Nieuw Klompenpad bij Leusden zoekt vrijwilligers!

Dit najaar opent het nieuwe Klompenpad, het Termatenpad in Leusden! Het is een prachtige route van 13,5 km door het buitengebied van Leusden en Woudenberg. Langs Landgoed Den Treek, Landgoed Geerestein en de Grift. En extra leuk: wandelaars kunnen via de digitale folder en app informatie krijgen over de lokale geschiedenis. Denk aan de tabakscultuur, de oude bewaarschool, Ridderhofstad Groenewoude en meer!

En we zoeken vrijwilligers!

Om alle wandelaars optimaal te kunnen laten genieten van dit Klompenpad worden circa 7 vrijwilligers gezocht. Op donderdag 15 oktober van 19.30 tot 21.30 uur is er een informatiebijeenkomst, deze vindt plaats bij evenementenlocatie Bij Aaltje (Zegheweg 49, Woudenberg). Tijdens deze bijeenkomst worden de planning, de route en de werkzaamheden uitgelegd en is er natuurlijk ook tijd voor een kennismaking. Uiteraard worden de maatregelen ten aanzien van corona in acht genomen. Let op: van tevoren aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht! Meld je aan via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl.

 

Werkzaamheden

Als vrijwilliger controleer je per toerbeurt het Klompenpad minimaal één keer per maand. Bij het nalopen controleer je de bijvoorbeeld de markeringen en borden. Daarbij voer je soms ook wat kleine reparaties en/of snoeiwerk uit en ruim je het eventueel aanwezige zwerfafval op. Grotere problemen worden gemeld bij de coördinator. Als vrijwilliger ben je vier tot vijf keer per jaar een halve dag beschikbaar.

Jouw profiel

  • Je bent woonachtig in de buurt of je bent bereid om naar de route te reizen
  • Je bent in goede gezondheid, fit om te wandelen
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je hebt een praktische, probleemoplossende instelling

Wat wij bieden

  • Markeringen, bodywarmer en gereedschap voor onderhoud aan het pad
  • Aansturing met wandelschema en instructies vanuit de coördinator van het pad
  • Waar nodig inhoudelijke ondersteuning vanuit LEU
  • Gratis deelname aan vrijwilligerscursussen en themabijeenkomsten, waaronder een jaarlijkse vrijwilligersdag en kerstdiner
  • Een klompenpadenmok en vrijwilligerspin

Vragen of persoonlijk contact?

Willemijn van Hees (adviseur vrijwilligerswerk) helpt je graag verder. Neem contact met haar op via w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl of telefonisch via 030 – 221 97 12.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.