Eldensche Veldpad

Ontdek het afwisselende buitengebied van Elden. Wandel langs het Romeinse en recentere verleden, over dijken, door boomgaarden en uiterwaarden met zicht op de Nederrijn en de skyline van Arnhem. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Eldensche Veldpad (15 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 11 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Parkeerplaats De Brink Elden in Arnhem

Opstappunt: Parkeerplaats De Steenen Camer, Hannesstraatje in Arnhem<

Openbaar vervoer: Bushalte De Brink in Elden. Bushalte De Praets in Arnhem.

Markering: Marineblauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u zowel links- als rechtsom kunt lopen.

Route combineren: U kunt het Eldensche Veldpad pad combineren met het Nederrijnsepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Beste Tonny Cornellisen

  Om de routeaanduiding te kunnen verbeteren verzoek ik u om uw ervaring en de exacte locatie te mailen naar: Eldenscheveldpad@gmail.com

  Alvast bedankt.

 2. Op zondag 22 januari hebben we de Eldense klompenpad gelopen. Een afwisselende wandeling. Onderweg zijn er wel problemen met de route aanduiding. Ik dacht dat wij de enige waren die hier last van hadden, maar er waren meer wandelaars die hier problemen mee hadden. Misschien zou hier naar gekeken kunnen worden. Wel een tip als het heeft geregend….trek een paar goede waterdichte schoenen aan, het kan flink drassig zijn.

 3. zaterdag 17 december 2022 liepen we dit pad ( 15 km). Een beetje late reactie maar we hebben gedacht dat we de recensie plaatsten is er toch iets niet goed gegaan. vandaar nu nog onze reactie. Er was die dag ng een sluiertje sneeuw en dat maakte het extra mooi. Ondanks het feit dat je eigenlijk best veel langs de rand van de bebouwing loopt vonden we het toch knap hoe deze route gevonden is. We hebben genoten van alles. Meinerswijk, de Koninkspaarden ( maakten het nog heel spannend op het ijs) , de Proats enz. Een dikke pluim voor dit nieuwe pad!

 4. Vandaag het pad gelopen. Zeker een mooie aanvulling op de klompenpaden. Veel door uiterwaarden. Met nat weer/ modder wel wat zwaarder lopen.
  zeker een pad om ook eens in een ander seizoen te lopen.

 5. Op dinsdag 3 januari als goede start van 2023 dit prachtige pad gelopen en genoten. Bijzonder hoe je weglopend vanaf de start direct al helemaal “buiten” bent, mooie vergezichten, veel water, verrassende paadjes. Ik zou vanwege mijn medewandelaar de 11 km variant lopen maar dat is niet helemaal gelukt. Al pratend en genietend waren wij de afslag voor verkorting al voorbij. Verder hebben wij al struinend door de modder rondom Castellum even moeten zoeken om weer op het pad te komen, maar ondertussen volop genoten wat van wij tegenkwamen en bij het eind 15 km op de teller. Mooi pad, goed aangelegd, hoort voor mij in de top 10 (en dit was mijn 112e klompenpad). bedankt vrijwilligers en SLG.

 6. Vandaag het Eldensche Veldpad gelopen. Ik ben met de trein naar Arnhem Centraal gegaan en vandaaruit begonnen. Dat is een aanloop vaneen kwartier,  dus dat gaat prima. Heerlijk struinen door Meinerswijk. Je moet wel van modder houden! Ook ben ik langs het noorden van de Sleutelplas gelopen via het hangbruggetje. Dan loop je helemaal alleen door de uiterwaarden van de Rijn langs de bunkers van de IJssellinie uit de Koude Oorlog. Zeker de moeite waard. Ik heb genoten van dit prachtige pad. Een waardige aanvulling op het ruime aanbod mooie klompenpaden. Een topper!

 7. Vandaag liepen wij de 11 km variant. Echt eens wat anders dan bos en weilanden, hoewel we dat juist wel vaak kunnen waarderen bij de Klompenpaden.
  Grote delen loop je langs of bij water (de Rijn & afgravingen). Van de modder merkten wij niks. Maar ja, alles was goed bevroren door de lage temperaturen van deze week. Aardig wat wilde koeien en paarden gezien. En ook diverse vogelsoorten. Het Roodborstje ontbreekt bijna nergens. Maar ook Kool- en Pimpelmezen. En een behoorlijk aantal Kramsvogels.
  Een gezellige en knusse horecastop vonden wij bij “Het Gemaal”. Een warme thee met een versnapering. Die konden we we goed gebruiken met de winterse koude.
  Zoals eerder beschreven – redelijk wat verharde stukken. Maar deze zijn wel rustig doordat er geen of weinig gemotoriseerd verkeer passeert.
  Zeker een aanrader deze wandeling – de 15 km kent misschien nog extra leuke verrassingen ?

 8. Met gezin het rondje door Meinerswijk en Stadsblokken gelopen. Auto bij de Steenen Camer gezet, 7,5 km ongeveer. Echt aan te bevelen, lekker struinen door de modder, overstapje onderaan het Arnhems Gemaal. Daar heerlijke tosti en gebakje gegeten.
  Een cadeautje waren de grote zaagbek mannetje en vrouwtje die landden op de plas aan het eind. De vogel die hier in de winter binnendijks en buitendijks op het water te zien is en niet voor niets op de voorkant van de folder staat!

 9. Beste Maria Braam

  Wat fijn dat u het pad met veel plezier hebt gelopen.
  Er is inmiddels een naloopgroep opgericht die het pad gaat onderhouden en de eventuele verbeteringen toe gaat passen.
  Om uw ervaring specifieker toe te lichten over het gedeelte van het pad wilt u deze mailen naar: eldenscheveldpad@gmail.com

  Vriendelijke dank

  Marcel v Draanen
  (Coördinator Eldensche Veldpad)

 10. Woensdag met veel plezier het klompenpad gelopen. Ondanks de reacties van andere lopers dat de route voor een groot deel over verharde wegen loopt viel het ons ontzettend mee. Veel afwisseling en mooie natuur en lekker struinen ( nu door de modder)!
  Helaas hadden wij, als ervaren klompenpadlopers, problemen om op de route te blijven. Soms wisten wij niet of wij links of rechts moesten afslaan omdat de pijlen beide richtingen aangaven.Met behulp van de app is het toch gelukt.
  Een aanrader is om bij het Arnhems Gemaal te pauzeren.
  Wij gaan deze route nog zeker weer lopen in het voorjaar als alles in bloei staat.

 11. Gisteren de verkorte versie (11km) gelopen onder frisse omstandigheden. De route is afwisselend en over het algemeen rustig om te lopen ondanks dat je dicht in de buurt van Arnhem loopt. Als je de app gebruikt krijg je op diverse plekken informatie. Daarnaast staan er op de route veel bordjes die uitgebreide informatie geven over objecten of belangrijke gebeurtenissen.

  Nu ben ik een fervent liefhebber van het lopen over onverharde paden en door weilanden. Helaas bestaat meer als de helft uit verharde wegen/fietspaden. Daarbij moet ik er wel de kanttekening bij plaatsen dat 90% niet toegankelijk is voor auto’s. Hierdoor vond ik het niet zo erg. Ook loop je een paar keer onderlangs de dijk waar bovenlangs het redelijk druk is met auto’s

  Al met al vond ik het een leuke wandeling en raad deze dan ook zeker aan om te lopen.

  Mijn dank gaat uit naar de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

 12. Het Eldensche Veldpad, een klompenpad in de gemeente Arnhem, geopend op 2 december.
  Mijn mening houd ik, zoals gebruikelijk bij nieuwe klompenpaden, nog een poosje voor me. Ik laat de beelden spreken.
  Wat kun je verwachten? Uiterwaarden maar met uitzicht op de stuwwallen van de Zuid-Veluwe en uitzicht op Arnhem zelf, het kan haast niet mooier…..
  video: https://youtu.be/8iumhrG1ODE

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt