Zeegsepad

Ontdek het mooie buitengebied van Ressen in Park Lingezegen. Wandelen langs zegen, eeuwenoude bouwwerken, door weilanden, boomgaarden en over historische paden. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Zeegsepad (6 km)

Startpunt: Landwinkel de Woerdt, Woerdsestraat 4 in Ressen

Openbaar vervoer: Station Nijmegen Lent (4 km), bushalte P+R Waalsprinter (800 meter), bushalte Kerkenhofstraat in Ressen

Opstappunt: Station Nijmegen Lent Griftdijk Noord in Lent. Bushalte P+R Waalsprinter Keizer Augustusplein in Ressen

Markering: Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Prachtige route, fijn dat je door de boomgaarden mag lopen, ook het stuk langs de Zeeg, een brede sloot, is erg mooi

 2. Hartstikke leuke, korte, route. Verrassend, ook al woon je in de omgeving. Leuk door de boomgaarden. Aanrader.

 3. Zondag 17 januari dit pad gelopen. Vlakbij huis, niet zo lang en daarom lag het voor ons waarschijnlijk niet zo voor de hand om te lopen. Maar blij dat we toch gegaan zijn……..superleuke route. Prachtig door alle boomgaarden. In het voorjaar nog maar een keer om te genieten van de bloesem.
  Vrijwilligers BEDANKT!

 4. Wat een leuk en verrassend klompenpad. Heel anders dan de klompenpaden die we tot nu toe gelopen hebben. We vonden het heel leuk om door de verschillende boomgaarden te lopen. Met 19 graden op 24 februari voelde het aan alsof het lente was. Dit is beslist een pad waarvoor je terug moet komen als het echt lente is en de fruitbomen in bloei staan! Ook het deel van het pad door het dorp met uitzicht op het kerkje en langs de oude wilgen vonden we erg mooi. We hebben onderweg een aantal keer de app erbij gepakt voor de route, we misten hier en daar een bordje. Na afloop hebben we joekels van peren en appels gekocht in de landwinkel.

 5. Vandaag gewandeld. De landwinkel is een erg leuk begin. Verder voornamelijk langs en door fruitgaarden. Lijkt me in de lente en zomer stuk mooier. Paden zijn grotendeels onverhard en prima bewandelbaar. Aardige route en leuk in de betuwe

 6. Vandaag even eruit. Kort klompenpad gelopen in onze buurt. Was leuk om over de boomgaard te lopen.

 7. Vandaag het Zeegsepad gelopen. Leuke route, alleen op het asfalt behoorlijk druk met fietsers. Door de weilanden en boomgaarden was het rustiger en ruim genoeg om op 1,5 m te passeren. Vind je het leuk om de hele route te zien klik dan op de link https://youtu.be/7O61fO5Apu4

 8. Vanaf april 2020 maak ik blogjes van iedere wandeling van de klompenpaden die ik loop. Het Uddelermeerpad dat ik op 28 september 2019 liep moet het doen met de foto’s op instagram. Mijn account heet: titiissprakeloos. Voor de blogjes van de andere klompenpaden zie ook; http://www.sprakeloosverhalen.wordpress.com

  De foto’s terugkijkend is het historische kerkje indrukwekkend met toevallig uitleg van een van de vrijwilligers. Knooppunt Ressen kent iedereen in de omgeving, maar daar vlieg je langs. Ik vond het interessant om iets verder te kijken dan alleen het asfalt. Lopen door een appelboomgaard doe je niet zomaar. Misschien niet het klompenpad met de grootste panoramadichtheid, zeker de moeite waard al blijft de snelweg wel op afstand hoorbaar.

 9. Afgelopen maandag dit pad gelopen samen met de jongens van 9 en 10 jaar. Ze vonden het erg leuk en leerzaam! Groetjes, Huib, Teije en Jacob

 10. Ik heb inmiddels meerdere klompenpaden gelopen en deze vond ik de minste. De boomgaard is leuk om doorheen te lopen, maar verder is de route niet bijzonder. De landwinkel is wel het bekijken waard!

 11. Als je vanuit het station Lent-Nijmegen wandelt, heb je een aanlooproute van plm een half uur. Terug ook. Inclusief het wandelpad zelf, loop je dus ongeveer 10 km. Wel goed om even in de gaten te houden.
  Ook heb je tijdens de wandeling de app beslist nodig, meerdere ‘klompjes’ zijn weg of goed verstopt.

  Verder vond ik de route een beetje saai, leuk om es een keer iets van deze omgeving te zien maar niet voor herhaling vatbaar.

 12. Wat heerlijk om zo in de boomgaarden te lopen en afwisselend langs de Zeeg. Zal vast ook heel mooi zijn met bloesem, nog een keertje terug dus! Een leuk pad met mooie informatieve berichten. Goed gemarkeerd en af en toe over de weg is onontkoombaar.

 13. Via de aanlooproute loop je van nieuwbouw naar het landschap. De Lentse Plas is daar een eerste kennismaking mee en gelijk een blikvanger. De route bracht ons veel Betuwe-gevoel, met heerlijke paden langs boomgaarden en weilanden. De route brengt je ook nog langs de Zandse Plas, waar je weer even de nieuwbouw van de Waalsprong proeft. De Landwinkel is een leuke pleisterplaats, maar ook Liv op de aanlooproute (bij Pathé) en iets verderop gelegen Stroom zijn leuke plekken om te vertoeven. We doen hem binnenkort nog een keer opnieuw met vrienden.

 14. Dit pad begin januari gelopen op een druilerige bewolkte dag. Het zou vast heel anders zijn geweest op een mooie zonnige dag met bladeren en/of bloesem aan de bomen. We vonden dan ook het pad weinig uitdaging bieden en wat ons erg stoorde was het constante geluid van de snelweg op de achtergrond! Jammer. Op zondag/ winter was er geen horeca onderweg.
  We hebben mooiere klompenpaden gelopen.

 15. Een regenachtige 2 oktober om het Zeegsepad te lopen. Toch hebben we ervan genoten. Tussen de fruitbomen door, vol met lonkende appels en peren. Bij de landwinkel dan ook nog een kilo van die heerlijke appels gekocht. Langs het water en door weilanden. De wandeling was wel wat te kort, we waren ons startpunt (en eindpunt dus) al ver voorbij gelopen toen we verbaast om ons heen keken omdat de weg zo bekend voor kwam… Kortom: een mooie route maar… veel te kort.

 16. Dit kleine pad ( 6 km ) gelopen. Start bij de landwinkel waar we tevens met de camper konden overnachten. Prima lokatie en vriendelijke mensen. Het pad loopt door de vele boomgaarden met soms een weidse blik. Soms inderdaad wat verschoven pijltjes maar dat kon de pret niet drukken. Een aanrader.

 17. Op 3 maart dit pad gelopen. Mooi kort pad en leuke afwisseling tussen de boomgaarden, de ecologische oever en de prachtige oude postroute. Ik ga dit pad zeker vaker lopen: als de fruitbomen bloeien en om te zien hoe de net aangelegde ecologische oever zich ontwikkeld.

 18. Hallo,

  gisteren de route gelopen mbv de app (23/3)

  in mijn beleving wijkt de (app) route af van het te volgen pad en wel het laatste stuk van de Bemmelse Zeeg..
  (bij linksom wandelen).
  Is het niet de bedoeling dat je de Zeeg volgt langs de zitbanken (zo te zien staan die daar nog niet zo lang) ipv dat je halverwege de Zeeg links af wordt geleidt?

  Groet, Gerard

 19. Vandaag dit pad gelopen tegen de klok in, nadat ik in Spijk het Rijnweidepad heb gelopen.
  Elders in de Betuwe heb ik ook een paar keer dwars door fruitboomgaarden gelopen (zelfs met ooievaarsnesten)
  dat is geweldig mooi. Ook verderop b.v. langs beek mooi. Bewegwijzering goed, op de bordjes staan zelfs twee pijltjes! Soms staan die pijltjes niet goed, moeten ze omhoog wijzen i.p.v. links. Kleinigheidje, wat ik ook één keer bij Rijnweidepad tegenkwam.
  Bij het alternatieve stukje had ik ook problemen, maar ik ben niet rondgelopen. Als je op de Woerdsestrraat bent moet je niet bij de eerste gelegenheid weer links af, maar een stukje verder lopen, en dan linksaf. Is inderdaad niet juist gemarkeerd of verwarrend. Verder wel goed gemarkeerd, vond ik.
  Heb nog zo’n 6 km Ommetje de Pas gelopen, erg mooi. Iedereen weer bedankt, dat was weer zo’n 23 km vandaag en het was warm. Dit was pad nummer 83. deze week komen er weer een paar nieuwe bij, maar goed ook.

 20. Naar aanleiding van de onderstaande opmerking:

  Het onnodig rondwandelen is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt doordat de ketting op de ene plek (in de boomgaard) dicht was en op de andere (aan de Woerdsestraat) nog open was. Om verwarring als deze in de toekomst te voorkomen is de pop-upinformatie in de app aangepast.

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 21. Vandaag geprobeerd het Zeegsepad te wandelen. Ondanks de gedownloade route beschrijving en de app, is het ons niet gelukt de volledige route te lopen en bleven wij mede door de aanleg van de EVZ in een rondje lopen. Op het punt waar de ketting over de loopplank was gespannen en je rechtsaf moest naar de Woerdsestraat zijn we vervolgens bij de eerst volgende aanwijzing weer links afgeslagen de boomgaard met de oude bomen in, je komt dan weer op het punt bij de loopplank met de ketting. Na wat heen en weer lopen kwamen we door de app. uit bij de aanleg van de EVZ en zijn we door de modder gebaggerd naar uiteindelijk de Zandsestraat, daar stuurde de app en de klomp ons de verkeerde kant op. Indien we naar links waren gelopen hadden we de route kunnen afmaken. Het bovenstaande doet echter niets af aan de schoonheid van deze route. Heel bijzonder dat je zo tussen de fruitbomen mag lopen. Deze route lijkt mij straks met de bloeiende bloesem en als de appels aan de bomen hangen nog mooier.

 22. Fantastisch initiatief die klompenpaden! Ik heb er nu al meerdere gelopen en allemaal een geweldige beleving. Heerlijk om door de natuur te struinen over de vaak smalle paadjes. Als je zorgt dat je kleding en schoeisel goed is afgestemd op het weer dan kan het niet mis gaan, mede omdat de bewegwijzering duidelijk en op de juiste plaatsen is aangebracht.

  Dank aan alle mensen die de klompenpaden, en vooral deze, mogelijk maken!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.