Nederrijnsepad

Ontdek het mooie open rivierlandschap van de Nederrijn tussen Lexkesveer en Driel in de mooie buitengebieden van de gemeenten Overbetuwe, Renkum en Wageningen. Wandelen door uiterwaarden, langs dijken, over stuwwallen, langs steenfabrieken, een kasteel, een stuw en varend naar de overkant. Een extra lang Klompenpad (XL). Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Nederrijnsepad (27 km)

Startpunt: Manege de Fruithof, Dorpsstraat 5  in Heteren

Openbaar vervoer: Bushalte Beemdhof in Heteren. Bushalte Wageningse Berg in Wageningen. Bushalte Centrum in Renkum. Bushalte Drielse Veer in Oosterbeek.

Opstappunt: Veerstoep, Veerweg in Renkum. Hotel de Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96 in Wageningen. Drielse Veer, Veerweg in Oosterbeek. Randwijkse Rijndijk in Randwijk.

Markering: paarse markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. Door gebruik te maken van de veren en/of A50-brug is de route met de klok mee te verkorten tot:

 • Via Renkumse Veer: 20 km
 • Via Renkumse Veer en A50-brug: 7 km
 • Via Lexkesveer en A50-brug: 17 km

Route combineren: U kunt het Nederrijnsepad combineren met het Dorenweertsepad, Hartensepad, Molenbeeksepad en het Wageningse Engpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een opmerking over dit Klompenpad of een tip, dan horen we dat graag van u! Stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. We liepen vandaag vanaf het startpunt in Heteren via de pont Lexkesveer via Wageningen en Renkum naar de brug waarmee we over de Rijn weer bij onze auto kwamen. 17 kilometer, heerlijke rustig want we begonnen om 8.30 uur met lopen. Wat een mooie uitzichten over de uiterwaarden afgewisseld met het Arboretum Wageningen en bos van de Noordberg. Als de fietspontjes weer varen lopen we de lus van Oosterbeek!

 2. Heel fijne afwisselend pad. Af en toe zijn de bordje was vaag in hun aanwijzing, maar dat mag de pret niet drukken. Voor iedereen die het pad op dit moment wil gaan lopen, even opletten de Drielse voetgangers en fietspont is door de corona uitbraak uit de vaart. Dit betekent dat je of de verkorte versie moet lopen of ter hoogte van Oosterbeek onderlangs over de weg terug moet naar de Heterensebrug om daar de oversteek te maken.

 3. Prachtige afwisselende route, water bos, hoogte, vergezichten en diverse dorpen.

 4. Een geweldig mooi afwisselend pad met op sommige delen grote hoogte verschillen.
  Dank aan alle die er aan mee gewerkt hebben om dit goed bewijzerd pad aan te leggen en te onderhouden.
  Jammer dat ik twee pontjes niet kon gebruiken, die lagen uit de vaart, dus heb ik delen met met fiets gedaan om bij startpunt te komen. een topper hoor !!!

 5. Heer van den Brandhof heeft gelijk idd. met de klok meegelopen, het plan was om eerst richting Drielse veer te lopen, maar omdat we twijfelden of het veer wel zou varen, toch links gegaan vanaf de start.

 6. Vandaag deels dit pad gelopen, net als Tjeerd en Jantje, nl 17 km. Begonnen in Wageningen, tegen de klok in. T. en J. hebben m.i. met de klok mee gelopen. Het Renkumse veer is in maart gesloten en het Drielse veer is in maart op bepaalde tijden open. Zie op site klompenpaden.
  Het eerste deel van Wageningen naar Heteren onder langs de dijk is nu weer vrij goed te lopen, niet meer drassig. Wel lang eind, beetje saai. Je kan ook een stuk op de dijk gaan lopen.
  Van Heteren naar Renkum is prachtig. Dan loopt dit klompenpad pad dwars door het centrum van Renkum. Goed voor de koffie maar dan moet er geen corona zijn. Bij één winkeltje kon je koffie krijgen, alleen een staanplaats.
  Laatste stuk was voor mij deels een herhaling van andere paden.
  Deze zomer de oostelijke kant lopen, 20 km, Renkumse veer is pas in mei deels open.
  Een leuk pad voor de lange afstand lopers, maar ik vind 20 km wel genoeg.

 7. Een aanwinst dit XL klompenpad;

  Vandaag dit mooie, nieuwe, lange klompenpad gelopen, onder een stralende zon en een flinke frisse bries.
  Vanaf de start, aan de dorpsstraat in Heteren, tegen de klok in, langs de uitwaarden van de Nederrijn, richting het Lexkesveer, er stond na al die regen, nog veel water in de uitwaarden, dus verschillende soorten watervogels gezien.
  Op sommige stukken was de grond nog glibberig, toen maar op de naastgelegen Rijnbanddijk gelopen, mooi uitzicht aan beide kanten. Op het Lexkesveer was de “Corona” ook al merkbaar, de Pontbaas had zich, terecht, verschanst achter een klein loketje, waar je nog wel contant kon betalen. Onderweg was alle horeca daardoor ook gesloten, dus broodjes en drinken mee. Vanaf het veer over de Wageningse berg en het Belmonte Arboretum met een prachtig uitzicht over de Nederrijn en de Betuwe. Vervolgens richting Renkum, door de doodstille winkelstraat naar de stoplichten over de weg, vervolgens waren we even het “pad” kwijt, na wat rond lopen (misschien een extra sticker hier plakken) zagen we dat we rechtsaf moesten, richting papierfabriek, we hadden geen kaartje of app. bij ons, wat natuurlijk altijd handig is. Voor de papierfabriek linksaf een prachtig natuurgebied in. Het Renkums veer was niet in bedrijf w.s ook door de Corona. Doorgelopen naar de A50 brug, hier de routeverkorting voor de zekerheid maar genomen, omdat we vreesden dat ook het Drielse veer (een klein veer) niet in de vaart zou zijn.
  Al met al hebben we 4 uur van dit schitterde nieuwe klompenpad genoten!
  Vrijwilligers heel hartelijk dank, dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt, wij vonden het één van de mooiste klompenpaden we hebben er al meer dan 80 gelopen!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.