Veendijkpad

Ontdek het mooie buitengebied van Bunschoten-Spakenburg. Wandelen door de polder, over boerenland en dijken. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Veendijkpad (8 km)

Startpunt: TOP De Kooi, Zevenhuizerstraat 1, Bunschoten-Spakenburg (let op: vanaf 11.45 uur open). Tip voor wandelaars die voor 10.00 uur willen beginnen: u kunt ook parkeren en starten bij het gemeentehuis/molen De Hoop gelegen aan de Stadspui 2, Bunschoten-Spakenburg.

Openbaar vervoer: Bushalte Boompjes, Spakenburg

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Het pad inclusief route verlenging is dus geen 11 km, ik kwam op iets meer dan 9 km. Jammer dat er dan 11 km staat aangegeven op de site

 2. Deze wandeling ontbrak nog op onze lijst om ✅. Er lang mee gewacht vanwege de recensies van mede wandelaars die niet zo uitnodigend waren.
  We hebben geen échte spijt gehad. We kennen mooiere paden dat is waar, toch was dit een afwisselend pad waar genoeg te zien was.. Begonnen bij De Kooi aan de Zevenhuizerstraat en richting de brug bij Bontepoort. Links heel veel ganzen, kieviten en tureluurs. Rechts de Arkenheemse polder. Nu kun je nog door t weiland (vanaf 15/3 is het broedseizoen). Door de weide richting fietspad Rengers Wetering. Helaas in de sloot en in de berm liggen heel veel halve liter bierblikken. Op de Oostdijk een mooi uitzicht op t water en dan heb je de natuurbeleving gehad en wandel je hierna door de bebouwde kom.
  Genoeg leuke doorkijkjes in Spakenburg. Koffiemoment in het rustige centrum. Een gedeelte loop je daarna weer terug langs begraafplaats De Akker en hierna via de Rondweg over verschillende rotondes druk en wat rommelig naar de Dorpsstraat in Bunschoten. Heel veel mooie boerderijen om te bewonderen. Daarna weer een nieuwbouwgedeelte met originele architectuur terug naar t beginpunt waar we konden genieten bij De Kooi van een heerlijk 12 uurtje leuk geserveerd door heel vriendelijk personeel.
  Een fijne dag met een een voor ons gevoel “half” klompenpad en “halve stadswandeling”.
  De bewegwijzering is goed.

 3. Vandaag besloten dit klompenpad te gaan lopen,idd.veel verharde paden en lange stukken,maar omdat het slecht weer was geweest,voor vandaag juist prettig.Het is idd.geen echt klompenpad, wij hebben de verlengde route gelopen.Maar als je nooit in deze buurt komt,is het toch wel leuk om wat vd omgeving van Bunschoten-Spakenburg te zien.De haven is leuk,de nieuwe wijk heeft erg mooie woningen en is mooi aangelegd,en je kunt er gezellig een terrasje pakken in t centrum,zelfs in deze tijd vh jaar.Alleen wel een opmerking:Wij vonden de route ook verwarrend,veel de app erbij gebruikt.

 4. 15 december dit pad gelopen, gelukkig maar dat wij ons niet altijd even veel van de reacties aantrekken want het viel ons zeker niet tegen. Wij zijn bij de molen gestart en hebben met fris winterweer door de polder gewandeld en zelfs nog even in het zonnetje met de rug tegen het dijkhuisje koek en sopie genoten. Mooie luchten, vergezichten en water(vogels), genoeg om van te genieten. De route was goed te vinden, uiteindelijk in Bunschoten nog even doorgelopen naar het centrum bij de haven voor de afsluitende lunch. Was weer een mooie wandeling (nr. 110).

 5. Bedankt voor uw reactie. We hebben genoten van deze wandeling. Dit pad was een van de eerste klompenpaden die we gelopen hebben in 2013. We miste nu wel het centrum van spakenburg. Waar we toen een lekker visje gegeten hebben. We hebben ondanks dat gemis veel gezien. Zoals zwanen zilver- en blauwe reiger, schapen paarden mooie oude huizen enz. Daar er weer nieuwe klompen paden zijn willen we die de komende weken gaan lopen. Wat betreft de etiketten: Wij lopen zonder de app. alleen met de kaart. Meteen bij het begin (bunschoten langs de beek) staat de sticker buiten het gezichtsveld. En op het einde (bij de nieuwbouw) staan twee stickers die naar drie richtingen wijzen. Maat toch bedankt voor de inzet die jullie en de vrijwilligers aan de dag leggen.

 6. Beste Geert, Jolanda, Gerard en Fia,

  wat jammer dat het Veendijkpad niet gebracht heeft wat u er van verwacht had. Naar aanleiding van jullie opmerkingen hebben wij een aantal acties ondernomen. De App is weer kloppend gemaakt, dus die komt weer overeen met de markeringen. Dat restaurant De Kooi pas om 11.45 open gaat vinden ook wij lastig maar daarom hebben wij ook op de site van het Veendijkpad als alternatief voor de vroeger starters het gemeentehuis/molen De Hoop aangegeven. Het pad loopt inderdaad deels door bebouwingen en langs een industrieterrein maar wij zijn gebonden aan de medewerking van de boeren om tot een pad te komen. Daarbij breidt Spakenburg heel snel uit en daar waar men een tijd geleden nog over onverharde paden liep is dat nu geasfalteerd. Verder zou u ons een dienst bewijzen door aan te geven waar u de markering onduidelijk of afwezig vond. Elke drie weken wordt het pad o.a. op juistheid gecontroleerd maar het kan natuurlijk dat uit automatisme een ontbrekende markering niet gesignaleerd is. Mede daarom adviseren wij ook om de App te gebruiken.

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkenheem en Eemland

 7. Deze route gelopen op maandag 14 novembner 2022.wij zijn het volkomen eens met Jolanda en Geert. Zeer slecht aangegeven. Maar wel prachtige vergezichten.

 8. Het Veendijkpad gelopen vanaf de Kooi. Echt raar dat dit startpunt tot 11.45 u gesloten is. De route is slecht aangegeven of de bordjes staan op onmogelijke plaatsen. Ook klopt de route van de app niet overal met de bordjes. De route gaat gedeeltelijk door oninteressante bebouwing en langs een industrieterrein. Maar genoten van de mooie uitzichten die dit pad biedt.

 9. Gelukkig zijn wij aardig bekend in de omgeving van Bunschoten-Spakenburg.
  Maar wel de App heel veel nodig gehad. De bewegwijzering was erg slecht.
  En de kaart in de App klopt ook niet. Deze geeft aan achter De Kooi langs, maar dat geven de desbetreffende pijlen NIET aan.
  Door de slechte bewegwijzering was het niet leuk lopen. Je werd er onzeker van.

 10. Met alle opmerkingen hieronder met weinig verwachtingen gestart bij de Kooi en linksom gelopen.
  Niet de beste timing, de hele route gehei gehoord, dat maar voor lief genomen, iedereen wil immers een huisje.

  Wat pech met de werkzaamheden/afsluitingen. De eerste omleiding vanwege werkzaamheden aan de stadsgracht netjes opgevolgd. De 2e afsluiting rondom de begraafplaats wel genegeerd en geen spijt, dat kon op dat moment prima.
  Geprobeerd om de route toch zonder app te lopen en dat is mislukt. Toch moeten spieken. Veel stickers zonder pijlen gezien, zoals ook op andere paden. Dan ga te toch twijfelen, wordt hier rechtdoor bedoeld, is de pijl vervaagd of…??? Ook stickers gezien waarop met stift een pijl getekend is. Men doet dus zijn best! En ook hoera voor de app.

  Een verbetersuggestie: bij de verlenger zou de route ook beneden de dijk gelegd kunnen worden ipv op de dijk, zo pak je wat meer groen en onverhard mee. (met als alternatief bij modderige omstandigheden kun je alsnog de dijk op)

  Dit pad is geen hoogvlieger, maar zeker geen spijt. Nog nooit in Bunschoten-Spakenburg geweest en dat pak je dan toch mooi maar mee.

 11. Tenzij je van asfalt en nijverheidsbebouwing houdt, mijd dit pad. Druk met fietsers en weinig groen, skyline van van industrieel Bunschoten. Topper was de cafetaria bij het begin/eindpunt. Mooi terras en ruime porties, maar nr 0 voor mij op de doorgaans prachtige klompenpaden, waarvan er vandaag er weer een (Cotlandenpad) in de top tien.

 12. Prachtige wandeling, niet een typisch klompenpad maar zeer de moeite waard. Wel was de route niet te doen zonder de app. Er misten een aantal bordjes. Sommige stickers waren afgescheurd waardoor je niet kon zien waar de pijl heen wees en 1 wees gewoon 100% de verkeerde kant op. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt, normaal klopt het altijd… (De omleiding hadden we ook gemist maar bleek eenvoudig op te pakken)

 13. Gistermiddag, zonnig met fris windje, liep ik dit klompenpad. Ik kan beamen wat ik hieronder las, dit pad is inderdaad niet zonder kaartje of app te lopen. De routemarkering kan echt nog wat verbetering gebruiken! Erg fraai zijn de delen door de bebouwing en de nieuwbouw allerminst. De route voert veel over wegen, wandel- en fietspaden.
  Eenmaal in de uitdagende, zeer zompige veenweiden was het rustig qua verkeers- en bouwgeluiden. Aldaar genoten van al het gevogelte, vooral de enorme aantallen brand-, Canadese en grauwe ganzen, een lekker stelletje druktemakers ;-).

 14. Gisteren, zondag de 23ste januari, dit (klompen)pad gelopen. Gestart bij de molen/restaurant. Mooi hoor, zo’n authentiek stukje Nederland. Nu de horeca nog open! De app was broodnodig om te gebruiken. Door en bij nieuwbouw en bouwwerkzaamheden was het moeilijk om de route te zoeken. Een klompenpad zouden we dit niet willen noemen, een prachtig wandelroute des te meer. Door de weilanden en langs het Nijkerkernauw was het heel mooi. Het was er werkelijk doodstil op gekwek en gekwakel van de eenden na dan. En windstil met een spiegelglad wateroppervlak. Geen windmolen die draaide. Langs dit Nijkerkernauw kun je onderlangs prima alle fietsers vermijden. Doen!

 15. Beste Monique en Marco,

  hartelijk dank voor uw reactie. Jammer dat u de officiële route niet heeft kunnen lopen. Het pad wordt één keer per drie weken op o.a. markeringen gecontroleerd en de resultaten daarvan krijg ik per mail aangeleverd. Bj de laatste controle waren er geen op of aanmerkingen dus was alles nog goed aangegeven. Het kan natuurlijk zo zijn dat er inde tussenliggende tijd een bordje verdwenen is waardoor u in de problemen bent geraakt. De komende controle beurt zal kijken wat er gebeurt is. Om dit soort ongemakken te voorkomen adviseren wij onze wandelaars om indien mogelijk de klompenpaden app op op de mobile telefoon te plaatsen om bij onzekerheden te kunnen controleren hoe de route verder loopt.

  Vertrouwende u hiermee van dienst te zijn geweest,

  met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 16. Vandaag 23 januari 2022 hebben wij dit klompenpad gelopen. Wij zijn begonnen met wandelen bij de molen en liepen gelijk al verkeerd, na drie stickers. Dus zijn wij de andere kant opgelopen vanaf de molen. Dit ging goed tot de veendijk. Wij lopen de verlengende route. Maar de stickers hielden op en wij zijn via de haven van Spakenburg weer terug gelopen maar de molen. De wandelroute verder was wel aardig. Je had mooie vergezichten en dat maakte de boel weer een beetje goed. Verder lekker gewandeld, want je moet er zelf wat van maken.

 17. Geen echt Klompenpad maar wel een leuke dorpswandeling door Bunschoten en het buitengebied. Zeer geschikt voor een korte winterwandeling. Zelfs met lichte vrIeskou waren er in de weilanden en langs het riviertje de Laak opvallend veel vogels te zien. De ronde rond de weilanden in het dorp was voor mij een verrassing met mooi uitzicht op kerk en molen. De bewegwijzering binnen het dorp laat te wensen over. In verband met corona is het parkeerterrein bij De Kooi afgesloten. Een particuliere afgesloten parking verdient overigens de titel Toeristisch Overstap Punt niet.

 18. Gisteren dit mooie, interessante klompenpad gelopen. Veel asfalt, ja, maar het is ook wel eens fijn om te genieten van onze zompige polders zonder natte, koude, vieze voeten te krijgen. En genieten is het daar! Wij zijn gestart bij molen de Hoop en dan begint gelijk het mooiste stuk. Maar ook mooi is het gedeelte over het dijkje langs de Laak, met weidse uitzichten naar links (provincie Utrecht), rechts (provincie Gelderland) en vooruit (provincie Flevoland). Heel bijzonder, en veel weide- en watervogels te bewonderen hier. Ook het Zuiderzeeroute-fietspad langs het Veluwemeer is prachtig, mits het niet te druk is natuurlijk. Aanrader is wel om het pad door te lopen op de dijk tot aan het opstappunt in plaats van links af te buigen, want de Nieuwe en Oude Haven van Spakenburg zijn heel pittoresk en een bezoek waard. Eventueel kan je dan weer teruglopen naar het pad, of gewoon recht door de winkelstraat met horeca naar molen de Hoop wandelen. De oude huizen zijn schitterend maar zelfs in de nieuwbouwwijk kijk je je ogen uit. Mooi hoor, Nederland.

 19. Aanvulling op mijn reactie van 11-7-2018 in dit gastenboek.
  Dit pad is geen klompenpad zoals oorspronkelijk bedoeld is, over boerenerven etc etc.
  Op 30-4-21 wordt geschreven: beter was helaas niet mogelijk. Beter was dan om geen klompenpad te maken maar een fietsroute, zoals Carine Alders schrijft.
  Dat geldt ook voor de opmerking “in zo’n polder zit je niet te wachten op een onverharde weg”. Maak dan geen klompenpad, want de klompen slijten te hard en voor de voeten is het lopen met klompen op asfalt niet fijn.
  Van de reacties na 13-11-19 tel ik 12 reacties van de coördinator, dat zegt wel genoeg over dit zogenaamde klompenpad.
  Mijns inziens had het pad beter Kooipad genoemd kunnen worden, want die mensen hebben voordeel bij dit pad. De horeca is hier het belangrijkste zo schat ik in en niet het pad.

 20. Geachte mevrouw Alders, beste Carine,

  hartelijk dank voor uw reactie. Onderstaand doe ik u de informatie toekomen die in deze polder woonachtig is en die zich de opmerkingen betreffende het Veendijkpad ter harte neemt. Verder is het natuurlijk wel zo dat wij het liefst het hele pad door de weilanden zouden willen laten lopen maar daar is mede de bereidheid van de betreffende boeren voor nodig en tot onze spijt is die in deze polder niet erg groot.

  Met vriendelijke groet,

  Landschap Erfgoed Utrecht,
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

  Geachte heer Visser,

  ik woon in Bunschoten en volg de informatie rond het Veendijkpad. Het valt me op dat er vaak gemopperd wordt dat er bij ons bijna alleen verharde paden zijn.

  Wellicht helpt het om de wandelaars wat meer informatie te geven. Op zandgrond kan men gerust een pad onverhard laten, werkt prima. Maar in het slik van zo’n polder zit je niet echt op een onverharde weg te wachten, en zal men al snel besluiten er alsnog een bestrating op aan te brengen zodra men het geld ervoor kan betalen.

  Wellicht is het een nuttige aanvulling op de tekst in de folder en op de website? Ik denk dat als de wandelaar snapt waarom er nauwelijks nog onverharde wegen zijn in zo’n polder, men dit Klompenpad meer zou waarderen. En ook omdat nu de route niet na enkele fikse regenbuien al onbegaanbaar was geworden.

  Met vriendelijke groet,
  Stefan Menningh

 21. Saai pad. Met de verlenging erbij meer asfalt dan gras. Dit pad kun je beter op de fiets doen.

 22. Vandaag dit pad gelopen. Was echt een zoektocht. Veel markeringen ontbreken. Bij de verlenging als je de normale route door het weiland neemt, heb je geen idee welke richting je uit moet. Je hebt voortdurend de app nodig. Maar toch nog een paar keer verkeerd gelopen. Algeheel een nogal saai pad. Veel fietspad en lange rechte stukken

 23. Beste Bert,

  dank voor je reactie. Het antwoord van de VVV op jouw vraag over het Veendijkpad is voor ons de bekende druppel! Al sinds een jaar of twee hebben wij problemen met deze organisatie en zullen binnen niet al te lange tijd onze samenwerking gaan stopzetten.
  U heeft helemaal gelijk dat het goed opletten is in het dorp. Het pad wordt door onze vrijwilligers eens in de drie weken gecontroleerd en dan moeten we regelmatig verwijderde markeringen weer opnieuw aanbrengen. Fijn dat het ijsje het toch weer wat goed gemaakt heeft.
  Wij adviseren onze wandelaars om indien ze de mogelijkheid hebben de route met behulp van de app te lopen. Hiermee wordt onnodig zoeken voorkomen!

  Ik wens jullie nog vele leuke Klompenpad wandelingen toe!

  Met vriendelijke groet,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkenheem&Eemland

 24. Afgelopen zaterdag dit klompenpad gelopen. Heerlijk weer.
  In de nabijheid van de VVV naar de route gezocht maar niet meteen gevonden dus binnen gevraagd. Daar had men nog nooit van dit klompenpad gehoord ???
  Mbv de app goed op gang gekomen en de eerste helft van de route was prachtig, langs de havens, en het Nijkerkernauw. Verderop langs de Laak richting De Kooi. Tot zover prachtig al had er hier en daar wel een aanduiding extra bij gemogen.

  Vervolgens de bebouwde kom in. Daar regelmatig moeten zoeken en de app nodig gehad. En dan toch nog weer verkeerd gelopen. Ook hier veel te weinig markeringen denk ik. Dit was zeker niet ons eerste klompenpad dus daar lag het niet aan maar de lol was er op een gegeven moment wel af, waarna we het opgegeven hebben. Het ijsje in het centrum maakt het enigszins goed.

 25. Beste Sarah en Mark,

  dank voor jullie reactie. Ik deel jullie bevindingen maar voor het aanleggen van een route zijn wij afhankelijk van de medewerking van de grondeigenaren en beter dan dit was helaas niet mogelijk. Met jullie suggestie betreft De Wieken gaan we aan de slag dus als de uitbater het een leuk idee vindt gaan we deze locatie zeker in de route opnemen!
  Ik wens jullie nog vele leuke Klompenpadwandelingen toe!

  Met vriendelijke groet,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkenheem&Eemland

 26. Op Koningsdag 2021 hebben we in de ochtend de route gelopen. Gestart bij de molen De Hoop aan de Stadspui hebben de route met de klok mee gelopen. Met klompen heeft het allemaal weinig te maken maar een aardige wandelroute is het wel degelijk. De markeringen zijn goed in orde maar bij de omleiding (vanwege aanleg van de nieuwe woonwijk) is het prettig om de app te gebruiken. Vanwege het broedseizoen hebben we de route van 11km gelopen.

  We kunnen ons voorstellen dat veel wandelaars het bepaald niet ideaal vinden om het merendeel van de paden op deze route te delen met fietsers. Wij geven de route daarom een 6,5.

  Vreemd overigens dat niet vermeld wordt dat je bij het opstappunt bij molen De Hoop horeca hebt: restaurant De Wieken. We hebben daar in verleden meerdere keren geluncht en dat kunnen we aanraden.

 27. Het Veendijkpad is helaas geen klompenpad zoals de bedenkers dit bedoeld hebben. De volledige route, van begin tot eind, gaat alleen maar over verhade wegen en fietspaden, waar geen klomp ooit gelopen heeft. Alleen in de verkorte versie loopt er een klein stukje door een weiland. Voor de wat minder puristisch aangelegde wandelaars is het overigens een prima route. Het stukje door Bunschoten geeft een mooie indruk van het dorp, met veel statige huizen. De wandeling door het buitengebied werd vandaag wat gehinderd door de vele fietsers die er met het mooie weer ook op uittrokken; je loopt dan niet echt rustig. Alleen langs het Eemmeer is het mogelijk het fietspad te ontwijken, door onder lands de dijk te lopen, aan de waterkant. Verder vooral weidse uitzichten.
  De route is over het algemeen goed gemarkeerd, al moesten we een stuk of 4-5 keer toch de app raadplegen omdat er wel een sticker aanwezig was, maar zonder richting-pijl, zodat je in het ongewisse blijft welke kant je op moet. De parkeerplaats bij het TOP De Kooi is gesloten. Daardoor is er op die plek vrijwel geen parkeergelegenheid, behalve voor een enkele auto in de berm. Wij zijn daarom doorgereden naar het gemeentehuis, waar volop parkeergelegenheid is. Enige minpuntje hier is dat er bij het gemeentehuis geen bordjes te vinden zijn, waardoor je even de app moet raadplegen om een start te kunnen maken.

 28. Beste Juul, hartelijk dank voor uw reactie! Het is bekend dat een groot deel van dit pad over verharde stukken loopt maar dat zijn wel gedeeltes waar men geen of nauwelijks last heeft van veel fietsverkeer. Wij zijn afhankelijk van de medewerking van de boeren die het land in hun bezit hebben en dut lukt bij het ene pad wat eter dan het andere. Voor wat betreft de markering van deze route is het met name de route door het dorp soms lastig maar wij waken voor een overdaad aan markeringen Het pad wordt één maal per drie weken gecontroleerd en als er iets niet duidelijks wordt de situatie aangepast. En wat u ook al aangeeft, het gebruik van de app doet wonderen!

  Ik wens u nog vele mooie wandelingen toe,

  met vriendelijke groet,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 29. Mooi klompenpad, ook al gaat het voornamelijk over asfalt. Dat vond ik geen bezwaar. Vandaag, zondag, de eerste prachtige lentedag na het schaatsweekend van nog maar een week geleden, waren er veel fietsers op de paden.
  Ik lees bij veel reacties dat de bewegwijzering matig is. Dat klopt. Misschien zijn de bordjes wel aanwezig, maar als zoveel mensen het noemen hangen ze blijkbaar niet voldoende in het zicht. Wij hebben vaak de app er bij moeten pakken, omdat we de bordjes niet konden vinden.
  Tot slot: wel e een wandeling die voor herhaling vatbaar is.

 30. Dit is geen klompenpad.

  De wandeling gaat in het geheel over het fietspad door de polder en over de dijk. Hierna gaat het pad over in een leuke dorpswandeling. Je loopt nagenoeg 100% over asfalt of verharde weg. Een uitzondering is bij de verkorte route waar je een weiland doorkruist.

  Jammer genoeg geen leuke bruggetjes, paden, boerenerven of mooie doorkijkjes. Wel een paar mooie vergezichten. Dit pad komt (als klompenpad!) onderaan mijn lijst.

 31. Vandaag (19 december) samen met mijn dochter Monique de route gelopen. Het stuk door het weiland zag er wel heel erg drassig uit. Daarom zijn wij doorgelopen tot het nijkerkernauw hetgeen zeer de moeite waard was, mooie vergezichten. Een mooie route voor deze tijd van het jaar. Met de bewegwijzering; uitgeprint route kaartje en gebruik van de app was het onmogelijk om fout te lopen. De verlengde route kwam uit op minder dan 10 kilometer. Het toeristisch overstap punt was overigens gesloten zodat wij daar niet konden parkeren.
  Maar al met al was het een geslaagde wandeling; vrijwilligers bedankt voor het uitzetten van de route.

  Monique en frank

 32. Op mogelijk de laatste lekkere wandeldag van 2020 (maar dat dacht ik al vaker) heb ik dit pad gelopen. Ik heb genoten van de wandeling. Iedere wandeling gaat gepaard met een blogje, vaak over mijn eigen mijmeringen aan de hand van de wandeling. In dit geval gebruik ik het Veendijkpad om duidelijk te maken waarom ik zo’n liefhebber ben van klompenpaden https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2020/11/19/uitleg-klompenpaden-aan-de-hand-van-het-veendijkpad/
  Voor meer foto’s zie ook Instagram account titiissprakeloos

 33. Na een regenachtige nacht zochten we naar een route zonder veel bomen en daar voldeed deze route goed aan. Uit de berichten in het gastenboek maakten we op dat we veel op verharde wegen zouden lopen dus dochterlief nam haar step mee. Het weiland zag er zo nat en drassig uit dat we besloten de verlengde route te lopen waardoor onze dochter de hele route tot haar grote vreugde heeft kunnen steppen. Wij vonden het leuk om een stuk over de dijk te lopen met uitzicht op Flevoland en de voormalige Zuiderzee.
  Onderweg hebben we ontzettend veel vogels gezien; kolganzen, zwanen, waterhoenders, meeuwen, etc. Vooral de overvliegende en neerdalende ganzen blijven prachtig om te zien.
  Als je onderweg een klein uitstapje naar het Industrieterrein maakt kan je op zaterdagochtend op diverse plekken vers gebakken vis kopen, heel lekker!
  Door Corona is Grand Cafe De Kooi en ook bijbehorend parkeerterrein gesloten. Sommige mensen vinden het jammer om over verhard wegdek te lopen, het voordeel is wel dat je nergens door de drek loopt en wellicht is dit het eerste scootmobielvriendelijke klompenpad. Per step was het in ieder geval een groot succes.

 34. Vanmorgen deze klompenpad gelopen. Gestart bij de molen. Genoten van vergezichten. Had 9,5 kilometer in plaats van 11km.

 35. Verrassende wandeling, gelopen op 15/10. We zijn begonnen in Spakenburg. Manlief had deze wandeling uitgezocht. Ik was wel sceptisch: veel rechte stukken en heel veel asfalt. En beide klopten. Maar de vergezichten vergoeden veel. Zeker op de rechte stukken langs de Laak heb je mooi uitzicht naar alle kanten. Weinig fietsers tegengekomen. Alleen het stukje langs de Nijkerkerweg is een graspad. Hier vind je ook een paar uitnodigende bankjes bij een sluisje. Mooi moment om even te pauzeren. Zelfs het gedeelte langs de nieuwbouw van Bunschoten vond ik interessant. Slingerend door het dorp met een rondje om de kerk hebben wij toch ook aanwijzingen gemist. Maar met de kaart en een app pikten we even verderop de route weer op.
  Ik zou zeker aanraden de route in Spakenburg te beginnen en te eindigen. Al is het maar om deze wandeling af te sluiten op een bankje aan de pittoreske haven met een bakje versgebakken vis. ( in deze coronatijd gewoon aan de kraam te verkrijgen)

 36. Beste Marjo, Frits en Ingrid,

  naar aanleiding van jullie reacties heeft een van onze vrijwilligers gisteren een extra controle ronde gelopen waarvan u onderstaand zijn verslag aantreft:
  ….………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  Hi Hans,

  Net de ronde gelopen. De genoemde punten betreffen de ‘bekende’ kruisingen bij de corresponderende kerken. De bordjes zijn er gewoon en zichtbaar. Maar soms moet men even een stap verder doen om ze op te merken. Blijft lastig. Maar kon geen verbeterpunt vinden.

  Met vriendelijke groeten,

  Hugo Veening
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  Verder adviseren wij onze wandelaars om naast de bewegwijzering in het veld gebruik te maken van de routekaart uit de folder, de mobiele app, of een uitgeprinte kaart op deze website. Op de website en in de gratis app informeren we u over (tijdelijke) routewijzigingen. Dit advies vermelden wij op de site bij elk individueel pad.

  Wellicht nog een keertje proberen al was het alleen al om te kijken waar het voor u is mis gegaan!

  Met vriendelijke groet,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 37. Vandaag voor de tweede keer het Veendijkpad gelopen wat een wanhoop .Niet te volgen zeer onduidelijke aanwijzingen .Ben naar het VVV kantoor gegaan om te vragen of zij mij konden vertellen wat ik fout doe die kon het precies aanwijzen het was een terug kerende klacht die bij hun bekend is .Gelukkig lig dus niet aan mij .Jammer dat hier niet beter naar gekeken wordt .

 38. Ik heb gisteren, 16 september, het Veendijkpad gewandeld. Het is een fraaie wandeling, ondanks de vele verharde wegen. Helaas in Bunschoten bij de Sint Catharinakerk is de markering moeilijk te vinden en daarna bij de Zuiderkerk is het niet duidelijk of je de eerste of tweede weg moet nemen. Ik heb aangenomen de tweede weg, Kolkweg. Verderop bleek dat mijn keuze goed was. Al met al een mooie wandeling met heel mooi weer.

  Frits Kramer

 39. Nadat we deze week een heel mooi klompenpad in Putten hadden gelopen met zeer goede bewegwijzering viel dit pad kwa bewegwijzering erg tegen waardoor we ook niet de volledige juiste route hebben gelopen. Dus wat ons betreft geen aanrader.

 40. Vandaag dit pad gelopen, mooie vergezichten. Met een beetje wind nooit een zelfde aanblik in de lucht. Inderdaad veel asfalt, maar de totale ervaring telt. Veluwemeer, dorp, molen, groene hart van Spakenburg. Heerlijk

 41. Ja, leuk pad hoor! Maar niet de leukste. Best veel asfalt en relatief weinig verrassende delen.
  Tip: plaats bij het stuk door het weiland een iets duidelijker bordje. Ik zag het maar net. Was er bijna voorbij al.

 42. Beste Steven,

  wat jammer dat het Veendijkpad je niet gebracht heeft wat je er van verwachtte! Wij doen vanzelfsprekend ons uiterste best om de Klompenpaden zoveel mogelijk door weilanden, bossen, zandverstuivingen alle e.d. te laten lopen maar dat is helaas niet altijd mogelijk. In dat geval laten we de route zoveel mogelijk langs de weilanden lopen, dat is dan wel vaak asfalt. En dat is dan soms een gecombineerd fiets/wandelpad wat met name in de weekenden soms drukker kan zijn. Graag zou ik van u willen weten welk gedeelte van het pad zoals u vermeldt overwoekerd en daardoor voor u onzichtbaar was. Onze vrijwilligers controleren 1 x per twee weken het hele traject en zorgen ervoor dat alle toegangshekken en bruggetjes goed begaanbaar zijn. Ook de markeringen worden dan gecontroleerd dus graag indien mogelijk een indicatie waar dit bij u het geval was.

  Ik wens u nog vele mooie wandelingen toe!

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 43. Vorige week liep ik dit klompenpad, filmpje volgt later. Ik vond dit pad een teleurstellend pad. Tegen de klok in gelopen was het stukje door het dorp misschien nog het aardigst. Veel en veel teveel fietspad of asfalt. Het stukje door het weiland is daarentegen maar erg kort. Een deel van het pad is compleet overwoekerd, het pas was niet eens meer te zien. Ook staan bordjes vaak niet goed aangegeven, je moet af en toe erg zoeken. Samen met het Nederwoudsepad is dit echt één van de mindere klompenpaden.

 44. Vandaag dit pad gelopen. Inderdaad wat veel asfalt, maar dan neemt niet weg dat het een leuke wandeling was. Wij hebben bewust niet de verlenging genomen omdat wij door het weiland wilden lopen. Wilt u de hele route zien klik dan op deze link voor de video https://youtu.be/r0N-728jQUo

 45. Beste Anita,

  dank voor je reactie. Helaas is het zo dat het ene pad wat meer over asfalt loopt dan het andere maar soms ontkom je daar niet aan. Heeft in belangrijke te maken met de o.a. bereidheid van de boeren om een gedeelte van het pad over hun grond te laten lopen. Volgens mij was het verstandiger geweest om – zoals de route ook staat aangegeven – tegen de klok in te lopen. Het fiets/wandelpad langs het Eemmeer is een populaire route maar als u de dijk afzakt loopt u dezelfde route langs het water maar zonder eventuele overlast. Met uw keuze om de verlenging ook te lopen heeft u het stuk door de weilanden gemist en die zijn zeer de moeite waard! Evenals de stadsweiden, een opvallend en tegenwoordig zeer zeldzaam, binnenstedelijk poldergebied van grote historische waarde. Dit gebied werd als bouwlocatie opgenomen in een middeleeuws uitbreidingsplan! Misschien toch nog een keer lopen?

  Ik wens u nog vele mooie wandelingen toe!

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 46. Mijn 47ste pad gelopen en ik vond het een teleurstellend pad. Ik liep met de klok mee en heb eerst 3 km langs huizen gelopen. Ik kreeg het idee van een stadswandeling. In de Dorpsstraat het bordje gemist om het lusje langs de Stadsweiden te lopen. Wellicht heb ik wat moois gemist. Achter de begraafplaats door over een fietspad langs een bedrijventerrein met vis- en koek bedrijven waar Bunschoten-Spakenburg bekend om staan. Ik koos voor de verlenging erbij. Na 5 km de Oostdijk langs het randmeer om vervolgens weer af te buigen naar een fietspad tussen de weilanden. Na 6 km eindelijk de stilte die ik altijd zo heerlijk vind van een Klompenpad. Tenminste, als je de vele fietsers weg laat. Na 9 km kwam ik weer bij de auto aan. Ik heb zeker 98 % verhard gelopen en had zeker niet het Klompenpad gevoel. Misschien ben ik na 47 paden kritisch geworden maar ik heb veel mooiere gezien. Geen lovende recensie maar het is mijn beleving en gelukkig vonden andere mensen het wel een prachtig pad. Gelukkig maar.

 47. Erg mooie en afwisselende route, zeker met de verlenging er bij.
  Bijkomend voordeel in deze periode is dat er bijna geen eiken zijn dus weinig last van de eikenprocessierups.

 48. Geachte heer Rook,

  hartelijk dank voor uw bericht. Gelukkig heeft u na enig speurwerk toch de juiste route gevonden! Om een wirwar van bordjes te voorkomen hanteren wij een aantal regels voor het markeren van onze paden. Eén ervan is dat wij altijd gebruik maken van – indien aanwezig – de daarvoor bestemde palen. Dan kan het voorkomen dat onze markering zich wat lager bevindt dat wat u gewend bent. Een andere regel is dat er op plekken waar uit verschillende routes een keuze gemaakt moet worden er altijd een markering zichtbaar moet zijn hoe het Klompenpad vervolgd moet worden. Dit om een overdaad aan bordjes te voorkomen.

  Ik wens u nog vele mooie wandelingen toe!

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 49. ik herken dat de markering bij de Nijkerkerweg moeilijk te vinden was, wij zijn eerst ook misgelopen..de markering zit heel erg onderaan het zwarte paaltje (bij de trap die onder de weg doorgaat) onder allerlei andere wandeltekens.

  Iets meer markeringen op cruciale punten zou goed zijn, dit zijn punten waar je een afslag zou krijgen en deze markeringen als t kan op ooghoogte of in iig zo hoog mogelijk op een paaltje..

 50. ik herken dat de markering bij de Nijkerkerweg moeilijk te vinden was, wij zijn eerst ook misgelopen..de markering zit heel erg onderaan het zwarte paaltje (bij de trap die onder de weg doorgaat) onder allerlei andere wandeltekens.

  Iets meer markeringen op cruciale punten zou goed zijn, dit zijn punten waar je een afslag zou krijgen en deze markeringen als t kan op ooghoogte of in iig zo hoog mogelijk op een paaltje..

 51. Tijdens broedseizoen gaat een groot gedeelte over een fietspad. Met mooi weer zijn er veel fietsers op pad en dat loopt niet relaxed. Verder mooie route.

 52. Geachte heer Visser/beste Hans,
  Komend uit de Laak en bij het oversteken van de Nijkerkerweg kon ik geen markering vinden. Daarnaast ben ik in de buurt van de molen fout gelopen. Weet helaas niet meer het exacte punt.

  Met vriendelijke groet.

 53. Geachte heer Van Brussel, beste Bert,

  hartelijk dank voor uw reactie op ons Veendijkpad. U heeft helemaal gelijk dat, in verband met het broedseizoen, het pad in de periode van 15 maart tot 15 juni over meer verharde weg loopt dan gewenst maar buiten deze periode loopt u gelukkig ook grote stukken door de weilanden. Voor wat betreft de bewegwijzering is een van de regels die wij hanteren dat er alleen bij een verandering van de richting een markering wordt aangebracht. Dit om een overdaad aan bordjes te voorkomen. Aangezien wij 1x per 3 weken de route controleren en er bij de laatste keer er geen ontbrekende markeringen zijn aangetroffen zou u mij en groot plezier doen om aan te geven op welk punt van de route u een markering miste.

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 54. Vandaag gelopen. Bewegwijzering is heel summier en af en toe ontbrekend. Zonder app en/of kaart zou ik verdwaald zijn. Zo’n 95% van de route gaat over verharde paden. Wel mooie omgeving maar mag de naam klompenpad m.i. niet dragen.

 55. Gisteren deze route weer gelopen, zeker nu het weiland stuk gesloten is van wege het broedseizoen is het niet echt een klompenpad meer, alleen het eerste stukje en als je over de verlening over de dijk loopt kun je het beste beneden langs het water lopen. Het blijft zeker een mooi route, jammer van sommige lange stukken over asfalt, toch een mooie route. Zeker nu vanwege de vele vogels en de gele koolzaad bloemen die overal staan!
  Parkeren kan niet bij kooi die zit dicht, idd bij de molen of bij de begraafplaats!

 56. wij vonden het een mooie route.
  we hebben vandaag echt genoten van het klompenpad.
  het is misschien niet echt een klompenpad maar wat zo heerlijk is dwars door de polder langs de laak en langs de randmeren.
  met dit mooie heldere weer kun je ver van je af kijken.
  heerlijk uit gewaait.
  voor ons zeker nog een keer voor herhaling vatbaar.

 57. Viel nogal tegen deze wandeling. Doet eerlijk gezegd de naam van een klompenpad geen eer aan. Ik denk dat de helft van de wandeling door bebouwde kom gaat, over fietspaden of langs provinciale wegen. Jammer.

 58. Beste Roderick,

  hartelijk dank voor uw bericht en wat leuk dat u het nieuwe jaar begonnen bent met een Klompenpadwandeling! Wat de variatie van het pad betreft, wij zijn hiervan afhankelijk van de bereidheid van de gemeente en van de boeren om grond hiervoor beschikbaar te stellen en we doen ons uiterste best om het voor de wandelaar zo prettig mogelijk te maken. Dat dit soms kan leiden naar een plek buiten de top 10 betreuren wij maar we blijven roeien met de riemen die we aangereikt krijgen. Zoals wij in onze folder, de app en op onze website vermelden is het restaurant bij het startpunt vanaf 12.00 uur geopend. Eerder starten kan natuurlijk altijd, bijvoorbeeld vanaf de molen bij het stadhuis!
  En de door de drassige ondergrond ben je eerder geneigd om laarzen aan te doen ipv klompen.

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 59. Het was een mistige Nieuwjaarsdag met verrekte weinig zicht. We zagen in Bunschoten-Spakenburg een aantal mooie pandjes / panden. Daarna liepen we een weinig gevarieerde route over het grotendeels verharde wegdek.

  Het startpunt is niet toegankelijk als het TOP punt is gesloten. We vonden de bewegwijzering niet altijd goed.

  Het gedeelte door de weilanden was lastig te belopen door het drassige terrein. Maar het zorgde wel voor wat afwisseling.

  Voor ons zeker geen top 10 Klompenpad. Ps : we liepen de 8 km route. Met beter weer is het misschien een mooiere wandeling.

 60. Geachte heer Van den Bunt, beste Jan,

  hartelijk dank voor uw email! Goed te horen dat u een leuke wandeling gemaakt heeft. En inderdaad het is momenteel behoorlijk zompig in de polder. Voor wat betreft de bewegwijzering doen we er alles aan om het voor de wandelaar zo duidelijk mogelijk te maken maar met name in het dorp zelf worden we nogal tegengewerkt door volgens ons de lokale jeugd. Zie hiervoor ook onze eerdere reactie op soortgelijke klacht. Maar mede door de app heeft u toch een mooie tocht achter de rug!

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 61. Vandaag heb ik het Veendijkpad gelopen. Het is een mooie route en ik heb onderweg heel veel Brandganzen en Canadaganzen gezien. Gelukkig heb ik de lange route gelopen en die is grotendeels verhard. De originele route door de weilanden was erg nat. Ik heb totaal 13 km. gelopen, dit is inclusief de aanlooproute naar het centrum van Spakenburg v.v. Er waren nog wel wat onduidelijkheden wat aanwijzigingen betrof, maar met behulp van het kaartje ben ik er wel uitgekomen.
  Bedankt. Jan

 62. Beste Adrie en Tineke,

  Leuk om te horen dat jullie het Veendijkpad met veel plezier gelopen heeft. Het min puntje, ontbrekende bewegwijzering in Bunschoten, blijft voor ons een punt van aandacht. Helaas hebben we moeten constateren dat de jeugd van Bunschoten er een genoegen in schept om onze stickers te verwijderen waardoor de door geschetste situatie ontstaat. We werken aan een oplossing die er voor moet. Orgen dat de bewegwijzering niet of moeilijk te verwijderen valt .

  Met vriendelijke groeten,

  Hans R. Visser
  Landschap Erfgoed Utrecht
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 63. Vandaag dit pad gelopen. Ondanks de vele verharde paden vonden wij dit geen probleem. Tot in Bunschoten stond de bewegwijzering goed aangegeven en daarna was het mis. Hadden gelukkig wel het kaartje uitgeprint en konden onze weg weer vervolgen maar wij vonden de bewegwijzering voor verbetering vatbaar.

 64. Veendijkpad (verlengde versie, 11 km)

  Mooi afwisselend klompenpad, grotendeels over verharde wandel-/fietspaden, maar zeker de moeite waard. De variatie tussen de slagen in de wijdse polder, de unieke stadsweiden binnen de grachten, de historische monumentale gebouwen en het geklots van de ex-Zuiderzee tegen de Oosterdijk (“Veendijk”) maken dit Klompenpad zeer aantrekkelijk. De bewegwijzering is voldoende en met de folder en/of App probleemloos te lopen. Tip: je kunt i.p.v. de Oosterdijk zelf ook het iets lager gelegen onverharde pad langs het water nemen.

 65. Op 3 augustus het Veendijkpad gelopen. Zoals al wordt gezegd, erg veel verharde paden. We mochten wel door het broedgebied (na 15 juni) anders hadden we de route een stuk minder leuk ervaren. Molen “de hoop” was open voor bezoekers, dit was erg leuk. Rondgeleid door 2 enthousiaste vrijwilligers die ook nog wat over Bunschoten en Spakenburg konden vertellen. Een erg leuk extraatje. We zijn 1x misgelopen door gebrek aan bordjes. Tip: niet zonder de app lopen, niet in het broedseizoen en op zaterdag is de molen open voor bezichtiging ??

 66. Ondanks een aantal wat minder positieve reacties op dit pad besloten we het zelf te ervaren. Op maandag 29 juli 2019 liepen we de 8 km route linksom. (volgens mijn gps routeapp was de afstand overigens 9,5 km) Ja, deze route heeft 2 langere stukken verhard. Dit zijn rustige fietspaden. Het heeft ons niet gestoord want het weidse uitzicht, de wilde bloemen langs het pad en sloot en de met wilde bloemen omzoomde maisvelden maakten het helemaal goed. Ook veel (water) vogels van dichtbij kunnen spotten. Een heel stuk door het weiland langs de sloot met mooie waterplanten. Inderdaad is de bewegwijzering niet overal makkelijk te vinden, maar af en toe kijken op de app bij een onduidelijke situatie, bracht eenvoudig uitsluitsel. Zo is het pad door het hoge riet richting weilanden vanaf het fietspad niet eenvoudig waar te nemen, zeker omdat het pijltje links staat. als hier rechts een paal zou staan zou dit duidelijker zijn. Uit het weiland komend wisten dat we naar rechts moesten maar een pijltje konden wij niet vinden. In het dorp bij de kerk zagen we eerst de sticker op de prullenbak over het hoofd. Mooi stuk ook langs de molen. Hier kwamen we een stel tegen die de route met de klok mee liepen, maar in het dorp het spoor bijster raakte. Maar die liepen uitsluitend op de bewegwijzering. De vrijwilligers en de boeren bedankt voor jullie medewerking. Wij hebben zeker genoten. Voor de liefhebbers een klein fotoverslag: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections Overigens is het restaurant de Kooi (startpunt) tegenwoordig ook op maandag na 12.00 uur geopend.

 67. Vanmiddag het Veendijkpad gelopen.
  Het is een mooi klompenpad, maar de bewegwijzering is erg slecht en er ontbreken meerdere bordjes, zeker ook in het broedgebied , dat nu open was. Wij hebben de route maar voor de helft kunnen lopen en ook met de kaart kwamen we er niet uit. Jammer, hopelijk wordt dit verbeterd, want het is nu zeker geen aanrader.

 68. Recht toe, recht aan, zo zou je dit klompenpad het beste kunnen omschrijven. De bewegwijzering is met name binnen de bebouwde kom heel slecht, bordjes ontbreken. Wij hadden de route uitgeprint dus daarmee vonden we onze weg wel, maar dit zou echt veel beter kunnen. Als je van een polderlandschap houdt dan is deze route best mooi, zeker nu in het voorjaar met veel vogels. Maar het is zeker niet een van de mooiste paden.

 69. We hebben afgelopen zaterdag dit pad gelopen en dan de 8 km. Kon nog net voordat de route door de weide wordt afgesloten vanwege het komende broedseizoen. Gelukkig ook gekozen voor de zaterdag want de zondag is verregend.
  Wij hadden geen probleem met het asfalt of met de stickers. We hebben genoten van het weer, de vele weidevogels,
  de geluiden, de buizerds in de lucht en een haas. Daarnaast de wandeling door Bunschoten wen de stadsweide. Waar vind je dat nog? Gewoon de zintuigen gebruiken als je gaat wandelen en dan is het 8 km genieten. We komen vast nog eens terug en dan pakken we de 11 km. Fietsen kan er er ook goed. Dat doen we ook nog wel een keer.

 70. Vanmorgen heb ik het Veendijkpad gelopen. Een klompenpad met aardig wat bebouwing in de route, door het dorp Bunschoten, maar daardoor wel door de bijzondere Stadsweiden. Ik heb de lange route gelopen, waardoor de dijk in beeld kwam. Misschien was dit wel mijn eerste klompenpad dat niet over een erf of door een weiland (wel op de korte route) kwam.
  Voor een verslag van de wandeling kun je kijken op https://willemswonderlijkewandelingen.com/2018/09/22/klompenpad-dijkveenpad/

 71. Wij wilden zelf ervaren hoe dit pad was omdat iedereen het toch op zijn eigen manier beleeft. Ook wij zijn een paar keer aan het zoeken geweest en verkeerd gelopen. Ook kunnen we ons vinden in de opmerkingen over het vele asfalt en verharde wegen. Gelukkig hadden we gekozen voor de verlengde route zodat we nog een stukje dijk mee konden pikken met fraai uitzicht op het water. Al met al kwamen we net op 10 km wat we anders te kort hadden gevonden maar in dit geval was het genoeg!

 72. Helaas een van de mindere klompenpaden. Saai, weinig afwisseling en zo goed als helemaal verhard.

 73. Het is een mooi klompenpad maar de er ontbreken nog wel wat stickers of deze zijn niet duidelijk te zien.
  Linksaf langs de kerk en iets verder bij gereformeerde kerk rechtsaf allemaal via de app gewandeld. Ook het bruggetje over maar gegokt. En de app correspondeert niet met de stickers bij het nieuwe kerkhof

 74. Op dinsdag 10 juli 2018 hebben wij dit pad, wat de dag daarvoor was geopend gelopen.
  Wij hebben genoten van de wandeling, zowel van de bebouwde kom als van het buitengebied.
  Wij hadden gekozen voor de verlengde route van ongeveer 11 km.
  De enige opmerking die wij hadden is de wegbewijzering middels de stickers van het klompenpad.

  Als je het dorp binnenkomt via de Kleine Pol moet je op een gegeven ogenblik rechtsaf de Dorpsstraat in.
  Op de sticker staat geen pijl en dan loop je normaliter rechtdoor. Toen wij terug liepen zagen wij de sticker aan een lichtmast bevestigd op de Dorpsstraat. Dat valt niet op als je op het voetpad van de Kleine Pol loopt.
  Bij de kerk staat laag bij de grond een aanwijzing rechtdoor terwijl je scherp naar rechts moet de Oosterstraat op.
  Als je de lange route kiest en je loopt over de dijk dan missen wij een sticker bij het Laakpad dat ik rechtsaf moet. Dat wijst zich overigens vanzelf omdat de naam van het restaurant (het startpunt van de wandeling) op een bord is aangegeven.

  Wij willen een ieder bedanken die hebben meegewerkt bij de totstandkoming van deze mooie wandeling.

 75. Allereerst dank aan alle vrijwilligers en boeren en gemeenten en provincie die dit mogelijk maakte om dit mooie pad
  te mogen bewandelen, natuurlijk zal hij in het voorjaar wel nog mooier zijn met alle weide vogels.
  Ik geniet van de natuur maar ook de ruimte en stilte er om heen, ben het dus ook niet eens met eerst geplaatste reactie.

 76. Vandaag dit pad gelopen met de klok mee. Dit polderklompenpad heeft 1,1 km grasland en de rest is hard, dus ASFALT, BETON en KLINKERS. Dat betekent 87% hard. Als de verlenging (nu niet te lopen) ook helemaal hard is is het percentage verhard 90%. Ik weet niet of het tussen 6 en 7 op de kaart hard of zacht is.
  Enkele paden zijn tussen de 50 en 60% verhard en soms toch mooi, maar dit slaat alles.
  Als je wandelaars de mooie dorpskernen van Bunschoten en Spakenburg wil laten zien, maak dan een rondwandeling aldaar, maar noem het geen KLOMPENPAD. Van het oorspronkelijk profiel van een klompenpad blijft zo niets over.
  Als je het profiel maar aanpast kun je elke wandeling een klompenpad noemen, ook een wandeling in de stad.
  De bewegwijzering is ook al niet optimaal, ik mis 2 of 3 stickers en bij de kerk is de sticker moeilijk te zien.
  Dus toch weer soms verkeerd lopen en steeds loeren op een schermpje of een plattegrondje i.p.v. lopen.
  Van alle 109 paden (nieuwe in Heerde nog te lopen) was het Hoeverveldpad in Putten voor mij de slechtste van allemaal (de snelwegroute), maar nu is voor mij dit nieuwe pad de allerslechtste. Overigens zijn de “slechte” paden op één hand te tellen. Sommige paden zijn matig, maar het overgrote deel is fantastisch mooi.

 77. Beetje korte maar afwisselende route! Eindelijk hadden we ‘weer weer’: wind en een beetje regen. Heerlijk na al die warmte. Loop dit pad vooral met de klok mee, dus conform de nummering in de app, want dan komt eerst het bebouwde en het mooiste deel (dwars door weilanden) het laatst.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt