Zeldertsepad

Wandelen door de polder, over boerenland en langs de Grebbelinie in het buitengebied van Amersfoort. Ontdek het mooie buitengebied van Hoogland. Wandelen door het agrarisch gebied: langs boerenerven en weilanden. Geniet van het weidse uitzicht, de rust en de combinatie van cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Zeldertsepad (9 km)

Startpunt: Boerderij De Pol, Zeldertseweg 73, Hoogland

Openbaar vervoer: De dichtsbijzijnde bushalte is aan de Bunschoterstraat. Wij adviseren u met de fiets of de auto te komen

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Broedseizoen: Een deel van de route is gesloten tijdens het broedseizoen van de weidevogels (15 mrt – 15 jun) en het broedseizoen van de kleine zwaan (15 nov – 15 feb). In deze periode kunt u gebruik maken van de alternatieve route.

Brochure: van dit Klompenpad is geen fysieke brochure beschikbaar. De route-informatie kunt u inzien via de Klompenpaden app en via de downloadbare kaart.

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Zondag 2 augustus hebben mijn man en ik het Broekerpad gelopen vanuit Scherpenzeel. Prachtige omgeving, maar de route was super slecht aangegeven. Wij misten vele klompjes onderweg. Een oudere heer uit de omgeving (op scootmobiel) zei dat de baldadige jeugd daar schuldig aan was?! Wij hebben met behulp van Google Maps de wandeling terug naar het startpunt gemaakt.

 2. Vanmorgen dit pad gelopen. Op het start adres wist ik niet of het de bedoeling was om de auto bij de boerderij te zetten dus heb hem maar in de berm gezet. Meteen het weiland door. Genoten van de weidevogels, hazen, berm bloemen en prachtige wolken partijen. Het gaat inderdaad veel over asfalt maar vond het dit keer niet storend. Heb de afgelopen dagen al veel onverhard gelopen. Ik vond het een fijne wandeling

 3. Vanmorgen dit Klompenpad gelopen. Een heel mooi gebied langs vogelreservaten en rustgebieden. Wel jammer dat deze route grotendeels over asfalt gaat, maar wel in een mooie omgeving.

 4. Beste Jolanda, Mathijs en kinderen,

  hartelijk dank voor jullie bericht. Het klopt inderdaad dat, zoals jullie al geconstateerd hebben, het kaartje op de overzichtssite niet de juiste is. Reden hiervoor is dat het aanpassen van gegevens op deze site een kostbare klus is en wij daarmee wachten tot het moment dat alle aanpassingen bekend zijn. De gegevens op de site van het betreffende pad en op de app zijn altijd “bij”! Ja, en wat de klagende dochters betreft, als je loopt zie en hoor je veel meer dan bij het fietsen! En we hebben toch geen haast? đŸ˜‰

  Ik wens u nog veel wandelplezier en een keertje fietsen is ook heel leuk!

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 5. Vanmiddag hebben we het Zeldertsepad gelopen. Op de overzichtskaart van de klompenpaden heeft het pad een andere vorm en andere afstand dan op de pagina van het pad. De pagina van het pad en die op de app heeft de juiste informatie, we liepen 9 kilometer. Onze dochters klaagden dat we deze route ook hadden kunnen fietsen en dat dat veel sneller gaat. Gelukkig waren we hier net na het broedseizoen waardoor we stukken door het weiland konden lopen anders hadden we ze op het stukje aan de Eem na gelijk moeten geven. Onderweg hebben we een stop gemaakt bij het atelier van Reinier Kamphuis die mooie kunst maakt https://reinierkamphuis.nl/ en een ijsje gehaald bij de Snuffelschuur. De laagovervliegende Grutto’s herkenden we door de audio opname in de app, indrukwekkend mooie vogels!

 6. Beste Frans,

  Dank voor je reactie. Jammer dat het Zeldertsepad je niet heeft weten te boeien! Op dit moment zijn we bezig met het Zeldertsepad te verbeteren. De route wordt langer en gaat dan langs de Malesluis. De bezienswaardigheden worden dan herschikt zodat ze op het juiste moment omhoog komen. Wellicht dat je het pad dan nogmaals wil proberen!

  Met vriendelijke groet,
  Willemijn (beheer Klompenpaden)

 7. Lelijkste pad ooit gelopen. Nu begrijp ik waarom er geen brochure is. Van de app verwacht je een aantal bezienswaardigheden terug te zien, maar niks ervan te bekennen. Maar voor mensen die lekker zompig in een weiland willen rondlopen is het misschien wel iets.

 8. Beste Gijsbert,

  Hartelijk dank voor uw reactie en leuk te lezen dat u er zo van genoten heeft. Bij onze recente controle is het ontbreken van een bruggetje niet geconstateerd daarom verzoek ik u vriendelijk om mij per email de betreffende plek aan te geven. Waarvoor bij voorbaat mijn hartelijke dank!

  Met vriendelijke groet,
  Hans R. Visser
  Landschap Erfgoed Utrecht
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 9. Sorry, mijn vorige recensie ging over een ander pad.
  Dit was ook een heel leuk pad om over te wandelen, heel veel weidevogels gezien en daarbij verschillende roofvogels.
  Vlak na het overstappunt in de Polder Zeldert lijkt een bruggetje te missen, waardoor ik over een slootje heen moest springen. Ik ben heel zeker dat ik juist liep.

 10. Leuke route! Zelfs de snelweg en de regen kon het niet bederven. Er vliegen nu veel zwaluwen rond en ze maken alles speelser. Langs de Banreveldse Beek is er vele lang gras, dus het is raadzaam om waterdichte schoenen aan te hebben.

 11. Leuke, korte, landelijke route bij ons in de buurt. Weidse polders, ook nog volop vogels in deze tijd van het jaar: kieviten, zwanen, valk, fazant, meerkoeten, eenden, witte reiger. Het gras was hoog en nat, maar we hadden waterdichte schoenen aan.

 12. Dit gebied lijkt nog steeds te kunnen ontkomen aan de ongebreidelde uitbreidingsdrang van de gemeente Amersfoort.
  Nu dan pogingen, volstouwen met zonneakkers, om dit gebied (ecologische hoofdzone) aan te tasten. Af, in je hok Amersfoort, meer dan voldoende andere locaties.
  Genoten van de weidsheid van het open weidelandschap. Ook nog eens prachtig herfstweer en de mooiste plaatjes mogen schieten. Ga zeker en vast binnenkort op herhaling.
  Top mensen en weer dank. En nu wachten op een klompenpad in de omgeving van Den Treek-Henschoten, laat maar komen!

 13. Vandaag een route van 7 km door de polders van Hoogland uitgekozen. Alleen de route naar het startpunt toe is al schitterend! Je word bij het startpunt meteen het weiland ingestuurd. Hou er rekening mee, dat als je vroeg gaat wandelen je goede waterdichte schoenen aan hebt, want de weilanden kunnen op dit tijdstip nog erg nat zijn! Ik heb de hele wandeling genoten van het landschap, ondanks dat je halverwege een heel stuk op een verharde weg loopt. Jammer was dat stuk wat je extra kan lopen naar de Grebbelinie toe, daar waren ze bij de bunkers zelf met werkzaamheden bezig. Maar deze route is de moeite waard om gewoon nog een keer te wandelen en dus wil ik deze in het najaar gewoon nog een keer lopen. Al met al een heerlijke route om te wandelen.

  Voor foto’s https://www.facebook.com/pg/VlierhuisFoto/photos/?tab=album&album_id=326583201097333

 14. Op 27 juni hebben we het Zelderstepad gelopen in combinatie met het Netelenburchpad. Dat ging vloeiend in elkaar over. Vele mooie vogels gespot zoals de lepelaar en grutto’s. Leuk ook de informatie bordjes langs de vogels boulevard. Een prachtig stukje natuur, veel paden door weilanden en tussen de koeien door. Geweldig weer!!!

 15. Weer genoten van dit klompenpad. Niet onze meest favoriete maar wel heel mooi. Bedankt weer vrijwilligers !

 16. Deze route op 15 november 2016 gelopen tegen de klok in. De laatste dagen (en ook tijdens de wandeling) is er veel regen gevallen wat de weilanden lekker drassig maakt. Goede schoenen (of klompen natuurlijk) is zeker aan te raden aangezien een behoorlijk deel van de route dwars door weilanden loopt. Halverwege kom je op een verhard pad waar het opvallend rustig is, omdat je dan echt midden tussen de weilanden zit. Tijdens de wandeling veel wilde ganzen en zwanen gezien en af en toe een konijn die voor je langs schiet. Erg mooie en rustgevende route. Dank aan de boeren die hun landerijen openstellen voor de wandelaars!

 17. Vanaf vandaag hele route weer toegestaan, dus maar direct dit pad gelopen, met aanlooproute vv vanaf mijn woning naar de Mgr v,d, Weteringstraat totaal zo’n 22 km gelopen. In 1e uur al een fiks buitje, dus het gras was goed nat. De ondergrond in de weilanden was echter niet drassig, dat viel mij mee na al die buien deze week. Bij een (natuur)stukje niet gemaaid gras (tussen 7 en 8) moest ik mijn broekspijpen van mijn korte broek oprollen om niet zeiknat te worden. Dat mag allemaal de pret niet drukken, ik heb weer genoten van o.a. alle vogels. Het Netelenburchpad stond ook op het menu, maar die heb ik vandaag toch maar even niet gelopen. Binnenkort met Nesserpad combineren, denk ik.
  Vanaf dec. jl ben ik verslaafd aan de klompenpaden, dit is nummer 45. Ik was inmiddels met de paden in de Betuwe bezig. Dit was voor mij een echt klompenpad, wel wat kort. Bedankt iedereen.

 18. Vandaag de laatste dag voordat het pad gesloten wordt ivm het broedseizoen en aangezien het stralend weer is toch nog maar even mijn kans gegrepen. Ik begrijp de reactie wel dat het een beetje een saaie route is. Echt afwisselend is het niet, je loopt langs de weilanden of erdoor. Maar het deel langs het vogelreservaat aan de Krachtwijkerweg is wel prachtig. Beetje jammer dat ze daar de landelijke klinkertjes hebben vervangen door betonplaten maar als je veel naar de vogels kijkt valt het nauwelijks op đŸ˜‰.
  Met de al wat warme zon op mijn rug en de frisse noordoostenwind in mijn gezicht wel genoten. Wie meer afwisseling wil in deze omgeving raad ik het Derde erfpad aan.

 19. wij vonden het een beetje saai, heel erg nat en veel schrikdraad nét na het hek, goed opletten en een enkele keer een onduidelijk bordje (l en r).

 20. Vandaag heerlijk genoten van een stralende nazomerse dag in september in Hoogland. Ik was erg blij met de gastvrijheid om mijn auto op het boerenerf bij de start te mogen parkeren. Lekkere afwisseling van wandelen door het drassige weiland tussen de koeien door, en over de verharde wegen tussen de vogelweides. Ik vond het een prachtige tocht door de polder, met een heerlijke weidsheid.
  Dank!

 21. Wij vonden het twee leuke wandelingen heb 1 opmerking, als je de weilanden ingaat staan er poortjes/hekjes waar je haast niet door kan komen zeker niet met een rugzak om, die zijn gewoon te smal, dus we zijn er maar overheen geklommen en dan zorgen dat je niet aan het schrikdraad blijft hangen, wij laten ons niet afschrikken dus hebben maar gedacht dit is weer eens wat anders.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.