Wageningse Engpad KIDS

Tijdens de ontdekkingstocht over dit Klompenpad Kids ontdek je allerlei dieren op de Wageningse Eng en kun je spannende ontdekkingen doen in het bos. Veel plezier!

Rondwandeling: het Wageningse Engpad KIDS (4,2 km)

Startpunt: Parkeerplaats aan de Zoomweg, bij de hoek met het Heidepark in Wageningen

Coördinaten: 51.982548, 5.692143

Brochure: Download hier de brochure

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Tsja, als je er door de weeks niet aan toe komt als avondwandelingetje dan toch lekker op zaterdagmorgen. Mooi klein rondje in de buurt. En wat een moestuingeluk 🙂

 2. Beste heer/mevrouw Huisman,

  Bedankt voor de melding. Het wespennest wordt gemarkeerd en we zullen het ook op de website en de app vermelden. Gelukkig komen we nu in de periode waar de wespen minder actief zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Team beheer Klompenpaden

 3. Mooie wandeling met de kinderen. Vandaag gelopen, met onze dreumes en kleuter. Beiden hadden ze plezier.

  Één kleine waarschuwing: bij het laatste punt, moet je een logboek vinden om iets in te schrijven. Leuk om te doen trouwens. Tijdens het zoeken liepen we wel bijna in een wespennest. Die zit in de grond, links-achter de nog rechtopstaande boom (vanaf het pad bekeken). Bij de omgevallen boom kun je wel rustig zoeken.

 4. Een week geleden hebben wij dit pad gelopen. Wij vonden het erg leuk! Fijn dat het bij ons in de buurt is. Wij vonden de route erg leuk en ook de rustpunten/opdrachtplaatsen. Onderweg hebben we nog heerlijk gesnoept van bramen! (Niet die uit de volkstuintjes hoor)

 5. Beste Willeke,

  Wat vervelend dat jullie het startpunt niet goed konden vinden. Al ligt het startpunt van het Wageningse Engpad (Fletcher Hotel Wageningse Berg) op een geheel andere locatie dan die van het KIDSpad (parkeerplaats aan de zoomweg). Ik kan niet zo goed beoordelen wat hier misgegaan is. We zullen in de gaten houden of er meerdere berichten van het niet vinden van het startpunt komen.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 6. Vandaag Donderdag dit pad gewandeld, een prachtig gevarieerd pad en zeker voor kinderen een aanrader om met Pap en Mam of Opa en Oma dit te wandelen zeker als je de app op je telefoon hebt, heel juist en makkelijk ook de aangegeven opdrachten super mooi voor de kinderen en op een prachtig landschap.
  Allen die hier bij betrokken waren hartelijk dank Super !

 7. Vorige week dit pad maar voor een deel gelopen omdat de start niet duidelijk was aangegeven. We hebben eerst een heel eind van de 13km gelopen. Uiteindelijk kwamen we halverwege op het kids pad. Pas bij het wegrijden zagen we dat de eigenlijke start van het kids pad 100 meter naar links lag bij het startbord vd 13km-route. Misschien een los bordje met pijl naar links daar plaatsen??

 8. Vandaag liep ik het net geopende Wageningse Engpad Kids. Om dat dit pad net nieuw is heb ik meteen een (korte) video gemaakt als impressie. https://youtu.be/-zuW2J6UpIc
  Het ‘grote’ klompenpad komt in de komende weken online.
  Wat mij betreft ik deze Kids-versie een echte aanrader. Wat een leuke opdrachten tussendoor, 12 opdrachten verdeeld over 4,2 km, lijkt mij een mooi gemiddelde.

 9. Mooie route inderdaad ook verdwaald bij de scouting. Net als onze voorgangers.

 10. 27 juni het kids klompenpad gelopen. Het is een afwisselende wandeling met leuke opdrachten voor de kinderen.

  Zou het aan iedereen aanbevelen met of zonder kinderen vooral omdat de lengte vd wandeling voor iedereen te doen is.

  De markering voor het Scoutinghuis is niet goed zichtbaar, wij en andere wandelaars liepen rechtdoor ipv rechtsaf te gaan.

 11. Afgelopen zondag kids pad gelopen. Erg leuk gedaan, mooie afstand. Ook hier het bordje bij de scouting gemist. Ander aandachtspunt is bank en opdracht onder een boom vol met processierupsen 🐛

 12. Wat een leuke route! Prachtige omgeving langs vele bloeiende velden en volkstuintjes, kinderen genoten van de leuke opdrachten onderweg (blote voetenpad, een kunstwerk maken van natuurlijk materiaal, dierensporen zoeken) en wij genoten van de mooie omgeving. Deed ons denken aan de natuur wandelpaden in Duitsland. Echt een aanrader met kleine kinderen!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.