’t Percksepad

Wandelen over uitgestrekte landbouwgronden door knusse bosjes en rietmoeras in het prachtige Park Lingezegen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: ’t Percksepad (12 km)

Startpunt: Landerij De Park, De Park 12 in Elst

Opstappunt: Restaurant de Klomp, Rijksweg-Noord 129 in Arnhem

Openbaar vervoer: Bushalte Mr. Oudsingel (Rijkerswoerd) in Arnhem. Bushalte Brabantweg Zuid in Arnhem

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. We hebben dit prachtige klompenpad gisteren gelopen. Een aanrader m.n. in de ochtend en avond omdat dan de lichtval op het water bijzonder is en het minder druk is. Veel vogels te spotten. Verrekijker mee. Soms vallen markeringsbordjes weg door het snel groeiende gras maar de app doet het prima. Speciaal zijn nu de schilderijen die gemaakt worden (bij landerij het park) en tot begin oktober 2023 te bekijken zijn. Startpaneel bij landerij het park zal helpen om de bekendheid te vergroten. De houten vlonders kunnen in de herfst en winter glad worden en dat geldt ook voor de stalen overstappunten.

 2. Prachtige route in bijna alleen natuurgebied. Wij hebben hem in 2 etappes gelopen. Iedere dag een halve route. Inderdaad opletten ivm begroeiing maar was toch wel goed gemarkeerd. Een echte aanrader. Wij lopen hem vast vaker.

 3. Weer geïnspireerd door de blog van Steven, hebben ook wij vandaag dit prachtige klompenpad gelopen.
  Het gehele pad loopt bijna door natuur gebied.
  Weer een aanwinst voor wandelend Nederland.
  We vonden de aanwijzingen laag bij de grond, en het komt in deze tijd achter de begroeiing.
  Het is dus opletten op de bordjes. ( dit is een aandachtspunt).

  Maar het is een prachtige wandelroute, en het staat daarom hoog genoteerd op onze gelopen klompenpaden.

 4. Vandaag dit nieuwe klompenpad gewandeld. Lekker dicht bij huis. En onverwachts twee prachtige pareltjes ontdekt: op 2 plaatsen kwamen we een voedselbos tegen en we hadden het geluk in beide bossen een zeer bevlogen vrijwilliger tegen te komen waardoor we achtergrond informatie kregen. We gaan dit mooie pad zeker nog eens lopen in een ander jaargetijde. Het is echt een aanrader.

 5. Prachtig afwisselende route met relatief nieuwe natuur. Maar mooi om te zien dat landschap in ontwikkeling is.

  Wat wat onduidelijk is is het parkeren. Rest de Klomp is het startpunt. Daar staat een bord dat parkeren alleen is toegestaan voor restaurantbezoekers en er bovendien een wegsleepregeling van kracht is. Niet gek met een recreatieplas aan de overkant waar betaald geparkeerd moet worden. Maar ben je als klompenpadwandelaar ook restaurantbezoeker??

 6. Vandaag dit klompenpad gelopen, een leuk en afwisselend pad. We hebben genoten van de nieuw aangelegde natuur. Veel vogels te zien. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren voor het mogelijk maken van dit klompenpad.

 7. Op Hemelvaartsdag gelopen. Mooi pad. Staat nog wel wat in de steigers en heeft nu nog een wat aangelegd gevoel. De nieuwigheid straalt er vanaf. Maar fij dat dit gebied zo in ontwikkeling is. Maar dit gaat over een tijdje als alles volop groen en gegroeid is een prachtig stukje oase worden tussen de snelwegen en de nieuwbouwellende van Arnhem-Zuid in. Eentje om later nog eens te beleven. Erg veel verschillende vogels gespot inclusief een reusachtige haan die rustig een stukje met me opliep in de pluktuin.
  De opstapjes aan de westkant van het klompenpad door de wei heen zijn hier van metaal, die waren vd dauw erg glad. Beter kiezen voor hout denk ik zo. Fijne aanwinst!

 8. Prachtig Klompenpad, zo afwisselend. Pluktuin ook erg leuk om doorheen te lopen, moeder kip met kuikentjes vond het heel normaal dat wij er waren. Zeer de moeite waard om dit pad te lopen. Bedankt vrijwilligers!!

 9. Vandaag 19 mei dit klompenpad gelopen van 12 km. Het is een prachtig klompenpad met mooie afwisselende routes qua omgeving. Het is wel handig om de app te downloaden en de route te volgen. Hier en daar zijn er wat onduidelijkheden. Maar ik geef deze route toch 4 sterren. Goed gedaan!!

 10. Vond het erg mooi pad genoten van de natuur daar.
  Alleen Jammer van de mensen met honden die niet aangelijnd waren.
  Voor de rest erg mooie route ook door voedsel pluktuintje.
  Aanrader ook

 11. Marieke
  18 mei 2023
  Hoewel ik het gebied deels ken, was ik aangenaam verrast door de afwisseling in begroeiing bestaande uit water – akker- graslanden. Met de N325 geluiden op de achtergrond zoveel vogels gehoord! Het stuk rondom de Rijkerswoerdse Plassen is zeer de moeite waard. Op sommige punten had er een bordje meer mogen worden neergezet. Jammer dat sommige mensen de omleidingsroute niet respecteren.

 12. Na de tip van Steven heb ik dit pad in het zonnetje gerend. Deel is onverhard en een deel verhard. Na het rondje kan bij het begin- en eindpunt heerlijk wat drinken of eten om bij te komen.

 13. Het Percksepad is een nieuw klompenpad tussen Arnhem-Zuid en Elst. Het pad brengt je door Park Lingezegen, langs plassen, moerassen en over een prachtig vlonderpad.
  Ik liep de route tegen de klok in en moest (zonder app of kaart) een enkele keer zoeken. Op het eind miste ik een bordje en kwam daardoor niet aan de 12 km.
  Horeca is er op het begin-/eindpunt en na een kilometer of 9 aan de drukke doorgaande weg
  Video: https://youtu.be/QBlGZj_uTo0

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.