Zandslagenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Maasdriel. Wandelen langs oude boerderijen, over zandslagen, langs ooievaarsnesten en hoogstamfruitboomgaarden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Zandslagenpad (9 km).

Startpunt: De Gouden Molen, Waaldijk 5 in Rossum

Openbaar vervoer: Bushalte De Vaste Burcht in Rossum

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt de route combineren met het Alemschepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld. Er is zowel aan de oost- als de westzijde van het Zandslagenpad een routeverlenger. Wanneer deze beide gelopen worden, komt de totale wandeling op 15 km.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Na 3 jaar weer eens het Zandslagenpad en het Alemschepad gelopen.
  Eerst op de dijk langs de Waal richting Hurwenen, asfalt fietspad, wel erg lang. Mooi die Waal. Nabij Hurwenen een elektrische mast gezien met meerdere ooievaarsnesten met talloze ooievaars. Bij dit pad kom je ongetwijfeld de meeste ooievaars tegen. De vorige keer liepen er wel 20 in een weiland. Boven op een oude schoorsteen van een steenfabriek ook een nest met inhoud, prachtig. Daarna nog een stuk asfalt in bewoonde buurt. Dan zowaar, na ongeveer 6 km een weiland in, een fruitboomgaard door en over een begraafplaats (maar even hoor). Dan weer een woonwijk door, dan een recht eind zacht langs een beek, langs boomgaarden en tenslotte 2,5 km asfalt.
  Percentage asfalt hoofdroute ongeveer 70. Ik heb alleen de lange, westelijke verlenging gelopen, niet de oostelijke. Hard (asfalt + klinkers) dan 79%, dat is heel veel (helaas).
  Conclusie: soms heel mooi (ooievaars) maar teveel asfalt, daarom vind ik het een matig pad

 2. zondag 7 april 2019: Vandaag dit klompenpad gelopen in combinatie met het Alemschepad. Het Alemschepad is in zijn totaliteit stukken mooier dan het Zandslagenpad. Gezien de bekende omgeving voor mij, had het Zandslagenpad beduidend mooier uitgezet kunnen worden. Maar ondanks de verschillen, hebben we enorm genoten van deze dag. Elly & Albert

 3. Wij vonden de naam Klompenpad niet zo gepast voor deze route, immers heel veel op asfalt naast wegen gelopen. En door woonwijken heen. Wij vonden dit één van de minste klompenpaden…

 4. Vandaag met prachtig weer genoten van dit ook weer verrassende Klompenpad. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers. Even een tip : In de app zit een foutje. Bij Fort Sint Andries verschijnt de tekst dat daar overgestapt kan worden op het Alemsche Pad. Die tekst hoort natuurlijk bij de grote rotonde, net buiten Rossum. De routeverlenger naar het fort is wel zeer de moeite waard, doen dus !

 5. Het eerste stuk langs de Waal en de wandeling door mooie stukjes van Hurwenen zijn de moeite waard! Vanaf de burchtstraat in Rossum slaat de sfeer meer om in het lopen van de vierdaagse; kilometers maken. Van een route van 9 km zou je ook een 5km kunnen maken. Niettemin een mooie omgeving.

 6. Net weer thuis van deze route inclusief verlenging, en een stuk fout lopen, dus dikke 16km volgens de stappenteller. Mooi dorp en lekker geluncht bij het startpunt. Precies tijdens de bui, dus mooi droog gehouden. Dit kwam ook mooi uit na het lopen van de noordelijke lus. Na de lunch de westelijke lus gelopen, iets minder fraai hoewel de dijkhuisjes wel heel leuk zijn om te zien! Vrijwilligers bedankt!

 7. Mooie wandeling. Onderlangs de Waaldijk gelopen. Rijpe appels in de boomgaarden. Ooievaars gespot. Langs maisveld gelopen, door het hoge gras de broek nat, maar dat hoort erbij! Het gedeelte van de route door de woonwijk is kort, dus daarvoor hoef je de route niet de laten schieten.
  Als afsluiter een heerlijk broodje gegeten in “Bistro in Petto”.

 8. Vandaag het Zandslagenpad gelopen inclusief de westelijke routeverlenger.
  Het eerste stuk is mooi, aan het eind hebben we een stukje afgesneden omdat we inderdaad niet heel blij werden van het lopen door een woonwijk.
  Maar wat we heel bijzonder vonden, was dat de route een stukje over een begraafplaats liep. Dat voelt ongepast.
  Op verschillende punten was de route slecht aangegeven, we zijn daarom een beetje verdwaald.
  Dit was niet ons eerste klompenpad; we hopen een volgende keer weer op een betere route.

 9. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in. Bij Hurwenen een ooievaarsnest op de hoge schoorsteen van een oude steenfabriek met ooivaar. Leuk. Verderop een weiland waar wel 20 tot 25 ooievaars aan het grazen waren. Om Hurwenen heenlopen was daarom wel leuk, maar verder veel asfalt en woonwijken.
  Natuurlijk ook even naar het Fort gelopen. Verder wel een beetje saai. Lauwsepad en Tremelepad vond ik mooier.
  De bewegwijzering vond ik matig en bij het overstappunt zelfs erg slecht. Steeds plattegrondje nodig en toch nog per abuis het Alemschepad niet meteen meegenomen. Met de auto naar Alem gereden.
  Jaren geleden was ik hier wel eens met de fiets richting Oss. Pontje Alem, Oyen of Lith, als ik me niet vergis.
  Omgeving is wel mooi voor iemand die uit een hele andere streek komt.
  Maar iedereen weer bedankt.

 10. Het idee is leuk, maar met de hoge waterstand van 12 juni 2016 was het lopen langs de dijk zelf maar beperkt / met moeite mogelijk.
  En dan kom ik meteen op het kritieke punt van deze wandeling – het zijn voor het grootste deel verharde wegen waarlangs je moet lopen. Misschien was er niet meer van te maken, maar jammer is dat wel.
  Het is vooral daarom dat ik deze wandeling geen grote / hoge score geef in vergelijking met de vele andere Klompenpaden die ik ken.
  Het stukje nieuwbouwwijk is idd niet mooi, wel grappig zijn de vele verschillende vormen en kleuren van huisjes / huizen op en langs de dijk. En het zicht op het landschap rondom je (een groot deel van de route loopt over dijken) maakt wel wat goed, onder andere op de Waal met voorbij varende schepen.

 11. Een klein planningsfoutje zorgde er voor dat wij ruim 1.5 uur voor zonsopkomst van start gingen. Wel mooi wandelen als het licht langzaam aan gaat. Maar het eerste mooie stuk hebben wij gemist. Van mooi tot tikje saai was het algemene gevoel bij ons wat bleef hangen. Langs het water heel mooi, achter Rossum wat minder. Wel een paar mooie platen kunnen schieten: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.787535681369844.1073741861.595260957263985&type=3

 12. Beste Anton,

  Er is aan zowel de oost- als de westzijde van het Zandslagenpad een routeverlenger. Wanneer deze beide gelopen worden komt de totale wandeling op 15 km.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 13. Het Zandslagenpad is 9 km.
  Er is op de kaart ook sprake van een routeverlenger.
  Het is niet duidelijk hoeveel km die is.

 14. Dit pad hebben we begin februari gelopen, een dag met heel veel wind en kou. Voor ons de 1e keer dat we een klompenpad liepen en dat beviel goed. Het stuk door de woonwijk vonden we minder. Verder een aangename wandeling.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.