Thornspiccerpad

Ontdek het mooie afwisselende buitengebied van Elburg. Wandelen langs beken, over eeuwenoude kerkenpaden, door weilanden, heidevelden, zandverstuivingen en over fraaie landgoederen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Thornspiccerpad (20 km)

Startpunt: Parkeerplaats het Schootsveld in Elburg

Opstappunt: Café Petit Restaurant Halfweg, Zuiderzeestraatweg west 62 in Doornspijk

Openbaar vervoer: Bushalte Centrum in Elburg. Bushalte Zuiderzeestraatweg Oost in Doornspijk. Station ’t Harde

Markering: paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Thornspiccerpad combineren met het Vrijheijtpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

 • Restaurant Lucca, Havenkade 18, Elburg
 • La Place, Eperweg 94 , t Harde
 • Brasserie Dennenrhode , Verlengde Haerderweg 5, Doornspijk

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Jaap en Evert,
  We hebben vandaag bij prachtig weer, het mooie Thornspiccerpad klompenpad gelopen.
  Het is een aanwinst voor de wandelendaars, een mooi, pittig en goed variërend uitgezet klompenpad.
  Maar zo als de vorige lopers al vertelde, het is jammer maar enkele bordjes zijn er al af.
  Je kunt zien waar de schroeven hebben gezeten.
  De bewijzering heeft volgens ons nog wat aandacht nodig, op enkele plekken hebben we de app nodig gehad.
  Bedankt vrijwilligers.

 2. Gisteren liep ik dit klompenpad. Ik heb genoten van dit (langere) pad. Vooral toen ik eenmaal Elburg uit was. De lange stukken over de hei en zandverstuivingsgebied waren prachtig en het was heel stil op deze maandag. Ook de ‘echte’ klompenpaden langs de weilanden/het mais vond ik heel fijn. En dan de afwisseling met het bosgebied. Het rustpunt halverwege lag voor mij op juiste moment in de route. Ik liep met de klok mee en ik vond het stuk langs Omloop/Oostendorp minder fijn en passend. Daar heb ik ook vaak lopen zoeken naar richtingaanwijzers (vooral bij oversteek). Soms zag ik alleen de richtingaanwijzers van het naastgelegen Vrijheijtspad. Gelukkig had ik de app, anders was ik vaak de route af gegaan (vermoed ik). Ik herken wat Dick meld dat de verkorte route niet als zodanig staat aangegeven, maar het gewone pad juist als verlenging. Dat was wat verwarrend. En ik zag ook heel wat palen zonder richtingbordjes staan. De app is dus echt een uitkomst. Bedankt voor het uitzetten van dit prachtige pad.

 3. Vandaag deze prachtige, en vooral rustige route gelopen. Genoeg afwisseling in natuur en mooie paden met weinig asfalt. Na afloop gezellig wat gedronken en gegeten bij de brouwerij in Elburg!
  deze wandeling kun je in 3 afstanden lopen.

 4. Beste Steven,
  Bedankt voor de mooie beelden in je prachtige video.
  Volgens mij heb je best wat extra kilometers gemaakt om de opnames op afstand te maken, zit goed in elkaar.
  Ik heb zaterdag de problemen bij de zandverstuiving bekeken en we gaan er voor zorgen dat de bordjes weer geplaatst en daar waar nodig verduidelijkt worden.
  Wat je als alternatieve route liep, was aanvankelijk de oorspronkelijke route maar de medewerking werd door de landeigenaar opgezegd, dus konden we dat traject niet officieel vermelden/opnemen in de route.

  Hartelijke groet
  Jan Willem Wieman
  (vrijwilliger Vrijheijtpad en Thornspiccerpad)

 5. Ik heb er alle begrip voor dat er niet onbeperkt bordjes geplaatst kunnen worden, ik kwam alleen ook lege paaltjes tegen en ook paaltjes met schroeven maar zonder bordje…..
  Het was trouwens een fantastische route hoor! Video is aan het uploaden, maar onder de rook van Schiphol is KPN niet in staat in het buitengebied erg snel internet te leveren…. vanavond staat-ie er.

 6. Beste Steven,

  Bedankt voor uw reactie, we zijn ons ervan bewust dat bij de zandverstuiving weinig bordjes staan.
  Het is bij het aanleggen van klompenpaden over particulier terrein niet altijd mogelijk om overal voldoende bebording aan te brengen. Wij adviseren u om naast de bewegwijzering in het veld gebruik te maken van de routekaart uit de folder, de mobiele app, of een uitgeprinte kaart op deze website. Fijn dat het u met de app is gelukt om de route voort te zetten.

  M.v.g.
  Lotte Ballering,
  Medewerker klompenpaden

 7. Ik ben het pad nu aan het lopen en constateer dat er bordjes zijn weggehaald. Zeker rond de zandverstuiving is het zonder de app lastig de weg te vinden. Video volgt….

 8. Dit pad heb ik vorige week al gelopen op de bordjes.
  Geweldig mooi klompenpad, gelopen met de klok mee. Veel variatie: bos, “woestijn” met woestijndieren, langs veel boerderijen, langs en over een camping, vergezichten tussen Doornspijk en Elburg. Door centrum Elburg lopen vind ik hier geen probleem, altijd druk en gezellig bij mooi weer. Afstand 21 km, dat is knap veel. De oostelijke helft heeft veel paadjes en weggetjes en halverwege de route kun je ook nog “bijtanken” bij een hele mooie Rust Wat.
  Het viel mij op dat de verkorte route als hoofdroute wordt aangemerkt (op de weg met de bordjes) en op de site bij “alle klompenpaden” is de verlengde route als hoofdroute ingetekend.
  Hard ongeveer 32%, d.w.z. de hele route. De hele verkorte route o.a. door Hoge Enk (ook mooi) heeft een percentage hard van 50%. Een bijzonder mooi klompenpad, wordt één van mijn favorieten, maar je moet wel getraind zijn voor dit zware en lange pad.
  Bedankt iedereen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.