Tremelepad

Ontdek het mooie buitengebied van Dreumel. Ervaar de afwisseling van grienden en boomgaarden met de openheid van de weilanden. Geniet van dit bijzondere landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Tremelepad (14 km)

Startpunt: Landwinkel Bloeiend Merm, Van Heemstraweg 127A in Dreumel

Openbaar vervoer: Bushalte Nieuwstraat in Dreumel

Markering: Groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Tremelepad is te combineren met het Lauwsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Uitdagende wandeling met hindernisjes

  Gisteren dit klompenpad met de klok meegelopen. Laat je niet ontmoedigen door de stukken asfalt in het begin van de route. Daarna wordt het een echt klompenpad. Heerlijk veel baggeren over weilanden met hoog en nat gras, langs water, door natuurgebied, over rustige smalle weggetjes; ooievaar gezien, aantal reigers en andere (water)vogels. Paar regenbuien maar mocht de pret niet drukken, want waren toch al aardig nat door het hoge natte gras. Uitdagende hindernisjes: 2x werd de route geblokkeerd door prikkeldraad, dus voorzichtig er onderdoor het natte gras zoveel mogelijk vermijdend. De andere 2 hindernisjes waren extreem hoge overstapjes, waar ik met mijn 1 meter 67 centimeter alleen overheen kwam met nogal wat hulp van mijn letterlijk grote broer. Nooit eerder zulke hoge overstappen gehad. Tip: plankje erbij.
  Genoten van de mooie landelijke omgeving.
  Op naar het volgende klompenpad !

 2. Onderwerp: Koffie

  Dag beste lopers,
  Gaat u de uitdaging aan en oppad vandaag?!
  Kom dan gezellig halve wegen de route bij ons koffie drinken. Bij nummer 7 op de route aan de papesteeg. Zelf koffie tap punt met een heerlijke koek staat voor u klaar. Even uitrusten en evt. naar de wc en door.

  Warme groet Daisy

 3. Onderwerp: Ieder zijn smaak

  Aangezien wij opgegroeid zijn op het platteland, zien wij waarschijnlijk het mooie er niet meer van. Het begon goed met de wandeling door de boomgaard, toen een paar honder meter langs de druk van Heemstraweg en vervolgens weer heel stuk over een, overigens rustige, asfaltweg. Toen weer een mooi stuk door het natuurgebied “De Meren”. Daarna vonden wij het toch wel heel erg eentonig en saai door de weilanden en een paar kilometer over een rechte ruilverkavelingsweg. Het laatste stuk was weer aardig, maar voor ons was dit toch wel het minste klompenpad die wij gelopen hebben. Inmiddels zullen dat er zo’n 40 geweest zijn.
  Janny en Aart van Mourik

 4. Onderwerp: In vogelvlucht

  Vandaag dit mooie klompenpad in koud voorjaars weer gelopen, gelukkig was het lange gras niet al te nat. Verrassend was dat er naast de boomgaarden en weilanden, veel kleine natuurgebieden waren. Heel veel vogels gehoord en gezien, o.a een eend met pas uitgekomen pulletjes en een nest met vier meerkoeteieren. Ondanks dat er vrij veel asfalt in dit klompenpad zit, was het niet storend, want het waren hele stille landweggetjes. De bewegwijzering was prima in orde. Wat fijn dat zo veel vrijwilligers en landeigenaren zich in zetten om dit voor wandelaars en natuurliefhebbers mogelijk te maken, dank daarvoor.
  Tjeerd en Jantje de Vries.

 5. Onderwerp: Mooi klompenpad

  Vandaag dit pad gelopen met de klok mee. Veel enorm grote percelen boomgaarden, natuurgebied De Meren, dwars door weilanden, langs de Reefwetering, allemaal prachtig. Ook een paar stellen ooievaars gezien. De Kooiweg was wat saai, maar goed als opkikkertje voor de kuitspieren. Aan het eind toch weer een leuk natuurgebiedje. Daar heb ik extra rondgelopen omdat de laatste sticker verborgen was achter het hoge onkruid. (net voordat je weer omhoog naar een asfaltweggetje gaat) Maar ik heb weer genoten en ik ben weer fit.
  Zitbankjes heb ik overigens niet nodig, ik loop voor de sport en 3 uur achter elkaar.
  De Landwinkel was even zoeken, de A van nummer 127 kende tomtom niet. Blijkt dat 127A wel een kilometer verder is dan 127. Bij de ijssalon wist men niets van een klompenpad. Er waren nieuwe eigenaren. Stickers kon ik in de buurt niet vinden. Blijkt later dat het pad ook niet in de buurt van de Nieuwstraat komt. Website m.i. verouderd.
  Het begin was dus niet zo voorspoedig.
  Dit was mijn 2e pad in het land van Maas en Waal en mijn 52e klompenpad vanaf december 2015.
  Iedereen bedankt maar weer.

 6. Onderwerp: abonnee update 2015

  graag ontmoeten wij u bij landwinkel Bloeiend Merm

 7. Onderwerp: Bankje gemist!!

  We hebben heerlijk gelopen, verkort 8 km, maar helaas geen 1 bankje om even ons brood op te eten!!

 8. Onderwerp: Wandelen met korting

  Zaterdag heerlijk gewandeld op het Tremelepad. Heel gastvrij ontvangen door de mensen van de landwinkel Bloeiend Merm.

  De wandeling was heel goed te doen, bruggetjes en bewegwijzering was prima in orde.

  Vandaag even mijn track vergeleken met de routekaart en blijkt dat ik het mooiste stukje gemist heb. Dus ik ga gewoon nog een keer.

 9. Onderwerp: Goed toegankelijk

  Beste wandelaar,
  Na het plaatsen van nieuwe opstapjes en het realiseren van een nieuwe brug in de Grienden, is het Tremelepad weer goed te lopen! Wees welkom!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*