Tentoonstelling en boek over eerste 50 Klompenpaden

Een wandeling over een Klompenpad brengt je niet alleen in contact met het landleven en de natuur, maar ook met bijzondere verhalen van een plek. Publicist Wim Huijser, dichter Aad Eerland, fotograaf Willem van Leuveren, beeldend kunstenaar Jan Hiensch en fooddesigner Christian Weij gingen op pad langs de eerste 50 Klompenpaden.

De ervaringen van deze vijf hebben de ingrediënten geleverd voor een expositie in Museum Nairac en een bijzonder boek. Op 10 april is de expositie in Museum Nairac geopend en het boek ‘50 Klompenpaden. Door het cultuurlandschap van Gelderland en Utrecht’ gepresenteerd.

 

Bestel het boek online
‘50 Klompenpaden. Door het cultuurlandschap van Gelderland en Utrecht’ is een uitgave van Uitgeverij Blauwdruk. Het boek bevat een combinatie van beschouwende teksten, foto’s, gedichten, reliëfs in lood en recepten. Schrijver, publicist en initiatiefnemer van dit project is  Wim Huijser. ‘50 Klompenpaden. Door het cultuurlandschap van Gelderland en Utrecht’ is verkrijgbaar in de boekhandel of via de website van de uitgeverij www.uitgeverijblauwdruk.nl. Ook in de museumwinkel van Museum Nairac is het boek te koop.

De expositie Klompenpaden is te zien van 11 april tot en met 25 juni 2015. In Museum Nairac wordt de bezoeker in aanraking gebracht met het in razend tempo populairder wordende fenomeen ‘Klompenpad’. Aan de hand van het ‘Museumklompenspeurpad’ wordt de kennis van de bezoeker over het oer-Hollandse schoeisel getest. In de zomer wordt de tentoonstelling voortgezet in streekmuseum Vredegoed in Tienhoven. Kijk voor meer informatie op www.nairac.nl.

Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland, de makers van de Klompenpaden, zijn enorm trots dat dit soort initiatieven rondom Klompenpaden worden ontwikkeld. Evelien Kenbeek van Landschap Erfgoed Utrecht: “2015 is een bijzonder Klompenpaden jaar. Dit jaar openen beide organisaties samen zo’n 20 nieuwe paden, waardoor we de 1.000 kilometer Klompenpad bereiken! Ook organiseren we voor het eerst wandelingen onder begeleiding van een vrijwillige gids. Met dit Klompenpadenboek en  de expositie is 2015 met recht het Jaar van de Klompenpaden.”