Vrijheijtpad

Ontdek het mooie afwisselende buitengebied van Elburg. Wandel langs oude verdedigingswerken, over kerkenpaden en landgoederen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Vrijheijtpad (9 km)

Startpunt: Havenkade (ter hoogte van nummer 21) in Elburg

Opstappunt: Molen De Tijd, Zuiderzeestraatweg Oost 18 in Elburg. Bij het opstappunt is er beperkte parkeergelegenheid op doordeweekse dagen.

Openbaar vervoer: Bushalte Centrum in Elburg.

Markering: groene markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Vrijheijtpad combineren met het Eekterpad en het Thornspiccerpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wederom een super mooi pad gewandeld, zeer goed aangegeven en dank voor allen die dit voor elkaar hebben gekregen in het bijzonder de boeren waar je zo over hun grond mag wandelen maar ook alle vrijwilligers en overheden

  Bedankt !

 2. Vandaag liep ik dit pad inclusief de verlenging langs de tuinen van A.Vogel. Daar heb ik het blotevoetenpad meegepakt. Ik heb ook nog een stuk van het Thornspiccerpad erbij gelopen (dat deel dat ik gister nog niet gedaan had ivm de onweersbuien van toen). Ik vond dit pad verrassend mooi en afwisselend. Dank jullie wel voor het uitzetten! Ik heb genoten.

 3. Hallo,
  Gisteren liepen we het Vrijheijtpad.
  Helaas maar 9 km.
  We komen nog een keer terug voor het hele pad.
  We begonnen bij bakker Schuld en liepen op deze manier prachtig via de zeven vonders naar Elburg. Daar over de wal en daarna onder langs de buitenkant van de wal. Mooi bedacht zo.
  Veel succes met dit mooie pad. Wij hebben er van genoten.

 4. Beste Ivo,
  Dank voorde reactie.
  Klopt wat je schrijft. Op het laatste moment (toen deze tekst al geschreven was) is er een verandering van eigenaar van een stuk land geweest de nieuwe eigenaar werkte niet mee aan het klompenpad en zodoende moesten we een minder aantrekkelijke kortere aanpassing op het pad toepassen.
  Groet
  Jan Willem

 5. Vreemd dat hier vermeld staat dat de route 11 kilometer lang is. Ik heb m vorige week gelopen en kwam niet verder dan ongeveer 9 km. Op de kaart met alle klompenpaden staat ook 9 km

 6. Beste Dick,
  Dank voor je reactie.
  Ik zou graag van je willen weten waar dat draad was gespannen, dan zorg ik dat dat wordt verwijderd.
  Ik ben het met je eens dat er veel verharde weg in de route is opgenomen, wij hadden dat ook anders gewild en gepland maar het niet willen meewerken van een landeigenaar verplichtte ons tot een minder geslaagd stuk langs een drukke provinciale weg. Hoop voor je begrip.
  Groet
  Jan Willem (coordinator Vrijheijtpad)

 7. Beste Dick,
  Dank voor je reactie.
  Ik zou graag van je willen weten waar dat draad was gespannen, dan zorg ik dat dat wordt verwijderd.
  Ik ben het met je eens dat er veel verharde weg in de route is opgenomen, wij hadden dat ook anders gewild en gepland maar het niet willen meewerken van een landeigenaar verplichtte ons tot een minder geslaagd stuk langs een drukke provinciale weg. Hoop voor je begrip.
  Groet
  Jan Willem (coordinator Vrijheijtpad)

 8. Dit pad heb ik vorige week al gelopen op de bordjes.
  Met de klok mee gelopen. Bij het verlaten van het centrum direct al de weilanden in met paarden en pinken. Eén overstap naar een ander weiland vond ik overigens gevaarlijk. Er was op een hoogte van ongeveer 10 cm een draad gespannen voor het vee, maar ik lag bijna onderin de sloot.
  Heel veel mooie al dan niet gerestaureerde boerderijen gezien.
  Dit pad overlapt ongeveer 1,5 km km het Eekterpad in Oosterwolde (mooi stuk) en het Thorniccerpad (2 x) in Elburg. Als je de verlenging loopt is de overlap ongeveer 2 km.
  De verlenging is erg mooi. Wel een ruig stuk nabij een drukke weg en een industrieterrein. Met verlenging hard 42% en zonder verlenging 62% hard. ’t Is zeker de moeite waard om dit pad een keer te lopen, maar wat teveel asfalt. Ik prefereer de lange route van het Thornspiccerpad. Maar bedankt iedereen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.