Vredelantsepad

Wandelen over boerenland, langs verdwenen buitenplaatsen en de Vecht. Ontdek het mooie buitengebied van Vreeland.

Wandeling: Vredelantsepad (11 km)

Startpunt: Dorpshuis Vreeland, Fetha 16 in Vreeland

Openbaar vervoer: Bushalte Dorp, Vreeland

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route gesloten tijdens broedseizoen: Dit pad is gesloten van 15 maart tot 15 juni ivm broedseizoen voor weidevogels.

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag dit rondje gelopen. Mooi afwisselend rondje met dorp,weiland en water. Het stuk door het weiland was op dit moment nogal drassig. Maar dat kan ook niet anders met het water dat er gevallen is de laatste tijd.

  Ik heb alleen het stukje door dorp gemist. Bordje over het hoofd gezien denk ik.

 2. Vandaag deze route gelopen,helaas was het wat mistig,dus je kon niet ver van je af kijken.Maar prima wandelweer,en voor ons was dit een hele nieuwe omgeving .Het rondje rondom dorp is leuk,daarna weg langs de vecht,idd.smal,dus af en toe aan de kant gaan voor auto’s, maar het was er nu heel rustig.Dan bij boerderij de Willigen linksaf,een verhard pad tussen de weilanden door,heerlijk rustig hier.Aan t einde linksaf door leuk bospaadje en daarna over bruggetjes door de weilanden ri.Amsterdam-Rijnkanaal,het is met hoge wandelschoenen goed te belopen,af en toe beetje zompig.Dan over fietspad langs kanaal ri.dorp terug,en laatste pad over spoordijk(voormalig treintracé)terug ri.dorpshuis.We vonden het al met al een prima route.

 3. Het dorpje Vreeland was leuk, maar daarna werd het al snel minder. Je kunt de vecht bijna niet meer zien door alle particuliere bewoning. De weg is ook vrij smal waardoor je gepasseerd wordt door een auto je de berm in moet. Verder bij De Nes kan je ook niets zien door alle bebouwing en woonboten. Nogal teleurstellend. Verder gaat een stuk door de weilanden wat nog wel aardig is. Amsterdam-Rijnkanaal is niet echt gezellig.

 4. Vredelantsepad gelopen met mijn zoon. Auto op parkeerplaats bij Amsterdam-Rijnkanaal gezet en daardoor 2 km extra gelopen. Vooral het stadje was erg leuk. Met een handbediende ophaalbrug die net open ging. Maar onderweg langs het kanaal, door een houtwal en de weiden met de koeien was het ook leuk lopen. Vroeg vertrokken maar net de laatste 200 meter nog regen gehad.

 5. Nog nooit in Vreeland geweest dus zeker hoogste tijd voor deze wandeling en die viel níét tegen! Alle ingrediënten zaten erin, boten langs de Vecht, stukje stadswandeling, diverse molens, door weilanden, over slootjes en hekken. Koffie bij kaasboerderij de Willigen, over t erf met koeien en kalfjes. Een bosje met jungle paadjes door en dan uitkomen bij het Amsterdam-Rijnkanaal waar je langs het fietspad loopt om de schepen voorbij te zien komen varen. Bij landwinkel Drogenbroek een doos aardbeien buiten opgegeten en zak pruimen meegenomen. Hierna over de Spoordijk van het toenmalige treintracé via t mooie Tolhuis weer Vreeland in. Bij Restaurant Hendrik genoten op t terras van eten en drinken.
  Tip: Als je Vreeland inkomt moesten we met onze Peugeot 308SW GT over een smalle ophaalbrug met paaltjes links en rechts. Dat is een uitdaging en aan de paaltjes te zien hebben meerdere mensen t verloren…🤪!

 6. Dank voor de downloadfolder. Vandaag de route gelopen, mooi! Jammer dat de landhuizen verdwenen zijn, had ze graag gezien. Gelukkig waren er genoeg andere mooie dingen om te zien!

 7. Mooie route, ja veel asfalt maar echt prachtige omgeving.
  Tip start met het wandelrondje om/door oud-Vreeland.
  Kijk in het dorp voor je het mooie stukje jaagpad op gaat even goed op de app. Men heeft op de sticker van het klompenpad een rechtdoorpijl getekend, terwijl je even naar rechts moet en dan om de woningen heen het jaagpad op kan (er vanuit gaande dat je het rondje oud-Vreeland vanaf het bruggetje tegen de klok in loopt).

 8. Er staat dat er geen brochure is en dat de brochure te koop is bij twee winkels?
  Er staat dat de nummers op de plattegrond in de brochure verwijzen naar de bezienswaardigheden op de route?
  Maar er is geen brochure? Kan de brochure op de website komen met de info zodat die te printen is?
  Dank vast!

 9. Zo, dit is even wat anders dan door de bossen van de Veluwe. Maar niet minder mooi. Zeker het dorp Vreeland is waarachtig een plaatje om te belopen. Het buitengebied (weilanden, A’dam-Rijnkanaal) is wat minder mooi, des te uitdagender na een natte periode.
  Ik vind wel dat de bewegwijzering wat te wensen over laat Verkleurde stickers en niet altijd even logisch geplakt.

 10. Vorige week vrijdag dit klompenpad gelopen, na de wat kritische reacties viel het ons erg mee. Het was weliswaar deels verhard, maar mooi weer en rustig zodat het ons niet al te zeer heeft gehinderd. Wel veel mooie vergezichten en erg waterrijk terrein. mooi ook dat er een rijke verscheidenheid aan bomen aanwezig is en veel herftverschijnselen. Al met al hebben wij lekker gewandeld en genoten.

 11. Half juli op een zondag gelopen. We vonden dit niet zo’n geweldig klompenpad. Erg veel asfalt en veel wegen die je samen met ander verkeer moet delen en waar je dus niet lekker naast elkaar kunt lopen. Het stuk langs het kanaal sowieso saai, het stuk langs de Vecht, waar ik me op verheugd had, viel echter ook tegen. Niet alleen vanwege bovenstaand feit (delen met ander verkeer) maar ook omdat je maar op heel weinig plekken zicht had op de Vecht. Je keek bijna overal tegen woonboten of schuttingen aan. Erg jammer.
  Het stuk door het weiland was wel mooi, evenals het stukje Vreeland “oost”, over de brug. Erg leuk daar! De horeca onderweg (De Willigen) echt superleuk punt waar je heerlijk in de tuin van de langsvarende bootjes kan genieten!
  Dus aantal min- maar ook wel wat positieve punten…

 12. Gelopen op zaterdag 21-8-2022. Deze wandeling is helaas geen echt klompenpad. Vrijwel de gehele route met uitzondering van een stuk weiland loop je op asfaltwegen. Het gedeelte op de asfaltweg langs de Vecht moet je erg opletten op fietsers, motoren en auto’s. Op zich wel aardig om de wandeling een keer gedaan te hebben, maar in vergelijking tot de vele andere klompenpaden die we inmiddels bewandeld hebben bungelt deze onderaan.

 13. Niet een echt Klompenpad, door het vele asfalt. Maar toch een onverwacht mooie route. Het rondje Vreeland leverde ons veel kennismakingen op met verrassende plekjes. Het stuk door de weilanden was prachtig. Tip: koop wat heerlijk vers fruit bij de landwinkel aan het begin van het kanaal. Wij smulden ervan en het was op voordat we er erg in hadden. Lees ons uitgebreide verslag met foto’s op https://www.grijsopreis.nl/vredelantsepad-bij-vreeland-klompenpad/

 14. Een voor ons minder mooi klompenpad. Was veel asfalt lopen langs de Vecht en Amsterdam-Rijnkanaal. Veel fietsers, motoren en auto’s. Stuk door de weilanden mooi met vergezichten, koeien, ooievaars en kievitten. Horeca halverwege de route was leuk en lekker. Op naar een volgend klompenpad

 15. Op 23 juli 2022 dit afwisselende klompenpad gelopen, eerst langs de Vecht, de weilanden en langs het Amsterdam Rijn kanaal, het mooiste voor het laatst bewaard. Dat betekende lunch bij de brug in Vreeland, de witte brug rijkelijk versierd met petunia, ‘s! Ontspannen genieten van vele verschillende boten met eveneens genietende mensen daar op. De brugwachter had het er druk mee. Tot slot het rondje Vreeland, alles pittoreske en de prachtige kerk (interieur) ook nog bewonderd. Een welverdiend ijsje bekroonde deze mooie wandeling, het weertype was ideaal!

 16. We hebben vanmorgen dit pad gelopen. Eerst rondje Vreeland en daarna over het bruggetje en de grote ronde tegen de klok in. Lekker koffie gedronken bij ” de Willigen” waar we aan de Vecht zaten. Vervolgens door weilanden tot je op het stuk kwam parallel langs het Amsterdam – Rijn kanaal. Dat is het het minst mooie stuk maar onontkombaar om de route te kunnen doen. De route is niet bijzonder gemarkeerd, heb ik wel eens beter gezien. Maar al met al de moeite waard!

 17. Vanmorgen, 3 juli, dit klompenpad gelopen.
  Gestart bij dorpshuis Vreeland.
  Eerst rondje door dorp.
  Daarna via dijk langs de Vecht (weinig zicht op de Vecht door al de woonboten met hun afschermingen) en door weilanden rondje buiten gebied.
  Veel asfalt. Gedeelte weiland was goed droog en goed te lopen.
  Pad verder goed bereikbaar en beloopbaar.
  Door de grote rechte/zelfde stukken verrassende en spectaculaire route.
  Bewegwijzering; met de app erbij prima.

 18. Leuk afwisselend pad. Goed aangegeven. Wat een leuk dorp is Vreeland. De weilanden richting het AmsterdamRijnkanaal waren lekker zompig. Goede wandelschoenen aan en dit hoort bij een klompenpad. Genoten vandaag.

 19. 12 februari de route gelopen met mooi weer. Eerst het rondje door Vreeland en daarna langs de Vecht. Mooie woonboten met genoeg doorkijkjes naar de rivier en de overkant. De afslag bij de boer even gemist door de landwinkel er tegenover, maar dat snel weer kunnen herstellen. Het stuk door het weiland richting het Amsterdam-Rijnkanaal is in deze tijd van het jaar zwaar lopen vanwege het drassige land. De opstapjes bij de hekken zijn soms wat hoog maar met een extra stapsteen of even een steuntje van het hek wel te doen. Daarna weer terug naar Vreeland. Al met al een mooie gevarieerde route met typisch Hollands landschap. Het mooie weer maakte dat je ook echt kon genieten van de omgeving. Qua omgeving zeker een klompenpad.

 20. Wij liepen de klompjes route half februari. Het was droog en veel wind. Dus prima wandelweer. Wat ons zo stoorde was dat als je door de weilanden liep daar alle hekken waren gesloten. Gesloten doormiddel van stevige ijzerdraad die wij niet open kregen.! Erover heen klimmen was ook een heel gedoe omdat er regelmatig draad was tegen gespannen. Voor ons dus eenmaal en nooit meer.

 21. Het Vredelantsepad op een druilerige zondagmorgen gelopen. Een goede zet, want het was lekker rustig. Wij liepen hem met de klok mee waardoor we het stuk langs het kanaal als eerste hadden. Blij dat we vervolgens door de weilanden konden. We bleven niet schoon, was er nat, dus hoge schoenen zijn een must in deze tijd. Halverwege loop je zelfs door een kleine bossage. Over het boerenerf en dan het langs de vecht. Veel woonboten met weinig zicht op de Vecht. Uiteindelijk langs de molen en dan nog een extra rondje door Vreeland.
  Een route die er zeker bij hoort.

 22. Verwacht geen ellenlange kilometers door weilanden. Maar een gevarieerde route door idyllisch Vreeland, langs de woonboten, als verrassing linksaf bij een boer het erf op, door de weilanden en via het Amsterdam Rijnkanaal en de spoorweg weer terug. De charme van deze route zit in de variatie. Op vrijdagochtend was het erg rustig en stil overal.

 23. Zo zie je maar weer. Ieder zijn mening. Gisteren dit pad gelopen en het viel ons erg tegen. We zijn begonnen langs de Vecht. Best een lang stuk. Je weet ook dat er rechts van de weg, achter al die huisjes en woonboten een prachtig riviertje ligt. Je hoort hem ook maar je hebt er vrijwel geen zicht op. Omdat iedereen daar zijn stulpje afschermt. Af en toe wel een doorkijkje maar echt weinig zicht. Dit lange stuk is ook nog eens erg smal en druk in gebruik. Voetgangers, auto’s fietsen enz alles moet er over en ruimte om aan de kant te gaan is er niet veel. Het flinke stuk door de weilanden en tussen de koeien was wel goed, maar je eindigt toch weer over veel verharde paden en wegen. Ik schat 1/3 van de wandeling onverhard. We kunnen de wandeling afstrepen maar het is geen aanrader.

 24. Deze route op zaterdagochtend gestart rond 11.00 uur. Helemaal eens met Ronald en Astrid. Al een aantal klompenpaden gelopen en we vonden deze erg leuk. Asfalt viel wel mee. Ook mooi stuk door weiland. Zouden hem zeker aanraden.

 25. Zoveel mensen zoveel meningen blijkt wel weer. Afgelopen weekend op de zaterdagmorgen dit leuke pad gelopen. Met de klok mee gelopen , Spoorlaan en Rijnkanaal als eerst. Daarna weiland in en prima stop aan het water bij de kaasboerderij. Slingerend langs de Vecht terug naar het dorp en het leuke lusje door Oud Vreeland als slot met nog een hapje bij Noord- Brabant. Prima wandeling, we hebben genoten , mooie vergezichten, lekker weer, leuke stops en ook het asfalt mocht de pret niet drukken.

 26. Dit is een klompen pad die ik zelf niet zou aanbevelen .
  het is TE veel over de gewone weg waar erg weinig ruimte is en vooral heel veel verkeer.
  Veel auto’s en motoren die best wel hard rijden waar je loopt.
  zelf de weilanden zijn van betonnen paden.
  het deel wat een beetje klompenpad is is te weinig.
  ook is er een deel dat over een fietspad gaat waar eigenlijk net aan 1 fiets kan rijden …… en tja als jij daar ook nog eens loopt is het best wel spannend raak ze mij wel of niet ….

 27. Een atypisch klompenpad, met echte klompenpad gedeeltes. Ik heb genoten van de wandeling en zoals hiervoor al gezegd is, misschien is met eventuele drukte het weekend niet het meest uitgelezen moment om te lopen. Vandaag op 4 augustus was het rustig lopen. Aan grondeigenaren, boeren en vrijwilligers, dank.

  Iedere wandeling brengt nieuwe belevenissen en soms ook interessante gesprekken. Daarover blog ik een sfeerverslag weg op : https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/08/04/een-roman-is-geboren-op-het-vredelantsepad/

  Voor meer foto’s zie ook op Instagram titiissprakeloos.

 28. Gisteren 24 juli 2021 dit klompenpad gelopen. Je loopt veel over verharde wegen heen en je hebt een goed uitzicht over de weilanden. Hier heb je ook alles mee gezegd. De route is niet echt heel bijzonder. Het mooiste stukje vonden wij de route bij de ophaalbrug. Van hier uit loop je het knusse en mooie dorpje zelf in. In dit dorp staan mooie oude huizen en het is alsof de tijd hier stil gestaan heeft. Afijn wij hebben de benen weer gestekt maar deze route gaan wij niet nog een keertje lopen.

 29. Heerlijk gelopen vandaag. Prachtig dorpje, wateren, boerderijen en weiland. Trek goede schoenen (of je klompen) aan want het kan erg drassig worden. Probeer de weekenden vermijden als je agenda dat toe laat en ga dan lekker in de rust wandelen. Ook prima om alleen te wandelen. Heerlijk stukje kaas gekocht bij de Willigen.

 30. Diverse Klompenpaden staan in onze agenda die we regelmatig lopen. Een topper is Leersum. Toch vandaag weer eens wat anders was het doel dus op naar Vreeland. Vreeland is prachtig met leuke huisjes en doorkijkstraten. Aan het begin meteen een aangename tocht met mooie vergezichten. De domper kwam ons in de verte langzaam te gemoed namelijk de lelijke puist het Amsterdam – Rijnkanaal met jagende auto,s en treinen. Een smal tweebaans fietspad nu nog stil maar in de zomer zal dat anders zijn met E-Bikes en racegeweld. Het duurt te lang voor je weer enig sinds klomp gerelateerd loopt maar dan zit de tocht er weer op. Nee volgende keer weer een van de parels uit het lijstje.

  Marcel 23.02.2021

 31. van het weekend de klompenpad gelopen fijn dat je zo door de weilanden mag lopen. wel is het gewoon gras en niet zoals gehoopt mooie bloemrijke wijde. voor de rest moet je wel van sompige houden. als je er van houdt kan je je lol niet op. het dorpje vreeland is echt heel erg mooi en gezellig. ik vond het druk maar dat momenteel ovreral in nederland. goed gemarkeerd. in vreeland kan je een stukje niet op omdat dit omgeleid.

 32. In de winter zal het weilandtraject tussen Amsterdam-Rijnkanaal en de Vecht altijd wel, serieus, drassig zijn. Zelfs het verharde deel door de weilanden kan dan onder een enkele centimeter water staan. Maar ja, het is tenslotte veenweidegebied met ’s winters een hoge grondwaterstand. Hoge, waterdichte, schoenen lossen dit probleem moeiteloos op, maar het blijft oppassen rond de balkjes over de sloten en de opstapjes over de hekken. Die worden erg glad door vocht en modder. Misschien dat de balken, zoals je op veel andere klompenpaden ziet, met kippengaas omwonden zouden kunnen worden?
  Het stuk langs het Amsterdam-Rijnkanaal vond ik zelf heel fascinerend vanwege het horizontale lijnenspel van water, (spoor)weg en lucht en het weidse uitzicht over de polder. Het fietspad is gelukkig rustig en dat geeft ook de mogelijkheid de enorme binnenvaartschepen te bekijken totdat ze uit het zicht verdwijnen. Ze varen beduidend sneller dan je kan lopen.
  Een van de mooiste stukjes vond ik het wilgenlaantje dat, vanuit Vreeland, langs het Tolhuisje naar het kanaal loopt. Ieder seizoen zal dat een andere aanblik geven: kale wilgentenen, gesnoeide wilgen, groene wilgen. Prachtig!
  Een groot deel van het pad is over verharde wegen, maar omdat die wegen verkeersluw zijn, vond ik dat niet erg. Het gedeelte langs de Vecht, met de vele woonboten van primitief tot super de luxe, heeft zeker zijn charmes. In ieder geval als er niet teveel fietsers zijn.
  In Vreeland is de bewegwijzering aan het einde van de Ruiterstraat een beetje onduidelijk. Moet je daar nou rechtdoor of rechts/links? Beide paden heb een bordje.
  Het bijzondere van dit klompenpad vind ik de ligging middenin de Randstad: en dan toch zo landelijk. Leuke route. Aanrader.
  (gelopen op 12 januari 2021)

 33. Vandaag dit klompenpad gelopen, inderdaad drassig maar goed te doen, prachtige tocht, mooie vergezichten en genoten van het prachtige dorpje Vreeland. Aanrader!

 34. Prachtig pad, met inderdaad mooie vergezichten. We hebben op een mooi bankje gezeten, met ons gezicht in de zon. Het deel door het weiland was inderdaad erg drassig. Waterdichte schoenen zijn erg aan te raden. Het kan ook glad zijn. Maar het grootste deel is gewoon verhard, en dat is heel goed te doen, ook met nat weer. De tocht was volgens onze stappenteller iets korter. Het pad is wel goed aangegeven met de bordjes. Aanrader.

 35. Het pad was na een natte periode bijna onbegaanbaar. Het stuk door het weiland is prachtig, maar we stonden gedurende 3km tot onze enkels in de modder en de plassen. Maar zeker een leuke route in een droge periode.

 36. Eigenlijk één van de mindere paden die wij tot dusver gezien hebben. Met name het stuk langs het Amsterdam-Rijnkanaal is niet erg aangenaam.

 37. Vandaag hebben we dit pad gelopen. Ontzettend mooie vergezichten met prachtige Nederlandse luchten. Het pad was inderdaad heel erg drassig en modderig. Zo erg dat je soms echt kwam vast te zitten en we als oplossing met riet dat aan de zijkant van de sloten lag een pad hebben gebaand door de modder. Het was verrassend en leuk de kudde schapen tegen te komen. Het pad bestaat zeker voor de helft uit verharde weg.

 38. Vandaag met een vriendin deze mooie wandeling gemaakt. Al kletsend hebben we heerlijk door de blubber gebanjerd en genoten van de mooie omgeving (zowel natuur als bebouwing).

 39. Op zondag 20 december hebben wij dit klompenpad gelopen. We hadden ervoor gekozen omdat er veel asfalt scheen te zijn en wij wilden met het weer van toen drassige stukken proberen te vermijden. En toen bleek dat we ons toch niet helemaal goed hadden ingelezen, het stuk door het weiland was verschrikkelijk drassig, we glibberden door het weiland en zaten onder de modder, gelukkig vonden de kinderen het prachtig en hebben we er veel lol om gehad. We vonden het een mooi klompenpad, met een goede afwisseling. Vreeland is een bijzonder dorp en het is leuk om ook in de winter een keer langs de Vecht te lopen. We kunnen ons goed voorstellen dat het op sommige stukken in de zomer erg druk is, dat viel nu erg mee.

 40. 26 december route gelopen. Door het weiland was erg drassig en op het pad naar de boerderij stonden grote plassen. Zonder natte voeten te krijgen lukte het niet om er langs te komen. Wel een mooie route!

 41. Vandaag voor de tweede keer de route gelopen samen met mijn dochter Monique.
  Ook voor de tweede keer vond ik het een leuke/ avontuurlijke route.
  Het weiland was wel erg drassig. De kudde schapen onderweg was een leuk avontuur.

 42. Vandaag de route gelopen.
  Ik vond het een leuke route best de moeite waard. De daadwerkelijke afstand wel minder dan 10 kilometer maar dat maakt het niet minder leuk.
  De route is verrassend afwisselend. Het bosje midden op de route is dan wel niet groot maar toch apart om even door te lopen.
  Al met al was het voor mij een geslaagde wandeling.

  Frank

 43. Op een zondag begin september hebben wij dit pad gelopen. Het rondje lopen door Vreeland was leuk. Helaas, zoals veel van de reacties in het gastenboek, was de route verder teleurstellend door het vele asfalt. Op een zonnige dag wordt het asfaltpad ook gebruikt door fietsers, wielrenners en zelf motorrijders. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik nu altijd eerst het gastenboek lees alvorens de wandeling wordt gestart.

 44. Vandaag, vrijdag, 23 oktober 2020 het Vredelantsepad gelopen. Vanaf de parkeerplaats richting Amsterdam-Rijnkanaal. Weer was prima. Wij hebben in totaal 33 keer een klompenpad gewandeld (van de ongeveer 130 die er zijn) en veel daarvan hebben we ook tegengesteld gewandeld, maar dit pad komt onderaan onze lijst. Ik schat 70% asfalt. Verder lange rechte stukken grasland. Het stuk bos waar eerder in de review over is gesproken, is ongeveer 50meter lang met een bospad er doorheen. De overstappen waren echt heel gammel en te hoog, het ijzeren hek wat we moesten sluiten viel om en zakte op de grond. Wanneer de vrijwilligers die de route controleren, deze eens nalopen, is er veel werk voor hen aan de winkel. Wanneer je bij het rustpunt “De Willigen” uiteindelijk uit het weiland bent, volgt weer asfalt tot aan Vreeland toe. De plaats zelf is een plaatje om doorheen te lopen. De afstand die wij hebben gemeten en die we bij de andere paden ook meten was nu 9,1km i.p.v. 11km zoals op de brochure staat. Wij zullen dit pad niet meer lopen en kiezen voor een ander klompenpad.

 45. Vorige week donderdagochtend dit Klompenpad gelopen. Het regende lichtjes. We hadden dus geluk dat Kaas-en IJs-Boerderij Willigen nog plek in de herberg had! De overheerlijke appeltaart bij de koffie was verrukkeluk!
  Daarna de weilanden in, na het bosje een weiland met jonge pinken door, even een beetje zweten was het wel. In de appelboomgaard zagen we geen bordjes meer. Met googlemaps de weg gevonden. Langs het Amsterdam-Rijnkanaal kun je ook achter de bomen in de berm goed lopen. Leuke tocht, ook verrassend af en toe!

 46. Gisteren dit pad gelopen en weer genoten! Dit pad heeft veel afwisseling en mag gerust een klompenpad genoemd worden want het loopt dwars door de weilanden, je moet over verschillende hekken klimmen, door de koeienpoep baggeren en over een boerenerf langs de kalfjes lopen en ondertussen ook nog volop schaapjes, hazen, reigers en ooievaars bewonderen! Een echte aanrader, niet te druk maar dat kan ook door de tijd van het jaar komen .

 47. Op 15 september het Vredelantsepad gelopen. We hadden eerst de recensies gelezen en ons ingesteld op een saai pad. Maar onze indruk was toch anders. Door de weilanden was erg leuk, koetjes ? veel roofvogels ? en reigers. Mooie vergezichten en midden in het weiland nog een verrassende bos strook. Het plaatsje Vreeland is een plaatje, snoezige kleine huisjes en veel vaarverkeer op de Vecht. Het stukje langs het Ansterdam-Rijnkanaal is druk en minder leuk maar de rest van het pad heft dit mindere stuk zeker op. De bewegwijzering is goed. Dus? Laat je niet beïnvloeden door de recensies en ervaar het zelf ?

 48. Prachtig pad langs de Vecht, door de weilandanden en rond en door Vreeland. Ondanks een saaie kilometer langs Amsterdam Rijnkanaal blijft het genieten.

 49. Ik kan me voorstellen dat mensen deze route minder mooi vinden. Teveel langs de (soms erg drukke) weg, teveel asfalt, te lange rechte stukken.
  De video is hiervan zien: https://youtu.be/FoMm0qFJU3s

 50. Ik vond dit geen fijne route. Het stuk langs het kanaal razen de auto’s voorbij. Een erg ‘vierkante’ route.

 51. Dit is een van onze favorieten!
  Prachtige afwisseling van natuur en landschap.
  Leuke start in het schattige dorp en een mooi stuk langs het water.
  Vooral met mooi weer is deze wandeling een aanrader omdat je in het dropje lekker kunt koffiedrinken of lunchen.

 52. Vandaag deze route gelopen. Zijn eerst richting het Amsterdam-Rijnkanaal gelopen. Daarna via de weilanden naar de Vecht, en weer richting Vreeland. Wij vonden het een mooie route, afwisselend, mooie Hollandse luchten en prima wandelweer. Onderweg een lekkere kop koffie en een ijsje bij de kaas/ijsboerderij.

 53. Na 3 jaar dit pad nog eens gelopen, tegen de klok in. Eerst rondje Vreeland, is niet alleen asfalt , maar ook 45% zacht door parkje en langs achtertuintjes, zeker de moeite waard. Dan langs de Vecht met mooie doorkijkjes tussen de boten en struiken. Dan over een boerenerf met o.a. jonge kalfjes in hun huisjes, mobiele “verhuisdozen”. Dan over een betonnen pad voor koeien tussen de weilanden. Dan een houtwal en dan door weilanden, met koeien, dan langs Amsterdam Rijn kanaal met veel vrachtschepen en vervolgens weer terug via een hard weggetje.
  Let op: Vrijwel direct na de start, langs dorpshuis rechtsaf, kom je bij de Boterweg. Die moet je niet op, want dan mis je de lus in Vreeland. Je moet rechtsaf Duinkerken in en dan direct over bruggetje linksaf. E.e.a. staat niet zo duidelijk aangegeven, ik ging ook de fout in, zodat ik het extra rondje maakte na afloop van de route.
  Al met al toch wel een leuk paadje, alleen 75 % hard, dat is wel heel veel.

 54. Dit is een route met twee gezichten. Het stuk door het oude Vreeland is echt prachtig. Een mini stadswandeling met mooie oude huizen en zicht op de Vecht. Daarna gaat de route via een asfaltweg langs de Vecht. Gelukkig was de weg redelijk rustig, vooral veel wielrenners, maar de Vecht zie je nauwelijks. Er staan / liggen allemaal huizen en woonboten voor. Erg jammer.
  Het stuk door het land is dan weer wel erg leuk. Wij hadden droge grond en liepen dus schoon en makkelijk het weiland door. Vervolgens haak je aan bij het Amsterdam Rijnkanaal en die zie je ook niet liggen! Hier loop je langs een autoweg en tussen de weg en het kanaal staat een haag van redelijk formaat. Toch een beetje een teleurstelling. Het laatste stuk tussen het kanaal en de parkeerplaats is dan weer wel de moeite waard.
  Onderweg kom je wel een hele fijne Rustplaats tegen met koffie/thee, heerlijke appeltaart en een wc. Ook verkopen ze hier boerenkaas en boerenijs.

  Wat wel een aandachtspunt is dat zijn de routemarkeringen. Een aantal stickers waren zo verkleurd dat ze roze/rood waren ipv blauw (of heeft de route voorheen een andere kleur markering gehad?) en vooral in het land is het een bende. Bordjes hangen los aan paaltjes, de hekken bij het bosje waar je door heen wandeld zijn stuk en liggen, met routemarkering en al, op de grond en we hadden een bordje die ons de verkeerde kant op wees. Dankzij de app toch goed gelopen. Ook zijn de overstapjes en bruggetjes toe aan een opknapbeurt.

 55. Op 1 januari heb ik hier uitgewaaid van de ouwejaarsfestiviteiten. Heerlijk. Overigens meer een laarzen dan een klompenpad. Liep af en toe door grote plassen water en zompig weiland maar dat mocht de pret niet drukken, ik heb genoten van de uitzichten op Hollands landschap van molens, koeien en Ruijsdaalse wolkenluchten.

 56. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dat is er hier aan de hand op dit klompenpad. De waarschuwing: zorg voor waterdicht schoeisel in de natte periode. Een deel van het klompenpad gaat door weilanden. Op zich erg leuk, maar bij natte omstandigheden zak je snel weg in de blubber. Je moet het er maar voor over hebben. Het eerste deel van het pad gaat door de oude kern van Vreeland. Kort, maar erg aangenaam. Maar daarna langs veel asfalt, waarbij ook de Vecht niet altijd te zien is. Dan het lange stuk door de weilanden en dan weer asfalt. Een recht stuk langs het Amsterdam Rijnkanaal. Door de schitterende wolkenluchten, soms ook dreigend, was het stuk niet saai. En verder, weinig boeiend.

 57. Al vele routes van Klompenpaden gelopen maar deze viel erg tegen. Een groot gedeelte gaat over beton wegen, de rest gaat over weilanden die niet begaanbaar zijn omdat je wegzakt in de modder en blub. De hindernissen die genomen moeten worden om bijvoorbeeld een sloot over te steken zijn ronduit gevaarlijk. Glad en gammel.
  Misschien dat deze beter te lopen is tijdens een lange droge periode.

 58. Het pad loopt lang het kanaal over het fietspad langs de weg dus niet zo leuk ! Later door het weiland met hekjes. In het weiland liep een Stier die naar ons toe kwam met wilde bewegingen …. Best spannend ! Dus u bent gewaarschuwd !

 59. In mei de route gelopen maar deze viel enorm tegen. Meer dan 80% van de route gaat over asvalt, waarbij we door met name het fietsverkeer niet rustig hebben kunnen lopen. Het stuk wat wel door het weiland liep, was een weiland met erg veel koeien, we hebben het aangrensende perseel met de fruitbomen gekozen, wat niet de bedoeling was. Echt een afrader deze route, er zijn veel betere routes.

 60. Zondag 22 januari ’s morgens vroeg deze mooie wandeling gemaakt. Het was verstillend stil en adembenemend mooi. Langs de Vecht de “bekende” mooie doorkijkjes, hier en daar wat rommelig. Eenmaal voorbij de Willigen waan je je in een eenzame witte wereld, hier en daar een sneeuw rest, verder strak wit berijpt. Hazen, ganzen, een groene specht en een ijsvogel waren het enige gezelschap. In een woord genieten, je hoorde de stilte!

 61. De dorpsbrug van Vreeland is afgesloten dus omlopen via de brug over de provinciale weg, maar het mooie oude dorp is het omweggetje waard. Na een rustige asfaltweg langs de Vecht, loop je bij kaas- en ijsboerderij de Willigen links over erf naar een semi-verharde weg door de weilanden.. Mooi, maar je moet over twee stalen hekken zonder scharnieren klauteren, of de gerafelde touwen los- en vastmaken waar mee ze aan de palen zijn bevestigd. Na een een boomwalletje loop je een paar honderd meter door het gras tot een langgerekte boomgaard. Er is een uitnodigend overstapje, maar de eigenaar wil niet dat je door de boongaard loopt, dus door de wei naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Bij regenweer is er een alternatief voor het weidedeel van het klompenpad: bij de Willigen doorlopen tot het voetveer bij Nigtevecht en dan langs de andere Vechtoever terug. Maar…. het veer vaart niet in het weekend.

 62. In de septemberzon heerlijk gewandeld op dit prachtige Hollandse Klompenpad: molens, koeien, , kippen, kalfjes, weilanden tot aan de horizon, water, bootjes, bruggen, appels en peren, wat wil je nog meer? Echt een aanrader.

 63. Zondag 11 september deze route gelopen. Gestart met miezerig weer, maar toen al mooi. Eerst het deel door de weilanden en daarna dus door het oude deel van Vreeland.
  Het weer klaarde snel op zodat de route eigenlijk in prachtige omstandigheden werd gelopen. Uitkijkend over groene weilanden met koeien, molens en mooie wolkenluchten: genieten.
  Onderweg koffie gedronken en een heerlijk ijsje gegeten (rabarber! mmmm) en tot slot bij Noord Brabant koffie/ fris met wat lekkers. Een heerlijk eind van een mooie tocht.

 64. Gisteren het pad gelopen. Heel erg mooi! De bestickering is Vreeland is niet helemaal duidelijk, het lijkt ook of er af en toe wat weggehaald zijn. Met de app bij de hand is het echter allemaal erg goed te doen. Veel dank weer voor het maken van deze prachtige wandeling!

 65. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Eerst rondje binnen bebouwde kom en dan langs de Vecht. Prachtig. Deze waterrijke omgeving is mij wel bekend, heb in Weesp gewoond (lang geleden). Mooie molens gezien.
  Bij de boer over het erf lopen, de kalverboxen staan hier op het erf in een rij. Dan wel een km pad voor de koeien (beton). Stukje inderdaad onder water. Sorry boer, ben even de heining over geweest en door het lange gras gelopen.
  Dan bij een hek met een sticker linksaf. Maar je moet wel eerst over het hek en dan linksaf. Paadje inlopen door boomwalletje. Voor het paadje rechts een grote kudde roodbonte (goed uitziende) koeien.
  In het volgende weiland tussen de kudde zwartbonte koeien lopen. Daarna richting boerderij nog een kudde zwartbonte dansende en springende koeien. Zij waren erg blij omdat ze net een nieuw weiland hadden gekregen. En dan zagen ze ook nog een vreemd figuur in het weiland.
  Had dit pad al uitgesteld ivm nattigheid. Gisteren las ik bericht Ludo. Het was inderdaad wel te doen.
  Ondanks ongeveer 7 km asfalt vond ik het een geweldig mooi pad. Bedankt iedereen.

 66. Vandaag hebben wij deze wandeling gelopen met de klok mee. Volgens de gps 11 km. Wij zijn begonnen langs het kanaal en daarna het weiland in naar de Vecht en De Willigen. Beetje drassig en in de hoekerpolder stond het verharde pad voor een meter of 30 onder water maar gelukkig waterdichte wandelschoenen aan. Vanaf de Willigen een prachtige route langs de Vecht met heel mooie woonboten maar helaas ook wat verpauperde. Op het laatst nog een klein rondje door Vredeland. Heel mooie wandeling met in het midden van de wandeling een spannend hekje met een paadje door een strookje bos. Sommige bewegwijzerbordjes waren moeilijk te vinden maar we hadden de app met de gps aan dus het kwam goed. Onderweg nog bij een kraampje stoofpeertjes gekocht. Gewoon het geld in het bakkie gooien. Dit klompenpad is wederom een aanrader en vrijwilligers weer bedankt.

 67. Als je begint bij het Dorpshuis moet je wel even weten bij het linksom lopen van het pad de Boterweg ingaat. Aanduiding zou hier even moeten worden nagekeken. Je loopt dan op een mooie wel langs de Vecht. Bij de Willingen kaasboerderij even een kopje koffie om hierna over het erf van de boerderij het land in te trekken. Bij de bomenrij aan het eind het spannende hek links over de bosjes in. Een dan lopen tussen de fruitbomen door en uitkomen langs het kanaal. Appels en peren hangen als trotse trofeeën aan de bomen. Wat zal het hier mooi zijn in de bloesemtijd. Moe van de wandeling strijken we neer bij restaurant Noord Brabant. Hierna voldaan weer naar huis. Een heerlijke dag.

 68. Prachtige route, heerlijk langs de Vecht waar wij ons kunnen voorstellen dat tijdens de vaar periode dit nog aangenamer is om te lopen. Mooi dat je een stukje over het erf van de boer kan lopen en de kalfjes kan bewonderen. Hierna over de weilanden tot je op een heel rustig stukje komt met wat bomen midden tussen weilanden. Kortom leuke route, pas alleen op voor de hond op de Nichtevegtseweg want die liet mij heel erg schrikken en sprong zowat over het hek.

 69. Wij hebben onlangs dit klompenpad gelopen. Het was een leuke route alleen zijn wij wel in de fout gegaan doordat we een afslag gemist hebben. Door te kijken bij “doordezoeker” hebben wij nu begrepen dat wij tegenover “De Willigen” het weiland in gemoeten hadden. Dus PAS OP daar! Ik zie op de foto van “doordezoeker” het bordje. In principe zitten de aanwijzingen meestal rechts op een paal, dat hebben we hier gemist. (dat is de eerste keer dat dit ons is overkomen op een klompenpad) Uiteindelijk hebben we daardoor een extra rondje langs Nigtevecht genaakt. En inderdaad het stuk langs het kanaal is niet het meest boeiend.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.