Wiseperpad

Ontdek het prachtige landschap rond Wezep en Hattemerbroek: over landgoed IJsselvliedt, door bossen, over heide en door uitgestrekte weidegebieden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Wiseperpad (17 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 12 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Station Wezep, Stationsweg in Wezep

Opstappunten: Boerderijcamping ’t Heeterveen, Zuiderzeestraatweg 451 in Wezep. Cafetaria Nagelhout, Zuiderzeestraatweg 687 in Hattemerbroek

Openbaar vervoer: Station Wezep, Stationsweg in Wezep

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Wiseperpad combineren met het Assenradepad en het Vreepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Beste wandelaars,

  De omleiding is weer verwijderd, de originele route kan weer gelopen worden.

  M.v.g.
  Team klompenpaden

 2. Geachte Team,
  Vorig jaar september schreven jullie dat er een omleiding is, is dit nog zo?

 3. Hoi Marjan,

  Bedankt voor je reactie, de omleiding is op dit moment nog noodzakelijk omdat er nog een tijd aan de weg gewerkt wordt maar hopelijk kom je het pad nog een keer lopen als de omleiding weer voorbij is.

  Nog veel wandelplezier!

  Groetjes Team Klompenpaden

 4. Vandaag dit pad voor de tweede keer gelopen. En wat viel de omleiding tegen. Voorbij de ijsbaan kun je helaas niet verder om naar de Middeldijk te kunnen wandelen. Het water staat hier te hoog. Ook veel last van brandnetels. Wij zijn teruggelopen via de Duivendans naar de Zuiderzeestraatweg. Vervolgens binnendoor naar het waterwin gebied. Hier nog kunnen genieten van dit prachtige gebied. Ook bij de boer in het weiland wordt het je moeilijk gemaakt, alles is afgezet met draad. En ook hier flinke kuilen en veel brandnetels. Jammer, want het kan zo mooi zijn in dat gebied

 5. Deze route op zondag 13 augustus gelopen. De route viel ons tegen. De A28 is nooit ver weg en goed te horen. Landgoed IJsselvliedt is mooi. Het deel na Landgoed IJsselvliedt richting Hattemerbroek is lelijk. Het leidde ons door weilanden en maisvelden die deels blank stonden. Dat was natuurlijk te wijten aan het extreem natte weer van de afgelopen weken. We moesten letterlijk dwars door een maisveld modderen en een deel via een smalle strook in een weiland tussen twee schrikdraden met hele diepe plassen om vervolgens op een grote parkeerplaats voor vrachtwagens bij een vervallen boerderij uit te komen. Je voelt je daar niet welkom. De omleidroute daarna gaat over een rommelige ijsbaan en een spuuglelijk bedrijventerrein. Helaas was geen enkele horeca op de route open maar dat wisten we gelukkig van te voren. Het deel over de Wezepsche Heide is mooi. Advies is om in ieder geval te wachten met het lopen van deze route tot de oorspronkelijke route weer in gebruik is en niet te lopen in natte periodes. En neem in ieder geval op zondag en/of in de vakantieperiode je eigen eten en drinken mee.

 6. Wij hebben gisteren met zijn 3-en dit pad gelopen met de klok mee. Ik had al op de kaart gezien dat de A28 en de Zuiderzeestraatweg op de route zat. Toch is dit een prachtig pad om te lopen want de route is verder goed doordacht aangelegd vind ik. We hebben jarenlang op de camping in Hattem gestaan. Maar dit pad heeft ons erg verrast want we zijn op veel plekken niet geweest in het verleden. Naast de vele vogels hebben we ook de eekhoorn, de damherten en de hazen gezien. Ook de Buizerd was in de lucht en op de Wezepse heide de hazelworm op ons pad. Ook veel cultuur informatie onderweg. Wij zijn niets te kort gekomen. Erg van de route genoten. Zelf heb ik nu ook meer dan 50 paden gelopen. Maar vergelijken is moeilijk. Elk pad heeft zijn plussen en minnen. Maar ik heb mij op alle paden nog nooit verveeld.

 7. Vandaag dit mooie afwisselende pad gelopen, het geluid van de A28 is een deel van de route goed te horen maar de vogels wisten er meestal wel bovenuit te komen. Mooie afwisseling tussen landgoed, hei, boerenerven en bebouwde kom.

 8. Een afwisselend pad. Wat veel door woonwijken. Het landgoed was erg mooi en leerzaam. Hier en daar kwamen we wat leuke verrassingen tegen. Toch was deze wandeling (ik heb inmiddels 53 paden gelopen) wat teleurstellend. Het geluid van de A28 is gedurende de hele wandeling aanwezig en opvallend veel oversteekpunten over drukke (80km) verkeerswegen. We beleefde dit klompenpad niet als een rustige natuurwandeling maar meer een verkenning van de omgeving.

 9. Vandaag,26 oktober deze route gelopen en ik had er al veel verhalen over gehoord en gelezen maar wat een mooie,gevarieerde route.En ja,er zit wel eens een stukje asfalt tussen en ja,er is wel eens een auto die over een “zandpad” langs je heen rijdt maar het is allemaal niet storend.

  En als ik dan iets mag nomen: is er geen andere manier om onder de A28 door te gaan,het wachten bij een verkeerslicht hoort eigenlijk niet in een klompenpad (vind ik)

 10. Gisteren, 6 oktober 2022,hebben we bijna het hele pad gelopen.
  Behalve de Wezepsche heide,waar zelfs nog hier en daar plukken van bloeiende heide stonden,vonden wij het “Vinkennest “ook een verrassing.
  De prachtige enorme bomen die daar staan!
  Landgoed IJsselvliedt is heel bijzonder wat betreft de aanleg en het huis zelf.

  Bij de start van de wandeling bij station Wezep kwamen wij de beheerder van het Wiseperpad tegen,die ons enthousiast vertelde over het pad en ons ook in de door ons gekozen richting stuurde.
  Goede markering en samen met het route kaartje kan je haast niet verkeerd lopen.

 11. Vanmiddag tot begin avond dit leuke pad gelopen. Nagelhout in Hattemerbroek is op woensdag dicht dus daar de verkorte route gepakt. En een iets anders gelopen bij het mooie IJsselvliedt, in totaal 14,5 km gelopen vanuit station en met de klok mee. We vonden eerste stuk helemaal niet storend, rustige wijk waar je doorheen loopt. Verder was de route veel onverhard en erg wisselend. Niet alles even mooi; aftandse boerderij voor je weer de snelweg overgaat, rommelige tuinen bij huizen bij industriegebiedje en armoedige chaletjes e.d. maar dat had juist weer zo z’n charme. Wellicht had ik het vervelender gevonden zonder gezelschap. De heide en andere paadjes waren gewoon heel erg fijn!
  .
  Opgelet: Voorbij de Jan Boersweg klopt de route niet op de app, je moet voor het maisveld naar links ipv erna en voorbij de Duivendansweg heb je een route waar een mw. zei dat het doodliep, hier kan je gewoon door het maisveld lopen.

 12. Vandaag 22 mei 2022 dit pad gelopen. Omgeving is erg mooi. Veel afwisseling in dit pad. Ook binnen de bebouwde kom mooie wijken. plus punten : mooie omgeving – veel zitbanken onderweg. Minpunten : op een groot deel van de route is autolawaai. Veel verharde weg. Gevaarlijke oversteekplaatsen.
  Markering : op nagenoeg alle plekken waar nodig was een markeringsstikker aanwezig. De daar op aangebrachte pijlen waren niet altijd duidelijk. We hebben een aantal malen onze route op de telefoon moeten raadplegen.

  Wat ons betreft : wel een aanrader door de mooie omgeving !

 13. Vandaag,8 mei, een verkorte uitgave van het Wiseperpad gelopen: Als je een korte maar mooie wandeling wilt maken, is een rondje op landgoed IJsselvliedt + de routeverkorter een aanrader. Een kleine anderhalf uur wandelen en genieten van een zeer afwisselend landschap. Complimenten voor de vrijwilligers die dit stuk route hebben uitgezet!
  Wij zijn gestart bij boerderijcamping ‘t Heeterveen waar we ook de auto prima kwijt konden.

 14. Gisteren deze afwisselende en mooie route gelopen. Gestart bij de carpoolplaats naast afslag Wezep en eerst richting landgoed Ijsselvliedt gelopen. Sommige markeringsstickers zijn door de zon verbleekt en niet goed zichtbaar maar met de route op de app kom je er goed uit. De grote overgang van de drukke en lawaaiige snelweg A28 naar de rustige boerenpaden en heidegebied (met Schotse Hooglanders)maakt deze route voor mij extra mooi.

 15. Een lang, maar zeer gevarieerd pad. Dat er een paar mindere stukjes tussen zitten op zo’n lengte is onvermijdelijk, maar dat doet niets af aan het totaalplaatje: en dat is prima. Zie ook de eerdere reacties hier onder. Als je begint bij het NS station en met de klok meeloopt, is het fraaie heide gebied een mooie afsluiting. Top !

 16. Wat een ongelooflijk mooi, afwisselend en leuk wandel/klompenpad. Rust pauze bij Nagelhout in Hattemerbroek. Wat een ontzettende lieve en hartelijke mensen. Echt gastvrij!!! Veel mooie plekjes ontdekt en dat maar een kwartier vanaf ons huis. Wij hebben genoten en raad de route zeker een ieder aan.

 17. Vandaag dit mooie afwisselende pad gelopen. Goede bewegwijzering. Heerlijk van een kop koffie en een broodje kroket genoten bij Zwiertje Nagelhout. Wat een vriendelijke ontvangst. Top.

 18. Gisteren dit klompenpad gelopen. Is een mooi afwisselend pad. Het landgoed IJsselvliedt is niet zo groot maar wel mooi om doorheen te lopen. Wat een vriendelijke mensen hier. Top.

 19. Ik hoop dat de wandelaars van het Wiseperpad betere wandelaars zijn dan schrijvers. Voor mijn gevoel relatief weinig reacties op dit afwisselende pad. Ik heb genoten.
  Mijn ervaringen placht ik altijd weg te schrijven in een blogje https://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2021/09/26/tot-wasdom-komen-op-het-wiseperpad/
  Voor meer foto’s zie ook Instagram titiissprakeloos

  Dank aan degene die deze wandeling op welke manier dan ook hebben mogelijk gemaakt.

 20. Beste mensen.
  ProRail is vrij plotseling begonnen met het renoveren van de spoorwegovergang waar het startpunt van het Wiseperpad is. Hierdoor zullen er minder bezoekers zijn maar voor diegene die wel (met de auto) komen om het pad te lopen de melding dat je ter hoogte van de overgang een flink eind om moet lopen. Deze route is met gele (fiets) borden aangeven. Het is echter wel ongeveer 1.5 km die er dus bij komen, let op.
  Hopelijk is alles na zaterdag 17 juli weer open.
  Excuses voor het ongemak.
  Jan Bredewout, beheerder.

 21. Het Wiseperpad rond Wezep is een erg afwisselend klompenpad. Vanaf het startpunt liep ik met de klok mee. De eerste 4 km zijn niks aan. Een kort bospaadje, een bomenlaantje en verder woonwijken en asfalt. Landgoed IJsselvliedt is leuk, maar daarna begint pas het echte klompenpad. Struinen door de weilanden, een prachtig bomenlaantje en als uitsmijter een schitterend stuk over de hei.
  video: https://youtu.be/XOSml-Uz6js

 22. Vandaag onder mooie weersomstandigheden dit klompenpad rondom Wezep gelopen. Het begin over de heide was prachtig en veelbelovend, maar het middelste gedeelte van de route loop je door industriegebied en dichtbij de snelweg en is daardoor eerlijk gezegd wel minder. Het laatste gedeelte over landgoed IJsselvliedt maakt dit weer iets goed. Verkeerd lopen kan haast niet, want de route is prima aangegeven en zonder app te volgen. Complimenten aan de vrijwilligers.

 23. Het Wiseperpad is nog steeds goed te lopen ondanks de enorme hoeveelheid regen op woensdag 3 februari 2021.
  Wel is het aan te raden laarzen of oude (hoge) schoenen aan te trekken.
  Jan Bredewout beheerder Wiseperpad.

 24. Vandaag dit klompenpad gelopen. Mooie afwisselende route en bijzonder goed en duidelijk gemarkeerd. Stuk halverwege door een industriegebied was even saai en vervelend, maar daarvoor en daarna was het super, ondanks dat ik de hele wandeling lang de snelweg hoorde. Niet het allermooiste klompenpad, maar zeker de moeite waard!

 25. Schitterend pad!
  Vandaag met heel veel plezier gelopen.
  Aanvulling: Als je aan het einde van de Voskuilerdijk rechtsaf gaat de Zuiderzeestraatweg op vind je daar op huisnummer 587 Snacksalon Het Middelpunt. Zeer de moeite waard. En aan de overkant vind je Pannenkoekenrestaurant De Boskabouter. Omdat er verder onderweg weinig horecamogelijkheden zijn, wilde ik dit toch even melden. Je hoeft er maar een heel klein stukje voor van de route af te gaan.

 26. Vandaag liepen we het Wiseperpad voor de tweede keer. Een prachtige route. Wat ons betreft een aanrader. Alles prima aangegeven.
  En dan de verrassing van het Pinetum! Een prachtige plek met oude bomen.
  We zijn gestart bij het station en liepen al snel verkeerd waar de nieuwe hoge huizen worden gebouwd. Een mevrouw uit de nieuwbouw wees ons aan hoe moesten lopen. Over zand, min of meer van de bouw. Daar misschien een extra teken plaatsen?
  We hebben genoten van deze prachtige route.
  Vrijwilligers en grondeigenaren, bedankt!

 27. 8 november 2020
  Op deze zonnige “Zondag”,
  Gestart bij Huize IJsselvliedt , dit in alle opzichten afwisselde fantastische pad gewandeld.
  Heel mooie paden en lanen rondom het landgoed Ijsselvliedt ( top), en dan vooral het Pinetum , dit was wel heel verrassend,
  Schitterend met de diversiteit aan bomen en struiken.
  Een ding is zeker , dit pad gaan wij zeker nog een keer wandelen, maar dan voor ons, in de tegenovergestelde richting.

 28. Op 31 oktober het Wiseperpad gelopen. Eerst de bebouwde kom van Wezep ingelopen. Niet echt interessant en bij de eerste nieuwbouw werden we er op attent gemaakt dat een bordje ontbrak en werden we op de goede weg geholpen ? Pas bij landgoed IJsselvliedt wordt het mooi, laantjes met statige bomen aan weerszijden. Bos afgewisseld met weilanden. Pinetum fantastisch, zeer interessant en een aantal bomen van dichtbij bewonderd. Als toetje een heide gebied waar ook voor ons de zon nog door kwam ☀️ Op het ene bordje na is de route goed aangegeven en rust bankjes in overvloed op mooie plekjes. Wel wat stukken langs de snelweg maar dat heeft ons niet gehinderd. Genoten van de herfst op dit prachtige pad ???

 29. Op 31 oktober het Wiseperpad gelopen. Begonnen in Wezep, bebouwde kom waarschijnlijk noodzakelijk maar niet erg interessant. Vanaf landgoed IJsselvliedt wordt het mooi. Laantjes met statige bomen aan weerszijden. Bos afgewisseld met weilanden. Pinetum erg leuk en interessant. En als toetje een prachtig heide gebied waar ook de zon voor ons nog door kwam ☀️ Een hele mooie route, veel bankjes op mooie plekjes en zeer goed te volgen met de bordjes. Genoten van de herfst op dit prachtige pad ???

 30. Dit was voor ons pad nummer 56 en dit pad komt boven in onze toptien. Grote stukken onverhard en veel afwisseling: bos- en heidegebied, boerenland, het pinetum en het sterrenbos voordat je het Landgoed opgaat. De weg door de Soppe en daarna de Klunze (Vroeger een hele grote Zandverstuiving, nu bebouwd) Als laatste wat achterlangs richting het station. Ja af en toe bebouwing en asfalt. Daar ontkom je haast niet aan in Nederland. Maar een verrassend mooi uitgezet pad.

 31. Afgelopen zondag 14 juni 2020 deze route gelopen, want ik zag het informatiebord staan bij het station van Wezep toen ik destijds een NS wandeling van Zwolle naar Wezep had gelopen.
  In het begin een mooi gebied, met bos en heide.
  Vervolgens kom je dan bij Hattemerbroek, aardig dorpje. Maar dan heb je toch wel een erg saai stuk als overbrugging naar het landgoed IJsselvliedt. Maar om nou een klompenroute langs een industriegebied te sturen? Maar gelukkig kom je dan op het landgoed terecht, en dat is wel erg mooi.
  Het laatste rondje in Wezep is te doen.
  Ik heb mooiere routes gewandeld.

  Volgende keer beter.

 32. Vandaag 31 Mei deze route gelopen. Mooi weer lekker vroeg vertrokken (7.30). Het is echt wel een leuke wandeling met mooie en minder mooie stukken. Ja het geluid van de snelwegen in de verte hoor je wel maar dat is Nederland.

 33. Maandag 18 mei 2020 gelopen. Ik heb mooiere klompenpaden gedaan! Maar ik liep deze omdat ik in de jaren 60 in wezep gewoond heb. Het was dus leuk om bepaalde oude plekjes terug te zien oa de Klunze.
  Het lawaai van de snelwegen en de spoorlijn vielen mij op. De route loopt veel langs verharde wegen. Stukje “ oude weg” bij hattemerbroek is sfeervol.

 34. zaterdag 16 mei dit klompen pad gelopen een hele mooie route vooral op landgoed ijsselvlied wij hadden heel mooi weer wil hem in de winter ook nog een keer lopen

 35. 13-05-2020 dit pad gelopen. We wisten dat dit een meer rumoerig pad was vanwege de snelweg, en ik denk dat het daardoor reuze meeviel. We vonden het een mooi afwisselend pad. We hebben het met de klok mee gelopen en aan het begin was het even niet duidelijk en lieten de stickers ons een rondje lopen net parallel aan de stationsweg.
  We begonnen in de regen, 10 graden C. maar gelukkig werd het na 45 min. droog. Het is de moeite waard om het pad te lopen. Op de heide kunnen hooglandse koeien lopen, maar die waren er deze keer niet. Geniet van het pad!

 36. Ik heb wat dubbele gevoelens bij deze wandeling. Het is leuk bedacht om een wandeling te maken waarin je door de weilanden, een landgoed en een heidegebiedje loopt. Maar de consequentie is wel dat een groot deel van de route langs de A50 gaat, die zeer hinderlijk zicht- en hoorbaar is en dat je door de niet erg interessante buitenwijken van Wezep loopt. Ondanks het mooie weer, het reetje en de buizerds vond ik het geen leuke route. Beter kun je apart bij het landgoed IJsselvliedt en de Wezepse heide gaan wandelen zodat je het industriegebiedje van Hattemerbroek kunt overslaan, evenals de buitenwijken van Wezep. Het landschap is er leuk genoeg voor.

 37. Op 27-04 (koningsdag!) dit pad gelopen en we vonden het een mooi pad. Heel erg afwisselend en gelukkig stond alles goed aangegeven. Dit pad is wat rumoeriger dan andere paden, door het drukke verkeer (A28 en de N308 naar Oldebroek). Maar toch genoten van het park bij IJsselvliedt en de heide. Op naar een volgend pad!

 38. Goedendag.
  Ik heb als beheerder van dit pad 2 opmerkingen;
  1 We kregen een opmerking dat bij de Voskuilerdijk 21 (komende uit de weilanden vanaf IJsselvliedt) bij de afslag over de A28 niet helemaal duidelijk was. Je moet dan rechtsaf maar soms gebeurd het dat mensen het pad naar een boerderij op lopen. Die is ook rechts maar dat pad loopt dood op de snelweg. Uiteraard is het de bedoeling dat je over het viaduct loopt. Sorry voor de onduidelijkheid, we zullen nog een extra sticker plakken.
  2 In een opmerking hiervoor wordt gesproken over een omgeploegd land bij nummer 6. Ik had graag meer info over dat specifieke punt. Uiteraard zijn er afspraken met de bewuste boer gemaakt.

 39. Prachtige route, mooie beleving bij het landgoed. Het lawaai van de snelweg en een klein stukje industrieterrein daar ontkom je in Nederland niet meer aan. Dat zijn de feiten.
  Het is alleen jammer dat de boer van het akkertje bij nummer 6 het land en het pad rigoureus heeft omgeploegd. Zijn daar geen goed afspraken over gemaakt?

 40. Vandaag hebben we dit Klompenpad gelopen. In tegenstelling tot anderen voor ons, vonden wij dit Klompenpad geen aanrader. We hebben al heel veel Klompenpaden gelopen, en dit was een van de minst leuke. Veel over verharde weg, veel langs industrie, veel kilometers langs of in de buurt van de snelweg.
  We zijn bekend in deze omgeving en er is veel prachtige natuur dichtbij, maar daar liep dit pas helaas niet langs.

  Wel is het pad goed bewegwijzerd en kwamen we onderweg een heel vriendelijke Klompenpaden-vrijwilliger tegen 🙂

 41. Een dag later 2/2 van het Wiseperpad gelopen. Wederom een mooie wandeling. Wezepsche Heide kende ik al maar blijft elke keer weer leuk. Alleen het stuk van het station naar het zwembad vond ik niet zo. Nog een heleboel lammetjes gezien op het meest noordelijke stuk van de route. Ik ga deze wandeling beslist nog een keer doen.

 42. Vandaag een spontane actie. Van “even een blokje om” naar 1/2 deel van dit Klompenpad gelopen. Opgestapt bij de rotonde van de Zuiderzeestraat en de Rondweg, daar de Voskuilerdijk opgegaan. En geëindigd bij de oversteek van de Soppeweg naar de Zoutlanddreef (want ik had nog meer te doen). Ik heb overigens op advies van Henk en Hil Meijer, die voor mij een reactie achterlieten, het viaduct van de Bovenheigraaf overgestoken. Bedankt nog voor deze tip. Ik zag op dit stuk een paar kalfjes die ik niet had willen missen.
  Wat ben ik aangenaam verrast zeg.. Zoals door anderen al genoemd, Pinetum ’t Vinkennest, oh wat prachtig. Echter vond ik het ook leuk om dwars door de weilanden te lopen, over kleine paadjes die je niet zou verwachten. En het bankje met de prachtige tekst: “Ga eens even zitten, wees stil, kijk en luister, en je ziel… ze zingt”. Hoe mooi! Ik weet niet of het door de wind kwam, maar ik had een traan over mijn wang rollen.
  Ik zag een prachtige buizerd van dichtbij, en op landgoed IJsselvliedt een ree, dat mij zag staan en ondeugend bleef staren zonder weg te rennen. Verder nog vogels, schapen, paarden, pony’s en een heleboel hommels gezien.

  Deze wandeling deed mij met andere ogen naar Wezep en omgeving kijken. Het zonnetje hielp daaraan uiteraard ook mee. Deel 2/2 ga ik zo snel mogelijk hier aan vast plakken! Hartelijke groet.

 43. Vandaag het Wiseperpad gelopen. Ik heb genoten van dit prachtige, goed onderhouden pad. Ook de bewegwijzering was prima in orde. Het is een zeer gevarieerd pad, wat voor het grootste gedeelte onverhard is. Zeker een aanrader voor wandelaars.
  Jan van den Bunt, Woudenberg.

 44. Werkelijk een mooi, gevarieerd en goed bewegwijzerd klompenpad. We liepen van af het Station eerst over de hei, daarna door Hattemerbroek en zo verder. Zelf wonen we al 40 jaar in Wezep maar we kwamen nu langs plekken waar we nog nooit geweest zijn. Als echte toppers ervoeren we het pinetum aangelegd door de graaf van Limburg Stirum met echte sequoia’s. Nog niet zo hoog als in noord Amerika, (daar worden ze wel 120 meter) maar toch. Mooi vonden we ook het beukenlaantje na het oversteken van de Duivendansweg. Naar welk landhuis leidde dit vroeger? En dan landgoed ijsselvliet met zijn weelderige rododendrons in mei.

  al met al beslist een aanrader…….

  drie opmerkingen tenslotte.
  1. de oversteek van de zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek zou misschien beter zo kunnen worden aangeduid dat wandelaars automatisch over de zebra gaan.
  2. De oversteek van het Jan boerswegje bracht ons op het erf van een boerderijtje. Het kostte even moeite de volgende aanduiding te vinden. Misschien een extra plakkertje??
  3. Bij het uitkomen van landgoed ijsselvliet werden we via de ijsselvlietlaan naar de zuiderzeestraatweg geleid. Dat zal wel gedaan zijn mhoo het mausoleum, maar het stuk lopen langs de zuiderzeestraatweg onder het viaduct door vonden we geen succes. Een mooi alternatief (of verkorte route) zou kunnen zijn om niet links af te slaan de ijsselvlietlaan in maar rechtdoor, parallel aan de collenhovense weg, het viaduct van de bovenheigraaf over en dan de zoutlanddreef op.

  maar laat u niet afschrikken: zoals het pad er nu ligt blijft het ook beslist volop genieten……………………….

  hil en henk meijer

 45. Het Wiseperpad

  Een zaterdag zonder afspraken, was het gisteren. Alleen in de ochtend even sporten, de krant lezen, beetje poetsen, wasjes draaien en s middags een wandelingetje. Zo n dag.
  In mijn hoofd zit al langer een nieuw klompenpad: het Wiseperpad. Bijna in onze achtertuin en bekend terrein, dacht ik. Langzamerhand woon ik meer dan ruim de helft van mijn leven hier. Je zou zeggen dat er dan niet zoveel nieuws meer is te ontdekken.
  Wat is het dan toch weer mooi om te vertragen en wandelend mijn eigen omgeving opnieuw te verkennen.
  Zo pikte ik de paarse klompenpad bordjes vlak bij de Wezepsche hei op. 17 kilometer, zag ik. Op een achternamiddag? Ach waarom niet? Bekend terrein.
  De Wezepsche hei is, in welk seizoen ook, prachtig! Vanuit het bos loop je opeens op de vlakte, maar dan wel glooiend. De Schotse hooglanders lieten zich niet zien. Misschien waren ze ergens anders onder gebracht? Gezien de stapels omgezaagde bomen wordt er door de week hard gewerkt. Heerlijk die geur van pas gezaagd hout!
  Vanaf de vlakte weer het bos in, door een klaphekje rustig door naar Wezep. Op deze manier was ik nog nooit dit dorp, waar we 32 jaar geleden woonden, binnen gekomen. Verrassend! Via het station, met twee ruime informatieborden over dit pad en het Vreepad. Ha, ook leuk: voor een volgende keer!
  Toen installeerde ik de de app, de tijd streek al voort, even kijken hoe de route liep. Was het te doen in de rest van de middag? Vast wel en het is bekend terrein, dat kan ook in de schemer en verdwalen kan niet en afsteken overal. Een stukje langs de rand van Wezep, de Bovenheigraaf over gestoken en toen begon toch wel de echte verrassing. Een weggetje achteraf, waar ik nooit eerder was geweest, kronkelde naar de A28. Onder de weg door naar landgoed IJsselvliedt. Dat ken ik wel, dacht ik. Maar dat was leuk: het pad kronkelde over het hele landgoed. Een paar bruggetjes, langs het mausoleum van de graaf en de gravin van Limburg Stirum en hun paard, ezel en honden.
  Er staan veel meer boerderijen op het landgoed dan ik dacht. Aan de overkant van de Zuiderzeestraatweg, dook ik een veldweg in. Nooit gezien, dat daar een wandelpad was. Toch heel wat keren langs gereden! Hier zit je aan de rand van waar eens de Zuiderzee aan toe kon komen. De kilometers lange weg is aangelegd op de knieën door de vele stratenmakers. Zij kwamen hierheen om in opdracht van Willem I, van Hoevelaken naar de IJssel de weg aan te leggen. Nog steeds zijn er veel stratenmakersbedrijven in Wezep. Ze hebben een eigen voetbal vereniging: de StraatTegelBoys.
  Ik verwachtte verder over de verharde weg naar Hattemerbroek te wandelen, maar werd verder van de ene naar de andere veldweg geleid, door de landerijen. De overstapjes, stonden nog ongebruikt in het land, er waren geen hekken om over heen te klimmen. Dat zal van t zomer, met het vee in het land, wel weer zo zijn. De route volgde verder over het t arboretum en pinetum van de graaf. Destijds leefde hij zich hier uit, met uitheemse zaden en legde hier een prachtig landschapspark aan. Nu vrij toegankelijk en toen een privé wandeltuin. Het pad liep verder, nog steeds over paadjes over het land van boeren. Fijn zo n medewerking van landeigenaren, bij de aanleg van een wandelroute. Ik hou er van.
  Uiteindelijk liep ik industrieterrein H2O op. Dit was bekend. Nu linksom naar Hattemerbroek? Nee, rechtdoor, daar was ik ook nog nooit geweest en zelfs het laatste stukje ging niet over de hoofdroute van de Zuiderzeestraatweg, maar over een parallelstukje: de Oudeweg. Nog nooit geweest en wat weer leuk!
  Zo wandelde ik Hattemerbroek in. De laatste 2 kilometers over het Vijzelpad in de schemer, kon ik dromen, zo door naar huis.
  Gewoon vaker doen dus: een route beschrijving in de buurt biedt mooie verrassingen! #klompenpaden #wiseperpad

 46. Wandelgroep Horsthoekerpad ,
  Vrijdag 24-1-2020 het klompenpad in Wezep gelopen met 9 personen .Een mooi nieuw pad als aanvulling op alle klompenpaden .Deze hoort zeker bij de top 10 en wij mogen dit zeggen omdat wij met de groep er al dertig hebben gewandeld . Er was voor ons nergens een stuk wat wij als minder hebben ervaren .Ja twee keer over de A 28 maar dat kan helaas niet anders maar het is niet storend .Wij hebben in Hattemerbroek de verkorte route genomen maar kwamen toch uit op ruim 16 km .
  Groep Wezep bedankt voor de prachtige route en wij vinden dat iedere wandelaar deze route zou moet lopen .

  Jan van de Beek ,Heerde .

 47. Beste wandelaars. Aan ons pad wordt op dit moment op 2 plekken gebouwd. Het is allebei bij het centrum Wezep. In de buurt van het zwembad is een paadje van 50 meter waar je even omheen moet ipv erover. Aan de rand van de Wezeper Heide, bij locatie de Zeuven Heuvels, loop je volgens de beschrijving en app door de bouw activiteiten. Je kunt evt. er omheen maar dan mis je het leuke brugje. Wel zijn er dan (door de week) bouw activiteiten en kun je last hebben van een langsrijdende vrachtauto. Excuses voor de overlast, volgend seizoen moet het over zijn.
  Jan Bredewout namens werkgroep Wiseperpad.

 48. 29-10-2019 deze wandeling gelopen bij geweldig mooi weer. Voor ons was dit een van de mooiste, een mooie afwisseling van bos en heide en weilanden. Echt een aanrader voor de wandelaar.

 49. Gisteren dit klompenpad gelopen. Wij hebben ervan genoten! Een mooi afwisselend pad.

 50. fijn weer om te wandelen en zo dichtbij voor ons. Mooi en afwisselend pad. Complimenten aan de uitzetters van dit pad, echt een aanrader om te lopen

 51. Prachtige klompenpad i.h.b. het landgoed IJsselvliedt, het bomenrijkdom ’t Vinkennest en de Wezeper Heide. De rest is wat minder. De Wezeperheide staat nu mooi in bloei! Met behulp van paaltjes -een schildje met een klomp en een pijltje, die de richting aanduidt-. is deze wandeltroute goed aangegeven. Chapeau vrijwilligers!

 52. Wat een mooie, afwisselende route; met veel plezier gelopen. Nooit geweten dat landgoed IJsselvliedt zo groot is. En fijn te zien dat de Wezeper Heide mooi bloeide. Route staat goed aangegeven, wat lekker loopt. Zeker een aanrader! Gaan zeker eens vaker een klompenpad lopen. Een vriendelijke groet uit IJsselmuiden.

 53. Vandaag 4 augustus genoten van het weseperpad. Tijdens de wandeling in Hattemerbroek werden we gastvrij ontvangen door mevrouw Nagelhout,zij bood ons een heerlijk bakje koffie aan.Graag willen we U daar voor bedanken.

  Jan en Coby

 54. Vanmiddag het prachtig klompenpad ‘Wiseperpad’ gewandeld. Een mooie wandeling met afwisselend en verrassend landschap van bos, heide, stukje bebouwde kom, ‘parken’, open land en grasland. Dit laatste was wat minder toen er net een regenbui gevallen was maar dat frist de boel ook weer op. Mooi dat de klompenpaden in twee richtingen te wandelen zijn. Zo kom je af en toe mensen tegen die je al eerder gezien of gesproken hebt. Ook deze wandeling is weer heel goed aangegeven met de welbekende schildjes. De klompenpaden blijven verrassen en ik blijf ze met veel plezier wandelen.

 55. Met heel veel plezier deze week het klompenpad gelopen. Wat een mooi pad en wat afwisselend . Prachtig Ijsselvliedt en nooit geweten dat er daar een pinetum is . Tot onze verrassing stond er op tafel bij nagelhout een mandje met flesjes drinken om te gebruiken.Het was op een zondag, en er is dan weinig horeca open Natuurlijk hoor je de snelweg maar we wonen wel in Nederland hè dit hoort ook bij de samenleving . Zeker voor herhaling vatbaar in een ander jaargetijde.

 56. Vele paden reeds gewandeld, gisteren voor het eerst een klompenpad.
  Wat een verrassing!
  De zon , het lichte groen, aardige mensen, het werkte allemaal mee.
  Maar het pad, in zijn afwisseling van landschap,wonderschoon!
  En, niet onbelangrijk, zeer goed gemarkeerd.

 57. Allemachtig, wat genoot ik vandaag van het Wiseperpad.
  Wat een afwisseling.
  Wat een gewiekste route.
  Spoor en snelweg doen mij niets, zo is het nu eenmaal.
  En zo’n nieuw bedrijventerrein zorgt voor scherpe contrasten tussen nieuw en oud.
  En dan dat landgoed IJsselvliedt, volkomen terecht dat de route daar uitgebreid doorheen slingert.
  Mooi vond ik ook hoe ik vanaf dat Landgoed werd weggeleid met vervolgens als extra verrassing dat prachtige pinetum.
  Dat alles bij erg fijn fris wandelweer en een uitbundige lente-natuur.
  Bedankt beste mensen.

 58. Dank voor al jullie reacties, zijn we als “beheerders” van het Wiseperpad blij mee. Natuurlijk hebben jullie gelijk met het bezwaar van de doorsnijding van snelweg en spoorlijn. Helaas kunnen we die niet weghalen want anders kwam je mogelijk niet op de plek. We hebben even overwogen om 2 paden te maken, aan iedere kant van de snelweg 1 maar dan moest je altijd door de woonkern en dat lijkt ons ook geen goede optie.
  Ik heb nog enkele zeer bruikbare tips over de bewegwijzering gekregen, daar zijn we ook blij mee.
  Tip, gebruik ook de app voor de minder mooie stukken, daar zit veel extra (leuke) info in. Nogmaals bedankt voor alle reacties, fijn.

 59. De dag voor Koningsdag heb ik dit klompenpad gelopen. Mijn start maakte ik op het station van Wezep. Een afwisselende route, met landgoederen, weilanden, heide en bossen. Onderweg kwam ik meerdere wandelaars tegen die dit klompenpad liepen. Delen van de route kwamen mij bekend voor van het Westerborkpad (LAW) en van De Langste Boswandeling van Nederland (uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig). En inderdaad er is een snelweg en inderdaad er is een spoorlijn. Dankzij de spoorlijn kwam ik aan de start en wellicht kwamen andere wandelaars aan de start dankzij de snelweg. Bij het station begint ook de aanlooproute naar een ander Klompenpad : het Vreepad. Voor een verslag van mijn wandeling op dit klompenpad (en andere wandelingen) kijk op https://willemswonderlijkewandelingen.com/2019/04/27/klompenpad-wiseperpad/

 60. We hebben weer genoten, wat een prachtig pad, heel verrassend (vooral een prachtig landgoed en veel mooie lanen inderdaad)!
  En wat een aardige mensen hebben we ontmoet, vooral bij het ontzettende leuke winkeltje Nagelhout, waar we gebruik mochten maken van het toilet en zelfs klompendropjes meekregen voor onderweg.
  Een aanrader!

 61. Inderdaad hoor je regelmatig het gezoem van de A28 en de drukke Zuiderzeestraatweg (die je ook indd 4x moet oversteken. ) in de weilanden en op landgoed Ijsselvliedt. Toch is de wandeling verrassend en zeker de moeite waard door de vergezichten, de vele oude bomenlaantjes. Wij hebben ook de vogels gehoord en hwt vee. We hebben vooral genoten van de diversiteit; Weilanden, landgoederen, bos, heide en een kleine zandverstuiving in het dorp zelf. Bewegwijzering is duidelijk. Wij gaan hem zeker ook nog eens andersom lopen.

 62. Paar mooie stukjes, maar teveel asfalt, lawaai door snelwegen, gevaarlijke oversteekpunten. Als geheel geen mooi Klompenpad! Wij hebben er al 105 gedaan!

 63. Vandaag de stoute schoenen aan voor een rondje Wezep. Nieuw pad, nieuwe bordjes, goed aangegeven, soms wel om de 200 mtr :-))
  Wel veel asfalt in dit rondje, goed dat we de klompen niet aan hadden, de bodem had eruit gelegen. Een paar gevaarlijke oversteekpunten dragen ook niet bij aan het gevoel van veiligheid. Het gebied ligt kennelijk net in een driehoek tussen snelwegen, wij vonden het vooral érg lawaaiig op de hele route, behalve het laatste stuk over de hei maar toen hadden we het einde al in zicht. Wat we wel erg verrassend vonden was een stukje door een pinetum. Daar doken we zo in recht vanaf een stukje weiland. Onze gps klokte in totaal 20 km. Dit rondje gaan we niet nog eens andersom lopen.

 64. Ook ik gisteren 15 april mijn 112e Klompen pad gewandeld natuurlijk alle mensen die er aan meegewerkt hebben bedankt voor de inspanningen.
  het pad is heel duidelijk zichtbaar wat betreft de peiling, natuurlijk had ik GPS bij me maar toch heel goed te zien
  ook de vele bankjes op de route waren heerlijk om even uit te rusten. het pad zelf was erg gevarieerd zeg maar van alles wat, wel vraag ik me af waarom het deze lengte heeft vooral voor vele mensen is dit te lang.
  Ook zal het nooit behoren tot het mooiste pad al heb ik wel erg genoten
  P.S wil iemand foto`s zien doe een mailtje of op facebook Hennie Roelofsen of hennieroelofsen@caiway.net

 65. Vandaag dit nieuwe pad gelopen, tegen de klok in en gestart bij ’t Heeterveen op IJsselvliedt.
  Dit pad wordt doorkruist door de spoorbaan en de A 28 en een lange drukke prov. weg.
  Ijsselvliedt is prachtig, dan 1,5 km door woonwijk, dan 3,7 km prachtig bos en hei (hier ook stapels hout door houtkap), dan langs/door park/camping (ziet er niet zo fraai uit). Dan om Hattemerbroek heen, 3,5 km asfalt, woonwijk en stuk langs spoor, (wel mooie gerestaureerde boederijen gezien), dan langs industrie (bah) en dan over de A28 (vreselijk).
  Laatste stuk valt mee, zelfs stukjes weiland en mooi park met prachtige hoge sparren/dennen. Helaas op dit laatste stuk soms ook de snelweg te zien en bijna overal te horen. Dan weer via prachtig IJsselvliedt naar de camping/boerderij ’t Heeterveen. 33% is verhard. Dat is niet zo veel.
  Het naburige Vreepad (3 x gelopen) heeft meer asfalt, maar heeft bij mij toch de voorkeur.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.