Engelenburgerpad

Ontdek het mooie buitengebied van Herwijnen, een dijkdorp langs de Waal waar ooit vier kastelen stonden. Wandel over de oude en de nieuwe dijk, dwars door een boomgaard en de uiterwaarden. Laat je verrassen door de historische dorpskern en monumentale panden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Engelenburgerpad (5 km)

Startpunt: Bakkerij Bakker, Achterweg 28 in Herwijnen.

Openbaar vervoer: Bushalte Graaf Reinaldweg/Nieuwe Steeg in Herwijnen.

Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Beste wandelaars,

  zolang er gewerkt wordt aan de dijk, is de verkorte versie van het Engelenburgerpad van kracht. Dit is om de veiligheid van wandelaars te garanderen. Als er niet meer gewerkt wordt aan de dijk, zal de route weer in zijn oude glorie hersteld worden. Hierover zullen we op deze pagina en in de app melding maken.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Vriendelijke groet,
  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 2. Voor de dijkversterking was dit een langere route door de uiterwaarden. Komt deze route nog terug? Of is het ene gedeelte permanent niet meer toegankelijk?

 3. Wij hebben de route gelopen op 1 maart 2023. Eerlijk gezegd vonden we het een nogal teleurstellende route, vrij kunstmatig gekronkel door en langs het dorpje Herwijnen. Heeft wel een paar leuke stukjes in het dorp en de ooievaars opvang is erg leuk.

 4. Vandaag dit fijne pad gelopen. Genoten van de afwisseling, rust en het gevoel een uurtje in eigen land op vakantie te zijn! De zeer laag overvliegende legerhelikopters gaven de wandeling een spectaculair tintje. De bewegwijzering liet soms te wensen over, maar met de app erbij is het gelukt. Kortom, een aanrader!

 5. Wij hebben dit pad gisteren gelopen. Net als het Netelenburghpad is ook dit Engelenburgerpad er een uit de categorie ‘klein maar fijn’. Het veranderde stuk vanwege de werkzaamheden aan de dijk heeft de route vrijwel zeker niet mooier gemaakt maar evengoed zeker de moeite waard. Als je de route tegen de klok in loopt komt het minst mooie stuk eerst, wat onze voorkeur heeft.

 6. Kom zeker terug om deze route in zijn geheel te lopen, als de dijkverzwaringswerkzaamheden afgerond zijn. Vond het een mooie route met de fruitbomen vol peren, de mooie dijkhuisjes, de ooievaarsopvang etc. Route was goed gemarkeerd. Dank aan de vrijwilligers hiervoor!

 7. Een mooie wandeling ook nu hij verkort is van 10 km naar 6 km door de dijkverzearingswerkzaamheden. Hij is mooi aangepast en je loopt door boomgaard en natuur. Kortom een aanrader.

 8. Prachtige wandeling,afwisselend natuur en mooie oude gebouwen met een geschiedenis. Ook genoten van de bevolkte ooievaarsnesten en het geklepper van de ouders. Fantastisch!!

 9. Van alle wandelingen in Nederland is dit echt de mooiste! Jammer dat het maar 6 km mag duren.

 10. Gisteren dit pad gelopen. Een fantastisch pad, zoals een klompenpad behoort te zijn. Zeer veel over “boerenland”met boomgaard, strand, weide. Aanbevolen!

 11. Op deze zonnige zaterdagmiddag dit prachtige klompenpad gelopen. Net als de mensen die ons voorgingen genoten we van de afwisseling (boomgaard, dijk, uiterwaarden, dorp). Vooral het struinen langs de rivier was erg leuk. We lazen net dat dit mooie pad deels of misschien wel helemaal moet verdwijnen. Dat zou heel jammer zijn. Een extra reden om deze wandeling gauw nog een keer te maken.
  Bedankt voor het uitzetten en onderhouden van dit pad!

 12. Mooie route met diverse landschappen. Wegbewijzering duidelijk. Gastvrije landeigenaren, leuk dwars door n boomgaard met mooie 🍎 Heerlijk rondje voor op n zomerse namiddag vanaf de camping.
  Dank voor alle zorg en gastvrijheid!

 13. Vandaag het pad voor de derde maal gelopen. Wederom een prettige ervaring. Aardige vrijwilliger gesproken ter hoogte van kasteel Frissestein, die van alles vertelde over het klompenpad! Ik heb er nog een blog aan geweid: https://yukiko.nl/het-engelenburgerpad/

 14. Beste Frank en Monique,

  Als vrijwilligers van van dit klompenpad worden wij natuurlijk blij van zo’n reactie. Dank jullie wel.
  En met de reactie van Marijke zijn we afgelopen week aan de gang gegaan, er is volop gemaaid en het pad is weer beter beloopbaar.
  Voor wie dit klompenpad ook wil gaan lopen: wacht niet te lang!
  Het Waterschap gaat de dijk tussen Gorinchem en Waardenburg aanpakken. Dat is een traject van een aantal jaar en er is al voorzichtig mee begonnen.
  Dit heeft helaas consequenties voor het Engelenburgerpad. Al vrij binnenkort gaat een deel van het parcours er uit, en op iets langere termijn het gehele pad. ?

 15. Vandaag samen met mijn dochter Monique dit klompenpad gelopen.
  Wij hebben tien kilometer genoten.
  Vrij snel na de start mag je dwars door een boomgaard lopen, erg leuk.
  De route is prachtig. Wij hebben de route rechtsom gelopen, de route wordt dan alleen maar mooier en mooier.
  Het grootste gedeelte van de route is onverhard. Het is dan ook een top klompenpad.
  Het stuk door de uiterwaarden, lopend langs de Waal, is fenomenaal mooi.
  De koeien daar leven in een paradijs.
  De stukken door en langs de koeien maken het altijd avontuurlijk.
  Ook de nodige bruggetjes en overstappen zorgden voor een optimaal klompenpad gevoel.
  Onze complimenten voor het uitzetten van deze mooie route. Grondeigenaren bedankt dat wij over jullie gronden mochten lopen.
  Wij hebben vandaag in ieder geval weer optimaal genoten van een prachtig stukje Nederland.

  Monique en Frank

 16. Eergisteren 10 juni dit pad op zonovergoten dag gewandeld. Inderdaad heel mooi pad. Helaas waren de brandnetels en dichte begroeiing op sommige plekken de baas. Met mijn korte broek kon ik de loopbrug niet over. Om van het strandje richting de weg te komen, moest ik ook door een oerwoud van begroeiing (en brandnetels). De Klompenpadbordjes waren op veel plekken met moeite te vinden. Dankzij de app lukte dat nog wel. Kortom wellicht een idee om deze route eens na te lopen..

 17. Dit pad op 2 juni gelopen tegen de klok in nav de opmerkingen van eerdere lopers. Zo heb je het mooist aan het eind. Uiterwaarden heb je niet vaak bij een klompenpad, dus dat was zeker een plus. Ik weet niet of ik de enige ben, maar vond het pad waar het de dijk af gaat bij de molen nogal link, het zou zeker fijn zijn als daar bv een trapleuning zou staan (een trap zal wel niet lukken op de dijk) zodat je nog enig houvast hebt. Leuk pad en ja de klepperende ooievaars waren er nog. Wat foto’s op mijn website: https://klompenpaden.arievanhensbergen.nl/#collections

 18. Ik heb vandaag het Engelenburgerpad vanuit Herwijnen gelopen. Dat is een mooie route, niet zo ver weg voor mij. Ik heb tegen de klok in gelopen, hetgeen inhield dat ik eerst over de dijk liep, maar het uitzicht over de uiterwaarden onder de dijk was fenomenaal, met alles wat daar bloeit. Verderop ging de route binnendijks achter de huizen langs om verderop weer op de dijk te komen. Daar was het keerpunt. Buitendijks loopt een pad. Verderop loop je tussen de vaarsen door, jonge runderen die nog geen koe mogen worden genoemd omdat ze nog geen kalf hebben gebaard. Ze hebben nog geen uiers zoals je die van een koe kent. Later liep het pad over de oever van de waal. Tussen nog meer vaarsen en pinken door. De hele dag geen volwassen koe gezien, maar waarschijnlijk worden die verplaatst naar de boerderij. Nog weer later langs mooie waterpartijen en heerlijke hoogstamboomgaarden. Een omweggetje door het buurtschap Kerkeneind zorgde ervoor dat je een deel van de route twee keer zag. Dat was echt geen crime. Tot nu toe is dit een van de mooiste routes die ik gelopen heb. Aanbevolen dus. Er zijn heel wat overstapjes. Dit voor de liefhebbers daarvan.

 19. Vandaag dit fijne klompenpad gelopen. Alle ingredienten die een klompenpad aangenaam maken.
  Prachtige natuur, mooie vergezichten, fantastische afwisseling.
  Wij hebben genoten, absolute aanrader!
  Tip: tegen de klok inlopen – tweede gedeelte is dan net wat mooier dan eerste gedeelte.

 20. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen met met fris maar mooi weer. Gewandeld door een mooie fruitgaarde die in bloei stond. Langs de Waal gelopen. Prachtige vergezichten. Gepauzeerd aan de dijk bij het pijlhuisje. Een vriendelijke bewoner die ons wat vertelde over het pijlhuisje en ons attendeerde om toch nog een stukje te lopen over het hogelandse pad, die wij deels over sloegen om over de dijk te lopen. Was zeker de moeite waard. Ooievaarsnestenop schoorsteen bij kerkeneind. Erg mooie route.

 21. Vandaag met mijn schoonzus dit klompenpad gelopen. Wat een prachtige wandeling is dit, over smalle paadjes en tussen de koeien door. In de boomgaard hebben we genoten van de bloesem en wat hebben we veel ooievaars en nesten gezien, schitterend. Aan het einde bij het kerkje hebben we waarschijnlijk een bordje van de route gemist en zijn we 2x langs de molen gelopen en door de boomgaard weer aangekomen bij het beginpunt.

 22. Vandaag dit prachtige pad gelopen. Wij liepen ‘m tegen de klok in en vonden (achteraf;) ) dat we het mooiste voor het laatste hadden bewaard.
  In een heerlijk zonnetje gelopen; Over de dijk, de prachtige beelden van Hans van Eerd/Jenaplanschool, door de uiterwaarden heerlijk relaxt gezeten én gelegen onderaan de dijk aan het water met het oude peilschrijverstation in onze rug. Wat kan het leven toch geweldig zijn. Genoten van de paadjes, de knotwilgen, de Waal de prachtige dijkwoningen en de grote aantallen ooievaars rondom het mooie ooievaarsopvangstation. Afgeslotenbij de bakker met een heerlijk ijsje.
  Vrijwilligers bedankt voor dit geweldige pad. Wij hebben genoten!!

 23. Afgelopen zondag dit pad gelopen. Prachtig! Over en langs dijkjes. Knotwilgen. Mooie dijkwoningen. Struinen langs de rivier en de ontmoetingen met koeien. Schapen in de wei met dartelende lammetjes. Fazanten. Een hoogstamboomgaard met bloesem in de perenbomen en als toetje een klepperende ooievaar op het nest. En wat een rust.

 24. Op zaterdag 4 april deze ontzettend leuke wandeling gelopen. Wij zijn tegen de wijzers van de klok in gelopen. Door de boomgaard, over opstapjes en door klaphekjes, via de dijk naar beneden, langs de waal en het allermooiste: de ooievaars op de nesten. Geweldig!
  Helaas ben ik onderweg wel twee sleutels verloren. Mocht iemand deze gevonden hebben, dan hoor ik het graag.

 25. 27 maart, goed aangeven, afwisselend, heerlijk gelopen. Wij genieten van de klompentochten!

 26. Wat een fijne afwisselende route. Mooie uitzichten over de Waal en een overdosis aan Elzen in de bloei. En als kers op de taart klepperende ooievaars in Herwijnen. Een aanrader zeker met de heerlijke voorjaarszon.

 27. Prachtige wandeling gemaakt, we hebben nu 8 klompen paden gelopen en dit is voor ons nr.1. Zo afwisselend en mooi langs de Waal, waar grote schepen varen. Onder langs dijken en heel weinig over asfalt. Route staat heel goed aangegeven, konden niet overal lopen ivm hoog water. Prachtig de ooievaars op de nesten en in het weiland. Echt landelijk en rustig gebied, prachtig. We hebben genoten!!
  Groetjessss

 28. Heel mooi, afwisselend pad. Goed gemarkeerd. Mooie uitzichten. Begraafplaats met prachtige monumentale bomen en bijzondere trommels.

 29. Heel erg leuk pad. Op een mooie zondag in de herfst-lockdown toch rustig en grote stukken alleen kunnen lopen. Veel goede stevige overstapjes. Ik wil nu ook in een dijk-huisje wonen.

 30. Fijn pad! En heel erg goed gemarkeerd. En bijna nergens hoef je over autowegen. De vergezichten over de Waal, het lopen tussen de koeien, de boomgaard waar je tussen de appeltjes wandelt, fijn pad! Deels behoorlijk drassig nu, maar met goede schoenen geen probleem. Veel dank voor het delen van al dit moois!

 31. Erg mooi klompenpad, zeer afwisselend, leuke oude boomgaarden en resten van kasteelgrachten. Ook mooie uitzichten en struinroute langs de Waal. Veel dank hiervoor, een onvergetelijke wandeldag.

 32. Wat een leuke en afwisselende route is dit!! Vergeet het rondje bij de ooievaars niet te lopen, niet persé vanwege de ooievaars, maar de boomgaarden, de uitzichten deden me bijna aan een Frans landschap denken.
  De video staat online https://youtu.be/PP7aN8lXLyE

 33. Mooie afwisselende route in de uiterwaarden. Geen stier gezien, wel tussen de koeien en de schapen gelopen. Bewegwijzering is goed, zeker in combinatie met de app.

 34. Sinds april 2020 wordt iedere wandeling voorzien van een verhaaltje en wat foto’s Het verhaaltje is te vinden op mijn blog https://bit.ly/33pvWq5 Voor meer foto’s verwijs ik naar mijn Instagram account ’titiissprakeloos’

  Het Engelenburgerpad is een fijne afwisselende route en de veelbesproken stier ben ik niet tegengekomen.

 35. – pas op voor de gevaarlijke stier op de dijk –

  De asfalt weg onder de dijk langs is betere keuze.
  Verder schitterende route met prachtige vergezichten over de rivier.

 36. Prachtige route, afwisselend, alleen die stier op het veld aan de Waal maakte het wel spannend ?

 37. Filmpje volgt later
  Vorige week liep ik dit verrassende klompenpad. Wat een leuke route, door het dorpje is leuk, de extra slinger vanwege de ooievaars is een must! Niet vanwege de ooievaars, maar vanwege de huizen, de blik over de boomgaard, alsof je ergens in Frankrijk loopt. Dan het deel door de uiterwaarden: geweldig!! Spannende paadjes, koeien, mooie uitzichten, erg leuk! Daarna een flink stuk over een dijk, mooie uitzichten maar wat lang.
  Ik heb me geen moment verveeld!

 38. Vandaag dit klompenpar gelopen. Het ligt bijna in onze achtertuin, maar het is een mooie route.

 39. Vandaag dit verrassend mooie pad gewandeld. Veel afwisseling en door het mooie weer met de prachtige wolkenluchten veel foto’s gemaakt.
  Als echte Betuwse blijven de rivieren toch trekken en kon mijn hart ophalen op dit super pad! Van genoten!
  Hulde aan de groep vrijwilligers van het pad!

 40. Vandaag vanwege het onverwacht mooie weer toch nog even eropuit.
  Deze stond al een tijdje op ons lijstje. En het was een goeie keuze. Wat een afwisselende wandeling! Genoten van de plek waar ooit het kasteel Engelenburg stond, van de vele ooievaars, het struinen door de uiterwaarden, de mooie dijken met prachtig uitzicht. En als toetje tussen de appelbomen door. Vanwege de warmte en het late tijdstip gekozen voor het korte rondje. We komen zeker terug, met de kinderen. Aan het eind wacht heerlijk zelfgemaakt schepijs bij bakkerij Bakker, gemaakt van melk van koeien uit de buurt. Of een patatje bij de buren. Wat een topwandeling!

 41. Vandaag hebben wij het Engelenburgerpad gelopen en we hebben genoten cvan de variatie. We hebben ooievaars gezien met hun jongen, paardjes in de wei en koeien en schapen. We zagen wel dat het land droog is, er zitten grote droogtescheuren in de grond. Langs de Waal is er wijdsheid en zijn er de schepen. We hebben een boer geholpen die nylon touwen aan het verzamelen was op zijn land. Dat vond hij heel hendig van ons! We willen meteen verhuizen naar de prachtige oude huizen en zagen in de etalage van een makelaa dat de huizen niet eens zo vreselijk duur zijn. Langs rijen fruitbomen en een grappig oud tractorje weer naar Herwijnen terug. Een prachtige wandeling!

 42. Op 26 mei het Engelenburgerpad gelopen. Wat een mooi pad, dijkjes en leuke kronkelpaadjes door het hoge gras. Langs de Waal, tussen de koeien door. Bij het kleine rondje in Herwijnen dachten we: waarom dit mini extra rondje? Maar toen we het liepen waren we er al gauw achter. De ooievaar opvang zit daar en op bijna elke schoorsteen broedde een ooievaar. Prima bewegwijzerd en vele bijzondere vogels gezien. Echt een prachtig pad ?☀️

 43. Beste Aike,

  het betrof hier een stuk waar kortgeleden schapen zijn neergezet voor beweiding. Er is inmiddels op beide plaatsen een doorgang gemaakt d.m.v. klaphekjes. Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Rosina Verweij
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 44. …verrassende route gelopen op zonnige hemelvaartsdag!
  zó leuk om de beeldengroep ‘horen, zien en zwijgen’, gemaakt door mijn oom, wandelend opnieuw te ontmoeten. een mooiere plek dan daar, uitkijkend over de waal, zou ik niet hebben kunnen bedenken.
  ter hoogte van waaldijk 17 bleek het pad achter de huizen op 2 plaatsen geblokkeerd te zijn door een hek, zonder opstapjes. heel jammer!

 45. De volledige route gelopen op een prachtige zonnige zaterdag 25 april. Met de klok mee. Route is prima aangegeven en zeker de eerste helft is prachtig. Veel afwisseling, veel vogels, schaapjes en nauwelijks asfalt.
  Het tweede deel loopt een heel groot deel onder de dijk aan de ene kant richting veer en daar aangekomen loop je eigenlijk aan de andere kant beneden van de dijk terug. Misschien is andersom lopen wel leuker zodat je het leukste stuk voor het laatst bewaard.

 46. Zaterdag 16 mei deze route gelopen, erg leuke route , in het begin denk je waar loop ik maar dan zie je uiteindelijk zoveel verschillende natuur uitingen ,je loopt letterlijk tussen de koeien ,langs het water over zand, tussen gras wat tot aan je heupen staat, over de dijk tussen leuke dijkhuisjes, over de uiterwaarden, boomgaard, veel natuurlijke paden en heel veel ooievaars gezien met kleinen, dit is echt een aanrader vooral de lange versie.

 47. Vandaag dit klompenpad gelopen met onze kinderen van 5 en 7 jaar. We hebben de verkorte route van 6 km gelopen. Wat een prachtige en afwisselende route. Echt aan aanrader om te lopen, ook met kinderen!!! Tip: loop wel tegen de klok in deze route.
  Veel onverhard, veel afwisseling in omgeving en het terrein. Leuk om zo dicht langs de waterkant te kunnen lopen in dit jaargetijde.
  Tot slot langs de ooievaars met nu ook jongen, een leuke kers op de taart van deze route!

 48. 9 mei deze zeer mooie, zeer afwisselende route met veel overstapjes gelopen. Je komt ook langs de ooievaarsopvang van Herwijnen, waar op dit moment ook jongen te zien zijn. Dit alles is te zien in mijn filmpje https://youtu.be/r3L-JUdLXGo

 49. Vandaag deze hele mooie route gelopen. Wij hebben deze route tegen de klok in gelopen en genoten van de weinig verharde wegen. Een erg afwisselende route met veel klauterwerk. Wij hebben ervan genoten

 50. Leuke wandeling, zeer afwisselend. De overstapjes waren voor ons (70 +) af en toe een uitdaging, net zoals de klimmetjes de dijk op en af. Maar we raden iedereen deze wandeling aan!

 51. Schitterend pad.
  Vandaag dit mooie pad gelopen. Van begin tot het eind was het prachtig. De Engelenburg en Frissestein waren adembenemend mooi. De rust ,schapen vredig onder de bomen en het gezang van de vogels. Met hoog in de bomen de ooievaars. Wat was het mooi. Het strand langs de waal bezaaid met mooie schelpen. Verderop liepen we door het bloeiende fluitenkruid. Wat een afwisseling. Bedankt voor dit mooie bijzondere pad.
  Ruud en Mieske Aalbers

 52. Heel mooi afwisselend klompenpad, prima aangegeven, zo wel in het voorjaar maar ook in het najaar erg mooi. In de winter soms te modderig.

 53. Wat een fantastisch mooie wandeling! Graspaden, strandjes langs de rivier, schapen met lammetjes, ooievaars, mooie oude gebouwen, schepen, bloemen, roofvogels, koeien, boomgaarden, loopplanken en tot slot een ijsje kopen…. Wat heb je nog meer nodig om te genieten van een voorjaarsdag? Dank voor deze afwisselende wandeling.
  We hebben hem inderdaad tegen de klok in gelopen; dan heb je de afwisseling aan het eind. Ook onze tieners hebben genoten; dat zegt genoeg 🙂

 54. 27-4-2020
  Wat een afwisseling in 1 route, heel leuk en avontuurlijk ook voor kinderen!! Bordjes zijn goed te volgen. Genoten van alle ooievaars. Tip: loop de route met kinderen tegen de klok in, dan heb je het ‘saaiste’ stuk eerst ipv als ze al moe zijn.

 55. Op 25 april hebben wij dit pad met gps gelopen. Wij vonden dit een mooi pad van begin tot het eind.
  Heel afwisselend, en zeker nu in het voorjaar werkelijk prachtig!
  Wij hebben dit pad met de klok mee gelopen en dat was goed bevallen.
  Wat ons betreft zeker een van de mooiere klompen paden.

 56. Afgelopen zondag 19 april het vorig geopend klompenpad in Herwijnen gelopen.
  Voor mij maar een kilometer of 15 van huis,maar toch zo verrassend mooi,zeker nu in het voorjaar met alle bloesem
  en broedende ooievaars,
  Zelfs nog een ijsvogel gezien.
  Lekker veel onverhard,daar houd ik van.
  Had nog een leuk praatje met 1 van de medeoprichters die bezig was om het door het hoge water van maart het onbegaanbare stuk achter de zomerdijk weer begaanbaar te maken door een paar pallets over de modder te gooien.

 57. 13 mrt 2020 wat hebben wij genoten van deze wandeling.
  De afwisseling, “bos”, dorp, dijk, langs de waterkant, door de bloeiende boomgaard.
  En dan ooievaars spotten ( op nest) schapen met lammetjes.
  Helemaal voorjaar en helemaal top.

 58. Zeer groen pad. Nauwelijks asfalt. Daardoor een best intensieve wandeling. Grote delen gaan door de uiterwaarden die behoorlijke delen van het jaar onder water staan. Tenslotte is rondom de Engelenburcht de bewegwijzering onnavolgbaar. Wellicht kan dat duidelijker.

 59. Op zaterdag 25 jan 2020 dit mooie klompenpad gelopen, er mag hier en daar wel een wegwijzertje erbij zodat je niet verkeerd loopt. Verder een prachtige route, deze route krijgt van ons het cijfer 8, Elly & Albert.

 60. Dit pad liepen wij op 7 december. Een aantal mooie stukken, ik denk met name in de lente wanneer alle bloesem in bloei staat. De gedeelten in het dorpje en over asfalt mochten van ons nog wel wat korter.

 61. Een klompenpad zoals een klompenpad hoort te zijn. Afwisselend, groen, historie, over hekjes heen, prachtig!
  Wij doen alles via de app, dan loop je nooit verkeerd.

 62. We hebben gisteren deze prachtige route gelopen. Heel afwisselend. Wat een lieve mensen ook in Herwijnen. Iedereen hielp of hield een praatje. Ook lekker een cappuccino gekregen bij de mooie woonwinkel vanleersum living. Mooi initiatief van Herwijnen dit kloppenpad.

 63. Prachtige variërende route, we hadden dan ook een prachtige herfstdag met strakblauwe lucht en nauwelijks wind. De bovenstaande opmerking over het begin van de route is waarschijnlijk opgepakt, want we hadden geen enkele moeite om de route te volgen. De route hebben we nog uitgebreid met een wandeling over de Zeek naar de voorste en de achterste molen van Hellouw. Vervolgens terug over de Mert en via de Nieuwe steeg weer naar de Achterweg in Herwijnen. ik had graag wat foto’s toegevoegd, maar deze optie is hier niet mogelijk.

 64. Een klompenpad zoals een klompenpad behoort te zijn, met soms glibberige paadjes, maar dat kun je in het najaar verwachten. Veel variatie, weilanden, akkers, veel vogels gezien. Ook vlak langs de Waal gelopen, hier stonden veel datura’s nog in de bloei, of hadden al hun giftige vruchten, de doornappels. De routeaanduiding was soms niet helemaal duidelijk, maar wij hadden ook geen app. of kaartje, dus opletten geblazen. Net na het beginbord bij Bakkerij Bakker, moet je als je rechts gaat, goed opletten, al heel snel moet je rechtsaf, na even verkeerd gelopen te hebben, zagen we een gespoten klompje op de weg met een pijl, en iets uit het zicht zat idd. een sticker op de lantaarnpaal. Maar verder niets dan lof vrijwilligers. Omdat het een “vrij” korte route was, net als Dick van den Brandhof ook het Hamarithapad gelopen, wat minder afwisselend is.

 65. Op 23 oktober 2019 samen met vriend Ben dit mooie pad gelopen.
  Herwijnen blijkt historisch interessante plaats en de plaatselijke bakker heeft een prima konditorei. De route voert over de dijken van de Waal met mooi uitzicht op de druk bevaren rivier, uiterwaarden, strangen, weilanden, akkers en bosjes, oude boerderijen en in de verte kerktorentjes. Leuk vonden we ook het oogsten van maïs en slenteren langs de oever van de rivier. Zeer Hollands, afwisselend landschap.
  De bewegwijzering staat nog in de kinderschoenen en moet verbeterd worden, maar als je het kaartje bij je hebt en/of de app, kom je er wel uit.
  We hebben genoten!

 66. Zondag deze pad gelopen erg mooi zo langs de waal en de dijk
  Het oude dorp herwijnen is ook prachtig.
  bordjes keurig aangegeven 1paal was omgevallen en hebben het doorgegeven
  Er zou nog wat aanpassingen komen en dat hebben we met degene ook over gesproken.
  Het was onze 114e klompenpad die we hebben gelopen met een woord top .

 67. Een mooie afwisselend pad, vooral de historische gebouwen zijn zeer verrassend. Gelukkig is het pad goed gemarkeerd, want er zijn twee stukken, die je zowel heen als terug moet lopen, zodat het daar goed opletten is.

 68. Ik heb vorige week dit Klompenpad gelopen na het werk. Een prachtige route! Eén van de mooiste klompenpaden die ik tot nu toe gelopen heb. Ik loop meestal na het werk, dus kon ik ook genieten van een hele mooie zonsondergang bij de Waal. Heel afwisselende route, veel te zien. Mooie graspaden en een strandwandeling, wat wil je nog meer.

 69. Nav opmerking Jan Muggen.

  Beste Jan Muggen,

  Dank voor je positieve reactie. Ik heb de klompenpaden-app erbij gepakt en bij mij verschijnt het Engelenburgerpad wel in de lijst en kon ik de route vervolgens ook op mijn telefoon zetten.

  Wat zou kunnen helpen is op uw telefoon de app sluiten en weer openen.

  Nog veel wandelplezier op de klompenpaden, met vriendelijke groet,

  Erik van Eek
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 70. Gisteren het Engelenburgerpad gelopen, met de klok mee. Eerst een stukje rond voor de oude gebouwen, dan via een notenboom prachtig struinen met de schapen, dan door de uiterwaarden met pinken die soms schrikken, ze zijn nog niet bekend met wandelaars.
  Dan een stuk onder aan de dijk lopen, wel mooi maar liep niet zo lekker, terug aan de andere kant van de dijk was een mooi pad en mooie vergezichten.
  Een vernieuwde boerderij gezien uit 1767 en door een boomgaard gelopen.
  Hard 30%. Als je van ver komt is het zeker de moeite waard om dit pad eens te lopen.
  Omdat ik het pad te kort vind ben ik daarna naar Nederhemert gereden en heb daar de hoofdroute (ook 10 km) van het Hamarithapad gelopen.

 71. Vandaag het klompenpad gelopen en het was er weer voor om deze route te lopen. Een prachtige wandeling, heel afwisselend. Door Herwijnen, langs het water, over de dijk met mooie vergezichten, door een appelboomgaard. Een wandeling met verrassingen. Heel gevarieerd een echte aanrader. We hebben genoten.

 72. Jubeldejubel, wat een prachtige route.
  En wat een heerlijk wandelweer.
  Oude dorpskern, intieme paadjes, fraaie vergezichten, kortom: fijne afwisseling.
  Keurig aangegeven bovendien.
  Ook nog de nodige walnoten geraapt.
  Alle betrokkenen: bedankt.

 73. Hoi, zojuist vanmiddag dit pad gewandeld ik kan niet anders zeggen heel mooi en afwisselend dank voor de tot stand brengen van dit pad aan alle die er aan hebben mee gewerkt in her bijzonder de boeren en fruitteler waar je over hun grond mag wandelen maar ook alle vrijwilligers dank !

  Hennie Roelofsen

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.