Valkschepad

Ontdek het fraaie boerenland van De Valk en omgeving, een gebied met een rijke en lange bewoningsgeschiedenis. “Een heerlijk stukje gronds”, schreef dominee Heldring in 1840. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Valkschepad (11 km)

Startpunt: ‘t Schuurtje/Rustpunt De Ganzenhof, Hoge Valkseweg 35 in Lunteren

Opstappunten: Kulturhus, Hoge Valkseweg 52a in Lunteren/De Valk. IJzertijdboerderij, nabij kruising Vijfsprongweg en Hoge Valksedijk in De Valk

Openbaar vervoer: Bushalte School met de Bijbel in De Valk

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt de route combineren met het Beek- en Bultpad of het Meulunterenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Kadootje

  Ik liep dit pad eind sept, maar moest toch nog even mijn recensie neerzetten:
  Dit pad is werkelijk een kadootje, wat een super mooi pad, met veel afwisseling. En mijn complimenten aan de kunstenaar die al die valkjes zo leuk gemaakt heeft, zo wordt de route nog makkelijker en leuker te lopen 🙂

 2. Onderwerp: Zonnig begin van de herfst

  In onderstaande reviews is geen woord gelogen: wat een prachtig pad! De mooie herfstkleuren en de zon maakten het ‘een wandel-verjaar-dag om in te lijsten’. Hier komen we vast nog eens terug met vrienden om deze mooie route te delen. De handige app behoedde ons eenmaal voor verdwalen door een missend bordje.
  Wij hadden de auto bij de ijzertijdboerderij geparkeerd en zijn tegen de klok in gelopen. De geweldig leuke plattelandswinkel Et Schuurtje was een aangename plek om af te sluiten met nog maar een klein stukje te gaan.

 3. Onderwerp: Valkschepad

  Vandaag dit pad Linksom gelopen, inderdaad een prachtig pad. prima paden en paadjes, heerlijk mul zand op de zandverstuiving en natuurlijk prachtig weer, genoeg bankjes, wel zelf eten en drinken meenemen. ( nog even het contactformulier ingevuld, 2 bordjes verdwenen, 1 na de zandverstuiving iets de bos in, en 1 bij bos uit kruising Vijfsprongweg – Koudhoornweg.) De Heidekoeien waren niet meer aanwezig helaas. De overstapjes en ruimte tussen de palen zijn smal, dus buikje inhouden…………….Ha Ha….. Lekkere koffie met appelgebak bij Et schuurtje.

 4. Onderwerp: Genoten

  Dit pad is echt genieten met een grote G. Afwisselend, goed bewijzerd, voldoende bankjes en heeeel veel te kijken en te genieten. Tijdens deze wandeling ( ons 21e klompenpad) besloten dat dit pad onze nummer 1 plaats heeft verdiend!
  Complimenten voor alle mensen die dit mogelijk maken

 5. Onderwerp: Mooie wandeling

  Mensen wat een prachtige wandeling! Helemaal top en ook nog een stukje bewoningsgeschiedenis onderweg. We hebben genoten ondanks de hoge temperatuur en mulle zand.

 6. Onderwerp: Prachtige wandeling

  Afgelopen zaterdag dit pad gelopen in combinatie met een stuk van het meulunterenpad en het beek- en bultpad. Ruim 16 km. Nou hebben we al behoorlijk veel klompenpaden gelopen maar deze komt echt in onze top 5. In een woord een prachtige wandeling.

  Enige tip die ik zou willen meegeven aan de redactie is om het adres van de IJzerboederij te geven als hoofdstartpunt van de route wanneer je met de auto komt. Et’ Schuurtje kent helaas maar een zeer beperkt aantal parkeerplaatsen en daarnaast is de IJzerboederij leuk om als eerste even te bezichtigen. En het scheelt weer een heen-en weertje op asfalt.

 7. Onderwerp: Links

  Een foutje in onderstaand bericht!
  Bij het nieuwe hek moet je naar links en hier ontbreekt de sticker!

 8. Onderwerp: Sticker weg

  Prachtige wandeling! Er ontbreekt alleen 1 bordje! Vlak voor nummer 6 op het routekaartje loop je langs een hek met donkerbruin houten palen en een weiland. Zodra je een paardenhindernis aan je rechterhand krijgt, gemaakt van opeengestapelde boomstammen, moet je naar rechts een paadje inlopen, omhooggaand paadje. Hier ontbreekt de sticker met pijl.

 9. Onderwerp: Klompenpad

  Vandaag met 4 pers. Onder prima weersomstandigheden het Valkschepad gelopen. Wat een mooi zeer mooi pad. Komt bij ons wel in de top drie . Alles weer op de klompschildjes gelopen prima aangegeven. En dan die vogelnestkastjes met die kleine klompjes er voor. 👍 Voor het betreden van weer een perceel de valkjes op het hek het was geweldig. Zit veel vrijwilligers werk in . Chapea hoor.Met Dank van Fam. Nieuwenhuis

 10. Onderwerp: Prachtig pad

  Nog eens gelopen (3e x). Prachtig, zand, hei, bos, weilanden (niet meer nat) en zelfs guste koeien en een stier op de heide gezien. En dat in deze tijd. Slechts 1,3 km asfalt aan het begin en einde van de rit (‘t Schuurtje).
  Deze route is heel goed te combineren met het Meuluntersepad (hoofdroute) en het Beek- en Bultpad.
  Ik wilde een stuk van het Beek- en Bultpad meenemen (is prachtig), maar kwam er achter dat er inmiddels ook een voor mij nog onbekende verlenging bestaat. Dus binnenkort maar weer eens lopen. Maar ik ben er nu al achter dat de verlenging niet zo mooi is als de hoofdroute. Binnenkort meer in het gastenboek van het Beek- en Bultpad.

 11. Onderwerp: drassige weilanden

  Momenteel is het gedeelte wat over de weilanden gaat niet meer te belopen zonder natte voeten te krijgen. Bovendien zak je soms wel erg diep weg in de modder.

 12. Onderwerp: Ontspanning in de kerstvakantie

  Op deze vrijdagmorgen had het gevroren en was het droog weer om er even lekker op uit te kunnen gaan.
  De keuze was gevallen op het Valkschepad.
  Een prachtig, afwisselend en goed aangegeven pad. Weinig op de verharde weg, stukken over zandpaden, door het bos, over het Wekeromse zand en een enkel (zeer) drassig weiland. Er zijn wat hoogteverschillen in de tocht, maar deze zijn prima te doen.
  Het pad zal in elk seizoen zijn mooie dingen hebben. Nu kwam de zon er nog even door, het was helder en je kon ver van je afkijken.
  Parkeren kun je makkelijk bij ‘t Schuurtje en aan het eind van de wandeling biedt de plattelandswinkel van allerlei mogelijkheden als koffie, lunch, producten uit de streek.
  Wij hebben ons tegoed gedaan aan lekkere koffie+ en een verse oliebol!

 13. Onderwerp: Valkschepad

  Een hele mooie route en zeker deze tijd van het jaar!

  Veel aandacht besteed aan de bewegwijzering.

  Gewoon top…

 14. Onderwerp: Aanrader, onverharde variatie

  Absolute aanrader, een de mooiste die we gelopen hebben tot nu toe. Herfstkleuren maakte het natuurlijk nog wat mooier. Aanrader om de route tot ongeveer 15 km uit te breiden met een stukje van het meulunterensepad. Pak je nog net even de goudsberg en het middelpunt van Nederland mee. Advies is dan wel om het asfalt van de vijfsprongweg, na het middelpunt van Nederland, direct weer te verlaten en achterlangs het ladgoed Leperkoen te lopen.

 15. Onderwerp: Valkschepad

  Kort en krachtig! Een leuke klompenpad in de natuurrijke omgeving!

 16. Onderwerp: reactie op 'geweldige wandeling'

  Beste wandelaars,

  Het werk in uitvoering is afgerond en de opmerking is van de app en van deze pagina afgehaald. Bedankt voor de oplettendheid.

  Marlies van Loon

 17. Onderwerp: Geweldige wandeling

  Vandaag de route gelopen, bijna geen asfalt en heel afwisselend.
  Op de app staat nog” werk in uitvoering” maar je hoeft nergens over/ onder prikkeldraad door.
  Hele mooie wandeling met als bonus( vond ik) het Wekeromse zand.

 18. Onderwerp: Het draait om Afwisseling!

  De weersvoorspellingen genegeerd en zondag op pad naar Lunteren. Hoge wandelschoenenaan, want het kon nat zijn…. Uiteindelijk één buitje, maar we liepen net aan de bosrand.

  Wat een fantastische route was dit, variatie alom: zandvlaktes, bossen, weilanden, maisvelden en heidekoeien! Zelfs een boerderij uit de ijzertijd.
  Heerlijk om zo bij te komen van een drukke werkweek en ons weer op te laden. Dit pad is een topper👍🏼

 19. Onderwerp: Valkschepad is afwisselend

  Prachtige natuur, heerlijk rustig. Klompenpad zoals het bedoelt is: dwars door de weilanden, veel overstapjes. Voor de afwisseling ook bos, heide en zandverstuivingen. Dat alles maakt het een erg leuk klompenbad! Ga op zondag bij de Wormshoef in Lunteren wat drinken.

 20. Onderwerp: Hele mooie wandeling met erg veel natuur

  Henk & Conny,

  Gisteren het prachtige Valkschepad gewandeld. Bij ons in de “achtertuin” zeg maar, maar nooit eerder gelopen.

  Het pad gaat snel na de start al direct een weiland in en tot aan bijna het einde van de wandeling zie je geen asfalt meer. Dat is waarom wij Klompenpaden zo waarderen, lekker door het hoge gras, de stoffige hei, het zompige bos of …..ietsie minder leuk, ploeteren door stuifzand.

  Leuk detail is dat er op veel palen een houten valk is aangebracht, vermoedelijk het resultaat van noeste arbeid in een verzorgingshuis of basisschool.

  Wat een prachtige route is dit zeg, prima bewegwijzerd en anders helpt de app een handje. Hebben wat klein wild spul zoals konijnen en hazen gezien maar geen poema helaas 😉

  De kudde “oud Hollandse” koeien was nu achter het hek gezet….vermoedelijk omdat er ook een “vaderkoe” was en die zijn ietsje minder gemoedelijk van aard. Al met al een prachtig gezicht zo’n kudde compleet met koeien en kalveren.

  Omdat we “laat aon den avond” hebben gewandeld was de horeca al gesloten dus daar valt weinig over te zeggen maar zoals we meestal ervaren zijn de aangrenzende landwinkels leuk en kun je er heerlijke streekgerechten kopen.

  Het is echt een aanrader.

 21. Onderwerp: Genoten van het Valkschepad

  We hebben heerlijk genoten van het Valkschepad. Met kaartje. Er zijn voor ons geen onduidelijkheden geweest.
  De leuke geschilderde bordjes van de valk langs de route, een strook van kort gras voor de wandelaars. Afwisselende landschappen. Iedereen die deze wandeling mogelijk maakt, bedankt. Het is een mooie route.

 22. Onderwerp: Afwisselend Valkschepad

  Het is een prachtige, afwisselende, wandeling door weilanden, bossen, heide en stuifzand. We hebben erg van het landschap genoten. Soms is de route wat minder duidelijk. Daarom is een kaartjes zeker handig om mee te nemen.
  Tip: ook geschikt bij iets minder mooi (bewolkt) weer.

 23. Onderwerp: bordjes onderweg zorgen voor ongewenste gasten

  beste redactie,
  we hebben vandaag dit fijne pad gelopen en zijn al wandelend verkeerd gelopen door de plaatsing van de blauwe klompenbordjes en het ovale klompenpadbord . aan het eind van de wei werden we door de eigenaar opgevangen. we zijn al de zoveelste die aan de rand van zijn wei lopen terwijl dit zeker niet de bedoeling is. de lokatie van de bordje is de overstap (style) aan de koudhoornweg. misschien iets om na te kijken.

 24. Onderwerp: Prachtig en divers!

  23 april het Valkschepad gelopen; wat een schitterende wandeling. Heel divers! Door akkers waar wij 11 hazen in een groep zagen rennen, bos, heide en zandverstuivingen. Perfecte bewegwijzering! Echt een aanrader. Het wekeromse zand met mooie vennetjes.

 25. Onderwerp: Valkschepad

  Wat een prachtig en perfect uit gezet parcours. Zelfs in het weiland een maaimachine bezig geweest om het wandelen makkelijker te maken. Ook leuk de nestkastjes met klompjes , leuk

 26. Onderwerp: reactie op 'wandeling op de blote voeten'

  Beste wandelaars,

  Even ter verduidelijking/voor de zekerheid; de blote wandeling op 9 april betreft het wandelen op blote voeten.

  Marlies van Loon

 27. Onderwerp: Geweldig

  Wat een prachtige afwisselende route, echt aan te raden, die moet je een keer gelopen hebben.
  De start is bij een prachtig landelijk winkeltje, zou even naar binnen gaan.
  Hoop hem zeker nog een keer te lopen en dan in de lente.
  Een TOPPER onder de klompenpaden.

 28. Onderwerp: Afwisselende wandeling en leuk startpunt

  In december deze wandelroute gelopen met een groepje en vorige week nogmaals met een vriendin. Een erg afwisselende en mooie route. In het voorjaar ga ik ook zeker de route nog eens lopen. Amper asfalt op de route. Een aanrader. ‘T Schuurtje aan het startpunt maakt de belevenis compleet. Goed voor een bakkie koffie met heerlijke lekkernij.

 29. Onderwerp: Wandeling op de blote voeten

  Afgelopen dinsdag 20 december het Valkschepad op de blote voeten gewandeld. Het Was een prachtige wandeling mede doordat er zo veel verschillende ondergronden waren. Ik heb deze wandeling gelopen om te zien of deze geschikt is voor een blote wandeling die ik op 9 april ga organiseren. Meld je voor deze gratis wandeling aan via 06-29115498 en ontdek deze prachtige wandeling op de blote voeten.

 30. Onderwerp: Een belevenis

  Op 5 dec liepen we het Valkschepad vanaf startpunt “‘t schuurtje”. Het mooie vrieskoude weer maakte de aanblik van veel plekken langs de route heel speciaal en prachtig. De afwisseling tussen bossen en landerijen, maar ook de cultuurhistorische waarde van de punten waar je langs komt zijn bijzonder te noemen.
  Eenmaal terug bij “‘t schuurtje” bezochten we met plezier deze ouderwets overdadige winkel met een veelheid aan leuke en mooie artikelen.

 31. Onderwerp: Heerlijk afwisselend

  Op 22 oktober 2016 deze wandeling gemaakt. Begonnen bij startpunt Het Schuurtje (erg leuke winkel met veel lekkere dingen overigens) en de route met de klok mee gelopen. Prima aangegeven, een enkele keer even de app geraadpleegd.
  Bij de wildobservatiepost een moeflon met jong gezien en even later een kudde van zo’n 10 stuks. Leuk. Lekker aan de rand van het Wekeromsezand onze boterham gegeten. Door het zand lopen is wat zwaarder dan de rest van het parcours.
  Houd je van een route met veel afwisseling dan staat deze zeker hoog genoteerd: agrarisch gebied, bos, heide en een zandverstuiving. Ook lekker door de weilanden gebanjerd en hier en daar een hek over. Altijd weer leuk! Niet vaak zoveel afwisseling meegemaakt. En een minimaal aantal kilometers over asfalt. Complimenten voor de vrijwilligers (en eigenaren die hun land beschikbaar stellen).

 32. Onderwerp: Super

  Wat een schitterend pad, zo afwisselend. We vonden hem wel zwaar 😬 Maar hebben enorm genoten

 33. Onderwerp: Verrassende cultuurhistorie

  Zondag 18 september deze route gelopen. Hoewel ik niet zo ver uit de buurt woon en al vaker op het Wekeromse zand was geweest, wist ik niets van de rijke historie van de omgeving. Erg interessant met die celtic fields en de reconstructie van de boerderij uit ijzertijd. Verder een erg mooie afwisselende route: bos, hei en agrarisch gebied en grotendeels onverhard. Mooi weer en toch heerlijk rustig op het Wekeromse zand. Na de wandeling ook nog even de Germaanse put vlak in de buurt bezocht.

 34. Onderwerp: Genoten!

  Vandaag dit pad gelopen. Ik heb met volle teugen genoten van de rust en stilte, maar zeker ook van het prachtige landschap. De route is gevarieerd: weilanden, bossen, heide en stuifzand wisselen elkaar af. Mooie vergezichten hier en daar. De hoeveelheid asfalt is minimaal. Bij het startpunt kun je op het terrasje bijkomen met een kop koffie en wat lekkers; in het landwinkeltje is van alles te koop. Aanrader!

  Een foto-impressie is hier te vinden: https://goo.gl/photos/zKNXgfUnxKU78M6q9

 35. Onderwerp: Prachtig

  Wij liepen deze route op 20 augustus en combineerde de route met het Beek & Bultpad. Wij vonden dit een erge mooie route. De markering was goed maar lopen voor de zekerheid met de app op de achtergrond.
  Zeker het stuk door het Wekeromse zand is zeker in deze periode wanneer de heide bloeit zeer de moeite waard. Wij liepen hiereen uur zonder ook maar iemand tegen te komen en hoorde niets anders dan de stilte, waar vind je dat nog in Nederland.
  Vrijwilligers en erf eigenaren bedankt voor deze inkijk in jullie achtertuin.

 36. Onderwerp: Prachtige wandeling

  Voor de eerste keer deze tocht gelopen. Ik liep iets verkeerd, weet niet of ik iets over het hoofd hebt gezien of dat het niet duidelijk was aan gegeven. Hoe dan ook, het was een prachtige tocht, het was mooi zonnig weer dus dat maakt het nog mooier. Deze tocht komt bij mij zeker in de top 3, misschien wel op nummer 1.
  Zeer aan te bevelen.

 37. Onderwerp: Mooi afwisselend landschap!

  Leuk Klompenpad om te lopen. Ik kan het echt aanbevelen en snap dat veel wandelaars het pad in hun top 5 hebben staan. Parkeer de auto bij de plattelandswinkel Et Schuurtje. Aanrader. De koffie is heerlijk en de eigen gemaakte appeltaart nog beter. Ik vind het altijd fijn bij de start en na afloop een plek te hebben waar je wat kan drinken en je handen kan wassen. Leuke winkel ook. Heb huisgemaakte jam in m’n rugzak meegenomen. De route is heel afwisselend en neemt je mee door weilanden, het Luntersche Buurtbosch en het Wekeromse Zand. Prachtig natuurschoon met onder andere de Celtic Fields.

 38. Onderwerp: Valkschepad

  Prachtige wandeling, maar ook na de tweede keer konden we het niet goed vinden. Volgens ons ontbreken er paaltjes.
  Misschien goed voor de ontwerpers van dit pad het hele traject nog eens langs te lopen.

 39. Onderwerp: Prachtig!

  Dit is echt één van de mooiste paden, vind ik! Heel afwisselend.

  Door de regen van de afgelopen tijd was het pad(vooral de weilanden) wel heel nat, dus idd goeie schoenen aantrekken.

  De route is niet overal goed aangegeven, waardoor we weleens fout liepen. Maar ach…. het is niet erg om in zo’n gebied een ommetje te maken.

  Et Schuurtje ging zaterdag om 16:00 uur dicht, maar we konden nog wel een kopje thee kopen met wat lekkers erbij. Daarna nog heerlijk in de theetuin gezeten.

  Voor herhaling vatbaar!

 40. Onderwerp: Wandelen in de "grote achtertuin" van 't Schuurtje

  Het was wat miezerig en winderig, maar dat mocht de pret niet drukken, vandaag, bij het wandelen van het Valkschepad. Een mooie wandeling, erg afwisselend in hoogte/laagte, weiland/bos, zandverstuiving, een stuk geschiedenis. Veel dieren (geluiden).
  Het weiland vlakbij het startpunt was erg soppig, maar verder goed te doen na een regenachtige periode.
  Goed schoeisel is bij dit klompenpad aan te raden.
  Jammer dat het niet altijd even goed aangegeven is en weinig horeca.
  Om niet te verdwalen pak je de app op de telefoon en een lunch kun je ook elders nuttigen.

 41. Onderwerp: Fantastische route

  Prachtig weer en een prachtige route. Je komt van alles tegen. Weilanden, bos, asfalt, zandverstuiving, kleine paadjes en veel verschillende dieren. Zeer leuk dat je langs Celtics Fields komt. Dat was een leuke afwisseling. Ik hoop dat ik nog veel van zulke klompenpaden tegenkom.

 42. Onderwerp: Afwisselnd klompenpad

  Een heel afwisselend klompenpad. Weilanden, bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Het was heerlijk weer en alles stond in bloei. Genoeg picknickplekken onderweg. Celtic field was verrassend. Een bordje niet kunnen vinden, dat was 20 min na het celtic field. We moesten toen links de steile heuvel op. Gelukkig had ik de route gedownload en met de GPS aan zag ik dat we niet goed zaten. Een aanrader en tot nu toe in mijn top 3!

 43. Onderwerp: Valkschepad

  Vandaag genoten van dit pad. Tegenover de ingang van camping de Hucht, kwamen we direct op de route, eerst door een weiland.
  Het Wekeromse zand, de Celtic fields, de Ijzertijdhoeve en veel koeien, allemaal interessant. Ook mooie vergezichten en leuke kleine paadjes. Er ontbraken 2 wegwijzer plaatjes op één paal. Omdat we geen routeplanner o.i.d. bij ons hadden en op de plaatjes aangewezen waren, hebben we daar moeten zoeken. Het was, waar het pad steil naar beneden loopt en uitkomt bij een pas ingeplant maisveld. In de verkeerde richting was een landgoed. Op de paal waren 2 donkere plekken te zien, ter grootte van een plaatje, die er netjes waren afgeschroefd. Even verder kwamen we langs de Celtic fields.

 44. Onderwerp: schitterende route

  Prachtige route . Heel afwisselend met bos weiland heide en zandverstuiving . Onderweg genoeg bankjes tegen gekomen.
  Route ook zeer goed aangegeven. Een aanrader voor iedereen die van wandelen in de natuur houdt.

 45. Onderwerp: Mooi

  Vanmiddag dit klompenpad gelopen in een gebied waar ik al zoveel gelopen heb. Toch erg leuk om te doen en ook nog enkele nieuwe paadjes voor mij. Gevarieerd is het zeker: zand, hei, weiland, bos.

 46. Onderwerp: Valkschepad zeer aanbevolen!

  5 mei 2016: dubbele feestdag (hemelvaarts- en bevrijdingsdag); schitterend wandelweer, zonovergoten! Een prachtig klompenpad met in dit jaargetijde de bomen en struiken in teer groen; heel afwisselend pad: aanlooproute door weilanden, verder langs akkers, door bos en over heide, zelfs historie ijzertijd (celtic fields Lunteren), door unieke zandverstuiving (Wekerom), mooie uitzichtpunten met een bankje voor een rustpunt, wildobservatiepunt, onverwacht langs vennetjes en gedenkplaatsen van WO II. Super genoten van dit werkelijk mooie stukje Nederland.

 47. Onderwerp: prachtige afwisselende route

  gelopen op 9-04-16 bij mooi droog weer. Hele mooie wandeling met voor elk wat wils. Begonnen door de weilanden, dan bos en dan het Wekeromse zand , wederom bos en het laatste stukje verhard. Zeer goed aangegeven met leuke details van vogelbordjes en nestkasten. Helaas nog wat kaal aan de bomen dus zeker nog een keer doen als alles bloeit. Tot nu toe topper.

 48. Onderwerp: overstappunt

  Beste Anita,

  De vrijwilligersgroep van het Beek- en Bultpad heb ik gevraagd even te kijken hoe zij het overstappunt duidelijker kunnen markeren.

  Dank voor je oplettendheid,

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 49. Onderwerp: Meer dan genieten....

  Mooi weer, klompenpaden in overvloed. Vandaag maar eens een zelfbedachte mix gemaakt van 2 paden. Een stukje van het één en een stukje van de ander. Beek en Bult gaat prima samen met het Valksepad. De overstap aanwijzingen vanaf de parkeerplaats bij de Wekeromse zand ontbreken in het veld. Er zou een grijze markering moeten staan, maar die heb ik niet kunnen vinden. gelukkig is het gebied mij niet geheel onbekend, dus vond ik uiteindelijk de Valkse route wel. Heb een heerlijke wandeltocht gemaakt van uiteindelijk 12,5 km. Een aanrader.
  Kijk en lees mee op http://www.anita0407.waarbenjij.nu

 50. Onderwerp: Prachtig!

  Vandaag dit pad gelopen en we vonden ‘m prachtig. Ikzelf vind het beek- en bultpad net iets mooier, maar deze is ook zeker de moeite waard! Leuk ook de interpretatie van de boerderij uit de ijzertijd en de bordjes met de valken door de kinderen gemaakt! Goede bewegwijzering. Alleen in het begin eventjes onduidelijk.

 51. Onderwerp: Grote favoriet

  Vandaag dit prachtige pad gelopen. Vanaf half december was dit klompenpad nr 17 voor mij. Deze behoort tot de top 3. Alleen aan het eind een kilometer asfalt, verder niet (tegen de klok ingelopen). ‘t Is een paar weken droog geweest, dus de weilandjes waren niet meer drassig. Kenmerkend vond ik de stukjes landbouwgrond, omringd door bosschages. Bij het Norderpad (Putten) waren dat geen bouwgronden, maar weilandjes, typisch.
  De topper was het uitzicht op de Scheeleberg, prachtig.
  Bewegwijzering uitstekend. Eén opmerking: Na 15 minuten lopen moest ik het land in, een paar honderd meter langs de zandweg. daar kwam ik een greppeltje tegen met 2 x schrikdraad. er stond geen bordje, Ik dus maar links het land in naar de boerderij. Foutje, ik had over de greppel gemoeten (zonder bortdje). Iets verderop moet je weer de grote zandweg op, en dan rechtsaf. Dus de volgende keer maar gewoon op de zandweg blijven lopen. Haha. Ga nu binnenkort ook de Beek- en Bultpad lopen, al is de lengte wat kort. Mijn favoriete lengte is 15 km.
  Iedereen bedankt voor de mooie uurtjes.

 52. Onderwerp: Bomen te over

  Soort bosklompenpad met een drassig stukje weiland
  Maar desalniettemin, leuke tippel
  Niks mis mee

 53. Onderwerp: Heel mooi!

  Wat een mooie route en zeer afwisselend… De start is al leuk bij “Et Schuurtje”. Dan wordt je wel even het moeras ingestuurd, ahum. Pfff een klein stukje ploeteren dus. Niet nadenken maar gewoon op de zichtbare polletjes stappen en snel doorlopen. De weilanden zijn nu nog erg nat, dus (liefst) laarsen aan en gaan… Dan kom je bij de ijzertijd boerderij en die is leuk om te zien. En echt het Wekeromse zand en het bos erna is prachtig. Je waant je in het buitenland en wonderwel kwam ik ook nog wat sneeuw tegen. Er loopt een rode paaltjesroute over het Wekeromse zand die ik al eens gecombineerd heb met het Beek & Bultpad. Dan loop je wel zo’n 15 km, maar zeker ook een aanrader. Nou mijn complimenten wederom, heb genoten van deze goed bewegwijzerde wandeling. Kijk ernaaruit um in de lente/zomer te lopen, om wat langer te kunnen zitten op de bankjes. Was nu nog wat te koud daarvoor.

 54. Onderwerp: Prachtige route

  Vorige week deze route gewandeld. Een heel afwisselend pad. Wij liepen hem tegen de klok in en alleen op het laatst liepen we een stukje over asfalt, wat de betovering van de route afhaalde. Verder weiland, heide, bos ,veld…prachtig!
  Absoluut een aanrader!

 55. Onderwerp: Hele mooi Klompenpad

  Gelopen met in de Ochten een beetje mist maar die trok vroeg in de ochten op.
  verschillende landschappen waar je door heen loopt.
  Dus veel te zien.

  Hier een leuke filmpje van de route: https://youtu.be/00lSEUxy97c

 56. Onderwerp: kerstochtend 2016

  Heerlijke wandeling gehad. Soppend door het weiland, klimmend de zand- en heideheuvels op, leuke doorkijkjes. Mooi klompenpad!!

 57. Onderwerp: SUPER mooi klompenpad

  16 december 2015 dit klompenpad gelopen, met een beetje miezerig weer.
  Het was er heel rustig, ik denk mede daardoor hebben wij moeflons gezien, een ram en een ooi.
  Dit is al een prachtig pad, maar door het zien van de moeflons was deze middag SUPER.
  Het was op sommige plaatsen wel wat drassig, maar met goede schoenen aan goed te doen.
  Zeker voor herhaling vatbaar.

 58. Onderwerp: Echt klompenpad

  Gelopen op een stormachtige herfstdag in November. Ik vond het een echt klompenpad: stukken door drassige weilanden, langs koeien en manoeuvrerend langs koeienvlaaien. Sommige doorgangetjes inderdaad wat smal. Alle bewegwijzering was wel aanwezig, maar niet altijd direct in het zicht geplaatst. (kaartje is inderdaad handig) Het stuk over het wekeromse zand was prachtig. Wel een aanrader, dit klompenpad!

 59. Onderwerp: Prachtige route

  Gelopen bij mooi droog herfstweer. Heel afwisselende route, leuke overstapjes bij de weilanden. Route is heel duidelijk aangegeven. Dit was het eerste klompenpad dat we gelopen hebben, en we gaan er zeker meer lopen.

 60. Onderwerp: Een van de mooiste klompenpaden

  Onder een lekker herfstzonnetje, dit prachtig klompenpad gelopen, wat een afwisselend landschap.
  De bewegwijzering was heel duidelijk, alleen 1 paaltje bij de “Eikenstek” stond los bij het hek.
  Hulde aan de vrijwilligers die dit pad gerealiseerd. Wij konden ons niet vinden in de bovengenoemde opmerkingen over smalle doorgangen, mensen met een normaal postuur hebben hier geen last van.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*