Klompenpaden; de mooiste wandelroutes

Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven. De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland – willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en de streek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Alle Klompenpaden worden ontwikkeld in samenwerking met vrijwilligers en ook na realisatie onderhouden door vrijwilligers. Door op deze manier bewoners actief te betrekken bij de Klompenpaden en het boerenlandschap weer toegankelijk te maken hopen we bij te dragen aan de in stand houding en verbetering van een mooi  landschap.

Klompenpaden: digitaal, folder en als app
Op deze website staan alle Klompenpaden uitgebreid beschreven en ingetekend op de kaart. Op die manier kunnen ook meerdere Klompenpaden gecombineerd worden zodat een meerdaagse wandeling ontstaat. De bijbehorende folder vertelt over de bijzondere cultuurhistorische en landschappelijke routepunten die de wandelaar onderweg tegenkomt. Daarnaast is er een gratis Klompenpaden app. Met de smartphone in de hand ontdek je bijzondere plekjes en hoor je interessante achtergrondverhalen van het gebied.
Meer landschap en erfgoed beleven langs de Klompenpaden? Kijk hier eens.

Nieuwe ontwikkelingen
Er zijn ook volop nieuwe ontwikkelingen waardoor de Klompenpaden nog leuker worden. Zo werd in  2016 het eerste Klompenpad Kids geopend, ondertussen zijn dat er al veel meer en we zijn met de ontwikkeling van nieuwe Klompenpaden Kids bezig. In 2020 het eerste Klompenpad XL geopend. Het Nederrijnsepad biedt met 27 kilometer extra veel wandelplezier.

Vragen en meer informatie
Klompenpaden zijn een product van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht.

Wilt u meer informatie over de Klompenpaden of heeft u een opmerking of klacht over één van de routes, vult u dan het contactformulier in onder ‘contact’.