Zandslagenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Maasdriel. Wandelen langs oude boerderijen, over zandslagen, langs ooievaarsnesten en hoogstamfruitboomgaarden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Zandslagenpad (9 km).

Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 15 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: De Gouden Molen, Waaldijk 5 in Rossum

Openbaar vervoer: Bushalte De Vaste Burcht in Rossum

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt de route combineren met het Alemschepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld. Er is zowel aan de oost- als de westzijde van het Zandslagenpad een routeverlenger. Wanneer deze beide gelopen worden, komt de totale wandeling op 15 km.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag de 9km route gewandeld
  Mooie en afwisselende route, waarbij we waarschijnlijk een stuk gemist hebben, doordat de bordjes niet altijd duidelijk waren en opvielen. Daarnaast misten we het wandelen door de Uiterwaarden
  Mogelijk biedt de 15 km route meer afwisseling?

 2. Leuke afwisselende wandeling , m.n. in het oude dorp is geen huis of tuin hetzelfde. Vriendelijke bewoners die je groeten en op zaterdagmorgen nog druk aan het werk zijn. Ook nu na een lange natte periode zijn de niet verharde gedeelten goed te belopen, wel glibberig door de natte kleigrond maar je zakt er niet tot je enkels weg. En ja, de ooievaars, een prachtig gezicht

 3. Een mooie en zeer afwisselende route. Jammer dat er stukken waren dat het echt slalommen was tussen de honden drollen en het ienie minie stukkies over het kerkhof had van mij ook niet gehoeven.

 4. Prachtige wandeling.Wij zouden zeker adviseren verlenging te lopen met uitzicht op overstroom gebied Waal (bij Hurwene) Deel door woonwijk is mijnden maar kort (Vreselijke toren bij kerk!) Verharde wegen geen probleem. Fort Sint Andries zeker moeite waard om naar toe te lopen. Mooi vergezicht over Waal/Maas. Ook prima startpunt met parkeer gelegenheid.

 5. Gemengde gevoelens na het gisteren gelopen pad. Veel verharde delen deels langs (auto)wegen. Wel mooi uitzicht op de voorbijvarende schepen. En de ooievaars maken ook wat goed.
  Mijn partner en ik vonden de vele oudere huizen, klein en groot, wel leuk en mooi om te zien. Helaas zagen we ook veel nieuwbouw, waarbij we regelmatig tussen de hondendrollen door moesten slalommen.
  De begraafplaats was gezellig, het was er lekker stil. Het stukje boomgaard was weer een grappige afwisseling.

  Dit pad komt bij mij niet in de top 10. Maar smaken verschillen ……. We waren er wel even uit en hebben een frissen neus gehaald :-).

 6. Op 28/2 dit prachtige pad gelopen, met heerlijk fris en zonnig weer. Gelijk aan de start waren wij al onder de indruk van het uitzicht over de Waal, met al de scheepvaart. Wij hebben eerst een bezoekje gebracht aan het fort en de toren beklommen om nog verder te kunnen kijken, echt de moeite waard. Daarna terug om de route met de wijzers van de klok mee te lopen en wij hebben genoten. Mooie natuur, interessant rivierenlandschap, bijzondere (dijk)huizen, veel watervogels en inderdaad enorm veel ooievaars, her en der op “wielen”, maar ook op een oude schoorsteen (vloerverwarming?) en in een elektriciteitsmast (ooievaarsflat). Natuurljik wilde wij de verlenging niet missen. Prachtig om uiteindelijk weer langs de Waal op de dijk terug te lopen, zon in het gezicht en genoeg (op het water) om van te genieten. Mooi pad dus. Uiteindelijk hadden wij ongeveer 17 km op de teller staan. Tijd voor een alcoholvrij biertje om nog even na te genieten. Bedankt vrijwilligers en SLG, mooie dag genoten.

 7. De route gelopen met verlenging, vanuit De Roskam. Vandaar mooi uitzicht op de Waal. Hurwenen is een soort Gallisch dorpje met veel boerderijen kris kras door elkaar. Hurwenen en Rossum zijn ooievaarsdorpen, ook in de winter. In een hoogspanningsmast telden we 10 nesten, naast- en boven elkaar. Een ooievaarsflat, en uniek: nog nooit gezien. Fototoestel mee !
  Eén carnavalswagen (één) reed dapper door het dorp. Mensen op straat hadden soms rood wit gele carnavalsdassen om. Het is natuurlijk wél Brabant.

 8. Ik heb vandaag met groep vrienden dit pad gelopen met routeverlenger maar wij kwamen allemaal niet op 15 km, maar op 12/13 km. Een groepje is daarna nog naar het fort gelopen een kleine verlening en toen werd het pas 15 km, jammer dat het zo niet staat vermeld.

 9. Heel mooi pad; vanwege de ooievaars en hun nesten in de hoogspanningsmast voor de tweede maal gelopen.
  Bij de verlenging ontbreekt nog steeds de klomp met een pijl naar rechts waar je van de Molenstraat het Kerkpad in moet. als je die afslag mist moet je 2km doorlopen voor je bij de Waaldijk komt.

 10. Vandaag dit pad gelopen. Er zijn geen criteria voor klompenpaden, hoewel een aardige wandeling kan ik het grootste gedeelte van de route geen pad noemen. Bij het parkje even achter de muur naar de schilderingen gekeken. Leuk eens in een ander gebied te lopen, de ooievaars zaten er nog. Als de fruitbomen in bloei staan zal dit zeker iets extra’s geven. Persoonlijk houd ik niet van de lange stukken asfalt. Ik liep de 9 km maar ben even doorgelopen om de molen (van buiten) te bekijken. Op de rotonde richting Rome kon ik geen routestickers vinden.
  Een klein fotoverslag op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 11. Mooi pad, even een kleine opmerking voor de vrijwilligers die dit pad regelmatig nalopen: op best een aantal plaatsen zijn de routestikkers niet meer te lezen, zijn dus aan vervanging toe.
  Bij de verlenging waren enkele routestikkers niet aanwezig, is dus goed zoeken op de app!!!

 12. Strak blauwe luchten, tientallen ooievaarsnesten. Het was een super leuke wandeling dit weekend. Excl St Andries 13 km. Grotendeels verhard, maar dat doet geen afbreuk aan omgeving. De ooievaars overal waren een echt hoogtepunt. De elektriciteitsmast bij Rossum hebben deze vogels zelfs omgebouwd tot een appartmentencomplex met riant uitzicht. Geweldig om te zien!

 13. Op 4 maart liepen we dit pad met de klok mee lekker in de zon maar koude wind . Eerst koffie met Bossche Bol bij De Gouden Molen. Dan over de Maasdijk met uitzicht op het oude dorp Rossum en de uiterwaard. Na “Rome”, mooie nieuwbouwwijk en langs drukke weg. Tip: je kan van het talud afdalen naar Burg. van Randwijckstraat, een stuk aangenamer (gebruik Maps want topografische ondergrond van de vernieuwde Klompenpaden app is naatje).
  Dan terug naar Rossum over graskade, veel fruitbomen helaas nu nog niet in bloei. En door oud Rossum met statige huizen en boerderijen en vaak ooievaars op de daken. Via begraafplaats en meer fruitbomen naar de Waaldijk.
  Loop bij voorkeur vlak langs de oever van de Waal terug naar beginpunt. De Waal is druk met aken en duwbakken en zelfs een cruiseschip; erg interessant om te zien.
  Wij geven de wandeling een 7,5.

 14. 24.195 stappen of 16.8 km liepen wij vandaag. Wij deden de twee verleningen erbij. Gestart bij de Gouden Molen na heerlijke koffie met een koekje erbij uit het Delftsblauwe trommeltje! Eerst gelopen naar fort Sint Andries bij de sluis met daarbij het monument voor de gesneuvelde Engelse piloten in WO II. Toen weer omgekeerd en opnieuw langs de Gouden Molen en de dijk op. Veel grote boten over de Waal. Daarna langs het kasteel van Maarten van Rossum door een slingerbosje. En je hoeft niet naar de Elzas in Frankrijk om ooievaars te zien want hier zitten er zovéél, zelfs in de hoogspanningsmasten, op de schoorsteen van de steenfabriek en op boerderijen. Dan ga je de dijk af . Het gedeelte door Hurwenen in de bebouwde kom is een afwisseling van statige huizen en boerderijen, een draaiende molen, een boomgaard (met Dixi-toilet!) en een stukje nieuwbouw. Daarna de dijk weer op richting Rossum. Een late lunch bij de Gouden Molen gedaan waar alles heerlijk was, de bediening en het eten!
  Dit is een geweldig pad, omdat het verhard is, en daardoor in natte periodes goed te lopen. Je loopt veel over asfalt en hebt geen last van modder. En straks in mei lopen we het pad nog een keer door de bloeiende fruitboomgaarden.! Een dag om in te lijsten alwéér! Dank jullie vrijwilligers dat we zo fijn van de klompenpaden kunnen genieten!

 15. Onze bedoeling was eigenlijk het pad in Almen te lopen maar in onze zoektocht naar een kop koffie kwamen we in Rossum terecht. De plannen omgegooid en dit pad gaan lopen. Eerst over de dijk waar we genoten van de uitzicht over het water en de schepen. Onze ogen uitgekeken bij de ooievaarsnesten en genoten van het geklepper. Ze volgen af en aan, wat een prachtig gezicht. Het stuk na de dijk vonden we wat tegenvallen, veel asfalt. Wel mooie stukjes, prachtige boerderijen en herenhuizen. Vinden we ook leuk maar het is niet wat we van een klompenpad verwachten. Er gaat nog een stuk pad door de fruitbomen heen. Wat verder in het jaar is het hier vast prachtig. We hebben na afloop nog geluncht bij de gouden molen, heerlijk zitten daar. Kortom, een mooie wandeling maar voornamelijk verharde wegen. Onze voorkeur heeft een pad met meer natuur en minder door woonwijken.

 16. Via deze weg wil ik allen die deze wandeling mogelijk hebben gemaakt bedanken
  Via deze weg wil ik ook alle lezers aanraden om deze wandeling op hun agenda te zetten. Ondanks de kou, ondanks de lockdown, was de Waal, de pittoreske dorpjes Rossem en Hurwenen en de vergezichten langs de rivier en tussen beide dorpen meer dan de moeite waard.
  Via deze weg wil ik u ook attenderen op mijn blog dat bovenstaande onderstreept https://sprakeloosverhalen.com/2021/12/25/vorstelijke-wandeling-op-het-zandslagerpad/ en de foto’s die dit nog eens benadrukken op Instagram titiisprakeloos

 17. Prachtige route door het zogenaamde slingerbos gelopen en langs de hoogspanningsmasten waar verscheidene ooijvaarsnesten in te bewonderen zijn, ook gaat de route langs een oude steenfabriek op en een prachtige molen. Al met al superdag gehad met goed weer👍

 18. Met een fijn zonnetje hebben wij genoten van dit mooie klompenpad. Wat een prachtige omgeving en wat een leuke dorpjes zijn Rossum en Hurwijnen. Genoten van de weidse uitzichten en de rust. Grappig te lezen hoe iedereen het anders ervaart, maar ga dit pad zeker nog eens lopen.

 19. Vandaag dit prachtige pad gelopen.
  Tip: je kunt een rondje om het fort lopen.
  Andere tip: bij de verlenging kun je in plaats van op de Waaldijk ook om de plassen heen lopen.
  Erg mooi.

 20. Eigenlijk juist voor dit pad gekozen vanwege alle asfalt opmerkingen bij de reacties ivm het slechte weer van de afgelopen dagen.
  Maar wat een positieve verrassing! Dat je deels op asfalt (handig op modder-dagen) loopt is juist, maar het uitzicht is geweldig. Wat een prachtig dorp met de mooie dijkhuizen. Wij hebben het Fort als laatste deel van de route gelopen, er ging precies op dat moment een boot door de sluis. Kortom een veelzijdige wandeling.

 21. Vandaag, vrijdag na Hemelvaart, dit pad gelopen. Ja, relatief veel asfalt, maar ook heel veel afwisseling. Heel veel ooievaars, een roofvogel, maar ook grote schepen, mooie huizen en vlak langs een weiland met koeien. Knap om zo’n veelzijdige route te maken. Bij het bruggetje in een nieuwbouwwijk in Rossum werd ik de verkeerde kant op gestuurd. Misschien bewoners die mensen liever niet achter hun huis langs over de grasstrook willen laten lopen? Met de app erbij was de route snel teruggevonden… Ik heb er van genoten, bedankt!!!

 22. Tijdens verblijf in de regio deze wandelroute uitgekozen. Mooi wijds uitzicht, echter wel veel asfalt en ook langs drukke wegen. Na een paar kilometer omgekeerd en via de uiterwaarden/langs de waterkant terug naar Rossum gelopen. Toch een tegenvaller. Gezien het mooie weer lekker op het terras gezeten. Maakte de teleurstelling weer wat dragelijker..?.

 23. Na het lezen van de recensies bleef bij ons een beetje twijfel hangen: moeten we deze wel doen? We hebben inmiddels al aardig wat klompenpaden gelopen en zijn verwend. De gok genomen vanwege het mooie weer deze moederdag en de verwachting dat de boomgaarden in bloei staan. Met de klok mee eerst naar Fort Sint Andries gelopen. Wat een mooie ruïne en een fijne plek. Vanaf de uitkijktoren zie je zowel Maas als Waal. Voor de geocachers: er ligt een multi waar wij nu niet genoeg tijd voor hadden. Eenmaal terug op de route vonden we het deel langs het oude dorp met de overtuinen heel mooi, maar de zuidelijke lus om de nieuwbouw had voor ons geen toegevoegde waarde. Het pad tussen de boomgaarden vonden we niet heel fraai of bijzonder. Na de lange tocht door de nieuwbouw hadden onze kinderen geen zin meer na alle asfalt. Wij snapten het wel: het had niet die charme van lopen op plekken waar je normaal nooit komt. De westelijke lus hebben we daarom ingekort. Wel enorm genoten van alle ooievaars in de lucht en op de vele vele nesten.
  De terrasjes aan het eind/begin zagen er heel aanlokkelijk uit, maar hebben we omwille van de tijd voor een volgende keer bewaard.
  Tip voor volgende wandelaars: je kunt de zuidelijke lus best afsnijden voordat je bij de nieuwbouw komt. Zo hou je tijd over om het fort te bekijken.

 24. Gisteren, 17 april 2021, de 9 km gelopen. Was ons eerste klompenpad, dus we hebben nog geen vergelijk. Het is een mooie tocht over zowel verharde als onverharde wegen, langs oude huisjes, dijktuinen, boomgaarden een stukje woonwijk en natuurlijk langs de Waal. De bewegwijzering was goed, door eigen onoplettendheid zijn we 1x verkeerd gelopen (de route gaat over/via de begraafplaats, dat hadden we niet verwacht).
  Verder is er onderweg gelegenheid om koffie af te halen én goed om te weten dat er een (gisteren in elk geval) een mobiel toilet stond, in de boomgaard nabij het kerkhof.

 25. Op 16 februari de verlengde versie van het Zandslagenpad gelopen. Het eerste stuk langs de Waal mooi, weids uitzicht en met het hoge water extra bijzonder. Hier en daar nog een lapje sneeuw, wat overigens bij de eerste trappetjes al een glijpartij opleverde ? Op de dijk bij Hurwenen ook prachtig, verder is de route niet echt heel bijzonder. Wel hebben we ontzettend veel bijzondere vogels gezien: ooievaars, zilver reiger, specht, valk, nijl- en brandgans om er een paar te noemen. Qua vogels dus wel een echt mooie route, wat een diversiteit. We boften ook nog met een zonnetje ☀️ Een grote hoeveelheid bankjes langs de route. Goed bewijzerd, 2x verkeerd gelopen maar meer door eigen onoplettendheid. Met nat weer wel dras en glibberig op de klei bodem.

 26. Vandaag 13 juli 2020 het pad inclusief verlenging gelopen. Wij vonden het één van de mindere klompenpaden. Veel asfalt, veel lopen op fietspaden wat gewoon continue uitkijken is. Het stuk langs de Waal kan je ipv op het fietspad onderaan de dijk lopen maar dat voegt weinig toe. Sterker nog je ziet aan één kant niets meer door de dijk. Ook meer dan gemis wat saaie stukken. Wel leuk zoals altijd het huizen kijken in de dorpjes.

 27. Vandaag hebben we dit pad ( 9 km) gelopen. Bij beide dijken hebben we onder aan de voet gelopen waar door we geen last van fietsers hebben gehad. Verder was het een leuk stuk door de boomgaard. Wilt u de hele route zien klik dan op deze link https://youtu.be/I5dBnyAtSwg

 28. Gelopen op maandagmiddag 15 juni. De onverkorte versie met de klok mee. De route kent inderdaad erg veel asfalt, maar gelukkig rijden hier weinig tot geen auto’s cq. motoren. Het eerste stuk loopt door Rossum, langs de oude dijkhuizen, het stukje daarna gaat langs de Wetering en daarna draai je via de begraafplaats naar de Waaldijk. We zijn gewoon boven blijven lopen aangezien het op deze maandag redelijk rustig met fietsers was.
  Al met al een prima wandeling.

 29. vandaag deze route gelopen, zonder de route te verlengen.
  route rechts om gelopen heerlijk weer en mooi gebied, ook de elektriciteit mast met de ooievaarsnesten was prachtig om te zien.
  bij het kerkhof hebben we even getwijfeld hoe de route was, vonden het in eerste instantie raar om via het kerkhof te lopen maar dat klopt dus wel.
  langs de dijk zijn we inderdaad langs de voet van de dijk gelopen zodat wij geen last hadden van de fietsers en de fietsers niet van ons.
  we hebben genoten van de route

 30. Tip: als het water in de Waal niet hoog staat, kun je in plaats van het fietspad op de dijk tussen Hurwenen en Rossum ook kiezen om langs de voet van de dijk te lopen. Door de uiterwaarden langs de Waal kan ook. Zo kun je het asfalt en de fietsers op de dijk mijden.

 31. Wij (met vrouw en zoon) hebben wel genoten van deze wandeling. Inderdaad veel asfalt maar we hebben ook een erg natte periode gehad en afgelopen donderdag hebben we de Boerenenschpad bij Gelselaar (Delden) gelopen. Daar begonnen met een weiland wat tot je enkels vol met water lag en de Schipbeek buiten zijn oevers was getreden zodat we op een hoge richel er net langs konden. De route langs de Waal met zijn volgelopen uiterwaarden is erg mooi om te zien en de dorpen met zijn oude huizen heeft ook wel wat. Verder zie je de ontluikende lente met uitlopende bomen en bloesem. En vergeet niet de vele vogel geluiden. Veel om te genieten onderweg zoals de vele ooievaars en bijhorende nesten. We hebben er 5 kwartier voor gereden en komen nog eens terug voor het Alemschpad en mogelijk ook om er eens te fietsen. En 18 maanden terug was alles gort droog!

 32. Na 3 jaar weer eens het Zandslagenpad en het Alemschepad gelopen.
  Eerst op de dijk langs de Waal richting Hurwenen, asfalt fietspad, wel erg lang. Mooi die Waal. Nabij Hurwenen een elektrische mast gezien met meerdere ooievaarsnesten met talloze ooievaars. Bij dit pad kom je ongetwijfeld de meeste ooievaars tegen. De vorige keer liepen er wel 20 in een weiland. Boven op een oude schoorsteen van een steenfabriek ook een nest met inhoud, prachtig. Daarna nog een stuk asfalt in bewoonde buurt. Dan zowaar, na ongeveer 6 km een weiland in, een fruitboomgaard door en over een begraafplaats (maar even hoor). Dan weer een woonwijk door, dan een recht eind zacht langs een beek, langs boomgaarden en tenslotte 2,5 km asfalt.
  Percentage asfalt hoofdroute ongeveer 70. Ik heb alleen de lange, westelijke verlenging gelopen, niet de oostelijke. Hard (asfalt + klinkers) dan 79%, dat is heel veel (helaas).
  Conclusie: soms heel mooi (ooievaars) maar teveel asfalt, daarom vind ik het een matig pad

 33. zondag 7 april 2019: Vandaag dit klompenpad gelopen in combinatie met het Alemschepad. Het Alemschepad is in zijn totaliteit stukken mooier dan het Zandslagenpad. Gezien de bekende omgeving voor mij, had het Zandslagenpad beduidend mooier uitgezet kunnen worden. Maar ondanks de verschillen, hebben we enorm genoten van deze dag. Elly & Albert

 34. Wij vonden de naam Klompenpad niet zo gepast voor deze route, immers heel veel op asfalt naast wegen gelopen. En door woonwijken heen. Wij vonden dit één van de minste klompenpaden…

 35. Vandaag met prachtig weer genoten van dit ook weer verrassende Klompenpad. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers. Even een tip : In de app zit een foutje. Bij Fort Sint Andries verschijnt de tekst dat daar overgestapt kan worden op het Alemsche Pad. Die tekst hoort natuurlijk bij de grote rotonde, net buiten Rossum. De routeverlenger naar het fort is wel zeer de moeite waard, doen dus !

 36. Het eerste stuk langs de Waal en de wandeling door mooie stukjes van Hurwenen zijn de moeite waard! Vanaf de burchtstraat in Rossum slaat de sfeer meer om in het lopen van de vierdaagse; kilometers maken. Van een route van 9 km zou je ook een 5km kunnen maken. Niettemin een mooie omgeving.

 37. Net weer thuis van deze route inclusief verlenging, en een stuk fout lopen, dus dikke 16km volgens de stappenteller. Mooi dorp en lekker geluncht bij het startpunt. Precies tijdens de bui, dus mooi droog gehouden. Dit kwam ook mooi uit na het lopen van de noordelijke lus. Na de lunch de westelijke lus gelopen, iets minder fraai hoewel de dijkhuisjes wel heel leuk zijn om te zien! Vrijwilligers bedankt!

 38. Mooie wandeling. Onderlangs de Waaldijk gelopen. Rijpe appels in de boomgaarden. Ooievaars gespot. Langs maisveld gelopen, door het hoge gras de broek nat, maar dat hoort erbij! Het gedeelte van de route door de woonwijk is kort, dus daarvoor hoef je de route niet de laten schieten.
  Als afsluiter een heerlijk broodje gegeten in “Bistro in Petto”.

 39. Vandaag het Zandslagenpad gelopen inclusief de westelijke routeverlenger.
  Het eerste stuk is mooi, aan het eind hebben we een stukje afgesneden omdat we inderdaad niet heel blij werden van het lopen door een woonwijk.
  Maar wat we heel bijzonder vonden, was dat de route een stukje over een begraafplaats liep. Dat voelt ongepast.
  Op verschillende punten was de route slecht aangegeven, we zijn daarom een beetje verdwaald.
  Dit was niet ons eerste klompenpad; we hopen een volgende keer weer op een betere route.

 40. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Bij Hurwenen een ooievaarsnest op de hoge schoorsteen van een oude steenfabriek met ooivaar. Leuk. Verderop een weiland waar wel 20 tot 25 ooievaars aan het grazen waren. Om Hurwenen heenlopen was daarom wel leuk, maar verder veel asfalt en woonwijken.
  Natuurlijk ook even naar het Fort gelopen. Verder wel een beetje saai. Lauwsepad en Tremelepad vond ik mooier.
  De bewegwijzering vond ik matig en bij het overstappunt zelfs erg slecht. Steeds plattegrondje nodig en toch nog per abuis het Alemschepad niet meteen meegenomen. Met de auto naar Alem gereden.
  Jaren geleden was ik hier wel eens met de fiets richting Oss. Pontje Alem, Oyen of Lith, als ik me niet vergis.
  Omgeving is wel mooi voor iemand die uit een hele andere streek komt.
  Maar iedereen weer bedankt.

 41. Het idee is leuk, maar met de hoge waterstand van 12 juni 2016 was het lopen langs de dijk zelf maar beperkt / met moeite mogelijk.
  En dan kom ik meteen op het kritieke punt van deze wandeling – het zijn voor het grootste deel verharde wegen waarlangs je moet lopen. Misschien was er niet meer van te maken, maar jammer is dat wel.
  Het is vooral daarom dat ik deze wandeling geen grote / hoge score geef in vergelijking met de vele andere Klompenpaden die ik ken.
  Het stukje nieuwbouwwijk is idd niet mooi, wel grappig zijn de vele verschillende vormen en kleuren van huisjes / huizen op en langs de dijk. En het zicht op het landschap rondom je (een groot deel van de route loopt over dijken) maakt wel wat goed, onder andere op de Waal met voorbij varende schepen.

 42. Een klein planningsfoutje zorgde er voor dat wij ruim 1.5 uur voor zonsopkomst van start gingen. Wel mooi wandelen als het licht langzaam aan gaat. Maar het eerste mooie stuk hebben wij gemist. Van mooi tot tikje saai was het algemene gevoel bij ons wat bleef hangen. Langs het water heel mooi, achter Rossum wat minder. Wel een paar mooie platen kunnen schieten: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.787535681369844.1073741861.595260957263985&type=3

 43. Beste Anton,

  Er is aan zowel de oost- als de westzijde van het Zandslagenpad een routeverlenger. Wanneer deze beide gelopen worden komt de totale wandeling op 15 km.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 44. Het Zandslagenpad is 9 km.
  Er is op de kaart ook sprake van een routeverlenger.
  Het is niet duidelijk hoeveel km die is.

 45. Dit pad hebben we begin februari gelopen, een dag met heel veel wind en kou. Voor ons de 1e keer dat we een klompenpad liepen en dat beviel goed. Het stuk door de woonwijk vonden we minder. Verder een aangename wandeling.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.