Uddelermeerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Uddel. Wandel door het prachtige bos en de heide van Kroondomein het Loo, langs het Uddelermeer en een middeleeuwse schans. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Uddelermeerpad (16 km)

Startpunt: Restaurant Theehuis Uddelermeer, Uddelermeerweg 5 in Ermelo. Navigatie: Garderenseweg, 3852 NR Uddel

Openbaar vervoer: Bushalte ‘Café Uddel, Uddelermeer’, aan de Garderenseweg in Uddel

Opstappunt: Herberg ‘t Vossegat, Buurtweg 8 in Uddel (Meerveld)

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Uddelermeerpad combineren met het Speuldepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag 19 deptember het pad bewandeld. Niks gemerkt van sluiting ivm Kroonomeinen op het kleine stuk dat over de domeinen loopt. Fantastoche wandeling, heel afwisselend! Na campimg Meerveld was er even verwarring over de route die dood leek te lopen op een briefje dat verneldde dat doorgang niet meer kon…Met hulp van de kaart weer de juiste weg gevonden.

 2. Op 13 september heb ik dit pad gelopen. Mooi afwisselend pad met heel veel zitjes onderweg. Ik heb met de klok meegelopen. Eerst heel veel bos maar op het 2e gedeelte ook een mooie route door weilanden, langs maisvelden en dwars door een aardappelveld heen.
  Onderweg veel wandelaars.
  Complimenten voor de vrijwilligers die het pad hebben uitgezet en die het onderhouden.

 3. Wij hebben de 16 km gewandeld, wat een geweldige route! Zeer afwisselend door bos, langs heidevelden, dwars door akkers. Doordat het zo afwisselend is, lijkt de afstand korter. Wat leuk was, was dat we onderweg een herberg tegenkwamen waar we even een kop koffie hebben gedronken. De app is ook erg handig, je kunt precies zien waar je je op de route bevindt. Wij hebben genoten!

 4. Inmiddels hebben we aardig wat klompenpaden gelopen, dit pad is echt een pareltje. Het is een zeer afwisselend pad. We begonnen bij het Uddelermeer (parkeren kon prima bij Restaurant Theehuis het Uddelermeer), waar we schapen tegenkwamen. Spoedig daarna liepen we dwars tussen de aardappelplanten door en staken we een akker recht over. Bos, water, koeien, schapen, akkerland, en een stukje van de bebouwde kom van Uddel, het zit er allemaal in. Een aanrader!

 5. Wauw!!! We hebben de 10 kilometer gewandeld over dit prachtige pad. Na iedere bocht weer een nieuwe verrassing. Prachtige vergezichten, heide, bos, dwars door de mais velden, en idyllische land weggetjes. Dit pad krijgt van ons een cijfer 9!! Gaan hem zeker vaker lopen. Dank aan de vrijwilligers

 6. Beste Bertha. En ik ben de eigenaar van het donker blauwe vest. Kwam er pas op de terugweg achter dat deze weg was. Was steeds heel warm. Ben nog wel route vanaf camping stukje gaan lopen, omdat ik daar rugzak had geopend. Ik ga vandaag nog even naar de herberg om te kijken of het vest daar nog is. Woon zelf in de buurt. Wel pracht route. Echt genoten van de wandeling.

 7. Gisteren, zondag 6 september, hebben wij de korte route gelopen. Nog steeds een mooi pad(voor ons was het niet de eerste keer). Onderweg troffen we een blauw vest aan. Ongetwijfeld verloren door een medewandelaar. We hebben het vest aan een houten bord gehangen waarop het woord route staat. Als je vanaf de herberg ‘t Vossegat de route tegen de klok in volgt tref je dit bord al vrij snel aan.

 8. Op 20-8-20 dit pad gelopen. Wow! Wat een mooi klompenpad. De afwisseling is enorm: na elke bocht verdwijn je weer in een nieuw landschap. Echt een aanrader voor iedereen die eens een klompenpad wil proberen, vooral omdat deze gemakkelijk als kortere wandeling te maken is.

  Ik liep de wandeling tegen de klok in (dus bij het startpunt eerst oversteken). En daarna de hele route, inclusief routeverlenger, die niet per se heel veel extra’s bood en voor een groot deel over verharde wegen door het minder mooie boerenland ging. Met wat extra slenteren, stond de teller uiteindelijk op 17 kilometer. Dus hoe je die 18 zou moeten lopen, begrijp ik niet.

 9. Een gedeelte van het Uddelermeer klompenpad gewandeld. omdat ik weer op moet bouwen na een knieblessure!

  Uiteraard moest het Uddelermeer als eerste op de foto. Daarna wordt je al snel een grote grasvlakte over gestuurd en wandel je een schitterend gedeelte van dit klompenpad. Onderweg kom je nog een quiz tegen met vragen over het agrarische gedeelte van dit klompenpad (alleen geen idee waar de antwoorden terug te vinden zijn).

  Veel langs maïsvelden gelopen (die nu schitterend hoog zijn), dwars door een aardappelveld (hier twijfelden we even, want dit vonden we best wel apart, maar de camping gasten konden ons vertellen dat dit echt de juiste weg was) en er was een schitterende smalle route gecreëerd dwars door een graanveld.

  Uiteraard weer de diverse bekende op- en overstapjes en op het einde bij de Hunner Schans nog even kunnen genieten van een kudde grazende schapen!

  https://annemiekewandelt.blogspot.com/2020/08/4-augustus-2020-uddelermeer-klompenpad.html

  Lieve wandelgroetjes,
  Annemieke (en Melanie)

 10. Echt het mooiste klompenpad dat ik ooit heb gelopen. Heel afwisselend, door graan-, mais- en aardappelvelden. Genoten.

 11. Een hele mooie en leuke route, echt een aanrader voor mensen die van wandelen houden.Ik heb er al veel gelopen maar deze was zeker de moeite waard.. Heel afwisselende stukken. Ik vond alles redelijk goed aangegeven. Voor herhaling vatbaar.

 12. Tijdens de alternatieve vierdaagse dit klompen pad gelopen. We hebben genoten van deze wandeling. Helaas stond er één aanwijzing wel erg slecht aangegeven waardoor we wat kilometers extra hebben gelopen.

 13. Afgelopen woensdag een deel van het uddelermeerpad gelopen, namelijk de noordelijke helft met verlenging met de klok mee. We vonden het een mooi pad met afwisselend boerenland, bos en mooi zicht op het uddelermeer aan het eind. Ergens onderweg klopt de bewegwijzering niet. Bij een groot vakwerkhuis staat de pijl naar links. Je gaat dan een bospad in met direct rechts een mooi vennetje. Maar dat blijkt dus niet te kloppen. Je moet juist rechtsafslaan. Het lijkt erop dat de paal verdraaid is ofzo. Voor de rest is alles prima en duidelijk aangegeven.

 14. Op 19.7.2020 deze route gelopen. De langste versie. Zoals uit een enkele reactie blijkt: smaken verschillen (gelukkig), maar ik heb genoten van dit klompenpad. Grote variatie in omgeving, van agrarisch tot dicht bos en open gebied. En natuurlijk een aantal waterpartijen en beekjes. Bijzonder om o.a. (letterlijk) dwars door een aardappelveld te mogen banjeren. Was wel even slikken toen ik over een afscheiding moest klimmen waar vlak achter een heel stel paarden stond… Dichtbij zijn ze best groot. Maar gelukkig bleken ze geen enkele interesse in me te hebben. Wat mij betreft een aanrader en dank voor de vrijwilligers die dit mogelijk maken!

 15. Vandaag de zuidelijke lus gelopen: doe het niet! Midden op de Veluwe loop je langs maïs, aardappelen, bieten én een coniferen-plantage. Daarbij de nodige stofwolken van landbouwverkeer. Het lijkt meer een hindernisbaan dan een authentiek landschap.

 16. Vandaag het pad gelopen, toppertje. Erg genoten. Echt klompenpad, door bos, heide, weiland, akkers en dwars door een korenveld. Goed gemarkeerd. Tip: biertje en broodje bal bij de Viersprong in Uddel.

 17. Een juweel van een klompenpad! Tussen koeien, paarden en schaapjes door. Zo leuk! Als we niet zo liepen te lullen was het overal goed gegaan. Het lag niet aan de bewegwijzering.

 18. Prachtig weer, prachtig pad. We waren wat laat en we hebben daarom voor de korte route, 12 km, gekozen. Prachtig pad!
  Wel zo hier en daar goed opletten; we hebben, eigen schuld, één keer een afslag gemist. En op dat punt hadden we door een weiland met zeven speelse en nieuwsgierige paarden moeten lopen…
  Toen zijn we maar buiten de omheining langs een maïsveld gelopen.
  Maar zéér aan te raden!

 19. Op 30 juni 2020 hebben wij dit klompenpad gelopen. Een heel leuk afwisselend pad. Wij hadden geen problemen met het vinden van het pad, de aanwijzingen waren duidelijk. Super om zelfs midden door een graanveld te kunnen lopen. Het aardappelveld hebben we ‘omzeild’, want de boer had de beregeningsinstallatie aan staan.

 20. Op 28 juni de langste route gelopen erg mooi met veel afwisseling, ik miste halverwege wel een bank om effe uit te puffen. Echt een aanrader
  Henk en Gea Wolters

 21. Zondag 21 juni Uddelermeerpad gelopen. Na langs campingterrein te zijn gelopen, ga je door een aardappelveld. Dan kom je bij een pad met aan je rechterhand conifeerachtige boompjes. Aan de linkerkant is er een overstapje echter zonder bordje. Er is wel een bordje als je in de tegengestelde richting loopt. Toch het overstapje genomen. Je komt dan weer bij een overstapje bij een pad tussen 2 rijen bomen. Hier hangt echter een bord met de tekst “dit is het verkeerde klompenpad” , ga terug etc. Hoewel te lopen is onduidelijk. Door de naast gelegen weilanden waar paarden lopen ???? Ik ben teruggelopen naar het eerste overstapje en daar het pad met conifeerachtige boompjes afgelopen. Je komt dan op de Einderweg. Als je linksaf gaat en aan het eind de Buurtweg neemt, kun je het Uddelermeerpad weer oppakken. Misschien handig om duidelijkheid te scheppen.

 22. Mooie route, prima bewegwijzerd. Bij Uddel heb ik gekozen voor de verlenging waardoor je om het dorp heen loopt door een mooi stukje bos. Gelopen op 18 juni 2020. Na het opstappunt bij de boerderij even wat onduidelijk dat je niet links het bosje in moet maar rechtsaf over de draad en langs de de afscheiding door de wei. Het stukje door het aardappelveld is heel bijzonder, er zijn niet veel boeren die dat zo toestaan.

 23. Een prachtig afwisselend pad. Afgelopen vrijdag gewandeld. Op tijd begonnen s morgens. Was niet druk. Ik heb de verlenging gelopen. Is net geen 17 kilometer. Ik gebruik altijd de app erbij voor de route. Dan kan er niets mis gaan.
  Voor foto’s zie:
  https://wp.me/pc6UiZ-1z

 24. Gisteren deze route gelopen en we waren niet de enige! Het was redelijk druk maar nog wel goed te doen en mogelijk om 1,5m afstand te houden op smalle stukken. Een mooie route, maar wat ons betreft te weinig bos en te veel weiland. De route, zonder verlening en verkorting, is maar 14,6 km.

 25. We hebben zondag 15 juni het Uddelermeer pad gelopen en genoten van de prachtige omgeving en de verrassende paadjes. Echt een aanrader. Route was prima te volgen dmv de bordjes.

 26. Vandaag de tocht gelopen, prachtige tocht en prima aangegeven.
  Jammer is echter dat de tocht inclusief verlenging maar net 16km is.
  Maar verder in een woord geweldig

 27. Beste Marian Venendaal en andere wandelaars,

  De wandelaar die doorgaf dat er een bordje ontbrak, heeft ook de locatie aan ons doorgegeven. Inmiddels zijn de vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren hier geweest voor een nieuw bordje.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 28. Wij willen binnenkort het Uddelermeerpad lopen. Nu lazen we dat er ergens een bordje mist, weet u misschien op welk punt? Zodat we niet verdwalen😊
  Of is het inmiddels al verholpen!
  Alvast bedankt

 29. Prachtige afwisselende route gelopen met veel onverwacht mooie plekjes! Jammer dat er een bordje was weggehaald/afgevallen, daardoor extra stuk omgelopen. Maar dat is ook weer goed voor de conditie! Deze route is echt aan te raden 👍🤩

 30. Een heel mooie wandeling gemaakt
  Begonnen bij het Opstappunt en ergens gin het niet goed
  want we kwamen weer bij het Uddelermeer uit en zijn zo weer terug gewandeld
  naar het Opstappunt, een prachtige wandeling
  In de Nazomer ga ik hem nogmaals wandelen 👍

 31. Vanochtend nog net even kunnen genieten van dit Klompenpad in het zonnetje. Mooie afwisselende route. Een groot eenden-gezin stak de weg over, precies bij het bordje “overstekende eenden” 🙂
  Daardoor bijna een afslag gemist.
  Ik ben een beetje verkeerd gelopen bij opstappunt Meerveld, maar dat verklaart niet geheel waarom mijn GPS horloge maar 14,7km aangaf, ondanks dat ik de route-verlenger had meegenomen.

 32. Gisteren ( 19 mei 2020) dit hele mooie, 16 km afwisselende Klompenpad gelopen.
  Het was voor ons de derde keer, en dat doen wij niet gauw , maar leest u het onderstaand, dan is het u wel duidelijk.
  Inmiddels zo’n 50 paden lopen.
  Door het afwisselende landschap / natuur is het een ontzettend mooi pad om te lopen.
  Ook nog een wildzwijnen echtpaar met drie jongen gezien, hartstikke leuk.

  Met vriendelijke groet.

 33. Wij hebben vandaag dit klompenpad gelopen, de 10-kilometer-variant. Mooie omgeving, lekker weertje, prachtige beuken. Het pad is grotendeels onverhard, en zonder routebeschrijving prima te lopen.
  We raakten alleen even in de war bij het paaltje waar, waarschijnlijk, de routeverkorter weer aanhaakt op het langere klompenpad. Daar zitten nl. meerdere plaatjes op één paaltje. Dankzij het richtingsgevoel van zoonlief kozen we de goede richting.
  Dit pad is een aanrader!

 34. We gingen vroeg op pad om de warmte en de drukte voor te zijn. Parkeren bij Restaurant en theehuis Uddelermeer is in deze coronatijd, waarbij horeca op last van de overheid gesloten is, niet mogelijk. Wij parkeerden aan de bosrand en waren, zeker bij terugkomst, niet de enigen. Het klompenpad zelf was op deze vroege zaterdagochtend opvallend rustig, heerlijk. Zo was anderhalve meter afstand houden tot anderen goed te doen. Wel regelmatig hard fietsende mountainbikers. Het was een aangename, afwisselende wandeling (16 km). Het laatste stuk naar en vanaf Uddel ook lekker in de schaduw van de bomen kunnen lopen. Het pad is goed aangegeven en netjes onderhouden, bijvoorbeeld de stevige op- en afstapjes. We hebben genoten!

 35. Een erg afwisselend klompenpad: akkers, weilanden, bos, de Hunnenschans, een aanrader.
  Video komt binnenkort op mijn YouTube kanaal StevenB3.0

 36. Vanaf april 2020 maak ik blogjes van iedere wandeling van de klompenpaden die ik loop. Het Uddelermeerpad dat ik op 21 september 2019 liep moet het doen met de foto’s op instagram. Mijn account heet: titiissprakeloos. Voor de blogjes van de andere klompenpaden zie ook; http://www.sprakeloosverhalen.wordpress.com

  Het Uddelmeerpad is nu typisch het voordeel van lopen van klompenpaden. Ik kende het gebied niet, nooit geweest, maar verrassend mooi. Een echte aanrader. Kijk nu met plezier terug naar de foto’s.

 37. Erg leuk en gevarieerd pad! De lange route gelopen, door weilanden met koeien en langs groepen wilde zwijnen natuurgebied ‘t Loo. We kwamen vandaag toevallig bij dit klompenpad terecht maar gaan zeker meer lopen en genieten van meerdere klompenpaden. Bedankt alle vrijwilligers en grondeigenaren die de wandelroute mogelijk hebben gemaakt!!

 38. Wat een prachtig, gevarieerd pad. We hebben de 16km gelopen met geweldig zonnig weer, dus opnieuw van een mooi klompenpad genoten!

 39. We hebben vandaag genoten van het Uddelermeerpad. Wat een prachtige wandeling. Alles netjes aangegeven. Fijn, dat zoveel grondeigenaren ons over hun grond laten lopen. En dank aan de vrijwilligers die dit prachtige pad hebben uitgezet en onderhouden!

 40. Prachtige route en het was vandaag heerlijk weer, dus ik heb ervan genoten. Bedankt weer!

 41. vandaag de verkorte route gelopen – ik sluit me aan bij de opmerking van gisteren : erg mooie route, maar jammer dat er aan de boskant van Uddel geen bankjes staan, we telden er 1 langs de doorgaande weg, achter het witte boerderijtje ….60 plussers zoals wij willen af en toe toch even gaan zitten met een steuntje in de rug.

 42. Vandaag hebben we deze route gelopen. We hebben genoten van de veelzijdigheid. De route is zeer goed onderhouden en perfect aangegeven. De tijd vloog voorbij.

 43. Vandaag de kortste versie gelopen en daar spijt van. Veel te kort!
  Mooie route en zeer veelzijdig. Omdat het lente is weer lekker veel dieren buiten. Dwars door weilanden en stukken met veel water. Ik hou er van!
  Duidelijke bordjes en op hun plek. De app met de route niet nodig gehad.

 44. Op 4 april hebben we deze mooie wandeling gedaan: erg divers; door grasvelden, bos, heide, en weinig verharde wegen. Mooie vennetjes gezien, roofvogels en zelfs een hertje. Deze wandeling is zeker een aanrader!

 45. Vandaag dit prachtige klompenpad gewandeld, we hebben genoten! We hebben de 18 km route gelopen en voor we het wisten waren we alweer terug bij de auto. Een prachtige en diverse route. Door de weilanden en het bos en zowat geen verharde wegen, top!

 46. Op 27 maart het Uddelermeerpad gelopen. Een prachtig pad met slingerende paadjes door bos en weiland. Prachtige overstapjes en mooie brede bankjes zodat we met voldoende afstand van elkaar onze pauze konden nemen 😬 Mooie vennetjes en van een plaatselijke bewoonster de tip dat je vlakbij het water mooi kon zitten. Dat was inderdaad prachtig we hebben er zitten genieten. Goed bewijzerd, 1x maar verkeerd door onoplettendheid van ons zelf. Een mooi veelzijdig pad 👍

 47. @tom roos
  Bij het betreden van het genoemde weiland is de route wat onduidelijk. Rechtdoor lijkt het meest gelopen (plat gras) maar is foutief. Gelijk rechts is het goede pad. Ik heb daar even de route in de app bekeken en zag gelijk de oplossing. Wandelen blijft een vorm van puzzelen.

 48. Vandaag, 17 maart, hebben we geprobeerd het klompenpad te lopen. Vertrokken vanaf restaurant Uddelermeer, route zuid.
  Eerste deel verliep vlot. Dat ging zo door tot voorbij de Solsebergweg en het oversteken van een omgeploegd veld.
  Vervolgens een hek over via een trapje van houtblokken. Daar kwamen wij op een weiland, waar de bewegwijzering van slag was. Wij bleven rondjes lopen (tot twee keer toe) zonder een uitweg te vinden. Vervolgens kwamen we met behulp van een kweker op de Einderweg, die we uitliepen tot de N302, waar we tegenover Fonteyn Outdoor uitkwamen. Vandaar liepen we linksaf langs de N302 tot we bij ‘ t Rechtewegje weer de draad konden oppakken.
  Zouden er een paar bordjes verkeerd staan?
  Overigens een mooi en afwisselend klompen-ad.

 49. Beste Harry van den Brand,

  Bedankt voor het doorgeven van het ontbrekende routebewegwijzering langs het Klompenpad Uddelermeerpad ter hoogte van de Heegderweg/Kroondomein. De vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren, gaan ter plekke kijken en de benodigde actie ondernemen.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,

  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 50. Lekker uitgewaaid tijdens “storm Dennis” Vol in de wind op de akkergebieden en in de luwte van de ruisende bomen in het hele mooie loof-, en naaldbos deel van deze wandeling. Leuke en zeer afwisselend traject met veel te kijken onderweg.
  Let wel op: Kleine onduidelijkheid bij het verlaten van het dorp via de Heegderweg -rechtuit het Kroondomein in en het andere wandelpad naar rechts laten liggen. Hier mist een bordje.
  Verder heel goed aangegeven . Complimenten!!
  Dit pad is zeker een aanrader.

 51. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Echt een klompenpad. Heel afwisselend. Voor herhaling vatbaar. Complimenten aan de vrijwilligers. Staat heel goed aangegeven.

 52. Onder de rook van Apeldoorn

  Het staat al een tijd op m’n ‘to do’ lijstje. De verlengde 18 kilometer van het Uddelermeer klompenpad.
  Het pad heeft fantastische recensies, ligt onder de rook van Apeldoorn dus voor mij een half uurtje rijden. Een klompenpad met de keus uit verschillende afstanden is altijd een fijne bijkomstigheid. Om van te voren te bepalen of tijdens de tocht als het mee of tegen zit.
  Mijn startplaats, Restaurant Theehuis het Uddelermeer, weet me aangenaam te verrassen. Ik word met alle egards verwelkomt, raak in gesprek over de omgeving en drink nog een kop koffie. Ze zijn hier blijkbaar gewend aan wandelaars. Het sfeervolle restaurant heeft een lange geschiedenis en ik voel me een welkome gast.
  Eenmaal onderweg is het kouder dan verwacht. Wellicht heb ik me wat verkeken op de scherpe wind van deze dag waardoor het aanzienlijk frisser aanvoelt. Het heeft de laatste periode behoorlijk geregend en de grond is modderig en drassig. Ik ben handschoenen en m’n warme muts vergeten. Eigenlijk had ik daar ook geen rekening mee gehouden.
  Op twee groepjes wandelaars na heb ik de rust van het gebied voor mijzelf.
  Ik stel me dit landschap in de volle zomer voor. Dwars door de schitterende akkers met graan, biet en hoge maïs. Langs randen van weiden met vee en bossen volop in groen blad. Bomen vol fluitende vogels en de warme zon aan de hemel.
  Maar nu in januari ziet het landschap er anders uit. De bossen van de kroondomeinen geven enige beschutting en in de middag komt er een schraal zonnetje te voorschijn.
  Ik loop dit schitterende en afwisselende klompenpad van de zomer zeker nog een keer. Ik verheug me deze 18 kilometer op zijn mooist te ervaren en te genieten van het landschap op één van de vele bankjes en zitjes onderweg.

  Voor foto’s:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/uddelermeerpad/17125/

 53. Nieuwjaarsdag deze prachtige gevarieerde route gelopen. Bijna helemaal onverhard, door het bos, langs velden, heide en akkers. Met prachtige vergezichten. Een echt klompenpad. Onze dank aan de eigenaren aan de route over wiens terrein we mochten wandelen. En de vrijwilligers die de route goed bewegwijzeren. Het was een waterkoude dag, maar helaas voor ons genoten de horecamensen van hun welverdiende vrije dag.

 54. Super mooie afwisselend Klompenpad.
  OPMERKING: vlak na de Heegte, aan je rechterhand buigt het pad naar links. Op de volgende paal staat echter geen richting meer aangegeven. Hier moet je naar links!

 55. We hebben dit pad op zaterdag, 26 oktober 2019 gelopen. Het weer was prachtig en de wandeling is het mooiste klompenpad wat we ooit hebben gelopen. Dwars door de mais- en bietenvelden en heel afwisselend. Compliment voor deze mooie route

 56. Vandaag dit prachtige pad gelopen, mét de verlenging! Fantastisch nazomerweer! Gestart bij Theehuis t Uddelermeer waar we de weg over zijn gestoken richting meer en Hunneschans. Opeens twee fietsers met een vraag…..waaróm er zoveel opstapjes en plankjes waren op t klompenpad, dat was lastig fietsen! Ze moesten helaas weer terug naar t “echte” fietspad.🤣😂.
  Heerlijk door bietenvelden, maisveld, weide met koeien en paarden gewandeld. Het Vossegat is een geweldige uitspanning met zeer vriendelijk personeel. De afwisseling van het Uddelermeerpad is groot. Alles goed aangegeven met de rode bordjes. Helaas geen wild gezien waar we een klein beetje op gehoopt hadden. Hoewel…als je bij theehuis het Uddelermeer naar binnengaat zie je genoeg herten en zwijnen, maar dan opgezet! 🐗🦌We hebben weer een heerlijke dag gehad ! Merci allemaal.

 57. Zeer gevarieerd pad. Met name in het begin een “echt” klompenpad met overstapjes over omheiningen en planken over sloten over opengesteld agrarisch gebied. Soms zelfs letterlijk dwars door een bietenveld en manshoog mais. Dank aan de boeren en de klompenpad vrijwilligers dat het boerenbedrijf en recreatie zo samen kunnen gaan. Soms zelfs met extra natuurbehoud (dus win-win-win) door bloemenstroken langs maisvelden (maar daar mogen er nog wel meer van komen in de toekomst). De Malva’s en Cosmea doet het nu volop. Verderop door het kroondomein het Loo. Wij zelf vinden het wel afwisselend om ook door dorpjes te lopen maar als je dat niet wilt is er zelfs een routeverlenger om Uddel heen (maw een goed uitgekiend parcours).
  Route is goed aangegeven; van afsluitende linten of zo is geen sprake meer.

 58. Roel: ik heb het lint en touw nu ook gezien en ik ben er inderdaad onderdoor gekropen. Ik heb mw S. Glas een mailtje hierover gestuurd.

 59. Beste Dick, bedankt voor je reactie. Ook wij hebben de duidelijk aanwezige klompenpad paaltjes aangetroffen daar waar de grote pijlen je naar de houtwal terug verwijzen. Alleen bleek het (in ieder geval dus de dag dat wij de wandeling hebben ondernomen..) niet mogelijk het klompenpad te vervolgen: de overgang om de klompenpad route verder te volgen werd geblokkeerd door een rood wit lint en stuk touw, duidelijk met de bedoeling om het houten bord met zwarte pijl te volgen en de klompenpadroute te versperren.
  Eigenlijk hadden we daar dus onder het lint en touw door moeten kruipen om alsnog de klompenpad route verder te volgen denk ik ?
  Onze looprichting van de hele route was trouwens tegen de klok in; we kwamen niet vanuit de richting Vossegat maar vanuit de richting camping/Nieuw Milligen

 60. Bericht voor Roel (en Saskia van het Beheer Klompenpaden):
  Op 13-8-2017 heb ik (mede-wandelaar) in dit gastenboek al de oplossing gegeven voor dit “probleem”.
  Het probleem is dat er borden worden gevolgd met grote pijlen. Die borden maken deel uit van een (puzzel)route (met vragen) bestemd voor de campinggasten. Deze borden moet je dus negeren! Bij het begin van de houtwal moet je niet de houtwal in, maar de andere kant op, er staat daar wel degelijk een officieel bordje van het klompenpad.
  Omdat ik precies wist wat Roel bedoelde reageer ik maar even.

 61. Beste Saskia,
  Mijn vriendin en ik hebben erg genoten van het klompenpad Uddelermeer. Maar er ging wel iets mis op de route. We zijn benieuwd of we zelf iets gemist hebben, of dat er een verkeerd verwijsbordje is aangebracht.
  Het gaat om een overgang in een weiland aan het Meerveld, daar is een overstappunt waar je niet 1, maar 2 weilanden tegelijk overstapt op het kruispunt van die weilanden. Als je vanaf dat punt richting het volgende klompenpad paaltje loopt, is het overstappunt op die plek geblokkeerd door een rood wit lint, en een stuk touw.
  Ook is er een houten bordje met handgeschreven pijl geplaats dat verwijst naar het vorige punt waar je vandaan bent gekomen. Toen we terugliepen naar dat punt, was er verderop weer zo’n houten bordje met pijl. Toen we die route volgden – door een houtwal – kwamen we ook bordjes met natuurvragen tegen voor kinderen.
  Deze route met wat obstakels bracht ons op de Einderweg. Hebben we wat over het hoofd gezien?

 62. Na gisteren het mooie Loenense Enkenpad gelopen te hebben vandaag deze nog even meegepakt (de 10 km want hadden geen tijd voor langer). Ook van dit pad genoten, wederom een zonnetje erbij, altijd extra fijn!
  Een heel stuk over weilanden en akkers, tussen gewassen en boompjes door wat ik erg leuk vond maar anderen misschien wat saai. Daarna wat bos en landelijk gebied, mooi en heerlijk rustig. Leuke wandeling en vlak voor het eindpunt, ter hoogte van ‘t Hof twee slangen gezien wat wij geweldig vonden en daarom deze wandeling extra leuk! Verder alles duidelijk aangegeven, geen problemen daarmee gehad.

 63. Beste Wenno en andere wandelaars,

  Ik reageer even op het bericht over een onduidelijk stukje route, bij het Vossegat. Op zich klopt de route en de bewegwijzering hier wel. Het betreft hier een passage door een weiland zonder dat er een specifiek pad is. Daardoor loopt iedereen daar een beetje op zijn eigen wijze “free format” doorheen, vandaar dat het wellicht misschien even zoeken was naar de overstapjes/vervolg route. Maar er is hier niets gewijzigd of iets dergelijks.

  De wandelaarster Annemie, van de verloren bril is trouwens ook op de hoogte gebracht van haar gevonden bril en waar die af te halen is.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 64. Wenno, de bril is wel gevonden van Annemie!! Ligt bij de herberg!

 65. Hebben een deel van dit pad op woensdag 12 juni 2019. Opstap bij het Vossengat en dan 10km. Was zeer afwisselend qua bos / akkers / heide en meertjes. Aan het eind wat gezocht naar de route. Er was een overstap naar een weiland verplaatst waardoor het even zoeken was. Maar dan is de telefoon de uitkomst. Helaas de bril van Annemie niet gevonden. Ga de wijziging doorgeven via een pdf aan de redactie.

 66. Op 18 mei dit pad gelopen met 2 vriendinnen. Prachtige tocht !! Heel mooi weer en toch met een kleine teleurstelling…”Ik ben tijdens de tocht mijn bril verloren”. Mocht iemand deze vinden dan kan je me heel gelukkig maken. De bril zat in een rechthoekige brillenkoker van Optiek Verkerk. Het is een zwarte titanium bril merk Lindberg.

  Wie weet vind iemand mijn bril.

 67. Op vrijdag 2 mei 2019 hebben wij dit pad gelopen, maar daarbij een combinatie gemaakt met de “Trage Tocht Uddel Kroondomein”, wat heel goed te doen is, omdat deze twee wandelingen op twee plaatsen een stukje overlappen. Vanuit Uddelermeer de zuidelijke richting genomen, een ingenieus in elkaar gezet deel met veel stukken langs de rand van velden, en slimme constructies voor het passeren van hekken met schrikkeldraad. Daarna bij de eerste overlap verder gegaan op de Trage Tocht. Die brengt je door schitterende en relatief verlaten bossen, waar we o.a. een hele groep wilde zwijnen met ongeveer 30 jongen tegenkwamen (die we op gepaste afstand observeerden en rustig weg lieten lopen), om dan ten oosten van Uddel het klompenpad weer op te pakken, dat we met alle verlengingen verder zijn uitgelopen. In dit laatste deel valt het op hoe mooi de route je zelfs dicht bij de bebouwde kom toch over landelijke paden weet te leiden, om nog door een mooi laatste stukje bos weer terug uit te komen bij het restaurant Uddelermeer. De totale wandeling was dan wel bijna 27 km, dus je moet daarvoor liefst wel een hele dag uittrekken, zoals wij ook hebben gedaan.
  Let overigens op de bordjes ‘Rust’, want dat zijn de onvolprezen rustpunten die je op veel plaatsten in Nederland tegenkomt, en waar je tegen betaling zelf koffie kunt zetten en even bij kunt komen, vaak in een overdekte plek. Kijk hiervoor op de site “https://www.rustpunt.nu/”. Er is er o.a. eentje bij camping Meerveld direct langs het klompenpad, en op de Kroonweide bij Uddel zelf (niet langs het Klompenpad).

 68. Vandaag, 27 februari 2019, wandelden wij dit mooie pad. Het was de warmste februari-dag ooit gemeten, zo’n 19 à 20 graden. Hele dag zon. Dus we konden in onze blousjes lopen. Bij deze temperatuur was het heerlijk wandelen. Je zou hier veel bossen verwachten, maar de wandeling voert langs veel open velden met vergezichten. Met deze temperatuur zeer aangenaam.
  Wel vrij veel wat rechte paden, maar toch mooi en zeer rustig.
  We wandelden alleen het zuidelijke gedeelte.
  Bij start/eindpunt kun je heerlijk buiten zitten (pak het terras aan de achterkant, dan zit je niet aan de drukke weg) en lekkere taartjes eten!

 69. Beste Ko van Kuijk en andere Klompenpaden wandelaars,

  Bij een startpunt staat een groot paneel met daarop een kaart met de route en informatie. Er is een parkeerplaats en het punt bevindt zich dichtbij openbaar vervoer. Daarbij wordt de lengte van eventuele routeverkorters of -verlengers worden vanaf dit punt berekend.

  Bij een opstappunt staat een kleiner paneel met daarop een kaart met de route. Er is tevens een parkeerplaats, maar het punt bevindt zich niet per definitie vlakbij openbaar vervoer.

  Veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 70. Dit was de eerste keer dat we een ‘ klompenpad’ hebben gelopen en dat is heel goed bevallen. Het is verrassend, avontuurlijk en je bent volop in de natuur. Lekker banjeren tussen en door weilanden. Wel opletten dat je niet in de koeienvlaaien loopt, Haha. Dat maakt het ook natuurlijk. Dit pad was erg afwisselend, van bos, naar en dan weer tussen de weilanden. Goed bevallen. Af en toe wat rechte beetje saaie stukjes, maar over algemeen leuke route.

 71. Wij zijn fan van deze wandeling, wat een divers en prachtig landschap! Startpunt is heel helder aangegeven (op de website, op de app en in de folder – begrijp onderstaande comment niet) en het brengt je door mooie weilanden, bossen, velden etc etc. Heel divers! Wij vonden het heel leuk dat het een lange wandeling was (18 km), maar hij is ook goed te verkorten naar 10 en 16. Echte aanrader!

 72. Beste mevrouw Douze,

  Vervelend om te lezen dat u het startpunt niet heeft kunnen vinden.
  Naast het feitelijke adres van het startpunt, staat in de folder, op de website en in de app ook nog een navigatie-adres, waardoor het startpunt beter te vinden is.

  Met vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 73. Wij konden het startpunt niet vinden, en zijn toen doorgereden naar het opstappunt. Jammer dat het startpunt niet goed beschreven wordt in de folder. Wel een prachtige route!

 74. Gisteren hebben wij de verkorte route van 10 km gelopen, met de klok mee.
  Prachtig rondje, met afwisselend heide, bos en akkers, over grotendeels onverharde wegen en paadjes. Na de paardenweide waren wij even het spoor bijster, ontbreekt hier misschien een bordje?
  Op sommige stukken van de route hoor je de snelweg, ook door de stevige wind, maar verder: wat een rust, wat een prachtige uitzichten! Wat ons betreft een aanrader.

 75. Wat een mooie route. We hebben hem vandaag met ons trailloopgroepje gedaan. Heel afwisselend. Zelfs een stukje door een maisveld. Bij de hei konden we niet rechtdoor de route volgen wegens de sluiting van het Kroondomein (15 sept – 25 dec), maar dankzij onze GPS vonden we er wel een lusje omheen. Keurig verzorgd met al die opstapjes met pvc om het prikkeldraad. Top!

 76. Hanni Luteijn, Apeldoorn

  Hele mooie klompenpad route. Heel afwisselend. Zeer de moeite waard. Goed verzorgd zoals het overstappen over hekwerk. Goed aangegeven, behalve in het dorp misten we enkele bordjes. Helaas zijn er weinig bankjes.

 77. Zo hoort een klompenpand te zijn!!! Zeer weinig asfalt, veel over en door landbouwgebied als ook door verschillende soorten bos. Erg afwisselend. 8 wilde zwijnen gezien (om 12 uur). Wel wat veel mais, maar je mocht er ook voor een deel dwars doorheen. Leuke overstapjes. Goed bewegwijzerd. Gaan we zeker nog eens lopen.

 78. Hele mooie,afwisselende wandeling. Super goed aangegeven,geen ene keer mijn app hoeven gebruiken. Wij hebben het pad op de 27ste gelopen met 35 graden. Bij de maisvelden kwamen de sprinklers ons goed uit. Wij hebben niet alles gelopen en ingekort i.v.m het warme weer. Maar we komen zeker terug voor het laatste stuk en anders gewoon weer opnieuw. Met grote pluim voor al die vrijwilligers!👍👍👍👍

 79. Vandaag voor de 10e keer dit pad gelopen. Een van mijn grote favorieten. Het mooiste zijn de zeer makke paarden. En ja, in de buurt van beesten zijn veel vliegen, vooral in deze warme tijd, Maar opdringerig? Is niet mijn ervaring. Ze lopen nu in een wei waar je niet doorheen komt.
  En wat te denken over het stukje waar je dwars door een maisveld loopt.
  Ik kan me voorstellen dat iemand de lange grintwegen in het bos wat saai vindt, maar ik vind dit een fantastisch pad.
  Het Klarenbeeksepad en het Albapad in deze buurt zijn ook mooi, maar bij warm weer is “Uddel” de prettigste, het meeste bos.
  Begin meestal erg vroeg te lopen, om daarna een duik te gaan nemen in Bussloo en dan is mijn dag weer goed.

 80. Leuke afwisselende wandeling. Mooie omgeving met bos en boerenland.. Het kleine stukje aan de andere kant van de N302 is wel saai. Bovendien door de week oversteken over behoorlijk drukke weg ( heb 5 minuten staan wachten) Stukje tussen de camping en Vossegat staat belabberd aangegeven (of soms niet) . Dat stuk is bovendien lastig te belopen en je moet maar gokken aan welke kant van het hek van de paarden wei je moet lopen. Haal dat stuk er uit en dan blijft er een echt mooie wandeling over

 81. Beste Ans,
  Ik begrijp de vraag en we horen deze vaker. Toch houden we voor de duidelijkheid in alle communicatie de lijn aan dat Klompenpaden verboden zijn voor honden. Alternatieven bieden zou verwarring kunnen geven en de vrijwillig meewerkende grondeigenaren, veelal boeren, hebben hun toestemming voor het openstellen van hun grond verbonden aan de voorwaarde van een algeheel hondenverbod.
  Met vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 82. Op zich genoten van de route rondom Uddel. Alleen het stukje tussen camping Meerveld en het Vossegat had voor mij niet gehoeven en dan met name de doorgang over de paardenweide. De paarden waren behoorlijk opdringerig en hier veel last van stekende vliegen. Hier in eerste instantie ook verkeerd gelopen door de pijlen daar te volgen ( het lijkt dat je om de wei heen moet lopen, maar je moet toch echt door de paardenwei). Zondagsrust is hier nog echt zondagsrust; echt alles was gesloten onderweg (alleen het restaurant bij het Uddelermeer was geopend). Verder blij dat ik de route had gedownload omdat op de lange rechte stukken amper pijlen stonden en zo kon checken of ik nog wel goed liep. Ondanks deze kleine opmerkingen was het een heerlijke wandeling !

 83. Gisteren op (alweer) een mooie zomerse dag dit bijzonder mooie pad gelopen. Erg afwisselend, bijna geen asfalt, genoeg bankjes onderweg, genoeg horeca onderweg, goede bewegwijzering. Erg leuk vond ik het om tussen de hoge mais door te lopen en door een weiland met zeer makke paarden. Bedankt klompenpadvrijwilligers!

 84. Op de route gevonden
  2 kleine sleutels en zwarte afstandsbediening met grijze knoppen

 85. Vrijdag 23maart 2018.

  Hallo Uddel en wandelvrienden,
  vandaag (deels) jullie Uddelermeerpad gelopen. Grijze wolkenluchten en ‘ blazende wind ‘ . De wandelroute en het gebied als bijzonder ervaren. Wij zijn de vrijwilligersgroep ” Horsthoekerpad ” uit Heerde,(https://klompenpaden.nl/klompenpad/horsthoekerpad/) .
  Wat bijzondere punten voor ons, de pingoruinis, de schans. De grote cultuurvlaktes van de Buurt kwekerij uit Oene, herkenbaar. Een gesprekje met een aardige boerderijcampingeigenaresse, het Rustpunt hier was nog niet open.
  Verder Den Broekeld en dan bos/heidevlaktes, langs de Kroondomeinen. Hier een koppel van wel 20 reeen gespot ! Genieten. Veel routeschildjes, prima. Een paal met wel een 6-tal schildjes. Even puzzelen, de route of de verkorter of de alternatieve. Via Kampsteeg en ‘t Hofje terug naar Restaurant Uddelermeer Startpunt.
  Gewoon bijzonder dit pad. In de hoogzomer nog es doen?
  Wij als ‘ wandelcluppie ‘ hebben weer een mooi ervaring in Uddel opgedaan. Maandelijks doen we zo een klompenpad. Op naar de volgende.

  PS. de bijzondere overstap (trap) punten om een omheining te nemen ! Goed bedacht.

 86. woensdag het Uddelermeerpad gelopen. Prachtig, afwisselend pad. In Uddel zelf waren bouwwerkzaamheden, daar opletten op richting. De aanwijzing ‘navigatie Garderenseweg’ werkte bij ons niet zo goed, We kwamen in eerste instantie kilometers ver weg aan andere kant van snelweg uit.

 87. Vandaag voor ‘t eerst een kloppenpad gelopen en wat zijn we gelijk verwend ! Route staat goed aangegeven, maar niet overal even duidelijk…. wel goed op blijven letten dus. 😉
  Op zondag in februari is er weinig horeca open, dus neem iets mee voor onderweg.

 88. Veertien dagen geleden hebben we het rondje om Uddel gelopen en vandaag het andere. De hele tocht is voor ons te ver. Prachtige afwisselende tocht. Hulde aan het klompenpadteam voor de duidelijke bewegwijzering. Het was echr genieten.

 89. Bedankt
  Dat we vandaag ondanks de harde wind en regen,weer zo’n geweldig mooi klompenpad konden lopen…super
  Mooi afwisselend

 90. Beste Max,

  Leuk dat u het Uddelermeerpad een super mooie tocht noemt. Dank voor uw opmerking over de route, de lus bij het theehuis. We gaan kijken wat we ermee kunnen. Voor wat betreft de afsluiting van de hoofdroute door Kroondomein Het Loo tussen 15 september en 25 december in verband met de bronsttijd: Dit staat wel op onze website/deze pagina vermeld, bij Bijzonderheden onder het kaartje.

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 91. 24-9-17 hebben wij dit klompenpad gelopen. Een mooie tocht die we zeker nog wel een keer gaan lopen. We waren wel verrast dat van 15-9 tot 25-12 een deel van de route gesloten is ivm oa de bronst, op de site wordt dit niet gemeld maar de alternatieve route was duidelijk aangegeven.
  Ik heb 1 klein minpuntje: de “onnodige” lus bij het theehuis. Op een zonnige zondag moet je tot 2 keer toe een drukke weg oversteken terwijl dit niet nodig is. Tip: haal deze lus eruit, aan het begin van de lus zie je de parkeerplaats al.

 92. Vandaag dit prachtige pad gelopen. We zijn begonnen bij het Theehuis en hebben de 16 km gelopen. Wat een prachtig pad en wat een mooie natuur. En wat een geluk dat sommige mensen hun terrein beschikbaar stellen. Zo wordt zo’n pad toch net iets specialer. Echt maar een klein stukje asfalt moeten lopen. Heerlijk. Wel is het zo dat als je op zondag loopt je beter drinken en broodjes van thuis mee kunt nemen 😉 Geen probleem. Het Theehuis was wel geopend. Het Uddelermeertje daar ( met slagroom dan wel te verstaan) is een echte aanrader.
  Bedankt voor dit mooie pad. Weer een bijzonder stuk van onze Veluwe ontdekt.

 93. Vandaag dit klompenpad gewandeld met ons tweeen.
  Prima en duidelijk bewegwijzerd, mooie en afwisselende
  natuur onderweg. En mooi uitzicht over het Uddelermeer.
  Paar andere klompentochten ook gelopen,
  en ze zijn zeker voor herhaling vatbaar.
  Groeten van Henk en Ingrid.

 94. Vandaag voor de derde keer dit pad gelopen. Ik vind dit pad steeds mooier worden. Hier op de Veluwe loop je zelfs door een weiland met (heel makke) paarden. De bewegwijzering is uitstekend.
  Marlies is na de aardappelvelden linksaf gegaan i.p.v. rechtsaf door het weiland met paarden. Zij heeft een groot bord gevolgd met een grote pijl. Dat is geen pijl van het klompenpad maar van een korte route voor gasten van de camping (met onderweg vragen). Er staat wel degelijk een bordje rechtsaf, (over de heining) het weiland in.

 95. Vandaag de route rechtsom gelopen. Schitterende route. Heerlijk vers frietje gegeten bij “Herberg het Vossegat”. Echter ontbreken er bordjes voorbij Herberg het Vossegat (camping) in de paardenweide. Meto.a. veel bukken onder lage houten hekjes door (goede bovenbeenspier training 😉 gaat het mis, waardoor je opnieuw op de Buurtweg uitkomt en weer langs de herberg gaat.

 96. Vandaag de zuidelijke route gelopen. Dit was een heel leuk klompenpad. Met veel echte klompenpaden en weinig asfalt. Heerlijk rustige omgeving. Zeker een aanrader om te lopen.

 97. Leuke wandeling maar kijk gied hoe laat de genoemde horeca open is
  Het Vossenhol is pas om 19.00 open kan dus verwijderd worden uit de lijst van”veel horeca onderweg”

 98. Het is een prachtige wandelroute, zeer gevarieerd!
  Schitterende royale banken om even te rusten en goede overstaphekjes…..er is echt aandacht aan besteed!
  Zeker de moeite om nogmaals te wandelen!

 99. Vandaag deze route gelopen met prachtig weer.
  Bijzonder mooie route, natuur met veel afwisseling, geen geluidsoverlast van snelwegen, maar ook prettige horecamogelijkheden, die goed verdeeld zijn over de route. Verse sporen van wilde zwijnen, een platgereden addertje, een buizerd op zoek naar prooi; onderweg hoorden we dat er ook edelherten gespot kunnen worden, maar ook dassen. De bewegwijzering is prima voor elkaar, slechts op één kruising ontbreekt de richting van de pijl (rechtsaf) op de sticker. De beheerder van dit pad mag contact opnemen met me ivm de locatie hiervan.
  Een aanrader om dit mooie pad nog eens te lopen 👍🏻

 100. Mooie, gevarieerde en goed bewegwijzerde route door bos en open veld. Toont Uddel van alle kanten.

 101. Natuurlijk alleen met droog en mooi weer gelopen, inderdaad het zuidelijke gedeelte is het mooiste gedeelte.
  bordjes goed zichtbaar en …..belangrijk….. een paar dagen droog wee,r en dan zijn de paden op z’n best te lopen !!.

 102. Afgelopen week dit klompenpad gelopen, vooral de zuidelijke lus is een echt klompenpad, door de weilanden over opstapjes, genoeg bankjes. Een prachtig route.
  De noordelijke lus viel ons wat tegen, de overbodige oversteek, het volle zicht op de silo’s van de bio industrie, 1 bankje helemaal aan het einde van de wandeling is wat weinig, vooral als je zoals wij gedaan hebben de route met 2 km.verlengd. We gaan de zuidelijke lus zeker nog eens lopen, de noordelijke hebben we wel gezien

 103. Op 12 april 2017 deze prachtige route gelopen. Veel afwisseling qua uitzichten. Volgens mij inmiddels meer bankjes geplaatst. Bordjes goed te vinden. Pure rust en ontspanning

 104. Gelopen op een zonnige zondag. Een van de betere klompenpaden qua route. Zeer afwisselend, mooie landschappen.
  Bewegwijzering uitstekend: goed te lopen zonder kaartje. De opmerking in een van de vorige reacties kan ik ook wel onderschrijven: wat meer bankjes onderweg zou prettig zijn.
  Gestart vanuit theehuis Uddelermeer tegen de klok in, en daar dus ook weer teruggekomen. wat me opviel, is dat de laatste paar honderd meter van de route overbodig zijn (bij 10 op het kaartje) en 2 keer vereisen de provinciale weg over te steken. Het is mogelijk een direkt doorsteek naar het theehuis te maken.

 105. 31 maart deze route gelopen, heerlijke route prachtig mooi weer dat scheelt natuurlijk een hoop. Mooie rustige stukken door het bos. zeker de moeite waard als je de rust wilt opzoeken. Vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor deze mooie route!

 106. Prachtige wandeling en goed gemarkeerd. Jammer dat er, zoals op meer Klompenpaden, niet altijd een bankje staat om te genieten van de rust.

 107. Het kopermolenpad en het Loenense Enkenpad zijn 2 prachtige route`s met weinig verharde wegen, hierbij mag het Uddelermeerpad ook genoemd worden. genieten…….. wat is de Veluwe toch mooi.

 108. Vandaag de 10 km. route via de routeverkorting gelopen met heerlijk voorjaarsweer.
  Wat een mooi pad dit nieuwe klompenpad .
  Schitterende natuur , heel gevarieerd en prachtig aangelegd .
  Echt weer een verrijking .

  Een puntje , op mijn GPS uddelermeer 5 Ermelo ingevoerd , toen stonden we in Staverden daarna garderenseweg Uddel en stonden we op een rotonde . Richting Uddel gereden en ja daar was het restaurant .

 109. Een paar weken geleden al een datum gepland om te gaan wandelen en wat hebben wij toch kunnen genieten!
  De dag begon met lichte vorst en mist, maar al gauw brak de zon door, konden de sjaals af en de handschoenen uit.
  We zijn gestart bij het Theehuis Uddelermeer en hebben de wandeling met de klok meegelopen. Het is een prachtige wandeling door bossen, weilanden en heide. Hier en daar wat drassige plekken, maar dat mocht de pret niet drukken.
  De route is goed aangegeven. De op- en overstapjes zijn makkelijk en fijn. Hier en daar hadden er op de eerste helft wel wat bankjes geplaatst kunnen worden (de tweede helft gaf meer gelegenheid om te zitten en van het uitzicht te genieten). Na zo’n 10 km is het goed toeven bij ‘t Vossegat. De koffie en thee vielen goed in de smaak, helemaal toen, door onvoorziene omstandigheden, mw ons trakteerde op heerlijke Meerveldse koek!
  De vogels lieten zich goed horen, in de waterpartijen zagen we verschillende soorten eenden en ganzen, op afstand nog een enkele ree gespot en diverse andere dieren liepen in de weilanden.
  Dit is zeker een pad dat in elk jaargetijde zijn bekoring heeft!!
  Vrijwilligers bedankt voor de ruim 22.000 voetstappen die we konden zetten in een mooi natuurgebied!

 110. De vele regen van vandaag weerhield ons niet om het Uddelermeerpad te gaan lopen. Het was klunen om de plassen heen,soppend door de weilanden en inderdaad bij het Bleekermeer bijna peddelen. Waren van plan om voor de 18 km.te gaan maar ivm de regen de 16km.gelopen.
  Het is een pad vol afwisseling waar we beslist weer voor terugkomen( met droog weer) en dan de routeverlenging erbij aanknopen.
  Wij hebben 1 opmerking: wij liepen tegen de klok in misschien daardoor in het weiland een bordje niet gezien. Wij liepen in het weiland tussen de Garderensemolenweg en de Eindeweg en kwamen op de Buurtweg uit ipv bij herberg Vossegat! Misschien een paaltje meer plaatsen met aanwijzing welke richting je door het weiland moet lopen??
  Onze complimenten voor dit goed verzorgende en mooie pad. Geweldig en bedankt!

 111. Na een prachtige start met veel zonneschijn, eindigde wij deze voor wat natuur en landschap betreft prachtige wandeling met wind en regen. Vooral de laatste 3 km waren minder, maar dat kan gebeuren.
  Maar het is een wandeling, die wij zeker de komende maanden zeker nog wel een paar keer gaan lopen.

  Een paar kleine aandachtpuntjes:
  Vanaf het punt waar de route verlenging begint, vlak bij het kruispunt Veenweg en je loopt richting de Elspeterweg, daar zouden wat meer bordjes / stickers geplakt of geplaatst kunnen / moeten worden.
  Vooral op dat kruispunt, is dat niet goed aangegeven, zo ook hoogte van de COOP winkel .
  De lokale bevolking die weten het wel, maar vooral voor gasten is het een lastig punt.

  Zo ook lopend van de Viersprong ( Elspeterweg) , richting de Begraafplaats, ook hier wat meer stickers en bordjes plaatsen.
  Zeker op de splitsing net na de begraafplaats, is een paal met bordje niet overbodig.

  Vlakbij het eindpunt van de wandeling ( 50 meter voor het toegangshek van het Uddelermeer ) , staat een paal met daarop 2 bordjes , hier komt de alternatieve route en de gewone route bij elkaar, op deze paal zaten geen pijtjes ( of waren er misschien afgehaald).
  Omdat je route zowel links of rechtsom kunt lopen, is het wel belangrijk dat het daar duidelijk wordt aangegeven.

  Ik hoop dat u met bovenstaand wat kunt, en wij kijken uit naar de volgende keer als wij deze mooie wandeling weer gaan lopend.

  Met vriendelijke groeten,
  Coordinator Klompenpad Oldenaller Putten.
  Bert Wallet

 112. Heeft iemand al een track gemaakt van het Uddelermeerpad? Alvast bedankt voor uw reactie.

 113. Vandaag het nieuwe Uddelermeerpad tegen de klok in gelopen. Er waren veel meer ( nieuwsgierige) wandelaars, die we allemaal tegenkwamen omdat de meesten met de klok meelopen. Het is een prachtig pad met veel afwisseling. Alleen het stuk ten westen van de N302 was in dit jaargetijde een beetje aan de saaie kant omdat de akkers kaal zijn. De bewegwijzering was super en de overstaphekjes waren schitterend gemaakt met overal gaas erover tegen uitglijden. Heel leuk was het briefje dat jullie hadden opgehangen op het drassige stuk in de buurt van het Bleekemeer, waarin jullie waarschuwen dat het in de winter wel erg drassig kan zijn maar dat gepland is dat stuk in de komende lente in te zaaien. Nou het was inderdaad uiterst drassig, je moest bijna peddelen. Alles bij elkaar is dit pad een geweldige aanwinst en met veel zorg gemaakt. Heel erg bedankt!

 114. Dit nieuwe klompenpad gelopen met wat miezerig weer, we kwamen veel medewandelaars tegen. Een hele mooie route, die denken wij, in het voorjaar en zomer nog vele malen mooier zal zijn. Veel variatie in landschappen. Maar bovenal heel goed bewegwijzerd, je hoefde de klompenpadenapp niet te raadplegen. Opvallend was ook de goed verzorgde overstappen over schrikdraad. Hulde aan de bedenkers en makers van dit klompenpad. Heel veel wandelaars zullen hier plezier aan beleven.

  Tjeerd en Jantje Veenendaal

 115. Vandaag dit nieuwe pad gelopen, met de klok mee, inclusief de verlenging. Van alles te beleven: bos, weiland, heide, paadjes tussen bouwlanden, kwekerijen, mooie vergezichten (landschappen) en prachtige binnen weggetjes.
  De weggetjes in het bos waren wel wat glibberig door vastgereden en -gelopen sneeuw. Op plaatsen waar de vorst uit de grond was, was het wat modderig. Maar het was goed te doen, wel extra vermoeiend.
  Voor mij was dit pad nummer 92, een absolute topper.
  Onderweg -in een bos- een zwarte leren dameshandschoen gevonden.
  Iedereen maar weer bedankt.

 116. Vanmorgen (ook) het zuidelijke deel van het klompenpad gelopen. Super! De zon scheen, er lag nog wat sneeuw, heerlijk. Ik houd van de weidsheid en daar was hier volop van te genieten. Afwisselend, lekker “struinen” op allemaal onverharde wegen, een echt klompenpad. Overal stevige overstaphekjes, mooi gemaakt van boomstam, met grappige handvatten. Goed duidelijk aangegeven ( je moet natuurlijk wel opletten en er niet al kwekkend aan voorbij lopen) Gijs, goed gedaan! Matty

 117. 26 januari hebben wij onder aardige weersomstandigheden – zonnig, droog maar schrale wind – de zuidelijke variant van het Uddelermeerpad gelopen, ca. 11 km. Een bijzonder mooi pad en ook bijzonder aangelegd met bijzondere overgangen over hekken en prikkeldraden. Een compliment voor de bedenkers en makers van dit klompenpad. En aan het eind wachtte ons bij restaurant ”Het Uddelermeer” een lekker kopje koffie met een heerlijk appeltaartje. Binnenkort hopen we de noordelijke variant van dit pad te lopen!

 118. Heel mooi pad, ben heel benieuwd hoe het in het voorjaar en de zomer is, als de velden vol staan. Bij Herberg ‘t Vossegat waanden we ons even in de jaren vijftig. Prachtig, het was een mooie frisse winterwandeling!!!!

 119. Prachtig pad, een ‘toppertje’!
  Vandaag het zuidelijk deel gelopen; de route is heel goed aangegeven en opstapjes, bruggetjes zeer solide.
  We verheugen ons nu al op voorjaar, zomer en herfst; dan zal het hier ook erg mooi zijn…
  Complimenten aan de bedenkers en uitvoerders van dit prachtige klompenpad!

 120. erg mooie wandeling , we hebben het zuidelijkse gedeelte gelopen ongeveer 11 kilometer ,alleen jammer dat er geen bankjes zijn, de route was heel goed aangegeven.

 121. Idd het stuk door de kwekerijen is wat saai, maar de rest is prachtig. Veel afwisseling, de bossen, vennen, heide.
  Ga hem in de zomer denk ik nog een keer lopen.

 122. Vandaag gelopen met het hele gezin. Wij hebben al heel wat klompenpadden gelopen en deze vonden wij tegenvallen. Vooral het stuk tussen punt 2 en 3 (door de boomkwekerijen). Niks bijzonders te zien, erg saai in de winter.
  Verder zijn we erg blij met de klompenpadden in het algemeen. Veel dank aan de vrijwilligers.
  De familie Brouwer

 123. Hier en daar een bankje zou welkom zijn, verder een mooie en goed aangegeven route

 124. Het is een geweldig mooi klompen pad
  Zeker een aanrader om deze te gaan wandelen
  We hebben hem helemaal gelopen met extra les heel mooi
  We zullen hem zeker nog eens wandelen
  De bordjes goed voor elkaar moet goed opletten bij route verkorten en alternatief route

  Groeten Gert en Aaltje

  Uit het Kraaiennest Voorthuizen

 125. Gisteren 1 februari dit mooie klompenpad gelopen.
  Een aanbeveling.
  Wij zijn gestart bij het Vossegat.
  Om zo een betere loopafstand te hebben t.o.v de koffiebreak.
  In het voorjaar kan je natuurlijk op elk punt passeren buiten.
  Als iemand mijn witte ” bont” haarband op dit pad misschien vindt, deze graag afgeven bij het restaurant het Uddelermeer .
  Alvast hartelijk dank hiervoor.
  Annet.

 126. Vandaag deze prachtige route tegen de klok in gelopen. We hebben genoten! Helaas verdwaalden we na Uddel, de bordjes van de routeverlenger en doorgaande route waren weg en/of verkeerd opgehangen waardoor we op de Uddelerveen terecht kwamen en niet bij het Bleeke Meer.

 127. NIeuw Klompenpad, nieuwe wegen zoeken. Daar ben ik altijd voor te porren. Niet alleen klompen aan en gaan, maar straks in het voorjaar………komt er nog iets veel mooiers aan. Benieuwd naar wat ik in gedachten heb…..lees, kijk en geniet dan mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu voor het hele verhaal over deze route.

  Complimenten aan de makers van deze geweldige tocht, en de bedenkers van de overstapjes. Top.

  Wandelgroetjes,
  Anita

 128. Op een koude, maar zonnige dag het zuidelijk gedeelte van de route gelopen.
  Startend bij een bevroren Uddelermeer waar heerlijk geschaatst werd om uiteindelijk via een open route (in de winter) uit te komen bij ‘t Vossegat. Hier de weg overgestoken. Daarna kwam een prachtig stukje natuur, oa het Grote Zeilmeer aan de rand van Kroondomein ‘t Loo. Wat een verrassing, een plaatje!
  Daarna via de verkorte route terug naar het beginpunt.
  Mooie nieuwe route, waar al veel mensen nieuwsgierig naar waren. Goed aangegeven en de trappetjes zijn ideaal en zitten zeer degelijk in elkaar. Denk wel dat in natte periodes het begingedeelte goed blubberig kan zijn.
  A.s. zondag het andere deel in de planning om te wandelen.

 129. Vandaag met vriendin de zuidelijke lus gelopen. Mooie route. Ook de overstapjes van weiland naar weiland of akker zijn leuk gemaakt.

 130. Het is een hele mooie route hebben de zijde van het uddelermeer gelopen veel afwisseling en niet langs grote wegen.
  Echt een aanrader

 131. Vanmiddag hebben we de zuidelijke lus van het Uddelermeerpad gewandeld. We vonden het een mooie route met veel afwisseling. Het ene moment loop je in een heel besloten landschap langs de Hunenschans, dan krijg je opeens een prachtig uitzicht over het Uddelermeer en even later loop je over een enorme grasvlakte.
  Een echte aanrader deze route. Houd wel rekening met soms wat modderige paden.
  We zijn benieuwd hoe de noordelijke lus van de route er uit ziet…

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.