Teisterbantpad

Ontdek het prachtige landschap rond Kerk-Avezaath en Zoelen: boomgaarden, stroomruggen, komkleigebieden, monumentale herenboerderijen en het mooie oude landgoed Soelen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Teisterbantpad (13 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunten: Zalencentrum (dorpshuis) De Avezathen, Daver 46 in Kerk-Avezaath Niet bij het dorpshuis parkeren, maar langs de doorgaande weg De Daver.

Opstappunten: Parkeerplaats De Heeren van Soelen, Achterstraat 2 in Zoelen en Station Tiel in Tiel

Openbaar vervoer: Bushalte N834/Daver in Kerk-Avezaath

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Teisterbantpad combineren met het Errekomsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Gisteren deze route gelopen, we kozen voor de lange variant. Prima aangegeven en prima begaanbaar. Twee ooievaars in een nest op een relatief lage paal, mijn dag kan niet meer stuk. Veel asfalt, niet per se storend.

 2. Vandaag dit klompenpad gelopen. Prachtig afwisselende route. Het lijkt ons een mooie route om over een paar weken met de bloesem nog eens te lopen.
  Wel hadden we een paar keer de app nodig om er achter te komen dat we een stukje verkeerd waren gelopen. Maar we hebben genoten, prima wandelweer en dit klompenpad is nu heel goed begaanbaar.
  Vrijwilligers bedankt!

 3. Wat een mooi klompenpad! De gehele route gelopen,overal goed begaanbaar,de onverharde stukken modderig,en soms sompig,maar geen natte voeten.Wij vinden de hoeveelheid asfalt meevallen hoor,er zijn ook genoeg onverharde stukken,afwisseling genoeg.Het is in de wintertijd heerlijk rustig wandelen.Iets meer bankjes zou wel kunnen.Je hebt genoeg te zien onderweg,mooie landhuizen,boomgaarden, landgoed Soelen, landgoed Aldenhaag, een mooie molen, kerkgebouwen.Wij vonden het een afwisselend en mooi pad! Het en der zijn wat stickers vervaagd,en op sommige stukken moet je goed opletten, dan is de app toch echt weer handig! De paal staat nog los,maar hangt een briefje bij dat t binnenkort gemaakt wordt.Weer genoten vandaag!

 4. Vandaag dit klompenpad gedaan. Ondanks dat er veel asfalt was toch ook stukken over landbouw terrein. Was tich wel erg nat, dus veel modder aan de schoenen. De route zo gedaan fldat je in eerste deel langs de Linge loopt. Bij de oversteek naar het gras bij de Linge is de steunpaal onderaan afgebroken. Beetje link

 5. Let op: Wij parkeerden vandaag de auto bij het Zalencentrum ( dorpshuis). Een vriendelijke mevrouw die daar werkt wees ons er op dat het beter is daar niet te parkeren want als er niemand aanwezig is in het dorpshuis wordt de ingang geblokkeerd met paaltjes. Als je terug komt van de wandeling kan het zijn dat je de parkeerplaats met de auto niet meer kunt verlaten. Zij vertelde dat ze dit meerdere keren heeft aangekaart bij de organisatie van de klompenpaden maar dat er nog steeds niets aan gedaan is. Ze heeft ons aan de overkant van de weg parkeerplaatsen gewezen waar we konden parkeren.
  Het klompenpad is ons prima bevallen want aangezien een aantal klompenpaden bijna niet begaanbaar zijn door de vele regen is deze met flink wat verharding een welkome optie. Verkeer op de wegen viel erg mee.

 6. Het was een prachtige wandeling, lekker verstand op nul en genieten van de omgeving. En ach het asvalt, daar kan je wat van vinden, maar probeer maar eens een route uit te zetten zonder. (en misschien waren dat vroeger wel klompenpaden). Voor het eerst een ijsvolgeltje gezien dus mijn dag kon niet meer stuk !
  Vrijwilligers bedankt voor het uitzetten, erg van genoten

 7. Mijn 95e klompenpad en wetende dat de omgeving rond Tiel erg mooi is viel me dit pad toch wel tegen. Veel verharde wegen en ook hier de gedachte die bij veel klompenpaden heerst : ‘laten we over een weiland lopen zodat er toch nog wat onverhards tussen zit’. Wat mij betreft geen aanrader

 8. Prachtige wandeling, gevarieerd, bloeiende akkerranden en mooie dorpsgezichten, landgoed Soelen erg fraai. Asfalt was geen probleem, het landschap was fraai en stil, een heerlijke dag gehad.
  Voor koffie en ander lekkers raad ik Prince Heerlijk aan, even aan de overkant van Avezaath in contreien van Erichem, 2 min. met de auto.

 9. Heel erg mooi pad, gelopen half april. Voorgaande beschrijvingen kloppen wel. Voldoende bankjes op de route om even te rusten en te genieten. De specht wel gehoord, niet gezien. Prachtige lanen.

 10. In fruitbloesemtijd is dit Klompenpad op z’n mooist. Maar ook daarbuiten is de route de moeite waard vanwege het rustieke landgoed Soelen met z’n fotogenieke kasteel. In de nabijheid van rivier de Linge wandel je langs fruitboomgaarden en over boerenland en klim je – zoals het een Klompenpad betaamt – menig hekje over. Flink wat stappen gaan helaas over asfalt. Foto’s en verslagje bekijken? Ga naar https://www.frankwandelt.nl/gelderland/teisterbantpad-klompenpad-rond-kerk-avezaath-en-zoelen

 11. Wij hebben al heel veel klomoenpaden gelopen. Maar voor ons is dit geen echt klompenpad. Meer dan 60% is asfalt en moeten we delen met fietsers en autos. Het weer was prachtig vandaag en het koolzaad bloeide overal, dus wat dat betreft niets te klagen. Maar zoals gezegd, wij waren gewend om veel meer in de natuur te wandelen. Deze route zullen we bij niemand aanraden. We zijn trouwens verschillende mensen tegen gekomen, die er ook zo over dachten.

 12. Gisteren ook het Teisterband klompenpad gelopen.
  En een mooie wandeldag, en idd de bloesems zijn bijna uitgebloeid.
  Een goed verzorgd pad, en veelzijdig.
  Landerijen, bos en het prachtige kasteel op mooie lokatie.
  Niet te vergeten de gele koolzaad velden.
  Een leuk pad voor deze tijd van het jaar.

 13. 29 april 2023
  Prachtig pad om te lopen. Het zonnetje kwam te voorschijn, dat maakt het allemaal nog mooier.
  Koolzaad velden, ooievaar die z’n kopje omhoog stak op z’n nest. Helaas was de meeste bloesem uitgebloeid, maar blijft mooi.
  Al verschillende paden gelopen, dit is wel één van de mooiste 😀

 14. Is er iemand die mijn fotocamera heeft gevonden, met Koningsdag ben ik hem kwijt geraakt waarschijnlijk in de weilanden om de molen. Als u meer weer hoor ik het graag.
  Mijn nummer is 0620569075

 15. Mooi pad, zeker in deze tijd van het jaar (eind april) met het bloeiende koolzaad, raapzaad en alle bloeiende fruitbloesems.

 16. Wat een mooi klompenpad is dit. We hebben dit pad op koningsdag gelopen en genoten. Prachtig gele koolzaadvelden. Bloeiende fruitbloesem, broedende ooievaars. Wat wil je nog meer? Dan weer loop je tussen velden en akkers, dan weer door bossen en op een landgoed met statige kastelen. Zéér de moeite waard.
  De route was trouwens prima gemarkeerd…

 17. Wat een kleuren en bloesem. We hebben dinsdag met een groep gelopen en omdat we zo dichtbij wonen ga ik vandaag met mijn man nog een keer dit pad lopen maar dan andersom.

 18. Eerste paasdag de aanlooproute vanaf station Tiel gelopen en daar was het gelijk al zoeken naar de markering ik heb de route op de app daar had ik veel steun aan, de route is slecht gemarkeerd er behoord bij elke splitsing van wegen en of paden een duidelijk zichtbare markering te zijn, ook die markeringen die er zitten zijn erg verkleurd dus niet heel goed zichtbaar hier valt wel behoorlijk wat te verbeteren.
  We hebben de hoofd route niet gelopen omdat dan de afstand te groot zou gaan worden dus hoe die is weet ik niet.

  Zelf heb ik ook met ander parkoersbouwers 2 klompen paden uitgezet en die controleer ik eens per jaar en breng de nodige wijzigingen aan.
  Nog een tip, vervang de stickers zodra ze vervagen kijk kritisch.

 19. Ik wil een tochtje maken door de Betuwe, maar kan niet lopen, dus moet ik een autoroute hebben. Nergens kan ik een route door de Betuwe vinden met de auto.

 20. Dag Ivonne,
  Via de vrijwilligers van het Teisterbantpad begreep ik dat er al wat pruimen en peren in bloei staan maar de meeste fruitbomen bloeien nu nog niet.

  Met vriendelijke groet,
  Femke Wolthaus
  Beheerder klompenpaden

 21. Beste beheerders. Welke bloesem treffen we hier? Peer of appel? Ik ben benieuwd of er a.s. zaterdag al kans op bloesem isi.
  Dank je wel
  Ivonne

 22. Bedankt voor uw reactie op klompenpaden.nl
  Leuk dat u het pad heeft gewaardeerd.
  Uw opmerkingen ga ik doorgeven aan de vrijwilligersgroep die dit pad beheerd.

  met vriendelijke groet,
  Femke Wolthaus
  Beheerder klompenpaden

 23. Mooie tocht ook in de winter met het eerste zonnetje. Korte 10 km ipv de totale route. Wel een aantal opmerkingen:
  1. Onduidelijk is of de parkeerplaats van het dorpshuis gebruikt mag worden
  2. Zoals al eerder gezegt de oversteek naar het weiland naar de Linge is onduidelijk
  3. De samenkomst van de 13 km en de route verkorter staan nog 2 palen en heel onduidelijk en slordig.

 24. Wij hebben gisteren deze mooie wandeling gedaan, inderdaad nog mooier als fruitbomen in bloei staan. Maar nu ook de moeite waard. Wij hadden 1 kleine misstap net voorbij punt 9 moet over de hekjes rechtdoor straat oversteken (Molenstraat?), daar hebben wij aan beide kanten geen markering gezien, dan heb je echt de app nodig of plattegrond meer wel twijfel geval. Maar wij vonden het een mooie wandeling ondanks inderdaad de hele klonten rivier klei onder onze schoenen, dus echt wandelschoenen vereist👍😉

 25. 5 februari 2023
  Elly en Jan hebben vandaag dit pad gelopen.
  Het is goed aangegeven. Het is een mooie afwisselend van landschap en zeker de moeite waard.
  Wij gaan hem zeker nog een keer lopen als het fruit in bloei staat.

 26. Gisteren met heerlijk winderig warm herftweer dit pad gelopen, na eerdere recensies gelezen te hebben verwachten wij de nodige verharde weg, dit bleek heel erg mee te vallen, wel lekkere vette rivierklei, mooie uitzichten, veel herftstkleuren en -verschijnselen, een prachtig landgoed met heus kasteel, grote lange lanen en zichtlijnen, al met al een prima tocht. Het was wel goed om de app in de buurt te hebben, want af en toe was het lastig om op het “rechte pad’ te blijven, met name toen wij de Linge verlieten om weer richting Landgoed te wandelen leken de aanduidingen te ontbreken. Wij hebben een prima wandeldag genoten, mijn 105e klompenpad, bedankt vrijwilligers en SLG(en kijk nog even naar de aanduidingen).

 27. Vandaag hebben wij deze route gelopen.
  Inderdaad best wat asfalt en ook lange rechte stukken..
  Geen route die in onze top 10 komt. Maar omdat de herfstzon uitbundig scheen was het toch een leuke wandeling met mooie stukken ertussen.

 28. Vandaag het teisterbantpad gelopen.
  Er ontbreken aanwijzingen hebben er regelmatig de telefoon er bij moeten pakken
  Viel ons tegen te veel saaie rechte paden .
  Wij hadden meer bos verwacht zeker bij het landgoed.
  De paden die langs akkerland zouden moeten lopen door de boer weer in gebruik genomen,
  (Omgeploegde of anders vernield ) als je wandelaar toestaat moet je dat niet doen

 29. De 21e dit pad gelopen. Het eerste gedeelte is zoals al eerder benoemd wat veel asfalt. Maar het meeste daarvan is heel rustig. Leuke doorsteekjes langs de akkerrand. De plaatsing van de richtingsbordjes/sticker wijkt inderdaad wat af van wat bij de meeste klompenpaden gebruikelijk is. Op een aantal plaatsen waar je naar rechts moet staat geen pijl naar rechts, maar staat in het zijpad een pijl. Hierdoor heb ik de app toch geregeld moeten raadplegen. Niet het spannendste pad, maar zeker mooie dingen gezien onderweg. Lekker gewandeld. Voor een fotoverslag: http://www.arievanhensbergen.nl

 30. Vandaag, op een zonovergoten dag, deze route gelopen. Prima aangegeven, inderdaad 1 paadje wat brandnetels. Het stoorde mij niet dat een groot deel verhard was, het was verder erg rustig. Zoelen en Kerk-Avezaath zijn prachtige dorpjes om doorheen te lopen.

 31. Op Koningsdag deze route gelopen en we waren niet alleen. En dat was niet verwonderlijk met mooi weer en deze mooie route. Goed aangegeven, goed onderhouden al moeten de brandnetels wel in toom gehouden worden.

 32. Vandaag (Koningsdag) gelopen. Een aanrader. Schitterende omgeving. Genoten.( alleen jammer dat de horeca dicht was).

 33. Op een mooie lentedag is deze wandeling zeker de moeite! Met name landgoed Zoelen en de mooie boomgaarden! Echt prachtig nu. Het enige wat mindere was, was dat ik de aanlooproute vanuit Tiel had genomen en wandelde daar op een aantal niet erg fijne stukken met veel verkeer. Maar het kan zijn dat ik een bordje heb gemist en verkeerd Kerk- Avezaath ben ingekomen. Heel erg bedankt weer voor het aanbieden van de route.

 34. Wat een fantastisch klompenpad is dit. Ik liep de route op 23 april en veel van de boomgaarden stonden nog in de bloei. Echt een klompenpad voor de lente. Vooral de delen over Landgoed Soelen hebben mij verrast. En ondanks dat een deel over asfalt gaat, is deze route een aanrader. Het is een rustige route zonder veel last te hebben van het verkeer.

  Ik heb wel meerdere keren de app moeten openen omdat de markering ontbrak, op een onlogische plek hing of verstopt zat tussen de struiken.

 35. Vandaag (2e paasdag), dit Klompenpad gelopen. Prachtige afwisselende route. Er zitten inderdaad stukken verhard tussen, maar deze wegen waren zeer rustig en ook in een mooie omgeving.
  Het enige minpunt was dat de horeca onderweg allemaal gesloten was vandaag (wij waren om 10.30u gestart).

 36. Gelopen op 18-2-2022. Op zich wel een aardige route maar wel jammer dat er veel langs de openbare weg moet worden gelopen.
  Wat ik wel slecht vond is de bewegwijzering, zorg er gewoon voor dat er iedere kruising een duidelijke sticker komt te hangen.

 37. Vandaag het pad gelopen. Binnen de bebouwde kom niet supergoed aangegeven. Daarna echter wel. Zeker mooi om te lopen nu de bloesem begint te bloeien.

 38. Op 13 april 2022 het klompenpad gewandeld . Bij het dorpshuis in Kerk-Avezaath is de route wat onduidelijk. Via de provinciale weg (op een bewegwijzering (sticker) is een pijltje naar rechts getekend) en de Woerdsestraat weer op het klompenpad terechtgekomen. Hier en daar zou de bewegwijzering (stickers) wel vernieuwd mogen worden.

 39. Met prachtig voorjaarsweer en tegen de klok in het Teisterbantpad gelopen. Onderweg genoten van het gebalts van kieviten, van het roffelend gehamer van spechten op het landgoed Zoelen en van het geklepper op een ooievaarsnest. Wat een geweldig mooi klompenpad dat je door een gevarieerd landschap voert.

 40. Ik moet natuurlijk vertellen wat het Teisterbantpad zo aantrekkelijk maakt. Niet omdat je voortdurend over niet geasfalteerde wegen en paden loopt. Maar dat asfalt is niet erg; de weggetjes zijn verkeersluw. Het is de diversiteit van het gebied die ik direct in mijn hart sloot. Het zijn de akkers, de boomgaarden, de lanen door het bos rondom het kasteel van Zoelen, het zijn de oude herenboerderijen, een riviertje (de Linge) dat voorbij Zoelen begint te meanderen en het komt door de mensen die daar wonen – die je zonder uitzondering begroeten.

 41. Ik heb menig klompenpad achter de klompen, maar het Teisterbantpad behoort tot de mooisten. Ik ga deze tocht, dan tegen de klok in, beslist nog een keer lopen. Wanneer alles in bloei staat. Dan wordt het de allermooiste. Wat een geweldig en goed gemarkeerd pad is dit.

 42. Vandaag bij prachtig weer dit klompenpad gelopen. Ik vond het een beetje teleurstellend: in het begin meer een fietspad, dan een wandelpad, laat staan een “klompenpad”. De stukjes door de landbouwgebieden waren ook niet bijzonder (gemaaid gras of omgeploegd). Overigens wel top dat de eigenaren ons over hun terrein laten lopen, hoor !
  Het wat geforceerde stukje langs de Linge wordt deels ontsierd door de Betuweroute en A15 op de achtergrond.
  Twee aandachtspuntjes: bij het startpunt bij het dorpshuis staat een bord: parkeren alleen voor bezoekers van het dorpshuis (?). En bij de oversteek van de Burensedijk heb ik echt goed gezocht naar route aanwijzingen, maar ben ik toch een stukje verkeerd gelopen. Maar de app hielp me weer goed op weg.

 43. Vandaag het pad gelopen. Mooie wandeling. Soms idd asfalt, maar dat vonden wij geen probleem. Wel goed op de bewijzering blijven letten. We hebben 1 keer een bordje gemist, maar dat kwam vast omdat we vlakbij een aantrekkelijk terras aankwamen

 44. Begrijp de reactie van Erik niet helemaal bij Soelen loop je door het pompoen veld, je loopt langs de Linge door korenvelden en over bospaden. Asfalt in Kerk Avezaat maar daarna niet meer. Wij vonden het een leuk en afwisselende route. Gelopen 8 augustus 2021

 45. Beste Erik,

  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap.

  M.v.g.
  Team Klompenpad

 46. Pad met te veel asfalt: de klompen kunnen thuisblijven. Een paar leuke en verassende stukjes, maar voor de rest saai. Op naar het volgende Klompenpad.

 47. Vandaag in de vroege ochtend deze hele mooie wandeling gemaakt. Wat een mooie doorkijkjes en wandelpaden heb je toch.

  Het kasteel is heel erg mooi. Ik ben zelfs er even rondom heen gelopen maar op een kleine doorkijkje na was de achterkant van het kasteel aan het zicht onttrokken door de begroeiing. Maar dat mocht de pret niet drukken.

  Veel mooie foto’s gemaakt. Door de opkomende zon en de nagenoeg wolkenloze lucht stralen de foto’s net wat meer zeggingskracht uit.

  Weer een hele dikke voldoende voor de vrijwilligers die dit pand onderhouden!

 48. Wouw wat was dit een prachtige wandeling.
  13km lang ultiem genieten van de prachtige omgeving. Mooie uitzichten, afwisselende paden. Door het koren met uitzicht op de molen.
  1van de mooiste klompenpaden die ik tot nu toe heb gelopen

 49. Vandaag dit Klompenpad gelopen.
  Wat een verrassend mooi pad.
  Zo maar kronkelend door de stille weilanden, akkers, en korenvelden waarvan de aren hoger waren dan mijzelf.
  Prachtige dorpjes en langs het kasteel.
  Te veel om op te noemen.
  Ik zou zeggen, wandelschoenen aan en ga het zelf ontdekken…voor ons een middag met een gouden rand

 50. Vanmorgen de 13 km van het Teisterbantpad gelopen.
  Heerlijke wandeling. Ik vond het een verrassend klompenpad.
  Hoeveelheid asfalt viel mij nauwelijks op want werd meer dan gecompenseerd door prachtige vergezichten, verrassende doorkijkjes, bloeiende boomgaarden en vooral de oorverdovende stilte op het grootste gedeelte van het pad – dit is al vaker gezegd over dit pad, ook ik heb zelden zo’n stille wandeling gemaakt.
  Bonus: een ooievaar die haar jongen voedert, een mooi pad door de korenvelden, een heus kasteel (dat nog te koop staat ook :)) en een prachtig uitzicht op Zoelen en de molen bij de Linge.
  Fijn! Complimenten voor de makers en onderhouders van dit klompenpad!

 51. Vandaag het Teisterbantpad gecombineerd met het Errekomsepad gelopen (ca 32 km). Gestart bij beginpunt. Beide paden liepen hoofdzakelijk over asfalt, maar er is zeer veel te zien. Dit is de stilste wandeling die ik ooit gelopen heb. Zelfs over de weg was het een oase van rust, met af en toe het gezang van een vogel of het gekwaak van een kikker. Toch nog leuke verrassende eenmanspaadjes die er nu glibberig bijlagen, maar dat mocht de pret niet drukken. Je kunt duidelijk zien dat je hier in het land van Flipje loopt, alles staat in het teken van fruit. En dan kom je in het prachtige vestigingsstadje Buren! Toch knap om de bezienswaardigheden zo met elkaar te verbinden. Complimenten.

 52. Eind van de middag eigenlijk per ongeluk op dit klompenpad terecht gekomen. Ongeveer 5 km ervan gelopen. De rest doen we een andere keer. Prachtig door weilanden en boomgaarden gelopen, heel mooi!!

 53. Beste Tom Bijnagte, een kleine correctie op jouw bericht. Wat jij gezien hebt is geen koolzaad maar raapzaad. Mvg Albert.

 54. Prachtige wandeling, vandaag 14mei21 gelopen. Inderdaad veel frisse kleuren (fluitenkruid, koolzaad, de laatste fruitbomen) en veel vogels gezien.

  Aanrader is om de hele route (13km) te lopen: dit extra stuk heeft een hoog klompenpadgehalte (wei links, sloot rechts, boomstambruggetje).

  Twee keer een bordje gemist, maar de route was snel weer teruggevonden met het kaartje. Wel lastig is dat je vrij dicht bij de bordjes moet zijn om de richting van de pijltjes te kunnen zien.

  Alle vrijwilligers, bedankt!

 55. Op Hemelvaartsdag deze prachtige route gelopen.. erg genoten van de afwisselingen in het mooie landschap. De meeste bloesem was al uitgebloeid, dus volgende keer eerder gaan.
  Hadden verwacht dat het erg druk zou zijn met wandelaars, maar dat viel erg mee. Eén keer een markering niet kunnen vinden en een keer één gemist waardoor we een stukje om moesten lopen, maar dat was in deze mooie omgeving niet erg.
  Kortom, een echte aanrader!

 56. Vanmorgen vanaf ’t startpunt vertrokken voor de 13km. Prachtige route en vandaag veel afwisseling v.d. Hollandse luchten. Mooi om de Hollandse efficiency te herkennen aan de boomgaarden. Bij Olie B. prima koffie en appelgebak. Bij terugkeer startpunt maar doorgelopen naar Errekomsepad. Ook daarvan 14km gepakt. Mooi door een wijngaard (maar nu nog geen druiven natuurlijk). Door het mooie Buren en weer terug naar ’t startpunt van deze route. Na 28km tijd voor het terras bij Olie B. (met de auto). Prima afronding v.e. topdag. Dank aan de medewerkers en schitterende routes.

 57. Op 28 april dit pad gewandeld. Schitterend weer en dan is dit pad, juist in de lente en bloesemtijd, schitterend. Er valt veel te zien, pas is afwisselend, maar zeker richting landgoed Zoelen, wel druk met fietsers. Mooie boerderijen, veel bloesem en ´de heer van Zoelen´ is een uitstekende rustplaats – het terras was weer open.
  Typisch dat mijn navig. syst. Davel 46 niet kon vinden – dus let op. Je komt er wel uit, maar een aanlooproute die niet nodig is, is vervelend. En welke bloesem we nu precies gezien hebben, blijft onduidelijk, maar mooi was het wel! Een aanrader!

 58. Mooi en goed te doen pad. Een aanrader zeker in de bloesemtijd. Ik ben verkeerd gelopen, maar dat lag aan mijzelf en niet aan de goede bewegwijzering

 59. Vandaag dit pad gelopen. Prachtige zonnige dag en heel veel bloesem! Mooi en afwisselend. Erg leuk is het koffie- en thee hoekje tegenover de molen, voor een vrijwillige bijdrage. Enige opmerking: veel bordjes zijn verbleekt en vallen daardoor weinig op

 60. Afgelopen vrijdag dit mooie pad gelopen. Genoten van Landgoed Soelen, de lammetjes in de boomgaard en natuurlijk van de bloeiende kersenbloesem. Voor de appelbloesem en de meeste perenbloesem was het nog iets te vroeg, maar dat mocht de pret niet drukken. Hier kun je mijn verslag lezen: https://bit.ly/32rS3u5

 61. Wat een prachtig, afwisselend pad!!
  Vanochtend het hele pad , met de klok mee, gelopen. Een heerlijk zonnetje, een licht briesje en een prachtige omgeving. Meteen al mooie landhuizen ( o.a. huis Teisterbant). Inderdaad zoals eerder aangegeven misschien wat veel asfalt maar ook wij vonden dat geen probleem. Zelfs lopend over het asfalt genoten wij van alles rondom ons. Mooie lanen, oude perenboomgaard, bospaadjes, graslanden tussen de akkers door, slootjes, boomgaarden en het prachtige Avezaath en Zoelen. We gaan dit pad binnenkort weer lopen en dan genieten van alle bloesem.
  Voor de vrijwilligers: alle aanduidingen en het onderhoud van de paden waren echt super, Complimenten!

 62. Op 28 maart hebben wij dit klompenpad in zijn geheel (13km) met de klok mee gelopen. Dit klompenpad is mooi, afwisselend en typisch voor z’n omgeving. Je wandelt door boomgaarden, weilanden en (iets minder dan andere klompenpaden) door bos. Verder krijgen de voeten “rust” door te wandelen over verharde boeren weggetjes. Toch moet gezegd worden dat het uitkijken geblazen is op de weg van het kasteel naar de molen, want daar rijden onverlaten soms veel harder dan mag. Kinderen aan de hand en links lopen dus.
  Dit klompenpad komt niet in onze top 3, maar dat is puur onze smaak van deze omgeving, want het is wel prachtig aangelegd door de vrijwilligers. Onderweg waren er weinig bankjes, maar boomstronken bieden vaak een goede uitkomst. Tijdens regenachtige dagen zou de kleigrond weleens drassig kunnen zijn op sommige plekken. Wij komen terug als de bomen in bloei staan en alles groen is!

 63. Vandaag 21 maart 2021 het Teisterbantpad gelopen, een mooie afwisselende wandeling met mooie bomenlanen, stukken weiland en prachtige landhuizen en landgoederen. Ook het kasteel Soelen is erg mooi. Deze wandeling is zeker aan te raden. Bedankt vrijwilligers voor het prima onderhouden en bewegwijzeren van deze wandeling , top!

 64. Het Teisterbantpad rond Kerk-Avezaath is een verrassend klompenpad. Ja….je gaat vrij veel over asfalt, maar…..het zijn wegen waar je een enkele fietser tegenkomt, en maar af en toe een auto. Het pad leidt over landgoederen, door bos, mooie bomenlanen, over weilanden en langs akkers. Een echt klompenpad dus, zeker een aanrader.
  video: https://youtu.be/w53aAl9MO-0

 65. Hele leuke afwisselende wandeling. Soms recht toe recht aan, dan door kasteeltuin. Opvallend zijn de mooie herenhuizen boerderijen. Startpunt makkelijk aan te rijden. Wil toch opmerken dat we niet moeten gaan zeuren over teveel asfalt, teveel modder…l Geniet van de omgeving. Met goede schoenen is de ondergrond m.i. niet belangrijk. Met dit Klompenpad leerden wij weer een voor ons onbekend deel van Nederland waarderen!

 66. Mooie route, klompenpaden we weten dat we door de modder in deze tijd van het jaar moeten lopen maar op deze route is het klei!!! het laatste gedeelte langs het land is niet leuk. Het loopt niet lekker en de klei krijg je niet meer van je schoenen onderweg. Je ziet ook overal dat wandelaars een poging gedaan hebben om de klei van de schoenen te verwijderen. Complimenten voor de vrijwilligers en de landeigenaren voor het vrijstellen van de grond.

 67. Vrijdag 4 december dit leuke pad gewandeld. Ik ben opgegroeid in deze omgeving en ben veel in beide dorpen geweest. Tóch veel nieuwe en dus onbekende weggetjes en paadjes gezien. Het licht was prachtig om veel foto’s te maken. Schitterende oude (goudrenetten) appelboomgaard met beboste hoogstammen. Zo zie er je er nog maar weinig helaas….
  Een aanrader wat mij betreft!

 68. Vandaag heb ik heerlijk gewandeld op dit Klompenpad. In het begin vond ik wel wel veel verhard, maar dat werd een stuk beter. Bedankt voor dit pad! Ik word er blij van…. (en da’s best fijn in deze tijden)

 69. Op zondag 22 nov 2020, dit pad voor de 2e maal gelopen en ja er is inderdaad het een en ander veranderd qua route, vergeleken jan 2018. Wij vonden het een prima pad en geven het cijfer 7½. Hartelijk bedankt aan alle vrijwilligers, Albert & Elly.

 70. Beste Rob en Lies,

  Dank voor uw bericht. Ik vraag de vrijwilligers die het beheer van het Teisterbantpad verzorgen om even te bekijken wat hieraan gedaan kan worden.

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 71. Beste Team Klompenpaden,

  Wij hebben dit pad gelopen op zaterdag 14 november. Bewegwijzering laat te wensen over. We hebben het idee dat er een paar bordjes zijn weggehaald bij landgoed Soelen. Graag deze nakijken.

  Groetjes Rob en Lies.

 72. Wat een leuk verrassend pad. Klein maar zeker fijn. Afwisselend klein stukje langs het water, in de bocht (gesloten want corona) restaurant naast een kerkje, onderweg zakjes walnoten kopen, dwars door de appel- en perenboomgaarden, een hoornaarsnest in een oude boom. Een mooi landgoed. Kortom leuke korte wandeling met asfalt, maar ook voldoende afwisseling. En ja afgezien van rondom het landgoed, heerlijk rustig!

 73. Beste meneer van Dijk,

  Wat jammer dat u minder genoten heeft van uw wandeling.

  Bij de ontwikkeling van een Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking van particuliere grondeigenaren die hun grond open stellen. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap en niet de hoeveelheid asfalt en beton. Het is overigens begrijpelijk dat dit verschillend wordt gewaardeerd.

  Nog veel wandelplezier,

  Team Klompenpaden

 74. Vandaag dit ‘klompenpad’ gelopen. Het mag de naam klompenpad niet dragen: veel te veel asfalt resp. verharde paden in nieuw aangelegd bos (80%) en hier en daar ook nog eens slecht bewijzerd. Je hebt maar voor drie stukjes ‘klompen’ nodig: eerst een klein rondje boomgaard. Later nog een stukje langs een boomgaard en tenslotte een strook langs akkerland en een grasveldje langs de Linge. Nee, er zijn veel betere en mooiere klompenpaden. Het rondje rond het kasteel is leuk, maar meer iets voor de zondagmiddag met je schoonmoeder die al achter de rollator loopt… Wat een tegenvaller na het mooie pad vanuit Leersum! Alleen het terras bij de “Heeren van Soelen’ maakte nog wat goed.

 75. Afwisselende route door perenboomgaarden, maisvelden, klavervelden, oude dorpen (zonder nieuwbouw) en het mooie landgoed Soelen. Opvallend rustig. Natuurlijk ook stukjes over asfalt.
  Gewoon n keer lopen! Wel jammer dat ik hier niet wat foto’s kan delen.
  Er ontbreken wat markeringen, gebruik dus zeker je app.

 76. Vandaag deze route gelopen icm het Errekomsepad.
  Begonnen bij het opstappunt. En dan loop je direct op een mooie molen af, en daarna via een graspad een mooi koolzaadveld in met mooie bloemen.
  Bij Kerk Avezaath het Errekomsepad op gelopen, als ik een tip mag geven, deze links laten liggen.
  Verder gegaan met deze route, en op zich wel een leuke route langs mooie stukjes en landhuizen.
  En tot slot langs het kasteel als toetje. Deze route kan ik wel aanbevelen.

 77. Gisteren deze route van 13 km tegen de klok in gelopen. Het duurde even voor je echt van het asfalt af in de natuur was, maar toen begon een mooie route over een boomgaard en door verwilderde natuur, door de weilanden, door het dorp Zoelen en boomgaarden en langs kasteel Soelen, langs de Linge en vooral het stuk door het bloeiende koolzaadveld en langs de klaprozenhaag was prachtig.

 78. Op een regenachtige zaterdag 18 april de 13 km. variant gelopen. Met de klok mee. Leuke afwisselende wandeling, met eigenlijk van alles wat. Langs het water, door de weilanden, door de bebouwing van Kerk Avezaath en over het terrein van landgoed Soelen. Sommige routemarkeringen mogen weleens worden vervangen, maar met de app erbij gaat het allemaal prima.

 79. Prachtige wandeling. Heel afwisselend met natuur en historische gebouwen. De routemarkeringen zijn soms slecht te vinden of half verbleekt. De app is daarbij een veilig hulpmiddel. Aanrader!

 80. Heerlijk gewandeld, we hadden de kinderwagen mee met ons 9 maanden oude dochter, wat op grote delen van de route goed kan, maar met name in het stuk van de 13km variant is dat niet aan te raden met smalle hobbelige paadjes langs weilanden, smalle bruggetjes en over hekken. De rest van de route heeft wel hobbelige bospaadjes met boomwortels, maar dat kan prima met kinderwagen. De route gaat grote delen door de landbouw en maar beperkt door echte natuur. Maar de ooievaar, kikkers, pony’s, paarden, koeien en schapen maken het leuk.

 81. Op 15 april gelopen. Eén van de betere klompenpaden. Zeker in de bloesemtijd. Een gevarieerd pad, bewegwijzering is prima. Gelukkig hebben we de 13 km variant gelopen. Want in dat extra deel (t.o.v. de 10 km variant) heb je flinke stukken “echt” klompenpad, zagen we een ooievaarsnest met ooievaar en loop je door boomgaarden. Overal kan je medewandelaars goed passeren op 1,5 meter (desnoods door een stap opzij te doen in de berm of op een wei). In het buitengebied kwamen we overigens geen andere wandelaars tegen. Bij woonkernen wel hondenuitlaters en zo.

 82. Voor de derde maal dit pad gelopen in drie jaar en het voorjaar met de bloesem en de herfst met het fruit blijft geweldig! . We wisten dat bij Zoelen een prachtig gedeelte komt met een kersenboomgaard bij de kerk en dat was de reden om vandaag weer te gaan kijken. Voor de verandering tegen de klok ingelopen en dat geeft meteen een andere belevingsgevoel. Direct werden we getrakteerd op 4 rammelende hazen in de wei! Ook regelmatig het geluid van een fazentenhaan gehoord. De bloesem was op zijn mooist tegen de blauwe wolkeloze lucht. De kersenboomgaard met hoogstam kersen een sprookje. Onderweg veel te zien, diverse jaren 30 huizen in mooi aangelegde omgeving, kasteel Soelen met lange lanen en een bankje waar we onze lunch op aten, de boomgaard waar lammetjes liepen, een ooievaarskoppel samen op t nest, kieviten scheerden over de omgeploegde akkers. Het is wederom de rit van 50 minuten vanaf ons huis waard geweest. Je kunt hier geweldig wandelen zonder dichtbij elkaar te komen. De weinige mensen die je tegenkomt zijn op 1 hand te tellen. Ruimte in overvloed! We zeggen weer: tot ziens in de herfst!

 83. Op 24 maart klompenpad gelopen , fantastische route , goed bewijzerd wat hebben wij genoten van het prachtig landschap in de Betuwe een aanrader voor ieder die goed ter been is.

  Een pluim voor Wim die hier aan mee gewekt heeft. Chapau.

 84. Dag Ruud,
  Ten aanzien van de begaanbaarheid moet inderdaad worden opgemerkt dat de delen door grasland en akkers in het hart van een warme en natte winter niet te belopen zijn. Dat heb ik gisteren proefondervindelijk ervaren. Veel van dergelijke stukken zijn te vermijden door een verharde (om)weg te nemen. Wel een mooie route om in de zomer nog eens te ervaren.

 85. Afwisselende route: mooie stukken door boomgaarden, maar helaas ook minder mooie door akkerland waar we ons slechts met moeite doorheen konden verplaatsen. De boer had gelukkig recent geoogst en de grond was kurkdroog anders had ik mij afgevraagd hoe we hier doorheen hadden gemoeten. Bewijzering was verder goed.

 86. Vandaag dit pad voor 2e maal gelopen, met de klok mee. Begrijp niet helemaal waarom ik dit pad vorig jaar lente niet heb gelopen. Is een zeer mooi Betuwe pad.
  Door of direct langs 3 fruitboomgaarden, (oude fruitbomen op stam en kersen), bouwlanden (granen), mooie gele slootbermen, kerken, molen, weiland direct langs de Linge enz.
  Tip 1: Als je in Avezaath start loop dat met de klok mee. Dan eerst 2,6 km asfalt waarvan deel door woonwijk, is minder fraai, heb je dat gehad. Laatste stuk weer door woonwijk. Hoofdroute is in totaal 57% verhard, nogal veel.
  Tip 2: Loop een 8 via de middellijn van de verkorte route. Die is prachtig en dat stuk loop je dan 2 keer, dan 1,6 km extra. Percentage hard is dan 51%.
  Bij het bruggetje is de bewegwijzering m.i. wel juist maar wat onduidelijk (zie laatste 3 reacties in gastenboek). Bij het bruggetje staat inderdaad geen bordje, maar wel een paar meter verder: heel scherp linksaf en dan kom je weer bij het bruggetje. Ik liep eerst ook verkeerd. Op de kaart van ALLE KLOMPENPADEN (site) staat het wel goed ingetekend: links, links en dan rechts over bruggetje. Goed inzoomen.
  Nogmaals: prachtig pad, een dikke voldoende en tot volgend jaar in de lente.

 87. Prachtige route door typisch Betuws landschap. Veel afwisseling, en mooie rustige stukjes ondanks alle Paasrecreanten vandaag. Na de koffie in Zoelen zijn we even de route kwijt geraakt, ondanks die extra meters toch uiteindelijk 11,6 km ipv 13 op de teller. We gaan de app maar eens gebruiken! Aan het einde mist inderdaad de aanwijzing richting Kerke-avezaath terug bij het bruggetje. Goed te doen en aanrader dus. Gaan deze route zeker nog eens lopen.

 88. Vandaag dit mooie pad gelopen, zo ongeveer ons 40ste.
  Onze tracker, Map My Walk, geeft echter 10,6 km aan, zeker geen 13 dus, terwijl we de hele route hebben gelopen.
  Kan het zijn de 13 km inclusief de aanlooproute is? Over het algemeen komen onze gegevens aardig overeen namelijk.
  De hele route was, op 1 punt na, goed aangegeven. Ook wij misten een bordje bij de Beemdsestraat, d.w.z., juist daarvoor, want je moet bruggetje over en niet de Beemdsestraat op. (We liepen met de klom mee.)
  Hier staan de pijltjes erg verwarrend, maar zoals altijd bood de app uitkomst.
  Het was een prachtige route en we gaan zeker nog eens terug als het fruit er hangt!

 89. We hebben genoten!
  Vandaag het Teisterbantpad als bloesemroute gelopen. Waar duizenden mensen de Rode Kruis bloesemtocht liepen, liepen wij met 14 dames in alle rust het Teisterbantpad. Genoten van de afwisseling in de tocht, van de vele onverharde paden, van de prachtige bloesem en van elkaar.

  Op een plek ontbreekt volgens ons een klompje, waardoor we fout liepen. Ik probeer te beschrijven waar wij een klompje misten:
  Vanaf 9 naar 10: je loopt eerst langs de Linge, steekt de Molenstraat over en loopt over het land. Je loopt zo goed als rechtdoor met in het midden een klein slingertje naar rechts. Dit pad komt uit op de verharde weg (Beemdestraat denk ik). Net voordat je hier op de verharde weg komt, moet je echter linkaf over een houten bruggetje. Hier ontbreekt een klompje, waardoor wij een extra lusje hebben gelopen.

 90. Vandaag hadden we wéér behoefte aan dit pad. We hadden dit al gelopen in april 2017, september 2018. In april de bloesem, in september de appels en peren. Lekkere koffie bij t startpunt snackbar de Avezathen. Open op vrijdag, zaterdag en zondag. Vandaag begon de kersenbloesem voorzichtig uit te lopen. Het was weer even mooi als altijd. Goede bewegwijzering, prachtige huizen waar je langs loopt, een kasteel en de molen. Verschillende kieviten gezien in de weilanden, een paar vlinders, bijen tussen de kersenbloesem. Maar t mag altijd meer zijn natuurlijk. De ooievaar zat weer op zijn nest. We konden het niet laten om bij de Coöperatie Zoelen nog wat tuinzaden te kopen. Wat een heerlijke goed gesorteerde winkel voor boeren, burgers en buitenlui. Lekker ouderwetse sfeer! Helaas was er opnieuw geen plaats bij herberg de Zoelense brug. Dus nóg een keer een reden om terug te gaan naar t Teisterbandpad! ?

 91. Mooie afwisselende wandeling die we zeker nog een keer gaan lopen als de fruitbomen in bloei staan. Klein minpuntje, toch wel wat te veel asfalt naar onze smaak maar het zijn wel rustige wegen.
  Op de dag dat wij deze route hebben gelopen ontbrak het klompenpad bordje op het punt waar je linksaf moet slaan richting punt 3. Waarschijnlijk doordat er bomen waren gerooid en er net nieuwe bomen zijn aangepland. Goed om hier een nieuw bordje te plaatsen.

 92. Ook op een ijskoude maar zonnige januaridag een fijne wandeltocht. Flink wat blubber aan de schoenen van de stukken weiland in de route, maar dat loop je er op de asfalt stukken weer af :). Dank aan de particulieren die hun terrein toegankelijk hebben gemaakt.

 93. Gelopen op maandagochtend 29 oktober,starttijd rond 09.00. Het was guur en koud. Maar het pad was prachtig. Geen andere wandelaars tegen gekomen. Een stukje boomgaard in het Zoelense bos was afgesloten vanwege de aanwezigheid van een ram. De omleiding was ook zeer de moeite waard. Alles goed aangegeven en elke keer nam de route weer een verrassende wendig. Ook al kom ik veel in het Zoelense bos, deze route had tal van positieve wendingen. Hulde voor de vrijwilligers.

 94. Op 10 april 2017 voor t eerst deze wandeling gelopen tussen alle appel en perenBLOESEM. Nu werd het eens tijd om de appel en perenOOGST te bekijken! En wat hing er veel fruit!! we zagen oude hoogstam boomgaarden rond t kasteel en tussen Kerk-Avezaath en Zoelen de laagstam boomgaarden met de moderne bedrijven. Heel veel afwisseling met paadjes door t bos, door omgeploegde akkers, lopen over bruggetjes en over hekjes klimmen, je vergapen aan kasteel Soelen, langs een molen, onder een (nu verlaten) ooievaarsnest door, door een weiland met vriendelijke dikbilkoeien en langs de Linge. Mooie herfstkleuren en bessen in overvloed. Kortom, net zo mooi als in t voorjaar.
  De koffie smaakte heerlijk in café Zomerzorg en heel vriendelijke bediening! We kochten nog fruit in t fruitstalletje op de rotonde bij het dorpshuis, het startpunt. Het was een superdag!

 95. Gisteren met heel veel plezier dit pad gelopen. Heerlijk afwisselend door de bossen, weilanden en dorpjes. Uiteraard moet je op dit tijdstip van het jaar rekening houden met het hoge gras en onkruid maar dat maakt het pad er niet minder mooi om. Opeens zie je weer veldbloemen die je jaren niet gezien hebt. Een ooievaarsnest met kleintjes en uiteraard de struiken vol met kersen en beginnende andere soorten fruit en ga zo maar door. Ondanks de wind hebben we heerlijk gelopen en genoten.
  Totaal geen problemen met de markeringen gehad. Alles was zeer goed aangegeven.
  Weer dank aan alle vrijwilligers die het mogelijk maken om ons de mooie routes te laten lopen.

 96. Vandaag hebben wij het Teisterbantpad gelopen. Een prachtige, afwisselende route. Deze staat wat ons betreft bovenaan tot nu toe. Bos en akkerranden wisselen elkaar af. Weinig of geen druk verkeer op de route, wel veel rust. Prachtige bloemen langs de slootranden. Geen last van brandnetels gehad en omdat wij deze route liepen in een droge periode was alles goed begaanbaar en bleven de schoenen schoon.

 97. vandaag dit klompenpad gelopen, wat was het prachtig met al die bloeiende bloesems in soorten en maten. Mooie afwisselende wandeling. Echter wel warm (25 graden) en dan nog bijna geen schaduw! pijlen op stickers slecht te lezen, En 1 pad was net door een boer begoten met gier, niet zo fraai en glibberig! echt een aanrader in deze tijd van het jaar!

 98. Hallo,
  Mooi klompenpad. Vandaag 24 maart 2018 gelopen, (met de klok mee gelopen, dus van 1 naar 11). Er ontbrak minstens 1 markering:
  – links af de Jeudestraat in, in Zoelen. Echt geen markering gezien, maar kan zijn dat ik niet heel goed gekeken heb.
  – Op de Jeudestraat geen markering rechtsaf!! Later toen ik terug liep via een omweg (vervelend!) zag ik dat de paal bij een nieuw gebouwd huis in de voortuin lag/stond. Om ergernis bij andere wandelaars te voorkomen, graag dit rechtzetten.
  Bij voorbaat dank,
  Hartelijke groeten, Ceciel Linssen

 99. Op zondag 18 februari het Teisterbantpad gelopen, de auto geparkeerd in Zoelen. Een erg mooi afwisselend pad over velden, paden, door bossen, langs water en door Betuwse dorpjes. In deze tijd van het jaar geen last van overwoekerde paden. Wel waren sommige stukken erg modderig, en plakte de klei soms flink aan de schoenen: met recht een klompenpad.

 100. De omgeving van Zoelen is erg mooi en ook het bos rondom het kasteel. Toen wij wandelden kwamen we niemand tegen. Iets wat wij altijd prettig vinden, maar wellicht is dat ook de reden dat niet alle paden goed toegankelijk zijn. Op het een akkerland was het graspad aan de zijkant door de boer omgeploegd en beplant. Later volgden we een pad iets ten noorden van Zoelen waar de brandnetels kniehoog stonden en het pad zelf nauwelijks zichtbaar. Terug door het bos rond het kasteel een mooi slingerend pad, maar ook hier veel brandnetels die ons geregeld dwars zaten.

 101. Op zaterdag 19 aug een groot deel van de route gewandeld. Gestart bij het opstappunt (herberg de Zoelensche Brug) na een heerlijke lunch!
  We liepen tegen de klok in en ook hierbij was de markering prima in orde. Af en toe een beetje speuren naar het volgende bordje, maar geen enkele keer verkeerd gelopen. Gras langs mais was inderdaad hoog, maar gelukkig (bijna) geen brandnetels. We hadden zon met af en toe een flinke bui.
  We hebben genoten van de afwisseling, de rust, de ongelooflijke mooie hoogstamboomgaard van landgoed Soelen en het mooie uitzicht op Zoelen vanaf het stukje langs de Linge.

 102. Mooi gestoffeerde groene route.
  Op 1 augustus ’17 door mij en nog iemand gelopen. Bewegwijzering prima. Flink wat afwisseling op de route. Overdaad aan gemaaid gras maakte het lopen op enkele plaatsen (langs de Linge en Hogestraat) inspannend. In het noordelijke gedeelte (nabij Huisgarden), was het pad naast een maisveld overwoekerd en verdwenen we in het onkruid. Nadat we even langs de Linge liepen ging de route vervolgens over een akker. Door had een actieve landbouwer het pad tot aan de slootrand omgeploegd en moesten we van kleibonk naar kleibonk strompelen (ca. 400 m). Even niet blij op dat moment. Maar ondanks deze ervaringen vonden we het een prima route die het mogelijk maakt de Betuwe van z’n mooie kant te bekijken.

 103. Elly bedankt voor je opmerking, de route in het Zoelense Bos wordt vandaag 23 juli nog even extra door één van de vrijwilligers nagelopen!

 104. Gisteren het pad gelopen. Erg mooi. Het pad na de boomgaard in het Zoelense bos voorbij gelopen. Markering is overwoekerd, evenals het pad zelf. Stok of taak nodig om de brandnetels rond de overstapjes uit de weg te houden.

 105. Vanmiddag bij prachtig weer hardlopend dit klompenpad gedaan, althans waar het kon… Heerlijk door hoog gras en nauwe paadjes gelopen. Erg afwisselend.

 106. Vanmiddag bij prachtig weer hardlopend dit klompenpad gedaan, althans waar het kon… Heerlijk door hoog graas en nauwe paadjes gelopen. Erg afwisselend.

 107. Op 18 april ons 25e klompenpad gelopen. Door boomgaarden en bos en ook zeker het kasteeltje was heel mooi om langs op te wandelen. Alles stond mooi in bloei en was weer menig kiekje waard. Ooievaars en een fazant holde voor ons uit tussen de struiken door. Al met al weer een heel mooie route toe te voegen aan onze lange lijst “al gelopen”

 108. Wat een prachtige route is dit! We hebben hem op bevrijdingsdag gelopen. Alles schiet juist in het blad, zo teer en lichtgroen nog, de bermen staan vol met fluitenkruid en koolzaad en hier en daar nog wat laatste bloesems. Wat een mooie panden staan er langs de route, die maken de route waarschijnlijk in alle jaargetijden wel interessant. De hoogstamboomgaard met schapen (inclusief lammetjes) waar we zomaar welkom waren voelde echt als een kadootje. Dank aan alle landeigenaren en vrijwiligers die deze heerlijke wandeling mede mogelijk hebben gemaakt! Hier komen we zeker nog eens terug.

 109. Vandaag de verkorte route gelopen door een prachtige omgeving! De route is prachtig. Zeker het gedeelte in de buurt van het kasteel. Wel was het gedeelte door midden door het bos wel een beetje modderig. De route is goed aangeven. Ook het verkorte gedeelte is goed aangegeven. Voor herhaling vatbaar!

 110. Op tweede paasdag deze route gelopen.
  Mooie en erg afwisselende route, ook juist leuk hier om door de bebouwde kom te lopen!
  We kwamen nog een hele enthousiaste vrijwilliger (?) tegen, die vanuit de auto vragend een klomp omhooghield, toen we al gebarend bevestigden dat we inderdaad het klompenpad liepen, ging er een duimpje omhoog, leuk dat enthousiasme!
  Bij deze daarom een bedankje voor alle vrijwilligers en boeren en landeigenaren, die zorgen dat we zo fijn over deze paden kunnen lopen!

 111. Zondag 9 april onder een lekker voorjaarszonnetje, dit klompenpad, nu wel op zijn mooist, gelopen.
  De fruitbomen stonden in volle bloei. De route was afwisselend. Verrassend was, dat we ook nog door een loofbos kwamen, dat verwacht je niet in de Betuwe. De markering is goed, maar wel opletten, want sommige stickers zitten hoog, en een paar iets na de afslag, verder alle lof voor de vrijwilligers en grondeigenaren.

 112. Vrijdag in Beesd, zaterdag in Kesteren en vandaag, maandag, in Kerk-Avezaath. Drie dagen klompenpad lopen door de Betuwe in bloesemtijd. Het kan niet op! Dit was een topper van een wandeling. Weinig asfalt vonden wij, we horen iedereen er vaak over klagen! Mooie doorkijkjes naar kerktorens, boerderijen uit 1750, door boomgaarden lopen, langs een prachtig kasteel en overal bloesem om je heen. Was de afstand echt 13 km??? Voor ons gevoel veel korter, waarschijnlijk omdat er zoveel te zien was onderweg.! Gaan we beslist nog eens doen!

 113. We hadden geluk met het weer op 4 april: zon en weinig wind. Ondanks redelijk veel asfalt een prachtige wandeling in het rivierengebied van klei en veen. Twee leuke stille dorpjes, ontluikende bloesem van de vruchtbomen, een “bos” met kasteel, twee ooievaars op paalnest, rust, een geocatchende jongen in een boom. We liepen zelfs langs de Linge. Fijn dat er boeren en fruittelers zijn die toegang geven tot hun land.

 114. @5 maart deze route gelopen, alles goed aangegeven. Mooie route ietswat veel asfalt helaas maar zeker de moeite waard om hier in de bloesemtijd nog eens rond te wandelen. vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor deze route !

 115. Vandaag dit pad gelopen, met de klok mee. Eerst 3 km asfalt, maar wel leuk om door dorpjes als Kerk-A en Zoelen te lopen, wat een zondagsrust op een doordeweekse dag. Verder een heel mooi pad door een bos (wel wat glibberig, maar dat geeft niet) en weilanden. Ik zie graag bordjes met: verboden voor honden. Meestal geeft dat aan dat je ’s zomers tussen het vee loopt, dat is leuk. Mooi stukje langs de Linge. Kom hier zeker terug als het bloesemtijd is.
  En….aan het eind lekkere koffie bij het Dorpshuis. Dit was voor mij pad nummer 92.

 116. Recent deze route gelopen en wederom een fraaie route, wat overigens voor veel klompenpaden geldt.

  Klompenpaden zijn relatief onbekend bij het publiek, enerzijds vind ik dat niet zo erg, anderzijds verdienen
  deze paden meer aandacht want ze zijn prachtig.

  Wat klompenpaden zo kenmerkt, mijn inziens, is de geweldige afwisseling. Molens, kastelen, landgoeden, weilanden,
  bossen, vergezichten, kerken, rivieren, boerderijen, beken en paden etc. Je loopt veelal op plekken waar je anders nooit zou komen. Ook deze route heeft weer veel van de hierboven genoemde ingrediënten. Wel het nodige asfalt,
  maar dat doet verder eigenlijk weinig af. Niet perse het allermooiste klompenpad, maar zeer zeker de moeite waard.

 117. Gisteren heb ik met drie andere vrouwen het Teisterbantpad gelopen. Een aanwinst voor de Betuwe. Op zich allemaal bekend terrein voor me. Ik woon in Tiel en loop regelmatig in de omgeving. Ook dit pad is grotendeels verhard zoals helaas de hele Midden-Betuwe. Maar het leuke is dat er relatief veel voorheen niet toegankelijke en fijn onverharde stukken zijn opgenomen. Inderdaad erg modderig, zo nu en dan een kilo klei aan de schoenen (jammer dat je geen foto’s kunt uploaden, dan liet ik ze zien) maar goed te doen, ook door de mooie nieuwe bruggetjes. De kers op de taart was voor mij het stukje langs de Linge tussen Zoelen en Kerk-Avezaath. Eindelijk een stukje in deze omgeving waar je vlak langs het mooie stroompje kunt lopen. Dat smaakt naar meer, bijvoorbeeld tussen Kapel-Avezaath en Wadenoijen.

 118. Beste mevrouw van Bommel.

  Dank voor uw bericht. Leuk om te lezen dat het Teisterbantpad goed bevallen is.
  Wat betreft de verkooppunten van de folder; als u op ‘lees meer’ klikt, dan ziet u dat er nog veel meer verkooppunten zijn waar de folder verkocht wordt. Zo ook in Kerk-Avezaath, Buren, Zoelen en Erichem.

  Hartelijke groeten, Marlies van Loon

 119. Afgelopen zondag liepen wij dit klompenpad. Het was voor ons bekend terrein omdat we in Geldermalsen wonen. Maar toch kwamen we op stukjes die nog onbekend waren. Leuk. Ook al waren er inderdaad wat modderige stukjes; het was een aangename wandeling.
  Jammer dat volgens deze site de brochure alleen in Amersfoort te koop is.

 120. 19-2.
  Op deze winderige en natte dag een mooie route met de klok mee gelopen.
  Extra lang genoten door de vele klei aan de schoenen.
  Prime aanwinst . En met de regen en nog niet gebaande paden door de weilanden waren wij blij met stukjes asfalt. Gewoon zelf gaan lopen en oordelen.?.

 121. Gisteren het Teisterbantpad gelopen. Ondanks dat het guur en koud was erg genoten.
  Soms vonden we wel dat er wat te veel asfalt was en dat er makkelijk een alternatief gekozen had worden.
  Maar wij begrijpen ook dat er toestemming moet komen van landeigenaren en dat zal niet altijd even makkelijk zijn.
  Graag geven wij het advies om de overstapjes te voorzien van wat meer treden.
  Oudere mensen, zoals wij, hadden wat problemen met de hoge opstap.
  Verder is het uitkijken in Kerk-Avezaath bij de splitsing bij de kerk. Wij zijn vrolijk rechtdoor gelopen omdat de verwijzing naar links niet hadden gezien. Zodoende kwamen we op de aanlooproute naar Tiel en dan mis je toch een leuk stuk.
  Maar alle lof voor de vrijwilligers want het is toch weer een hele prestatie.

 122. Ik heb gelijk na de opening het pad gelopen en vond het een erg mooie aanwinst in de Klompenpadenlijst. Bedankt vrijwilligers en eigenaren!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.