Uddelermeerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Uddel. Wandel door het prachtige bos en de heide van Kroondomein het Loo, langs het Uddelermeer en een middeleeuwse schans. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Uddelermeerpad (15 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 16 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Restaurant Buitenplaats Het Loo, Uddelermeerweg 5 in Ermelo. Navigatie: Garderenseweg, 3852 NR Uddel.

Openbaar vervoer: Bushalte ‘Café Uddel, Uddelermeer’, aan de Garderenseweg in Uddel

Opstappunt: Herberg ’t Vossegat, Buurtweg 8 in Uddel (Meerveld)

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Uddelermeerpad combineren met het Speuldepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag het Uddelmeerpad gelopen en wat een verrassend pad is dit zeg. We hadden voor de korte versie van 10K gekozen en dat is vanaf Restaurant Buitenplaats Het Loo, tegen de klok in. Je hebt dan eerst het Uddelmeer en het stuk met de weilanden. Wat een heerlijke wandeling is dit zeg. Het gras stond mooi hoog en we hadden geluk dat het overal droog was.

  Na het oversteken van de Meervelderweg werd het steeds mooier. Smalle paadjes met veel leuke opstapjes en dan mag je ineens een klein stukje door een graanveld. Zooo leuk! Altijd al eens willen doen. Dan terug naar de Meervelderweg en het stuk met het bos. Daar is het wat drassig, maar je kunt goed om de modderstukken heen lopen. Ook prachtig wanneer je het bos uitloopt en weer open stukken met hoog gras hebt. We hebben echt genoten.

  Bij km 8 kon je kiezen voor de verkorte route en die hebben we uiteindelijk gekozen. Zo kom je weer bij het restaurant en tikken we ons horloge af op een dikke 10K. Koffie met gebak als beloning en een heerlijke dag.
  Deze korte versie van het klompenpad kunnen we zeker aanraden. Paden waren supergoed begaanbaar, bankjes genoeg en een erg goed onderhouden route. Complimenten aan de vrijwilligers. Bedankt voor de leuke ochtend!

 2. Kan je vanaf het opstapunt T Vossengat de 10km lopen? Antwoord SLG: Ja, dat kan. De zuidelijke lus vanaf het opstappunt is ongeveer 10km.

 3. Vandaag 04 mei 2024 dit mooie Klompenpad gelopen. Wij vinden dit een mooie, afwisselende en goede wandeling. Wel jammer is het dat er bij een strikdraad geen trappetje is, dus een stroomstock gekregen. Voor de rest loopt u in het bos en door de weilanden. De route is goed aan geven behalve bij de camping de rust. Hier moet u goed kijken dat u niet de verkeerde kant op wandelt, omdat de richting aanwijzers bordjes niet duidelijk zijn daar. Maar voor de rest een zeer mooie route en wij gaan hem vast nog wel eens een keertje lopen. Wij hebben de 16 kilometer gelopen vandaag.

 4. Vandaag gelopen. Prachtig pad, super afwisselend. De stukjes die blubberig zijn, zijn prima te ontwijken. En natuurlijk hadden we vandaag erg veel geluk met het mooie voorjaarsweer!

 5. Vanmorgen gelopen! Mooi klompenpad, goed aangegeven, en na alle regen was hier prima te lopen! De verlenger niet gelopen, achteraf wel moeten doen. Het stukje door het dorp is het minst mooi.

 6. Vandaag 17 maart dit leuke klompenpad mogen lopen.
  Het pad is zeer goed aangegeven met de bordjes, ook is het pad goed begaanbaar, 2 stukjes zijn nog erg modderig en drassig, hier is prima omheen te lopen.
  Leuk en afwisselend pad, verlenger vond ik persoonlijk niet echt een meerwaarde.
  Een grote dank aan de vrijwilligers en landeigenaren voor het mogelijk maken en onderhoud van dit pad

 7. Pas dit hele mooie Klompenpad gelopen. Afwisselend door en langs de weilanden en door het bos. Sommige paden lekker nat en modderig. Maar dat heeft ook zo zijn charmes. Goed onderhouden ook! Je merkt dat vrijwilligers dit met heel veel plezier doen. En wel 3! zwarte spechten gezien. Had best de wolf (in de verte ;)) willen ontmoeten. Want ik weet dat hij in dat gebied ‘woont’. Al met al.. we gaan dit pad zeker met zomerdag nog een keertje lopen.

 8. Vandaag genoten van dit mooie pad, eindelijk een zonnetje na veel regen en sneeuw. Meteen bij het Uddelermeer al vier reeen gezien. Het begin is prachtig, later wordt het wat minder met veel recht toe recht aan paden maar al met alwas het de moeite waard. Bedankt vrijwilligers voor deze mooie dag

 9. Wij liepen dit klompenpad afgelopen dinsdag, incl de routeverlenger. We hadden het al eens eerder gelopen en hadden er goede herinneringen aan. De afwisseling van bos en open boerenland trekt ons juist erg aan. De ‘overstapjes’ bij afrasteringen waren prima in orde. Op sommige paden zijn de opstapjes voor mij wel eens te hoog, Hier steeds meerdere treden zodat het prima te doen is. Dank aan de vrijwilligers!

 10. Vandaag had ik niet zoveel tijd en koos voor de verkorte route. Deze is uitermate goed bewegwijzerd. Verkeerd lopen is onmogelijk. Maar wat een teleurstellende route! Recht toe, recht aan, over grindpaden en asfalt. En als je net denkt, dat het niet erger kan worden, ook nog een deel langs een drukke weg, waar zelfs een bus rijdt. Dit is niet wat ik bij andere klompenpaden heb ervaren en zou in deze omgeving toch anders moeten kunnen. Mogelijk is de lange variant inspirerender.

 11. Het Uddelmeerpad gelopen vanaf Buitenplaats Het Loo met de klok mee. Een paar keer hebben we de app erbij moeten pakken om het pad te vinden. De route-aanduiding is op enkele plekken niet helemaal duidelijk.
  Het noordelijke deel vonden we erg mooi en leuk om te lopen. Het zuidelijke deel sprak ons wat minder an. Veel weiland en akkerland.

 12. Wij liepen vandaag uw klompenpadroute. De wandeling was zeer afwisselend…. mais, bieten, graan, aardappels, geiten, koeien, paarden, kikkerpoelen, bos en heide passeerden wij. Verbeterpunt is dat bij de camping bij de Garderensemolenweg net voorbij de camping het onkruid zo hoog staat dat onze kleren zeiknat waren. Even klein stukje maaien! Bij de kruising De Broekeld/ t Rechteweggetje suggereert de pijl om schuin de Broekeld in te lopen maar dat was helaas voor ons foute boel. Verder prima bewegwijzerd! Een paar extra bankjes , bijv. bij de mooie waterpartij halverwege de route is ook geen overbodige luxe.

 13. 20 juli 2023

  Vandaag het klompenpad gelopen. Weer een heel mooi klompenpad. Prachtige omgeving. Het weer was ook prachtig.
  Sommige paadjes waren overwoekerd met onkruid, bij een bankje zelf even met de hand gesnoeid zodat we konden zitten.maar het heeft ook wel wat. Achter het vossegat een schok gehad bij het klimmen over het trappetje. Maar zag daarna dat je door de tuin kon. Jammer dat bij de tweede helft in het bos en bij de heide geen bankjes staan. Misschien een tip. Na afloop heerlijk uitgerust op het terras bij buitenplaats het Loo.
  W en L

 14. Nou beslist niet saai, we hebben verlengd gelopen 18 km. Echt klompenpad door korenveld, aardappelveld. Vele gewassen en tuinderij. Mooie bruggetjes, bankjes en soms echt gezellige smalle paadjes. Na het aardappel-veld doorkruist en weiland, over hek. Zijn we één bordje gemist. (We moesten richting camping) in tegengestelde ri. stond wel markering.
  Alle paden zijn natuurlijk niet mooi, soms moet je ook afstand maken om bij volgende gedeelte te komen.

 15. We hadden heel wat verwacht van de route maar we vonden ze weg saai!! Hadden er meer van verwacht. Jammer….

 16. Een jaar geleden liep ik de langste versie van dit pad, rechtsom. Helaas werd ik verrast door een langdurende onweersbui, waarvoor ik onder een grote parasol bij de snackwagen van herberg ’t Vossegat kon schuilen, onder het genot van een warme beker thee. Daar ben ik destijds gestopt met dit pad.
  Vandaag de voltooiing ;0) – nu tegen de klok in, meteen langs het Uddelermeer. Ondanks het mooie weer, was het er heel rustig en zo mooi – paradijselijk! Verderop de prachtige kleuren van vele bloeiende rhododendrons (kwekerij). Na camping Meerveld moest er een landbouwsproeier ontweken worden; de verfrissing was niet onaangenaam, deze zonnige middag.
  Volop bloemen in de bermen.
  Na herberg ’t Vossegat ben ik weer richting het startpunt gewandeld, over een zelfgekozen route. Daarvoor is de klompenpad-app dan weer handig!
  Een leuk, afwisselend pad – zeker de moeite van het lopen waard!

 17. 26 feb. Het is een prachtige wandeldag en net als vele anderen besluiten E en ik het klompenpad bij Uddel te lopen. We lopen alleen de zuidelijke helft, de noordelijke helft bewaren we voor een volgende fijne zondag. Dit gebied is geomorfologisch super interessant, want hier liggen ongeveer alle in Nederland voorkomende ijstijdrelicten bij elkaar. Op het klompenpad kunnen we er een paar bekijken. Kijk voor de verdere beschrijving en uitleg met kaarten+foto’s over dit landschap, op het blog over landlopen; https://landschaplopen.com/2023/02/26/klompenpad-uddelermeerpad/

 18. 5 februari 2023 dit klompenpad gelopen. We vonden dit (hebben er veel gelopen) een saaie wandeling. Lange dezelfde paden lopen. Door de weilanden , een beetje onduidelijk. Wel langs de prikkeldraad of toch erover. We hadden toch meer bos verwacht in deze route. Maar blij dat er klompenpaden zijn

 19. Vandaag 25 januari 2023 De 15 km Versie gelopen. Met de klok mee. Wel afwisselend , bos, weilanden, stukje door Uddel. De bewijzering was oke. Alleen het stukje door de weilanden naar Herberg t Vossegat Buurtweg richting punt 3 , was even onduidelijk, wat nou de bedoeling was. Langs prikkeldraad lopen , er overheen klimmen en dan aan de andere kant van t prikkeldraad dezelfde richting weer terug lopen ?. De verwarring ontstond doordat er een hek open stond en ik niet over t prikkeldraad hoefde te klimmen.
  En in andere richting aan kwam .
  Route voor herhaling vatbaar volgend jaar. ( Morgen het Speuldepad , hopelijk minder koud weer)
  Groeten aan Klompenpad medewerkers en wandelaars.

 20. Tja,ik weet eigenlijk niet wat ik van de route moet denken,ik vond er veel lange,saaie stukken inzitten en dat heeft niet mijn voorkeur.Dus voor mij geen herhaling.Heb de lange route gelopen op 05-11

 21. Vanaf theehuis, met de klok mee gelopen. Mooi goed wandelweer. Route zeer goed aangegeven. Alleen bij woning De Heegte ontbreekt wijzer (?). Zonder navigatie kan dit even fout lopen. Met navi, geen probleeem.
  Camping Meerveld om even bij te komen is aanrader: € 1,- voor drankje/koffie en u regelt het maar zelf! Uiterst vriendelijk. Met vorige opmerking eens – iets meer bos in plaats van bouwland kan geen kwaad. Verder, mooie wandeling.

 22. We hadden andere plannen, maar toen we in de buurt waren herinnerden we hoe mooi we het Uddelermeerpad vonden drie jaar geleden. Nu we er toch waren een belangrijk deel van dit pad gelopen. Drie jaar geleden was de wandeling voor ons een van de pijlers om klompenpad-verslaafd te worden, en dat zijn we nog steeds. Een echte aanrader. Voor het verslag dat drie jaar geleden ontbrak, verwijs ik naar mijn blog.
  https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2022/10/30/zeer-flexibel-op-het-uddelermeerpad/
  Voor meer foto’s van de wandeling naar mijn Instagram account titiissprakeloos

  Aan allen die dit pad mogelijk hebben gemaakt, dank.

 23. Gisteren deze mooie wandeling gelopen. Fijne afwisseling.
  Goed gemarkeerd en ook goed begaanbaar. Je komt er ook in deze tijd met droge voeten door.
  We hebben de 16km gelopen en zo de bebouwde kom van Uddel gemeden.
  Na afloop een heerlijk bakje koffie bij het restaurant.
  Aanrader.

 24. Leuk en afwisselend! Heerlijk in het zonnetje, ondanks de regenvoorspellingen, de 15 km gelopen. Bij nader inzien had ik liever de routeverlenger genomen, je hoeft dan niet door het centrum van Uddel en het scheelt maar 1 km. De routes o.a
  over de velden vond ik erg leuk. Iets meer bos had voor mij gemogen. Een paar edelherten achter een hek gezien. Goed bewegwijzerd, vond alleen geen sticker op het kruispunt in centrum Uddel, maar met de app erbij kan je bijna niet mis. Leuke relaxte wandeling, dank aan ieder die de paden verzorgd en zijn/haar land openstelt.

 25. Het 2de deel van het Uddelermeerpad met vrouw en zoon. Dit keer de helft over het Kroondomein Het Loo en voorbij de N302 over landerijen met paarden en koeien maar ook door maisvelden, bietenvelden en aardappelvelden. We moesten daarna nog door een boomkwekerij en bij het Uddelermeer kwam er nog een schaapskudde voorbij. Genieten was het weer vandaag. Deze afstand was volgens Polar 10.24 km. We hebben tegen de klok in gelopen.

 26. Vandaag met vrouw en zoon dit pad gelopen en we vonden deze erg afwisselend. We zijn met de klok mee gelopen en kwamen snel bij het padden meertje en de camping met de dierenweide en volières met parkieten. Bij Uddel hebben we de route erom heen gelopen wat ook prima was. we dachten op 11 km uit te komen maar was uiteindelijk 9.28 km. Waar het fout is gegaan weten we niet maar we hebben erg genoten onderweg. We willen op een ander moment de 15 km lus gaan lopen.

 27. Ai, ik zie dat Roelof op 19 dec 2021 precies hetzelfde pijnpunt heeft beschreven, het stukje heen en weer langs de afrastering, en inderdaad is er geen bordje in de hoek als je tegen de klok ingaat zoals ik deed. Jammer dat het kennelijk nog niet tot verbetering heeft kunnen leiden.

 28. Vandaag tegen de klok in gelopen. Net als Anneke vond ik het punt in de paardenwei, na de camping, tussen de Kampweg en de Garderensemolenweg, erg onduidelijk. Uiteindelijk begreep ik dat ik de dubbele overstap moest nemen en een stukje terug moest langs de afrastering. Ik kwam daar twee lopers tegen die met de klok mee gingen en verkeerd waren gelopen op dit punt.

  Tijdens de routeverlenging ontbrak een bordje op de Hullenkampweg, waardoor ik het zijpad miste (weggetje zonder naam) en rechtdoor naar Uddelerveen liep. Ik ben teruggelopen en heb extra goed gekeken, maar het bordje was echt weg op die afslag, in alle twee de richtingen.

 29. Gisteren de korte route gelopen. Heerlijk, afwisselend bos en boerenland. Bij de wei waar de paarden lopen waren we het spoor even bijster, daar ontbreekt wellicht een bordje?

 30. Het was een leuke en soms ook avontuurlijke route (ik heb hem gerend — door de akkers je weg zoeken, sprinklers van boeren ontwijken) maar ik vond de paden soms wat lang en recht en saai, en had meer bos en heide verwacht voor een route op de Veluwe. Erg veel boerenland.

 31. Hele mooie gevarieerde route. Bos ,weide ,akkerland, zelfs een stukje korenveld en bieten.
  Leuke horeca onderweg. Klein minpuntje :weinig bankjes. En twee keer bij een afslag geen bordje(via de app op kunnen lossen )

 32. Vanmorgen vroeg gestart ivm de te verwachte warmte. Een heerlijke wandeling . Ik heb de ronde om het Uddelermeer “overgeslagen”. Die doe ik binnenkort alsnog. Maar wel de “verlenging” gedaan.
  Mooi afwisselende wandeling.
  Zeker een aanrader

 33. Schitterend pad, vandaag gelopen, heerlijk weer. Onderweg een reebok gespot, mooie bonte specht, heerlijke rustige wandeling.
  We hebben alleen een vraag over het stukje na de camping, we zijn toen helemaal verkeerd gelopen, en snappen nog steeds niet wat of welk bordje we gemist hebben, nog twee keer terug gelopen….toen maar via de einderweg naar het Vossegat gelopen en daar pad weer opgepakt.
  Uiteindelijk 18,2 km gelopen! Heerlijk!

 34. Het deel ten noorden van de Garderenseweg vond ik weinig verheffend, het andere deel daarentegen schitterend mooi!

 35. Begonnen bij het startpunt en tegen de klok ingelopen, het Uddelermeer dus eerst. Wat een leuk en afwisselend klompenpad: van archeologische vindplaatsen, dwars door akkers, langs de randen van weilanden, bos, heide, alles zit erin.
  Tegen de gewoonte in moest ik kiezen voor de route verkorter, zodat ik op 10 km bleef steken. Een achillespeesblessure speelt helaas weer op. Een maandje rust om mee te beginnen lijkt me verstandig.
  video: https://youtu.be/K0HspjKDlwk

 36. Wederom aangenaam verrast in deze omgeving. Heerlijk gebied, veel afwisseling en prima start- eindpunt bij het theehuis. Aanrader!

 37. Wat een mooie route! Door de Kroondomeinen en over de akkers, wat een afwisseling. We hebben al meerdere Klompenpaden in de omgeving van Apeldoorn gemaakt. Dit pad is echt een topper!
  We zijn begonnen in Uddel bij de kerk, zodat we halverwege bij de foodtruck van ‘t Vossegat konden genieten van heerlijke friet. Ook een aanrader!

 38. Wat een prachtige wandeling. Vorige week voor het eerst een Klompenpaden gelopen. Wel vaak over gehoord maar nooit gedaan. Vandaag mijn tweede. En zeker niet de laatste. De App heb je nauwelijks nodig omdat de route goed is uitgepeild.

 39. Met een heerlijk zonnetje deze wandeling gelopen. Goed aangegeven, alleen toen we bij de begraafplaats Uddel inliepen misten we een aanwijzing, maar gelukkig ging het met de app goed. Veel afwisseling, tussen de akkers door was voor ons weer eens echt een klompenpad.

 40. Gisteren dit pad gelopen . Mooie omgeving en afwisselend. En mooie zonnige dag. De weilanden en andere paden waren droog en goed begaanbaar. Paaltjes met aanwijzingen waren oké. Kortom route is zeer moeite waard.

 41. Wat een fijne wandeling is dit. We lopen dit pad regelmatig en het blijft mooi en afwisselend. Begonnen met heerlijke koffie bij de vriendelijke dames van Restaurant/Theehuis Het Uddelermeer. We kwamen verschillende enthousiaste mede klompenpad lopers tegen en wisselden routes uit die de moeite waard zijn en adviseerden we op horeca bij de foodtruck bij herberg ‘ Vossegat. Ook konden we hier en daar nog de beginnende lopers op de juiste route houden. Kortom een zeer sociale wandeling 😀.
  Iedereen blij en goedgemutst, je merkt dat t voorjaar er aan komt. Ook de eerste lammetjes gezien.
  Nergens last van extra modder of moeilijk overstapjes. Een topper blijft dit!

 42. Vandaag voor de 3e of 4e keer gelopen, elk seizoen is weer anders. De routeverlenger nog wat meer verlengd naar het noorden, totaal daarmee 18km. Het is afwisselend in allerlei opzichten, dat maakt het leuk. Modder, glibberig, verhard, bos, weiland, hei, rommelige en nette erven enz.

 43. Beste Herma en andere wandelaars,

  Die vragen horen bij de route/het “klompenpad” van Herberg ’t Vossegat. Die bordjes met vragen horen dus niet bij het Klompenpad Uddelermeerpad. Ik kan u dus ook niet aan de antwoorden helpen, wellicht dat u navraag kunt doen bij Herberg ’t Vossegat.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 44. Dit is nou een aanrader!
  De verkorte route gelopen. Heel leuk die vragen, maar na vraag 7 of 8 was het afgelopen.
  Waar kun je de antwoorden vinden?
  Door weilanden, bos en hei. Echt heel afwisselend.

 45. 1/1 het jaar goed begonnen. We hebben de lange route gelopen. Bos,akkers,heide. Werkelijk alles is aan bod gekomen. Zelfs een jagende blauwe kiekendief gezien. Aandachtspunt is inderdaad (zie eerdere reactie) bij het vragenbosje. Ga daar niet rechtsaf maar loop langs de prikkeldraad door langs het akkerveldje (kort gewiekte stronken) route gaat dan na 50 meter weer links verder. Verder ook zeker goede schoenen aan… lekker drassig hier en daar en kijker mee.

 46. Vandaag gelopen en is een mooi klompenpad met voldoende afwisseling. Wel nog een aandachtspuntje wat verbeterd kan worden. Wij hebben met de klok mee gelopen. Na het opstappunt bij het Vossegat kom je in een stukje met gelijklopend een route met bordjes met allerlei vragen. Op een gegeven moment vlak voor een bossingel heb je dan kans om verkeerd te lopen. Hier moet je een stukje heen en terug lopen aan weerszijden van dezelfde afrastering, wat niet logisch is. Wij liepen verkeerd, maar zijn van verderop op de route weer terug gelopen om de situatie beter te bekijken. Vanuit die richting (dus lopend tegen de klok in) is het echter nog lastiger. In de hoek van het weiland staat namelijk geen bordje, en als het hek daar open staat (zoals vandaag) loop je het volgende weiland in en zie je geen bordjes meer. Met de app er bij is er uiteindelijk wel uit te komen, maar het zou een stuk duidelijker worden als de oversteek bij het hek is, of dat er een bordje komt waarop de slinger aangegeven wordt die je moet volgen. Andere wandelaars (tegen de klok in) stonden zich op hetzelfde punt ook al af te vragen hoe ze de route moesten volgen.

 47. Wij liepen vorige week het Uddelermeerpad; een prachtige route en volgens ons een ‘klompenpad zoals een klompenpad bedoeld is’. Mooie afwisseling door bos, weiland en huidgebied. Nu hou ik niet alleen van wandelen, ook schrijven en fotograferen vind ik erg leuk, dus schreef ik een blog over het Uddelermeerpad. Meer zien en lezen?https://www.mareistverder.com/post/klompenpad-uddelermeerpad

 48. We deden vandaag de wandeling. Naar onze mening was ze perfect bewegwijzerd. Leuke wandeling met afwisselende omgeving. We vonden het jammer dat ’t Vossengat gesloten was. Daar hadden we zeker graag iets gedronken!
  We raden deze wandeling aan, zeker als je lenig genoeg bent om hier en daar over de weidedraden te stappen (wat trouwens perfect is georganiseerd).

 49. Vandaag de zuidroute gelopen, wat een mooi stuk is dat. Onderweg nog een flink aantal zwijnen gezien.
  Veel afwisseling onderweg en heerlijk rustig.
  Bewegwijzering als heel goed ervaren, via app is route ook goed te volgen.
  Nadien is het heerlijk vertoeven in het restaurant/ theehuis.

 50. Prachtig pad om te lopen maar,de bewegwijzering ter hoogte van het puzzeltocht pad voor kinderen werden we de verkeerde kant uit gestuurd.En ter hoogte van het vossengat was de bewegwijzering onduidelijk.
  Vriendelijke groeten Joop en Marjo

 51. Weer een klompen pad gelopen vandaag die rond het Uddelermeer was aan de beurt. We liepen met de klok mee.
  Wat een prachtige wandeling die zijn naam ” klompen pad” eer aan doet. Wat een variatie aan landschappen kwamen we tegen. Super. Een klein foutje in de buurt van Herberg het Vossegat maar verder goed aangegeven( incl dwars door het maisveld).
  Vrijwilligers bedankt.

 52. Schitterend klompenpad. We hebben de gehele route gelopen maar dan zonder de routeverlenger.
  Wij hielden de nummering aan. Dus vanaf start gingen we eerst naar het Uddelermeer. Wij vonden dit eerste gedeelte (dat is 9/10 km) van de route het mooiste. Veel afwisseling. Andere deel had wat minder afwisselend en de bospaden voelden voornamelijk aan als rechtdoor lopen. Maar in het bos al wel wat mooie paddenstoelen gespot en het mos is al super helder groen.
  We hebben heerlijk gewandeld en de zon was een echt cadeautje vandaag.
  Bedankt vrijwilligers voor het mooie, goed onderhouden pad.

 53. Heel mooi pad om te lopen goed aangegeven veel afwisseling van gebieden landerijen, heide, bossen, water we willen wel een tip geven misschien wat meer bankjes op plekken met mooi uitzicht verder was het fantastisch

 54. Werkelijk een prachtig klompenpad. Zeer afwisselend. Bossen, heidevelden, akkers en dorpswandeling. Veel verrassende prive-paden. Nagenoeg geen asfalt. Een zeer klompwaardig pad. We hebben genoten.

  Complimenten voor dit team!

 55. Zaterdag 21.08.21 deze route met mijn vrouw gelopen. (#14). Mooie afwisselende route. M.n. de paden over en door de akkers vonden we erg leuk. Relatief weinig asfalt. En juist het door / langs dorpjes/ bebouwing lopen ervaren wij als een van de leuke pluspunten van de klompenpaden. Extra leuk is het als er op de route een aantal koffiepunten zijn waar je even wat kunt drinken en/of eten. En dat is hier ook zeer zeker het geval.
  Dank vrijwilligers voor het onderhoud. Van harte aanbevolen!!

  p.s. Wij hebben de “normale” route gelopen en noteerde 14,7 km op de GPS.

 56. Afgelopen zaterdag dit pad gelopen, inclusief routeverlenger. 16.5 km volgens de GPS. Gestart bij restaurant Uddelermeer en met de klok mee gelopen. Gewoon een schitterend pad met een variatie aan landschappen.

 57. Als inwoner van Uddel loop ik regelmatig (delen van) het klompenpad. En daar genieten we elke keer weer van. Toch lees je in reacties en ook wel onderweg dat het gedeelte door het dorp gemiddeld wat minder wordt gewaardeerd als klompenpad. Maar degenen die de 16 km lopen zijn vaak wel weer tevreden over de afwisseling.

  Degenen die voor de 10 km kiezen, missen naar mijn bescheiden mening het mooiste gedeelte van het Uddelermeerpad. Onlangs ik samen met broers en zwagers ook 9,5-10 km gelopen over het Uddelermeerpad. Maar dan vanaf het Uddelermeer via het Zeilmeer naar Meerveld en weer aankomst bij het Uddelermeer.

  Vanaf het Uddelermeer hebben we eerst een stukje gelopen van de 10 km route tegen de klok in. (Richting voetbalveld) Vervolgens zijn we net voorbij het grasveld van de graszodenkwekerij rechts het pad ingeslagen waar de verlengde 26 km route heen loopt. Vervolgens de bordjes volgens totdat je weer bij het Uddelermeer bent.

  Zoals al gezegd loopt deze route over het bestaande klompenpad. Door een kleine aanpassing zou aan het Uddelermeerpad met een “nieuwe” 10 km route kunnen worden uitgebreid. Persoonlijk zou ik het een mooie aanvulling vinden.

  Last but not least bedankt ik alle vrijwilligers!

 58. Vandaag dit pad gelopen, inclusief routeverlenger. Tja, wat moet ik over deze route zeggen. Het is een route met 2 gezichten. Ik ben gestart op de parkeerplaats van restaurant Uddelemeer en heb de route met de klok mee gelopen.

  Je loopt eerst door een stukje bos om vervolgens over recreatiepark Uddelemeer te lopen. Nadat je het park verlaat sla je rechtsaf om daarna langs een maisveld te lopen over een smal graspaadje. Vervolgens wordt het een stukje minder. Je loopt over brede zandpaden en verharde wegen. Dit duurt tot 4 km. Daarna ga je Houtvesterij ‘t Loo in. Het eerste gedeelte is leuk om de wandelen, maar vanaf jachtopzienerswoning De Heegte loop je weer over een brede grindweg. Dit duurt tot 7,5 km.

  Vervolgens sla je linksaf en dit lijkt meer op een klompenpad. Je loopt over smalle graspaadjes en bospaden. Helaas is dit gedeelte maar 700 meter lang, want daarna vervolg je je weg hoofdzakelijk weer over brede zand-, grindwegen en verharde wegen.

  Vanaf herberg ‘t Vossegat op 11,3 km. wordt het compleet een ander verhaal. Je loopt door weilanden, langs bospercelen en zelfs door gewassen zoals ui en maïs.Het maïs staat nu behoorlijk hoog en als het de avond ervoor geregend heeft, kom je hier niet droog uit, maar dat geeft de route een extra dimensie. Je moet regelmatig over prikkeldraad klauteren, maar daar hebben de vrijwillers goede voorzieningen voor getroffen. Zo hoort een klompenpad in mijn belevenis te zijn. De laatste 5 km was genieten.

  Wellicht ben ik te kritisch maar zo heb ik de route wel beleefd. Vind je het niet erg om over veel brede paden en wegen te lopen, dan is deze route wel mooi. De omgeving is afwisselend genoeg.

  De bewegwijzering was top, waarvoor mijn dank aan de vrijwilligers.

 59. Met de klok mee het pad gelopen wat een goede tip was, eerste stuk is wat saaier en meer verharde paden. Hoewel zeer gevarieerd had het pad geen specifieke hoogtepunten. Prima pad, heb genoten maar niet bij de top tien.

 60. Vanmorgen de 16km inclusief routeverlenger van het Uddelermeerpad gelopen.
  Ik liep (gelukkig) met de klok mee.
  Een pad met twee gezichten.
  De eerste 3 a 4 km: heel snel vergeten.
  Vanaf het laatste stuk van de routeverlenger een complete metamorfose: de rest van dit klompenpad is tot het eind toe prachtig met een paar fenomenale stukken ertussen.
  Mede door het saaie stuk aan het begin haalt dit pad uiteindelijk niet het niveau van het nabijgelegen Speuldepad (al is dat natuurlijk geen schande).
  Alles bij elkaar had ik een heel fijne wandeling op een grotendeels prachtig klompenpad.

 61. Vandaag dit pad gelopen met de klok mee en gestart bij “het Vossegat”. Inclusief de routeverlenger (aanrader) was het ca 16,6 km.
  Viel gelijk met de neus in de boter. Eenmanspaadjes en lekker struinen door de gewassen. Helemaal mijn ding. Zeer afwisselend pad met prachtige natuur. Deze komt in mijn top 3. Eigenaren en vrijwilligers bedankt. ?

 62. Net terug van deze wandeling.
  Vroeg begonnen en ben allereerst de weg overgestoken om daar de route vanaf het theehuis te beginnen. Achteraf had ik m andersom willen dóen. Mooiste stuk het laatste.

  Het is heel gevarieerd! Ik heb het meest genoten van het struinen door de akkers en weilanden (dank eigenaren!). En de overstapjes blijven briljant.

  Het stuk door Uddel was een ‘moetje’ voor mijn gevoel.

  Al met al een mooie route. Niet in mijn top 5. Omdat er best veel verharde Pasen in zitten. Maar genoten!

  En bewegwijzering was super! Dank vrijwilligers!

 63. Gisteren dit mooie klompenpad gelopen, het is en erg gevarieerd pad met van alles wat. Akkers, weiland, bos en heide wisselen elkaar af. De route is prima bewegwijzerd. We hebben genoten van deze wandeling. Bedankt vrijwilligers en landeigenaren die deze wandeling mogelijk maken.

 64. Vandaag het pad gelopen. Dacht alles al te kennen, maar toch nog enkele verrassingen ontdekt. Enkele nieuwe paden en vennetjes.
  Een prachtig klompenpad. Veel afwisselingen van landschap. Heide, bossen en cultuur landschap. Zeer de moeite waard.
  Hieronder een link naar mijn gemaakte foto’s.
  http://www.reismeemetjw.nl/gallery/index.php?/category/159

 65. Met recht een klompenpad.
  Super afwisselende landschappen.
  Platteland, akkers, bos, hei. Ik heb vandaag alles gezien.
  Heerlijk gewandeld, een top pad.

 66. 23 mei Uddelermeerpad gelopen. Prachtig. Compliment aan de vrijwilligers die de route goed verzorgen. Met name waar we over de afrasteringen moesten. Goed geregeld. Dat laat nog wel eens te wensen over. Wij als 75 plus lukt het niet om altijd gemakkelijk eroverheen te komen. Ook goed aangegeven . Bijna geen asfalt. Een aanrader.
  Groeten Harrie en Stien

 67. Afgelopen week de noordelijke lus gelopen, route goed aangegeven, maar is er ook weinig kans om te verdwalen. Leuke wandeling maar we vinden de zuidelijke lus toch iets mooier.

 68. Rondje van 10 km gelopen ,zeer afwisselende route, rustige paden en weinig asfalt.voor herhaling vatbaar

 69. Vandaag de “bovenlus” gelopen. Prachtig bosgebied! Aangenaam fris weertje erbij, helemaal goed. En….. het terras bij het theehuis is weer open. Ga hier parkeren. Ook was de route heel goed aangegeven. We gaan deze nog eens doen maar dan in 1x de hele route met een lunch in het Theehuis.

 70. Prachtige wandeling en afwisselend langs en door weidegebied en landbouwgronden. Wijdse (weidse) vergezichten met bloeiende krenteboompjes. Een zandstormpje bij de graslanden. En niet vergeten de speciale opstap en afstapjes. Goed idee om daarvoor boomstammen te gebruiken! Prima route aanwijzingen. Leuke meertjes. Fijn gewandeld. En dan die foodtruck! Even thee gedronken, wat een verademing.

 71. Vandaag, vrijdag 23 april 2021, deze prachtige route van bijna 17 km gelopen. Het weer was goed, zonnig en niet te hoge temperatuur. Vorige week Speuldepad gelopen.(ook heel mooi) Deze route over wisselende paden, zowel bitumen alsook zand- en bosgrond was goed uitgezet. Na 3 1/2 uur weer terug bij theehuis “Uddelermeer”. Onderweg nog even een bakkie koffie gedronken en een heerlijk bolletje met gebakken kippendijfilet bij foodtruck Vossegat, bij de Meervelderweg. Weer goed bezig geweest.

 72. Vandaag dit prachtige afwisselende pad gelopen. 18 km lang genieten. De route is goed aangegeven. Dank aan de vrijwilligers.

  Cornelieke en Joke

 73. Beste Dorine en andere wandelaars,

  Als je de route van het Uddelermeer splits in twee rondjes, is het zuidelijke rondje ongeveer 9,5km en het noordelijke rondje ongeveer 8,5km. Beide gemeten vanaf het startpunt bij het Restaurant Theehuis Uddelermeer. Als je voor het zuidelijke rondje start bij het opstappunt Herberg ’t Vossegat, is het zuidelijke rondje ongeveer 8,5km. Vanaf het startpunt, moet je namelijk een stukje dubbellopen om daar weer terug te komen en daarom is het van daaruit langer.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 74. Ik heb een vraag. Als je deze route splitst met de verkorter, heb je dan 2 rondjes van ongeveer 7 a 8 km of is de ene kant dan 10 km en de andere 5. De helften lijken mij ongeveer even groot, maar als het toch 10 km is, wordt mijn dochter daar niet blij van…

 75. Wuj hebben dit pad vandaag gelopen en vonden het allebei een prachtige route! Afwisselend landerijen, heide en bos. Het weer deed ook leuk mee dus bedankt vrijwilligers!
  1 mededeling: als je het bos uitkomt en het dorp Uddel in loopt is het even zoeken naar de sticker.. deze is een beetje verbleekt. Verder was het prima aangegeven!

 76. 9 maart deze prachtige wandeling gelopen. In deze dagen injecteren de boeren hun drijfmest ook op de plekken waar je mag lopen. Een beetje vieze boel op enkele stukken.

 77. Op zondag 2 maart dit pad gelopen en wij hebben genoten! Afwisselend door akkerland, langs en door bos en Uddel zelf. Fijn pad!

 78. Zaterdag dit prachtige pad gelopen. Heerlijk route van 16 km. Afwisselend, mooi landschap, tja verharde paden voor een deel maar door het weiland vind ik dat niet erg en je loopt een stukje door Uddel wat wij ook wel weer leuk vonden.

 79. Vandaag, 24 februari, met zomers weer, voor de tweede keer dit prachtige pad gelopen.
  Schitterend! Er mist niets. Heel afwisselende en verrassende wandeling.
  Onze zoon, wonend in Groningen, zei:
  5 sterren plus – wandeling!!!!
  Dank vrijwilligers!!

 80. Na alle positieve reacties dit klompenpad uitgezocht om te lopen. We hebben er al meerdere gelopen maar deze viel voor ons juist erg tegen. Heel veel brede (verharde) paden (vooral de noordkant van de route) en voor ons gevoel weinig afwisseling. Deze gaan wij dan ook niet meer doen

 81. Vandaag vroeg uit de veren om vervolgens dit klompenpad in Uddel te gaan lopen. En…we hebben ervan genoten. Een erg mooie wandeling van 15 km, die je leidt over akkers en door weilanden. Daarnaast zit er ook een mooi gedeelte over de heidevelden in. Kortom, afwisselend en zeker een aanrader. Aankomende zomerperiode gaan we dit klompenpad zeker nog een keer lopen. Complimenten aan de vrijwilligers: goed onderhouden en de bewegwijzering was prima in orde!

 82. Op deze prachtdag dit klompenpad, de lange route, gelopen. Wat een mooi afwisselend pad. We hebben genoten. Een aanrader. Dat zijn de verse frietjes bij Herberg het Vossengat (foodtruck) ook!

 83. Vandaag, 26 januari 2021 deze route gelopen. Goed bewijzerd, prachtige route.

 84. Vrijdag 22 jan.dit prachtige pad gelopen 16km heel afwisselend echt een aanrader!
  Met aangename onderbreking (Coronatijd)snackwagen met zelf gemaakte patat schuin tegenover de fontein bij doorgaande weg Harderwijk Millingen.

 85. Leuk Klompenpad. De meertjes zijn schilderachtig, de heide is weids en uitgestrekt en je komt langs mooie toppers zoals het 19de eeuwse jachthuis De Heegte in Kroondomein Het Loo. Bij opstappunt ‘t Vossegat tref je een aangename Koffie to go, waar je ook allerlei biologische versnaperingen kunt krijgen. Alleen op vrijdag en zaterdag begreep ik. Verslagje en foto’s bekijken? Ga naar https://www.frankwandelt.nl/gelderland/uddelermeerpad-klompenpad-rond-uddel

 86. Vrijdag 8 januari het Uddelermeerpad 15 km gelopen. Erg genoten van de mooie tocht. Eerst langs het Uddelermeer echt prachtig en daarna veel klompenpaden. Weinig bankjes om even te gaan zitten voor een kopje koffie, dan maar op een boomstronk op een stukje noppenplastic. Het tweede deel in Uddel en daarna wel regelmatig bankjes. Mooi die geologische structuren (pingo’s) onderweg. Klompenpadenteam bedankt.

 87. Vanmiddag samen met een vrienden het Uddelermeer klompenpad gelopen. We hebben klompenpad lopen al lang op onze planning staan. Wat een mooie route, dwars door de weilanden, over bospaden. Echt schitterend. De route was goed aangegeven. Voor herhaling vatbaar

 88. Beste wandelaars,

  De parkeerplaats bij het startpunt van het Uddelermeerpad bij Restaurant Theehuis Uddelermeer is gewoon toegankelijk.

  De lengtes zijn inmiddels ook aangepast aan de werkelijke situatie.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 89. Ons 52 ste klompenpad van dit jaar, voor de derde maal het Uddelermeerpad uitgekozen. Zandgrond trok ons meer vandaag dan de uiterwaarden om te wandelen na alle regen. Heerlijk rustig pad. Nauwelijks wandelaars. We begonnen deze keer bij t opstappunt “herberg ‘ t Vossegat want op de app werd afgeraden om bij theehuis t Uddelermeer te parkeren omdat het gesloten was en de parkeerplaats ook. Toen we het uiteindelijk passeerden bleek het hek gewoon open te zijn en stonden er geparkeerde auto’s. Maar geen enkele spijt van t opstappunt, daar starten we volgende keer weer.
  Met een frisse start van 4 graden lekker kunnen wandelen langs omgeploegde akkers, mooie boerderijen en bosgedeelten. De zon scheen uitbundig dus das af en jas open! Het blijft fantastisch hier. Voor alle klompenpad liefhebbers én medewerkers: Fijne kerstdagen en een voorspoedig 2021 ?met nóg meer wandelplezier ?

 90. Wij zijn fan van het klompenpaden concept en wandelden het Uddelermeerpad. Na het lezen van alle enthousiaste reacties hadden we er erg veel zin in maar helaas vonden we deze route best wel tegenvallen. Natuurlijk zijn er diverse mooie stukken maar al met al was er te veel asfalt en een te lang stuk door saaie akkers. Mocht je tijd hebben voor 1 route bij Ermelo dan zou ik persoonlijk het Speuldepad kiezen.

 91. Vandaag hebben wij, Gerrit en ik, dit pad gelopen. We hebben genoten van de, prima gemarkeerde, route. Het was weer echt een toppertje. Hulde aan de vrijwilligers.

 92. Afgelopen weekend dit zeer mooie klompenpad gelopen een echte aanrader met veel diversiteit. Ook de bordjes waren heel duidelijk. Wij hebben de 18km gelopen (op onze runkeeper bleek het 16km te zijn). Dit klompenpad komt in onze top 3. Vrijwilligers bedankt!

 93. Vandaag deze route gelopen, we gingen voor de 18 km maar dat waren er dus maar 16.1km. Een mooie en gevarieerde route. Alles goed aan gegeven. Echt een aanrader

 94. Vandaag deze route gelopen, we gingen voor de 18 km maar dat waren er dus maar 16.1km. Een mooie en gevarieerde route. Alles goed aan gegeven. Echt een aanrader

 95. Een van de leukste en mooiste paden die wij tot nu toe gelopen hebben. Eerst de zuidroute gelopen, 10 km. De noord-route volgt z.s.m. Mooi afwisselende wandeling waarbij veel over particulier terrein gelopen wordt. Helaas was het weer even anders dan voorspeld waardoor het nu en dan wat koud was en we maar kort een broodje hebben gegeten op ’n bankje.

 96. We wandelden de volledige route zondag 8 november, een prachtige herfstdag. Een topper deze wandeling. Heel afwisselend landschap, door bossen, door akkerland, boerderijen passerend, weilanden. Overwegend over onverharde paden, en waar we wél over verharde weg liepen was er nauwelijks gemotoriseerd verkeer. Goed gemarkeerd. En toen we al wat langere tijd voor de lunch naar een bankje zochten en niet konden vinden……lag daar een stapel pallets die ook uitstekend voldeed als zit-/rustplaats. Het Udddelermeer (eigenlijk meer een meertje) troffen we aan het eind van de wandeling. Idyllisch einde van de tocht. Deze wandeling doen we nog een keer, waarschijnlijk dan in andere richting, in een ander seizoen.

 97. Vandaag de 16km gelopen (bleek 14,8 te zijn) en gestart vanaf het opstartpunt en linksom gelopen. Start om 8:30, ochtendstond goud in de mond. Prachtig want nog zonnig. Einde rond half 12 bewolkt en de hele dag geen zon meer te zien dus starttijd was top. Door linksom te lopen eerst veel bos, daarna kroondomeinen en door Uddel heen. Daarna ri Uddelermeer en door/over veel boerenland naar ons eindpunt/het opstappunt. Als verrassing stond er een snackkar zodat wij gelijk aan de koffie (met appeltaart!!) konden. Prettige verrassing.
  Goed aangegeven route, de nodige afwisseling en maar een beperkt aantal meters over asfalt.

 98. Zondag 8 november gewandeld, de 10 km. We zijn vanaf de parkeerplaats bij restaurant t uddelenmeer het bos ingegaan. Eerst over een recreatiepark, daarna de paden op. Mooie vergezichten, grote boerderijen. De 10 km brengt je dwars door het dorp Uddel. Dat vind ik altijd jammer, eenmaal richting begraafplaats ga je de kroondomeinen in. Brede lanen, statige bomen en herfstkleuren doen de rest. en van daaruit benader je de Vesting. Mooie route!

 99. September 2020
  Wat een schitterende klompenpad. Echt van alles wat. Bossen, weilanden emzo. Op 1 bordje na, die stond ook wel erg verscholen een duidelijke route. Gaan we zeker ook nogmaals lopen. Een aanrader.

 100. Dit pad gelopen op 16 oktober jl. Zonder de extra 2 km is de route volgens Strava 14,7 km.
  Wat tóch weer fijn dat je zomaar over een aardappelveld, dwars door de maisvelden én over particulier terrein mag wandelen, en het is weer verrassend mooi!
  De route is héél goed weergegeven! Dank aan allen die hiervoor zorg dragen.

 101. Leuk klompenpad maar absoluut geen 18 km. Ik heb ‘m gelopen (incl routeverlenger) maar kwam uit 15,85 km. Nu weet ik van andere klompenpaden dat afstanden naar boven worden afgerond, maar dit verschil vind ik wel heel erg groot.

 102. Vanmorgen de noord lus gelopen, heerlijke route. In het begin regelmatig een bankje, meer naar het eind ( verkorte gedeelte) geen bankjes meer ( jammer…), nu meegebrachte lunch op een opgevallen boom genuttigd. Daarvoor vaak een vuilniszak bij ons tegen de nattigheid. Binnenkort de zuidelijke lus en dan nog een keer in 1 x.
  Mooi dat de routes vaak op te delen zijn, zo kunnen we onze conditie weer opbouwen. Goede bewegwijzering en vandaag de app uitgeprobeerd, werkt heel goed, je weet precies waar je bent en of je goed gaat.

 103. Vandaag een lichtbewolkte dag en droog dus snel gestart!!! Op 21 september 2019 liepen wij dit pad voor de eerste keer, nu dus wéér een keer maar dan andersom. Geeft weer een andere blik op de wandeling. En nog steeds even mooie en uitstekend aangegeven. Eerst koffie bij t startpunt restaurant Uddelermeer. We lieten het meer achter ons en gingen bij de parkeerplaats meteen het bos in. Genoten van de vele fluitende boomklevers en roodborstjes en ook de specht liet van zich horen en verder….heel veel rust en stilte. Manshoge mooi gekleurde varens langs het wandelpad en heel veel diverse paddestoelen. In stilte hadden wij gehoopt dat herberg t Vossegat open zou zijn maar helaas, dus we namen een mandarijntje uit de tas en een banaantje en konden daardoor weer uren verder. Opvallend was de opgedroogde Hierdense beek, toch nog droogte ondanks de afgelopen regendagen. We waanden ons even in Frankrijk ter hoogte van de Meervelderweg, velden vol met ???. Als kers op de taart bij het Uddelermeer en de Hunnenschans een vriendelijke kudde schaapjes die aan je kwamen snuffelen. De gehele wandeling zonder jas gelopen, een topdag gehad, iedereen die dit mogelijk maakt een “grande Merci”.

 104. Vandaag het Uddelermeerpad gelopen, inclusief de verlengde. Het was een natte dag, maar het wandelen was er niet minder om! Mooie gevarieerde route, met veel onverharde paden en veel paadjes door de weilanden. Ik heb zeer genoten. Een compliment aan de vrijwilligers van dit pad is zeker op zijn plaats.

 105. Beste Peter en andere wandelaars,

  Ik reageer even op de opmerking/vraag of het gedeelte van het Kroondomein afgesloten is.
  In de zomer van 2019 is de route van het Uddelermeerpad door het Kroondomein gewijzigd. Door deze wijziging is de gehele Klompenpadenroute het hele jaar toegankelijk, want het gaat nu niet meer door het gedeelte dat wordt afgesloten i.v.m. de jacht. De kaarten in de app, op de website en de bewegwijzering in het veld zijn hierop aangepast. In de folders die te koop zijn, zit een routekaartje toegevoegd.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 106. Vandaag 19 deptember het pad bewandeld. Niks gemerkt van sluiting ivm Kroonomeinen op het kleine stuk dat over de domeinen loopt. Fantastoche wandeling, heel afwisselend! Na campimg Meerveld was er even verwarring over de route die dood leek te lopen op een briefje dat verneldde dat doorgang niet meer kon…Met hulp van de kaart weer de juiste weg gevonden.

 107. Op 13 september heb ik dit pad gelopen. Mooi afwisselend pad met heel veel zitjes onderweg. Ik heb met de klok meegelopen. Eerst heel veel bos maar op het 2e gedeelte ook een mooie route door weilanden, langs maisvelden en dwars door een aardappelveld heen.
  Onderweg veel wandelaars.
  Complimenten voor de vrijwilligers die het pad hebben uitgezet en die het onderhouden.

 108. Wij hebben de 16 km gewandeld, wat een geweldige route! Zeer afwisselend door bos, langs heidevelden, dwars door akkers. Doordat het zo afwisselend is, lijkt de afstand korter. Wat leuk was, was dat we onderweg een herberg tegenkwamen waar we even een kop koffie hebben gedronken. De app is ook erg handig, je kunt precies zien waar je je op de route bevindt. Wij hebben genoten!

 109. Inmiddels hebben we aardig wat klompenpaden gelopen, dit pad is echt een pareltje. Het is een zeer afwisselend pad. We begonnen bij het Uddelermeer (parkeren kon prima bij Restaurant Theehuis het Uddelermeer), waar we schapen tegenkwamen. Spoedig daarna liepen we dwars tussen de aardappelplanten door en staken we een akker recht over. Bos, water, koeien, schapen, akkerland, en een stukje van de bebouwde kom van Uddel, het zit er allemaal in. Een aanrader!

 110. Wauw!!! We hebben de 10 kilometer gewandeld over dit prachtige pad. Na iedere bocht weer een nieuwe verrassing. Prachtige vergezichten, heide, bos, dwars door de mais velden, en idyllische land weggetjes. Dit pad krijgt van ons een cijfer 9!! Gaan hem zeker vaker lopen. Dank aan de vrijwilligers

 111. Beste Bertha. En ik ben de eigenaar van het donker blauwe vest. Kwam er pas op de terugweg achter dat deze weg was. Was steeds heel warm. Ben nog wel route vanaf camping stukje gaan lopen, omdat ik daar rugzak had geopend. Ik ga vandaag nog even naar de herberg om te kijken of het vest daar nog is. Woon zelf in de buurt. Wel pracht route. Echt genoten van de wandeling.

 112. Gisteren, zondag 6 september, hebben wij de korte route gelopen. Nog steeds een mooi pad(voor ons was het niet de eerste keer). Onderweg troffen we een blauw vest aan. Ongetwijfeld verloren door een medewandelaar. We hebben het vest aan een houten bord gehangen waarop het woord route staat. Als je vanaf de herberg ’t Vossegat de route tegen de klok in volgt tref je dit bord al vrij snel aan.

 113. Op 20-8-20 dit pad gelopen. Wow! Wat een mooi klompenpad. De afwisseling is enorm: na elke bocht verdwijn je weer in een nieuw landschap. Echt een aanrader voor iedereen die eens een klompenpad wil proberen, vooral omdat deze gemakkelijk als kortere wandeling te maken is.

  Ik liep de wandeling tegen de klok in (dus bij het startpunt eerst oversteken). En daarna de hele route, inclusief routeverlenger, die niet per se heel veel extra’s bood en voor een groot deel over verharde wegen door het minder mooie boerenland ging. Met wat extra slenteren, stond de teller uiteindelijk op 17 kilometer. Dus hoe je die 18 zou moeten lopen, begrijp ik niet.

 114. Een gedeelte van het Uddelermeer klompenpad gewandeld. omdat ik weer op moet bouwen na een knieblessure!

  Uiteraard moest het Uddelermeer als eerste op de foto. Daarna wordt je al snel een grote grasvlakte over gestuurd en wandel je een schitterend gedeelte van dit klompenpad. Onderweg kom je nog een quiz tegen met vragen over het agrarische gedeelte van dit klompenpad (alleen geen idee waar de antwoorden terug te vinden zijn).

  Veel langs maïsvelden gelopen (die nu schitterend hoog zijn), dwars door een aardappelveld (hier twijfelden we even, want dit vonden we best wel apart, maar de camping gasten konden ons vertellen dat dit echt de juiste weg was) en er was een schitterende smalle route gecreëerd dwars door een graanveld.

  Uiteraard weer de diverse bekende op- en overstapjes en op het einde bij de Hunner Schans nog even kunnen genieten van een kudde grazende schapen!

  https://annemiekewandelt.blogspot.com/2020/08/4-augustus-2020-uddelermeer-klompenpad.html

  Lieve wandelgroetjes,
  Annemieke (en Melanie)

 115. Echt het mooiste klompenpad dat ik ooit heb gelopen. Heel afwisselend, door graan-, mais- en aardappelvelden. Genoten.

 116. Een hele mooie en leuke route, echt een aanrader voor mensen die van wandelen houden.Ik heb er al veel gelopen maar deze was zeker de moeite waard.. Heel afwisselende stukken. Ik vond alles redelijk goed aangegeven. Voor herhaling vatbaar.

 117. Tijdens de alternatieve vierdaagse dit klompen pad gelopen. We hebben genoten van deze wandeling. Helaas stond er één aanwijzing wel erg slecht aangegeven waardoor we wat kilometers extra hebben gelopen.

 118. Afgelopen woensdag een deel van het uddelermeerpad gelopen, namelijk de noordelijke helft met verlenging met de klok mee. We vonden het een mooi pad met afwisselend boerenland, bos en mooi zicht op het uddelermeer aan het eind. Ergens onderweg klopt de bewegwijzering niet. Bij een groot vakwerkhuis staat de pijl naar links. Je gaat dan een bospad in met direct rechts een mooi vennetje. Maar dat blijkt dus niet te kloppen. Je moet juist rechtsafslaan. Het lijkt erop dat de paal verdraaid is ofzo. Voor de rest is alles prima en duidelijk aangegeven.

 119. Op 19.7.2020 deze route gelopen. De langste versie. Zoals uit een enkele reactie blijkt: smaken verschillen (gelukkig), maar ik heb genoten van dit klompenpad. Grote variatie in omgeving, van agrarisch tot dicht bos en open gebied. En natuurlijk een aantal waterpartijen en beekjes. Bijzonder om o.a. (letterlijk) dwars door een aardappelveld te mogen banjeren. Was wel even slikken toen ik over een afscheiding moest klimmen waar vlak achter een heel stel paarden stond… Dichtbij zijn ze best groot. Maar gelukkig bleken ze geen enkele interesse in me te hebben. Wat mij betreft een aanrader en dank voor de vrijwilligers die dit mogelijk maken!

 120. Vandaag de zuidelijke lus gelopen: doe het niet! Midden op de Veluwe loop je langs maïs, aardappelen, bieten én een coniferen-plantage. Daarbij de nodige stofwolken van landbouwverkeer. Het lijkt meer een hindernisbaan dan een authentiek landschap.

 121. Vandaag het pad gelopen, toppertje. Erg genoten. Echt klompenpad, door bos, heide, weiland, akkers en dwars door een korenveld. Goed gemarkeerd. Tip: biertje en broodje bal bij de Viersprong in Uddel.

 122. Een juweel van een klompenpad! Tussen koeien, paarden en schaapjes door. Zo leuk! Als we niet zo liepen te lullen was het overal goed gegaan. Het lag niet aan de bewegwijzering.

 123. Prachtig weer, prachtig pad. We waren wat laat en we hebben daarom voor de korte route, 12 km, gekozen. Prachtig pad!
  Wel zo hier en daar goed opletten; we hebben, eigen schuld, één keer een afslag gemist. En op dat punt hadden we door een weiland met zeven speelse en nieuwsgierige paarden moeten lopen…
  Toen zijn we maar buiten de omheining langs een maïsveld gelopen.
  Maar zéér aan te raden!

 124. Op 30 juni 2020 hebben wij dit klompenpad gelopen. Een heel leuk afwisselend pad. Wij hadden geen problemen met het vinden van het pad, de aanwijzingen waren duidelijk. Super om zelfs midden door een graanveld te kunnen lopen. Het aardappelveld hebben we ‘omzeild’, want de boer had de beregeningsinstallatie aan staan.

 125. Op 28 juni de langste route gelopen erg mooi met veel afwisseling, ik miste halverwege wel een bank om effe uit te puffen. Echt een aanrader
  Henk en Gea Wolters

 126. Zondag 21 juni Uddelermeerpad gelopen. Na langs campingterrein te zijn gelopen, ga je door een aardappelveld. Dan kom je bij een pad met aan je rechterhand conifeerachtige boompjes. Aan de linkerkant is er een overstapje echter zonder bordje. Er is wel een bordje als je in de tegengestelde richting loopt. Toch het overstapje genomen. Je komt dan weer bij een overstapje bij een pad tussen 2 rijen bomen. Hier hangt echter een bord met de tekst “dit is het verkeerde klompenpad” , ga terug etc. Hoewel te lopen is onduidelijk. Door de naast gelegen weilanden waar paarden lopen ???? Ik ben teruggelopen naar het eerste overstapje en daar het pad met conifeerachtige boompjes afgelopen. Je komt dan op de Einderweg. Als je linksaf gaat en aan het eind de Buurtweg neemt, kun je het Uddelermeerpad weer oppakken. Misschien handig om duidelijkheid te scheppen.

 127. Mooie route, prima bewegwijzerd. Bij Uddel heb ik gekozen voor de verlenging waardoor je om het dorp heen loopt door een mooi stukje bos. Gelopen op 18 juni 2020. Na het opstappunt bij de boerderij even wat onduidelijk dat je niet links het bosje in moet maar rechtsaf over de draad en langs de de afscheiding door de wei. Het stukje door het aardappelveld is heel bijzonder, er zijn niet veel boeren die dat zo toestaan.

 128. Een prachtig afwisselend pad. Afgelopen vrijdag gewandeld. Op tijd begonnen s morgens. Was niet druk. Ik heb de verlenging gelopen. Is net geen 17 kilometer. Ik gebruik altijd de app erbij voor de route. Dan kan er niets mis gaan.
  Voor foto’s zie:
  https://wp.me/pc6UiZ-1z

 129. Gisteren deze route gelopen en we waren niet de enige! Het was redelijk druk maar nog wel goed te doen en mogelijk om 1,5m afstand te houden op smalle stukken. Een mooie route, maar wat ons betreft te weinig bos en te veel weiland. De route, zonder verlening en verkorting, is maar 14,6 km.

 130. We hebben zondag 15 juni het Uddelermeer pad gelopen en genoten van de prachtige omgeving en de verrassende paadjes. Echt een aanrader. Route was prima te volgen dmv de bordjes.

 131. Vandaag de tocht gelopen, prachtige tocht en prima aangegeven.
  Jammer is echter dat de tocht inclusief verlenging maar net 16km is.
  Maar verder in een woord geweldig

 132. Beste Marian Venendaal en andere wandelaars,

  De wandelaar die doorgaf dat er een bordje ontbrak, heeft ook de locatie aan ons doorgegeven. Inmiddels zijn de vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren hier geweest voor een nieuw bordje.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 133. Wij willen binnenkort het Uddelermeerpad lopen. Nu lazen we dat er ergens een bordje mist, weet u misschien op welk punt? Zodat we niet verdwalen?
  Of is het inmiddels al verholpen!
  Alvast bedankt

 134. Prachtige afwisselende route gelopen met veel onverwacht mooie plekjes! Jammer dat er een bordje was weggehaald/afgevallen, daardoor extra stuk omgelopen. Maar dat is ook weer goed voor de conditie! Deze route is echt aan te raden ??

 135. Een heel mooie wandeling gemaakt
  Begonnen bij het Opstappunt en ergens gin het niet goed
  want we kwamen weer bij het Uddelermeer uit en zijn zo weer terug gewandeld
  naar het Opstappunt, een prachtige wandeling
  In de Nazomer ga ik hem nogmaals wandelen ?

 136. Vanochtend nog net even kunnen genieten van dit Klompenpad in het zonnetje. Mooie afwisselende route. Een groot eenden-gezin stak de weg over, precies bij het bordje “overstekende eenden” 🙂
  Daardoor bijna een afslag gemist.
  Ik ben een beetje verkeerd gelopen bij opstappunt Meerveld, maar dat verklaart niet geheel waarom mijn GPS horloge maar 14,7km aangaf, ondanks dat ik de route-verlenger had meegenomen.

 137. Ik liep het Uddelermeerpad ergens in april. De video is net online gegaan: https://youtu.be/qZJqlfwc7Sk
  Ik ben altijd erg benieuwd wat jouw favoriete Klompenpad is en waarom. Schrijf dat gerust onder de video!

 138. Gisteren ( 19 mei 2020) dit hele mooie, 16 km afwisselende Klompenpad gelopen.
  Het was voor ons de derde keer, en dat doen wij niet gauw , maar leest u het onderstaand, dan is het u wel duidelijk.
  Inmiddels zo’n 50 paden lopen.
  Door het afwisselende landschap / natuur is het een ontzettend mooi pad om te lopen.
  Ook nog een wildzwijnen echtpaar met drie jongen gezien, hartstikke leuk.

  Met vriendelijke groet.

 139. Wij hebben vandaag dit klompenpad gelopen, de 10-kilometer-variant. Mooie omgeving, lekker weertje, prachtige beuken. Het pad is grotendeels onverhard, en zonder routebeschrijving prima te lopen.
  We raakten alleen even in de war bij het paaltje waar, waarschijnlijk, de routeverkorter weer aanhaakt op het langere klompenpad. Daar zitten nl. meerdere plaatjes op één paaltje. Dankzij het richtingsgevoel van zoonlief kozen we de goede richting.
  Dit pad is een aanrader!

 140. We gingen vroeg op pad om de warmte en de drukte voor te zijn. Parkeren bij Restaurant en theehuis Uddelermeer is in deze coronatijd, waarbij horeca op last van de overheid gesloten is, niet mogelijk. Wij parkeerden aan de bosrand en waren, zeker bij terugkomst, niet de enigen. Het klompenpad zelf was op deze vroege zaterdagochtend opvallend rustig, heerlijk. Zo was anderhalve meter afstand houden tot anderen goed te doen. Wel regelmatig hard fietsende mountainbikers. Het was een aangename, afwisselende wandeling (16 km). Het laatste stuk naar en vanaf Uddel ook lekker in de schaduw van de bomen kunnen lopen. Het pad is goed aangegeven en netjes onderhouden, bijvoorbeeld de stevige op- en afstapjes. We hebben genoten!

 141. Een erg afwisselend klompenpad: akkers, weilanden, bos, de Hunnenschans, een aanrader.
  Video komt binnenkort op mijn YouTube kanaal StevenB3.0

 142. Vanaf april 2020 maak ik blogjes van iedere wandeling van de klompenpaden die ik loop. Het Uddelermeerpad dat ik op 21 september 2019 liep moet het doen met de foto’s op instagram. Mijn account heet: titiissprakeloos. Voor de blogjes van de andere klompenpaden zie ook; http://www.sprakeloosverhalen.wordpress.com

  Het Uddelmeerpad is nu typisch het voordeel van lopen van klompenpaden. Ik kende het gebied niet, nooit geweest, maar verrassend mooi. Een echte aanrader. Kijk nu met plezier terug naar de foto’s.

 143. Erg leuk en gevarieerd pad! De lange route gelopen, door weilanden met koeien en langs groepen wilde zwijnen natuurgebied ’t Loo. We kwamen vandaag toevallig bij dit klompenpad terecht maar gaan zeker meer lopen en genieten van meerdere klompenpaden. Bedankt alle vrijwilligers en grondeigenaren die de wandelroute mogelijk hebben gemaakt!!

 144. Wat een prachtig, gevarieerd pad. We hebben de 16km gelopen met geweldig zonnig weer, dus opnieuw van een mooi klompenpad genoten!

 145. We hebben vandaag genoten van het Uddelermeerpad. Wat een prachtige wandeling. Alles netjes aangegeven. Fijn, dat zoveel grondeigenaren ons over hun grond laten lopen. En dank aan de vrijwilligers die dit prachtige pad hebben uitgezet en onderhouden!

 146. Prachtige route en het was vandaag heerlijk weer, dus ik heb ervan genoten. Bedankt weer!

 147. vandaag de verkorte route gelopen – ik sluit me aan bij de opmerking van gisteren : erg mooie route, maar jammer dat er aan de boskant van Uddel geen bankjes staan, we telden er 1 langs de doorgaande weg, achter het witte boerderijtje ….60 plussers zoals wij willen af en toe toch even gaan zitten met een steuntje in de rug.

 148. Vandaag hebben we deze route gelopen. We hebben genoten van de veelzijdigheid. De route is zeer goed onderhouden en perfect aangegeven. De tijd vloog voorbij.

 149. Vandaag de kortste versie gelopen en daar spijt van. Veel te kort!
  Mooie route en zeer veelzijdig. Omdat het lente is weer lekker veel dieren buiten. Dwars door weilanden en stukken met veel water. Ik hou er van!
  Duidelijke bordjes en op hun plek. De app met de route niet nodig gehad.

 150. Op 4 april hebben we deze mooie wandeling gedaan: erg divers; door grasvelden, bos, heide, en weinig verharde wegen. Mooie vennetjes gezien, roofvogels en zelfs een hertje. Deze wandeling is zeker een aanrader!

 151. Vandaag dit prachtige klompenpad gewandeld, we hebben genoten! We hebben de 18 km route gelopen en voor we het wisten waren we alweer terug bij de auto. Een prachtige en diverse route. Door de weilanden en het bos en zowat geen verharde wegen, top!

 152. Op 27 maart het Uddelermeerpad gelopen. Een prachtig pad met slingerende paadjes door bos en weiland. Prachtige overstapjes en mooie brede bankjes zodat we met voldoende afstand van elkaar onze pauze konden nemen ? Mooie vennetjes en van een plaatselijke bewoonster de tip dat je vlakbij het water mooi kon zitten. Dat was inderdaad prachtig we hebben er zitten genieten. Goed bewijzerd, 1x maar verkeerd door onoplettendheid van ons zelf. Een mooi veelzijdig pad ?

 153. @tom roos
  Bij het betreden van het genoemde weiland is de route wat onduidelijk. Rechtdoor lijkt het meest gelopen (plat gras) maar is foutief. Gelijk rechts is het goede pad. Ik heb daar even de route in de app bekeken en zag gelijk de oplossing. Wandelen blijft een vorm van puzzelen.

 154. Vandaag, 17 maart, hebben we geprobeerd het klompenpad te lopen. Vertrokken vanaf restaurant Uddelermeer, route zuid.
  Eerste deel verliep vlot. Dat ging zo door tot voorbij de Solsebergweg en het oversteken van een omgeploegd veld.
  Vervolgens een hek over via een trapje van houtblokken. Daar kwamen wij op een weiland, waar de bewegwijzering van slag was. Wij bleven rondjes lopen (tot twee keer toe) zonder een uitweg te vinden. Vervolgens kwamen we met behulp van een kweker op de Einderweg, die we uitliepen tot de N302, waar we tegenover Fonteyn Outdoor uitkwamen. Vandaar liepen we linksaf langs de N302 tot we bij ‘ t Rechtewegje weer de draad konden oppakken.
  Zouden er een paar bordjes verkeerd staan?
  Overigens een mooi en afwisselend klompen-ad.

 155. Beste Harry van den Brand,

  Bedankt voor het doorgeven van het ontbrekende routebewegwijzering langs het Klompenpad Uddelermeerpad ter hoogte van de Heegderweg/Kroondomein. De vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren, gaan ter plekke kijken en de benodigde actie ondernemen.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,

  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 156. Lekker uitgewaaid tijdens “storm Dennis” Vol in de wind op de akkergebieden en in de luwte van de ruisende bomen in het hele mooie loof-, en naaldbos deel van deze wandeling. Leuke en zeer afwisselend traject met veel te kijken onderweg.
  Let wel op: Kleine onduidelijkheid bij het verlaten van het dorp via de Heegderweg -rechtuit het Kroondomein in en het andere wandelpad naar rechts laten liggen. Hier mist een bordje.
  Verder heel goed aangegeven . Complimenten!!
  Dit pad is zeker een aanrader.

 157. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Echt een klompenpad. Heel afwisselend. Voor herhaling vatbaar. Complimenten aan de vrijwilligers. Staat heel goed aangegeven.

 158. Onder de rook van Apeldoorn

  Het staat al een tijd op m’n ‘to do’ lijstje. De verlengde 18 kilometer van het Uddelermeer klompenpad.
  Het pad heeft fantastische recensies, ligt onder de rook van Apeldoorn dus voor mij een half uurtje rijden. Een klompenpad met de keus uit verschillende afstanden is altijd een fijne bijkomstigheid. Om van te voren te bepalen of tijdens de tocht als het mee of tegen zit.
  Mijn startplaats, Restaurant Theehuis het Uddelermeer, weet me aangenaam te verrassen. Ik word met alle egards verwelkomt, raak in gesprek over de omgeving en drink nog een kop koffie. Ze zijn hier blijkbaar gewend aan wandelaars. Het sfeervolle restaurant heeft een lange geschiedenis en ik voel me een welkome gast.
  Eenmaal onderweg is het kouder dan verwacht. Wellicht heb ik me wat verkeken op de scherpe wind van deze dag waardoor het aanzienlijk frisser aanvoelt. Het heeft de laatste periode behoorlijk geregend en de grond is modderig en drassig. Ik ben handschoenen en m’n warme muts vergeten. Eigenlijk had ik daar ook geen rekening mee gehouden.
  Op twee groepjes wandelaars na heb ik de rust van het gebied voor mijzelf.
  Ik stel me dit landschap in de volle zomer voor. Dwars door de schitterende akkers met graan, biet en hoge maïs. Langs randen van weiden met vee en bossen volop in groen blad. Bomen vol fluitende vogels en de warme zon aan de hemel.
  Maar nu in januari ziet het landschap er anders uit. De bossen van de kroondomeinen geven enige beschutting en in de middag komt er een schraal zonnetje te voorschijn.
  Ik loop dit schitterende en afwisselende klompenpad van de zomer zeker nog een keer. Ik verheug me deze 18 kilometer op zijn mooist te ervaren en te genieten van het landschap op één van de vele bankjes en zitjes onderweg.

  Voor foto’s:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/uddelermeerpad/17125/

 159. Nieuwjaarsdag deze prachtige gevarieerde route gelopen. Bijna helemaal onverhard, door het bos, langs velden, heide en akkers. Met prachtige vergezichten. Een echt klompenpad. Onze dank aan de eigenaren aan de route over wiens terrein we mochten wandelen. En de vrijwilligers die de route goed bewegwijzeren. Het was een waterkoude dag, maar helaas voor ons genoten de horecamensen van hun welverdiende vrije dag.

 160. Super mooie afwisselend Klompenpad.
  OPMERKING: vlak na de Heegte, aan je rechterhand buigt het pad naar links. Op de volgende paal staat echter geen richting meer aangegeven. Hier moet je naar links!

 161. We hebben dit pad op zaterdag, 26 oktober 2019 gelopen. Het weer was prachtig en de wandeling is het mooiste klompenpad wat we ooit hebben gelopen. Dwars door de mais- en bietenvelden en heel afwisselend. Compliment voor deze mooie route

 162. Vandaag dit prachtige pad gelopen, mét de verlenging! Fantastisch nazomerweer! Gestart bij Theehuis t Uddelermeer waar we de weg over zijn gestoken richting meer en Hunneschans. Opeens twee fietsers met een vraag…..waaróm er zoveel opstapjes en plankjes waren op t klompenpad, dat was lastig fietsen! Ze moesten helaas weer terug naar t “echte” fietspad.??.
  Heerlijk door bietenvelden, maisveld, weide met koeien en paarden gewandeld. Het Vossegat is een geweldige uitspanning met zeer vriendelijk personeel. De afwisseling van het Uddelermeerpad is groot. Alles goed aangegeven met de rode bordjes. Helaas geen wild gezien waar we een klein beetje op gehoopt hadden. Hoewel…als je bij theehuis het Uddelermeer naar binnengaat zie je genoeg herten en zwijnen, maar dan opgezet! ??We hebben weer een heerlijke dag gehad ! Merci allemaal.

 163. Zeer gevarieerd pad. Met name in het begin een “echt” klompenpad met overstapjes over omheiningen en planken over sloten over opengesteld agrarisch gebied. Soms zelfs letterlijk dwars door een bietenveld en manshoog mais. Dank aan de boeren en de klompenpad vrijwilligers dat het boerenbedrijf en recreatie zo samen kunnen gaan. Soms zelfs met extra natuurbehoud (dus win-win-win) door bloemenstroken langs maisvelden (maar daar mogen er nog wel meer van komen in de toekomst). De Malva’s en Cosmea doet het nu volop. Verderop door het kroondomein het Loo. Wij zelf vinden het wel afwisselend om ook door dorpjes te lopen maar als je dat niet wilt is er zelfs een routeverlenger om Uddel heen (maw een goed uitgekiend parcours).
  Route is goed aangegeven; van afsluitende linten of zo is geen sprake meer.

 164. Roel: ik heb het lint en touw nu ook gezien en ik ben er inderdaad onderdoor gekropen. Ik heb mw S. Glas een mailtje hierover gestuurd.

 165. Beste Dick, bedankt voor je reactie. Ook wij hebben de duidelijk aanwezige klompenpad paaltjes aangetroffen daar waar de grote pijlen je naar de houtwal terug verwijzen. Alleen bleek het (in ieder geval dus de dag dat wij de wandeling hebben ondernomen..) niet mogelijk het klompenpad te vervolgen: de overgang om de klompenpad route verder te volgen werd geblokkeerd door een rood wit lint en stuk touw, duidelijk met de bedoeling om het houten bord met zwarte pijl te volgen en de klompenpadroute te versperren.
  Eigenlijk hadden we daar dus onder het lint en touw door moeten kruipen om alsnog de klompenpad route verder te volgen denk ik ?
  Onze looprichting van de hele route was trouwens tegen de klok in; we kwamen niet vanuit de richting Vossegat maar vanuit de richting camping/Nieuw Milligen

 166. Bericht voor Roel (en Saskia van het Beheer Klompenpaden):
  Op 13-8-2017 heb ik (mede-wandelaar) in dit gastenboek al de oplossing gegeven voor dit “probleem”.
  Het probleem is dat er borden worden gevolgd met grote pijlen. Die borden maken deel uit van een (puzzel)route (met vragen) bestemd voor de campinggasten. Deze borden moet je dus negeren! Bij het begin van de houtwal moet je niet de houtwal in, maar de andere kant op, er staat daar wel degelijk een officieel bordje van het klompenpad.
  Omdat ik precies wist wat Roel bedoelde reageer ik maar even.

 167. Beste Saskia,
  Mijn vriendin en ik hebben erg genoten van het klompenpad Uddelermeer. Maar er ging wel iets mis op de route. We zijn benieuwd of we zelf iets gemist hebben, of dat er een verkeerd verwijsbordje is aangebracht.
  Het gaat om een overgang in een weiland aan het Meerveld, daar is een overstappunt waar je niet 1, maar 2 weilanden tegelijk overstapt op het kruispunt van die weilanden. Als je vanaf dat punt richting het volgende klompenpad paaltje loopt, is het overstappunt op die plek geblokkeerd door een rood wit lint, en een stuk touw.
  Ook is er een houten bordje met handgeschreven pijl geplaats dat verwijst naar het vorige punt waar je vandaan bent gekomen. Toen we terugliepen naar dat punt, was er verderop weer zo’n houten bordje met pijl. Toen we die route volgden – door een houtwal – kwamen we ook bordjes met natuurvragen tegen voor kinderen.
  Deze route met wat obstakels bracht ons op de Einderweg. Hebben we wat over het hoofd gezien?

 168. Na gisteren het mooie Loenense Enkenpad gelopen te hebben vandaag deze nog even meegepakt (de 10 km want hadden geen tijd voor langer). Ook van dit pad genoten, wederom een zonnetje erbij, altijd extra fijn!
  Een heel stuk over weilanden en akkers, tussen gewassen en boompjes door wat ik erg leuk vond maar anderen misschien wat saai. Daarna wat bos en landelijk gebied, mooi en heerlijk rustig. Leuke wandeling en vlak voor het eindpunt, ter hoogte van ’t Hof twee slangen gezien wat wij geweldig vonden en daarom deze wandeling extra leuk! Verder alles duidelijk aangegeven, geen problemen daarmee gehad.

 169. Beste Wenno en andere wandelaars,

  Ik reageer even op het bericht over een onduidelijk stukje route, bij het Vossegat. Op zich klopt de route en de bewegwijzering hier wel. Het betreft hier een passage door een weiland zonder dat er een specifiek pad is. Daardoor loopt iedereen daar een beetje op zijn eigen wijze “free format” doorheen, vandaar dat het wellicht misschien even zoeken was naar de overstapjes/vervolg route. Maar er is hier niets gewijzigd of iets dergelijks.

  De wandelaarster Annemie, van de verloren bril is trouwens ook op de hoogte gebracht van haar gevonden bril en waar die af te halen is.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 170. Wenno, de bril is wel gevonden van Annemie!! Ligt bij de herberg!

 171. Hebben een deel van dit pad op woensdag 12 juni 2019. Opstap bij het Vossengat en dan 10km. Was zeer afwisselend qua bos / akkers / heide en meertjes. Aan het eind wat gezocht naar de route. Er was een overstap naar een weiland verplaatst waardoor het even zoeken was. Maar dan is de telefoon de uitkomst. Helaas de bril van Annemie niet gevonden. Ga de wijziging doorgeven via een pdf aan de redactie.

 172. Op 18 mei dit pad gelopen met 2 vriendinnen. Prachtige tocht !! Heel mooi weer en toch met een kleine teleurstelling…”Ik ben tijdens de tocht mijn bril verloren”. Mocht iemand deze vinden dan kan je me heel gelukkig maken. De bril zat in een rechthoekige brillenkoker van Optiek Verkerk. Het is een zwarte titanium bril merk Lindberg.

  Wie weet vind iemand mijn bril.

 173. Op vrijdag 2 mei 2019 hebben wij dit pad gelopen, maar daarbij een combinatie gemaakt met de “Trage Tocht Uddel Kroondomein”, wat heel goed te doen is, omdat deze twee wandelingen op twee plaatsen een stukje overlappen. Vanuit Uddelermeer de zuidelijke richting genomen, een ingenieus in elkaar gezet deel met veel stukken langs de rand van velden, en slimme constructies voor het passeren van hekken met schrikkeldraad. Daarna bij de eerste overlap verder gegaan op de Trage Tocht. Die brengt je door schitterende en relatief verlaten bossen, waar we o.a. een hele groep wilde zwijnen met ongeveer 30 jongen tegenkwamen (die we op gepaste afstand observeerden en rustig weg lieten lopen), om dan ten oosten van Uddel het klompenpad weer op te pakken, dat we met alle verlengingen verder zijn uitgelopen. In dit laatste deel valt het op hoe mooi de route je zelfs dicht bij de bebouwde kom toch over landelijke paden weet te leiden, om nog door een mooi laatste stukje bos weer terug uit te komen bij het restaurant Uddelermeer. De totale wandeling was dan wel bijna 27 km, dus je moet daarvoor liefst wel een hele dag uittrekken, zoals wij ook hebben gedaan.
  Let overigens op de bordjes ‘Rust’, want dat zijn de onvolprezen rustpunten die je op veel plaatsten in Nederland tegenkomt, en waar je tegen betaling zelf koffie kunt zetten en even bij kunt komen, vaak in een overdekte plek. Kijk hiervoor op de site “https://www.rustpunt.nu/”. Er is er o.a. eentje bij camping Meerveld direct langs het klompenpad, en op de Kroonweide bij Uddel zelf (niet langs het Klompenpad).

 174. Vandaag, 27 februari 2019, wandelden wij dit mooie pad. Het was de warmste februari-dag ooit gemeten, zo’n 19 à 20 graden. Hele dag zon. Dus we konden in onze blousjes lopen. Bij deze temperatuur was het heerlijk wandelen. Je zou hier veel bossen verwachten, maar de wandeling voert langs veel open velden met vergezichten. Met deze temperatuur zeer aangenaam.
  Wel vrij veel wat rechte paden, maar toch mooi en zeer rustig.
  We wandelden alleen het zuidelijke gedeelte.
  Bij start/eindpunt kun je heerlijk buiten zitten (pak het terras aan de achterkant, dan zit je niet aan de drukke weg) en lekkere taartjes eten!

 175. Beste Ko van Kuijk en andere Klompenpaden wandelaars,

  Bij een startpunt staat een groot paneel met daarop een kaart met de route en informatie. Er is een parkeerplaats en het punt bevindt zich dichtbij openbaar vervoer. Daarbij wordt de lengte van eventuele routeverkorters of -verlengers worden vanaf dit punt berekend.

  Bij een opstappunt staat een kleiner paneel met daarop een kaart met de route. Er is tevens een parkeerplaats, maar het punt bevindt zich niet per definitie vlakbij openbaar vervoer.

  Veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 176. Dit was de eerste keer dat we een ‘ klompenpad’ hebben gelopen en dat is heel goed bevallen. Het is verrassend, avontuurlijk en je bent volop in de natuur. Lekker banjeren tussen en door weilanden. Wel opletten dat je niet in de koeienvlaaien loopt, Haha. Dat maakt het ook natuurlijk. Dit pad was erg afwisselend, van bos, naar en dan weer tussen de weilanden. Goed bevallen. Af en toe wat rechte beetje saaie stukjes, maar over algemeen leuke route.

 177. Wij zijn fan van deze wandeling, wat een divers en prachtig landschap! Startpunt is heel helder aangegeven (op de website, op de app en in de folder – begrijp onderstaande comment niet) en het brengt je door mooie weilanden, bossen, velden etc etc. Heel divers! Wij vonden het heel leuk dat het een lange wandeling was (18 km), maar hij is ook goed te verkorten naar 10 en 16. Echte aanrader!

 178. Beste mevrouw Douze,

  Vervelend om te lezen dat u het startpunt niet heeft kunnen vinden.
  Naast het feitelijke adres van het startpunt, staat in de folder, op de website en in de app ook nog een navigatie-adres, waardoor het startpunt beter te vinden is.

  Met vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 179. Wij konden het startpunt niet vinden, en zijn toen doorgereden naar het opstappunt. Jammer dat het startpunt niet goed beschreven wordt in de folder. Wel een prachtige route!

 180. Gisteren hebben wij de verkorte route van 10 km gelopen, met de klok mee.
  Prachtig rondje, met afwisselend heide, bos en akkers, over grotendeels onverharde wegen en paadjes. Na de paardenweide waren wij even het spoor bijster, ontbreekt hier misschien een bordje?
  Op sommige stukken van de route hoor je de snelweg, ook door de stevige wind, maar verder: wat een rust, wat een prachtige uitzichten! Wat ons betreft een aanrader.

 181. Wat een mooie route. We hebben hem vandaag met ons trailloopgroepje gedaan. Heel afwisselend. Zelfs een stukje door een maisveld. Bij de hei konden we niet rechtdoor de route volgen wegens de sluiting van het Kroondomein (15 sept – 25 dec), maar dankzij onze GPS vonden we er wel een lusje omheen. Keurig verzorgd met al die opstapjes met pvc om het prikkeldraad. Top!

 182. Hanni Luteijn, Apeldoorn

  Hele mooie klompenpad route. Heel afwisselend. Zeer de moeite waard. Goed verzorgd zoals het overstappen over hekwerk. Goed aangegeven, behalve in het dorp misten we enkele bordjes. Helaas zijn er weinig bankjes.

 183. Zo hoort een klompenpand te zijn!!! Zeer weinig asfalt, veel over en door landbouwgebied als ook door verschillende soorten bos. Erg afwisselend. 8 wilde zwijnen gezien (om 12 uur). Wel wat veel mais, maar je mocht er ook voor een deel dwars doorheen. Leuke overstapjes. Goed bewegwijzerd. Gaan we zeker nog eens lopen.

 184. Hele mooie,afwisselende wandeling. Super goed aangegeven,geen ene keer mijn app hoeven gebruiken. Wij hebben het pad op de 27ste gelopen met 35 graden. Bij de maisvelden kwamen de sprinklers ons goed uit. Wij hebben niet alles gelopen en ingekort i.v.m het warme weer. Maar we komen zeker terug voor het laatste stuk en anders gewoon weer opnieuw. Met grote pluim voor al die vrijwilligers!????

 185. Vandaag voor de 10e keer dit pad gelopen. Een van mijn grote favorieten. Het mooiste zijn de zeer makke paarden. En ja, in de buurt van beesten zijn veel vliegen, vooral in deze warme tijd, Maar opdringerig? Is niet mijn ervaring. Ze lopen nu in een wei waar je niet doorheen komt.
  En wat te denken over het stukje waar je dwars door een maisveld loopt.
  Ik kan me voorstellen dat iemand de lange grintwegen in het bos wat saai vindt, maar ik vind dit een fantastisch pad.
  Het Klarenbeeksepad en het Albapad in deze buurt zijn ook mooi, maar bij warm weer is “Uddel” de prettigste, het meeste bos.
  Begin meestal erg vroeg te lopen, om daarna een duik te gaan nemen in Bussloo en dan is mijn dag weer goed.

 186. Leuke afwisselende wandeling. Mooie omgeving met bos en boerenland.. Het kleine stukje aan de andere kant van de N302 is wel saai. Bovendien door de week oversteken over behoorlijk drukke weg ( heb 5 minuten staan wachten) Stukje tussen de camping en Vossegat staat belabberd aangegeven (of soms niet) . Dat stuk is bovendien lastig te belopen en je moet maar gokken aan welke kant van het hek van de paarden wei je moet lopen. Haal dat stuk er uit en dan blijft er een echt mooie wandeling over

 187. Beste Ans,
  Ik begrijp de vraag en we horen deze vaker. Toch houden we voor de duidelijkheid in alle communicatie de lijn aan dat Klompenpaden verboden zijn voor honden. Alternatieven bieden zou verwarring kunnen geven en de vrijwillig meewerkende grondeigenaren, veelal boeren, hebben hun toestemming voor het openstellen van hun grond verbonden aan de voorwaarde van een algeheel hondenverbod.
  Met vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 188. Op zich genoten van de route rondom Uddel. Alleen het stukje tussen camping Meerveld en het Vossegat had voor mij niet gehoeven en dan met name de doorgang over de paardenweide. De paarden waren behoorlijk opdringerig en hier veel last van stekende vliegen. Hier in eerste instantie ook verkeerd gelopen door de pijlen daar te volgen ( het lijkt dat je om de wei heen moet lopen, maar je moet toch echt door de paardenwei). Zondagsrust is hier nog echt zondagsrust; echt alles was gesloten onderweg (alleen het restaurant bij het Uddelermeer was geopend). Verder blij dat ik de route had gedownload omdat op de lange rechte stukken amper pijlen stonden en zo kon checken of ik nog wel goed liep. Ondanks deze kleine opmerkingen was het een heerlijke wandeling !

 189. Gisteren op (alweer) een mooie zomerse dag dit bijzonder mooie pad gelopen. Erg afwisselend, bijna geen asfalt, genoeg bankjes onderweg, genoeg horeca onderweg, goede bewegwijzering. Erg leuk vond ik het om tussen de hoge mais door te lopen en door een weiland met zeer makke paarden. Bedankt klompenpadvrijwilligers!

 190. Op de route gevonden
  2 kleine sleutels en zwarte afstandsbediening met grijze knoppen

 191. Vrijdag 23maart 2018.

  Hallo Uddel en wandelvrienden,
  vandaag (deels) jullie Uddelermeerpad gelopen. Grijze wolkenluchten en ‘ blazende wind ‘ . De wandelroute en het gebied als bijzonder ervaren. Wij zijn de vrijwilligersgroep ” Horsthoekerpad ” uit Heerde,(https://klompenpaden.nl/klompenpad/horsthoekerpad/) .
  Wat bijzondere punten voor ons, de pingoruinis, de schans. De grote cultuurvlaktes van de Buurt kwekerij uit Oene, herkenbaar. Een gesprekje met een aardige boerderijcampingeigenaresse, het Rustpunt hier was nog niet open.
  Verder Den Broekeld en dan bos/heidevlaktes, langs de Kroondomeinen. Hier een koppel van wel 20 reeen gespot ! Genieten. Veel routeschildjes, prima. Een paal met wel een 6-tal schildjes. Even puzzelen, de route of de verkorter of de alternatieve. Via Kampsteeg en ’t Hofje terug naar Restaurant Uddelermeer Startpunt.
  Gewoon bijzonder dit pad. In de hoogzomer nog es doen?
  Wij als ‘ wandelcluppie ‘ hebben weer een mooi ervaring in Uddel opgedaan. Maandelijks doen we zo een klompenpad. Op naar de volgende.

  PS. de bijzondere overstap (trap) punten om een omheining te nemen ! Goed bedacht.

 192. woensdag het Uddelermeerpad gelopen. Prachtig, afwisselend pad. In Uddel zelf waren bouwwerkzaamheden, daar opletten op richting. De aanwijzing ‘navigatie Garderenseweg’ werkte bij ons niet zo goed, We kwamen in eerste instantie kilometers ver weg aan andere kant van snelweg uit.

 193. Vandaag voor ‘t eerst een kloppenpad gelopen en wat zijn we gelijk verwend ! Route staat goed aangegeven, maar niet overal even duidelijk…. wel goed op blijven letten dus. 😉
  Op zondag in februari is er weinig horeca open, dus neem iets mee voor onderweg.

 194. Veertien dagen geleden hebben we het rondje om Uddel gelopen en vandaag het andere. De hele tocht is voor ons te ver. Prachtige afwisselende tocht. Hulde aan het klompenpadteam voor de duidelijke bewegwijzering. Het was echr genieten.

 195. Bedankt
  Dat we vandaag ondanks de harde wind en regen,weer zo’n geweldig mooi klompenpad konden lopen…super
  Mooi afwisselend

 196. Beste Max,

  Leuk dat u het Uddelermeerpad een super mooie tocht noemt. Dank voor uw opmerking over de route, de lus bij het theehuis. We gaan kijken wat we ermee kunnen. Voor wat betreft de afsluiting van de hoofdroute door Kroondomein Het Loo tussen 15 september en 25 december in verband met de bronsttijd: Dit staat wel op onze website/deze pagina vermeld, bij Bijzonderheden onder het kaartje.

  Annet Venbrux
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 197. 24-9-17 hebben wij dit klompenpad gelopen. Een mooie tocht die we zeker nog wel een keer gaan lopen. We waren wel verrast dat van 15-9 tot 25-12 een deel van de route gesloten is ivm oa de bronst, op de site wordt dit niet gemeld maar de alternatieve route was duidelijk aangegeven.
  Ik heb 1 klein minpuntje: de “onnodige” lus bij het theehuis. Op een zonnige zondag moet je tot 2 keer toe een drukke weg oversteken terwijl dit niet nodig is. Tip: haal deze lus eruit, aan het begin van de lus zie je de parkeerplaats al.

 198. Vandaag dit prachtige pad gelopen. We zijn begonnen bij het Theehuis en hebben de 16 km gelopen. Wat een prachtig pad en wat een mooie natuur. En wat een geluk dat sommige mensen hun terrein beschikbaar stellen. Zo wordt zo’n pad toch net iets specialer. Echt maar een klein stukje asfalt moeten lopen. Heerlijk. Wel is het zo dat als je op zondag loopt je beter drinken en broodjes van thuis mee kunt nemen 😉 Geen probleem. Het Theehuis was wel geopend. Het Uddelermeertje daar ( met slagroom dan wel te verstaan) is een echte aanrader.
  Bedankt voor dit mooie pad. Weer een bijzonder stuk van onze Veluwe ontdekt.

 199. Vandaag dit klompenpad gewandeld met ons tweeen.
  Prima en duidelijk bewegwijzerd, mooie en afwisselende
  natuur onderweg. En mooi uitzicht over het Uddelermeer.
  Paar andere klompentochten ook gelopen,
  en ze zijn zeker voor herhaling vatbaar.
  Groeten van Henk en Ingrid.

 200. Vandaag voor de derde keer dit pad gelopen. Ik vind dit pad steeds mooier worden. Hier op de Veluwe loop je zelfs door een weiland met (heel makke) paarden. De bewegwijzering is uitstekend.
  Marlies is na de aardappelvelden linksaf gegaan i.p.v. rechtsaf door het weiland met paarden. Zij heeft een groot bord gevolgd met een grote pijl. Dat is geen pijl van het klompenpad maar van een korte route voor gasten van de camping (met onderweg vragen). Er staat wel degelijk een bordje rechtsaf, (over de heining) het weiland in.

 201. Vandaag de route rechtsom gelopen. Schitterende route. Heerlijk vers frietje gegeten bij “Herberg het Vossegat”. Echter ontbreken er bordjes voorbij Herberg het Vossegat (camping) in de paardenweide. Meto.a. veel bukken onder lage houten hekjes door (goede bovenbeenspier training 😉 gaat het mis, waardoor je opnieuw op de Buurtweg uitkomt en weer langs de herberg gaat.

 202. Vandaag de zuidelijke route gelopen. Dit was een heel leuk klompenpad. Met veel echte klompenpaden en weinig asfalt. Heerlijk rustige omgeving. Zeker een aanrader om te lopen.

 203. Leuke wandeling maar kijk gied hoe laat de genoemde horeca open is
  Het Vossenhol is pas om 19.00 open kan dus verwijderd worden uit de lijst van”veel horeca onderweg”

 204. Het is een prachtige wandelroute, zeer gevarieerd!
  Schitterende royale banken om even te rusten en goede overstaphekjes…..er is echt aandacht aan besteed!
  Zeker de moeite om nogmaals te wandelen!

 205. Vandaag deze route gelopen met prachtig weer.
  Bijzonder mooie route, natuur met veel afwisseling, geen geluidsoverlast van snelwegen, maar ook prettige horecamogelijkheden, die goed verdeeld zijn over de route. Verse sporen van wilde zwijnen, een platgereden addertje, een buizerd op zoek naar prooi; onderweg hoorden we dat er ook edelherten gespot kunnen worden, maar ook dassen. De bewegwijzering is prima voor elkaar, slechts op één kruising ontbreekt de richting van de pijl (rechtsaf) op de sticker. De beheerder van dit pad mag contact opnemen met me ivm de locatie hiervan.
  Een aanrader om dit mooie pad nog eens te lopen ??

 206. Mooie, gevarieerde en goed bewegwijzerde route door bos en open veld. Toont Uddel van alle kanten.

 207. Natuurlijk alleen met droog en mooi weer gelopen, inderdaad het zuidelijke gedeelte is het mooiste gedeelte.
  bordjes goed zichtbaar en …..belangrijk….. een paar dagen droog wee,r en dan zijn de paden op z’n best te lopen !!.

 208. Afgelopen week dit klompenpad gelopen, vooral de zuidelijke lus is een echt klompenpad, door de weilanden over opstapjes, genoeg bankjes. Een prachtig route.
  De noordelijke lus viel ons wat tegen, de overbodige oversteek, het volle zicht op de silo’s van de bio industrie, 1 bankje helemaal aan het einde van de wandeling is wat weinig, vooral als je zoals wij gedaan hebben de route met 2 km.verlengd. We gaan de zuidelijke lus zeker nog eens lopen, de noordelijke hebben we wel gezien

 209. Op 12 april 2017 deze prachtige route gelopen. Veel afwisseling qua uitzichten. Volgens mij inmiddels meer bankjes geplaatst. Bordjes goed te vinden. Pure rust en ontspanning

 210. Gelopen op een zonnige zondag. Een van de betere klompenpaden qua route. Zeer afwisselend, mooie landschappen.
  Bewegwijzering uitstekend: goed te lopen zonder kaartje. De opmerking in een van de vorige reacties kan ik ook wel onderschrijven: wat meer bankjes onderweg zou prettig zijn.
  Gestart vanuit theehuis Uddelermeer tegen de klok in, en daar dus ook weer teruggekomen. wat me opviel, is dat de laatste paar honderd meter van de route overbodig zijn (bij 10 op het kaartje) en 2 keer vereisen de provinciale weg over te steken. Het is mogelijk een direkt doorsteek naar het theehuis te maken.

 211. 31 maart deze route gelopen, heerlijke route prachtig mooi weer dat scheelt natuurlijk een hoop. Mooie rustige stukken door het bos. zeker de moeite waard als je de rust wilt opzoeken. Vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor deze mooie route!

 212. Prachtige wandeling en goed gemarkeerd. Jammer dat er, zoals op meer Klompenpaden, niet altijd een bankje staat om te genieten van de rust.

 213. Het kopermolenpad en het Loenense Enkenpad zijn 2 prachtige route`s met weinig verharde wegen, hierbij mag het Uddelermeerpad ook genoemd worden. genieten…….. wat is de Veluwe toch mooi.

 214. Vandaag de 10 km. route via de routeverkorting gelopen met heerlijk voorjaarsweer.
  Wat een mooi pad dit nieuwe klompenpad .
  Schitterende natuur , heel gevarieerd en prachtig aangelegd .
  Echt weer een verrijking .

  Een puntje , op mijn GPS uddelermeer 5 Ermelo ingevoerd , toen stonden we in Staverden daarna garderenseweg Uddel en stonden we op een rotonde . Richting Uddel gereden en ja daar was het restaurant .

 215. Een paar weken geleden al een datum gepland om te gaan wandelen en wat hebben wij toch kunnen genieten!
  De dag begon met lichte vorst en mist, maar al gauw brak de zon door, konden de sjaals af en de handschoenen uit.
  We zijn gestart bij het Theehuis Uddelermeer en hebben de wandeling met de klok meegelopen. Het is een prachtige wandeling door bossen, weilanden en heide. Hier en daar wat drassige plekken, maar dat mocht de pret niet drukken.
  De route is goed aangegeven. De op- en overstapjes zijn makkelijk en fijn. Hier en daar hadden er op de eerste helft wel wat bankjes geplaatst kunnen worden (de tweede helft gaf meer gelegenheid om te zitten en van het uitzicht te genieten). Na zo’n 10 km is het goed toeven bij ’t Vossegat. De koffie en thee vielen goed in de smaak, helemaal toen, door onvoorziene omstandigheden, mw ons trakteerde op heerlijke Meerveldse koek!
  De vogels lieten zich goed horen, in de waterpartijen zagen we verschillende soorten eenden en ganzen, op afstand nog een enkele ree gespot en diverse andere dieren liepen in de weilanden.
  Dit is zeker een pad dat in elk jaargetijde zijn bekoring heeft!!
  Vrijwilligers bedankt voor de ruim 22.000 voetstappen die we konden zetten in een mooi natuurgebied!

 216. De vele regen van vandaag weerhield ons niet om het Uddelermeerpad te gaan lopen. Het was klunen om de plassen heen,soppend door de weilanden en inderdaad bij het Bleekermeer bijna peddelen. Waren van plan om voor de 18 km.te gaan maar ivm de regen de 16km.gelopen.
  Het is een pad vol afwisseling waar we beslist weer voor terugkomen( met droog weer) en dan de routeverlenging erbij aanknopen.
  Wij hebben 1 opmerking: wij liepen tegen de klok in misschien daardoor in het weiland een bordje niet gezien. Wij liepen in het weiland tussen de Garderensemolenweg en de Eindeweg en kwamen op de Buurtweg uit ipv bij herberg Vossegat! Misschien een paaltje meer plaatsen met aanwijzing welke richting je door het weiland moet lopen??
  Onze complimenten voor dit goed verzorgende en mooie pad. Geweldig en bedankt!

 217. Na een prachtige start met veel zonneschijn, eindigde wij deze voor wat natuur en landschap betreft prachtige wandeling met wind en regen. Vooral de laatste 3 km waren minder, maar dat kan gebeuren.
  Maar het is een wandeling, die wij zeker de komende maanden zeker nog wel een paar keer gaan lopen.

  Een paar kleine aandachtpuntjes:
  Vanaf het punt waar de route verlenging begint, vlak bij het kruispunt Veenweg en je loopt richting de Elspeterweg, daar zouden wat meer bordjes / stickers geplakt of geplaatst kunnen / moeten worden.
  Vooral op dat kruispunt, is dat niet goed aangegeven, zo ook hoogte van de COOP winkel .
  De lokale bevolking die weten het wel, maar vooral voor gasten is het een lastig punt.

  Zo ook lopend van de Viersprong ( Elspeterweg) , richting de Begraafplaats, ook hier wat meer stickers en bordjes plaatsen.
  Zeker op de splitsing net na de begraafplaats, is een paal met bordje niet overbodig.

  Vlakbij het eindpunt van de wandeling ( 50 meter voor het toegangshek van het Uddelermeer ) , staat een paal met daarop 2 bordjes , hier komt de alternatieve route en de gewone route bij elkaar, op deze paal zaten geen pijtjes ( of waren er misschien afgehaald).
  Omdat je route zowel links of rechtsom kunt lopen, is het wel belangrijk dat het daar duidelijk wordt aangegeven.

  Ik hoop dat u met bovenstaand wat kunt, en wij kijken uit naar de volgende keer als wij deze mooie wandeling weer gaan lopend.

  Met vriendelijke groeten,
  Coordinator Klompenpad Oldenaller Putten.
  Bert Wallet

 218. Heeft iemand al een track gemaakt van het Uddelermeerpad? Alvast bedankt voor uw reactie.

 219. Vandaag het nieuwe Uddelermeerpad tegen de klok in gelopen. Er waren veel meer ( nieuwsgierige) wandelaars, die we allemaal tegenkwamen omdat de meesten met de klok meelopen. Het is een prachtig pad met veel afwisseling. Alleen het stuk ten westen van de N302 was in dit jaargetijde een beetje aan de saaie kant omdat de akkers kaal zijn. De bewegwijzering was super en de overstaphekjes waren schitterend gemaakt met overal gaas erover tegen uitglijden. Heel leuk was het briefje dat jullie hadden opgehangen op het drassige stuk in de buurt van het Bleekemeer, waarin jullie waarschuwen dat het in de winter wel erg drassig kan zijn maar dat gepland is dat stuk in de komende lente in te zaaien. Nou het was inderdaad uiterst drassig, je moest bijna peddelen. Alles bij elkaar is dit pad een geweldige aanwinst en met veel zorg gemaakt. Heel erg bedankt!

 220. Dit nieuwe klompenpad gelopen met wat miezerig weer, we kwamen veel medewandelaars tegen. Een hele mooie route, die denken wij, in het voorjaar en zomer nog vele malen mooier zal zijn. Veel variatie in landschappen. Maar bovenal heel goed bewegwijzerd, je hoefde de klompenpadenapp niet te raadplegen. Opvallend was ook de goed verzorgde overstappen over schrikdraad. Hulde aan de bedenkers en makers van dit klompenpad. Heel veel wandelaars zullen hier plezier aan beleven.

  Tjeerd en Jantje Veenendaal

 221. Vandaag dit nieuwe pad gelopen, met de klok mee, inclusief de verlenging. Van alles te beleven: bos, weiland, heide, paadjes tussen bouwlanden, kwekerijen, mooie vergezichten (landschappen) en prachtige binnen weggetjes.
  De weggetjes in het bos waren wel wat glibberig door vastgereden en -gelopen sneeuw. Op plaatsen waar de vorst uit de grond was, was het wat modderig. Maar het was goed te doen, wel extra vermoeiend.
  Voor mij was dit pad nummer 92, een absolute topper.
  Onderweg -in een bos- een zwarte leren dameshandschoen gevonden.
  Iedereen maar weer bedankt.

 222. Vanmorgen (ook) het zuidelijke deel van het klompenpad gelopen. Super! De zon scheen, er lag nog wat sneeuw, heerlijk. Ik houd van de weidsheid en daar was hier volop van te genieten. Afwisselend, lekker “struinen” op allemaal onverharde wegen, een echt klompenpad. Overal stevige overstaphekjes, mooi gemaakt van boomstam, met grappige handvatten. Goed duidelijk aangegeven ( je moet natuurlijk wel opletten en er niet al kwekkend aan voorbij lopen) Gijs, goed gedaan! Matty

 223. 26 januari hebben wij onder aardige weersomstandigheden – zonnig, droog maar schrale wind – de zuidelijke variant van het Uddelermeerpad gelopen, ca. 11 km. Een bijzonder mooi pad en ook bijzonder aangelegd met bijzondere overgangen over hekken en prikkeldraden. Een compliment voor de bedenkers en makers van dit klompenpad. En aan het eind wachtte ons bij restaurant ”Het Uddelermeer” een lekker kopje koffie met een heerlijk appeltaartje. Binnenkort hopen we de noordelijke variant van dit pad te lopen!

 224. Heel mooi pad, ben heel benieuwd hoe het in het voorjaar en de zomer is, als de velden vol staan. Bij Herberg ’t Vossegat waanden we ons even in de jaren vijftig. Prachtig, het was een mooie frisse winterwandeling!!!!

 225. Prachtig pad, een ’toppertje’!
  Vandaag het zuidelijk deel gelopen; de route is heel goed aangegeven en opstapjes, bruggetjes zeer solide.
  We verheugen ons nu al op voorjaar, zomer en herfst; dan zal het hier ook erg mooi zijn…
  Complimenten aan de bedenkers en uitvoerders van dit prachtige klompenpad!

 226. erg mooie wandeling , we hebben het zuidelijkse gedeelte gelopen ongeveer 11 kilometer ,alleen jammer dat er geen bankjes zijn, de route was heel goed aangegeven.

 227. Idd het stuk door de kwekerijen is wat saai, maar de rest is prachtig. Veel afwisseling, de bossen, vennen, heide.
  Ga hem in de zomer denk ik nog een keer lopen.

 228. Vandaag gelopen met het hele gezin. Wij hebben al heel wat klompenpadden gelopen en deze vonden wij tegenvallen. Vooral het stuk tussen punt 2 en 3 (door de boomkwekerijen). Niks bijzonders te zien, erg saai in de winter.
  Verder zijn we erg blij met de klompenpadden in het algemeen. Veel dank aan de vrijwilligers.
  De familie Brouwer

 229. Hier en daar een bankje zou welkom zijn, verder een mooie en goed aangegeven route

 230. Het is een geweldig mooi klompen pad
  Zeker een aanrader om deze te gaan wandelen
  We hebben hem helemaal gelopen met extra les heel mooi
  We zullen hem zeker nog eens wandelen
  De bordjes goed voor elkaar moet goed opletten bij route verkorten en alternatief route

  Groeten Gert en Aaltje

  Uit het Kraaiennest Voorthuizen

 231. Gisteren 1 februari dit mooie klompenpad gelopen.
  Een aanbeveling.
  Wij zijn gestart bij het Vossegat.
  Om zo een betere loopafstand te hebben t.o.v de koffiebreak.
  In het voorjaar kan je natuurlijk op elk punt passeren buiten.
  Als iemand mijn witte ” bont” haarband op dit pad misschien vindt, deze graag afgeven bij het restaurant het Uddelermeer .
  Alvast hartelijk dank hiervoor.
  Annet.

 232. Vandaag deze prachtige route tegen de klok in gelopen. We hebben genoten! Helaas verdwaalden we na Uddel, de bordjes van de routeverlenger en doorgaande route waren weg en/of verkeerd opgehangen waardoor we op de Uddelerveen terecht kwamen en niet bij het Bleeke Meer.

 233. NIeuw Klompenpad, nieuwe wegen zoeken. Daar ben ik altijd voor te porren. Niet alleen klompen aan en gaan, maar straks in het voorjaar………komt er nog iets veel mooiers aan. Benieuwd naar wat ik in gedachten heb…..lees, kijk en geniet dan mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu voor het hele verhaal over deze route.

  Complimenten aan de makers van deze geweldige tocht, en de bedenkers van de overstapjes. Top.

  Wandelgroetjes,
  Anita

 234. Op een koude, maar zonnige dag het zuidelijk gedeelte van de route gelopen.
  Startend bij een bevroren Uddelermeer waar heerlijk geschaatst werd om uiteindelijk via een open route (in de winter) uit te komen bij ’t Vossegat. Hier de weg overgestoken. Daarna kwam een prachtig stukje natuur, oa het Grote Zeilmeer aan de rand van Kroondomein ’t Loo. Wat een verrassing, een plaatje!
  Daarna via de verkorte route terug naar het beginpunt.
  Mooie nieuwe route, waar al veel mensen nieuwsgierig naar waren. Goed aangegeven en de trappetjes zijn ideaal en zitten zeer degelijk in elkaar. Denk wel dat in natte periodes het begingedeelte goed blubberig kan zijn.
  A.s. zondag het andere deel in de planning om te wandelen.

 235. Vandaag met vriendin de zuidelijke lus gelopen. Mooie route. Ook de overstapjes van weiland naar weiland of akker zijn leuk gemaakt.

 236. Het is een hele mooie route hebben de zijde van het uddelermeer gelopen veel afwisseling en niet langs grote wegen.
  Echt een aanrader

 237. Vanmiddag hebben we de zuidelijke lus van het Uddelermeerpad gewandeld. We vonden het een mooie route met veel afwisseling. Het ene moment loop je in een heel besloten landschap langs de Hunenschans, dan krijg je opeens een prachtig uitzicht over het Uddelermeer en even later loop je over een enorme grasvlakte.
  Een echte aanrader deze route. Houd wel rekening met soms wat modderige paden.
  We zijn benieuwd hoe de noordelijke lus van de route er uit ziet…

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.