helft) is zeker de moeite waard, heerlijke koffie en zelf gemaakte cake natuurlijk even kijken bij de kalfjes en koeien.
  Dank weer aan de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken. Op naar de volgende wandeling.

 18. op 4 februari deze mooie wandeling gelopen. Dat was een middag heerlijk genieten. Landwinkel de
  Koperen Molen is ook een prima startplek.

  Vanaf kasteel Stoutenburg de landerijen weer in, mist bij het 1e bruggetje een paal. Geeft een flink gat in de brug. hopelijk kan dat snel gemaakt worden.

  Op 25 januari deze wandeling ook gelopen en toen zagen we een ree, een fazant, reiger en heel veel vogels.

 19. De digitale folder is met Edge niet te printen. Misschien met Adobe Reader maar de installer is nog steeds aan het downloaden. Ik snap niet waarom het zo ingewikkeld moet zijn.

 20. Wat een schitterend klompenpad! Heel veel mooie paadjes, door natuurgebieden over bruggetjes,genoeg bankjes overal,erg genoten vandaag met heerlijk zonnig weer! Afwisselend en zeker een aanrader!

 21. Mooie route, weinig asfalt, wel veel stukken met blubber, dus goede waterdichte schoenen is een must rond deze regenachtige tijd. Mooie vergezichten. Startpunt bij Stoutenburg is erg druk met parkeren, goed alternatief is parkeerplek van de hockeyclub bij Leusden die aan de route ligt.

 22. Vrijdag 25 november dit klompenpad gelopen. Deze mooie route heeft ons verrast. Mooi met de herfstkleuren, groene weilanden, vennen. Goed aangegeven. Aanrader. Nu wel waterdichte schoenen aan, soms stukjes blubber.

 23. Schitterende wandeling vandaag! Lekker koud met zon! Weinig asfalt echt klompenpad! Beken, bos, weilanden! Heerlijk!

 24. Een absolute aanrader ! Heel veel afwisseling, overstapjes, bruggetjes, beekjes, smalle paadjes, een fraai landgoed, leuke doorkijkjes en vergezichten. Ik heb er erg van genoten, en niet alleen door het heerlijke weer op deze dag.

 25. Klompenpad #24. Deze ligt in onze achtertuin. Veel van dit gebied is bekend. Dacht ik. Het tegendeel is bewezen. Gaaf om zo dicht bij huis nog zo veel niet eerder gewandelde paden te ontdekken. Mooie afwisseling ook en knap om onder de rook van Amersfoort zo veel rust te creëren. Zeer de moeite waard. Met een prachtige start en stopplek.

 26. Wat een prachtig en afwisselend pad! Keurig bewegwijzerd en netjes onderhouden.
  Hoewel het pad deels vlak bij de snelweg loopt, waan je je in de onbewoonde wereld. In het vogelnatuurgebied spotten we een ijsvogel en een lepelaar, wat een traktatie.

  Een absolute aanrader dus!

 27. Voor de 2de keer gelopen. Eerste keer in maart was alles nog kaal en tegen de klok in gelopen. Gisteren met de klok mee en vol in de begroeiing. De vorige keer een aantal fazanten gezien maar deze keer helaas niet maar wel konijnen vlak bij het koetshuis. Dus een pad in verschillende seizoenen lopen is ook aan te raden. We waren vroeg gestart want het was wel erg warm om te lopen in de open stukken.

 28. Een verrassend leuk pad. Gestart bij het kasteel en rechtsom het klompenpad gelopen. Goed bewegwijzerd , veel onverharde paadjes , bruggetjes, wat overstapjes, weilanden, bezienswaardigheden en mooie oude weggetjes. Niets geen last van de snelweg overigens. Een mooie 8.0 als waardering.

 29. Het Stoutenburgerpad is een klompenpad rond Stoutenburg in de gemeente Leusden. Goed te combineren met het Laaksepad.
  Het pad begint bij het enorme landhuis Stoutenburg, met meer dan voldoende parkeerplaatsen. Ik liep met de klok mee en kwam via een mooi landweggetje in een vrij nieuw natuurgebied tegen de A28 aan. Daarna volgde ik een prachtig stuk langs de de Hoevelakense en de Barneveldse beek. De laatste dikke kilometer gaat over erg verrassende, smalle paadjes richting de parkeerplaats. Ik heb mezelf prima vermaakt.
  video: https://youtu.be/lr4ptLmmCsU

 30. Mooie route! veel snelweg geluid maar altijd de vogeltweets erbij.
  Aanrader!!

 31. Prachtig klompenpad. Dank aan de vrijwilligers en de eigenaren van de weilanden

 32. Vandaag voor de 2e keer het Stoutenburgerpad gelopen met de MAI-groep, dit klompenpad is afwisselend en goed begaanbaar.
  Genieten maar met dank aan de eigenaren van de weilanden waar we doorheen hebben gelopen.

 33. Mijn 93e klompenpad was het Stoutenburgerpad, een onverwacht fijne en afwisselende wandeling. Onverwacht is natuurlijk niet terecht, want bijna ieder klompenpad heeft zijn eigen charmes en eigenaardigheden. Op 4 mei kan ik samen met een collega terugkijken op een geslaagde wandeling. Aan allen die hiervoor een bijdrage hebben geleverd, dank. Voor een persoonlijk verslag zie ook https://sprakeloosverhalen.com/2022/05/05/brave-burgers-op-het-stoutenburgerpad/
  voor meer foto’s verwijs ik naar Instagram acount titiissprakeloos

 34. Vandaag het mooie Stoutenburgerpad gelopen van 10 km. Samen met Jeanet. Veel fazanten gezien. Blijkbaar weinig vossen daar. Ook hazen, ganzen en veel weidevogels. Onderweg wel regen maar we konden bij kasteel Stoutenburg schuilen en een film bekijken.

 35. Op 17 maart deze route gewandeld, prachtige route. Ik had er schitterend weer bij, dat was een geluk. Bij Landwinkel de Kopermolen sanitaire stop gemaakt en drankje gedaan op het terras.

 36. Op maandag 7 februari jl. het pad gelopen. Erg leuke en afwisselende wandeling, perfect bewegwijzerd en goed onderhouden. Door de extreme regenval de dag ervoor waren de beekjes e.d. wel buiten hun oever getreden; maar dankzij goede waterdichte wandelschoenen geen probleem, alleen het laatste stuk langs de Schammer daardoor wel het fietspad moeten lopen i.p.v. de beek maar dat was ook geen straf! We hebben een foto impressie van dit klompenpad ook weer met plezier weer in onze wandelgalerij opgenomen https://www.sharex.nl/hiking/hikinganwb.htm met dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk maken!

 37. Gelopen op 21 januari. Verrassende plek zo dicht bij stad en snelweg. Prachtig landschap, mooie route – ook in de winter.

 38. Het pad is prima gemarkeerd en dus zonder probleem te volgen. Je loopt zeer landelijk langs mooi open landschap, hoewel een stukje langs de A28. We liepen in januari bij mistig weer, we willen zeker nog eens terugkomen in het voorjaar met een zonnetje. Maar ook bij mist in januari was het prachtig. Zeker een aanrader!

 39. Vandaag het Stoutenburgerpad (volledige route) gelopen. Begonnen bij parkeerplaats Bloeidaal, met de klok mee. Op die manier heb je het minst leuke stuk (bij de A28) als laatste. Mooie, afwisselende route met kleine paadjes en weinig asfalt. Wel veel blubber rond deze tijd, dus trek goede schoenen aan. Route was prima gemarkeerd. Aanrader!

 40. Vandaag met harde wind, maar droog dit klompenpad gelopen. Het had vanmorgen wel geregend dus de vele paadjes waren blubberig. Maar wat geeft het, dat hoort er misschien wel bij en met goede dichte schoenen houd je keurig droge voeten. Een mooi klompenpad door weilanden, opstaphekjes en bruggetjes zoals een klompenpad hoort te zijn. Natuurlijk moet je af en toe over een stukje asfalt om naar een ander weiland te komen maar wij vonden dat absoluut niet storend. Zo druk was het nu ook weer niet met verkeer.
  Al met al genoten van het landelijke en de weidse vergezichten!
  Een aanrader om te lopen!

 41. Op de laatste dag van het jaar dit klompenpad gelopen. Een prima dag met zon, regen, wind en modderige paden maar dat mocht de pret niet drukken. Leuk en afwisselend pad. Helaas was er geluid van het verkeer op de achtergrond. Niet vervelend maar wandelen in stilte is toch prettiger. Pad is zeker een aanrader. In deze tijd zijn waterdichte schoenen geen overbodige luxe. Het kleine tunneltje van bamboe is een leuke verassing.

 42. Vandaag op oudjaarsdag dit pad gelopen. Redelijke wandeling, beetje ontsierd (gedeeltelijk) door het geluid van de A28. Op sommige stukken vonden we de bewegwijzering wat matig.

 43. Mooi en verrassende route gewandeld. Draag wel dichte stevige schoenen. Sommige stukken zijn heel zompig, maar wel de moeite waard om dit klompenpad te lopen.

 44. Vandaag dit prachtige en afwisselende pad gelopen icm Paradijspad. Lekker modderig en heel veel bruggetjes, waar ik dol op ben. Echt n aanrader. Ook mooi de tankkeringen als onderdeel vd Grebbelinie.

 45. Vanochtend dit práchtige pad gelopen, genóten!! Waterdicht schoeisel en lange broek wel nodig deze tijd van het jaar met hoog met gras en overhangende brandnetels.

  Ja, sommige stukken hoor je veel verkeer, maar als je jezelf voorneemt je er niet aan te storen, heb je een fantastische wandeling. Leuke afwisseling, veel dieren (nooit geweten dat er in bloeidaal reetjes rondlopen) en best wat smalle paadjes.

 46. Vorige week zondag gestart op dit pad. Toen echter na 2 km de strijd gestaakt, het was vorige week te slecht weer.
  Vandaag, 1 week later in de herkansing met nu prima wandelweer.
  Het is een prima route. Een groot stuk van de route is onverhard.
  De route kent veel verrassende stukken
  Vrijwilligers bedankt voor het uitzetten van deze mooie route.
  Landeigenaren bedankt voor het openstellen van jullie gronden.
  Ik heb vanochtend weer genoten van een mooie route.

  Frank

 47. Vandaag dit pad gelopen. Fijn pad met veel onverwachte plekjes buiten de gebaande paden: klompenpadgevoel! Veel hazen en ooievaars gespot. Gestart bij de sportvelden van MHC en van daar tegen de klok in. Had wel nadeel dat het laatste stuk het minste was. Vanaf de Kopermolen vrijwel gehele verhard en heel veel geluid van het voortrazende verkeer in deze oksel van drukke snelwegen. Maar goed…we lopen in Nederland. Na flinke hoosbuien was dele van het pad erg nat. Waterdicht schoeisel of blootvoets is dan de oplossing. Verder prima onderhouden! Dank!

 48. Het Stoutenburgerpad was echt heel mooi. Ik denk dat er onderhoud gepleegd is, want we hadden geen last (meer) van hinderlijke takken.

 49. Prachtige wandeling! Langs en door weilanden, heel veel wilde planten die stonden te bloeien. Wat een weelde. En dan al die grassen nog. Heel mooi. Onverharde weggetjes en langs beken lopen is rustgevend. En dat er soms wat takken overhangen? Nou en? Hee, het is de natuur weet je. Dank voor het goed uitzetten en goed onderhouden van dit pad. En dat hoeft echt niet perfect te zijn. Alles was prima aangegeven.

 50. Het Stoutenburgerpad gelopen op zaterdag 10 juli.
  Jammer dat het veel recht toe recht aan stukken zijn en gemaakte paden. Redelijke mooie stukken langs de Barneveldsche Beek. Al met al vond ik het wat eentonig, wel goed aangegeven bewegwijzering.
  De overstaptree bij de Barneveldsche beek verdiend wat aandacht. Met korte beentjes (en overgewicht) is het een hindernis om te nemen. Misschien een kleine verhoging of dikke steen eronder leggen.
  Verder heb ik genoten van de pluk en thee tuin Stoutenburg, zeer fraai ! 5

 51. Het Stoutenburgerpad is prachtig!
  Echter…vandaag ook weer gelopen, maar deze keer viel het op dat het echt wel beter onderhouden moet worden.
  Veel brandnetels en braamstruiken, waarvan de takken hinderlijk over het pad zwiepen.
  Vooral ’s zomers moet er regelmatig gesnoeid en gemaaid worden…
  Met onze werkgroep in Nijkerk onderhouden we bij toerbeurt de klompenpaden.

 52. Mooi lopen langs beken en door bloemrijke weilanden
  Mooie onverharde weggetjes, rustig( maandag)
  Jammer van bebouwing en snelweg in zicht en op gehoorafstand
  Supergoed aangegeven

 53. Wat een heerlijke wandeling is dit! We liepen m op een warme zomerdag en hebben genoten. Veel afwisseling, mooie paden en aan het eind nog even nagenieten bij het vriendelijke Koetshuis

 54. Vandaag aan het begin van de avond gestart aan deze wandeling bij het startpunt. We hebben met de klok meegelopen waardoor je toch het idee hebt steeds meer/verder de natuur in te lopen. Het natuurgebied bij Leusden is prachtig. Meerdere keren gestopt om te luisteren naar een koekoek die ons verraste met z’n ‘gekoekoek’. We hebben de koekoeken helaas niet kunnen ontdekken.
  De stukken door de weilanden langs brede sloten waren ook wonderschoon.
  Mooie route en erg verrassend dat zulke mooie natuur in de buurt van Amersfoort en Leusden ligt.
  Bedankt grondeigenaren dat we over uw land mochten lopen en bedankt vrijwilligers voor het uitzetten van deze mooie route.

 55. Koningsdag 27 april 2021: een prachtige voorjaarsdag om deze wandeling te lopen. Ik ben gewoon gestart op station Hoevelaken. Het uitzicht vanaf het hoog gelegen station op de stad Amersfoort met de Onze Lieve Vrouwentoren is de moeite waard van de extra 3 kilometers (2 keer 1,5 km) . De wandeling is zeker de moeite waard met de stukken langs de beek, de smalle paadjes en de houtwallen. Gelukkig kwam de drukte nog niet op gang. Waarschijnlijk zaten veel mensen nog aan de Oranje tompouce. Leusden en Amersfoort liggen tegen het landgoed Stoutenburg aan en dat zal ongetwijfeld wel eens extreme drukte geven. Absoluut een topwandeling maar denk na wanneer je je klompen aantrekt voor deze wandeling.

 56. Vanmorgen de route gelopen. Aardige route, ik miste ook een bordje of het stond er niet..Kwam niemand tegen, erg rustig. Daarom hoorde ik de snelweg zeer goed, soms zag je het verkeer voorbij razen. En dat geluid bleef je volgen ook al ging je weg van de snelweg . Verder veel vogels, mooie plassen enz. Een route als deze zou niet in de buurt van een snelweg moeten zijn..jammer!

 57. De auto bij het koetshuis geparkeerd. Waar het wel druk is met parkeren. De route is een veel belopen pad. Je loopt door een vogelgebied langs de snelweg. Heel bijzonder maar zeker de moeite waard.

 58. Unieke route langs bloemrijke rietlanden, wuivende hooilanden, bruisende beken en zompige moeraslanden. Zo staat het op de website van natuurgebieden de schammer en bloeidaal waar dit klompenpad doorheen loopt. Veel vogels en een heel mooi afwisselend pad. De herrie van de snelweg is een kleine dissonant op een stukje van de route.

  Bij nat weer zijn waterdichte bergschoenen of wandellaarzen een aanrader.

 59. Zondag 7 maart dit pad gelopen, de laatste parkeerplaats bij het Koetshuis was voor ons…het was er mega druk. Mooie route, met hier en daar wat asfalt maar niet veel. Leuke smalle paadjes en wat het zo leuk maakt, dat je een groot stuk langs de Barneveldse Beek loopt. Het pad was wel héél erg druk, deze drukte hebben wij bij al de andere paden nog niet mee gemaakt. Ergens rond de 6,5 kilometer hebben we een bordje gemist en liepen we dus fout. Op een gegeven moment Google maps er maar bij gepakt. Groetjessss….en veel wandel plezier!

 60. Vandaag dit pad gelopen en ik heb genoten! Bij het koetshuis was het erg druk, maar wat verderop ging het wel weer. Dank vrijwilligers voor het onderhoud!
  Groet, Marijke

 61. Mijn tweede Klompenpad. Mooie route, met leuke stukjes door weilanden en over het water. Veel vogels gezien! Minpuntje was wel het lawaai van de snelweg aan de noordwestkant van de route.

 62. Vandaag het Laaksepad gecombineerd met het Stoutenburgerpad gelopen. Laaksepad met de klok mee en Stoutenburgerpad tegen de klok in. De Mooiste stukken zaten aan het einde van de paden. Het waren paden van grote contrasten, zo loop je over het industrieterrein en zo ga je de hoek om naar een prachtige natuurgebied, oude boerderij met op de achtergrond flatgebouwen. Wel genoeg om te zien. Het was in Hoevelaken even zoeken naar de juiste route, maar de app bracht uitkomst. Jammer dat de overstaproute wel aangegeven is vanaf het Laaksepad en niet vanaf het Stoutenburgerpad. Niet dat dit zo’n mooi stuk is, maar zo kun je wel twee paden pakken als je meer afstand wil lopen. Al met al weer een heerlijke wandeling gehad. ?

 63. Wat een prachtige wandeling is dit toch. Ik heb hem al vaak gelopen maar vandaag in de sneeuw mer schaatsen de mensen wat het echt subliem!

 64. 2 Jaar geleden had ik dit klompenpad al eens gelopen op een zaterdag, maar dan in de zomer. Vandaag in de herhaling (ook op een zaterdag) maar dan in een super witte winterse sfeer en nu de route eens andersom gelopen!
  De auto heb ik weer bij de hockeyvelden in Leusden neergezet, en het was super druk daar omdat er hier nu ook heerlijk geschaatst kon worden.

  Ik begon met een temperatuur van -8 graden en eindigde deze wandeling met een strakblauwe lucht, een heerlijk zonnetje en -3 graden.

  https://annemiekewandelt.blogspot.com/2021/02/13-februari-2021-klompenpad.html

 65. Gisteren deze wandeling gelopen onder een stralend winters zonnetje. Voordat wij deze route gingen lopen, lazen we de reviews. Opvallend hoe verschillend de meningen zijn. Dat trok ons extra aan om deze route te gaan lopen. Omdat het flink gevroren had, hadden wij nagenoeg geen last van drassigheid. Wij zijn vol lof over deze route. Weinig asfalt, veel variatie van natuur, leuk voor kinderen (kaboutertjes zoeken…..word je zelf ook weer even kind), veel water, een bamboebos. Wij hebben erg genoten, ondanks de drukte. Maar op zo’n mooie dag wil iedereen toch lekker genieten van het buiten zijn? De bewegwijzering was voor 95% oké maar dat kan ook aan ons gelegen hebben….. 😉
  Leuke bijkomstigheid: net voor het bamboebos stonden twee kleine meisjes, rode neuzen van de kou, met warme chocolademelk en slagroom. Dit konden we niet weerstaan ook al hadden we hetzelfde in de thermoskan in onze rugzak zitten. Heel slim opgelost met QR codes als je geen geld bij je had. Dat is toch de kers op de taart op zo’n mooie dag!

 66. Lekker wandelen tussen en door de weilanden (al dan niet met blubber), en dat van huis uit.
  Wel kwam ik een gezelschap met een zelfs loslopende hond tegen langs de Barneveldse Beek, zouden de bordjes niet duidelijk genoeg zijn?

 67. Vandaag dit pad gelopen met mijn vriendin die over was uit Amerika. Mooi langs de vele beekjes geslingerd. Echt Nederlands landschap. Bergschoenen kwamen goed van pas. Inderdaad behoorlijk drassig.

 68. Maandag 18 januari gelopen, het grootste deel door de blubber. Vond de route erg tegenvallen. Vlak bij de snelweg, veel lawaai, absoluut niet wat ik van een klompenpad verwacht. Geen aanrader, wat mij betreft.

 69. Vrijdag 15 Januari 2021.
  Deze route hebben wij al drie keer gelopen en vandaag heb ik Monique hem met mijn broer gelopen.
  De route is elke keer weer anders. Zo zijn wij vandaag een witte reiger en een roofvogel tegen gekomen.
  Het pad was op sommige plaatsen lekker blubberig, maar ja dat kun je verwachten met klompenpaden.
  Je loopt door weilanden en komt ook door een stukje bos met bamboe bomen.
  Fijn dat deze route vlak bij huis ligt en we er lopend naar toe kunnen.

 70. Vandaag gelopen. Al vaker omdat ik in de buurt woon. Mooi afwisselend pad, elk seizoen zijn charme. Wel heel erg drassig op veel stukken, vooral in de Schammer en Bloeidaal. Handig om nu met laarzen te lopen.

 71. Zondag 10 January 2021, 2 graden, half bewolkt met zonnetje.
  Ik had al gelezen dat het drassig zou zijn, maar had dit NU niet verwacht … omdat je meer dan de helft van de route door blubber loopt en goed moet kijken dat je niet in een diepere blubber plas loopt of uitglijdt zie je dus niets van de omgeving. (Die ik trouwens niet eens heel bijzonder vindt. Vrij kaal zelfs, moerassig en langs een snelweg. Als je van bossen houdt, moet je hier in ieder geval niet gaan lopen.
  Als je Vogelaar bent kun je denk ik wel je hart ophalen maar op een schaal van 1 tot 10 geef IK de route een 4.

 72. Vanmiddag deze prachtige route gelopen. Behoorlijke afwisseling. In deze tijd wel aardig wat drassige stukken maar met goede schoenen kom je daar droog door. Trek er wel een kwartiertje extra voor uit vanwege de natte ondergrond. Aanrader.

 73. Op 5 december deze route gelopen, het was prachtig weer. Niet aan gedacht om ‘met de klok mee’ te lopen, maar er zitten weinig smalle stukken op het pad, dus tegenliggers leverden weinig problemen op. Er waren meerdere drassige stukken, maar met stevige schoenen was het goed te doen. Geen route met een boerenland-beleving, wél een prachtige afwisselende route.

 74. Dit weekend hebben wij het Stoutenburgerpad gelopen. Wat een prachtig klompenpad! Met zijn verschillende landschappen erg afwisselend en zeer goed bewegwijzerd. We hebben de app (met interessante extra info) gebruikt, maar dit pad is prima via de bordjes te lopen voor mij als (altijdedewegkwijtinpaniekzijnde)
  We zetten dit pad op ons lijstje om nog een keer te lopen.

 75. Op een druilige zondag de wandelschoenen aangetrokken om vanaf het koetshuis te vertrekken voor de 10 km wandeling.
  Deze wandeling leidden ons door aangelegde parken, fietsroutes en openbare wegen waar het nodige snelverkeer gebruik van maakt. Tijdens de wandeling langs de wegen(rotweer) werd de route eentonig. Uiteindelijk bij de auto aangekomen na t nodige zoekwerk, zijn wij tot de conclusie gekomen dat ldeze route niet voor herhaling vatbaar is.

 76. Op een druilige zondag de wandelschoenen aangetrokken om vanaf het koetshuis te vertrekken voor de 10 km wandeling.
  Deze wandeling leidden ons door aangelegde parken, fietsroutes en openbare wegen waar het nodige snelverkeer gebruik van maakt. Tijdens de wandeling langs de wegen(rotweer) werd de route eentonig. Uiteindelijk bij de auto aangekomen na t nodige zoekwerk, zijn wij tot de conclusie gekomen dat ldeze route niet voor herhaling vatbaar is.

 77. Op een druilige zondag de wandelschoenen aangetrokken om vanaf het koetshuis te vertrekken voor de 10 km wandeling.
  Deze wandeling leidden ons door aangelegde parken, fietsroutes en openbare wegen waar het nodige snelverkeer gebruik van maakt. Tijdens de wandeling langs de wegen(rotweer) werd de route eentonig. Uiteindelijk bij de auto aangekomen na t nodige zoekwerk, zijn wij tot de conclusie gekomen dat ldeze route niet voor herhaling vatbaar is.

 78. Op een druilige zondag de wandelschoenen aangetrokken om vanaf het koetshuis te vertrekken voor de 10 km wandeling.
  Deze wandeling leidden ons door aangelegde parken, fietsroutes en openbare wegen waar het nodige snelverkeer gebruik van maakt. Tijdens de wandeling langs de wegen(rotweer) werd de route eentonig. Uiteindelijk bij de auto aangekomen na t nodige zoekwerk, zijn wij tot de conclusie gekomen dat ldeze route niet voor herhaling vatbaar is.

 79. Vandaag mijn ‘debuut’ gemaakt met het wandelen van een klompenpad. Ik vond het een mooie route en heel overzichtelijk. Ook erg fijn dat de app bestaat ondanks dat de bewegwijzering prima staan opgesteld. Ook de anekdotes/filmpjes op de route waren leuk. Al met al heb ik genoten en ik ga even bekijken wat mijn volgende klompenpad word:))

 80. Gelopen op zaterdag 30 oktober. We zetten de fiets bij het Toeristisch Overstappunt aan de Schammersteeg en liepen de wandeling met de klok mee. Het was heel leuk maar wel nat. Veel paden waren zo drassig dat je langs de kantjes moest lopen. Tip is dus om waterdichte schoenen aan te doen. We gebruikten de folder en de app. Ik vind het jammer dat niet alle informatie van de folder in de app verwerkt is. Zo zijn we het Vilderskerkhof voorbij gelopen. We hebben ook geen bord gezien. Heel jammer.
  De app heeft toegevoegde waarde. Anders hadden we de vistrap niet gezien. Kortom, afwisselende wandeling die je het beste doet als het een tijdje niet geregend heeft.

 81. Ik wandelde al vaker in het gebied tot ik op een gegeven moment de bordjes zag en dacht, waarom niet?
  En ik vind hem mooi, nooit geweten dat je zo mooi kon wandelen in deze hoek.
  Ga hem zeker nog eens doen, en andersom natuurlijk. 😉

 82. Op 3 september 2020 deze route gelopen. Een leuke route afwisselend met stukjes verhard en stukken onverhard. Voor de onverharde stukken zijn goeie waterdichte schoenen wel handig aangezien ik heerlijk verfrissend in de regen heb gelopen. De natuur onderweg is prachtig! De route met de klok mee lopen is naar mijn idee het beste zodat je eindigt met het mooiste stukje door het bos. Een aanrader.

 83. Op zondag 23 augustus 2020, dit prachtig klompenpad gelopen. Wij vonden het een prachtige route, helaas is op zondag de landwinkel gesloten. We geven dit pad het cijfer 8. Groet Albert & Elly.

 84. Prachtige wandelroute door onder andere het mooie Bloeidaal! Het is echt een heel bijzonder vogelparadijs. Het pad loopt geweldig door weilanden en bos. Onderweg loop je ook over het mooie landgoed van kasteel Stoutenburg. Bij landwinkel de Kopermolen kun je de meest lekkere kaasjes kopen maar ze hebben ook heel veel andere lekkere dingen. Je kunt daar ook koffie drinken. Als je richting Hoevelaken loopt (vanaf Koedijkerweg circa 20 minuten lopen) kun je daar heerlijk lunchen of dineren bij De Foep! Maar natuurlijk kun je ook nog even naar de prachtige binnenstad van Amersfoort (circa 20 minuten fietsen vanaf de Koedijkerweg).

 85. Pad nr 49. Eindelijk weer wandelen na dagen alleen maar geregend te hebben. Begonnen bij landhuis Stoutenburg dat ik de steigers stond. Ik vond het geen bijzonder mooi landhuis maar het landgoed wat er bij hoort des te mooier. Afwisselend met bos, weilanden, langs beekjes en waters. Ik heb hem tegen de klok in gelopen dus op het laatst door park Bloeidaal wat vlak langs de snelweg loopt. En dit hoor je natuurlijk maar de rest van de route was zo mooi dat dit, voor mij mindere stukje, erbij verbleekte. Het is een populair pad want kwam op deze zaterdag veel wandelaars, vogelaars etc tegen. Er lopen ook andere wandelpaden. Maar prima Corona proef te doen hoor. Alle medewerkers aan dit pad een dank je wel voor het onderhouden hiervan.

 86. Leuk pad om te lopen, afwisselend landschap waar wij erg van houden, beetje weiland, beetje bos, beetje dorp, beetje waterrijk gebied. Aanrader!

 87. Vandaag hebben we dit klompenpad gelopen. Het eerste stuk was niet zo heel spectaculair, maar naar mate het pad vorderde werd het steeds leuker. Voor wie het hele pad wil zien is hier een video https://youtu.be/fL1xkXXuTXM

 88. Deze wandeling liep ik op een avond waarop het overdag geregend had na lange tijd van droogte. Heerlijke frisse lucht en geur.
  En dan zo’n wandeling, je loopt vrijwel overal op paden waar geen enkel ander verkeer is, zelfs geen fietsers, met recht een Klompenpad.
  Deze wandeling kan eenvoudig met 2 kilometer worden ingekort (bij Stoutenburg sla je het zuidelijke rondje over), je kunt ook alleen het zuidelijke rondje rond Stoutenburg doen, dat is 2.6 kilometer.
  De auto zet ik neer op de parkeerplaats bij Hockeyclub Leusden (Schammersteeg 2, Stoutenburg), je kunt hem ook kwijt op andere plaatsen langs de route.
  Via de bushalte Stoutenburg is de routen met het openbaar vervoer te bereiken.
  Het eerste stukje van de parkeerplaats naar de Engweg is wat saai, maar daarna begint het als de Engweg overgaat in een echt boerenweggetje waar je midden tussen de weilanden door kronkelt.
  Aan het eind ga ik naar links en na 200 meter links het pad op richting Stoutenburg. Op dit moment staat het landhuis volledig in de steigers, maar om eerlijk te zijn vind ik het sowieso niet echt een bijzonder gebouw. Behalve dan dat een van de vroegere bewoners Johan van Oldenbarnevelt was.
  Vanaf het landhuis gaat de wandeling in zuidelijke richting, eerst door een bos dan aan het eind links over een mooi houtwalpad waar je ’s avonds zomaar reeen kunt zien.
  Deze houtwal staat al op een kaart van rond 1600. De houtwal biedt tegenwoordig ook nest-, voedsel- en schuilgelegenheid voor vogels, zoogdieren en insecten.
  Aan het eind van dit pad ga ik rechts het smalle bruggetje over en kom ik op een avontuurlijk leuk smal paadje waar ik bijna niet droog doorheen kom vanwege het natte gras.
  Vervolgens gaan we 700 meter over een verharde normale weg door het gehucht Musschendorp, daarna links door een bosje waarna ik na 300 meter bij de Barneveldse beek terecht kom, brugje over en links de beek blijven volgen.
  Daarna gaat de wandeling een paar kilometer langs de Barneveldswe beek met halverwege ook nog een vistrap om vissen de kans te geven om hoogteverschil te overbruggen.
  Na ongeveer 2 kilometer Barneveldse beek gaat de wandeling links het natuurgebied Bloeidaal (2007) in, met prachtige schrale graslanden, rietland en bloemrijk hooiland. Er zijn hier zeer veel vogels te spotten. Ook vanavond was het een gezang van jewelste.
  Leuk dat ik ook nog een ree zag, hij was alleen te snel voor een foto.
  Daarna nog het waterrijke natuurgebied de Schammer waar ik een paar hele mooie foto’s kon maken.
  Zie voor foto’s: https://www.avondwandelingen.nl/Wandeling94.html

 89. Ons tweede klompenpad en weer zijn we enthousiast, mooie afwisselende wandelpaden en de route is duidelijk aangegeven, zeker in combinatie met de app kan je niet mislopen. Het is goed mogelijk om ivm Corona afstand te houden op deze route. Op de momenten dat we dachten hier wordt het druk, was er weer een afslag naar een pad dat we uit onszelf niet genomen zouden hebben, maar verrassend leuk bleek te zijn. Op verzoek van Carola een foto met de klompen gemaakt. Steven, gaaf filmpje. We hebben het opgezocht, de storm was 10 feb. Nu, op 9 mei staan de veldbloemen metershoog en hoor je overal vogels en kikkers. Heel bijzonder was het ook om via de app het verhaal over de boerderij aan de Engweg 1 te horen. Op 1 dag na begon daar tachtig jaar geleden de oorlog. We komen nog een keer terug om de route andersom te lopen en het lusje dat nu afgesloten was erbij te doen!

 90. Weer zo’n verrassend leuk klompenpad. Bij slecht weer (ik liep door regen en storm….) is het pad deels erg drassig. Maar verder is het erg afwisselend: verrassende paadje, langs beken, door bos enz.
  Video: https://youtu.be/7Rs60EXRMhg

 91. Wat een mooi en afwisselend pad. Verbazingwekkend wat er een natuur ligt, vlak naast de snelweg waar we normaal gesproken overheen razen.
  Leuke bruggetjes, langs een mooi riviertje, meertjes, door weilanden en stap vooral even in de reuze klompen die je tegenkom.

 92. Een gevarieerd klompenpad. Na een aantal dagen drogend weer waren de anders drassige stukken goed te belopen. Je komt vlak langs de A28 en aan de tegenoverliggende kant van de route hoor je de A1. En als je je dat van tevoren realiseert en accepteert zie je voldoende natuur om van de te genieten. En dat vlak bij een grote stad als Amersfoort. Bijna overal op de route is het makkelijk 1,5 meter afstand te houden bij passanten. Op kleine (overzichtelijke) stukjes na waarbij je misschien even in de Corona tijden op een tegenligger moet wachten.

 93. Heel fijn dat er een mooie wandeling dichtbij de stad is. Nadeel is natuurlijk dan de snelweg, maar dat is ongeveer de helft vd route in meer of mindere mate te horen. Ik vond het niet erg. Inderdaad een deel erg drassig. Rondom de kopermolen heb ik stukken fietspad genomen ipv de route. Goed te omzeilen. Langs de barneveldsebeek, door het weiland, was het goed begaanbaar gelukkig! Ook het stuk achter het koesthuis geskipt. Lekker gelopen!

 94. Het zou een mooie wandeling kunnen zijn als je de snelweg, op 1/4e van de route na, niet zou horen.
  Heel veel drassige stukken, waardoor de gemiddelde loop snelheid aanzienlijk lager lag.
  De stukken langs de beken vond ik erg mooi.
  Ik zou deze wandeling niet nogmaals lopen.

 95. Honden eens thuis gelaten om dit klompenpad te wandelen. Dat was maar goed, want er zijn aardig wat stukken voor honden verboden.

  Het zuidelijke deel van de route is prachtig, maar het tweede deel in het noorden zou ik niet snel nog een keer lopen. Heel veel asfalt en niet zo’n mooi landschap als het zuidelijke deel. Minder asfalt in dat deel van de route zou ‘m veel aantrekkelijker maken. Ik zou deze route in deze toestand daarom niet snel nog een keer lopen.

 96. Eem klompenpad zoals een klompenpad moet zijn. Verborgen mooie paadjes langs de vele beken. Zonder het klompenpad niet te vinden. Heel mooi dus. Het stuk bij de A28 en de sportvelden is minder mooi maar dat is maar een klein onvermijdelijk stukje. Ook veel informatie over de Grebbelinie die hier doorheen liep. Interessant!
  Vervelender is het gebrek aan horeca. Stoutenburg heeft alleen koffie. De landwinkel en het theehuis zijn dicht op zondag. Even vergeten dat je hier in de bible belt bent. Feitelijk kan je dus op zondag niets krijgen. Dat is toch wel jammer.

 97. Wij hebben dit pad voor de 2e keer gelopen. Mooie route met weinig stukken over de weg. Wij vonden het geluid van de snelweg heel erg meevallen, verstoorde voor ons niet het plezier. De bordjes zijn duidelijk aangegeven, soms moet je goed opletten ivm begroeiing maar wij hebben altijd de app bij de hand. Prachtig stuk natuur in de buurt van de gezellige stad Amersfoort.

 98. Mooie route, veel watervogels. O.a. de lepelaar, Fuut, gans en zwaan gezien. Veel wilde bloemen op dit moment. Inderdaad hoor je heel even het verkeer op de A28, maar het vogelgebied maakt dit meer dan goed. We namen de Landwinkel als rustpunt voor koffie met wat lekkers. Een echte aanrader. Veel foto’s gemaakt onderweg. Voor wie in indruk wil krijgen van het pad: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 99. Leuke route! Zelfs de snelweg en de regen kon het niet bederven. Er vliegen nu veel zwaluwen rond en ze maken alles speelser. Langs de Banreveldse Beek is er vele lang gras, dus het is raadzaam om waterdichte schoenen aan te hebben.

 100. M.b.t. de reactie van A. Blom op 20 mei 2019:
  Bij de laatste controle van het Stoutenburgerpad hebben wij een bos sleutels zien hangen aan paal van het Utrechts Landschap. Deze paal staat bij de kruising van het pad met de Barneveldseweg

 101. Beste Els, hartelijk dank voor uw reactie! We gaan uw opmerking doorgeven aan de coördinator van dit pad. De bordjes worden zo snel mogelijk terug geplaatst!

 102. Ook dit jaar weer genoten van het Stoutenburgerpad. Wel jammer dat het idyllische paadje langs de Barnevelder beek zijn charme verloren heeft omdat voor een groot deel de bermen kort en breed gemaaid zijn. Een beetje ruigte zou beter zijn voor de planten- en en insectendiversiteit.

 103. Vandaag het Stoutenburgerpad gelopen. Ik vond de aanduiding van deze route niet echt goed. Gelukkig had ik een plattegrond mee vd route. Vaak ontbraken de bordjes, bv na de oversteek over de Barneveldseweg, moet je linksaf een bruggetje over en dan meteen weer naar rechts, maar daar staat geen aanduiding! wij liepen dus fout. er zijn meerdere plekken waar het beter kan. Maar het was een prachtige dag en de natuur was wonderschoon.

 104. Gisteren geen bril of sleutels gevonden maar wel een sjaal, blauw / grijs van 1.70 meter.

 105. Iemand gisteren of vandaag bos sleutels gevonden op dit klompenpad?

 106. Vandaag 5 mei de wandeling gelopen, was allemaal goed aangegeven met de bekende bordjes en t was lekker wandelweer. Helaas ben ik ergens op de route mijn bril verloren. Hij zat in een blauw vilten hoesje. De bril heeft een blauw montuur. Als je hem toevallig vindt of hebt gevonden, dan zou ik het waarderen als je een bericht achterlaat!

 107. Wanneer je het Stoutenburgerpad bewandeld, kom je bij/op de Engweg een bordje met de tekst “Verboden Toegang” tegen (zoals de heer Paulus van Vliet recentelijk in zijn reactie aangaf). Het gaat hier om een ‘eigen weg’ waar wandelaars worden gedoogd en tevens ook van harte welkom zijn!
  Ik kan me de verwarring voorstellen, maar de eigenaren van de Engweg zijn verplicht om deze borden te plaatsen. Er is contact met één van de eigenaren en we zullen kijken of we extra bewegwijzering van het Stoutenburgerpad kunnen plaatsen om de verwarring zo minimaal mogelijk te laten zijn.

  Veel wandelplezier!
  Rex Feenstra (coördinator Stoutenburgerpad)

 108. op 13 april 2019 hebben wij het pad belopen
  op de helft van de Engweg staat een bordje: VERBODEN TOEGANG langs de weg en op de hoek van de Hessenweg eveneens, maar dat zie je pas als je de Engweg hebt uitgelopen. Vreemd is dit. Bij het begin van de Engweg, op de grens van Leusden dus, staat gewoon een klompmarkering, zodat je nietsvermoedend de Engweg in loopt. In de tekst staat dat de route is omgeleld, maar daar hebben we niets van gemerkt. Ook geen problemen gehad.

 109. Echt een leuke route! Leuk om de Schammer te zien uitgroeien tot een volwaardig natuurgebied. En het deel bij kasteel stoutenburg is fantastisch. Ja, hier en daar hoor je auto’s maar dat vond ik heel erg meevallen. En ik vond de route perfect aangegeven. Leuke horeca, genoeg bankjes. Heb deze nu 2 keer gelopen maar ga het zeker vaker doen aangezien ik er vlakbij woon.

 110. Dit pad is geen aanrader.
  Bewijzering is matig te noemen/moeste we vaak zoeken. Nou is dat niet het ergste: wel vervelend is het constante verkeer om je heen, van snelweg tot doorgaande wegen waar pittig hard wordt gereden.
  Misschien is deze route het fijnste om 6 uur in de ochtend.

 111. De buurtbus rijdt maar 1x per uur en niet op zondag.
  Je kunt vanaf station Hoevelaken ook (richting Stoutenburg) de Stoutenburgerlaan aflopen tot je de klompjes ziet ( net voordat je de beek kruist). Dat is een krap half uurtje lopen.
  Verder een heel mooie route, echt de moeite waard! Ik miste in het natuurgebied 1 a 2 paaltjes, even voorbij het bruggetje / fietspad (Fliertpad?). Of ik heb met mijn neus gekeken.
  Ook hier merkte ik weer dat het erg handig is om het kaartje op de app erbij te hebben. Dan kan het eigenlijk niet meer fout gaan.

 112. Dit fraaie klompenpad gelopen onder een lekker herfstzonnetje, langs mooie houtwalpaadjes, langs beken en door weilanden. We waren dan ook niet de enigen die dit klompenpad liepen.
  De koeien liepen nog buiten te grazen.
  Doordat het de laatste tijd vrij droog is geweest, waren ook de weilanden goed te belopen.
  De route is zeer gevarieerd, beslist een van de mooiere klomppaden.
  Ook was de bewegwijzering dik in orde.
  Veel dank aan de vrijwilligers en landeigenaren die dit mogelijk maken.

 113. Gestart vanaf de noordelijke parkeerplaats aan de Koedijkerweg. Met de klok mee gelopen. Het eerste 2/3 deel is mooi en afwisselend leuke paden, minimaal asfalt. Het laatste deel vanaf ’tScham helemaal terug, kort langs de snelweg, viel wat tegen. Grotendeels via een verhard wandelpad parallel aan het snelweg geraas. Ondanks dat je het al weet, valt het dan toch een beetje tegen. Het eerste deel compenseert dat echter volledig.

 114. Gisteren dit pad tegen de wijzers van de klok in gelopen. Zeer afwisselende route, 80 procent onverhard, veel graspad. Prima bewegwijzerd. Kom in het voorjaar terug, meer vogels dan denk ik.

 115. Gisteren onder een heerlijk najaarszonnetje het Stoutenburgerpad gelopen. Een schitterend klompenpad, verrassend dicht bij Amersfoort en Leusden. Enig minpuntje: geluidshinder van de A28.

 116. Zondag 16-09 deze wandeling gelopen, Na wat strubbelingen met de Tom Tom – Ondanks het JUIST ingevoerde adres
  stuurde deze ons naar -Stoutenburgerlaan 4 -Hoevelaken -. Dit is bijna in het centrum van Hoevelaken. Door na te vragen aan voorbijganger toch op de goede plek aangekomen alwaar het een soort van feest was
  Echter parkeerplek genoeg. Wandeling met de klok mee gelopen -was erg afwisselend en heeft mooie plekjes en doorkijkjes. Route was super goed aangegeven en is evt te lopen zonder kaartje of routeapp. Helaas geen wild gezien. Hulde aan de mensen die deze route hebben uitgezet en onderhouden – Ook een dank aan de particulieren die toestaan dat er via hun grondgebied word gewandeld . Wandeling zeer de moeite waard. Zullen deze route waarschijnlijk nog wel een keer gaan wandelen

 117. Vandaag hebben wij deze tocht gelopen. Wij vonden het een mooie tocht met wisselende stukken.

 118. Een heel mooi pad en prachtig weer op 6 mei vandaag, wel onze Sony fotocamera verloren langs de Barneveldse beek helaas met dierbare foto’s erop….als iemand deze vindt graag een berichtje op dit gastenboek, ik ben erg blij als hij gevonden wordt!

 119. Het Stoutenburgerpad vinden wij afwisselend maar ook wisselvallig. 🙂 Vooral het begin (gelopen vanaf het koetshuis) schiep hoge verwachtingen, leuk stuk door bos en een laantje en weilanden! Maar dan het middenstuk, helaas loop je een stuk met zicht op de snelweg, flats en in ons geval een hoge bouwkraan. Daarna nog wel een aardig stukje maar met name het beginstuk vonden wij erg leuk! Ik denk dus dat als je deze route in tegengestelde richting begint zoals Susannah (in een vorige recensie) dus gedaan heeft ,je er een positiever gevoel aan overhoudt dan dat wij nu hebben. De bewegwijzering was wel weer top en we hebben evengoed genoten!

 120. Zondag 8 april 2018 hier gewandeld met mijn vriend. Het was perfect weer en dit leek ons een leuk klompendpad. Dat is het ook zeker gebleken; het is afwisselend en je komt van alles tegen. Wij hebben het pad gelopen vanaf de parkeerplaats en dan direct ‘weglopend’ van het gebouw, volgens ons ook de beste richting. Je begint dan wat meer op verharde wegen en loopt door een broedplaats voor vogels (neem je verrekijker mee!), vervolgens kom je meer bij de weilanden terecht waar je ook echt doorheen loopt en uiteindelijk meer door het bos. Er is genoeg te zien en op ongeveer de helft van de route een kleine horeca gelegenheid (die is alleen helaas niet open op zondag). Echt een aanrader deze route!

 121. We hadden vandaag voor het eerst op het Stoutenburgerpad gewandeld. We hadden genoten en komen hier zeker weer terug in de zomer.

 122. Het Stoutenburgerpad is heerlijk afwisselend. Veel langs beekjes en natuurlijk door weilanden. En gelukkig ook door het bos! Zeker gezien de prachtige zonnige najaarszondag was dat fijn. Het koffiepunt bij Stoutenburg is prima, maar summier. Je kunt er geen broodjes oid krijgen, alleen koffie en koeken. Dus goed om rekening mee te houden. Ook dit pad is weer een aanrader.

 123. Op 22 augustus 2017 het Stoutenburgerpad gelopen. Een prachtige route langs de Barneveldse- en Hoeverlaakse beek. Kraak helder water waarin je de vissen kon zien zwemmen. Mooie oever bloemetjes en waterjuffers en heerlijk wandelen langs het water en door het gras. Een verrassend mooi stukje natuur tussen Amersfoort en Leusden. Heel goed en duidelijk bewegwijzerd, we lopen altijd met de app als back-up maar deze keer foutloos zonder de app te hoeven raadplegen. Ook heel attent: de gelegde planken over een klein stukje modderig pad bij koetshuis Stoutenburg. Erg genoten van dit pad en zeker een aanrader.

 124. Na 2 jaar weer eens dit pad gelopen. Opnieuw erg mooi. Zeer afwisseld. De snelweg was maar even hinderlijk, je loopt al vlug weer door natuurgebied. Bijzonder dat je bij een flinke stad als Amersfoort je zo rustig kan wandelen! Leuk waren de kleine visjes in de sloten en kreken, de vele libelles, watersnipjes, zwaluwen. In het bos een eekhoorn in de buurt van het kasteel. Hazen in de wei. Overal mooie bloemen maar toch nog vermelden dat we een gedeelte door saaie weilanden wandelden met mono cultuur gras.. Niks bloemen en kruiden en dat is toch een punt waar natuurbeheer nog aan kan werken om de landbouwers zover te krijgen! Langs de openbare weg een kraampje waar blauwe bessen, jam en sap werden verkocht.
  Een aanrader dit pad!

 125. Prachtige wandeling, een aanrader! Stukje bos, smalle paadjes overal tussendoor, beekjes, velden vol bloemen, honderd libelles, weilanden, bruggetjes en nog veel meer.
  Ik zou de volgende keer ook de A28 overslaan en eerder links gaan, maar verder beslist een van de mooiere wandelingen die ik de laatste tijd heb gemaakt.

 126. Het enige minpuntje bij deze wandeling is dat het pad de A28 practisch aantikt. De weg had wat mij betreft wat eerder naar links mogen afbuigen. Verder was dit een heerlijke wandeling met veel natuur, cultuur en weinig asfalt. Zo in deze tijd van het jaar bloeien er kleurige veldbloemen (het boerenwormkruid geeft alles een vrolijke toets) en zijn de vele bramen bijna rijp. Goed te combineren met andere paden zoals het Schutpad.

 127. Vandaag, 16 juli 2017 het Stoutenburgerpad gelopen. Wat een prachtig pad: heel afwisselend langs velden, door bossen, parkjes, weilanden. Er valt veel te genieten langs dit pad.
  Een aanrader.

 128. van morgen een mooie wandeling gemaakt een prachtig natuur gebied
  alleen op een punt van af het kasteel Stoutenburg loop je ra richting de Emelaarseweg dat paadje mag wel iets meer aandacht krijgen b.v snoeien

 129. Mooie gevarieerde route met prachtige bloembermen en veel verschillende vogels,

 130. Dinsdag 16 mei,

  Dit pad gelopen, was duidelijk aangegeven, hebben genoten van de mooie planten en bloemen,

  Onderweg ook nog een hertje gezien.

  Voor een ieder een aanrader die van klompenpaden lopen houd.

  Hans en Gerda uit Bodegraven.

 131. Prachtige wandeling o.a. langs de Barneveldse beek, vlakbij huis maar nog onbekend voor mij tot nu toe.

 132. Het Stoutenburgerpad vanmiddag 6-5-2017 gelopen.
  Wat is de natuur begin mei fantastisch mooi, en vooral als deze route loopt.
  Slechts een paar keer een klein stukje over asfalt gelopen.
  Nu er de afgelopen tijd weinig regen is gevallen was er met lage schoenen
  heel goed te lopen. In gedachten houden: nattigheid Hoge schoenen.
  Een paar keer een broedende zwaan gezien op een prachtige plek.
  Absolute aanrader in het voorjaar.

 133. Afwisselende wandeling over onverharde paden en verharde weggetjes door weilanden vol pinksterbloemen. Twee reeen gezien, en een haas (nog een reden om de hond thuis te laten). Helaas was de Kopermolen niet open op Koningsdag voor een kopje thee. Ook op zondag zijn ze gesloten en moet je je eigen versnapering meenemen. Verrassend weinig last van snelweggeluid bij De Schammer, gelukkig!

 134. Inmiddels richting 30 klompenpaden en deze was ook weer helemaal genieten.
  Ga het pad zeker nog een keer lopen.

  Met verbazing reacties over honden zitten lezen. Heb niets tegen honden maar er
  zijn vele alternatieven om te gaan wandelen met je hond(en). De hond zal er niet
  om malen, nu het baasje nog.:)

  Wellicht voor wat meer begrip graag het volgende:
  In hondenpoep zitten sporen. Deze kunnen bij zwangere koeien leiden tot miskramen.
  Nakomelingen die het wel redden blijven besmet. Ook wanneer koeien niet op het land
  zijn kunnen bij het grasmaaien uitwerpselen meekomen en bij het voeren alsnog
  schade aanrichten. Daarbij ook stress en verminderde melkopbrengst. Kortom,
  de reactie van de boer is voor ons allen, lijkt mij dan, heel begrijpelijk.
  Denk ook eens aan weidevogels, deze staan al behoorlijk onder druk. Respecteer de
  rustperiode en verstoor het nestelen s.v.p. niet. Maak gebruik van bestaande paden
  voor honden, een extra lange lijn is mogelijk en kunnen we allemaal genieten van al
  het moois dat Moeder Natuur ons allen te bieden heeft. Dank u.:)

  Klompen aan en gaan.

 135. Beste Hans,

  Heel vriendelijk bedankt voor het meedenken. Wandelaars kunnen inderdaad gebruik maken van het door jou voorgestelde alternatief via de Stoutenburgerlaan en de Koedijk. Wij raden dat echter af uit oogpunt van veiligheid. Er wordt vaak hard gereden en er is weinig uitwijkmogelijkheid voor wandelaars. Een alternatief voor hondenbezitters zou wellicht de wandelroute Heerlijkheid Stoutenburg (https://www.utrechtslandschap.nl/routes/wandelen/de-heerlijkheid) van het Utrechts Landschap kunnen zijn. Eveneens een prachtig route waar honden aangelijnd wel mogen komen.

  Voor de volledigheid wijzen we je er graag op dat ook elders op de route van het Stoutenburgerpad, namelijk bij punt 2 op de kaart, een pad is waar honden niet zijn toegestaan. De route loopt hier namelijk ook over privé terrein waarvoor deze afspraak geldt.

  Wij wensen je nog veel wandelplezier en mocht je binnenkort op pad gaan over de Heerlijkheid Stoutenburg: we horen graag je reactie op deze route.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 136. Gisteren, 26 februari, met onze hond, het mooie Stoutenburgerpad gelopen. De opstelling van de boeren om alleen mee te werken aan klompenpaden als er geen honden meelopen is gemeengoed geworden in onze regio. Op het Stoutenburgerpad is het gedeelte door de weilanden langs de Barneveldse beek daarom verboden voor honden. De andere delen gewoon met hond kort aangelijnd gelopen. We hebben het gedeelte Barneveldse Beek dus gemeden en omgelopen over de Stoutenburgerlaan en de Koedijkerweg en vervolgens de route door de Schammer weer opgepikt. Kan de werkgroep dit als alternatieve wandelroute voor hondenbezitters aangeven? Een gedeelte langs de Stoutenburgerlaan kan over een wandelpad in de berm van de weg belopen worden, een paar honderd meter richting Koedijkerweg echter niet. Voor wandelaars is het dan wel echt uitkijken daar! Koedijkerweg is een rustige plattelandsweg met brede bermen, dus op zich prima te lopen.
  Verder: prachtige wandeling! Reeën gezien in de buurt van de Haarbeek en in de Schammer!

 137. Jammer dat er zoveel leuke wandelroutes in de omgeving worden gemaakt maar dat honden niet zijn toegestaan. Als hondeneigenaar ben ik vast niet de enige die de hond niet thuis gaat laten om zelf wel 10 kilometer te lopen. Wat ik mij dan wel afvraag; hoe kan het dat het vee hier in de omgeving stress krijgt van aangelijnde honden en in Limburg niet? Daar zijn honden overal toegestaan zelfs in weilanden tussen de koeien (uiteraard aangelijnd maar dat vinden de meeste hondeneigenaren zelf ook wel zo prettig denk ik)

 138. Beste Mirian.

  Je hond mag niet mee op het Stoutenburgerpad en andere klompenpaden. De Klompenpaden gaan voor een deel over particulier terrein waar wild een rustplaats heeft of het vee van de boer loopt. Honden kunnen de dieren verstoren, wat stress geeft en in het geval van koeien een lagere melkopbrengst kan veroorzaken. Wanneer mensen toch hun hond meenemen, kan dit tot gevolg hebben dat de particuliere eigenaren geen medewerking meer verlenen aan het Klompenpad.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 139. Is mijn hond ook welkom op het klompenpad? En moet ze dan aan de lijn of mag ze los lopen?

 140. Beste Mariëlle,

  Je kunt parkeren bij het koetshuis Stoutenburg, de koedijk Bloeidaal en hockeyvelden bij Leusden.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 141. Op een zonnige winterdag deze mooie wandeling gedaan. Fijne afwisseling tussen modderige paadjes en stukken asfalt. Mooie beken.

 142. Zaterdag 7 januari het stoutenburgerpad gelopen. Mooie afwisselende wandeling voor herhaling vatbaar. Zeer goede markering. Fout lopen onmogelijk. Bij de verschillende prikkeldraad opstapjes is het prikkeldraad omwikkeld door rubber zodat veilig het prikkeldraad gepasseerd kan worden. Ook de verschillende bruggetjes zijn veilig. Verder viel mij op dat ik door verschillende mensen (landeigenaren?) onderweg vriendelijk gegroet werd. Mijn dank gaat dan ook uit naar de vrijwilligers en landeigenaren die dit pad mogelijk maken.

 143. Op deze zonnige zondag het klompenpad stoutenburg gelopen. Mooie afwisselde route. Bewegwijzering is uitstekend, horeca onderweg fijn. Verrast door de rust en weidse uitzichten zo dicht bij de stad.

 144. We hebben vandaag, 4 oktober, het Stoutenburgpad gelopen. Op deze heel zonnige dag hebben er er erg van genoten. Rustig in het veld, langs beekjes en bomen. We hebben halverwege de route een uitstapje naar Amersfoort gemaakt en dat was zeker de moeite waard (ca. 6 km extra). Vervolgens zijn we weer teruggelopen en hebben het Stoutenburgpad verder gevolgd.
  Ook in Amersfoort zijn er mooie wandelpaden langs de vele watertjes. Vandaar onze tip: maak een verlengingsroute naar het centrum van Amersfoort en weer terug. Mooi en nog afwisselender.

 145. Op woensdag, 22 september 2016 het Stoutenburgerpad gelopen. Wist niet dat zo dicht bij huis zoveel mooie natuur is. Het geluid van de snelweg voor lief genomen. We hebben redelijk veel ervaring met klompenpaden in de buurt van Amersfoort en omstreken, maar dit vinden wij een uitschieter.

 146. Ik heb vandaag het Stoutenburgerpad gelopen, een warme zomerdag. Het is een afwisselend pad: bos, open veld en langs het water. Tweemaal horeca onderweg en dat is prettig. Met de warmte was het wel jammer dat de bankjes onderweg vrijwel allemaal in de zon stonden, misschien kan daar wat aandacht aan worden besteed. Al met al heel verrassend zo dicht bij een grote stad.

 147. Het Stoutenburgerpad is een prachtig Klompenpad. De afstand van 10 km is prima te lopen op een mooie avond. Ik kwam onderweg regelmatig mooie beekjes tegen die door het boerenland van Amersfoort en Leusden stromen. Het Stoutenburgerpad is een echte aanrader!

 148. Erg leuk Klompenpad. Mooi uitgezet. Start bij het Koetshuis met koffie, sanitaire stop en prima parkeerplaats. Onderweg voldoende bankjes om even te zitten en halverwege landwinkel De Kopermolen om even te rusten. Eén van de leukere Klompenpaden die ik heb gelopen. Goed onderhouden ook. Klein punt van kritiek. Een stuk loopt in een natuurgebied direct aan de snelweg. Onvermijdelijk is het geluid hiervan het het uitzicht op de flats van de stad.

 149. Vandaag het Stoutenburgerpad gelopen. Een echt klompenpad met mooie natuur. Vooral van het stukje langs de Barneveldse beek hebben we genoten. Leuk, dwars door het veldje met al die veldbloemen. Nog een koe in de wei zien bevallen! Wat een rust! Geen mensen en geen muggen gezien. Zeker voor herhaling vatbaar!!

 150. Vandaag het Stoutenburgerpad gelopen,
  na een flinke bui zijn wij dit pad gaan lopen,
  een schitteren klompenpad, veel afwisseling.
  Zo vlakbij Amersfoort een heel mooi landelijk gebied.
  wel een tip : smeer je goed in met een Deet houdend middel , veel muggen e.d.

 151. Mooie afwisselende route vandaag gelopen. Een aanrader. 10 km is ook goed te doen.
  We miste wel een bordje aan het eind van het fliertsepad / zeskomenpad.

 152. Vandaag het Stoutenburgerpad gelopen. Ik heb al meerdere klompenpaden gelopen, maar deze vond ik tot nu toe absoluut de mooiste. Goede verzorgd, stevige en zeer mooi bruggetjes en trapjes over omheiningen. Prachtige paden door de natuur, af en toe had ik het idee of ik echt in een stilte gebied liep. Ik hoop dit klompenpad zeker nog een keer te lopen, vooral in deze tijd van het jaar is hij erg mooi, maar ook in de winter lijkt hij mij erg aantrekkelijk.
  Ik heb genoten, Gods schepping is bijzonder mooi.

 153. Fraaie wandeling door oude en nieuwe natuur. En dat onder de rook van Amersfoort. De route is naar mijn idee uitstekend bewegwijzerd. Toen ook nog de koffie bij landwinkel De Kopermolen van uitstekende kwaliteit was, kon mijn dag niet meer stuk!

 154. Een fantastische wandeling door de landerijen, stukje bos, en boeren weggetjes.
  Een mooie tijd om te lopen, alles bloeit volop, boterbloemen en kleuren zo fris en mooi, wij hebben genoten.
  Al meerdere klompendansen gelopen, maar deze is zeer zeker de moeite waard.

 155. Wij vandaag 11 mei dit klompen pad gelopen.
  Wat hebben wij genoten ..van begin tot het einde.
  Prachtige natuur de hele tocht! Erg afwisselend. Veel mooie dingen gezien.
  Een aanrader ook voor kinderen.
  Wij vonden de landwinkels tussen door erg leuk…
  Wie van klompen paden houd moet deze zeker gaan lopen!!!

 156. Als je het pad op de kaart ziet, zo vlak onder de rook van Amersfoort dan vraag je je af of dat wel leuk wordt. We hebben het pad op 12 april 2016 gelopen en het was een topper! We zijn rechtsom gelopen en ik denk dat dat net wat leuker is omdat je dan relatief weinig met je gezicht naar Amersfoort loopt en er vooral vanáf gaat. Wat een prachtig natuurgebied zo vlak langs de snelweg! en wat is het een mooi stuk langs de Barneveldsebeek. Inderdaad verrassend! Ik heb zo’n 20 klompenpaden gelopen, schat ik, en deze hoort beslist bij de top!

 157. 28 feb gelopen op een redelijk zonnige dag. We komen zelf uit de buurt maar wisten niet dat het zo mooi en uitgestrekt was.De Schammer is een mooi gebied. Heel leuk was de mand met wat lekkers te koop van Lieuwke en Leis.Het smaakte prima. Goed gemarkeerd. Let op het kippenhok voordat je de Koedijk oploopt. bij nat weer goede waterdichte schoenen mee!

 158. Na september 2015 weer eens een klompenpad gelopen. Ben er helaas tussentijds niet aan toegekomen. Om er weer even aan te wennen heb ik vandaag dit pad gelopen en ben begonnen bij het Koetshuis. Ik heb tegen de klok ingelopen en de afstand bedraagt volgens de gps 10,1 km. met name het stuk langs de Barneveldse Beek is een heel mooi stuk om te wandelen. De vistrap is ook een leuke bezienswaardigheid. Onderweg op aanwijzen van een wandelaar nog een ijsvogel gezien. Wat ik wel een minpuntje vond was het stuk na de Kopermolen. Je ziet dan de snelweg A28 en je hoort hem uiteraard. Het is wel een drassig pad maar dat hadden de voorgangers ook al gezegd. Belangrijk zijn goede wandelschoenen die waterdicht zijn. Bewegwijzering was goed te noemen maar heb natuurlijk voor de zekerheid de app aan met zijn kaart. Vrijwilligers bedankt en op naar het volgende pad.

 159. Een Aanwinst!
  Vanaf juni 2015 is dit pad als 68e klompenpad te bewandelen. Ik ben verrast door zijn schoonheid & diversiteit. Startend bij het Koetshuis Stoutenburg met zijn eigen charme en leuke bezienswaardigheden rondom. Daarna een stukje bos, de weg oversteken en een heel eind langs de Barneveldse beek lopen, nou ja soms wel glibberen vanwege de modder… Halverwege ligt landwinkel De Kopermolen met heerlijke kaasjes, fruit en ruimte om wat te drinken. Dan door natuurgebied De Schammer met veel watertjes en rietkragen. En allemaal helemaal prima bewegwijzerd. Nou, vandaar mijn conclusie “een aanwinst”!

 160. Een prachtig pad om in een droog seizoen te lopen, anders wordt het een survivalpad.

  05-01-2016
  j.h.bargeman

 161. een prachtig pad om in een droog seizoen te lopen, anders wordt het een survival-pad.

  05-01-2016

 162. Deze prachtige route zondag 20 december 2015 gelopen; vooral de lekkere koekjes die in het mandje aan het hek hangen van twee lieve meisjes (2 koeken voor 1 euro) zijn aan te bevelen! We hadden alleen problemen met het startadres; Stoutenburgerlaan 4 in Stoutenburg lag ergens midden in Hoevelaken; na het aan een voorbijganger gevraagd te hebben moesten we 7 km doorrijden! Volgens de site van Koetshuis Stoutenburg moet het huisnummer 5 zijn en kan je beter als plaatsnaam Leusden intypen! Misschien een tip om dit even aan te passen?

 163. Dit pad vandaag gelopen. Is heel mooi, maar moet eigenlijk wel laarzen aan en dat loopt niet zo lekker. Wellicht beter te lopen als het een paar weken droog is geweest.
  Had weinig problemen met bordjes. Toen ik de Hessenweg overstak en het moeras bij de Schammer inliep kwam ik wel 3 x een bordje van een andere route tegen en geen bordje van deze route, maar verderop kwam ik toch weer het juiste bordje tegen, gewoon op pad blijven doorlopen.

 164. Maandag 9 nov. gelopen. Begonnen bij de Schammer met de klok mee. Het deel vanaf de Koedijkerweg langs de beek vond ik erg mooi. Toen ik 9, 10 jr. was liep ik er ook wel eens. Dat het nu weer mag is een lang gekoesterde wens. Omdat ik de weg goed weet ben ik nergens fout gelopen. Mensen die niet zo bekend zijn kunnen wel makkelijk verkeerd gaan denk ik. Daarom enkele suggesties. Vanaf de Barneveldseweg bij de Kopermolen is het niet duidelijk genoeg naar mijn mening. Achter het tuincentrum hielden de bordjes op. In het bos bij het kasteel Stoutenburg was het enigszins vaag. Ik heb daar trouwens wel vaker mensen zien zoeken naar bordjes. Dat neemt niet weg dat het een heel mooie gevarieerde route is. Wij gaan het vaker lopen.

 165. Beste Astrid, kijk eens op onderstaande Link daar staat het Stoutenburgerpad ook bij en kun je aan de hand van heel veel foto’s misschien zien waar je verkeerd gegaan bent. Ook heel handig als je een mobiele telefoon hebt of een tablet, download de klompenpaden en download thuis het pad dat je wilt gaan lopen. Als je begint met lopen klik je op Ga en kun je onderweg door tegelmatig even te kijken , zien of je niet van de route afwijkt.
  Je reactie in dit of mijn gastenboek blijven welkom. Succes

 166. Voor de tweede keer een klompenpad gelopen met een vriendinnetje. Het kan zijn dat we nog aan de bewegwijzering moeten wennen of zo maar wij verdwalen voortdurend. Beide keren was het lastig om het startpunt te vinden en onderweg waren we regelmatig de klompjes kwijt. Beide keren minstens de dubbele hoeveelheid aangegeven km afgelegd… heeft iemand een tip? Ik hoor het graag!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.