Wageningse Engpad KIDS

Tijdens de ontdekkingstocht over dit Klompenpad Kids ontdek je allerlei dieren op de Wageningse Eng en kun je spannende ontdekkingen doen in het bos. Veel plezier!

Wandeling: het Wageningse Engpad KIDS (4,2 km)

Startpunt: Parkeerplaats aan de Zoomweg, bij de hoek met het Heidepark in Wageningen. De coördinaten van het startpunt zijn 51.982548, 5.692143.

Route combineren: Het Wageningse Engpad KIDS is onderdeel van het Wageningse Engpad. Bekijk de route op Wageningse Engpad of download de routeapp.

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag het klompenpad gelopen met onze drie kinderen (3, 7 en 9 jaar). Wat een afwisselende route, leuke paadjes en uitdagende opdrachten! Niet heel bijzonder of spectaculair, maar gewoon leuk en ook nog leerzaam.
  We hebben veel vogels, maar ook kleine dieren gezien.

  Het zoeken van de kabouters tijdens het laatste deel van de wandeling was leuk. We misten alleen al de kabouter met de P…

 2. Gisteren dit pad gelopen met het doeboekje geprint mee. Kids (10 en 5) vonden het erg leuk. 2 uur over gedaan incl dus de stops en opdrachten en een uitrustmoment. Behalve het rustpunt en aan het begin een bank weinig openbare bankjes dus een kleed mee is wel handig als je meerdere stops wilt maken. Geen toiletmogelijkheid onderweg of bij de parkeerplaats is met kinderen wel wat onhandig (zelf niet nodig gehad). Verder een erg mooie en rustige route. Aanrader!

 3. Leuke route, zeker om met kinderen te lopen. Grappige en soms leerzame opdrachten. Superpad om met kinderen te lopen.

 4. Beste Mieke,
  Het stukje KIDS-pad waar u het over heeft is al heel lang losloopgebied voor honden. Dat kunnen we niet zomaar terugdraaien. We hebben aan het begin en einde van dat stuk recent een opvallend bord geplaatst, waarbij we hondenbezitters vragen rekening te houden met kinderen die het KIDS-pad lopen. Wij bemerken dat door hondenbezitters daar erg positief mee omgaan. Honden worden bij aanwezigheid van kleine kinderen veelal bij het baasje geroepen en tot rust gemaand of alsnog even aangelijnd. Op het bord vragen we ook de begeleiders van de kinderen om extra op te letten.

 5. Kidsroute in Wageningen is echt heel erg leuk. Leuke opdrachten stimuleert de kinderen om door te lopen. Wat ik wel jammer vind is dat een gedeelte vrij us gemaakt voor loslopende honden ( ik ben niet tegen honden) maar wij hebben een paar kleinkinderen die echt bang zijn voor honden. Is hier een oplossing voor?

 6. Beste wandelaars,

  Wij krijgen berichten binnen dat privé eigendommen van aanwonenden aan het Klompenpad wordt betreden om gebruik te maken van bankjes. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Respecteer elkaar en elkaars eigendommen. U kunt gebruik maken van de openbare bankjes of de aangewezen rustpunten.

  Team Beheer Klompenpaden

 7. Vandaag met onze kinderen en ouders dit kids klompenpad gelopen. Wat was het een leuke en afwisselende route! Leuke opdrachten tussendoor en met een zonnetje erbij was het een geslaagde middag. Zeker een aanrader om met kinderen te wandelen.

 8. Vandaag met mijn 2 dochters van 6 en 8 jaar dit KIDS klompenpad gelopen. Wat een geweldige wandeling weer!! Na al het KIDS Slagmaatpad en KIDS onderwateepad te hebben gelopen was ook dit pad een succes!!
  De kinderen vonden dit KIDS pad afwisselender en leukere opdrachten hebben als het KIDS onderwaterpad en dat begreep ik goed.
  Deze wandeling is divers en zeer afwisselend in omgeving in de toch maar 4,2 km.
  Bos, weiland en zeer geslaagd het gedeelte door de volkstuintjes.
  We hebben enorm genoten van alle opdrachten onderweg, ook deze waren divers en leuk om te doen. In totaal zijn we ruim 4 uur heerlijk in de buitenlucht geweest.
  Jammer dat de picknick plek Pluktuin de Bosrand dicht is door de Coronamaatregelen.

  Erg leuk vonden de kinderen het Blote voeten pad en mooi als wandelaar de plek voor de natuurkunstwerken. Er stonden er heel wat.

  Complimenten voor dit bijzondere, leuke, actieve KIDS klompenpad.
  AANRADER voor gezinnen om te doen.
  Goed te doen is het aantal km, zo rond de 5 km, in combinatie met de opdrachten.

 9. Vandaag dit pad gelopen. Erg leuk! Mijn eerste kidspad. Volgende keer met de kinderen?

 10. Het eerste kidspad dat we gelopen hebben en wat was het leuk! Het was erg koud die dag, maar door de leuke opdrachten en afwisselend landschap was het prima te doen. Alleen het laatste stuk in het bos (loopt omhoog) was even wat saai. In het voorjaar en/of zomer gaan we dit pad zeker nog een keertje lopen. Ik ben benieuwd hoe het er uit zal zien als alles in bloei staat!

 11. Nooit geweten dat Wageningen zo’n glooiend landschap heeft. Superleuk kidspad met afwisselende opdrachten zelfs in december. Ook leuk voor ouders je loopt langs wijndruivenranken door een mooi landschap. Als je de app gebruikt hoef je de brochure niet uit te printen.

 12. wat een geweldig pad!
  We kwamen er toevallig op omdat de route die we oorspronkelijk liepen niet zo geweldig vonden. Onze dochter ontdekte een bordje van het kids klompenpad. We besloten het maar te volgen.
  En waren aangenaam verrast. Wat een leuke en veelzijdige route met uitdagende en spannende opdrachten.
  We komen zeker nog een keer terug op dit pad.
  (het enige nadeel vonden wij de grote hoeveelheid paardenstront, maar daar laveerden we wel omheen)

  gr. Henk, Ineke, DIederick en Louise Scheppink

 13. Beste Jeanny,

  Reagerend op je vraag: Je kunt het Kidspad met een wandelwagen lopen. Misschien moet je her in der, waarbij doorj droogte het zand wat mul is, wat meer duwen. Maar het is te doen; ook andere ouders doen het.
  Veel plezier met de kids.

  Met vriendelijke groet,
  Vrijwilligersteam onderhoud Kidspad

 14. Vandaag met onze kleinzoon dit pad gelopen. Wat een mooi pad. De app en de brochure geven veel informatie en maken het extra leuk. Er valt veel te doen en te ontdekken.
  Jong en oud hebben genoten!

 15. Tsja, als je er door de weeks niet aan toe komt als avondwandelingetje dan toch lekker op zaterdagmorgen. Mooi klein rondje in de buurt. En wat een moestuingeluk 🙂

 16. Beste heer/mevrouw Huisman,

  Bedankt voor de melding. Het wespennest wordt gemarkeerd en we zullen het ook op de website en de app vermelden. Gelukkig komen we nu in de periode waar de wespen minder actief zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Team beheer Klompenpaden

 17. Mooie wandeling met de kinderen. Vandaag gelopen, met onze dreumes en kleuter. Beiden hadden ze plezier.

  Één kleine waarschuwing: bij het laatste punt, moet je een logboek vinden om iets in te schrijven. Leuk om te doen trouwens. Tijdens het zoeken liepen we wel bijna in een wespennest. Die zit in de grond, links-achter de nog rechtopstaande boom (vanaf het pad bekeken). Bij de omgevallen boom kun je wel rustig zoeken.

 18. Een week geleden hebben wij dit pad gelopen. Wij vonden het erg leuk! Fijn dat het bij ons in de buurt is. Wij vonden de route erg leuk en ook de rustpunten/opdrachtplaatsen. Onderweg hebben we nog heerlijk gesnoept van bramen! (Niet die uit de volkstuintjes hoor)

 19. Beste Willeke,

  Wat vervelend dat jullie het startpunt niet goed konden vinden. Al ligt het startpunt van het Wageningse Engpad (Fletcher Hotel Wageningse Berg) op een geheel andere locatie dan die van het KIDSpad (parkeerplaats aan de zoomweg). Ik kan niet zo goed beoordelen wat hier misgegaan is. We zullen in de gaten houden of er meerdere berichten van het niet vinden van het startpunt komen.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 20. Vandaag Donderdag dit pad gewandeld, een prachtig gevarieerd pad en zeker voor kinderen een aanrader om met Pap en Mam of Opa en Oma dit te wandelen zeker als je de app op je telefoon hebt, heel juist en makkelijk ook de aangegeven opdrachten super mooi voor de kinderen en op een prachtig landschap.
  Allen die hier bij betrokken waren hartelijk dank Super !

 21. Vorige week dit pad maar voor een deel gelopen omdat de start niet duidelijk was aangegeven. We hebben eerst een heel eind van de 13km gelopen. Uiteindelijk kwamen we halverwege op het kids pad. Pas bij het wegrijden zagen we dat de eigenlijke start van het kids pad 100 meter naar links lag bij het startbord vd 13km-route. Misschien een los bordje met pijl naar links daar plaatsen??

 22. Vandaag liep ik het net geopende Wageningse Engpad Kids. Om dat dit pad net nieuw is heb ik meteen een (korte) video gemaakt als impressie. https://youtu.be/-zuW2J6UpIc
  Het ‘grote’ klompenpad komt in de komende weken online.
  Wat mij betreft ik deze Kids-versie een echte aanrader. Wat een leuke opdrachten tussendoor, 12 opdrachten verdeeld over 4,2 km, lijkt mij een mooi gemiddelde.

 23. Mooie route inderdaad ook verdwaald bij de scouting. Net als onze voorgangers.

 24. 27 juni het kids klompenpad gelopen. Het is een afwisselende wandeling met leuke opdrachten voor de kinderen.

  Zou het aan iedereen aanbevelen met of zonder kinderen vooral omdat de lengte vd wandeling voor iedereen te doen is.

  De markering voor het Scoutinghuis is niet goed zichtbaar, wij en andere wandelaars liepen rechtdoor ipv rechtsaf te gaan.

 25. Afgelopen zondag kids pad gelopen. Erg leuk gedaan, mooie afstand. Ook hier het bordje bij de scouting gemist. Ander aandachtspunt is bank en opdracht onder een boom vol met processierupsen ?

 26. Wat een leuke route! Prachtige omgeving langs vele bloeiende velden en volkstuintjes, kinderen genoten van de leuke opdrachten onderweg (blote voetenpad, een kunstwerk maken van natuurlijk materiaal, dierensporen zoeken) en wij genoten van de mooie omgeving. Deed ons denken aan de natuur wandelpaden in Duitsland. Echt een aanrader met kleine kinderen!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.