Vurensche Polderpad

Ontdek het mooie buitengebied van de gemeente Lingewaal. Wandel langs de voormalige Nieuwe Hollandse Waterlinie, Waal en Linge en over historische dijken en paden. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Vurensche Polderpad (15 km)

Startpunt: Parkeerplaats ten zuiden van Fort Vuren, Waaldijk 29 in Vuren

Openbaar vervoer: Bushalte ‘Molenlaan’ in Vuren

Opstappunt: Kruispunt Haarweg en Poelweg in Vuren (oostzijde Lingebos)

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: het Vurensche Polderpad kan gecombineerd worden met het Rhenoijschepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

  1. Onderwerp: Bevindingen Vurensche-Polderpad

    Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt op het fort Vuren het pad in tegengestelde richting gelopen. Dan loop je wat “beschut” wanneer het richting de snelweg gaat.
    Goed bewijzerde route. Wanneer je de pijltjes precies volgt zoals aangegeven kun je een hoop asvalt vermijden.
    Omdat we het Lingebos wel wat kennen kozen we voor de uitbreiding via Vogelswerf.
    Dit pad biedt veel moois:
    Het uitzicht op de Waal met Slot Loevestein. Jong vee dat zich een weg baant door het water in de uiterwaarden. De vele vogels. Prachtige vliegenzwammen langs het pad. Een boomgaard in herfsttooi. Hazen in het natte grasland. Een luxe “ vlonderpad” is aangelegd over dit gedeelte. Een ijsvogel op dat vlonderpad die duidelijk maakte dat dit zijn leefgebied is…..
    Kortom: echt zo’n wandeling waarbij je steeds iets hebt van: “He’ wat leuk hier”.
    Een aanrader !!

  2. Onderwerp: Aardige route maar wel snoeien

    Ik heb deze route 2x gelopen. Afwisselend. Stuk loopt wel dicht langs de snelweg A 15 maar dat is overkomelijk. Ten oosten van Fort Vuren moet je over een balk over het water lopen. Er zijn hier overhangende takken waardoor passage moeilijk is. Snoeien is dringend nodig.

  3. Onderwerp: Te veel asfalt

    Dat asfalt soms erg prettig is en soms storend, blijkt wel weer. Enige tijd geleden hebben we in de omgeving van Vuren en de Waal gefietst. Leuke kleine, rustige asfalt weggetjes. Maar erover wandelen is toch iets anders. Dan vind je elke auto te veel. Dat geldt ook voor het stuk langs de snelweg. Blinkend blik en knetterende motoren (het was een zonovergoten zaterdag…) is niet wat je van een klompenpad verwacht.

  4. Onderwerp: Mooie route!!!

    Vandaag deze mooie route gelopen.
    We zijn met de klok mee gelopen.
    Zeer duidelijk goed aangegeven met klompen bordjes.
    De A15 vonden wij totaal niet storend.
    Het verlengde gedeelte ook zeer mooi.
    Weinig asfalt, ja in het begin maar je moet toch ergens komen.
    Ondanks zeer mooie route bedankt hiervoor.

  5. Onderwerp: Vurensche polderpad

    Allereerst dank aan alle vrijwilligers en de landschappen(beheerders) en waterschappen beheerders) ja natuurlijk ook de gemeentes,die dit mogelijk maken,mijn 92e klompen-pad
    Natuurlijk moet je goed opletten allereerst op de drukke weg ,maar zeker op de weg wijzers van de paden, ook ik ging in het begin weer wat verkeerd, wat met bijna twee kilometer scheelde ik kwam uit op 16,9 kilometer ,iets wat ik niet erg vind eigen schuld en het was vandaag zaterdag prachtig weer bijna november, ik heb genoten van dit mooie pad en heel wat kiekjes gemaakt, dit is typisch weer zo`n pad wat je in alle jaargetijden kan lopen en ook andersom dan weet je niet wat je ziet. een aanrader PS ook de fruitteler waar je over de grond maag hartelijk dank ik heb hen de foto`s gestuurd als dank op naar de laatste nr 93 in Twello bedankt hé

    Hennie Roelofsen

  6. Onderwerp: Vurensche Polderpad

    26 oktober, Geldermalsen

    Gisteren dit klompen pad gelopen met vriendin .
    Gestart bij het fort Vuren eerste stuk is prachtig om te lopen ,jammer is het wel dat je door Vuren moet lopen en drukke Graaf Reinaldweg moet over steken dan is het allemaal nog duidelijk aangegeven met klompjes tot het
    pension bedrijf van Fam van Mourik dan moet je nog een stukje rechtdoor blijven lopen dan staat er links dichtbij de achterdijk een klompje wat dus niet opvalt vinden wij .Volgens ons was het zichtbaarder geweest als het klompje bij het groene bordje Opengesteld voor wandelaars geplaatst was. Lopen bij het Lingebos is mooi.Jammer is het vele asfalt waar je oploopt. Dit is niet echt een klompen pad route. Onze mening is dat de route beter in 2 aparte routes gemaakt waren dan hoef je ook niet bij de A15 zoveel te lopen.

  7. Onderwerp: Reactie: motorrijders op de dijk en A15

    In het weekend zijn de motorrijders op de Waaldijk inderdaad ‘een plaag’ , evenals de groepen wielrenners. Gelukkig is het maar een klein stukje dat je over de dijk loopt. Doordeweeks zijn ze er overigens veel minder tot niet kan ik u uit ervaring (woon in de buurt) vertellen.
    Het stuk ten zuiden van de A15 kan ook andersom gelopen worden, dan kijkt u minder lang op de snelweg.

  8. Onderwerp: Schitterend pad, maar wel met minpunt

    Vandaag dit pad gelopen, eigenlijk 3 delen, steeds met de klok mee. Start bij Haarweg,
    De 3 prachtige delen zijn: de verlenger (Spijk), Lingebos (met plas), en Fort Vuren (met uiterwaard). Alle een 10.
    Minpunt is zeker dat je 2 x de A15 en Betuwelijn over moet. Van de A15 naar Vuren is nog wel aardig, pad langs de asfaltweg, Dan moet je de nieuwbouw van Vuren door (even doorbijten) dan de Waaldijk en uiterwaard, is prachtig.
    Maar de motorrijders willen helaas ook graag gezien en vooral gehoord worden, Waaldijk met zijn bochten lijkt blijkbaar op TT terrein Assen. Van Fort Vuren naar weerA15 is minder, wel mooi poldergezicht en mooi “park” Holl. Linie met tekst over groepsschuiladressen. Maar ik zie te lang de A15, moet daar helemaal heen lopen, er naast gaan lopen en tenslotte er ook nog weer eens overheen, Dat is zonde maar zal wel niet anders kunnen. Deed me denken aan het Hoeverveldpad terwijl ik aan dat pad niet meer wil denken.
    Op deze prachtige herfstdag heb ik zelden zoveel wandelaars op een pad gezien!
    Ik heb 3 opmerkingen over de overigens goede bewegwijzering van dit nieuwe pad.
    Als je Vuren inloopt, zou een extra sticker bij het oversteken (Reinaldweg of Groeneweg?) niet overbodig zijn, anders gaat men misschien rechtsaf.
    Je moet in Vuren bij de Engweg linksaf en na een paar meter weer rechtsaf, fietspad op naar Waaldijk. Daar staat m.i. geen sticker.
    Als je met de klok mee loopt, zou er bij het eind van de aanlooproute een sticker moeten staan voor rechtsaf. Ook als je de andere richting loopt, wordt je m.i. het uiterwaard ingestuurd bij het einde van de aanlooproute en dat moet zijn: rechtdoor de dijk blijven volgen.
    Per saldo krijgt dit pad van mij een dikke voldoende. Dit was voor mij pad nummer 89. Iedereen weer bedankt.

  9. Onderwerp: Reactie: Nog een sticker en schapen?

    Dag Doortje,
    De werkgroep gaat binnenkort de route controleren én daar waar nodig extra bewegwijzering aanbrengen of deze aanpassen. Dank voor je opmerking. Deze wordt meegenomen in de aanpassing.

    De schapen zullen het gebied blijven begrazen, waardoor het terrein open blijft en niet dichtgroeit. Het gebied is dermate groot dat de schapen voldoende mogelijkheden hebben om wandelaars te mijden en eventueel de rust te zoeken.
    Ik hoop hiermee je zorgen te hebben weggenomen.

    met vriendelijke groet,
    Martijn Grievink
    Stichting Landschapsbeheer Gelderland

  10. Onderwerp: Nog een sticker en schapen?

    Op de T-splitsing bij de Dalemse Zeiving en de Laagdalemse weg zit/zat de sticker onzichtbaar achter een bordje van ‘pluktuin Margriet’ is dat al opgelost? En hoe zit dat met de schapen bij de gereconstrueerde kade van de waterlinie? Die waren echt heel bang voor mij toen ik daar liep terwijl het pad nog niet geopend was, blijven die daar gewoon staan terwijl er nu veel meer mensen langs gaan komen? Beetje sneu.

  11. Onderwerp: Sticker

    Gisteren voor de opening het Vurensche polderpad gelopen
    In de boomgaard was een sticker half los
    geen probleem om dat men toch niet anders kan lopen

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*