Opening Kreelsepad in Ede

Op zaterdag 25 november 2017 vindt in Ede de feestelijke opening plaats van het 105de Klompenpad: het Kreelsepad.  De opening vindt plaats om 12.00 uur in het Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a in Ede. Wethouder Willemien Vreugdenhil, Harrie Koning van het Natuurcentrum en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Na de onthulling van het startpaneel is er gelegenheid tot het wandelen van (een deel van) het Klompenpad. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

 

Hessenwegen en oud landbouwgebied

Het Kreelsepad is een rondwandeling van veertien kilometer door het mooie buitengebied van Ede. Wandelen over zandpaden en Hessenwegen door het oude landbouwgebied Kreel, heide, bossen, langs zandduinen en heuvelruggen. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij het startpunt Natuurcentrum Veluwe en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 25 november ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met vrijwilligers, grondeigenaren, Natuurcentrum Veluwe en de gemeente Ede is deze route tot stand gekomen. Dit Klompenpad is mede gefinancierd door de gemeente Ede, Provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij.  In de gemeente Ede liggen inmiddels meer dan tien Klompenpaden.