Thornspiccerpad

Ontdek het mooie afwisselende buitengebied van Elburg. Wandelen langs beken, over eeuwenoude kerkenpaden, door weilanden, heidevelden, zandverstuivingen en over fraaie landgoederen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Thornspiccerpad (21 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Parkeerplaats het Schootsveld in Elburg

Opstappunt: Café Petit Restaurant Halfweg, Zuiderzeestraatweg west 62 in Doornspijk

Openbaar vervoer: Bushalte Centrum in Elburg. Bushalte Zuiderzeestraatweg Oost in Doornspijk. Station ’t Harde.

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Thornspiccerpad combineren met het Vrijheijtpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Het Thornspiccer klompenpad is een prachtig mooi klompenpad! Het zéér afwisselende landschap, bos, heide, weilanden, de dijk van Doornspijk naar Elburg, Veluwe meer, het stadje Elburg. Dit alles zorgde ervoor dat wij het niet snel zat werden vwb lengte van de wandeling. Er was steeds wel weer iets anders te zien of te horen waar onze aandacht op gevestigd werd. Wel hadden er meer bankjes op deze route mogen staan, omdat je na een uur lopen toch even 5 minuten wil zitten. Hoe dan ook, wij raden dit klompenpad zeker bij je aan!

 2. Met een stralend lentezonnetje het zuidelijke rondje van deze route gelopen.
  Bijna 19 km perfect aangegeven route.
  Dank u wel voor het maken van deze afwisselende tocht.
  Tilly en Jan

 3. Vandaag de verkorte route van 9km gelopen. Een heel saai pad wat wij al snel de asfaltroute noemde. Veel langs de weg. Ik denk dat de volledige route wel mooi zou zijn gezien de reacties. Maar daar was het te koud voor.

 4. Zeker een aanrader voor wandelaars die van variatie houden. Dit Klompenpad rijgt weilanden, bomenlanen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen aan elkaar. En dan krijg je ook nog een mini-dierentuin en een pittoresk vestingstadje in het vizier. Wat saaiere kilometers en snelwegrumoer op het zuidelijk deel kunnen de wandelpret niet bederven. Verslagje en foto’s bekijken? Ga naar https://www.frankwandelt.nl/gelderland/thornspiccerpad-klompenpad-elburg

 5. Mooie route in een prachtige omgeving. Alleen zonder app niet te lopen wat jammer is. Bewegwijzering is op sommige delen echt onvoldoende

 6. Vandaag deze prachtige route gelopen tegen de klok in, veel afwisseling, veel rust en prachtige vergezichten bij de zandverstuiving. Komt wel in mijn top 3 terecht. De bewegwijzering kon wel beter, ik had de app echt nodig.

 7. Dit is een heel mooie afwisselende route (zelfs met kamelen !). Soms wel even zoeken omdat sommige pijlstickers verbleekt zijn door de zon. 1 stuk pad loopt langs een uienveld. Dit graspad met hoog gras en een diep loopspoor moet worden geegaliseerd omdat de kans groot is om door je enkels te gaan. Ik ben maar op het net geoogste uienveld gaan lopen.

 8. Gisteren, 16 aug 23 dit pad voor de 2e keer gelopen. Prachtig pad !! Kan ik aanbevelen

  Echter voor 2 jaar terug gemeld dat de markering matig was.
  Dat is nu veranderd in op sommige plekken slecht. Niks verbeterd dus. Zonder telefoon met route was het vervelend geworden.

 9. Afgelopen week dit pad gelopen. Een echte aanrader. Ik heb de hele route gelopen en ondanks dat ik de omgeving van Elburg goed ken kwam ik toch nog op verrassend leuke plekjes.
  Ik ben als eerste over de Zuiderzeestraatweg gegaan, dan heb je het stuk asfalt als eerste gehad, kun je een broodje of iets lekkers voor onderweg halen bij bakkerij Schuld bij de bakkersmolen en dan de natuur in. Als laatste kom je dan aan de andere kant het stadje weer in wat een leuke afsluiter is.
  Het pad lijkt niet heel veel gelopen aangezien de begroeiing aan het begin heel erg hoog was en ik helemaal geen pad zag. Dus ik heb aan de rand van het uienveld gelopen maar dat was ook wel weer grappig.

 10. Prachtige gevarieerde route. Door stad, bos, heide, stuifzand en platteland. Gestart in de ochtend in Doornspijk, zodat je tijdens lunchtijd precies in Elburg bent, met genoeg horecavoorzieningen.

 11. Afgelopen vrijdag dit werkelijk prachtige pad gelopen. Het was 1 groot feest! Als we het over een top 3 hebben van alle klompenpaden, dan is dit pad deze top 3 meer dan waard. Heel hartelijk dank aan alle medewerkers die dit pad mogelijk maken!

 12. Ik ben vandaag met mijn zoon het Thornspiccerpad gestart vanaf Doornspijk en tegen de richting gelopen. We hebben niet de gehele 21 km gelopen. Maar tussendoor via de routeverkorter door Hoge Enk waardoor we toch op 18 km zijn gekomen. De alternatieve route van 9 km hadden we al een eerder gedaan. Route is mooi aangelegd. We hebben genoten van de afwisselende landschappen en het gezang van de vele vogels onderweg.

 13. Wat een prachtig klompenpad
  21 km van alles , water heide bos en zandverstuiving
  En aanrader rustpunt de oase !!
  Gastvrij en heerlijke koffie en dan op naar de laatste kmters ….. dank voor dit mooie pad

 14. Prachtige route, in zijn geheel gewandeld. Heel afwisselend!
  Jammer dat er weinig bankjes zijn onderweg, wel ruim voldoende horeca-mogelijkheden.
  Bij Oostendorp hebben we ervoor gekozen om niet pal langs de drukke weg te lopen, maar via een fietspad, naar onze smaak een betere optie.
  Zeker een klompenpad om nog een keer te lopen.

 15. Vandaag liepen we de verkorte route (ongeveer 9 km). Veel verharde stukken. En de onverharde delen waren lang en daardoor eentonig / saai.
  Elburg zelf is mooi. Maar het is wss nodig om de hele route van 21 km te lopen. Dan zullen er, gezien de reacties van andere wandelaars, blijkbaar mooiere wandelstukken bij zijn.
  Het verkorte deel komt in ieder geval niet in mijn top 10 …..

 16. Vandaag,01-12 deze schitterende route gelopen,mooi afwisselend en veel te zien onderweg.Zeker voor herhaling vatbaar

 17. Vandaag deze prachtige route gelopen. mooi afwisselend, weilanden, bos, heide etc.
  Mede door het mooie weer een prachtige dag gehad.. Vrijwilligersteam hartelijk dank voor het onderhouden van deze route.

 18. Prachtige route.
  Zeer goede app.
  Mooi weer met veel zon op 1 september 2022.
  Ik heb genoten.

  2 opmerkingen:
  Op de zandverstuiving graag wat betere markeringen.
  Langs het maisveld in Oostendorp vieren brandnetels, bramen en riet feest. Kan er gemaaid worden?

 19. De verkorte route gelopen, vond deze erg tegenvallen voornamelijk door de veelal verharde stukken. En daarnaast de saaie stukken als je even niet verhard loopt. Had ook verwacht wat meer langs het water te lopen, omdat je toch bij Elburg bent. Zo te lezen is het vooral aan te raden om alleen de lange route te nemen.

 20. Nadat ik op 17 januari de noordelijk lus heb gelopen, was gisteren de zuidelijke lus aan de beurt. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik de zuidelijke lus een beetje vond tegenvallen (lees hiervoor mijn review over deze lus)

  De noordelijke daarentegen was erg mooi en afwisselend. Voor een uitgebreide review en foto’s druk hiervoor op de onderstaande link.
  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/doornspijk-hoge-enk-de-haere-schouwenburg-klompenpad-thornspiccerpad-zuidelijke-lus-105987746

 21. Vandaag deze prachtige (!!) route gelopen. Ik heb genoten. Afwisselend landschap, ondergrond, uitzicht, veel mogelijke rustplekjes. De omgeving was me niet geheel onbekend, en gelukkig maar, bleek later.
  Vanaf de P in Elburg moest ik zoeken naar het startpunt. Ik wou de route met de klok meelopen, maar ik kon het niet vinden, toen zag ik -toevallig- een bordje. Na een tijdje had ik door dat ik nu wel tegen de klok inliep, hopen op het beste dan maar. Helaas, een paar bordjes gemist, door of onduidelijke plaatsing/aanduiding (oa bij de spar in doornspijk en bij de zandverstuiving) of omdat ze er gewoon niet waren (ongev halverwege verlengde haerderweg waar je blijkbaar moet afslaan en waar de broekdijk de n309 kruist).
  Ook vanwege de warmte vandaag, besloot ik mijn eigen weg terug te zoeken parallel aan de weg en even later liep ik per ongeluk ineens weer op de route. Eind goed al goed, ik loop deze prachtige route gewoon nog een keer en dan andersom!
  Ik zit alleen wel onder de uitslag nu, beetje vreemd…

 22. Weer een klompenpadpareltje gevonden!

  Werkelijk prachtig pad waar alles aan gedaan is om er een echt klompenpad van te maken. De grote afwisselingen in landschappen zullen je doen verrassen! Vanaf het historisch centrum sta 1,5 uur verder (voor je gevoel) in de woestijn met zicht op kamelen en zebra’s. Het moet niet gekker worden 🙂

  De tocht gaat door weilanden, dijken, bossen, zandvlaktes en heidevelden. Van dorpje naar dorpje. Voor mij komt deze mooie wandeling in de top 3 van de 41 paden die ik inmiddels heb gelopen.

  Enne … niet de verkorte route nemen. Anders mis je misschien wel het mooiste stuk.

 23. Prachtig en zeer afwisselend klompenpad, helaas niet overal goed gemarkeerd waardoor je ook de route op de app nodig hebt

 24. Gisteren dit mooie, afwisselende klompenpad gelopen, gestart in Elburg. Na langs het veluwemeer gelopen te hebben aan het begin van de kerkdijk getuige geweest van de geboorte van een kalfje, een bijzondere ervaring!
  Genoten van het mooie landschap, nog even wat gedronken biij het rustpunt met de dierenweide, een aanrader.
  Wel jammer dat er veel hondenpoep ligt op sommige paden, vooral tussen de bovenweg en de koeweg.
  In Oostendorp via het puttenerpad gelopen om de drukke hoofdweg te ontwijken (dankzij de tip van een andere wandelaar).

 25. Prachtig klompenpad om te lopen. Veel afwisseling en meer plekken dan aangegeven waar je wat kan drinken en eten. Wij kwamen naar verhouding veel bankjes tegen die uit elkaar gevallen waren, zodat er in vergelijking met andere klompenpaden weinig bankjes beschikbaar waren.

 26. Vandaag dit prachtige afwisselende klompenpad (linksom) gelopen. Vanaf Elburg naar Doornspijk was wat saai de rest van route echt de moeite waard. Veel mooie vogels gezien en de zandverstuiving was prachtig.

  Zelf de route bij het gemeentehuis van Elburg aangepast en via het Puttenerpad naar de vesting gelopen, heel jammer dat die mooie pad niet in de route is opgenomen. Dit is een verademing vergeleken met de grote weg.

  Wij gaan dit pad zeker vaker lopen.

 27. Een pad met veel afwisseling. Goed aangegeven. Soms wat asfalt maar eigenaren moeten ook mee willen werken. Bekend terrein maar nu ook weer nieuwe paadjes ontdekt.

 28. Vandaag de noordelijke lus en een klein stukje van de zuidelijke lus gelopen, omdat ik verkeerd ben gelopen 🙈. Ik heb deze rechtsom gelopen.

  Het eerste gedeelte tot en met de Hoge Enk is niet zo bijzonder. Het begint eigenlijk al als je bij de rotonde linksaf slaat. De bedoeling is dat je dan een behoorlijk stuk langs de N309 loopt. Dit is eigenlijk helemaal niet nodig. Nadat je bij de rotonde links af bent geslagen dan kun je na 100 meter rechtsaf slaan. Je loopt dan langs Landgoed De Old Putten en via leuke paadjes kom je weer op de uiteindelijke route uit. Wellicht voor de beheerders een optie om hier de route aan te passen.

  Het gedeelte door de Hoge Enk is ook niet bijzonder. Als je eenmaal de N310 bent overgestoken, dan krijgt de route een ander gezicht. Het gedeelte tot de Kerkdijk is een juweeltje. De rest van de route tot aan Elburg loop je over onverharde dijken waar je mooie vergezichten hebt.

  Het laatste gedeelte loop je door het centrum van Elburg.

  Conclusie:
  Het eerste gedeelte vond ik niet zo boeiend, het tweede gedeelte is wel mooi.

  Eindcijfer: 6,5

 29. Prachtig, zeer gevarieerd, een juweeltje onder de klompenpaden, 21km genieten. Maak vooral ook een rondwandeling door het historische centrum van Elburg!

 30. Prachtig pad. U kunt overigens het wat saaie gedeelte langs de Zuiderzeestraatweg bij Elburg ook langs een alternatieve route (niet officiëel EN DUS NIET AANGEGEVEN). Op gedetailleerde kaarten staan verschillende ONVERHARDE weggetjes die parallel lopen aan deze drukke weg. Zeer aanbevolen, al is het maar een paar kilometer…

 31. Het was een mooie, afwisselende route. We hebben de verkorte route gelopen. Veel mooie uitzichten gezien, vooral het stuk langs het Veluwemeer was erg mooi. Het enige minpunt was dat we heel veel paaltjes gemist hebben, maar dankzij de app konden we de route wel volgen.

 32. Vanmorgen in de mist dit prachtige, afwisselende pad gelopen. Ik ben gestart in ’t Harde en heb het tegen de klok in gelopen. Honderden, zo niet duizenden vochtige spinnenwebben gezien, het is herfst. Weilanden, heide, zand, vestingstadje, dijken, water, enz.

 33. We hebben vandaag de korte route van 9 km gelopen. We zijn gestart vanaf de parkeerplaats bij het stadhuis. Ook de verkorte route is erg mooi en we hadden geen problemen met de bewijzering. We hebben met de klok mee gelopen en daardoor hebben we het laatste stuk niet helemaal langs de Zuiderzeestraatweg gelopen maar door Oostendorp en evenwijdig aan deze drukke weg. Ook de korte route is een aanwinst.

 34. Beste Wandelaars,

  Onze theeschenkerij Leuten & Teuten is ivm vakantie gesloten. Hopelijk leest u de reviews en staat u niet voor een gesloten deur.
  We hopen u vanaf 3 september te verwelkomen onder het genot van een kopje thee, koffie en een lekker Home Made taartje.
  Wij zijn dan geopend van 10.30 -17.00 uur op vrijdag en zaterdag.

  Vriendelijke Theegroet Leuten & Teuten

 35. Fantastische route. Je hebt wel de app nodig want de bewegwijzering laat te wensen over.

 36. Vandaag hebben wij dit prachtige pad van 21 km gelopen. Een mooie afwisselende route. Af en toe hadden we even de app nodig als het niet helemaal duidelijk was of ter bevestiging dat we nog goed liepen. Dit pad is een aanrader voor iedereen die van lange routes houdt.

 37. Och Pascal zat horeca onderweg….begin einde, en ertussen Rustpunt, en een theeschenkerij waar je geen meter voor omloopt !
  Schitterende route…

 38. Mooi pad. Goed aangegeven. Maar we hadden wel de app er bij voor het geval dat.
  Mooie afwisseling en goede afsluiting in het pittoreske Elburg.

 39. Een heel mooie route maar op een aantal punten niet goed aangegeven waardoor de route voor ons echt veel langer dan 21km was. Uiteindelijk ongeveer 24km met geen horeca die onderweg open was dus dat viel een beetje tegen. Trek er dus wel voldoende tijd voor uit.

 40. Enorm genoten van deze prachtige route, wat hebben we veel moois gezien!. Af en toe minder goed aangegeven, gelukkig konden we met de navigatie checken of we goed gingen.
  Tot in Elburg was alle horeca onderweg gesloten, dat is wel jammer bij een route van 21 km.

 41. Mooie route. Wij startten in t Harde, snel bereikbaar vanaf de snelweg, en vanaf daar met de klok mee gelopen. Dan kom je snel in een heel mooi gebied – de snelweg is daar goed te horen maar het uitzicht maakt dat ruimschoots goed. Leuk ook om door elburg te lopen, na bos, stukje zandvlakte en polder is het is een leuke, diverse route.

 42. Super mooi klompenpad, wij hebben er zeker al wel 20 gelopen. Maar deze komt zeker op nummer 1. Heb geen saai stuk kunnen ontdekken. Ongeveer op de helft bij het rustpunt heerlijk koffie gedronken met een gevulde koek voor een mooi prijsje. Er was net een hertje geboren ook erg leuk natuurlijk om dat even mee te maken. Complimenten voor alle vrijwilligers van de klompenpaden. Ik vind het top. Mag ook wel is gezegd worden.

 43. Geweldige route ! Het eerste Rustpunt dat 150 meter van de route af ligt niet bezocht, maar op de Stadsweg 17 in ’t Harde kom je een leuke theetuin tegen “Leuten en Teuten” (die binnenkort ook een kleine B&B gaan runnen). Na nog eens 5 kilometer ongeveer kom je een geweldig leuk Rustpunt tegen met een soort kinderboerderij, diverese soorten koffie, en andere versnaperingen, heerlijk vertoeven zowel binnen als buiten. Bij zandvlakte ‘de Zoom’ heeft een particulier een dierentuin gecreeerd met kamelen, een zebra, bokjes enzo, erg verrassend ! Zoals eerdere melding in dit gastenboek, je komt geen saai stuk tegen.
  Bossen, weilanden, zandvlaktes en een heerlijk Hanzestadje, geweldig leuke dag gehad en we herhalen hem zeker nog eens !

 44. Bedankt voor de snelle reactie, al tig klompenpaden gelopen, maar van deze middels Google dus géén GPX /GPS.. Zal hem zaterdag opnemen met topo gps… Komt vast goed! ?

 45. Beste Walter,

  Wandelaars bieden vaak GPX-tracks van gelopen routes aan op internet, Google er maar eens op. Natuurlijk kunnen wij niet garanderen dat dit de nieuwste versie van de route is, dus let dan ook vooral goed op de bordjes in het veld. Als landschapsbeheerorganisatie beperken we ons tot brochure, website en app om de route onder de aandacht te brengen. Vooral het bijbehorende verhaal over landschap, ecologie en cultuurhistorie is namelijk voor ons belangrijk en deze kunnen we niet vertellen bij een GPX-track.

  Veel wandelplezier!

  Met vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 46. Kan nergens een Gpx downloaden, veel fijner als de klompenpad app… Iemand??

 47. Geweldige mooie route
  Wij liepen hem dus “verkeerd”, niet met de klok mee, maar dat deed niets af aan de prachtige route.
  Ook een leuk RUSTPUNT , echt een aanrader. Komt er weleens minder tegen.
  Wat wel irritant was is dat er soms wel een groen klomeppad bewegwijzering was maar geen rood/paarse voor onze route (terwijl de route voor beide klompenpaden was) waarbij ik toch ging twijfelen of ik wel goed zat. Regelmatig maar even checken op de app .
  Een prachtige zonnige dag gehad en Elburg is erg gezellig .

 48. Vanmorgen om 9.15 bij het klokgelui van de kerken vanuit Elburg vertrokken op een prachtige zonovergoten zondag. De voorgaande tips opgevolgd om met de klok mee te lopen en ook een stukje alternatieve route te volgen over het landgoed Old Putten, een heel goed idee!
  Zoals eerder hier vermeld is dit een hele afwisseling de route, met verkortingen, maar als het je lukt is de gehele route écht de moeite waard! Volop wilde bloemen in de bermen, rust en prima markering!
  Groot contrast is het terugkomen in Elburg, op deze zonovergoten zondag, zo fijn voor de horeca en hun bezoekers, maar voor mij net iets te druk. Ik kom graag een terug voor een rustig bezoek aan dit moeite vestingstadje…!

 49. Vandaag het Thornspiccerpad gelopen, 21 km vanuit Elburg.
  Met de klok mee gelopen (waar ik achteraf blij mee was, een aanrader dus).
  Wat een heerlijk Klompenpad!
  Ongelooflijk dat er – wellicht op de paar honderd meter lopen door Doornspijk na – geen noemenswaardig saaie stukken zitten op een pad van deze lengte.
  Het eerste stuk volgde ik de tip (bedankt daarvoor!) om uit te wijken naar landgoed Old Putten i.p.v. de route langs de drukke Zuiderzeestraatweg, waardoor je honderd meter verderop evenwijdig aan de officiële route door een prachtig landschap loopt en daarmee een lekker begin van deze wandeling hebt.
  Het Thornspiccerpad biedt een fraaie aaneenschakeling van allerlei verschillende landschappen – weilanden, bos, heide, boerenland, vennetjes en beekjes. Prachtige paadjes, fraaie landhuizen, het laatste stuk wandelen over een mooie dijk en de route afsluiten in het centrum van Hanzestad Elburg.
  Groot compliment voor makers en onderhouders van dit Klompenpad!

  O ja: veel eerdere commentaren gaan over routeaanduidingen die niet duidelijk zouden zijn op dit Klompenpad. Met gebruik van de routeaanduiding op de geweldige Klompenpad-app heb je daar geen last van. Aanrader!

 50. Vandaag dit pad gelopen vanuit Doornspijk. De zuidelijke ronde. Met wat detours rond de Zoom kwamen wij toch op 18,7 kilometer uit. Bewegwijzering was voor ons prima, wel paar x de app erbij ter check. Fijn afwisselend pad dat door een voor ons onbekend gebied ging vol verrassingen en met veel variatie. Zowel cultuur als natuur. Op het meest zuidelijke traject nabij de Bonenberg is de A28 wel qua geluid behoorlijk aanwezig; verder was het stil en ondanks Pinksteren (en wellicht dankszij veel ergen in de ochtend) erg rustig qua wandelaars. Alleen rond De Haere en Dennenrhode even tamelijk druk. Maar de rustige stukken en de prachtig gekozen onverharde kruip-door paden compenseerden dat geheel. Aanrader!

 51. Beste Paul, José en andere wandelaars,

  Het geldt voor alle Klompenpaden (en zo staat dat ook vermeld op de website) dat het aan te raden is om naast de bewegwijzering in het veld (paaltjes met plaatjes of stickers) ook gebruik te maken van de gratis app voor de smartphone, of de folder met kaartje plus achtergrondinformatie (à € 2,- verkooppunten op deze website), of van het eenvoudig uit te printen kaartje op deze website (gratis). De app wijst onderweg de weg zonder dataverkeer (kost dus geen MBs). Ook met een simloze tablet kan de route gelopen en de route-items bekeken worden.

  Het aanbrengen van markeringen is lokaal soms aan beperkingen onderhevig en op knooppunten van een 2-zijdig gemarkeerde route complex, vandaar deze aanbeveling.

  Veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 52. Deze route ga ik van de week voor de tweede keer lopen. De vorige keer miste ik een aantal bordjes, het is op sommige plekken érg slecht aangegeven, waardoor de route véél langer uitviel dan de bedoeling was. En dat was niet bepaald motiverend. Maar het verdient wel een herkansing, want in principe is het een prachtige route.

  En….ik hoop dat er wat gedaan kan worden aan de bewegwijziging!

 53. Prachtige route, alleen de bewegwijzering is op bepaalde plekken super irritant.

 54. Een kortere versie gelopen begin april, vanaf een opstappunt, maar dan kom je toch op zo’n 17 km uit. Bij de zandverstuiving misten de bordjes, op gevoel doorgelopen, app viel helaas uit. Op een ander ’twijfelpunt’, was geen bordje te vinden. Langs de weg terug naar het startpunt. Wel een mooie route, maar flink verder dan de bedoeling was.

 55. Prachtige route, echt een aanrader. Maar de bewegwijzering laat wel te wensen over. De app heb je hier wel nodig, want er ontbreekt zo nu en dan een bordje of ze wijzen soms in een onduidelijke of bedenkelijke richting.
  Toch hebben we genoten van deze zeer fraaie route !

 56. Wat een prachtig pad. Vandaag (Hemelvaartsdag 2021) gelopen en wat een genot. Zo afwisselend. De omgeving is me bekend, maar toch kwam ik op nieuwe plekken en paadjes. Fantastisch!

 57. 1e paasdag vroeg in de ochtend deze wandeling nogmaals gelopen maar de verkorte versie, komt uit op 10 km. Deze versie is ook zó de moeite waard. Heel veel bloeiende planten gezien. Ook bij de vogelhut gekeken met verrekijker.
  En maar 1 stel wandelaars tegengekomen.

 58. Wow wat een prachtige wandeling is dit. De lange versie is meer dan de moeite waard!
  Bij het Ludegras {vogelspotplaats net voor Elburg) geen flamingo’s, maar wel een blauwborstje gespot.
  Deze wandeling heeft alles: weide, water, bos en heide. Weinig asfalt maar echte klompenpaden.
  Hulde aan de bedenkers van dit pad.
  Helaas was onze wandeling wel wat langer er is mist er hier en daar een bordje waardoor onze wandeling 23.5 km werd. Goed de app in de gaten houden scheelt je kilometers.

 59. Vandaag 29 maart 2021 de volledige route gelopen. Mooie route, en bijna helemaal onverhard. Soms kan de bewijzering iets beter. Vlak bij Elburg had een onverlaat een verkeerszuil omgedraaid (net voorbij de rotonde. dus bij de Omloop niet rechts maar links af), waardoor wij de verkeerde kant op gingen. Heb hem weer goed gezet.

 60. Vandaag vrijdag 19 maart de volledige route gelopen. Schitterende afwisselende route, bijna alles over onverharde paden.

 61. Prachtig en zeer afwisselend klompenpad!! Wij hebben de zuidelijke lus gelopen, veel over paadjes, door houtwallen en echt weinig verharde weg! Mooie afwisseling van polder, hei, bos, zandverstuiving en boerenland! Echt een aanrader!! (18.5 km volgens Wikiloc)

 62. Enige tijd geleden za 2 jan 21 dit prachtige klompenpad gelopen. Chapeau voor diegene die dit pad uitgedacht heeft. Zoals meerdere voorgangers al vermeldden is het zeer afwisselend en het heeft prachtige vergezichten.

  De bewegwijzering is af en toe een zoekplaatje. Bij de Kerkdijk hebben we geen bordje gezien. Bij de zandverstuiving zijn we helemaal van het pad afgeraakt (zagen alleen nog blauwe paaltjes) en zoals eerder vermeld: daar waar de overlapping met het Vrijheijtpad is, zijn er alleen de bordjes vh Vrijheijtpad. Dankzij de app is het toch goed gekomen. Maar het zou een stuk gemakkelijker lopen als de bewegwijzering wat duidelijker is.
  Niettemin genoten van de heerlijke wandeling, een echte aanrader!
  Mijn ervaring is vergelijkbaar met Ria 27-2

 63. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Chapeau voor diegene die dit pad uitgedacht heeft. Zoals meerdere voorgangers al vermeldden is het zeer afwisselend en het heeft prachtige vergezichten.
  De bewegwijzering is af en toe een zoekplaatje. Bij de Kerkdijk hebben we geen bordje gezien. Bij de zandverstuiving zijn we helemaal van het pad afgeraakt (zagen alleen nog blauwe paaltjes) en zoals eerder vermeld: daar waar de overlapping met het Vrijheijtpad is, zijn er alleen de bordjes vh Vrijheijtpad. Dankzij de app is het toch goed gekomen. Maar het zou een stuk gemakkelijker lopen als de bewegwijzering wat duidelijker is.
  Niettemin genoten van de heerlijke wandeling, een echte aanrader!

 64. Beste Karen,

  Wat fijn om te horen dat je zo enthousiast bent over onze gratis app. Een gift voor de Klompenpaden wordt altijd op prijs gesteld en wordt ingezet voor het in goede staat houden van de Gelderse Klompenpaden.

  De gift kan naar Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Je kunt daarvoor gebruik maken van IBAN NL10TRIO 0390 5205 00 t.n.v. St. Landschapsbeheer Gelderland en dan graag met de vermelding ‘Donatie Klompenpaden’.

  Hartelijk bedankt en nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 65. Prachtige route met veel afwisseling bos,heide,zandverstuiving,weilanden, dijk als afsluiting het mooie vestigingsplaats Elburg!!
  Complimenten voor diegene die die pad hebben samengesteld.

 66. Ik had verwacht te moeten betalen voor de ‘klompenpaden-app’. Deze blijkt gratis te zijn 🙂 GEWELDIG!
  Kan ik een bedrag doneren?
  Lieve groet,
  Karen.

 67. Vandaag rond 10 uur, donkere wolken letterlijke en figuurlijk (Corona)boven Nederland. Ik kom aan in DOORNSPIJK en begin met Dit klompenpad te wandelen. De lucht breekt open, het word mooi helder. Wat een genot om dit pad te lopen. Heel afwisselend, bos, heide, zandverstuiving , weilanden, water en landgoederen. Iets over de helft: vesting Elburg met voldoende gelegenheden voor koffie to go en vis to go enz. Na de haven van de vesting loop zo Je zo de mooie dijk op.
  Ik heb genoten en kwam op mooie plekjes waar Ik met de auto al jaren aan voorbij rijd. Vrijwilligers bedankt voor deze route. Alle donkere wolken zijn vervaagd in mijn hoofd.
  1 aandachtspuntje: op het kerkdijkje staat de route verkorter aangegeven als hoofd route, en de hoofdroute als verlenging, dit staat zo niet op de kaart en app.
  Doordat ik zelf niet goed oplette liep ik even verkeerd, maar met het raadplegen van de app kwam alles weer goed.

 68. Net dit prachtige pad gelopen. Tegen de klok in. Genoten van deze schitterende en afwisselende route. Precies wat je van een klompenpad mag verwachten. Weilanden, pittoreske dorpjes, prachtig bos, zandverstuiving, landgoederen, over de dijk langs het Veluwemeer via veel onverharde Pasen. Met dank aan de vrijwilligers!

 69. Vandaag hebben wij – bij mooi winterweer- het Thornspiccerpad gelopen tegen de klok in, gestart in Doornspijk. We kozen voor de verkorte versie en Strava gaf, terug bij de auto, 19 km aan. De berichten over dit pad die wij lazen, waren zeer lovend en onze verwachtingen waren daarmee hoog gespannen. Inderdaad veel afwisseling in landschap, mooie trajecten, die echt “klompenpad-waardig” zijn. Maar ook relatief veel over verharde wegen en door bewoond gebied: dorp, vakantiepark, buurtschap. En in het zuidelijke deel van de route veel geluid van het verkeer op de A28. Bewegwijzer-bordjes en app tezamen maakten de route gemakkelijk te volgen.

 70. Nadat we twee weken geleden het korte gedeelte vanaf Elburg hebben gelopen, hebben we als vervolg hierop vandaag het lange gedeelte van 16,5 km vanaf Doornspijk gewandeld. We werden aangenaam verrast door de diversiteit van dit Klompenpad. Zo loop je het eerste gedeelte langs sloten en tussen weilanden, terwijl het andere gedeelte je via een camping, door het bos en vervolgens dwars over de zandverstuiving leidt. Mooi onderhouden pad en een aanrader voor een ieder die van verschillende landschappen houdt!

 71. Vandaag dit Mooie pad gelopen. Het stuk langs de Zuiderzeestraatweg was taai, dus het was fijn dat we dit in het begin hadden. Op dit pad hebben we onze 250e klompenpadkilometer van dit jaar gemaakt. Veel lof voor de vrijwilligers die erin geslaagd zijn om een gevarieerd pad te maken,

 72. Vandaag de korte versie (9 km) gelopen van deze nieuwe aanwinst van Klompenpaden. Genoten van de vergezichten op de dijk, wel even opletten, anders loop je zo door naar Doornspijk en loop je toch de verlengde route. Zoals elders tussen de reacties te lezen: houd de ap bij de hand. Het laatste stuk ook langs het landgoed gewandeld i.p.v. langs de Zuiderzeestraatweg. Een mooi pad en complimenten aan de vrijwilligers! We komen zeker nog terug om het andere deel te lopen.

 73. Nou, vandaag dit pad ook gelopen. Auto geparkeerd bij opstappunt café Halfweg, maar de eigenaar had hier wel problemen mee. Uiteindelijk mochten we de auto daar wel laten staan, maar wellicht even met deze (vriendelijke) man in gesprek. Was de horeca niet gesloten geweest dan had hij best wel kunnen profiteren van de wandelaars, wij hadden dan zeker aan het einde even lekker bakje thee en lekkere taart genuttigd. Maar verder prachtig pad, heel gevarieerd en mooie omgeving. Tip is wel om de app bij de hand te hebben, soms was het even zoeken naar de bordjes. Maar al met al onze complimenten voor de vrijwilligers, dit pad is een absolute aanrader!! Dank jullie wel.

 74. Beste wandelaars,

  Zoals verschillende wandelaars op deze pagina ook aangeven, is het mogelijk om de drukke Zuiderzeestraatweg te ontlopen door in plaats daarvan via het opengestelde landgoed ten zuiden van deze weg te lopen. Het is tijdens de ontwikkeling van de route van het Klompenpad helaas niet gelukt om het Thornspiccerpad over het landgoed te leiden en bewegwijzeren.

  Vriendelijke groet van Team Klompenpaden

 75. Zonnebril verloren tijdens het wandelen van dit pad op 31 oktober 2020. Als iemand hem gevonden heeft: ik hoor het graag!

  Mooi pad, heel afwisselend, ik heb zelfs een zebra en een kameel gezien.
  Het stukje door Elburg heb ik buitenom gelopen, omdat het (zaterdag) best druk was in het dorp. Aan de binnenkant van het water en bij de brug met de leeuwen verder aan de overkant.

  Doordat ik mijn zonnebril nog wilde zoeken heb ik ook de routeverkorter gelopen wat nu dus een routeverlenger was 🙂

  Ik heb ervan genoten!

 76. 24 oktober hebben wij het pad gelopen.
  Gestart bij cafe Halfweg in n Doornspijk, direct de route opgepakt aan de Rijksweg ( t.h.v. het zeebrapad ongeveer 50 meter) vanaf het cafe.
  Een heel mooi en heel afwisselend Klompenpad veel over het Landgoed De Haere,
  Heel veel mooie punten, wat betreft uitzicht over landerijen en bossen.
  Top!!!

  Wij hebben de route niet helemaal via Oostendorp naar Elburg gelopen , omdat dat stuk route ons al bekend was.

  Even ter ondersteuning:
  Wij zijn op punt, dat je richting Oostendorp moet lopen, linksaf afgeslagen ( Jukweg) naar de route verkorter ( ongeveer 150 meter) en daar rechtsaf geslagen ( Scheelepad) , vandaar loopt de route via het Puttenerdijkje naar het Buurtschap “de Hoge Enk “naar de Zuiderzeestraatweg weer richting Doornspijk.
  Veel wandel plezier gewenst

 77. Vandaag het THORNSPICCERPAD gelopen. Geparkeerd op de parkeerplaats het Schootsveld bij Elburg bij het startpunt en meteen rechtsom langs de weg gelopen (van Elburg weg). Ik vond het nog best een lang stuk langs deze drukke weg voor we echt het buitengebied in konden, dus het is ook het fijnst om zo te beginnen, dan heb je het minste stuk gehad. Want vanaf daar was het een prachtige wandeling en heel erg afwisselend. We hebben alle Nederlandse landschappen voorbij zien komen: dorpjes, bos, heide, zandverstuiving, polderlandschap en het Veluwemeer. Erg mooi! Bedankt vrijwilligers!
  Wat me nog opviel, is dat op de plaats waar het Thornspiccerpad en het Vrijheijtpad elkaar overlappen alleen groene bordjes staan (vh Vrijheijtpad). Ook staat op de app dat het pad 20 km is en op het bord 21 km. 21 km is de route zeker wel.

 78. 16 oktober dit pad gelopen. Een mooie afwisseling van landgoederen, bos, heide en een mooie zandverstuiving. Wij zijn in Doornspijk begonnen bij Landgoed Klarenbeek en via het mooie stadje Elburg en het open gebied buiten Elburg, via de Kerkdijk weer terug naar Doornspijk. Een prachtig klompenpad met maar een klein stukje Zuiderzeestraatweg. Dat viel erg mee.
  Wij hadden 22 km op de teller staan, een flink pad maar ongemerkt loop je de kilometers door de afwisseling .
  een aanrader!

 79. Beste Ruud,

  Wij bieden geen .gpx bestanden aan. Wandelaars delen wel vaak GPS-tracks van gelopen routes op internet, via Google vaak gemakkelijk vindbaar. Als landschapsbeheerorganisatie beperken wij ons tot folder, website en app om de route onder de aandacht te brengen. Vooral het bijbehorende verhaal over landschap, ecologie en cultuurhistorie is voor ons belangrijk. Probeer de gratis app eens, dataverkeer in het veld is daarbij niet nodig.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden

 80. Wil hem graag wandelen a.s. Woensdag, hebben jullie ook het .GPX bestand voor mij?
  Mvgr Ruud

 81. Vandaag liepen we het Thornspiccerpad. Wat een prachtige, gevarieerde wandeling!!!
  We hebben genoten.
  Waar het pad samen ging met het Vrijheytspad, misten we de stickers van het Thornspiccerpad. De app liet zien dat we goed liepen.
  Soms vonden we de bewegwijzering wat summier. Onder anderen bij de dierenwei na de zandverstuiving. Wij liepen rechtsaf helemaal om de dierenwei heen.
  Maar de app bood hulp.
  Vrijwilligers bedankt voor het uitzetten en onderhouden van deze schitterende route.

 82. Heb nu de app geinstalleerd met alle routes. Waarbij ook de gpx. Zal het spoedig gaan wandelen.

  Ron Bais

 83. Lijkt mij een heel leuk pad, maar kan ik hier misschien een gpx bestand van downloaden ipv een geprinte route?

  Gr. Ron Bais

 84. Gisteren deze wandeling gemaakt tegen de klok in. Mooi, afwisselend met prachtige uitzichten. Een aanrader. Een paar opmerkingen: de bewegwijzering laat hier en daar te wensen over. Zonder app of kaart is de wandeling lastig te lopen. Maar ook de app werkt niet helemaal feilloos: we kwamen in de bossen op het terras van een privéwoning terecht. Leek ons niet de bedoeling.
  Tenslotte een tip: wie de drukke Zuiderzeestraatweg wil vermijden, kan het Puttener Pad/ Puttener allee lopen. Vreemd dat dit stukje niet in de route is opgenomen. Verder een fantastisch pad.

 85. Prachtig klompenpad, zeer afwisselend ook, mooie stekkies, zo nu en dan de app erbij is wel handig.
  Het laatste stuk langs de Zuiderzeestraatweg was jammer, maar kennelijk kan dat niet anders

 86. De route met de klok méé gelopen, met gebruikmaking van de route verkorting tpv Elburg-zuid. Behoorlijk gevarieerde route met een paar fraaie landhuizen onderweg. Wat ons wél enigszins ‘irriteerde’ was, dat de route aanwijzingen pas ná een afslag of splitsing zichtbaar werden. Zelf vinden wij het fijn als er vóór een route wijziging al een bordje staat en niet vlak er nà. Bij het afslagpunt Huisdijk (linksaf) hebben wij èn een ander team geen duidelijke aanwijzing kunnen vinden; hier moest de App uitkomst brengen… een controle/ verbeterpuntje (trouwens: er staan hier ook heeeel veel verkeersborden)
  Maar niet gezeurd: chapeau voor de nieuwe route en dank allemaal voor het creëren / aanleggen en toekomstig onderhoud !!!

 87. prachtige route! Tip Er zit ook horeca bij een rustpunt onderweg. Koffie met versgebakken warme cake, in een oase van natuur, herten, konijntjes en geitjes. Ook de hele winter open van 11 tot 16.00 uur..

 88. We vonden het vreepad het leukste klompenpad uit de regio…maar na deze te hebben gelopen staan ze voor ons op een gedeelde eerste plaats. Hele leuke gevarieerde route en ondanks een flink aantal kilometers was het prima vol te houden. Echt een topper! We lopen deze zeker nog een keer.

 89. donderdag 24 september hebben wij deze route..20 km.. gelopen vonden het een heel mooie afwisselende route
  Heb een opmerking over route ..route loopt stuk langs zuiderzeestraatweg bij oostendorp mijns inziens is dat niet nodig .vanaf jukweg loopt er een mooi paadje naar puttenerallee evenwijdig aan zuiderzeestraatweg .

  Groet Dirk Doornewaard

 90. 22 september dit pad gelopen onder een strak blauwe hemel.
  Het was een prachtig afwisselend pad. Wij hebben genoten.

 91. Wij liepen dit pad op 18 september en hebben genoten! Het was heerlijk weer en nieuwsgierig gingen we op pad
  om te zien of het werkelijk zo mooi was als de reacties deden vermoeden en kunnen dit volmondig beamen!
  De afwisseling is groot, weilanden, maisvelden, bos, heide en zandverstuivingen, in 1 woord prachtig!
  We zijn 2 keer fout gelopen maar dit zal aan ons zelf hebben gelegen omdat we teveel rondkeken naar al dat moois
  wat ons landje te bieden heeft.

 92. Zaterdag 19 september hebben wij dit pad gelopen en we vonden het afwisselend en vooral leuk om onderweg lokale producten te kunnen kopen. Het rustpunt op deze route is echt goed uitgerust en verdiend een pluim.
  De route week op enkele punten af van de app. Ik zou het van toegevoegde waarde vinden als de organisatie de bankjes op de route ook in de app kan opnemen.
  John

 93. Ik heb een paar klompenpaden gelopen, vooral dankzij de enthousiaste verhalen van mijn schoonmoeder. Meestal loop ik ze samen met haar. Zo ook een paar weken geleden het Vrijheijtpad dat ook net in Elburg is geopend. Vandaag voor de tweede keer zelf een pad uitgekozen en zelf gelopen. Omdat ik zag dat een deel van deze route hetzelfde is als het Vrijheijtpad, ben ik aan dat deel van de route begonnen. Helaas is dit een niet zo leuk stuk langs een N-weg. Maar gelukkig duurt dit niet al te lang en ga je richting Landgoed Huis Schouwenburg. Daarna richting ’t Harde, mooie stukken waarin onverhard smalle paadjes werden afgewisseld met stukken verharde delen. Bij rustpunt in Doornspijk gepauzeerd. Voor mij was dit even een verwarrend stukje, het was voor mij niet helemaal duidelijk dat ik de camping over moest. Ik liep zonder app, dus ik heb even staan zoeken, maar dankzij mede wandelaars de route toch op kunnen pakken. Via de camping het bos in en de heide op. Nog de laatste restanten heide in bloei, prachtig gezicht met dat zonnetje erbij! Voor mij, als beginner, was de bewegwijzering op de Heide zelf over het algemeen heel duidelijk en kon ik het pad aanhouden. Alleen bij het open vlak bij de zandverstuiving vond ik het minder duidelijk. De pijl zegt dat je recht over moet steken, maar al lopende zag ik dat je rechts moet aanhouden. Gelukkig zag ik de mini dierentuin, hierdoor wist ik dat ik die kant op moes en heb ik niet eerst voor niks de zandverstuiving over geploegd. Ook daarna weer duidelijke wegwijzers en een hele mooie route door het bos. Het stuk door de woonwijk in Doornspijk vond ik jammer en deed afbreuk aan de mooie route.. gelukkig daarna de dijk op waar ik me echt alleen op de wereld waande. Prachtig landelijk uitzicht, zeker een plek waar ik anders nooit zou zijn gekomen! Op de dijk kun je het laatste deel van de route afsnijden, dan ga je het laatste deel van de route door het weiland. Ik ben de dijk helemaal afgelopen, maar had achteraf toch liever die verkorte route genomen. Ik vond het laatste stuk niet heel veel toevoegen. Je loopt nog over de dijk, maar er pal naast raast een weg waar de auto’s flink hard rijden. Doet afbreuk aan het vrije gevoel wat je even daarvoor wel ervaart. En ik had gezien dat de verkorte route het Vrijheijtpad volgde, en ik weet nog van de vorige keer dat ik juist dat deel van de route echt zo’n leuk stuk vond. Dus ik kan het iedereen aanraden het verkorte deel te kiezen. Uiteindelijk kwam ik op 18 kilometer uit in plaats van 20. Ook nog even door Elburg zelf gedwaald en zo kwam ik uiteindelijk op 21 kilometer. Al met een al een prachtige en afwisselende route. Ik ga hem zeker nog een keertje lopen!

 94. Hoi, ik heb weer genoten van deze wandeling al heb ik hem in twee delen gewandeld ,heel veel variatie vooral dat mengsel van bloemen in het weiland richting Doornspijk vanaf Elburg en dan als klap op de vuurpijl ,ook nog het ijsvogeltje op de kiek gezet dan is zo`n pad de kers op de taart . Wederom dank aan alle overheden en vrijwilligers en niet te vergeten de agrariërs waar je zo over hun land mag wandelen top hoor bedankt.

 95. Dit pad bleef verrassen van begin tot eind.Vertrokken vanaf station ’t Harde en via een stukje Groene Wissel het
  klompenpad opgepakt bij Haereland en daar verder door gevarieerd bosgebied en over stuifzand richting Doornspijk
  gewandeld met telkens weer die verrassende en smalle paadjes.Had wel route ingekort via Hoge Enk maar volgende
  keer loop ik dit pad andersom en neem ook Elburg mee.Heb zeer erg genoten van deze wandeling met zijn vele
  afwisseling aan panorama’s en nogmaals die verrassend smalle paadjes zowel door bos,langs beekjes weiland en
  maisvelden.Deze staat hoog genoteerd in mijn lijstje van wandelingen.

 96. Heel lang hadden we een nummer 1 van de klompenpaden. Dat is vandaag dit pad geworden ! Wij kennen geen ander pad dat zo veelzijdig is en zo veel verschillende beelden heeft. Oude binnenstad Elburg, dijken, uiterwaarden, bospaden, bossen, heide, zandverstuiving, water. Werkelijk een parel en aanrader. Wat de markering betreft dat melden we op het contactformulier.

 97. Een prachtige route gelopen vanaf de P-plaats voorin Elburg. Vanaf de P-plaats eerst richting de Zuiderzeestraatweg. Wij hebben lekkere koffie gedronken op een rustpunt na ongeveer 7 km. Lekker in het zonnetje zitten de dierenweide in kijkend. Na de dierenweide gaan we verder en bij het vakantiepark krijgen we een klein buitje regen, maar hebben geen jas of regenkleding nodig. Bij de minidierentuin lopen we iets verder langs het hek langs de dieren omdat daar een bankje is en het tijd is om brood te eten. Bij Halfweg in Doornspijk nemen we een koffie met appelgebak en kunnen we hierna de route voltooien naar Elburg
  De route is goed aangegeven met de bordjes, maar soms verschilden de bordjes wel met de route op de app, of de bordjes stonden wat onlogisch. Zoals na de zandverstuiving (aan de rechterhand), hier staat een paal met blauwe kop met een bordje rechtdoor, terwijl de app ons het zand overstuurt naar de minidierentuin. Dit app-route bleek dus juist.
  Maar we hebben genoten vandaag, en met ons vele anderen denk ik want we zijn een paar keer wandelaars tegen gekomen en sommige tweee keer.

  Wicher en Janny

 98. Een zeer mooie afwisselende route
  Afgelopen vrijdag het klompenpad gelopen. Gestart bij het opstappunt Restaurant Halfweg in Doornspijk en de keuze gemaakt om door Doornspijk naar de Kerkdijk te wandelen. Op de Kerkdijk genoten van de stilte en een prachtig landelijk uitzicht. Aangekomen bij de haven van Elburg door het gezellige centrum de route vervolgd. Eenmaal het centrum achter je latent vind ik het jammer dat je circa anderhalve km langs een drukke weg loopt. (Alternatief mogelijk dit deel door de woonwijk laten lopen) Voorbij het gemeentehuis rechtsaf kom je weer op een rustiger deel van de route. De app geeft een routeverkorter aan. De markeringsbordjes zijn echter routeverlengers waarbij het eerste bordje twee richtingspijltjes aangeeft wat het geheel een beetje verwarrend maakt. Het vervolg is verder volop genieten van een rustige afwisselende wandeling. De Doornspijkse Heide en zandverstuiving is werkelijk prachtig in deze tijd van het jaar. Nadat je de begraafplaats gepasseerd bent ga je rechtsaf het fietspad op. Halverwege bevindt zich een gezellig rustpunt waar je naast koffie ook ijs, limonade en meerdere versnaperingen kunt kopen. Al met al een zeer geslaagde route waarbij het verstandig is wel de app te gebruiken.

 99. Wat een mooi afwisselend nieuw Klompenpad!

  Op een door de weekse dag dit klompenpad gelopen, toch kwamen we veel medewandelaars tegen.
  Evenals de ervaring van vorige schrijvers is het gebruik van de app niet overbodig. Bij het “Woestijn“Dierentuintje, aan onze linkerhand stond aan het eind, op de hoek een sticker zowel naar links en naar rechts, toen de “gulden”middenweg maar gekozen, de blauwe paaltjes gevolgd, dit bleek juist, verderop zaten op deze blauwe paaltjes wel stickers, misschien een idee om op de drie eerste blauwe paaltjes ook een sticker te plakken.
  Verder niets dan lof over dit prachtige klompenpad, vooral de bloeiende heide was een lust voor het oog. Ook de variatie was groot van weilanden, bosjes, heidevelden, stuifzand en water.
  We hebben genoten, vrijwilligers bedankt voor jullie inzet.

 100. Vandaag hebben we het onderste gedeelte (18km) bewandeld. Mooie afwisselende route. Hier en daar missen we, met name op de lange stukken, een extra bordje ter controle dat je op de juiste route loopt.
  Op http://www.dickdrost.nl/Fotogalerij/Wandelingen 2020 geeft een aantal foto’s weer die onderweg zijn geschoten.

 101. Beste mensen,

  Giesteren in de hitte heb ik dit nieuwe pad gelopen. Na een moeizame start (langs drukke wegen) kwam ik in de rust en de ruimte terecht met veel verschillende landschappen. Ik loop meestal op de route van de app. Deze bracht mij in de buurt van het Huis op de Bergen in verwarring. Daar geeft de route op de app iets anders aan dan de markering in het veld. Ook op landgoed Klarenbeek gaan app en markering niet gelijk op. Ik miste ook markeringen in het kleine bosgebied bij Schootbruggeweg. Deze puntjes hebben mijn wandelplezier niet in de weg gezeten.
  Dank voor een mooie route.
  Voor een verslag van mijn wandeling kunt u kijken op : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2020/08/07/klompenpad-thornspiccerpad/

 102. 6-8-20 dit pad gelopen. Werkelijk prachtig en afwisselen, goede rustmogelijkheden. Landgoederen, weiland, bos, heide, zandverstuiving, dijk en een leuk oud stadje. Lekker uitdagende afstand ook! Vooral bij Berkenweg, mist markering. Kort daarvoor zelfs zebra, yak en kamelen gespot. Kortom zeker een aanwinst, deze gaan we vaker lopen. De markering kan hier en daar wel verbeterd. Klompenpadregel bij twijfel rechtdoor, maar het is prettig als dat bevestigd wordt met een sticker.

 103. Jaap en Evert,
  We hebben vandaag bij prachtig weer, het mooie Thornspiccerpad klompenpad gelopen.
  Het is een aanwinst voor de wandelendaars, een mooi, pittig en goed variërend uitgezet klompenpad.
  Maar zo als de vorige lopers al vertelde, het is jammer maar enkele bordjes zijn er al af.
  Je kunt zien waar de schroeven hebben gezeten.
  De bewijzering heeft volgens ons nog wat aandacht nodig, op enkele plekken hebben we de app nodig gehad.
  Bedankt vrijwilligers.

 104. Gisteren liep ik dit klompenpad. Ik heb genoten van dit (langere) pad. Vooral toen ik eenmaal Elburg uit was. De lange stukken over de hei en zandverstuivingsgebied waren prachtig en het was heel stil op deze maandag. Ook de ‘echte’ klompenpaden langs de weilanden/het mais vond ik heel fijn. En dan de afwisseling met het bosgebied. Het rustpunt halverwege lag voor mij op juiste moment in de route. Ik liep met de klok mee en ik vond het stuk langs Omloop/Oostendorp minder fijn en passend. Daar heb ik ook vaak lopen zoeken naar richtingaanwijzers (vooral bij oversteek). Soms zag ik alleen de richtingaanwijzers van het naastgelegen Vrijheijtspad. Gelukkig had ik de app, anders was ik vaak de route af gegaan (vermoed ik). Ik herken wat Dick meld dat de verkorte route niet als zodanig staat aangegeven, maar het gewone pad juist als verlenging. Dat was wat verwarrend. En ik zag ook heel wat palen zonder richtingbordjes staan. De app is dus echt een uitkomst. Bedankt voor het uitzetten van dit prachtige pad.

 105. Vandaag deze prachtige, en vooral rustige route gelopen. Genoeg afwisseling in natuur en mooie paden met weinig asfalt. Na afloop gezellig wat gedronken en gegeten bij de brouwerij in Elburg!
  deze wandeling kun je in 3 afstanden lopen.

 106. Beste Steven,
  Bedankt voor de mooie beelden in je prachtige video.
  Volgens mij heb je best wat extra kilometers gemaakt om de opnames op afstand te maken, zit goed in elkaar.
  Ik heb zaterdag de problemen bij de zandverstuiving bekeken en we gaan er voor zorgen dat de bordjes weer geplaatst en daar waar nodig verduidelijkt worden.
  Wat je als alternatieve route liep, was aanvankelijk de oorspronkelijke route maar de medewerking werd door de landeigenaar opgezegd, dus konden we dat traject niet officieel vermelden/opnemen in de route.

  Hartelijke groet
  Jan Willem Wieman
  (vrijwilliger Vrijheijtpad en Thornspiccerpad)

 107. Ik heb er alle begrip voor dat er niet onbeperkt bordjes geplaatst kunnen worden, ik kwam alleen ook lege paaltjes tegen en ook paaltjes met schroeven maar zonder bordje…..
  Het was trouwens een fantastische route hoor! Video is aan het uploaden, maar onder de rook van Schiphol is KPN niet in staat in het buitengebied erg snel internet te leveren…. vanavond staat-ie er.

 108. Beste Steven,

  Bedankt voor uw reactie, we zijn ons ervan bewust dat bij de zandverstuiving weinig bordjes staan.
  Het is bij het aanleggen van klompenpaden over particulier terrein niet altijd mogelijk om overal voldoende bebording aan te brengen. Wij adviseren u om naast de bewegwijzering in het veld gebruik te maken van de routekaart uit de folder, de mobiele app, of een uitgeprinte kaart op deze website. Fijn dat het u met de app is gelukt om de route voort te zetten.

  M.v.g.
  Lotte Ballering,
  Medewerker klompenpaden

 109. Ik ben het pad nu aan het lopen en constateer dat er bordjes zijn weggehaald. Zeker rond de zandverstuiving is het zonder de app lastig de weg te vinden. Video volgt….

 110. Dit pad heb ik vorige week al gelopen op de bordjes.
  Geweldig mooi klompenpad, gelopen met de klok mee. Veel variatie: bos, “woestijn” met woestijndieren, langs veel boerderijen, langs en over een camping, vergezichten tussen Doornspijk en Elburg. Door centrum Elburg lopen vind ik hier geen probleem, altijd druk en gezellig bij mooi weer. Afstand 21 km, dat is knap veel. De oostelijke helft heeft veel paadjes en weggetjes en halverwege de route kun je ook nog “bijtanken” bij een hele mooie Rust Wat.
  Het viel mij op dat de verkorte route als hoofdroute wordt aangemerkt (op de weg met de bordjes) en op de site bij “alle klompenpaden” is de verlengde route als hoofdroute ingetekend.
  Hard ongeveer 32%, d.w.z. de hele route. De hele verkorte route o.a. door Hoge Enk (ook mooi) heeft een percentage hard van 50%. Een bijzonder mooi klompenpad, wordt één van mijn favorieten, maar je moet wel getraind zijn voor dit zware en lange pad.
  Bedankt iedereen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.