Klompenpaden; de mooiste wandelroutes

Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. Wandelend over landgoederen, historische paden en dwars door boerenland is er veel te ontdekken en beleven. De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland – willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Frisse lucht opsnuiven in het bos, over bruggetjes in het weiland of een kop koffie op een boerenerf. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden worden ontwikkeld in samenwerking met vrijwilligers en ook na realisatie onderhouden door vrijwilligers. Door op deze manier bewoners te betrekken bij de Klompenpaden en het boerenlandschap toegankelijk te maken, hopen we bij te dragen aan het in stand houden en verbeteren van het landschap.

Website, folder en app
Op deze website staan alle Klompenpaden beschreven en ingetekend op de kaart. Wandelingen over Klompenpaden kunnen met elkaar gecombineerd worden zodat een meerdaagse wandeling ontstaat. De folders informeren over de cultuurhistorische en landschappelijke routepunten onderweg. Met de gratis Klompenpaden app laat bijzondere plekjes ontdekken en interessante achtergrondverhalen van het gebied horen. Meer landschap en erfgoed beleven langs de Klompenpaden? Kijk hier eens.

Nieuwe ontwikkelingen
Er zijn volop nieuwe ontwikkelingen waardoor de Klompenpaden nog leuker worden. Zo werd in  2016 het eerste Klompenpad Kids geopend, ondertussen zijn dat er al veel meer en worden nieuwe Klompenpaden Kids ontwikkeld. In 2020 werd het eerste Klompenpad XL geopend, het Nederrijnsepad biedt met 27 kilometer extra veel wandelplezier.

Steun de Klompenpaden
Draag jij de Klompenpaden een warm hart toe en wil je daarom een donatie doen, klik dan hier voor de QR-code. Je kunt je op deze pagina ook aanmelden voor de Klompenpaden nieuwsbrief.

Vragen en meer informatie
Vul het contactformulier in voor meer informatie, vragen of opmerkingen over Klompenpaden.