Wijenburgsepad

Ontdek het afwisselende landschap rond Echteld langs een verdwenen dorp, langs een eeuwenoud kasteel, indrukwekkende sluizen en door uitgestrekte uiterwaarden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Wijenburgsepad (11 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 4 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 12 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Kruising Ooisestraat-Voorstraat in Echteld.

Openbaar vervoer: Bushalte Voorstraat in Echteld.

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u zowel links- als rechtsom kunt lopen.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag, precies op het zonnigste gedeelte van deze eerste Paasdag, dit mooie pad gelopen. De auto bij de kerk neergezet waardoor ik bijna het mooie stukje langs het kasteel en het laantje naar Parijs was misgelopen. Onderweg veel bloesem van de fruitbomen, een enkele medewandelaar en veel dieren: watervogels, vlinders, roofvogels en een (Paas)haas. Nu de uiterwaarden allemaal weer begaanbaar zijn, is het overgrote deel van de wandeling over onverhard terrein. De runderen waren nergens te bekennen, dus geen spannende avonturen wat dat betreft. In de zomer zou ik een pad met meer schaduw kiezen, maar ik ben dan ook geen held met warme temperaturen. Al met al een aanrader weer! Dank aan de vrijwilligers voor het onderhoud.

 2. Beste Hilde,

  Dank je wel voor je reactie. Er wordt iedere maand een controle ronde uitgevoerd. Een onderdeel van deze controle ronde is het zwerfafval wat op het pad ligt op te ruimen. Het overige zwerfafval is in dit geval het Waterschap.

  Met vriendelijke groet,
  Dick Vlaming Coordinator Wijenburgsepad.

 3. Prachtig pad maar helaas erg veel zwerfafval en afval vanwege het hoge water langs de dijk. Ik bied me aan om mee te helpen met opruimen. Actiepunt voor de coördinator van dit klompenpad?

 4. Van de week dit pad gelopen met droog maar somber weer. Het is winter dus de polder is saai zonder kleur van akkers en weiden, wel af en toe een aardige boerderij. Veel asfaltwegen maar lekker rustig zelfs op de Waalbandijk. De uiterwaarden zijn groots en staan nog voor deel onder water. Zo moesten we terug bij het begin van het Amsterdam-Rijnkanaal want het paadje was verdwenen: leuk avontuurtje. Je ziet en hoort de vrachtschepen en ook de sluizen zijn interessant. Terug over de Waalbandijk met mooi uitzicht over de polder en deels afgevlette en natte uiterwaarden.
  We geven een 7, maar dat cijfer is in de zomer misschien hoger.

 5. Beste Henk Jansen,

  Dank je wel voor je positieve reactie. Bij de eerste volgende evaluatie worden je suggesties besproken.

  Met vriendelijke groet,
  Dick Vlaming Coordinator Wijenburgsepad.

 6. In de snijdende kou van vanochtend gelopen. Beetje onzeker of het met het hoge water wel goed begaanbaar was maar dat viel reuze mee. Paar hazen en erg veel roofvogels onderweg. Leuk om een keer zo dicht bij het A/R kanaal te komen.
  Bij het zuidelijkste punt waar je van het A/R kanaal weer naar het oosten, het veld ingaat een stukje door moeten lopen naar het zuiden en terug omhoog vanwege te veel water.
  Beetje kort naar mijn zin, de aanlooproute 2x lopen, dat is wat saai. Doe aan die kant nog een extra stukje verlenging bij en ik kom graag nog een keer terug in een ander, warmer, jaargetijde.

 7. Op 16/11 dit leuke afwisselende pad gelopen door het kleurrijke herfstlandschap. Genoten van de frisse wandeling langs de rivier (met veel scheepvaart), vanaf de dijk met mooie uitzichten en dan ook nog een kasteel verstopt in bossages naast de kerk met zelfs een laantje naar Parijs….. Het was weer een leuk klompenpad (mijn 138e), bedankt SLG en vrijwilligers.

 8. Mooie, lekkere route om te wandelen. Verrassend langs het A’dam-Rijnkanaal. Woon al jaren in dit gebied, maar hier nog nooit geweest. We raakten het spoor bijster na punt 8 naar 3 toe, bij de onderdoorgang van het viaduct. Langs het talud de styles over, het weiland in, daarna wist ik het niet meer. Toen zijn we onder het viaduct gelopen naar het oosten en daarna naar het noorden. Maar verder weer een prachtige toevoeging aan het aantal klompenpaden

 9. Het Wijenburgsepad is een klompenpad van 10 km bij Echteld in de Betuwe. Twee weken geleden liep ik dit pad voordat het officieel geopend was, regen en het feit dat ik de route kwijt raakte maakten dat ik het pad niet volledig gelopen heb. Vandaag heb ik dat ingehaald.
  Achteraf gezien heb ik twee weken geleden het minst leuke stuk gelopen. Het stuk over de Waalbanddijk mag er zeker zijn. Vanwege het uitzicht koos ik ervoor dit stuk over de dijk te lopen, de eigenlijke route gaat onder de dijk langs.
  video: https://youtu.be/Bz7c9N3Wayo

 10. Dag Jos, Fia en Gerard,
  Leuk dat jullie het pad al verkend hebben en een reactie hebben achtergelaten!
  Jos, waarschijnlijk heb je een verkeerde afslag gepakt, want voor het rondje bij het kasteel hoef je niet door een hek die afgesloten kan worden.
  Fia en Gerard, we gaan prikkeldraad en stroomdraad (bij de overstapjes) die niet bedekt zijn, afdekken met met een stukje tuinslang.
  Veel plezier op de Klompenpaden in het mooie Gelderse Landschap!

  Groeten, mede namens de werkgroep, Martijn Grievink van SLG

 11. 29-10-2023 dit pad gelopen mooi weer en prachtige lucht. Bij de waardweg was het even opletten, omdat sticker niet helemaal o.k. stond zoals wij liepen. Struin gebied ingegaan. Bij overstapje naar het amsterdam-rijnkanaal stond stroom op de draad dus pak niet de ijzeren paal vast zoals ik heb gedaan. Even opgelopen met een andere wandelaar. Gezellig.

 12. Vanmiddag deze wandeling gedaan. Prima aanwinst en goed bewegwijzerd. Helaas was het hek gesloten op het korte rondje bij het kasteel. De pin was vergrendeld met een extra bout zodat deze geblokkeerd was.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.