Teisterbantpad

Ontdek het prachtige landschap rond Kerk-Avezaath en Zoelen: boomgaarden, stroomruggen, komkleigebieden, monumentale herenboerderijen en het mooie oude landgoed Soelen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Teisterbantpad (13 km)

Startpunten: Zalencentrum (dorpshuis) De Avezathen, Daver 46 in Kerk-Avezaath

Opstappunten: Parkeerplaats Herberg De Zoelensche Brug, Achterstraat 2 in Zoelen. Station Tiel in Tiel

Openbaar vervoer: Bushalte N834/ Daver in Kerk-Avezaath

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Teisterbantpad combineren met het Errekomsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Winterwandeling

  Ook op een ijskoude maar zonnige januaridag een fijne wandeltocht. Flink wat blubber aan de schoenen van de stukken weiland in de route, maar dat loop je er op de asfalt stukken weer af :). Dank aan de particulieren die hun terrein toegankelijk hebben gemaakt.

 2. Onderwerp: Mooi en stil

  Gelopen op maandagochtend 29 oktober,starttijd rond 09.00. Het was guur en koud. Maar het pad was prachtig. Geen andere wandelaars tegen gekomen. Een stukje boomgaard in het Zoelense bos was afgesloten vanwege de aanwezigheid van een ram. De omleiding was ook zeer de moeite waard. Alles goed aangegeven en elke keer nam de route weer een verrassende wendig. Ook al kom ik veel in het Zoelense bos, deze route had tal van positieve wendingen. Hulde voor de vrijwilligers.

 3. Onderwerp: Tussen appels en peren....

  Op 10 april 2017 voor t eerst deze wandeling gelopen tussen alle appel en perenBLOESEM. Nu werd het eens tijd om de appel en perenOOGST te bekijken! En wat hing er veel fruit!! we zagen oude hoogstam boomgaarden rond t kasteel en tussen Kerk-Avezaath en Zoelen de laagstam boomgaarden met de moderne bedrijven. Heel veel afwisseling met paadjes door t bos, door omgeploegde akkers, lopen over bruggetjes en over hekjes klimmen, je vergapen aan kasteel Soelen, langs een molen, onder een (nu verlaten) ooievaarsnest door, door een weiland met vriendelijke dikbilkoeien en langs de Linge. Mooie herfstkleuren en bessen in overvloed. Kortom, net zo mooi als in t voorjaar.
  De koffie smaakte heerlijk in café Zomerzorg en heel vriendelijke bediening! We kochten nog fruit in t fruitstalletje op de rotonde bij het dorpshuis, het startpunt. Het was een superdag!

 4. Onderwerp: Teisterbantpad 21 juni 2018

  Gisteren met heel veel plezier dit pad gelopen. Heerlijk afwisselend door de bossen, weilanden en dorpjes. Uiteraard moet je op dit tijdstip van het jaar rekening houden met het hoge gras en onkruid maar dat maakt het pad er niet minder mooi om. Opeens zie je weer veldbloemen die je jaren niet gezien hebt. Een ooievaarsnest met kleintjes en uiteraard de struiken vol met kersen en beginnende andere soorten fruit en ga zo maar door. Ondanks de wind hebben we heerlijk gelopen en genoten.
  Totaal geen problemen met de markeringen gehad. Alles was zeer goed aangegeven.
  Weer dank aan alle vrijwilligers die het mogelijk maken om ons de mooie routes te laten lopen.

 5. Onderwerp: Een topper

  Vandaag hebben wij het Teisterbantpad gelopen. Een prachtige, afwisselende route. Deze staat wat ons betreft bovenaan tot nu toe. Bos en akkerranden wisselen elkaar af. Weinig of geen druk verkeer op de route, wel veel rust. Prachtige bloemen langs de slootranden. Geen last van brandnetels gehad en omdat wij deze route liepen in een droge periode was alles goed begaanbaar en bleven de schoenen schoon.

 6. Onderwerp: onze bloesemtocht!!

  vandaag dit klompenpad gelopen, wat was het prachtig met al die bloeiende bloesems in soorten en maten. Mooie afwisselende wandeling. Echter wel warm (25 graden) en dan nog bijna geen schaduw! pijlen op stickers slecht te lezen, En 1 pad was net door een boer begoten met gier, niet zo fraai en glibberig! echt een aanrader in deze tijd van het jaar!

 7. Onderwerp: teisterbantpad markering ontbreekt

  Hallo,
  Mooi klompenpad. Vandaag 24 maart 2018 gelopen, (met de klok mee gelopen, dus van 1 naar 11). Er ontbrak minstens 1 markering:
  – links af de Jeudestraat in, in Zoelen. Echt geen markering gezien, maar kan zijn dat ik niet heel goed gekeken heb.
  – Op de Jeudestraat geen markering rechtsaf!! Later toen ik terug liep via een omweg (vervelend!) zag ik dat de paal bij een nieuw gebouwd huis in de voortuin lag/stond. Om ergernis bij andere wandelaars te voorkomen, graag dit rechtzetten.
  Bij voorbaat dank,
  Hartelijke groeten, Ceciel Linssen

 8. Onderwerp: Een echt klompenpad

  Op zondag 18 februari het Teisterbantpad gelopen, de auto geparkeerd in Zoelen. Een erg mooi afwisselend pad over velden, paden, door bossen, langs water en door Betuwse dorpjes. In deze tijd van het jaar geen last van overwoekerde paden. Wel waren sommige stukken erg modderig, en plakte de klei soms flink aan de schoenen: met recht een klompenpad.

 9. Onderwerp: Overwoekerde paadjes

  De omgeving van Zoelen is erg mooi en ook het bos rondom het kasteel. Toen wij wandelden kwamen we niemand tegen. Iets wat wij altijd prettig vinden, maar wellicht is dat ook de reden dat niet alle paden goed toegankelijk zijn. Op het een akkerland was het graspad aan de zijkant door de boer omgeploegd en beplant. Later volgden we een pad iets ten noorden van Zoelen waar de brandnetels kniehoog stonden en het pad zelf nauwelijks zichtbaar. Terug door het bos rond het kasteel een mooi slingerend pad, maar ook hier veel brandnetels die ons geregeld dwars zaten.

 10. Onderwerp: Afwisselende route

  Op zaterdag 19 aug een groot deel van de route gewandeld. Gestart bij het opstappunt (herberg de Zoelensche Brug) na een heerlijke lunch!
  We liepen tegen de klok in en ook hierbij was de markering prima in orde. Af en toe een beetje speuren naar het volgende bordje, maar geen enkele keer verkeerd gelopen. Gras langs mais was inderdaad hoog, maar gelukkig (bijna) geen brandnetels. We hadden zon met af en toe een flinke bui.
  We hebben genoten van de afwisseling, de rust, de ongelooflijke mooie hoogstamboomgaard van landgoed Soelen en het mooie uitzicht op Zoelen vanaf het stukje langs de Linge.

 11. Onderwerp: klompenpad Teisterbantpad

  Mooi gestoffeerde groene route.
  Op 1 augustus ’17 door mij en nog iemand gelopen. Bewegwijzering prima. Flink wat afwisseling op de route. Overdaad aan gemaaid gras maakte het lopen op enkele plaatsen (langs de Linge en Hogestraat) inspannend. In het noordelijke gedeelte (nabij Huisgarden), was het pad naast een maisveld overwoekerd en verdwenen we in het onkruid. Nadat we even langs de Linge liepen ging de route vervolgens over een akker. Door had een actieve landbouwer het pad tot aan de slootrand omgeploegd en moesten we van kleibonk naar kleibonk strompelen (ca. 400 m). Even niet blij op dat moment. Maar ondanks deze ervaringen vonden we het een prima route die het mogelijk maakt de Betuwe van z’n mooie kant te bekijken.

 12. Onderwerp: Reactie op bijdrage Elly

  Elly bedankt voor je opmerking, de route in het Zoelense Bos wordt vandaag 23 juli nog even extra door één van de vrijwilligers nagelopen!

 13. Onderwerp: Spannend

  Gisteren het pad gelopen. Erg mooi. Het pad na de boomgaard in het Zoelense bos voorbij gelopen. Markering is overwoekerd, evenals het pad zelf. Stok of taak nodig om de brandnetels rond de overstapjes uit de weg te houden.

 14. Onderwerp: Mooi hoor!

  Vanmiddag bij prachtig weer hardlopend dit klompenpad gedaan, althans waar het kon… Heerlijk door hoog gras en nauwe paadjes gelopen. Erg afwisselend.

 15. Onderwerp: Mooi hoor!

  Vanmiddag bij prachtig weer hardlopend dit klompenpad gedaan, althans waar het kon… Heerlijk door hoog graas en nauwe paadjes gelopen. Erg afwisselend.

 16. Onderwerp: Prachtig

  Op 18 april ons 25e klompenpad gelopen. Door boomgaarden en bos en ook zeker het kasteeltje was heel mooi om langs op te wandelen. Alles stond mooi in bloei en was weer menig kiekje waard. Ooievaars en een fazant holde voor ons uit tussen de struiken door. Al met al weer een heel mooie route toe te voegen aan onze lange lijst “al gelopen”

 17. Onderwerp: Prachtige route

  Wat een prachtige route is dit! We hebben hem op bevrijdingsdag gelopen. Alles schiet juist in het blad, zo teer en lichtgroen nog, de bermen staan vol met fluitenkruid en koolzaad en hier en daar nog wat laatste bloesems. Wat een mooie panden staan er langs de route, die maken de route waarschijnlijk in alle jaargetijden wel interessant. De hoogstamboomgaard met schapen (inclusief lammetjes) waar we zomaar welkom waren voelde echt als een kadootje. Dank aan alle landeigenaren en vrijwiligers die deze heerlijke wandeling mede mogelijk hebben gemaakt! Hier komen we zeker nog eens terug.

 18. Onderwerp: Mooie route!

  Vandaag de verkorte route gelopen door een prachtige omgeving! De route is prachtig. Zeker het gedeelte in de buurt van het kasteel. Wel was het gedeelte door midden door het bos wel een beetje modderig. De route is goed aangeven. Ook het verkorte gedeelte is goed aangegeven. Voor herhaling vatbaar!

 19. Onderwerp: hele fijne mooie route

  Op tweede paasdag deze route gelopen.
  Mooie en erg afwisselende route, ook juist leuk hier om door de bebouwde kom te lopen!
  We kwamen nog een hele enthousiaste vrijwilliger (?) tegen, die vanuit de auto vragend een klomp omhooghield, toen we al gebarend bevestigden dat we inderdaad het klompenpad liepen, ging er een duimpje omhoog, leuk dat enthousiasme!
  Bij deze daarom een bedankje voor alle vrijwilligers en boeren en landeigenaren, die zorgen dat we zo fijn over deze paden kunnen lopen!

 20. Onderwerp: Variatie

  Zondag 9 april onder een lekker voorjaarszonnetje, dit klompenpad, nu wel op zijn mooist, gelopen.
  De fruitbomen stonden in volle bloei. De route was afwisselend. Verrassend was, dat we ook nog door een loofbos kwamen, dat verwacht je niet in de Betuwe. De markering is goed, maar wel opletten, want sommige stickers zitten hoog, en een paar iets na de afslag, verder alle lof voor de vrijwilligers en grondeigenaren.

 21. Onderwerp: Betuwe op zijn mooist....

  Vrijdag in Beesd, zaterdag in Kesteren en vandaag, maandag, in Kerk-Avezaath. Drie dagen klompenpad lopen door de Betuwe in bloesemtijd. Het kan niet op! Dit was een topper van een wandeling. Weinig asfalt vonden wij, we horen iedereen er vaak over klagen! Mooie doorkijkjes naar kerktorens, boerderijen uit 1750, door boomgaarden lopen, langs een prachtig kasteel en overal bloesem om je heen. Was de afstand echt 13 km??? Voor ons gevoel veel korter, waarschijnlijk omdat er zoveel te zien was onderweg.! Gaan we beslist nog eens doen!

 22. Onderwerp: mooie bloesemroute

  We hadden geluk met het weer op 4 april: zon en weinig wind. Ondanks redelijk veel asfalt een prachtige wandeling in het rivierengebied van klei en veen. Twee leuke stille dorpjes, ontluikende bloesem van de vruchtbomen, een “bos” met kasteel, twee ooievaars op paalnest, rust, een geocatchende jongen in een boom. We liepen zelfs langs de Linge. Fijn dat er boeren en fruittelers zijn die toegang geven tot hun land.

 23. Onderwerp: Mooie route

  @5 maart deze route gelopen, alles goed aangegeven. Mooie route ietswat veel asfalt helaas maar zeker de moeite waard om hier in de bloesemtijd nog eens rond te wandelen. vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor deze route !

 24. Onderwerp: Heel mooi nieuw klompenpad

  Vandaag dit pad gelopen, met de klok mee. Eerst 3 km asfalt, maar wel leuk om door dorpjes als Kerk-A en Zoelen te lopen, wat een zondagsrust op een doordeweekse dag. Verder een heel mooi pad door een bos (wel wat glibberig, maar dat geeft niet) en weilanden. Ik zie graag bordjes met: verboden voor honden. Meestal geeft dat aan dat je ‘s zomers tussen het vee loopt, dat is leuk. Mooi stukje langs de Linge. Kom hier zeker terug als het bloesemtijd is.
  En….aan het eind lekkere koffie bij het Dorpshuis. Dit was voor mij pad nummer 92.

 25. Onderwerp: Fraaie route

  Recent deze route gelopen en wederom een fraaie route, wat overigens voor veel klompenpaden geldt.

  Klompenpaden zijn relatief onbekend bij het publiek, enerzijds vind ik dat niet zo erg, anderzijds verdienen
  deze paden meer aandacht want ze zijn prachtig.

  Wat klompenpaden zo kenmerkt, mijn inziens, is de geweldige afwisseling. Molens, kastelen, landgoeden, weilanden,
  bossen, vergezichten, kerken, rivieren, boerderijen, beken en paden etc. Je loopt veelal op plekken waar je anders nooit zou komen. Ook deze route heeft weer veel van de hierboven genoemde ingrediënten. Wel het nodige asfalt,
  maar dat doet verder eigenlijk weinig af. Niet perse het allermooiste klompenpad, maar zeer zeker de moeite waard.

 26. Onderwerp: Releatief veel onderverhard

  Gisteren heb ik met drie andere vrouwen het Teisterbantpad gelopen. Een aanwinst voor de Betuwe. Op zich allemaal bekend terrein voor me. Ik woon in Tiel en loop regelmatig in de omgeving. Ook dit pad is grotendeels verhard zoals helaas de hele Midden-Betuwe. Maar het leuke is dat er relatief veel voorheen niet toegankelijke en fijn onverharde stukken zijn opgenomen. Inderdaad erg modderig, zo nu en dan een kilo klei aan de schoenen (jammer dat je geen foto’s kunt uploaden, dan liet ik ze zien) maar goed te doen, ook door de mooie nieuwe bruggetjes. De kers op de taart was voor mij het stukje langs de Linge tussen Zoelen en Kerk-Avezaath. Eindelijk een stukje in deze omgeving waar je vlak langs het mooie stroompje kunt lopen. Dat smaakt naar meer, bijvoorbeeld tussen Kapel-Avezaath en Wadenoijen.

 27. Onderwerp: reactie op 'Mooie route'

  Beste mevrouw van Bommel.

  Dank voor uw bericht. Leuk om te lezen dat het Teisterbantpad goed bevallen is.
  Wat betreft de verkooppunten van de folder; als u op ‘lees meer’ klikt, dan ziet u dat er nog veel meer verkooppunten zijn waar de folder verkocht wordt. Zo ook in Kerk-Avezaath, Buren, Zoelen en Erichem.

  Hartelijke groeten, Marlies van Loon

 28. Onderwerp: Mooie route

  Afgelopen zondag liepen wij dit klompenpad. Het was voor ons bekend terrein omdat we in Geldermalsen wonen. Maar toch kwamen we op stukjes die nog onbekend waren. Leuk. Ook al waren er inderdaad wat modderige stukjes; het was een aangename wandeling.
  Jammer dat volgens deze site de brochure alleen in Amersfoort te koop is.

 29. Onderwerp: modderig maar voldaan.

  19-2.
  Op deze winderige en natte dag een mooie route met de klok mee gelopen.
  Extra lang genoten door de vele klei aan de schoenen.
  Prime aanwinst . En met de regen en nog niet gebaande paden door de weilanden waren wij blij met stukjes asfalt. Gewoon zelf gaan lopen en oordelen.😀.

 30. Onderwerp: Een advies

  Gisteren het Teisterbantpad gelopen. Ondanks dat het guur en koud was erg genoten.
  Soms vonden we wel dat er wat te veel asfalt was en dat er makkelijk een alternatief gekozen had worden.
  Maar wij begrijpen ook dat er toestemming moet komen van landeigenaren en dat zal niet altijd even makkelijk zijn.
  Graag geven wij het advies om de overstapjes te voorzien van wat meer treden.
  Oudere mensen, zoals wij, hadden wat problemen met de hoge opstap.
  Verder is het uitkijken in Kerk-Avezaath bij de splitsing bij de kerk. Wij zijn vrolijk rechtdoor gelopen omdat de verwijzing naar links niet hadden gezien. Zodoende kwamen we op de aanlooproute naar Tiel en dan mis je toch een leuk stuk.
  Maar alle lof voor de vrijwilligers want het is toch weer een hele prestatie.

 31. Onderwerp: Mooie route!

  Ik heb gelijk na de opening het pad gelopen en vond het een erg mooie aanwinst in de Klompenpadenlijst. Bedankt vrijwilligers en eigenaren!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.