Gerrit Achterbergpad

Wandelen in de voetsporen van Gerrit Achterberg, over landgoed Sandenburg, door bossen en langs de voet van de Heuvelrug. Ontdek het mooie buitengebied van Doorn, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Kijk hier voor een impressie van het pad.

Wandeling: Het Gerrit Achterbergpad (11 km). Let op: Dit is geen rondwandeling. De afstand betreft de wandeling van Wijk bij Duurstede naar Doorn of omgekeerd.

Vanuit Wijk bij Duurstede loopt u bijvoorbeeld een rondwandeling door de hoofdroute te volgen tot voorbij kasteel Sandenburg. U volgt via de routeverkorter de weg nog een stukje over de Langbroekerdijk en neemt dan het pad in de richting van Wijk bij Duurstede terug. Deze rondwandeling is 12 km lang.

Vanuit Doorn kunt u een rondwandeling maken door de hoofdroute te volgen tot halverwege de Langbroekerdijk en vervolgens de routeverkorter te nemen terug in de richting van Doorn. Deze rondwandeling is 10,5 km lang.

Startpunt Wijk bij Duurstede: Stadshaven, Wijk bij Duurstede.

Startpunt Doorn: Bosrestaurant Sandenburg, Sandenburgerlaan 2, Doorn.

Markering: Geel/bruine markering in de vorm van een klomp.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Heeft u een klacht of aanbeveling met betrekking tot dit Klompenpad (bijvoorbeeld over de markering), stuurt u ons dan een mailtje via het contactformulier.

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Onderwerp: Van Wijk naar Doorn...

  Vandaag het pad gelopen, van WbD naar Doorn. Minpuntje: de Langbroekerdijk is eindeloos lang en niet erg aantrekkelijk. Misschien is het beter in het warme seizoen, met een zonnetje. Pluspunten : vele lange, lange rijen knotbomen, afwisseling, huize Sandenburg, en WbD als begin- en eindpunt is natuurlijk ook prima. Verder de gedichten van Gerrit Achterberg, die erg knap in elkaar steken. Goede busverbinding tussen begin- en eindpunt. We gaan hem nog wel eens vanuit Doorn lopen.

 2. het pad is erg afwisselend. De gedichten stel ik op prijs : twee brachten mij aan het lachen , de derde begreep ik niet.

 3. Onderwerp: Mooie route

  Vandaag dit pad gelopen. Vanuit Doorn en halverwege de Langbroekerdijk de verkorte route terug.
  Het eerste stuk is zeker mooi, maar kan ook met de fiets worden gereden, geen klompenpad. Overigens zijn daar heel veel fietsroutes. Maar de rest is zeker klompenpad, eerst een mooi bos, wel soms erg drassig. De verkorte route terug bestaat voornamelijk uit weiland, met mooie bosschages er omheen. Prachtige natuurgezichten. Enkele stukken waren erg drassig. Op een gegeven ogenblik hield ik het niet meer droog in mijn schoenen.
  Op de Veluwe en de Gelderse Vallei heb ik zo’n beetje alle paden gelopen, dit is toch weer iets anders.
  Bedankt iedereen.

 4. Onderwerp: Terug in het land van Gerrit Achterberg

  Inmiddels woon ik in Oost-Groningen, maar toen ik nog woonachtig was in Wijk bij Duurstede (tot 1999) , wandelde ik vaak in Langbroek en omgeving. Het prachtige coulisselandschap, de boerderijen, kastelen en de rijke geschiedenis van het gebied fascineerden mij ook toen al. Naar aanleiding van het prachtige boek ‘In de voetsporen van Gerrit Achterberg’ van Wim van Amerongen, maakte ik op 29 december 2015 deze Klompenpadwandeling die geheel in het teken van deze grote dichter staat.
  Ik heb er geen spijt van. Het is een zeer afwisselende route en de gedichten van Achterberg die je onderweg rustig kunt lezen, hebben zeker een meerwaarde. Ik liep de route van café-restaurant Sandenburg in Doorn richting Wijk bij Duurstede tot de poort van Groenestein. Een volgende keer maak ik de wandeling af. Deze Klompenpadroute is een aanrader voor elke natuur- en cultuurliefhebber (die ook van wandelen houdt)!

 5. Onderwerp: Opknapbeurt

  Hulde en dank aan vrijwilligers voor het opknappen van het wandelpad.

 6. Onderwerp: Reactie op melding Vos

  In de eerste week van augustus wordt dit pad opgeknapt door vrijwilligers van de Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede. Team Klompenpaden Utrecht

 7. Onderwerp: Achterbergpad overwoekerd

  Vanuit WbD gaat de route na het overstappunt over een smal paadje tussen bomen en struiken. Dit pad is nu, eind juli, bijna geheel dichtgegroeid met oa braam en brandnetel en daardoor praktisch onbegaanbaar.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*