Wiseperpad

Ontdek het prachtige landschap rond Wezep en Hattemerbroek: over landgoed IJsselvliedt, door bossen, over heide en door uitgestrekte weidegebieden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Wiseperpad (17 km)

Startpunt: Station Wezep, Stationsweg in Wezep

Opstappunten: Boerderijcamping ‘t Heeterveen, Zuiderzeestraatweg 451 in Wezep. Cafetaria Nagelhout, Zuiderzeestraatweg 687 in Hattemerbroek

Openbaar vervoer: Station Wezep

Markering: paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Wiseperpad combineren met het Assenradepad en het Vreepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag de stoute schoenen aan voor een rondje Wezep. Nieuw pad, nieuwe bordjes, goed aangegeven, soms wel om de 200 mtr :-))
  Wel veel asfalt in dit rondje, goed dat we de klompen niet aan hadden, de bodem had eruit gelegen. Een paar gevaarlijke oversteekpunten dragen ook niet bij aan het gevoel van veiligheid. Het gebied ligt kennelijk net in een driehoek tussen snelwegen, wij vonden het vooral érg lawaaiig op de hele route, behalve het laatste stuk over de hei maar toen hadden we het einde al in zicht. Wat we wel erg verrassend vonden was een stukje door een pinetum. Daar doken we zo in recht vanaf een stukje weiland. Onze gps klokte in totaal 20 km. Dit rondje gaan we niet nog eens andersom lopen.

 2. Ook ik gisteren 15 april mijn 112e Klompen pad gewandeld natuurlijk alle mensen die er aan meegewerkt hebben bedankt voor de inspanningen.
  het pad is heel duidelijk zichtbaar wat betreft de peiling, natuurlijk had ik GPS bij me maar toch heel goed te zien
  ook de vele bankjes op de route waren heerlijk om even uit te rusten. het pad zelf was erg gevarieerd zeg maar van alles wat, wel vraag ik me af waarom het deze lengte heeft vooral voor vele mensen is dit te lang.
  Ook zal het nooit behoren tot het mooiste pad al heb ik wel erg genoten
  P.S wil iemand foto`s zien doe een mailtje of op facebook Hennie Roelofsen of hennieroelofsen@caiway.net

 3. Vandaag dit nieuwe pad gelopen, tegen de klok in en gestart bij ’t Heeterveen op IJsselvliedt.
  Dit pad wordt doorkruist door de spoorbaan en de A 28 en een lange drukke prov. weg.
  Ijsselvliedt is prachtig, dan 1,5 km door woonwijk, dan 3,7 km prachtig bos en hei (hier ook stapels hout door houtkap), dan langs/door park/camping (ziet er niet zo fraai uit). Dan om Hattemerbroek heen, 3,5 km asfalt, woonwijk en stuk langs spoor, (wel mooie gerestaureerde boederijen gezien), dan langs industrie (bah) en dan over de A28 (vreselijk).
  Laatste stuk valt mee, zelfs stukjes weiland en mooi park met prachtige hoge sparren/dennen. Helaas op dit laatste stuk soms ook de snelweg te zien en bijna overal te horen. Dan weer via prachtig IJsselvliedt naar de camping/boerderij ’t Heeterveen. 33% is verhard. Dat is niet zo veel.
  Het naburige Vreepad (3 x gelopen) heeft meer asfalt, maar heeft bij mij toch de voorkeur.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.