Valkschepad

Ontdek het fraaie boerenland van De Valk en omgeving, een gebied met een rijke en lange bewoningsgeschiedenis. “Een heerlijk stukje gronds”, schreef dominee Heldring in 1840. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Valkschepad (11 km)

Startpunt: ‘t Schuurtje/Rustpunt De Ganzenhof, Hoge Valkseweg 35 in Lunteren

Opstappunten: Kulturhus, Hoge Valkseweg 52a in Lunteren/De Valk. IJzertijdboerderij, nabij kruising Vijfsprongweg en Hoge Valksedijk in De Valk

Openbaar vervoer: Bushalte School met de Bijbel in De Valk

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt de route combineren met het Beek- en Bultpad of het Meulunterenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Afgelopen zondag dit Klompenpad gelopen met de ijzertijd boerderij als opstappunt. Mooie, afwisselende route die tot het Weekeromse Zand uitstekend is bewegwijzerd. Maar op het Zand mist een paaltje of staat ‘ie erg goed verstopt, want daar raak je het spoor bijster. Uiteindelijk de app gedownload en zo de route weer gevonden met wat kilometers extra 🙃. Er zijn ergere plekken om te verdwalen dan het mooie Zand, maar misschien dat daar nog eens naar gekeken kan worden?

 2. Deze route is zeer afwisselend. Mijn vrouw en ik hebben hem hardgelopen. We zijn wel verdwaald op het Wekeromse Zand. Ik vond dit geen nadeel, er zijn ergere plekken om rond te dwalen. Uiteindelijk bijna 14km gelopen in totaal. Deze route krijgt van mij een cijfer 9.

 3. Echt een mooie afwisselende route!
  Ook wij problemen bij het begin van het oversteken van het zand ( route gelopen met de klok mee)
  Geen bordje van het klompenpad
  Wel heeft waarschijnlijk iemand op het witte paaltje met stift een klompje met een pijl de richting aangegeven. Dit is de goede richting.

 4. Zondag 5 september dit klompenpad gelopen. Mooie en afwisselende route. Veel variatie in landschap zeker de moeite waard om te lopen. De route is prima aangegeven door de bordjes. Dank aan de vrijwilligers die deze route mogelijk hebben gemaakt.

 5. Deze prachtige wandeling gelopen op 16 augustus 2020. Veel afwisseling in de route. Mooie plekjes met bankjes. Echt 10 kilometer genieten. Wat hebben we toch een mooi land! Route over het zand was met een blik op het kaartje prima te doen.

 6. Gisteren dit pad gelopen en enorm genoten van de bloeiende heide en het gevarieerde landschap. Wij zijn gestart bij ‘t Schuurtje en liepen met de klok mee. Op de zandvlakte stond van deze kant af alles goed aangegeven, maar bij de splitsing op de Koudhoornweg hebben wij een bordje gemist, waardoor we het leuke pad door het weiland voorbij liepen en bij de splitsing naar opstapplaats Valkse Binnenweg uitkwamen. Gelukkig bracht de app uitkomst en konden we terug naar het weiland. Ook bij ingang weiland geen bordje kunnen ontdekken, maar de app zei dat het goed was en het was goed.
  Dit pad willen wij iedereen aanraden.

 7. Prachtig. Wat een afwisselend klompenpad is het Valkschepad. Wij begonnen bij de IJzertijdboerderij en liepen tegen de klok in. Natuurlijk moest ook bij ons de app hulp bieden bij het stuifzand. Ut Schuurtje verraste ons met hun rustige sfeer. De volle 10.8 kilometer genoten. Aanrader!

 8. Vandaag dit pad gelopen als laatste etappe voor de alternatieve 4 daagse/10 km.
  Erg mooie route! Tegen de klok in gelopen. Ook even mis bij de oversteek van het zand.
  Volgens mij alles verder goed gelopen, maar mijn gps horloge kwam niet verder als 9,8 km.
  Des ondanks genoten, en op het einde maar even de auto voorbij gelopen om toch op de 10 km te komen.

 9. Dag, gisteren zaterdagmiddag 11juli het Valkschepad gewandeld met mijn man. Startpunt bij IJzerboerderij en we zijn tegen de klok in gaan wandelen. Wat een prachtig gebied, zo’n gevarieerd landschap. De Goudsberg is zo mooi. Het Wekeromse Zand in de zon geeft een buitenlands vakantiegevoel. Zo’n diversiteit op route van 11km is genieten. Chapeau voor alle vrijwilligers die de klompenpaden mogelijk hebben gemaakt. Hartelijke groet, Gertjan en Lily

 10. Op 11 juli 2020 voor de tweede keer dit pad gelopen, gestart bij Ijzerboerderij en tegen klok in. Heerlijk wat een stilte hier. Weinig andere wandelaars, afwisselend landschap, veel bankjes. Even opletten bij het wekeromse zand, we misten op die vlakte blijkbaar een bordje, maar met de app vind je zo de weg weer naar het pad. Aanrader!

 11. Vandaag een prachtige wandeling gemaakt tussen Lunteren, De Valk en Wekerom.
  Heel mooi afwisselend gebied, veel bos, zandduinen en tussen de akkers door. Genoeg banken voor een broodje en goed bewegwijzerd. Compliment aan de werkgroep.

 12. Prachtig pad! Veel afwisseling tussen platteland, bos, duin en hei en weinig asfalt gelukkig. Veel vogels gezien en gehoord. Echt een aanrader!

 13. Heel hartelijk dank voor het uitzetten/onderhouden van deze prachtige route, genoten!
  Naar mijn idee mist er een markering, lopende met de , aan de vijfsprongweg, bij de ingang van het Wekeromse Zand naar de zeven Kolken (wildobservatiepost). Voor de rest helemaal top. Vriendelijke groeten, Pim Beetz

 14. 28 mei dit klompenpad gelopen, van de vele die we gelopen hebben staat deze in de top 3. Geweldige wandeling, goed aangegeven, wisselend landschap. En op aanraden van een andere wandelaar het verhaal; het geheim van de 7 kolken gelezen. Wat is Nederland toch mooi.

 15. Het is echt een hele mooie route, gevarieerd en als je van de rust wilt genieten dan kan dat op deze route het enige wat je hoort zijn vogels, koeien en de wind. En tussendoor of op het einde even gezellig streekproducten kopen in het schuurtje.

 16. Prachtig pad, een van de mooiste Klompenpaden die we hebben gelopen. Veel doorweilanden, bos, hei,zandvlakte. Veel vogels, stilte reeen. Smalle paadjes maar Corona ruimte voldoende. We hebben genoten en scoren dit pad op een 10 en *****

 17. We zijn verslaafd geraakt aan de Klompenpaden. Dinsdag 5 mei dit pad gelopen. Geweldig, wat een mooi, duidelijk en prachtig afwisselend pad. Veel bankjes onderweg (met mooie uitzichten) Aanrader!
  Zaterdag op naar het Klarenbeeksepad.

 18. Schitterend klompenpad. Veel afwisseling tussen natuur, cultuur en argrarisch. Wel even praktisch om te melden dat men op dit moment alleen bij het landwinkeltje mag parkeren wanneer u daar ook daadwerkelijk iets gaat kopen. Hierdoor worden veel auto’s daar in berm gezet. Dit is niet praktisch, wij adviseren dus een ander startpunt te kiezen in verband met parkeergelegenheid. De IJzerboerderij is een goede optie (en een van de hoogtepunten van de route). Wel is het zeker de moeite waard om nog even naar het landwinkeltje te gaan en door de lokale producten te neuzen.

 19. Wat een fantastische wandeling! Super afwisselend en prachtige omgeving!!

 20. Weer een van de toppers onder de klompenpaden. Op de grens van de Gelderse Vallei en de Veluwe loop je door een ongekend afwisselend landschap: akkers, weilanden, bossen, zandverstuiving. Een absolute aanrader.
  Video: https://youtu.be/_qgr77zaddg (eind van de zomer gemaakt)

 21. Dit pad vond ik zeer de moeite waard. Het is erg afwisselend. Door bos, het Wekeromse Zand waar veel roodborsttapuiten te zien en te horen waren en ik een gekraagde roodstaart spotte, en door weilanden. Veel bankjes onderweg. Het was wel vrij druk en de paadjes zijn soms smal, maar meestal heb je wel uitwijkmogelijkheden.

  (ik miste een bordje komend vanaf de Vijfsprongweg richting het Wekeromse zand, zag wel de routeverkorter maar niet de aanwijzing voor het gewone pad)

 22. 27 april Een afwisselende wandeling door weilanden, bos en zandgedeeltes. Tof dat je zomaar door weilanden mag lopen. Routes weer prima aangegeven en onderweg bankjes om heerlijk te genieten van het uitzicht. Tip: parkeer je auto bij de ijzertijdboerderij daar is meer parkeerplaats dan bij het opstappunt. Die parkeerplaats wil men vrijhouden voor de bezoekers van de winkel. Vrijwilligers weer bedankt,

 23. Een afwisselende wandeling door weilanden, bos en zandgedeeltes. Tof dat je zomaar door weilanden mag lopen. Routes weer prima aangegeven en onderweg bankjes om heerlijk te genieten van het uitzicht. Tip: parkeer je auto bij de ijzertijdboerderij daar is meer parkeerplaats dan bij het opstappunt. Die parkeerplaats wil men vrijhouden voor de bezoekers van de winkel. Vrijwilligers weer bedankt,

 24. Wat een TOP-pad is dit. Afwisselende en speelse route in een schitterende diverse omgeving. Weiland, bos, duinen, hoogteverschil. Staat in mijn top 3.

 25. Laatst heb ik Het Valkschepad gelopen , een heerlijk pad vol afwisseling. Ik heb wel een opmerking voor wat betreft de overstapjes in het begin van de wandeling. Die zijn erg hoog en daardoor heel erg lastig te beklimmen. Gelukkig liepen we met z’n tweeën, waardoor we elkaar konden helpen. Een paar treetjes voor en na de overstapjes zouden fantastisch zijn.
  Verder mijn complimenten aan de makers van dit pad!

 26. Wat een schitterende afwisselende rondwandeling! En wat een rust onderweg. Zeer goed bewegwijzerd en vele rustige plekjes om even lekker te zitten. Weinig tot geen achtergrondgeluiden van wegen zodat je het gevoel hebt ver weg op vakantie te zijn terwijl het feitelijk “om de hoek” is. Nauwelijks mensen tegengekomen. We liepen “met de klok mee”. Als iedereen dat doet in deze coronatijden dan km je waarschijnlijk Echt niemand tegen.

 27. Vandaag om 8.30 uur al begonnen met lopen. We vonden het een hele mooie en afwisselende wandeling. Stukken zijn zo glooiend dat je het gevoel hebt in Limburg te zijn! We zijn weinig mensen tegen gekomen alleen in de buurt van de camping wat hondenuitlaters en mountainbikers. De wandeling was een mooi begin van de dag!

 28. Hallo vrijwilligers,
  Twee dagen geleden liepen wij het Valkschepad. Wat een prachtige wandeling.
  We hebben, in corinatijd, genoten van deze prachtige wandeling.
  Toen we na het Wekeromsezand door het prachtige bos liepen en aan het eind van het bos rechtsaf gingen, zagen we dat het schildje voor de mensen die andersom lopen ontbreekt. Een kleinigheid. Dank voor al jullie werk. We doen deze wandeling vast nog eens over en hopen dan bij Et schuurtje koffie te kunnen drinken. Hartelijk dank.

 29. Gisteren genoten van deze schitterende wandeling. Helaas klein beetje verkeerd gelopen. Wij begonnen bij et Schuurtje en zijn rechtdoor gelopen ipv rechtsaf omdat wij dachten dan hebben wij eerst het stukmover het asfalt en laatste stuk door het weiland. Bij het robert green memorial zijn wij verkeerd gelopen. Daar stond geen aanwijzing dat je links het bos in moest, maar een bordje rechtdoor. Wellicht stond hier routeverkorter op, maar dat hebben wij gemist. Vanaf de celtic fields de route opgepakt en de hele mooie ronde gemaakt tot wij weer bij de 5sprongweg uitkwamen, waarbij wij in verwarring waren dat wij rechtsaf moesten en zo niet via het weiland zouden terugkeren.
  Wij gaan de route zeker nogmaals lopen en dan op de juiste manier. Bedankt voor een van de mooiste klompenpaden!

 30. Ook dit was weer een super mooi klompenpad. Met een strak blauwe lucht weer genoten. Heel afwisselend bos heide zandverstuiving. Echt een aanrader. Bedankt weer vrijwilligers.

 31. Binnen korte tijd dit pad 2x gelopen eenmaal gelijk langs de ijzertijdboerderij en de 2e maal vanaf de parkeerplaats rechtsaf gegaan zo loop je eerst het stukje asfalt vond ik persoonlijk leuker.
  Wat een mooi afwisselend landschap bewandel je hier.
  En vandaag met strakblauwe lucht en de zon was het echt genieten van de uitzichten.
  We misten wel een bordje toen we vanaf de 5sprongweg het bos ingingen.

 32. Vandaag in een lekker zonnetje, strakblauwe hemel de route gelopen. Gestart bij de celtic fields, tegen de klok in. Bij die celtic fields staat een bankje langs het pad. Je ziet daar de ijzertijdboerderij van een afstandje en met een beetje fantasie zie je daar zó ijzertijders rond lopen. Later zagen we heidekoeien, een speciaal ras uit Denemarken, heel zeldzaam. En landwinkel ‘et Schuurtje’ was een klein Walhalla met erg veel verwenartikeltjes, landwinkel-style. Erg leuk daar. De wandeling was erg afwisselend; bos, heide, zandverstuiving, weiland, historie, alles was er. Een aanrader.

 33. Het ontbrekende bordje voor het Valkschepad ontbrak gisteren nog steeds. M.n. voor wandelaars die tegen de klok in lopen kan dat heel vervelend zijn, want je loopt al snel zonder argwaan rechtdoor i.p.v. dat je een zijpad naar links neemt. En de route wordt door aardig wat mensen gewandeld.

 34. Mooie afwisselende wandeling. Een echt een aanrader. In de winterperiode is het aan te raden waterdichte schoenen aan te doen.

 35. Beste Mark en Tonny van Holst en andere wandelaars,

  Bedankt voor het doorgeven van de ontbrekende routebewegwijzering langs het Valkschepad en Meulunterenpad. Ik heb het doorgegeven aan de coördinatoren van de vrijwilligersgroepen die deze paden onderhouden en controleren en zij pakken dit op.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 36. Vandaag twee klompenpaden gelopen. Vanmorgen het Meulunterenpad en in de middag dit Valkschepad. Allebei heel mooi, maar dit pad is nog meer klompenpad, over hekjes door weilanden enz. En heel afwisselend idd, bos, hei , zandverstuiving. Heel mooi. Helaas was er een bordje weg, net voor of net na de zandafgraving
  , ligt er aan van welke kant je komt. Iig op het wandelknooppuntenpaaltje 32, was het Valkschepadbordje eraf, maar ook die van het Meulunterenpad, want daar lopen de paden even samen. Echt zo flauw dat iemand dat wil slopen. We hadden de folder bij ons, dus we kwamen er wel uit. We willen de mensen die deze mooie klompenpaden hebben uitgezet heel erg bedanken. We hebben genoten. Gr. Mark en Tonny

 37. 18 januari 2020 deze route gelopen. Prachtig. Veel te zien door de afwisseling in het landschap. Wij komen zeker nog een keer terug in augustus voor de bloeiende heide en voor de stroken bloemen langs de akkers. Ook de boerderij uit de IJzertijd is de moeite van bezoek waard. Mooie combinatie van natuur en historie.

 38. Ook wij zijn het eens met onze vorige klompenpadlopers een prachtige wandeling.
  Veel lof aan alle vrijwilligers die dit tot stand hebben gebracht.
  Helaas moet ik wel vermelden dat ook wij gisteren tegen dezelfde problemen zijn aangelopen.
  Gelukkig waren wij gewaarschuwd door de recensies.
  Wel hoop ik dat iemand de tijd vindt om eens naar deze problemen te kijken.
  De koudhoornweg schept verwarring en de routeverkorter in het bos ook.

  met vriendelijke groet Coby van Koot.

 39. Wat een mooie route is dit!!! Vandaag gelopen met heerlijk zonnig herfstweer, maar ik denk dat hij ook in andere jaargetijden heel mooi zal zijn. De route was goed aangegeven en zeer afwisselend door de diverse landschappen waar je door heen loopt. Geen wilde dieren gezien, maar de wel gehoord. Ik vond het jammer dat de auto weer in zicht kwam, dit pad had van mij nog wel langer mogen zijn. Ik heb nog niet veel klompenpaden gelopen, maar deze komt zeker bovenaan in het lijstje. Voor herhaling vatbaar!

 40. Echt een aanrader. Wij hebben de volledige route gelopen op zondag 10 november. Het is een wandeling met verschillende landschappen. Grasland, heide, zandvlakte maar vooral veel bospaden. Heel erg leuk. Er zijn onderweg veel bankjes waar je even kunt gaan zitten. Helaas hebben wij niet zo veel dieren gezien, behalve wat nieuwsgierige koeien en vogeltjes. Wat een stilte onderweg, wat je niet vaak meer meemaakt. Ook de nagemaakte boerderij uit de ijzertijd gezien. De moeite waard om daar even bij stil te blijven staan. Op zondag is de horeca niet open. Wij hebben ook bij één punt een bordje met de routeverkorter gezien, maar geen bordje zonder de routeverkorter. Dit was vlak na een punt dat je een klein bergje op moet en weer afloopt. De routeverkorter hebben we maar gevolgd en dit was uiteindelijk goed. Eén van de mooiste klompenpaden ( we hebben ze nog niet allemaal gelopen ;-). Zeker de moeite waard.

 41. Beste Marjen en andere wandelaars,

  Bedankt voor het doorgeven van het ontbreken/onduidelijke routebewegwijzering bij de routeverkorter langs het Klompenpad Valkschepad. We pakken dit op.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 42. Deze wandeling gelopen op 27 september 2019. Prachtige wandeling en genoten van het afwisselende landschap.
  Na de markering middelpunt van nederland (1350 meter) ongeveer 500 meter verderop in een bosperceel stond een bordje met routeverkorter linksaf. Wij wilden niet de verkorte route lopen en zochten naar een bordje zonder de aanduiding routeverkorter. Wij konden dit niet vinden en hebben maar de routeverkorter gekozen. Dit bleek achteraf toch de juiste route te zijn. (Wij hebben in ieder geval 11.7 km gelopen.
  Ondanks de regen die voorspeld was hebben wij een klein buitje gehad maar toch een super wandeling. Wij waren net te laat voor de bloeiende hei maar hebben zoveel andere mooie dingen gezien.
  Waardering voor de vrijwilligers!!

 43. Zondag 22 september gelopen,Opgestapt op Valkseweg het Startpunt. Al snel het weiland in langs koeien op, Hazen te zien kleine opstapplankjes op en af,het bos in zandverstuiving,vergezichten,herdenkingsplekk,prehistorie,werkelijke stilte wat niet héél véél in ons Nederland meer is. deze route heeft werkelijk alles.volledige route gelopen,echt n toproute!

 44. Ons verslag van 30 april 2019 had als laatste zin…we komen terug als de heide bloeit…..en dat deden we op zondag 11 augustus! Deze keer gestart bij “t Kulturhus. Langs de Coöperatie gebouwen en dan linksaf meteen iets prachtigs! Een geitenboerderij met allemaal gezellige mekkerende vriendinnen! De route is nog steeds mooi en afwisselend. De heide bij Wekerom héél erg paars gekleurd. De “Scheleberg” met dikke struiken heide getooid. Hier en daar wat wandelaars en vakantiegangers maar totale rust op de route. De veldjes bij de ijzertijd boerderij met vele zonnebloemen! Eerder dit jaar “mopperden” we over stallucht tot ver in de de bossen te ruiken, deze keer helemaal niet! Dit blijft wel één van onze favoriete wandelingen!

 45. Al heel wat klompenpaden gelopen maar deze is echt tot nu toe de mooiste! Wat een afwisseling en zeer goed aangegeven. Zeker een aanrader, enige opmerking is dat de wandeling volgens ons gps tracker geen 11 km maar 10 km is, kniesoor wie hier op let!

 46. Vandaag onze eerste klompenpad gelopen en wat een toppertje was het Valkschepad.
  Erg goed verwijzers, voert de route door agrarisch gebied en geschiedenis. Zelfs tot aan de germaanse geschiedenis met ijzertijd boerderij en waterput. Wisselende bossen en stuifduinen. Waar we “natuurlijk” ook de plaatselijke fauna tegen komen: zandhagedis den, dikkopjes, kikkers en salamanders in overvloed. En ook een toevallig overstekend ree mocht niet ontbreken.
  Ook de app werkt feilloos. En geeft toegevoegde achtergrond info, zelfs in film.
  Kortom, een geweldige dag. Die smaakt naar meer.

 47. Dit pad blijft nog steeds voor mij in de top 3 staan. Zo afwisselend, duidelijke route, genoeg bankjes. De heidekalfjes waren schattig om te zien. Kortom een aanrader.

 48. Een grauwe bewolkte dag, 12 graden en reden genoeg om een heerlijke wandeling te maken. Begonnen bij de Ijzertijdboerderij. Prachtig gelegen en met veel informatieborden. Erg rustig in t bos, ondanks de meivakantie. Heel veel fluitende vogels om je heen. De route is erg veelzijdig. Gemend bos, een heuse berg! Heide, zandverstuiving. Af en toe een drinkpoel in t bos en er is ook een wild observatiepost waar we ons broodje opaten, maar er kwam dáár niets voorbij lopen aan wild.Wel eerder voordat we de “Scheleberg” beklommen twee reeën vlak vóór ons.
  We genieten altijd van de “plattelandsgeuren” maar dat de penetrante varkenslucht tot ver in de bossen en bij de zandverstuiving doordrong hadden we nog niet eerder meegemaakt. Hierna leuk door weilanden en overstapjes. Regelmatig nestkastjes tegengekomen met een klein klompje aan de buitenkant Grappig detail, overal zie je een mooi uitgezaagd valkje wat door kinderen is ingekleurd met hun naam eronder. Leuk initiatief om de jeugd bij het klompenpad te betrekken!
  We hebben enorm genoten, en eigelijk zo dicht bij huis. We lopen beslist dit pad nog een keer, bv als de heide bloeit!

 49. Prachtige wandeling!! Zeer afwisselend, vogels zongen en de zon scheen. Wat wil je nog meer??

 50. Op 25 februari 2019 liepen wij dit pad. Deze week is het al dagen achtereen lente, en dat midden in de winter!
  Wel 18 graden met een stralende zon. Het is een heel mooi en afwisselend pad.
  Wij zijn gestart bij de IJzertijdboerderij. En dan tegen de klok in gelopen. Het mooie is, dat je dan tegen het eind van de wandeling bij Et Schuurtje heerlijk op het terras kunt zitten genieten van één van de vele heerlijke huisgemaakte gebakjes!! Het is tevens een winkeltje met noten, kaas en nog veel meer heerlijkheden.
  Aanrader!

 51. Gisteren samen met onze kinderen van 14 en 12 jaar dit zeer afwisselende klompenpad gelopen.
  De afwisseling van bos, heide, weiland en zandverstuivingen met af en toe een klimmetje maken dit klompenpad echt een aanrader. De mooie bezienswaardigheid de ijzertijdboerderij onderweg maakt het extra leuk.
  Wij en onze kinderen waren erg enthousiast.

 52. Dit klompenpad is zeker 1 van mijn favorieten! Wat een geweldig mooie route, langs hei en bos en weiland en zandvlaktes, erg afwisselend. Route is goed aangegeven, en parkeren kan eventueel ook bij de ijzertijdboerderij (vijfsprongweg 68 en dan nog iets doorrijden, en dan aan de linkerkant parkeerplaats)
  Aanrader!

 53. Ik liep dit pad eind sept, maar moest toch nog even mijn recensie neerzetten:
  Dit pad is werkelijk een kadootje, wat een super mooi pad, met veel afwisseling. En mijn complimenten aan de kunstenaar die al die valkjes zo leuk gemaakt heeft, zo wordt de route nog makkelijker en leuker te lopen 🙂

 54. In onderstaande reviews is geen woord gelogen: wat een prachtig pad! De mooie herfstkleuren en de zon maakten het ‘een wandel-verjaar-dag om in te lijsten’. Hier komen we vast nog eens terug met vrienden om deze mooie route te delen. De handige app behoedde ons eenmaal voor verdwalen door een missend bordje.
  Wij hadden de auto bij de ijzertijdboerderij geparkeerd en zijn tegen de klok in gelopen. De geweldig leuke plattelandswinkel Et Schuurtje was een aangename plek om af te sluiten met nog maar een klein stukje te gaan.

 55. Vandaag dit pad Linksom gelopen, inderdaad een prachtig pad. prima paden en paadjes, heerlijk mul zand op de zandverstuiving en natuurlijk prachtig weer, genoeg bankjes, wel zelf eten en drinken meenemen. ( nog even het contactformulier ingevuld, 2 bordjes verdwenen, 1 na de zandverstuiving iets de bos in, en 1 bij bos uit kruising Vijfsprongweg – Koudhoornweg.) De Heidekoeien waren niet meer aanwezig helaas. De overstapjes en ruimte tussen de palen zijn smal, dus buikje inhouden…………….Ha Ha….. Lekkere koffie met appelgebak bij Et schuurtje.

 56. Dit pad is echt genieten met een grote G. Afwisselend, goed bewijzerd, voldoende bankjes en heeeel veel te kijken en te genieten. Tijdens deze wandeling ( ons 21e klompenpad) besloten dat dit pad onze nummer 1 plaats heeft verdiend!
  Complimenten voor alle mensen die dit mogelijk maken

 57. Mensen wat een prachtige wandeling! Helemaal top en ook nog een stukje bewoningsgeschiedenis onderweg. We hebben genoten ondanks de hoge temperatuur en mulle zand.

 58. Afgelopen zaterdag dit pad gelopen in combinatie met een stuk van het meulunterenpad en het beek- en bultpad. Ruim 16 km. Nou hebben we al behoorlijk veel klompenpaden gelopen maar deze komt echt in onze top 5. In een woord een prachtige wandeling.

  Enige tip die ik zou willen meegeven aan de redactie is om het adres van de IJzerboederij te geven als hoofdstartpunt van de route wanneer je met de auto komt. Et’ Schuurtje kent helaas maar een zeer beperkt aantal parkeerplaatsen en daarnaast is de IJzerboederij leuk om als eerste even te bezichtigen. En het scheelt weer een heen-en weertje op asfalt.

 59. Een foutje in onderstaand bericht!
  Bij het nieuwe hek moet je naar links en hier ontbreekt de sticker!

 60. Prachtige wandeling! Er ontbreekt alleen 1 bordje! Vlak voor nummer 6 op het routekaartje loop je langs een hek met donkerbruin houten palen en een weiland. Zodra je een paardenhindernis aan je rechterhand krijgt, gemaakt van opeengestapelde boomstammen, moet je naar rechts een paadje inlopen, omhooggaand paadje. Hier ontbreekt de sticker met pijl.

 61. Vandaag met 4 pers. Onder prima weersomstandigheden het Valkschepad gelopen. Wat een mooi zeer mooi pad. Komt bij ons wel in de top drie . Alles weer op de klompschildjes gelopen prima aangegeven. En dan die vogelnestkastjes met die kleine klompjes er voor. 👍 Voor het betreden van weer een perceel de valkjes op het hek het was geweldig. Zit veel vrijwilligers werk in . Chapea hoor.Met Dank van Fam. Nieuwenhuis

 62. Nog eens gelopen (3e x). Prachtig, zand, hei, bos, weilanden (niet meer nat) en zelfs guste koeien en een stier op de heide gezien. En dat in deze tijd. Slechts 1,3 km asfalt aan het begin en einde van de rit (‘t Schuurtje).
  Deze route is heel goed te combineren met het Meuluntersepad (hoofdroute) en het Beek- en Bultpad.
  Ik wilde een stuk van het Beek- en Bultpad meenemen (is prachtig), maar kwam er achter dat er inmiddels ook een voor mij nog onbekende verlenging bestaat. Dus binnenkort maar weer eens lopen. Maar ik ben er nu al achter dat de verlenging niet zo mooi is als de hoofdroute. Binnenkort meer in het gastenboek van het Beek- en Bultpad.

 63. Momenteel is het gedeelte wat over de weilanden gaat niet meer te belopen zonder natte voeten te krijgen. Bovendien zak je soms wel erg diep weg in de modder.

 64. Op deze vrijdagmorgen had het gevroren en was het droog weer om er even lekker op uit te kunnen gaan.
  De keuze was gevallen op het Valkschepad.
  Een prachtig, afwisselend en goed aangegeven pad. Weinig op de verharde weg, stukken over zandpaden, door het bos, over het Wekeromse zand en een enkel (zeer) drassig weiland. Er zijn wat hoogteverschillen in de tocht, maar deze zijn prima te doen.
  Het pad zal in elk seizoen zijn mooie dingen hebben. Nu kwam de zon er nog even door, het was helder en je kon ver van je afkijken.
  Parkeren kun je makkelijk bij ‘t Schuurtje en aan het eind van de wandeling biedt de plattelandswinkel van allerlei mogelijkheden als koffie, lunch, producten uit de streek.
  Wij hebben ons tegoed gedaan aan lekkere koffie+ en een verse oliebol!

 65. Een hele mooie route en zeker deze tijd van het jaar!

  Veel aandacht besteed aan de bewegwijzering.

  Gewoon top…

 66. Absolute aanrader, een de mooiste die we gelopen hebben tot nu toe. Herfstkleuren maakte het natuurlijk nog wat mooier. Aanrader om de route tot ongeveer 15 km uit te breiden met een stukje van het meulunterensepad. Pak je nog net even de goudsberg en het middelpunt van Nederland mee. Advies is dan wel om het asfalt van de vijfsprongweg, na het middelpunt van Nederland, direct weer te verlaten en achterlangs het ladgoed Leperkoen te lopen.

 67. Beste wandelaars,

  Het werk in uitvoering is afgerond en de opmerking is van de app en van deze pagina afgehaald. Bedankt voor de oplettendheid.

  Marlies van Loon

 68. Vandaag de route gelopen, bijna geen asfalt en heel afwisselend.
  Op de app staat nog” werk in uitvoering” maar je hoeft nergens over/ onder prikkeldraad door.
  Hele mooie wandeling met als bonus( vond ik) het Wekeromse zand.

 69. De weersvoorspellingen genegeerd en zondag op pad naar Lunteren. Hoge wandelschoenenaan, want het kon nat zijn…. Uiteindelijk één buitje, maar we liepen net aan de bosrand.

  Wat een fantastische route was dit, variatie alom: zandvlaktes, bossen, weilanden, maisvelden en heidekoeien! Zelfs een boerderij uit de ijzertijd.
  Heerlijk om zo bij te komen van een drukke werkweek en ons weer op te laden. Dit pad is een topper👍🏼

 70. Prachtige natuur, heerlijk rustig. Klompenpad zoals het bedoelt is: dwars door de weilanden, veel overstapjes. Voor de afwisseling ook bos, heide en zandverstuivingen. Dat alles maakt het een erg leuk klompenbad! Ga op zondag bij de Wormshoef in Lunteren wat drinken.

 71. Henk & Conny,

  Gisteren het prachtige Valkschepad gewandeld. Bij ons in de “achtertuin” zeg maar, maar nooit eerder gelopen.

  Het pad gaat snel na de start al direct een weiland in en tot aan bijna het einde van de wandeling zie je geen asfalt meer. Dat is waarom wij Klompenpaden zo waarderen, lekker door het hoge gras, de stoffige hei, het zompige bos of …..ietsie minder leuk, ploeteren door stuifzand.

  Leuk detail is dat er op veel palen een houten valk is aangebracht, vermoedelijk het resultaat van noeste arbeid in een verzorgingshuis of basisschool.

  Wat een prachtige route is dit zeg, prima bewegwijzerd en anders helpt de app een handje. Hebben wat klein wild spul zoals konijnen en hazen gezien maar geen poema helaas 😉

  De kudde “oud Hollandse” koeien was nu achter het hek gezet….vermoedelijk omdat er ook een “vaderkoe” was en die zijn ietsje minder gemoedelijk van aard. Al met al een prachtig gezicht zo’n kudde compleet met koeien en kalveren.

  Omdat we “laat aon den avond” hebben gewandeld was de horeca al gesloten dus daar valt weinig over te zeggen maar zoals we meestal ervaren zijn de aangrenzende landwinkels leuk en kun je er heerlijke streekgerechten kopen.

  Het is echt een aanrader.

 72. We hebben heerlijk genoten van het Valkschepad. Met kaartje. Er zijn voor ons geen onduidelijkheden geweest.
  De leuke geschilderde bordjes van de valk langs de route, een strook van kort gras voor de wandelaars. Afwisselende landschappen. Iedereen die deze wandeling mogelijk maakt, bedankt. Het is een mooie route.

 73. Het is een prachtige, afwisselende, wandeling door weilanden, bossen, heide en stuifzand. We hebben erg van het landschap genoten. Soms is de route wat minder duidelijk. Daarom is een kaartjes zeker handig om mee te nemen.
  Tip: ook geschikt bij iets minder mooi (bewolkt) weer.

 74. beste redactie,
  we hebben vandaag dit fijne pad gelopen en zijn al wandelend verkeerd gelopen door de plaatsing van de blauwe klompenbordjes en het ovale klompenpadbord . aan het eind van de wei werden we door de eigenaar opgevangen. we zijn al de zoveelste die aan de rand van zijn wei lopen terwijl dit zeker niet de bedoeling is. de lokatie van de bordje is de overstap (style) aan de koudhoornweg. misschien iets om na te kijken.

 75. 23 april het Valkschepad gelopen; wat een schitterende wandeling. Heel divers! Door akkers waar wij 11 hazen in een groep zagen rennen, bos, heide en zandverstuivingen. Perfecte bewegwijzering! Echt een aanrader. Het wekeromse zand met mooie vennetjes.

 76. Wat een prachtig en perfect uit gezet parcours. Zelfs in het weiland een maaimachine bezig geweest om het wandelen makkelijker te maken. Ook leuk de nestkastjes met klompjes , leuk

 77. Beste wandelaars,

  Even ter verduidelijking/voor de zekerheid; de blote wandeling op 9 april betreft het wandelen op blote voeten.

  Marlies van Loon

 78. Wat een prachtige afwisselende route, echt aan te raden, die moet je een keer gelopen hebben.
  De start is bij een prachtig landelijk winkeltje, zou even naar binnen gaan.
  Hoop hem zeker nog een keer te lopen en dan in de lente.
  Een TOPPER onder de klompenpaden.

 79. In december deze wandelroute gelopen met een groepje en vorige week nogmaals met een vriendin. Een erg afwisselende en mooie route. In het voorjaar ga ik ook zeker de route nog eens lopen. Amper asfalt op de route. Een aanrader. ‘T Schuurtje aan het startpunt maakt de belevenis compleet. Goed voor een bakkie koffie met heerlijke lekkernij.

 80. Afgelopen dinsdag 20 december het Valkschepad op de blote voeten gewandeld. Het Was een prachtige wandeling mede doordat er zo veel verschillende ondergronden waren. Ik heb deze wandeling gelopen om te zien of deze geschikt is voor een blote wandeling die ik op 9 april ga organiseren. Meld je voor deze gratis wandeling aan via 06-29115498 en ontdek deze prachtige wandeling op de blote voeten.

 81. Op 5 dec liepen we het Valkschepad vanaf startpunt “‘t schuurtje”. Het mooie vrieskoude weer maakte de aanblik van veel plekken langs de route heel speciaal en prachtig. De afwisseling tussen bossen en landerijen, maar ook de cultuurhistorische waarde van de punten waar je langs komt zijn bijzonder te noemen.
  Eenmaal terug bij “‘t schuurtje” bezochten we met plezier deze ouderwets overdadige winkel met een veelheid aan leuke en mooie artikelen.

 82. Op 22 oktober 2016 deze wandeling gemaakt. Begonnen bij startpunt Het Schuurtje (erg leuke winkel met veel lekkere dingen overigens) en de route met de klok mee gelopen. Prima aangegeven, een enkele keer even de app geraadpleegd.
  Bij de wildobservatiepost een moeflon met jong gezien en even later een kudde van zo’n 10 stuks. Leuk. Lekker aan de rand van het Wekeromsezand onze boterham gegeten. Door het zand lopen is wat zwaarder dan de rest van het parcours.
  Houd je van een route met veel afwisseling dan staat deze zeker hoog genoteerd: agrarisch gebied, bos, heide en een zandverstuiving. Ook lekker door de weilanden gebanjerd en hier en daar een hek over. Altijd weer leuk! Niet vaak zoveel afwisseling meegemaakt. En een minimaal aantal kilometers over asfalt. Complimenten voor de vrijwilligers (en eigenaren die hun land beschikbaar stellen).

 83. Zondag 18 september deze route gelopen. Hoewel ik niet zo ver uit de buurt woon en al vaker op het Wekeromse zand was geweest, wist ik niets van de rijke historie van de omgeving. Erg interessant met die celtic fields en de reconstructie van de boerderij uit ijzertijd. Verder een erg mooie afwisselende route: bos, hei en agrarisch gebied en grotendeels onverhard. Mooi weer en toch heerlijk rustig op het Wekeromse zand. Na de wandeling ook nog even de Germaanse put vlak in de buurt bezocht.

 84. Vandaag dit pad gelopen. Ik heb met volle teugen genoten van de rust en stilte, maar zeker ook van het prachtige landschap. De route is gevarieerd: weilanden, bossen, heide en stuifzand wisselen elkaar af. Mooie vergezichten hier en daar. De hoeveelheid asfalt is minimaal. Bij het startpunt kun je op het terrasje bijkomen met een kop koffie en wat lekkers; in het landwinkeltje is van alles te koop. Aanrader!

  Een foto-impressie is hier te vinden: https://goo.gl/photos/zKNXgfUnxKU78M6q9

 85. Wij liepen deze route op 20 augustus en combineerde de route met het Beek & Bultpad. Wij vonden dit een erge mooie route. De markering was goed maar lopen voor de zekerheid met de app op de achtergrond.
  Zeker het stuk door het Wekeromse zand is zeker in deze periode wanneer de heide bloeit zeer de moeite waard. Wij liepen hiereen uur zonder ook maar iemand tegen te komen en hoorde niets anders dan de stilte, waar vind je dat nog in Nederland.
  Vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor deze inkijk in jullie achtertuin.

 86. Voor de eerste keer deze tocht gelopen. Ik liep iets verkeerd, weet niet of ik iets over het hoofd hebt gezien of dat het niet duidelijk was aan gegeven. Hoe dan ook, het was een prachtige tocht, het was mooi zonnig weer dus dat maakt het nog mooier. Deze tocht komt bij mij zeker in de top 3, misschien wel op nummer 1.
  Zeer aan te bevelen.

 87. Leuk Klompenpad om te lopen. Ik kan het echt aanbevelen en snap dat veel wandelaars het pad in hun top 5 hebben staan. Parkeer de auto bij de plattelandswinkel Et Schuurtje. Aanrader. De koffie is heerlijk en de eigen gemaakte appeltaart nog beter. Ik vind het altijd fijn bij de start en na afloop een plek te hebben waar je wat kan drinken en je handen kan wassen. Leuke winkel ook. Heb huisgemaakte jam in m’n rugzak meegenomen. De route is heel afwisselend en neemt je mee door weilanden, het Luntersche Buurtbosch en het Wekeromse Zand. Prachtig natuurschoon met onder andere de Celtic Fields.

 88. Prachtige wandeling, maar ook na de tweede keer konden we het niet goed vinden. Volgens ons ontbreken er paaltjes.
  Misschien goed voor de ontwerpers van dit pad het hele traject nog eens langs te lopen.

 89. Dit is echt één van de mooiste paden, vind ik! Heel afwisselend.

  Door de regen van de afgelopen tijd was het pad(vooral de weilanden) wel heel nat, dus idd goeie schoenen aantrekken.

  De route is niet overal goed aangegeven, waardoor we weleens fout liepen. Maar ach…. het is niet erg om in zo’n gebied een ommetje te maken.

  Et Schuurtje ging zaterdag om 16:00 uur dicht, maar we konden nog wel een kopje thee kopen met wat lekkers erbij. Daarna nog heerlijk in de theetuin gezeten.

  Voor herhaling vatbaar!

 90. Het was wat miezerig en winderig, maar dat mocht de pret niet drukken, vandaag, bij het wandelen van het Valkschepad. Een mooie wandeling, erg afwisselend in hoogte/laagte, weiland/bos, zandverstuiving, een stuk geschiedenis. Veel dieren (geluiden).
  Het weiland vlakbij het startpunt was erg soppig, maar verder goed te doen na een regenachtige periode.
  Goed schoeisel is bij dit klompenpad aan te raden.
  Jammer dat het niet altijd even goed aangegeven is en weinig horeca.
  Om niet te verdwalen pak je de app op de telefoon en een lunch kun je ook elders nuttigen.

 91. Prachtig weer en een prachtige route. Je komt van alles tegen. Weilanden, bos, asfalt, zandverstuiving, kleine paadjes en veel verschillende dieren. Zeer leuk dat je langs Celtics Fields komt. Dat was een leuke afwisseling. Ik hoop dat ik nog veel van zulke klompenpaden tegenkom.

 92. Een heel afwisselend klompenpad. Weilanden, bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Het was heerlijk weer en alles stond in bloei. Genoeg picknickplekken onderweg. Celtic field was verrassend. Een bordje niet kunnen vinden, dat was 20 min na het celtic field. We moesten toen links de steile heuvel op. Gelukkig had ik de route gedownload en met de GPS aan zag ik dat we niet goed zaten. Een aanrader en tot nu toe in mijn top 3!

 93. Vandaag genoten van dit pad. Tegenover de ingang van camping de Hucht, kwamen we direct op de route, eerst door een weiland.
  Het Wekeromse zand, de Celtic fields, de Ijzertijdhoeve en veel koeien, allemaal interessant. Ook mooie vergezichten en leuke kleine paadjes. Er ontbraken 2 wegwijzer plaatjes op één paal. Omdat we geen routeplanner o.i.d. bij ons hadden en op de plaatjes aangewezen waren, hebben we daar moeten zoeken. Het was, waar het pad steil naar beneden loopt en uitkomt bij een pas ingeplant maisveld. In de verkeerde richting was een landgoed. Op de paal waren 2 donkere plekken te zien, ter grootte van een plaatje, die er netjes waren afgeschroefd. Even verder kwamen we langs de Celtic fields.

 94. Prachtige route . Heel afwisselend met bos weiland heide en zandverstuiving . Onderweg genoeg bankjes tegen gekomen.
  Route ook zeer goed aangegeven. Een aanrader voor iedereen die van wandelen in de natuur houdt.

 95. Vanmiddag dit klompenpad gelopen in een gebied waar ik al zoveel gelopen heb. Toch erg leuk om te doen en ook nog enkele nieuwe paadjes voor mij. Gevarieerd is het zeker: zand, hei, weiland, bos.

 96. 5 mei 2016: dubbele feestdag (hemelvaarts- en bevrijdingsdag); schitterend wandelweer, zonovergoten! Een prachtig klompenpad met in dit jaargetijde de bomen en struiken in teer groen; heel afwisselend pad: aanlooproute door weilanden, verder langs akkers, door bos en over heide, zelfs historie ijzertijd (celtic fields Lunteren), door unieke zandverstuiving (Wekerom), mooie uitzichtpunten met een bankje voor een rustpunt, wildobservatiepunt, onverwacht langs vennetjes en gedenkplaatsen van WO II. Super genoten van dit werkelijk mooie stukje Nederland.

 97. gelopen op 9-04-16 bij mooi droog weer. Hele mooie wandeling met voor elk wat wils. Begonnen door de weilanden, dan bos en dan het Wekeromse zand , wederom bos en het laatste stukje verhard. Zeer goed aangegeven met leuke details van vogelbordjes en nestkasten. Helaas nog wat kaal aan de bomen dus zeker nog een keer doen als alles bloeit. Tot nu toe topper.

 98. Beste Anita,

  De vrijwilligersgroep van het Beek- en Bultpad heb ik gevraagd even te kijken hoe zij het overstappunt duidelijker kunnen markeren.

  Dank voor je oplettendheid,

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 99. Mooi weer, klompenpaden in overvloed. Vandaag maar eens een zelfbedachte mix gemaakt van 2 paden. Een stukje van het één en een stukje van de ander. Beek en Bult gaat prima samen met het Valksepad. De overstap aanwijzingen vanaf de parkeerplaats bij de Wekeromse zand ontbreken in het veld. Er zou een grijze markering moeten staan, maar die heb ik niet kunnen vinden. gelukkig is het gebied mij niet geheel onbekend, dus vond ik uiteindelijk de Valkse route wel. Heb een heerlijke wandeltocht gemaakt van uiteindelijk 12,5 km. Een aanrader.
  Kijk en lees mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu

 100. Vandaag dit pad gelopen en we vonden ‘m prachtig. Ikzelf vind het beek- en bultpad net iets mooier, maar deze is ook zeker de moeite waard! Leuk ook de interpretatie van de boerderij uit de ijzertijd en de bordjes met de valken door de kinderen gemaakt! Goede bewegwijzering. Alleen in het begin eventjes onduidelijk.

 101. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Vanaf half december was dit klompenpad nr 17 voor mij. Deze behoort tot de top 3. Alleen aan het eind een kilometer asfalt, verder niet (tegen de klok ingelopen). ‘t Is een paar weken droog geweest, dus de weilandjes waren niet meer drassig. Kenmerkend vond ik de stukjes landbouwgrond, omringd door bosschages. Bij het Norderpad (Putten) waren dat geen bouwgronden, maar weilandjes, typisch.
  De topper was het uitzicht op de Scheeleberg, prachtig.
  Bewegwijzering uitstekend. Eén opmerking: Na 15 minuten lopen moest ik het land in, een paar honderd meter langs de zandweg. daar kwam ik een greppeltje tegen met 2 x schrikdraad. er stond geen bordje, Ik dus maar links het land in naar de boerderij. Foutje, ik had over de greppel gemoeten (zonder bortdje). Iets verderop moet je weer de grote zandweg op, en dan rechtsaf. Dus de volgende keer maar gewoon op de zandweg blijven lopen. Haha. Ga nu binnenkort ook de Beek- en Bultpad lopen, al is de lengte wat kort. Mijn favoriete lengte is 15 km.
  Iedereen bedankt voor de mooie uurtjes.

 102. Soort bosklompenpad met een drassig stukje weiland
  Maar desalniettemin, leuke tippel
  Niks mis mee

 103. Wat een mooie route en zeer afwisselend… De start is al leuk bij “Et Schuurtje”. Dan wordt je wel even het moeras ingestuurd, ahum. Pfff een klein stukje ploeteren dus. Niet nadenken maar gewoon op de zichtbare polletjes stappen en snel doorlopen. De weilanden zijn nu nog erg nat, dus (liefst) laarsen aan en gaan… Dan kom je bij de ijzertijd boerderij en die is leuk om te zien. En echt het Wekeromse zand en het bos erna is prachtig. Je waant je in het buitenland en wonderwel kwam ik ook nog wat sneeuw tegen. Er loopt een rode paaltjesroute over het Wekeromse zand die ik al eens gecombineerd heb met het Beek & Bultpad. Dan loop je wel zo’n 15 km, maar zeker ook een aanrader. Nou mijn complimenten wederom, heb genoten van deze goed bewegwijzerde wandeling. Kijk ernaaruit um in de lente/zomer te lopen, om wat langer te kunnen zitten op de bankjes. Was nu nog wat te koud daarvoor.

 104. Vorige week deze route gewandeld. Een heel afwisselend pad. Wij liepen hem tegen de klok in en alleen op het laatst liepen we een stukje over asfalt, wat de betovering van de route afhaalde. Verder weiland, heide, bos ,veld…prachtig!
  Absoluut een aanrader!

 105. Heerlijke wandeling gehad. Soppend door het weiland, klimmend de zand- en heideheuvels op, leuke doorkijkjes. Mooi klompenpad!!

 106. 16 december 2015 dit klompenpad gelopen, met een beetje miezerig weer.
  Het was er heel rustig, ik denk mede daardoor hebben wij moeflons gezien, een ram en een ooi.
  Dit is al een prachtig pad, maar door het zien van de moeflons was deze middag SUPER.
  Het was op sommige plaatsen wel wat drassig, maar met goede schoenen aan goed te doen.
  Zeker voor herhaling vatbaar.

 107. Gelopen op een stormachtige herfstdag in November. Ik vond het een echt klompenpad: stukken door drassige weilanden, langs koeien en manoeuvrerend langs koeienvlaaien. Sommige doorgangetjes inderdaad wat smal. Alle bewegwijzering was wel aanwezig, maar niet altijd direct in het zicht geplaatst. (kaartje is inderdaad handig) Het stuk over het wekeromse zand was prachtig. Wel een aanrader, dit klompenpad!

 108. Gelopen bij mooi droog herfstweer. Heel afwisselende route, leuke overstapjes bij de weilanden. Route is heel duidelijk aangegeven. Dit was het eerste klompenpad dat we gelopen hebben, en we gaan er zeker meer lopen.

 109. Onder een lekker herfstzonnetje, dit prachtig klompenpad gelopen, wat een afwisselend landschap.
  De bewegwijzering was heel duidelijk, alleen 1 paaltje bij de “Eikenstek” stond los bij het hek.
  Hulde aan de vrijwilligers die dit pad gerealiseerd. Wij konden ons niet vinden in de bovengenoemde opmerkingen over smalle doorgangen, mensen met een normaal postuur hebben hier geen last van.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.