Uddelermeerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Uddel. Wandel door het prachtige bos en de heide van Kroondomein het Loo, langs het Uddelermeer en een middeleeuwse schans. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Uddelermeerpad (16 km)

Startpunt: Restaurant Theehuis Uddelermeer, Uddelermeer 5 in Ermelo. Navigatie: Garderenseweg, 3852 NR Uddel

Openbaar vervoer: Bushalte ‘Café Uddel, Uddelermeer’, aan de Garderenseweg in Uddel

Opstappunt: Herberg ‘t Vossegat, Buurtweg 8 in Uddel (Meerveld)

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: 1e klompenpad

  Dit was de eerste keer dat we een ‘ klompenpad’ hebben gelopen en dat is heel goed bevallen. Het is verrassend, avontuurlijk en je bent volop in de natuur. Lekker banjeren tussen en door weilanden. Wel opletten dat je niet in de koeienvlaaien loopt, Haha. Dat maakt het ook natuurlijk. Dit pad was erg afwisselend, van bos, naar en dan weer tussen de weilanden. Goed bevallen. Af en toe wat rechte beetje saaie stukjes, maar over algemeen leuke route.

 2. Onderwerp: Top wandeling, in onze top 3

  Wij zijn fan van deze wandeling, wat een divers en prachtig landschap! Startpunt is heel helder aangegeven (op de website, op de app en in de folder – begrijp onderstaande comment niet) en het brengt je door mooie weilanden, bossen, velden etc etc. Heel divers! Wij vonden het heel leuk dat het een lange wandeling was (18 km), maar hij is ook goed te verkorten naar 10 en 16. Echte aanrader!

 3. Onderwerp: Startpunt

  Beste mevrouw Douze,

  Vervelend om te lezen dat u het startpunt niet heeft kunnen vinden.
  Naast het feitelijke adres van het startpunt, staat in de folder, op de website en in de app ook nog een navigatie-adres, waardoor het startpunt beter te vinden is.

  Met vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 4. Onderwerp: Alternatieve route voor sluiting roondomein

  Prachtige route! Wij hadden geen last van de sluiting van het Kroondomein

 5. Onderwerp: Startpunt

  Wij konden het startpunt niet vinden, en zijn toen doorgereden naar het opstappunt. Jammer dat het startpunt niet goed beschreven wordt in de folder. Wel een prachtige route!

 6. Gisteren hebben wij de verkorte route van 10 km gelopen, met de klok mee.
  Prachtig rondje, met afwisselend heide, bos en akkers, over grotendeels onverharde wegen en paadjes. Na de paardenweide waren wij even het spoor bijster, ontbreekt hier misschien een bordje?
  Op sommige stukken van de route hoor je de snelweg, ook door de stevige wind, maar verder: wat een rust, wat een prachtige uitzichten! Wat ons betreft een aanrader.

 7. Onderwerp: Prachtig gevarieerde route - let op sluiting Kroondomein

  Wat een mooie route. We hebben hem vandaag met ons trailloopgroepje gedaan. Heel afwisselend. Zelfs een stukje door een maisveld. Bij de hei konden we niet rechtdoor de route volgen wegens de sluiting van het Kroondomein (15 sept – 25 dec), maar dankzij onze GPS vonden we er wel een lusje omheen. Keurig verzorgd met al die opstapjes met pvc om het prikkeldraad. Top!

 8. Onderwerp: Klompenpad

  Hanni Luteijn, Apeldoorn

  Hele mooie klompenpad route. Heel afwisselend. Zeer de moeite waard. Goed verzorgd zoals het overstappen over hekwerk. Goed aangegeven, behalve in het dorp misten we enkele bordjes. Helaas zijn er weinig bankjes.

 9. Onderwerp: Mooie route

  Zo hoort een klompenpand te zijn!!! Zeer weinig asfalt, veel over en door landbouwgebied als ook door verschillende soorten bos. Erg afwisselend. 8 wilde zwijnen gezien (om 12 uur). Wel wat veel mais, maar je mocht er ook voor een deel dwars doorheen. Leuke overstapjes. Goed bewegwijzerd. Gaan we zeker nog eens lopen.

 10. Onderwerp: Uddelmeerpad

  Hele mooie,afwisselende wandeling. Super goed aangegeven,geen ene keer mijn app hoeven gebruiken. Wij hebben het pad op de 27ste gelopen met 35 graden. Bij de maisvelden kwamen de sprinklers ons goed uit. Wij hebben niet alles gelopen en ingekort i.v.m het warme weer. Maar we komen zeker terug voor het laatste stuk en anders gewoon weer opnieuw. Met grote pluim voor al die vrijwilligers!👍👍👍👍

 11. Onderwerp: Prachtige route

  Vandaag voor de 10e keer dit pad gelopen. Een van mijn grote favorieten. Het mooiste zijn de zeer makke paarden. En ja, in de buurt van beesten zijn veel vliegen, vooral in deze warme tijd, Maar opdringerig? Is niet mijn ervaring. Ze lopen nu in een wei waar je niet doorheen komt.
  En wat te denken over het stukje waar je dwars door een maisveld loopt.
  Ik kan me voorstellen dat iemand de lange grintwegen in het bos wat saai vindt, maar ik vind dit een fantastisch pad.
  Het Klarenbeeksepad en het Albapad in deze buurt zijn ook mooi, maar bij warm weer is “Uddel” de prettigste, het meeste bos.
  Begin meestal erg vroeg te lopen, om daarna een duik te gaan nemen in Bussloo en dan is mijn dag weer goed.

 12. Onderwerp: Afwisselend

  Leuke afwisselende wandeling. Mooie omgeving met bos en boerenland.. Het kleine stukje aan de andere kant van de N302 is wel saai. Bovendien door de week oversteken over behoorlijk drukke weg ( heb 5 minuten staan wachten) Stukje tussen de camping en Vossegat staat belabberd aangegeven (of soms niet) . Dat stuk is bovendien lastig te belopen en je moet maar gokken aan welke kant van het hek van de paarden wei je moet lopen. Haal dat stuk er uit en dan blijft er een echt mooie wandeling over

 13. Onderwerp: Hond niet mee op klompenpad

  Beste Ans,
  Ik begrijp de vraag en we horen deze vaker. Toch houden we voor de duidelijkheid in alle communicatie de lijn aan dat Klompenpaden verboden zijn voor honden. Alternatieven bieden zou verwarring kunnen geven en de vrijwillig meewerkende grondeigenaren, veelal boeren, hebben hun toestemming voor het openstellen van hun grond verbonden aan de voorwaarde van een algeheel hondenverbod.
  Met vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 14. Onderwerp: Leuk

  Op zich genoten van de route rondom Uddel. Alleen het stukje tussen camping Meerveld en het Vossegat had voor mij niet gehoeven en dan met name de doorgang over de paardenweide. De paarden waren behoorlijk opdringerig en hier veel last van stekende vliegen. Hier in eerste instantie ook verkeerd gelopen door de pijlen daar te volgen ( het lijkt dat je om de wei heen moet lopen, maar je moet toch echt door de paardenwei). Zondagsrust is hier nog echt zondagsrust; echt alles was gesloten onderweg (alleen het restaurant bij het Uddelermeer was geopend). Verder blij dat ik de route had gedownload omdat op de lange rechte stukken amper pijlen stonden en zo kon checken of ik nog wel goed liep. Ondanks deze kleine opmerkingen was het een heerlijke wandeling !

 15. Onderwerp: Uddelermeerpad is genieten

  Gisteren op (alweer) een mooie zomerse dag dit bijzonder mooie pad gelopen. Erg afwisselend, bijna geen asfalt, genoeg bankjes onderweg, genoeg horeca onderweg, goede bewegwijzering. Erg leuk vond ik het om tussen de hoge mais door te lopen en door een weiland met zeer makke paarden. Bedankt klompenpadvrijwilligers!

 16. Onderwerp: Gevonden sleutel en afstandsbediening

  Op de route gevonden
  2 kleine sleutels en zwarte afstandsbediening met grijze knoppen

 17. Onderwerp: ' Horsthoek ' - Heerde wandelt Uddelermeerpad.

  Vrijdag 23maart 2018.

  Hallo Uddel en wandelvrienden,
  vandaag (deels) jullie Uddelermeerpad gelopen. Grijze wolkenluchten en ‘ blazende wind ‘ . De wandelroute en het gebied als bijzonder ervaren. Wij zijn de vrijwilligersgroep ” Horsthoekerpad ” uit Heerde,(https://klompenpaden.nl/klompenpad/horsthoekerpad/) .
  Wat bijzondere punten voor ons, de pingoruinis, de schans. De grote cultuurvlaktes van de Buurt kwekerij uit Oene, herkenbaar. Een gesprekje met een aardige boerderijcampingeigenaresse, het Rustpunt hier was nog niet open.
  Verder Den Broekeld en dan bos/heidevlaktes, langs de Kroondomeinen. Hier een koppel van wel 20 reeen gespot ! Genieten. Veel routeschildjes, prima. Een paal met wel een 6-tal schildjes. Even puzzelen, de route of de verkorter of de alternatieve. Via Kampsteeg en ‘t Hofje terug naar Restaurant Uddelermeer Startpunt.
  Gewoon bijzonder dit pad. In de hoogzomer nog es doen?
  Wij als ‘ wandelcluppie ‘ hebben weer een mooi ervaring in Uddel opgedaan. Maandelijks doen we zo een klompenpad. Op naar de volgende.

  PS. de bijzondere overstap (trap) punten om een omheining te nemen ! Goed bedacht.

 18. Onderwerp: Uddelermeerpad

  woensdag het Uddelermeerpad gelopen. Prachtig, afwisselend pad. In Uddel zelf waren bouwwerkzaamheden, daar opletten op richting. De aanwijzing ‘navigatie Garderenseweg’ werkte bij ons niet zo goed, We kwamen in eerste instantie kilometers ver weg aan andere kant van snelweg uit.

 19. Onderwerp: Prachtige route

  Vandaag voor ‘t eerst een kloppenpad gelopen en wat zijn we gelijk verwend ! Route staat goed aangegeven, maar niet overal even duidelijk…. wel goed op blijven letten dus. 😉
  Op zondag in februari is er weinig horeca open, dus neem iets mee voor onderweg.

 20. Onderwerp: Udelermeerpad

  Veertien dagen geleden hebben we het rondje om Uddel gelopen en vandaag het andere. De hele tocht is voor ons te ver. Prachtige afwisselende tocht. Hulde aan het klompenpadteam voor de duidelijke bewegwijzering. Het was echr genieten.

 21. Onderwerp: N'prachtig pad

  Bedankt
  Dat we vandaag ondanks de harde wind en regen,weer zo’n geweldig mooi klompenpad konden lopen…super
  Mooi afwisselend

 22. Beste Max,

  Leuk dat u het Uddelermeerpad een super mooie tocht noemt. Dank voor uw opmerking over de route, de lus bij het theehuis. We gaan kijken wat we ermee kunnen. Voor wat betreft de afsluiting van de hoofdroute door Kroondomein Het Loo tussen 15 september en 25 december in verband met de bronsttijd: Dit staat wel op onze website/deze pagina vermeld, bij Bijzonderheden onder het kaartje.

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 23. Onderwerp: Super mooie tocht

  24-9-17 hebben wij dit klompenpad gelopen. Een mooie tocht die we zeker nog wel een keer gaan lopen. We waren wel verrast dat van 15-9 tot 25-12 een deel van de route gesloten is ivm oa de bronst, op de site wordt dit niet gemeld maar de alternatieve route was duidelijk aangegeven.
  Ik heb 1 klein minpuntje: de “onnodige” lus bij het theehuis. Op een zonnige zondag moet je tot 2 keer toe een drukke weg oversteken terwijl dit niet nodig is. Tip: haal deze lus eruit, aan het begin van de lus zie je de parkeerplaats al.

 24. Onderwerp: Uddelermeerpad

  Vandaag dit prachtige pad gelopen. We zijn begonnen bij het Theehuis en hebben de 16 km gelopen. Wat een prachtig pad en wat een mooie natuur. En wat een geluk dat sommige mensen hun terrein beschikbaar stellen. Zo wordt zo’n pad toch net iets specialer. Echt maar een klein stukje asfalt moeten lopen. Heerlijk. Wel is het zo dat als je op zondag loopt je beter drinken en broodjes van thuis mee kunt nemen 😉 Geen probleem. Het Theehuis was wel geopend. Het Uddelermeertje daar ( met slagroom dan wel te verstaan) is een echte aanrader.
  Bedankt voor dit mooie pad. Weer een bijzonder stuk van onze Veluwe ontdekt.

 25. Onderwerp: klompenpad

  Vandaag dit klompenpad gewandeld met ons tweeen.
  Prima en duidelijk bewegwijzerd, mooie en afwisselende
  natuur onderweg. En mooi uitzicht over het Uddelermeer.
  Paar andere klompentochten ook gelopen,
  en ze zijn zeker voor herhaling vatbaar.
  Groeten van Henk en Ingrid.

 26. Onderwerp: Absolute topper

  Vandaag voor de derde keer dit pad gelopen. Ik vind dit pad steeds mooier worden. Hier op de Veluwe loop je zelfs door een weiland met (heel makke) paarden. De bewegwijzering is uitstekend.
  Marlies is na de aardappelvelden linksaf gegaan i.p.v. rechtsaf door het weiland met paarden. Zij heeft een groot bord gevolgd met een grote pijl. Dat is geen pijl van het klompenpad maar van een korte route voor gasten van de camping (met onderweg vragen). Er staat wel degelijk een bordje rechtsaf, (over de heining) het weiland in.

 27. Onderwerp: Mooie route, bewegwijzering kan beter

  Vandaag de route rechtsom gelopen. Schitterende route. Heerlijk vers frietje gegeten bij “Herberg het Vossegat”. Echter ontbreken er bordjes voorbij Herberg het Vossegat (camping) in de paardenweide. Meto.a. veel bukken onder lage houten hekjes door (goede bovenbeenspier training 😉 gaat het mis, waardoor je opnieuw op de Buurtweg uitkomt en weer langs de herberg gaat.

 28. Onderwerp: Uddelermeerpad

  Vandaag de zuidelijke route gelopen. Dit was een heel leuk klompenpad. Met veel echte klompenpaden en weinig asfalt. Heerlijk rustige omgeving. Zeker een aanrader om te lopen.

 29. Onderwerp: Het Vossenhol

  Leuke wandeling maar kijk gied hoe laat de genoemde horeca open is
  Het Vossenhol is pas om 19.00 open kan dus verwijderd worden uit de lijst van”veel horeca onderweg”

 30. Onderwerp: 0628586953

  Het is een prachtige wandelroute, zeer gevarieerd!
  Schitterende royale banken om even te rusten en goede overstaphekjes…..er is echt aandacht aan besteed!
  Zeker de moeite om nogmaals te wandelen!

 31. Onderwerp: Uddelermeer klompenpad

  Vandaag deze route gelopen met prachtig weer.
  Bijzonder mooie route, natuur met veel afwisseling, geen geluidsoverlast van snelwegen, maar ook prettige horecamogelijkheden, die goed verdeeld zijn over de route. Verse sporen van wilde zwijnen, een platgereden addertje, een buizerd op zoek naar prooi; onderweg hoorden we dat er ook edelherten gespot kunnen worden, maar ook dassen. De bewegwijzering is prima voor elkaar, slechts op één kruising ontbreekt de richting van de pijl (rechtsaf) op de sticker. De beheerder van dit pad mag contact opnemen met me ivm de locatie hiervan.
  Een aanrader om dit mooie pad nog eens te lopen 👍🏻

 32. Onderwerp: Uddelermeer route

  Mooie, gevarieerde en goed bewegwijzerde route door bos en open veld. Toont Uddel van alle kanten.

 33. Onderwerp: Zuidelijke route het mooist

  Natuurlijk alleen met droog en mooi weer gelopen, inderdaad het zuidelijke gedeelte is het mooiste gedeelte.
  bordjes goed zichtbaar en …..belangrijk….. een paar dagen droog wee,r en dan zijn de paden op z’n best te lopen !!.

 34. Onderwerp: Uddelmeer

  Afgelopen week dit klompenpad gelopen, vooral de zuidelijke lus is een echt klompenpad, door de weilanden over opstapjes, genoeg bankjes. Een prachtig route.
  De noordelijke lus viel ons wat tegen, de overbodige oversteek, het volle zicht op de silo’s van de bio industrie, 1 bankje helemaal aan het einde van de wandeling is wat weinig, vooral als je zoals wij gedaan hebben de route met 2 km.verlengd. We gaan de zuidelijke lus zeker nog eens lopen, de noordelijke hebben we wel gezien

 35. Onderwerp: Mooie rustige route

  Op 12 april 2017 deze prachtige route gelopen. Veel afwisseling qua uitzichten. Volgens mij inmiddels meer bankjes geplaatst. Bordjes goed te vinden. Pure rust en ontspanning

 36. Onderwerp: zeer mooie route

  Gelopen op een zonnige zondag. Een van de betere klompenpaden qua route. Zeer afwisselend, mooie landschappen.
  Bewegwijzering uitstekend: goed te lopen zonder kaartje. De opmerking in een van de vorige reacties kan ik ook wel onderschrijven: wat meer bankjes onderweg zou prettig zijn.
  Gestart vanuit theehuis Uddelermeer tegen de klok in, en daar dus ook weer teruggekomen. wat me opviel, is dat de laatste paar honderd meter van de route overbodig zijn (bij 10 op het kaartje) en 2 keer vereisen de provinciale weg over te steken. Het is mogelijk een direkt doorsteek naar het theehuis te maken.

 37. Onderwerp: Mooie Route

  31 maart deze route gelopen, heerlijke route prachtig mooi weer dat scheelt natuurlijk een hoop. Mooie rustige stukken door het bos. zeker de moeite waard als je de rust wilt opzoeken. Vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor deze mooie route!

 38. Onderwerp: Bankjes

  Prachtige wandeling en goed gemarkeerd. Jammer dat er, zoals op meer Klompenpaden, niet altijd een bankje staat om te genieten van de rust.

 39. Onderwerp: Uddelermeer klompenpad

  Het kopermolenpad en het Loenense Enkenpad zijn 2 prachtige route`s met weinig verharde wegen, hierbij mag het Uddelermeerpad ook genoemd worden. genieten…….. wat is de Veluwe toch mooi.

 40. Onderwerp: Uddelermeerpad

  Vandaag de 10 km. route via de routeverkorting gelopen met heerlijk voorjaarsweer.
  Wat een mooi pad dit nieuwe klompenpad .
  Schitterende natuur , heel gevarieerd en prachtig aangelegd .
  Echt weer een verrijking .

  Een puntje , op mijn GPS uddelermeer 5 Ermelo ingevoerd , toen stonden we in Staverden daarna garderenseweg Uddel en stonden we op een rotonde . Richting Uddel gereden en ja daar was het restaurant .

 41. Onderwerp: Verbindend wandelen

  Een paar weken geleden al een datum gepland om te gaan wandelen en wat hebben wij toch kunnen genieten!
  De dag begon met lichte vorst en mist, maar al gauw brak de zon door, konden de sjaals af en de handschoenen uit.
  We zijn gestart bij het Theehuis Uddelermeer en hebben de wandeling met de klok meegelopen. Het is een prachtige wandeling door bossen, weilanden en heide. Hier en daar wat drassige plekken, maar dat mocht de pret niet drukken.
  De route is goed aangegeven. De op- en overstapjes zijn makkelijk en fijn. Hier en daar hadden er op de eerste helft wel wat bankjes geplaatst kunnen worden (de tweede helft gaf meer gelegenheid om te zitten en van het uitzicht te genieten). Na zo’n 10 km is het goed toeven bij ‘t Vossegat. De koffie en thee vielen goed in de smaak, helemaal toen, door onvoorziene omstandigheden, mw ons trakteerde op heerlijke Meerveldse koek!
  De vogels lieten zich goed horen, in de waterpartijen zagen we verschillende soorten eenden en ganzen, op afstand nog een enkele ree gespot en diverse andere dieren liepen in de weilanden.
  Dit is zeker een pad dat in elk jaargetijde zijn bekoring heeft!!
  Vrijwilligers bedankt voor de ruim 22.000 voetstappen die we konden zetten in een mooi natuurgebied!

 42. Onderwerp: Geweldig pad!

  De vele regen van vandaag weerhield ons niet om het Uddelermeerpad te gaan lopen. Het was klunen om de plassen heen,soppend door de weilanden en inderdaad bij het Bleekermeer bijna peddelen. Waren van plan om voor de 18 km.te gaan maar ivm de regen de 16km.gelopen.
  Het is een pad vol afwisseling waar we beslist weer voor terugkomen( met droog weer) en dan de routeverlenging erbij aanknopen.
  Wij hebben 1 opmerking: wij liepen tegen de klok in misschien daardoor in het weiland een bordje niet gezien. Wij liepen in het weiland tussen de Garderensemolenweg en de Eindeweg en kwamen op de Buurtweg uit ipv bij herberg Vossegat! Misschien een paaltje meer plaatsen met aanwijzing welke richting je door het weiland moet lopen??
  Onze complimenten voor dit goed verzorgende en mooie pad. Geweldig en bedankt!

 43. Onderwerp: Aandachtpuntjes

  Na een prachtige start met veel zonneschijn, eindigde wij deze voor wat natuur en landschap betreft prachtige wandeling met wind en regen. Vooral de laatste 3 km waren minder, maar dat kan gebeuren.
  Maar het is een wandeling, die wij zeker de komende maanden zeker nog wel een paar keer gaan lopen.

  Een paar kleine aandachtpuntjes:
  Vanaf het punt waar de route verlenging begint, vlak bij het kruispunt Veenweg en je loopt richting de Elspeterweg, daar zouden wat meer bordjes / stickers geplakt of geplaatst kunnen / moeten worden.
  Vooral op dat kruispunt, is dat niet goed aangegeven, zo ook hoogte van de COOP winkel .
  De lokale bevolking die weten het wel, maar vooral voor gasten is het een lastig punt.

  Zo ook lopend van de Viersprong ( Elspeterweg) , richting de Begraafplaats, ook hier wat meer stickers en bordjes plaatsen.
  Zeker op de splitsing net na de begraafplaats, is een paal met bordje niet overbodig.

  Vlakbij het eindpunt van de wandeling ( 50 meter voor het toegangshek van het Uddelermeer ) , staat een paal met daarop 2 bordjes , hier komt de alternatieve route en de gewone route bij elkaar, op deze paal zaten geen pijtjes ( of waren er misschien afgehaald).
  Omdat je route zowel links of rechtsom kunt lopen, is het wel belangrijk dat het daar duidelijk wordt aangegeven.

  Ik hoop dat u met bovenstaand wat kunt, en wij kijken uit naar de volgende keer als wij deze mooie wandeling weer gaan lopend.

  Met vriendelijke groeten,
  Coordinator Klompenpad Oldenaller Putten.
  Bert Wallet

 44. Onderwerp: GPS Track

  Heeft iemand al een track gemaakt van het Uddelermeerpad? Alvast bedankt voor uw reactie.

 45. Onderwerp: Prachtig pad

  Vandaag het nieuwe Uddelermeerpad tegen de klok in gelopen. Er waren veel meer ( nieuwsgierige) wandelaars, die we allemaal tegenkwamen omdat de meesten met de klok meelopen. Het is een prachtig pad met veel afwisseling. Alleen het stuk ten westen van de N302 was in dit jaargetijde een beetje aan de saaie kant omdat de akkers kaal zijn. De bewegwijzering was super en de overstaphekjes waren schitterend gemaakt met overal gaas erover tegen uitglijden. Heel leuk was het briefje dat jullie hadden opgehangen op het drassige stuk in de buurt van het Bleekemeer, waarin jullie waarschuwen dat het in de winter wel erg drassig kan zijn maar dat gepland is dat stuk in de komende lente in te zaaien. Nou het was inderdaad uiterst drassig, je moest bijna peddelen. Alles bij elkaar is dit pad een geweldige aanwinst en met veel zorg gemaakt. Heel erg bedankt!

 46. Onderwerp: Wat een goede bewegwijzering.

  Dit nieuwe klompenpad gelopen met wat miezerig weer, we kwamen veel medewandelaars tegen. Een hele mooie route, die denken wij, in het voorjaar en zomer nog vele malen mooier zal zijn. Veel variatie in landschappen. Maar bovenal heel goed bewegwijzerd, je hoefde de klompenpadenapp niet te raadplegen. Opvallend was ook de goed verzorgde overstappen over schrikdraad. Hulde aan de bedenkers en makers van dit klompenpad. Heel veel wandelaars zullen hier plezier aan beleven.

  Tjeerd en Jantje Veenendaal

 47. Onderwerp: Absolute topper, een tien met een griffel

  Vandaag dit nieuwe pad gelopen, met de klok mee, inclusief de verlenging. Van alles te beleven: bos, weiland, heide, paadjes tussen bouwlanden, kwekerijen, mooie vergezichten (landschappen) en prachtige binnen weggetjes.
  De weggetjes in het bos waren wel wat glibberig door vastgereden en -gelopen sneeuw. Op plaatsen waar de vorst uit de grond was, was het wat modderig. Maar het was goed te doen, wel extra vermoeiend.
  Voor mij was dit pad nummer 92, een absolute topper.
  Onderweg -in een bos- een zwarte leren dameshandschoen gevonden.
  Iedereen maar weer bedankt.

 48. Onderwerp: Uddelermeerpad

  Vanmorgen (ook) het zuidelijke deel van het klompenpad gelopen. Super! De zon scheen, er lag nog wat sneeuw, heerlijk. Ik houd van de weidsheid en daar was hier volop van te genieten. Afwisselend, lekker “struinen” op allemaal onverharde wegen, een echt klompenpad. Overal stevige overstaphekjes, mooi gemaakt van boomstam, met grappige handvatten. Goed duidelijk aangegeven ( je moet natuurlijk wel opletten en er niet al kwekkend aan voorbij lopen) Gijs, goed gedaan! Matty

 49. Onderwerp: Uddelermeerpad

  26 januari hebben wij onder aardige weersomstandigheden – zonnig, droog maar schrale wind – de zuidelijke variant van het Uddelermeerpad gelopen, ca. 11 km. Een bijzonder mooi pad en ook bijzonder aangelegd met bijzondere overgangen over hekken en prikkeldraden. Een compliment voor de bedenkers en makers van dit klompenpad. En aan het eind wachtte ons bij restaurant ”Het Uddelermeer” een lekker kopje koffie met een heerlijk appeltaartje. Binnenkort hopen we de noordelijke variant van dit pad te lopen!

 50. Onderwerp: Uddelermeerpad

  Heel mooi pad, ben heel benieuwd hoe het in het voorjaar en de zomer is, als de velden vol staan. Bij Herberg ‘t Vossegat waanden we ons even in de jaren vijftig. Prachtig, het was een mooie frisse winterwandeling!!!!

 51. Onderwerp: Uddelermeerpad

  Prachtig pad, een ‘toppertje’!
  Vandaag het zuidelijk deel gelopen; de route is heel goed aangegeven en opstapjes, bruggetjes zeer solide.
  We verheugen ons nu al op voorjaar, zomer en herfst; dan zal het hier ook erg mooi zijn…
  Complimenten aan de bedenkers en uitvoerders van dit prachtige klompenpad!

 52. Onderwerp: uddelermeerpad

  erg mooie wandeling , we hebben het zuidelijkse gedeelte gelopen ongeveer 11 kilometer ,alleen jammer dat er geen bankjes zijn, de route was heel goed aangegeven.

 53. Onderwerp: weer een mooi klompenpad

  Idd het stuk door de kwekerijen is wat saai, maar de rest is prachtig. Veel afwisseling, de bossen, vennen, heide.
  Ga hem in de zomer denk ik nog een keer lopen.

 54. Vandaag gelopen met het hele gezin. Wij hebben al heel wat klompenpadden gelopen en deze vonden wij tegenvallen. Vooral het stuk tussen punt 2 en 3 (door de boomkwekerijen). Niks bijzonders te zien, erg saai in de winter.
  Verder zijn we erg blij met de klompenpadden in het algemeen. Veel dank aan de vrijwilligers.
  De familie Brouwer

 55. Onderwerp: Uddelermeerpad

  Hier en daar een bankje zou welkom zijn, verder een mooie en goed aangegeven route

 56. Onderwerp: Klompenpad uddel

  Het is een geweldig mooi klompen pad
  Zeker een aanrader om deze te gaan wandelen
  We hebben hem helemaal gelopen met extra les heel mooi
  We zullen hem zeker nog eens wandelen
  De bordjes goed voor elkaar moet goed opletten bij route verkorten en alternatief route

  Groeten Gert en Aaltje

  Uit het Kraaiennest Voorthuizen

 57. Onderwerp: Uddelermeer pad/ witte haarband

  Gisteren 1 februari dit mooie klompenpad gelopen.
  Een aanbeveling.
  Wij zijn gestart bij het Vossegat.
  Om zo een betere loopafstand te hebben t.o.v de koffiebreak.
  In het voorjaar kan je natuurlijk op elk punt passeren buiten.
  Als iemand mijn witte ” bont” haarband op dit pad misschien vindt, deze graag afgeven bij het restaurant het Uddelermeer .
  Alvast hartelijk dank hiervoor.
  Annet.

 58. Onderwerp: Ontbrekende bordjes

  Vandaag deze prachtige route tegen de klok in gelopen. We hebben genoten! Helaas verdwaalden we na Uddel, de bordjes van de routeverlenger en doorgaande route waren weg en/of verkeerd opgehangen waardoor we op de Uddelerveen terecht kwamen en niet bij het Bleeke Meer.

 59. Onderwerp: 100% Genot, uitdaging en prachtige vergezichten.

  NIeuw Klompenpad, nieuwe wegen zoeken. Daar ben ik altijd voor te porren. Niet alleen klompen aan en gaan, maar straks in het voorjaar………komt er nog iets veel mooiers aan. Benieuwd naar wat ik in gedachten heb…..lees, kijk en geniet dan mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu voor het hele verhaal over deze route.

  Complimenten aan de makers van deze geweldige tocht, en de bedenkers van de overstapjes. Top.

  Wandelgroetjes,
  Anita

 60. Onderwerp: 10 km versie (zuidkant)

  Op een koude, maar zonnige dag het zuidelijk gedeelte van de route gelopen.
  Startend bij een bevroren Uddelermeer waar heerlijk geschaatst werd om uiteindelijk via een open route (in de winter) uit te komen bij ‘t Vossegat. Hier de weg overgestoken. Daarna kwam een prachtig stukje natuur, oa het Grote Zeilmeer aan de rand van Kroondomein ‘t Loo. Wat een verrassing, een plaatje!
  Daarna via de verkorte route terug naar het beginpunt.
  Mooie nieuwe route, waar al veel mensen nieuwsgierig naar waren. Goed aangegeven en de trappetjes zijn ideaal en zitten zeer degelijk in elkaar. Denk wel dat in natte periodes het begingedeelte goed blubberig kan zijn.
  A.s. zondag het andere deel in de planning om te wandelen.

 61. Onderwerp: klompenpad Uddelermeer

  Vandaag met vriendin de zuidelijke lus gelopen. Mooie route. Ook de overstapjes van weiland naar weiland of akker zijn leuk gemaakt.

 62. Onderwerp: Wandeling Uddelermeer

  Het is een hele mooie route hebben de zijde van het uddelermeer gelopen veel afwisseling en niet langs grote wegen.
  Echt een aanrader

 63. Onderwerp: Mooie wandeling bij Uddelermeer

  Vanmiddag hebben we de zuidelijke lus van het Uddelermeerpad gewandeld. We vonden het een mooie route met veel afwisseling. Het ene moment loop je in een heel besloten landschap langs de Hunenschans, dan krijg je opeens een prachtig uitzicht over het Uddelermeer en even later loop je over een enorme grasvlakte.
  Een echte aanrader deze route. Houd wel rekening met soms wat modderige paden.
  We zijn benieuwd hoe de noordelijke lus van de route er uit ziet…

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*