Teylingenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Kamerik. Wandelen door de polder, over boerenland en langs de Kamerikse Nessen. Geniet van het veenweidegebied, het boerenland en de rust. klompen aan, rugzak op en gaan.

Rondwandeling: Teylingenpad (16 km)

Startpunt: TOP Oortjespad in Kamerik. Volg de borden TOP Oortjespad

Openbaar vervoer: Bushalte Oortjespad of bushalte Teckopseweg

Markering: Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Broedseizoen: De route is tijdens het broedseizoen gesloten tussen 15 maart en 15 juni.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Modder.....reactie op Ernst

  Vandaag dit pad nog eens gelopen tegen de klok in, gestart bij De Boerinn.
  Bij het Oortjespad zijn de problemen opgelost.
  De berg modder bij de dam van het ene naar het andere weiland was inmiddels wel wat droger. Links zakte ik ook een eind in de modder, maar rechts (klok tegen) was het te doen, enigszins opgedroogd. Toen ik net aan de overkant was kwam de boer eraan gelopen. Hij constateerde ook dat dit eigenlijk niet te doen was. Ernst schreef er op 23 augustus overigens al over. De boer zou er een paar planken overheen gaan leggen, zei hij. Dat hopen we dan maar. Verder een mooi pad. De werkzaamheden aan de Grechtkade zijn zo te zien voltooid.

 2. Onderwerp: Teylingenpad

  Vandaag Het Teylingenpad gelopen. Voor de 2e keer. Route langs Grecht is mooi.Met de klok mee gelopen. Op gedeelte,het zgn : De Rosskamp-pad ( Van Teylingestraat naar N212) had de boer dit keer een enorme berg modder gedumpt precies ! op de doorgang tussen 2 hekken.( Raar). Geen ontkomen aan ik moet er doorheen en zakte tot enkels in de modderberg. ( nog een geluk dat het nog niet geregend had). Al met al mooie rustige route.
  Het Oortjespad was dit keer open, het is eigenlijk een geasfalteerd fietspad geworden.
  Op de route staan ook Wandelknooppunten aangegeven kan dus combineren met het Klompenpad.

 3. Onderwerp: Pad niet begaanbaar.

  Vandaag erg genoten van dit mooie gebied en de wandeling.
  Onze complimenten en dank voor al die fraaie wandelingen.
  Echter het oortjespad is totaal niet toegankelijk,was blij dat wij bij de boerinn hebben gekozen om met de klok mee te lopen,want anders weet ik niet hoever je komt voordat je vastloopt en weer terug moet.
  Maar als je bij het officiële startpunt begint en met de klok mee wil lopen gaat het gelijk mis,totaal niet toegankelijk en afgezet met linten,wij hebben noodgedwongen de hoofdweg gevolgd.
  De meerwaarde van de extra lus van 2 km. zien we ook niet ,is in het verleden denk beter onderhouden geweest.
  Een klein smetje op een verder schitterende wandeling.

  Groeten John en Jolanda

 4. Onderwerp: Onderhoud Teylingenpad

  Beste Tom en Beste Wim,

  Jammer dat jullie ongemak en hinder ondervonden bij het wandelen van het Teylingenpad.

  Het Teylingenpad is vanwege het groot onderhoud aan de Grechtkade al een hele tijd niet goed te wandelen zoals vermeld bij de bijzonderheden rechtsboven op deze webpagina. Om die reden is de betreffende App momenteel ook niet te downloaden. De route moet langs de Grechtkade opnieuw worden uitgezet omdat de bewegwijzering als gevolg van het onderhoud aan de kade is verdwenen. Hoewel je op de Grechtkade kunt lopen is deze daarvoor nog niet vrijgegeven door het waterschap. Als vrijwilligers zijn wij sinds de sluiting van het pad tijdelijk gestopt met het onderhoud. Als het hele pad weer begaanbaar is, herstellen wij daar waar nodig en nodig ik jullie graag uit voor de herkansing. De route – met name langs de Grecht – is prachtig.

  Ron Beumers, medecoördinator vrijwilligers Teylingenpad, Graveslootpad en Houtdijkenpad.

 5. Onderwerp: Brugkapot en terug lopen

  Vandaag een deel gelopen. De route is geem aanrader. Lange rechte stuken en veel door weiland. Het toppunt is dan ook dat je na 2 km rechtuit in een weiland een kapotte brug tegen komt. Hierdoor moesten wij het hele weiland weer terug lopen. Dit was tussen punt 1 en de start locatie in.

 6. Onderwerp: klompenpad teylingenpad

  Gisteren 6 september 2017 het klompenpad gelopen hele mooie ronde vooral de dijk ( met veel meevliegende
  tapuiten) .langs de Grecht. Een groot minpunt was het weiland in polder kamerik tussen punt (3) en (2) waar de
  boer een ijzeren hek heeft staan met aan bijde zijden ook nog een schrikdraad (of er werkelijk stroom op staat hebben we niet geprobeerd) het was heel lastig om hier langs te komen.
  ik heb gezien dat hierover in 2015 ook geschreven is, is hier geen oplossing voor te maken???

  groet Ella en Wim

 7. Onderwerp: Mooie omgeving, wandeling niet geweldig.

  Mooie polderomgeving.
  Veel lange rechte stukken. Ook 1 km langs de provinciale weg, jammer.
  Neem het kaartje mee op je telefoon, bewegwijzering is meermaals niet heel duidelijk.
  Veel weilanden, dus drassig na regen.

 8. Onderwerp: Pad 16 km afgesloten tot medio 2017

  In verband met de kadeverbetering aan de Grechtkade Oost bij Kamerik is het Klompenpad niet te wandelen tot medio 2017.

 9. Onderwerp: Hek bij De Boerinn

  Op de website van De Boerinn staat nu dat het hek op zondag vanaf 12:00 open is. En dus niet om 11:00.

 10. Onderwerp: Prachtig pad in Het Groene Hart

  Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Begonnen bij Boerinn. Eerst nogal wat asfalt door Kamerik en Kanis heen. Mooie huizen en boerderijen aan de Mijzijde. Maar ook wat oude rommelige huizen met onverzorgde tuinen gezien. Oortjespad prachtig. Slechts 1 km langs de provinciale weg (net als bij Houtdijkerpad). Mag de pret niet drukken, je kunt niet alles hebben. Lange stukken door het grasland, ‘t is tenslotte een vrij lange tocht door de polder.
  En dan het allermooiste: een lang stuk op de dijk van de kronkelende Grecht met zijn rietkragen. Links, maar ook vaak rechts een wijds poldergezicht. Wat opvalt is dat het water soms wel een paar meter hoger staat dan de weilanden. Heeft met inzinken van het land te maken als ik het goed begrijp.
  Tip voor vrijwilligers: Als je de vlonder oploopt kom je een splising tegen. Hier zou een sticker moeten staan rechtsaf en aan het eind van de vlonder een sticker met linkisaf. Daar was het even zoeken, door de kleine afstanden was het met het plattegrondje van de site ook niet goed te bepalen. Verder bewegwijzering uitstekend.
  Dit was deze week mijn derde klompenpad in Kamerik. Ik heb weer genoten, al was het warm.
  Bedankt iedereen.

 11. Onderwerp: Prachtige wandeling

  Gisteren heb ik samen met mijn man deze prachtige wandeling gemaakt. Het eerste stuk door Kanis en Kamerik was wat saai, maar het stuk door de weilanden en langs de Grecht was echt prachtig. Weids uitzicht, roofvogels boven je, een zwemmend reetje in de Grecht, vlinders, bloemen en bijen… Heerlijk! De route was qua begroeiing heel goed te doen en was duidelijk aangegeven (app is wel handig om erbij te hebben). Alleen na het gemaal moesten we over privé weilanden, waarbij de boer aan beide zijden van het hek schrikdraad had staan. Nu zijn wij niet zo bang aangelegd en hebben we het zelf los en vast gemaakt, maar onhandig was het wel en waarschijnlijk ook niet helemaal de bedoeling. Dit was ons eerste klompenpadroute , smaakt naar meer!

 12. Onderwerp: Pittig!

  Gisteren, zondag 6 juli, deze wandeling gelopen. Veel asfalt, lange rechte paden (maar ja: polder, en bordjes niet altijd logisch of duidelijk geplaatst. Hek bij de “Boerinn” was dicht waardoor het niet duidelijk was of je dat pad ook écht op moest. Stuk langs het water moeilijk begaanbaar. Hoge gras was wel gemaaid maar niet weggehaald. Er waren mooie stukjes onderweg (bloemen, zingende vogels), maar niet genoeg om deze wandeling nóg een keer te doen.

 13. Onderwerp: Even genieten

  Vandaag het Teijlingerpad gelopen. Het was heerlijk weer, alles was mooi groen en de vegels waren nog volop overal aanwezig. De wandeling was pittig, want het stuk langs de Grecht is moeilijk begaan baar door het hoge gras, waardoor het moeilijk lopen is. Gelukkig had ik een kaartje bij me want ik miste wel her en der wat routeverwijzing en volgens mij. Maar al met al een prachtig rondje met dank aan alle vrijwilligers en landeigenaren die dit hebben mogelijk gemaakt.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*