Zoddenpad

Ontdek het mooie buitengebied van Tienhoven en Westbroek. Wandelen over laagveen, door bos en boerenland op de grens van polderland en de Utrechtse Heuvelrug. Geniet van het afwisselende landschap, de rust en de historische sporen die de mens in het landschap heeft achtergelaten. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: Zoddenpad (13 km)

Startpunt: Streekmuseum Vredegoed, Heuvellaan 7, Tienhoven

Openbaar vervoer: Halte Maarsseveensevaart, Tienhoven en NS station Hollandsche Rading

Markering: Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

 • IJsboerderij 't Nedereind, Kerkdijk 141, Westbroek
 • Restaurant Hedgehog, Graaf Floris V Weg 32, Hollandsche Rading

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Zoddenpad

  Vandaag voor het eerst een Klompenpadroute gelopen. Prachtig weer en mooie route tussen veel water door. Over het algemeen is de route goed gemarkeerd, voor de zekerheid de app gedownload. Voor ons is deze geslaagde wandeling de aanzet om vaker een Klompenpad te gaan lopen.

 2. Onderwerp: Parkeren: even opletten...

  Wij liepen de route vandaag, is erg mooi, open, rustig, onverhard. Een aanrader!
  Wij misten de parkeerplaats bij streekmuseum, parkeerden in de berm iets erderop, en vonden onze auto terug met twee doorgestoken banden…. Dat was niet leuk, maar de wandeling en de mensen die ons hun reservewiel uitleenden maakten weer veel goed.
  Er is ook een parkeerplaats in Westbroek, Kerkdijk tegenover nr 85.

 3. Onderwerp: Hertjes gespot

  Vandaag in de mist deze wandeling begonnen.
  In het gebied van de Tienhovense Plassen doken ineens drie reebokjes op.
  Ze schrokken net zo hard van mij als ik van gen en verdwenen in de mist. Prachtig en zeer onverwacht.💚

 4. Onderwerp: Heerlijke wandeling

  Mijn man en ik hebben gisteren erg genoten van het Zoddenpad. De lange rechte stukken waren zeker niet saai; er was genoeg afwisseling onderweg. Ik heb flink wat prachtige foto’s kunnen maken. Mede vanwege het mooie weer, was het alleen niet echt rustig en moesten we op sommige stukken rekening houden met vele fietsers, die op hun beurt niet allemaal rekening hielden met ons. Maar ons humeur heeft daar niet onder geleden. Voor stille tochten moet je ook niet in Utrecht zijn. Leuk: Wij hebben een ooievaar, een witte reiger, diverse rivierkreeften en een rode wouw gespot. De laatste hadden wij nog niet eerder in de vrije natuur gezien.

 5. Onderwerp: Super leuk en mooi klompenpad

  Vandaag met heerlijk zonnig weer dit mooie klompenpad gelopen.
  Prachtig landschap. We wonen zelf in de bossen op de Veluwe en genieten toch altijd weer van zo’n heerlijk open en waterrijk landschap.
  Na de wandeling een heerlijk satémenu gegeten bij het kikkertje waar we getrakteerd werden op prachtige lief muziek.
  Het was een TOP dag.

 6. Onderwerp: Hoge overstapjes

  Vandaag het Zoddenpad gelopen en vind het een mooie afwisselende wandeling. Ik ben niet zo heel lang en met mijn korte benen had echt grote moeite met sommige hele hoge overstapjes (m.n. in de taartpunt), dus dat is zeker een punt van verbetering.

 7. Onderwerp: Nog eens het Zoddenpad

  Gisteren met erg mooi wandelweer het Zoddenpad nog eens gelopen met ons wandelgroepje. Met beter weer heb ik nu toch wel erg genoten van veel flora en fauna. Puttertjes, lepelaars, meerdere purperreigers, vele paarden, mooie Lakenvelders, schaapjes met een hoge aaibaarheidsfactor & meer natuurschoon.
  De verlenging nog altijd niet meegepikt, daar kan ik geen oordeel over geven.
  Mijn eerdere mening over het pad moet ik herzien / herschrijven – hierbij. Het krijgt van mij een hogere waardering dan na de eerste keer. Toch echt een mooi pad, op de verharde delen kom je weer veel verschillende boerderijen tegen.
  Aanrader !

 8. Onderwerp: Zoddenpad

  Gisteren het Zompige Zoddenpad gelopen. Een prachtig omgeving! Goed aan gegeven. Af en toe de app erbij gehaald. Wel hele lange paden. En gisteren veel regen waardoor we mede door het hoge gras erg nat waren. Desondanks erg genoten van de natuur, hertjes en de prachtige tuin onderweg in Westbroek.
  Met zon waarschijnlijk nog mooier.

 9. Onderwerp: Zoddenpad

  Zondag hebben we dit nieuwe pad gelopen en we hebben ervan genoten!

  Wat op de kaart lange, rechte stukken waren, zijn in werkelijkheid heel afwisselende paden. Dank aan iedereen die dit pad mogelijk heeft gemaakt.

 10. Onderwerp: Aanwinst

  Vandaag dit mooie nog nieuwe klompenpad gelopen, vrijwilligers en grondeigenaren dank hiervoor.
  Voor ons een geheel onbekend wandelgebied, heel mooi. Het was wel heel prettig dat het gras droog was, want je loopt veel over (gemaaide) graslanden. Ook het weer was helder, daar door prachtige vergezichten. De verlenging, wat uit een heel ander stukje natuur (bos) bestond, was de moeite waard.
  De bewegwijzering is prima in orde. Het laatste deel van de route kwamen we een gezin op slippers met buggy en een loslopende hond tegen, gewaarschuwd dat de route echt niet “buggyproef” was, zagen dat ze later ook terugkeerden.
  Door de verschillende ondergronden is het zeker handig wat wandelervaring te hebben.

 11. Onderwerp: Zoddenpad

  Wat heb ik genoten van dit mooie pad 13 km door de langgerekte stukken had ik systematisch om de sloten heen gewandeld ik zag namelijk een bankje aan de overkant staan tot ik op mijn GPS keek en zeker twee kilometer verkeerd was gegaan heel veel foto`s van alle soorten dieren genomen zie face-book (Hennie Roelofsen)
  dank aan alle diensten en vrijwilligers en niet te vergeten de agrariërs waar je over hun land mag wandelen
  ook dank aan bewoners van startpunt waar ik gratis auto mocht parkeren op naar pad 102 !
  super bedankt
  H.R

 12. Onderwerp: Zoddenpad

  Wat heb ik genoten van dit mooie pad 13 km door de langgerekte stukken had ik systematisch om de sloten heen gewandeld ik zag namelijk een bankje aan de overkant staan tot ik op mijn GPS keek en zeker twee kilometer verkeerd was gegaan heel veel foto`s van alle soorten dieren genomen zie face-book (Hennie Roelofsen)
  dank aan alle diensten en vrijwilligers en niet te vergeten de agrariërs waar je over hun land mag wandelen
  ook dank aan bewoners van startpunt waar ik gratis auto mocht parkeren op naar pad 102 !
  super bedankt Hennie Roelofsen

 13. Onderwerp: Ruimte en rust

  Zeker een aanwinst dit nieuwe klompenpad! Prachtig open landschap, opmerkelijk weinig verkeerslawaai (behalve vliegtuigen). Mooie 360 graden uitzichten. Het pad heeft wel wel vrij lange rechte stukken, dan is de afwisseling wat minder. Je ziet zowat niets van de Tienhovense plassen, dat is jammer. Laatste stuk dwars door de weiden (nrs 8 en 9) is best nog wel pittig vanwege ongelijke ondergrond/ruwe gras en de vele overstapjes. Bij regenachtig weer zou ik dit stukje zeker niet aanraden want in het natte gras krijg je geheid natte voeten (tenzij je laarzen draagt). Misschien kan daar een alternatieve route voor gegeven worden.

 14. Onderwerp: Prachtig nieuw klompenpad

  Vandaag dit nieuwe pad gelopen, tegen de klok in. Eerst mooi stukje door Tienhoven, dan de prachtige Zodden. Deed mij denken aan De Wieden in Overijssel. Dan de verlenging. Vrijwel helemaal onverhard. Het eerste stuk is het mooiste, alleen jammer dat je dat stuk 2 x moet lopen. Het eigenlijke rondje is niet meer en niet minder dan een mooie boswandeling. Niettemin is de verlenging zeker de moeite waard. Dan de kanaaldijk, weliswaar asfalt, maar prachtige natuur links en rechts. Bovendien smal weggetje, geen auto gezien. Mooie vergezichten. Dan nog een stukje asfalt, een weggetje van hoogstens 2,5 meter breed, meer een fietspad, ook hier prachtige natuur. En daarna helemaal geen asfalt meer, kortom, ik vind het een prachtige route en zeker niet te veel asfalt.
  Ik ben soms best wel kritisch denk ik, maar over dit pad kan ik absoluut niet negatief zijn, integendeel.
  Op de kanaadijk een kopje koffie gemaakt bij Rust Wat, heerlijk.
  En weer terug naar Kamerik, waar ik een paar weken op een boerderij verblijf. Bedankt iedereen.

 15. Onderwerp: Helaas wel veel verharde delen ...

  Op de dag van openstelling, afgelopen woensdag (28-6-2017), heb ik het originele (de 13 km) pad gelopen. Helaas met redelijk wat regen onderweg.

  Het pad begint of eindigt prachtig, het hangt er natuurlijk vanaf welke kant je als start neemt. Een purperreiger gezien, de rietzanger gehoord & gespot, maar ook (waarschijnlijk) bergeenden. De zodden en de plassen leveren veel vogelspotkansen op :-).
  Wel jammer dat de Kanaaldijk een lang en wat eentonig verhard onderdeel is van de route. Ik schat in dat de route een 50/50 verdeling van verhard / onverhard heeft.

  Er zijn rustpunten onderweg, vers heet water voor een kopje thee is voor mij zelfs apart in orde gemaakt :-). En aan het begin of het einde is de “ijsboerderij” vast geen straf. Helaas was die gesloten toen ik er langs kwam.

  Aanrader, zeker, maar het Molenbeekpad blijft mijn nr 1 Klompenpad.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*