Engelenburgerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Herwijnen, een dijkdorp langs de Waal waar ooit vier kastelen stonden. Wandel over de oude en de nieuwe dijk, dwars door een boomgaard en de uiterwaarden. Laat je verrassen door de historische dorpskern en monumentale panden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Engelenburgerpad (10 km)

Startpunt: Bakkerij Bakker, Achterweg 28 in Herwijnen

Openbaar vervoer: Bushalte Graaf Reinaldweg/Nieuwe Steeg in Herwijnen

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: U kunt het Engelenburgerpad combineren met het Jordenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Zeer groen pad. Nauwelijks asfalt. Daardoor een best intensieve wandeling. Grote delen gaan door de uiterwaarden die behoorlijke delen van het jaar onder water staan. Tenslotte is rondom de Engelenburcht de bewegwijzering onnavolgbaar. Wellicht kan dat duidelijker.

 2. Op zaterdag 25 jan 2020 dit mooie klompenpad gelopen, er mag hier en daar wel een wegwijzertje erbij zodat je niet verkeerd loopt. Verder een prachtige route, deze route krijgt van ons het cijfer 8, Elly & Albert.

 3. Dit pad liepen wij op 7 december. Een aantal mooie stukken, ik denk met name in de lente wanneer alle bloesem in bloei staat. De gedeelten in het dorpje en over asfalt mochten van ons nog wel wat korter.

 4. Een klompenpad zoals een klompenpad hoort te zijn. Afwisselend, groen, historie, over hekjes heen, prachtig!
  Wij doen alles via de app, dan loop je nooit verkeerd.

 5. We hebben gisteren deze prachtige route gelopen. Heel afwisselend. Wat een lieve mensen ook in Herwijnen. Iedereen hielp of hield een praatje. Ook lekker een cappuccino gekregen bij de mooie woonwinkel vanleersum living. Mooi initiatief van Herwijnen dit kloppenpad.

 6. Prachtige variërende route, we hadden dan ook een prachtige herfstdag met strakblauwe lucht en nauwelijks wind. De bovenstaande opmerking over het begin van de route is waarschijnlijk opgepakt, want we hadden geen enkele moeite om de route te volgen. De route hebben we nog uitgebreid met een wandeling over de Zeek naar de voorste en de achterste molen van Hellouw. Vervolgens terug over de Mert en via de Nieuwe steeg weer naar de Achterweg in Herwijnen. ik had graag wat foto’s toegevoegd, maar deze optie is hier niet mogelijk.

 7. Een klompenpad zoals een klompenpad behoort te zijn, met soms glibberige paadjes, maar dat kun je in het najaar verwachten. Veel variatie, weilanden, akkers, veel vogels gezien. Ook vlak langs de Waal gelopen, hier stonden veel datura’s nog in de bloei, of hadden al hun giftige vruchten, de doornappels. De routeaanduiding was soms niet helemaal duidelijk, maar wij hadden ook geen app. of kaartje, dus opletten geblazen. Net na het beginbord bij Bakkerij Bakker, moet je als je rechts gaat, goed opletten, al heel snel moet je rechtsaf, na even verkeerd gelopen te hebben, zagen we een gespoten klompje op de weg met een pijl, en iets uit het zicht zat idd. een sticker op de lantaarnpaal. Maar verder niets dan lof vrijwilligers. Omdat het een “vrij” korte route was, net als Dick van den Brandhof ook het Hamarithapad gelopen, wat minder afwisselend is.

 8. Op 23 oktober 2019 samen met vriend Ben dit mooie pad gelopen.
  Herwijnen blijkt historisch interessante plaats en de plaatselijke bakker heeft een prima konditorei. De route voert over de dijken van de Waal met mooi uitzicht op de druk bevaren rivier, uiterwaarden, strangen, weilanden, akkers en bosjes, oude boerderijen en in de verte kerktorentjes. Leuk vonden we ook het oogsten van maïs en slenteren langs de oever van de rivier. Zeer Hollands, afwisselend landschap.
  De bewegwijzering staat nog in de kinderschoenen en moet verbeterd worden, maar als je het kaartje bij je hebt en/of de app, kom je er wel uit.
  We hebben genoten!

 9. Zondag deze pad gelopen erg mooi zo langs de waal en de dijk
  Het oude dorp herwijnen is ook prachtig.
  bordjes keurig aangegeven 1paal was omgevallen en hebben het doorgegeven
  Er zou nog wat aanpassingen komen en dat hebben we met degene ook over gesproken.
  Het was onze 114e klompenpad die we hebben gelopen met een woord top .

 10. Een mooie afwisselend pad, vooral de historische gebouwen zijn zeer verrassend. Gelukkig is het pad goed gemarkeerd, want er zijn twee stukken, die je zowel heen als terug moet lopen, zodat het daar goed opletten is.

 11. Ik heb vorige week dit Klompenpad gelopen na het werk. Een prachtige route! Eén van de mooiste klompenpaden die ik tot nu toe gelopen heb. Ik loop meestal na het werk, dus kon ik ook genieten van een hele mooie zonsondergang bij de Waal. Heel afwisselende route, veel te zien. Mooie graspaden en een strandwandeling, wat wil je nog meer.

 12. Nav opmerking Jan Muggen.

  Beste Jan Muggen,

  Dank voor je positieve reactie. Ik heb de klompenpaden-app erbij gepakt en bij mij verschijnt het Engelenburgerpad wel in de lijst en kon ik de route vervolgens ook op mijn telefoon zetten.

  Wat zou kunnen helpen is op uw telefoon de app sluiten en weer openen.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 13. Gisteren het Engelenburgerpad gelopen, met de klok mee. Eerst een stukje rond voor de oude gebouwen, dan via een notenboom prachtig struinen met de schapen, dan door de uiterwaarden met pinken die soms schrikken, ze zijn nog niet bekend met wandelaars.
  Dan een stuk onder aan de dijk lopen, wel mooi maar liep niet zo lekker, terug aan de andere kant van de dijk was een mooi pad en mooie vergezichten.
  Een vernieuwde boerderij gezien uit 1767 en door een boomgaard gelopen.
  Hard 30%. Als je van ver komt is het zeker de moeite waard om dit pad eens te lopen.
  Omdat ik het pad te kort vind ben ik daarna naar Nederhemert gereden en heb daar de hoofdroute (ook 10 km) van het Hamarithapad gelopen.

 14. Vandaag het klompenpad gelopen en het was er weer voor om deze route te lopen. Een prachtige wandeling, heel afwisselend. Door Herwijnen, langs het water, over de dijk met mooie vergezichten, door een appelboomgaard. Een wandeling met verrassingen. Heel gevarieerd een echte aanrader. We hebben genoten.

 15. Jubeldejubel, wat een prachtige route.
  En wat een heerlijk wandelweer.
  Oude dorpskern, intieme paadjes, fraaie vergezichten, kortom: fijne afwisseling.
  Keurig aangegeven bovendien.
  Ook nog de nodige walnoten geraapt.
  Alle betrokkenen: bedankt.

 16. Hoi, zojuist vanmiddag dit pad gewandeld ik kan niet anders zeggen heel mooi en afwisselend dank voor de tot stand brengen van dit pad aan alle die er aan hebben mee gewerkt in her bijzonder de boeren en fruitteler waar je over hun grond mag wandelen maar ook alle vrijwilligers dank !

  Hennie Roelofsen

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.