Termatenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Leusden en Woudenberg. Wandelen langs de Grift en over landgoederen. Geniet van de lokale geschiedenis, bijzondere planten en buitenhuizen. Klompen aan en gaan!

Wandeling: Termatenpad (14 km)

Startpunt: Tegenover het Wachthuisje Post 43, Leusbroekerweg 6, Leusden. Let op: er is hier beperkt parkeerplek. Bij het opstappunt is parkeerplek genoeg.

Opstappunt: TOP Theehuis Mon-Chouette, Leusbroekerweg 25B, Leusden

Openbaar vervoer: Bushalte Leusbroekerweg/De Mof, Leusden

Markering: paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Termatenpad combineren met het Schutpad, Dashorsterpad, Stoutenburgerpad en Snorrenhoefpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Deze prachtige route op 20 mei gelopen. Geparkeerd bij Mon-Chouette. Route ook tegen de klok in gelopen. Ik vind de verharde stukken niet echt storend; het is vaak onmogelijk om die te vermijden bij het uitzetten van mooie routes. Er zijn paden bij die veel meer verharde trajecten hebben. Mooi stuk over oude spoordijk, variatie in het landschap, redelijk droge ondergrond en mooie wooncomplexen gezien.
  Al met al een echte aanrader.

 2. Mooie route maar veel (half)verharde paden. Dat is jammer.
  Let op! Wij liepen vandaag deze route tegen de klok in. Op een deel van de route ontbreken de bordjes. Daar moeten de geel/ blauwe strepen gevolgd worden. Als je de route met de klok meeloopt, word je daar op gewezen. Van de onze kant dus niet.

 3. We zijn gestart bij Mon-Chouette (voldoende parkeerplaats). Het “Noordelijke” rondje (tegen de klok in) gelopen. En dan ingekort met het Schutpad. Een leuke wandeling. Alleen het stuk naar Huize den Treek over de Treekerweg is niet zo leuk lopen. Het zou mooi zijn als daar een (wandel)pad gemaakt zou kunnen worden. Dan loopt de Treekerweg prettiger.

 4. Dinsdag 23 april dit klompenpad gelopen.
  Vanaf het startpunt, tegen de klok in. Het was prachtig wandelweer, en wij hebben genoten van de mooie, afwisselende route!

 5. Vandaag 14 april dit pad gelopen. Er waren veel mensen op de been. Het was ideaal wandelweer echter dit pad kon mij niet bekoren. Wat een saai pad. Waarschijnlijk heeft iemand dit op de fiets bedacht.
  Jammer, terwijl er in omgeving genoeg paden zijn die wel de moeite waard zijn.

  Voor mij is dit 2/5 sterren.

 6. Vandaag 14 april op een stralende voorjaarsdag, dit mooie pad gelopen, in combinatie met het Schutpad.
  Ik heb het pad tegen de klok in gelopen ( bij het startbord het hekje over stappen), dit bleek achteraf een goede keuze, de eerste 2 kilometer zijn niet het mooist om te lopen, daarna wordt dit helemaal goed gemaakt.
  Wat een leuk, mooi en afwisselend pad, wel veel verhard, verder ook goed begaanbaar, en de bordjes zijn goed aangegeven.
  Kortom ik heb weer een heerlijke zondagochtend gehad, mede dankzij de vrijwilligers die dit pad top onderhouden, heel veel dank hiervoor

 7. Dit pad gekozen in de regenachtige periode n.a.v. eerdere recensies.  Nu liep ik bijna de hele route in de regen, dus lastig een recensie te schrijven. Lange rechte stukken, toch is er wel genoeg te zien onderweg. Het stuk tussen de Rhodondendros zal zeker mooi zijn als deze in bloei staan.  In de stromende regen toch nog een ree kunnen fotograferen. Ik liep de route met de klok mee. Vanaf de kleine parkeerplaats de weg oversteken. Ik denk dat het fijner is om bij het startbord door het hek te gaan, richting stootblok. Dan heb je het minst leuke van de route in de eerste helft.  Een fotoimpressie op mijn website https://www.arievanhensbergen.nl/

 8. Wat een mooi pad is dit! Geparkeerd bij het theehuis en meteen de aanlooproute is dan al mooi. Het stuk door Den Treek is ook helemaal prima. We liepen eigenlijk de hele tijd in de regen, maar dat mocht de pret niet drukken. De hoeveelheid asfalt heel erg mee. Onze complimenten!

 9. Wat een prachtige dag vandaag.
  Geparkeerd bij het theehuis en met z’n vieren dit klompenpad (ons 72e) gelopen.
  We hebben genoten van het geweldige weer en een prachtig klompenpad. Die paar stukken asfalt deden wat ons betreft geen afbreuk aan dit in onze ogen prachtige, gevarieerde pad. Het was zondag én prachtig weer…dus we waren lang niet de enige wandelaars.
  Afgesloten buiten op het terras van het theehuis met een lekker Hert biertje.
  Heerlijke dag gehad.

 10. Voor een klompenpad wel veel asfalt. Lange rechte stukken. Een paar gedeeltes gaan door ‘groen’ gebied. Parkeren bij het theehuis is goed te doen. Niet een pad wat in nog een keer zou lopen.

 11. Vandaag het 110e klompenpad van dit jaar gelopen. Wij lopen dit pad bijna wekelijks een keer. Wij maken een combinatie met het Schutpad en beginnen altijd bij Theehuis Mon Chouette met heerlijke koffie en appeltaart en veel parkeerplaatsen. Het pad is vlakbij ons huis en bezoeken regelmatig de eierautomaat van Hoevelaar waar je langs komt met de route. Bij landgoed Geerestein is de houten brug waar je bij de Fazantenlaan het Grand Canal oversteekt nu voorzien van anti-slip (kippengaas) daar zijn we blij mee want de brug was altijd glad bij vochtig weer. Dank aan de vrijwilligers.

 12. vandaag deze mooie tocht gelopen, vooral de liniedijk met mooie vergezichten.

 13. Een mooie tocht,alleen jammer van de vele lange stukken asfalt,l en regelmatig lange lanen.

 14. En weer zo’n mooie route, heel afwisselend, langs kanalen , landhuizen met geschiedenis. Soms langs een dorp met mooie huizen, dan weer door de weilanden, we hebben er van genoten.

 15. Lekker gewandeld, in combinatie met het Schutpad. Onderweg mijn zonnebril verloren, in een zwart hoesje. Waarschijnlijk op de dijk naar Mon-Chouette. Heeft iemand hem gevonden? 033-4618666

 16. Vandaag op 21 mei lopen we twee klompenpaden aan elkaar. We doen het Termatenpad en het Schutpad.

  En dit kan gewoon vanuit onze achtertuin! We hebben al een paar keer het eerste deel gewandeld, maar dan door zelf de weg te zoeken. Vandaag gaan we dan echt de hele route lopen. Het is mooi weer en wandelen er lekker op los. Het is mooi door de bossen en langs de Grift. Daarna via Leusden door en over het oude spoor. We besluiten daar de route naar het schutpad te nemen en door te lopen naar het theehuis. De route van het schutpad is prachtig! Het uitzicht op het mooie landgoed en dan door de bossen, hier en daar langs het water.

  Nadat we bij het theehuis zijn geweest pakken we het stukje pad dat we nog niet hebben gelopen zodat we echt een achtje lopen en geen stukje van het pad missen. Dan het stuk langs het water en over de dijk richting het vroegere landhuis met de oude poort die nog in tact is. Het is een lange route en langzaam wordt het ook al iets donker. En als je dan terug loopt richting de grift door weer een ander landgoed dan zie je ineens weer een ree vlakbij. Hij kijkt naar ons en is wat op afstand, maar we blijven staan en kijken. Wat is het mooi om de diertjes te observeren. Af en toe gaat het neusje omhoog om te ruiken, maar we zijn te ver weg en de wind staat verkeerd dus hij heeft niet in de gaten dat we er zijn.

  Ook is er een bijtje dat wat hulp nodig heeft. We pakken hem op en nemen hem een poosje op de hand mee. Hier en daar proberen we hem op een blad te plaatsen, maar hij heeft nog geen zin om te gaan. (Of het is het verkeerde blad) En opeens is hij er dan klaar voor. We laten hem achter op een mooie plek en vervolgen onze weg richting huis.

  Heerlijke dag voor een wandeling. Dank jullie wel.

 17. Beste Harma,
  Wat vervelend dat u uw scheenbeen geblesseerd heeft op ons pad. Ik zal uw suggestie doorgeven aan de beheerder van dat gedeelte van het pad.
  Met vriendelijke groet,
  Jon Bouwman
  Coordinator Termatenpad

 18. Deze route wilden mijn vriendin en ik gaan lopen, en startten bij het theehuis op de Leusbroekweg. Je start dan met een hele hoge opstap van beton. U raadt het al, mijn scheenbeen kapot door de harde beton,. Mijn voorstel is om er een iets kleinere opstap steen vòòr te zetten, zodat ook 70 plussers de route met gemak kunnen nemen .
  Uiteindelijk hebben we een andere route gelopen, het Schutpad, ook een hele leuke route.

 19. weer de blaren op mijn voeten gelopen vandaag. Pfff

 20. Wat is Nederland mooi! Vandaag met een schitterende, zonnige dag dit pad tegen de klok in gelopen. Volop bloeiende meidoorns en overal fluitekruid, een flinke bries door al het lentegroen… het stuk tussen Woudenberg en Leusden was prachtig! Gestart in Den Treek heb ik daar de tocht met 10 km uitgebreid door een lange route door het bos te lopen. Deels volg je daar namelijk al de blauw-gele route. Ja, het klompenpad heeft een recht stuk langs de nieuwbouwwijk, desondanks heerlijk gewandeld!

 21. Vandaag afgesproken om het Termatenpad te gaan lopen.
  De weersvoorspellingen waren erg onduidelijk, wel regen geen regen.
  Op het laatste moment besloten toch te gaan wandelen.
  Dat was in alle opzichten een goede keuze. Uiteindelijk bleef het droog, was het zelfs warm en liepen we een mooie route.
  Het eerste deel van het pad langs Leusden zuid was wat veel verhard. Het is niet anders. Later waren het onverharde paden en heerlijk om te lopen.
  Eén absoluut mooie route met mooie plekjes, vergezichten en zeker in deze periode zo veel verschillende kleuren groen.
  Halverwege het pad naar het Theehuis gelopen en in de tuin genoten van een koffie met appelgebak. Zeker een aanrader als tussenstop.
  We hebben genoten van deze goed aangegeven route. Dank aan alle vrijwilligers voor het onderhoud.

 22. Ik heb vandaag een variatie van Schutpad en Termatenpad gelopen. Vanaf het startpunt heb ik eerst Schutpad tegen klok in gelopen tot aan overstappunt in de bocht van de Geerensteinselaan (bij Landhuis de Boom), en toen ben ik naar het westen de Vieweg gevolgd tot je bij het Termatenpad bent (hoek Vieweg/Griftdijk). Vanaf daar tegen de klok in het Termatenpad naar het startpunt gelopen. Het was lekker warm lenteweer, dus diverse vlinders en vogels gezien en mooie natuur. Veel stukken zijn recht, maar de variatie aan landschap is goed, dus je ziet steeds weer iets anders, langs het pad en in de verte. Een klein nadeel vind ik dat er vrijwel geen bankjes zijn op het zuidelijke deel van Termatenpad. Wellicht is het daarom een idee als op de kaart nog een tip over de locatie van (een) bankje(s) zou staan. Ik vond er i.i.g. één langs de route, op de Ekris (straatnaam). Op de routekaart staat op die plek ‘Poort Ridderhofstad Groenewoude’.

 23. Vandaag het Termatenpad en het Schutpad gelopen,begonnen over het pad van de oude spoorlijn,daarna langs de woonwijk van Leusden-zuid,daarna vonden wij het steeds mooier worden,dus goed gestart.Dan langs landgoed huize Den Treek en over de Griftdijk,de grebbelinie,ook een heel mooi stuk! Daarna onze route vervolgd en op gegeven moment bij het oorlogsmonument,linksaf over de brug met de spoorrails het Schutpad opgepakt.Dit was ook de moeite waard,over mooi kronkelend onverhard pad door bos en langs landhuis De Boom en zijn landgoed ,nog medewerkers van stichting de Boom gesproken,die erg enthousiast over het Schutpad en de omgeving vertelden,kortom wij hebben genoten van alles,de mooie omgeving,de stilte op de paden en van beide klompenpaden.

 24. Leuke en afwisselende route. Ik vond het stuk langs en door de woonwijk wat saai, maar dat heeft de rest van de route helemaal goed gemaakt!
  Helemaal leuk dat de hond mee mag deze route, die heeft ook genoten

 25. Prachtig pad. Afwisselend landschap en (on) verharde paden. Geen last gehad van het asfalt, boetes of gebrek aan kippen. Lekker ontspannen genoten van een zonnetje en 6 reeën die het pad overstaken. De drukte viel op zondagmiddag ook nog mee dus helemaal prima.

 26. FJR, mijn recensie ging wel degelijk over het pad. Dit in tegenstelling tot uw reactie, die enkel en alleen over mijn reactie gaat. Ik heb getypt wat ik zag: er waren geen kippen te zien, geen enkel boompje, maar wel héél erg véél asfalt. Het is wat het is. Als u dat niet zint dan moet u bij de kippenboer zijn, niet bij mij. Don’t shoot the messenger!

 27. FJR, mijn recensie ging wel degelijk over het pad. Dit in tegenstelling tot uw reactie, die enkel en alleen over mijn reactie gaat. Ik heb getypt wat ik zag: er waren geen kippen te zien, geen enkel boompje, maar wel héél erg véél asfalt. Het is wat het is. Als u dat niet zin dan moet u bij de kippenboer zijn, niet bij mij. Don’t shoot the messenger!

 28. Recensies zijn voor het pad en niet gissen over kippen, zonder kennis mensen in diskrediet brengen en hier Arjan bagger neerkwakken.

 29. Dank u, stichting De Boom, voor de parkeerboete van 109 euro voor zogenaamd fout parkeren bij het beginpunt van het Termatenpad aan de Leusbroekerweg 6. Volgens de beschrijving op de beschikking zou ik mijn auto op het trottoir, voetpad, fietspad, fiets/bromfietspad of het hebben geparkeerd, maar dat is aperte onzin. Auto stond keurig terzijde van de weg, in de brasberm, en absoluut niet op welk pad dan ook op een plek waar hij ook werkelijk niemand in de weg stond of de doorgang verhinderde. Dus, ja dat was fijn wandelen stichting De Boom. Dank voor uw gastvrijheid. Uiteraard ga ik deze boete aanvechten.

 30. >Eens met de eerdere reacties. Veel asfalt wat je deelt met andere verkeersdeelnemers, vooral op het noordelijke deel van de route. De suggestie van Nelleke, om in de Treek de asfaltweg te verlaten, zou ik zeker overwegen. In het zuidelijke deel zitten prachtige stukken, zelfs een ree zien lopen, midden op de dag.

 31. Zondag het Termatenpad gelopen, icm met het Schutpad. Veel verhard, maar toch wel een verrassend mooie route. Een stukje Nederland dat ik nog niet kende.

  Wat ik erg jammer vond was de “eierenautomaat” waar je voor getipt wordt. Het klinkt leuk, maar achter het hek zie je geen kip, alleen hele grote dichte schuren waarvan de dieren niet buiten komen. Je weet dat het om kippen gaat vanwege de borden met kippen op de nok van de schuren, en de automaat. Verder is het één hele grote plak met asfalt, er staat geen boompje op het erf. Echte kippenindustrie, die het mooie landschap waar de Klompenpaden om draaien grondig verpest. Daar hoeft wat mij betreft geen reclame voor gemaakt te worden.

 32. Vandaag geprobeerd het Termatenpad met het Schutpad te combineren, maar de overstaproute was afgesloten met een onneembaar hek. Daardoor heel veel over de grote weg en over asfalt moeten lopen.

 33. Vandaag het Termatenpad gelopen en het advies van Nelleke opgevolgd, door het mooie oude bosgebied met zijn majestueuze bomen.

 34. Alhoewel er prachtige stukjes in de route zitten, is het over het algemeen een wat minder fraaie route. Het begin veel door bebouwing. Verder veel lange rechte stukken over asfalt. Het laatste stukje langs de Waterlinie maakte een hoop goed. Prachtig stuk!

 35. Mooie tocht over voor mij een bekend terrein. Ik vind jammer dat dit pad van het einde van de Ooievaartshortserweg over een asfaltweg naar Huize de Treek loopt, terwijl het ook mogelijk is via het bos te lopen. Ik ben aan het einde van de Ooievaarthorsterweg de Treek ingelopen eerste smalle bospad links, na het houten bruggetje rechts, eerste brede pad links. Aan het einde van dit pad kom je bij Huize de Treek en kan je de route weer oppakken.

 36. Vorige week dit klompenpad gelopen op een mistige, vochtige dag. We hebben tegen de klok in gelopen en dat is goed bevallen. We vonden nl het stuk onderlangs Leusden Zuid het minst mooie stukje en dat heb je dan vrij aan het begin. De rest van de route is prachtig, je eindigt dan over de Grebbeliniedijk en loopt zo weer naar de auto.

 37. Monica Bolkestein en Els ter Burg
  11 november 2021
  Vandaag hebben wij dit klompenpad gelopen. Wij zijn gestart bij Theehuis El Dorado aan de Grift. Daar kun je goed parkeren. Na de koffie met hun beroemde appel-rabarbertaart hebben we de route opgepakt bij de brug over de Grift naar landgoed Geerestein. Na het sluisje bij het Valleikanaal hebben we het Schutpad gevolgd en bij huize De Boom weer de overstaproute genomen naar het Termatenpad. Zo weer teruggelopen naar El Dorado.
  Wij vonden dit allebei een schitterende route en we hebben genoten van de prachtige herfstkleuren.

 38. Variatie op een thema……Vandaag onder heerlijke omstandigheden, 13 graden, geen wind en later kwam de zon erbij onze eigen variatie gelopen van twee klompenpaden, Schutpad en Termatenpad. Gestart bij theehuis Mon Chouette met heerlijke koffie en daarna de Grebbeliniedijk op langs het Valleikanaal. Mooie herfstkleuren en gezellige schaapjes vergezelden ons.
  Bij het sluisje rechtsaf naar beneden en de spoordijk op, en toen afgeweken van het Termatenpad en linksom het Schutpad op gegaan. Heel mooi gedeelte is dat tot Huize Den Boom, het grote huis van de vroegere dames De Beaufort. De Provincialeweg een stukje langs en dan oversteken naar de Vieweg tot aan de rode brug. Daar linksaf het Termatenpad weer oppakken langs de Grift. En een stukje doorlopen naar theeschenkerij “el Dorado”. Je hebt dan na ongeveer 7 km weer een lekker rustpunt met koffie en meer heerlijkheden.
  Na el Dorado weer een stukje teruglopen en de brug over en t bos in bij het Griftpark. En op die manier verder het Termatenpad afmaken. Op de Grebbeliniedijk mooie zonnige vergezichten over de weilanden, een sprong van wel 9 reeën die we op de heenweg ook hadden zien staan liepen nog steeds met elkaar door t weiland en de grote vlucht spreeuwen maakte een najaarsballet in de lucht. Bij terugkomst bij Mon Chouette nog een tosti met bockbiertje en de ander een kroketje en we hadden weer een fantastische dag, zo dicht bij huis. We liepen ongeveer 14 km.

 39. Dat dit klompenpad wat meer asfalt heeft dan een gemiddeld ander klompenpad, vonden wij geen enkel probleem. De vergezichten waren fantastisch. De weilanden nog prachtig groen, terwijl de bomen de eerste bladeren lieten vallen. Leuk traject over de oude spoorbaan en de Grebbelinie-dijk met schapen. Heerlijk najaarszonnetje en 20 graden. Genoten!

 40. Vandaag deze route gelopen. Eerlijk gezegd viel het mij wat tegen. Veel asfalt, waar het druk was met auto’s en fietsers (dat laatste is ook best logisch op deze warme dag). Ik had weinig Klompenpadgevoel tijdens het wandelen van deze route; o.a. het stuk door de woonwijk versterkte dat nog. Ik vond de route ook weinig afwisselend. Misschien komt dat ook doordat ik vaak in deze buurt heb gewandeld, dus wat verwend ben met die routes, die ik zoveel mooier vond.
  Het dijkje van de Grebbelinie was trouwens echt fantastisch evenals de overstekende koeien die naar de wei gingen. Op deze punten had ik wel een Klompenpadgevoel. Verder ook de complimenten voor de vrijwilligers; markering was goed op orde en pad goed onderhouden.

 41. Dit klompenpad inmiddels 3x gelopen!
  In het late voorjaar, alles prachtig in bloei. Lommerrijk.
  De 2e keer was de natuur weer anders. Afwisselend route.
  Fijn dat de route veelal onder bomen loopt. Weinig stukken in open veld ivm felle zon.
  De 3e keer met onze wandelclub, vrienden uit verschillende delen van het land.
  Ook zij waren erg enthousiast.
  Zeker een aanrader.

 42. Op basis van de reviews vandaag dit Klompenpad gelopen, ongeveer ons 30ste pad. Behoorlijk veel asfalt onderweg, jammer. Wat ook irritant was , waren de vele fietsers op de wandelpaden. Blijkbaar loopt het fietsknooppunt netwerk voor een deel over het Klompenpad. We startten bij het theehuis, het stuk over de Grebbenlinie is inderdaad prachtig. Voor de ret komt dit pad niet in onze top 10.

 43. Op 2 juni met lekker, warm weer dit pad met vriend gelopen. Mooie afwisselende route met natuur en cultuurlandschap: leuke theetuin, zandwegen, relatief weinig asfaltwegen, kikkerpoelen, dijk van de Grebbelinie, polders, vlak langs Leusden en Woudenberg met huizen en beetje industrieterrein, geweldige asfalt vlakte met immense kippenschuren (“te koop verse scharreleieren” ??), bospaden, buitenplaatsen, bloeiende rhododendrons.
  We vonden het mooi (8) en zijn niet voor niets naar het centrum van het land gereden.

 44. Vandaag het Termatenpad gecombineerd gelopen met het Schutpad en het Oldenhorsterpad (ca 30 km). Gestart bij ’t Sluisje in Leusden op de overstaproute Stoutenburgerpad. Auto in woonwijk gezet. Bij de eerste stap op deze route werd ik verrast door de prachtige natuur en een pad waar ik een grote ? van krijg. Via dit pad eerst het Oldenhorsterpad (met de klok mee) gelopen. Onderweg tussen de schapen en koeien gelopen. De route zit vol met historie, geweldig! Daarna een groot gedeelte van het Termatenpad (met de klok mee) en halverwege het Schutpad (met de klok mee) gelopen tot de splitsing. Daar rechtsaf en tegen de klok in gelopen tot ik weer bij het Termatenpad kwam. Daar de overstaproute Stoutenburgerpad terug naar de auto gelopen. Wat een geweldige route met een klein stukje drukke weg/industrie in Woudenberg, maar dat mocht de pret niet drukken. Deze komt in mijn top 5. Iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt. Top! ?

 45. Ondanks de pittige buien een prachtige route. Alles in bloei en fris groen. Een stukje bebouwde kom in Leusden, maar met schitterende vergezichten. Advies: neem de aanlooproute anders mis je een heel mooi stukje van de Grebbelinie

 46. Een prachtige route vol met architectonische hoogstandjes in landgoed Den Treek Henschoten en landgoed Geerestein. Ook met onvermoede plekjes in de Gelderse Vallei. Overal ligt de geschiedenis voor het oprapen. Er is echt alles uit de kast gehaald om er een leuke route van te maken. Bij deze dan ook een pluim voor de routemakers.

 47. Het eerste stuk van de route viel ons, gezien alle lovende woorden, wat tegen, wat veel asfalt. Daarna werd de route mooier en hebben we genoten van een prachtige wandeling.
  Het stuk waar je alleen de geel/blauwe markering moet volgen was prima aangegeven, qua bewegwijzering nergens iets te klagen!
  Wij hebben hem gecombineerd met het Schutpad, op zich mooi, maar daar is ook nog een verlenging van, die kan je echt gewoon overslaan want die gaat alleen maar langs de N226. We kwamen zo in totaal wel op de 17.2 km. uit.

 48. Hoi Jan,

  Wij hebben gisteren deze route gelopen en ik ben mijn leesbril onderweg verloren.
  Dank je voor deze melding.
  Het is een goedkoop brilletje, dus als je er een ander plezier mee kan doen is dat goed.
  Over de route kan ik mij aansluiten bij Jacqueline.

  Henk

 49. Helaas voor ons een wat teleurstellende route. Wellicht wat verwend met wandelen in het Gooi.
  Kwam wat fantasieloos over met veel achtertuinen van nieuwe woonwijken. Weinig vogels gehoord of gezien.

 50. Vandaag deze route gelopen. Bij een bankje een bruinzwarte bril gevonden. Eigenaar meldt zich hopelijk via hier.

 51. Verrassende mooie route en inderdaad is vrij in het begin een erg nat gedeelte als men met de klok meeloopt. Advies: loop tegen de klok in, dan treft men dit nat gedeelte vrijwel bij het eind aan. Een gedeelte is niet gemarkeerd en dat staat ook aangegeven, men loopt tijdelijk de blauw/gele markering op de bomen totdat de sticker van deze klompenpad weer zichtbaar is.

 52. Vanochtend samen met Ronald de controle gedaan. Wat een troep laten mensen achter ??3 zakken vol en een emmer.

  Er is een erg nat stuk vrij meteen aan het begin als je met de klok mee loopt. Plastic zakken voor om je schoenen is verstandig. En duck tape en een schaar.

  Een omleidingsroute zou handig zijn voor dit natte gedeelte.

  Verder geen bijzonderheden tijdens de controle, is mooi pad en prima te belopen verder.

 53. Vanmorgen dit pad voor de derde keer gelopen sinds het is geopend. We wonen er vlakbij. Begonnen bij opstappunt theehuis mon Chouette dan kom je op een kleine 16 km uit. Erg duidelijk aangegeven route. Het blijft een mooi gevarieerd pad, het stuk over de Grebbeliniedijk met zijn dikke oude eikenbomen is geweldig. We zagen een kleine vleermuis zitten op een oude acaciaboom, naast een grote opening in de boom. Even een luchtje scheppen? Ze horen Zich overdag niet te laten zien. Ook een groot hommelnest in één van die bomen. We zagen 2 ooievaars, 3 reeën, 1 haas en stond de meidoorn bijna in bloei, de bloemetjes zaten startklaar! Als je er maar oog voor hebt zie je veel. Hier en daar iets blubberig pad maar konden er zonder problemen doorheen komen. Eieren gekocht bij de pluimveeboer, altijd leuk zo’n eierautomaat en de prijs is laag en kwaliteit hoog. Deze wandeling was weer een heerlijke start van de week! Wie hem nog niet kent, dit is een aanrader!!!

 54. Vandaag de route gelopen. Het is een prima, afwisselende route.
  Er zitten een paar mooie stukken over enkele landgoederen bij.
  Helaas geen ree gezien waar ik op had gehoopt.
  Onderweg het uitgeprinte route kaartje verloren; kwam er ook nog een stukje zonder markering waarbij werd aangegeven dat je moest letten op de geel, blauwe markering op de bomen. Dus even wat lichte stress maar het is goedgekomen. De bewegwijzering was verder prima in orde.
  Na dit pad heb ik er precies 200 kilometer aan klompenpaden opzitten. Op naar meer!
  Op het Termatenpad ga ik zeker nog eens terugkomen.

  Frank

 55. De naam “klompenpad” wekt een verwachting, bij mij, smalle paadjes door polderland en bos. Daar is bij deze wandeling geen sprake van, en de naam “klompenpad” mag er niet aan hangen, het is gewoon een wandelroute over soms verharde, dan halfverharde en een enkel stukje (Grebbeliniedijk) onverhard. Ook best wel veel heel lange stukken. Verder wel mooie vergezichten vanaf de dijk van de Grebbelinie. Helaas van begin tot einde veel honden, ook hier een plaag, zoals op de gehele Utrechtse Heuvelrug.

  Jammer, want de route is best niet onaardig en historisch te noemen qua landgoederen, Grebbelinie en oude spoorweg. Bij de diervoederfabriek in Leusden-Zuid, Zuiderinslag is het goed parkeren.

 56. Op 2 maart het Termatenpad gelopen. Het eerste stuk door Leusden Zuid vonden wij niet echt bijzonder maar daarna werd het prachtig. Beukenlaantjes met kraak heldere slootjes afgewisseld met stukjes bos. Een ijsvogeltje gezien bij een van de slootjes ? Afsluitend een stukje Grebbelinie. Goed bewijzerd. Een erg mooi pad, zeer zeker de moeite waard. Maar we hadden ook een stralend zonnetje en dan is het overal prachtig ??

 57. Beste Bert,
  Jammer dat het niet goed gegaan is, maar fijn dat je doorgezet hebt en dat het pad ook dan ook nog mooi is 🙂
  Op het bordje bij het begin van de Akkersesteeg horen twee pijltjes te staan. Namelijk naar beide richtingen van de Griftdijk, zodat je weet dat je niet de steeg in moet lopen. We zullen gauw controleren of die pijltjes misschien verdwenen zijn en dat in orde maken. Bedankt voor de tip!
  Hartelijke groet,
  Jon Bouwman
  Landschap Erfgoed Utrecht
  Coördinator Termatenpad

 58. Afgelopen zonnige zaterdag deze heerlijke wandeling gelopen. Echter op de hoek vd Akkersesteeg zat opeens een klompenpadbordje plus een lik gele en blauwe verf. Wij die steeg dus in tot aan de Heetvelderweg. Bleken we toch fout te zitten. Van de nood een deugd gemaakt en via de Heetvelderweg en de Meent de route weer opgepakt. Werd een rondje van 16km.
  Het lijkt me toch dat dat bordje op de hoek Griftdijk en Akkersesteeg daar niet hoort te zitten. Zonder de app tuin je er in.
  Verder niets dan lof over de route.

 59. Vandaag dit schitterende en afwisselende klompenpad gewandeld. Omdat al op de site staat aangegeven dat bij het beginpunt van dit klompenpad dat de parkeerruimte beperkt is, heb ik mijn auto bij de voetbalvelden van Woudenberg geparkeerd en ben vandaaruit dit schitterende pad gaan wandelen. En dat was achteraf een hele goede beslissing, want door het mooie weer en alle Covid-19 maatregelen waren de meeste parkeergelegenheden overvol.

  https://annemiekewandelt.blogspot.com/2021/02/28-februari-2021-klompenpad-termatenpad.html Voor een foto indruk van dit pad

 60. Vanochtend deze gelopen in de dichte mist. Weinig van de omgeving kunnen zien maar hoe fraai het pad zelf al is geeft het zeker aanleiding om nog een keer terug te komen wanneer het helder weer is.

 61. Lekker dichtbij huis op “bekend” terrein wandelen.
  Na de week vorst nu een week met lente temperaturen. Mooi om dit nieuwe pad te verkennen.
  Gestart bij Huize den Treek. Route gevolgd tot bij voormalige ridderhofstad Geerestein. Hier een kleine eigen variatie op de route gemaakt die ons wel beviel: Ekris rechtdoor blijven volgen gedurende ongeveer 800m. Dit is de tweede weg naar rechts en een lange oprijlaan over landgoed De Boom langs enkele kapitale huizen. Doorlopen langs de slagboom en na een slinger op de hogere gelegen dijk linksaf. Dit blijven volgen tot je de route weer treft die van links komt. Hier even rechtsaf naar beneden naar het historische sluisje en daar de Grebbeliniedijk links op. Dit volgen tot theehuis Monchouete. Dit is dagelijks geopend voor afhaal. Hierna de brug over en de Leusbroekerweg volgen tot je bij de eerste bocht de route weer oppakt en de oude spoordijk volgt naar Leusden Zuid.
  Totale afstand 13,2 km. Leuke gevarieerde route.

 62. Vandaag eens een lijstje gemaakt van de gelopen klompenpaden en had na het lopen van het Termatenpad vandaag een jubileum te pakken, 25. Dat is wel een goede reden toch wat mooie recensies te schrijven. Dit pad is afwisselend, over de grebbelinie langs water, door het bos, langs landgoederen. Ook in een drassige februari maand uitstekend te lopen. Heb de wolf niet gezien. Dank aan de vrijwilligers.

 63. Heerlijk gevarieerd Klompenpad. Je komt over het prachtige landgoed Den Treek-Henschoten en langs Ridderhofstad Geerestein. Het traject over de hooggelegen Grebbelinie biedt schitterende vergezichten over boerenland. De eindeloze rij Amerikaanse eiken langs de Woudenbergse Grift staat nog lang in ons geheugen gegrift. En we hebben met eigen ogen gezien hoe vriendelijke vrijwilligers het pad checken en vuilnisvrij houden! Hulde! Foto’s en verslagje bekijken? Ga naar https://www.frankwandelt.nl/utrecht/termatenpad-prachtig-klompenpad-vanuit-leusden

 64. 13-2-‘21
  Prachtig besneeuwd en zonovergoten dag.
  Gestart bij het theehuis met een straf, koud tegenwindje. Wat een prachtige wandeling. Op de bospaden soms spekglad, maar goed te doen. Zeker de moeite waard om in het voorjaar of in de zomer nog eens over te doen.

 65. Gisteren heerlijk gelopen over het Termatenpad. Erg afwisselend en mooie vergezichten. Zeker in het tweede gedeelte erg weinig bankjes. Zijn wel op diverse plaatsen omgezaagde bomen. Deze kunnen met kleed ook prima dienst doen als bankje. Ter hoogte van Woudenberg ontbraken op diverse plaatsen route bordjes. De app van Klompenpaden is dan wel erg handig. Wellicht ideetje om ter hoogte van hotel Den Treek ipv de Treekerweg een stuk bos te gebruiken op de route. De Treekerweg is erg druk qua verkeer. Desalniettemin heerlijk gelopen met een heerlijke cappuccino aan het einde bij coffees-to-go theehuis Monchouette.

 66. Zaterdag 9 januari 2021 het Termatenpad gewandeld. Niet gedacht dat dit pad zo afwisselend zou zijn. Natuurlijk was de nachtvorst er ook debet aan, wat mooie foto’s opleverde. En de bewegwijzering is TOP. Al met al een klompenpad om nogmaals te wandelen, maar dan in het voorjaar, de zomer en herfst,
  Complimenten.

 67. Ca. 10:15 vanmorgen gestart met deze route. Wat weer een schitterend pad. Na wat bebouwing in Leusden snel naar Den Treek en verder het buitengebied in. Schitterend deel over de Grebbelinie. Indrukwekkend, mede dank zij de vele zon vanmorgen (meevallers moet je ook eens hebben). Hier en daar wat drassig maar met dank aan de vorst nergens weggezakt :-). De afsluiting wat top: Even naar restaurant Bavoort rijden voor koffie/glühwein/hotdog to go. Dank aan Bavoort maar vooral ook aan zij die dit pad mogelijk maken.

 68. Prachtige wandeling. Mooi afwisselend gebied , grebbelinie, valleikanaal, de Treek. Ook langs mooie huizen aan de tabaksteelt. Prachtig zonnetje, kleine bui met de mooiste regenboog die we ooit hebben gezien. Felle kleuren en tot aan de grond. Vanaf de grebbelinie zagen we nog 5 reeen in het veld. Niet druk wel op sommige stukken drassig.

 69. Prachtig initiatief!
  Dit pad ga ik zeker een keer lopen. Hier wonen en woonden vele families “termaten”. Mijn vader (Arend ter Maten) zou hier erg trots op zijn geweest.
  Groeten uit Sint-Oedenrode.
  Jan

 70. Vandaag deze mooie route gelopen. Afwisselend qua landschap, erfgoed en natuur. We hebben er van genoten.
  Ik had geen waterdichte schoenen aan en er waren maar twee korte stukjes waar ik moest opletten; bij Geerestein heel klein stukje en het doorsteek stukje van de grebbeliniedijk naar de spoordijk. Desalniettemin met wat kunst en vliegwerk mijn voeten droog kunnen houden. Dank voor het uitzetten van deze route!

 71. Ik heb het pad gisteren (eerste kerstdag) gelopen. Alleen het stuk over Geerestein was slecht. Maar ook daar kun je over het algemeen goed langs de slechte stukken. Zijn je schoenen niet waterdicht? Dan is het wel goed opletten. Maar met goede wandelschoenen geen enkel probleem.

  Mooie route, weliswaar niet door weilanden, maar ook niet teveel asfalt. Heel klein stukje langs een stukje industrie (niet noemenswaardig eigenlijk) en gaan lange stukken door woonwijken. Alleen het stuk langs een nieuwbouw wijk in Leusden was saai. Maar verder een mooie route.

 72. Op 19 december 2020 dit pad gelopen. Wat een leuk pad met veel afwisseling: de dijkjes, de weilanden en een prachtig stuk over De Treek. Zelfs de weg langs Leusden Zuid (Tabaksteeg) was leuk omdat er voldoende te zien was van de mooie nieuwbouwhuizen. Het stukje langs het industrieterrein was minder maar ja, soms moet je het één met het ander verbinden. Echt door de weilanden of over slootjes (zoals ik graag een klompenpad zie) ga je bij dit pad niet tegenkomen maar al met al zeer zeker de moeite waard!
  Vrijwilligers en grondeigenaren: bedankt!

 73. Op 18 december 2020 het Termatenpad gelopen bij een heerlijk winters zonnetje. Mooi klompenpad met afwisselende stukken over landgoederen, langs de Treek en een stuk Grebbelinie. Hier en daar wat modderig maar dat hoort bij een klompenpad wat ons betreft en dit waren maar kleine stukjes. Verder een aanrader!

 74. Beste Cor,
  Bedankt voor je tip. Een beetje modder hoort er bij op een Klompenpad, maar sommige stukken hier zijn inderdaad wel erg modderig. Wij zijn met grondeigenaren oplossingen aan het zoeken.
  Hartelijke groet,
  Jon Bouwman
  Landschap Erfgoed Utrecht
  Coördinator Termatenpad

 75. Gisteren, 13 dec 2020 het Termatenpad gelopen. Gestart in Woudenberg. Best een aardige en afwisselende route, maar een groot nadeel: op de route liggen best veel stukken modderige en lastig begaanbare paden. Tip: trek oude wandelschoenen aan want die van mij kan ik weggooien. Wellicht kan de routecoördinator dit als verbeterpunt meenemen.

 76. Vandaag met mist en af en toe wat regen toch een mooie tocht gelopen. Door de regen waren de onverharde wegen heel glibberig. Wel rechte stukken en ook asfalt maar prachtig over en langs de landgoederen.

 77. Vandaag het Termatenpad tussen Woudenberg en Leusden-Zuid gewandeld met de wijzers van de klok mee. Gestart bij Mon Chouette aan de Leusbroekerweg. Prachtig weer maar wel koud. De route is afwisselend met als ingrediënten: Grebbelinie, Den Treek, mooie oude (en nieuwe) huizen, Valleikanaal, boerenweggetjes enz. Zeker een aanrader. Ook al wandel ik veel in dit gebied, er waren toch nog stukken waar ik niet was geweest.

 78. Prachtige route. Afwisselend, water, landgoederen, boerenland.
  Startpunt is weinig parkeerplek. Tip in Woudenberg beginnen.

 79. Nou Wim uit Leusden, wij hebben de wandeling heel anders ervaren. Grappig is dat hè! Een dag na de opening liepen we dit mooie pad en vandaag nog eens. het is zo dicht bij ons huis.We liepen de wandeling nu andersom. Geeft weer een ander beeld. Kijk voor onze ervaring maar terug op de datum van 31 oktober. Het was weer even mooi. Nu een stukje kouder dan toen maar lekker kunnen doorstappen daardoor. Toch nog een extraatje….Twee !! Ijsvogels gezien en geen mountainbikers die over het klompenpad reden zoals de vorige keer. De afstand is 15 km als je bij theehuis la Chouette ? begint.
  Dit was ons 46 ste klompenpad in 2020! ? het blijft genieten….

 80. Dit is onveveer het 60ste klompenpad dat ik heb gelopen. Een mooie omgeving, wel lange rechte stukken en veel asfalt om dit een klompenpad te noemen.
  In de doelstelling van een klompenpad wordt nadrukkelijk aangegeven dat er met name historische en geschiedkundige onderwerpen worden belicht.

  In deze klompenpadfolder vinden we 10 beschrijvingen van interessante punten en locaties. Na punt 10 is er meer dan een halve blz onbeschreven. Ruimte over zou je zeggen. Dit verbaast mij; waarom niets verteld over de grebbenlinie, een cultureel historische linie. Niets hierover ook niet over het aanliggende innundatiegebied en ook geen woord over misschien wel het uniekste plekje van de gemeente, de bruinenburgsluis, in de grebbeliniesite omschreven één van de mooiste punten langs de grebbelinie waar dit pad langs komt bij de grote R 703 bunker.

  Mogelijk een idee om bij het uitzetten van een nieuw pad en het samenstellen van een klompenpadfolder meer mensen te betrekken, waarbij iets meer essentiele info over culturele, historische of natuurlijke zaken, in het kort, kan worden aangegeven.

 81. Een mooie wandeling, maar niet echt spectaculair, net alsof je langs de randen loopt van de natuur in plaats van er middenin, vlak, langs akkers en slootjes.

 82. Beste Steven,

  Wat een mooi filmpje heb je van dit pad gemaakt. Heel leuk om te zien. Dank je wel!

  Jon Bouwman
  Landschap Erfgoed Utrecht
  Coördinator Termatenpad

 83. Afgelopen weekend het Termatenpad gelopen. Vooral de eerste reacties ware erg positief, waardoor ik erg nieuwsgierig was. Ik herken me in de positieve, maar zeker ook in de negatieve punten die genoemd werden. Nieuwsgierig naar de beelden? De video staat online: https://youtu.be/BJRkl7N876A

 84. Gewoon

  Afgelopen vrijdag, 13 november 2020, dit pad gelopen. Wij houden van wandelen, zien graag weer een andere omgeving en tussen de 10 en 15 km is altijd goed. Zo ook aan dit nieuw uitgezette pad begonnen. En…..het viel toch wat tegen. Er zijn al heel wat klompenpaden door ons bewandeld, maar deze was wat saai: veel recht toe, recht aan, over de weg, zelfs bij de Treek. Allemaal een beetje voorspelbaar. Dat houdt zeker niet in dat wel geen plezierige wandeling hebben gehad. Er waren vogels te horen, nog dieren in het weiland, paddestoelen, wat geschiedenis, een mooi stukje langs het Valleikanaal en aan het begin van de dag nog een lekker herfstzonnetje.
  Dus best genoten, als je er maar oog voor hebt….
  Dank vrijwilligers!

 85. Een prachtig klompenpad en daarmee ook een mooi eerbetoon aan Frans ter Maten, oud directeur van Landschap Erfgoed Utrecht. Een stukje asfalt over de mooiste bomenlaan die ik ken nl de Treekerweg is zeker geen minpunt! Zeer de moeite waard!

 86. Wij, mijn (wandel) vriendin Brigit en ik, hebben het klompenpad gelopen op zaterdag 7 november. Prachtig weer om te lopen. En wij vonden het een leuk rondje. De koek en zopie op Den Treek was een goed idee. Wij vinden, eerlijk gezegd, beide horeca gelegenheden die nu gesloten waren ivm corona, nogal buiten de route liggen. Maar dat zal wel aan ons liggen.
  We hebben lekker gelopen!

 87. Vandaag het nieuwe pad gelopen. Superleuk en weer zoveel nieuwe stukken gezien. Dat, terwijl ik best heel wat gewandeld had in omgeving Leusden. We kwamen beide wel op 15 km uit trouwens. In het bos optie tot koek en zopie, daar vanwege Corona horeca dicht is. Goed geregeld, maar geen idee of dit door de week ook zo is, dit was op zondag.

  Ik herken trouwens niet wat Martin op 7 november schreef. Het enige stukje wat langer asfalt is bij Leusden Zuid het bos in (ooievaarshof?) maar dit zal misschien 1 km max, zijn daarna duik je het bos weer in. Kan het zijn dat Martin verkeerd liep?

 88. Met hoge verwachtingen heb ik vandaag dit gloednieuwe pad gelopen. In mijn achterhoofd heb ik de wandelbelevingen van het Snorrenhoefpad, Glinthorsterpad en Schutpad. Wat zijn dat geweldige paden zeg!

  Jammer genoeg moet ik deze keer met een genuanceerde gevoel eindigen. Dit pad geeft niet de wandelbelevingen waarop ik gehoopt had.

  Hoogtepunt was zonder twijfel het stuk door het landgoed Geerestein en het gebied rondom Woudenberg.

  Spannende kronkelende weggetjes, bruggetjes en mooie doorkijkjes naar prachtige landgoederen, boerderijen en huizen. Vanuit Geerestein wordt er doorgewandeld naar landgoed den Treek. Dat is inderdaad de meest logische stap. Den Treek heeft de wandelaar veel te bieden.
  Ik vond het leuk om naar het Landhuis te lopen, maar vanaf dat punt is gekozen voor een kilometers lange wandeling over asfalt, waar auto’s, brommers en fietsers je voorbij razen. Deze keuze heeft mij verbaasd. Links en rechts van de asfaltweg lopen prachtige bosrijke paden. Daar ligt volgens mij een mooie uitdaging voor de organisatie om deze route te verbeteren.

  Leusden Zuid is ronduit saai waarna de wandeling over de oude spoorlijn naar het einde de magie van klompenpaden weer goed maakt. Ik ben geeindigd met een voldaan gevoel en heb lekker gewandeld. Desondanks blijft een pad met ups & downs.

 89. Vandaag dit behoorlijk gevarieerde pad gelopen. Mooie historische zaken onderweg.
  Aanwinst! met voor toch wel onbekende stukken.

 90. Termatenpad

  Een klompenpad in onze “achtertuin”
  7 november, op die mooie zaterdagse herfstdag hebben wij er ook echt van genoten.
  Op een stukje Geerestein, na bekend ,maar zo weet je en hoor je van de vele wandelaars wat is deze omgeving mooi.

 91. Op de ontzettende zonnige en warme woensdagochtend van 4 november hebben wij dit nieuwe klompenpad gelopen. Het is altijd leuk weer nieuwe dingen tegen te komen en te ontdekken zoals nu ook het geval was. We begonnen te hoogte van Huize Den Treek en liepen tegen de klok in. Onderweg kwamen we opvallend veel wandelaars tegen die ook dit pad liepen. Dit is een leuk klompenpad geworden, met afwisseling, mooie verhalen, grotendeels onverhard en met de app en bordjes goed te vinden. Bedankt!
  Het deel door landgoed Den Treek bestond volgens ons uit het minst mooie deel van Den Treek, met name de Treekerweg is een volle, drukke weg. Wij zouden heel blij worden van een uitbreiding van dit klompenpad langs de Vogelplas, het heidegebied of door het dichte bos van Den Treek om zo de Treekerweg te ontlopen en nog meer afwisseling te krijgen van dit nu al leuke pad.

 92. Vrijdag 6 november gelopen, met het mooiste wandelweer wat je je kan wensen! Prachtige aanwinst, dit nieuwe Klompenpad, in toevallig mijn eigen regio.
  O.a. vanwege het weer waarschijnlijk, was het druk op de route, fijn natuurlijk dat er veel belangstelling is. Voor wie kan, is een doordeweekse dag wel een goede optie!
  Leuk om te zien dat de naamgever, juist werd geïnterviewd bij het (drukke) startpunt! Kei trotst waarschijnlijk!

 93. Gisteren met veel plezier het Termatenpad gelopen. Een lekker zonnetje en opvallend veel wandelaars onderweg, die ook genoten! Dank dus voor het realiseren van dit pad.
  Veel cultuurhistorische informatie ook, wat een meerwaarde aan dit pad geeft.
  Maar.. ik miste informatie over het Grebbeliniedijkje en de Bruinenburgersluis ! Beide van grote waarde. Voor de info over de Grebbelinie zou gewezen kunnen worden op de aanwezige qr-codes. En de Bruinenburgersluis is een unieke damsluis, die in vredestijd en bij inundatie een rol moest spelen.. eveneens cultureel erfgoed. De naam is ontleend aan een vroegere hofstede Bruinenburg, hier dichtbij gelegen.
  Ik hoop dat jullie overwegen informatie over de Grebbelinie en de sluis op te nemen!
  En een praktische tip voor de wandelaars. Het stukje van de Bruinenburgersluis naar het spoordijkje, langs de Heiligenbergerbeek, was ook gisteren heel glibberig. Uit ervaring weet ik dat dit vaak het geval is ! Voor wie dit stukje wil omzeilen is er een alternatief: de Grebbeliniedijk vanaf de sluis blijven volgen tot de brug, dan linksaf naar het startpunt. Je mist dan helaas een stukje van de spoordijk met het Stirlingmonument.
  Annelie

 94. Beste Jacolien en Dirma,

  Wat jammer dat jullie de route niet konden vinden, maar gelukkig is het Schutpad ook heel mooi 🙂
  Voor de volgende keer: Bij het kerkje in Leusden -Zuid kun je de provinciale weg oversteken en dan loopt de route van het Termatenpad verder over de Ooievaarshorsterweg landgoed Den Treek in. Voor de zekerheid zullen we even controleren of er niet ergens een bordje mist.

  Veel wandelplezier!

  Jon Bouwman
  Landschap Erfgoed Utrecht
  Coördinator Termatenpad

 95. Vandaag gelopen,prachtig pad met prima bewegwijzering ( bij het witte kerkje de weg oversteken!).
  Afwisselend en prima paden. Zouden iets meer bankjes mogen staan,maar verder klasse hoor!

 96. Hoi,

  Wij, een vriendin en ik, wilde vandaag de route lopen.
  Zijn begonnen daar waarbij het bord met de verschillende routes op aangegeven stonden.
  Wij kwamen in een woonwijk uit en liepen langs de kerk. Tot zover konden wij de klompenroute volgen. Moesten langs de kerk heen maar daarna nooit meer een klompenroute gezien??
  Hebben een rondje gelopen en kwamen uiteindelijk weer bij het startpunt.
  Misschien hebben we er 1 gemist maar aangezien we dit stuk vervolgens nog een keer gelopen hebben en wederom geen klompenroute meer zagen hebben we uiteindelijk, gezien de tijd, de route van 5 km gelopen.

  We gaan het nog een keer proberen maar dan gaan we hem andersom lopen, misschien dat het dan wel lukt..

  Hebben overigens een mooie wandeling gemaakt in een mooi gebied.
  Hopen dus gauw terug te komen..

  Gr, Jacolien en Dirma.

 97. Gisteren 5 november in de middag dat pad gewandeld, wat heb ik toch genoten van de schoonheid en afwisseling.
  Wederom allen die hier aan hebben meegewerkt bedankt hoor, deze zit zeker in de top tien van alle klompenpaden
  Als je het maar zien wil is Nederland zo mooi. Wil je mijn foto`s zien kijk dan op Facebook.

 98. Gisteren dit mooie pad gelopen. Ik heb er erg van genoten en ga hem zeker nog eens lopen.
  Lekker afwissend en goed uitgezet. Kortom echt een aanrader. Het is ook lekker dicht bij mijn huis.

 99. Leuk dit nieuwe pad.
  Bekend terrein, maar zeker mooi.
  Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, het is zeker weer een mooie genieter.
  Nicole

 100. Vandaag het zojuist geopende Termatenpad gelopen. We wonen in Amersfoort dus dit is héél dicht bij ons huis! Een aanwinst deze route van 13.5 km. We zijn gestart bij het theehuis vanwege de parkeerruimte. Eerst een stukje aanlooproute (uiteindelijk stond de teller op 15 km).
  Een prachtig pad met schitterende herfstkleuren, mooie landgoederen (Den Treek, Geerestein en Groenenstein) zelfs een ringslang gezien en dromerige koeien en schapen in de mooie herfstzon. Enkele gedeelten in het bos zijn nu al flink drassig dus trek goede schoenen aan. Prachtig gedeelte over de Grebbe linie dijk met de eeuwenoude eikenbomen zijn indrukwekkend, ook kom je langs verschillende bunkers, langs het monument van de neergestorte Sterling-vliegtuig ?bij de oude spoortraject van de Kersenlijn (van Amersfoort naar Kesteren vroeger) Het gedeelte bij de Tabakssteeg vonden we een afwisselend gedeelte, je kijkt je ogen uit naar de verschillende villa’s. Ook nog een praatje gemaakt met een kippenboer die zijn eier automaat aan t bijvullen was. 10 scharreleieren voor €1.40 ?. Meteen een doosje meegenomen. In zijn schuur zaten 70.000 scharrelkippen??.
  De route is zeer goed aangegeven. Dit pad gaan we met grote regelmaat lopen, je hebt af en toe toch eieren nodig ? Het was een prachtig dag!
  nog 1 kanttekening: waarom moeten mountainbikers rossen over de voor hen verboden wandelpaden? en dan ook iedereen opzij duwen…de fietsen worden over de overstapjes getild en men gaat weer verder over het klompenpad?. Jammer en niet nodig want er is net een heel traject voor de fietsers uitgezet.

 101. Beste Dick en beste Anita,
  Bedankt voor jullie reacties. Het pad is inderdaad gisteren pas geopend, dus erg leuk om te horen dat jullie er van genoten hebben. Het foutje op de site wordt aangepast en de modderige stukken houden we in de gaten.
  Hartelijke groet,
  Jon Bouwman
  Landschap Erfgoed Utrecht
  Coördinator Termatenpad

 102. Ik hoorde onderweg dat gisteren dit pad officieel geopend is. Een aanwinst. Met een prachtig herfstzonnetje erbij was het prachtig. We hebben hem tegen de klok in gelopen. Eerst een stukje over de oude spoorlijn Amersfoort -Kesteren, langs oud wachtershuisje, boerderij Ooievaarshorst, de Grift, de toegangspoort van een voormalig ridderhof waar we even de lunch hebben gegeten op één van de schaarse bankjes die we tegen kwamen. Stukje Grebbelinie en langs het Short Stirling monument waar we overgestapt zijn naar het 1e Klompenpad Schutpad van 5km.
  Een prachtige aanwinst. Afwisselend verhard en onverhard, langs huizen maar vonden dit niet storend. Sommige paden wel erg blubberig dus met veel regenval kan dat een obstakel zijn.
  Dank jullie wel voor het aanleggen van dit mooie pad.

 103. Op de derde regel van mijn bericht staat: “tegen de klok in”, dat moet zijn: “met de klok mee”. Excuus

 104. Vandaag wilde ik het Dashorsterpad weer eens lopen, vanaf het Schutpad. Zie ik ineens bij de Leusbroekerweg het paneel van een nieuw klompenpad staan. Nergens gelezen dat dit pad al geopend is. Dus dit nieuwe pad maar gelopen op de bordjes, tegen de klok in.
  Dit pad wordt gekenmerkt door heel veel grote bomen aan weggetjes of lanen. Pad loopt langs boerderijen, Valleikanaal en Grift, soms ook langs industrie, tweemaal langs villa’s en een stukje door een woonwijk. Wel wat rechte stukken, mooi (Grift) en soms wat minder mooi (langs villa’s).
  In het laatste stuk zit 3 km aaneensluitend hard (asfalt/klinkers), daarom misschien beter om tegen de klok in te lopen, dan het meeste hard eerst.
  Hard 37% of 30%; bij Treekerweg kun je ook in de brede berm lopen.
  Tenslotte: nabij punt 10 loop je een stukje langs een beekje naar het Valleikanaal. Dat stukje is erg drassig. Nu gaat het nog enigszins, maar in de winter is dit stukje bijna niet te doen.
  Al met al een mooi groen klompenpad, in mijn achtertuin (of beter: in mijn voortuin).
  Bedankt iedereen.
  PS: Op de site staat onder “route combineren” abusievelijk het benedeneindsepad vermeld.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.