Wijenburgsepad

Ontdek het afwisselende landschap rond Echteld langs een verdwenen dorp, langs een eeuwenoud kasteel, indrukwekkende sluizen en door uitgestrekte uiterwaarden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Wijenburgsepad (11 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 4 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 12 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Kruising Ooisestraat-Voorstraat in Echteld.

Openbaar vervoer: Bushalte Voorstraat in Echteld.

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u zowel links- als rechtsom kunt lopen.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Op 16/11 dit leuke afwisselende pad gelopen door het kleurrijke herfstlandschap. Genoten van de frisse wandeling langs de rivier (met veel scheepvaart), vanaf de dijk met mooie uitzichten en dan ook nog een kasteel verstopt in bossages naast de kerk met zelfs een laantje naar Parijs….. Het was weer een leuk klompenpad (mijn 138e), bedankt SLG en vrijwilligers.

 2. Mooie, lekkere route om te wandelen. Verrassend langs het A’dam-Rijnkanaal. Woon al jaren in dit gebied, maar hier nog nooit geweest. We raakten het spoor bijster na punt 8 naar 3 toe, bij de onderdoorgang van het viaduct. Langs het talud de styles over, het weiland in, daarna wist ik het niet meer. Toen zijn we onder het viaduct gelopen naar het oosten en daarna naar het noorden. Maar verder weer een prachtige toevoeging aan het aantal klompenpaden

 3. Het Wijenburgsepad is een klompenpad van 10 km bij Echteld in de Betuwe. Twee weken geleden liep ik dit pad voordat het officieel geopend was, regen en het feit dat ik de route kwijt raakte maakten dat ik het pad niet volledig gelopen heb. Vandaag heb ik dat ingehaald.
  Achteraf gezien heb ik twee weken geleden het minst leuke stuk gelopen. Het stuk over de Waalbanddijk mag er zeker zijn. Vanwege het uitzicht koos ik ervoor dit stuk over de dijk te lopen, de eigenlijke route gaat onder de dijk langs.
  video: https://youtu.be/Bz7c9N3Wayo

 4. Dag Jos, Fia en Gerard,
  Leuk dat jullie het pad al verkend hebben en een reactie hebben achtergelaten!
  Jos, waarschijnlijk heb je een verkeerde afslag gepakt, want voor het rondje bij het kasteel hoef je niet door een hek die afgesloten kan worden.
  Fia en Gerard, we gaan prikkeldraad en stroomdraad (bij de overstapjes) die niet bedekt zijn, afdekken met met een stukje tuinslang.
  Veel plezier op de Klompenpaden in het mooie Gelderse Landschap!

  Groeten, mede namens de werkgroep, Martijn Grievink van SLG

 5. 29-10-2023 dit pad gelopen mooi weer en prachtige lucht. Bij de waardweg was het even opletten, omdat sticker niet helemaal o.k. stond zoals wij liepen. Struin gebied ingegaan. Bij overstapje naar het amsterdam-rijnkanaal stond stroom op de draad dus pak niet de ijzeren paal vast zoals ik heb gedaan. Even opgelopen met een andere wandelaar. Gezellig.

 6. Vanmiddag deze wandeling gedaan. Prima aanwinst en goed bewegwijzerd. Helaas was het hek gesloten op het korte rondje bij het kasteel. De pin was vergrendeld met een extra bout zodat deze geblokkeerd was.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.