Vreepad

Ontdek het afwisselende buitengebied van Oldebroek en Wezep. Wandelen op de rand van de Veluwe met de invloed van de voormalige Zuiderzee nog merkbaar in het landschap. Langs een oude nederzetting, over enken en zandverstuivingen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Vreepad (17 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Boerderijmuseum de Bovenstreek, Bovenstraatweg 10A in Oldebroek

Openbaar vervoer: Bushalte Gemeentehuis in Oldebroek. Ook rijdt buurtbus 514 (Syntus) elk uur van station Wezep naar Boerderijmuseum de Bovenstreek (niet op zaterdag en zondag).

Opstappunt: Station Wezep, Stationsweg in Wezep. Aanlooproute is 5 km.

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Vreepad combineren met het Wiseperpad en het Eekterpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag dit mooie klompenpad gelopen
  En het is een echt klompenpad, zeker na al deze regen, heerlijke drassige weilanden, en bospaden, en toch zeer goed begaanbaar.
  Ik heb hem met de klok mee gelopen, eerst veel verhard, daarna een stuk door weilanden, hier is goed doorheen te komen, mits je wel stevige waterdichte schoenen aan hebt.
  Ik ben onderweg een grote plas tegen gekomen waar je echt niet doorheen kon gaan, alleen hier kon je een stukje verder goed omheen lopen.
  Daarna een mooi stuk bos. Stukje langs de snelweg. Alleen dit stoorde totaal niet door de prachtige omgeving.
  Mooi afwisselend klompenpad, en aan de vrijwilligers, bedankt voor het goede onderhoud van dit prachtige pad

 2. Vandaag om 10:15 begonnen aan dit pad met de klok mee. Prima weer en regelmatig ook wat zon. Eerst verhard maar genoeg mooie boederijen/erven, huizen met leuke tuinen e.d. Daarna even door weilanden maar bij eerste veld waren mijn schoenen en sokken helemaal nat. Daarna mooie landerijen met dat geweldige rustpuntje waar ik even een kopje koffie heb genuttigd. Bij Vollenhof is het plezierig lopen door kleine bosjes. Daarna loop je veel door bos. Wel mooie paadjes en genoeg te zien qua herfstkleuren en paddestoelen. Zo dicht bij de snelweg is wel erg jammer. Een oudere man sprak ons aan en heeft ons naar een bos geleidt waar wilde zwijnen werden gevoerd. Dat was erg leuk!

  Ik vond het, zeker ivm het Eeksterpad, een erg leuke route waar ik zeker van genoten heb. Persoonlijk ben ik zoveel bos na een tijdje wel beu maar niet met tegenzin gelopen. Ik vond dat er voldoende bankjes waren trouwens. Niet echt een klompenpad maar vooral een leuke wandelroute.

 3. Gisteren – zondag – dit klompenpad gelopen, achter de regenbuien aan. De miezer aan ’t begin van de wandeling bracht welkome verfrissing, na de Indian Summer van de afgelopen weken. Ik liep met de klok mee, zodat ik het gedeelte door ’t bos (het zuidelijke deel) zo’n beetje aan het einde had; lekker rustig, dacht ik. 🙂 Maar ik werd verrast: juist het noordelijke deel was erg rustig. Daar loop je vooral langs boerderijen (verharde ondergrond) en het viel me op dat de zondagsrust daar nog echte rust is – wat een stilte! Mooie boerderijen met dito erven en tuinen. Moest nog even wachten voor een kudde koeien die net de oversteek maakte vanuit de stal naar de wei.
  Het stuk door het bos is wel heel mooi, maar vooral om te zien. Deels loopt je (erg) dicht langs de A28, die veel geluid geeft…
  Een keer liep het pad door een wei met koeien. Zodra zij me zagen, stonden ze op en zetten ze ’t op ’n lopen naar de andere kant van de wei 😉. Daar was ik blij mee, want ben toch altijd ’n beetje huiverig voor ze. Nu kon ik zo maar doorlopen. Later ook nog door een kleine wei met 2 paarden, die dat – zo te merken – wel gewend waren.
  Net voordat ik op de Vollenhofseweg kwam, stond er een leuk houten tuinhuis(je), als Rustpunt. Tegen ’n kleine vergoeding kun je daar (binnen) even wat drinken. ’n Gezellige plek om even te gaan zitten, zeker op zondag, wanneer de horeca onderweg gesloten is (dus ook geen toiletten op zondag, nu t pad niet over het Landal vakantiepark gaat).
  Het Vreepad is goed bewegwijzerd!
  Alle vrijwilligers en andere betrokkenen van dit klompenpad, bedankt voor jullie inzet 👍.

 4. Ook wij hebben vandaag weer genoten van dit pad. Met de klok mee hebben we de 16 km route genomen. In april 2018 was dit ons eerste klompenpad en toen liepen we 10 km tegen de klok in. Zelf heb ik inmiddels meer dan 60 klompenpaden gelopen in verschillende afstanden. Elk klompenpad is weer anders en dat maakt het zo leuk. Sommige klompenpaden heb ik al 2 keer gelopen. Het derde erfpad hebben wij nog kunnen lopen voordat deze was opgeheven.
  Verder verbaast het mij nog steeds dat er weer nieuwe paden bijkomen. Al die paden maken en bijhouden is niet niks.
  Hulde en dank daarvoor.

 5. Vanmorgen gelopen, prachtige route, afwisselend, stuk door weiland is prachtig, schapen liepen stukje mee

 6. Prachtige wandeling om te lopen! Stuk door grasland lukt niet met droge schoenen maar dat hoort erbij en maakt de ervaring alleen maar mooier. Route prima aangegeven. Dank aan de vrijwilligers en grondeigenaren die dit pad mogelijk maken. Ik heb genoten!

 7. Ondanks de regen in de ochtend was het heerlijk om te wandelen.
  De omgeving is heerlijk wisselend en we hebben heel veel dieren gezien.
  Op het einde hadden we nog thee en cake genuttigd bij de boerderij.

  Een paar tips voor degenen die deze route nog gaan lopen:
  – Er zijn weinig bankjes onderweg en er zijn nog minder prullenbakken.
  – Op sommige plekken zijn er zoveel rode stickers van dit Klompenpad dat het onoverzichtelijk is.
  – Bij de Hoogenbrinkweg ga je van het goede pad door de weilanden. Deze weilanden waren afgesloten en er stonden paarden.
  – Bij het startpunt staat dat je alleen daar mag parkeren als je de boerderij gaat bezoeken.

 8. Beste vrijwilliger Klompenpad,

  Ik wil graag even reageren op uw reactie nav mijn review.

  Ik heb al diverse klompenpaden gelopen en ik ben er degelijk van bewust dat er verschil zit in de routes door o.a. het landschap waar je doorheen loopt. Maar de bedoeling van een review is om aan te geven hoe een route is beleefd. Daarbij het percentage vermelden hoeveel verhard of het geluid van de snelweg wat je hoort is relevante informatie om zo anderen wandelaars te informeren wat men kan verwachten.

  Buiten dat, is het nog steeds een mooie route om te wandelen 😁

 9. Beste wandelaar,

  Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarisch cultuurlandschap, zoveel mogelijk over oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkpaden en schoolpaadjes. Met hulp van bewoners worden deze opgespoord en hersteld. Via de routefolder en de app informeren wij wandelaars onder meer over de verschillende landschappen die worden doorkruist, de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie en ecologie.

  Elke streek en daarmee elk Klompenpad heeft een eigen karakter. Dit wordt grotendeels wordt bepaald door het landschapstype. Soms is dat open en wijds (ontginningen)landschap met rechte lijnen voor wegen en watergangen. Dit zie je bijvoorbeeld in het Binnenveld tussen Wageningen, Rheden, Ede en Veenendaal. Daarnaast zijn er Klompenpaden die een meer besloten karakter hebben. Het kampenlandschap bijvoorbeeld in de Achterhoek kenmerkt zich door kronkelende paden en beken met na iedere bocht weer een andere aanblik. De waardering voor een bepaald landschapstype is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

  Bij de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad wordt gestreefd naar de ontsluiting van oude en soms nieuwe paden, bij voorkeur via de weilanden en langs akkers en over onverharde wegen. De uiteindelijke route is echter afhankelijk van de vrijwillige medewerking van particuliere grondeigenaren. Om tot een rondwandeling te kunnen komen is gebruikmaking van verharde, openbare wegen soms onoverkomelijk. Het uiteindelijke doel is beleving van het landschap. Vermeldingen over het percentage asfalt op een Klompenpad dragen ons inziens niet bij aan ons doel: de beleving van het landschap.

  M.v.g.
  Team klompenpad

 10. Vanochtend deze route gelopen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, deze route mag de naam klompenpad niet dragen. Er is maar 1 stukje waar je door weilanden loopt met een aantal overstapjes. De rest is een gewone wandelroute. Daarnaast is ongeveer 50% verhard.

  Moet je deze route dan niet lopen? Natuurlijk wel. Als gewone wandelroute is het toch genieten zolang je de naam klompenpad maar vergeet. Ook de 2 stukken in de buurt en langs de A28 moet je rekening houden dat het geluid van het verkeer nadrukkelijk aanwezig is. De route zelf langs de A28 is wel erg mooi om te lopen.

  Voor een uitgebreide review over de route en foto’s, druk hiervoor op de onderstaande link
  https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/oldebroek-t-loo-landgoed-oldhorst-natuurgebied-vierhouten-klompenpad-vreepad-107657134

 11. Vandaag deze mooie route gelopen. Wij hebben vanaf het boerderijmuseum met de klok meegelopen, dan heb je het stuk over de gewone weg gelijk al gehad. Daarna gaat het door weilanden, over mooie bospaden, dus heel veel afwisseling.
  Bij het laatste paaltje in het weiland bij de hogenbrinkweg waren wij wat in de war, de pijl wijst schuin naar boven dus wij dachten dat we het weiland schuin over moesten steken, dit bleek niet te kloppen dus toen weer terug gelopen naar de plek waar je het weiland wel kunt verlaten.

 12. Beste wandelaars,

  Tijdens het paasweekend is de route langs de punten 5 en 6 afgesloten i.v.m. een motorcross.
  De omleiding gaat over de Vierschotenweg en staat aangegeven.

 13. Vandaag dit mooie pad gelopen. In het Streekmuseum van koffie met Krentenwegge genoten. Moeten nog een keer terug om het museum te gaan bekijken. Goed bewegwijzerd.

 14. Op 3 februari 2022 de route gewandeld. Mooie paadjes door bossen , langs de weg (wat minder) en door een heel erg zompig weiland. Dat laatste was echt nat.
  Maar ook 4 herten gezien , dus top.

 15. Afgelopen zaterdag deze wandeling gedaan. Juist uitgekozen vanwege de grote stukken verhard wandelen. In dit jaargetijde wel lekker. We vonden het reuze meevallen. Verharde stukken waren toch erg rustig. Weinig verkeer. Diverse verschillende bossen en andere mooie paden. En inderdaad een klein, maar mooi stuk, pal langs de A28. Nou en. We hebben er echt wel van genoten. De route is het mooiste als je hem met de klok mee loopt. Dus einde via het fietspad langs het museum. We hebben wel natte voeten gekregen op een zompig stuk weiland. Daar was geen redden aan. Mbv de app hadden we dit makkelijk kunnen omzeilen, maar daar kwamen we te laat achter. Prima etappe weer. Goed gemarkeerd ook. Dank aan de vrijwilligers.

 16. Deel van het pad bewandeld, vanaf de opstapplaats. De route valt tegen, veel verharde paden, door druk dorp en langs de snelweg. Wil je echt rust dan is dit denk ik niet je pad

 17. Vanavond de verkorte route van dit pad gelopen. Prachtig! Veel afwisseling. De route lijdt door mooi bos en tussen de weilanden door met prachtige woonboerderijen. Deze gaan we zeker nog een keer helemaal lopen. Duidelijke bewegwijzering, vrijwilligers bedankt!

 18. Beste Peter (hardloper) en andere wandelaars,

  In de app staat de zuidelijke route instructie voor de verkorte route inmiddels op de juiste plek.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 19. Gisteren dit pad gelopen en ik vond het een beetje tegenvallen. (Te) veel asfalt en een hoop lawaai van de A28. Paar mooie stukjes, dat wel.
  In de app staat de zuidelijke route instructie voor de verkorte route op de verkeerde plek. Hij staat op de Vierschotenweg, maar moet eigenlijk op de T-splitsing op de Looweg staan. Daardoor kwam ik onbedoeld toch voor het gesloten hek van Landal te staan.
  Geen drama, maar wellicht kan dit aangepast worden in de app. Met dank aan de vrijwilligers.

 20. Vandaag de verkorte route gelopen.
  Wat jammer dat er zoveel verharde wegen in het pad zitten.
  Verder goed aangegeven.
  Dit pad komt niet in mijn top 10.

 21. Onderstaand bericht ontvangen van het vakantiepark;

  Goedemiddag familie ter Haar,

  Bedankt voor uw mail en uw opmerking!

  Dit hek is inderdaad tijdelijk gesloten. Er dient een blaadje te hangen met een omleiding van het klompen pad, zodat deze verder gelopen kan worden. Wij gaan zorgen dat deze er weer komt, bedankt!

  Fijne dag gewenst!

  Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Kelly van den Berg

  Medewerkster receptie

  Landal Landgoed ‘t Loo
  Looweg 47
  8095 PS ’t Loo – Oldebroek
  T: +31 (0) 525 637 000
  F: +31 (0) 525 637 010
  email: loo@landal.nl
  internet: http://www.landal.nl

 22. Afgelopen zaterdag dit pas gelopen. En ja hoor het hek bij het vakantiepark was op slot met een dikke ketting eromheen.( Om 13:00 uur) We zijn er overheen geklommen. Wisten anders ook niet hoe we moesten lopen. Kunnen jullie dit nog eens kortsluiten met het park of anders een alternatieve route aangeven?

 23. L.s., wij hebben vanmiddag de mooie route van het Vreepad gelopen. Om 16.00 kwamen wij bij het Loo aan, jammer, hek met ketting op slot. Kan daar geen bordje geplaatst worden hoe men verder kan?
  Met vriendelijke groet, Hanja.

 24. Beste Christine Hiemstra en Anne,

  Dank voor uw mailtje. Ik heb het uitgezocht met de lokale vrijwilligersgroep.

  Het stuk van de route over het park van Landgoed ’t Loo/ Landal is alleen toegankelijk tussen 9.00 en 19.00 uur. Deze informatie staat reeds op de http://www.klompenpaden.nl bij het Vreepad en ter aanvulling gaan we bordjes ophangen met deze tekst bij de beide ingangen naar het park om de beperking duidelijker te maken.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 25. Mooi pad!
  Het hek van landgoed ‘t Loo aan de Vierschotenweg werd net met een ketting op slot gedaan (ivm overlast van jeugd), dus daar kon ik niet overheen.
  Verder veel “aanmoedigings-markeringen”, daar hou ik van!
  Bedankt vrijwilligers!

 26. In september de verkorte route gelopen en vandaag de hele route. Voor ons staat deze toch wel in onze top 10, erg mooi en afwisselend.
  Het enige minpunt op de route is, is dat het hek bij Landal ‘t Loo op slot was ( wij waren ruim na 10 uur bij het hek). Na wat geknutsel met Google Maps en omdat we de omgeving een beetje kennen de route weer kunnen oppakken. Dit zou toch anders moeten of een alternatieve route plaatsen.

 27. Vandaag dit leuke klompenpad gelopen. Afwisselend en goed aangegeven! Door de weilanden, over mooie paadjes en door stukken bos. Ook genoten van de prachtige bermen. Volgens mijn strava 16.7 km.

 28. Pinksteren 2021. Koud en nat. Heerlijk om het Vreepad te lopen. Zeer gevarieerd en je voelt en hoort de spanning tussen mens en natuur

 29. Oeps het volgende staat in de bijzonderheden van het Vreepad:

  “Het Landal Landgoed ’t Loo is open vanaf 9 uur tot 17:00 uur, als u eerder of later de route wil lopen kunt u de Looweg volgen.”

  We zullen kijken of deze info ook op de route zelf kan worden aangegeven.

 30. Vanavond een stuk van het klompenpad gelopen en verrast door de mooie route. Echter ook voor een dicht hek komen te staan en dus om moeten lopen. Jammer…

 31. We hebben de toegangsdeur gecontroleerd en die zit niet op slot hoor! Mogelijk is de wandelaar die voor een dicht hek kwam toch van de route afgeweken en bij een verkeerd hek uitgekomen.

 32. Prachtige, veelzijdige route die je confronteert met de zegeningen van de natuur in dit gebied, Helaas één dissonant: binnen landal wordt je naar een hek gestuurd, waarin de doorgang is geblokkeerd. Poortje zit op slot. Daarna is de lol er af.

 33. Het Vreepad is een mooie en gevarieerde route van 17km. Het ene moment loop je over smalle paadjes door het (stille) bos en het andere moment langs de drukke A28. Er zitten ook stukken asfalt tussen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Dat maakt dit Klompenpad zo leuk en afwisselend. Mijn fotoreportage staat op http://www.2wild.nl

 34. Mooie afwisselende route. Mijn dochter vond het gevaarlijk voor haar kinderen van 7 en 5 jaar. Er waren een aantal nauwre doorgangen met paaltjes en op ooghoogte van de kinderen prikkeldraad. Dit was regelmatig in het bos zo.

 35. Vandaag het pad gelopen, net na urenlange regen, desondanks was het enige lastig beloopbare stukje de weilanden bij de Hagenbrinkweg. Die zijn te vermijden door gewoon de Hagenbrinkweg te volgen. Ik vond het toch ook een leuk en gevarieerd pad, alleen een kilometer langer (17 km) dan ik had verwacht doordat ik een verouderde folder had, de route is aan de uiterste oostkant gewijzigd en loopt nu iets meer buitenom, vlak langs de snelweg.

 36. Prachtig klompenpad!!! Ik begrijp niet dat sommige mensen altijd wat te zeuren hebben. Vrijwilligers bedankt!!

 37. Gisteren gewandeld, mooie wandeling.

  Er ontbreekt aan het begin een bordje in de andere richting te wandelen.

  Dus niet richting het museum maar de andere kant op

 38. Vandaag liepen we voor de derde keer dit prachtige pad. Alles prima aangegeven. App niet nodig gehad. Dank vrijwilligers voor het uitzetten en onderhoud.

 39. Wat opvalt aan dit klompenpad is dat zowel de eerste als de laatste kilometers vrijwel helemaal over asfalt gaan. Het middendeel is leuk: spannende smalle paadjes maar….. een stuk over een Landal park is jammer, het geluid van de A28 is hinderlijk, net als de crossmotoren/quads in het bos. Ik moet wel glimlachen als ik dan vele bordjes zie met ‘rustgebied voor dieren’. Nederland is gewoon niet echt een land met wild of echte natuur….
  Al met al heb ik toch lekker gelopen en heb genoeg leuks gezien.
  Kijk hier voor de video: https://youtu.be/huy16nfJfD4

 40. Jammer Odile dan je de 7 noordelijkste kilometers niet hebt gelopen.
  De route is 17 km lang en vanaf landgoed ’t Loo, richting Wezep, voornamelijk door mooi bosgebied en over landerijen.

 41. Goedendag,

  De moeite van de vrijwilligers ten spijt maar deze route mag zich echt geen klompenpad noemen. Heel veel asfalt en het enige stukje natuur is de groenstrook langs de snelweg. De charme van klompenpaden bestaat deels het wandelen over particulier terrein. Daar is bij de wandeling van 10 km helemaal geen sprake van. De enige mooie boerderij is het Boerderijmuseum. Voor de rest rommelig landschap. Wij hebben inmiddels een stuk of vijftig klompenpaden gelopen maar deze komt in de verste verte niet in de buurt van de andere paden.

 42. Afwisselend pad, veel kleinschalige landbouw, bospaden en erg rustig, misschien mede door Corona en het grijze weer. Gok 50% onverhard (verharde delen zijn dan vaak fietspaden of kleine weggetjes). Klein stukje langs de snelweg, maar ach, doet niet veel af aan het geheel.

 43. Vandaag onder prachtige weersomstandigheden de verkorte versie van 10 km. van dit mooie Klompenpad gelopen. Vanaf het boerderijmuseum wandel je stukjes door het bos, langs de crossbaan en uiteindelijk langs weilanden en over een enk met mooie glooiende vergezichten. Voor een ieder wat wils! En de telefoon kun je gerust in de broekzak houden, want het is prima aangegeven. Vrijwilligers bedankt! In het voorjaar staat de lange versie van 17 km. zeker op de planning.

 44. Het is een heel aardige wandeling, met heel veel afwisseling. Zeker aanbevolen!

 45. Beste vrijwilligers van het Vreepad,

  We hebben deze wandeling gisteren gelopen en echt genoten van dit pad. Lekker afwisselend, prachtige omgeving en veel natuur. En ach, die paar auto’s neem je dan graag voor lief. De rest compenseert dit voor 500 %. Chapeau en dank voor jullie inzet.

 46. Een mooi en afwisselend klompenpad, goed aangegeven . En een klompenpad zoals een klompenpad is bedoeld. Door bossen weilanden [ best zwaar ] kerkenpaden . Wij hebben een mooie wandeldag gehad.

 47. Wat ons betreft – samen met het Thornspicerpad – het leukste klompenpad uit de regio. Heerlijke route, al meerdere keren gelopen. Zeer afwisselend en echt een pareltje!

 48. Een prachtige wandeling vol afwisseling. Aanrader! Let op! In het zicht van de hekken van het Landallpark moet nog een “extra” lus gemaakt worden welke helaas niet al te best is bewegwijzert.

 49. Een heel afwisselend en mooi pad om te lopen. Weilanden en bos wisselen elkaar af. Er is inderdaad een stuk weiland nu beplant met mais maar we zijn er netjes langs gelopen.

 50. Leuke route goed aangegeven. Alleen bij de Hogenbrinkweg kan je niet het weiland in en langs het maisveld. Eerste weiland kan je nog op tweede en derde staat schrikdraad tot slootkant. Dus teruggegaan en weg gevolgd. Daar bleek later ook dat je niet langs het maisveld kon ivm begroeing. Als je de weg hier blijft volgen kom je vanzelf weer op route.

 51. Superwandeling! Wel oppassen langs de Hogenbrinkweg (vlak na het kasteel indien tegenwijzerzin aan het wandelen), ga daar het veld niet in maar volg de weg. Het veld staat vol met koeien en met maïs… Maar verder heel mooie wandeling!

 52. Vanmiddag weer een keer het Vreepad gelopen, genoten van deze mooie en vooral stille Wandeling (Behalve een stukje bij de snelweg). Wel de 10 km gedaan nu, met prachtige natuur in deze mooie omgeving.
  2 wandelaars tegen gekomen.
  Echte een dikke aanrader

 53. Prachtige rond wandeling. Absoluut genieten. Veel te zien en te beleven, zeker als je van huisjes kijken houdt.
  Daarom soms ook wat paaltjes gemist, app veel geraadpleegd. En we waren gestart met de aanlooproute, dus 2km extra 😉

 54. Mooie route, afwisselend. Na de reviews twijfelde ik maar ik heb zeker geen spijt. Mooie plekken, toevallig samen opgelopen met een medewandelaar. We waren samen de route even kwijt op het Landallpark maar pikten het later weer op. Voor herhaling vatbaar.

 55. Dit is een fantastisch pad! Ik woon in de omgeving en ken die ook goed. Maar deze route bracht mij op binnenwegen en dwars door weilanden waar nog geen voetstappen of MTB-sporen van mij lagen. Van deze 16 km zijn minstens 14 prachtig. OK, je hebt soms wat pieterige en saaie nieuwbouw, iets asfalt, en een stukje A28, maar wees gerustgesteld, dat laatste is naast de snelweg en een prachtig heuvelachtig paadje… Boerenland, landgoederen en bos. Genieten!

 56. Hallo,
  Wij hebben vandaag het Vreepad gelopen.
  Om 9.15 uur zijn we gestart bij de museumboerderij. We liepen het hele pad. Alles is keurig aangegeven. Wij liepen met de folder in onze hand. Bij de aanlooproute raakten we even van de wijs. Maar op de app zagen we dat de route iets was gewijzigd.
  Hulde voor de vrijwilligers!

 57. Leuk pad. Groot nadeel is het continue achtergrondgeluid van de A28. Dieptepunt is het stuk pad waarop je de langsrazende auto’s bijna kunt aanraken. Kan dat niet anders? Denk het wel.

 58. ik heb tijdens mijn verblijf op Landgoed ’t Loo (landal) dit klompenpad Vreepad volledig gelopen (16km). Helaas was de route voor mij zeer teleurstellend. Ongeveer de helft van de route ging over asfalt dat ik al per fiets eerder had afgelegd. En als toetje loop je ook nog eens een flink stuk langs de A28. Dit is niet de gedachte die ik heb bij klompenpaden.

  GEEN aanrader voor een fijne wandeling over landelijke paden.

 59. Als nieuwe coördinator van het klompenpad heb ik vanmorgen gelijk maar even de aanlooproute gecontroleerd. Hij staat direct vanaf het station perfect aangegeven. Waarschijnlijk heeft Jolanda het teken bij de eerste weg links, Industrieweg, gemist. Als alternatief is het ook mogelijk om vanaf het station het Wiseperpad rechtsom te volgen en dan de overstap naar het Vreepad te maken bij de Bovenheigraaf, om daar het viaduct over de A28 te nemen. Dit is qua afstand nagenoeg gelijk.

 60. Route gelopen vanaf station Wezep. De aanlooproute is alleen in het begin aangegeven, verder niet. Door mijn beetje kennis vd omgeving en een beetje geluk, heb ik het eerste bordje gevonden, na 5 kilometer. Het stukje door het bos tot de snelweg was leuk, maar daarna niet meer. Je loopt vervolgens enkele kilometers langs de snelweg, door een bos naar landal ’t Loo. Daar loop je een rondje over het het park. Ik had het daarmee gehad en ben door gelopen naar Oldebroek. Wat een slecht amateuristisch stuk vd route.

 61. Op 17 augustus het Vreepad gelopen. Parkeren mocht alleen voor boerderij bezoekers, maar na de wandeling stond de auto er nog bon loos ? Een mooie afwisselende route, weiland, bos, stuifzand en een stukje Landal park. Veel onverhard en slingerende paadjes door het bos. Erg goed bewegwijzerd en veel mooi geplaatste bankjes. Nieuwsgierige paarden en geitjes in de weides, kortom weer een paar uurtjes genieten in de buitenlucht ????

 62. Op14 mei dit pad gelopen. Veel variatie, heerlijk rustig. We hebben genoten.
  Echter, in de buurt van de A28 klopt de route op het kaartje en in de app niet met de route die op de schildjes in het veld is aangegeven. We vermoeden dat een stuk van de aanlooproute nu bij de hoofdroute is getrokken. We volgden de route in de app, maar dan ontbreken een tijd lang de schildjes onderweg.

 63. Beste mensen,
  een opmerking over de route. Ik maakte gebruik van de route op de app. Op één plaats ging het mis. Op de Vierschotenweg maakt de weg een haakse bocht naar rechts. In die haakse bocht gaat de route naar links. Dan de eerste m,ogelijkheid naar rechts. Dan komen er afgesloten paden zodat de route niet gevolgd kon worden. Via de app heb ik een vervangende route gevonden om even later weer op de juiste route te komen.

 64. Vandaag met zeer veel genoegen het Vreepad gelopen, je verveelt je geen moment zoveel is er te zien. Het verbaast me dan ook dat er negatieve reacties geplaatst worden. Misschien ligt het aan de dag en het tijdstip dat je er loopt want in het weekend zal het er veel drukker zijn met auto´s en fietsers en geniet je daardoor minder van de prachtige omgeving. Voor ons een topper! En meneer Marinus: we hebben maar liefst 21 banken langs de route geteld, genoeg om even te verpozen…

 65. Helaas valt dit klompenpad mij tegen. Ik heb hem onderweg dan ook ingekort. Veel asfalt en ook wel wat bos maar niet echt mooi. Ook de a28 op de achtergrond. Er wordt hoog over opgegeven in het plaatselijke gidsje maar wat mij betreft is dat overdreven. Zou hem niet weer gaan lopen.

 66. Goedemiddag Heren en Dames,

  Vandaag heb ik met een kennis Het Vreepad Gewandeld, en er is mij opgevallen dat er weinig bankjes langs dit pad staan. Als je in de Bossen wandelt omgeving ’t Loo kom je weinig bankjes tegen om even te kunnen rusten.
  maar verder is prima en het is een aanrader om dit pad te gaan wandelen, mooi door veel bosgebied.
  En de markering met de bordjes was uitstekend. echt prima.

 67. Op 6 april hebben wij als vier Alpenzusjes het Vreepad gelopen.
  Mooi is het stuk door de Vierschoten en Oldhorst. Ook de oude boerderijen geven een goed beeld van deze buurt.
  Verder heeft de route wel wat meer asfalt dan je van een klompenpad verwacht, maar de markering is uitstekend.
  Een leuke stop waar het aangenaam verpozen is, is http://www.fruittuinverbeek.nl aan de Vierhuizerweg 5 in Oldebroek.
  Wij hebben dit als startpunt gebruikt, het ligt bijna op de route. Echt een aanrader!

 68. Vandaag het klompenpad gewandeld. Tip is om schoeisel te dragen wat geschikt is voor een harde ondergrond. (categorie A) De route is voor een groot deel verhard. (asfalt) Opvallend vond ik dat er veel rommel ligt rondom sommige boerderijen wat de mooie omgeving geen goed doet. De route loopt o.a. over het vakantiepark van Landal. Autoluw en je kan er iets te eten/drinken kopen mocht je hier behoefte aan hebben. Verder mis je niets aan dit stuk van de route. Het bos is fraai maar aan het geruis van de snelweg (A28) ontkom je niet. De route is (uiteraard) goed te volgen, pluspunt van een klompenpad.

 69. Vandaag de 10 km middels de routeverkorter gelopen. Van de circa 20 klompenpaden die we hebben gelopen vonden we dit veruit de minste. Veel te veel asfalt en/of fietspaden, waarbij je meer met het verkeer bezig bent dan met de omgeving. Het middenstuk dat wel door de natuur gaat is niet bepaald stil, je hoort continu het geruis van de nabijgelegen A28. Echt afwisselend was het ook niet; we kunnen ons dus niet aansluiten bij de reacties hieronder. De bewegwijzering is uitstekend, en de vrijwilligers doen ongetwijfeld hun best, maar dit pad is helaas geen aanrader.

 70. Het Vreepad in twee gedeeltes (links en rechtsom} gelopen vanuit landalpark ’t Loo en halverwege de verkorting genomen. Afwisselende route die een goede indruk geeft van Oldebroek en omgeving. Was prima aangegeven en de kaart niet nodig gehad.

 71. Gisteren nog eens dit pad gelopen met de klok mee. Eerst 3 km asfalt, maar veelal rustige weggetjes, mooi buitengebied. Mooie boerderijen maar ook verwaarloosde en soms rommelige boerderijen gezien. Landal past wellicht niet bij dit pad, maar wel voor de koffie! Na circuit was het net een doofhof op het Landgoed Vierschoten, dacht dat ik de hele verkeerde richting insloeg. Zeker mooi. Laatste stuk (hard fietspad) vond ik saai.
  Totaal 55 a 60 % verhard, maar daarvan wel 90 % rustige wegen en dus niet storend.
  Met dit pad leer je de streek kennen, rustig agrarisch gebied en bossen. Hier weinig grote schuren met “beestfabrieken” zoals bij Putten, Huinen en Voorthuizen. Elke streek is weer anders.
  Bewegwijzering in principe goed, veel bordjes, Maar toch een paar keer verkeerd gelopen omdat de bordjes soms wat onlogisch zijn geplaatst (links en laag). Ondanks het feit dat meer dan de helft verhard is, is dit een bijzonder mooi pad.

 72. Geweldig mooie wandeling! Zeer afwisselend. We hadden ook het geluk dat het prachtig winterweer was. Absolute aanrader!

 73. Hele mooie route . Alleen het stuk door greendalpark vond ik niet leuk. Nu was het gelukkig rustig

 74. Vandaag het Vreepad gelopen. Mooie wandeling. Bij Landal raakten we even de weg kwijt, en later nog een keer op een soort dijk, waar we linksaf moesten en daar te laat achter kwamen. Maar met het kaartje erbij kwam het weer goed.
  Een tip is het rustpunt vlakbij de museumboerderij – het is een toeristisch rustpunt – alleen open op zaterdag en zondag – maar een geweldige plek voor een kop koffie of een lekker biertje. Op zaterdag rookt de eigenaar zelf paling en kun je dus een broodje paling kopen. Hij is een echte liefhebber en verzamelaar van van alles en nog wat. Echt een grote aanrader. Website – http://www.defeithenhof.nl

 75. Gisteren het Vreepad op ons gemak gewandeld. Wat een prachtige route met heel veel afwisseling. Het was schitterend weer en wij hebben genoten, all the way :thumbsup:

 76. Al veel klompenpaden gelopen maar dit is tot nu toe wel een van de mooist
  min puntje weinig bankjes onderweg

 77. Beste Ben,

  Fijn dat je hebt genoten van het Vreepad. Daar doet iedereen het tenslotte voor.
  Het groeizame weer in deze tijd van het jaar, met vorige week ook nog een stevige regenbui, levert helaas wel eens achter struikgewas en hoog opschietend gras verborgen routeschildjes op. Er wordt hard aan gewerkt om dat onder controle te houden.

  Het zou mooi zijn als alle VVV’s, alle klompenpadfolders zouden verkopen. Maar een VVV beslist zelf welke folders ze opnemen in hun assortiment. We benaderen ze jaarlijks met de vraag welke klompenpadfolders ze willen inslaan voor de verkoop.
  Over de verkooppunten van de folder waar je naar vraagt, kun je meer info vinden op de website bij “Meest gestelde vragen”. Daar staan ook een aantal VVV’s genoemd die vrijwel alle klompenpad-folders verkopen. Misschien handig om ze daar in te slaan..

  Nog veel klompenpad-plezier gewenst!

 78. Vandaag gelopen onder schitterende weersomstandigheden. Het was een fantastisch mooie tocht. Afwisseling in verharde en onverharde ondergrond, bossen, weilanden, een vakantiepark enz. Hoogtepunten: de talrijke bossen, het Landalpark in ’t Loo (pauzeplek) en de weilanden met die prachtige overstappen. De bepijling was voortreffelijk. Toch ben ik enkele keren verkeerd gelopen, omdat sommige pijlen achter takken of ander groen verscholen gingen. Verder een aantal keren bij twijfelgevallen de klompenmaker-app geraadpleegd. Jammer dat ik geen folder had van deze tocht met achtergrondinformatie van een 12-tal bezienswaardigheden tijdens deze tocht. De boerderijmuseum was pas om 10 uur open. Ben om half negen al gestart. Achteraf een folder gekocht en nagelezen. Ik had de plattegrond van deze tocht wel gedownload en op karton geplakt. GIng prima. Alleen je mist de bijbehorende informatie. Dit folderprobleem heb ik al een aantal keren meegemaakt, omdat de meeste plaatsen alleen een folder hebben van hun eigen klompenpaden. Is het niet handiger dat VVV-’s alle folders in huis hebben van een hele regio, bijv. Oost Gelderland? Dank voor deze prachtige tocht.

 79. Geweldige route! Heerlijk stralend weertje erbij!
  Mooie stukjes natuur, van alles wat in elkaar overlopend!
  Grappig dat je dwars door de weilanden kunt lopen, waar de koeien en schapen ook gewoon lopen.
  Onderweg wat gedronken op het Landal park.
  We zagen nog een eekhoorntje in het bos, libelle’s bij de slootjes, we hoorden nog een kikker maar konden hem niet zien en we hoorden nog een koekoek en allerlei andere vogeltjes!
  Erg van genoten!
  Bedankt voor het maken van deze route.
  De app werkt ook goed, leuk om te kunnen volgen waar we liepen, en de info die je onderweg krijgt is ook leuk!

 80. Beste Margriet,

  Wat jammer dat je dan, als het om het verhard en onverhard gaat, net het verkeerde deel van de route hebben uitgekozen. Het andere deel van de route is voor een groot gedeelte onverhard.

  Vriendelijke groet,
  klompenpadenteam
  Liny Saris

 81. Wij zijn eerst onderlangs gelopen. Helaas was daar alleen asfalt. Wij hebben toen besloten, om de wandeling te gaan verkorten en de 10 km te lopen. Ook hier was er veel asfalt. Erg jammer. Het was een prachtige zonnige dag en hadden ons verheugd op deze wandeling. Een wandeling die ons erg tegen viel. De bewegwijzering was goed.

 82. Het komende Paasweekend is een stuk(je) van het Vreepad afgesloten. Dit i.v.m. de WK Zijspan en Supportklassen op het circuit. Een grote en belangrijke wedstrijd in de internationale MXwereld. Er wordt veel publiek verwacht zowel vanuit binnen – als buitenland.
  In verband hiermee is er een stukje van het Vreepad, wat over het circuit ‘De Bargen’ loopt, NIET open voor wandelaars op donderdag 13 t/m maandag 17 april.
  Vanaf woensdag hebben we daarom de bewegwijzering met een alternatieve route hierop aangepast.
  Veel wandelplezier gewenst!

 83. zondag 9 april 2017 voor de tweede keer gelopen. Schitterend weer en ook nu weer hebben we genoten van deze prachtige wandeling. Voor ons een topper onder de klompenpaden ! Bewegwijzering was heel goed !
  Een aanrader !

 84. Alleraardigste wandeling. Bij Oldebroek loop je veel over de weg, maar het is er niet druk. Richting ’t Loo en de A28 kom je ook over kleine weggetjes en bospaden. De omgeving is mooi met weilanden, boomsingels, veel kleine boerderijtjes en bos. Ik vermoed dat de makers van het pad veel opmerkingen over onduidelijke bewegwijzering hebben gehad, want die is nu overvloedig te noemen. Neemt niet weg dat het een leuk klompenpad is met verrassende paden en wegen.

 85. Op tweede Kerstdag met zoon Rick een wandeling gemaakt. Bij het Mulligen het bos in, hadden we hier nog nooit gedaan. Vervolgens het klompenpad gevolgd. Grappig dat je vervolgens een totaal onbekend stukje van je eigen woonplaats ziet. Voldoende paaltjes op duidelijk zichtbare plaatsen. Enthousiaste honden en heerlijk wandelweer. Bij de vreeweg zijn we weer richting huis gegaan maar we lopen zeker nog een keer de rest. Mijn complimenten voor de bedenkers van deze route.

 86. Op deze frisse zaterdag het Vreepad gelopen vanaf de museumboerderij. Het was een mooie route, met veel afwisselend terrein. Van verharde wegen tot bospaadjes. Ook mooi was het stukje langs het weiland waar de palen waren voorzien van klompen. Hier nog even met de bedenker/maker ervan gepraat. Helaas sneuvelt er hier wel eens een klomp. Ongeveer halverwege, bij het vakantiepark even koffie met appelgebak genuttigd. Zo steunen we de lokale middenstand ook een beetje 🙂 Ook wij moesten even goed kijken waar we heen moesten, maar dat was onze eigen schuld. We hadden zo’n zin aan koffie, dat we wel keken hoe we naar het plaza moesten, maar niet naar de routebordjes.
  Alle vrijwilligers bedankt voor het onderhouden van dit pad. We hebben genoten.

 87. Vrijdag met de werkgroep van het Horsthoekerpad het Vreepad van 10 km gelopen .Leuk afwisselend pad met soms wat veel asfalt maar dat kan soms niet anders . Bij de Boerderij museum welkom geheten door een vrijwilligster om even koffie te komen drinken ondanks dat het museum gesloten was ,dank daarvoor .Fijne parkeerplaats bij de boerderij .

 88. We hebben vanuit Wezep gelopen en hebben bij het Loo de korte route genomen. Veel afwisseling door bos, polder en landgoed.
  Een aanrader!

 89. 21 oktober 2016 deze route gelopen. Mooie, afwisselende route. Fijn evenwicht tussen asfalt en typische klompenpaadjes. Aanduidingen voor ons steeds goed te vinden, al hebben we per ongeluk een stukje routeverkorter gelopen, maar dat lag aan onszelf. Op het bungalowpark even de weg kwijt, maar dankzij de app ook zo weer gevonden. Die app is wat ons betreft geweldig; als je even verkeerd loopt, vind je zo weer de weg terug.
  Verder was alles perfect verzorgd. Dank aan de vrijwilligers.

 90. Geachte meneer,mevrouw
  Ik ben een moeder van 3 kinderen(basisschool) en mis in de omgeving van Zwolle de ouderwetse paaltjesroute blauw,rood,of geel . Tot nog toe in Wapenveld, Hattem en Wezep teleurgesteld dat we niet veel verder kwamen met de klompenpaden…. Het is te ver en onoverzichtelijk.
  Verlang weer erg naar de keuzes van 3,5of 10 km met kleurtjes aangegeven. Veel leuker voor gezinnen
  Hopelijk nemen jullie dit mee als tip

  Mvg manon kasperink uit Zwolle

 91. Wij zijn op de Vollenhofsweg (in de buurt van punt 8) begonnen en liepen van daaruit met de klok mee, bij’ t Loo hebben we de route afgekort. We zijn dus niet bij het start/eindpunt geweest. Erg mooie route zo!

 92. Vandaag heb ik Vreepad gelopen. Had echter een paar keer problemen met het volgen van de route. Heb geparkeerd bij de museum boerderij en heb de route tegen de klok in gelopen. Het ging meteen al mis omdat ik de route met de klok mee wilde lopen, maar ik heb de aanlooproute gelopen en weer terug en kon niet echt vinden hoe ik moest beginnen. Toen maar besloten tegen de klok in de te lopen. Op een gegeven moment heb ik heel erg moeten zoeken naar de markering bij een soort crossbaan en iets met hondentrainingen (denk ik). Daar zit het schildje met klomp nogal verscholen op een boom tussen de begroeiing en als je het terrein oploopt heb je werkelijk geen idee welke kant je op moet. Later in het bos ’t Loo hebben een paar lolbroeken de palen verdraaid met de schildjes. Daardoor wezen de pijlen de verkeerde richting op. Ik heb ze weer teruggedraaid omdat ik op het kaartje zag dat de route niet klopte. Maar het koste wel wat moeite om te bepalen wat de juiste richting was. Tevens het zand weer aangetrapt zodat je niet kon zien dat die palen los stonden. Voor het geval er nog meer mensen op die leuke ideeeen komen. Het was een prachtige route maar vergde soms wat zoekwerk. Misschien toch og eens naar kijken.

 93. vandaag 5 juni 2016 in de vroege ochtend begonnen met dit pad
  het was een fantastische route goed en duidelijk uitgezet heerlijk koffie gedronken
  op landal park complimenten voor de makers van dit prachtige pad
  dit pad is echt een aanrader

 94. Deze route op Hemelvaartsdag gelopen. Prachtig weer. We hebben al heel wat Klompenpaden gelopen maar deze plaatsen wij onder een van de mooiste routes.
  Onze complimenten voor de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.
  Wel vonden wij bij de crossbaan de route een beetje onduidelijk. Hier kan de bewegwijzering misschien wat beter.
  Wat ons betreft: een aanrader!!

 95. Mijn vermoeden werd bevestigd – je kunt de route beter bovenlangs (zie kaartje folder) beginnen. Dat heet op het kaartje het Bovenpad.
  Eerst nl. veel verharde delen. Wel met mooie boerderijen en wisselende omgevingen. Dan ga je idd het weiland in en even later het bos. Dat zijn de mooie onverharde delen, ze maken het de moeite zeker waard deze met mijn wandelgroep te gaan volgen.
  Op 2/3 een leuk rustpunt aan het water – een Landalpark. Beetje jammer van de A28 die je op delen redelijk hoort, maar dat mag de wandelpret niet drukken :-).
  En aangezien Oldebroek een behoorlijk religieuze gemeente is was het op deze zondag ook verrekte rustig. Behalve toen ik tegen 16:00 het plaatsje zelf inreed – de kerk ging uit. Ja, toen was het even druk.
  Mooie route, aanrader. Dank aan de makers & beheerders !

 96. Op 12 maart 2016 deze route gelopen. We zijn bij de museumboerderij gestart en hebben hem bij de Verlengde Looweg afgekort. Het eerste stuk was leuk lopen tussen de boerderijen en de weilanden. De boeren waren druk in de weer en het voorjaar hing in de lucht. Heerlijk. Vooral het laatste stuk, rond de kom van Mullegen is erg mooi met de doorkijkjes en de akkers. Zeker de moeite waard om te lopen.
  Met dank aan de vrijwilligers en de grondeigenaren!

 97. Vandaag dit klompenpad gelopen, ook omdat het bij ons in de buurt (Gelderse Vallei) erg drassig is.
  Met de klok meegelopen. De eerste 40 minuten dacht ik dat het een fietsenroute was, met mooie weggetjes en fraaie boerderijtjes. Toen moest ik het weiland in en inderdaad, niet erg drassig. De rest van de route vond ik zelfs gigantisch mooi. Heel veel kronkelweggetjes, ik wist niet meer waar noord, oost, zuid of west was. En de zon was er niet om de richting te bepalen. Ik ging ’s morgens met de zon richting Zwolle, maar bij Nijkerk was de zon al weg, mist. Op de terugweg bij “t Harde om half 4 was de zon er ineens weer. In Amersfoort de hele dag zon geweest. Er was wel bewolking voorspelt in het Noorden.
  Ik heb één keer een bordje gemist (dus extra gelopen) en bij de motortcrosscirquit zat ik op een gegeven ogenblik weer op de weg terug. Ik ging bij ’t Loo het bos in en ik kwam daar ook weer uit. Ik had de keus: de verkorte route verder lopen of terug. Ik terug: bij het gebouw van het crosscircuit ben ik de mist ingegaan. Ik ben voor het gebouw weer teruggelopen. Achter het gebouw had ik door moeten lopen. Hier kan de bewegwijzering beter! Verder was de bewegwijzering uitstekend.
  Al met al wel 20 kilometer gelopen in 3 uur en drie kwartier. Dus ik was “heerlijk kapot”. En daar doe ik het ook voor, voor de mooie natuur en voor de conditie.
  Hartelijk dank voor het heerlijk dagje.

 98. Erg genoten van deze wandeling op 29 febr. 2016.
  Prachtig winterweer.
  Ons wel vergist in de verkorting.
  Na het Landalpark, toch verkeerd gekozen.
  liepen ook zonder kaartje.
  Jammer! Schijnen nu een mooi stuk gemist te hebben.
  Dus nog maar eens over.
  Ook jullie weer bedankt voor jullie uitzetten hiervan.

  Fam. Adema en Dhr. Snoei

 99. Leuk de reacties te lezen op `ons klompenpad`, het Vreepad.
  We zijn als werkgroep het afgelopen jaar hard bezig geweest een mooie route te maken. Fijn om dan ook enthousiaste reacties te krijgen!
  De opmerkingen die gemaakt worden ter verbetering worden door de nalopers (elke maand) bekeken en zo mogelijk opgelost.
  Er zijn dan ook al meerdere verbeteringen toegepast op uw aangeven. Zo is de aanlooproute vanaf het station in Wezep beter `bestickerd`en ook vanaf de Vreeweg naar het motorcrosscircuit is de route duidelijker aangegeven.
  Veel wandelplezier maar weer!

 100. Gelopen op zaterdag 6 febr 16. Heel mooie route – Goed en duidelijk uitgezet. ( we moesten wel erg zoeken toen we vanaf de Vreeweg naar het motorcrosscirquit moesten. ) Voor het overige : Lof !!!

 101. Het is een prachtige route door heel afwisselend landschap. Leuk om even een kijkje te nemen in het boerderijmuseum en lekker koffie drinken op Landgoed ’t Loo. Complimenten aan de bedenkers van deze route.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.