Ugcheler Markepad

Ontdek het prachtige buitengebied van Ugchelen. Wandelen over heide en enk, langs sprengen en door bossen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Ugcheler Markepad (11 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 5 of 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel, Van Golsteinlaan 20 in Ugchelen, zie ook bij bijzonderheden op deze site.

Openbaar vervoer: Bushalte Van der Valk/ De Cantharel in Ugchelen

Opstappunt: Bospaviljoen ’t Leesten, Hoenderloseweg 191 in Ugchelen

Markering: Bruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Ugcheler Markepad combineren met het Bekbergerpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. 12 juni 2024 mijn 107e klompenpad gelopen, dus wel wat vergelijkingsmateriaal. Persoonljk voor mij geen klompenpad. Het is een mooie boswandeling. Het stuk over de hei zal zeker mooi zijn als de hei in bloei staat. De route bordjes zien er nieuw uit.
  Staan soms in het zijpad dus even opletten. Als je de eerste lus door het bos hebt gehad, kom je bij de parallelweg langs de Otterloseweg. Je moet dan links af om de Otterloseweg over te steken. Hier ontbreekt de routeaanduiding op het paaltje. (heeft er zo te zien wel gezeten. voor de beheerders ik heb een foto) Met de app geen probleem. Een fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 2. Gisteren met prachtig weer en goede vrienden dit pad gelopen. We komen uit Delft en het is ver weg maar de moeite loont want het is een heel mooie route.
  Het begint goed bij De Cantharel met koffie en gebak, dan tegen de klok in gelopen is er meteen fraai landschap. Glooiend reliëf met akkers, bosranden en mooie oude bomen met fris groene blaadjes. Dan door transparant loofhout bos en later heidevelden, het blijft geaccidenteerd.
  Tenslotte jonger loofhout bos en dan uiteindelijk de sprengen en kanaaltjes met helder water.
  We hebben echt genoten en omdat het in Nederland niet veel mooier kan geven we een 10.

 3. Woensdag 20 maart dit prachtige (bos) klompenpad gelopen. Zeker een aanrader. Duidelijke route aanduiding.

 4. Wij komen op ruim 11 km wanneer we de paaltjes volgen. 9.2 km is de routeverkorter.
  Klompenpad ??…….Dit pad is prachtige bos en heidewandeling.

 5. Prachtige route, goed aangegeven en prachtig door het herfstig bos. Als we de paaltjes volgen komen we op 9,2 km uit.

 6. Vandaag dit pad mooie pad gelopen. Best wel wat hoogteverschilletjes en mooie beekjes. Mooi uitgezet! Onze complimenten.

 7. Vandaag op 9 augustus 2023 liepen we dit mooie pad. Bij een rustplaats op een particulier terrein bij grafheuvels aan de voet van de Bakenberg werden we onaangenaam verrast en besprongen door 2 loslopende honden . De eigenaar corrigeerde hen niet en stelde dat hij de pachter van het terrein was en dus het recht had zijn honden daar los te laten lopen. Dit maakt het lopen van een klompenpad tot een teleurstellende ervaring.

 8. Erg mooi en afwisselend pad. Veel bos maar ook genoeg andere landschapssoorten. Zeker het gedeelte langs de sprengen vond ik geweldig. Maar ook het landschap achter het Van der Valk-hotel, direct na de start is erg mooi, dat zie je niet vanaf de weg! Na de wandeling lekker gegeten bij Het Leesten waar vandaan er overigens ook een aantal routes start.

 9. Dag Ton, bedankt voor uw reactie. Dat van de de Leesterheide begrijp ik niet helemaal want wat ik liet zien is gewoon een bestaande route (en dus paden) van de Leesterheide die zij zelf ook aangeven. Het zijn iig vrij toegankelijke paden. Of bedoelt u dat ze liever hebben dat de routes verspreid zijn?

  Als het niet aangepast kan worden geen probleem natuurlijk. Wellicht zijn er wandelaars die mijn suggesties sowieso meenemen bij hun tocht.

 10. Beste Matthijs,

  Sommige grondeigenaren staan op hun grondgebied geen aanpassingen aan de bestaande route toe of willen niet, dat het Markepad over hun terrein gaat. We hebben een aantal suggesties voor aanpassingen bij de Hoenderloseweg, de Van Golsteinlaan en de koppelsprengen in behandeling bij de gemeente en de grondeigenaren.
  Voor het gebied aan de zuidkant (de Leesterheide) geldt intussen een door de provincie vastgestelde recreatiezonering met code C. Dit betekent, dat er weinig recreanten toegelaten worden en er geen mogelijkheden zijn voor nieuwe paden/routes.

  Hartelijk dank voor je positieve commentaar en de suggesties.

 11. Vandaag, 22 graden en grijs/bewolkt maar daardoor lekker te lopen. En het is sowieso een erg mooi pad. Begonnen bij Het Leesten en dan tegen de klok in. Er is veel te zien en prachtig glooiend landschap. Nu mais (en andere gewassen) begint te groeien is het nog mooier. Ik hoorde wel bij constant autoverkeer maar vond het niet heel storend. Goeie bewegwijzering.

  Wel paar puntjes: relatief weinig bankjes. Aangezien ik niet in een bos wilde lunchen (muggen houden van blote benen) en ik bij Het Leesten begon was het pas na 9 km dat ik dat op de Van der Huchtbank kon rusten met mooi weids uitzicht. Vorig jaar ben ik 1x op Het Leesten geweest en ik was toen erg onder de indruk. Het klompenpad gaat er gek genoeg ‘omheen’ aan de oostkant waardoor je mooiste plekjes dan niet ziet. Ik zou het zuidelijkste puntje zo doen: https://i.imgur.com/09srddv.png (blauw is mijn suggestie). Dan kunnen dat 2x oversteken bij de drukkere Hoenderloseweg ook weg want dat voegde echt niks toe (niks te zien en je loopt al veel door bosrijk gebied). Zou na bezoek van de watermolen gewoon teruglopen en rechtdoor gaan zodat je gelijk de prachtige sprengen hebt.

 12. Op 4 juni 2023 deze prachtige route gelopen met de hond. Op paar kleine stukken na mocht de hond op de route. Met de app is het goed te doen om even alternatieve route te lopen en zo weer uit te komen op de route. De Sprengen waren fraai.

 13. Inderdaad een hele mooie wandeling. Volop afwisseling. Gisteren 8 mei gewandeld. Ook in deze natte tijd goed begaanbaar. We gaan nog een keer terug als de heide bloeit (en ik er aan denk mijn fototoestel op te laden) Zeer geslaagd. En na afloop een bakkie bij Vd Valk.

 14. We hebben het Ugcheler Markepad gelopen op 23 april 2023. Het is een prachtige route met goede bewegwijzering. Bos, heide, landgoederen, prachtige spreng. Voor elk wat wils. En absolute aanrader!

 15. En weer genoten van dit prachtige pad!
  De 5 de keer.
  We kimen vast nog wel eens weer.
  Bedankt vrijwilligers!

 16. Mooi afwisselend Klompenpad door bossen en over de hei. Veel onverharde paden. Ook wat hoogteverschillen, waardoor je soms mooie uitzichten hebt.

 17. Op vrijdag 17/2/23 wandelde ik dit klompenpad. Ik besloot te parkeren en starten vanaf het Informatiecentrum ’t Leesten van Staatsbosbeheer. Het Klompenpad is een heerlijke afwisseling van bos, hei en sprengen. Het was heerlijk om voor bijna de hele route over onverharde paden te wandelen. Ik heb 11 kilometer genoten!

  https://www.wandeldingen.nl/ugcheler-markepad

 18. Op 22-12-2022 hebben we samen dit pad gelopen, bij prachtig weer. Een gemiddelde route zonder een echt hoogtepunt. Of het moet het stuk langs de beek zijn, met aansluitend de Ceasarea-kapel. (Voor ons kwam die aan het eind van de route, we waren achter VanderValk begonnen, tegen de klok in). Drukke autowegen zijn ook vaak binnen gehoorsafstand. Pluspunt vonden we de vele onverharde paden.

 19. Voor de 4de keer deze prachtige route gelopen. Alls prima voor elkaar.
  We troffen het, we mochten de Ceasarea-kapel en de crypte bezichtigen!
  Mooie 4de Adventsdag voor ons!
  Bedankt vrijwilligers!

 20. Vandaag dit pad gelopen vanaf vd Valk,over de Heide met verschillende hoogtes,het is er prachtig,maar wij vonden het stuk langs de koppelsprengen eigenlijk het mooist,het totale pad had wat ons betreft wel wat afwisselender mogen zijn,maar fijn dat weinig via verharde paden was en de route was goed aangegeven ,kortom een mooi klompenpad.

 21. Beste Danny,

  Den Treek Henschoten is eigenaar en beheerder van een deel van het bosgebied ten westen van de Otterloseweg, vandaar de borden.

 22. Mooi pad. Erg afwisselend. Wat wel heel vreemd was is dat ik er twee borden van ‘Den Treek Henschoten’ tegenkwam. 1 vlakbij de ‘van der Hucht bank’ de ander iets verderop. Iemand enig idee welke grapjas hier achterzit?

 23. Wat een schitterend pad en wat een afwisseling in dit gebied.En dan denk je dat het droog is in Nederland(en dat is het ook wel op veel plaatsen)maar hier staat de poel nog vol en het water stroomt nog in de buurt van de Hamermolen.Wel jammer trouwens dat die uit de route is gehaald,zeker de moeite waard om voor deze watermolen even een stukje om te lopen.

 24. vandaag 25 -7-2022 dit pad gewandeld heel mooi pad veel onverhard
  mooi weer , makkelijk te volgen pad

 25. Vroeg vertrokken vanaf de Cantharel. Een heerlijke start door het bos. Lekker koel nog. Daarna veel afwisseling gezien in het landschap, lichte heuvels en vlakten. Prachtig gebied. Misschien dat ik deze in het najaar nog een keer ga lopen.

 26. @Dick van den Brandhof: dank voor de tip! Dat werkt inderdaad goed en maakt het plannen een stuk gemakkelijker. Dank!

 27. Antwoord voor Hilde van een wandelaar: Zie op site rechtsboven ALLE KLOMPENPADEN—–OP DE KAART
  Zoek het pad op. Klik op overstaproute en zie daar; naar Bekbergenpad is 1,4 km.

 28. Op koningsdag gelopen met prachtig weer. Gestart bij de Leesterheid omdat we eerst het klompenpad bij Beekbergen gingen lopen. Vandaar eerst de leuke routeverkorter naar de Bakenberg, vandaar via het schitterende Salamandergat naar de overstaproute. Na Beekbergen weer terug en via Salamandersgat eerst naar de Leesterheide. Prachtig gebied. Kom hier zeker terug als de heide bloeit. De route langs de Kooiberg en langs het van der Huchtbosch is aardig om een keer te doen. Nodigt wel uit om een andere keer echt het gebied in te gaan, nu blijf je aan de rand. Langs de enk/van der Valk naar de ook zeer fraaie koppelsprengen. Het uitstapje naar de papierfabriek is leuk voor een keer, maar zoals al door anderen genoemd, een volgende keer blijf ik bij de koppelsprengen. Een uitstapje naar de Hamermolen (niet aan de route maar wel beschreven) is wel weer aan te bevelen (korte detour). Kortom afwisselende mooie route waarbij de koppelsprengen, Salamandersgat en Leesterheide de top zijn. Die zijn echt voor herhaling vatbaar. Dank voor het uitzetten van de route, want door ook op andere plaatsen te komen, zie je dat Ugchelen nog meer te bieden heeft. Vond het huis van het Leger des Heils ook indrukwekkend.

  Nog wel een tip/vraag: Fijn dat er overstaproutes zijn. Wellicht kan in de toekomst worden aangegeven (op site of app) hoeveel kilometer deze overstaproute is (weliswaar kun je dit een beetje schatten adhv kilometerverdeling op het kaartje maar helpt als dit ergens staat aangegeven)

 29. Vanmorgen, 24 april, dit klompenpad gelopen.
  Gestart vanaf parkeerplaats bij v/d Valk.

  Mooie gevarieerde route.
  Verschillend landschap met leuke hoogte verschillen.

  Route staat goed in de bewegwijzering.

 30. Gisteren deze prachtige route gelopen.
  Heel afwisselend wat natuur betreft.
  We hadden geluk dat we in de sprengenbeek ook beekprikken hebben weten te ontdekken.
  3 stuks en die zijn heel zeldzaam. Extra genoten dus.

 31. 13 maart dit mooie pad gelopen. Het is erg afwisselend en goed bewegwijzerd.
  Aanrader

 32. Gisteren deze wandeling gemaakt. Heerlijke wandeling . Veel bos, maar ook heide en weide. Het stuk langs de Koppelsprengen is heel erg mooi. Ik heb dat een stukje langer gemaakt en een klein stukje van de route ingekort. Daar kwam ik ook een ijsvogel tegen! Prachtig! Ook het Salamandergat is heel mooi, vooral met de laagstaande zon! Veel bankjes langs de route, bijna geen verharde wegen, wel wat geluid van verkeer. Maar dat mocht de pret niet drukken.

 33. Op 9 maart 2022 dit pad wederom gelopen. Ik geniet iedere keer van de afwisseling van bossen, langs sprengen en over de heide. Met het mooie zonnige weer was het dubbel genieten.

 34. Op de laatste dag van februari dit pad gelopen samen met mijn man. Het had een beetje gevroren, de hemel stralend blauw. Wij hebben nog nooit zoveel mensen op (delen van) de route gezien. Wellicht doordat het voorjaarsvakantie was.
  Het was een prachtige wandeling, goed aangegeven, bijna helemaal onverhard. Mooie vergezichten en leuke kijkje op de omgeving. En eindelijk eens geen natte voeten.

 35. Beste Jettie en andere wandelaars,

  Ik reageer even op de opmerking in het vorige bericht over loslopende honden. De route van het Klompenpad komt bij Het Leesten langs een losloopgebied voor honden. Vandaar de loslopende honden, dat is in dit stuk toegestaan, hier valt Staatsbosbeheer of hondenbezitters dus niets te verwijten.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 36. Mooie dag om dit afwisselende en mooie pad te lopen. Gestart met heerlijke koffie en taart in het restaurant van Het Leesten. Jammer dat er daarna zoveel loslopende honden in Het Leesten waren. Maar een enkeling was aangelijnd. Staatsbosbeheer doe er wat aan! Gelukkig werd de route daarna weer veel rustiger en heb ik genoten van de mooie bomen, de heldere beek en de afwisselende paden.

 37. Wederom genoten van dit prachtige klompenpad. Alles tip top!!!!
  Bedankt vrijwilligers.

 38. Heel leuke route. bijna niet verhard.
  Jammer alleen van het autogeruis…..
  Blijft een enorme aanrader!

 39. Vandaag samen met mijn zus gelopen. Mooi afwisselende route. Wij zijn een paar keer verkeerd gelopen, maar praten en opletten gaan niet altijd samen ;). Ondanks dat er geen zon was, hebben we heerlijk gewandeld en genoten. Erg leuk ook de kunst in de beek.

 40. Vandaag, 21 jan. deze route gelopen. Een heel mooi klompenpad, veel kleine weggetjes, langs de beek, mooie hoogte verschillen en vergezichten. Als kado vandaag ook wederom ijshaar gezien, vooral onder beuken. Een aanrader.!

 41. Het oudejaar lekker sportief uitluiden en 2 paden gelopen vandaag. Het Ugcheler markenpad en Het Bekbergerpad
  We hebben genoten. Een heerlijke dag met heel veel afwisseling in beide paden. In Beekbergen hadden we bij een kraam een paar oliebollen gekocht en die onderweg verorberd…t’was echt oudjaar:) Wat kan het leven toch eenvoudig en mooi zijn 🙂 Het Ugcheler bos is prachtig…veel afwisseling, mooie hoogtes en uitzichtpunten, mooie geschiedenis (de afgegraven grindgaten) …
  Beide paden maakten totaal ong,. 26 km……..we hebben een prachtige oudejaarsdag gehad.

  Ale vrijwilligers BEDANKT en een heel mooi en goed lopend 2022

 42. Ook wij vinden dat het stukje bij VHP wel kan worden wegelaten voegt niets toe.
  Waarom niet ervoor linksaf en helemaal langs de koppelsprengen laten lopen is een mooiere stukje.
  Voor de rest een goed begaanbaar pad en de bewegwijzering was ook goed aangegeven complimenten aan de vrijwilligers

 43. Prachtige route, niet echt een klompenpad in de zin van “over boerenerven”. Een mooie, slingerende en heuvelige route. Goed bewegwijzerd. Verkorte route en overstap zijn ook goed aangegeven. Wel opvallend, ergens tijdens de route, een stuk met veel loslopende honden.
  Voor de liefhebber, de GPX file: https://afstandmeten.nl/index.php?id=3098354

 44. route 29-10 gelopen, vlonderpad is al weer gerepareerd. er hangen nog wel briefjes omtrent de werkzaamheden eraan aan bomen, maar je kunt er weer netjes overheen.

 45. Het vlonder stuk is afgesloten, dit is het laatste stuk in het bos als je het Klompenpad tegen de klok in loopt.er is geen route wijziging aangebracht, je kunt dan het beste het laatste stukje langs de weg lopen. Ik heb hem 21/10/2021 gelopen.

 46. Ik liep deze route afgelopen zondagochtend bij bewolkt weer. Ook zonder zon heb ik genoten van het glooiende landschap en de rust. Op Het Leesten stond de heide op het punt om te gaan bloeien, dus het is nu zeker de moeite waard om deze wandeling te lopen. Neem dan ook gelijk de buitenexpositie ‘Mooi Volk’ mee waarin je foto’s kunt zien van de stadsfotograaf van Apeldoorn Sven Scholten. In de Apeldoornse dorpen heeft hij mensen gefotografeerd die buiten de lijntjes kleuren en hem inspireren en intrigeren. Het klompenpad loopt er praktisch langs. In mijn blogpost lees je meer over mijn wandelervaring: https://suzannevdijk.wordpress.com/2021/08/06/ugcheler-markepad-heide-bossen-en-een-kerkenpad/

 47. De tocht zijn we gestart vanaf het van der Valk hotel. We zijn tegen de klok ingelopen. Bij ’t Leesten koffie en gebak genomen. Daarna verder gegaan bij een temperatuur van + 25 graden. Het was een mooie en afwisselende wandeling. Echt de moeite waard en ik ga deze nog eens met mijn dochters wandelen. Waarschijnlijk dan afsluitend met een lunch. Dank je wel voor de mooie route!

 48. Christ wat is eigenlijk jouw fact of life? Je moet kijken en dan niet naar de grond maar om je heen. Voor jou: jouw wereld is klein en dat met goeie ogen. Jij begrijpt het niet allemaal, totdat je zelf de mogelijkheid krijgt om een klompenpad te “mogen” maken. Morgen ga ik dit pad wandelen en er ongetwijfeld van genieten.

 49. Vanmorgen met z’n tweeën dit klompenpad gelopen.
  Vanaf het opstappunt bij ’t Leesten met de klok mee gelopen.
  De eerste 5 km vielen ons, zeker gezien de vele positieve reacties hier, een beetje tegen. Zeker mooie stukken erbij maar het overheersende geluid van de A1 en de nodige drukte onderweg gaven ons onvoldoende het gevoel van een top-klompenpad.
  Het tweede gedeelte is prachtig. Mooie paden door bos- en heidegebied, volop vogels en de natuur in volle bloei.
  Alles bij elkaar hadden we een heel fijne wandeling.
  Dank aan alle betrokkenen!

 50. Vanmiddag gelopen en waar er vorige week nog nauwelijks iets in bloei is het nu een weelde aan vigerhoedskruid. Prachtig!

 51. Vanmorgen dit prachtige klompenpad gelopen. We hadden heerlijk wandelweer en we hebben genoten van de mooie uitzichten en de prachtige luchten boven ’t Leesten. Zelfs een roodborsttapuit gezien!
  De rust bij het Salamandergat blijft een van de hoogtepunten van dit pad.
  Weinig asfalt gezien en prima zonder app te lopen.

 52. Vandaag voor de tweede keer genoten van dit schitterende klompenpad. Van A tot Z prachtig! We liepen nu andersom, ook weer een mooie ervaring. Bij de sprengen twijfelden we een keer, linksaf, rechtsaf, rechtdoor. De app gaf uitkomst!
  Verder alles prima aangeven. Dank vrijwilligers!

 53. Van de week voor het eerst dit klompenpad gewandeld. Ik woon zelf in Apeldoorn, dus het werd hoog tijd dit pad eens te lopen. Ik vind het een heel mooi pad en dat zo dicht bij huis. Had alleen verwacht dat het pad ook nog iets door Ugchelen zelf (langs bijvoorbeeld de Kei) zou gaan, dat zou het voor mij helemaal afmaken. Volgens Runkeeper is de lengte 10 kilometer en niet 11, maar echt de moeite waard om te lopen.

 54. In de herhaling
  Het Ugcheler Markepad blijft voor mij (Anita) een mooi klompenpad. Inmiddels al meerdere keren gelopen en door de centrale ligging, vlakbij snelwegen, een handig punt om af te spreken met bekenden.
  Je auto kun je makkelijk kwijt. Het startpaneel bevindt zich rechts achter bij de parkeerplaats.
  Voor het eerst de route wel met de klok meegelopen, waardoor je andere dingen ziet.
  Het pad is uitstekend aangegeven. De meegebrachte koffie en taart lieten zich halverwege lekker smaken op een bankje bij het Salamandergat.
  Onderweg verder getrakteerd op gezang van vogels, voorbij vliegende vlaamse gaaien, een bonte specht tegen een boomstam, een ree tegen de bosrand, weilanden met paarden, heerlijke temperatuur en schitterende zonnestralen!
  Dat je dan wat geluid hoort van de A1 en af en toe over wat asfalt moet, mag “de pret niet drukken……
  Bij de finish gaf de teller 11,5 km aan!
  Dank aan iedereen die zich ontfermt over dit mooie klompenpad!

 55. Vandaag dit klompenpad gelopen. Ik begrijp echt niets van het commetaar van Christ? Dit was een schitterende route en zëër goed bewegwijzerd. De bordjes zijn van elk klompenpad even groot. Zeker je eerste klompenpad Christ. Miss aan een bril ? Bos, heide en dan de prachtige route langs de sprengen. Beste bedenkers, vrijwilligers enzo echt een dikke 10. We hebben enorm genoten en gaan hem zeker nogmaals lopen. Een echte aanrader.

 56. Maandag 29 maart 2021, om 09.30 uur in de auto vanuit Zwolle richting Uchgelen. Weersomstandigheden waren goed om een uurtje of 2 te gaan wandelen in de mooie omgeving van Ugchelen. Aangekomen bij van der Valk de wandelschoenen aangetrokken en op weg. Direct al een mooi overzicht van de landerijen en het bos. Route is duidelijk uitgezet. Onderweg veel gezien, lekker rustig. Aanrader om te lopen.

 57. Vandaag dit Klompenpad gelopen inmiddels nummer 12 van de paden die ik heb gelopen. Maar deze komt wel in mijn rijtje van de top 3. Wat een mooi en afwisselend pad. Vooral ook met het hoogte verschil en de kleine klimmetjes erin. Prachtig. Deze nog maar een x in de zomer lopen lijkt me ook mooi

  Marian uit Twello

 58. Op 2e paasdag de stoute schoenen aangetrokken en het erop gewaagd om dit pad te lopen ondanks de voorspelling van winterse buien. Gelukkig viel het mee en hebben we genoten van dit glooiende afwisselende pad. Prachtige vergezichten sprengen en de 1e tekenen van de lente door uitlopende takken, bloemen e.d.
  We hopen in het najaardit pad nog een keer andersom te lopen.
  Dank je wel voor het uitzetten onderhouden!

 59. Door de vele positieve reacties waren we erg benieuwd hoe het pad zou zijn. Op de fiets vanuit Landal Beekbergen naar startpunt van der Valk. Met geweldig wandelweer deze route gelopen op 01/04 . Vonden het een geweldig mooie route met al zijn vele afwisselingen van hoogte en natuur en vergezichten . Ook het gedeelte bij en na de Ügchelse Kiosk” genaamd Het Leesten “sprak ons enorm aan. Route was super aangegeven (met dank aan de vrijwilligers die dit toch maar weer doen en onderhouden) Ook dank zij de particulieren die het hun grond ter beschikking stellen om deze mooie route mogelijk te maken. Vinden dit een van de mooiste routes welke we gelopen hebben. Gaan deze zeker nog een keer lopen wanneer de heide in bloei staat

 60. Beste Mies en andere wandelaars,

  Het rondje van 4,5km bij het Ugcheler Markepad is het zuidelijke rondje vanaf het opstappunt bij ’t Leesten. Hierbij volg je een gedeelte van de hoofdroute en de routeverkorter. De afstand is exclusief het stukje vanaf de parkeerplaats naar de route en aan het eind weer naar de parkeerplaats terug.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,

  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 61. Vandaag 30 maart 2021 het Markepad gelopen. Prachtig landschap, schitterend weer en daardoor best veel mensen op het pad. Zeker waar het pad kruist aan een hondenpad.
  Het is overal zeer goed aangegeven op 1 punt na. We hebben er een foto van gemaakt maar deze kan ik niet toevoegen. Aan het einde van de beek staat een hek met het merkteken: Bovenschutte. Daar kun je rechts, links en rechtdoor. Er staat niets aangegeven dus rechtdoor gelopen wat juist bleek te zijn. Maar daar een aanwijzing plaatsen zou fijn zijn.
  Dank voor dit pad! Heel erg de moeite waard!

 62. Vandaag het Markepad gelopen, mooie en gevarieerd route. Met enige aanpassing van ons zelf zijn we op ruim 6 uitgekomen, bijv het rondje bij de papierfabriek eruit gelaten.
  Ik zie dat je 11, 9,5 en 4,5 kunt lopen, Welke routeverkorter gebruik je voor 4,5 km?

 63. Gisteren met mooi zonnig weer het pad gewandeld. Het is heel goed aangegeven, wel af en toe even goed kijken waar het pijltje naar toe wijst op de markeringen. Prachtige afwisseling van de natuur. En erg leuk om de beekprikken te zien paaien! Een aanrader dit pad!

 64. Afgelopen maandag het Ugcheler Markepad/Bekbergerpad gecombineerd gelopen (ca 26,5 km). Beide paden met de klok mee gelopen. Ugcheler Markepad veruit het mooiste van de twee (prachtige natuur), terwijl het Bekbergerpad juist heel veel contrasten heeft. Hier en daar was het even zoeken, maar de app is goud waard. Wel een van de mooiere paden die ik gelopen heb.

 65. Zaterdag 20 maart 2021 hebben wij samen dit mooie klompenpad gelopen. Het pad is goed aangegeven met de bruine stickers. Je loopt langs een prachtige beek en door heel veel bos heen. Wij denken dat de route in de zomer, als de hei in bloei staat nog mooier is. Maar ook voor deze tijd van het jaar is deze route een echte aanrader.
  Monique en Marco

 66. zondag 7 maart dit pad gewandeld. De route gaat veelal langs en door het bos. Prima begaanbaar en bewegwijzerd. Prachtig om langs de beekjes te wandelen. Er komen meerder routes uit op dit klompenpad waardoor het op sommige stukken druk was. Desondanks prima te begaan. Er is ook een deel waar honden los mogen lopen. Dat is in de buurt van het Leesten. Een aanrader!

 67. 06/03/2021

  Mooie wandeling vandaag, er waren meer mensen op het idee gekomen om een klompenpad te wandelen , maar ruimte genoeg!!
  Wat inderdaad al eerder vermeld, het stukje bij VHP kan wel wegelaten worden, voegt niets toe.
  Langs de koppelsprengen een mooie idyllisch stukje.

 68. 02-03 deze wandeling gelopen met prachtig weer! Het is wel erg druk, zeker het stuk rond ’t Leesten en over de Leestenheide.
  Wel een prachtige route, die goed is aangegeven. Het stukje langs de papierfabriek vond ik wat minder en kan je ook achterwege laten.
  Verder absoluut aan te raden.

 69. Zondag 14 februari dit pad gelopen in de sneeuw en zon. Mooi pad weinig asfalt, goedebewegwijzering.

 70. Vandaag deze route gelopen vanaf de parkeerplaats bij ‘t Leesten, met de klok mee. Mooie en afwisselende route! Wel modderig soms door de gesmolten sneeuw. Bij de Cantharel, de koppelsprengen en ‘t Leesten ontbrak wat bewegwijzering. Gelukkig hebben we steeds goed gegokt en kwamen we verderop weer bewegwijzering tegen. Het stukje langs de papierfabriek is een beetje overbodig, tenzij er uitleg bij zou zijn.

 71. Zaterdag 13 februari 2020. Zelden heb ik een wandeling gelopen die zo goed bewegwijzerd was als het Ugcheler Markepad. Wanneer je een Klompenpad in gedachten hebt, denk je wellicht niet direct aan het Ugcheler Markepad. Maar de verbinding met het boerenland is er wel degelijk als je bedenkt dat de route de oude bouwlanden rond Ugchelen aandoet. Daarom hoort deze wandeling wel degelijk thuis in de reeks van Klompenpaden. Tot slot wil ik de makers complimenteren met de fraaie route door de schitterende omgeving. Met name van de Koppelsprengen heb ik enorm genoten.

 72. Vandaag deze route gelopen en het is heel afwisselend. Heide, bos akkers en sprengen. Het is een aanrader!

 73. Vandaag dit mooie pad gelopen. Veel afwisseling. Inderdaad op sommige plekken druk. Maar dat is te verwachten in deze tijd. Desondanks toch genoten van de mooie route.

 74. Mooie wandeling; prachtig langs sprengen, door bossen, over heide. Te druk op zondag en veel honden.

 75. Drie jaar geleden liep ik dit pad, afgelopen kerstvakantie nog een keer. Het is vooral een pad door het bos, je mist het klompenpad gevoel. Toch is dit pad echt een aanrader: afwisselend, mooie natuur.
  Video: https://youtu.be/hrNepRwdXHo

 76. Wat een mooie route, Wij ,schoonzus, zus en ik, kwamen dames tegen die het pad uitgezet hadden en beloofden te laten weten hoe onze ervaring was. zij beloofden dat het pad nog mooier zou worden en hoewel wij dat nauwelijks konden geloven was dat echt zo. Het gedeelte met de sprengen was schitterend. Dank!

 77. Een heel mooi wandelpad, als je van bos en houdt .Als je de App aan hebt staan kun je ook van de paden afwijken en de andere paden bewandelen, maar hou de route van het klompenpad altijd in het oog,zodat je daar weer naar terug kunt keren, zo heb ik diverse malen de route uitgebreid. .Je kan ook starten bij parkeerterrein De Leesten.
  Een aanrader!

 78. Genoten van het mooie pad, het was mijn tweede klompenpad na een aantal jaar gelden het derde erf-Ad te hebben gelopen.Ik ben het met eerdere opmerking eens dat de pijltjes op de bordjes moeilijk te lezen zijn , overigens is het wel logisch dat ze soms ook achter een kruispunt staan want de route is van twee kanten gemarkeerd dus hoe blond kun je zijn.Middengedeelte is inderdaad niet erg spectaculair maar net als je denkt dat het saai begint te worden beginnen de sprengen ( als je de route tegen de klok in loopt tenminste) Over de hei met strakblauwe lucht is geweldig al denk ik dat de vergezichten nog mooier zijn als je met de klok mee loopt , vergeet dus niet om om te draaien af en toe.Voor herhaling vatbaar. Ik heb de uitgebreide route gelopen van 11 km

 79. Het landschap van deze route is inderdaad erg mooi, zoals anderen ook al opmerken. Alleen jammer dat je nagenoeg overal de (provinciale en snel-)weg kunt horen, maar ja, fact of life in dit gebied.
  Sommige stukken begrijp ik echter niet, voor een klompenpad: wat is het nut van om het hotel heenlopen, behalve dat je de snelweg beter kunt zien en horen; idem voor de papierfabriek; en er zijn veel meer mooie kleine paadjes die je zou kunnen nemen, dan de doorgaans toch wel brede paden die nu gebruikt zijn.
  Voor de route-uitzetters: de bordjes zijn klein, en dan vooral de pijltjes erop, ik heb goeie ogen maar moet toch behoorlijk dichtbij komen om de richting te kunnen zien; en vooral dan is het handig als die bordjes vóór een kruising staan en niet pas aan de overkant (zoals vaak op deze route), en dan liefst met de gebruikelijke systematiek dat ze aan de kant van het pad staan waarheen je moet.

 80. Een heel mooie route. Afwisselend. En als je van paarden houdt, is dit je route. Nu er minder daglicht is, is ook een voordeel dat je de route op tal van punten kunt bekorten; je bent dus altijd snel weer bij het beginpunt. Er is veel bos, en akkerland en heide. Afwisseling genoeg dus. Deze route gaan we nog eens doen.

 81. 23-12 2020: Hele mooie route over heide en door bos. Over het algemeen goed aangegeven en dus ook goed te volgen.

 82. Schitterende en zeer afwisselende wandelroute, waarbij je voornamelijk alleen door bosgebied loopt.
  Zeer zeker aan te bevelen.

 83. Erg mooie wandeling! En heel goed aangegeven! Maar jammer dat er ongeveer 3km voor het einde 2 zeer agressieve honden tegen het hek van hun enorme tuin sprongen,de ene kwam er bijna overheen en dat zonder vooraf te blaffen.
  Enorm schrikken dus!

 84. Vandaag het pad hardgelopen met mijn buurvrouw!..Een superleuk en mooi pad met mooie hoogteverschillen die extra uitdaging geven.Ook fijn dat het grotendeels bos is waar je doorheen gaat en heel weinig asfalt!..Echt een aanrader!..En op het eind een heerlijke koffie to go gehaald ..Deze ga ik zeker nog een keer lopen of wandelen.

 85. Een zonnige dag voorspeld vandaag …….dus een mooi klompenpad uitgezocht. De auto geparkeerd bij de Cantharel, plaats genoeg. Van daaruit de wandeling met de klok mee gelopen. We kwamen veel wandelaars tegen. Ook niet gek op zo’n mooie dag. Over de wandeling waren wij zeer te spreken. Afwisselend, mooie paden en duidelijk aangegeven. De lunch genoten op een mooi bankje aan het salamandergat. Dank aan de vrijwilligers die dit pad onderhouden.

 86. Zeer leuke en goed aangegeven route. Ik had zeer gunstig weer waarbij de zon de herfstkleuren nog mooier maakte. De 11km is goed te doen.

 87. Gisteren het klompen pad gelopen. Een mooie boswandeling. Vooral het stuk langs de sprengen en over de heide.
  We zijn vertrokken van het grote parkeer terrein bij het informatie centrum van staats bosbeheer en hadden geen enkele moeite om bordjes (richting) te vinden> Na afloop nog een “koffie to go” gehaald.
  hier een link naar mijn foto impressie.
  https://www.reismeemetjw.nl/gallery/index.php?/category/144

 88. Vandaag deze route gelopen, erg mooi, we hebben genoten. Dankzij de extra info over het opstapunt, zaten we snel op de route. Het is daar erg druk, maar dat was alleen in het begin.

 89. Gestart bij vd Valk, geparkeerd op de parallelweg omdat ivm corona de parkeerplaats van vd Valk niet toegankelijk is. Route begonnen door weg over te steken. Afwisselende route die deels over het Leesten loopt. Hier kan het wel eens heel druk zijn, was 17 okt niet het geval.
  Route staat heel goed aangegeven, gewoon goed op de bordjes letten. Wij hebben op het Leesten gekozen voor de kortere 9 km route.

 90. Beste Josje Boeve en andere wandelaars,

  Ik reageer even op de opmerking over het vinden van de route. Bij het opstappunt Bospaviljoen ’t Leesten (voorheen Kiosk De Ugchelse Berg) staat een opstappaneel met routekaart en de eerste route aanwijzing. Deze staat bij het informatiecentrum van Staatsbosbeheer, recht tegenover de ingang. De route aanwijzingen gaan daarna over de parkeerplaats om daarna op de hoofdroute te komen. Nog een tip; als het erg druk is op de parkeerplaats, kan het zijn dat de aanwijzingen even aan uit zicht onttrokken worden, let dan extra goed op.

  Veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 91. Zelfs in de stromende regen is het nog volop genieten op deze route! Bijzonder mooi vonden we het deel langs de sprengen. Een afwisselende route langs akkers, bosranden, bos en heide. Ik kom nog graag eens terug.

  In de reviews hadden we gelezen dat personeel van het VanderValkhotel je doorstuurt. Wij zijn daarom ook doorgereden naar het opstappunt. Het koste ons wel enige moeite om vanaf de parkeerplaats op de route te komen. Er beginnen daar zoveel routes en de parkeerplaats is zo groot. Misschien een tip.

 92. een hele mooie route en ook zeer duidelijk bewegwijzerd.
  maar naar mijn beleving geen echt klompenpadgevoel, het is meer een natuurwandeling. wel een mooie vooral het laatste gedeelte bij de sprengen.

 93. Zondag deze route gelopen. Heel erg mooi. Helaas op een gegeven moment van de bruine klomp overgegaan op de groene. We weten nog steeds niet waar het mis is gegaan. Daardoor het laatste stuk bij de beekjes gemist. Gelukkig met Maps na 16km weer bij de auto gearriveerd. De start is achter het vd Valk hotel. Veel plezier 🙂

 94. Mooie route, maar ga niet op zondag overdag, route door ’t Leesten is knap druk als het lekker weer is en loslopende honden is erg jammer. Route goed aangegeven, is wel te lopen zonder de app

 95. Zaterdag 5 sept de zuidelijke lus van dit pad gelopen. Begonnen bij ’t Leesten. Wat een leuke plek. Mooi door de paarse heide en het glooiende landschap. Zonder app hoeven lopen, uitstekend bewegwijzerd. Ik heb weer genoten van een mooie route. Dank vrijwilligers en grondeigenaren.

 96. Zaterdag 29 aug. dit klompenpad gelopen. De omgeving is bekend maar in alle rust de route volgen is een aanrader. Door de bossen, de nog in bloei staande hei, weiland, echt schitterend. Onderweg ook de tijd genomen om de informatie op te route in de app te lezen, het maakt de wandeling compleet.

 97. Mooi pad, heel duidelijk aangegeven. Afwisselend landschap. Heide, bos, weiland, beken. Leuke ‘weetjes’ onderweg. Ik vond het minder fijn dat je een heel stuk door een hondenlosloopgebied loopt.

 98. Vandaag (za 15/8) het Ugchelermarkerpad en het Bekbergenpad gecombineerd. Twee hele mooie paden door mooi bos- en heide gebied.
  Netjes verzorgd, goede bewegwijzering en zeker een aanrader.

  Onderweg ook nog een lekker ijsje gehaald bij de boederij van bertus en riek, zeker een leuk plekje onderweg tijdens het Bekbergerpad. Met deze twee paden brengen wij ons totaal aantal gelopen klompenpaden op 32.

 99. Vanmiddag met man vanaf ’t Leesten het onderste verkorte stuk gelopen. Mazzel precies droog bleef. Prachtige natuur bos en heide maar op dit stuk route geen klompenpad gevoel. Wie van bos houd zeker de moeite waard. Vrijwilligers bedankt om dit te kunnen lopen.

 100. Fijne afwisselende wandeling; route goed aangegeven…. bedankt!

 101. Vanmorgen dit pad begonnen op ‘t Leesten waar we naar toe werden gestuurd van uit van der Valk. Ik had de recensies niet gelezen met deze info. Een prachtig pad door de bossen, heide en langs beekjes. Ik had niet echt het Klompenpad gevoel maar dat vond ik nu niet erg omdat het een prachtige route is. Bedankt voor het onderhouden.

 102. Een mooie wandeling door bossen rondom Ughelen. Tijdens het lopen wordt je langs beekjes en door een landgoed geleid. Wel drukker dan we van andere klompenpaden gewend zijn. Je dient drie keer een drukke weg over te steken en regelmatig wordt je ingehaald door mountainbikers of hardlopers. Vonden het dus niet echt de naam klompenpad aandoen, maar desalniettemin een fijne wandeling gemaakt.

 103. Prachtig afwisselend klompenpad door de prachtige bossen en het sprengengebied rond Ugchelen. Vertrokken vanaf het Transferium ’t Leesten. Zoals al een ander opmerkte misschien zelfs wel een mooier vertrekpunt dan de P-plaats bij de Cantharel.
  Meer dan voldoende ruimte en je loopt zo het bos in. Duidelijke markeringen, met complimenten voor de vrijwilligers!
  Een pad dat het verdiend om vaker te lopen in verschillende seizoenen!

 104. Beste wandelaars,

  Ik reageer even op de berichten over Van der Valk/het startpunt/afgesloten toegang. Ten tijde van corona maatregelen is het starpunt/de parkeerplaats van Van der Valk – restaurant De Cantharel alleen toegankelijk voor gasten die een reservering hebben gemaakt in het restaurant. Parkeren is hier iets verderop mogelijk langs de parallelweg, vanwaar men op de route kan stappen.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Klompenpaden Beheer Gelderland

 105. Wat een prachtige wandeling is dit! Zeer afwisselend over hei, door bossen en langs sprengen. Bijna geen asfalt. Starten bij informatiecentrum ’t Leesten lijkt mij sowieso een beter startpunt dan de Cantharel. Parkeerplaatsen genoeg en er is ook horeca. Je kun vanaf die plek ook fietsen huren en er allerlei activiteiten boeken.

 106. Vandaag dit klompenpad gelopen. Vooral het stuk langs de sprengen deed denken aan klompenpad. Het terrein op de route is zeer afwisselend. Eind augustus zal de hei wel mooi in bloei staan. Door de wegwerkzaamheden aan de N304 mochten we deze weg (vlakbij de parkeerplaats de Leest) niet oversteken en werden we teruggestuurd naar de Cantharel. De route van 11 km werd daardoor ruim 13 km.

 107. Zoals al te lezen een prachtige wandeling, ik begrijp niet dat als startpunt nog van de Valk aan staat gegeven, terwijl je er blijkbaar niet mag parkeren.
  Informatiecentrum iets verderop is een prima parkeer en startplek, en ook horeca.
  Dus misschien daar het startpunt en Klompenpadbord naartoe verplaatsen.

 108. Op u juni dit prachtige Klompenpad gelopen. Afwisselend wandelen over hei, door bos, langs akkers en weilanden en een heel mooi stukje langs beken.
  De toegangsweg, de N304 is afgesloten ter hoogte van het Van der Valk hotel en daar wil men liever geen wandelaars op de parkeerplaats. Via een wegomlegging kun je het Natuurmonumenten informatiecentrum ‘t Leesten bereiken. Grote parkeerplaats, terras en restaurant en, het belangrijkste, direct aan het pad.

 109. Vandaag 7 Juni dit klompenpad gelopen. Wat een prachtig pad. Vooral langs de sprengen.
  Heb al vele paden gelopen, maar deze scoort voor mij hoog.
  Over gehele pad bijna geen asfalt. Paar keer een weg oversteken, maar dit is goed te doen. Parkeren adviseer ik bij het opstappunt kiosk Ugchelseberg. Bij van der Valk word je tegengehouden.
  Ga deze vast nog eens lopen.
  Route zeer goed te volgen.
  Vrijwilligers, top.?
  Misschien 1 puntje, bijna geen afvalbakken.
  Maar je afval kun je natuurlijk ook meenemen.

 110. Wat een prachtig Klompenpad.
  We hebben er van genoten.
  In het eerste deel waanden we ons in Duitsland. Prachtig glooiend.
  Ook in het bos was het mooi.
  Alles goed aangeven.
  Dank vrijwilligers!

 111. Wat een mooi klompenpad. Afwisselende omgeving, mooi stuk langs de sprengen en qua drukte goed te doen. Een aanrader. Deze gaan wij zeker nog een keer lopen als de hei in de bloei staat. Alleen het stuk langs de papierfabriek mag wat ons betreft vervallen. Gewoon bij de sprengen doortrekken! Maar echt een heel mooi klompenpad!

 112. In de herhaling….
  Al meerdere keren dit pad gelopen, in verschillende jaargetijden. Het blijft een mooi afwisselend pad met wat hoogteverschillen, uit- en doorkijkjes, prachtige begroeiing en daarbij goed aangegeven.
  Helaas kan er op dit moment niet geparkeerd worden bij de Cantharel. Je wordt tegengehouden door een medewerker van van der Valk en deze vertelt dat je ergens anders je auto moet zetten. Het is dan handig om te weten dat het opstappunt in de buurt is en bij de Leesten is er ruimte zat. Met de mogelijkheid om wat af te halen (friet, broodje, koffie/thee, ijs etc).

 113. Maandag 18 mei 2020 deze route gelopen. Door doordeweeks te lopen en vroeg op pad te gaan kom je niet zoveel mensen tegen. Mooie afwisselende tocht met wat hoogte verschil. Mooi uitzicht. Verstilde hoekjes en een klaterend beekje. De aanduidingen waren goed te vinden. Af en toe een bankje, ook bij het vennetje, om even op een makkelijke manier te pauzeren en te genieten van de mooie natuur.

 114. Vanmiddag een deel van dit klompenpad gelopen rond de Ugcheler Berg, langs de sprengen en over Leesterheide. Mooi stuk waarbij we een paar keer de route kruisten waar honden mogen loslopen (groen bordje).

 115. Gister, op zaterdag, liepen wij dit pad, dat gedeeltelijk naast het gebied van het Bekbergerpad ligt (Engeland). Zoals we gehoopt hadden ook hier een, weliswaar klein, stukje langs een beek, een sprengengebied. De zon kwam ook net door de wolken schijnen wat het geheel nog mooier maakte. Het gebied van De Leesterheide en verder het afgegraven gebied in was druk belopen, met veel loslopende honden. Vanaf de hoogte een prachtig uitzicht. Veel jonge, lichtgroene ondergroei met jonge boompjes in de dalen, tot aan de salamanderpoel, een hooggelegen ven. Het water blijft staan door de ijzerhoudende onderlaag in de bodem. Verder landerijen, enken, paarden. Het pad is kunstmatig verlengd door een aantal rare ommetjes door het bos om kilometers te maken. Heel veel kleine, groene rupsen onderweg en aangevreten eikenbladeren. Achteraf, bij het raadplegen van de Wiki bleken het toch geen eikenprocessierupsen te zijn (die zijn oranjeachtig gekleurd in een jong stadium).
  Ik vind het het leukst als ik bij zo’n wandeling echt ook van me af kan kijken en een indruk krijg van de manier waarop het gebied is ingedeeld. Dat was het geval bij de landerijen die aan ‘Engeland’ grensden.
  Vrij veel toeristische bebouwing met grote parkeerplaatsen onderweg. Om te beginnen bij de Cantharel en later de door Staatsbosbeheer aangelegde horecagebouw met rondom veel, heel veel, parkeerplaatsen. Stenen in plaats van zand. Enfin, wij konden er ook parkeren. Maar lelijk, zo’n ingreep middenin het gebied.

 116. Wat is het hier mooi! Een aantal weken geleden gelopen samen met mijn gezin, prachtig over de heide langs de bossen wat mooi hier.
  Zeker een aanrader!

 117. Op 1 mei 2020 deze wandeling gelopen. Een afwisselend landschap met een natuur die al gedeeltelijk uit de winterslaap was ontwaakt. Door de regenbuien onderweg en de daarop schijnende zon was het extra mooi om de glinsterende takken, bladeren en grondflora te zien. Vervelend vonden we wel dat we enkele keren na elkaar dezelfde weg kruisten…Slechts een enkele wandelaar onderweg gezien en onder de indruk van de vele vogelgeluiden.

 118. Inmiddels al meerdere paden gelopen en sinds enkele weken wordt een klompenpad ook voorzien van een eigen blog. Voor het Ughelermarkepad zie ook: ttps://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2020/04/27/republikeins-op-het-klompenpad-in-ugchelen/
  Meer foto’s van deze route, zie ook intagram titiissprakeloos
  Voor de tekstbeschrijving verwijs ik vooral naar de officiële klompenpadensites. Het zijn meer de gedachten en actualiteit die zo’n wandeling met zich meer brengt.

 119. Prima aangegeven pad. Bos en heide en akkers, wel nogal wat geluidsoverlast van de snelweg. In Corona tijden is het Van der Valk hotel / resto natuurlijk gesloten maar toen ik er was waren ze wel bezig een drive-through op te bouwen. Toen ik het pad liep was het heel rustig (meivakantie!).

 120. Ik liep dit pad de afgelopen weken tweemaal. Ik vind het heerlijk afwisselend, veel bos, maar ook heide en zand. Het pad is prima gemarkeerd. Beide keren dat ik dit pad liep was het rustig. Klopt dat je af en toe de A1 hoort, maar zeker niet de hele tijd.

 121. Een hele leuke route. Ondanks het goede weer bijna niemand tegen gekomen die ook de route liep. Zeer afwisselend en zeker heel erg genieten van de diversiteit.

 122. Beetje druk, beetje blij…

  Uiteraard is de Veluwe een prachtig gebied, zo ook onmiskenbaar dit pad rondom Ugchelen. Ik klaag ook niet, 18 maart met 17 graden een toffe wandeling gelopen. Alleen het is wat druk… Om de 100 meter, meegenietend van de tocht met of zonder viervoeters en kids, vele medegangers. Of het nu ligt aan het ‘Corona tijdperk’ of dat het gewoon een populaire route is. Dat weet ik zo niet. Het zoemen van de snelweg, als een lastige mug, bleef ook steeds hoorbaar. Vandaar dat ik maar een beetje blij werd van dit pad vandaag…

 123. woensdag 19 februari dit fraaie klompenpad gelopen. Een afwisselende wandeling. Mijn complimenten voor de vrijwilligers ! De route is ook prima aangegeven.

 124. Wat een prachtige route hebben wij afgelopen vrijdag 7 februari gelopen.
  Echt genieten, de zon vaak op onze rug, het voelde soms aan als voorjaar!
  De route is goed bewegwijzerd, voor iedereen een aanrader.
  Dank aan de vrijwilligers.

  Martin en Jenny

 125. Een mooie bos- en heidewandeling

  Vandaag genoten van een mooie wandeling van precies 11 km door het bos en over heide. Hier en daar wat hoogteverschillen met mooie doorkijkjes. Het pad is inderdaad wat veranderd. Geen idee meer waar de verschillen zitten, want het is gewoon een mooi pad. De bewegwijzering is goed. De lus bij de Hoenderloseweg is wat overbodig, er had ook gelijk langs het watertje door het bos gelopen kunnen worden.
  Parkeren bij de Catharel is erg makkelijk en ook voor een versnapering op einde van de wandeling kun je daar goed terecht!
  Vrijwilligers bedankt! Het is een goed verzorgd pad.

 126. Gisteren met mijn dochter in de zware mist helaas dit klompenpad gelopen, maar zelfs dan nog zeer de moeite waard. Geen verre uitzichten natuurlijk, maar door de mist wel mysterieuze doorkijkjes in de bossen. In het begin in de verte wat geraas van het verkeer, maar eenmaal bij het Leesten in de buurt werd dat snel minder. We gaan dit pad zeker ook nog eens lopen met een zonnetje erbij!

 127. Vandaag, op deze zonovergoten herfstdag, dit klompenpad gelopen, een thuiswedstrijd. Complimenten aan de vrijwilligers. Het pad is goed onderhouden en uitstekend bewegwijzerd. De herfstkleuren maakten het tot een mooi schilderij. Een aanrader!

 128. Samen met mijn man vandaag dit klompenpad gelopen. We hebben ervan genoten. Mooie bossen, sprengen, heide en luchten Heerlijk weer en lekker rustig. Goed aangegeven waar je heen moet, kortom, een aanrader wat ons betreft.

 129. Een prachtige wandeling vooral met dit mooie herfstweer. Niet direct een klompenpad, maar echt genoten van de vele paddestoelen, mooie bospaden en toch heerlijk kunnen genieten van de zon.
  Een aanrader!

 130. Gisteren dit prachtige pad in de omgeving van Ugchelen gelopen. Een mooie wandeling langs de spreng, door bossen en langs de hei. Genoten van vele paddenstoelen, vogels, libelles, hazelwormen, sporen van wroetende zwijnen, sporen van edelherten en een schaapskudde. De bewegwijzering was zeer goed aangebracht. Een bedankje voor een ieder die aan dit pad heeft meegewerkt/het mogelijk maakt.

 131. ik heb vandaag voor het eerst een klompenpad gelopen. Heb dingen ontdekt die ik nog niet wist terwijl ik bijna om de hoek woon. De app vind ik geweldig, want als je niet zeker weet of je goed loopt heb je altijd de app die je even kunt checken. Een afwisselende wandeling, alleen het stukje Hoenderloseweg 2x oversteken mag er uit inderdaad. Voegt niks toe. Maar voor de rest genoten van de rust. Het was een regenachtige doordeweekse dag, dus heerlijk rustig.

 132. Ik heb al veel klompenpaden (en sommige zelfs meerdere keren) gelopen en hoewel ik niet altijd een reactie plaats, doe ik dat vandaag dan toch weer wel een keertje. Heel erg bedankt voor al die schitterende wandelingen!!

 133. Vandaag 19 juli 2019 het pad gelopen wat een geweldige goed aangegeven wandeling in een prachtige omgeving
  is dit, ook bedankt voor het prachtige wandelweer vandaag of gaat dit buiten jullie om?
  Bij de horecagelegenheid De Ugchelse berg zijn wij begonnen en dus ook geëindigd en daar hebben wij na afloop
  van de wandeling heerlijk wat gedronken en gegeten ook dit weer in een prachtige omgeving.

 134. Zondag de 16de juni dit klompenpad gelopen. Wat een feestje! Een mooie afwisselende wandeling.
  De route staat goed aangegeven. Dank je wel, vrijwilligers!!

 135. Dit pad nog eens gelopen in de vorm van een 8, dan wat extra kms. De vorige keer zat er nog 150 meter weiland in de route bij papierfabriek. Die is nu ook verdwenen zodat er niets meer overblijft van een klompenpad maar helemaal een boswandeling. De heuvelachtige heidevelden zijn ook o.a. te zien bij het Horsthoekerpad. Veelal hetzelfde bij boswandelingen. Ik prefereer klompenpaden, zijn veel afwisselender, althans dat is mijn mening. Bij boswandelingen vaak een grote recreatiedruk met fietsers, paarden, en honden. Hard 10%, dat wel, is te verwaarlozen.
  Ieder zijn meug, maar dit pad was voor mij de laatste keer.

 136. Beste Joop en andere wandelaars,

  Het startpaneel is hier inderdaad wat lastiger te vinden, omdat het achter De Cantharel staat. De vrijwilligersgroep die dit pad controleert en onderhoudt, heeft hier al eerder extra pijltjes geplaatst. Ze gaan na of het startpaneel mogelijk verplaatst kan worden naar een duidelijker punt.
  De Van der Huchtbank staat in het bos, een stukje van het Klompenpad af, zo’n 30-40meter. Vanaf het pad is het bankje wel lastig te zien als je het niet weet. De bank staat niet achter een hek, er loopt zelfs een paadje naar toe in oostelijke richting.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Team Beheer Klompenpaden Gelderland

 137. 23 april deze mooie wandeling gemaakt over heide bos, open gebieden en de mooie sprengen.
  Zijn de wandeling begonnen bij de Ugchelse berg. Duidelijke aanwijzingen, allen bij de Cantharel was het moeilijk om het beginpunt te vinden. Mogelijk door de wegwerkzaamheden? Stukje langs parallelweg gelopen volgens kaartje en zagen bij de bushalte nog wel een aanwijzing, maar geen aanwijzing om over de parkeerplaats naar de achterzijde van het hotel te lopen.
  Ook de Van der Huchtbank niet direct aan de route gezien. Staat die achter het hoge hek waar je langs loopt?
  Maar gelukkig hebben we de foto nog. Mogelijk kan in de 2e druk worden vermeld dat het startpunt achter het hotel ligt en waar de bank precies staat..

 138. Mooie afwisselende wandeling, door bos, langs weilanden en de heide. goed gemarkeerd.

 139. We waren op zoek naar een plek om koffie te drinken na de autorit van een uur.
  Dat kan hier dus.
  Een prachtige wandeling.
  Één aandachtspunt: de pijlen zijn met stickers op de borden geplakt; niet bestand tegen vandalisme

 140. Voor de tweede keer dit pad gelopen en nu met mijn vrouw. Deze keer ook eerst achter de Cantharel langs gestart. Ik ben het met Martijn eens dat het lusje op het laatst er uit mag. Dat voegt niets toe. En de Hoenderlooseweg een aantal keren oversteken maakt het wandelen ook niet veiliger. Voor het overige hulde. Misschien op een andere plek een lus erbij? Ik heb nog wat overstekende bramentakken langs de beek weg geknipt. Daar hebben we verderop in het seizoen geen last meer van.

 141. Ik heb dit klompenpad op 25 februari gelopen. Het was toen prachtig weer.
  Ik vond het een mooie afwisselende route, langs sprengkoppen, door weiland en bos.
  Misschien juist omdat ik er bekend ben, vond het startpunt moeilijk te vinden. Dit is, over de parkeerplaats, achter de Cantharel.
  Het stukje over Het Leesten is mooi maar vaak druk met honden en hun baasjes. Honden mogen er (deels) loslopen.
  Nog een horeca tip: Kiosk de Ugchelse berg op Het Leesten.

 142. Dit klompenpad gaat door de bossen en over de heide. Mooie wandeling, vooral langs de koppelsprengen! Erg mooi wandelgebied!
  Deze route is eerder een boswandeling dan een klompenpad.
  Het lusje waarbij je 2x de Hoenderloseweg oversteekt, mag wat mij betreft geschrapt worden door direct langs de koppelsprengen te lopen bij de Bruggelerweg.

 143. Vandaag deze mooie route gelopen. Nauwelijks asfalt dus wij vonden het helemaal top. Dat het meer bos is dan weiland is juist ook wel eens fijn. Als je wat meer beschutting wilt, bijvoorbeeld tegen de wind of ’s zomers tegen de hete zon is dit pad zeker aan te raden. Zeer goed aangegeven door middel van de bordjes, de app niet één keer nodig gehad. Alleen het lusje waarbij je twee keer de Hoendeloseweg moet oversteken vonden we weinig bijdragend en eigenlijk onnodig gevaarlijk. Dat was denk ik puur om kilometers te maken. Verder niet anders dan top!

 144. Vandaag, 11 februari, heerlijk dit klompenpad gelopen, prima wandelweer, Vonden genoeg afwisseling in het landschap. Pakken deze route vast nog een keer

 145. Op 13 november het Ugcheler Markepad gelopen. Wij hebben juist tussen de paden gezocht naar een bospad. Vanwege de prachtige herfst kleurtjes. En die hebben we gehad, prachtig stuk heide en langs de koppelsprengen, mooie vergezichten en top bewegwijzerd. Weer wat afwisseling na veel wei- en boerenland en zeker nu in de herfst erg mooi.

 146. Belachelijk ik kom al meer dan 60 jaar in deze gebieden nu het ineens klompenpad word genoemd mogen wij met de hond er niet overheen.
  Ik denk dat meerdere mensen die ook voorheen hierook over wandelden met hun hond dezelfde ergenis hebben.
  Het moet toch geen probleem zijn met de hond aangelijnd over stukjes van deze route te lopen.
  Zelfs in het bos mag aangelijnd de hond mee. !

  Zal eens kijken of dit wettelijk is te verbieden..

 147. Vorige week hebben we dit pad gelopen, niet echt een klompenpad meer een boswandeling, in het gebied lopen nog meer uitgezette wandelroutes,het was heel druk, ook een route waar honden los mogen lopen. Het uitzicht was mooi, jammer dat de heide verdroogd is. Leuk om een keer gelopen te hebben maar we doen het niet nogmaals, dan kennen wel mooier klompenpaden.

 148. Een prachtig-mooie wandeling, inderdaad!
  Complimenten voor de makers!
  Soms, door de overdaad aan allerlei bordjes, zijn de bruine klompenpadbordjes wat lastig te vinden.
  En het oversteekpunt bij de Cantharel (dus helemaal aan het einde van de route) was wat onduidelijk. Is het echt de bedoeling, dat de wandelaar hier de drukke wegen over steekt? Ik vond dat best eng en eigenlijk ook gevaarlijk…..! Maar misschien heb ik het niet goed gedaan? Dat kan natuurlijk ook…..;>)

 149. op dinsdag deze route gelopen althans geprobeerd.net in het bos ging het mis even een onduidelijkheid op een paaltje. Op vrijdag weer geprobeerd, ook even gemeld bij van der Valk. Een vriendelijk gesprek met een van de beheerders van de route hij zou het even nakijken.
  daarna gelopen, een prachtige route gevarieerd mooie uitzichten op de heidevelden (alleen wat waren deze droog!)
  voor ons een van de mooiste routes, en we hebben er best veel gelopen.

 150. Vandaag Markepad gelopen. Genoten van de mooie stukjes natuur. Ook geschrokken van de enorme droogte. Alle bosbessenstruiken zijn geel. Ik ben het overigens eens met één van de vorige reacties dat het principe klompenpad hier nauwelijks van toepassing is. Op een paar maisvelden na was het toch hoofdzakelijk een boswandeling. Dit doet echter niets af van het plezier dat we ervan hadden.

 151. Wat hebben jullie een hele mooie en afwisselende wandeling uitgezet. Goed te lopen op alleen de markeringen in het veld. We hebben genoten. Een groot compliment. ?

 152. Ik ben erg teleurgesteld dat de route is gewijzigd: juist dat leuke ‘lusje’ rond de papierfabriek is er nu uit gehaald! Dit maakt dat de route voor mij niet interessant meer is. Bovendien zorgt het ervoor dat het nog minder een klompenpad is omdat er minder afwisseling is in bos en veld.

 153. Vandaag deze wandeling gedaan. Over bos, heide en velden. We hebben genoten van ook dit mooie stuk Nederland. In het bijzonder bij het Salamandergat. Maar daarvoor verwijs ik u graag naar de foto’s op: http://www.dickdrost.nl/fotogalerij
  Wij kijken in ieder geval terug op een geslaagde dag.

 154. Gisteren het ugchelermarkepad gelopen.Overeenkomst met plaggenstekerspad en kreelsepad:teveel bos(paden).Op deze site staat:klompenpaden gaan (vaak) over boerenland,enz.Op dit pad is dat misschien 5 %.Helaas is er de laatste tijd dus een vervaging van het concept klompenpaden te zien,deze worden aangelegd waar het gebied zich er niet voor leent.het pluspunt is dat dit pad erg weinig asfalt kent.

 155. Prachtig klompenpad!
  Afwisselend, vrijwel geen asfalt, veel bos, ook heide en veld.
  Het stuk langs de beek, met de klok mee het eerste deel vanaf vd Valk, is adembenemend mooi.
  In het weekend zal het vaak druk zijn vanwege de leesterheide, populair regionaal zondagmiddag-familie- wandelingetje gebied met ook een paar kleine wandelroutes.
  Geen horeca onderweg als je vanaf van der Valk vertrekt.
  Delen van het pad zijn ook voor honden, stukje voor loslopende honden. Vind ik zelf wel gezellig.

 156. Een prachtige route, bosrijk langs de mooie koppelsprengen en weilanden. Wij waren bij de kiosk gestart op de Ugchelse berg en zijn toen richting de Cantharel gegaan. Toen we bij het Salamandergat waren besloten we vanwege de regen op maandag 18-6, de routeverkorting te nemen, terug naar de kiosk. We hebben alle aanwijzingen goed gevolgd maar toen we bij het startpunt terug waren stond op de gps een afstand van 11 km. Zou het kunnen dat de afstand niet klopt?
  Verder complimenten aan de vrijwilligers voor het uitzetten van deze route, ook voor de leuke lus langs de papierfabriek en de hamermolen.

 157. Vandaag vroeg gestart met het Ugcheler Markepad. Een pracht pad in een wat heuvelachtige omgeving. Vanwege de rust een genot om te lopen. Zeer weinig asfalt, veel door de bossen, over de heide, langs weilanden.
  De vogels lieten zich goed horen. Schapen en paarden waren volop aanwezig.
  Een hele variatie aan bloemen en struiken onderweg.
  Het pad is perfect aangegeven. Het is goed om te weten dat het startpaneel te vinden is aan de achterkant van de Cantharel/parkeerplaats.
  Onze dank aan de vrijwilligers!

 158. Samen met mijn zoon deze nieuwe route gelopen. Veel wandelaars onderweg tegen gekomen die deze route ook liepen. Daarnaast veel fietsers en paarden. Dus een gevarieerde omgeving voor elk wat wils. Voor ons wandelaars zeker. Het was weer genieten van slenken, paden en karrensporen. Bos en heide maar ook landerijen. Veel variatie onderweg en goede wegwijzers. Een aanrader.

 159. Wat begon als een erg leuke wandeling ging uit als een nachtkaars toen de klompenpadwandeling na een kilometer of vijf over de ‘Natte Neuzenroute’ haar weg vervolgde. De Natte Neuzenroute is bedoeld voor loslopende honden. Hoe bedenk je het een klompenpad, waar altijd op delen van de wandeling honden zijn verboden (zie bij bijzonderheden), te mengen met een speciaal pad bedoeld voor loslopende honden?!
  Helaas hebben we de wandeling teleurgesteld moeten afbreken, want tegen zoveel hondengeweld waren we niet opgewassen.

 160. Gisteren samen met een vriendin op de fiets naar De Cantharel voor mijn allereerste klompenwandeling. Lekker fijn min of meer in de achtertuin en voor een gedeelte in een gebied waar ik vaker kom. Ik wil beginnen met complimenten te maken aan de vrijwilligers die de bewegwijzering hebben verzorgd: meer dan uitstekend gedaan.
  Wij hebben genoten van deze wandeling, die in een voor ons bekende omgeving, veel verrassende dingen liet zien. Heerlijk wandelen onder de bomen was heel fijn, omdat t best een warme dag was. De route was afwisselend en de fluitconcerten van de diverse vogels een hele fijne afwisseling met de soms toch wel erg aanwezige snelweggeluiden. Na het oversteken van de Otterloseweg, die gelukkig niet heel erg druk was op dat moment, neergeploft op het terras van de Cantharel onder de natuurlijke schaduw van een boompje en genoten van een verfrissing en waar we bediend werden door uitermate vriendelijke dames. Een goed eind aan mijn eerste klompenwandeling. Op naar de tweede …

 161. Lekkere wandeling over Marken, door bos en heide en weilanden. Ik kom hier lekker tot rust en geniet van de vogels, de uitzichten en de stilte. Een heerlijk rondje !

 162. Gisteren het Ugcheler Markepad (11 km.) gelopen met Van der Valk Hotel Apeldoorn als start en finish. Hier vooraf bij de receptie een folder gekocht en een stempel in mijn wandelboekje laten zetten. Heb met de klok meegelopen. Het was een zeer gevarieerde route met veel bos, heide (Leesterheide), akkers, prachtige vergezichten , rustgevende koppelsprengen aan het einde, poelen en een salamandergat, het leefgebied voor kikkers, salamanders en padden, indrukwekkende gebouwen zoals de Cantharel en Caeseria, sinds de verbouwing in 2007 gebruikt door het Leger des Heils enz. enz. Koffie gedronken bij kiosk De Ugchelse Berg, iets buiten de route.
  Dat het een nieuw klompenpad is, kon je vooral zien aan de solide houten opstap, overstap en afstapconstructies (over prikkeldraad).
  Dit klompenpad is zeker een aanrader. Doordat er nauwelijks gemaaid en gesnoeid hoeft te worden, is dit niet zo’n bewerkelijk te onderhouden pad. Tenzij het een keer flink gestormd heeft en er misschien takken of een omgevallen boom op het parcours liggen.
  Verder is het zeer goed uitkijken bij het regelmatig oversteken van de Hoenderloseweg en nog meer bij de oversteek van de Otterloseweg.

 163. Vandaag dit mooie Klompenpad gelopen. Wat een heerlijke wandeling door de bossen, over heide en ook nog wat weiland. We hebben genoten! Het is vooral een asfaltloos Klompenpad: daar houden we van.
  Tip: rijdt iets verder richting Hoenderloo voor een kop koffie ipv bij het startpunt de Cantharel. Bij de Leesten (waar de wandeling ook langs komt) is het heerlijk rustig zitten en hier werden we vriendelijk bediend (bij de Cantharel stond men in de negeerstand).

 164. Zondag 6 mei 2018, vroeg uit de veren en wat een weertje. Tijd voor klompenpad het Ugcheler Markepad. Afslag 19 en
  mijn vierwieler bij de Cantharel gestald. Ik ga het kort houden, wat een schitterend klompenpad. Je loopt over paden, kiest je route, zonder te verdwalen kom je ergens waar je je goed voelt.
  And I said to myself, what a wonderful world. Allen weer heel hartelijk dank!

 165. Vandaag het Ugcheler Markepad gelopen. Pas na een hele poos na vertrek bij van der Valk hoorde ik geen geraas van auto’s meer. Het is inderdaad meer een boswandeling. Boerderijen heb ik niet gezien, waaraan ik toch denk als ik een klompenpadwandeling maak. Op het eind van de wandeling moet je de Otterloseweg oversteken wat geen pretje is. Pluspunten waren er natuurlijk ook: de route slingerde, geen lange rechte stukken. De onverharde paden en de goede bewegwijzering. En lest best: de koppelsprengen, wat een geweldig mooi stukje was dit.

 166. Vandaag dit geweldige klompenpad gelopen. Heel goed aangegeven en heel afwisselend. Dus een echte aanrader.

 167. Aanrader ! Gevarieerde route. Goed aangegeven. Bos, hei en bouwland !

 168. Afgelopen vrijdag hebben wij, als groep beheerders van het Horsthoekerpad, het Ugcheler Markepad gelopen. Onder warme omstandigheden hebben wij genoten van dit fraaie pad. De natuur was op dit moment prachtig. In het Salamandergat zag onze vrouwelijke wandelaar Rik een ringslang zwemmen. Gelukkig hebben we er een foto van kunnen maken. Prachtig om zoiets te zien. Op de heide, met de diverse klimmetjes, was het door de warmte echt dorstig. De Koppelsprengen vormen inderdaad een bijzonder stelsel van sprengen. De bewijzering was prima. Enkele pijlen waren van de bordjes verdwenen, maar dat was geen probleem. Deze route is een echte aanrader om te wandelen.

 169. vandaag gelopen (zondag 22 april 2018) geweldige pad
  dit was ons de 79 pad maar deze behoord toch wel in de top 5
  wij zijn hele vroege wandelaars dus ook vandaag heerlijk rustig over de hei
  in het bos vogels fluiten eekhoorntjes gezien
  een echte aanrader makers bedankt het was toppie

  mensen die klagen over de paden kijk dan naar de leuke dingen die je ziet
  en geniet van de kleine dingen elke pad heeft zijn eigen ding

 170. Vandaag deze mooie, afwisselende route gelopen. Ondanks het feit dat wij zelf in Apeldoorn wonen en het gebied toch vrij goed kennen, kwamen we toch punten tegen die verrassend waren voor ons. De route is nieuw en een goede aanvulling. Misschien was het een beetje te warm met 26 graden, maar de route was er niet minder mooi door.
  Ook staat de route goed aangegeven.

 171. Ondanks dat ik zelf in Ugchelen woon, heb ik toch stukken van dit gebied gezien die ik nog niet kende. Mooi afwisselend pad in een mooie omgeving.
  Op een paar paaltjes op het Leesten ontbrak de pijl op het bordje, maar dat heeft niet echt problemen gegeven. Bedankt voor dit klompenpad in mijn ‘achtertuin’!
  Ik heb deze gelopen als hardloop-trail. Top.!

 172. Pad 8 april gelopen mooi pad door het bos is ook leuk Bedankt voor het realiseren van dit pad
  Greetje en Eric moeten niet zeuren ! Moeten ze zelf maar een pad uitzetten

 173. Beste Sylvia,

  Als je goed kijkt kun je op de brochure of de app goed zien welk stuk van de route korter is. Alleen op bordjes lopen is dan niet voldoende. Ik hoop dat je ondanks verder lopen dan gepland toch hebt genoten van de wandeling.

 174. Mijn man en ik wilden de route verkorten en de 4,5 km lopen. op een gegeven moment wel bordjes gevolgd met routeverkorter, maar dit was geen 4,5 , maar meer. De route kon ook verkort worden ,zagen wij op het klompenpadbord bij de Cantharel tot 9 km. Als je onderweg wil verkorten, hoe weet je dan of de verkorte route de 4.5 is of de 9 km,?

 175. Als inwoner van Apeldoorn is het boffen als er een klompenpad in ‘ je achtertuin’ wordt uitgezet. Vandaag dus de rugzak gepakt en op pad gegaan. Al een tiental klompenpaden gelopen en bij deze moet gezegd worden dat de bewegwijzering TOP is. Geen twijfels en route app niet nodig gehad. Verder genoten van het pad over de hei, de bossen , de koeien in het weiland en de fijne paden. Wat fijn dat er vrijwilligers zijn die deze routes voor ons uitzetten en onderhouden.
  En ja, natuurlijk is het druk op de parkeerplaatsen. Bij de Cantharel is het eigenlijk altijd druk , helemaal als het zulk lenteweer als vandaag is. Kiosk de Ugchelse Berg ( Het Leesten) is altijd een geliefde plek voor veel toeristen, dus daar was het op deze dag ook druk(ker). Ook wij zijn op onze klompenpadwandelingen nog nooit zoveel wandelaars tegen gekomen ( en er was vandaag ook nog een andere wandeltocht 🙂 ) Maar goed, daar hebben we ons niet aan gestoord. Als je stilte wilt dan moet je niet op (de 1e) zon(nige lente)dag van het jaar op/bij de Veluwe gaan wandelen. Wat ons betreft alleen een kleine kanttekening bij de oversteek van de Otterloseweg. Echt niet fijn. Verder een grote dankjewel !

 176. Vandaag 8 april, heerlijk lenteweer. En wederom een nieuw klompenpad gelopen, veel medewandelaars gezien, een populair wandelgebied. Goede bewegwijzering, bij de Sprengenbeek, nabij het bruggetje was een sticker met pijltje beschadigd, dus even goed kijken, misschien een nieuw stickertje erop.
  Het eerste stukje vanaf v/d Valk de weg overgestoken, hier waren nogal wat boswerkzaamheden, verderop werd dit klompenpad de moeite waard.
  Dank jullie wel, vrijwilligers, voor al het werk en niet te vergeten de mooi gemaakte “overstapjes”

 177. Mooie wandeling, wel in het weekend vroeg starten want anders loop je in file door het landschap.
  Het pad voldoet ons inziens niet aan de karakteristieken van een klompenpad: dat is jammer.

 178. Mooie wandeling, maar voldoet totaal niet aan de karakteristieken van een klompenpad! Wandel je in het weekend, start dan erg vroeg, anders loop je in file…

 179. Nou, wij hebben het Markepad net gelopen en geen idee waarom dit door wandelaars werd afgeraden…!!? Prachtig pad, mooie natuur en goed aangegeven!
  Wel paar maal een weg overgestoken, maar om het onveilig te noemen gaat wel wat ver.
  En de herrie….ach dat valt ook reuze mee.
  Wij vonden het een mooie ervaring en hebben genoten van dit nieuwste klompenpad.

 180. Dit nieuwe klompenpad, wat nu 1 week oud is meteen maar eens gelopen! Aan Veluwe denk je snel aan stilte maar dat is hier niet het geval… ronkende auto’s op de overvolle parkeerplaats bij restaurant de Cantharel, het startpunt. En de razende snelweg waar je zojuist vanaf bent gekomen. Superpluspunt is de uitstekende bewegwijzering, iemand die net met klompenpaden lopen begint…..begin met deze, je kunt niet verdwalen!
  Onderweg veel diersporen gezien en omgewoelde stukken wat wilde zwijnen doen. Bij het Leeste een enorme drukte, heel veel loslopende honden en roepende en fluitende baasjes. Ook was er op deze mooie dag een wandeling voor lange afstandslopers uitgezet, dus ook daar veel “rijen” wandelaars. We vonden de recreatiedruk in dit gebied erg hoog. Het mooiste vonden wij het stukje langs de Sprengenbeek en inderdaad de beekprik in het heldere water gezien. Jammer dan weer dat er zoveel afval ligt aan het eind van de beek tegenover camping de Wapenberg. Weg mooie illusie van de beek! Het stuk langs de moderne papierfabriek kon naar ons idee ook anders gelegd worden. Blijf ook oppassen met het oversteken van de Otterlooseweg, tegenover de Cantharel…misschien kan dat wat veiler gemaakt worden…samenvattend: ga niet in een mooi weekend hier lopen, er zijn mooie stukjes bij, blijft herrie achtig met de wegen die je kruist, helemaal geen verkeerde wandeling maar wij vonden het niet de mooiste!

 181. Vandaag met mooi weer dit pad gelopen, goede paden ook afwisselend, goed geplaatste bordjes, wel op blijven letten vooral als je met meerdere mensen loopt ben je gauw afgeleid, omgeving is ook afwisselend – inderdaad veel bos paden, maar diegene die van een bosomgeving houden een aanrader. Heb genoten van de rustige omgeving en vergezichten, inderdaad 1 van de mooiere wandelingen. dit is mijn 17 Klompenpad in de omgeving van Apeldoorn.

 182. Gisteren het mooie Ugcheler Markerpad gelopen (wat een spelling). Het is een mooie bos en heide wandeling (ik ga niet de bekende discussie over “klompenwandelingen” in). Toch afwisselend, en als ervaren klompenwandeling wandelaar een opmerking: Dit is een van de best bewegwijzerde! Geen enkele maal was het nodig de app te raadplegen!! Wel een TIP. De folder dient te worden afgehaald bij ” ’t Buitenhuisje” NIET bij de receptie van de Cantharel!! Misschien handig om dat ook aan te geven bij de informatie op de site. Er staan richtingsbordjes op de parkeerplaats van de Cantharel naar ’t Buitenhuisje.

 183. Gisteren (1e paasdag) dit pad al gelopen met de klok mee. Vandaag officiêle opening. Een prachtig pad met slechts 10% asfalt/klinkers. Dat is te verwaarlozen, zoals vaker op de Veluwe. Veel bos, ook heide, heuvelachtig, soms mul zand en mooie vergezichten. Dus wel meer een prachtige boswandeling dan een klompenpad. Slechts (maar toch) ongeveer 150 meter weiland.
  Het viel mij op dat er ondanks het sombere weer veel wandelaars waren, gezinnen met kinderen en dat er op een groot deel van de route honden zijn toegestaan.
  Het laatste stuk hoorde je wel het geruis van de A1. Al met al een geweldig mooi pad.
  Dit is pad nr 7 in Apeldoorn. Het Loenensche Enkenpad staat bij mij nr 1. Het Holhorsterpad op de laatste plaats.
  Het Plaggestekerspad van de buren ga ik binnenkort nog eens lopen, gelet op de tegenstrijdige berichten in het gastenboek.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.