Veen- en Veldendijkpad

Let op!: Vanwege werkzaamheden en diverse knelpunten is deze route gesloten.

Wandelen door de polder, over boerenland en dijken. Ontdek het mooie buitengebied van Bunschoten-Spakenburg. Wandelen door het open polderlandschap van Eemland. Over boerenland en dijken. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Veen- en Veldendijkpad (13 km)

Startpunt: VVV Bunschoten-Spakenburg, Oude Schans 90.

Openbaar vervoer: Bushalte Broerswetering

Markering: oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Broedseizoen: een deel van de route is in verband met het broeden van de weidevogels gesloten tussen 15 maart en 22 juni. In die maanden kunt u alleen de alternatieve route volgen. Een deel van de route is gesloten van 1 oktober t/m 31 maart vanwege de beschermde Kleine Zwaan. Waar dit precies is, staat op de kaart en is door middel van borden aangegeven.

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: her opening Veen- en Veldendijkpad

  We zijn druk doende om het Veen- en Veldendijkpad zo spoedig mogelijk weer als officieel Klompenpad te heropenen.
  De vernieuwde route is bekend, de grondeigenaren zijn akkoord en nu worden de voorbereidingen getroffen voor het beloopbaar maken van het nieuwe gedeelte en om de markeringen aan te brengen. Het is op dit moment nog een beetje moeilijk om een exacte datum te vermelden dus hou de site in de gaten. Daarop zullen we de heropening tijdig vermelden! U kunt vanzelfsprekend in de tussentijd een van onze andere Klompenpaden in het Arkemheen en Eemland gebied ontdekken!

  Met vriendelijke groet,

  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Landschap Erfgoed Utrecht

 2. Onderwerp: Let op!: Vanwege werkzaamheden en diverse knelpunten is deze route gesloten.

  Wij hadden er overheen gelezen, ‘Let op!: Vanwege werkzaamheden en diverse knelpunten is deze route gesloten.’ Toch wel een eindje gekomen. Wel zou ik de tip geven, in het broedseizoen is dit geen klompenpad, je loopt voornamelijk langs voorbijrazende auto’s op asfalt.

 3. Onderwerp: Slechte bestickering

  Zondag 30 april dit klompenpad gelopen, we wisten door het broedseizoen, dat we vooral over asfalt zouden lopen. Bij de VVV Schans 90 zijn we al gaan zoeken naar het eerste klompenstickertje, bleek 50 meter verder op een paaltje te zitten, waar een auto voor stond. We hebben de route echter tegen de klok in gelopen, veel stickers waren erg vaal en beschadigd, bij 1 was zelfs de pijl er uitgeknipt. Op een gegeven ogenblik waren we (door het broedseizoen) de alternatieve stickerbewijzering helemaal kwijt, op de Mobiele klompenapp en via Google stond dit klompenpad niet aangegeven, wel thuis op de I-pad, maar daar heb je tijdens de wandeling niks aan, toen zelf maar een route gemaakt, uiteindelijk kwamen we wel weer op het klompenpad, al met al was het niet zo’n succes. Een tip, de route, ook de alternatieve, opnieuw nalopen en bestickeren, zodat de wandelaars na ons er wel van kunnen genieten, (als de route weer geopend is), we zagen pas thuis dat dit klompenpad voorlopig gesloten is.

 4. Onderwerp: reactie op route is weer toegankelijk

  Beste Vincent en andere wandelaars,

  Helaas moeten we melden dat het Veen- en Veldendijkpad nog niet te lopen is ondanks de afronding van de werkzaamheden aan de dijk. De route is nog gesloten op andere plekken. We zijn bezig met een kwaliteitsimpuls voor dit Klompenpad en hopen deze komend jaar af te ronden. Na de feestelijke heropening kunt u dan weer genieten van dit Klompenpad.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 5. Onderwerp: Route is weer toegankelijk

  De werkzaamheden voor de dijkversterking zijn grotendeels afgerond. Dus in principe is de route weer geheel toegankelijk.

 6. Onderwerp: Route niet te vinden

  Vanmiddag met goede moed het plan opgevat om te gaan wandelen. Dit klompenpad leek ons leuk. Helaas nergens aanwijzingen of een startpunt te bekennen. Na wat rondgelopen te hebben nog eens gekeken op de website, en zie nu pas dat het pad niet beloopbaar is…..waarom staat het dan nog op de website?! Pas bij het bekijken van de reacties staat het vermeld. Wat een tegenvaller.

 7. Onderwerp: ROUTE NIET TE LOPEN

  Beste wandelaar,

  Op dit moment zijn ze druk bezig met de dijkverbetering en dat houdt in dat ook de Westroute niet meer te lopen is. We adviseren u dan ook om het Veen- en Veldendijkpad niet te lopen op dit moment.

  Met vriendelijke groet,
  Team Klompenpaden Utrecht

 8. Onderwerp: Knelpunten in de route

  Beste Corry,

  Wij vinden het jammer dat de wandeling tegenviel. Op deze website wordt echter uitgebreid melding gemaakt van het feit dat de route momenteel niet ‘Klompenpad waardig’ is. Het oplossen hiervan – de route wijzigen door het gesprek aan te gaan met nieuwe grondeigenaren – is helaas iets wat veel tijd in beslag neemt. Wij verwachten in de loop van 2017 daar meer duidelijkheid over te hebben.

  Wij vinden het wel vervelend dat je bij de VVV in Spakenburg hebt moeten betalen voor de routebrochure. Wij hebben namelijk de afspraak dat ze deze gratis verstrekken aan wandelaars zolang de route de deze knelpunten heeft. We zullen hen daar nogmaals op wijzen.

  Met vriendelijke groet,
  Team Klompenpaden Utrecht

 9. Onderwerp: Teleurgesteld....

  Klompenpad in Bunschoten is niet up to date. Ik kocht voor € 1,50 de folder bij de VVV. Die bleek uit 2009 te zijn. Sticker er op met een hogere prijs ook nog. De lus van 5 km: zodra je de jachthaven voorbij bent en het land ingaat staan de brandnetels en het gras manshoog. We zijn op het dijkje gaan lopen. Helaas maar een paar stickers van de route gezien voor tijdens het broedseizoen. Klopt van geen kanten! De 8 km zijn we maar niet eens aan begonnen. De beschrijving van de start is al beroerd. Daarom belandden we op de 5 km lus ipv eerst op de 8 km lus. En er schijnt gedoe te zijn met een boer in die lus. Wordt nergens wat van beschreven. Een dikke onvoldoende!

 10. Onderwerp: Route aangepast

  Bij het VVV in Bunchoten-Spake nburg werd netjes aangegeven dat de route iets moest worden ingekort i.v.m. een probleem met een bewoner over wiens erf de route was uitgezet. Je moet lopen van 2 naar 5 (en dus de nummers 3 en 4 overslaan. Op de site is hierover niets te vinden. Helaas staat de route niet op de “klompenpaden app” niet vinden. Verder een redelijke route met een keus genoeg voor koek en zopie in het centrum van Bunschoten Spakenburg.

 11. Onderwerp: Veen en velderpad

  Heel mooi gelopen met mooi weer genoten van het uitzicht en de vogels, maar de bewijzering was slecht en op de terugweg hield de route ineens op dus zijn we over de dijk maar weer terug gelopen dat was jammer maar het was heel mooi!

 12. Onderwerp: Veen -en velderpad

  Vandaag dit klompenpad gelopen.
  Het blijft een leuk pad, wel een van de pittigere klompenpaden. doordat ik helaas een aantal keren de gedachtegang van de persoon die de route heeft gepijld niet geheel kon volgen, leverde mij dit de nodige extra wandelmeters op.
  Hier en daar een extra sticker/bordje zou soms prettig zijn, zeker daar waar gebouwd wordt,
  In ieder geval een ieder bedankt die dit klompenpad mogelijk maken.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*