113e en 114e Klompenpad geopend!

Op vrijdag 12 juli zijn er maar liefst twee nieuwe Klompenpaden geopend, namelijk het Benedeneindsepad in Benschop en het Eekterpad in Oosterwolde.

Benedeneindsepad
Het Benedeneindsepad (9 km) werd feestelijk geopend in het bijzijn van vele vrijwilligers, vier burgemeesters, een hoogheemraad en andere betrokkenen. Het startpaneel dat bij het Pannenkoekenhuis Midden op ’T Landt te Benschop staat, werd onthuld door de burgemeesters van Lopik, Montfoort, Oudewater en IJsselstein. Een aantal kinderen van een lokale school hielpen daarbij. Met het Benedeneindsepad ontdekt u het mooie buitengebied in het grensgebied van Lopik, Montfoort en Oudewater in het Groene Hart. Wandelen door een waterrijk natuurgebied en een cultuurhistorisch agrarisch landschap. Geniet van verschillende vogels, vergezichten en dorpsverhalen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Dit pad is tevens een Klompenpad KIDS waar kinderen van alles kunnen doen, ontdekken en beleven tijdens de wandeling. Er is een trekpontje, een uitkijktoren en in de Kidsfolder staan allerlei leuke opdrachten. Deze is te downloaden via onze website.

Eekterpad
Het Eekterpad is een rondwandeling van negen kilometer door het mooie buitengebied van Oosterwolde. Wandelen over kerkenpaden, zandgronden, een landgoed en langs zeepolders. De opening vond plaats bij Theeschenkerij Boerengoed in Oosterwolde. Wethouder Bob Bergkamp en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland waren hierbij aanwezig. Onder begeleiding van gebiedskenner Albert Steert was er een wandeling naar het startpaneel bij de Pniëlkerk in Oosterwolde. Na de onthulling van het startpaneel wandelden we terug naar Boerengoed. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!