100 Klompenpaden

Een geweldige mijlpaal: het 100ste Klompenpad is geopend! 
Op 31 mei bereikten we een geweldige mijlpaal. Toen werd het 100steKlompenpad, het Jufferpad, in Renswoude geopend. Het eerste Klompenpad, het Schutpad, openden we in 2002 in het buitengebied van Leusden. We herstelden onder andere een oud Kerkepad en de route ging over onverharde paden via boerenland en landgoederen. Een wandelconcept was geboren. Nu 15 jaar later gaat het 100ste Klompenpad over boerenland en langs de Grebbelinie en beken in het buitengebied van Renswoude en Veenendaal.

Wandelen over Klompenpaden is een hele beleving!
Wandelaars maken vaak een filmpje van hun Klompenpadwandeling. Hieronder een kleine compilatie van een aantal van deze filmpjes. Het geeft een beeld van het wandelen over een Klompenpad. Tegelijkertijd is het wat ons betreft een ode aan alle Klompenpadfans! Dank aan de filmers: sws travel, Serge Calon, Annette Lenie, Hans Melis en Kuus Verboom.

Klompenpaden in de media
Klompenpaden staan in de belangstelling! Regelmatig besteden (lokale) media aandacht aan Klompenpaden en de vrijwilligers die de Klompenpaden mogelijk maken. Bekijk hieronder de verschillende items!

Teisterbantpad op RTL live
Boereneschpad op Omroep Gelderland
Stoutenburgerpad op RTV Utrecht vanaf 8.35 min
Slagmaatpad Kids op RTV Utrecht
Houtdijkenpad en Graveslootpad op RTV Utrecht vanaf 18.11 min
Goilberdingerpad op Omroep Gelderland radio

Nog meer Klompenpaden filmpjes:
Zandslagenpad en Alemschepad door André Versteeg
50 klompenpaden door Willem van Leuveren
Stoetwegenpad door Serge Calon
Gerrit Achterbergpad door Serge Calon

Klompenpadenfans
Er zijn veel Klompenpadenfans, bijv. fotograaf Willem van Leuveren heeft een beeldbank, columnist Wim Huijser lanceert op 31 mei het boek ’50 nieuwe Klompenpaden’ en blogger Wim van Maurik beschrijft zijn ervaringen onderweg.

 
Volg de Facebookpagina Klompenpaden!

Voor de pers
Klik hier voor persinformatie.