Valkschepad

Ontdek het fraaie boerenland van De Valk en omgeving, een gebied met een rijke en lange bewoningsgeschiedenis. “Een heerlijk stukje gronds”, schreef dominee Heldring in 1840. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Valkschepad (11 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 4 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Het Schuurtje, Hoge Valkseweg 35 in Lunteren, parkeren in de berm.

Opstappunten: Kulturhus, Hoge Valkseweg 52a in Lunteren/De Valk. IJzertijdboerderij, nabij kruising Vijfsprongweg en Hoge Valksedijk in De Valk.

Openbaar vervoer: Bushalte School met de Bijbel in De Valk

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt de route combineren met het Beek- en Bultpad of het Meulunterenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag met prachtig wandelweer dit schitterende pad gelopen. Heel afwisselend! Weiland, naaldbos, loofbos, heide en zandverstuiving. Zeer weinig asfalt en goed onderhouden paden. Dank aan de vrijwilligers voor het uitzetten en onderhouden!

  Hier en daar is het handig de plattegrond op de app even te raadplegen. Daarnaast zijn van een aantal stickers/bordjes de pijltjes verdwenen of sterk vervaagd.

 2. Zeer fraai klompenpad met veel afwisseling tussen weide, bos, zandverstuivingen en bezienswaardigheden uit vervlogen tijden. Gelopen in de avond met de laagstaande zon tussen de bomen. Door de vele regenval veel prachtige beekjes en plassen onderweg met bruisend vogelleven en klein wild.
  Goed onderhouden pad met veel bankjes onderweg om even te rusten of gewoonweg te genieten van de stilte en de bijzondere uitzichten. Aanrader! (gelopen op 31 mei 2024)

 3. Vandaag, 26 mei, wandelden wij dit fraaie klompenpad. De paden waren in het begin erg nat maar met goede wandelschoenen gaat dit prima. De paden waren keurig gemaaid, waarvoor veel dank!

  Wij mochten véél zien; hazen, twee spechten nesten, reeën en een steenuiltje.
  Een heerlijk rustige wandeling door velden, bos, heide en een zandverstuiving. Aanrader!

 4. Een mooi afwisselend klomenpad; avontuurlijke paatjes langs de rand van het boerenerf, zandpaden, hei, bos… Markering was duidelijk, slechts een paar keer de app erbij gepakt voor de route. Gelopen op een mooie zonnige zondag, weinig andere wandelaars tegengekomen. Heerlijk rustig!

 5. Dit pas afgelopen zaterdag 6 april gelopen, in combinatie met Meulunterpad. Wat een mooi pad! De zandverstuiving (Wekeromse Zand) gaf mooie vergezichten, maar ook relatief veel in bos. Wel ook even asfalt maar viel in het niet. Stukken door weiland waren nu nog drassig, hopelijk drogen die snel toch een beetje op. Zeker een aanrader.

 6. Gisteren deze wandeling gemaakt. In het begin even wat saaie gedeeltes over grasland, dat hoeft van mij niet zo.
  Later werd het een erg mooie wandeling. Landerijen, een stukje zandverstuiving, cultuur enz.
  Een drankje bij de schuur met erg aardig personeel maakte het helemaal af.
  Als er al sprake was van ontbrekende markeringen, zijn die nu opgelost, want ik hoefde de app geen enkele keer te gebruiken.
  Veel dank dus aan de vrijwilligers.

 7. Beste wandelaars,

  Momenteel ontbreken er op het gedeelte waar de route van het Valkschepad samenloopt met het Meulunterenpad een aantal bordjes. De vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren, hebben al om nieuwe bordjes gevraagd, maar dat duurt altijd enige tijd voordat die geleverd worden door de leverancier. Voor nu raden wij aan om hier aanvullend gebruik te maken van de routekaart uit de folder, de mobiele app, of een uitgeprinte kaart op deze website.

  Alvast veel wandelplezier.
  Vriendelijke groet
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 8. Gisteren liep ik het Glindhorsterpad, vandaag (zondag 28-1) het Valkschepad. Het was tijd voor twee ‘Genußwanderungen’ in één weekend. Een wandeling waarbij het vooral gaat om genieten!
  Het Valkschepad is met 10 kilometer niet echt lang, maar absoluut een van de meest afwisselende klompenpaden. Smalle paadjes, door weilanden, langs akkers, bos, heide, zandverstuiving, wat wil een mens meer? Hoogstens onderweg iets drinken en eten, zondag in de gemeente Ede….
  video https://youtu.be/IG29uey7MUQ

 9. Op zondag 28 januari deze prachtige wandeling gelopen. Zeer gevarieerd en weinig asflat.
  We gebruiken ook altijd de app, fout lopen is dan vrijwel niet mogelijk ook als de bordjes ontbreken.
  Zoals reeds gemeld ontbreken er inderdaad op een kruising van routes een paar bordjes.

 10. We hebben dit klompenpad op vrijdag 12 januari gelopen. Gewaarschuwd door de andere reacties hebben we ter controle de plattegrond meegenomen. We zijn gestart bij Et Schuurtje en liepen tegen de klok in. Op een gegeven moment (na nummer 4) valt het blauwe klompenpad samen met de aantakroute voor het groene klompenpad. Waar dat samenkomt met het groene klompenpad moet je linksaf. Die markering ontbreekt. Verder is de markering in orde.

 11. Woensdag 10 Januari dit mooie klompenpad gelopen, auto geparkeerd bij de ijzertijdboerderij. Prachtige tocht met afwisselend landschap. Helaas wel een stuk verkeerd gelopen want de bewegwijzering is slecht ( zie ook reactie van Max), de groene bordjes van het Meilunterenpad zijn goed te zien en veel aanwezig maar de blauwe bordjes van dit klompenpad niet.

 12. Vandaag dit pad gelopen. Het eerste stuk van ca 5km was prachtig en veelbelovend. Helaas stonden er bij de samenkomst met het groene klompenpad geen bordjes meer. Een aantal keren heen en weer gelopen en toen uiteindelijk de tocht moeten staken. Het is wat onhandig dat er nergens gpx-bestanden te downloaden zijn, dan kan ik deze routes met mijn outdoor-gps wandelen. Dat zou wat meer relaxtheid opleveren. Mijn telefoon staat inmiddels al (te) vol met apps.

 13. Zaterdag 2 december dit klompenpad gelopen. De mooiste die we tot nu gelopen hebben! Heel afwisselend landschap en alleen maar natuur. We gaan deze in de zomer absoluut nog eens doen.
  Na al die regen was het eerste gedeelte (vanaf de landwinkel) door de weilanden overigens erg drassig en was ik blij dat ik hoge wandelschoenen aan had.

 14. Eén van de mooiste paden die we tot nu toe hebben gelopen. We wilden graag een knapzak kopen, maar helaas was de winkel dicht. We hebben genoten van de natuur en de rust. We hopen dat Klaas komende seizoen weer een aantal paden gaat lopen. Prachtige uitzendingen. Een 10 voor dit pad.

 15. Woensdag 4 oktober gelopen vanaf de ijzertijd boerderij. Prachtige afwisselend landschap (bossen/weide/zandverstuiving) alleen de laatste lus is wat minder verder prima te lopen.

 16. Vandaag, 1oktober, dit mooie klompenpad gelopen. Je kon merken dat er aandacht aan dit pad op TV was geschonken bij “Binnenste Buiten”, het was “druk” met enthousiaste wandelaars! Het was natuurlijk ook een prachtige dag om de natuur in te gaan, ideale wandeltemperatuur. Complimenten voor de vrijwilligers die steeds weer mooie plekjes en paadjes zoeken om ons wandelaars te laten genieten. Dank!,

 17. Op dinsdag 25 juli dit pad gelopen.
  Het Valkschepad bij Lunteren is een prachtige wandelroute vanwege zijn diversiteit. Weilanden, bos, zandverstuivingen.
  Wij zijn begonnen bij de IJzertijdboerderij waar genoeg parkeerplekken waren t.o.v. het eigenlijke startpunt.
  Het begon meteen goed. Het weer was prachtig en de rustige omgeving sprak ons erg aan.

  We zijn met de klok meegelopen. Er was direct veel te zien en te ruiken We mochten door de mais en aardappelvelden en we liepen langs veel wilde bloemenvelden. Ook de neus kreeg goed de kost door de steeds wisselende geuren. Daarna door weilanden gelopen. Even goed opletten, want je moet inderdaad door het weiland, langs de koeien. Dan een stuk asfalt, we zien nu ook waar je eigenlijk had moeten beginnen. Prima alternatief zo.
  De 1,5 km asfalt is absoluut niet storend. Veel mooie huizen en boerderijen gezien.

  Dan het bos in, waar je een wildobservatiepost kon bezoeken . Niks te zien zo midden op de dag, maar een mooie plek waar ’s avonds meer activiteit te zien is, gokken we zo.

  Daarna komen we aan bij een zandverstuiving. Erg indrukwekkend. Een heel stuk door het mulle zand, maar de mooie omgeving deed veel goed. Ook hier hebben we onze ogen en oren goed de kost gegeven. Kraaiende raven in de lucht, gevolgd door een wespendief. Nice!

  We verlaten de woestenij en lopen door het bos naar het midden van Nederland. Een mooi stuk met aardig wat hoogte verschil. We beklimmen de Scheele Berg en lopen door. Nog een klein stukje langs zandafgravingen en toen waren we al bijna weer bij de auto.

  Vlak bij ons eindpunt konden we nog even kijken bij de IJzertijdboerderij.
  En zo waren we weer bij ons startpunt. Wat een schitterende route. Een echte aanrader.
  We willen de vrijwilligers bedanken voor alle inspanningen van dit mooie pad. Op naar de volgende…

  Tip: Begonnen bij parkeerplaats de IJzertijdboerderij en met de klok mee, tenzij je het asfalt aan het einde wilt hebben. p.s. Wij kwamen volgens Garmin uit op precies 10km.

 18. Vandaag hebben mijn man en ik dit prachtige klompenpad gelopen. Wij hebben de auto geparkeerd bij de IJzerboerderij, en met een korenveld vol korenbloemen en klaprozen, begon de wandeling goed.

  Goed bijgehouden paden, duidelijke bewegwijzering, schitterend zandduinen gebied, hier en daar een watertje, meer dan voldoende bankjes onderweg, vogelgekwetter en mooi afwisselend. De erg mooie landwinkel met terras, Het Schuurtje, is een bezoek waard voor heerlijk ijs en koffie en van alles aan lekkers en leuks. Hartelijke bediening en toilet aanwezig.

  Wij vonden dit echt een top route, een aanrader en wij zullen dit klompenpad zeker nog een keer lopen.

 19. Prachtige route, met name het stuk over het Wekeromse zand (wel even zwoegen door het zand). Ik liep de route op een zonnige zaterdagmiddag en het was heel stil. Let op als je wil parkeren bij de IJzerboerderij: die ligt aan een onverharde weg. Wel te doen met auto als je langzaam rijdt. Er is ook horeca op de hoek Vijfsprongweg/Rieschoten: een terras en automaten met koffie, fris en ijs. Dit staat niet aangegeven in de app.

 20. Dit klompenpad gisteren gelopen, met de klok mee vanaf Toppark De Scheleberg. Niet overal is even duidelijk welke kant je precies op moet, maar als je het kaartje bij de hand hebt, dan is het wel uit te zoeken. Zeker gelet op de andere klompenpaden in de buurt. Eén paaltje lag op z’n kant in het hoge gras, waardoor het even zoeken was.
  De IJzertijdboerderij stond er mooi bij in de zon, omgeven door velden met prachtige papaver en korenbloemen. Leuk dat je sommige stukken echt over boerenland en langs akkers gaat (een beetje snoeien zou wel fijn zijn). Het streekwinkeltje is zeker een aanrader! Voor een pauze, maar ook om rond te kijken in het ruime assortiment.
  Bij de toegang voor het Wekeromse zand zag ik geen bordje voor het klompenpad. Maar, bij het hek en gedenkteken voor een verongelukte piloot (WO II) dus linksaf door het draaihek en dan rechts aanhouden. Al vrij snel heb je dan een mooi ven met in deze tijd van het jaar libelles en kikkers. Bij de nummers 7 en 8 is het zand wel rul, dus hou er rekening mee dat het een klusje kan zijn. Al met al met recht een klompenpad met voldoende afwisseling.

 21. Wauw, wat een geweldig klompenpad! 🥰

  Het Valkschepad gaat 11 km langs boerenland en Wekeromse zand. Met supermooie hoogteverschillen en vergezichten, met merkbare overgangen (wallen en stuifduinen) van de akkers naar de zandverstuivingen.

  Niet alleen in foto’s te vangen, want eigenlijk doen alle zintuigen mee: van het voelen van de wind over je armharen, het horen van de koekoek in de verte en het ruiken van de vlierbloesem aan de bomen.

  Als je dan ook nog onverwachts tòch in de boomgaard met een kopje koffie en thee kan afsluiten, want normaal gesloten op maandag, maar dan is er een zelfservice! (en daar een wctje te gebruiken is), dan hoort dit klompenpad toch echt wel bij de toppers!

  Bewegwijzering vonden wij trouwens prima, op 1 plekje is het bordje beschadigd, maar wees de route zich (door even te kijken waar de andere kant vandaan kwam) vanzelf

 22. Prachtige route. Afwisselen met schitterend heidelandschap Laat ook verrassende zijden van Veluwelandschap zien.
  Jammer dat bewegwijzering soms er niet is of slecht zichtbaar is.
  Vanaf kultuurhuis is het prima parkeren, waarna schuin rechts aan overkant tussen “Valkfabriek” en huis het aanlopen start door links achterom het huis te lopen.

 23. Vandaag dit klompenpad gelopen. Geweldig mooi. Heel gevarieerd wat landschap betreft. De moeite waard om te bewandelen. Tot op heden het mooiste klompenpad wat we belopen hebben.

 24. Gisteren klompenpad Valksche pad Lunteren gelopen. Bij de Ijzertijdboerderij begonnen waar we eerst gezellig onze lunchpakketjes hebben genuttigd. Wij wisten niet dat Lunteren zulke mooie plekjes heeft terwijl we er zo dichtbij wonen. Een prachtige route en heel goed bewegwijzerd. Als je deze eenmaal gelopen hebt zou je denken dat er geen mooiere klompenpaden meer zijn. Je ziet bos, heide, zandverstuiving, vennetjes, weilanden, alles zit er in. En de celtic fields waren ook prachtig bij de Ijzertijdboerderij. Zoveel mooie natuur gezien, af en toe waanden we ons gewoon in het buitenland. Kortom, wij hebben enorm genoten van dit schitterende klompenpad. Zeker voor herhaling vatbaar.

 25. Ontzettend mooie route. Met name de natuur rondom het (mij al bekende) Wekeromse Zand verraste mij enorm.

 26. Op 29 april 2023 het Valksche Pad gelopen. 10,37 km aldus de GPS navigatie. Ons 36e klompenpad. Van de 36 paden was / is dit wel de mooiste. Weinig asfalt, veel afwisseling (weiland, heide, bos, water) en mooie paden. Het Wekeromse Zand is een mooie en fijne plek om te zijn. Alle klompenpaden zijn bijzonder, hebben hun eigen verhaal. Tot op dit moment is deze het meest bijzonder. Maar je weet nooit, er zijn er nog iets meer dan 100 die we (nog) niet gelopen hebben.

 27. Gisteren dit klompenpad gelopen. Dit is wel een van de meest favoriete klompenpaden die ik geb gelopen. Het is een prachtige route met veel afwisseling in omgeving, het soort pad en weinig asfalt. Ook heb je de mogelijkheid om onderweg wat dingen te leren/lezen over hoe het gebied er vroeger uit zag en waarvoor het toen gebruikt werd. Erg mooi. Ook vind je langs de route een herdenkingsmonument over een Amerikaanse piloot die in het weiland is neergestort tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze route is dus echt een aanrader!

 28. Zelfs als je het Valkschepad al drie keer hebt gelopen blijft het een bijzondere en zeer gevarieerde wandeling.
  In dit door intensieve veehouderij gedomineerde gebied zagen wij op een maïsakker een paartje kieviten rondlopen. Niet zo bijzonder in deze tijd van het jaar natuurlijk, maar als je ziet dat de akker net pas werd doodgespoten met roundup vraag je je af wat er van het eventuele nageslacht terecht zal komen.

 29. Heel mooi en gevarieerd pad.
  Weilanden, bos, zandverstuiving, stukjes geschiedenis.
  Schitterend.
  Wij zijn tegen de klok in begonnen.
  Meteen de weilanden in. Hierdoor eindig je de laatste 1/1,5km verhard.
  Ook prima te lopen, maar voor ons gevoel zouden we de vlgd x deze route met de klok meelopen.
  Genoeg bankjes en prima bewegwijzerd. App niet nodig gehad.

 30. Vandaag dit klompenpad gelopen. Wat een prachtige route is dit, tot dusver nummer 1 bij ons van de al gelopen klompenpaden!! Het eerste stukje ( wij liepen hem tegen de klok in) gaat door het weiland,dus dat was best modderig door alle regen de afgelopen tijd maar het was te doen( zo’n 500 meter slechts). Daarna alleen maar onverharde paden door bos en hei en zandverstuivingen, echt genieten!! Aan het einde van de wandeling baalden wij zelfs dat de route afgelopen was, kortom een absolute aanrader!!

 31. Prachtige wandeling tijdens de voorjaarsvakantie. Een en al afwisseling en prima te doen voor jong en oud die goed kan wandelen.

 32. Vandaag het Valkschepad gelopen. Wat verrassend mooi was dit, we genoten van de diversiteit van het pad. Echt een prachtig pad, praktisch geen verharde weg!

 33. Een heel erg mooi klompenpad. Een absolute must-do.
  Wij hebben met de ‘routeverkorter’ de route als 8-tje gelopen, Dan pak je net een paar meter meer mee.
  Eerst een stukje door de weilanden, dan de routeverkorter gelopen en dan langs de IJzertijdboerderij. Verder langs de Celtic Fields, loop je een stukje gelijk met het Meulunterenpad (wat wij al eerder gelopen hebben). Vervolgens kom je via de bossen op het Wekeromse Zand. Wat een mooi gebied is dat. Mooie uitzichtmomenten, verborgen vijvers, een wildhut, noem maar op. Als je dit omheinde gebied verlaat hebben we via de routeverkorter het laatste stuk naar het startpunt gelopen via de weilanden. Wat ook zeker een erg mooi stuk is.
  Jammer dat we op zondag waren, de landgoedwinkel was dicht, Maar de route is een absolute aanrader.

 34. Wij hebben het Valkschepad gelopen op vrijdag 10 februari 2023. In één woord: Fantastisch. een aaneenschakeling van mooie weidse, heuvelachtige uitzichten, bossen, heide en zandverstuivingen. Een aanrader voor iedere wandelaar(ster)!

 35. Schitterend pad! Tot nu toe op een gedeelde eerste plaats met het Paradijspad. Zeer de moeite waard!

 36. Wat een fantastisch klompenpad. Ontzettend afwisselend. Over zand, door het bos, langs boerenland. Echt een klompenpad dus. De bossen van het Wekeromse Zand zijn mijn favoriete bossen en ik spotte zelfs nog een paar moeflons. Absolute aanrader!

 37. Een mooi afwisselend pad. De route staat goed aangegeven en ondanks de regen was het goed begaanbaar. Inderdaad is het pad 10km. Moeite waard om te lopen!

 38. Vandaag,09 december dit mooie pad gelopen en ik sluit me geheel bij alle vorige sprekers aan: zeer de moeite waard en mooie,afwisselende landaschappen en vergezichten.

 39. Vandaag,09 december dit mooie pad gelopen en ik sluit me geheel bij alle vorige sprekers aan: zeer de moeite waar en mooie,afwisselende landaschappen en vergezichten.

 40. We hebben vanmiddag heerlijk gewandeld. Lekker fris, maar met een blauwe lucht en een zonnetje was het op een gegeven moment de kou niet meer aanwezig.
  In september 2020 hebben we dit pad ook gelopen. Toen tegen de klok in en nu met de klok mee.
  Misschien de lengte van het pad even aanpassen? Net als meerdere schrijvers hiervoor komen wij ook op 10 km.

 41. Mooie route, heel afwisselend en alles zit erin. De 10 km waren om voor we er erg in hadden. Wel druk op een zondag.

 42. Wat een heerlijk pad is dit! Natuurlijk enorm geboft met het mooie herfstweer. Het pas is heel afwisselend; weilanden, bos en zandversuiving. Er is weinig asfalt en het was bijzonder rustig. Het stuk door het Wekeromse Zand is heel mooi. Aan het einde van de wandeling nog even lekker koffie gedronken op het terras bij ‘het Schuurtje’.

 43. Mooi pad, afwisselend door weilanden, bos en een kort stuk geasfalteerde weg.
  Parkeren kan prima bij de IJzertijd boerderij. 75 meter daar vandaan is een officiële parkeerplaats.
  Mooi toch dat boeren toestaan dat je over hun grond wandelt.

 44. Vandaag het Valksche Pad gelopen. Parkeren moest in een weiland achter de landwinkel waar het gras erg hoog was. In mijn ogen verspilling van voer voor dieren. Op het eerste stuk was het gras ook vrij lang. Het was een mooi afwisselend pad, maar geen 11km. We moesten wel goed kijken naar de bordjes, die stonden soms al in het volgende pad of verstopt achter groen.

 45. Vandaag het Valksche Pad gelopen, geweldig leuk pad, we hebben ons geen moment verveeld. We hadden prachtig weer en hebben een paar keer gebruik gemaakt van de banken, veelal met mooi uitzicht.
  Een dikke pluim voor alle mensen die aan de ontwikkeling en in stand houden van dit klompenpad meewerken.
  Na een goede wandeling zijn de koffie/thee of een lekker ijsje van Co heerlijk.

 46. Wat een prachtige wandeling door mooie natuur.
  Van het begin tot het eind genoten!!!
  Alleen hadden wij op de Strava en de Samsung wear 9.8 km i.p.v. de aangegeven 11 km.
  We hebben geen bordje gemist en ook via de app alles gelopen.
  Maar dat is een kleinigheid. Echt een topper deze route!

 47. Vandaag 11 km gelopen. Super mooi pad, heel afwisselend. Een echte aanrader.

 48. Dit prachtige pad heb ik met mijn partner voor de tweede keer gelopen. Wat een mooi pad en stilte in dit gebied. Veel onverharde paden. Ook de drukte viel mee, ondanks de vakantietijd.

  Wel heb ik 4puntjes van aandacht. 1. Bij de ijzerboerderij is de markering niet goed te zien, omdat de paal bijna onzichtbaar is door het hoge gras.
  2. Klopt het,dat vanaf de ijzertijdboerderij, lopend t de klok mee, (vlak voor de aanlooproute naar het Kulturhus) de markering ontbreekt naar rechts? Gelukkig liepen wij met de app en kwam het goed.
  3. De markering op een paal in het Wekeromse zand ontbreekt. De route is daar verder duidelijk.
  4.Het losse paaltje waarover op 11 juni ook al geschreven is, staat nog steeds los…
  Verder is de route erg goed gemarkeerd. Alle lof voor de vrijwilligers!

 49. Gisteren dit fantastische pad gelopen, en dit is tot nu toe wel mijn favoriet!

  Heerlijke afwisseling tussen bos, heide, zandverstuiving (lekker zwaar om te lopen).

 50. Vandaag dit mooie en afwisselende pad gelopen. Ik ben bij Het Schuurtje begonnen en heb de route in tegengestelde richting (rechtsom) gelopen. Hierdoor heb je meteen het verharde stuk van 900 meter om op het Wekeromse Zand te komen. Op de rest van de route is ook nog een klein stukje verhard, de rest is onverhard. Er zijn nog wel een paar gedeelten waar je over een verhard fietspad kunt lopen naast een zandweg, maar dat hoef je niet de doen 😉 Het aandeel smalle kronkelende paadjes is erg goed vertegenwoordigd.

  De omgeving is erg mooi en afwisselend. Je loopt door bos, langs akkers, over een zandverstuiving en door en langs weilanden. Eén klein minpuntje, in dit gebied staan hoogspanningsmasten, en je loop er ook een klein gedeelte evenwijdig aan. Maar dit weegt niet op tegen de rest van de omgeving.

  Het was voor de rest erg rustig. Ik ben maar een paar andere wandelaars en mountainbikers tegengekomen. Dit is ook niet zo raar, omdat ik om 05:15 ben begonnen met de route 😜 Ik denk dat wanneer je deze later loopt het op sommige stukken drukker zal zijn, dit omdat er in de buurt ook een vakantiepark en een camping is.

  Helaas heb ik geen wild gespot bij de observatiehut, die een kleinstukje van de route af ligt. Je komt ook nog een gereconstrueerde boerderij uit de ijzertijd tegen. Dit is erg mooi gemaakt en je kunt hier ook in. Helaas vond een malloot het nodig om dit als vuilnisbelt te gebruiken. Complete zakken vol met vuilnis waren in de boerderij gedumpt. Ik snap dat soort mensen niet 😡

  Ik heb de route met de app gelopen maar zonder de app is het ook goed te doen. Alleen in het midden van de route is een paaltje afgebroken. Deze staat nog wel los tegen een andere paal, maar het is een kwestie van tijd voordat deze verdwenen is. Ook als je rechtsaf slaat de weilanden in vanaf de Koudhoornweg, heb ik geen bordje kunnen ontdekken.

  Mijn dank gaat uit naar de bedenkers en de vrijwilligers die dit pad onderhouden.

  Cijfer: 9

 51. Leuke route, en erg leuk bij het startpunt het winkeltje waar je zowel leuke cadeautjes vindt als thee/koffie met heerlijk gebak in een leuke theetuin! Dat laatste natuurlijk na afloop!

 52. Wat een prachtig klompenpad! Heel divers: weilanden, bos, hei, zandverstuiving… Met informatie over de (eerste?) bewoners en zowaar een een wild zwijn op ons pad. Prima aangegeven. Een aanrader!

 53. Als men zegt Klompenpad, nou dan is dit een echte aanrader. Fantastisch uitzicht en mooie paden om te bewandelen. Starten bij de Landswinkel en auto in de berm is ook prima te doen, daarna gelijk rechtsaf het weiland in.

 54. Super leuke route langs weilanden, bossen en het Wekeromse zand. Onderweg veel te zien en de route is duidelijk aangegeven. Gedurende de route kom je genoeg bankjes tegen die op leuke locaties geplaatst zijn. Een echte aanrader voor iedereen die van klompenpaden houd of er een wil proberen.

  Bedankt aan de vrijwilligers die dit pad hebben aangelegd en onderhouden.

 55. Het was een mooie wandeling met veel afwisseling.
  Rens heeft heerlijk gespeeld in het zachte zand van het Wekeromse zand.
  Er waren genoeg bankjes onderweg.
  Leuke afsluiting in het winkeltje en in de boomgaard met een gebakje.
  Het pad was prachtig schoon en duidelijk aangegeven.
  Bedankt vrijwilligers!

 56. Wat een geweldige route. Echt een topper. Iedere keer weer een verrassing na elke bocht.
  Mooie vergezichten en veel afwisseling. We gaan deze zeker vaker doen.

 57. Prachtige route! Veel variatie, mooie uitzichten, veel vogels, inclusief veel gezang. Zo in het voorjaar echt genieten. Een van onze favorieten! Echt genoten. De bordjes waren heel goed te volgen.

 58. Vandaag dit Klompenpad gewandeld. Auto in de berm gezet bij ’t Schuurtje, ging prima. Afwisselende route door weilanden, bos, zandverstuiving en nog een klein stukje verhard om bij het eindpunt te komen. Bij ’t Schuurtje nog even op het terras gezeten, enorm leuk winkeltje met vriendelijk personeel. De werkzaamheden zoals in de reactie van februari zijn voltooid, pad was super goed begaanbaar en heel erg de moeite waard!

 59. Zondag 13 maart 2022 dit pad gewandeld, opgestapt bij het cultuurhuis. Mooi uitgezette route, met een prachtig gedeelte over de zandverstuiving. Heerlijk rustig, weinig andere wandelaars. Veel informatie onderweg via de app. Ook veel bankjes onderweg. Zeker het wandelen waard. Complimenten voor de vrijwilligers die dit pad hebben uitgezet en die het onderhouden.

 60. Gisteren 16 februari na de regenbuien jas aan en gaan. 12.00 uur bij het schuurtje vertrokken. Het begon heel nat over een drassig pad door een weiland. Dit konden we verwachten na al die regen. Daarna rechts af over een verharde weg. We hebben hier ook het bordje gemist net als onze voor gangers beschrijven. Hek ligt wat naar binnen je loopt er voorbij. Gelukkig op de app zagen we dat we te ver waren. Terug en zagen het bordje en ook een mooi houtsnijwerk van een valk op het hek. Verder goed bewijzerde mooie wandeling gehad. Uit de wind bij de IJzerboerderij gepicknickt. Het was genieten van weer een bijzondere omgeving. Aanrader!

 61. Gister op een zonnige zaterdagmiddag deze mooie verzorgde en goed aangegeven route gewandeld. En zoals eigenlijk altijd, is het kunnen raadplegen van de app ter ondersteuning prettig. Route linksom gelopen. Heel afwisselend qua landschap met weidegronden (hier en daar wat drassig – niet onverwacht voor de tijd van het jaar – maar wel goed te doen), een bosgebied, zandverstuivingen en voldoende gelegenheid om op een bankje te gaan zitten om te genieten van het landschap. Wat lastig te belopen was het stukje pad van het wekeromse zand naar het monument voor de vliegenier vanwege de werkzaamheden aan het pad. Tijdelijk van aard naar wij aannemen en met het oog op verbetering van de bestaande situatie. Kortom een verrassend landschap met leuke onderbrekingen o.a. de ijzerboerderij, middelpunt van Nederland (?!), wat ‘heuveltjes’, vennen, …., Een aanrader en voor herhaling vatbaar.

 62. We wonen hier al 25 jaar, veel met de honden gewandeld maar toch nieuwe stukken bewandeld.
  Super mooie route!! Stukje door de weilanden maar het blubberen viel mee.
  Als je hem rechtsom loopt moet je op een bepaald moment bij het monument voor de vliegenier het wekeromse zand in. Het bordje staat echter pas als je het hek door bent. Lang leve de app!!

 63. Vandaag dit mooie pad gelopen. Bij parkeerplaats de IJzerboerderij gestart. Vanaf dat punt de route met de klok meegelopen. Echter hadden we de app nodig omdat wij dit eerste stuk de route niet overal duidelijk vonden aangegeven. Vooral op de hoge Valksedijk, lijkt het dat je rechtdoor moet richting de drukke weg, maar hier moet je naar rechts.
  Waar je een hek over moet, misten we ook het bordje. Daarna alles prima aangegeven.
  Eerste stuk agrarisch gebied, daarna bos, hei, Wekeromse zand vennen. Aanrader. Zeker voor herhaling vatbaar.

 64. Prachtig klompenpad, weinig asfalt, veel afwisseling in bos, weiland en zandverstuiving. Goed aangegeven. Staat bij ons in de top 3!

 65. In september 2015 ons eerste klompenpad gelopen. Dat was het Valkschepad. Door dit prachtige pad zijn we toen verslingerd geraakt aan de klompenpaden. Nu (125 klompenpaden verder) hebben we weer eens ons 1e pad op herhaling gedaan. Wederom genoten van de berijpte heide velden (6 jaar geleden stond het in bloei) de hoogte verschillen in het landschap en het Wekeromse zand. Welk jaargetijde ook, dit is en blijft een pracht pad 😍

 66. Ik heb vandaag de route gelopen en alles was goed aangegeven. Erg mooie route met de bladeren die van de bomen zijn gevallen!

 67. Ik wil graag even reageren op Angenita en Ida. Toen ik dit Klompenpad liep, liepen zowel de mensen voor mij als ik langs het zeer smalle pad langs het schrikdraad en de sloot. Inderdaad moeilijk begaanbaar. De boer die op dat moment in de wei stond, keek ons vol verbazing aan en vroeg zich af waarom we langs het weiland liepen en meldde dat het pad door het weiland liep. Ik dacht dat ik een markering gemist had, maar nu ik jullie reacties zo lees, is het wellicht goed om hier even te plaatsen dat je van de boer dus door het weiland mag en de markering misschien even gecontroleerd kan worden op duidelijkheid.

 68. Afgelopen zondag dit mooie klompenpad gelopen. Vooral ‘s ochtends vroeg, in de rust en frisse ochtendkou, was het heerlijk lopen. De afwisseling van bos, hei en zand, dan weer wei- of akkerland was erg leuk en bleef verrassen. Wel had ik een soortgelijke ervaring als Angenita: op dat smalle stukje viel ik bijna in de plomp en kon me nog net vastgrijpen aan het (helaas) schrikdraad. Ik had daar niet graag gelopen met regenachtig weer! Maar dan is er misschien een kleine omweg te maken?

 69. Gisteren , het klompenpad voor de 2 e keer gestart . Prachtig weer. Het begin stuk, langs het weiland met schrikdraad blijft spannend, het pad is smal en hobbelig. Verder hebben we genoten van weiland, bos en stuifzand. Het was zeker de moeite waard , en ik denk dat we nog een keer terug gaan naar Lunteren om te wandelen.

 70. Dit is een echt klompenpad, weilanden, bos en heide, schitterende vergezichten en heel weinig asfalt.

 71. Wat een geweldig mooie route. Dwars door de weilanden, prachtig uitzicht, echt enorm genoten. Een dikke aanrader!

 72. Dinsdag jongstleden dit klompenpad gelopen. Gestart op de parkeerplaats bij de ijzertijd boerderij, nabij (kruising) Vijfsprongweg, linksom. Ongeveer halverwege de wandeling op een bankje in het Wekeromse Zand lekker genoten van de zelf meegenomen lunch, met een prachtig uitzicht. Later bij in de theetuin bij ’t Schuurtje genoten van een drankje en een lekker gebakje. Een heel prachtige, zeer afwisselende wandeling. Duidelijk een van de mooiere klompenpaden.

 73. We waren vanmiddag nog geen 800 meter op weg ,en de route ging over een heel smal pad langs een weiland op , langs een greppel. Het pad was moeilijk begaanbaar , waardoor ik viel/uit glee…in de greppel terecht kwam. Ik dacht die greppel is droog, maar wat bleek, zat vol met vies zwarte drek…mest. Ik pakte van schrik het prikkeldraad vast en daar stond stroom op. We zijn weer naar huis gegaan, omdat ik zo vies was geworden, en stonk. Jammer….maar we gaan het nog wel eens opnieuw proberen, want het leek ons wel een mooi klompenpad .

 74. Even opletten in de weilanden bij de valk, werd daar plotseling geconfronteerd met een aantal jonge stieren. Ik kon gelukkig nog ontsnappen…

 75. Op pad om ons volgende klompenpad te gaan lopen, belandden we onverwachts op de Oud-Lunterse dag. Wat een leuke verrassing!
  Onze kilometers hebben we daar gelopen en volop genoten van de vriendelijkheid en gastvrijheid van de mensen, op klompen!
  Om toch ook de rust en natuur op te zoeken liepen we later op de dag de korte route van het Valkschepad, waar we genoten van de schitterende kleuren van de weide bloemen, de geoogste te drogen liggende paarse uien, de wind, een hertje vanaf het observatie punt en de stilte.
  Een gesprekje met een enthousiaste oudere man uit Den Haag die zijn hondje uitliet en lyrisch sprak over de omgeving maakte onze klompenpad-dag onvergetelijk.

 76. Vandaag het Valkschepad gelopen. Een prachtroute! Door het weiland met koeien, tussen de akkerranden door waar de prachtigste bloemen bloeiden, de zandverstuiving, het bos en de bloeiende heide. Echt aan aanrader om deze route in deze tijd van het jaar te lopen. Het Valkschepad gaat zeker mijn top 3 in! Zeker niet de laatste keer dat ik dit pad gelopen heb. Bedankt voor deze mooie wandeling!

  Twee algemene tips:
  1. Het zou fijn zijn als je in de app bij kunt houden welke Klompenpaden je al gelopen hebt.
  2. Ik zou het leuk vinden als in het gastenboek de mogelijkheid komt dat wandelaars één foto per route kunnen plaatsen. Zo krijg je een mooie impressie van elk Klompenpad in de verschillende seizoenen

 77. Wat een mooie route, genoten van iedere kilometer. Afwisselende paden en vergezichten.

 78. Wanneer je een erg kleine drone vliegt (dji mavic mini, 249 gram) is het weer in Nederland vaak niet optimaal. Vandaag was het niet echt goed weer om te vliegen boven klompenpad Valkschepad rond De Valk. Met name boven de bomen stond er erg veel wind, vandaar dat ik niet echt hoog kon vliegen..

  Er is genoeg aan te merken op de kwaliteit van de beelden. Ik blijf stoeien met de camera-instellingen, maar ook met het bedienen van de drone. Het zou goed zijn er eens een middag voor uit te trekken om mezelf wat vaardiger te maken.

  video: https://youtu.be/tm3dAoJ1M20

 79. Twee jaar geleden liep ik het Valkschepad in de gemeente Ede ook al eens. Toen kon ik dit pad al erg waarderen, die waardering is alleen maar groter geworden, wat een prachtig klompenpad is dit.
  Op de grens van de Veluwe en de Gelderse Vallei kom je alles tegen wat een klompenpad leuk maakt: akkers, weilanden, smalle en spannende paadjes, bos, heide, zandverstuivingen….
  Het startpunt ligt midden in De valk, gemeente Ede. Hier is ook de enige horeca op de route en…. niet al teveel parkeerplaatsen. Handiger is het om bij de Celtic Fields te parkeren, daar is meer ruimte en je krijgt de horeca dan halverwege.

  Een absolute aanrader dit klompenpad.

  video: https://youtu.be/-lHGSkKB5Sk

 80. Op 19 juli deze schitterende klompenpad gelopen. Ik was zowaar alleen op het Wekeromse zand gedeelte van de route.
  De aanloop daarnaartoe was al heel erg mooi met hoge bomen en omgevallen bomen die lagen weg te rotten en zo weer aan de natuur word teruggegeven. In de wildhut helaas geen wild gespot maar ik was daar ook niet zo lang.

  Dit is na de Rosandepad toch wel mijn 2e favoriete klompenpad dusverre.

  Vrijwilligers bedankt!!

 81. 18 juli 2021. Vandaag mijn eerste Klompenpad gelopen. Wat een leuke route en zo afwisselend. Zeker een aanrader. En voor mij, ik ga er nog meer lopen. Ik heb de smaak te pakken.

 82. Wat een mooi klompenpad! Vandaag gelopen. Weinig asfalt. Wel bos, stuifzand, veel smalle paadjes. En langs akkers gelopen met hele mooie bloemenstroken langs de rand. Dat laatste vond ik nog wel het mooist en verrassend!

 83. Wij hebben deze hele mooie wandeling op zaterdag 3 juli gelopen. Ondanks de weekenddag toch maar heel weinig mensen tegengekomen. De route gaat voornamelijk door bos, over zandverstuivingen en hei. Wel een klein stukje asfalt, maar soms is dat niet te vermijden. Zeer de moeite waard !

 84. Wat een geweldig mooie en afwisselende wandeling. Echt een aanrader. Wat een rust. Het mooiste klompenpad tot nu toe. Ga deze zeker nog een keer wandelen.

 85. Vandaag deze route gelopen, gecombineerd met het Meulunterenpad. Eerdere recensies hebben niets teveel beloofd, een zeer mooie route met veel variatie. Een aanrader is de theetuin, maar ook de ijsjesautomaat bij Hent uit Zaand waren niet te versmaden! Ook van ons een aanrader, en dank aan allen die dit mogelijk maken.

 86. We zouden moeten schrijve: wat een ellendige wandeling, met wel 90 % asfalt en auto’s, slechte bewegwijzering, door weilanden met agressieve stieren. Maar zo was het niet. Je zou het zo schrijven om ander personen af te schrikken. Blijf weg. Maar wat een prachtige wandeling. Eerst en en ook op het einde tussen boerderijen en woningen door. Toch stille en rustige paden. Het tussenstuk: de Veluwe op z’n allermooist, bijna niemand gezien, op die donderdag, 25 graden warm, geen wolk gezien. Golvende paden, valleien, en bij een enkele parkeerplaats wat mensen. Blijf weg! Hou het stil!

 87. Vandaag het ValkschePad gelopen. Ik ben hem niet begonnen bij het beginpunt, maar bij de IJzertijdboerderij wat aangegeven is als opstappunt.

  Het was een supergevarieerde wandeling van afwisselend bos, zandverstuiving (helaas geen moeflons gezien) en heerlijk door weilanden heen. De markering was top en genoeg wandelbankjes onderweg.

  Voor foto’s –> https://annemiekewandelt.blogspot.com/2021/05/31-mei-2021-valkschepad.html

 88. Gisteren het prachtige Valkschepad gelopen.
  Vond het een heel mooi en gevarieerd klompenpad.
  Veel onverhard, de nodige bankjes en perfect gemarkeerd.
  De aanlooproute vanaf het Kulturhus (prima parkeerplek) door het boerenland en langs diverse boerderijen was nog een bonus.
  Complimenten voor alle betrokkenen!
  Het Valkschepad hoort zeker thuis in mijn top 10. (Dilemma: welke moet er dan uit …).

 89. Een van de mooiste klompenpaden die we tot nu toe hebben gelopen. Afwisselende omgeving en ook een afwisselende ondergrond. Na het rondje nog een lekker taartje gegeten in de tuin bij ‘t schuurtje ?Volgende keer doen we het nabijgelegen Meelunterenpad?

 90. Topwandeling! Erg afwisselend. De smalle paadjes langs de weilanden waren aangenaam verrassend. Op deze wijze zouden 10 km wel 15 km mogen zijn 😉

 91. Wat een fantastisch klompenpad! In het begin dwars door landerijen, waardoor dit pad met recht een “klompenpad”‘ mag worden genoemd. Zeker na de heftige buien van die dag! Zeer afwisselend landschap vlakbij het middelpunt van Nederland, waar je net niet voorbij komt. Prachtige bossen, heidevelden en zandverstuivingen en heel weinig asfalt. Pas aan het eind als je uit het bos komt een kilometer of twee verhard. Wat zeker niet onvermeld mag blijven zijn de talloze bankjes op de route. Dat zie je wel eens anders!

 92. Echt een heel mooi pad!
  Heel veel afwisseling en bijna geen asfalt.
  Ik ga hem zeker nog een keer lopen als de heide in bloei is!

 93. Deze week gevonden:
  Een kap voor een foto- of filmtoestel, op de niet gemarkeerde overstaproute van het Valkschepad naar het Beek- en Bultpad. HB028 TAMRON .

 94. Wat een mooi pad …. allerlei landschappen. Bos, hei, zandverstuivingen, weiland. We zagen een zandhagedis, een bonte specht die ons vanuit z’n holletje aankeek en veel schapen, koeien en paarden. Veel onverharde delen en soms bijna buitenaardse landsdelen. Erg de moeite waard, zeker een top 5 pad !!!

 95. Vandaag 17 april 2021 dit prachtige klompenpad gelopen
  Heel afwisselend, bos, weiland en zandverstuiving, werkelijl schitterend. Genoeg bankjes onderweg. Duidelijke route met veel bordjes. We hebben genoten en gaan hem zeker nogmaals lopen als alles weer groen is. Staat zeker in onze TOP 5
  Dank aan de bedenkers, uitzetters en vrijwilligers.

 96. Vandaag om 17.00 uur gestart aan deze wandeling. Wat een afwisseling in dit pad. Bos, heide, zand, weilanden, verrassende geschiedenis, enkele hoogtemeters, super! Echt van genoten, de zon speelde daarbij ook zeker een rol. Het was een heerlijke avond.
  Ook het winkeltje Et Schuurtje is super bij het startpunt. Na de wandeling hebben we nog even wat plantjes voor in de groentetuin kunnen halen en een heerlijke appeltaart. Je kunt daar ook fruit of andere lekkere dingen voor tijdens je wandeling kopen. Aanrader.

 97. Wauw, wat een prachtig pad is dit toch! Vanmorgen met de zon erbij genoten van de prachtige afwisselende natuur! Een aanrader!!

 98. Mijn eerste klompenpad. Leuke en mooie ervaring, veel afwisseling: bos, stuifzand, weiland. Een keer een afslagje gemist, daardoor 11.3 km op de teller. Meer klompenpaden proberen komende tijd. Alleen jammer dat honden niet mee mogen.

 99. 10 kilometer genieten, genieten, genieten! Eerst door de weilanden (pas op voor schrik- en prikkeldraad), daarna door het bos en langs de zandverstuivingen. Wat een afwisseling! Voor ons komt deze tocht voorlopig op nummer 1. Onderweg lekker veel bankjes waarvan er altijd wel één vrij is voor een ‘bakkie’. Tijdens deze tocht heb ik vanwege het prachtige licht veel foto’s gemaakt. Bekijk een impressie op Instagram: geeri_wandelt
  Hier tref je nog veel meer foto’s van Klompenpaden aan.

 100. Een heerlijk pad. Dank aan iedereen die helpt om dit uit te zetten en te behouden. Wij zijn begonnen over de akkers en geëindigd in de bossen. Schitterende route met veel afwisseling. Bij mij kwam er 10,6km uit op mijn horloge.

 101. Heerlijk gewandeld gisteren en ontzettend genoten van dit mooie en zeer afwisselende pad. Echte aanrader!
  Hulde en dank aan de vrijwilligers en landeigenaren:)

 102. Een absolute aanrader. Vandaag gelopen op een zomerse dag, terwijl de winter net is afgelopen. De hoeveelheid kiekjes die ik maak is vaak een indicatie van mijn oordeel van een pad. Ik heb veel foto’s gemaakt. De beste tien kiekjes heb ik op Instagram gezet. Account titiissprakeloos
  Voor een sfeerverslag verwijs ik naar mijn blog, met nog meer foto’s https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/03/31/op-drie-gevulde-koeken-doen-we-het-valkschepad/

  Dank allen

 103. Gisteren, zondag, dit pad gelopen. Ohhhhhhhhhhhhhhh, bankjes! Wat fijn. Maar wat een prachtige wandeling. Douze points.
  Beslist in mijn top 3. Ga ik van de zomer nog eens lopen. Bos, veel bos, vennetjes en weilanden. En dan die zandverstuiving, werkelijk prachtig. Het waaide hard dus konden we het zand zien verstuiven. Mooi fenomeen.
  Prima aangegeven. Dank vrijwilligers. En gelukkig niet van die hoge overstapjes. Ook fijn.

 104. 20 maart dit pad gewandeld. Complimenten voor de bewegwijzering. Dit pad ga ik zeker nog eens wandelen. 100% genieten.

 105. Ik heb enorm genoten van dit klompenpad. Voor mij één van de toppers!
  Heel veel dank aan de routemakers en controleurs!

 106. Vrijdag 26 Maart 2021 hebben wij dit hele mooie klompenpad gelopen. De route is erg afwisselend.
  Je loopt door de weilanden, duinen, bos en heideveld. Er staan voldoende bankjes tijdens de wandeling en het is voor het eerst dat wij tijdens een klompenpad veel bankjes tegen gekomen zijn. Dit pad is een van de mooiste die wij tot nu toe gelopen hebben.

 107. Op 21 maart deze route gelopen. Wij vonden het een mooie route door het Zeven Kolken (bos) en over het Wekeromsezand. Het leukste om met de klok mee (tegen de nummering in) te lopen. Dan heb je de wat minder leuke (lange) weg als eerste. Prima route voor als het wat winderig is, want je loopt beschut in het natuur gebied.

  Tip voor de beheerders. De bocht naar links op de het Wekeromsezand (bij nr 8) is niet zo duidelijk. Daar zou een markering bij mogen.

 108. Gisteren dit supermooie pad gelopen met een stralende zon. Wat een geweldig pad hebben de vrijwilligers uitgezet. Mooie afwisseling in landschap. Hulde voor de vrijwilligers.

 109. N.a.v. gisteren:

  Vanmorgen pad nagelopen en tot groot geluk de ( kostbare) bril van mijn vrouw gevonden. Was uit rugzak gegleden op één van de rustplekken.
  Fred van Loon

 110. Vandaag, zaterdag 27 februari, dit prachtige klompenpad gelopen. Auto geparkeerd bij opstappunt Kulturhus en vervolgens heerlijk in het zonnetje deze route gelopen door de weilanden en vele onverharde paden. Mooi stuk door het Wekeromse Zand waar we werden verrast door een grote kudde Moeflons die het pad over renden, geweldig.
  Mooie onverharde paden door de natuur, een mooi uitgezette wandeling!!

 111. Weer een “ontdekking” van een mooi stuk Nederland , op vrijdag gelopen het was zeker niet te druk, amper asfalt, en we gaan deze wandeling zeker nog een keer lopen als de heide bloeit.

 112. Gisteren, op een rustige vrijdag dit prachtige pad gelopen in de sneeuw. Een echt winterwonderland! We namen ook een stukje Meulunterenpad mee via de overstappunten waardoor we op 14 km kwamen en het middelpunt van Nederland konden bezoeken. ?
  Hulde ook voor vrijwilligers die waarschijnlijk sommige paden supergoed beloopbaar hadden gemaakt. Alleen het stukje door de weilanden was lastig. Daar was het echt ploeteren door hoge sneeuw. Gelukkig was dat voor ons het laatste stuk (liepen met de klok mee).
  Een aanrader!

 113. Vandaag dit klompenpad gelopen, en enorm genoten! De afwisseling was super, met als hoogtepunten de Scheeleberg en het Wekeromsezand! Het was op sommige plekken wel druk, maar toch goed te doen.

 114. Vandaag dit pad gelopen, gecombineerd met delen van het Meulunterenpad, in totaal 15,5 kilometer door die combi. Heel fraai weer en tamelijk druk, vooral in het stuk rond het middelpunt van Nederland. Er lijken daar ook veel routes samen te komen, dus ook veel gezinnen, kinderen en honden. Maar nergens zo druk dat het onprettig was of onveilig leek. Genoten van de enorme afwisseling. Eigenlijk tref je er alles wat de Veluwe te bieden heeft: bossen, akkers, het Wekeromse Zand, stuwwallen, vergezichten, vennen en dat allemaal vlak bij elkaar. En uitstekend bewegwijzerd! Dank Klompenbadbeheerders en eigenaren!

 115. Gisteren dit pad gelopen, heerlijk afwisselend. Genoten, een aanrader. Was nu niet druk.

 116. Vandaag het Valkschepad gecombineerd met het Beek- en Bultpad met de klok mee gelopen (iets meer dan 26 km). Wat heb ik genoten van deze contrasten. Zoveel afwisseling heb ik nog niet gehad. Door oerbossen, over mul zand op het “Wekeromse zand”, prachtige paden, bij boeren over het erf achter de schuur weer verder door het weiland en dan weer langs de dorpsgrens. Dit hoort bij één van mijn mooiste wandelingen! Echt een aanrader. Bedankt vrijwilligers voor het aan elkaar breien van dit moois.

 117. Vandaag op zondag deze wandeling gelopen. Prachtige wandeling met veel variatie. Zeker een aanrader, de route wordt goed aan gegeven. De paden door de weilanden zijn in deze tijd van het jaar wat drassig, maar dat mag de pret niet drukken.

 118. vandaag dit prachtige pad gelopen echt een aanrader wij hebben de verkorte route gelopen met als opstappunt de ijzertijd boerderij dus het landelijke gedeelte tussen de weilanden overgeslagen dan komt de route op 8,7 km uit. Met het zonnetje erbij een fantastische route wel druk maar niet storend

 119. Zaterdag het Valksche pad gelopen. We hebben genoten van de mooie route. Erg leuk de afwisseling van weilanden, bos en het Wekeromse zand en de mooie vergezichten. En dan het zonnetje erbij. Echt een aanrader.

 120. Beste Jose en andere wandelaars,

  Bedankt voor het doorgeven van de ontbrekende routebewegwijzering langs het Valkschepad. Wij pakken dit op.

  Veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 121. Wat een prachtig pad, afgelopen tijd veel klompenpaden gelopen maar dit is mijn nieuwe nummer 1.
  Prachtig bos en wekeromse zand. En in tegenstelling tot sommige andere klompenpaden nauwelijks asfalt of fietspaden en geen woonwijk. Je bent echt buiten. Op 2 paaltjes ontbreekt pijltje blijkbaar moet je dan richting aanhouden van het Meulunterenpad.

 122. Dit klompenpad is mijn topper. Voornamelijk onverhard en afwisselend landschap !

 123. 19 december 2020het Valkse pad gelopen. Mooie afwisselende route: weiden , duinen, heide, bos en vergezichten.
  Dit is een aanrader.

 124. Op een zonnige én mistige dag in december wandelde ik dit klompenpad. Het deel door het boerenland vond ik persoonlijk wat minder in deze tijd van het jaar (kun je afsnijden met de verkorting als je net als ik bij de ijzertijdboerderij start). De bossen en het stuifzand van het Wekeromse Zand zijn mijn persoonlijke hoogtepunt van deze wandeling die diverse verrassingen in petto heeft. Fijne route die ik kan aanbevelen.
  Meer over mijn ervaring lees je in mijn wandelblog:
  https://www.myfootprints.nl/nederland/wandelen-wekeromse-zand-klompenpad-valkschepad/

 125. Een mooi pad. We liepen hem voor de 2e keer. Begonnen bij ‘Et Schuurtje’ (zondag; helaas dicht) en tegen de klok in. Je komt al gauw op de Koudhoornweg waarnaast een weiland met een geweldige akkerrand, zeker 700 m lang en 6 meter breed, nog aardig vol met – u leest het goed – bloeiende bloemen. Het is dus bijna december ! Korenbloem, zonnebloemen – nu wel voornamelijk verlopen – en erg veel Cosmos bipinnatus (volgens de ‘Seek’ app). Indrukwekkend. Bij de ijzertijdboerderij kun je je met een beetje fantasie ook in de ijzertijd wanen, als je de boerderij nadert vanaf de parkeerplaats. De celtic fields liggen er om heen. In het seizoen verbouwt men hier boekweit. Nu zie je erg veel – ook weer – verlopen zonnebloemen, maar nog wel met geel er in.
  De route kent veel afwisseling: weiland met elzenknoten als houtwal, bos (met wildobservatiehut) en een stuk stuifzand. Alleen bij het begin van het stuifzandgebied, bij het bankje, mist er denken we 1 paaltje. Voor app-lopers geen probleem, en misschien keken we wel op ons neus.
  Erg leuke route. Doen we nog eens, de andere kant op.

 126. Vandaag, 29 november 2020, het Valkse pad gelopen. Een prachtig, afwisselend pad. Vooral het deel over het Wekeromse zand bij de laagstaande zon van eind november is fantastisch. Weer een aanrader.

 127. Gisteren 9 november dit mooie afwisselende klompenpad gelopen. Het was een prachtige zonnige dag dus dankbaar gebruik gemaakt van de vele bankjes onderweg om te genieten van het najaarszonnetje. Er stonden nog opvallend veel bloemen in bloei langs de akkerranden. En natuurlijk volop paddenstoelen te zien en genoten van de mooie herfstbladeren en kleurende lariksen. De zonovergoten zandverstuiving stak prachtig af tegen de blauwe lucht. Een beetje conditie is wel gewenst omdat het landschap glooiend is en je over “trapjes” .moet klimmen.
  De route was goed aangegeven.

 128. Vandaag met mijn man dit pad gelopen. Wat een prachtig stuk natuur kom je door en weinig verhard. Het weer was ook heerlijk voor november. Nog mooie herfstkleuren. Helaas geen wild gezien bij de wilduitkijkhut. Route goed aangegeven en miste geen bordje. Vrijwilligers team bedankt voor dit pad.

 129. Op donderdag 5 november 2020 hebben wij dit Klompenpad van 11 km gelopen. De auto geparkeerd bij het Kulturhuus. De wandeling tegen de klok in gelopen. Een hele mooie wandeling door weilanden, door bossen en heidevelden. Het was heerlijk weer en het waren nog veel herfstkleuren te zien. We zagen en hoorden ook nog een grote bonte specht. De wandeling was goed aangegeven, ook op het Wekeromse Zand. Voor ons een ideaal klompenpad. Dank voor het uitzetten en onderhouden. Corrie

 130. Opnieuw dit prachtige klompenpad gelopen, het blijft voor ons een top drie notering. Goed bewegwijzerd. (Parkeren bij de Schuur in de berm en niet op de parkeerplaats, dat is alleen voor klanten. En houd de zondagsrust in ere).
  We dachten dat we bij het Wekeromsezand een paar herten tegen de bosrand zagen lopen. Veel vliegenzwammen gezien.
  (Jammer dat veel honden bezitters hun hond los laten in het bos, vooral vanaf de parkeerplaats bij de ijzerboerderij).

 131. Beste wandelaars,

  Ik reageer even op de opmerkingen over het ontbreken van de routebordjes op het gedeelte van de route van het Valkschepad dat over het Wekeromse Zand gaat. Door werkzaamheden zijn hier de routebordjes van het Klompenpad verdwenen.

  De vrijwilligers die dit pad onderhouden en controleren zullen hier binnenkort weer nieuwe bordjes ophangen. Wij adviseren u om hier gebruik te maken van de routekaart uit de folder, de mobiele app, of een uitgeprinte kaart op deze website. Het gaat om het stuk tussen de Hoge Valksedijk en de Vijfsprongweg.

  Veel wandelplezier op de Klompenpaden!
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 132. Afgelopen zondag dit Klompenpad gelopen met de ijzertijd boerderij als opstappunt. Mooie, afwisselende route die tot het Weekeromse Zand uitstekend is bewegwijzerd. Maar op het Zand mist een paaltje of staat ‘ie erg goed verstopt, want daar raak je het spoor bijster. Uiteindelijk de app gedownload en zo de route weer gevonden met wat kilometers extra ?. Er zijn ergere plekken om te verdwalen dan het mooie Zand, maar misschien dat daar nog eens naar gekeken kan worden?

 133. Deze route is zeer afwisselend. Mijn vrouw en ik hebben hem hardgelopen. We zijn wel verdwaald op het Wekeromse Zand. Ik vond dit geen nadeel, er zijn ergere plekken om rond te dwalen. Uiteindelijk bijna 14km gelopen in totaal. Deze route krijgt van mij een cijfer 9.

 134. Echt een mooie afwisselende route!
  Ook wij problemen bij het begin van het oversteken van het zand ( route gelopen met de klok mee)
  Geen bordje van het klompenpad
  Wel heeft waarschijnlijk iemand op het witte paaltje met stift een klompje met een pijl de richting aangegeven. Dit is de goede richting.

 135. Zondag 5 september dit klompenpad gelopen. Mooie en afwisselende route. Veel variatie in landschap zeker de moeite waard om te lopen. De route is prima aangegeven door de bordjes. Dank aan de vrijwilligers die deze route mogelijk hebben gemaakt.

 136. Deze prachtige wandeling gelopen op 16 augustus 2020. Veel afwisseling in de route. Mooie plekjes met bankjes. Echt 10 kilometer genieten. Wat hebben we toch een mooi land! Route over het zand was met een blik op het kaartje prima te doen.

 137. Gisteren dit pad gelopen en enorm genoten van de bloeiende heide en het gevarieerde landschap. Wij zijn gestart bij ’t Schuurtje en liepen met de klok mee. Op de zandvlakte stond van deze kant af alles goed aangegeven, maar bij de splitsing op de Koudhoornweg hebben wij een bordje gemist, waardoor we het leuke pad door het weiland voorbij liepen en bij de splitsing naar opstapplaats Valkse Binnenweg uitkwamen. Gelukkig bracht de app uitkomst en konden we terug naar het weiland. Ook bij ingang weiland geen bordje kunnen ontdekken, maar de app zei dat het goed was en het was goed.
  Dit pad willen wij iedereen aanraden.

 138. Prachtig. Wat een afwisselend klompenpad is het Valkschepad. Wij begonnen bij de IJzertijdboerderij en liepen tegen de klok in. Natuurlijk moest ook bij ons de app hulp bieden bij het stuifzand. Ut Schuurtje verraste ons met hun rustige sfeer. De volle 10.8 kilometer genoten. Aanrader!

 139. Vandaag dit pad gelopen als laatste etappe voor de alternatieve 4 daagse/10 km.
  Erg mooie route! Tegen de klok in gelopen. Ook even mis bij de oversteek van het zand.
  Volgens mij alles verder goed gelopen, maar mijn gps horloge kwam niet verder als 9,8 km.
  Des ondanks genoten, en op het einde maar even de auto voorbij gelopen om toch op de 10 km te komen.

 140. Dag, gisteren zaterdagmiddag 11juli het Valkschepad gewandeld met mijn man. Startpunt bij IJzerboerderij en we zijn tegen de klok in gaan wandelen. Wat een prachtig gebied, zo’n gevarieerd landschap. De Goudsberg is zo mooi. Het Wekeromse Zand in de zon geeft een buitenlands vakantiegevoel. Zo’n diversiteit op route van 11km is genieten. Chapeau voor alle vrijwilligers die de klompenpaden mogelijk hebben gemaakt. Hartelijke groet, Gertjan en Lily

 141. Op 11 juli 2020 voor de tweede keer dit pad gelopen, gestart bij Ijzerboerderij en tegen klok in. Heerlijk wat een stilte hier. Weinig andere wandelaars, afwisselend landschap, veel bankjes. Even opletten bij het wekeromse zand, we misten op die vlakte blijkbaar een bordje, maar met de app vind je zo de weg weer naar het pad. Aanrader!

 142. Vandaag een prachtige wandeling gemaakt tussen Lunteren, De Valk en Wekerom.
  Heel mooi afwisselend gebied, veel bos, zandduinen en tussen de akkers door. Genoeg banken voor een broodje en goed bewegwijzerd. Compliment aan de werkgroep.

 143. Prachtig pad! Veel afwisseling tussen platteland, bos, duin en hei en weinig asfalt gelukkig. Veel vogels gezien en gehoord. Echt een aanrader!

 144. Heel hartelijk dank voor het uitzetten/onderhouden van deze prachtige route, genoten!
  Naar mijn idee mist er een markering, lopende met de , aan de vijfsprongweg, bij de ingang van het Wekeromse Zand naar de zeven Kolken (wildobservatiepost). Voor de rest helemaal top. Vriendelijke groeten, Pim Beetz

 145. 28 mei dit klompenpad gelopen, van de vele die we gelopen hebben staat deze in de top 3. Geweldige wandeling, goed aangegeven, wisselend landschap. En op aanraden van een andere wandelaar het verhaal; het geheim van de 7 kolken gelezen. Wat is Nederland toch mooi.

 146. Het is echt een hele mooie route, gevarieerd en als je van de rust wilt genieten dan kan dat op deze route het enige wat je hoort zijn vogels, koeien en de wind. En tussendoor of op het einde even gezellig streekproducten kopen in het schuurtje.

 147. Prachtig pad, een van de mooiste Klompenpaden die we hebben gelopen. Veel doorweilanden, bos, hei,zandvlakte. Veel vogels, stilte reeen. Smalle paadjes maar Corona ruimte voldoende. We hebben genoten en scoren dit pad op een 10 en *****

 148. We zijn verslaafd geraakt aan de Klompenpaden. Dinsdag 5 mei dit pad gelopen. Geweldig, wat een mooi, duidelijk en prachtig afwisselend pad. Veel bankjes onderweg (met mooie uitzichten) Aanrader!
  Zaterdag op naar het Klarenbeeksepad.

 149. Schitterend klompenpad. Veel afwisseling tussen natuur, cultuur en argrarisch. Wel even praktisch om te melden dat men op dit moment alleen bij het landwinkeltje mag parkeren wanneer u daar ook daadwerkelijk iets gaat kopen. Hierdoor worden veel auto’s daar in berm gezet. Dit is niet praktisch, wij adviseren dus een ander startpunt te kiezen in verband met parkeergelegenheid. De IJzerboerderij is een goede optie (en een van de hoogtepunten van de route). Wel is het zeker de moeite waard om nog even naar het landwinkeltje te gaan en door de lokale producten te neuzen.

 150. Wat een fantastische wandeling! Super afwisselend en prachtige omgeving!!

 151. Weer een van de toppers onder de klompenpaden. Op de grens van de Gelderse Vallei en de Veluwe loop je door een ongekend afwisselend landschap: akkers, weilanden, bossen, zandverstuiving. Een absolute aanrader.
  Video: https://youtu.be/_qgr77zaddg (eind van de zomer gemaakt)

 152. Dit pad vond ik zeer de moeite waard. Het is erg afwisselend. Door bos, het Wekeromse Zand waar veel roodborsttapuiten te zien en te horen waren en ik een gekraagde roodstaart spotte, en door weilanden. Veel bankjes onderweg. Het was wel vrij druk en de paadjes zijn soms smal, maar meestal heb je wel uitwijkmogelijkheden.

  (ik miste een bordje komend vanaf de Vijfsprongweg richting het Wekeromse zand, zag wel de routeverkorter maar niet de aanwijzing voor het gewone pad)

 153. 27 april Een afwisselende wandeling door weilanden, bos en zandgedeeltes. Tof dat je zomaar door weilanden mag lopen. Routes weer prima aangegeven en onderweg bankjes om heerlijk te genieten van het uitzicht. Tip: parkeer je auto bij de ijzertijdboerderij daar is meer parkeerplaats dan bij het opstappunt. Die parkeerplaats wil men vrijhouden voor de bezoekers van de winkel. Vrijwilligers weer bedankt,

 154. Een afwisselende wandeling door weilanden, bos en zandgedeeltes. Tof dat je zomaar door weilanden mag lopen. Routes weer prima aangegeven en onderweg bankjes om heerlijk te genieten van het uitzicht. Tip: parkeer je auto bij de ijzertijdboerderij daar is meer parkeerplaats dan bij het opstappunt. Die parkeerplaats wil men vrijhouden voor de bezoekers van de winkel. Vrijwilligers weer bedankt,

 155. Wat een TOP-pad is dit. Afwisselende en speelse route in een schitterende diverse omgeving. Weiland, bos, duinen, hoogteverschil. Staat in mijn top 3.

 156. Laatst heb ik Het Valkschepad gelopen , een heerlijk pad vol afwisseling. Ik heb wel een opmerking voor wat betreft de overstapjes in het begin van de wandeling. Die zijn erg hoog en daardoor heel erg lastig te beklimmen. Gelukkig liepen we met z’n tweeën, waardoor we elkaar konden helpen. Een paar treetjes voor en na de overstapjes zouden fantastisch zijn.
  Verder mijn complimenten aan de makers van dit pad!

 157. Wat een schitterende afwisselende rondwandeling! En wat een rust onderweg. Zeer goed bewegwijzerd en vele rustige plekjes om even lekker te zitten. Weinig tot geen achtergrondgeluiden van wegen zodat je het gevoel hebt ver weg op vakantie te zijn terwijl het feitelijk “om de hoek” is. Nauwelijks mensen tegengekomen. We liepen “met de klok mee”. Als iedereen dat doet in deze coronatijden dan km je waarschijnlijk Echt niemand tegen.

 158. Vandaag om 8.30 uur al begonnen met lopen. We vonden het een hele mooie en afwisselende wandeling. Stukken zijn zo glooiend dat je het gevoel hebt in Limburg te zijn! We zijn weinig mensen tegen gekomen alleen in de buurt van de camping wat hondenuitlaters en mountainbikers. De wandeling was een mooi begin van de dag!

 159. Hallo vrijwilligers,
  Twee dagen geleden liepen wij het Valkschepad. Wat een prachtige wandeling.
  We hebben, in corinatijd, genoten van deze prachtige wandeling.
  Toen we na het Wekeromsezand door het prachtige bos liepen en aan het eind van het bos rechtsaf gingen, zagen we dat het schildje voor de mensen die andersom lopen ontbreekt. Een kleinigheid. Dank voor al jullie werk. We doen deze wandeling vast nog eens over en hopen dan bij Et schuurtje koffie te kunnen drinken. Hartelijk dank.

 160. Gisteren genoten van deze schitterende wandeling. Helaas klein beetje verkeerd gelopen. Wij begonnen bij et Schuurtje en zijn rechtdoor gelopen ipv rechtsaf omdat wij dachten dan hebben wij eerst het stukmover het asfalt en laatste stuk door het weiland. Bij het robert green memorial zijn wij verkeerd gelopen. Daar stond geen aanwijzing dat je links het bos in moest, maar een bordje rechtdoor. Wellicht stond hier routeverkorter op, maar dat hebben wij gemist. Vanaf de celtic fields de route opgepakt en de hele mooie ronde gemaakt tot wij weer bij de 5sprongweg uitkwamen, waarbij wij in verwarring waren dat wij rechtsaf moesten en zo niet via het weiland zouden terugkeren.
  Wij gaan de route zeker nogmaals lopen en dan op de juiste manier. Bedankt voor een van de mooiste klompenpaden!

 161. Ook dit was weer een super mooi klompenpad. Met een strak blauwe lucht weer genoten. Heel afwisselend bos heide zandverstuiving. Echt een aanrader. Bedankt weer vrijwilligers.

 162. Binnen korte tijd dit pad 2x gelopen eenmaal gelijk langs de ijzertijdboerderij en de 2e maal vanaf de parkeerplaats rechtsaf gegaan zo loop je eerst het stukje asfalt vond ik persoonlijk leuker.
  Wat een mooi afwisselend landschap bewandel je hier.
  En vandaag met strakblauwe lucht en de zon was het echt genieten van de uitzichten.
  We misten wel een bordje toen we vanaf de 5sprongweg het bos ingingen.

 163. Vandaag in een lekker zonnetje, strakblauwe hemel de route gelopen. Gestart bij de celtic fields, tegen de klok in. Bij die celtic fields staat een bankje langs het pad. Je ziet daar de ijzertijdboerderij van een afstandje en met een beetje fantasie zie je daar zó ijzertijders rond lopen. Later zagen we heidekoeien, een speciaal ras uit Denemarken, heel zeldzaam. En landwinkel ‘et Schuurtje’ was een klein Walhalla met erg veel verwenartikeltjes, landwinkel-style. Erg leuk daar. De wandeling was erg afwisselend; bos, heide, zandverstuiving, weiland, historie, alles was er. Een aanrader.

 164. Het ontbrekende bordje voor het Valkschepad ontbrak gisteren nog steeds. M.n. voor wandelaars die tegen de klok in lopen kan dat heel vervelend zijn, want je loopt al snel zonder argwaan rechtdoor i.p.v. dat je een zijpad naar links neemt. En de route wordt door aardig wat mensen gewandeld.

 165. Mooie afwisselende wandeling. Een echt een aanrader. In de winterperiode is het aan te raden waterdichte schoenen aan te doen.

 166. Beste Mark en Tonny van Holst en andere wandelaars,

  Bedankt voor het doorgeven van de ontbrekende routebewegwijzering langs het Valkschepad en Meulunterenpad. Ik heb het doorgegeven aan de coördinatoren van de vrijwilligersgroepen die deze paden onderhouden en controleren en zij pakken dit op.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 167. Vandaag twee klompenpaden gelopen. Vanmorgen het Meulunterenpad en in de middag dit Valkschepad. Allebei heel mooi, maar dit pad is nog meer klompenpad, over hekjes door weilanden enz. En heel afwisselend idd, bos, hei , zandverstuiving. Heel mooi. Helaas was er een bordje weg, net voor of net na de zandafgraving
  , ligt er aan van welke kant je komt. Iig op het wandelknooppuntenpaaltje 32, was het Valkschepadbordje eraf, maar ook die van het Meulunterenpad, want daar lopen de paden even samen. Echt zo flauw dat iemand dat wil slopen. We hadden de folder bij ons, dus we kwamen er wel uit. We willen de mensen die deze mooie klompenpaden hebben uitgezet heel erg bedanken. We hebben genoten. Gr. Mark en Tonny

 168. 18 januari 2020 deze route gelopen. Prachtig. Veel te zien door de afwisseling in het landschap. Wij komen zeker nog een keer terug in augustus voor de bloeiende heide en voor de stroken bloemen langs de akkers. Ook de boerderij uit de IJzertijd is de moeite van bezoek waard. Mooie combinatie van natuur en historie.

 169. Ook wij zijn het eens met onze vorige klompenpadlopers een prachtige wandeling.
  Veel lof aan alle vrijwilligers die dit tot stand hebben gebracht.
  Helaas moet ik wel vermelden dat ook wij gisteren tegen dezelfde problemen zijn aangelopen.
  Gelukkig waren wij gewaarschuwd door de recensies.
  Wel hoop ik dat iemand de tijd vindt om eens naar deze problemen te kijken.
  De koudhoornweg schept verwarring en de routeverkorter in het bos ook.

  met vriendelijke groet Coby van Koot.

 170. Wat een mooie route is dit!!! Vandaag gelopen met heerlijk zonnig herfstweer, maar ik denk dat hij ook in andere jaargetijden heel mooi zal zijn. De route was goed aangegeven en zeer afwisselend door de diverse landschappen waar je door heen loopt. Geen wilde dieren gezien, maar de wel gehoord. Ik vond het jammer dat de auto weer in zicht kwam, dit pad had van mij nog wel langer mogen zijn. Ik heb nog niet veel klompenpaden gelopen, maar deze komt zeker bovenaan in het lijstje. Voor herhaling vatbaar!

 171. Echt een aanrader. Wij hebben de volledige route gelopen op zondag 10 november. Het is een wandeling met verschillende landschappen. Grasland, heide, zandvlakte maar vooral veel bospaden. Heel erg leuk. Er zijn onderweg veel bankjes waar je even kunt gaan zitten. Helaas hebben wij niet zo veel dieren gezien, behalve wat nieuwsgierige koeien en vogeltjes. Wat een stilte onderweg, wat je niet vaak meer meemaakt. Ook de nagemaakte boerderij uit de ijzertijd gezien. De moeite waard om daar even bij stil te blijven staan. Op zondag is de horeca niet open. Wij hebben ook bij één punt een bordje met de routeverkorter gezien, maar geen bordje zonder de routeverkorter. Dit was vlak na een punt dat je een klein bergje op moet en weer afloopt. De routeverkorter hebben we maar gevolgd en dit was uiteindelijk goed. Eén van de mooiste klompenpaden ( we hebben ze nog niet allemaal gelopen ;-). Zeker de moeite waard.

 172. Beste Marjen en andere wandelaars,

  Bedankt voor het doorgeven van het ontbreken/onduidelijke routebewegwijzering bij de routeverkorter langs het Klompenpad Valkschepad. We pakken dit op.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.
  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 173. Deze wandeling gelopen op 27 september 2019. Prachtige wandeling en genoten van het afwisselende landschap.
  Na de markering middelpunt van nederland (1350 meter) ongeveer 500 meter verderop in een bosperceel stond een bordje met routeverkorter linksaf. Wij wilden niet de verkorte route lopen en zochten naar een bordje zonder de aanduiding routeverkorter. Wij konden dit niet vinden en hebben maar de routeverkorter gekozen. Dit bleek achteraf toch de juiste route te zijn. (Wij hebben in ieder geval 11.7 km gelopen.
  Ondanks de regen die voorspeld was hebben wij een klein buitje gehad maar toch een super wandeling. Wij waren net te laat voor de bloeiende hei maar hebben zoveel andere mooie dingen gezien.
  Waardering voor de vrijwilligers!!

 174. Zondag 22 september gelopen,Opgestapt op Valkseweg het Startpunt. Al snel het weiland in langs koeien op, Hazen te zien kleine opstapplankjes op en af,het bos in zandverstuiving,vergezichten,herdenkingsplekk,prehistorie,werkelijke stilte wat niet héél véél in ons Nederland meer is. deze route heeft werkelijk alles.volledige route gelopen,echt n toproute!

 175. Ons verslag van 30 april 2019 had als laatste zin…we komen terug als de heide bloeit…..en dat deden we op zondag 11 augustus! Deze keer gestart bij “t Kulturhus. Langs de Coöperatie gebouwen en dan linksaf meteen iets prachtigs! Een geitenboerderij met allemaal gezellige mekkerende vriendinnen! De route is nog steeds mooi en afwisselend. De heide bij Wekerom héél erg paars gekleurd. De “Scheleberg” met dikke struiken heide getooid. Hier en daar wat wandelaars en vakantiegangers maar totale rust op de route. De veldjes bij de ijzertijd boerderij met vele zonnebloemen! Eerder dit jaar “mopperden” we over stallucht tot ver in de de bossen te ruiken, deze keer helemaal niet! Dit blijft wel één van onze favoriete wandelingen!

 176. Al heel wat klompenpaden gelopen maar deze is echt tot nu toe de mooiste! Wat een afwisseling en zeer goed aangegeven. Zeker een aanrader, enige opmerking is dat de wandeling volgens ons gps tracker geen 11 km maar 10 km is, kniesoor wie hier op let!

 177. Vandaag onze eerste klompenpad gelopen en wat een toppertje was het Valkschepad.
  Erg goed verwijzers, voert de route door agrarisch gebied en geschiedenis. Zelfs tot aan de germaanse geschiedenis met ijzertijd boerderij en waterput. Wisselende bossen en stuifduinen. Waar we “natuurlijk” ook de plaatselijke fauna tegen komen: zandhagedis den, dikkopjes, kikkers en salamanders in overvloed. En ook een toevallig overstekend ree mocht niet ontbreken.
  Ook de app werkt feilloos. En geeft toegevoegde achtergrond info, zelfs in film.
  Kortom, een geweldige dag. Die smaakt naar meer.

 178. Dit pad blijft nog steeds voor mij in de top 3 staan. Zo afwisselend, duidelijke route, genoeg bankjes. De heidekalfjes waren schattig om te zien. Kortom een aanrader.

 179. Een grauwe bewolkte dag, 12 graden en reden genoeg om een heerlijke wandeling te maken. Begonnen bij de Ijzertijdboerderij. Prachtig gelegen en met veel informatieborden. Erg rustig in t bos, ondanks de meivakantie. Heel veel fluitende vogels om je heen. De route is erg veelzijdig. Gemend bos, een heuse berg! Heide, zandverstuiving. Af en toe een drinkpoel in t bos en er is ook een wild observatiepost waar we ons broodje opaten, maar er kwam dáár niets voorbij lopen aan wild.Wel eerder voordat we de “Scheleberg” beklommen twee reeën vlak vóór ons.
  We genieten altijd van de “plattelandsgeuren” maar dat de penetrante varkenslucht tot ver in de bossen en bij de zandverstuiving doordrong hadden we nog niet eerder meegemaakt. Hierna leuk door weilanden en overstapjes. Regelmatig nestkastjes tegengekomen met een klein klompje aan de buitenkant Grappig detail, overal zie je een mooi uitgezaagd valkje wat door kinderen is ingekleurd met hun naam eronder. Leuk initiatief om de jeugd bij het klompenpad te betrekken!
  We hebben enorm genoten, en eigelijk zo dicht bij huis. We lopen beslist dit pad nog een keer, bv als de heide bloeit!

 180. Prachtige wandeling!! Zeer afwisselend, vogels zongen en de zon scheen. Wat wil je nog meer??

 181. Op 25 februari 2019 liepen wij dit pad. Deze week is het al dagen achtereen lente, en dat midden in de winter!
  Wel 18 graden met een stralende zon. Het is een heel mooi en afwisselend pad.
  Wij zijn gestart bij de IJzertijdboerderij. En dan tegen de klok in gelopen. Het mooie is, dat je dan tegen het eind van de wandeling bij Et Schuurtje heerlijk op het terras kunt zitten genieten van één van de vele heerlijke huisgemaakte gebakjes!! Het is tevens een winkeltje met noten, kaas en nog veel meer heerlijkheden.
  Aanrader!

 182. Gisteren samen met onze kinderen van 14 en 12 jaar dit zeer afwisselende klompenpad gelopen.
  De afwisseling van bos, heide, weiland en zandverstuivingen met af en toe een klimmetje maken dit klompenpad echt een aanrader. De mooie bezienswaardigheid de ijzertijdboerderij onderweg maakt het extra leuk.
  Wij en onze kinderen waren erg enthousiast.

 183. Dit klompenpad is zeker 1 van mijn favorieten! Wat een geweldig mooie route, langs hei en bos en weiland en zandvlaktes, erg afwisselend. Route is goed aangegeven, en parkeren kan eventueel ook bij de ijzertijdboerderij (vijfsprongweg 68 en dan nog iets doorrijden, en dan aan de linkerkant parkeerplaats)
  Aanrader!

 184. Ik liep dit pad eind sept, maar moest toch nog even mijn recensie neerzetten:
  Dit pad is werkelijk een kadootje, wat een super mooi pad, met veel afwisseling. En mijn complimenten aan de kunstenaar die al die valkjes zo leuk gemaakt heeft, zo wordt de route nog makkelijker en leuker te lopen 🙂

 185. In onderstaande reviews is geen woord gelogen: wat een prachtig pad! De mooie herfstkleuren en de zon maakten het ‘een wandel-verjaar-dag om in te lijsten’. Hier komen we vast nog eens terug met vrienden om deze mooie route te delen. De handige app behoedde ons eenmaal voor verdwalen door een missend bordje.
  Wij hadden de auto bij de ijzertijdboerderij geparkeerd en zijn tegen de klok in gelopen. De geweldig leuke plattelandswinkel Et Schuurtje was een aangename plek om af te sluiten met nog maar een klein stukje te gaan.

 186. Vandaag dit pad Linksom gelopen, inderdaad een prachtig pad. prima paden en paadjes, heerlijk mul zand op de zandverstuiving en natuurlijk prachtig weer, genoeg bankjes, wel zelf eten en drinken meenemen. ( nog even het contactformulier ingevuld, 2 bordjes verdwenen, 1 na de zandverstuiving iets de bos in, en 1 bij bos uit kruising Vijfsprongweg – Koudhoornweg.) De Heidekoeien waren niet meer aanwezig helaas. De overstapjes en ruimte tussen de palen zijn smal, dus buikje inhouden…………….Ha Ha….. Lekkere koffie met appelgebak bij Et schuurtje.

 187. Dit pad is echt genieten met een grote G. Afwisselend, goed bewijzerd, voldoende bankjes en heeeel veel te kijken en te genieten. Tijdens deze wandeling ( ons 21e klompenpad) besloten dat dit pad onze nummer 1 plaats heeft verdiend!
  Complimenten voor alle mensen die dit mogelijk maken

 188. Mensen wat een prachtige wandeling! Helemaal top en ook nog een stukje bewoningsgeschiedenis onderweg. We hebben genoten ondanks de hoge temperatuur en mulle zand.

 189. Afgelopen zaterdag dit pad gelopen in combinatie met een stuk van het meulunterenpad en het beek- en bultpad. Ruim 16 km. Nou hebben we al behoorlijk veel klompenpaden gelopen maar deze komt echt in onze top 5. In een woord een prachtige wandeling.

  Enige tip die ik zou willen meegeven aan de redactie is om het adres van de IJzerboederij te geven als hoofdstartpunt van de route wanneer je met de auto komt. Et’ Schuurtje kent helaas maar een zeer beperkt aantal parkeerplaatsen en daarnaast is de IJzerboederij leuk om als eerste even te bezichtigen. En het scheelt weer een heen-en weertje op asfalt.

 190. Een foutje in onderstaand bericht!
  Bij het nieuwe hek moet je naar links en hier ontbreekt de sticker!

 191. Prachtige wandeling! Er ontbreekt alleen 1 bordje! Vlak voor nummer 6 op het routekaartje loop je langs een hek met donkerbruin houten palen en een weiland. Zodra je een paardenhindernis aan je rechterhand krijgt, gemaakt van opeengestapelde boomstammen, moet je naar rechts een paadje inlopen, omhooggaand paadje. Hier ontbreekt de sticker met pijl.

 192. Vandaag met 4 pers. Onder prima weersomstandigheden het Valkschepad gelopen. Wat een mooi zeer mooi pad. Komt bij ons wel in de top drie . Alles weer op de klompschildjes gelopen prima aangegeven. En dan die vogelnestkastjes met die kleine klompjes er voor. ? Voor het betreden van weer een perceel de valkjes op het hek het was geweldig. Zit veel vrijwilligers werk in . Chapea hoor.Met Dank van Fam. Nieuwenhuis

 193. Nog eens gelopen (3e x). Prachtig, zand, hei, bos, weilanden (niet meer nat) en zelfs guste koeien en een stier op de heide gezien. En dat in deze tijd. Slechts 1,3 km asfalt aan het begin en einde van de rit (’t Schuurtje).
  Deze route is heel goed te combineren met het Meuluntersepad (hoofdroute) en het Beek- en Bultpad.
  Ik wilde een stuk van het Beek- en Bultpad meenemen (is prachtig), maar kwam er achter dat er inmiddels ook een voor mij nog onbekende verlenging bestaat. Dus binnenkort maar weer eens lopen. Maar ik ben er nu al achter dat de verlenging niet zo mooi is als de hoofdroute. Binnenkort meer in het gastenboek van het Beek- en Bultpad.

 194. Momenteel is het gedeelte wat over de weilanden gaat niet meer te belopen zonder natte voeten te krijgen. Bovendien zak je soms wel erg diep weg in de modder.

 195. Op deze vrijdagmorgen had het gevroren en was het droog weer om er even lekker op uit te kunnen gaan.
  De keuze was gevallen op het Valkschepad.
  Een prachtig, afwisselend en goed aangegeven pad. Weinig op de verharde weg, stukken over zandpaden, door het bos, over het Wekeromse zand en een enkel (zeer) drassig weiland. Er zijn wat hoogteverschillen in de tocht, maar deze zijn prima te doen.
  Het pad zal in elk seizoen zijn mooie dingen hebben. Nu kwam de zon er nog even door, het was helder en je kon ver van je afkijken.
  Parkeren kun je makkelijk bij ’t Schuurtje en aan het eind van de wandeling biedt de plattelandswinkel van allerlei mogelijkheden als koffie, lunch, producten uit de streek.
  Wij hebben ons tegoed gedaan aan lekkere koffie+ en een verse oliebol!

 196. Een hele mooie route en zeker deze tijd van het jaar!

  Veel aandacht besteed aan de bewegwijzering.

  Gewoon top…

 197. Absolute aanrader, een de mooiste die we gelopen hebben tot nu toe. Herfstkleuren maakte het natuurlijk nog wat mooier. Aanrader om de route tot ongeveer 15 km uit te breiden met een stukje van het meulunterensepad. Pak je nog net even de goudsberg en het middelpunt van Nederland mee. Advies is dan wel om het asfalt van de vijfsprongweg, na het middelpunt van Nederland, direct weer te verlaten en achterlangs het ladgoed Leperkoen te lopen.

 198. Beste wandelaars,

  Het werk in uitvoering is afgerond en de opmerking is van de app en van deze pagina afgehaald. Bedankt voor de oplettendheid.

  Marlies van Loon

 199. Vandaag de route gelopen, bijna geen asfalt en heel afwisselend.
  Op de app staat nog” werk in uitvoering” maar je hoeft nergens over/ onder prikkeldraad door.
  Hele mooie wandeling met als bonus( vond ik) het Wekeromse zand.

 200. De weersvoorspellingen genegeerd en zondag op pad naar Lunteren. Hoge wandelschoenenaan, want het kon nat zijn…. Uiteindelijk één buitje, maar we liepen net aan de bosrand.

  Wat een fantastische route was dit, variatie alom: zandvlaktes, bossen, weilanden, maisvelden en heidekoeien! Zelfs een boerderij uit de ijzertijd.
  Heerlijk om zo bij te komen van een drukke werkweek en ons weer op te laden. Dit pad is een topper??

 201. Prachtige natuur, heerlijk rustig. Klompenpad zoals het bedoelt is: dwars door de weilanden, veel overstapjes. Voor de afwisseling ook bos, heide en zandverstuivingen. Dat alles maakt het een erg leuk klompenbad! Ga op zondag bij de Wormshoef in Lunteren wat drinken.

 202. Henk & Conny,

  Gisteren het prachtige Valkschepad gewandeld. Bij ons in de “achtertuin” zeg maar, maar nooit eerder gelopen.

  Het pad gaat snel na de start al direct een weiland in en tot aan bijna het einde van de wandeling zie je geen asfalt meer. Dat is waarom wij Klompenpaden zo waarderen, lekker door het hoge gras, de stoffige hei, het zompige bos of …..ietsie minder leuk, ploeteren door stuifzand.

  Leuk detail is dat er op veel palen een houten valk is aangebracht, vermoedelijk het resultaat van noeste arbeid in een verzorgingshuis of basisschool.

  Wat een prachtige route is dit zeg, prima bewegwijzerd en anders helpt de app een handje. Hebben wat klein wild spul zoals konijnen en hazen gezien maar geen poema helaas 😉

  De kudde “oud Hollandse” koeien was nu achter het hek gezet….vermoedelijk omdat er ook een “vaderkoe” was en die zijn ietsje minder gemoedelijk van aard. Al met al een prachtig gezicht zo’n kudde compleet met koeien en kalveren.

  Omdat we “laat aon den avond” hebben gewandeld was de horeca al gesloten dus daar valt weinig over te zeggen maar zoals we meestal ervaren zijn de aangrenzende landwinkels leuk en kun je er heerlijke streekgerechten kopen.

  Het is echt een aanrader.

 203. We hebben heerlijk genoten van het Valkschepad. Met kaartje. Er zijn voor ons geen onduidelijkheden geweest.
  De leuke geschilderde bordjes van de valk langs de route, een strook van kort gras voor de wandelaars. Afwisselende landschappen. Iedereen die deze wandeling mogelijk maakt, bedankt. Het is een mooie route.

 204. Het is een prachtige, afwisselende, wandeling door weilanden, bossen, heide en stuifzand. We hebben erg van het landschap genoten. Soms is de route wat minder duidelijk. Daarom is een kaartjes zeker handig om mee te nemen.
  Tip: ook geschikt bij iets minder mooi (bewolkt) weer.

 205. beste redactie,
  we hebben vandaag dit fijne pad gelopen en zijn al wandelend verkeerd gelopen door de plaatsing van de blauwe klompenbordjes en het ovale klompenpadbord . aan het eind van de wei werden we door de eigenaar opgevangen. we zijn al de zoveelste die aan de rand van zijn wei lopen terwijl dit zeker niet de bedoeling is. de lokatie van de bordje is de overstap (style) aan de koudhoornweg. misschien iets om na te kijken.

 206. 23 april het Valkschepad gelopen; wat een schitterende wandeling. Heel divers! Door akkers waar wij 11 hazen in een groep zagen rennen, bos, heide en zandverstuivingen. Perfecte bewegwijzering! Echt een aanrader. Het wekeromse zand met mooie vennetjes.

 207. Wat een prachtig en perfect uit gezet parcours. Zelfs in het weiland een maaimachine bezig geweest om het wandelen makkelijker te maken. Ook leuk de nestkastjes met klompjes , leuk

 208. Beste wandelaars,

  Even ter verduidelijking/voor de zekerheid; de blote wandeling op 9 april betreft het wandelen op blote voeten.

  Marlies van Loon

 209. Wat een prachtige afwisselende route, echt aan te raden, die moet je een keer gelopen hebben.
  De start is bij een prachtig landelijk winkeltje, zou even naar binnen gaan.
  Hoop hem zeker nog een keer te lopen en dan in de lente.
  Een TOPPER onder de klompenpaden.

 210. In december deze wandelroute gelopen met een groepje en vorige week nogmaals met een vriendin. Een erg afwisselende en mooie route. In het voorjaar ga ik ook zeker de route nog eens lopen. Amper asfalt op de route. Een aanrader. ‘T Schuurtje aan het startpunt maakt de belevenis compleet. Goed voor een bakkie koffie met heerlijke lekkernij.

 211. Afgelopen dinsdag 20 december het Valkschepad op de blote voeten gewandeld. Het Was een prachtige wandeling mede doordat er zo veel verschillende ondergronden waren. Ik heb deze wandeling gelopen om te zien of deze geschikt is voor een blote wandeling die ik op 9 april ga organiseren. Meld je voor deze gratis wandeling aan via 06-29115498 en ontdek deze prachtige wandeling op de blote voeten.

 212. Op 5 dec liepen we het Valkschepad vanaf startpunt “’t schuurtje”. Het mooie vrieskoude weer maakte de aanblik van veel plekken langs de route heel speciaal en prachtig. De afwisseling tussen bossen en landerijen, maar ook de cultuurhistorische waarde van de punten waar je langs komt zijn bijzonder te noemen.
  Eenmaal terug bij “’t schuurtje” bezochten we met plezier deze ouderwets overdadige winkel met een veelheid aan leuke en mooie artikelen.

 213. Op 22 oktober 2016 deze wandeling gemaakt. Begonnen bij startpunt Het Schuurtje (erg leuke winkel met veel lekkere dingen overigens) en de route met de klok mee gelopen. Prima aangegeven, een enkele keer even de app geraadpleegd.
  Bij de wildobservatiepost een moeflon met jong gezien en even later een kudde van zo’n 10 stuks. Leuk. Lekker aan de rand van het Wekeromsezand onze boterham gegeten. Door het zand lopen is wat zwaarder dan de rest van het parcours.
  Houd je van een route met veel afwisseling dan staat deze zeker hoog genoteerd: agrarisch gebied, bos, heide en een zandverstuiving. Ook lekker door de weilanden gebanjerd en hier en daar een hek over. Altijd weer leuk! Niet vaak zoveel afwisseling meegemaakt. En een minimaal aantal kilometers over asfalt. Complimenten voor de vrijwilligers (en eigenaren die hun land beschikbaar stellen).

 214. Wat een schitterend pad, zo afwisselend. We vonden hem wel zwaar ? Maar hebben enorm genoten

 215. Zondag 18 september deze route gelopen. Hoewel ik niet zo ver uit de buurt woon en al vaker op het Wekeromse zand was geweest, wist ik niets van de rijke historie van de omgeving. Erg interessant met die celtic fields en de reconstructie van de boerderij uit ijzertijd. Verder een erg mooie afwisselende route: bos, hei en agrarisch gebied en grotendeels onverhard. Mooi weer en toch heerlijk rustig op het Wekeromse zand. Na de wandeling ook nog even de Germaanse put vlak in de buurt bezocht.

 216. Vandaag dit pad gelopen. Ik heb met volle teugen genoten van de rust en stilte, maar zeker ook van het prachtige landschap. De route is gevarieerd: weilanden, bossen, heide en stuifzand wisselen elkaar af. Mooie vergezichten hier en daar. De hoeveelheid asfalt is minimaal. Bij het startpunt kun je op het terrasje bijkomen met een kop koffie en wat lekkers; in het landwinkeltje is van alles te koop. Aanrader!

  Een foto-impressie is hier te vinden: https://goo.gl/photos/zKNXgfUnxKU78M6q9

 217. Wij liepen deze route op 20 augustus en combineerde de route met het Beek & Bultpad. Wij vonden dit een erge mooie route. De markering was goed maar lopen voor de zekerheid met de app op de achtergrond.
  Zeker het stuk door het Wekeromse zand is zeker in deze periode wanneer de heide bloeit zeer de moeite waard. Wij liepen hiereen uur zonder ook maar iemand tegen te komen en hoorde niets anders dan de stilte, waar vind je dat nog in Nederland.
  Vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor deze inkijk in jullie achtertuin.

 218. Voor de eerste keer deze tocht gelopen. Ik liep iets verkeerd, weet niet of ik iets over het hoofd hebt gezien of dat het niet duidelijk was aan gegeven. Hoe dan ook, het was een prachtige tocht, het was mooi zonnig weer dus dat maakt het nog mooier. Deze tocht komt bij mij zeker in de top 3, misschien wel op nummer 1.
  Zeer aan te bevelen.

 219. Leuk Klompenpad om te lopen. Ik kan het echt aanbevelen en snap dat veel wandelaars het pad in hun top 5 hebben staan. Parkeer de auto bij de plattelandswinkel Et Schuurtje. Aanrader. De koffie is heerlijk en de eigen gemaakte appeltaart nog beter. Ik vind het altijd fijn bij de start en na afloop een plek te hebben waar je wat kan drinken en je handen kan wassen. Leuke winkel ook. Heb huisgemaakte jam in m’n rugzak meegenomen. De route is heel afwisselend en neemt je mee door weilanden, het Luntersche Buurtbosch en het Wekeromse Zand. Prachtig natuurschoon met onder andere de Celtic Fields.

 220. Prachtige wandeling, maar ook na de tweede keer konden we het niet goed vinden. Volgens ons ontbreken er paaltjes.
  Misschien goed voor de ontwerpers van dit pad het hele traject nog eens langs te lopen.

 221. Dit is echt één van de mooiste paden, vind ik! Heel afwisselend.

  Door de regen van de afgelopen tijd was het pad(vooral de weilanden) wel heel nat, dus idd goeie schoenen aantrekken.

  De route is niet overal goed aangegeven, waardoor we weleens fout liepen. Maar ach…. het is niet erg om in zo’n gebied een ommetje te maken.

  Et Schuurtje ging zaterdag om 16:00 uur dicht, maar we konden nog wel een kopje thee kopen met wat lekkers erbij. Daarna nog heerlijk in de theetuin gezeten.

  Voor herhaling vatbaar!

 222. Het was wat miezerig en winderig, maar dat mocht de pret niet drukken, vandaag, bij het wandelen van het Valkschepad. Een mooie wandeling, erg afwisselend in hoogte/laagte, weiland/bos, zandverstuiving, een stuk geschiedenis. Veel dieren (geluiden).
  Het weiland vlakbij het startpunt was erg soppig, maar verder goed te doen na een regenachtige periode.
  Goed schoeisel is bij dit klompenpad aan te raden.
  Jammer dat het niet altijd even goed aangegeven is en weinig horeca.
  Om niet te verdwalen pak je de app op de telefoon en een lunch kun je ook elders nuttigen.

 223. Prachtig weer en een prachtige route. Je komt van alles tegen. Weilanden, bos, asfalt, zandverstuiving, kleine paadjes en veel verschillende dieren. Zeer leuk dat je langs Celtics Fields komt. Dat was een leuke afwisseling. Ik hoop dat ik nog veel van zulke klompenpaden tegenkom.

 224. Een heel afwisselend klompenpad. Weilanden, bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Het was heerlijk weer en alles stond in bloei. Genoeg picknickplekken onderweg. Celtic field was verrassend. Een bordje niet kunnen vinden, dat was 20 min na het celtic field. We moesten toen links de steile heuvel op. Gelukkig had ik de route gedownload en met de GPS aan zag ik dat we niet goed zaten. Een aanrader en tot nu toe in mijn top 3!

 225. Vandaag genoten van dit pad. Tegenover de ingang van camping de Hucht, kwamen we direct op de route, eerst door een weiland.
  Het Wekeromse zand, de Celtic fields, de Ijzertijdhoeve en veel koeien, allemaal interessant. Ook mooie vergezichten en leuke kleine paadjes. Er ontbraken 2 wegwijzer plaatjes op één paal. Omdat we geen routeplanner o.i.d. bij ons hadden en op de plaatjes aangewezen waren, hebben we daar moeten zoeken. Het was, waar het pad steil naar beneden loopt en uitkomt bij een pas ingeplant maisveld. In de verkeerde richting was een landgoed. Op de paal waren 2 donkere plekken te zien, ter grootte van een plaatje, die er netjes waren afgeschroefd. Even verder kwamen we langs de Celtic fields.

 226. Prachtige route . Heel afwisselend met bos weiland heide en zandverstuiving . Onderweg genoeg bankjes tegen gekomen.
  Route ook zeer goed aangegeven. Een aanrader voor iedereen die van wandelen in de natuur houdt.

 227. Vanmiddag dit klompenpad gelopen in een gebied waar ik al zoveel gelopen heb. Toch erg leuk om te doen en ook nog enkele nieuwe paadjes voor mij. Gevarieerd is het zeker: zand, hei, weiland, bos.

 228. 5 mei 2016: dubbele feestdag (hemelvaarts- en bevrijdingsdag); schitterend wandelweer, zonovergoten! Een prachtig klompenpad met in dit jaargetijde de bomen en struiken in teer groen; heel afwisselend pad: aanlooproute door weilanden, verder langs akkers, door bos en over heide, zelfs historie ijzertijd (celtic fields Lunteren), door unieke zandverstuiving (Wekerom), mooie uitzichtpunten met een bankje voor een rustpunt, wildobservatiepunt, onverwacht langs vennetjes en gedenkplaatsen van WO II. Super genoten van dit werkelijk mooie stukje Nederland.

 229. gelopen op 9-04-16 bij mooi droog weer. Hele mooie wandeling met voor elk wat wils. Begonnen door de weilanden, dan bos en dan het Wekeromse zand , wederom bos en het laatste stukje verhard. Zeer goed aangegeven met leuke details van vogelbordjes en nestkasten. Helaas nog wat kaal aan de bomen dus zeker nog een keer doen als alles bloeit. Tot nu toe topper.

 230. Beste Anita,

  De vrijwilligersgroep van het Beek- en Bultpad heb ik gevraagd even te kijken hoe zij het overstappunt duidelijker kunnen markeren.

  Dank voor je oplettendheid,

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 231. Mooi weer, klompenpaden in overvloed. Vandaag maar eens een zelfbedachte mix gemaakt van 2 paden. Een stukje van het één en een stukje van de ander. Beek en Bult gaat prima samen met het Valksepad. De overstap aanwijzingen vanaf de parkeerplaats bij de Wekeromse zand ontbreken in het veld. Er zou een grijze markering moeten staan, maar die heb ik niet kunnen vinden. gelukkig is het gebied mij niet geheel onbekend, dus vond ik uiteindelijk de Valkse route wel. Heb een heerlijke wandeltocht gemaakt van uiteindelijk 12,5 km. Een aanrader.
  Kijk en lees mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu

 232. Vandaag dit pad gelopen en we vonden ‘m prachtig. Ikzelf vind het beek- en bultpad net iets mooier, maar deze is ook zeker de moeite waard! Leuk ook de interpretatie van de boerderij uit de ijzertijd en de bordjes met de valken door de kinderen gemaakt! Goede bewegwijzering. Alleen in het begin eventjes onduidelijk.

 233. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Vanaf half december was dit klompenpad nr 17 voor mij. Deze behoort tot de top 3. Alleen aan het eind een kilometer asfalt, verder niet (tegen de klok ingelopen). ’t Is een paar weken droog geweest, dus de weilandjes waren niet meer drassig. Kenmerkend vond ik de stukjes landbouwgrond, omringd door bosschages. Bij het Norderpad (Putten) waren dat geen bouwgronden, maar weilandjes, typisch.
  De topper was het uitzicht op de Scheeleberg, prachtig.
  Bewegwijzering uitstekend. Eén opmerking: Na 15 minuten lopen moest ik het land in, een paar honderd meter langs de zandweg. daar kwam ik een greppeltje tegen met 2 x schrikdraad. er stond geen bordje, Ik dus maar links het land in naar de boerderij. Foutje, ik had over de greppel gemoeten (zonder bortdje). Iets verderop moet je weer de grote zandweg op, en dan rechtsaf. Dus de volgende keer maar gewoon op de zandweg blijven lopen. Haha. Ga nu binnenkort ook de Beek- en Bultpad lopen, al is de lengte wat kort. Mijn favoriete lengte is 15 km.
  Iedereen bedankt voor de mooie uurtjes.

 234. Soort bosklompenpad met een drassig stukje weiland
  Maar desalniettemin, leuke tippel
  Niks mis mee

 235. Wat een mooie route en zeer afwisselend… De start is al leuk bij “Et Schuurtje”. Dan wordt je wel even het moeras ingestuurd, ahum. Pfff een klein stukje ploeteren dus. Niet nadenken maar gewoon op de zichtbare polletjes stappen en snel doorlopen. De weilanden zijn nu nog erg nat, dus (liefst) laarsen aan en gaan… Dan kom je bij de ijzertijd boerderij en die is leuk om te zien. En echt het Wekeromse zand en het bos erna is prachtig. Je waant je in het buitenland en wonderwel kwam ik ook nog wat sneeuw tegen. Er loopt een rode paaltjesroute over het Wekeromse zand die ik al eens gecombineerd heb met het Beek & Bultpad. Dan loop je wel zo’n 15 km, maar zeker ook een aanrader. Nou mijn complimenten wederom, heb genoten van deze goed bewegwijzerde wandeling. Kijk ernaaruit um in de lente/zomer te lopen, om wat langer te kunnen zitten op de bankjes. Was nu nog wat te koud daarvoor.

 236. Vorige week deze route gewandeld. Een heel afwisselend pad. Wij liepen hem tegen de klok in en alleen op het laatst liepen we een stukje over asfalt, wat de betovering van de route afhaalde. Verder weiland, heide, bos ,veld…prachtig!
  Absoluut een aanrader!

 237. Gelopen met in de Ochten een beetje mist maar die trok vroeg in de ochten op.
  verschillende landschappen waar je door heen loopt.
  Dus veel te zien.

  Hier een leuke filmpje van de route: https://youtu.be/00lSEUxy97c

 238. Heerlijke wandeling gehad. Soppend door het weiland, klimmend de zand- en heideheuvels op, leuke doorkijkjes. Mooi klompenpad!!

 239. 16 december 2015 dit klompenpad gelopen, met een beetje miezerig weer.
  Het was er heel rustig, ik denk mede daardoor hebben wij moeflons gezien, een ram en een ooi.
  Dit is al een prachtig pad, maar door het zien van de moeflons was deze middag SUPER.
  Het was op sommige plaatsen wel wat drassig, maar met goede schoenen aan goed te doen.
  Zeker voor herhaling vatbaar.

 240. Gelopen op een stormachtige herfstdag in November. Ik vond het een echt klompenpad: stukken door drassige weilanden, langs koeien en manoeuvrerend langs koeienvlaaien. Sommige doorgangetjes inderdaad wat smal. Alle bewegwijzering was wel aanwezig, maar niet altijd direct in het zicht geplaatst. (kaartje is inderdaad handig) Het stuk over het wekeromse zand was prachtig. Wel een aanrader, dit klompenpad!

 241. Gelopen bij mooi droog herfstweer. Heel afwisselende route, leuke overstapjes bij de weilanden. Route is heel duidelijk aangegeven. Dit was het eerste klompenpad dat we gelopen hebben, en we gaan er zeker meer lopen.

 242. Onder een lekker herfstzonnetje, dit prachtig klompenpad gelopen, wat een afwisselend landschap.
  De bewegwijzering was heel duidelijk, alleen 1 paaltje bij de “Eikenstek” stond los bij het hek.
  Hulde aan de vrijwilligers die dit pad gerealiseerd. Wij konden ons niet vinden in de bovengenoemde opmerkingen over smalle doorgangen, mensen met een normaal postuur hebben hier geen last van.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.