Zeldertsepad

Wandelen door de polder, over boerenland en langs de Grebbelinie in het buitengebied van Amersfoort. Ontdek het mooie buitengebied van Hoogland. Wandelen door het agrarisch gebied: langs boerenerven en weilanden. Geniet van het weidse uitzicht, de rust en de combinatie van cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Zeldertsepad (9 km)

Broedseizoen: Een deel van de route is gesloten tijdens het broedseizoen van de weidevogels (15 mrt – 15 jun) en het broedseizoen van de kleine zwaan (15 nov – 15 feb). In deze periode kunt u gebruik maken van de alternatieve route

Startpunt: Boerderij De Pol, Zeldertseweg 73, Hoogland

Openbaar vervoer: De dichtsbijzijnde bushalte is aan de Bunschoterstraat. Wij adviseren u met de fiets of de auto te komen

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

 

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Beste Arie,

  Leuk te horen dat je,ondanks klinkers asfalt en beton, een mooie wandeling gemaakt hebt. Zoals je wellicht zelf ook weet kunnen wij niet altijd de gewenste ondergrond uitkiezen maar we doen ons uiterste best om er het beste van te maken. En als ik jouw mooie foto’s bekijk is ons dat aardig gelukt! Dank daar voor!

  Met vriendelijke groet,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen & Eemland

 2. Omdat het warm was op 26 juni gekozen voor deze korte route. Een route van 8,9 km waarvan 6,8 km over asfalt, klinkers en beton.  2,1 km gaat langs de randen van grasland. (Dank aan de eigenaren ) Althans als je buiten het broedseizoen de route loopt. Anders heb je nog meer verhard. Veel hazen gezien. Wel genoten van de vergezichten en de rust al waren vandaag de boeren het gras aan het binnenhalen. Ik kan me voorstellen dat het anders heel stil kan zijn. De weggetjes waren rustig. Best een aardige route, maar ook hier weer: is het een pad?
  Een fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 3. Gisteren dit pad gecombineerd met het Netelenburchpad. Ik ben gestart bij Gemaal Zeldert. Sommige stukken waren de wegen best lang en wat asfalt. Maar je hebt wel mooi uitzicht. Veel vogels gezien en een kievit gehoord (helaas niet gezien). Ook veel hazen gespot. Deze periode, waarbij veel regen is gevallen zijn de weilanden behoorlijk nat en sompig, Uiteindelijk nog best wel goed beloopbaar. Het stuk langs de Eem is geweldig. Daar was het pad wel wat blubberig. Aanrader is om goede (waterdichte) schoenen aan te doen. Totaal 15 km gelopen. Leuke klompenpaden.

 4. Vandaag hebben we het Zelderstepad gelopen, we hadden dit pad even op een zijspoor gezet gezien reactie ‘s en korte route.
  Maar we willen alle klompenpaden graag lopen. ( dus daar hoort deze ook bij)
  En nu in deze natte periode ( gezien de vele verharde paden) kwam het goed uit.
  Dit pad hebben we vandaag in combinatie met het Netelenburchpad gelopen.
  Ook mag je nu niet in het weide gebied lopen ivm vogelbescherming, dus hebben we de beide routes
  geheel verhard gelopen.
  Het was een mooie wandelroute, alleen maar vergezichten en we hebben er van genoten.
  Heel veel vogels te zien in dit poldergebied.
  Wie van bos houd heeft hier niets te zoeken, en een echt klompenpad is het ons inziens niet.
  Maar wel een mooie uitgezette wandelroute.
  Als je alle klompenpaden wilt lopen is deze tijd van het jaar een goede gelegenheid hier voor.

 5. Genoten van de vele vergezichten en de stilte. De weilanden waren erg drassig, maar dat mocht de pret niet drukken.

 6. Vanmorgen deze ronde gelopen, erg mooie weidse route! Vooral met de doorkomende zon bij de Eem. De verharding is hier totaal niet storend, de weilanden zijn amper beloopbaar, maar dat is ook logisch na alle regen.

 7. Vanmiddag dit pad gelopen, samen met het Netelenburchpad. In totaal wordt het dan 13 km. en het asfalt/klinkers wordt helemaal goed gemaakt door weilanden en graspaadje langs de Eem. Ik heb genoten van de hele wandeling, prachtig weids en ook zeer oud gebied.

 8. 80% verhard, veel lange rechte stukken.

  De vergezichten (afgezien van de A1) & t polder landschap zijn leuk. Smaken verschillen, maar voor mij 1 van de mindere paden.

 9. Jammer dat hier zoveel negatieve reacties staan, wij hebben hem afgelopen donderdag gelopen en weer volop genoten! Ooievaars, hazen, een lepelaar en nog een aalscholver gezien die probeerde een paling naar binnen te werken, toen er een reiger aan kwam liet hij de paling maar gaan. En nog veel meer natuurlijk. Er is inderdaad ook asfalt, maar ook veel door gras, het gras stond vrij hoog, wij zijn altijd blij als er dan weer een stukje asfalt komt. Wij vinden het juist fijn dat er ook in de klompenpaden veel verschil is. Alle vrijwilligers weer bedankt voor al jullie inzet, wij hadden weer een mooie dag!

 10. Deze wandeling mag niet de naam “klompenpad” dragen. Meer een “rollatorpad”.
  Meer dan 75% asfalt of beton-fietspaden, saaie en vlakke natuur. Alleen misschien interessant voor vogelaars, maar die zullen dan liever met de fiets komen.
  Niet voor herhaling vatbaar!

 11. Ja wat zal ik zeggen,dit is een totaal ander klompenpad dan de meest gangbare,maar het heeft ook wel wat.Je loopt idd.veel op verharde paden maar ook door weiland,en je loopt door polderlandschap.Hierdoor heb je weidse uitzichten,wat ook zeker mooi is,en meer last van wind zoals vandaag,maar lekker uitgewaaid onder het geluid vd vogels.Elk klompenpad heeft zijn eigen charme!

 12. Vandaag heerlijk uitgewaaid, inderdaad wel veel verharde paden, maar heerlijk rustig. Prachtige vergezichten maar soms ook verrassend dicht bij de stad. Natuur en historie mooi samengevoegd. We waren vanaf de start linksom gelopen, de verwachting was dat we in het weiland tegenover zouden arriveren maar waarschijnlijk hebben we ergens een bordje gemist en zodoende dit stukje gemist.

 13. Vanochtend gelopen.
  Hou je van weilanden en vergezichten een prachtig pad. Valt veel moois te zien.

  Voor de mensen klagen over het (vele) asfalt, vertel wel het hele verhaal. Nog niet eerder een pad gezien waar het zo vaak een metertje naar links of naar rechts prima in de berm te lopen is. Mocht dat dat nog niet voldoende zijn dan raad ik het strand aan.
  Fijn ook dat dit pad samen met het Netelenburchpad in een achtje loopt. Kun je halverwege kiezen of je lang of kort wil lopen.
  Verder compliment voor de parkeerplaats op naar ik aanneem particulier terrein bij het startpunt.

 14. Deze route gelopen met als extra route het Netelenburchpad.
  Ondanks het vele asfalt, toch mooie doorkijkjes, mooie boerderijen, en een stukje dijk bij de Eem. Heel landelijk, maar ach dat hoort ook bij een klompenpad. We hebben de route vanaf boerderij De Pol gelopen, met de klok mee. Door de verlenging van het andere pad, werd het een zeer aangename route. Ik snap niet dat deze twee paden apart zijn, waarom niet 1 pad? We hebben nu totaal 13,77 km gelopen. Mooie afstand.
  Wel mistte we af en toe een aanwijzing ,maar echt ‘fout’ lopen kan bijna niet. Met de app erbij lukt het zeker.
  En van de paarden geen last gehad, stonden in een andere wei.

 15. Vanmiddag twee lussen van dit pad gewandeld. Ik persoonlijk vond het niet verrassend. Mijn minst mooie pad tot nu toe. Nog genoeg andere paden te gaan.

 16. We hebben vanmiddag vanaf het beginpunt tegen de klok in dit pad gelopen. Paarden waren twee weilanden verder en verder hebben we ook geen weilanden met koeien of schapen gehad. We misten een aanwijzing vanaf de Nederzeltseweg over de brug en dan? Na de brug is het de vraag waar we heen moeten. Gelukkig geeft de app uitkomst. Verder van de Krachtwijkerweg rechtsaf de Coelhorsterweg en gelijk daarna weer rechtsaf naar de Eem.
  Je komt later weer op de Coelhorsterweg en weer op dezelfde driesprong. Op de lantaarnpaal staat de richting naar links…dat klopt niet, want je moet verder rechtdoor.
  Op zich hebben we prima gelopen, maar saai.

 17. Vandaag 28 juli dit klompenpad gelopen.
  Gestart bij Boerderij de Pol.
  Parkeerplaats aanwezig voor ca 6 auto’s.
  Wandeling door agrarisch gebied. Door weilanden en langs boerderijen.
  Stukje over de dijk van de Eem.
  Ook met lange rechte polderwegen. Maar wel tussen natuurgebieden in.

  Eerdere commentaren gelezen en bij de paarden door het naast liggend weiland gelopen.

  Ik had zelf de route iets aangepast en ben langs kapel Coelhorst gelopen en via laarzenpad van natuurmonumenten naar de Eemdijk terug naar klompenpad route.

 18. Dag Jos, ik herken dat. Ik was daar in oktober 2021 en ook toen drongen de paarden zich op. Ik weet ook niet waarom ze dat doen. Nieuwsgierigheid?

 19. Mooie wandeling; veel vogels gezien. Wij liepen het pad met de klok mee. In het allerlaatste weiland, vlak voor we bij de Zeldertseweg terug kwamen, liep een groep paarden, die onprettig opdringerig waren. Misschien stonden ze er nog, omdat het pad net weer toegankelijk was na het broedseizoen, maar het was vervelend. Een passerende boer zei ons dat we om dat weiland heen hadden kunnen lopen.

 20. Hou je van vogels spotten en vergezichten? Dan is dit een klompenpad voor jou. Het startpunt biedt een goede mogelijkheid om te parkeren. Dank daarvoor! 🙂

  De wandeling is recht-toe recht-aan. Deels over weilanden en deels over asfalt.
  Er is geen afwisseling in landschappen. Het betreft een polderwandeling zoals hierboven correct is beschreven.

  Tip. Ga lopen tijdens mooi weer en neem een verrekijker of fototoestel met telelens mee.

 21. Vandaag dit klompenpad gelopen. Heerlijk weer, prachtige route met veel weidse uitzichten. Her laatste deel was slecht aangegeven, wij konden de blauwe bordjes niet meer vinden. Uiteindelijk gelukkig wel bij de auto uitgekomen met mams van Google.

 22. Vanmorgen dit pad gelopen. Bewust uitgekozen op het vele asfalt waar men het over had, omdat het de lastste dagen nog al geregend heeft. Nou, nog nooit zo’n soppig klompenpad gelopen hahaha. In deze tijd van het jaar echt je laarzen aan. Met hoge wandelschoenen red je het niet. Haha

 23. Vanochtend dit klompenpad gelopen in combinatie met het Netelenburchpad + een extra lus via landgoed Coelhorst om aan de (16) kilometers te komen. W(ei)(ij)dse uitzichten, een beetje zon, heel veel vogels, paarden, koeien. Hollandser kan het bijna niet. Ook nog een flink stuk langs de Eem met veel roeiers en er waren veel jagers die ganzen aan het “afknallen” waren.
  Die verharde weg is geen enkel probleem, je loopt heerlijk tussen weilanden en vaarten door. Je moet natuurlijk wel om je heen kijken en niet naar beneden… 😉

 24. Vandaag hebben wij dit pad gelopen. Op zich is het een mooie wandeling (zij het geen top – pad).
  Het grootste stuk gaat over verharde weg, over de vlaktes van Eemland.
  Er waren wel enkele stukken onverharde weg. Het grootste gedeelte van de route is echter verhard.
  Als je van vogels spotten houdt dan is dit een ideale route.
  Stukje bij Eem, over dijk was mooi (en onverhard).
  Ondanks dat er mooiere Klompenpaden zijn hebben wij toch een prima wandeling gehad.
  Vandaag hebben wij mooie luchten gezien.

  Monique en Frank

 25. Voor vogelliefhebbers.
  Mijn advies is om dit puur landelijke klompenpad buiten het broedseizoen te lopen. De weiden zijn erg leuk om doorheen te wandelen vooral nu met het hoge gras. Het zijn ook, op de Eemdijk na, de enige onverharde stukken. De verharde fiets vogelboulevard met de 4 uitkijkpunten is zeker voor vogelliefhebbers interessant. De echte vogelliefhebber zal in het broedseizoen dit klompenpad willen lopen maar moet dan genoegen nemen met veelal verharde paden. De weiden zijn vanwege de rust voor de vogels, afgesloten. Dit Eemland is een gebied voor weidevogels en liefhebbers kijken er hun ogen uit. Ik vond het wandelpad over de Eemdijk, een Grebbeliniedijk, prachtig om te lopen.
  Dit boerenland met schapen, koeien en paarden in de wei heeft mij, zo dicht bij huis, enorm weten te verrassen.
  Hoge schoenen en lange broek zijn vanwege het hoge gras, aan te raden.
  Landeigenaren en vrijwilligers, bedankt dat jullie ondanks de beperkingen van dit gebied er een fijne wandeling van hebben gemaakt!
  Korte foto impressie:
  https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/zeldertsepad/12720/

 26. Vandaag 15 mei 2021 hebben wij dit klompenpad gelopen. Wij zijn met frisse moed begonnen op de Coelhorsterweg.
  Bij een stickertje hebben wij onze fietsen neer gezet. Onderweg hebben schapen, een lieve Sint Bernards hond bij de bed and breakfast tegen. Ook de vogelboulevard is de moeite waard. Maar nu komt het omdat het broedseizoen is moesten wij omlopen. De eerste omleiding was goed aangegeven en was ook maar een klein stukje. Toen zijn wij op een punt uitgekomen waar je links een bruggetje over moest vanaf de Slaagseweg dan kom je op de Neerzeldertseweg uit. Dit moet je tijdens het broedseizoen NIET DOEN. Want dan moet je een gigantisch stuk omlopen en de klompenstickers houden ook op. Dit hebben wij helaas wel gedaan omdat we niet beter wisten. Dit alles omdat het tweede stuk broedgebied ook was afgesloten.
  Wij raden iedereen die deze route wil gaan lopen tijdens het broedseizoen aan de Slaagseweg rechtdoor te volgen en dan komt u vanzelf weer de klompenpad stickers weer tegen.
  Voor de rest was het al met al een mooie route.

 27. Beste J.B.

  dank voor uw reactie. Het ca 2 jaar geleden vernieuwde Zeldertsepad is inderdaad 2 km langer ten opzichte van de oude situatie en de totale afstand bedraagt nu 9 km. Uw constatering klopt dus! Ik denk dat er nog ergens een oude markering heeft gezeten maar op de app en in onze website is de weergave correct. Ik vermoed dat u aan het einde een verkeerde afslag genomen heeft. De Neerzeldertseweg geldt alleen buiten het broedseizoen. Komende van de Krachtwijkerweg vervolgt u de route via de Slaagseweg om vervolgens via de Zeldertseweg naar het eindpunt te lopen.

  Ik wens u nog vele mooie Klompenpaden wandelingen toe!

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 28. Een prachtige route, maar niet in het broedseizoen. Dan zijn het wel heel veel lange asfaltwegen….
  En op de site staat dat de route 9 km is en op de bordjes onderweg 7 km. Dat betwijfel ik eigenlijk. Ik denk meer!
  Ik ben op een gegeven moment maar terug gelopen op de Neerzeldertseweg, want daar kwam geen eind aan. Na meer dan 3 uur lopen met foto’s maken onderweg zie je dat laatste stuk echt niet meer zitten……
  Volgende keer vroeger van huis en broodjes en drinken mee!! Volgens mij is deze route ook aangepast, oftewel er is een stuk bijgekomen vergeleken met de vorige keer…..

 29. Beste Roelien, jammer dat het Zeldertsepad niet gebracht heeft wat u er van verwachtte. Maar als u zich vooraf goed over de situatie van het pad had geïnformeerd was het u duidelijk geworden dat dit pad ivm het broedseizoen de route door de wei afsluit. En dat dit volgens u op de app niet goed is aangegeven bevreemd mij daar ik hier nog nooit eerder een opmerking over gehoord heb. Daarbij wordt deze aanpassing ook nog aangegeven met de markering “route tijdens broedseizoen”! Ik adviseer u om tot 15 juni -einde broedseizoen – alleen die paden te wandelen waar deze beperking niet voor geldt. Ik wens u nog vele leuke wandelingen toe.

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 30. Wij hebben deze wandeling vandaag gelopen, en ons viel hij tegen. Vanwege het broedseizoen was er veel afgesloten en dat was niet goed aangegeven in de app. Daardoor hebben we ook wat extra gelopen. En bijna alles was over asfalt. Niet echt een klompenpad zoals we die gewend zijn.

 31. Mooie en afwisselende wandeling, veel uitzicht, veel vogels en mooi boerenland. En nét voor de afsluiting in verband met het broedseizoen gedaan (letterlijk: de klompenpadbeheerder kwam het pad afsluiten toen we er af kwamen).

 32. Heel mooi. En de grutto’s waren er in grote getale! Heel goed te zien vanaf de vogelboulevard. Zelfs met het blote oog. Maar met een verrekijker is het nog beter uiteraard.
  Vanaf 15 maart kun je niet meer door de weilanden lopen, maar wel over de vogelboulevard. Zeer de moeite waard. Het extra rondje over de Eemdijk/waterliniedijk was het fijnst wandelen. Bij de Eem kijken was ook leuk. Fietsers, wandelaars roeiers. En mooie vergezichten. Laatste stuk was wel over het asfalt. Vonden wij niet erg.

 33. Vandaag het Zeldertsepad gelopen. Precies op het goede moment: de kleine zwanen hadden het broedseizoen achter de rug en het broedseizoen van de weidevogels was nog niet gestart. Pad gestart bij de fietsbrug over de Eem. Nooit geweten dat vanuit Soest komend er na de fietsbrug meteen links een pad is. Ik had nog geen kilometer gelopen of 5 reeën waren op nog geen 20 meter afstand van mij. Ze gingen er meteen van door maar ik kon ze nog een hele tijd zien. Daarna zag ik nog een ree rusten langs een landweggetje. Dat was ook heel apart. En in hetzelfde gebied waren de hazen aan het rammelen. Genoeg te zien dus! Neem vooral je verrekijker mee. Handig om vogels en hazen van dichtbij te bekijken maar ook om te checken of er in de verte inderdaad een klompenpadbordje staat. Op de Vogelboulevard (nooit geweten dat dat lange pad zo heette) natuurlijk de meeste vogels gezien (kieviten, zwanen, bergeenden, wintertalingen etc.) Twee trajecten gaan dwars door het weiland. Dat was heel goed te doen. Geen echte modder meer tegen gekomen. Wel een bloeiende paardenbloem en bloeiend speenkruid gezien. En diverse boerderijen middenin het vlakke land waardoor je heel ver kunt kijken. Apart hoe je de stad Amersfoort af en toe in de verte ziet liggen en vrachtwagens op de A1. Niet storend wat mij betreft. Een extra reden om van dit uitgestrekte platte land te genieten. Loop het pad nog even voor 15 maart. Dan hoef je nog geen rekening te houden met het broedseizoen! Navigatie deed ik via de app en via Google-maps en natuurlijk met behulp van de bordjes. Vaak wijst het zich vanzelf maar een of twee keer moest ik even extra opletten. Veel plezier!

 34. Gisteren, 25 oktober 2020, het Zeldertsepad gelopen. Wat een weids uitzicht. Door veel weilanden gesopt (tja, het is een klompenpad of niet). We konden de scheiding van mooi weer en een regenfront naderbij zien komen maar het was nog een heel eind weg zodat we het droog hebben gehouden. Prachtig Nederlands polderlandschap. Met links een mega groep Rotganzen en verderop vele koppels zwanen met hun 2de jaars jongen in nog een grijs verenpak. En ja, goed de richting aanwijzingen in de gaten houden. Google Earth doet wonderen. En/of print ouderwets de route uit. Er is altijd wel een aanwijzing van een spoorlijn of snelweg waaraan de route valt te toetsen.

 35. Beste Ellen,

  wat jammer dat het Zeldertsepad niet gebracht heeft wat je er van verwachtte. Als ik lees hoe je bent gelopen zou ik het zelf wellicht ook een onvoldoende hebben gegeven maar dat zou onrecht doen aan het werkelijke Zeldertsepad. Het is bekend dat de route over een groot deel asfalt loopt maar voor routes door de weilanden zijn we afhankelijk van de medewerking van de eigenaren! Maar je hebt wel het grootste stuk weiland niet gelopen omdat je ergens een markering gemist hebt. Daarom raden wij onze wandelaars ook aan om met het uitgeprinte kaartje van onze site of nog beter, de wandeling te lopen met behulp van de app op de mobiele telefoon!

  Ik wens u nog veel wandelplezier!

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 36. 18 okt. ’20 vanmiddag dit pad gelopen vanaf het startpunt over de dijk bij de malesluis (eembrug) alleen maar over asfalt pad gelopen. Verder waren de aanwijzingen verwarrend en onduidelijk waardoor we deels ons eigen pad moesten nemen. Helaas dit pad krijgt van mij een onvoldoende.

 37. Zondag 2 augustus hebben mijn man en ik het Broekerpad gelopen vanuit Scherpenzeel. Prachtige omgeving, maar de route was super slecht aangegeven. Wij misten vele klompjes onderweg. Een oudere heer uit de omgeving (op scootmobiel) zei dat de baldadige jeugd daar schuldig aan was?! Wij hebben met behulp van Google Maps de wandeling terug naar het startpunt gemaakt.

 38. Vanmorgen dit pad gelopen. Op het start adres wist ik niet of het de bedoeling was om de auto bij de boerderij te zetten dus heb hem maar in de berm gezet. Meteen het weiland door. Genoten van de weidevogels, hazen, berm bloemen en prachtige wolken partijen. Het gaat inderdaad veel over asfalt maar vond het dit keer niet storend. Heb de afgelopen dagen al veel onverhard gelopen. Ik vond het een fijne wandeling

 39. Vanmorgen dit Klompenpad gelopen. Een heel mooi gebied langs vogelreservaten en rustgebieden. Wel jammer dat deze route grotendeels over asfalt gaat, maar wel in een mooie omgeving.

 40. Beste Jolanda, Mathijs en kinderen,

  hartelijk dank voor jullie bericht. Het klopt inderdaad dat, zoals jullie al geconstateerd hebben, het kaartje op de overzichtssite niet de juiste is. Reden hiervoor is dat het aanpassen van gegevens op deze site een kostbare klus is en wij daarmee wachten tot het moment dat alle aanpassingen bekend zijn. De gegevens op de site van het betreffende pad en op de app zijn altijd “bij”! Ja, en wat de klagende dochters betreft, als je loopt zie en hoor je veel meer dan bij het fietsen! En we hebben toch geen haast? 😉

  Ik wens u nog veel wandelplezier en een keertje fietsen is ook heel leuk!

  Met vriendelijke groeten,

  Landschap Erfgoed Utrecht
  Hans R. Visser
  coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 41. Vanmiddag hebben we het Zeldertsepad gelopen. Op de overzichtskaart van de klompenpaden heeft het pad een andere vorm en andere afstand dan op de pagina van het pad. De pagina van het pad en die op de app heeft de juiste informatie, we liepen 9 kilometer. Onze dochters klaagden dat we deze route ook hadden kunnen fietsen en dat dat veel sneller gaat. Gelukkig waren we hier net na het broedseizoen waardoor we stukken door het weiland konden lopen anders hadden we ze op het stukje aan de Eem na gelijk moeten geven. Onderweg hebben we een stop gemaakt bij het atelier van Reinier Kamphuis die mooie kunst maakt https://reinierkamphuis.nl/ en een ijsje gehaald bij de Snuffelschuur. De laagovervliegende Grutto’s herkenden we door de audio opname in de app, indrukwekkend mooie vogels!

 42. Beste Frans,

  Dank voor je reactie. Jammer dat het Zeldertsepad je niet heeft weten te boeien! Op dit moment zijn we bezig met het Zeldertsepad te verbeteren. De route wordt langer en gaat dan langs de Malesluis. De bezienswaardigheden worden dan herschikt zodat ze op het juiste moment omhoog komen. Wellicht dat je het pad dan nogmaals wil proberen!

  Met vriendelijke groet,
  Willemijn (beheer Klompenpaden)

 43. Lelijkste pad ooit gelopen. Nu begrijp ik waarom er geen brochure is. Van de app verwacht je een aantal bezienswaardigheden terug te zien, maar niks ervan te bekennen. Maar voor mensen die lekker zompig in een weiland willen rondlopen is het misschien wel iets.

 44. Beste Gijsbert,

  Hartelijk dank voor uw reactie en leuk te lezen dat u er zo van genoten heeft. Bij onze recente controle is het ontbreken van een bruggetje niet geconstateerd daarom verzoek ik u vriendelijk om mij per email de betreffende plek aan te geven. Waarvoor bij voorbaat mijn hartelijke dank!

  Met vriendelijke groet,
  Hans R. Visser
  Landschap Erfgoed Utrecht
  Coördinator Klompenpaden
  Arkemheen en Eemland

 45. Sorry, mijn vorige recensie ging over een ander pad.
  Dit was ook een heel leuk pad om over te wandelen, heel veel weidevogels gezien en daarbij verschillende roofvogels.
  Vlak na het overstappunt in de Polder Zeldert lijkt een bruggetje te missen, waardoor ik over een slootje heen moest springen. Ik ben heel zeker dat ik juist liep.

 46. Leuke route! Zelfs de snelweg en de regen kon het niet bederven. Er vliegen nu veel zwaluwen rond en ze maken alles speelser. Langs de Banreveldse Beek is er vele lang gras, dus het is raadzaam om waterdichte schoenen aan te hebben.

 47. Leuke, korte, landelijke route bij ons in de buurt. Weidse polders, ook nog volop vogels in deze tijd van het jaar: kieviten, zwanen, valk, fazant, meerkoeten, eenden, witte reiger. Het gras was hoog en nat, maar we hadden waterdichte schoenen aan.

 48. Dit gebied lijkt nog steeds te kunnen ontkomen aan de ongebreidelde uitbreidingsdrang van de gemeente Amersfoort.
  Nu dan pogingen, volstouwen met zonneakkers, om dit gebied (ecologische hoofdzone) aan te tasten. Af, in je hok Amersfoort, meer dan voldoende andere locaties.
  Genoten van de weidsheid van het open weidelandschap. Ook nog eens prachtig herfstweer en de mooiste plaatjes mogen schieten. Ga zeker en vast binnenkort op herhaling.
  Top mensen en weer dank. En nu wachten op een klompenpad in de omgeving van Den Treek-Henschoten, laat maar komen!

 49. Vandaag een route van 7 km door de polders van Hoogland uitgekozen. Alleen de route naar het startpunt toe is al schitterend! Je word bij het startpunt meteen het weiland ingestuurd. Hou er rekening mee, dat als je vroeg gaat wandelen je goede waterdichte schoenen aan hebt, want de weilanden kunnen op dit tijdstip nog erg nat zijn! Ik heb de hele wandeling genoten van het landschap, ondanks dat je halverwege een heel stuk op een verharde weg loopt. Jammer was dat stuk wat je extra kan lopen naar de Grebbelinie toe, daar waren ze bij de bunkers zelf met werkzaamheden bezig. Maar deze route is de moeite waard om gewoon nog een keer te wandelen en dus wil ik deze in het najaar gewoon nog een keer lopen. Al met al een heerlijke route om te wandelen.

  Voor foto’s https://www.facebook.com/pg/VlierhuisFoto/photos/?tab=album&album_id=326583201097333

 50. Op 27 juni hebben we het Zelderstepad gelopen in combinatie met het Netelenburchpad. Dat ging vloeiend in elkaar over. Vele mooie vogels gespot zoals de lepelaar en grutto’s. Leuk ook de informatie bordjes langs de vogels boulevard. Een prachtig stukje natuur, veel paden door weilanden en tussen de koeien door. Geweldig weer!!!

 51. Weer genoten van dit klompenpad. Niet onze meest favoriete maar wel heel mooi. Bedankt weer vrijwilligers !

 52. Deze route op 15 november 2016 gelopen tegen de klok in. De laatste dagen (en ook tijdens de wandeling) is er veel regen gevallen wat de weilanden lekker drassig maakt. Goede schoenen (of klompen natuurlijk) is zeker aan te raden aangezien een behoorlijk deel van de route dwars door weilanden loopt. Halverwege kom je op een verhard pad waar het opvallend rustig is, omdat je dan echt midden tussen de weilanden zit. Tijdens de wandeling veel wilde ganzen en zwanen gezien en af en toe een konijn die voor je langs schiet. Erg mooie en rustgevende route. Dank aan de boeren die hun landerijen openstellen voor de wandelaars!

 53. Vanaf vandaag hele route weer toegestaan, dus maar direct dit pad gelopen, met aanlooproute vv vanaf mijn woning naar de Mgr v,d, Weteringstraat totaal zo’n 22 km gelopen. In 1e uur al een fiks buitje, dus het gras was goed nat. De ondergrond in de weilanden was echter niet drassig, dat viel mij mee na al die buien deze week. Bij een (natuur)stukje niet gemaaid gras (tussen 7 en 8) moest ik mijn broekspijpen van mijn korte broek oprollen om niet zeiknat te worden. Dat mag allemaal de pret niet drukken, ik heb weer genoten van o.a. alle vogels. Het Netelenburchpad stond ook op het menu, maar die heb ik vandaag toch maar even niet gelopen. Binnenkort met Nesserpad combineren, denk ik.
  Vanaf dec. jl ben ik verslaafd aan de klompenpaden, dit is nummer 45. Ik was inmiddels met de paden in de Betuwe bezig. Dit was voor mij een echt klompenpad, wel wat kort. Bedankt iedereen.

 54. Vandaag de laatste dag voordat het pad gesloten wordt ivm het broedseizoen en aangezien het stralend weer is toch nog maar even mijn kans gegrepen. Ik begrijp de reactie wel dat het een beetje een saaie route is. Echt afwisselend is het niet, je loopt langs de weilanden of erdoor. Maar het deel langs het vogelreservaat aan de Krachtwijkerweg is wel prachtig. Beetje jammer dat ze daar de landelijke klinkertjes hebben vervangen door betonplaten maar als je veel naar de vogels kijkt valt het nauwelijks op ?.
  Met de al wat warme zon op mijn rug en de frisse noordoostenwind in mijn gezicht wel genoten. Wie meer afwisseling wil in deze omgeving raad ik het Derde erfpad aan.

 55. wij vonden het een beetje saai, heel erg nat en veel schrikdraad nét na het hek, goed opletten en een enkele keer een onduidelijk bordje (l en r).

 56. Vandaag heerlijk genoten van een stralende nazomerse dag in september in Hoogland. Ik was erg blij met de gastvrijheid om mijn auto op het boerenerf bij de start te mogen parkeren. Lekkere afwisseling van wandelen door het drassige weiland tussen de koeien door, en over de verharde wegen tussen de vogelweides. Ik vond het een prachtige tocht door de polder, met een heerlijke weidsheid.
  Dank!

 57. Wij vonden het twee leuke wandelingen heb 1 opmerking, als je de weilanden ingaat staan er poortjes/hekjes waar je haast niet door kan komen zeker niet met een rugzak om, die zijn gewoon te smal, dus we zijn er maar overheen geklommen en dan zorgen dat je niet aan het schrikdraad blijft hangen, wij laten ons niet afschrikken dus hebben maar gedacht dit is weer eens wat anders.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.