Engelenburgerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Herwijnen, een dijkdorp langs de Waal waar ooit vier kastelen stonden. Wandel over de oude en de nieuwe dijk, dwars door een boomgaard en de uiterwaarden. Laat je verrassen door de historische dorpskern en monumentale panden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Engelenburgerpad (10 km)

Startpunt: Bakkerij Bakker, Achterweg 28 in Herwijnen

Openbaar vervoer: Bushalte Graaf Reinaldweg/Nieuwe Steeg in Herwijnen

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Een mooie afwisselend pad, vooral de historische gebouwen zijn zeer verrassend. Gelukkig is het pad goed gemarkeerd, want er zijn twee stukken, die je zowel heen als terug moet lopen, zodat het daar goed opletten is.

 2. Ik heb vorige week dit Klompenpad gelopen na het werk. Een prachtige route! Eén van de mooiste klompenpaden die ik tot nu toe gelopen heb. Ik loop meestal na het werk, dus kon ik ook genieten van een hele mooie zonsondergang bij de Waal. Heel afwisselende route, veel te zien. Mooie graspaden en een strandwandeling, wat wil je nog meer.

 3. Nav opmerking Jan Muggen.

  Beste Jan Muggen,

  Dank voor je positieve reactie. Ik heb de klompenpaden-app erbij gepakt en bij mij verschijnt het Engelenburgerpad wel in de lijst en kon ik de route vervolgens ook op mijn telefoon zetten.

  Wat zou kunnen helpen is op uw telefoon de app sluiten en weer openen.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 4. Gisteren het Engelenburgerpad gelopen, met de klok mee. Eerst een stukje rond voor de oude gebouwen, dan via een notenboom prachtig struinen met de schapen, dan door de uiterwaarden met pinken die soms schrikken, ze zijn nog niet bekend met wandelaars.
  Dan een stuk onder aan de dijk lopen, wel mooi maar liep niet zo lekker, terug aan de andere kant van de dijk was een mooi pad en mooie vergezichten.
  Een vernieuwde boerderij gezien uit 1767 en door een boomgaard gelopen.
  Hard 30%. Als je van ver komt is het zeker de moeite waard om dit pad eens te lopen.
  Omdat ik het pad te kort vind ben ik daarna naar Nederhemert gereden en heb daar de hoofdroute (ook 10 km) van het Hamarithapad gelopen.

 5. Vandaag het klompenpad gelopen en het was er weer voor om deze route te lopen. Een prachtige wandeling, heel afwisselend. Door Herwijnen, langs het water, over de dijk met mooie vergezichten, door een appelboomgaard. Een wandeling met verrassingen. Heel gevarieerd een echte aanrader. We hebben genoten.

 6. Jubeldejubel, wat een prachtige route.
  En wat een heerlijk wandelweer.
  Oude dorpskern, intieme paadjes, fraaie vergezichten, kortom: fijne afwisseling.
  Keurig aangegeven bovendien.
  Ook nog de nodige walnoten geraapt.
  Alle betrokkenen: bedankt.

 7. Hoi, zojuist vanmiddag dit pad gewandeld ik kan niet anders zeggen heel mooi en afwisselend dank voor de tot stand brengen van dit pad aan alle die er aan hebben mee gewerkt in her bijzonder de boeren en fruitteler waar je over hun grond mag wandelen maar ook alle vrijwilligers dank !

  Hennie Roelofsen

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.