Vrijwilligers voor Slagmaatpad gezocht

Voor het nieuwe Klompenpad Slagmaatpad, in het buitengebied van Houten en Bunnik, zoekt Landschap Erfgoed Utrecht enthousiaste vrijwilligers met hart voor wandelen. Op zaterdag 18 juni wordt het Slagmaatpad feestelijk geopend. Het is het allereerste Klompenpad Kids, met een aantal speelaanleidingen onderweg. Extra leuk voor (groot)ouders met kinderen, maar ook voor de ‘gewone’ Klompenpad wandelaar is er genoeg wandelplezier. Om alle wandelaars en kinderen optimaal te kunnen laten genieten van dit pad worden vrijwilligers en een coördinator gezocht. Op 24 mei tijdens de informatiebijeenkomst vertellen we er alles over. Je kunt je hier aanmelden voor de bijeenkomst.

Taken
De vrijwilligers controleren per toerbeurt de route minimaal 1x per maand. Bij het nalopen van de route controleer je de markeringen en borden. Daarbij voer je soms wat kleine reparaties en/of snoeiwerk uit en ruim je het eventueel aanwezige zwerfafval op. Grotere problemen worden gemeld bij de coördinator. Als vrijwilliger ben je 4 tot 5 keer per jaar een halve dag beschikbaar.

Ook zoeken we een vrijwillige coördinator. De coördinator is de schakel tussen de vrijwilligers en Landschap Erfgoed Utrecht. Je stelt de roosters op en knelpunten die worden gemeld, geef je door aan Landschap Erfgoed Utrecht. Je kan natuurlijk ook zelf af en toe het pad nalopen. Bij de werkzaamheden krijg je ondersteuning van een medewerker van Landschap Erfgoed Utrecht.

Eerste activiteiten
Eén van de eerste activiteiten die we ondernemen met de vrijwilligersgroep is het markeren van de route. Hiervoor hebben we 2 data gepland: vrijdagochtend 10 juni en dinsdagmiddag 14 juni. Op zaterdag 18 juni wordt het Slagmaatpad feestelijk geopend.