Nederrijnsepad

Ontdek het mooie open rivierlandschap van de Nederrijn tussen Lexkesveer en Driel in de mooie buitengebieden van de gemeenten Overbetuwe, Renkum en Wageningen. Wandelen door uiterwaarden, langs dijken, over stuwwallen, langs steenfabrieken, een kasteel, een stuw en varend naar de overkant. Een extra lang Klompenpad (XL). Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Nederrijnsepad (27 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 9, 17 of 19 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Manege de Fruithof, Dorpsstraat 5  in Heteren

Opstappunt: Veerstoep, Veerweg in Renkum. Hotel de Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96 in Wageningen. Drielse Veer, Veerweg in Oosterbeek. Randwijkse Rijndijk in Randwijk.

Openbaar vervoer: Bushalte Beemdhof in Heteren. Bushalte Wageningse Berg in Wageningen. Bushalte Centrum in Renkum. Bushalte Drielse Veer in Oosterbeek.

Markering: Paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. Door gebruik te maken van de veren en/of A50-brug is de route met de klok mee te verkorten tot:

 • Via Renkumse Veer: 19km
 • Via Renkumse Veer en A50-brug: 9 km
 • Via Lexkesveer en A50-brug: 17 km

Route combineren: U kunt het Nederrijnsepad combineren met het Dorenweertsepad, Eldensche Veldpad, Hartensepad, Molenbeeksepad en het Wageningse Engpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag hebben wij de hele route van 27km gelopen, we waren gestart bij hotel De Wageningsche Berg, we hadden gezien dat het Lexkesveer vanaf 8:00 ging en het Drielseveer pas vanaf 10:00 dus zo kwamen we goed uit.
  Wat een prachtig klompenpad, de hele route was goed te doen en we hadden heerlijk weer.
  Ik las ergens iets over veel asfalt maar wij hebben nauwelijks asfalt gezien, aan de zuidkant konden we helemaal langs de dijk lopen (heerlijk rustig).
  Veel flora en fauna en schitterende uitzichten.
  We willen alle vrijwilligers bedanken die dit padonderhouden, het was piekfijn in orde!

 2. Vandaag, op 5 mei, deze prachtige, afwisselende wandelroute gewandeld. Gestart in Heteren en in de richting van Driel gelopen. Genoten van zowel de zuidkant als de noordkant van de route. Hier en daar is de bodem nog wat drassig, houd daar rekening mee. Aan de noordkant zitten wat pittige klimpartijen, maar het uitzicht is geweldig.
  Genoten van het Azalealaantje waar de azaleas nu volop bloeiden. Jammergenoeg daardoor de Dunobrug gemist. Bij Kasteel Doorwerth is een leuke plek om iets te eten en te drinken: De Zalmen. Wij gaan nog zeker een keertje terug om het kasteel van binnen te bekijken.
  Het is al eerder gezegd: check of alle pontjes gaan.

 3. Jammer dat de Randwijksche Uiterwaarden niet toegankelijk zijn. Ze zien er vanaf de (drukke) Randwijkse Rijndijk schitterend uit.

 4. Het noordelijke deel is erg leuk, leuke paden en mooie uitzichten, zeer de moeite waard. Echter is het zuidelijke deel niet echt nodig, hier loop je veel over asfalt waarover hard wordt gereden. Dit klompenpad was aantrekkelijker geweest als het zuidelijke deel er uit werd gehaald en er een alternatieve route gezocht werd aan de noord kant van de rivier.

 5. Hallo vandaag een gedeelte van de route gelopen van Heteren naar het fiets en voetgangers pondje naar Renkum daarna via de noord zijde langs de Prachtige Rijn oever met het omhoog gaande bosje uiteidelijk via de Rijnbrug met uitzicht naar kasteel Doorwerth en de sluis bij Driel terug toekeren naar het beginpunt de Zuidkant is inderdaad minder mooi dan de noordkant maar als je een paar ooievaars en een paar buizerds ziet vliegen valt het allemaal wel mee en daarbij zijn de vrijwilligers van het Renkumse pondje ook vriendelijk volgende keer als het beter weer is lopen we de rest we wonen immers vlak bij half uurtje met de auto

 6. Vandaag loop ik dit pad en helaas staat het gras aan de zuidkant zo hoog dat er geen sprake is van een pad. In de eerste 10 meter was mijn broek al totaal nat. Het zou fijn zijn als er gemaaid wordt. (Ik loop nu dus over het asfalt). Voor de rest is het natuurlijk prachtig, ik prijs me gelukkig met zo’n ‘achtertuin’

 7. Vandaag dit prachtige pad gelopen De 27 km in 1 keer. Begonnen met de zuidkant. Veel mensen vinden dit een saaier stuk. Wij dus niet. Zo schitterend mooi allemaal. We hebben genoten!!! Dit was ons 131 ste klompenpad. We hoeven er nog maar een paar. Jammer!!! Hopelijk komen er af en toe een paar nieuwe bij. We zullen het gaan missen als we klaar zijn…

 8. In een prachtig zonnig weekend het XL klompenpad het Nederrijnsepad gewandeld. Uitgesmeerd in 2 dagen. Dag 1 start vanaf ons hotel De Wageningsche Berg , via de Lekxesveer, eerst de zuidkant, tot de Renkumseveer, dan de noordkant tot de A50 brug, brug over naar Heteren, stukje zuidkant en weer naar de Renkumseveer om via de noordkant over Renkum terug te geraken bij startplaats de Wageningsche Berg. Zo mixten we mooi de wat eentonige zuidkant met de afwisselende en fraaiere noordkant. Wel 21 kilometer gaans. Dag 2 met startpunt kasteel Doorwerth. Eerst naar de A50, de brug weer over naar de noordkant en door de uiterwaarden en een gedeelte dijk voor de afwisseling. Middels het Drielse veer het laatste fraaie gedeelte via het Duno plateau en het mooi in de bloei staande Azelealaantje, met de finish , na ruim 14 kilometer, in de tuinen van kasteel Doorwerth. Al spelenderwijs heerlijk gewandeld langs de lieflijke Nederrijn. En met een overnachting in de buurt een top weekendje weg ……..

 9. Vandaag dit mooie pad gelopen met in de loop van de dag de zon erbij. Dankzij alle review eerst het wat lange saai deel over de dijk gelopen, prima te doen en je kunt dan wat meer doorlopen. Het noordelijke deel is prachtig met mooie vergezichten!

 10. Ik heb het deel tussen Wageningen en het Drielse Veer twee keer gelopen. De eerste keer ongeveer een maand geleden met prachtig mooi zonnig weer. Het mooiste stuk vond ik het gedeelte over een slingerend graspad door de uiterwaarden tussen de brug van de A 50 en kasteel Doorwerth.
  Drie week later was het graspad bijna omgeploegd; overal op en vlak rond het pad zag men afdrukken van paardenhoeven. Men is in de korte tussenliggende tijd, waarschijnlijk de voorjaarsvakantie, met grote groepen paarden precies over het pad gaan galopperen. Waarom precies op het graspad en niet iets ernaast? Er is toch ruimte genoeg. Gezien de toestand van het pad kan ik de geplande wandeling samen met mijn vrienden niet laten doorgaan. Voor ouderen is het pad te slecht geworden.
  De galopperende paarden vernielen de wandelpaden langs de Nederrijn.

 11. Op 17 juni het Nederrijnsepad gelopen, de volledige 27 kilometer. De zuidkant vonden wij ook lang en vrij eentonig. Het gras was bij de sluizen van Driel zo hoog dat we ons afvroegen of we nog wel op de route zaten. Het pad was helemaal overwoekerd. Aan deze zuidkant ook erg weinig bankjes dus zitplaatsen improviseren. De noordkant daarentegen prachtig. Het stijgen en dalen prachtig, langs de strandjes aan de Rijn. Super leuk 2x met het pondje overvaren. Een mooi pad, wel wat overlapping met andere klompenpaden maar dat waren al favorieten van ons (Rosande- en Dorenweerstepad) dus zeker geen straf om daar nogmaals stukken van te lopen.

 12. Dit weekend het pad gelopen, gestart in Wageningen, en vanaf daar bovenlangs naar het oosten gelopen. De kant ten noorden van de rivier vonden wij het mooist; afwisselend, bos, uitzicht, het kasteel Doorwerth, echt erg mooi. Het pad aan de zuidkant is heel lekker rustig, maar dat is ook wel begrijpelijk; het wordt een tikkie saai. Je loopt het hele eind tussen dijk en rivier. Helemaal prima voor even, maar nu wat weinig afwisselend. Dus als je het mooist voor het laatst wil bewaren, doe dan eerst de zuidkant. Of – start in het midden, dan verdeel je het een beetje. Vooral door de noordkant al met al wel echt een mooi pad, dank voor al het onderhoud!

 13. Vandaag dit XL pad gelopen. Een superzonnige dag, korte broeken en t-shirtjesweer 😀 Heerlijk.
  We hebben genoten van dit lange maar mooie pad. Mooie paden, mooie doorkijkjes, heerlijke pauzeplekjes kortom; genoten van alles en van veel wat we al kenden ( bleek). Het pad heeft nl wel aardig wat overlap met alle andere paden die we in deze hoek al hadden gelopen……maar die vonden we toen mooi en nu nog steeds. Enig puntje van kritiek…onze persoonlijke mening: het stuk vanaf de Drielse sluizen onderlangs de dijk weer richting de start is wel hééééél erg veel van hetzelfde. Hoewel we ook snappen dat je niet veel anders kunt dan daar langs te gaan om weer bij de auto terug te komen.
  Alle vrijwillgers: DANK ! 👍

 14. Beste Magda,

  Leuk dat u het Nederrijnsepad wilt gaan wandelen! Dit pad is op meerdere punten te verkorten. Als u het pad in twee delen wilt lopen is de routeverkorter over de A50-brug de meest logische om te kiezen. U kunt camping de Boersberg (Doorwerth) of camping Overbetuwe proberen voor een overnachting.

  Ik raad u wel aan om eerst te kijken of de pontjes varen in de periode dat u dit pad wilt gaan wandelen. Voor actuele informatie kunt u de betreffende website-hyperlinks openen bij het kopje Bijzonderheden op deze webpagina. In de winter is stevig, waterdicht schoeisel te adviseren.

  Fijne wandeling!

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 15. Dit pad staat nog op mijn lijst. 27 km is voor mij op 1(een) dag wat te lang. Is er een logische knip te maken? Over twee dagen verspreid met een een kampeeradres aan de route?

 16. Gisteren het oostelijke deel van dit pad gelopen (van Heteren naar het Drielse veer dan oversteken richting Oosterbeek en dan aan die kant tot aan de brug).

  De eerste helft van deze route (zuidelijk van de Rijn) was best wel saai. Het is kilometerslang hetzelfde: door het hoge gras onder de dijk langs.

  Daarentegen was de tweede helft erg interessant en afwisselend. Hier was de route ook zeer goed uitgezet en kon je de route eigenlijk op alleen de bordjes lopen. Leuke uitzichtspunten, het nodige hoogteverschil, uiteraard kasteel Doorwerth…… Complimenten voor het uitzetten van dit deel van de route.

 17. Heerlijk om deze uitdaging van Klompenpaden op te pakken.
  Hoewel het veelal over de dijk lopen was, omdat de lage paden begroeid of te nat waren, heb ik er erg van genoten.

 18. Vandaag met erg warm en benauwd weer dit pad gelopen als voorbereiding op de Alternatieve Wandelvierdaagse. Puur om meters te maken want de omgeving ken ik van haver tot gort, veel gewandeld en gefietst daar.
  Laat ik me beperken tot een tip: in tijden van groeizaam weer zoals nu kun je beter constant de dijk nemen aangezien het gras, onkruid en andere vervelende stekels minstens een meter hoog zijn in de uiterwaarden en dan vooral vanaf de stuw bij Driel tot aan het pontje aldaar. Op een gegeven moment was er echt geen doorkomen aan en heb ik maar zelf een omleiding bedacht. Het pad vanaf de stuw is gewoon weg en er zijn ook geen sporen van andere wandelaars te zien. Zelfs met mijn lange broek aan was het eigenlijk niet te doen. Of je moet dit pad lopen in de winter. Ik begrijp dat het zeer groeizaam weer is (geweest) en dat stevig maaien veel tijd kost (en afhankelijk van vrijwilligers e/o boeren?), maar je kunt een argeloze wandelaar dit stuk echt niet laten wandelen. Plaats dan een waarschuwing in de app en geef aan dat je over de dijk moet. Tenzij je t leuk vindt om met een machete op pad te gaan. Lange broek aan!

 19. Gisteren het hele pad gelopen. Een uitdaging, maar voor een getrainde wandelaar prima te doen. Wij hebben het pad gelopen vanaf de Wageningse berg, Lexkesveer, Drielseveer en aan de noordzijde over de stuwwallen weer terug. Als het niet te druk is met verkeer is het ook mooi lopen over de dijk aan de zuidzijde (het pad zelf voert onder langs de dijk. Ook mooi). Je hebt dan een schitterend uitzicht over de rivier. Even opletten: wanneer je onder het viaduct van de A50 door loopt, dan zo’n twintig meter verderop naar rechts via het opstapje het prikkeldraad weer over. Te oordelen naar de sporen in het lange gras wordt deze overstap nog wel eens gemist, en dan wordt het verderop lastig om het prikkeldraad over te komen 😉

 20. Vandaag deze mooie en langste klompenpadrrute gelopen. We zijn gestart vanaf Heteren met beetje nevel, door het hoge natte gras waardoor alles onder de knie behoorlijk nat werd. Later drogende dit weer bijna allemaal goed op. Verschillende mooie vogels gespot, zoals puttertjes, kneus en ook de boeren zwaluwen vlogen dicht om ons heen. Na de pont bij Lexkesveer door het mooie arboretum, en wisselende landschappen. Via het Drielse veer, waarbij een bezoekje aan de mobiele ijscoman niet overgeslagen werd weer naar de zuidkant van de rivier weer over de rijk begroeide dijk terug. Een flinke wandeling, dat zeker, maar absoluut de moeite waard! Hartelijke dank aan allen die dit mogelijk maken!

 21. Beste Koekie,

  Ik neem spoedig contact met u op.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 22. Wij hebben de volledige route gelopen, een uitdaging maar goed te doen. Genoeg plekjes om te rusten, te eten en drinken en te genieten. De beide kanten van het water zijn heel verschillend, bos en heuvelachtig tegenover plat en open langs het water. Als je geen geoefende wandelaar bent is het handig om de waterzijde voor het laatst te bewaren!
  Let goed op, hier en daar zijn de bordjes wat verwarrend en wij hebben er ook wel paar gemist. Maar de app was zoals altijd een goed hulpmiddel.

  Een aanrader!

 23. Prachtige wandeling we kwamen op een weiland waar al verboden toegang op stond.
  De eigenaresse kwam in een Jeep aan gescheurd.
  We mochten niet even haar terrein over want het was een broedplaats voor vogels ( heel handig met een jeep om erover heen te rijden)
  We moesten 5 km terug lopen we hadden al 20 km gewandeld met een dochter van 11.

 24. Beste Petra,

  U kunt de actuele vaartijden controleren op de websites van de veerponten.
  De link van deze websites vindt u onder bijzonderheden op deze pagina.

  Met vriendelijke groet,
  Team Beheer Klompenpaden

 25. Wij willen deze route op zaterdag gaan lopen, kunnen we dan de hele route lopen of moeten we nog rekening houden met niet varende pontjes? Heb er zin in.

 26. Hele mooie afwisselende route, top wandeling. Heerlijk genoten van de rust en weidse vergezichten op sommige stukken.
  Gaan we zeker vaker van genieten.

 27. Beste heer Welvaart,

  Als niet alle pontjes varen is het helaas niet mogelijk om de gehele route te lopen. U kunt ervoor kiezen om een deel van het Nederrijnsepad de lopen: het Lexkesveer is in het weekend geopend.

  Als u een langere afstand wilt wandelen kunt u ervoor kiezen om het Nederrijnsepad te combineren met één van de aangrenzende paden. Kijkt u op https://klompenpaden.nl/klompenpad/?target=op%20de%20kaart welke paden dit zijn. Ik adviseer u hierbij de routes van de paden in de app te downloaden of de kaart die op de padpagina’s te downloaden zijn te gebruiken.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 28. Hoe kun je het complete rondje lopen zonder dat overgang van de pont? Ik zie namelijk geen alternatief bij het Drielse veer, deze vaart niet in het weekend. We willen deze route aanstaande zondag gaan lopen. Alvast bedankt!

 29. Vandaag dit prachtige XL klompenpad gelopen..exact 27 km.
  Het was ons 125e pad!
  Leuk hoe 4 bestaande paden gecombineerd zijn tot een nieuw (XL) pad.
  Een aanrader ondanks dat een deel bekend is door de al bestaande paden!
  Het mooiste deel is het stuk ten noorden vd Rijn.
  Genoten hebben we!

 30. Beste Albert en Silvester,

  Hartelijk dank voor de tips. Ik zal ze doorgeven aan de nalopersgroep van het Nederrijnsepad.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 31. Vorige week deze route gelopen. Eerste stuk onderaan de dijk was vrij saai, maar na de pont van Wageningen werd het mooier en mooier. Het was hier en daar wel zoeken naar de juiste bordjes, waaronder in het bos van Oranje Nassau’s oord. Mooie heuvels met leuke stijgingen en prachtige paden. Onder de A50 gewoon over bouwplaats lopen en bijna aan het eind links om de bouwhekken heen zodat je op het dijkje verder kunt lopen. Het is wel één van de mooiste routes die ik gelopen heb. Totaal kwam ik op 32 km uit, maar de route en bezienswaardigheden maakten alles goed. Aanrader.

 32. Op zaterdag 7 nov 2020, een gedeelte van dit pad gelopen en wel 17km, vanwege het niet varen van alle pontjes. Hier en daar kan er wel een bordje extra geplaatst worden en soms staat er een bordje met een schuine pijl erop en dan kun je nog 2 richtingen op. Advies zet dan nog een bordje een paar meter verder in de richting waar de route heen gaat, zodat van meet af aan duidelijk is waar je heen moet. Verder een mooie route, we geven het een cijfer 7. Groeten van Albert & Elly.

 33. Hallo Henk en Gea,

  Het klopt inderdaad dat de route van de kaart en app afwijkt van die in het veld. Er is een tijdelijke routeomleiding vanwege werkzaamheden aan de A50.
  Wanneer deze voorbij is wordt de route weer zoals die in de app en kaart staat weergegeven.

  met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 34. Vandaag 17 sept dit schitterende pad van 27 km gelopen dit was voor ons pad nr 120
  Wij zijn vanmorgen vroeg begonnen maar de poort was bij manege de fruithof nog dicht hebben we zelf maar even open gemaakt om de auto daar te parkeren en weer dicht gemaakt
  We vonden bij het kasteel wat onduidelijk welke richting we op moesten we zijn er wel uit gekomen met de app en we miste in het weiland wat bordjes richting de brug verder hebben wij genoten van deze pad makers van dit pad toppie

 35. Vandaag het 2e gedeelte gelopen . Van kasteel Doorweerth naar de brug A50 en via het voetveer bij Driel weer terug. Mooie route , vooral landgoed Duno.
  Volgens mij klopt de app niet met de bordjes. Het gedeelte van kasteel tot de A50. Bordjes gaan over de Fonteinallee en de app geeft aan door de uiterwaarden achter de steenfabriek langs. Klopt dat ?
  Er mogen van ons nog wel meer XL paden komen.

 36. Vandaag (dinsdag 18 aug ) het Nederrijnse klompenpad gelopen.
  De markering is uitstekend ook omdat er regelmatig bordjes te zien zijn.
  We hadden een mooie zonnige dag en hebben genoten van de wandeling.
  Over de stuwwal is het klimmen en dalen met schitterende vergezichten.
  Aan de andere kant van de Nederrijn is het totaal anders over de graspaden.
  Ook zagen we van dichtbij de renovatie van het stuwcomplex bij Driel.
  We begonnen op de Wageningse berg en zijn daar ook geëindigd.
  Dank voor alle werkzaamheden om dit mooie klompenpad te realiseren.

 37. Vandaag genoten van dit prachtige pad, zo’n 19 km gewandeld.
  Prachtig! Dank weer voor het uitzetten.

 38. We liepen vandaag vanaf het startpunt in Heteren via de pont Lexkesveer via Wageningen en Renkum naar de brug waarmee we over de Rijn weer bij onze auto kwamen. 17 kilometer, heerlijke rustig want we begonnen om 8.30 uur met lopen. Wat een mooie uitzichten over de uiterwaarden afgewisseld met het Arboretum Wageningen en bos van de Noordberg. Als de fietspontjes weer varen lopen we de lus van Oosterbeek!

 39. Heel fijne afwisselend pad. Af en toe zijn de bordje was vaag in hun aanwijzing, maar dat mag de pret niet drukken. Voor iedereen die het pad op dit moment wil gaan lopen, even opletten de Drielse voetgangers en fietspont is door de corona uitbraak uit de vaart. Dit betekent dat je of de verkorte versie moet lopen of ter hoogte van Oosterbeek onderlangs over de weg terug moet naar de Heterensebrug om daar de oversteek te maken.

 40. Prachtige afwisselende route, water bos, hoogte, vergezichten en diverse dorpen.

 41. Een geweldig mooi afwisselend pad met op sommige delen grote hoogte verschillen.
  Dank aan alle die er aan mee gewerkt hebben om dit goed bewijzerd pad aan te leggen en te onderhouden.
  Jammer dat ik twee pontjes niet kon gebruiken, die lagen uit de vaart, dus heb ik delen met met fiets gedaan om bij startpunt te komen. een topper hoor !!!

 42. Heer van den Brandhof heeft gelijk idd. met de klok meegelopen, het plan was om eerst richting Drielse veer te lopen, maar omdat we twijfelden of het veer wel zou varen, toch links gegaan vanaf de start.

 43. Vandaag deels dit pad gelopen, net als Tjeerd en Jantje, nl 17 km. Begonnen in Wageningen, tegen de klok in. T. en J. hebben m.i. met de klok mee gelopen. Het Renkumse veer is in maart gesloten en het Drielse veer is in maart op bepaalde tijden open. Zie op site klompenpaden.
  Het eerste deel van Wageningen naar Heteren onder langs de dijk is nu weer vrij goed te lopen, niet meer drassig. Wel lang eind, beetje saai. Je kan ook een stuk op de dijk gaan lopen.
  Van Heteren naar Renkum is prachtig. Dan loopt dit klompenpad pad dwars door het centrum van Renkum. Goed voor de koffie maar dan moet er geen corona zijn. Bij één winkeltje kon je koffie krijgen, alleen een staanplaats.
  Laatste stuk was voor mij deels een herhaling van andere paden.
  Deze zomer de oostelijke kant lopen, 20 km, Renkumse veer is pas in mei deels open.
  Een leuk pad voor de lange afstand lopers, maar ik vind 20 km wel genoeg.

 44. Een aanwinst dit XL klompenpad;

  Vandaag dit mooie, nieuwe, lange klompenpad gelopen, onder een stralende zon en een flinke frisse bries.
  Vanaf de start, aan de dorpsstraat in Heteren, tegen de klok in, langs de uitwaarden van de Nederrijn, richting het Lexkesveer, er stond na al die regen, nog veel water in de uitwaarden, dus verschillende soorten watervogels gezien.
  Op sommige stukken was de grond nog glibberig, toen maar op de naastgelegen Rijnbanddijk gelopen, mooi uitzicht aan beide kanten. Op het Lexkesveer was de “Corona” ook al merkbaar, de Pontbaas had zich, terecht, verschanst achter een klein loketje, waar je nog wel contant kon betalen. Onderweg was alle horeca daardoor ook gesloten, dus broodjes en drinken mee. Vanaf het veer over de Wageningse berg en het Belmonte Arboretum met een prachtig uitzicht over de Nederrijn en de Betuwe. Vervolgens richting Renkum, door de doodstille winkelstraat naar de stoplichten over de weg, vervolgens waren we even het “pad” kwijt, na wat rond lopen (misschien een extra sticker hier plakken) zagen we dat we rechtsaf moesten, richting papierfabriek, we hadden geen kaartje of app. bij ons, wat natuurlijk altijd handig is. Voor de papierfabriek linksaf een prachtig natuurgebied in. Het Renkums veer was niet in bedrijf w.s ook door de Corona. Doorgelopen naar de A50 brug, hier de routeverkorting voor de zekerheid maar genomen, omdat we vreesden dat ook het Drielse veer (een klein veer) niet in de vaart zou zijn.
  Al met al hebben we 4 uur van dit schitterde nieuwe klompenpad genoten!
  Vrijwilligers heel hartelijk dank, dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt, wij vonden het één van de mooiste klompenpaden we hebben er al meer dan 80 gelopen!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.